.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 16/01/2022

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ: ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ 9ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ !!!

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Όταν θα ξεκινήσει ο Νέος Πτωχευτικός θα έχουμε κανονική "σφαγή"...



Αδιανόητη υπόθεση από τη Νέα Ιωνία Βόλου βλέπει το φως της δημοσιότητας, με μια μητέρα να πηγαίνει το 9χρονο παιδί της σε ορφανοτροφείο, λόγω χρεών.

Η 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε στην Πρόνοια και είπε: «σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω». Όσον αφορά στην άτυχη 9χρονη κόρη, που παρακολουθούσε μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο, υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος κάθε 20 ημέρες.

Στο σπίτι της ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές της έλειπε και το φαγητό.

Η ασθένεια της μικρής δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες και δόθηκε στο Ορφανοτροφείο με εισαγγελική παραγγελία. Έκλαιγε ασταμάτητα για 15 ημέρες η μικρή και ηρέμησε μόνο όταν είδε ξανά την μητέρα της.

«Πώς να ζούσα το παιδί, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό , χωρίς φαγητό. Μετά τον θάνατο του πατέρα της πριν τρία χρόνια κοιμόταν μαζί μου. Έπρεπε να της δώσω να καταλάβει πως την αφήνω για το καλό της και πως σύντομα θα είμαστε ξανά μαζί. Έκτοτε, πέρασαν έξι μήνες και το παιδί παραμένει στο ίδρυμα», είπε η μητέρα στα gegonota.news.

Η 48χρονη μοδίστρα, έχασε τον σύζυγό της πριν από τρία χρόνια από πνευμονία. Οι συνθήκες εργασίας του δημιούργησαν το πρόβλημα της υγείας του. Η οικονομική κατάστασή τους ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά μετά τον θάνατο του συζύγου υπήρξε η οικονομική κατάρρευση.

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΜΠΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ. ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ !!!

 


Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ δεν έχει ξεκινήσει ουσιαστικά η εφαρμογή του Νέου Πτωχευτικού...

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΑΠΑΝΩΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Ο ΔΟΥΖΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΤΟΝ "ΚΑΡΦΩΣΕ" ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Ο Δουζόγλου και η μυστική επιστολή στην Αρχή για το ξέπλυμα

Από το mononews.gr


Την ώρα που κάποιοι επαναφέρουν στη δημοσιότητα τον επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα Θεόδωρο Δουζόγλου, εξαιτίας του γεγονότος ότι εγκρίθηκαν κάποιες εργασίες στο ξενοδοχείο Πεντελικό, που έχει αγοράσει προ 5ετίας αλλά παραμένει ερμητικά κλειστό, στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, υπάρχει έντονη κινητοποίηση.

Στα χέρια της η επιτροπή ΥΠΟ τον έμπειρο εισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που ερευνά τα χρήματα που έφερε επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δουζόγλου στην Ελλάδα, υπάρχει μια επιστολή τράπεζας εκ των 4 συστημικών.

Ο υπεύθυνος κανονιστικής συμμόρφωσης του τραπεζικού ιδρύματος έστειλε στην Αρχή, ως όφειλε, μια αναφορά ύποπτων συναλλαγών 36 σελίδων με πλήθος επισημάνσεων για τον κ. Δουζόγλου, την οικογένεια του και τους συνεργάτες του.

Στην αναφορά , που είναι σε γνώση του mononews.gr, μεταξύ άλλων αναφερόταν πως:

«στους λογαριασμούς των εταιρειών συμφερόντων της οικογενείας Δουζόγλου έχουν εισρεύσει καθ’ όλη την διάρκεια της σχέσης τους με την τράπεζα κεφάλαια σημαντικού ύψους, άνω των €50.000.000, από τράπεζες του εξωτερικού τα οποία επενδύονται σε ακίνητα κυρίως μέσω πλειστηριασμών, ενώ η προέλευση αυτών δεν μπορεί να γίνει σαφής».

ΣΩΘΗΚΑΜΕ !!! Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 




Μια πρωτοποριακή νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα εντόπισε αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα απροσδόκητο εργαλείο στον παγκόσμιο αγώνα κατά της COVID-19: η κάνναβη. Μήπως κάτι ήξεραν οι Αμερικάνοι που στόκαραν χαρτί υγείας και κάνναβη στις καραντίνες;



Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο Journal of Natural Products, με τίτλο "Cannabinoids Block Cellular Entry of SARS-CoV-2 and the Emerging Variants", τουλάχιστον τρεις ενώσεις που απαντώνται φυσικά στο φυτό κάνναβης παρουσιάστηκαν σε εργαστηριακές δοκιμές να είναι αποτελεσματική στο να εμποδίζει τα μόρια του κορωνοϊού να εισέλθουν στα ανθρώπινα κύτταρα. Ο μηχανισμός μιμείται αποτελεσματικά τη δραστηριότητα των αντισωμάτων, με τις ενώσεις κάνναβης να προσκολλώνται στην πρωτεΐνη ακίδας του ιού. Τα ευρήματα έχουν γίνει viral, στο Twitter και εμπνέουν πολλές εικασίες στο διαδίκτυο με το hashtag «#WeedPreventsCOVID».

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ Η ΒΙΛΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ !!!

 



Η Ανάσταση δεν υπάρχει μόνο στη θρησκευτική μας συνείδηση ως το κορυφαίο γεγονός της Χριστιανοσύνης, αλλά, σε σπανιότατες ομολογουμένως περιπτώσεις, απαντάται και στον κόσμο των επιχειρήσεων…

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της εταιρείας “Lady Inside”, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το newmoney. Πρόκειται για μια εταιρεία καλσόν, καλτσών, εσωρούχων, έτοιμων ενδυμάτων, νημάτων, υφασμάτων και συμμετοχών, από τις πολλές τις οποίες είχαν δημιουργήσει οι αδελφοί Σάκης και Σάββας Χατζηιωάννου, της αλήστου μνήμης αλυσίδας ένδυσης Sprider Stores, την εποχή της παντοδυναμίας τους.

Η “Lady Inside” ακολούθησε τη μοίρα των υπόλοιπων εταιρειών του ομίλου Χατζηιωάννου που βάρεσε κανόνι το 2013. Έτσι και αυτή τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση εκείνη την περίοδο, με τον τελευταίο ισολογισμό της για τη χρήση του 2012 να υπογράφουν ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο Αθανάσιος Χατζηιωάννου και ως Αντιπρόεδρος ο Σάββας Χατζηιωάννου.

Επτά χρόνια μετά, ωστόσο, αναβίωσε σε κατάσταση ενεργής εταιρείας, η οποία (αναβίωση) και τροποποίηση της επωνυμίας και του καταστατικού της, εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 9519/5.9.2020 απόφαση της Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ.

Κάπως έτσι η πρώην “Lady Inside”, με το όνομα “Greenview Properties”, πλέον, ξεκίνησε τη… νέα καριέρα της με διαφορετικό εταιρικό σκοπό που αφορά την αγορά ακινήτων και διαφορετικά πρόσωπα στη διοίκηση.

