.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ: "ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ" 5 ΔΙΣ ΤΟΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ
Είχαν "παγώσει" τους λογαριασμούς...αλλά συνέχιζαν να καταβάλλουν τόκους και μερίσματα !!!



Μόνο «ψιλά» δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τα περίπου 5 δισ. δολάρια που έκαναν... φτερά από τους κατά τα άλλα «παγωμένους», με απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), λογαριασμούς του δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι. Ενα τεράστιο ποσό που φαίνεται ότι έχει καταλήξει πλέον στα χέρια αγνώστων (;), με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ στο Βέλγιο να καλείται τώρα να δώσει απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη.

Η πολιτική «βόμβα» έσκασε στη χώρα έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ του RTBF, το οποίο, επικαλούμενο πηγή των μυστικών υπηρεσιών, υποστήριξε ότι καταβλήθηκαν έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε άτομα που ελέγχουν τους λογαριασμούς του δολοφονηθέντος Λίβυου δικτάτορα, αλλά και σε πολιτοφύλακες που βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες για τη συστηματική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη βορειοαφρικανική χώρα.

Οπως αποκάλυψε μάλιστα το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο, το Βέλγιο εφήρμοσε μεν την απόφαση του ΟΗΕ για «πάγωμα» των λογαριασμών του Καντάφι, αλλά συνέχισε να καταβάλλει τόκους και μερίσματα! 

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ: ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ !!!

ΕΤΟΙΜΕΣ 3 ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, που θα δέχεται τις αιτήσεις διαγραφής παλαιών οφειλών. Οι τεχνικές λεπτομέρειες για την δημιουργία της πλατφόρμας βρίσκεται στο τελικό στάδιο.




Οι πρώτες τρεις υπουργικές αποφάσεις, μέσω των οποίων θα ξεκινήσει η διαδικασία διαγραφών, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούνιο, έχουν ήδη καταρτιστεί και αναμένεται να υπογραφούν από τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, όταν είναι έτοιμη και η πλατφόρμα, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες. Καθώς βέβαια πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά διαγραφή παλαιών οφειλών, η διαδικασία βάσει του σχεδιασμού, αφενός θα διευκολύνει τους οφειλέτες να υποβάλλουν αιτήσεις με απλά και κατανοητά βήματα, αφετέρου θα προβλέπει όλες τις απαιτούμενες δικλείδες ασφάλειας που θα αποτρέπουν πιθανή εκμετάλλευση των ευνοϊκών διατάξεων από τους λεγόμενους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Μετά από σχετική εισήγηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΣΚΑ), οι τρεις πρώτες υπουργικές αποφάσεις θα αφορούν παλαιές οφειλές για τις οποίες υπάρχει «εύλογη αμφιβολία» και έχουν δημιουργηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2017 από: 

ΙΟΒΕ: 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ !!!




Η "ανάπτυξη" έρχεται...

Το 82% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 45% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο, παρά τη βελτίωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Οκτώβριο.

Το 82% των νοικοκυριών στη χώρα μας δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 62% των καταναλωτών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα», όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικού κλίματος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον μήνα Οκτώβριο. 

Πρόκειται για στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η έξοδος από τα Μνημόνια δεν είχε καμία ευεργετική επίδραση στην τσέπη των Ελλήνων πολιτών, οι περισσότεροι από τους οποίους εξακολουθούν να στενάζουν κάτω από τον ζυγό της υπερφορολόγησης και της πιστωτικής ασφυξίας.

Η έρευνα του ΙΟΒΕ, που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 καταναλωτών, δείχνει ότι μόλις το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί αρκετά πιθανή την αποταμίευση το προσεχές 12μηνο και 1% τη θεωρεί πολύ πιθανή. Αντιθέτως, για το 12% δεν είναι πιθανή και για το 70% είναι… μακρινό όνειρο. Επιπλέον, από το 62% που οριακά τα βγάζει πέρα, το 11% έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του.

Όσο, όμως, ροκανίζονται οι αποταμιεύσεις, τόσο αποδυναμώνεται η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από τις τράπεζες. Αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες μετά βίας ξεπερνούσαν τον Σεπτέμβριο τα 131,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ τον Νοέμβριο του 2014 έφθαναν τα 164 δισ. ευρώ. Οι καταναλωτές που αναφέρουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ αυξήθηκαν οριακά τον Οκτώβριο στο 14% του συνόλου, έναντι 12% τον Σεπτέμβριο και ο δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στις -69,3 μονάδες (από -75,3 τον Σεπτέμβριο).

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ !!!



Του Ευθύμη Μαραμή


Όλοι μας πρέπει να χρησιμοποιούμε όσο περισσότερο γίνεται τα μετρητά στην φυσική τους μορφή. Αυτό ασκεί ισχυρό νομισματικό έλεγχο στους τυχοδιωκτισμούς των κυβερνήσεων και των τραπεζών.


Έχουμε πει για τον πόλεμο κατά των μετρητών στην φυσική τους μορφή και θα το κάνουμε πολλές φορές ακόμα. Μιλήσαμε για συγκεκριμένους στόχους του μονοπωλιακού κεντρικού νομισματικού σχεδιασμού, οι οποίοι προσβλέπουν στην παρακολούθηση των ιδιωτικών οικονομικών συναλλαγών των πολιτών και στη χάραξη πολιτικής αρνητικών επιτοκίων. Το φαινόμενο αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου μέσω του οποίου οι κυβερνήσεις καλύπτουν τις βρομιές τους όσον αφορά τη νομισματική πολιτική και προσπαθούν να σταθεροποιήσουν το εγγενώς ασταθές τραπεζικό σύστημα.

Σε ένα σύστημα πολιτικού fiat χρήματος και κλασματικών αποθεματικών, υπάρχουν πολύ ελάχιστοι περιορισμοί στην επέκταση της προσφοράς χρήματος και των τραπεζικών πιστώσεων. Η προοπτική της διάσπασης ολόκληρου του νομισματικού συστήματος, περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την ασυδοσία των κυβερνήσεων και του τραπεζικού συστήματος στην άμβλυνση της αγοραστικής δύναμης του χρήματος και του ύψους του επιτοκίου – αλλά αυτό δεν αρκεί τελικά.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ Ν.ΤΖΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_97.html



Χωρίς την καταβολή αποζημίωσης αποχώρησε από την Εθνική Τράπεζα η Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου μέχρι χθες γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής. Η λύση της συνεργασίας ανακοινώθηκε από την Εθνική Τράπεζα χθες, λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης για τη διάθεση στην εταιρεία Destiny Επενδυτική συμφερόντων του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, τερματικών μηχανημάτων POS, μέσω των οποίων γίνονταν συναλλαγές για την αγορά ακινήτων από Κινέζους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτό παραμένει το θέμα της απομάκρυνσης δύο ακόμη στελεχών και συγκεκριμένα του επικεφαλής της διεύθυνσης καρτών κ. Γιώργου Χατζηανδρέου και της συμβούλου στη διεύθυνση κ. Ελένης Αργυροπούλου.

