.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 08/08/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΑΙΣΧΟΣ: ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩ !!!

 


Στον σκανδαλώδη διορισμό του προκλητικού πρώην μειονοτικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάνταντζη στο Νοσοκομείο της Κω προχώρησε το υπουργείο Υγείας, αδιαφορώντας για τις παλαιότερες υβριστικές δηλώσεις και ενέργειές του εις βάρος της χώρας μας.

Οπως έγινε γνωστό, ο πρώην βουλευτής διορίστηκε προσφάτως καρδιολόγος στο νοσοκομείο του νησιού, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, καθώς κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας είχε λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος της Αγκυρας, προωθώντας επί της ουσίας τον εκτουρκισμό των νησιών μας!

Ο Τσετίν Μάνταντζη το όχι και τόσο μακρινό 2011, αναφερόμενος στα Δωδεκάνησα, είχε δηλώσει πως «εκεί έχουμε ανθρώπους μας που μοιράζονται την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό. Υπάρχουν οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω». Τα παραπάνω προκλητικά είχε αναφέρει ο βουλευτής μιλώντας σε εκδήλωση νεολαίων μουσουλμάνων της Ξάνθης, την οποία χρηματοδότησε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, παρουσία του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ. Στην ίδια εκδήλωση ο τότε βουλευτής είχε μεταφέρει «μια αγκαλιά χαιρετίσματα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου».

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ !!!

 



Από το protothema.gr


«Ευτυχώς δεν έχουμε θρηνήσει κάποια ζωή σε αυτή την καταστροφή και ας ελπίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει έτσι»… Τα λόγια αυτά του Κωνσταντίνου Μίχαλου στην τελευταία του συνέντευξη, λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, στο BBC φαντάζουν ως κακόγουστη φάρσα!

Ο ίδιος πλέον θεωρείται θύμα της καταστροφικής πυρκαγιάς. «Έσκασε» απ’ το άγχος, την αγωνία και την οργή του γι αυτό που συνέβαινε. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά όταν τον βρήκε η σύζυγος του, Αθηνά, στο γραφείο της οικογενειακής επιχείρησης στο Κρυονέρι. Εκεί όπου προσπαθούσε να κάνει κάθε τι για να διασφαλίσει τις επιχειρήσεις του μπροστά στην απειλή που πλησίαζε. Μία απειλή για την οποία όπως είπε ο ίδιος στη βρετανική τηλεόραση ξεκίνησε απ’ τη μανία εμπρηστών, όπως τουλάχιστον είχε πληροφορηθεί μην κρύβοντας και την ανησυχία του λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων.

Βαρύ το πένθος για την οικογένεια του, τη σύζυγο του, τα παιδιά του. «Βαρύ πένθος», επίσης, «για τον επιμελητηριακό και επιχειρηματικό κόσμο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίων Αθηνών», όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του που εκδόθηκε απ’ τις δύο επιμελητηριακές οργανώσεις τις οποίες είχε το «τιμόνι» για αρκετά χρόνια. «Ορφάνεψε η επιμελητηριακή κοινότητα», σημείωναν και δεν είχαν άδικο, ανεξάρτητα εάν κάποιος συμφωνούσε ή όχι μαζί του.

Εξάλλου αυτό το πιστοποιεί και το γεγονός ότι επί 15 χρόνια βρέθηκε ακλόνητος στην προεδρία του ΕΒΕΑ, και μάλιστα σε μία περίοδο έντονων αναταράξεων στη χώρα, οικονομικών και πολιτικών.

«…Ο Μίχαλος σταθερός»

«Οι υπουργοί αλλάζουμε… οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά ο Μίχαλος παραμένει σταθερός. Αυτός είναι η εξουσία», συνήθιζε να τον πειράζει στα «πηγαδάκια» γνωστός υπουργός με τον οποίον συνεργάζονταν εκ της θεσμικής του θέσης.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ !!! ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!

 


Πληθαίνουν συνεχώς οι καταγγελίες για εμπρησμούς ενώ έως το απόγευμα της Παρασκευής έγιναν δύο συλλήψεις υπόπτων σε Αθήνα και Καλαμάτα. Την ίδια ώρα, σχεδόν σε κάθε σημείο της χώρας υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο Πεδίο του Άρεως όπου σημειώθηκε διπλή απόπειρα εμπρησμού και συνελήφθη μια αλλοδαπή γυναίκα.

Όως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής περίπου στις 5:30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως πιχειρήθηκε εμπρησμός και μάλιστα δύο φορές.

Μετά από καταγγελίες περίοικων και διερχόμενων συνελήφθη μια ύποπτη γυναίκα η οποία ανακρίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης.

Οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο καθώς στελέχη της Περιφέρειας επενέβησαν άμεσα με μικρό πυροσβεστικό όχημα το οποίο έχει διατεθεί και ήταν σε επιφυλακή. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνέβαλε καθοριστικά και όχημα της πυροσβεστικής.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι επιχειρήθηκε να μπει φωτιά στην καρδιά της Αθήνας, στο πάρκο μας. Οφείλουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να προβαίνουμε σε καταγγελία κάθε ύποπτης κίνησης. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής τα οποία επενέβησαν άμεσα και η φωτιά ετέθη υπο έλεγχο πριν πάρει διαστάσεις».

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και επιχειρηματίας της περιοχής που μιλώντας στο protothema.gr είπα πως η φωτιά στο Πεδίον του Άρεως είναι προϊόν εμπρησμού. Όπως λέει, μια γυναίκα πέταξε στο Άλσος στουπιά με βενζίνη. Το ένα ήταν μπροστά από την είσοδο του θεάτρου «Αλίκη». Άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο, ανάμεσα τους και ο κ. Μαρασούλης αμέσως κινητοποιήθηκαν περιορίζοντας την έκταση της φωτιάς ενώ αμέσως μετά κατέφθασαν και πυροσβεστικές δυνάμεις. Η γυναίκα συνελήφθη ενώ η φωτιά περιορίστηκε άμεσα.

Στην Καλαμάτα

ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΝΤΑΙ !!!

 


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !!!

 


ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ !!!

 


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΑΑΔΕ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ !!!

 


ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΦΩΤΙΕΣ: 44 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΙΑ !!!

ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΜΜΕΝΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;


ΑΠΟ ΤΟ 1977 ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ! 

Και ακόμη ψάχνουμε το πώς;

Έτσι εξηγούνται άλλωστε και οι ταυτόχρονες πολλές εστίες σε διαφορετικά σημεία...

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ (από 23 έως 27-8-1977), τέτοιες ακριβώς ημέρες πριν 44 χρόνια, οι εμπρηστές είχαν βάλει ταυτόχρονα φωτιά πάλι σε Λίμνη Ευβοίας, Βαρυμπόμπη και Ηλεία!

Είναι όλα αυτά τυχαία;

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ...ΑΦΗΣΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΟΥ !!!

 


Στο πειθαρχικό κοπανατζήδες εφοριακοί


Επιτέλους πειθαρχικό για εφοριακούς που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους φορολογούμενους. Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, άστραψε και βρόντηξε όταν ενημερώθηκε ότι, στην ΔΟΥ Χολαργού, οι πολίτες βρήκαν πόρτες κλειστές, ώρα 11 το πρωί!