Ο μηδενικός τζίρος, οι ΑΜΚ και τα πρόσωπα

Η “Greenview Properties”, το 2020 είχε μηδενικό κύκλο εργασιών, υποχρεώσεις 1,14 εκατ. ευρώ και ζημιές 34.988,44 ευρώ, ενώ τα έξοδα διοίκησης, διάθεσης κ.λπ. ανήλθαν σε 35.300,33 ευρώ. Υπήρξαν ωστόσο ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε επίπεδο μετοχικού κεφαλαίου.

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: "ΚΕΡΑΜΙΔΑ" ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 1.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ !!!

 




Με μια επιπλέον δυσάρεστη έκπληξη θα βρεθούν αντιμέτωποι από τον επόμενο μήνα ιδιοκτήτες που θα προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις ακινήτων! Εκτός από τις νέες και αυξημένες αντικειμενικές αξίες θα πρέπει να επωμιστούν και το βάρος για την απόκτηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου που βγαίνει μόνο με βεβαίωση μηχανικού και με κόστος που ξεκινάει από 300 ευρώ για τις απλές περιπτώσεις και μπορεί να φτάσει τα 1000€ σε πιο δύσκολες, όπως για παράδειγμα τα αυθαίρετα.

Μάλιστα σε περίπτωση που, κατά τη συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου ή κατά τους περιοδικούς ελέγχους, έχουν συμπληρωθεί ψευδώς στοιχεία ταυτότητας κτιρίου από τον επιβλέποντα ή τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό, επιβάλλονται, πέραν των ποινικών κυρώσεων και των ήδη προβλεπομένων πειθαρχικών κυρώσεων, και πρόστιμο, το ύψος του οποίου κυμαίνεται από 2.000 έως 20.000 ευρώ, ανάλογα με την επιφάνεια που δεν έχει αποτυπωθεί στην ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε πράξη σε ακίνητο, εκτός από τις μισθώσεις. Για αυτόν τον μήνα, το σύστημα της «ηλεκτρονικής ταυτότητας κτηρίου» λειτουργεί σε προαιρετική βάση, παράλληλα με βεβαίωση μηχανικού, ώστε να να μην φρενάρει το «κίνημα των μεταβιβάσεων». Από τον Φεβρουάριο, η καταχώρηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου θα είναι υποχρεωτική καθώς δεν θα επαρκεί η βεβαίωση μηχανικού.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ !!!

 



Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε προϊόντα αυτή τη στιγμή ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Όπως είπε ο υπουργός σχετικά με το θέμα μείωσης του ΦΠΑ σε προϊόντα, «δεν μπορούμε να εκτροχιάσουμε την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο. Απαιτείται σύνεση, σωφροσύνη και διορατικότητα. Δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή που μιλάμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ» .

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν μπορεί κάποια στιγμή να μειωθεί ο ΦΠΑ στα προϊόντα.
Ο υπουργός απέφυγε να δώσει μια απάντηση. Όπως είπε, «γενικώς η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κινείται στην κατεύθυνση μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό αποδεδειγμένα πλέον. Επί 2, 5 χρόνια προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμασταν και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Υπάρχουν πράγματι μια σειρά από μέτρα που θα θέλαμε να δούμε για να μειώσουμε φόρους περαιτέρω στο μέλλον.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 

ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ 4 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ !!!

 


Στα «μαλακά» τελικά έπεσαν οι εταιρείες ταχυμεταφορών από την ΕΕΤΤ σε σχέση με τις παραβιάσεις των όρων των αδειών λειτουργίας τους κατά το δεύτερο πανδημικό lockdown που έλαβε χώρα το περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έλαβε αποφάσεις επιβολής προστίμων που δεν ξεπερνούν συνολικά για τέσσερις εταιρείες τις 200.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες πρόστιμα επιβλήθηκαν στις εταιρείες:
  • ACS, ύψους 70.000 ευρώ
  • Γενική Ταχυδρομική, ύψους 55.000 ευρώ
  • ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές, ύψους 40.000 ευρώ
  • Speedex, ύψους 20.000 ευρώ

Τα πρόστιμα αφορούν παραβιάσεις της άδειας λειτουργίας από τις εταιρείες ταχυμεταφορών κατά την περίοδο 01.11.2020 έως 17.12.2020. Αφορά δηλαδή την δεύτερη περίοδο του lockdown της πανδημίας του Covid-19 και οι κυρώσεις βασίσθηκαν στις καταγγελίες καταναλωτών της συγκεκριμένης περιόδου. Oι καταγγελίες κατά των τεσσάρων εταιρειών ξεπέρασαν τις 600. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν καταγγελίες και για άλλες επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, αλλά ο αριθμός τους ήταν μικρός και γι’ αυτό εξαιρέθηκαν από την επιβολή κυρώσεων.

Από τις εταιρείες που η ΕΕΤΤ επέβαλε πρόστιμα, τις λιγότερες καταγγελίες είχε δεχθεί η Speedex και τις περισσότερες η ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές. Ωστόσο στο ύψος επιβολής προστίμων μέτρησαν και άλλες υποθέσεις, όπως αν κάποια από τις επιχειρήσεις ήταν υπότροπη (π.χ. ACS, Γενική Ταχυδρομική) ή όχι (π.χ. ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές, Speedex). Υπενθυμίζεται ότι στις δύο πρώτες, ACS και Γενική Ταχυδρομική, η ΕΕΤΤ είχε επιβάλλει τον περασμένο Δεκέμβριο πρόστιμο για την παραβίαση των όρων των αδειών τους και κατά το πρώτο πανδημικό lockdown (Μάρτιος – Ιούνιος 2020). Αντίθετα, για τις ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές και την Speedex είναι επιβάλλεται για πρώτη φορά πρόστιμο.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ Η ΒΙΛΑ ΤΟΥ MR RAXEVSKY !!!

 




Άλλαξε χέρια, όπως όλα δείχνουν, η βίλα του Γιώργου Μουρτζούχου στην Εκάλη. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το newmoney, κατά τον πλειστηριασμό που έγινε την Πέμπτη η κατασχεμένη ιδιοκτησία του “Mr. Raxevsky” βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.110.000 ευρώ και κατακυρώθηκε 30.000 παραπάνω, στο ποσό των 1.140.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επί του οποίου έχει αναγερθεί διώροφη οικοδομή με υπόγειο και δώμα. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 267,45 τ.μ, το ισόγειο 234,84 τ.μ. και αποτελείται από είσοδο, χολ, σαλόνι, χώρο τζακιού, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρο φαγητού κ.ά.

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ !!!

 



Καθημερινά δεκάδες στην Ελλάδα και χιλιάδες ιδιοκτήτες σε όλη την Ευρώπη χάνουν τα αυτοκίνητά τους. Μάλσιστα η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό στις κλοπές αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η αύξηση των κλοπών έγκειται και στο γεγονός της ευρείας χρήσης της τεχνολογίας keyless entry (δηλαδή τη χρήση των κλειδιών που επιτρέπουν την είσοδο στο όχημα αλλά και την εκκίνησης του κινητήρα χωρίς τη χρήση του παραδοσιακού κλειδιού η οποία παρουσιάζει κενά ασφαλείας τα οποία εκμεταλλεύονται οι κλέφτες.