Η λύση της συνεργασίας χωρίς την καταβολή αποζημίωσης και ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα που πραγματοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Εισαγγελία για το θέμα, πιστοποιεί από την πλευρά της τράπεζας την ευθύνη της κ. Τζάκου, που κατείχε τη θέση της γενικής διευθύντριας λιανικής τραπεζικής από τον Ιούνιο του 2007.

Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


"Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας για να απορροφήσουν επιπλέον πιστωτικές ζημίες..."


Μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας από το βήμα του πανευρωπαϊκού συνεδρίου που διοργανώνει η ΤτΕ για την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση και την κρίση δημόσιου χρέους.

Προς τους επενδυτές τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν απ' τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στη ζώνη του ευρώ και πως πετυχαίνουν τους στόχους για τη μείωση των κόκκινων δανείων. Την ίδια στιγμή προέτρεψε τους τραπεζίτες να κάνουν περισσότερα στην κατεύθυνση της μείωσης των NPLs με βάση τους νέους στόχους και εκτός των διαγραφών δανείων να κινηθούν ενισχύσουν τις πωλήσεις και τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, σε συνδυασμό με τις εισπράξεις, τη ρευστοποίηση εξασφαλίσεων και τις επιτυχείς ρυθμίσεις δανείων.

Αναλυτικά ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε για τις ελληνικές τράπεζες τα εξής:

SOCIETE GENERALE: ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ MSCI EM ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΒΟΜΒΑ
Εκτός δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών "βλέπει" η Societe Generale τις τρεις ελληνικές συστημικές τράπεζες Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, κατά την αναδιάρθρωση των δεικτών που θα γίνει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.



Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της SocGen, John Carson και Yohan Le-Jalle, η MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δεικτών της στις 13 Νοεμβρίου, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ στις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη λίστα που παρουσιάζουν για τις πιθανές προσθήκες και διαγραφές των δεικτών MSCI Ανεπτυγμένων Αγορών και MSCI Αναδυόμενων Αγορών, οι τρεις από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες (εκτός της Alpha Bank) θα οδηγηθούν προς την "έξοδο". Οι λόγοι που δίνει η τράπεζα, είναι κυρίως τεχνικοί και αφορούν είτε το μέγεθος της κεφαλαιοποίησής τους είτε το πιο "τεχνικό" κομμάτι που αφορά την εκτιμώμενη μείωση του βάρους του κλάδου στον δείκτη (segment decrease).

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη ανεπτυγμένων αγορών, η Societe Generale εκτιμά ότι θα υπάρξουν 27 πιθανές προσθήκες και 22 διαγραφές. Μεταξύ των προσθηκών τοποθετεί τις Asahi Intecc, Kingspan, Lamb Weston, Orpea, Washington H. Soul Pattinson και Welcia. Εκτός MSCI Ανεπτυγμένων Αγορών βλέπει τις Avnet, Goodyear Tire & Rubber Co, Healthscope, Mabuchi Motor, Mediclinic International, New York Community Bancorp, Newfield Exploration Co, Nok, Schaeffler, Stericycle , Tokyo Tatemono και Toll Brothers.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΟΣ !!! ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!


Σ.ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ: ΑΠΟ 1/1/2019 ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Την έναρξη μέτρου το οποίο φιλοδοξεί να δώσει ανάσα σε χιλιάδες δανειολήπτες ανακοίνωσε σήμερα από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλαςγνωστοποιώντας ότι από 1/1/19 αρχίζει η εφαρμογή της επιδότησης δόσεων των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, για εισόδημα έως 8.500 ευρώ ετησίως θα καλύπτεται το 95% της δόσης του δανείου. «Τα δάνεια θα εξυπηρετούνται και αυτό είναι μια μορφή προστασίας», επεσήμανε ο κ. Πιτσιόρλας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γεωργίου Καρρά.

ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΦΟΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_73.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_26.html


Στο μικροσκόπιο και τα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις


Διασταυρώσεις σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να εντοπίσει όσους αποκτούν εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb αλλά εξακολουθούν να μην τα δηλώνουν στο ηλεκτρονικό μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ θα ζητήσει από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να διαγράφουν όσους δεν υποβάλλουν δηλώσεις στο μητρώο.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ προχωρεί στις ακόλουθες κινήσεις:

- Στοχευμένους ελέγχους από εφοριακούς, που ψάχνουν καταχωρήσεις ακινήτων στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια οι ελεγκτές θα εξετάζουν αν έχει δηλωθεί το ακίνητο και η ενοικίαση στο Μητρώο Ακινήτων.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

DIW: ΟΙ ΝΕΟΙ & ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !!!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ...
Έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου DIW καταδεικνύει τη σημαντική συμβολή στη γερμανική ανάπτυξη από τα πέντε και πλέον εκατομμύρια άτομα που μετανάστευσαν στη Γερμανία από χώρες της ΕΕ μεταξύ 2011 και 2016.



Η μετανάστευση εργατικού δυναμικού από άλλες χώρες της ΕΕ στη Γερμανία συνέβαλε τα τελευταία χρόνια σε επιπρόσθετη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, συμπεραίνει σε νέα του έρευνα το έγκριτο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) στο Βερολίνο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ. «Η κάλυψη διαθέσιμων θέσεων εργασίας από μετανάστες αυξάνει την απασχόληση στο σύνολο της οικονομίας και οδηγεί σε αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης», σημειώνει μεταξύ άλλων σε έκθεσή του το DIW.

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με υπολογισμούς του ινστιτούτου, το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε μεταξύ 2011 και 2016 χάρη στους μετανάστες κατά 0,2% επιπλέον ετησίως -το 2015 μάλιστα η επιπρόσθετη ανάπτυξη λόγω μεταναστών υπολογίζεται από τους ερευνητές σε 0,3%.

Από τότε που ορισμένες χώρες της κρίσης, όπως η Ισπανία, άρχισαν να ανακάμπτουν ως έναν βαθμό οικονομικά, ο ρυθμός μετανάστευσης πολιτών από χώρες της ΕΕ προς τη Γερμανία άρχισε να μειώνεται. Γεγονός είναι πάντως ότι από το 2011 έως το 2016 μετανάστευαν από αυτές τις χώρες στη Γερμανία ετησίως περί τις 720.000 άτομα κατά μέσο όρο, επισημαίνει η έρευνα. Ο συνολικός αριθμός των Ευρωπαίων που μετακόμισαν στη Γερμανία στο εν λόγω διάστημα ανήλθε σε 5,1 εκατομμύρια.

ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ: ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 1.000.000€ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΜΕΣΙΤΕΣ & ΕΜΠΟΡΟΙ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ
Λογιστές, μεσίτες ακινήτων, έμποροι και πολλές ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών είναι υποχρεωμένοι στις συναλλαγές τους με τους πελάτες να τηρούν τις διατάξεις της νομοθεσίας για το ξέπλυμα χρήματος, όπως διευκρινίζει αναλυτική εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με πρόστιμα που ανέρχονται μέχρι και ένα εκατ. ευρώ ενώ προβλέπονται και ποινές φυλάκισης.