Διέταξε αμέσως πειθαρχική έρευνα για την καταγγελία, όπως και για το γεγονός ότι, στην ίδια εφορία, τα τηλέφωνα δεν… λειτουργούν, όταν καλούν οι φορολογούμενοι. Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι – πέραν της πειθαρχικής – τρέχει και άλλη έρευνα, για να διαπιστωθεί αν και σε ποια έκταση υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις «υπολειτουργίας» υπηρεσιών της ΑΑΔΕ. Καιρός είναι να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του…

Ο ΜΥΛΩΝΑΣ, Η ΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 


Τι γράφει σχετικά το insider.gr


Άκουσα μετά μεγίστης προσοχής τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Εσωτερικών, Μεταφορών και Παιδείας, χθες στο Open να περιγράφει πως οι παλιννοστούντες Πόντιοι δέχθηκαν πυρ ομαδόν από την Εθνική Τράπεζα με χιλιάδες απειλητικές επιστολές και υβριστικά (όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης) τηλεφωνήματα γιατί δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους.

Βεβαίως ο κ. Μυλωνάς CEO της Εθνικής, με την κοινωνικότητα και την ευαισθησία που τον διακρίνει αλλά κυρίως με το πολιτικό του αισθητήριο μάλλον δεν μπήκε στον κόπο νωρίτερα και πριν δημιουργηθεί το θέμα, να διαχωρίσει από το σωρό, τα δάνεια των παλιννοστούντων με οποιοδήποτε τρόπο…

Επί της ουσίας, προφανώς και οι παραπάνω δανειολήπτες είναι αυτό που λέμε "κόκκινοι" οφειλέτες. Και όπως όλοι οι οφειλέτες πρέπει να πληρώσουν και αυτοί. Τούτο σκέφθηκε ο κ. Μυλωνάς - εφαρμοσμένα μαθηματικά- και μιας και το Δημόσιο έχει εξηγήσει σε όλες τις τράπεζες πως τα δάνεια με την εγγύησή του, τα πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να τα εισπράξουν με κάθε δυνατό τρόπο από τους δανειολήπτες, αποφάσισε ο ίδιος, οι υπηρεσίες του, οι υπηρεσίες τους και ο ίδιος.... τη γνωστή πολιτική του όλα σ' έναν κουβά.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ "ΑΡΙΣΤΟΙ" ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ !!!

 



Μπορείτε άραγε να φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν η Βαρυμπόμπη, οι Αδάμες, η Νέα Ερυθραία, η Κηφισιά, οι Θρακομακεδόνες, όλη η Βορειοδυτική Αττική είχαν χτιστεί με ξύλινα κτήρια, αντί για κτήρια από τσιμέντο; Πόσες χιλιάδες νεκρούς θα θρηνούσαμε τώρα; Πώς θα έσβηνε η φωτιά, αν άρχιζε να καίει ξύλινα σπίτια, χτισμένα το ένα κοντά στο άλλο; Και πού θα μπορούσε να σταματήσει μια τέτοια φωτιά, αν όχι στη θάλασσα; Αν χθες κάηκαν κάπου εκατό σπίτια, χτισμένα με τσιμέντο, πόσες χιλιάδες θα είχαν καεί, αν ήταν ξύλινα;




Κι όμως αυτή ακριβώς η σύσταση, "πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε κτίρια χωρίς ή με ελάχιστο τσιμέντο- φερ' ειπείν με ξυλεία, που είναι και ένα υλικό που συσσωρεύει τον άνθρακα", περιλαμβάνεται στις προτάσεις του "άριστου" "ειδικού" της κυβέρνησης, του πρόεδρου της Εθνικής Ειδικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, ακαδημαϊκού Κ. Συνολάκη, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε εφαρμογή του κλιματικού νόμου, τον οποίο έχει ήδη υπό κατάρτιση η κυβέρνηση.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η 2η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ 2" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Το Ελληνικό Δημόσιο εγγυητής στα κοράκια που θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια !!!

Κατατέθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών η δεύτερη αίτηση από την Τράπεζα Πειραιώς για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής II».

Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς με την κωδική ονομασία «Sunrise II», συνολικής λογιστικής αξίας €2,6 δισ., προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, αξίας €1,2 δισ.

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΙΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!

 


Τι έγραψε προ ημερών:

ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΑΚΟΜΑ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ

ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ 3,ΠΟΥ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕΥΜΑ


Κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι,
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

πλησιάζουν δύο χρόνια από τότε που ο πρωθυπουργός της χώρας χωρίς να έχει στα χέρια του καμία επίσημη μελέτη που να του το επιτρέπει, αγνοώντας το ΕΣΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε., εξήγγειλε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το βίαιο κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων ως το 2029.

Στη συνέχεια αφού πρώτα εγκαινίασε τη μονάδα του κ. Μυτιληναίου 834 MW στον Αγίο Νικόλαο Βοιωτίας με καύσιμο Φ.Α., «ανεξήγητο» πως, λες και έπαιζε ρουλέτα, σε λίγες μέρες, το 2029 το έκανε 2023!

Τότε τα περισσότερα κόμματα της Βουλής, αλλά και δεκάδες σοβαροί και μη ελεγχόμενοι επιστήμονες, του επισήμαναν τον κίνδυνο (πέρα από το ότι πέταγε σαν στημένες λεμονόκουπες τις πολύπαθες περιοχές των Νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας) ότι με τις απαράδεκτες αποφάσεις του τα επόμενα χρόνια θα αφήσει τη χώρα (την ώρα των αιχμών) χωρίς ρεύμα.

Το γιατί το έχω εξηγήσει πολλές φορές κι εγώ αλλά και πολύ ειδικότεροι εμού.

Ο κ. Μητσοτάκης βέβαια απτόητος συνέχισε με την υλοποίηση των καταστροφικών αποφάσεών του.

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Η "ΜΑΦΙΑ" ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΝΟΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΡΧΙΚΑ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ "ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Πάμε τώρα να δούμε τις "διαβολικές συμπτώσεις" των πυρκαγιών που καίνε τώρα την χώρα σε σχέση με τις "πράσινες" μπίζνες. Διαβάστε προσεχτικά...



Φωτιά Αττικής:


«Μαγνήτης» το Τατόι για επενδύσεις – To σχέδιο ανάπλασης

9/2/2021


Ως μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου λειτουργούν τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Η επαναφορά του σχεδίου αποκατάστασης του χώρου – το οποίο είχε παραμείνει παγωμένο από το 2013 – ευνοεί την προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου. Αλλωστε, ιστορικά, οι αναπλάσεις έχουν λειτουργήσει ως «εργαλεία» τα οποία, όπως λένε και οι πολεοδόμοι, υπηρετούν το μάρκετινγκ περιοχών, όπως έγινε σε Πλάκα, Θησείο, Ψυρρή, Κουκάκι κ.λπ.

Ετσι, η προοπτική αναγέννησης του Τατοΐου – αν και ξεχωριστή περίπτωση, καθώς δεν αφορά αστική γειτονιά – λειτουργεί σαν διαφημιστική πινακίδα για την ανάπτυξη ήπιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εντός και εκτός του κτήματος. Και όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο των συζητήσεων για την… ανάσταση του Τατοΐου έχουν πολλά να πουν.
Πολλοί οι μνηστήρες

Οπως αναφέρουν, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε γειτονική έκταση σχεδιάζει τη δημιουργία μικρής πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας με την προοπτική ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί… μνηστήρες «σκανάρουν» τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη «καθαρή» γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης.

