.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ DG COMP !!!

ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΕΝΩ ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ DG COMP
Παράλληλα, το λεγόμενο πρόγραμμα "γέφυρα" περιλαμβάνει διπλή παγίδα για τους δανειολήπτες: 1ον) αναγνώριση όλων των παράνομων χρεώσεων και 2ον) υποχρέωση μετέπειτα συνέπειας(από 6-18 μήνες) αλλιώς θα κυνηγάει η εφορία τους δανειολήπτες !!!
Δείτε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/07/6-18-2.html





Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :


Την άλλη εβδομάδα ψηφίζεται το Πρόγραμμα Γέφυρα - Ποιες είναι οι εκκρεμότητες - Τι λένε οι μετρήσεις


Ως το τέλος του μήνα το πρόγραμμα γέφυρα που θα επιδοτεί για 9 μήνες τα δάνεια για την πρώτη κατοικία σε όσους επλήγησαν από την πανδημία, θα αποτελεί επίσημο Nόμο του Kράτους. 

Κάποιοι αισιόδοξοι θεωρούν πως μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα έχει ψηφιστεί το ν/σ.
Εξάλλου όπως έχει προγραμματίσει η ομάδα του έργου και καταγράφεται σε μελέτη της PWC στις 31/7 ξεκινάει ο συντονισμός των ενεργειών για την ένταξη του προγράμματος στην παραγωγή .

Στις 3/8 εκτός απροόπτου η πλατφόρμα θα κάνει το ντεμπούτο της ως προς την υποδοχή αιτήσεων από τους ανήκοντες στην περίμετρο των πληγέντων από την πανδημία.

Eπιδοτήσεις μετά την έγκριση της DG Comp.

Η APPLE & Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!




Καταναλωτές ζητούν αποζημίωση από την Apple, κατηγορώντας την κορυφαία τεχνολογική εταιρεία ότι βγήκε κερδισμένη από απάτη με την κάρτα δώρων του iTunes.


Σε νέες δικαστικές μάχες μπλέκει η Apple, έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν σε Δικαστήριο στην Καλιφόρνια επτά πελάτες της, που κατηγορούν την εταιρεία τεχνολογίας πως επέτρεψε να πραγματοποιηθεί απάτη μέσα από την κάρτα δώρων του iTunes, με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από αυτούς.

Η απάτη λειτουργούσε ως εξής: Εμφανιζόταν κάποιος στους πελάτες της Apple, ως υπάλληλος της αμερικανικής εφορίας (IRS) και ζητούσε να πληρωθεί μέσω των καρτών δώρων iTunes. Η απάτη έλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις, που δημιουργήθηκε ιστοσελίδα που προειδοποιούσε τους πελάτες για παρόμοιες περιπτώσεις.

ΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ, "ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ 2 ΖΩΕΣ" & Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ...ΤΗΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑΣ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :

Ο βίος και η πολιτεία μιας ηχηρής οικογένειας του επιχειρείν από την Ελίκη που έχτισε μια αυτοκρατορία-Οι άγνωστες ιστορίες, τα μεγάλα deals, οι μυθικές βίλες στο Μαϊάμι και τα καθαρόαιμα.

Μερικές φορές ο πανδαμάτωρ χρόνος θυμίζει ιστορίες που κάποιοι τις είχαν ξεχάσει. Ιστορίες για ισχυρές οικογένειες που έστησαν μεγάλες αυτοκρατορίες, έφτασαν στην κορυφή και κατέρρευσαν με τον ανάλογο θόρυβο.

Όταν προ ημερών κραταιός επιχειρηματίας, πληροφορήθηκε σε μια ομιλητική συντροφιά για τον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος μόλις 17 τ.μ. στο Κολωνάκι, λόγω χρεών εταιρίας των αδερφών Μαρινόπουλου, μειδίασε πάνω από ένα μπουκάλι Bruno Rocca Riserva του 2013, που θεωρείται κάτι σαν «αγίασμα» στα κόκκινα κρασιά.

«Οι Μαρινόπουλοι έχουν λεφτά για δυο ζωές» ήταν οι εφτά λέξεις που βγήκαν από το στόμα του, αρνούμενος μετά να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα της γνωστής επιχειρηματικής δυναστείας.

Μιας δυναστείας που ξεκίνησε από την Ελίκη για να στήσει σταδιακά μια αυτοκρατορία στον χώρο των σούπερ μάρκετ που κυριαρχούσε μέχρι το 2016, μέχρι που άρχισε η πτώση.

Όταν κατέρρευσε ο θόρυβος ήταν μεγάλος και τα δημοσιεύματα πολλά, αλλά όπως όλα σε αυτή την ζωή, καταλάγιασε σταδιακά και οι Στέφανος, Λεωνίδας, Πάνος-aka Πανάρας- Μαρινόπουλος εξακολούθησαν να διάγουν βίους πολυτέλειας εντός και εκτός Ελλάδας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ !!!


Σήμερα οι τράπεζες αναπτύσσουν wallets μόνο για τις δικές τους κάρτες, αλλά δεν απέχει πολύ η στιγμή που όλες οι κάρτες θα «χωρούν» στο ίδιο πορτοφόλι...

Τα ψηφιακά πορτοφόλια βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάπτυξης νέων συναλλακτικών προϊόντων των τραπεζών, με το πλαστικό χρήμα να περνά από φυσική σε ψηφιακή μορφή. Σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες αναπτύσσουν wallets που περιλαμβάνουν μόνο τις δικές τους κάρτες, αλλά δεν απέχει πολύ η στιγμή όλες οι κάρτες θα «χωρούν» στο ίδιο πορτοφόλι.


Όπως εξηγούν στο insider.gr ο Γιώργος Κεφάλας, επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Προϊόντων Retail Banking της Eurobank και o Ανδρέας Μαρνέρης, επικεφαλής Έκδοσης Καρτών και Προγραμμάτων Πιστότητας, η αποδοχή των ψηφιακών πορτοφολιών αυξάνεται θεαματικά και, όσο οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες διατηρούν τα ηνία των μέσων πληρωμών, θα δούμε πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;;; ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ LAMDA Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ !!!

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΟΤΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ+EUROBANK ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ LAMDA ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΟΥΝ...
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; EUROBANK+ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ LAMDA ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;;;



Σε μετοχικές ανακατατάξεις στην Lamda Develοpment οδηγεί η απόφαση της οικογένειας της κας Μαριάννας Λάτση να μην συμμετάσχει στην επένδυση του Ελληνικού.