Με την εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις στις αρμόδιες αρχές σχετικά με το νόμο «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική νομοθεσία η Οδηγία (ΕΕ) 2015/849 και καταργήθηκαν οι διατάξεις του ν.3691/2008.

Αναλυτικότερα οι επαγγελματίες που είναι υπόχρεοι στην τήρηση της νομοθεσίας είναι οι ακόλουθοι, όπως προσδιορίζονται στην εγκύκλιο:

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ELFE !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/blog-post_794.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/elfe.html




Ένα βαρύ κατηγορητήριο για ανείσπρακτες οφειλές ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΕΠΑ από εταιρία συμφερόντων Λαυρεντιάδη, θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος.

Ηδη η εισαγγελία Πρωτοδικών μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. Ουσιαστικά πρόκειται για την ποινική εξέλιξη τμήματος της δικογραφίας που σχηματίστηκε τον Δεκέμβρη του 2017 μετά από μήνυση της σημερινής διοίκησης και συγκεκριμένα του νυν Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Δημ. Τζώρτζη και του προέδρου της ΔΕΠΑ Βελισσάριου Δότση.

Η μήνυση που στρεφόταν κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ακόμα 11 ατόμων με καταγγελόμενη ζημία 150 εκατομμύρια, ως ανείσπρακτα χρέη της «ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα» οδήγησε τον Αύγουστο του 2018 σε ποινική δίωξη σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και το έγκλημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Νεα δίωξη

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 595 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ !!!

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ QE
Τα μεγέθη που έδωσε στη δημοσιότητα με το τελευταίο report η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) δείχνει μία περαιτέρω μεγάλη αύξηση στα συμβόλαια παραγώγων, κυρίως όσον αφορά τα επιτόκια και κατά δεύτερο λόγο τα CDS. 




Μόνο στο α' εξάμηνο του 2018 ο ονομαστικός όγκος των συμβολαίων έχει αυξηθεί από τα 532 τρισ. δολ., με τα οποία έκλεισε το 2017, σε 595 τρισ. δολ., που αποτελεί μία επέκταση πολύ υψηλή.

Ο βασικός όγκος των συμβολαίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της BIS, αφορά παράγωγα που αφορούν τα αμερικανικά επιτόκια. Η αύξηση κατά 63 τρισ. δολ. είναι η μεγαλύτερη από το 2015, ήτοι από την πρώτη χρονιά στο τέλος της οποίας η Fed άρχισε τις παρεμβάσεις αύξησης των επιτοκίων της.

Αυξημένα, αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα, είναι συμβόλαια σε ευρώ. Στο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2018 η αύξηση των παραγώγων σε ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της BIS, ήταν από 122 τρισ. ευρώ σε 129 τρισ. ευρώ, αλλά αναμένεται τα μεγέθη αυτά να αυξηθούν σημαντικά ενόψει της "στροφής” της ΕΚΤ με τη διακοπή στο τέλος του έτους του QE.

Συνολικά η κατανομή των όγκων των παραγώγων είναι κατά 76% σε συμβόλαια που αφορούν επιτόκια και 34% σε συμβόλαια που αφορούν κινδύνους χρεοστασίου (CDS).

ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!



Την επιβολή πόθεν έσχες σε όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών εξετάζει η κυβέρνηση, Σύμφωνα με πληροφορίες του Economistas.gr η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις της στις τράπεζες.

Με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιδιώκει να ενισχύσει τη διαφάνεια, ωστόσο πολλοί τη θεωρούν ως άλλη μια κίνηση για τη δημιουργία εντυπώσεων. Η επιβολή πόθεν έσχες είναι ιδιαίτερα προβληματική για τα ξένα μέλη των ΔΣ των τραπεζών -σήμερα περίπου τα μισά μέλη των ΔΣ των τραπεζών είναι ξένοι. Το να υποχρεωθούν να δηλώσουν το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων στο ελληνικό δημόσιο μάλλον θα προκαλέσει... επανάσταση και πολλοί ίσως προτιμήσουν να αποχωρήσουν, παρά να μπλέξουν με την ελληνική γραφειοκρατία.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ "ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ !!!

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ;;;
Μέτρα "θωράκισης" του προγράμματος Golden Visa ετοιμάζει η κυβέρνηση.




Σε άμεση "θωράκιση" του καθεστώτος απόκτησης της Χρυσής Βίζας, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, ύστερα από την αποκάλυψη της δραστηριότητας του πρώην αντιπροέδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, ο οποίος πουλούσε ακίνητα σε Κινέζους που ήθελαν την άδεια διαμονής στην Ελλάδα, διευκολύνοντάς τους να παρακάμψουν τους ισχύοντες κεφαλαιακούς περιορισμούς στην Κίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η αποκάλυψη των δραστηριοτήτων αυτών, φέρνει στην επιφάνεια και τη δράση Κινέζων "επενδυτών", οι οποίοι έχουν στήσει μεσιτικές μπίζνες στην Ελλάδα με άξονα τη Χρυσή Βίζα. Κατόπιν αυτού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα υποχρεώνει τους αλλοδαπούς που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα για την απόκτηση της πενταετούς άδειας διαμονής, να διακρατούν τα ακίνητα επί πενταετία.

Συγκεκριμένα, η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ειδική μνεία στα συμβόλαια αγοράς ακινήτων από αλλοδαπούς ότι αυτοί υποχρεώνονται να διακρατήσουν το ακίνητο για μια πενταετία. Ταυτόχρονα θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά η αρμόδια αρχή και καθ΄όλη τη διάρκεια της πενταετίας οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες των ακινήτων θα ελέγχονται και θα ταυτοποιούνται.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΜΙΑ-ΜΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!! ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/40000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/3-jumbo.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/pos.html



Εισαγγελική παραγγελία επιδόθηκε την 1η Νοεμβρίου 2018 στις 4 ελληνικές συστημικές τράπεζες για την υπόθεση του επιχειρηματία Παπαευαγγέλου και των POS στην Κίνα. 

Οι τράπεζες που παρέλαβαν την εισαγγελική παραγγελία καλούνται να προσκομίσουν στην δικαιοσύνη:

1)Τον πλήρη φάκελο των δραστηριοτήτων Παπαευαγγέλου που ήταν μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος της Jumbo
2)Όλες τις κινήσεις συναλλαγών και τους τραπεζικούς λογαριασμούς που θα ανοίξουν για έλεγχο
3)Όλες τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι τράπεζες με τον εν λόγω επιχειρηματία. 

Η εισαγγελική παραγγελία παρελήφθη χθες από τις τράπεζες και επικρατεί προβληματισμός γιατί τουλάχιστον μια τράπεζα έλαβε επιστολή από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας. 

FINANCIAL TIMES: ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΑΠΑΤΗ 200.000.000$ ΣΤΗΝ AEGEAN MARINE !!!