Παράλληλα, αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για «υιοθέτηση» κτιρίων και εκτάσεων εντός των πρώην βασιλικών κτημάτων. Εξάλλου οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στον αναθεωρημένο σχεδιασμό για το Τατόι έχουν ως στόχο, πέρα από τη διάσωση του κτήματος, και την οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι η νέα μελέτη φέρει την υπογραφή της KPMG καθώς και της ομάδας «ΑΣΠΑ design» του αρχιτέκτονα-πολεοδόμου Σπύρου Τσαγκαράτου, η οποία έχει στο ενεργητικό της επιβλητικά έργα, όπως το Τhe Mall Athens, το Golden Hall, το σχέδιο αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης του Ελληνικού κ.ά.

Οι μελετητές όρισαν ένα γενικό «μενού» χρήσεων γης, το οποίο θα εξειδικευθεί σύντομα, με τη σύνταξη Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ). Εν τούτοις, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου, ακόμη δεν έχει γίνει καταγραφή των ορίων της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των εκτάσεων που έχουν καταπατηθεί.




«Ελλάδα 2.0»: Τα περιβαλλοντικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

4/4/2021


*Κρατήστε τα εξής 2*

Ανάπλαση πρώην βασιλικών Κτημάτων Τατοΐου:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ 45.500.000€ ΣΤΟ 6ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ !!!

 


Τρίβει τα χέρια της η CVC...

Ενίσχυση της κερδοφορίας της σημείωσε η Εθνική Ασφαλιστική, σε συνέχεια των υψηλών αποτελεσμάτων του α' τριμήνου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, τα προ φόρων κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής για το α' εξάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 65,6 εκ. ευρώ έναντι 17,5 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη, ανήλθαν σε 45,5 εκ. ευρώ, έναντι 15,1 εκ. ευρώ το α' εξάμηνο του 2020, περίοδο κατά την οποία είχαν επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω της μείωσης των επιτοκίων προεξόφλησης των ασφαλιστικών αποθεμάτων.

ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ;;;

 


Η ατάκα του Μπιλ Κλίντον "Είναι η οικονομία, ηλίθιε!" έμεινε στην ιστορία και έκτοτε χρησιμοποιείται συχνά, σε διάφορες περιστάσεις. Έτσι σήμερα μπορούμε να αναφωνήσουμε με τη σειρά μας "Να "σώσουμε τον πλανήτη" ή "Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!"", βλέποντας στο πιο πάνω διάγραμμα τα στοιχεία για την παραγωγή κάρβουνου στην Κίνα τα τελευταία 40 και ιδίως τα τελευταία 20 χρόνια.

Στο πιο πάνω διάγραμμα, τα στοιχεία παραγωγής διαφόρων τύπων κάρβουνου της Κίνας μέχρι και το 2020 προέρχονται απ' το BP Statistical Review of World Energy - July 2021, την 70ή έκδοση μιας ετήσιας έκθεσης που χρησιμοποιείται ευρύτατα από ερευνητές ανά τον πλανήτη. Τα στοιχεία για το 2021 προέρχονται από πρόσφατη ανακοίνωση της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με την οποία στο 1ο εξάμηνο 2021 προστέθηκαν περισσότερα από 140 εκατ. τόνοι, ενώ για το 2ο εξάμηνο αναμένεται να προστεθούν ακόμη περίπου 110 εκατ. τόνοι, ανεβάζοντας την ετήσια αύξηση σε 250 εκατ. τόνους.


Με την αύξηση αυτή η παραγωγή κάρβουνου της Κίνας θα περάσει για πρώτη φορά το φράγμα των 4 δισεκατομμυρίων τόνων, κάνοντας την άρον-άρον "απολιγνιτοποίηση" του Μητσοτάκη να φαίνεται ακόμα πιο ελεεινή και εθνικά προδοτική: η Ελληνική παραγωγή λιγνίτη, που την έσβησε άρον-άρον "για να σώσουμε το κλίμα του πλανήτη", είναι πολύ λιγότερη απ' το 5% μόνο της αύξησης της Κίνας μέσα σ' ένα χρόνο! Ή το 0,3% της ετήσιας παραγωγής (το 2020 στην Ελλάδα η παραγωγή ήταν μόλις 14 εκατ. τόνοι και το 2021 αναμένεται πολύ-πολύ μικρότερη). Αλλά, απ' την "απολιγνιτοποίηση" "θα επωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες", λίγο το 'χετε; Και θα πάρει ...κι ο Πρόεδρος της ΔΕΗ bonus 50% για τις "πολύτιμες υπηρεσίες" του, λίγο το 'χετε κι αυτό;

ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΧΕΠΑ: ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΔΕΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ !!!

 



Ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, αναφέρεται στη μειωμένη αποτελεσματικότητα του mRNA εμβολίου της Pfizer και τονίζει πως δεν θα έπαιρνε κανονικά άδεια έκτακτης χρήσης.

Όσα αναφέρει σε ανάρτηση του

«Με ρωτάτε αν με την σημερινή αποτελεσματικότητα του εμβολίου mRNA, θα έπαιρνε άδεια χρήσης:

Η απάντηση είναι: Όχι

Το όριο για την έγκριση ενός εμβολίου, ως προς την αποτελεσματικότητα του, το οποίο τέθηκε από το CDC, την ΠΟΥ και την ΕΜΑ ήταν το 50%

Με αυτήν την προϋπόθεση (primary end poind : effectiveness >50%) εγκρίθηκε το εμβόλιο έχοντας αποτελεσματικότητα 95%

Σήμερα η αποτελεσματικότητα του, με επικρατούν στέλεχος το Δέλτα, σύμφωνα με την μελέτη του Ισραήλ είναι 39%.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ !!!

 


Κύμα ανατιμήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας προβλέπεται να φέρει ο πρωτοφανής καύσωνας και η εκτίναξη της ζήτησης, η οποία για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ηλεκτροδότησης εντάσσει στο σύστημα όλο το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και τις ακριβές μονάδες.

Τις τελευταίες μέρες που ο υδράργυρος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι ανάγκες του ηλεκτρικού συστήματος σε φορτία ανέρχονται σε ημερήσια βάση σε 9.500 MW. Οι ανάγκες αυτές καλύπτονται από την εγχώρια παραγωγή που είναι ο λιγνίτης, το φυσικό αέριο, τα υδάτινα αποθέματα (υδροηλεκτρικές μονάδες) αλλά και τις ΑΠΕ, σε μικρότερη όμως κλίμακα καθώς λόγω της άπνοιας στο σύστημα δεν συμμετέχει το αιολικό δυναμικό. Και φυσικά από εισαγωγές που συνεισφέρουν σταθερά από τις αρχές της εβδομάδας σε ημερήσια βάση περί τα 1.500 MW.

Η χρήση του λιγνίτη και του φυσικού αερίου συνθέτουν δύο πηγές ενέργειας με τεράστιο κόστος κυρίως λόγω των ρύπων και των αυξημένων διεθνών τιμών που έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της Μέσης Τιμής Εκκαθάρισης της Αγοράς που από περίπου 50 ευρώ/MWh στις αρχές του έτους έφτασε την Τετάρτη 4 Αυγούστου στα 185,59 ευρώ/MWh.

Μετά τους ιδιώτες παραγωγούς και προμηθευτές, την σκυτάλη παίρνει από 5 Αυγούστου και η ΔΕΗ, η οποία ξεκινά να ενσωματώνει στα τιμολόγιά της τη ρήτρα που θα βασίζεται στην χονδρεμπορική τιμή ρεύματος, αντικαθιστώντας τη ρήτρα CO2, την οποία ανέσυρε από τα συρτάρι της τον περασμένο Μάιο λόγω του ράλι του διοξειδίου του άνθρακα που έχει σκαρφαλώσει στα 55 ευρώ ο τόνος.

