.

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 09/05/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΓΙΑΤΙ ΚΕΑΟ ΚΑΙ ΕΦΚΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΙΣ ΙΚΕ !!!

 


Στο στόχαστρο του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ βρίσκονται οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ), όπως επίσης και οι μονοπρόσωπες εταιρείες, επειδή με διάφορες μεθόδους καταφέρνουν να μην πληρώνουν τα χρέη τους που προκύπτουν από ασφαλιστικές εισφορές.

Τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ήδη υπερβεί τα 37,5 δισ. ευρώ αυξανόμενα με σημαντικούς ρυθμούς στη διάρκεια του 2020 γεγονός που έχει θορυβήσει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, το οποίο αμέσως με τη λήξη της πανδημίας ξεκινά κυνηγητό με κατασχέσεις εναντίον εκείνων που έχουν αρρύθμιστα χρέη.

Όμως, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ, διαπιστώνεται ότι έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένες εστίες εισφοροδιαφυγής μέσα σε κλάδους των επιχειρήσεων, οι οποίες αποφεύγουν με διάφορες πατέντες να πληρώνουν τις οφειλές τους.

Επίσης το ΚΕΑΟ μελέτησε και κατέγραψε τις νομικές μορφές των επιχειρήσεων και τους κλάδους που σημειώνεται η μεγαλύτερη εισφοροδιαφυγή και πάνω στις διαπιστώσεις αυτές, καταστρώνεται φιλόδοξο σχέδιο για τον εντοπισμό των εικονικών υπευθύνων και τον εξαναγκασμό τους στην πληρωμή των οφειλών.

Ειδικότερα, από την ανάλυση των στοιχείων των ελέγχων του ΚΕΑΟ, διαπιστώνεται ότι έντονη παραβατικότητα παρατηρείται σε επιχειρήσεις εταιρικής μορφής κεφαλαιουχικού χαρακτήρα, κυρίως μονοπρόσωπες Ε.Π.Ε. και Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρίες (Ι.Κ.Ε.), οι οποίες καταστρατηγούν τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ευθύνης διοικούντων νομικά πρόσωπα για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλονται από τα νομικά αυτά πρόσωπα.

Ταυτόχρονα, οι κλάδοι στους οποίους εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβάσεων είναι οι επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης, ψυχαγωγίας-κέντρα διασκέδασης, παροχής υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας κλπ.

Χρησιμοποιούν αχυρανθρώπους

SOS ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ !!! ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ !!!

 



Με την κρίση του 2008 παρομοιάζουν οι περιπτερούχοι την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε και οδηγεί σε δυσμενή θέση περίπου το 50% των περιπτέρων. Μετά το 2010 έκλεισαν τα μισά περίπτερα, ενώ σήμερα σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων, το 50% μπορούν να χαρακτηριστούν "ανοιχτά - κλειστά”, δηλαδή λειτουργούν αλλά έχουν πολύ χαμηλές εισπράξεις. Από τα 11.000 περίπτερα που υπήρχαν πριν 10 χρόνια, σήμερα λειτουργούν περίπου 5.500-5.700.

Αν και κατά τη διάρκεια του lockdown πολλά περίπτερα έμειναν ανοιχτά, ο τζίρος μειώθηκε κατακόρυφα καθώς η κίνηση ειδικά στις πιο τουριστικές περιοχές ήταν σχεδόν μηδενική. Το ίδιο ισχύει και για τους περιπτερούχους που βρίσκονται σε περιοχές με έντονη δραστηριότητα σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ που επίσης είδαν τον κόσμο να εξαφανίζεται και τα έσοδα να βυθίζονται.

Θ. Μάλλιος: Τα κέντρα των πόλεων δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων, Θεόδωρος Μάλλιος, μίλησε στο Capital.gr και περιέγραψε την κατάσταση: "Τα κέντρα των πόλεων έπαθαν μεγάλο στραπάτσο”, σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως οι βασικοί παράμετροι ήταν ο τουρισμός, η μειωμένη κίνηση στην αγορά και η τηλεργασία.

Όπως τόνισε ο κ. Μάλλιος, "πολλές υπηρεσίες και χώροι εργασίας είναι στο κέντρο με αποτέλεσμα η τηλεργασία να έκοψε και αυτή την κίνηση για τα περίπτερα. Το κέντρο δεν είχε επισκεψιμότητα λόγω των κλειστών καταστημάτων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.”

Παράγοντας που επίσης επηρεάζει τον τζίρο των περιπτέρων είναι και η επέκταση των καταστημάτων μικρής λιανικής που είναι και σε πλατφόρμες ντελίβερι.

"Μεγάλο πλήγμα δέχτηκαν και τα περίπτερα στους μεγάλους δρόμους όπως η Μεσογείων στην Αθήνα γιατί αυτά δεν έχουν γειτονιά, ζουν από τα αυτοκίνητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δουλεύουν περίπου με το 20% του κανονικού τζίρου τους”, πρόσθεσε ο κ. Μάλλιος.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 7 ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!

 


Στη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας θα συνδράμουν επτά Έλληνες εντεταλμένοι ευρωπαίοι Εισαγγελείς, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στο Εφετείο Αθηνών.


Επιλέχθηκαν από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου, οι επτά Έλληνες εντεταλμένοι ευρωπαίοι Εισαγγελείς. Σύμφωνα με το νόμο, στα καθήκοντά τους είναι η σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Οι Εισαγγελείς θα εγκατασταθούν στο Εφετείο Αθηνών. Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης με την συμμετοχή της προέδρου του Αρείου Πάγου Αγγελικής Αλειφεροπούλου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, όρισαν, με πενταετή θητεία, τους εξής επτά εντεταλμένους Ευρωπαίους Εισαγγελείς:

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ: 20% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ !!!

 


«Φάρμακο» για να συγκρατήσει τα χρέη του δημοσίου αναζητεί το οικονομικό επιτελείο, καθώς οι θεσμοί πιέζουν να μηδενιστούν, αλλά τον Μάρτιο αυξήθηκαν αντί να μειωθούν.

Σε ένα μήνα καταγράφουν αύξηση 20% και στο α' τρίμηνο ανήλθαν στα 1,921 δισ. ευρώ, έναντι 1,627 δισ. που ήταν τον Φεβρουάριο. Αλλά ξεπερνούν και τα 2,5 δισ. αν συνυπολογιστούν μαζί και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων 642 δισ. τον Μάρτιο (με οριακή μείωση από 671 εκατ. τον Φεβρουάριο).

ΝΟΜΟΣ, FUNDS ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


Του Άρη Γεωργιάδη,
δικηγόρος


Τα «πραγματικά περιστατικά», όπως λέμε στα νομικά, λίγο-πολύ είναι γνωστά: Είτε από κακές χρηματοδοτήσεις (bad banking), ζήτημα για το οποίο ποτέ δεν γίνεται λόγος, και πρακτική για την οποία ποτέ δεν τιμωρούνται οι τράπεζες, (χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο), είτε λόγω της οικονομικής κρίσης που αποκαλύφθηκε με τη γνωστή δήλωση του Καστελόριζου τον Απρίλιο του 2010, είτε λόγω ατυχίας κάποιων επιχειρήσεων, πολλά δάνεια «κοκκίνησαν».

Μέχρι τώρα, οι προσπάθειες του κράτους επικεντρώθηκαν στην επιχείρηση αναβίωσης του βαρέως νοσούντος, συνήθως εξ ιδίας υπαιτιότητος, τραπεζικού συστήματος. Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών εντάχθηκε και η μεταβίβαση των κόκκινων δανείων στα γνωστά funds.

Δηλαδή, συνήθως σε αλλοδαπές εταιρείες με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση του «αμαρτωλού 1999», η σχετική αγορά είναι αρρύθμιστη με αποτέλεσμα κάποιοι να επωφελούνται. Εγώ δεν θα μιλήσω για κερδοσκόπους. Όπως έλεγε και ο Montesqieu στο «Πνεύμα των Νόμων» «είναι πράγματι άριστη πράξη να δανείσεις σε κάποιον τα χρήματά σου χωρίς τόκο, αλλά τούτο μπορεί να είναι μόνο θρησκευτική συμβουλή, όχι αστικός νόμος». Είναι, όμως επιτρεπτή σήμερα, η λήψη δυσανάλογων ανταλλαγμάτων; Είναι το «έξεστι τοις συναλλασσομένοις περιγράφειν αλλήλους», πρακτική αποδεκτή σήμερα;

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 


ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ....ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ !!!

 


Του Γιώργου Βάμβουκα
Καθηγητής Οικονομικών και Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και 
μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”.