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/aegean-folli-follie.html



Χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times εμπλέκει τον Δημήτρη Μελισσανίδη, σε έρευνα διεθνών ελεγκτών για πιθανή απάτη ύψους 200 εκατ δολ

Ένα ασυνήθιστο δημοσίευμα ήρθε στο φως από τους Financial Times. Κι είναι ασυνήθιστο γιατί πέρα από τις οικονομικές λεπτομέρειες που αφορούν επιχειρηματίες μεγάλου βεληνεκούς, ανάμεσα στα άλλα, κάνει αναφορές και στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Κεντρικό πρόσωπο του κειμένου είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η βασική θεματολογία του εστιάζει σε πιθανή απάτη ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων που εξετάζουν εξονυχιστικά διεθνείς ελεγκτές στην εταιρία Aegean Marine Petroleum Network, ιδρυτής της οποίας είναι ο Μελισσανίδης.

Στο άρθρο όμως των Financial Times γίνεται αναφορά στην ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς όπως γράφει χαρακτηριστικά, ένα ποσό 2,7 εκατ δολαρίων από μια εταιρία που εμπλέκεται στην υπόθεση φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως «άτοκο δάνειο για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου» και η ίδια εταιρία «φέρεται να έκανε μεμονωμένες πληρωμές σε ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ».

ΤτΕ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!



Μια ανατρεπτική, για τα ασφαλιστικά δεδομένα της χώρας μας εξέλιξη, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΣ:

Δανειολήπτης και με τη συνδρομή του Π.Σ.Α.Σ., κατήγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα η οποία αρνήθηκε να δεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που αυτός προσκόμισε σε εκτέλεση σχετικού όρου του συμβολαίου, του χρέωσε δε τα ασφάλιστρα (του ασφαλιστηρίου συμβολαίου) που εκείνη εξέδωσε σε εταιρεία της επιλογής της.

Μετά την καταγγελία αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος τον δικαίωσε υποχρεώνοντας την Τράπεζα:

1) να αποδεχθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προσκόμισε ο δανειολήπτης 
2) να πιστώσει στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου του δανειολήπτη το ποσό που του είχε παρακρατήσει για την πληρωμή των ασφαλίστρων του συμβολαίου που είχε εκδώσει ερήμην του.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Διπλασιασμό των πλειστηριασμών, από 16.000 που αναμένεται ότι θα γίνουν φέτος σε πάνω από 30.000 για το 2019 προγραμματίζουν οι τράπεζες, για να πιάσουν το στόχο μείωσης των «κόκκινων» δανείων κατά 50 δισ. ευρώ καλούνται να πραγματοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες, σε διάστημα 3 ετών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, με βάση τις εκτιμήσεις το 2018 θα κλείσει με 16.000 πλειστηριασμούς, από 8.000 μέχρι σήμερα. Για το 2019 αναμένεται οι πλειστηριασμοί να ξεπεράσουν τις 30.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε εκπρόσωπος της Eurobank στο συνέδριο ακινήτων της Prodexpo.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν αναλάβει δεσμεύσεις στις αρμόδιες εποπτικές αρχές της Ευρώπης, ότι θα περιορίσουν την τριετία 2019-2021 το ύψος των προβληματικών δανείων στα 35 δισ. ευρώ. Πέραν των πλειστηριασμών, έμφαση θα δοθεί και στις τιτλοποιήσεις και πωλήσεις δανείων, για να καλυφθεί το 50% του στόχου μείωσης.

Επιτελικά στελέχη τραπεζών ανέφεραν ότι οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να ολοκληρώσουν με επιτυχία την προσπάθεια της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όπως υποστήριξαν, η προσπάθεια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ !!!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!


Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ: ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019 ΞΕΚΙΝΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4557/2018
Έως το τέλος Μαρτίου 2019 όλα τα νομικά πρόσωπα που έχουν έδρα στην Ελλάδα θα πρέπει να γνωστοποιούν τις πληροφορίες για τον «πραγματικό δικαιούχο» τους προς το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, το οποίο θα δημιουργηθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στο TAXISnet.


Ως «πραγματικοί δικαιούχοι» ορίζονται τόσο τα φυσικά πρόσωπα στα οποία τελικά ανήκει ή τα οποία ελέγχουν έναν πελάτη, (νομικό πρόσωπο ή νομικό μόρφωμα), μέσω άμεσης ή έμμεσης κατοχής ή ελέγχου ικανού ποσοστού μετοχών (το οποίο ορίζεται σε 25% και άνω σε μη εισηγμένη εταιρεία) ή με άλλα μέσα, όσο και κάθε φυσικό πρόσωπο για λογαριασμό του οποίου διενεργείται μια συναλλαγή ή δραστηριότητα.

Βάσει του νόμου 4557/2018, όλα τα νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα υποχρεούνται να συλλέγουν και να φυλάσσουν επαρκείς, ακριβείς και επίκαιρες πληροφορίες σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους τους. Οι πληροφορίες θα είναι συνδεδεμένες με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε νομικού προσώπου.

Οι πληροφορίες αυτές θα τηρούνται σε ειδικό μητρώο στην έδρα των νομικών προσώπων και θα καταχωρούνται μέσω της πλατφόρμας Taxisnet στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων το οποίο θα δημιουργηθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που το Κεντρικό Μητρώο θα τεθεί σε λειτουργία.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΥ FTI !!!

ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΝΟΔΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
Οι Γερμανοί της Fraport ετοιμάζονται να αρπάξουν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια που θα βγουν στο σφυρί, ενώ πολλά ξένα funds περιμένουν στη γωνία πλειστηριασμούς ξενοδοχείων...




Στην περαιτέρω άνοδο της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα ποντάρει και για την επόμενη σεζόν ο μεγάλος γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος FTI. Σύμφωνα με διευθ. σύμβουλο του ομίλου Ralph Schiller, τη νέα χρονιά ο FTI θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του και θα επεκτείνει το πρόγραμμά του, με περισσότερες πτήσεις, ειδικά σε μικρότερα νησιά, και με νέα ξενοδοχεία στους καταλόγους του, όπως σε Κρήτη και Κω.

Από τον Απρίλιο θα υπάρχουν πτήσεις από επτά γερμανικά αεροδρόμια (Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Στουτγάρδη, Αμβούργο, Λειψία και το Βερολίνο) προς την Κέρκυρα, ενώ η Κεφαλλονιά θα αποτελέσει νέο προορισμό για το γερμανικό όμιλο που τα τελευταία χρόνια επενδύει σταθερά στον ελληνικό Τουρισμό.

Φέτος ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός εκτιμάται πως πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων για τους ελληνικούς προορισμούς, ενώ η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Πελοπόννησος βρέθηκαν στο επίκεντρο των προσφορών του.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΧΡΥΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ-ΤΖΑΚΟΥ !!!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ Λ.ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ, ΕΝΩ Η Ν.ΤΖΑΚΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ POS ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ(ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Με στρατηγική κατευνασμού δηλαδή αποζημιώσεις η Εθνική τράπεζα κλείνει τις εκκρεμότητες με το παρελθόν και στόχος αυτών των κινήσεων είναι τα διαζύγια να έχουν συναινετικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής κατευνασμού η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας αποφάσισε όταν αποχώρησε ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης να του δώσει ως αποζημίωση 600 χιλιάδες ευρώ στο πλαίσιο της 25ετούς παραμονής του στην Εθνική και μάλιστα σε υψηλόβαθμες θέσεις. 