Η ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας, θα εφαρμοσθεί στα παλιότερα οικιακά τιμολόγια (Γ1, Γ1Ν) της εταιρείας και δεν θα ισχύσει στα νεότερα προγράμματα «ΔΕΗ myHome Enter» και «ΔΕΗ myHome Enter+» καθώς και στα επαγγελματικά τιμολόγια της χαμηλής τάσης (Γ21, Γ22 και Γ23).

ΤΑ 4 PROJECT ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡ-ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ !!!

 



Την έγκριση για τέσσερις στρατηγικές επενδύσεις, συνολικού ύψους περίπου 761.350.000 ευρώ, αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε την ένταξη των εξής 4 επενδύσεων στις διαδικασίες των Στρατηγικών Επενδύσεων του ν. 4608/2019:

1) Ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ Φ/Π 700 MW» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΕΝΙΠΕΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ»

2) Ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 362,75 MW» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «ΚΑΡΑΤΖΗΣ ΑΕ»

3) Ένταξη του επενδυτικού σχεδίου «VOULA PROJECT» του επενδυτικού φορέα με την επωνυμία «VHPH PROPERTIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

ΚΑΥΣΩΝΑΣ: ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 



Στέφανος Κουνούκλας: "Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι λιγνιτικές Μονάδες σώζουν την χώρα από το blackout"



Ο Γεν. Γραμματέας της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ, Στέφανος Κουνούκλας σχολίασε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook περί λιγνίτη και προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω καύσωνα.

"Με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς και τον καύσωνα να σαρώνει όλη την Ελλάδα αλλά και με αρκετές πυρκαγιές στην επικράτεια, οι συνάδελφοι στα Ορυχεία στους Σταθμούς παραγωγής οι εναερίτες ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ δίνουν για πολλοστή φορά την δική τους μάχη ώστε να συνεχιστεί η ηλεκτροδότηση του δικτύου.

"ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΣΤΗΝ ΔΕΗ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΡΙΝΕ ΩΣ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ !!!

 



Παράτυπη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Ρόδου τη διαδικασία που ακολουθεί η ΔΕΗ για την έκδοση διαταγών πληρωμής για οφειλές από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατική” της Ρόδου, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών, έκανε δεκτή την ανακοπή που άσκησε ένας κάτοικος της Ιαλυσού κατά της ΔΕΗ. Ο λόγος της ανακοπής συνίσταται σε άρνηση της συνδρομής των τυπικών προϋποθέσεων της εγκυρότητας έκδοσης της διαταγής πληρωμής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οφειλέτης είχε υποστηρίξει ότι τα προσκομιζόμενα από την ΔΕΗ έγγραφα δεν αποδεικνύουν την σε βάρος του επιδικασθείσα με την προσβαλλόμενη διαταγή πληρωμής, απαίτησή της, καθώς δεν πληρούν τους όρους των ιδιωτικών εγγράφων που δύνανται να στηρίξουν την έκδοση διαταγής πληρωμής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η “Δημοκρατική”, η διαταγή πληρωμής εκδόθηκε με βάση τη σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, περιοδικούς-εκκαθαριστικούς λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και τελικό λογαριασμό, πίνακα ανάλυσης οφειλών και εξώδικη όχληση και διαμαρτυρία, που επιδόθηκε στον ανακόπτοντα.

ΠΑΓΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ: 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ 800 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 



Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι, μετά την τροποποίηση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης για την υπαγωγή επιχειρήσεων στη ρύθμιση των παγίων δαπανών, 800 επιχειρήσεις, οι αιτήσεις των οποίων είχαν απορριφθεί αρχικά, έχουν πλέον δικαίωμα ένταξης σε αυτό το καθεστώς.

Για τον σκοπό αυτό, η ΑΑΔΕ:

ΕΝΦΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ 50% !!!

 



Δύο είναι οι κατηγορίες που υπόκεινται σε απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.


Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Οικογένειες τρίτεκνες, πολύτεκνες, ή με άτομα με αναπηρία (80%)

Τα κριτήρια είναι:

α) Συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα: 12.000€ (αυξανόμενο κατά 1.000€ σύζυγο/ παιδί)

β) Σύνολο κτισμάτων: έως 150 τμ


Ποιοι πληρώνουν ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 50%

ΣΧΕΔΟΝ 300.000.000€ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Ποσό που ξεπερνάει τα 270 εκατ. ευρώ ζήτησαν για να ενισχυθούν σχεδόν 30.000 επαγγελματίες της εστίασης και άλλα 20 εκατ. θα «μοιραστούν» αυτοπασχολούμενοι δικηγόροι: Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων που είχε να κάνει με την ενίσχυση των συγκεκριμένων δύο κλάδων τελείωσε, όμως κάποιοι εξ΄αυτών θα έχουν και μια «δεύτερη ευκαιρία» να διεκδικήσουν τις επιχορηγήσεις που τους αναλογούν. Συνεχίζουν πάντως να «τρέχουν» οι προθεσμίες για ενισχύσεις άλλων κλάδων με ποσά που αγγίζουν και τα 400.000 ευρώ!

Περισσότερες από 29.000 επιχειρήσεις εστίασης υπέβαλαν αίτηση για να εξασφαλίσουν επιχορηγήσεις για τα «πρώτα τους έξοδα» με τα ποσά που αιτήθηκαν να ξεπερνούν τα 270 εκατ. ευρώ. Ήδη έχουν ενταχθεί 9.884 επιχειρήσεις στο πρόγραμμα ενώ έχουν εκταμιευθεί περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι υποβολές και για τη Δράση «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων», μέσω της οποίας αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι θα ενισχυθούν με έως 2.000 ευρώ για την απόκτηση ψηφιακού εξοπλισμού και θα «μοιραστούν» 20 εκατ. ευρώ.

Οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν στις δύο ανωτέρω Δράσεις, δύνανται μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης έως και την Πέμπτη 30/09/2021 και ώρα 15:00.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ...ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!

 


ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ !!! Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 

ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ. 450 ΔΙΣ ΜΕ ΤΟΚΟΥΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ !!!

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΤ: ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΟ ΚΕΡΜΑΤΑ+ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΑ !!!

 



Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος μόλυνσης των ανθρώπων από κορονοϊό μέσω των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα των ειδικών της ΕΚΤ και του Τμήματος Ιατρικής και Μοριακής Ιολογίας του γερμανικού πανεπιστημίου Ruhr-Universitat του Μπόχουμ. Το ερώτημα πόσο καιρό ο ιός μπορεί να μείνει πάνω στα χρήματα και πόσο είναι δυνατό να μεταδοθεί μέσω αυτών απασχόλησε ειδικούς και μη από την αρχή της πανδημίας.