Η λέξη “μεσαίος” σημαίνει “το μέσο σημείο μιας κλίμακας”. Δηλαδή, το σημείο που ισαπέχει από τα άκρα. Στην καθομιλουμένη λέμε, μέση ηλικία, μέση κεφαλαιοποίηση, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού, επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, γυναίκα ή άνδρας μεσαίου αναστήματος, μέση χρονική περίοδος, μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, κ.ο.κ. Στην προσπάθειά μας να προσδιορίσουμε το «μεσαίο εισόδημα» της ελληνικής κοινωνίας, τίθενται δύο βασικά ερωτήματα: α) Ποια είναι τα εισοδήματα της ασθενέστερης και της ισχυρότερης εισοδηματικής τάξης, ώστε να προσδιοριστεί το μέσο εισόδημα της ελληνικής οικονομίας; Και 2) Ποια είναι τα κοινωνικά στρώματα στη χώρα μας που ανήκουν στην ασθενέστερη και την ισχυρότερη οικονομική τάξη;

Ο κοινός νους θα τοποθετούσε στη μεσαία εισοδηματική τάξη πολίτες με μορφωτικό επίπεδο, ήτοι δικηγόρους, συμβολαιογράφους, οικονομολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, μαθηματικούς, πληροφορικάριους, μηχανολόγους, ναυπηγούς, κ.ο.κ. Επίσης, επιχειρηματίες, βιομήχανοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξάρτητα μορφωτικού επιπέδου, εννοείται ότι βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών κριτηρίων συγκαταλέγονται στη μεσαία κοινωνική τάξη.

Από την ενδελεχή επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που αφορούν την Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ), αδιαμφισβήτητα καταδεικνύεται η διαχρονική φτωχοποίηση της μεσαίας κοινωνικής τάξης. Οι στατιστικές μας συγκρίσεις θα καλύψουν την χρονική περίοδο 2010-2020. Το έτος 2010 επελέγη λόγω του ότι το έτος αυτό η ελληνική κοινωνία μπήκε στη μέγγενη των σκληρότατων και ισοπεδωτικών μνημονιακών οικονομικών πολιτικών.

ΚΑΡΦΙΑ ECONOMIST ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΚ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

 


Συγκεκριμένοι στρατηγικοί επενδυτές (cornerstone investors) ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, υποστηρίζει με άρθρο του ο Economist, προσθέτοντας πως οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να πλέουν λόγω των κόκκινων δανείων σε ταραγμένα ύδατα... ενώ η ελληνική οικονομία δεν βαδίζει σε οδό οικονομικής αξιοπιστίας

Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελλάδα διανύει, αν μη τι άλλο, μια ταραχώδη και συνάμα ανησυχητική περίοδο.

Η χώρα προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας μετά από διαδοχικά lockdown, ανοίγοντας τα σύνορά της στις 15 Μαΐου, για να υποδεχθεί τουρίστες από σχεδόν 35 χώρες.

Από την άλλη, όπως λέει ο Economist, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία μόνο ενθουσιασμό δεν προκαλούν.

ΤΟ ΣτΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!

 



Η κοινοποίηση και όχι η έκδοση καταλογιστικής πράξης διακόπτει την προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρους και πρόστιμα.

Αυτό έκρινε η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο την Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνα Λαζαράκη, με τρεις αποφάσεις (υπ΄ αριθμ. 616-618/2021).

Συγκεκριμένα, ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας-Κ.Φ.Δ. (νόμοι 4174/2013 και 4254/2014) ορίζει ότι η προβλεπόμενη από ισχύουσες διατάξεις ουσιαστικού φορολογικού δικαίου, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΚΦΔ, προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου να επιβάλει φόρους και πρόστιμα διακόπτεται με την έκδοση των οικείων σχετικών καταλογιστικών πράξεων, είναι ανίσχυρη ως αντίθετη «στις αρχές της φανερής δράσης της διοίκησης και της ασφάλειας του δικαίου». Και κατά συνέπεια, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, η σχετική διάταξη είναι «μη εφαρμοστέα».

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕ 0% ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΩΣ 30.000€ !!!

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ
Σε απλά ελληνικά θα μας τρώνε λίγο λίγο τις καταθέσεις μας-χρήματά μας, και θα τις διαχειρίζονται κι όπως θέλουν κι από πάνω για να κονομάνε !!!



Από την αρχή του έτους και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι έχουν προχωρήσει σε μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών λογαριασμών, με την οροφή τους πλέον να μην ξεπερνά το 0,07% !!!


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από τις τράπεζες οι περικοπές στα επιτόκια καταθέσεων, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για μείωση του κόστους άντλησης ρευστότητας από τους πελάτες τους.

Πρόκειται για μία στρατηγική που πέραν της επιδιωκόμενης αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους, συνδέεται άμεσα και με την ασύμφορη διατήρηση υπερβάλλουσας ρευστότητας, στο σημερινό περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων στην Ευρωζώνη.

Η διαδικασία αποκλιμάκωσης των σχετικών εξόδων επιταχύνθηκε ραγδαία μετά την εφαρμογή των capital controls το 2015, καθώς έδωσε τη δυνατότητα στους ελληνικούς ομίλους να κουρέψουν τις αποδόσεις που προσφέρουν χωρίς τον κίνδυνο εκροών.

Έκτοτε έχει κυλήσει αρκετό νερό στα αυλάκι και η αγορά των καταθέσεων, που μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσαν ένα αξιόπιστο εργαλείο δημιουργίας εισοδήματος, έχει αλλάξει ριζικά.

Σταδιακά οι τράπεζες κατάφεραν να μειώσουν τις αποδόσεις πολύ κοντά στο 0%, ενώ σε προϊόντα ειδικών κατηγοριών, όπως πχ. σε όσα απευθύνονται σε επιχειρήσεις, όχι μόνο δεν καταβάλλονται τόκοι, αλλά εφαρμόζονται προμήθειες για την τήρησή τους και την παροχή βασικών υπηρεσιών, όπως πχ. χρεωστική κάρτα ή μπλοκ επιταγών.

«KNOW YOUR CUSTOMER» : ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το protothema.gr


Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού υπηρεσιών που θα προσφέρει η εφαρμογή Know your Customer παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Μέσω του Know your Customer οι πολίτες θα μπορούν να επικαιροποιήσουν στοιχεία που χρειάζεται η τράπεζά τους μέσω των μητρώων του Δημοσίου, δίχως να απαιτείται να πάνε σε υποκατάστημα, να καταθέσουν οποιοδήποτε έγχαρτο πιστοποιητικό, ή να υποβληθούν σε κάποια γραφειοκρατική διαδικασία. Η ενημέρωση γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, εξαλείφοντας άκοπα την ταλαιπωρία που ενέχει η τακτική επικαιροποίηση στοιχείων.

«Η νέα διαδικασία όχι απλά καταργεί τη γραφειοκρατία, αλλά προστατεύει ακόμα πιο αποτελεσματικά τα προσωπικά μας δεδομένα», τόνισε κατά την έναρξη της παρουσίασης ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «η δράση αυτή ωστόσο, έχει και ένα έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς απλοποιεί το άνοιγμα και τη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών, διευκολύνοντας τους πάντες. Τους απλούς καταθέτες, τους επιχειρηματίες, αλλά φυσικά κάνοντας πιο απλή, πιο εύκολη και τη δουλειά των υπαλλήλων των τραπεζών».

«Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα από τα πολλά τα οποία έγιναν μέσα στην πανδημία, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα εποχή. Και όπως δείχνει εξάλλου και η εμπειρία του gov.gr, το οποίο πριν από λίγο συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής, αλλά όπως απέδειξε και η άρτια ψηφιακή οργάνωση των εμβολιασμών, η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχος του πολίτη και της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και μέσο ανάπτυξης της οικονομίας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, «βήματα όπως αυτό θα συνεχιστούν σε όλους τους τομείς και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ένα μεγάλο μέρος των δράσεων που θα χρηματοδοτήσει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» αφορούν ακριβώς τη συνέχιση αυτής της ψηφιακής μετάβασης».

Η δράση μάλιστα θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα και σε άλλες δραστηριότητες στις οποίες οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν παρόμοια στοιχεία, όπως πάροχοι τηλεπικοινωνίας και ασφαλιστικοί φορείς.

«Είναι μία σημαντική βελτίωση και σε ό,τι αφορά την περιττή γραφειοκρατία και σε ό,τι αφορά γενικότερα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Και τα επόμενα βήματα αφορούν όχι μόνο τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις. Θα εντάξουμε το ΓΕΜΗ στην πορεία για να μπορούμε να έχουμε υπηρεσία Know your Customer και για τις επιχειρήσεις και θα προχωρήσουμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τους ασφαλιστικούς φορείς. Αλλά το πρώτο ισχυρό βήμα έγινε από τις τράπεζες», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΜΑΪΟΥ !!!