Έτσι έκλεισε η υπόθεση Φραγκιαδάκη.
Εν τω μεταξύ την ίδια στρατηγική θα επιδιώξει η Εθνική τράπεζα με την Νέλλη Τζάκου την Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής. 

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ ΣΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΣΙΤΩΝ !!!

"ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ(250.000€)" 
Χρυσά κέρδη για τους ενδιάμεσους !!!



Η υπόθεση με τις αγοραπωλησίες ακινήτων με σκοπό τη «χρυσή βίζα» σε Κινέζους του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, στελέχους της Jumbo, που εγείρει ερωτηματικά για τη νομιμότητά της και για την οποία έχει επέμβει εισαγγελέας, δεν φαίνεται να είναι η μοναδική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος (Μεσίτη, Οικονομολόγο και Εκτιμητή) Ιωάννη Ρεβύθη, «δεν υπάρχει καμία έκπληξη στον κλάδο των μεσιτών και στην κτηματαγορά για την συγκεκριμένη πυραμίδα αγοραπωλησιών σε Κινέζους από επώνυμο επιχειρηματία».

Όπως αναφέρει, η υπόθεση δεν είναι η μοναδική: «Ήταν σε άπαντες γνωστό ότι υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που σε συνεργασία με κινεζικά πρακτορεία αγόραζαν και αγοράζουν διαμερίσματα σε εξευτελιστικές τιμές τα οποία μετέπειτα τα μεταβίβαζαν ατομικά σε Κινέζους εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ από αυτή την διαδικασία και οι τελικοί αγοραστές έπαιρναν την άδεια παραμονής στην χώρα μας. Για τον λόγο αυτό, στον κλάδο των μεσιτών που έχουν νόμιμες άδειες και ασχολούνται με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων ήταν ελάχιστοι αυτοί που ασχολήθηκαν με Κινέζους αγοραστές. Είναι πολύ λογικό διότι ούτε μπορούσαν να αγοράσουν ακίνητα και να τα μεταπωλήσουν ούτε είχαν τις διασυνδέσεις με αυτά τα κινεζικά πρακτορεία. Όταν ολοκληρωθεί η έρευνα από τις δικαστικές αρχές θα λάμψει η αλήθεια σε αυτή την περιβόητη πυραμίδα και πώς είχε στηθεί όλο αυτό το παιχνίδι εις βάρος και των Κινέζων – τελικών αγοραστών και αυτών που πωλούσαν τα ακίνητα τους σε εξευτελιστικές τιμές.»

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΜΕΣΩ POS ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤτΕ ΚΑΙ ΕΚΤ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/40000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/3-jumbo.html



Στα ίχνη τυχόν αξιόποινων πράξεων και στη χώρα μας από την εμπλοκή του Έλληνα αντιπροέδρου της εταιρίας Jumpo στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές , μπαίνει η Οικονομική Αστυνομία.

Την παραγγελία για έρευνα έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου προς τον οικονομικό εισαγγελέα με εντολή να διερευνηθούν οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών, περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι διακινήθηκαν από την Κίνα στην Αθήνα μέσω POS, για την αγορά ακινήτων τα οποία πουλούσε στους η εταιρεία real estate που είχε συστήσει ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, αντιπρόεδρος της Jumbo.

ΤτΕ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ Μ.ΣΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ 11 ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ LIBRA-ΛΟΓΟΘΕΤΗ !!!

ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΑΛΛΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Με πρόστιμα που αρχίζουν από 390.000 ευρώ για τον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα και 150.000 ευρώ για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Άνθιμο Θωμόπουλο, ενώ κινούνται προς τα κάτω για τα υπόλοιπα πρώην στελέχη της τράπεζας.




Με πρόστιμα που αρχίζουν από 390.000 ευρώ για τον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα και 150.000 ευρώ για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Άνθιμο Θωμόπουλο και κινούνται προς τα κάτω για τους υπολοίπους, η Τράπεζα της Ελλάδος επέβαλε συνολικά σε 12 πρώην στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς διοικητικές κυρώσεις για μια σειρά χορηγήσεων που συνδέονται με δάνεια που δόθηκαν στον όμιλο Λογοθέτη George M. Logothetis | Libra Group, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διατάξεις. Ο όμιλος Λογοθέτη, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά του, έχει επιστρέψει 550 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας αφήσει «ακάλυπτο» μόνο το δάνειο που έλαβε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Η απόφαση, που έχει στην κατοχή του το inside story και κοινοποίησε στους εναγόμενους ο διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, Σπύρος Παντελιάς, στηρίχθηκε σε μία σειρά από ελέγχους και πορίσματα, τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της ίδιας της Τράπεζας Πειραιώς. Ενδεικτικά αναφέρονται η Έκθεση Ελέγχου της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της ΤτΕ, ως προς την τήρηση για το διάστημα 2014-2016 των διατάξεων του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, το από 12/04/2018 Πόρισμα Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με την χρέωση εσωτερικού λογαριασμού του πιστωτικού ιδρύματος και τη διενέργεια εμβασμάτων στην Κύπρο και το από 21/08/2017 Πόρισμα Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με δάνεια των στελεχών της τράπεζας τα οποία πωλήθηκαν στην εταιρεία Lindfield Worlwide Ltd. Eπίσης κλήθηκαν σε απολογία περί τα 40 στελέχη της τράπεζας. Οι υποθέσεις που αφορά η απόφαση είναι:

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ Η ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!




H ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., ανακοίνωσε σήμερα ότι η εδρεύουσα στην Κύπρο 100% θυγατρική της με την επωνυμία IREON INVESTMENTS LTD συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος διενεργήθηκε από τον Ειδικό Εκκαθαριστή της Cyprus Popular Bank Public Co. Ltd, αναφορικά με την πώληση:

1) Ποσοστού 97,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (Investment Bank of Greece S.A.)

2) Ποσοστού 94,52% του μετοχικού κεφαλαίου της CPB Asset Management Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 21.892 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μετά από το «βουνό» των γενικευμένων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η κυβέρνηση βλέπει να ξεπροβάλει μπροστά της ο εφιάλτης της λήξης του νόμου Κατσέλη, με την εναλλακτική της δραστικής μείωσης του προστατευτικού ορίου στα όρια των 100.000 ευρώ να είναι διόλου ελκυστική.

Το πρόβλημα θα γίνει, μάλιστα, εντονότερο από τη στιγμή που ο SSM πιέζει για επιτάχυνση των ρυθμών «ξεφορτώματος» των προβληματικών δανείων, με επιλογές πιο δραστικές από τις διαγραφές, που αποτέλεσαν ως τώρα το 70- 80% των κινήσεων για τον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων. Κι αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά περισσότερους πλειστηριασμούς και πωλήσεις δανείων.

Στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν «φορτωθεί» ήδη 21.892 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 786 είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, τις μηχανές της ζεσταίνει και η ΑΑΔΕ, έχοντας αναρτήσει 30 αναγγελίες πλειστηριασμών, αρχής γενομένης από σήμερα, από τους οποίους οι 11 αφορούν σε γραφειακούς χώρους του σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά, στο Κολωνάκι και στο Μοναστηράκι. Δεν πρέπει να ξεχνάει, άλλωστε, κανείς ότι στην προτελευταία Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών είχε «κρυφτεί» ο μαγικός αριθμός των 130.000 πλειστηριασμών ως το 2021.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ !!!



Του Kevin Dowd*

Απόδοση: 
Ευθύμης Μαραμής και Μιχάλης Γκουντής

Εισαγωγή

Το Ινστιτούτο Adam Smith δημοσίευσε πρόσφατα την έκθεσή μου σχετικά με την πρόταση τουAndy Haldane Πόσο χαμηλά μπορείτε να πέσετε; για την κατάργηση των μετρητών. Η έκθεση μου:«Killing the Cash Cow: Why Andy Haldane is Wrong on Demonetisation» είναι επικριτική.[Γνωστοποίηση: Ο Andy και εγώ είμαστε παλιοί φίλοι και τον επικρίνω με βαριά καρδιά.] Νομίζω ότι οAndy έχει κάνει μερικές σπουδαίες συνεισφορές στη συζήτηση για την οικονομική πολιτική από την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά αυτή σχετικά με τα μετρητά δεν είναι μια από αυτές. Προχωρώντας περισσότερο, πιστεύω ότι αυτοί που υποστηρίζουν ή που είναι πρόθυμοι να ωραιοποιήσουν την κατάργηση των μετρητών, υποστηρίζουν μια εξαιρετικά κακή ιδέα.

Σε αυτή την ανάλυση, θα ήθελα να περιγράψω την κριτική μου για την πρόταση του Haldane και να την θέσω στο πλαίσιο του ευρύτερου πολέμου κατά των μετρητών (ΠκΜ).
Η πρόταση για κατάργηση των μετρητών στην Αγγλία

Ο Andy έκανε την πρότασή του σε μια ομιλία στο Portadown στη Βόρεια Ιρλανδία στις 18 Σεπτεμβρίου 2015. Ομολογώ ότι τρομοκρατήθηκα, όταν τη διάβασα, και έγραψα ένα προσχέδιο απάντησης αμέσως μετά. Για διάφορους λόγους, δεν μπόρεσα να την ολοκληρώσω μέχρι το τρέχον έτος και έτσι προέκυψε η καθυστέρηση στη δημοσίευση. Κατά την ενδιάμεση περίοδο, σημειώθηκαν περαιτέρω σημαντικές εξελίξεις, εκ των οποίων δύο ξεχωρίζουν ιδιαίτερα. Η πρώτη αφορά την έκδοση του βιβλίου του Ken Rogoff «Η κατάρα των μετρητών» τον Αύγουστο του 2016 και η δεύτερη ήταν ο ινδικός ΠκΜ (Πόλεμος κατά των Μετρητών), η πολιτική που ακολουθήθηκε απροσδόκητα από τον πρωθυπουργό Narendra Modi το Νοέμβριο του περασμένου έτους, με την οποία τα χαρτονομίσματα της υψηλότερης ονομαστικής αξίας των 500 και 1.000 rupees, που αποτελούσαν το 86% των χαρτονομισμάτων, αποσύρθηκαν σχεδόν αμέσως από την κυκλοφορία.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το euro2day.gr:


Τα σημαντικά ερωτήματα για το πως οι διεθνείς επενδυτές αντιλαμβάνονται τις επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των κόκκινων δανείων (NPLs) και του real estate στην Ελλάδα και την Κύπρο προσπάθησε να απαντήσει η 7η έκδοση τηςΕυρωπαϊκής Επενδυτικής Συνόδου Κορυφής στην Αθήνα που διοργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα (NPLs & Real Estate Investments Greece & Cyprus) από την DDC Financial Group.

Κάποια από τα ερωτήματα που προέκυψαν ήταν τα ακόλουθα:

• Τι σημαίνουν οι αναθεωρημένοι και πιο επιθετικοί στόχοι μείωσης των NPLs των τραπεζών για τους επενδυτές,

• Τι προδιαγράφει αυτή η επιθετική στρατηγική για τα πιστωτικά ιδρύματα,

• Ποιες είναι οι τρέχουσες συνθήκες και ποια η «όρεξη» των επενδυτών για την αγορά των NPLs,

• Πώς συγκρίνονται οι συνθήκες στην Ελλάδα με άλλες αγορές.

Συνοψίζοντας τις συζητήσεις των διαφορετικών panels και των ομάδων εργασίας, το συμπέρασμα είναι ότι τα ελληνικά NPLs αν και παρουσιάζουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για τα funds, τους servicers που θα διαχειριστούν τα NPLs, τις εταιρείες που παρέχουν advisory υπηρεσίες, αλλά και τις ίδιες τράπεζες, ωστόσο η αγορά ακόμα βρίσκεται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης και σημαντικές αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα, η αγορά της Κύπρου βρίσκεται σε πολύ πιο ανεπτυγμένη φάση και η αγορά αναμένεται να κινηθεί διαφορετικά από την ελληνική.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ !!!



Με επτά απλά βήματα μπορούν οι παλαιοί συνταξιούχοι να συμπληρώσουν και να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις του 2012 που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές.

Η αίτηση είναι προσβάσιμη από την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και απαιτεί χρήση κλειδάριθμων του Taxisnet, του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ. Η είσοδος στην ηλεκτρονική αίτηση πραγματοποιείται από την αρχική σελίδα του ΕΦΚΑ και τις υπηρεσίες για συνταξιούχους.

Το βασικό κείμενο της αίτησης αναγράφει: "Παρακαλώ να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις που έχουν καθοριστεί με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ 5 και υποπαρ. ΙΑ. 6 του Ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη που λαμβάνω από τους ακόλουθους τ. φορείς". Τα βήματα που απαιτούνται για τη συμπλήρωση είναι τα εξής:

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ !!!


ΟΙ 4 ΠΡΟ-ΚΥΣΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ-ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ !!!


ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ...ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ !!!


Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για το αν «έρχονται» ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και για το αν αληθεύει η πληροφορία περί κρατικοποίησης των τραπεζών.



Αναλυτικά η ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου:

Αναγνώστες της εφημερίδας «Παρασκήνιο», διάβασαν το συνημμένο (δείτε εδώ:karfitsa.gr) ρεπορτάζ που παρουσίαζε τα «σενάρια κρατικοποίησης των τραπεζών», το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Το σενάριο έπεσε στο πρωθυπουργικό τραπέζι των συσκέψεων μεσούσης της εβδομάδας, σε μία από τις πολύωρες συσκέψεις αναζήτησης τρόπων αντιμετώπισης της επικίνδυνης χρηματιστηριακής κρίσης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες και απειλεί να τινάξει στον αέρα το οικοδόμημα δημοσιονομικής ανάκαμψης που επιχειρεί να κτίσει η κυβέρνηση πρωτίστως σε επικοινωνιακό και δευτερευόντως σε οικονομικό επίπεδο».