Η νέα μελέτη ανέπτυξε μία νέα μέθοδο που ελέγχει συγκεκριμένα πόσα μολυσματικά ιικά σωματίδια μπορούν να μεταφερθούν από τα μετρητά στο δέρμα σε πραγματικές συνθήκες. Οι ερευνητές εξέθεσαν διάφορα κέρματα και χαρτονομίσματα του ευρώ σε διαλύματα με διαφορετικές συγκεντρώσεις κορονοϊού και στη συνέχεια παρατήρησαν για πόσες ημέρες ο ιός SARS-CoV-2 ήταν ανιχνεύσιμος πάνω στα χρήματα, χρησιμοποιώντας για λόγους σύγκρισης ως επιφάνεια ελέγχου μία επιφάνεια από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα ευρήματα είναι -σε γενικές γραμμές- μάλλον καθησυχαστικά. Διαπιστώθηκε ότι ενώ στον ανοξείδωτο χάλυβα ο μολυσματικός κορονοϊός είναι ακόμη παρών μετά από επτά ημέρες, στο χαρτονόμισμα π.χ. των δέκα ευρώ έχει εξαφανιστεί τελείως σε τρεις ημέρες. Όσον αφορά τα κέρματα, ο ιός δεν είναι πλέον ανιχνεύσιμος (συνεπώς ούτε μεταδοτικός) μετά από έξι ημέρες στο κέρμα των 10 λεπτών, μετά από δύο ημέρες στο κέρμα του ενός ευρώ και μετά από μόλις μία ώρα στο κέρμα των πέντε λεπτών. Η γρήγορη εξαφάνιση από το τελευταίο κέρμα οφείλεται στο ότι αυτό είναι φτιαγμένο από χαλκό, πάνω στον οποίο είναι γνωστό ότι οι ιοί είναι λιγότερο βιώσιμοι.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΚΙΑ !!!

 


H πανδημία εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με τεράστιες καθυστερήσεις στην παραγωγή. Και ενώ αναμένεται η κορύφωση μέσα στο επόμενο τρίμηνο η κρίση των τσιπς επεκτείνεται και στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Το πρόβλημα με την έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζει να επηρεάζει την παραγωγή νέων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή πολλών μηνών μέχρι ένας αγοραστής να έχει στην κατοχή του αυτό που έχει παραγγείλει. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καν εφικτή η παραγγελία συγκεκριμένων εκδόσεων εξοπλισμού, ενώ υπάρχουν πολλές ακυρώσεις με τους καταναλωτές να στρέφονται στην αγορά των μεταχειρισμένων για μια άμεση παραλαβή . Για αυτό και στη συγκεκριμένα αγορά έχουν αυξηθεί σημαντικά οι τιμές πώλησης.

Το φαινόμενο με τα τσιπς αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αλλά επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων (αυτοί δηλαδή που έχουν το πρόβλημα λόγω του μεγαλύτερου όγκου παραγωγής) φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει μια σταθερή προμήθεια σε ημιαγωγούς ώστε από τα τέλη του έτους να αρχίζει να εξομαλύνεται η παραγωγικότητα των αυτοκινήτων.

Και από την στιγμή που η προμήθεια με μίκρο-τσιπς είναι σταθερή, οι ημιαγωγοί που θα διασφαλίσουν οι «αυτοκινητάδες» θα δημιουργήσει πρόβλημα στις εταιρίες ηλεκτρονικών. Ήδη η Ταιβάν, η οποία καλύπτει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος στην παγκόσμια ζήτηση σε ολοκληρωμένα κυκλώματα, έχει επηρεαστεί από τα περιοριστικά μέτρα ελέω Covid-19. Τόσο στα εργοστάσια της όσο και στη λειτουργία των λιμενικών υποδομών.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ !!!

 


Πώς καθορίζονται τα ασφάλιστρα και σε ποιες περιπτώσεις ο ασφαλισμένος δικαιούται έκπτωσης. Ενημερωθείτε για τα κόστη, τις αναπροσαρμογές και τους παράγοντες τιμολόγησης στον καθορισμό των ασφαλίστρων

Πολύς ντόρος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για τις αναπροσαρμογές των ασφαλίστρων στα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας, τα οποία, όμως, κατά κοινή ομολογία της αγοράς, είναι λίγα, δεδομένου ότι η μία μετά την άλλη οι ασφαλιστικές εταιρίες τα κατήργησαν, λανσάροντας την ετήσια εκδοχή τους.

Στην περίπτωση των ετήσιων συμβολαίων, λοιπόν, ο καθορισμός των ασφαλίστρων γίνεται, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένους παράγοντες τιμολόγησης, όπως:

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΣΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ "ΔΑΓΚΩΝΕ" ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

 



Προσποιούμενη άλλοτε τη δικηγόρο και άλλες φορές την υπάλληλο του ΣΔΟΕ, μια γυναίκα ηλικίας 50 ετών, στις Σέρρες, κατάφερε να αποσπάσει από διάφορα άτομα το χρηματικό ποσό των 127.167 ευρώ, την τελευταία τετραετία.

Η φερόμενη ως δράστιδα συνελήφθη χθες το μεσημέρι. Νωρίτερα, είχε αποσπάσει από άλλη γυναίκα το ποσό των 1.000 ευρώ, ως αμοιβή για τη δήθεν έκδοση ενός πιστοποιητικού.

Η 50χρονη είχε μπει το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών. Από την έρευνα προέκυψε ότι διέπραξε την τελευταία τετραετία συνολικά 56 απάτες και μία απόπειρα απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, προσποιούμενη είτε τη δικηγόρο είτε την υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Με την κατά περίπτωση ψευδή ιδιότητα, που δήλωνε στα θύματά της, αποκτούσε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια με διάφορα προσχήματα τους αποσπούσε τμηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά. Η συλληφθείσα δρούσε κάποιες φορές με τη βοήθεια εξηνταοκτάχρονου συνεργού, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία

Η πενηντάχρονη αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 127.167 ευρώ, ενώ επιχείρησε να αποσπάσει ακόμη 3.500 ευρώ. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.000 ευρώ και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

ΟΙ ΜΚΟ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ !!!

 


Σεισμοπαθείς, πυρόπληκτοι και πλημμυροπαθείς Έλληνες είναι αόρατοι για τις ΜΚΟ...γιατί δεν έχει φράγκα !!!

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+ FUNDS !!! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Κρυμμένος θησαυρός για τράπεζες και servicers στα ακίνητα


Της Αναστασία Παπαϊωάννου - euro2day.gr


Σημαντικές υπεραξίες άμεσα και έμμεσα αναμένουν να εγγράψουν οι τράπεζες από την ενεργή, επενδυτικού χαρακτήρα, διαχείριση των ακινήτων που είτε έχουν στοκάρει, είτε θα φορτώσουν τα επόμενα έτη στους ισολογισμούς τους, κυρίως από τις ανακτήσεις επί μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτός είναι ο λόγος που η μια μετά την άλλη, ανάλογα με την στρατηγική τους, ετοιμάζουν σε συνεργασία με εξειδικευμένους παίκτες της αγοράς real estate (REO) συμπράξεις μέσω κοινών εταιρειών.

Η εν λόγω αγορά διαχείρισης ακινήτων, την οποία θα τρέξουν οι εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, τώρα ξεκινά να στήνεται και εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία των τραπεζών, θα αυξήσει την αξία των εγγυήσεις επί δανείων (collaterals) και θα συμβάλλει στην απελευθέρωση κεφαλαίων.

Σημαντική αναμένεται, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές να είναι η συμβολή της και στην αντιμετώπιση του μέγα ζητούμενου για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που δεν είναι άλλο από την μείωση του αναβαλλόμενου φόρου (DTC) καθώς θα ενισχυθεί η κερδοφορία, αλλά και η ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών.

Ανοδος τιμών

Υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι «τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή των τραπεζών κρύβουν σημαντικές υπεραξίες με δεδομένη την άνοδο των τιμών 5%-6% σε ετήσια βάση για την επόμενη διετία και αναμένεται να αναδείξουν μια λευκή «τρύπα» με υψηλά περιθώρια κέρδους εξ ου και χτίζεται η επενδυτική ενεργή διαχείρισή τους μέσω εξειδικευμένων εταιρειών, στις οποίες οι τράπεζες είναι μέτοχοι είτε άμεσα, είτε μέσω των servicers».