 


Με τη μέθοδο του «βάλε βγάλε», δηλαδή των ανακατατάξεων στους ΚΑΔ, θα συνεχίσει να απλώνεται η ομπρέλα προστασίας με βάση το μείζον μέτρο των αναστολών σύμβασης εργασίας στους κλειστούς και πληττόμενους κλάδους καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Από τις αναστολές του Μαΐου που άρχισαν ήδη να δηλώνονται από χθες στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μένουν εκτός πολλές επιχειρήσεις του χονδρεμπορίου, του λιανεμπορίου, της βιομηχανίας ( ηλεκτρονικοί υπολογιστές, απορρυπαντικά, τσιμέντο κλπ) εργοτάξια και ναυπήγηση σκαφών.

Από την άλλη πλευρά δε θα ισχύσουν κριτήρια επιλεξιμότητας ( πχ αύξηση τζίρου) για την ένταξη του προσωπικού σε καθεστώς αναστολής για τις επιχειρήσεις εστίασης είτε άνοιξαν είτε όχι , στις λοιπές κλειστές επιχειρήσεις ( τέχνη, αθλητισμός, κετερινγκ κλπ) αλλά και στο λιανεμπόριο που λειτουργεί με click away.

Αντίθετα μπαίνουν νέοι κόφτες για τους μερικώς απασχολούμενους με ωράριο κάτω των 4 ωρών ενώ εξακολουθούν να ισχύουν δύο ακόμα περιορισμοί:

ΗΠΑ: ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ 1 ΣΤΟΥΣ 5 ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ !!!

 



Η πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ είναι από τις περιοχές που η ηλεκτροκίνηση έκανε τα πρώτα της βήματα και άρχισε να κερδίζει τον κόσμο. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής συνειδητοποίησης, η χρήση πιο «καθαρών» μέσων στην αμερικανική αυτή πολιτεία έγινε ευρύτερη και πολλά νοικοκυριά επέλεξαν ένα ηλεκτρικό ή plug in υβριδικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 2010 έως και το 2020 στην Καλιφόρνια είχαν πουληθεί 834.000 ηλεκτρικά οχήματα (506.000 BEV και 328.000 PHEV), που είναι περίπου τα μισά από το σύνολο των ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα, όμως, με μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Energy και πραγματοποιήθηκε από το University of California Davis, με ερευνητές τους Scott Hardman και Gil Tal, όταν έρχεται η ώρα να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους, ένας στους πέντε Καλιφορνέζους επιλέγει να επιστρέψει σε ένα συμβατικό όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και όχι σε ένα άλλο ηλεκτρικό. Από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα, ένα ποσοστό 79,04% ξαναπήρε ηλεκτρικό αυτοκίνητο ενώ το 20,96 επέλεξε όχημα συμβατικό.

Η φόρτιση είναι το πρόβλημα

Ο βασικότερος λόγος που οδήγησε τους ερωτώμενους στην απόφαση να μην ξαναπάρουν ηλεκτρικό όχημα ήταν η δυσκολία στη φόρτισή του. Παρότι η Καλιφόρνια διαθέτει το πιο εκτεταμένο δίκτυο φορτιστών στις ΗΠΑ (πάνω από 28000 προς το παρόν), για πολλούς από τους κατόχους αυτό αποδείχτηκε αξεπέραστο πρόβλημα, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι περίπου το 70% από αυτούς δεν είχε πρόσβαση σε φορτιστή ταχείας φόρτισης στο σπίτι ή στην εργασία τους.

ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΛΙΣΤΑ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Αν και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης φάνηκε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου των «κουρεμένων» ενοικίων και τον Ιούνιο, η πραγματικότητα είναι ότι ήδη η περιβόητη λίστα με τους δικαιούχους έχει αρχίσει να «ξηλώνεται» από τον Απρίλιο κιόλας: Κάτι που σηματοδοτεί την ειλημμένη απόφαση «απεγκλωβισμού» από τις πρακτικές στήριξης όπως είχαν υιοθετηθεί την περίοδο του... lockdown.

Στον πλέον πρόσφατο πίνακα με τους Κωδικούς Δραστηριότητας εκείνων που απαλλάσσονται από την καταβολή ενοικίου παρατηρήθηκαν «ηχηρές απουσίες» επαγγελματικών κλάδων που τον αμέσως προηγούμενο μήνα δεν πλήρωναν μίσθωμα! Η πλέον ενδεικτική περίπτωση που αποδεικνύει του λόγου το αληθές είναι ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 96.02 που αντιστοιχεί στις δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής: Ο συγκεκριμένος κωδικός τον μήνα Μάρτιο του 2021 ήταν στον πίνακα εκείνων των επιχειρήσεων που είχαν απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος.

«Αποβολή» από τη λίστα μηδενικού ενοικίου για τα... κομμωτήρια

Τον Απρίλιο όμως τα πράγματα δεν ήταν ίδια για τον... κωδικό 96.02: Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής είχαν μετατεθεί στον πίνακα των επαγγελματικών κλάδων που πλέον είχαν την υποχρέωση να πληρώσουν το 60% του ενοικίου. Με άλλα λόγια, από το μηδενικό ενοίκιο, πρέπει πλέον να καταβάλλουν «κουρεμένο» κατά 40% μίσθωμα. Και βέβαια η λίστα του Μαΐου όταν αναρτηθεί μπορεί να κρύβει και άλλες ηχηρές εκπλήξεις! Σε κάθε περίπτωση, από τον τρέχοντα μήνα ο κύκλος των μειωμένων ενοικίων είναι δεδομένο πως θα αρχίζει να «κλείνει» περαιτέρω.

«Ξηλώνεται» και τον Μάϊο η λίστα με τους δικαιούχους ΚΑΔ

ΚΑΤΑΡ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ QATAR NATIONAL BANK
Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι συνελήφθη για κατηγορίες κατάχρησης εξουσίας και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος και απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.



Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι «απαλλάσσει τον Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι από τα καθήκοντά του ως υπουργός Οικονομικών και ανέθεσε στον Αλί Μπεν Αχμέντ αλ Κουάρι, υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, εκτός από αυτό το πόστο, να αναλάβει και αυτό του υπουργού Οικονομικών», ανέφερε χθες Πέμπτη βράδυ το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο QNA, αναφερόμενο σε διάταγμα του εμίρη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του υπουργού Οικονομικών Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι (για) να ανακριθεί σχετικά με κατηγορίες που αφορούν εγκλήματα σχετικά με τον δημόσιο τομέα, κατηγορίες για υπεξαίρεση και κατάχρησης εξουσίας». Το QNA τόνισε ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παρόλο που έχουν ήδη συμβεί συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων για υποθέσεις διαφθοράς στο Κατάρ, επίσημες πηγές ανέφεραν ότι αλ Εμάντι ήταν ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κατηγορίες κατά τη διάρκεια της δυναστείας του σεΐχη Ταμίμ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ: ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ !!!

"ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ"
Συνεχίζει ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε. τ.: "Δεν υπάρχουν «ψεκασμένοι» μηνυτές και «ψεκασμένες» καταγγελίες. Υπάρχουν καταγγέλλοντες ελεύθεροι πολίτες και βάσιμες ή αβάσιμες μηνύσεις." !!!



Του Γρηγορίου Ζ. Πεπόνη,
Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε. τ.


Δεν είναι πρωτόφαντο, δεν είναι πρωτόγνωρο.

Ούτε η υπερψήφισή του από την συμπολιτευτική πλειοψηφία συνιστά, επ’ αυτού, πρωτουργία της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας.

Η πνευματική του «μήτρα», ως προς τα καθ’ ημάς, ανάγεται στο απώτερο παρελθόν και σε βάθος χρόνου, αφού πλειστάκις έχει προωθηθεί νομοθετικώς και έχει υπερψηφισθεί και υπέρ άλλων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών ή δημοσίων προσώπων.

Απλώς, ο δημόσιος θόρυβος της υπερψήφισης της σχετικής τροπολογίας, συντελούσης σχετικώς και της συγκυρίας της τρεχούσης δραματικής επικαιρότητος, το επανέφερε στο προσκήνιο κατά «τυρβώδη» τρόπο.

Ο λόγος για το θεσπισθέν «ακαταδίωκτον» των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Ακαταδίωκτον», όμως, έναντι ποίου;

Προδήλως και όλως αυτονοήτως έναντι του «διώκοντος», έναντι του αρμοδίως και θεσμικώς τεταγμένου τον έλεγχον τήρησης της νομιμότητος και τον κολασμό κάθε έκνομης εκτροπής, άλλως έναντι της Εισαγγελικής και Δικαστικής Αρχής.