Στο πλαίσιο συμφωνίας με τον αδερφό της Σπ. Λάτση, πωλήθηκε την Παρασκευή πακέτο 8.900.000 μετοχών της Lamda Develοpment (κατά πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί σε εταιρείες που συνδέονται με τον κ. Τρ. Νάτση της επενδυτικής εταιρείας Brevan Howard) ενώ θα ακολουθήσει και η πώληση πρόσθετου πακέτου 5.992.760 μετοχών. Συνολικά, δηλαδή, στο πλαίσιο της συμφωνίας της οικογένειας Λάτση, θα μεταβιβαστεί το 8,42% της Lamda Develοpment.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ-ΜΑΜΟΥΘ ΥΨΟΥΣ 3,9 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η GOLDMAN SACHS ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ !!!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ
Το πρόστιμο αφορά το περίφημο σκάνδαλο 1MDB. Δείτε γι΄αυτό εδώ:
1MDB: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΤΟ ΜΕΓΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ !!!


H Goldman Sachs κατέληξε σε διακανονισμό $3,9 δισ. με την κυβέρνηση της Μαλαισίας για την απόσυρση των κατηγοριών σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε στο σκάνδαλο με το κρατικό επενδυτικό ταμείο 1MDB.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ποσό περιλαμβάνει την καταβολή αποζημίωσης $2,5 δισ. σε μετρητά και $1,4 δισ. από κατασχεθέντα στοιχεία ενεργητικού του 1MDB.

ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ: ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ !!!



Σε μεγένθυση:

Ο ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΗΣ !!!



500.000.000€ χρωστάει το Δημόσιο μόνο από εκκρεμείς επιστροφές φόρων.....

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΦΥΡΙΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ !!!

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ;;; ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΚΑΖΙΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ !!!


Υγειονομικές βόμβες κυκλοφορούν ανάμεσα μας....

ΝΕΑ ΣΟΚ ΚΑΙ ΘΗΛΙΑ ΧΡΕΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!




ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ !!!

"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ" ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πρόθυμοι να πουλήσουν τα ξενοδοχεία τους δηλώνουν οι ξενοδόχοι, κάτι που θα οδηγήσει τον ελληνικό τουρισμό να αλλάξει χέρια !!!





«Μαύρα πανιά» έχει σηκώσει μεγάλη μερίδα ξενοδόχων εξαιτίας της κάθετης πτώσης της τουριστικής κίνησης λόγω του COVID 19 και σε συνδυασμό με τα γεωστρατηγικά παιχνίδια της Τουρκίας στο ΝΑ Αιγαίο η κατάσταση να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους ξενοδόχους και τους τουρίστες.

Ξενοδόχοι των Κυκλάδων κι άλλων τουριστικών περιοχών της χώρας προτίμησαν να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία τους καθώς δεν είχαν κρατήσεις από το εξωτερικό ενώ δεν τόλμησαν να μπουν στη αναζήτηση των εγχώριων τουριστών.

Ξενοδόχοι με μονάδες των 20 και 25 δωματίων αναμένεται να βάλουν το χέρι στην δική τους τσέπη για να καλύψουν τις απώλειες εσόδων που κυμαίνονται από 50.000 έως 100.000 ευρώ.

Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης δεν μπορούν να καλύψουν την απολεσθείσα αξία που και για κάθε μονάδα αντιστοιχεί σε χιλιάδες ευρώ και αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδος φθάνοντας τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ για μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες.

Το κυβερνητικό μέτρο που ανακούφισε εν μέρει του ξενοδόχους ήταν η επιστρεπτέα προκαταβολή καθώς δόθηκε στο 100% και άμεσα ενώ τα χρήματα κατευθύνθηκαν για την κάλυψη άμεσων αναγκών.

Η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χριστίνα Τετράδη λέει στο bankingnews ότι για τα ξενοδοχεία που δεν θα λειτουργήσουν το 2020 θα ζήσουν τον δικό τους «Γολγοθά» ενώ τα ξενοδοχεία που υπολειτουργούν στην ουσία υλοποιούν συμφωνίες μέσω συμβολαίων με τους tour operators για την υλοποίηση επενδύσεων.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΕΡΔΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ....ΣΤΑ ΠΛΕΞΙ ΓΚΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΔΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Αλλά θα μας πείτε εδώ τους κατάκλεψαν και τους εξαπάτησαν με το γνωστό σκάνδαλο ΛΕΠΕΤΕ...στην υγεία τους θα κόλλαγαν....




Εθνική Τράπεζα: Αυξημένα κέρδη αλλά «οικονομία» στα... πλέξι γκλας - Διέθεσε μόλις 1 ανά κατάστημα

Σε διάφορες ανακοινώσεις της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και τα καταστήματα, έχει τονιστεί ότι λαμβάνονται πράγματι μέτρα, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης Πρόταση Προοπτικής που εκπροσωπείται και στο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων (ΣΥΕΤΕ), όλα αυτά παραμένουν στα λόγια.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα η Πρόταση Προοπτικής:

«Στο μήνυμά του ο Δ/νων Σύμβουλος στις 30/4 ανέφερε: « Η προστασία των ανθρώπων μας στην πρώτη γραμμή είναι βασική προτεραιότητα, την οποία στηρίζουμε με την προσθήκη προστατευτικών διαχωριστικών πλαισίων, που θα επεκταθεί περαιτέρω, αλλά και με τη διανομή μασκών σε όλο το Δίκτυο, για τις κατάλληλες περιστάσεις.» Στην πράξη; Προστατευτικά τζάμια για τα γραφεία στάλθηκαν μόλις 1 σε κάθε κατάστημα κι ας είχαν παρθεί μέτρα για όλα τα γραφεία, γιατί βγήκε μεγάλο το budget και κόπηκε από τη Δ/νση Στρατηγικής Δικτύου! Να τσακώνονται οι συνάδελφοι ποιος θα πάρει το προστατευτικό... Όταν υπάρχει πλέξι γκλας σε κάθε μικρό μαγαζάκι από τον Απρίλη, η Εθνική περιέκοψε το ποσό που προβλέπονταν για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών στα καταστήματα, και που ήταν μικρότερο από τον ετήσιο μισθό ενός Γενικού Διευθυντή! Κι ενώ τελικά φαίνεται απίθανο να ανοίξουν παράθυρα σε καταστήματα, για να υπάρχει φυσικός εξαερισμός. Εκεί τους ξεχνούν τους ειδικούς …»

BLOOMBERG: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ 400.000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!




Περίπου 400.000 εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρείες απολύθηκαν, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή ενδέχεται να χάσουν την δουλειά τους λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Η αεροπορική βιομηχανία επλήγη περισσότερο από τους περισσότερους κλάδους, καθώς λόγω του κορονοϊού, σταμάτησαν οι πωλήσεις εισιτηρίων και οι εταιρείες βρέθηκαν χωρίς μετρητά. Οι αεροπορικές σε όλο τον κόσμο μείωσαν δραματικά τις πτήσεις λόγω των περιορισμών στα σύνορα και της έλλειψης ενδιαφέροντος για ταξίδια, κυρίως διεθνή, καθώς οι άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί λόγω της μετάδοσης του ιού και παρέμειναν μεγάλες χρονικές περιόδους σε καραντίνα.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΗΝ HANDELSBLATT: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!! ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BAD BANK !!!