Πως λειτουργεί


Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να παρέχουν στους πελάτες τους περισσότερη άνεση υιοθέτησαν τα τεχνολογικά συστήματα keyless entry τα οποία μέσω αισθητήρων αντιλαμβάνονται πότε τα κλειδιά βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το όχημα και ξεκλειδώνουν τις πόρτες και κατόπιν ενεργοποιούν το σύστημα εκκίνησης του κινητήρα.

Στην πράξη, το κλειδί εκπέμπει έναν ή πολλούς κώδικες που λαμβάνει ο δέκτης που βρίσκεται στο αυτοκίνητο. Ωστόσο οι κλέφτες έχουν προμηθευτεί ειδικές συσκευές οι οποίες αντιγράφουν τον κώδικα που στέλνει το κλειδί στο αυτοκίνητο και μπορούν να το ξαναστείλουν και να κλέψουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το όχημα που έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ: Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΔΕΝ ΕΚΤΟΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΛΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ !!!

 


Την ανησυχία του για το γεγονός ότι η μετάλλαξη Omicron δεν εκτοπίζει τη Δέλτα εξέφρασε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

«Δεχόμαστε πολύ μεγάλη πίεση από τη Δέλτα κυρίως. Δεν έχουμε δει το 50% - 50% (σ.σ σε Δέλτα και Omicron), ένα 10% είναι ένα Omicron. Μάς κάνει εντύπωση ότι επιμένει η Δέλτα, έχουμε νέες μολύνσεις. Η Omicron δεν εκτοπίζει τη Δέλτα, κι είναι ανησυχητικό αυτό» αν έφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα το αποτύπωμα της Omicron» σημείωσε ο μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ: ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ !!!

 



Η επανάληψη των αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου κάθε τέσσερις μήνες θα μπορούσε τελικά να υπερφορτώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να κουράσει τους ανθρώπους, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Περισσότερος χρόνος μεταξύ των αναμνηστικών δόσεων

Αντίθετα, οι χώρες θα πρέπει να αφήσουν περισσότερο χρόνο μεταξύ των αναμνηστικών δόσεων και να τα συνδέσουν με την έναρξη του χειμώνα σε κάθε χώρα, σύμφωνα με το σχέδιο που καθορίζεται από τις στρατηγικές αντιγριπικού εμβολιασμού, ανέφερε ο οργανισμός.

Η συμβουλή έρχεται καθώς ορισμένες χώρες εξετάζουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους ανθρώπους δεύτερες αναμνηστικές δόσεις σε μια προσπάθεια να παράσχουν περαιτέρω προστασία έναντι των αυξανόμενων λοιμώξεων λόγω της μετάλλαξη Όμικρον.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα το Ισραήλ έγινε το πρώτο έθνος που άρχισε να χορηγεί τέταρτη δόση, σε άτομα άνω των 60 ετών. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πει ότι οι ενισχυτές δόσεις παρέχουν καλά επίπεδα προστασίας και δεν υπάρχει ανάγκη για δεύτερη ενισχυτική δόση αυτή τη στιγμή, αλλά θα εξετάζει τα δεδομένα καθώς εξελίσσονται.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ. ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ !!!

 




Σοκάρει το άρθρο του Ehud Qimron από το Tel Aviv University ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες για την κακή διαχείριση της πανδημίας στο Ισραήλ και διεθνώς αναφέροντας ότι με ψέματα και προπαγάνδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ο Covid 19.

Ο καθηγητής Ehud Qimron είναι επικεφαλής του Τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

O καθηγητής σε άρθρο του επικρίνει κάθε πτυχή της αντίδρασης της πανδημίας, από την αποτυχία επιδίωξης της ανοσίας της αγέλης, τη ματαιότητα των lockdowns και την ηλιθιότητα των μαζικών tests.

Με δύο χρόνια καθυστέρηση, συνειδητοποιείς επιτέλους ότι ένας ιός του αναπνευστικού δεν μπορεί να νικηθεί και ότι κάθε τέτοια προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Δεν το παραδέχεσαι, γιατί δεν έχεις παραδεχτεί σχεδόν κανένα λάθος τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά εκ των υστέρων είναι ξεκάθαρο ότι έχεις αποτύχει παταγωδώς σε όλες σχεδόν τις ενέργειές σου, ακόμα και τα ΜΜΕ ήδη δυσκολεύονται να καλύψουν την αποτυχία.

Αρνηθήκατε να παραδεχτείτε ότι η μόλυνση έρχεται σε κύματα που εξασθενούν από μόνα τους, παρά τις πολυετείς παρατηρήσεις και τις επιστημονικές γνώσεις.

Επιμείνατε να αποδίδετε κάθε φορά όταν ένα κύμα covid 19 εξασθενούσε αποκλειστικά στις πράξεις σας και έτσι μέσω της ψεύτικης προπαγάνδας οι κυβερνήσεις ανέφεραν ότι νίκησαν την νέα πανούκλα.

Και πάλι νίκησαν τον covid 19, και ξανά και ξανά και ξανά και φθάσαμε στο 5ο κύμα covid 19.
Αρνηθήκατε να παραδεχτείτε ότι οι μαζικές δοκιμές, τα μαζικά tests είναι αναποτελεσματικά, παρά τα δικά σας σχέδια έκτακτης ανάγκης που το δηλώνουν ρητά («Σχέδιο ετοιμότητας συστήματος υγείας για πανδημία γρίπης, 2007», σελ. 26).

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: ΣΤΟ 99,9% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΝΟΣΗΣΗ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 20 ΕΤΩΝ !!!

 




Τα αποτελέσματα της μελέτης θέτουν για άλλη μια φορά υπό αμφισβήτηση τον ορθολογισμό της χορήγησης εμβολίων COVID-19 σε νέους και παιδιά.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης του Stanford University δημοσίευσε μια νέα μελέτη στο MedRxiv η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό επιβίωσης των ατόμων κάτω των 20 ετών που κολλούν COVID είναι 99,9987%.

Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν από τη μελέτη ελήφθησαν πριν από την εμφάνιση των προγραμμάτων μαζικού εμβολιασμού, πράγμα που σημαίνει ότι οι αριθμοί ισχύουν για μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Ο Ιωαννίδης δημοσίευσε προηγουμένως μια ανάλυση μελετών οροθετικού επιπολασμού (αντισώματος) από το 2020, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλύψει ότι το ποσοστό θνησιμότητας από μόλυνση από τον COVID παγκοσμίως ήταν περίπου 0,15%.
Στην Ευρώπη, ο αριθμός διαμορφώθηκε στο 0,3%-0,4%, ενώ στην Αφρική και την Ασία υποχώρησε στο 0,05%.

Τώρα ο καθηγητής δημοσίευσε νέες πληροφορίες που αναλύουν τα ποσοστά θνησιμότητας από μόλυνση ανά ηλικία.

«Από την ανάλυση 25 ερευνών οροθετικού επιπολασμού σε 14 χώρες, ο καθηγητής Ιωαννίδης βρήκε ότι το IFR κυμαινόταν από 0,0013% στους κάτω των 20 ετών (περίπου ένα στα 100.000) έως 0,65% σε άτομα ηλικίας 60 ετών».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!

 




Στην έβδομη θέση στη λίστα των χωρών με τα πιο ισχυρά διαβατήρια βρίσκεται η Ελλάδα το 2022 στην καθιερωμένη λίστα του Henley Passport Index, αναβαθμισμένη κατά μια θέση σε σχέση με πέρυσι.