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΕΚΠΤΩΣΗ 3% ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗ !!!

 



Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες παρατείνεται μέχρι τις 27 Αυγούστου του 2021 η δυνατότητα έκπτωσης 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνολικού ποσού του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών. Έτσι, με την υποβολή της δήλωσης μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία και την πληρωμή του φόρου εφάπαξ θα δίνεται έκπτωση 3% στον λογαριασμό της Εφορίας.

Όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν τη δήλωσή τους έως και την Τετάρτη 28 Ιουλίου και εφόσον τα εκκαθαριστικά ήταν χρεωστικά, ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί κανονικά σε οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Για τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται μετά τις 28 Ιουλίου και μέχρι τις 27 Αυγούστου που λήγει κανονικά η προθεσμία οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν ότι οι δόσεις περιορίζονται σε 7, με την πρώτη να είναι διπλή καθώς στο τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί η δόση του Ιουλίου και η δόση του Αυγούστου.

Η πανδημία, οι καλοκαιρινές διακοπές, αλλά κυρίως ο τεράστιος όγκος εργασίας των φοροτεχνικών έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Πώς μπορείτε να εξοφλήσετε τον φόρο εισοδήματος

Πληρωμή σε έως οκτώ δόσεις

Εάν η φορολογική δήλωση υποβληθεί έως το τέλος Αυγούστου στο taxisnet, τότε οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε 7 δόσεις και η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 και εις διπλούν. Εάν η φορολογική δήλωση υποβληθεί έως το τέλος Ιουλίου στο taxisnet, τότε οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε 8 δόσεις και η τελευταία θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022.

Εφάπαξ πληρωμή

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ !!!

 



ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ 36 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΠΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


Σύμφωνα με το άρθρο 76 του Νόμου 4738/2020 προβλέπονται οι κάτωθι υποκειμενικές προϋποθέσεις πτώχευσης: «1. Πτωχευτική ικανότητα έχουν τα φυσικά πρόσωπα. Πτωχευτική ικανότητα έχουν επίσης τα νομικά πρόσωπα που επιδιώκουν οικονομικό σκοπό. Με το προβλεπόμενο στο άρθρο 204 προεδρικό διάταγμα η πτωχευτική ικανότητα μπορεί να αποδίδεται και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δεν επιδιώκουν οικονομικό σκοπό, αλλά ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Δεν κηρύσσονται σε πτώχευση τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και οι δημόσιοι οργανισμοί, καθώς και κάθε άλλο πρόσωπο τυχόν εξαιρείται με ρητή διάταξη νόμου.

Η παύση της οικονομικής δραστηριότητας ή, όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, της λειτουργίας εν γένει, ή, όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, ο θάνατος, δεν κωλύουν την πτώχευση, αν επήλθαν σε χρόνο κατά τον οποίο ο οφειλέτης είχε παύσει τις πληρωμές του. Σε περίπτωση θανάτου του οφειλέτη, η αίτηση για κήρυξή του σε πτώχευση πρέπει να υποβληθεί το αργότερο εντός έτους από το θάνατό του.»

Σύμφωνα με το άρθρο 77 του Νόμου 4738/2020 προβλέπονται οι κάτωθι αντικειμενικές προϋποθέσεις πτώχευσης: 

"ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ" !!!

 


′′ Το ποδήλατο είναι ο αργός θάνατος του πλανήτη ".

Ένας τραπεζίτης έκανε τους οικονομολόγους να σκεφτούν αυτό όταν είπε: ′′ Ένας ποδηλάτης είναι καταστροφή για την οικονομία της χώρας: δεν αγοράζει αυτοκίνητα ή δανείζεται χρήματα για να αγοράσει. Δεν πληρώνει ασφαλιστήρια συμβόλαια. Δεν αγοράζει καύσιμα, δεν πληρώνει για να πάει το αυτοκίνητο στην αναθεώρηση και τις επισκευές που χρειάζονται. Δεν χρησιμοποιεί πληρωμένο πάρκινγκ. Δεν προκαλεί μεγάλα ατυχήματα. Δεν απαιτεί πολλαπλές λωρίδες κυκλοφορίας. Δεν γίνεται παχύσαρκος

Οι υγιείς άνθρωποι δεν είναι απαραίτητοι ή χρήσιμοι για την οικονομία. Δεν αγοράζουν φάρμακα. Δεν πηγαίνουν στα νοσοκομεία ή στους γιατρούς. Δεν προσθέτουν τίποτα στο ΑΕΠ της χώρας.

"ΜΥΔΡΟΙ" ΛΕΚΚΑ: ΕΧΑΣΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ !!!

 



Οργισμένος ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, που δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του για το γεγονός πως περίμενε 45 λεπτά για να συνδεθεί στον τηλεοπτικό «αέρα« του Open, ευρισκόμενος στα καμένα της Βαρυμπόμπης.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, με την έναρξη της σύνδεσης, εμφανώς εκνευρισμένος γιατί, όπως είπε, περιμένει 45 λεπτά για να γίνει η σύνδεση και όλο αυτό το διάστημα ήταν… αναγκασμένος να ακούει τις πολιτικές τοποθετήσεις από το τηλεοπτικό στούντιο του σταθμού.

«Πριν μου κάνετε την ερώτηση, πρέπει να σας πω ότι είστε απαράδεκτοι γιατί περιμένουμε εδώ και τρία τέταρτα, έχασα τρία τέταρτα ερευνητικού χρόνου, και ήμουν υποχρεωμένος να ακούω τις ανοησίες των πολιτικών από το στούντιό σας. Με εξόργισαν. Αν η πολιτική νοοτροπιά είναι αυτή που άκουσα, μας αξίζουν αυτά τα χάλια. Δεν πρόκειται ποτέ οι πολιτικοί να αλλάξουν», είπε εμφανώς ενοχλημένος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ: ΜΟΝΟ ΜΕ LOCKDOWN ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ !!!

 



«Δυστυχώς, μαζί με όλες τις φωτιές σήμερα θα είναι και η μέρα που θα φτάσουμε το ορόσημο 13.000 διαπιστωμένους νεκρούς από κορωνοϊο», τόνισε μεταξύ άλλων ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δυστυχώς το 4ο κύμα απλώνεται χωρίς σοβαρή αντίσταση λόγω της χαλάρωσης για το καλοκαίρι. Έχουμε 10-13 νεκρούς την ημέρα και δεν είναι καθόλου φυσιολογικό» είπε ενδεικτικά.

«Το Δ έρχεται με οπλοπολυβόλο και εμείς πάμε με νεροπίστολα αμέριμνοι στις διακοπές», σημείωσε αναφερόμενος στον κίνδυνο που υπάρχει με την χαλάρωση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ιδίως την περίοδο του καλοκαιριού.

«Για λίγα τουριστικά ευρώ κινδυνεύουμε να έχουμε πολλούς ανθρώπους σε ΜΕΘ που κοστίζουν φοβερά, ενώ κινδύνεύουμε μακροχρόνια να έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα χρόνιας νόσου στην κοινωνίας μας.

»Αυτό θα έχει τεράστιο κόστος» ανέφερε ο ίδιος και υπογράμμισε πως το «κύμα Δ δεν αστειεύεται, ο μονός τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι το lockdown.