«Στερνή που γνώση να σ΄είχα πρώτα» λέμε εμείς, που τα φωνάζουμε εδώ και μια 7ετια....


Τι μεταδίδει το protothema.gr :


Στην ανάγκη δημιουργίας μιας «κακής» τράπεζας αναφέρεται σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στη γερμανική «Handelsblatt» ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κρίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστεί η αύξηση των κόκκινων δανείων που θα προκαλέσει η ύφεση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

«Η τρέχουσα ύφεση θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών. Ως εκ τούτου, θα χρειαστούν περαιτέρω δράσεις στον τραπεζικό τομέα, πχ αξιοποίηση των εταιριών διαχείρισης προβληματικών στοιχείων ενεργητικού (AMC) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ FBI ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ;;;;



Ενδιαφέρον κουιζ μας δίνει το mononews.gr :

Κουίζ:

Τι κάνει το FBI στην Αθήνα; Μαθαίνω ότι οι λεβέντες με τα μαύρα βρίσκονται στο Κλεινόν Άστυ. Για ποια μεγάλη υπόθεση έχουν έρθει; Μου λένε ότι η έρευνα είναι μεγάλη και θα κάνει ντόρο…

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!




Νέα κεφάλαια ύψους 800 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν από τις τράπεζες, μέσα στον Αύγουστο, για την κάλυψη των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί για δάνεια κεφαλαίου κίνησης με πλήρη επιδότηση του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Η υπογραφή της νέας εγκριτικής πράξης μεταξύ τραπεζών και Αναπτυξιακής Τράπεζας αναμένεται τις επόμενες μέρες και προβλέπει ότι το 95% του ποσού θα διατεθεί από τις εμπορικές και συνεταιριστικές τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και το 5% από την αντίστοιχα, που είναι, μέχρι σήμερα, το ποσοστό συνεπένδυσης.

Σημειώνεται ότι το επιπλέον ποσό προορίζεται για τις επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί και δεν αφορά σε νέες υποβολές αιτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τα 800 εκατ. ευρώ, επιπλέον, το συνολικό ποσό των δανείων κεφαλαίου κίνησης από το κοινό χρηματοδοτικό εργαλείο να ανέλθει στα 2,6 δισ. ευρώ και έως αυτή τη στιγμή έχουν ήδη εγκριθεί δάνεια 1,3 δισ. ευρώ, ενώ προς σταδιακή έγκριση είναι δάνεια επιπλέον 500 εκατ. ευρώ κάτι το οποίο βάσει των δεσμεύσεων των τραπεζών θα έχει γίνει ως το τέλος Ιουλίου.

ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ !!!




Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ με εγκύκλιο του προς όλες τις ΔΟΥ ζητά κατηγοριοποίηση των υποθέσεων με βάση δύο κριτήρια: τη χρονολογική ωρίμανση και το ύψος των επιστραφέντων ποσών


Επιστροφές φόρου.... τώρα (!) από την εφορία για υποθέσεις που αφορούν, είτε σε μεγάλα ποσά είτε σε μεγάλες καθυστερήσεις! Λίγο το ανεκτέλεστο «στοκ» των υποθέσεων που αγγίζει τα 500 εκατ. ευρω, λίγο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές για μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, φαίνεται πως συνέβαλαν στο να πατήσει λίγο παραπάνω το «γκάζι» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο θέμα των επιστροφών φόρων.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, με εγκύκλιο του προς όλες τις ΔΟΥ, ζητά κατηγοριοποίηση των υποθέσεων με βάση δύο κριτήρια: τη χρονολογική ωρίμανση και το ύψος των επιστραφέντων ποσών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «προτεραιότητα αποτελεί η εξόφληση των μεγαλύτερων σε ύψος επιστροφών και μεγαλύτερης χρονολογικής ωρίμασης, ώστε να καταστεί δυνατή η ελαχιστοποίηση του συνολικού χρόνου αποπληρωμής των επιστροφών».

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!



Δημοπρασία του φάσματος 5G και αλλαγή όλων των ΤΚ της χώρας προανήγγειλε ο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist !!!
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις ψηφιακές υπογραφές και την ψηφιακή ταυτότητα που ρυθμίζονται στον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και στην δημοπρασία του φάσματος 5G. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «η καινοτομία δεν θα έρθει με το κράτος, θα έρθει με την αγορά, το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Για τον νόμο για το 5G που θα καταθέσουμε τον Σεπτέμβριο, προτείνουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας να είμαστε η πρώτη χώρα που θα δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο ταμείο, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της δημοπρασίας του 5G, που θα τα επενδύει στο οικοσύστημα του 5G, σε start ups και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η δημοπρασία φάσματος του 5G θα έχει ολοκληρωθεί με το τέλος του χρόνου κι από το 2021 και μετά θα είμαστε σε θέση πλέον να έχουμε κάλυψη από δίκτυα 5 σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της χώρας».

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΜΟΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!!


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ;;; ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΡΑ !!!

ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα δίλημμα: Ή στηρίζει άμεσα επιχειρήσεις και εργαζόμενους ή οδηγεί την κατάσταση σε αύξηση λουκέτων και ποσοστού ανεργίας !!!




Με τον κορωνοϊό να στραγγίζει την ελληνική οικονομία και μαζί με αυτή εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, τα λεφτά που θα έρθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πιστωθούν μετά το καλοκαίρι του 2021.

Ήδη ο προβληματισμός και η ανησυχία που επικρατεί στις ελληνικές επιχειρήσεις, λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την παροχή κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, κορυφώνεται καθώς η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας μειώνεται και από το Σεπτέμβριο αναμένεται τα πράγματα να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Ήδη εκπρόσωποι όλων των επαγγελματικών κλάδων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η μείωση της κατανάλωσης, η αύξηση των λειτουργικών εξόδων, οι φορολογικές υποχρεώσεις και οι απολύσεις αποτελούν βραχνά για χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες αν δεν τους οδθεί «ανάσα» θα αναγκαστούν στο προσεχές διάστημα να κατεβάσουν ρολά.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μπορεί να είναι μία θετική συμφωνία που θα βοηθήσει στη μελλοντική ανάκαμψη της οικονομίας όμως επειδή θα εφαρμοστεί σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, πρέπει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκίμησε ότι εξαιτίας της μείωσης του τζίρου τους περίπου 100.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, κάτι που θα πλήξει και την απασχόληση, ενώ εκτίμησε ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 10%.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Η ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ !!!