Στην κορυφή του δείκτη, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τους προσωρινούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, βρίσκονται τα διαβατήρια της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης δίνουν πρόσβαση χωρίς βίζα σε 192 προορισμούς σε όλον τον κόσμο.
Στη δεύτερη θέση συναντάμε τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία με πρόσβαση σε 190 προορισμούς χωρίς βίζα και στην τρίτη θέση τη Φινλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και την Ισπανία στην τρίτη θέση με πρόσβαση σε 189 προορισμούς.

Όπως κάθε χρόνο, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυριαρχούν στην κορυφή της λίστας, με τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Αυστρία και τη Δανία στην τέταρτη θέση και πρόσβαση σε 188 προορισμούς. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία βρίσκονται στην πέμπτη θέση με πρόσβαση σε 187 προορισμούς.

Στην κάτω πλευρά της λίστας, το αφγανικό διαβατήριο βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας και μπορεί να δώσει πρόσβαση σε μόλις 26 χώρες.

Η πρώτη δεκάδα

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

 


Στο στόχαστρο της Κομισιόν βρίσκεται η Ελλάδα, με επιστολή που απηύθυνε η Ευρωπαία Επίτροπος Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Μέιριντ Μακγκίνες στις 10 Ιανουαρίου 2022 στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία του ζητάει να απαντήσει για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που αναδείχθηκαν κατά την αξιολόγηση που διενήργησε προ μηνών το Συμβούλιο της Ευρώπης στους φορείς που εμπλέκονται στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb.gr, το Συμβούλιο της Ευρώπης διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις σε σχέση με την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητα του πλαισίου για το ξέπλυμα χρήματος στην Ελλάδα και αδυναμίες σε συγκεκριμένους τομείς και φορείς, όπως η Αρχή για το Ξέπλυμα, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η ΑΑΔΕ, η ΕΛΤΕ, κ.ά.

Διαπίστωσε πως δικηγόροι, λογιστές και κτηματομεσίτες δεν ελέγχουν επαρκώς τους πελάτες τους για ξέπλυμα χρήματος, ότι δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος στα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, ότι το μητρώο πραγματικών δικαιούχων δεν είναι λειτουργικό και δεν χρηματοδοτείται επαρκώς, πως η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη και δεν είναι αυτονομημένη, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν ασκεί επαρκώς την εποπτεία της και ότι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι δεν φαίνεται να εποπτεύονται. Ακόμη, αναφέρει πως η ΤτΕ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν επιβάλουν επαρκείς και αποτρεπτικές κυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ευρήματα της αξιολόγησης του Συμβουλίου της Ευρώπης είχαν κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση πριν ακόμη αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής διαχειρίστηκε τα ζητήματα του ξεπλύματος χρήματος. Πλέον το σοβαρό αυτό θέμα το χειρίζεται ο νέος Γενικός Γραμματέας Νίκος Κουλοχέρης, ωστόσο η ολιγωρία της κυβέρνησης συνολικά στα εν λόγω ζητήματα δεν μπορεί παρά να προβληματίσει, όπως άλλωστε είχαν προβληματίσει οι νομοθετικές αλλαγές στις οποίες είχε προχωρήσει το φθινόπωρο του 2019.

Η επιστολή της Μέιριντ Μακγκίνες στον Χρήστο Σταϊκούρα αναφέρει τα εξής αποκαλυπτικά:

«Αξιότιμε υπουργέ,

ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ: ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 12.500€ !!!

 



Κραυγή απόγνωσης εκπέμπει από το μικρό χωριό της Μηλέας Ελασσόνας ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης, κ. Φώτης Βούζας, ο οποίος καλείται να πληρώσει εκκαθαριστικό λογαριασμό της τάξης των 8.500 ευρώ!

Ο κ. Βούζας, μιλώντας στο Κουτί της Πανδώρας, εξήγησε ό,τι ενώ για όλους τους προηγούμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς πλήρωνε περίπου 2.000 ευρώ, ο τελευταίος λογαριασμός που έλαβε τον αναγκάζει να πληρώσει 8.500 ευρώ.

Γεμάτος απόγνωση και οργή απέναντι στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου που καλούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ο κ. Βουζάς, μη έχοντας άλλη επιλογή, αναγκάζεται πλέον να οδηγηθεί σε απεργία πείνας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος περιγράφοντας την απελπιστική κατάσταση που βιώνει: «Μιλάμε για εγκλήματα. Κάνω απεργία πείνας. Έχω μια ταβέρνα σε ένα χωριό με 300 κατοίκους. Πλήρωνα όλα τα χρόνια το τετράμηνο γύρω στις 2.500 χιλιάδες ΔΕΗ και τώρα μου ήρθε 12.500 χιλιάδες». Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο ίδιος έλαβε αρχικά έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό της τάξεως των 12.500 ευρώ, από τα οποία έχει καταφέρει να πληρώσει ήδη τα 4.000 ευρώ.

ΙΔΟΥ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" : 20 ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !!!

 


ΠΡΟΙΚΑ 20.000€ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

 


ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ 5ΕΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ !!!

 




Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός οικονομικών, με νόμο παραγράφει τους υπεύθυνους όλων των χρηματιστηριακών αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος με συντόμευση του χρόνου παραγραφής τους στα 5 πέντε χρόνια από τα 10 που είναι μέχρι σήμερα.

Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα διάταξης που έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για το οποίο ολοκληρώθηκε χθες η δημόσια διαβούλευση και παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για κάποιους λόγους που μόνον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ίδιος γνωρίζουν, θέλουν να μειωθεί ο χρόνος παραγραφής των χρηματιστηριακών αδικημάτων στην πενταετία, με προτεινόμενη διάταξη που προκαλεί έντονες αντιδράσεις ακόμη και από τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία υπέβαλε παρατηρήσεις στη διαβούλευση και καλεί το υπουργείο να αναδιατυπώσει τη διάταξη με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί η ατιμωρησία κακουργημάτων, για τα οποία έγινε μεγάλη συζήτηση τα τελευταία χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Folli Follie.

Το άρθρο 8 του σχεδίου νόμου που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, αναφέρει ότι «οι παραβάσεις της νομοθεσίας, που ισχύει για την κεφαλαιαγορά και η σχετική αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για επιβολή κυρώσεων υπόκεινται σε πενταετή παραγραφή».

Η προτεινόμενη ρύθμιση, όπως επισημαίνουν στη διαβούλευση οι εργαζόμενοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε ατιμωρησία, καθώς είναι γνωστό ότι η Επιτροπή αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και κατά κανόνα οι έρευνές της για χρηματιστηριακά αδικήματα έχουν μακρά διάρκεια, κάτι που σημαίνει ότι η συντόμευση του χρόνου παραγραφής πιθανόν να αφήσει ατιμώρητους τελικά παραβάτες που μπορεί να βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων, «η πρόβλεψη παραγραφής μετά την παρέλευση 5ετίας από την διάπραξη της παράβασης, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους, αφού η φύση των εποπτευόμενων αντικειμένων σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των υπηρεσιών της Ε.Κ. θα οδηγήσει στην ατιμωρησία και συνακόλουθη υποβάθμιση του εποπτικού έργου και της διεθνούς αξιολόγησης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ: ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΕΣΤΙΑΣΗ - ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ: ΤΕΛΟΣ Ή ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 36-72 ΔΟΣΕΙΣ ;;;

 


ΤΑ ΡΟΛΕΞ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΦΙΛΕΤΑ !!!

 


Τα ιερά οικόπεδα, τα ιερά ROLEX και το …Catch me if you can


Από το mononews.gr


Μήπως θυμάστε τον διαγωνισμό για την εκποίηση των φιλέτων της εκκλησιαστικής περιουσίας;

Που αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς έβγαζε στο σφυρί τα ατακτοποίητα ακίνητα, ορισμένα από τα οποία θεωρούνται ως τα «διαμάντια» της παραλιακής.

Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν τα 85 στρέμματα του Ορφανοτροφείου ακριβώς πάνω από την πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης, τα 1.000 στρέμματα πάνω στο νερό μεταξύ Βουλιαγμένης – Βάρκιζας για τα οποία παλαιότερα ο περίφημος Father Alex εξ Αμερικής είχε παρουσιάσει κάτι «επενδυτές» να τα αποκτήσουν, που όμως εξαφανίστηκαν νύχτα!

Αλλά και αγροτεμάχια στη Λίμνη της Βουλιαγμένης και στο Καβούρι!

Λοιπόν οι άνθρωποι που κανόνιζαν τα πάντα εντός της εκκλησίας ήταν ο Γενικός Διευθυντής της εκκλησιαστικής κεντρικής υπηρεσίας, Νικόδημος Φαρμάκης, και ο διευθυντής της διεύθυνσης ανάπτυξης Αρχιμανδρίτης, Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Ραντεβού, μυστικές συναντήσεις, προσύμφωνα με επιχειρηματίες Έλληνες και ξένους.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ 350 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΙΛΤΟΝ ΜΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ...
«Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι του Χίλτον να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος», σημειώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με το κλείσιμο του ξενοδοχείου και τονίζει ότι η ανακαίνιση και η αναβάθμιση της κερδοφορίας της “Ιονικής ΑΕ” περνά μέσα από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων 350 εργαζόμενων οδηγώντας τους στην ανεργία».



Το Συνδικάτο καλεί «όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Χίλτον Αθηνών να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 13.00 στην αίθουσα Τερψιχόρη»:

Η ανακαίνιση και η αναβάθμιση της κερδοφορίας της Ιονικής Α.Ε περνά μέσα από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων 350 εργαζόμενων οδηγώντας τους στην ανεργία

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΙΛΤΟΝ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ΧΙΛΤΟΝ Αθηνών, ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ, μέλος του ομίλου της ΤΕΜΕΣ, συμφερόντων του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ανακοίνωσε επίσημα ότι στις 31 Ιανουαρίου 2022 διακόπτεται η λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανακαίνισης, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου 3 χρόνια.

Με μια κίνηση που περιέχει αρκετά στοιχεία εκβιασμού, η εταιρεία ξεκαθάρισε στους περίπου 350 εργαζόμενους ότι δεν έχει καμία πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημά τους μέχρι το άνοιγμα του Ξενοδοχείου, προσφέροντάς τους ουσιαστικά δύο επιλογές εθελούσιας αποχώρησης, οι οποίες έχουν μία και μοναδική συνισταμένη, την ΑΠΟΛΥΣΗ.

ΕΛΣΤΑΤ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΙΜΩΝ 135% ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ 45% ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

 


Στο 5,1% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο


Νέα αύξηση του πληθωρισμού καταγράφει τον Δεκέμβριο η ΕΛΣΤΑΤ. Έφτασε το 5,1% έναντι μείωσης 2,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019. Παράλληλα ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2021, παρουσίασε αύξηση 0,7% έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Το ράλι των τιμών, ειδικά στον χώρο της ενέργειας, συνεχίζεται πλήττοντας τα νοικοκυριά. Στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται σε ένα χρόνο αύξηση 135% στο φυσικό αέριο και 34% στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ο ηλεκτρισμός έχει ανατιμηθεί κατά 45%. Στα τρόφιμα αρνί-κατσίκι αυξήθηκε κατά 19,7%, το ελαιόλαδο κατά 17%, οι πατάτες κατά 14% και τα ζυμαρικά κατά 7,6%.

Οι επιμέρους κλάδοι

Η αύξηση του Γενικού ΔΤΚ κατά 5,1% τον μήνα Δεκέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2020, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

 



Μεγάλες φουρτούνες και συμφέροντα στον θαλάσσιο τουρισμό


Από το mononews.gr


Το ξέρετε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000 σκάφη αναψυχής (ιστιοπλοϊκά, γιότ και κότερα) με Ελληνική σημαία;

Θα το μάθετε τις αμέσως επόμενες μέρες όταν ξεσπάσει επισήμως ο πόλεμος γύρω από το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση προς διαβούλευση για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών με Ελληνική σημαία απολαμβάνουν κάποιων ιδιαίτερων προνομίων στον τρόπο διαχείρισης και ενοικίασης των σκαφών τους. Ένα μικρό ολιγοπώλιο.

ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΟΙ ΒΙΛΕΣ...ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΜΜΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!

 




Το μοναστήρι να είναι καλά… να κάνουμε δουλίτσες λένε μεγαλομεσίτες και κατασκευαστές της Θεσσαλονίκης, ενώ τρίβουν ικανοποιημένοι τα χέρια τους. Ο λόγος είναι ότι τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες έρχονται συνεχείς πλειστηριασμοί που προσελκύουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον. 

Την προσοχή έχει τραβήξει ιδιαίτερα ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή «Πουρνάρι» Πυλαίας, στο δρόμο για το Πανόραμα, το «ακριβό» προάστιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί υπάρχουν τρεις ημιτελείς, αλλά προχωρημένες κατασκευαστικά, μεζονέτες με θέα στην πόλη και στο Θερμαϊκό κόλπο – η καθεμία διαθέτει σχεδόν 600 τ.μ. σε τέσσερα επίπεδα.

Η αρχική τιμή προσφοράς αρχίζει από τις 400.000 ευρώ για την κάθε μεζονέτα. Υπάρχει σημαντικό και σοβαρό ενδιαφέρον καθώς η αρχική τιμή για να χτυπήσει κανείς είναι αρκετά ελκυστική, όπως λένε στην αγορά. 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ !!!




Η εκτεταμένη φτώχεια και οι φιλόδοξες ιδιωτικές κλινικές στο Αφγανιστάν συμβάλλουν στην τροφοδοσία μιας παράνομης αγοράς - μια πύλη για τη δυστυχία των πιο ευάλωτων της χώρας. Το παράνομο εμπόριο νεφρών «ανθίζει» στη δυτική πόλη Χεράτ, τροφοδοτούμενο από την εκτεταμένη φτώχεια και τον ατελείωτο πόλεμο.

Οι ντόπιοι, εξουθενωμένοι από τα χρέη, την εξαθλίωση και την έλλειψη αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, καταφεύγουν στην πώληση των νεφρών τους στη μαύρη αγορά και είναι πρόθυμοι να πάρουν οποιοδήποτε ρίσκο.