Ζητούν και μαζί και εμείς να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων εάν αληθεύει η πληροφορία περί κρατικοποίησης των τραπεζών.

Παρακαλείσθε να απαντήσετε: 

(ΒΙΝΤΕΟ) ΕΓΙΝΑΝ SWINGERS ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ... ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Και (πάλι) στα μουλωχτά.

Έγραφα τις προάλλες για τις αυξήσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες στις προμήθειες που εισπράττουν αν πληρώσεις μέσω ΑΤΜ το λογαριασμό σου, στην ΔΕΗ ή τον ΟΤΕ.
Το κακό φαίνεται ότι γενικεύεται. Μαθαίνω ότι η ελάχιστη χρέωση για αποστολή εμβάσματος, έχει αυξηθεί από το καλοκαίρι και ύστερα κατά 33%. Δηλαδή από τα 3 ευρώ που ήταν, έφθασε στα 4 ευρώ. Τα 4 ευρώ πληρώνεται εις διπλούν, από τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Και αυτό μέσω του e-banking.

Αν πας στο γκισέ η ελάχιστη προμήθεια φθάνει τα 10 ευρώ!


ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/alpha-bank-3.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/blog-post_49.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_125.html





Οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν λάβει ρητή οδηγία να εγκαταλείπουν εγκαίρως τον χώρο εργασίας τους και να μην μένουν «ούτε λεπτό παραπάνω» !!!

Συναγερμός έχει σημάνει στα τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου οι υπάλληλοι να μην υπερβαίνουν το ωράριό τους, μετά τα «τσουχτερά» πρόστιμα που έχει επιβάλει το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, τα κλιμάκια του υπουργείου και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχουν βάλει στο στόχαστρο τα καταστήματα και τις κεντρικές υπηρεσίες των τραπεζών προκειμένου να βάλουν τέλος στο εκτεταμένο φαινόμενο των απλήρωτων υπερωριών.

Οι έλεγχοι εντατικοποιήθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου τέθηκε σε εφαρμογή η νέα οδηγία του Υπουργείου Εργασίας που υποχρεώνει τον εργοδότη να συμπληρώνει το έντυπο Ε8 με τίτλο «Αναγγελία Υπερεργασίας ή Νόμιμης Υπερωριακής Απασχόλησης».

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ !!!

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΑΙΦΘΟΡΑΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΘΩΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ...
Μπαράζ ερευνών ανά την Ευρώπη έχουν ξεκινήσει οι ελληνικές ανακριτικές αρχές για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, στέλνοντας αιτήματα δικαστικής συνδρομής, σε Γαλλία, Η.Π.Α., Κύπρο, Βέλγιο και Ολλανδία (όπου έχει βάση και η εταιρία Thales, υποκατασκευάστρια στο θέμα εκσυχρονισμού των υποβρυχίων).





Η βασική όμως πηγή πληροφοριών και ενδιαφέροντος φαίνεται πως είναι για τους ανακριτές κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλλου, η Γαλλία καθώς ο πρώην υπουργός πέραν του ότι είναι υπήκοος και αυτής της ευρωπαϊκής χώρας (γεννήθηκε στο Παρίσι) διαθέτει και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αντιρρήσεις

Οι λογαριασμοί αυτοί παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως καθώς ο πρώην υπουργός φέρεται να έχει προβάλλει αντιρρήσεις για το άνοιγμά τους κάτι που μετρά ιδιαίτερα στα μάτια των αρχών.

Αυτό φάνηκε κι από το γεγονός, πως σύμφωνα με δικαστικές πηγές, παρά τους ισχυρισμούς του Γιάννου Παπαντωνίου, στη δικογραφία φέρονται να υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν πως ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του επιχείρησαν να μπλοκάρουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους στην Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον των ανακριτών τον Νοέμβριο του 2017. Παρουσία δικηγόρου φέρεται να υπέγραψε συναίνεση στην άρση του τραπεζικού του απορρήτου για δύο λογαριασμούς κι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ: ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΝΟΜΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΣΔΟΕ
Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην έκδοση απόφασης αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας και στη σφράγιση των εγκαταστάσεων πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Ελευσίνα.



Συγκεκριμένα, κλιμάκιο ελέγχου με επικεφαλής υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Δυτικής Αττικής, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο εν λόγω πρατήριο.

Το κλιμάκιο, με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων, διαπίστωσε την ύπαρξη παράνομων δεξαμενών υγρών καυσίμων (τουλάχιστον 3 δεξαμενών, χωρητικότητας 24 κυβικών συνολικά), ενώ επισημαίνεται ότι η εκσκαφή συνεχίζεται.

ΒΙΛΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΚΟΥΡΑΚΟΥ: Η ΒΙΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ...ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ !!!

ΔΟΥΛΕΜΑ....
"Αγιογραφία" στον Γιάννο από την σύζυγό του: «Είναι ακέραιος και αξεπέραστος...Ένας τζέντλεμαν» !!!





Αναλυτικά τι δήλωσε στο ΣΚΑΪ:

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ: «ΕΚΑΛΗ, ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΑΡΗ» !!!



"ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΜΟΥ ΣΤΟ MEGA ΗΤΑΝ ΜΠΙΤΣΟΝΙ..."

Οποιος είχε απορίες για το κλείσιμο του Mega Channel μπορούσε να τις λύσει διαβάζοντας την ιλαροτραγική συνέντευξη της Ολγας Τρέμη, της «ανκοργούμαν» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Εκεί, η 66χρονη παρουσιάστρια με όσα είπε φανέρωσε όλα τα γηρατειά της άρχουσας τάξης της τηλοψίας, που οδήγησαν τα ΜΜΕ στην παρακμή και τη σημερινή ανυποληψία τους. Σταχυολογούμε μερικά από τα χρυσά λεκτικά... βατόμουρα που χάρισε στον... συνεντευξιαστή της Δημήτρη Δανίκα:

■ «Το παρατσούκλι μου ήταν “μπιτσόνι”. Από το bitch. Γλυκιά μπιτσόνι».

Το «bitch» στα ελληνικά μεταφράζεται ως σκύλα. Ισως αυτό το... πρόθεμα στο κακόηχο «μπιτσόνι» να της το κόλλησαν συνάδελφοί της, όταν η Ολγα, σύμφωνα με τις δηλητηριώδεις και απλήρωτες γλώσσες των απολυμένων του Mega, πρωτοστάτησε στο να εκπαραθυρωθεί ο πρώην σύζυγός της Χρήστος Παναγιωτόπουλος από διευθυντής Eιδήσεων.

Στο στούντιο του Mega

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!