«Νόμω αβάσιμες» και «νόμω αστήρικτες» μηνύσεις ή εγκλήσεις υπήρξαν διαχρονικώς, υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν υφιστάμενες, πλην όμως συνιστά «κοινόν τόπον» ότι, στις περιπτώσεις αυτές, οι αβασίμως μηνύοντες, έναντι των καθ’ ων ούτοι στρέφονται, παραμένουν απλώς μηνυτές και ουδέν έτερον πέραν αυτού.

Δεν «διώκουν» και δεν νοείται το αντίθετο.

Ασκούν απλώς, ως πολίτες, το αναφαίρετο συνταγματικό και υπερνομοθετικής ισχύος δικαίωμά τους για παροχή έννομης προστασίας και, συνακολούθως, για ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε δικαστήριο, σύμφωνα με τα άρθρα 20 παρ. 1 του Συντάγματος και 6 παρ. 1 της Ε.Σ.Δ.Α.

Πρόκειται για βασικότατο, κεφαλαιώδες και απαράγραπτο δικαίωμα, αναγόμενο στον σκληρό πυρήνα κάθε δημοκρατικώς συντεταγμένης πολιτείας και για στοιχείο «εκ των ων ουκ άνευ» παντός συγχρόνου νομικού πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν «ψεκασμένοι» μηνυτές και «ψεκασμένες» καταγγελίες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο...ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!

 


Ο ελέφαντας στο δωμάτιο της ελληνικής οικονομίας είναι οι αδύναμες τράπεζες...και οι ακλόνητες, επί 15αετία, διοικήσεις τους.

Από το documentonews.gr

Την περασμένη Δευτέρα οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι, μια παράταξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου που συσπειρώνει οικονομολόγους με διαφορετικές πολιτικές και συνδικαλιστικές αφετηρίες αλλά με κοινό προοδευτικό πρόσημο, διοργάνωσε μια εκδήλωση με τίτλο «Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς: Το τραπεζικό σύστημα ως σύγχρονος πίθος των Δαναΐδων».

Ομιλητές ήταν ο καθηγητής Διεθνούς Χρηματοδοτικής και Τραπεζικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Μελάς, ο πρώην τομεάρχης οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και τραπεζικό στέλεχος με διεθνή εμπειρία Ηρακλής Ρούπας,ο νυν αν. τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης και ο ο Μανώλης Μπεμπένης, πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κέρδισε τις εκλογές, δίνοντας τέλος στην πολύχρονη παντοκρατορία της ΠΑΣΚΕ. Τον συντονισμό έκανε το μέλος της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Μενέλαος Μαλτέζος.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η πολιτικά εκρηκτική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Τράπεζας Πειραιώς, εύλογα όμως τοποθετήθηκε στο πλαίσιο του ευρύτερου προβλήματος των τριών (και τεσσάρων για την Πειραιώς) διαδοχικών ανακεφαλαιοποιήσεων των ελληνικών τραπεζών που έγιναν μέσα σε δέκα χρόνια απορροφώντας 46 δισ. ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Το Documento παρακολούθησε την εκδήλωση και επιχειρεί με έξι ερωτήσεις και απαντήσεις να αναδείξει τα πιο σημαντικά σημεία της.

1) Γιατί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζεται σύγχρονος πίθος των Δαναΐδων;

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ !!!

 



Χάρη στους νέους κανόνες που ενέκρινε το ΕΚ την Πέμπτη, οι επιβάτες των σιδηροδρόμων θα προστατεύονται καλύτερα από καθυστερήσεις, ακυρώσεις, και περιστατικά διακριτικής μεταχείρισης.

Τη Μ.Πέμπτη, 29-04-2021, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσημα την άτυπη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με το Συμβούλιο της ΕΕ όσον αφορά τον νέο κανονισμό για τα δικαιώματα των επιβατών των σιδηροδρόμων. Οι κανόνες θα διασφαλίζουν τη δυνατότητα των επιβατών να αλλάζουν δρομολόγιο και ότι θα δικαιούνται βοήθεια όταν υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις. Οι άνθρωποι με μειωμένη κινητικότητα θα έχουν καλύτερη πρόσβαση στους συρμούς και θα λαμβάνουν περισσότερη βοήθεια. Ακόμη, τα τρένα θα διαθέτουν περισσότερο χώρο για ποδήλατα.

Βοήθεια σε ταξιδιώτες που αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις

ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!

 


Ασφαλιστική Αποζημίωση: Πότε κινδυνεύετε να τη χάσετε μέσα από τα χέρια σας


«Φτερά» έχουν κάνει πολλές ασφαλιστικές αποζημιώσεις, οι δικαιούχοι των οποίων «πιάστηκαν» να χρωστούν στην εφορία και, άρα, έπρεπε να καλύψουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους με το ποσό που έλαβαν για μία ασθένεια ή ένα ατύχημα.

Πιο αναλυτικά, δεδομένου ότι προς ώρας δεν έχει ψηφιστεί κάποια νομοθετική ρύθμιση που να χαρακτηρίζει ως ακατάσχετες τις επίμαχες αποζημιώσεις, οι φορολογικές αρχές έχουν το δικαίωμα να εκλάβουν ως «απαιτήσεις εις χείρας τρίτων» τα ποσά που εισπράττουν οι ασφαλισμένοι και να προχωρήσουν σε κατάσχεση. Ερωτηθείς σχετικά από τον βουλευτή ΝΔ του Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Βασίλη – Πέτρο Σπανάκη, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταικούρας, εμφανίστηκε μάλλον θετικός στο ενδεχόμενο ίσης μεταχείρισης των ασφαλιστικών αποζημιώσεων με αυτές που δίνονται από το κράτος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως εξετάζονται όλες οι προτάσεις για αλλαγές και βελτιώσεις στη φορολογική πολιτική. «Οι τελικές αποφάσεις για όποιες μεταβολές στη φορολογική πολιτική λαμβάνονται με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ομαλή δημοσιονομική πορεία της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σπανάκης είχε ζητήσει το ακατάσχετο να ισχύει σε αποζημιώσεις, οι οποίες αφορούν σε ειδικές και εξαιρετικές περιπτώσεις. «Σήμερα, στις περιπτώσεις που ένας ασφαλιζόμενος σε ασφαλιστική εταιρία έχει οφειλές προς το Δημόσιο ή τον ΕΦΚΑ, τότε η πάσης φύσεως αποζημίωση που καταβάλλεται από την ασφαλιστική εταιρία προς τον ασφαλιζόμενο δεσμεύεται. Στις αποζημιώσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και αυτές που αφορούν ειδικές και εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως θέματα υγείας, ατυχημάτων, σοβαρές ολικές ή μερικές ζημιές κατοικίας, ζημιές από φυσικές καταστροφές κ.ά. Θα ήταν, λοιπόν, δίκαιο για περιπτώσεις που αφορούν θέματα υγείας, σοβαρές καταστροφές περιουσίας, όπως, για παράδειγμα, από σεισμό, πυρκαγιά ή πλημμύρα και αποζημιώσεις θυμάτων, η αντίστοιχη αποζημίωση που καταβάλλεται στον πραγματικό δικαιούχο/ασφαλιζόμενο να είναι ακατάσχετη. Κάτι που πολύ σωστά έχει νομοθετηθεί πρόσφατα για όλες τις ειδικές αποζημιώσεις, τόσο αυτές που αφορούν τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19, όσο και αυτές για όσους επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφές εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών ή σεισμών», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ερώτησή του και συνέχιζε: «Επειδή το ζήτημα είναι πρωτίστως κοινωνικό και ηθικό και επειδή η ιδιωτική ασφάλιση συμβάλλει, μεταξύ άλλων και στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων και όλων των δημόσιων δομών υγείας που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στα όριά τους ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί εάν προτίθενται να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών προς τους πραγματικούς δικαιούχους για ειδικές περιπτώσεις να είναι ακατάσχετες και αδέσμευτες».

ATTICA BANK: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!

 


Από Christos Koutsonassios

Χρεωκόπησε η ATTICA BANK, άλλο ένα κατόρθωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η πρώτη χρεοκοπία τράπεζας επί διακυβέρνησης Ν.Δ. είναι γεγονός. Η Attica Bank, μετά την ανακοίνωση ζημιών 300 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2020 που παραδέχθηκε, κάτι το οποίο πολλοί υποψιάζονταν. Ότι δηλαδή τα τελευταία χρόνια οι ισολογισμοί της, ωραιοποιούνταν μέσω διαφόρων λογιστικών μεθοδεύσεων, η νομιμότητα των οποίων μένει να κριθεί από τις εποπτικές αρχές, προκειμένου η Τράπεζα να διατηρηθεί στη «ζωή».