Εκατοντάδες χιλιάδες μικρές ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις που δηλώνουν φέτος ότι το προηγούμενο έτος είχαν ζημιές ή πολύ χαμηλά κέρδη εξαιρούνται της ευνοϊκής ρύθμισης που προβλέπει μείωση ή ακόμη και μηδενισμό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος.

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν φορολογούνται φέτος με βάση τις δηλωθείσες ζημίες ή τα πολύ χαμηλά κέρδη που δηλώνουν αλλά με βάση εξωπραγματικού ύψους ποσά τεκμαρτών καθαρών κερδών που τους προσδιορίζει η Φορολογική Διοίκηση λαμβάνοντας υπόψη τα τεκμήρια διαβίωσης και τις πραγματικές δαπάνες που πραγματοποίησαν το προηγούμενο έτος για την αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Η «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΡΚΕΛ & Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ !!!




Διαβάστε τι γράφει η εξαίρετη δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά και θα καταλάβετε:

Μέρκελ Σώσε μας 

Η «σωτήρια» παρέμβαση Μερκελ, την οποία «πουλάει» αναπαραγωγή δημοσιευματος της γερμανικής Bild, είναι μέρος του σεναρίου που προετοιμάζει το έδαφος για διαπραγματεύσεις προσυμφωνημένης συνεκμετάλλευσης και την περαιτέρω διεύρυνση των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. 

Επ αυτού, η Τουρκία ανεβάζει την πίεση για να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος και υπό την απειλή πολέμου. Η ίδια τακτική ακολουθείται με την Κύπρο. 

Όσο για την αμυντική συμφωνία με τους Γάλλους που χάλασε, αν το πρόβλημα ήταν το κόστος, δεν θα είχε οριστεί την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, η ημερομηνία της 16ης Ιουλίου, για να σπεύσουν στο Παρίσι οι επικεφαλης του Ελληνικού κρατους (πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών), για να την υπογράψουν πανηγυρικά στο Ελιζε. Ούτε θα είχαν κινητοποιηθεί όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, για να προετοιμάσουν τα έγγραφα της σημαντικής συμφωνίας (δεν είναι μόνο οι φρεγάτες), που ενδεχομενως να άλλαζε όλο το παιχνίδι στη Μεσόγειο. 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ...ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ !!!



Έως τις 28 Αυγούστου 2020 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2019,όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Η νέα παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν πολίτες και επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση.

Παράλληλα διευκολύνονται οι φοροτεχνικοί να αντεπεξέλθουν στο μεγάλο όγκο που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας.
Μέχρι την Τετάρτη είχαν υποβληθεί 4.793.881 δηλώσεις επί συνόλου 6.411.687, όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός των δηλώσεων (Ε1) που είχαν ανέβει στο TAXIS ανέρχονταν σε 5.332.596.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΝΕΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ !!!




Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να παράσχει στις τράπεζες της ευρωζώνης περαιτέρω χαλάρωση των κριτηρίων κεφαλαιακής επάρκειας, δήλωσαν στο Reuters πηγές της κεντρικής τράπεζας.

Παράλληλα, η ΕΚΤ θα καλέσει εκ νέου τις τράπεζες να μην προχωρήσουν στη διανομή μερίσματος.

Τον Μάρτιο η κεντρική τράπεζα είχε ζητήσει από τα τραπεζικά ιδρύματα να αναστείλουν τις πληρωμές μπόνους και περισμάτων, ενώ την ίδια στιγμή τους έδωσε περιθώριο να χρησιμοποιήσουν τα κεφαλαιακά τους «μαξιλάρια».

ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΕΥΤΕΛΗ ΤΙΜΗΜΑΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ο κύκλος των χαμένων περιουσιών

Ποιο κράτος δικαίου; Η χυδαία πρακτική των τραπεζών που επιβραβεύει η ελληνική δικαιοσύνη.


Γράφει η Βασιλική Ψάλτη

Πολλές εταιρείες, την πρώτη περίοδο της οικονομικής κρίσης 2010-2011, οδηγήθηκαν από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά στη λήψη δανείων από τις τράπεζες. Όσοι επιχειρηματίες -μικροί κατά κύριο λόγο- έλαβαν δάνεια για τις εταιρείες τους με προσωπική εγγύηση και είχαν ακίνητα στο όνομά τους, βιώνουν τη μεγαλύτερη κοροϊδία από ένα πολύ καλά στημένο παιχνίδι του κράτους, των τραπεζών και της δικαιοσύνης.

Οι τράπεζες, από τη στιγμή που οι δόσεις δανείων -μέχρι 5 εκατομμυρίων ευρώ- δεν εξυπηρετούνται, εάν μυριστούν ότι έχει αξία η ακίνητη περιουσία του εγγυητή, προχωρούν στη δέσμευσή της. Στην αρχή με ένα απλό έγγραφο που απαγορεύει τη μεταβίβασή της και στη συνέχεια ακολουθούν όλη τη διαδικασία της κατάσχεσης μέχρι τον πλειστηριασμό.

Ακίνητα με εμπορική αξία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα πλειστηριάζουν για 300 χιλιάδες ευρώ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο εγγυητής δεν μπορεί να συμμετάσχει, άρα το ακίνητο θα περάσει στην ιδιοκτησία της τράπεζας ή σε εταιρεία συμφερόντων της.

Με τον τρόπο αυτό παίρνουν έναντι ευτελούς τιμήματος, μία τεράστια περιουσία. Επιχειρηματίες, που δεν είναι απατεώνες και εξοικιωμένοι με δικηγόρους, λογιστές, συμβολαιογράφους, τραπεζίτες και τα τερτίπια τους, μέχρι να καταλάβουν τι έπαθαν, χάνουν τις περιουσίες τους, με τις ευλογίες των δικαστηρίων που ευνοούν όλες τις κινήσεις των τραπεζών.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ INTRUM Η ΒΙΛΑ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ !!!



Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Στο… σφυρί βγαίνει ο μικρός παράδεισος του αρχιτέκτονα Νικολάου Μεταξά στο Σούνιο συνολικής έκτασης 7.268 τετραγωνικών μέτρων στη θέση «ΚΑΒΟ ΚΟΛΩΝΕΣ» με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα.

Πρόκειται για μία εξοχική κατοικία που θα ζήλευε ακόμη και ο θεός Ποσειδώνας.

Οι …κυνηγοί της ονειρεμένης βίλας λόγω χρεών του ιδιοκτήτη είναι δύο και επέλεξαν την πιο ακραία νομική δυνατότητα που είχαν για να εισπράξουν τα χρήματά τους. 