Και στα ιδιωτικά νοσοκομεία που πραγματοποιούν τις επεμβάσεις αυτές, κανείς δεν κάνει πάρα πολλές ερωτήσεις.

Αν και μπορούν να περιμένουν μόνο περίπου 250.000 Αφγάνι για το νεφρό (περίπου 3.000 δολάρια), με μέσο μισθό λιγότερο από δύο δολαρια την ημέρα (200 αφγάνι), αυτό φαίνεται σαν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.

Όμως οι συνέπειες αυτών των επεμβάσεων πολύ συχνά έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος. Διεξάγονται με ακατάλληλες διαδικασίες και χωρίς καμία μετεγχειρητική επίβλεψη και μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμα προβλήματα υγείας ή ακόμα και σε αναπηρία.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ 25.000€ ΕΩΣ 900.000€ !!!

 




Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργία του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Με τον τρόπο αυτό, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB κάνει πράξη τις πρωτοβουλίες για την στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της ελληνικής επιχειρηματικότητας με στόχο την διεύρυνση του αριθμού των χρηματοδοτούμενων από το τραπεζικό σύστημα επιχειρήσεων.

Πρόκειται για το πρώτο Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων, συνολικού δυνητικού προϋπολογισμού δανείων 62,5 εκ. ευρώ.

Κάθε επιχείρηση-δικαιούχος, έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί τραπεζικού δανείου, στις δύο συνεργαζόμενες Τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς και Optima Bank) ύψους από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών είτε σε κεφάλαιο κίνησης είτε για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων. Με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, η δικαιούχος επιχείρηση απολαμβάνει είτε χαμηλότερο επιτόκιο στο δάνειο, είτε μικρότερες (ή καθόλου) εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με τους όρους του δανείου:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ INTRUM ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΚΑΖΙΝΟ !!!

 



Οι συνολικές υποχρεώσεις των καζίνο Ρίου, Κέρκυρας και Αλεξανδρούπολης ανέρχονται σε 149,5 εκατ. ευρώ και ήδη η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum Hellas αναζητούν αγοραστή για τις απαιτήσεις των τριών εταιρειών. 

Σύμφωνα με τα σενάρια, ο βασικός πιστωτής των τριών εταιρειών έχει εξετάσει το «κούρεμα» των δανείων ακόμη και στο 25% της ονομαστικής τους αξίας. 

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν ολοκληρώσει συμφωνίες για μεταβίβαση «κόκκινων» δανείων αξίας 25 δισ. ευρώ, ενώ σχεδιάζεται να φύγουν από τους ισολογισμούς τους άλλα 5 δισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΣΑΓΚΑΗ: ΟΥΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΙΚΡΟΝ !!!

 



Αναζητώντας έναν τρόπο για να αποφύγουν τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από την Covid-19 στην Κίνα, τα πλοία κατευθύνονται στη Shanghai, προκαλώντας αυξημένη συμφόρηση στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ναυτιλιακές εταιρείες κάνουν την αλλαγή για να αποφύγουν τις καθυστερήσεις στο κοντινό Ningbo, το οποίο ανέστειλε κάποιες μεταφορικές υπηρεσίες με φορτηγά κοντά στο λιμάνι, μετά το ξέσπασμα της Covid-19, σύμφωνα με μεταφορείς και ειδικούς. Τα πλοία αλλάζουν επίσης πορεία, προς το Xiamen στο νότο, σύμφωνα με τα ναυτιλιακά στοιχεία του Bloomberg.

Αυτές οι αλλαγές δρομολογίων αυξάνουν το νέο κύμα συμφόρησης που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια της Κίνας, καθώς όλο και περισσότερες πόλεις αντιμετωπίζουν κρούσματα Covid. Τα αυστηρά τεστ εργαζομένων και φορτηγατζήδων ενόψει των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους στο τέλος αυτού του μήνα δυσκολεύουν περαιτέρω τις ήδη φορτωμένες με δυσκολίες αλυσίδες εφοδιασμού καθώς η πανδημία πλησιάζει στην τρίτη χρονιά της.

Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΑΚΑΡΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ TESLA !!!

 



Κινείσαι αμέριμνος με το Tesla σου και αίφνης αντιλαμβάνεσαι πως τα παράθυρα ανοιγοκλείνουν δίχως τη θέλησή σου, και η ένταση της μουσικής αυξομειώνεται άνευ λογικής.

Πρόκειται για ένα… θεότρελο σκηνικό, που σε πρώτη ανάγνωση θα δικαίωνε τους εχθρούς των νέων τεχνολογιών. Που επηρεασμένοι από το καθηλωτικό τεχνο-θρίλερ του Donald Cammel, «η Επανάσταση των Ρομπότ», πρεσβεύουν ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σύντομα θα αναπτύξουν τη δική τους συνείδηση και θα επιζητήσουν την κυριαρχία του πλανήτη Γη.

Όσοι, ωστόσο, διέγνωσαν πρόσφατα μια αλλόκοτη συμπεριφορά από τα Tesla τους, δεν πρέπει να καταφύγουν σε δυστοπικά σενάρια, αλλά να… επιρρίψουν ευθύνες, σε έναν πολυμήχανο 19χρονο χάκερ.

Πρόκειται για τον David Colombo, ο οποίος μέσω του Twitter ισχυρίζεται ότι εντόπισε ένα κενό ασφαλείας σε 25 αυτοκίνητα της Tesla (σε 13 χώρες), και ως εκ τούτου μπορεί να τα ελέγχει από απόσταση, τρομοκρατώντας τους αμέριμνους ιδιοκτήτες τους.

Ειδικότερα, ο αυτοαποκαλούμενος “ειδικός στην τεχνολογία πληροφοριών” υποστηρίζει ότι μπορεί να ξεκλειδώνει τις πόρτες και τα παράθυρα, να εκκινεί τα αυτοκίνητα δίχως κάρτα-κλειδί, και να απενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας τους.

Επιπροσθέτως, ο δαιμόνιος πιτσιρικάς αναφέρει ότι μπορεί να διαπιστώσει εύκολα αν στην καμπίνα υπάρχει κάποιος οδηγός, να ενεργοποιήσει το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου και να «παίξει» με τα φωτιστικά σώματα. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

«Νομίζω ότι είναι αρκετά επικίνδυνο αν κάποιος μπορεί να βάλει από απόσταση τη μουσική στο τέρμα, ή να ανοίξει είτε τις πόρτες, είτε τα παράθυρα ενώ το όχημα κινείται σε έναν αυτοκινητόδρομο.»

ΕΩΣ ΚΑΙ 1.000.000$ ΑΝΑ ΠΟΣΤ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ...ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ !!!

 



Η Κιμ Καρντάσιαν και ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ κατηγορούνται ότι παραπλάνησαν τους επενδυτές προωθώντας ένα ελάχιστα γνωστό κρυπτονόμισμα, ονόματι EthereumMax, στους εκατομμύρια followers που έχουν στα social media.

Μια μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή σε Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ κατηγορεί την EthereumMax και τις δύο διασημότητες ότι συνεργάστηκαν για να αυξήσουν τεχνητά την τιμή του κρυπτονομίσματος κάνοντας «ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις» σε αναρτήσεις τους στα social media.