Η μεγαλύτερη δίκη συλλογικής αγωγής κατά τράπεζας που έχει καταγραφεί τις τελευταίες
 δεκαετίες πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2018 στον Άρειο Πάγο, με τη συμμετοχή χιλιάδων δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

Όπως είναι αναμενόμενο, η δίκη θα απασχολήσει επί μακρόν την επικαιρότητα. Στη δίκη αυτή οι δανειολήπτες προχωρούν, έχοντας μεταξύ άλλων, ως όπλο τους και μια σειρά αποφάσεων από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έχει ήδη κρίνει αμετάκλητα ότι ο όρος που επιβαρύνει τον οφειλέτη με τον συναλλαγματικό κίνδυνο είναι καταχρηστικός.

3 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ JUMBO ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΑΠΟ ΚΙΝΑ !!!

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ 90.000.000€ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/40000000.html



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr:

Οι 265 συναλλαγές σε 3 μήνες και οι κατηγορίες των Κινέζων για παραβίαση capital controls και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος


Αμάρτησα για το παιδί μου ή κατά το ορθότερο για τον γαμπρό μου. 
Ίσως αυτή να είναι η απάντηση του επιχειρηματία και Αντιπρόεδρου της Jumbo κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου ο οποίος είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης με τα POS που αποκάλυψε το bankingnews και συγκλονίζει το τραπεζικό σύστημα καθώς εμπλέκονται συνολικά 3 τράπεζες. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η κόρη και ο γαμπρός του επιχειρηματία άρχισαν να τον πιέζουν και να του δείχνουν το δρόμο για την Κίνα υπερτονίζοντας τα μεγάλα κέρδη που υπόσχονται οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους για να αποκτήσουν την περίφημη «Χρυσή Βίζα» στην Ελλάδα. 

Ο Ε. Παπαευαγγέλου ήταν αντιπρόεδρος της Jumbo γνώριζε την Κινέζικη αγορά και ενώ η Jumbo και το περιβάλλον της διοίκησης Βακάκη δηλώνει ότι δεν ήξερε τίποτε…οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι γνώριζε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε εμπλακεί στο όλο κόλπο.

Σήμερα 31 Οκτωβρίου 2018 συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Jumbo θα επικυρώσει την απομάκρυνσή του Παπαευαγγέλου από την εταιρία και την θέση του αντιπροέδρου με τον κ. Βακάκη να επιστρέφει εσπευσμένα από το Λονδίνο για το σκοπό αυτό

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει το κόλπο με τα POS είχε προηγηθεί η πίεση της κόρης του κ. Παπαευαγγέλου και του συζύγου της προς τον Παπαευαγγέλου για την αγορά του σπιτιού του Πέτρου Κωστόπουλου στην Φιλοθέη. 

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 2 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ-ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ !!!

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_997.html



Κόκκινη κάρτα σε δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες σκοπεύει να δείξει η κυβέρνηση με νομοθετική παρέμβαση που ετοιμάζει ώστε να κλείσει κάθε παράθυρο στη δράση τους αναφορικά με το κυνήγι των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δέχεται η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή αλλά και οι καταναλωτικές οργανώσεις, οι πρακτικές που ακολουθούν είναι πολλές φορές κατά παράβαση των προσωπικών δεδομένων αλλά και των κανόνων προστασίας καταναλωτών, χρησιμοποιώντας αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους. Αν και από το 2011 έχει γίνει προσπάθεια να μπει τάξη στο άναρχο περιβάλλον που υπάρχει, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ης ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!

ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΗΛΕΣ
Έκκληση για εκλογές, αντί για επενδύσεις, απηύθυνε στους άραβες επενδυτές που προσκλήθηκαν να επενδύσουν στην Ελλάδα - από τον γνωστό φιλέλληνα διοργανωτή του συνεδρίου Τοφίκ Χούρι -  ο Κυριάκος Μητσοτάκης !!!  


Αντιπολιτευτικό κρεσέντο Μητσοτάκη στους Άραβες επενδυτές του 3ου EuroArab World Summit

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε διεθνείς παράγοντες, πολιτικούς, επιχειρηματίες και άραβες επενδυτές, στο πλαίσιο 3ης Ευρωαραβικής Συνόδου. Από το βήμα της συνόδου ζήτησε «εκλογές το συντομότερο δυνατό προκειμένου η χώρα να αποκτήσει μια σταθερή κυβέρνηση» και «να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει αποτελεσματικός επενδυτικός προορισμός».

Στην ίδια ομιλία του είπε επίσης ότι η οικονομία σήμερα «βρίσκεται ενώπιον ενός νέου αδιεξόδου» - γεγονός το οποίο όπως σημείωνε αποτυπώνεται στα spreads των ελληνικών ομολόγων – και δήλωσε ότι το 2017 η Ελλάδα κατέγραψε έναν από τους μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Επικαλούμενος, δε, τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι «στο διάστημα 2015-2017 η Ελλάδα αποτέλεσε την μοναδική αρνητική έκπληξη, γιατί η σημερινή κυβέρνηση κράτησε όμηρο τη χώρα και η έμπρακτη άρνηση των μεταρρυθμίσεων, η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τα κόκκινα δάνεια και η εμμονή της σε έναν κρατισμό πήγαν τη χώρα πίσω».

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ !!!



Σε ισχύ τίθονται από αύριο οι νέοι κανόνες για την ενημέρωση πελατών τραπεζών και παρόχων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην ΕΕ σχετικά με τα τέλη που συνδέονται με το άνοιγμα και τη διατήρηση των τραπεζικών λογαριασμών.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο πληροφοριών για τα τέλη,”FID”, είναι ένα τυποποιημένο έγγραφο με μια σύντομη περίληψη που παρουσιάζει τα τέλη που σχετίζονται με τις περισσότερες κοινές υπηρεσίες, όπως οι μεταφορές χρημάτων, τις οποίες μια τράπεζα θα παρέχει στους πελάτες όταν ανοίγουν έναν τραπεζικό λογαριασμό. Επιπλέον, οι καταναλωτές της ΕΕ θα λαμβάνουν επίσης – τουλάχιστον ετησίως και δωρεάν – μια “δήλωση τελών”, ένα ενημερωτικό έγγραφο σύμφωνα με την ίδια τυποποιημένη μορφή. Στο παρόν έγγραφο, οι τράπεζες πρέπει να αναφέρουν λεπτομερώς όλες τις δαπάνες που πραγματοποιούν οι πελάτες τους καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα επιτόκια για υπηρεσίες που συνδέονται με τραπεζικό λογαριασμό. Η οδηγία περί λογαριασμών πληρωμών απαιτεί από όλες τις τράπεζες της ΕΕ να παρουσιάσουν αυτό το έγγραφο από τις 31 Οκτωβρίου 2018, εκτός από τη Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίες έχουν ήδη θεσπίσει παρόμοιες απαιτήσεις πληροφόρησης και θα εφαρμόσουν αυτές τις αλλαγές μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2019.
SSL Certificates