Η έκταση αλλά και τα ακίνητα είναι υποθηκευμένα αρχικά από την Τράπεζα Πειραιώς έναντι συνολικού ποσού 4,2 εκατ. ευρώ η οποία μετά από μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες που ξεκίνησαν από το 2017 και αναβολές προσδιορίστηκε νέα ημερομηνία πλειστηριασμού για τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Ως επισπεύδων εμφανίζεται η INTRUM Hellas καθώς είναι η διάδοχος εταιρείας των απαιτήσεων της Τράπεζας Πειραιώς.

Ωστόσο η έκπληξη έρχεται από τον δεύτερο επισπεύδοντα που έχει λάβει ημερομηνία πλειστηριασμού για τις 2 Σεπτεμβρίου του 2020.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ WIRECARD, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ FOLLI FOLLIE ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ ;;;
Διαβάστε τα κάτωθι για του λόγου το αληθές....



Σκάνδαλο Wirecard: Συνελήφθησαν ξανά ο πρώην CEO και δύο πρώην διευθυντές

Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε τη σύλληψη του πρώην διευθύνοντα συμβούλου και ιδρυτή της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών Wirecard, καθώς και δύο πρώην διευθυντών, στο πλαίσιο της υπόθεσης της φερόμενης απάτης που ενδέχεται να ανέρχεται έως και 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη σε αυτό το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες ανατροπές, έπειτα την πτώχευση της εταιρείας τον Ιούνιο.

Η γερμανική εταιρία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) παραδέχθηκε έκτοτε ότι ποσό 1,9 δισεκ. ευρώ, που είχε εγγραφεί στον ισολογισμό της, δεν υπήρξε ποτέ.

«Η εντατική έρευνα της εισαγγελίας του Μονάχου έδειξε ότι οι κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων έχουν ενισχυθεί σημαντικά», δήλωσε η εισαγγελία του Μονάχου, υποδεικνύοντας ότι καθόρισε, ιδίως μέσω ενός βασικού μάρτυρα, ότι η υπεξαίρεση είχε ξεκινήσει ήδη από το 2015.

Έκτοτε, οι ύποπτοι αποφάσισαν να «φουσκώνουν» το σύνολο του ισολογισμού της εταιρείας «επινοώντας έσοδα».

ΕΚΤ: ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ !!!




Ξεκάθαρο μήνυμα του αντιπροέδρου της ΕΚΤ για τα επερχόμενα...

«Η διαδικασία ενοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι αναπόφευκτη», εξήγησε χωρίς περιστροφές και περίπλοκες διατυπώσεις ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουίς ντε Γκίντος σε συνέδριο στη Μαδρίτη.

Αυτή τη φορά η προειδοποίηση δεν έρχεται από την έκθεση κάποιου αναλυτή ή την επισήμανση ενός επενδυτικού οίκου.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ αποκάλυψε ότι ….ελπίζει… πως τις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει αυτή διαδικασία ενοποίησης, δηλαδή συγχωνεύσεων μεταξύ τραπεζών, τόσο σε εγχώριο επίπεδο μεταξύ μικρών και μεσαίων ιδρυμάτων, καθώς και σε ολόκληρη την Ευρώπη με διασυνοριακή ενοποίηση.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ...ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Συνολικά τα 10 λιμάνια που ελέγχει ο ΤΑΙΠΕΔ και θα βγουν στο σφυρί είναι τα εξής: Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Ραφήνας, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Πάτρας και Ηρακλείου !!!



Τη διαγωνιστική διαδικασία για δυο ακόμα λιμάνια, του Ηρακλείου και του Βόλου, σχεδιάζει να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους το ΤΑΠΙΕΔ, όπως δήλωσε στο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης.

«Με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών, σε συνδυασμό με τα ήδη αναπτυγμένα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα μετατρέπεται ταχύτατα σε κόμβο μεταφορών και logistics για την περιοχή», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «η αξιοποίηση των λιμένων θα φέρει ανάπτυξη, καθώς έχουν σημαντική λειτουργική προοπτική».

ΟΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ & ΤΑ FUNDS ΠΟΥ "ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" ΠΟΙΟ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!



Η Pimco, η ΔΕΗ και ο υπεργολάβος

Στην αμερικανική Pimco πέρασε ο δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ (οφειλές καταναλωτών της με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών). Την συναλλαγή έτρεξε η Deutsche Bank, ενώ την πρώτη τιτλοποίηση την είχε αναλάβει η JP Morgan. 

Η ΔΕΗ θα αντλήσει ρευστότητα περίπου 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6,8%. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα διαχειρισθεί τα ληξιπρόθεσμα; Δηλαδή ποια εταιρεία διαχείρισης θα πάρει την δουλειά…

ΠΟΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ;;; ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 42 ΔΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!




Από τις 18 Μαρτίου μέχρι και σήμερα, οι δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ κερδίζουν περί τα 42 δισ. δολάρια την εβδομάδα, κατά μέσο όρο!

Κατά 42 δισ. δολάρια την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, αυξάνονται οι περιουσίες των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων, από την έναρξη της πανδημίας, μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας ανάλυσης από τον οργανισμό «Americans for Tax Fairness» και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών, η σωρευτική περιουσία των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων καταγράφει εβδομαδιαία άνοδο, κατά 42 δισ. δολάρια.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΟ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ !!!

ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ
Χωρίς μεγαρόσημο τα αντίγραφα των δικαστικών αποφάσεων σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή.



Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B’ 2945/17.07.2020)η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη συμπλήρωση της απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Επικράτειας «Μέτρα Διευκόλυνσης Ηλεκτρονικής Έκδοσης και Παραλαβής Πιστοποιητικών Αναστολή εφαρμογής διατάξεων για την υποχρεωτική εισφορά».

Σύμφωνα με την απόφαση επεκτείνεται η ατέλεια μεγαροσήμου υπέρ ΤΑΧΔΙΚ (2€) και στα αντίγραφα αποφάσεων.

Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει:

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥΣ !!!


Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΕΘΝΙΚΗ+ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Καλοκαιρινό... στριμωξίδι για τιτλοποιήσεις


Συμβάσεις εμπιστευτικότητας ( NDAs) για διαγωνισμούς τιτλοποίησης δύο χαρτοφυλακίων ετοιμάζονται να στείλουν σε επενδυτές, το επόμενο διάστημα, Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

Η Πειραιώς ξεκινά πρώτο το project Vega. Την τιτλοποίηση, δηλαδή, 53 χιλιάδων ενυπόθηκων δανείων, στην πλειονότητά τους καταγγελμένων ( σ.σ. το 70% του χαρτοφυλακίου) όλων των κατηγοριών.

Η μικτή λογιστική αξία των δανείων ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, δάνεια περίπου 1 δισ. ευρώ είναι στεγαστικά και 4 δισ. εταιρικά ( μικρών, μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων).