Με τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας ουσιαστικά ομολογείται ότι η Attica Bank συστηματικά παραποιούσε τους ισολογισμούς της και παραπληροφορούσε το επενδυτικό κοινό και έκρυβε μέσω εταιρειών ειδικού σκοπού (SPV) τα βασικά της προβλήματα.

Ανακοίνωσαν την χρεοκοπία της τράπεζας Μεγάλη Πέμπτη για να μην το πάρει χαμπάρι κανείς και επειδή ακολουθούσε ένα πενθήμερο αργιών στο Χρηματιστήριο. Σκάνε οι τράπεζες, η μια μετά την άλλη, στα χέρια του Μητσοτάκη (Πειραιώς, Attica). Οι εξελίξεις στις 29 Απριλίου 2021 μετά από πολλά χρόνια ήρθαν ετεροχρονισμένα να επιβεβαιώσουν ότι η Attica Bank κατ’ ουσία είναι χρεοκοπημένη τράπεζα με πραγματικά κεφάλαια περίπου 100 εκατ. που σημαίνει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας γύρω στο 3%. Η τράπεζα είναι default. Σήμερα η συνολική της χρηματιστηριακή της αξία είναι 92 εκατ στα 0,20 ευρώ με 461 εκατ. μετοχές, η αλήθεια είναι ότι η πραγματική χρηματιστηριακή της αξία είναι στα 0,05 ευρώ ή 23 εκατ ευρώ συνολική κεφαλαιοποίηση.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΜΚ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ...ΟΛΩΝ ΜΑΣ !!!

 


Τράπεζα Πειραιώς: Τελικά λεφτά υπάρχουν και περισσεύουν

Του Νικήτα Παπαντωνίου* και του Στέλιου Ορφανάκη**

Η καλούμενη από στενούς κύκλους του Μαξίμου και την πλειοψηφία των ΜΜΕ ως Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της τράπεζας Πειραιώς έδειξε ότι στην Ελλάδα όλα γίνονται, όλα πραγματοποιούνται και κυρίως διαδίδονται και μεταδίδονται, με τρόπο που πραγματικά απέχει από την αληθή διάσταση του εκάστοτε γεγονότος.

Η τράπεζα Πειραιώς έχασε το 88% της χρηματιστηριακής της αξίας από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι το τέλος Απριλίου, λόγω των πολύ κακών συνθηκών αύξησης του κεφαλαίου, τις οποίες επέβαλε η διοίκησή της, καθώς και αρμόδιοι φορείς, με πρώτον και καλύτερο τον SSM και το ΤΧΣ.

Πιο συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας έπεσε από 897 εκατομμύρια ευρώ την 23η Νοεμβρίου (την ημέρα που αποφασίστηκε η μετατροπή των CoCos σε μετοχές) σε 109 εκατομμύρια ευρώ την 29η Απριλίου. Αυτό, σε απλά Ελληνικά, σημαίνει ότι η τράπεζα έχασε αξία 788 εκατομμύρια ευρώ σε 5 μήνες ή 158 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα μέχρι να γίνει η αύξηση.

ΓΡΑΦΗΜΑ 1: Μέσα σε έξι μήνες με ανοδικό το Ελληνικό Χρηματιστήριο η Πειραιώς έχασε 788 εκατομμύρια ευρώ σε κεφαλαιοποίηση.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !!!

 


ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ 3.792 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 07/05/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΕΠΙΤΑΓΕΣ: ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/9 Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΙΣΤΕΣ !!!

 



Ανάσα παίρνουν οι επιχειρήσεις που έχουν στα χέρια τους επιταγές οι οποίες έληγαν μέσα στον Απρίλιο αλλά έχουν «παγώσει» λόγω της πανδημίας. Οι προθεσμίες πληρωμής του ΦΠΑ για τους κομιστές επιταγών παρατείνονται έως το τέλος Σεπτεμβρίου ενώ για να ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ έως τις 14 Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος:

1. Παρατείνονται μέχρι και την 30.9.2021 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από δηλώσεις Φ.Π.Α. με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές) που λήγουν ή έληξαν από 1.3.2021 έως 31.3.2021, καθώς και οι προθεσμίες καταβολής Φ.Π.Α. που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν στις Δ.Ο.Υ/Ελεγκτικά Κέντρα βάσει εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α. με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31.3.2021 και την 30.4.2021 για τους κομιστές αξιογράφων.

2. Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις-κομιστές αξιόγραφων των οποίων οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής έχουν ανασταλεί κατά 30 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία αξιόγραφου και κατά επιπλέον εξήντα (60) ημέρες και από τη δημοσίευση του ν. 4790/2021 (Α' 48) δεν δραστηριοποιούνται σε Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στην υπό στοιχεία Α.1088/2021(Β' 1587) κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομικών, και εφόσον το σύνολο της αξίας των αξιογράφων που αναστέλλονται είναι μεγαλύτερο του 20% του μέσου μηνιαίου κύκλου συναλλαγών τους του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους.

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΘΑ...ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ !!!

 


Κυρώσεις για όσους δεν τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έχουν επιβάλει πολλές χώρες, στις Φιλιππίνες ωστόσο ο πρόεδρος Duterte έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλαμβάνει όσους δεν φορούν σωστά τη μάσκα τους.

Στην εντολη περιλαμβάνονται ακόμα και όσοι φορούν τη μάσκα κάτω από τη μύτη, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων της covid-19.

Ο Duterte έδωσε αυτή τη νέα εντολή μετά τη συνεδρίαση της ομάδας δράσης κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύθηκε από το γραφείο Τύπου του, στο οποίο φαίνονται όλοι να φορούν μάσκα εκτός από τον ίδιο τον Φιλιππινέζο πρόεδρο.

Από τα τέλη Μάρτιου που έχουν ενισχυθεί τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην πρωτεύουσα Μανίλα και τις γειτονικές περιοχές έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε χιλιάδες ανθρώπους για την παραβίασή τους.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΣΦΑΓΗ: ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Έρχεται «καταιγίδα» δικαστικών επιδόσεων για πλειστηριασμούς

Της Νένας Μαλλιάρα - insider.gr

Καταιγισμός επιδόσεων για διενέργεια πλειστηριασμών αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα, σηματοδοτώντας το τέλος της γενικευμένης ασυλίας που χορηγήθηκε οριζόντια στους οφειλέτες λόγω της πανδημικής κρίσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, η κινητικότητα σε επίπεδο προδικασίας για τη διενέργεια γόνιμων πλειστηριασμών από τον Σεπτέμβριο έχει «χτυπήσει κόκκινο» τις τελευταίες ημέρες, με τους αριθμούς να κάνουν λόγο για 1.500 – 2.000 επιδόσεις σε μηνιαία βάση από καθεμία τράπεζα/εταιρεία διαχείρισης. Το νούμερο αυτό εκτιμάται ότι θα αυξηθεί, προμηνύοντας «καταιγίδα» επιδόσεων από τους δικαστικούς επιμελητές, η οποία θα θέσει σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης για την είσπραξη οφειλών, συμπεριλαμβάνοντας και το εργαλείο των ρευστοποιήσεων.

Η μεγάλη πλειοψηφία των προδικαστικών ενεργειών θα οδηγήσει σε γόνιμους πλειστηριασμούς. Όπως υπολογίζεται, μόνο το 20% των ενδίκων μέσων που αναμένεται να ασκηθούν από τους οφειλέτες, θα καταφέρουν να δώσουν «ομπρέλα» από την «καταιγίδα» των επερχόμενων πλειστηριασμών. Η επερχόμενη «καταιγίδα» θα είναι αναπόφευκτη, καθώς εντός μικρότερου χρονικού διαστήματος, οι επισπεύδοντες θα «αθροίσουν» πλειστηριασμούς ώστε να καλύψουν απώλειες στις ανακτήσεις οφειλών που επήλθαν από το πολύμηνο γενικευμένο «πάγωμα» των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι οι ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων για τις ανακτήσεις οφειλών έχουν ένα μέσο ποσοστό συμβολής γύρω στο 30% στα business plans που έχουν καταρτίσει οι εταιρείες διαχείρισης. Το ποσοστό αυτό μηδένισε εξαιτίας του ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έγιναν πλειστηριασμοί ούτε για προφανείς περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών, με μεγάλη ακίνητη περιουσία και μεγάλα χρέη που δεν δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, αλλά προϋπήρχαν αυτής. Κατόπιν αυτού, ο βηματισμός των πλειστηριασμών θα επιταχυνθεί αναγκαστικά, φτάνοντας ταχύτερα και σε μικρότερες οφειλές.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΑ: ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΗ !!!

