.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ : ΥΠΑΡΧΕΙ "PROJECT ΝΕΚΡΟΥ" ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ 2008 ;;;

 

Κάτι δεν πάει καλά....

Δεν πρόλαβε να ησυχάσει η κοινή γνώμη με την είδηση ότι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας συναίνεσε, μετά από πίεση δύο οικογενειακών του ιατρών, να δεχθεί τελικά ορό ενυδάτωσης, όπως δήλωσε η δικηγόρος του κα Κούρτοβικ, μετά την 57η ημέρα της απεργίας πείνας και της 11ης δίψας και, στα καλά καθούμενα, σκάει ως κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι, κάποιοι κύκλοι μπορεί να εξυφαίνουν σενάριο ακόμη και φυσικής εξόντωσης του Γιώργου Τράγκα.

Με την καταγγελία να προέρχεται από τον ίδιο τον Γιώργο Τράγκα, αλλά και τον Νίκο Νικολόπουλο.

Με την κρίση του Covid να κορυφώνεται, με ανοικτές τις Πρέσπες του Αιγαίου και με την επερχόμενη οικονομική πανδημία του ιδιωτικού χρέους, που θα σαρώσει οριζόντια ολόκληρη την κοινωνία, μετά την λήξη των lockdown, με το νέο πτωχευτικό νόμο, κάποιοι κύκλοι ήδη επενδύουν σε σενάρια αποσταθεροποίησης, που θα μπορούσαν με σχετική ευκολία να οδηγήσουν σε μια λύση Ντράγκι και στην Ελλάδα.....  Με την επιλογή του Έλληνα Ντράγκι να είναι το εύκολο μέρος του παζλ, αφού wannabe, πρόθυμοι αυτοφωράκηδες υπάρχουν πολλοί, και με τα δύσκολα να αφορούν την ίδια την συνταγή της αποσταθεροποίησης. 
Που, πότε και πως ;;; Από τα αριστερά, από τα δεξιά ή με ντου από παντού ;;; Με νεκρό ή χωρίς ;;;

Διαβάζουμε στο Crashonline  :

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 07/03/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

(ΒΙΝΤΕΟ) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΝΤΙΚΑΣ ΣΤΟ YTV !!!

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Μην ξεχνάτε κάθε Τετάρτη στις 21:00' το αποκαλυπτικό «Το Μαξίμου ακούει ;;;» με τον Νίκο Νικολόπουλο μέσα από την συχνότητα του YTV !!!




Αποκλειστικές αποκαλύψεις του ερευνητή Δημήτρη Ποντίκα στον αέρα του YTV και στον ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ: «Βρήκαμε φάρμακο, αξιόπιστο τεστ και η κυβέρνηση μας αγνοεί» !!!

Αυστραλία, Ιαπωνία και Ν. Κορέα χρησιμοποιούν την «πατέντα» του Δημήτρη Ποντίκα

Την επιδεικτική αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι σε οτιδήποτε καινοτόμο μπορεί να βάλει τέλος στον ασφυκτικό κλοιό που έχει διαμορφώσει η επέλαση της πανδημίας καταγγέλλει μέσω της «δημοκρατίας» ο ερευνητής και ιδρυτής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MenidiMedica στην Αιτωλοακαρνανία, Δημήτρης Ποντίκας.
Ρεπορτάζ: Κέλλυ Φαναριώτη

Εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει αναπτύξει μοριακό τεστ για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 με ακρίβεια που αγγίζει το 97%, ενώ πρόσφατα ανέπτυξε και πειραματικό φάρμακο που εξαλείφει τον ιό μέσα σε 48 ώρες! Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του, συνάντησε μόνο κλειστές πόρτες!

Το μοριακό τεστ που λειτουργεί με την τεχνολογία RT-LAMP δίνει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 20 λεπτά (την ώρα που για το ευρέως χρησιμοποιούμενο μοριακό χρειάζεται να περιμένει κανείς ακόμη και οκτώ ώρες!), ενώ το κόστος του είναι υποπολλαπλάσιο του rapid test. Όπως εξηγεί ο κ. Ποντίκας, η ιδέα του έμεινε «σκονισμένη» στα συρτάρια των αρμοδίων έως και σήμερα!

Κι όμως, το συγκεκριμένο τεστ έχει βγει στην παραγωγή σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα και εξάγεται και σε άλλα κράτη.

17Ν - ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ : ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ !!!




Γραμμένο προ 2ετίας...  :


Υβριστικά συνθήματα κατά του Παύλου Μπακογιάννη και φραστική επίθεση κατά του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη εξαπέλυσε ομάδα αναρχικών στα Εξάρχεια. Αυτά ήταν τα καθέκαστα. Από εκεί πήρα την αφορμή να ψάξω και να θυμηθώ την αιτιολογία της εκτέλεσης.