Συγχρόνως τρέχει η προεργασία για το project Phoenix. Την τιτλοποίηση, δηλαδή, 58 χιλ. στεγαστικών δανείων, μικτής λογιστικής αξίας 2 δισ. ευρώ.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ "ΧΑΡΙΣΟΥΝ" ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑ FUNDS !!!




Πακετάρονται κατασχεμένα από δανειολήπτες ακίνητα που έχουν πολεοδομικές εκκρεμότητες για να πουληθούν στα funds σε τιμές χώμα....


Πάνω από 1.500 ακίνητα, που έχουν προέλθει από ανακτήσεις στο πλαίσιο πλειστηριασμών, ετοιμάζονται να διαθέσουν στην αγορά σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, τόσο εγχώριους, όσο και ξένους, οι τράπεζες.

Πρόκειται για ακίνητα, τα οποία δεν έχουν «καθαρίσει» από πλευράς νομικών εκκρεμοτήτων, δηλαδή δεν έχουν ελεγχθεί πολεοδομικά, ούτε έχουν εκδοθεί τα σχετικά πιστοποιητικά, πλην όμως επιχειρείται να διατεθούν, μέσω ειδικών οχημάτων (SPVs), στα οποία έχουν μεταβιβαστεί.

Η διαδικασία αυτή ακολουθείται και σε χώρες του εξωτερικού, αποσκοπώντας στην επιτάχυνση της διαδικασίας βελτίωσης των ισολογισμών των τραπεζών και στην απαλλαγή τους από το πολύ υψηλό κόστος διακράτησης και τακτοποίησης των ακινήτων που συσσωρεύουν.

Η QUALCO, Ο ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ & Η PIMCO ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!




Η Pimco, ο Ορέστης και η Qualco

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων οφειλών, συμβουλευτικών υπηρεσιών κλπ Ορέστης Τσακαλώτος – εξάδελφος του Ευκλείδη – πουλάει μέρος των μετοχών του ομίλου στην αμερικανική Pimco, η οποία έχει αποφασίσει να αποκτήσει το 40% της Qualco.

Η θυγατρική του ομίλου στην Ελλάδα Q-Quant έχει πάρει δουλίτσες, αρχής γενομένης από μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πελατών της ΔΕΗ, τα δάνεια του εκκαθαριστή PQH αλλά και άλλα πακέτα και σύντομα θα αναφέρεται στα κεντρικά που βρίσκονται στην Βρετανία.

ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ !!!




ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα υποφέρει από υψηλή διαφθορά

Αδυναμίες στη δίωξη υποθέσεων διαφθοράς υψηλού επιπέδου, προβλήματα με τον νέο Ποινικό Κώδικα και αναποτελεσματικότητα και αργή λειτουργία του συστήματος Δικαιοσύνης επισημαίνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στις οικονομικές του εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, «η Ελλάδα υποφέρει από υψηλά επίπεδα αντιληπτής διαφθοράς σε σύγκριση με άλλες χώρες» και «η καταπολέμηση της διαφθοράς και των οικονομικών εγκλημάτων είναι το κλειδί για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης».

Αν και ο Οργανισμός αξιολογεί θετικά την σύσταση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και τις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ενός πλαισίου για τη διαχείριση των συγκρούσεων συμφερόντων στο δημόσιο τομέα, ωστόσο εστιάζει στην ανάγκη ανάπτυξης και την εφαρμογής συγκεκριμένων τομεακών σχεδίων καταπολέμησης της διαφθοράς που θα στοχεύουν τομείς υψηλού κινδύνου, όπως δημόσια έργα, ο ναυτιλιακός τομέας, οι αμυντικές συμβάσεις , οι δημόσιες συμβάσεις και ο τομέας της υγείας.

Ακόμη, κάνει αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου και της ικανότητας του Γραφείου Συντονισμού Καταπολέμησης της Απάτης (AFCOS) ώστε να εξασφαλιστεί η καταπολέμηση της κατάχρησης κοινοτικών κονδυλίων και κρατικών ενισχύσεων.

Ο ΟΟΣΑ είναι επικριτικός για τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στην ασυλία των πολιτικών.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΟΡΑΚΙΩΝ(FUNDS) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ετοιμάζουν μεγάλη «φάμπρικα»

Λεπτομέρειες θα διαβάσετε αύριο στην εφημερίδα μας.

Αναφέρομαι στο νέο σχέδιο της κυβέρνησης, να θεσμοθετήσει στην Ελλάδα τη λειτουργία εταιριών που θα «παραλαμβάνουν» τα ακίνητα που βγαίνουν «στο σφυρί» από τις τράπεζες και στη συνέχεια θα τα ενοικιάζουν στους πρώην ιδιοκτήτες τους, μέχρι αυτοί να βρουν τα λεφτά να τα αγοράσουν ξανά! 

Δεν λέω, καλή ιδέα και παραγωγική για τα ξένα funds που θα μπουν σε τέτοιες... φάμπρικες, αφού με περιορισμένα κεφάλαια θα εξασφαλίσουν σταθερό εισόδημα για πολλά χρόνια.

ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 113 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ !!!


Στο σφυρί τα "ασημικά" της ιστορικής αλευροβιομηχανίας Χατζηκρανιώτη μετά την πτώχευση

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

«Αν ποτέ δεις το έργο της ζωής σου πεσμένο σε ερείπια, βαλθείς να το ξαναφτιάξεις με φθαρμένα εργαλεία θα είσαι κάτι παιδί μου.»Με αυτά τα λόγια πορεύτηκε στην επιχειρηματική του ζωή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Υιοί Χατζηκρανιώτη - Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου, Θωμάς Χατζηκρανιώτης, εταιρεία η οποία μετά από 113 χρόνια ζωής ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια.

Στις 24 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός της αλευροβιομηχανίας μέσω της διαδικασίας της Ειδικής Διαχείρισης από την Grant Thornton.
Ο διαγωνισμός αφορά στο ενεργητικό της επιχείρησης και συγκεκριμένα τα ακίνητα, τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τις εγκαταστάσεις αλευρόμυλου, τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τα μεταφορικά μέσα καθώς και τα λοιπά στοιχεία ενεργητικού.

Οι προσφορές θα είναι δεσμευτικές.
Εν συνεχεία θα αποσφραγιστούν και θα αναδειχτεί ο πλειοδότης.

Η Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτη - Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 1907 από τον Ευριπίδη Χατζηκρανιώτη, ο οποίος είχε προσωπικό όραμά του την δημιουργία του πρώτου πετρομύλου της οικογένειας και κατάφερε να θεωρείται μία από τις 10 πρώτες βιομηχανίες του κλάδου της.

ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΑΝΕ ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ 11ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΡΙΟΥ !!!