 


Η γενική εκτίμηση είναι πως πράγματι από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, επιχειρείται η πρώτη σοβαρή – μετά τον Νοέμβριο- διεύρυνση δραστηριοτήτων στα δικαστήρια της χώρας, πλην βεβαίως των ποινικών ακροατηρίων που το επίπεδο “ανοίγματος” δεν πλησιάζει ούτε το 50%.

Το dikastiko.gr, με βάση πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, καταγράφει την ουσιαστική αποκρυπτογράφηση της νέας ΚΥΑ:

–Δικάζονται όλες οι ειδικές διαδικασίες 1ου βαθμού με μάρτυρες και χρονικό διαχωρισμό πινακίων. Το ίδιο ισχύει και για την εκουσία δικαιοδοσία καθώς και τις υποθέσεις υπερχρεωμένων (με μάρτυρες)

–Δικάζονται όλα τα Πολιτικά Εφετεία (και ερήμην 1ου βαθμού και κατ’ αντιμωλία 1ου βαθμού), με ή χωρίς μάρτυρες. Το ίδιο και στην εκουσία δικαιοδοσία και τα υπερχρεωμένα

–Δικάζονται όλες οι υποθέσεις στον Άρειο Πάγο

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ VS ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ...ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Ο δήμαρχος Αθηναίων υπέγραψε επιστολή προς την ΕΕ για τη μη κατάργηση του μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς !!!




Μέσω Ευρώπης, ο Κώστας Μπακογιάννης κοντράρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των πλειστηριασμών υπογράφοντας επιστολή που ζητά να παραταθεί το μορατόριουμ που πολλά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν εφαρμόσει.

Η επιστολή που υπογράφεται από 130 ευρωβουλευτές και 30 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων αναφέρεται συγκεκριμένα στο μορατόριουμ για τους πλειστηριασμούς επισημαίνοντας ότι: «το προσωρινό μορατόριουμ, για την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων που πολλά κράτη μέλη έχουν εφαρμόσει στο πλαίσιο του κορωνοϊού, είναι πιθανό να καταργηθεί.

Κάτι τέτοιο θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα και μπορεί να οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου κορύφωση του ζητήματος της αστεγίας στην Ευρώπη».

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΛΕΑΣ: ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ESM ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ !!!





Ο καθηγητής Διεθνούς Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικού Δικαίου στο Εδιμβούργο, Αιμίλιος Αυγουλέας, μιλάει στα «ΝΕΑ» και προτείνει «να μεταφερθεί το χρέος της πανδημίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – στην ονομαστική αξία – στον ESM και να μετατραπεί σε μακροχρόνιο χρέος»

Στο βουνό του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους στις χώρες της ευρωζώνης που δημιουργήθηκε κατά την υγειονομική κρίση επικεντρώνεται η πολιτικοοικονομική διαχείριση και στους κόλπους των Βρυξελλών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η συζήτηση για τους τρόπους λύσης του προβλημάτων εντός των θεσμικών κανόνων.

Στο πλαίσιο του 6o Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 15 Μαΐου ο καθηγητής Διεθνούς Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικού Δικαίου στο Εδιμβούργο Αιμίλιος Αυγουλέας μιλάει στα «ΝΕΑ» και αναλύει τις προτάσεις διαχείρισης των χρεών που άφησε η Covid. Αναφορικά με το αν είναι εφικτό το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους, ο Αυγουλέας επισημαίνει ότι «όλα αυτά πρέπει να γίνουν προσεκτικά, συμμετρικά και κοστολογημένα. Οσο πιο γρήγορα επανεκκινήσει η οικονομική δραστηριότητα και η αγορά, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσουν οι εισπράξεις των φόρων και τόσο πιο πολύ θα ενισχυθεί η απασχόληση, άρα θα αυξηθούν οι εισφορές στα Ταμεία. Και πρέπει να γίνει μία πολύ εμπεριστατωμένη οικονομετρική μελέτη και να μπορέσει να ποσοτικοποιηθεί πόσο θα είναι το δημοσιονομικό κέρδος από το κούρεμα – λόγω της αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας -, πόσο θα είναι το όφελος προς τα ασφαλιστικά ταμεία και να το υπολογίσεις με βάση το δημοσιονομικό κόστος. Μόνο να κόβεις δεν έχει νόημα, είναι και να πεις πώς θα καλύψεις αυτό το κενό».

Ο όγκος των χρεών

Η ΧΑΡΑ ΤΟ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ:ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 !!!

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...
Στο απυρόβλητο είναι οι ύποπτες καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες του έτους 2014 και των προηγούμενων ετών, ενώ στο επίκεντρο των ελέγχων της Εφορίας είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του έτους 2015 και μετά.



Η ΑΑΔΕ δεν μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, από την 31η Δεκεμβρίου 2014 και πίσω, καθώς έχουν παραγραφεί.

Ακόμη και στις περιπτώσεις που από τη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου, έχει εντοπίσει από άλλες πηγές, αδήλωτες καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, δεν μπορεί να καταλογίσει φόρους πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αιτία της «ασυλίας» που απολαμβάνουν οι καταθέσεις του έτους 2014 και προγενέστερα, είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ορίζει αυστηρά την περίοδο της παραγραφής στην πενταετία ακόμη και αν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς προκύπτει μεγάλη φοροδιαφυγή.

Ο "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΤΗΣ CREDIT SUISSE ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ & Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ...ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ !!!

 



Η Credit Suisse μήνυσε έναν Γεωργιανό δισεκατομμυριούχο και τον σύμβουλο επικοινωνίας του, μετά την απόφαση τους να δημοσιεύσουν το αντίγραφο μιας έκθεσης από την τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας, σχετικά με τον τρόπου που χειρίστηκε την υπόθεση ενός πρώην τραπεζίτη της, που έχει καταδικαστεί για απάτη.

Οι δύο πλευρές θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε δικαστήριο του Λονδίνου την Πέμπτη, όπου η Credit Suisse θα επιδιώξει να παρατείνει την προδικαστική απόφαση που επιβάλει την διαγραφή της έκθεσης από τον ιστότοπο CSVictims.com. Από την πλευρά της η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα, η Metigen, θα ζητήσει από το δικαστήριο να άρει την αρχική εντολή εν αναμονή της απόφασης σχετικά με το εάν πρέπει να διεξαχθεί δίκη για το θέμα.

Πρόκειται για την τελευταία πράξη μίας μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ της ελβετικής τράπεζας και των επενδυτών που υπήρξαν θύματα του τραπεζίτη Patrice Lescaudron, ο οποίος καταδικάστηκε για την ενορχήστρωση ενός σχήματος ψεύτικων συναλλαγών με στόχο την κάλυψη ζημιών ύψους εκατομμυρίων δολαρίων. Οι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού της Γεωργίας Bidzina Ivanishvili, που είναι επίσης εναγόμενος στην αγωγή του Λονδίνου, πιστεύουν ότι η Credit Suisse φέρει κάποια ευθύνη για τα εγκλήματα του απατεώνα τραπεζίτη.

ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΙΙΙ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΛΕΕΙ Ο SSM !!!

 



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr


Θα κονταροχτυπηθούν επόπτες και τράπεζες και η κραταιά Γερμανία θα ισχυροποιήσει τα veto της, αν κρίνει κανείς από την αποφασιστικότητα που ο επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, του SSM δηλαδή, κ. Andrea Enria βγήκε να επιχειρηματολογήσει για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών στο πλαίσιο της Βασιλείας ΙΙΙ. Έσπευσε δε να ξεκαθαρίσει πως παρά τον Covid-19 άλλες καθυστερήσεις δεν χωρούν…..

Αυτό εξηγεί μεταξύ άλλων και τη μάχη εμπροσθοφυλακών που δίνουν και οι ελληνικές τράπεζες για κεφάλαια μετά και την περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων τους.

Έτσι λοιπόν μετά την αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς και το ομόλογο της Eurobank προετοιμάζεται η νέα ομολογιακή έκδοση, επίσης της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος Sunrize η οποία μετά την εξέλιξη της μεγαλύτερης αύξησης προσδιορίζεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Συγχρόνως κινήσεις ετοιμάζει και η Εθνική Τράπεζα η οποία από τη μία θα προχωρήσει σε νέα τιτλοποίηση κόκκινων δανείων επιτυγχάνοντας το 6% ως ποσοστό NPEs μέσα στη χρονιά ενώ πληροφορίες που κάνουν το γύρω των γραφείων των συμβούλων μιλούν και για ομολογιακή έκδοση senior ύψους 500 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά την τιτλοποίηση πάντως αυτή προσδιορίζεται σε μια μεσαίου μεγέθους τιτλοποίηση ύψους περί το 1.5 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την Alpha Bank η τράπεζα στα μέσα του τρέχοντος μήνα προετοιμάζει αναθεώρηση του στόχου των κόκκινων δανείων της και νέες ανακοινώσεις.