«Δεν παλεύεται με τίποτα άλλο εκτός από το σταμάτημα της ανθρώπινης επαφής», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επισήμανε πως την χαλάρωση- ευφορία του καλοκαιριού θα την πληρώσουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα.

ΘΕΤΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ Η MOODY'S ΤΑ STRESS TESTS ΤΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Θετικά βλέπει τα αποτελέσματα των τέστ αντοχής για τις ελληνικές τράπεζες και η Moody's, σε έκθεση της.

Όπως αναφέρει, η επάρκεια των εποπτικών κεφαλαίων θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να υλοποιήσουν τα πλάνα αναδιάρθρωσης που θα μειώσουν τα εναπομείναντα προβληματικά δάνεια, βελτιώνοντας την κερδοφορία. Επίσης, τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής δείχνουν πως οι ελληνικές τράπεζες επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Σημειώνει επίσης ότι η απομείωση κεφαλαίου στην άσκηση ανήλθε κατά μέσο όρο στις 610 μονάδες βάσης, πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (485 μονάδες βάσης), αλλά οι ολοκληρωμένες και επερχόμενες κινήσεις ενίσχυσης των κεφαλαίων θα έφερναν τον αντίκτυπο πιο κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Alpha Bank πέτυχε στα τεστ αντοχής τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στο βασικό και το δυσμενές σενάριο.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ !!!

 


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ : ΣΤΑ 38 ΔΙΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ !!!

 


Σε μεγένθυση:

Η ALPHA BANK ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΡΤΩΝ !!!

ENANTI 157.000.000€
Τι αναφέρει η συμφωνία με την NEXI.



Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε. και η Νexi S.p.A. ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, την 3η Αυγούστου 2021, («MoU») για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με αντικείμενο:

• Την απόσχιση του τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών της Alpha Bank σε μία νέα Εταιρεία («NewCo»), στην οποία η Nexi θα αποκτήσει μερίδιο συμμετοχής 51% έναντι χρηματικού ανταλλάγματος ύψους Ευρώ 157 εκατ., το οποίο αντανακλά Επιχειρηματική Αξία (ΕΑ) Ευρώ 307 εκατ. (για το 100% της ΕΑ του τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών της Alpha Bank αντίστοιχα), πλέον ενός πρόσθετου οφέλους έως Ευρώ 30,6 εκατ. (που αντιστοιχεί σε ένα συνολικό ποσό ύψους Ευρώ 60 εκατ. για το 100% της ΕΑ., σε συνάρτηση με την επίτευξη ορισμένων οικονομικών στόχων της NewCo, εντός των πρώτων τεσσάρων ετών λειτουργίας της. (Η «Συναλλαγή»).

• Τη σύναψη μακροχρόνιας σύμβασης διανομής, η οποία θα παρέχει στη NewCo πρόσβαση στο Δίκτυο της Alpha Bank, με σκοπό τη διανομή προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών αποδοχής συναλλαγών καρτών σε επιχειρηματικούς Πελάτες της Τράπεζας στην Ελλάδα.

Οι Alpha Bank και Nexi θα συνεργαστούν για την υλοποίηση του MoU μέσω του οριστικού συμβατικού πλαισίου, που θα διαπραγματευτούν και οριστικοποιήσουν εντός των επόμενων μηνών και θα περιλαμβάνει μία μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία για τη δημιουργία στρατηγικής εταιρικής σχέσης προώθησης και διανομής, χάρη στην οποία, η Alpha Bank, μέσω του ευρέως διαδεδομένου Δικτύου της με περισσότερα από 300 Καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, θα μπορεί να προωθεί και να διανέμει στους πελάτες της, τεχνολογικές και καινοτόμες λύσεις της Nexi.

Ως μέρος της Συναλλαγής, η Alpha Bank θα εισφέρει με απόσχιση κλάδου τον τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών στη NewCo, ενώ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η τελευταία να λάβει άδεια ιδρύματος πληρωμών. Στη συνέχεια, η Nexi θα αποκτήσει μερίδιο συμμετοχής ποσοστού 51% στη NewCo. Η Alpha Bank παραμένει προσηλωμένη στον τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών και σκοπεύει να καταστεί στρατηγικός εταίρος της Nexi στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα είναι ο αποκλειστικός διανομέας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της NewCo.

Το συνολικό τίμημα που θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής αντιστοιχεί σε ΕΑ για το 100% του τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών της Alpha Bank ίσο με Ευρώ 307 εκατ., με την επιφύλαξη των συνήθων αναπροσαρμογών που επέρχονται κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της Συναλλαγής. Το τίμημα μπορεί να αυξηθεί έως και Ευρώ 60 εκατ. (για το 100% της ΕΑ του τομέα αποδοχής συναλλαγών καρτών της Alpha Bank) με τη μορφή πρόσθετου οφέλους, πληρωτέου έως το τέταρτο έτος λειτουργίας της NewCo και υπό την προϋπόθεση της επίτευξης προκαθορισμένων οικονομικών στόχων που θα συμφωνηθούν μεταξύ της Alpha Bank και της Nexi. Σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση στο Δίκτυό της, η Alpha Bank θα λάβει αμοιβή σύστασης (referral fees) από τη NewCo, ενισχύοντας περαιτέρω τα έσοδα της Τράπεζας από αμοιβές και προμήθειες σε βάθος χρόνου. Η Συναλλαγή αποτελεί μέρος του ανακοινωθέντος επιχειρηματικού σχεδίου της Alpha Bank, «Project Tomorrow”, και αναμένεται να συνεισφέρει τουλάχιστον 40 μονάδες βάσης στον Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας I (Common Equity Tier I) της Alpha Bank της 31ης Μαρτίου 2021.

ΚΑΡΤΕΛ: ΟΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ !!!

ΑΥΞΗΣΗ 100% ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
Ζητήματα αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών εγείρει η ενδιάμεση έκθεση για το e-commerce που έθεσε σε διαβούλευση η Επιτροπή Ανταγωνισμού.



Η πανδημία μπορεί να έφερε την «άνοιξη» του ηλεκτρονικού εμπορίου με πολλά φυσικά καταστήματα να προβαίνουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, εν τούτοις έδωσε και την ευκαιρία για γενικευμένο «φούσκωμα» τιμών στις υποδομές του e-commerce.

Μεταξύ άλλων, όπως αποκαλύπτεται στην ενδιάμεση έκθεση της κλαδικής έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το e-commerce, καταγράφεται μία κατακόρυφη αύξηση στις χρεώσεις των πλατφορμών προς τα ηλεκτρονικά καταστήματα που φιλοξενούν.

Επιπρόσθετα, η έρευνα, που τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση, εντοπίζει μία σειρά ζητημάτων που κινούνται στο όριο των αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών και αναμένεται να διερευνηθούν περαιτέρω.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των χρεώσεων μεταξύ των πλατφορμών και των διαδικτυακών καταστημάτων, η έρευνα εξετάζοντας κυρίως τις μηχανές αναζήτησης ή σύγκρισης τιμών εντοπίζει μία σημαντική αύξηση στις χρεώσεις που φθάνει το 100% μέσα στην τελευταία διετία.

Για παράδειγμα η χρέωση που επέβαλαν σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών με βάση το μοντέλο χρέωσης ανά επίσκεψη κάποιου δυνητικού πελάτη έφθασε το Δεκέμβριο του 2020 τα 23 – 34 λεπτά του ευρώ όταν ένα χρόνο πριν, το Δεκέμβριο του 2019 ήταν 15 – 19 λεπτά.