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΑΝΕ ΕΦΕΣΗ ΓΙΑΤΙ, ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ, ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ Η ΧΩΡΑ !!!
Μιλάμε για την απόλυτη ΞΕΦΤΙΛΑ ενός κράτους το οποίο μοιράζει δισεκατομμύρια σε τράπεζες, ΜΜΕ κτλ. αλλά το οποίο επικαλείται ουσιαστικά τα μνημόνια για να μην πληρωθεί η αποζημίωση που στην τελική έχει την υποχρέωση να καταβάλει διότι αφήνει την περιοχή του Μενιδίου να παραμένει επί χρόνια άνδρο ανομίας και εγκληματικότητας !!!
Πάρτε πίσω αυτή την αλήτικη απόφαση ΤΩΡΑ !!!




Στην περίπτωση της Marfin το Ελληνικό Δημόσιο έδειξε(και ορθώς) την ευαισθησία του και δεν ζήτησε να αναιρεθούν οι 4 δικαστικές αποφάσεις που επιδίκαζαν αποζημίωση συνολικού ύψους 2,2 εκ. ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων και στους υπαλλήλους για τη βλάβη που υπέστησαν λόγω του εμπρησμού της Τράπεζας τον Μάιο του 2010.

Την ίδια ευαισθησία ωστόσο αρνήθηκε να δείξει στην περίπτωση του 11χρονου Μάριου που τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν σε σχολική γιορτή στο Μενίδι μία αδέσποτη σφαίρα έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής του.

Ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο, για πρώτη φορά σε τέτοιας φύσεως περιστατικό, αναγνώρισε ευθύνες της Πολιτείας. Όπως είχε κρίνει, η αστυνομία δεν έπραξε, ως όφειλε, τα δέοντα σε μία περιοχή που η εγκληματικότητα παρουσιάζει έξαρση, επιδικάζοντας στην οικογένειά του περίπου 500.000 ευρώ ως αποζημίωση.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!




Οι Έλληνες αγοράζουν λιγότερα και πανάκριβα τρόφιμα σε σχέση με την Ευρώπη


Σημαντική απόκλιση παρουσιάζουν οι τιμές των καταναλωτικών προϊόντων στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για αυτό το λόγο οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν να στραφούν στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, μία κατηγορία που οι αλυσίδες σουπερμάρκετ έχουν δώσει μεγάλη έμφαση τα τελευταία χρόνια.

Αυτό προκύπτει από την Ενδιάμεση Εκθεση της Κλαδικής Έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον κλάδο παραγωγής, διανομής και εμπορίας βασικών καταναλωτικών ειδών και ιδίως ειδών διατροφής, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με αυτή στην Ελλάδα το επίπεδο τιμών διαμορφώθηκε στο 84% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ήταν δηλαδή κατά 16% χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ωστόσο τον μεγαλύτερο δείκτη μεταξύ των εξεταζόμενων χωρών κατέχει η Ελλάδα στην κατηγορία «Τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά», αλλά και στην κατηγορία «Αλκοολούχα ποτά και καπνός».

"ΣΦΑΓΗ" ΜΕΓΑΛΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Alpha Bank: Αμερικανο-ιταλική μάχη για Galaxy-Cepal

Αποφασιστικά βήματα για την ολοκλήρωση του Project Galaxy, της μεγάλης συναλλαγής, η οποία περιλαμβάνει την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ύψους έως 10,5 δισ. ευρώ, καθώς και την πώληση ποσοστού έως 100% της Cepal, πραγματοποιεί η Αlpha Βank.

Μετά την, προ εβδομάδων, λήψη των μη δεσμευτικών προσφορών από έξι ενδιαφερόμενους επενδυτές, διαφαίνεται ότι 3 ή 4 σχήματα περιλαμβάνονται στη shortlist και θα αποκτήσουν δικαίωμα να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των εταιρειών που επελέγησαν, περιλαμβάνονται οι PIMCO, Cerved και Elliott (σ.σ. από κοινού με την ιταλική θυγατρική της στη διαχείριση απαιτήσεων Credito Fondiario). Πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για ένα ακόμη ισχυρό επενδυτικό σχήμα, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει.

Στην αγορά κυκλοφορεί ότι Elliott και Cerved συζητούν τη σύμπηξη κοινοπρακτικού σχήματος για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Εκτός δεύτερου γύρου βρέθηκαν, πάντως, ηχηρά ονόματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, όπως η Bain, ενδεικτικό του ισχυρού ανταγωνισμού που χάρισε στην τράπεζα την ευχέρεια να κάνει επιλογές, χωρίς να παρεκκλίσεις, που ενδεχομένως να έθεταν σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΕΕ: "ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ" !!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΡΙΠΛΗ...ΕΠΟΠΤΕΙΑ !!!

Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ...ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ !!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΕΕ: ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ !!! Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΤΑ ΕΦΕΡΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ !!!




Σε «τριπλή εποπτεία» οδεύει η Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Πανηγυρίζοντας έφυγαν από τις Βρυξέλλες σχεδόν όλοι οι ηγέτες της ΕΕ. Νότιοι και Βόρειοι καθησύχαζαν τους ψηφοφόρους τους ότι κέρδισαν στη διαπραγμάτευση που κράτησε -αδικαιολόγητα, για κάποιους- 4 μέρες, αφού το τελικό κείμενο ελάχιστα παρέκκλινε από τις αξιώσεις του Βορρά. Το κυριότερο, το δικαίωμα του «φρένου» που μπορεί να επιβάλλει μια χώρα πάνω στην πορεία εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού προγράμματος μια άλλης χώρας. Κατά κάποιους, αυτό πλέον σφραγίζει και τη διαφορετική γραμμή Βορρά και Νότου.

Αρκεί να διαβάσει κάποιος όλη την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 68 σελίδες στο σύνολο, για να καταλάβει τι ακριβώς συμφωνήθηκε και ποια πλευρά «κέρδισε» στα σημεία.

Η απόφαση ξεκαθαρίζει επίσης από ποια «εμπόδια» θα περάσει η χώρα μας μέχρι να καταφέρει να εισπράξει κονδύλια.

Με τη χθεσινή απόφαση, η Ελλάδα οδεύει πλέον σε μια ιδιότυπη τριπλή επιτήρηση:

1. Το μεταμνημονιακό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις και όρους που συνδέονται με εποπτεία από τους θεσμούς μέσω αξιολογήσεων, εγκρίσεις δόσεων από το Eurogroup και βεβαίως το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των δανείων.

2. Στην εποπτεία της Κομισιόν και των χωρών-μελών που θα αποφασίζουν εάν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεων που θα υποβάλουμε τον Οκτώβριο, ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε τις επιχορηγήσεις, τηρείται. Εάν όχι, τότε οι αποδεσμεύσεις κονδυλίων παγώνουν.