Ο κ. Enria σε ομιλία του σε πρόσφατο συνέδριο ανέλυσε τον τίτλο: Εφαρμογή της Βασιλείας III: το τελευταίο μίλι είναι πάντα το πιο δύσκολο.

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤτΕ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΑΛΩΤΟ 1 ΣΤΑ 2 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ-ΟΛΕΤΗΡΑ, ΜΕΣΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
Υπενθυμίζουμε ότι σε λιγότερο από 1 μήνα ο Νέος Πτωχευτικός μπαίνει σε εφαρμογή και για τα φυσικά πρόσωπα !!!



Να αποσύρει σταδιακά η κυβέρνηση τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών που εφαρμόσθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας συνιστά η Τράπεζα της Ελλάδος στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποτραπούν γενικευμένες χρεοκοπίες νοικοκυριών, καθώς, όπως σημειώνει η ΤτΕ σε ειδική σχετική ανάλυση στην Έκθεση Διοικητή για το 2020, τα μισά ελληνικά νοικοκυριά εντάσσονται στην κατηγορία των χρηματοοικονομικά ευάλωτων, δηλαδή τα βγάζουν πέρα με δυσκολίες και χωρίς να διαθέτουν χρήματα στην άκρη για να αντιμετωπίσουν έκτακτες δαπάνες ή δυσκολίες.

Όπως τονίζει η ΤτΕ, «τα αυξημένα επίπεδα μόχλευσης των νοικοκυριών, συγκριτικά με τα προ χρηματοπιστωτικής κρίσης επίπεδα, καθιστούν ευάλωτη τη χρηματοοικονομική τους θέση και περιορίζουν τα περιθώρια ελιγμών τους στην παρούσα ύφεση. Όπως καταδεικνύει πρόσφατη μελέτη, το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που χαρακτηρίζεται ως χρηματοοικονομικά ευάλωτο (financially fragile) έχει αυξηθεί σε 50% το 2018 και είναι σημαντικά υψηλότερο από το μέσο όρο της ευρωζώνης (31,9%)».

«Το γεγονός αυτό», προσθέτει η ΤτΕ, «ουσιαστικά αντικατοπτρίζει τη μικρή δυνατότητα-ετοιμότητα των νοικοκυριών να αντεπεξέλθουν σε μια αιφνίδια οικονομική διαταραχή, π.χ. σε μια μη προβλεπόμενη δαπάνη σε περίοδο ανάπτυξης, πόσο μάλλον την τρέχουσα περίοδο».

Η σύσταση της κεντρικής τράπεζας προς την κυβέρνηση, που ήδη προετοιμάζει την απόσυρση των μέτρων στήριξης, είναι να αποφευχθούν απότομες κινήσεις: «Συνεπώς», τονίζει η ΤτΕ, «αναδεικνύεται η ανάγκη σταδιακής και προσεκτικής ανάκλησης των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης που στοχεύουν στα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να αποτραπεί ένα μεγάλο κύμα αθέτησης οικονομικών υποχρεώσεων και να μετριαστεί η επίπτωση στην κατανάλωση και εν τέλει στη δυναμική της ανάπτυξης».

Τα στοιχεία που παραθέτει η ΤτΕ για τη μόχλευση των νοικοκυριών, δηλαδή για τη σχέση των υποχρεώσεών τους με το εισόδημα, καταδεικνύουν ότι, παρά την προσπάθεια που έγινε επί σειρά ετών για να βελτιώσουν τη θέση τους, το 2020 το χρέος τους προσέγγιζε το 90% του ετήσιου εισοδήματος:

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ !!!

 


Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των πολιτών κυρίως στα παραθαλάσσια καφέ κατά το άνοιγμα της εστίασης ενώ τα χαμόγελα άρχισαν να επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες των μαγαζιών μολονότι ένας στους... τέσσερις ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ δεν κατάφεραν να ανοίξουν, αφού δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τον κ. Κουράση, Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων, η προσέλευση σε και ουζερί ήταν μεγαλύτερη από ότι στα εστιατόρια. «Η προσέλευση περιμέναμε να είναι λίγο μικρότερη αλλά παρόλα αυτά ο Έλληνας βγήκε. Σε τουριστικές περιοχές πολλά καταστήματα εστίασης δεν άνοιξαν αφού δεν υπάρχει τουρισμός ακόμη. Θα μετρηθούμε στο τέλος Ιουνίου», είπε μιλώντας στο Open.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 06/05/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ: ΧΡΥΣΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΕΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ !!!

 


Pfizer, AstraZeneca, Moderna και Johnson&Johnson βλέπουν τους ισολογισμούς τους να ευημερούν, καθώς εκατοντάδες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο βάζουν τη μια παραγγελία μετά την άλλη !!!


Τα εμβόλια κατά της πανδημίας φέρνουν χρυσά κέρδη στις φαρμακευτικές όπως δείχνουν τα στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο οικονομικής δραστηριότητας. Pfizer, AstraZeneca, Moderna και Johnson & Johnson βλέπουν τους ισολογισμούς τους να ευημερούν, καθώς εκατοντάδες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο βάζουν τη μια παραγγελία μετά την άλλη και οι εμβολιασμοί κερδίζουν συνεχώς έδαφος και ταχύτητα -ιδιαίτερα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει βάλει πλέον σαν στόχο να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση έως τις αρχές του Ιουλίου το 70% των ενήλικων στη χώρα. Την ίδια ώρα αυξάνονται συνεχώς οι εμβολιασμοί και στην Γηραιά Ήπειρο περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Η Pfizer αύξησε την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις εμβολίων κατά του COVID-19 μέσα στο 2021 κατά περισσότερο από 70%, σε 26 δισεκατομμύρια δολάρια και ανακοίνωσε ότι η ζήτηση από χώρες θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξή της για τα επόμενα χρόνια.

Τα συνολικά έσοδα από όλες τις δραστηριότητες αναμένεται να φτάσουν στα 72,5 δις δολ. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να υποβάλει αίτημα για πλήρη έγκριση των ΗΠΑ ώστε να γίνεται το εμβόλιο σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών, καθώς τώρα έχει εγκριθεί μόνο για επείγουσα χρήση.

Τα έσοδα από το εμβόλιο – που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech SE – αναμένεται να φτάσουν το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της Pfizer φέτος.

BLOOMBERG: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 28.000.000€ ΣΕ 3 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

 


Την γλίτωσαν οι Γερμανοί της Deutsche Bank παρότι συμμετείχαν, επειδή κάρφωσαν του υπόλοιπους !!!


Πρόστιμα ύψους 28,5 εκατ. ευρώ (34 εκατ. δολαρίων) επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τράπεζες Bank of America, Credit Suisse και Credit Agricole για τη δημιουργία καρτέλ στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, αναφέρει το Bloomberg.

H Bank of America έλαβε το μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 12,6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στην Credit Suisse επιβλήθηκε πρόστιμο 11,9 εκατομμυρίων ευρώ και η Credit Agricole καλείται να πληρώσει περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια ευρώ.

Στο καρτέλ συμμετείχε και η Deutsche Bank αλλά γλύτωσε πιθανό πρόστιμο 21,5 εκατ. ευρώ, επειδή ήταν η πρώτη που ενημέρωσε την ΕΕ για την παράνομη συμπεριφορά.

«Οι traders συμμετείχαν σε αθέμιτες συναλλαγές, αντάλλασσαν ευαίσθητες πληροφορίες και προχώρησαν σε συντονισμό των τιμών», δήλωσε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ σε ανακοίνωσή της την περασμένη Τετάρτη.

ΣΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο,ΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ !!!

 


Τι μεταδίδει το protothema.gr

Με γενναίες εκπτώσεις που μπορεί να φθάσουν ως και το 50% ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Μία περίοδος κατά την οποία οι καταστηματάρχες θα επιχειρήσουν να καλύψουν μέρος του «χαμένου εδάφους» απ’ τη φετινή πασχαλινή περίοδο. Και τούτο διότι παρά την αύξηση της εμπορικής κίνησης από τη Μ. Πέμπτη και μετά, το μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου ουσιαστικά κατευθύνθηκε σε λαμπάδες και δώρα για τα παιδιά (από παιχνίδια και μικρογκάτζετς ως ένδυση και υπόδηση), με αποτέλεσμα η εμπορική κίνηση στη γενική εικόνα να κρίνεται υποτονική.