Η προκήρυξη της 17 Ν ήταν αρκετά κατατοπιστική. Χρειάζεται μόνο να θυμηθούμε ότι η εκτέλεση του Παύλου Μπακογιάννη έγινε μέσα στο «Βρώμικο ’89» τότε που η πέτρα του σκανδάλου άκουγε στο όνομα «Γραμμή Α.Ε.», της εταιρίας του περιβόητου Γιώργου Κοσκωτά.

Γράφει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας επί λέξει: «στα λογιστικά βιβλία της «Γραμμή Α.Ε.» έτους 1982 αναγιγνώσκουμε ότι ο«οι ιδρυτές της εταιρείας μέτοχοι Π. Μπακογιάννης, Δ. Κουνελάκης και Αν. Κασβίκη (αδελφή του Μπακογιάννη) και μόνοι μέτοχοι φέρονται να έχουν δήθεν μετρήσει, να έχουν δήθεν πληρώσει και να έχουν δήθεν καταβάλει στο ταμείο της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο», ενώ δεν κατέβαλαν ούτε μια δραχμή. Το αρχικό αυτό ιδρυτικό κεφάλαιο είναι προϊόν εγκλημάτων.

»Το χρηματικό αυτό ποσό δεν κατατέθηκε από τους ιδρυτές μετόχους ούτε στην Τράπεζα Κρήτης, ούτε στην Τράπεζα Αμέρικαν Εξπρές, ούτε “τοις μετρητοίς” στο ταμείο της ΑΕ Γραμμή. Περιήλθε όμως στο Ταμείο της ΑΕ Γραμμή από τα διαθέσιμα της Τράπεζας Κρήτης στην Τράπεζα της Ελλάδος»

Και συμπεραίνει ο εισαγγελέας: «Από τις αναφορές αυτές βεβαιώνεται επαρκώς ότι η ίδρυση της ανώνυμης εταιρείας Γραμμή Παραγωγή και Εκμετάλλευση Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που εκδίδει εφημερίδες και περιοδικά και ίδρυσε και λειτουργεί ραδιοφωνικό σταθμό, οικονομικώς στηρίχθηκε στο έγκλημα. Η προέλευση του ιδρυτικού μετοχικού κεφαλαίου είναι προϊόν εγκλήματος», θεωρώντας υπεύθυνο το Μπακογιάννη για 1) «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος που αφορά την καταβολή του ιδρυτικού κεφαλαίου της ΑΕ Γραμμή, που η προέλευση του έχει ως πηγή το κακούργημα της απάτης Κοσκωτά, 2) την «ψευδή πιστοποίηση-βεβαίωση και εξαπάτηση της Νομαρχίας Αθηνών».

Φυσικά, τα αδικήματα θεωρήθηκαν πλημμελήματα και παραγράφηκαν! Κάθε υποψία ή σκέψη ότι σε τούτον τον τόπο τίποτα δεν αλλάζει ποτέ, δεν είναι καθόλου συμπτωματική.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΧΣ !!!

 



Τι μεταδίδει το newmoney.gr:


Στη Βουλή κατατέθηκαν οι πολυαναμενόμενες αλλαγές στον Νόμο που διέπει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η ψήφιση των οποίων θα «ξεκλειδώσει» εξελίξεις στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με πρώτη την διαδικασία επανιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, λίγες ημέρες μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και ενόσω πυκνώνουν οι πληροφορίες που θέλουν τη διοίκηση της Πειραιώς να προετοιμάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εντός του μήνα, η κυβέρνηση έφερε στην Βουλή τις αλλαγές στον Νόμο που επιτρέπουν, καταρχάς, τη συμμετοχή του Ταμείου στις ΑΜΚ. Όπως επισημαίνεται «η συμμετοχή του Ταμείου στις αυξήσεις κεφαλαίου που πραγματοποιούνται από πιστωτικά ιδρύματα ή σε περίπτωση εταιρικού μετασχηματισμού τους ή ομιλικής αναδιάρθρωσής τους από τις μητρικές εταιρείες ή τα πιστωτικά ιδρύματα που συνεχίζουν τις τραπεζικές δραστηριότητες του ομίλου επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση, ότι αυτές οι αυξήσεις δεν συνιστούν κεφαλαιακή ενίσχυση και πραγματοποιούνται από κοινού με συμμετοχή ιδιωτών, η οποία έχει πραγματική οικονομική σημασία, και οι οποίοι συμμετέχουν υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και, ως εκ τούτου, με το ίδιο επίπεδο κινδύνου και πλεονεκτημάτων (συναλλαγή «pari passu»)».