Αναρτήσεις επί πληρωμή

Η Καρντάσιαν προκάλεσε σάλο πέρυσι όταν έκανε μια ανάρτηση στο Instagram προωθώντας το EthereumMax. «Ασχολείστε παιδιά με τα cryptos;;» έγραφε η Καρντάσιαν. «Δεν πρόκειται για οικονομική συμβουλή, αλλά για να μοιραστώ όσα μου είπαν οι φίλοι μου για το token Ethereum Max!»

Η Καρντάσιαν συμπεριέλαβε το hashtag #ad στο μήνυμα, κάτι που δείχνει ότι πληρώθηκε για να το προωθήσει. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα πήρε από την EthereumMax, αν και οι εκτιμήσεις τοποθετούν την αμοιβή της ανά χορηγούμενη ανάρτηση στο Instagram στο εύρος των 500.000 έως 1 εκατομμύριο δολαρίων.

ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ: «ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ, ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ» ;;;

 



Ξέσπασε κατά της διοργάνωσης του Μουντιάλ του Κατάρ που θα διεξαχθεί φέτος τον χειμώνα στην αραβική χώρα (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου), ο Ερικ Καντονά και με δηλώσεις του τόνισε πως δεν θα παρακολουθήσει την διοργάνωση, θεωρώντας υποκριτικό να το δει, από τη στιγμή που έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, χιλιάδες εργάτες.

Το Κατάρ κατηγορείται τακτικά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των μεταναστών εργαζομένων, τα δημοσιεύματα είναι αποκαλυπτικά και οι αριθμοί αμείλικτοι: οι νεκροί εργάτες ξεπερνούν τους 6.500.

Ο Ερίκ Καντονά μίλησε στην Daily Mail και ανέφερε μεταξύ άλλων:

ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΚΟΜΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ !!!



Από τον Φεβρουάριο του 2021 οι πρώτες αποκαλύψεις :

https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/02/news-12022021.html

Σήμερα, το tvxs.gr φέρνει στη δημοσιότητα το εξώδικο που απέστειλε στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο καθηγητής Γιώργος Βάμβουκας, με το οποίο η υπουργός ενημερώνεται μεταξύ άλλων για τις υποθέσεις τοκογλυφίας και παιδεραστίας στις οποίες εμπλέκεται ο συνάδελφός του καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστάσιος Δράκος, που δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων το απόγευμα της Τρίτης μέσα στο αμφιθέατρο. Το εξώδικο παραδόθηκε από δικαστικό επιμελητή στο υπουργείο Παιδείας στις 17 Μαρτίου 2021 και είχε επίσης ως παραλήπτη τον υφυπουργό Άγγελο Συρίγο.

Αν και συνεργάτες της κυρίας Κεραμέως επιβεβαίωσαν στο tvxs.gr πως το εξώδικο έχει παραληφθεί, μιλώντας στο OPEN ο κ. Συρίγος το πρωί της Τετάρτης είπε πως το υπουργείο είχε στη διάθεσή του τις καταγγελίες για τον συγκεκριμένο καθηγητή που αφορούσαν μόνο σε τοκογλυφία και εκβίαση- όχι δηλαδή παιδεραστία- καταγγελίες που εφόσον ακόμα βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης δεν είχαν κριθεί ικανές για να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου ο συγκεκριμένος να τεθεί σε προσωρινή παύση από τα καθήκοντά του.

Τί έμαθε η Νίκη Κεραμέως στις 17 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΧΣ ΓΙΑ ΝΑ...ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΠΑΧΥΛΑ ΜΠΟΝΟΥΣ !!!

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Αφού λοιπόν διασώθηκαν(και διασώζονται ακόμα) με τα λεφτά μας, αφού ξεπούλησαν για ψίχουλα τα κόκκινα δάνεια, αφού ετοιμάζονται να ξεσπιτώσουν όλους τους Έλληνες με τους πλειστηριασμούς, γιατί να μην πάρουν και ένα μπόνους τα παιδιά ;;; Άλλωστε έχουν ασυλία...με τις ευλογίες της Πολιτείας !!!



Οι αλλαγές που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν τη λειτουργία, κυρίως τα δικαιώματα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ακουμπούν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα και σίγουρα θα βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των τραπεζών από τη σφιχτή αγκαλιά του δημοσίου (σ.σ. η θηλιά έχει διαφορετικά μεγέθη ανά τράπεζα).

Υπάρχει όμως και μια αλλαγή που τα ανώτατα στελέχη των διοικήσεων την περιμένουν πώς και πώς…

Πρόκειται για τη διάθεση μπόνους χωρίς τους μνημονιακούς κόφτες....

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΑΣΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΠ !!!

 



Ο Συνήγορος εξέτασε αίτημα ενδιαφερόμενου για τη διαγραφή προστίμου 300€ που επιβλήθηκε εις βάρος του, από τη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, με την αιτιολογία της άσκοπης μετακίνησης, κατά τη διάρκεια της ισχύος των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε κατά τον χρόνο επιβολής του προστίμου, ήταν επιτρεπτή η δυνατότητα μετακίνησης για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, με τη συνοδευτική βεβαίωση κίνησης, για την εξυπηρέτηση των ζωτικών αναγκών των πολιτών.

Σε περίπτωση επίδοσης πράξης επιβολής προστίμου, ο ελεγχόμενος είχε το δικαίωμα να υποβάλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του στην αρμόδια υπηρεσία, στην οποία συγκροτούνταν τριμελής επιτροπή, που εξέταζε τις αντιρρήσεις και με αιτιολογημένη αναφορά για τα συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία, τις αποδεχόταν ή τις απέρριπτε.

Η σχετική ατομική διοικητική πράξη έπρεπε να περιέχει αιτιολογία, η οποία να περιλαμβάνει τη διαπίστωση της συνδρομής των κατά νόμο προϋποθέσεων για την έκδοσή της, να είναι σαφής, ειδική, επαρκής και να προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου.

Η υπηρεσία αρχικά απέρριψε την ένσταση του ελεγχόμενου χωρίς αιτιολογία.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ FUNDS ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ !!!

 


ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ. ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ !!!

 

"ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ" ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 

ΣΤΥΓΝΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΜΠΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Από το newmoney.gr


Να πιάσουμε το νήμα για τα τεκταινόμενα στην αγορά από τις συναντήσεις που έγιναν προχθες μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με τις τράπεζες. 

Καθώς φως στο βάθος του τούνελ δεν φαίνεται (ακόμη) για τον φορέα που θα επιδοτεί τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι τράπεζες ζήτησαν τα χρήματα των επιδοτήσεων (κάνα 10άρι εκατομμύρια) να δοθούν απευθείας σε αυτές, ώστε να αποφύγουμε τους πλειστηριασμούς.

 Η πρόταση αφορά το χρονικό διάστημα μέχρι να λειτουργήσει ο φορέας και (μάλλον) φάνηκε λογική.


ΘΗΛΙΑ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ !!!

 


ΕΥΒΟΙΑ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 60 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ !!!

ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ !!!
Διαβάστε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/08/700.html




Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν 20 σωματεία περιβαλλοντικού σκοπού και 30 Ευβοείς πολίτες, μεταξύ των οποίων είναι περιφερειακοί σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδος και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Καρύστου, Σκύρου κ.λπ. και ζητούν να ακυρωθεί η από 4.11.2021 απόφαση του γενικού διευθυντή περιβαλλοντικής πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία 10 αιολικών πάρκων, ισχύος 180 MW στην Εύβοια και συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Καρύστου. Και ζητούν να ακυρωθεί ως αντίθετη στην Συνθήκη Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), το Σύνταγμα και τη νομοθεσία.

Με την προσβαλλόμενη απόφαση τροποποιήθηκε υπουργική απόφαση του 2015 με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία 10 αιολικών πάρκων από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, συνολικής ισχύος 180 MW σε διάφορες τοποθεσίες του Δήμου Καρύστου.

Αναλυτικότερα, όπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες, στις 25.10.2019 τα αιολικά πάρκα έλαβαν άδειες εγκατάστασης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και στις 21.1.2021 εκδόθηκαν βεβαιώσεις παραγωγού στο όνομα της εν λόγω εταιρείας, στις οποίες αναφέρεται ότι τα δέκα αιολικά πάρκα αποτελούν τμήμα ενός ενιαίου έργου αιολικών σταθμών συνολικής ισχύος 225 MW, οι οποίοι χωροθετούνται στον Εύβοια και θα συνδεθούν μέσω ανεξάρτητης διασύνδεσης υψηλής τάσης στο σύστημα της ηπειρωτικής χώρας. Το όλο έργο έχει υπαχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις του νόμου 4608/2019.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να εγκατασταθούν 10 αιολικά πάρκα και 60 ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 180 MW, να ανοιχθεί οδικό δίκτυο 29,5 χλμ., να εγκατασταθεί υπόγειο δίκτυο μέσης τάσης 56 χλμ., να κατασκευαστούν 3 υποσταθμοί υψηλής τάσης, να κατασκευαστεί υπόγειο δίκτυο ρεύματος υψηλής τάσης 150MW μήκους 16 χλμ. και αντίστοιχο εναέριο μήκους 2,6 χλμ., όπως και υποθαλάσσιο δίκτυο υψηλής τάσης μήκους 69 χλμ., περίπου κλπ.

5 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΣ !!!

 


Οι άνθρωποι αφιερώνουν πλέον περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη φορά στα κινητά τηλέφωνα τους, καθώς πέρασαν το 2021 κατά μέσο όρο σχεδόν πέντε ώρες (4,8) τη μέρα στο κινητό τους, 30% παραπάνω σε σχέση με το 2020, ασχολούμενοι με διάφορες εφαρμογές.

Δηλαδή αφιερώνουν σε... αυτές σχεδόν το ένα τρίτο του χρόνου τους που είναι ξύπνιοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας App Annie. Κάθε λεπτό οι καταναλωτές στον κόσμο "κατεβάζουν" περισσότερες από 435.000 εφαρμογές και το 2022 αναμένεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ.

Η έκθεση "State of Mobile" της εταιρείας εκτιμά ότι το 2021 οι χρήστες "κατέβασαν" 230 δισ. φορές κάθε είδους εφαρμογές στα κινητά τους τηλέφωνα και δαπάνησαν 170 δισ. δολάρια για να τις αγοράσουν (όσες δεν ήταν δωρεάν). Η πιο δημοφιλής εφαρμογή για "download" ήταν το Tik Tok, στο οποίο οι χρήστες πέρασαν πέρυσι σχεδόν διπλάσιο χρόνο (90% παραπάνω) σε σχέση με το 2020. Η App Annie εκτιμά ότι έως το δεύτερο εξάμηνο του 2022 το Tik Tok θα ξεπεράσει τους 1,5 δισ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

"Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει, καθώς η κινητή τηλεφωνία συνεχίζει να σπάει ρεκόρ σε κάθε κατηγορία, από άποψη αφιέρωσης χρόνου, λήψεων εφαρμογών και εσόδων", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Θίοντορ Κραντς της App Annie, σύμφωνα με το BBC. Εκτιμάται ότι κάθε λεπτό του 2021 "έρρεαν" στα ηλεκτρονικά καταστήματα για εφαρμογές (app stores) πάνω από 320.000 δολάρια, σχεδόν 20% περισσότερα έναντι του 2020.

GDPR: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΨΟΥΣ 75.000€ ΕΡΙΞΕ Η ΑΠΔΠΧ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!!

 



Πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο Υπουργείο Τουρισμού για παραβίασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η Αρχή εξέτασε αναφορά, σύμφωνα με την οποία υπήρξε περιστατικό παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από πλατφόρμα του Υπουργείου Τουρισμού.

Ειδικότερα, κατά την προσπάθεια πολίτη να εισάγει τα διαπιστευτήριά του (κωδικοί TAXISNET) στην εν λόγω πλατφόρμα, του εμφανίστηκαν τα στοιχεία αίτησης άλλου προσώπου, τα οποία περιλάμβαναν ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο, email, ενώ υπήρχαν και πεδία με τυχόν στοιχεία αναπηρίας. Για το εν λόγω περιστατικό δεν υποβλήθηκε γνωστοποίηση στην Αρχή.

Κατά την εξέταση της υπόθεσης διαπιστώθηκε περαιτέρω ότι το Υπουργείο Τουρισμού δεν είχε ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων κατά το επίμαχο διάστημα, παρά το ότι στην ως άνω πλατφόρμα αναφερόταν ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠΔ για επικοινωνία με τους χρήστες της πλατφόρμας – η οποία ηλεκτρονική διεύθυνση ήταν, όπως αποδείχτηκε, μη ενεργή. Ο ορισμός ΥΠΔ τελικά έγινε έναν χρόνο μετά το επίμαχο περιστατικό.

Μεταξύ άλλων, η απόφαση της Αρχής αναφέρει:

Αναφορικά με το υπό εξέταση περιστατικό παραβίασης δεδομένων, προκύπτει ότι υπήρξαν αμέσως ενέργειες από τον υπεύθυνο επεξεργασίας για τη διερεύνηση και την αντιμετώπισή του.

Σημειώνεται ότι για τεχνικά θέματα ασφάλειας της επεξεργασίας προκύπτει ότι τη σχετική αρμοδιότητα την έχουν οι εκτελούντες την επεξεργασία, ήτοι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως προς το σκέλος ιδίως της αυθεντικοποίησης των χρηστών και η THREENITAS Α.Ε. ως προς την υλοποίηση της πλατφόρμας για την παροχή evoucher στο πλαίσιο του προγράμματος – ως εκ τούτου, η ενέργεια του υπευθύνου επεξεργασίας να αποταθεί αμέσως στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία της πλατφόρμας, κρίνεται ως ορθή. Επίσης, το πρόσθετο μέτρο ασφάλειας που υλοποιήθηκε για την αντιμετώπισή του, όπως προτάθηκε από τη THREENITAS Α.Ε. (ήτοι η χρήση δεύτερου παράγοντα αυθεντικοποίησης) είναι στη σωστή κατεύθυνση, αν και δεν σχετίζεται με τη γενεσιουργό αιτία του περιστατικού – η οποία μάλιστα δεν κατέστη εφικτό να προσδιοριστεί. Τα ζητήματα που εγείρονται ως προς το εν λόγω περιστατικό παραβίασης είναι τα εξής:
SSL Certificates