Παρά το γεγονός ότι πάντα μετά από κάθε εορταστική περίοδο η αγορά κάνει «κοιλιά», οι επαγγελματίες ελπίζουν ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα κινηθούν αντίστροφα λόγω της επαναφοράς της εστίασης. Όπως εξηγούν στο newmoney παράγοντες της αγοράς η εστίαση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να «ανεβάσουν ταχύτητα» οι πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων για δύο λόγους: Αφενός διότι η χαλαρή διάθεση για τα ψώνια πάντα συνδυάζεται με φαγητό ή καφέ ως συνήθεια που αλληλοσυμπληρώνει και αφετέρου υπάρχει πλέον ένας καλός λόγος για την αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης, γυαλιών ηλίου κοκ από τους καταναλωτές!

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ: ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΕ...BITCOIN !!!

 


Διαστάσεις έχει λάβει και στη χώρα μας το φαινόμενο των τηλεφωνικών εξαπατήσεων, κατά το οποίο κάποιος ή κάποια τηλεφωνεί προσπαθώντας να πείσει το υποψήφιο θύμα του να επενδύσει ένα μικρό στην αρχή ποσό, της τάξης των 250 ευρώ περίπου, σε κρυπτονομίσματα. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 3.000 Έλληνες έχουν πέσει θύματα αυτής της απάτης βλέποντας τις οικονομίες τους να κάνουν φτερά.

Οι απατεώνες τηλεφωνούν από άγνωστους αριθμούς στο υποψήφιο θύμα και το πείθουν να επενδύσει, κυρίως σε κρυπτονομίσματα, όπως είναι το bitcoin, στην αρχή με λίγα ευρώ και όσο το θύμα πείθεται τόσο ανεβάζουν το ποσό της επένδυσης. Όταν ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι τα χρήματα που θεωρητικά έχει κερδίσει δεν μπορεί να τα εισπράξει, οι απατεώνες εξαφανίζονται με το θύμα να έχει χάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Όπως για παράδειγμα συνταξιούχος στρατιωτικός ο οποίος από τον περασμένο Νοέμβριο έχασε τουλάχιστον 52.000 ευρώ. Όπως είπε ο ίδιος: «Με είχαν καλέσει από ένα νούμερο Αγγλίας, μετά από ένα νούμερο που εμφανιζόταν από την Κύπρο και μιλώντας ελληνικά με έπεισαν να ανοίξω έναν λογαριασμό για να επενδύσω. Μου ζήτησαν 250 ευρώ το οποίο έστειλα και μετά μου είπαν ότι το μέλλον είναι στο bitcoin και άνοιξα και άλλο λογαριασμό και τους έδειξα εμπιστοσύνη. Η κοπέλα που μου μιλούσε με παρέπεμψε σε έναν υποτιθέμενο μάνατζερ ο οποίος μου ζητούσε χρήματα για να τα επενδύσει. Από τα 250 ευρώ που είχα στείλει άρχισα να στέλνω 500 ευρώ μετά 3000 ευρώ. Όταν τους ζήτησα να μου στείλουν πίσω κάποια κέρδη μου έστειλαν τις 3000 πίσω και εκεί τους έδειξα εμπιστοσύνη και έβαλα τότε τις οικονομίες μου στο bitcoin που εκείνοι μου έλεγαν. Μιλώντας με έναν Τζόναθαν Άντερσεν μιλούσαμε επι τρεις μήνες και από τότε έχασα 52.500 ευρώ. Όταν τους ζήτησα τα χρήματα πίσω εκείνοι εξαφανίστηκαν».

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΓΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
Οι γερμανικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι σέβονται αλλά επιφυλάσσονται...να μελετήσουν την δικαστική απόφαση που κρίνει άκυρη τη μονομερή μεταβολή για τους όρους λογαριασμών καταθέσεων !!!



Πρόκειται για μία απόφαση που προκαλεί αίσθηση στη Γερμανία. Οργανώσεις καταναλωτών είχαν προσφύγει δικαστικά εναντίον της τράπεζας Postbank, η οποία μονομερώς αποφάσιζε και με επιστολή της γνωστοποιούσε στους πελάτες αυξήσεις στα έξοδα τήρησης και παρακολούθησης σε λογαριασμούς καταθέσεων. Σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών (ΓΟΣ) της συγκεκριμένης τράπεζας, ο πελάτης θεωρείται ότι έχει αποδεχθεί την αύξηση, εφόσον δεν εκφράζει αντίρρηση εντός δύο μηνών. Οι καταναλωτικές οργανώσεις χαρακτήριζαν αυθαίρετη αυτή τη συμπεριφορά της τράπεζας, ωστόσο έχασαν τη δίκη στο Πρωτοδικείο αλλά και στο Εφετείο της Κολωνίας.

Όμως η υπόθεση κατέληξε στο Ομοσπονδιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο (Bundegerichtshof BGH), το ανώτατο δικαστικό σώμα της Γερμανίας για αστικές υποθέσεις με έδρα την Καρλσρούη, που τελικά δικαίωσε τις καταναλωτικές οργανώσεις. Η ουσία της απόφασης είναι ότι «η σιωπή δεν συνιστά αποδοχή». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι εάν η τράπεζα ενημερώνει γραπτώς τον πελάτη για μία μονομερή μεταβολή στους Γενικούς Όρους Συναλλαγών και εκείνος δεν αντιδρά, αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχεται τη μεταβολή αυτή. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Γερμανίας κρίνει ότι αυτή η πρακτική των τραπεζών μπορεί να οδηγήσει σε μία άνιση σχέση απέναντι στον πελάτη και τελικά σε μία μονομερή και ουσιώδη μεταβολή των όρων της σύμβασης εις βάρος του. Οι δικαστές επικρίνουν ρητώς το ενδεχόμενο «να προσελκύει η τράπεζα τον πελάτη με έναν δωρεάν λογαριασμό καταθέσεων και στη συνέχεια, αφότου έχει υπογραφεί το συμβόλαιο, να επιβάλλει έξοδα τήρησης στον λογαριασμό», μεταβάλλοντας μονομερώς τον δωρεάν λογαριασμό σε λογαριασμό επί πληρωμή.

Στην αναμονή εκατομμύρια καταθέτες

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-FUNDS VS ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ «ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ» !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΤΑ FUNDS ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



Κυβερνητικό «καψώνι» στις τράπεζες


Από το ereportaz.gr


Συνεχίζουν τα καψώνια από την κυβέρνηση στις τράπεζες.

Με πρόσφατο νόμο και οι «απαιτήσεις εργαζομένων για την καταβολή του συνόλου ή μέρους της αποζημίωσης λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, οι οποίες έχουν γεννηθεί κατά την τελευταία διετία πριν από την υπαγωγή της επιχείρησης σε ειδική διαχείριση (ν.4307/2014), προαφαιρούνται από το προϊόν της ειδικής διαχείρισης και αποδίδονται στους δικαιούχους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Αυτό σημαίνει και αναδρομικότητα, όταν την ίδια στιγμή οι τραπεζίτες πήγαν στην Τρόικα και άρχισαν τη φασαρία πως παθαίνουν ζημιές.

Φαίνεται όμως πως και στην Τρόικα τα… έχει προλάβει η κυβέρνηση, οπότε δεν δείχνει στον ορίζοντα ότι θα βρουν εύκολα άκρη.

ΣΤΑ 84,5 ΔΙΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ TARGET 2 - ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 



Το TARGET2 είναι ένα σύστημα πληρωμών υπό την ιδιοκτησία και τη διαχείριση του Ευρωσυστήματος. Είναι η κύρια ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την επεξεργασία πληρωμών μεγάλων ποσών και χρησιμοποιείται τόσο από κεντρικές τράπεζες όσο και από εμπορικές τράπεζες για την επεξεργασία πληρωμών σε ευρώ σε συνεχή χρόνο.

Οι σύγχρονες οικονομίες βασίζονται στην ασφαλή και αποτελεσματική ροή των συναλλαγών. Τα συστήματα πληρωμών συνιστούν το ολοκληρωμένο κύκλωμα που επιτρέπει τη ροή χρήματος στην οικονομία. Το TARGET2 είναι ένα σύστημα πληρωμών που καθιστά δυνατή τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ των τραπεζών της ΕΕ σε συνεχή χρόνο. Αυτό είναι γνωστό ως διακανονισμός σε συνεχή χρόνο.

Η ΕΚΤ ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τη διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας των συστημάτων πληρωμών και των λοιπών υποδομών της αγοράς, προκειμένου να διατηρείται η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ. Αυτό καθιστά το σύστημα TARGET2 βασικό δομικό στοιχείο της χρηματοπιστωτικής ενοποίησης στην ΕΕ. Επιτρέπει την ελεύθερη διασυνοριακή ροή χρήματος και υποστηρίζει την εφαρμογή της ενιαίας νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

SSL Certificates