Σημειωτέον πως αυτό το μοντέλο χρεώσεων, σύμφωνα με την έκθεση, χρησιμοποιούν οι πλατφόρμες Glami, Bestprice, Kelkoo, Shopistas, Skroutz και Totos.

5% ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!! ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤ !!!

 



Η ΕΚΤ αντιμέτωπη με πληθωρισμό 5% (!) στην Γερμανία μέσα στο 2021


Τα επίπεδα ανόδου του πληθωρισμού στην Γερμανία είναι από τα υψηλότερα στην Ευρωζώνη. Στο 3,1% το επίπεδο του εναρμονισμένου Δείκτη, στο 3,8% το επίπεδο του ονομαστικού ΔΤΚ.

Αυξήσεις αυτής της κλίμακας έχουν να εμφανισθούν από τις αρχές της δεκαετίας του 90’ και παρά την βεβαιότητα (;) της Bundesbank ότι πρόκειται για παροδικές πιέσεις, έχουν αρχίσει να απασχολούν πολύ σοβαρά τους αναλυτές της ΕΚΤ και της Bundesbank.

Ειδικά οι εκτιμήσεις που προέρχονται από την Bundesbank αναφέρονται σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του Γιένς Βάϊντμαν στην προοπτική πριν από το τέλος του 2021 ο εναρμονισμένος δείκτης να αγγίξει ή και να ξεπεράσει ελαφρά το 5%.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τόσο την ΕΚΤ οσο και την Bundesbank είναι ότι ταυτόχρονα με τον ΔΤΚ ισχυρότατες ανοδικές τάσεις καταγράφονται και στις τιμές παραγωγού.

Το επίπεδο της αύξησης που καταγράφεται στις τιμές παραγωγού είναι 8,2% και έχει να σημειωθεί κάτι τέτοιο από το 1982, ήτοι στο αποκορύφωμα της κρίσης που ξέσπασε με την κατάρρευση της συμφωνίας του Μπρέττον Γουντς τον Αύγουστο του 1971.

Η μεταφορά των αυξήσεων αυτών στις τιμές λιανικής αναμένεται να εμφανισθεί στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2022, όταν κατά την ΕΚΤ θα αρχίσει ο κύκλος αναπροσαρμογής των πληθωριστικών τάσεων προς τα κάτω. Στο μεταξύ όμως και παράλληλα με τις «αυτόχθονες» πληθωριστικές πιέσεις που αναπτύσσονται ήδη στις χώρες μέλη της Ευρωζώνης, μέσα στο 2021 και το 2022 υπολογίζεται ότι θα αρχίσει να «ακούγεται» προσθετικά ο αντίκτυπος από τις συνέπειες της αύξησης του πληθωρισμού στην Γερμανία, στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης δεδομένης της υψηλής διασύνδεσης στις εμπορικές συναλλαγές.

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER: ΝΕΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ...ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΗΛΙΩΝΗ !!!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ;;; ΠΕΤΑΞΑΝ ;;;
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:


Ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με καύσιμο φυσικό αέριο, που έλαβε πρόσφατα άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ, έχει ο Βασίλης Μηλιώνης, άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας Hellas Power, της εταιρείας που μαζί με την Energa είχαν βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλου διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι σύμβουλος στο project ενώ κατείχε αρχικά, με τη σύσταση της εταιρείας «Λάρισα Θερμοηλεκτρική», τη θέση του προέδρου, για να δώσει τη θέση του στις 14 Μαΐου που συγκροτήθηκε νέο Δ.Σ. στον Ισραηλινό Rotem Ben Horin.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του energypress.gr, ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με καύσιμο φυσικό αέριο, που έλαβε πρόσφατα άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ, έχει ο Βασίλης Μηλιώνης, άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας Hellas Power, της εταιρείας που μαζί με την Energa είχαν βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλου διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Energa – Hellas Power. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε έξι κατηγορούμενους, ανάμεσα τους τον Αρ. Φλώρο, χορηγώντας ελαφρυντικά και τριετή αναστολή, καθώς ανετράπη η πρωτόδικη απόφαση. Την ίδια ώρα, αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο Αχ. Φλώρος, πατέρας του Αριστείδη, και ο Βασίλης Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΑ: ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ, ΠΗΡΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ...ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ !!!

ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ...ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ !!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΠΛΕΣ...ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!




Ένα μόλις μήνα έμεινε χωρίς… ένσημα η τέως βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Ελένη Σούκουλη. Η πρώην γαλάζια αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος που θεωρείται «προεδρική» και είχε χάσει τη βουλευτική έδρα της με απόφαση του εκλογοδικείου τον περασμένο Ιούνιο, πλέον είναι σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα χωροταξίας.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο υπενθυμίζει πως η κυρία Σούκουλη εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός από το 1998 και ως ιδιώτης επιστημονικός συνεργάτης έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον τομέα της παρακολούθησης ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων.

ΔΕΙΤΕ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ EBA !!!

 


Η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας είναι το βασικό πεδίο στο οποίο η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών με συνεχείς ενέργειές της θα εξελίσσει τις μεθόδους ελέγχου.

Έτσι νέα διαβούλευση διαμορφώνει καινούριες κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες περιλαμβάνουν ελέγχους όχι μόνον σε ξεχωριστά τμήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και ελέγχους σε επίπεδα ομάδας και σε επίπεδα ομίλου. Η διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς σε όλη την Ευρώπη θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου του 2021.

Το σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών πραγματεύεται συνολικά, για πρώτη φορά σε επίπεδο ΕΕ, ολόκληρη τη συγκρότηση διακυβέρνησης ενός σχεδίου που θα αντιμετωπίζει τις παράνομες δραστηριότητες.

Οι υπάλληλοι συμμόρφωσης πρέπει να έχουν επαρκές επίπεδο αρχαιότητας, το οποίο συνεπάγεται την εξουσία να προτείνει, με δική τους πρωτοβουλία, όλα τα απαραίτητα ή κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης και της αποτελεσματικότητας των εσωτερικών μέτρων στο διαχειριστικό όργανο με εποπτική και διαχειριστική λειτουργία.

ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΑ LOGISTICS ΕΛΕΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΑ JUMBO !!!

 



Όπως είχε επισημάνει η διοίκηση της εταιρείας, από τα μέσα Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, παγκοσμίως η τροφοδοτική αλυσίδα έχει διαταραχθεί με βίαιο τρόπο ανατρέποντας ισορροπίες ετών. Οι νεότερες εξελίξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και το μεταφορικό κόστος δημιουργούν πρόσθετη ανησυχία. Η κατάσταση αντί να σταθεροποιείται και σταδιακά να επανέρχεται σε βιώσιμα επίπεδα, χειροτερεύει.

Η αγορά ταλαιπωρείται από αθέμιτες πρακτικές και συμπράξεις μεταξύ των εταιρειών logistics που διαχειρίζεται την διαθεσιμότητα των containers που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των εμπορευμάτων.

Ουδείς κρατικός παράγοντας διεθνώς και καμία επιτροπή ανταγωνισμού δεν επιχειρεί ουσιαστική παρέμβαση για να σπάσει το άτυπο καρτέλ.

Πρώτο αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών είναι τα -εκτός λογικής- ναύλα στις μεταφορές που διατηρούνται σε εξωφρενικά υψηλά επίπεδα, με διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις που δεν πείθουν κανένα πλην των αφελών.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ !!!

 



ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(4/8/21)
SSL Certificates