3. Στην εποπτεία της Κομισιόν για τη σωστή απορρόφηση του ΕΣΠΑ και στην εποπτεία ότι όσα χρήματα απορροφούνται, πηγαίνουν σε έργα που έχουν εξαγγελθεί και εάν αυτά τα έργα υλοποιήθηκαν. Θα τρέχει επίσης και το Ευρωπαϊκό εξάμηνο.

Πόσα κονδύλια αναλογούν στην Ελλάδα

Από την απόφαση, προκύπτουν τα εξής νούμερα:

ΑΑΔΕ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ !!!



Στην παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 της προθεσμίας για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και της προθεσμίας για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ, προχώρησε η Αρχή.

Η παράταση των προθεσμιών, που προβλέπεται σε αποφάσεις, τις οποίες υπέγραψε σήμερα ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, κρίθηκε απαραίτητη, λόγω τόσο των συνθηκών της πανδημίας, όσο και για να δοθεί ικανός χρόνος για την ανάπτυξη των υπηρεσιών των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης στη λιανική, ως εναλλακτική επιλογή για τις επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές, που πρέπει να αντικατασταθούν.

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ...ΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡONΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ !!!

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤτΕ
Στο "παιχνίδι" των ηλεκτρονικών συναλλαγών ο ΟΤΕ μέσω της Cosmote Payments !!!





Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Ανοίγει ο δρόμος για την δραστηριοποίηση του ΟΤΕ στις ηλεκτρονικές πληρωμές έπειτα από την σχετική άδεια που εξασφάλισε από την Τράπεζα της Ελλάδος η κατά 100% θυγατρική του, COSMOTE Payments και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Η COSMOTE Payments ιδρύθηκε από τον ΟΤΕ τον Ιούλιο του 2018. Σύμφωνα με όσα είχε πει στις αρχές του τρέχοντος έτους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ η πλατφόρμα για ηλεκτρονικές πληρωμές θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2020. Σημειώνεται ότι πιθανότατα εντός του έτους ο ΟΤΕ θα εισέλθει επίσης και στο διαδικτυακό στοίχημα σε συνεργασία με την Intralot.

Βάσει του καταστατικού της η COSMOTE Payments θα παρέχει υπηρεσίες που επιτρέπουν τις τοποθετήσεις και αναλήψεις μετρητών σε λογαριασμό πληρωμών, την εκτέλεση πράξεων πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίων, σε λογαριασμό πληρωμών που έχει ανοίξει ο χρήστης στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών του ή σε άλλο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών (εκτέλεση εντολών άμεσης χρέωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφάπαξ άμεσης χρέωσης, εκτέλεση πράξεων πληρωμής με κάρτα πληρωμής ή ανάλογο μέσο, εκτέλεση μεταφορών πίστωσης, συμπεριλαμβανομένων των πάγιων εντολών).

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΔΠΧ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ SMS+E-MAIL !!!




Προσωπικά δεδομένα: «Βροχή» προστίμων σε υποψήφιους βουλευτές για παράνομη αποστολή SMS και email


Επτά αποφάσεις εις βάρος υποψηφίων βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοτικών συμβούλων εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων προς το σκοπό της πολιτικής επικοινωνίας μέσω αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Η Αρχή επέβαλε συνολικά πρόστιμα ύψους 17.000 ευρώ σε έξι περιπτώσεις, επιβάλλοντας την κύρωση της προειδοποίησης σε μία υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η Αρχή έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές για την πολιτική επικοινωνία και την επεξεργασία δεδομένων, οι οποίες είχαν αποσταλεί στα πολιτικά κόμματα ήδη από τις αρχές Απριλίου 2019.


Υποψήφιοι Βουλευτές

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ;;;
Αντί να εξυπηρετούν τους δανειολήπτες ηλεκτρονικά, κάθε φορά που ζητούν αντίγραφα συμβάσεων και κινήσεις λογαριασμών, τους αναγκάζουν να συγχρωτίζονται στις ουρές στα καταστήματα, με αποτέλεσμα, αργά ή γρήγορα, να νοσούν και οι ίδιοι οι τραπεζοϋπάλληλοι !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΕ ΔΙΚΗ: ΜΟΙΡΑΖΑΜΕ ΑΦΕΙΔΩΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

"ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ"
Ενώ ακόμα πιο χαρακτηριστικά δηλώνει: "Υπήρχε μεγάλο κυνήγι να δώσουμε όσο πιο πολλά δάνεια…σε ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα μας ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΝΑ ΚΟΒΕΙ δάνεια…Τα εγκρίναμε και τα επισφαλή σε μεγάλο βαθμό,όπως τα θαλασσοδάνεια…"
Κατάλαβες τώρα τι γινόταν επί χρόνια από τις τράπεζες ή όχι ακόμα ;;;




Απίστευτο:Τραπεζικοί ομολόγησαν 700 θαλασσοδάνεια επι Σημίτη και αθωώθηκαν ΟΛΟΙ ,γιατί ομολόγησαν μεν, δήλωσαν δε αθώοι λόγω πολιτικής της Τράπεζας!Εκπληκτικές δικαστικές αποφάσεις κάνουν το μαύρα-άσπρα και δεν κουνιέται…Εισαγγελέας!..

Του Γιαννή Ντάσκα

Οχι μία,αλλά έξη(6)φορές η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είπε στις 13 Ιουλίου,ώρα 11.30,στην κρατική τηλεόραση ότι “ζούμε στην εποχή της διαφάνειας και όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στο νόμο και δεν παίζει ρόλο η οικονομική κατάσταση καθενός”.

Είναι έτσι τα πράγματα;

Στην διεθνή σκηνή μπορεί να ζούμε τέτοιες ισότητες και να γίνονται φοβερές αποκαλύψεις για την βρόμικη πλευρά επωνύμων,όπως παντοδύναμοι πολιτικοί,τύπου Τραμπ και Κλίντον,παντοδύνα,οι επιχειρηματίες,όπως οι Ουάίνστάϊν,Επστάϊν κ.α.βραβευμένοι με Οσκαρ ηθοποιοί,όπως ο Τζόνι Ντεπ να μπαίνουν φυλακή κορυφαίοι τραπεζίτες,όπως αυτοί των τραπεζών στις ΗΠΑ,αλλά εδώ είναι ακόμα Βαλκάνια και ας λέει η Υπουργός διάφορα φληναφήματα ,ότι είμαστε ίσοι έναντι του νόμου.

Στην Ελλάδα των Βαλκανίων ,οι ισχυροί του χρήματος έχουν αλώσει και τις βασικές αρχές δικαστικών αποφάσεων.

Μέχρι πριν 8-10 χρόνια οι δικαστές αξιολογούσαν τις αποδείξεις,τις βάσιμες μαρτυρικές καταθέσεις και έναντι αυτών δεν είχε σχεδόν καμία σημασία τι έλεγε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.
SSL Certificates