Όσον αφορά στη διάθεση των μετοχών, αυτή μπορεί να γίνει τμηματικά ή άπαξ, κατά την κρίση του Ταμείου, υπό την προϋπόθεση ότι οι μετοχές διατίθενται εντός πέντε ετών, ενώ οι επενδυτές μπορούν να επιλεγούν είτε μέσω ανοιχτού διαγωνισμού, με χρηματιστηριακές εντολές, δημόσια προσφορά με αντάλλαγμα μετρητών και book building.

Πιο αναλυτικά, οι αλλαγές έχουν ως εξής:

Ο σκοπός του Ταμείου

α) Παρέχει κεφαλαιακή ενίσχυση στα πιστωτικά ιδρύματα, σε συμμόρφωση με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις.

β) Παρακολουθεί και αξιολογεί, για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση από το Ταμείο, το βαθμό συμμόρφωσης με τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους, διασφαλίζοντας παράλληλα την επιχειρησιακή τους αυτονομία. Το Ταμείο διασφαλίζει τη, με όρους αγοράς λειτουργία τους με τρόπο ώστε να προάγεται η κατά διαφανή τρόπο συμμετοχή ιδιωτών στο κεφάλαιο τους και να τηρούνται οι περί κρατικών ενισχύσεων κανόνες.

γ) Ασκεί τα δικαιώματα του μετόχου που απορρέουν από τη συμμετοχή του στα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση.

ΑΚΙΝΗΤΑ-ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: 2η "ΕΥΚΑΙΡΙΑ" ΜΕ...ΠΕΝΑΛΤΙ !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


«Δεύτερη ευκαιρία» για να σώσουν τα ακίνητά τους από υπέρογκα πρόστιμα, αποκαλύπτοντας στους δήμους τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά μέτρα, αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είχαν ενταχθεί στην πρόσφατη ρύθμιση: Μέσω αυτής της διαδικασίας θα ταυτοποιηθούν τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών και θα καταγραφούν και από ΟΤΑ, στις περιπτώσεις που διαφέρουν από τα όσα έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Εφόσον βεβαίως δηλωθούν τα «λειψά» τετραγωνικά, προκύπτουν επιπλέον φόροι για ό,τι δεν είχε καταγραφεί, αλλά και απαλλαγή από πρόστιμα προηγουμένων ετών: Όπως όλα δείχνουν υπάρχουν ζυμώσεις ώστε το προσεχές διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα ανοίγει ξανά τον δρόμο των διορθώσεων στις επιφάνειες των ακινήτων, αλλά με την επιβολή πέναλτι στους ιδιοκτήτες που έχασαν την προηγούμενη ρύθμιση.

Παράταση στην εκκαθάριση

Πριν από αυτό, όμως, αναμένεται να δοθεί εκ νέου παράταση στην προθεσμία για την εκκαθάριση των δηλώσεων που υποβλήθηκαν για τα αδήλωτα στον προηγούμενο κύκλο. Οι δήμοι της χώρας, με τους περιορισμούς της πανδημίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τεράστιο όγκο δηλώσεων επιφανειών ακινήτων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής της ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Η προθεσμία εκκαθάρισης των στοιχείων από τους δήμους έχει παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου, αλλά υπάρχει η εκτίμηση ότι θα παραταθεί εκ νέου, καθώς ο όγκος της δουλειάς ξεπερνά τα όρια αντοχής των υπηρεσιών. Μόλις ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία, τότε τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις επιφάνειες των ακινήτων θα διαβιβαστούν στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αναπροσαρμοστούν οι χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των 3,1 εκατομμυρίων δημοτών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

Σε δόσεις η εξόφληση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ: Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ !!!

 




Του Νίκου Μουμούρη

Η πανδημία επιτάχυνε την πορεία προς τις λεγόμενες “cashless societies”. Όμως, η απομάκρυνσή μας από το φυσικό χρήμα κρύβει και αρκετές προκλήσεις.

Τα κοινόχρηστα ψυγεία στην πανεπιστημιούπολη του ΜΙΤ περιέχουν κατά κανόνα ό,τι έχουν τα ψυγεία σε χώρους εργασίας – σάντουιτς, φρούτα, νερό, αναψυκτικά… Λέμε «κατά κανόνα» καθώς μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή Dan Ariely πραγματοποίησε, προ 12ετίας περίπου, ένα ίσως εκκεντρικό πείραμα. Σε διάφορα ψυγεία της πανεπιστημιούπολης τοποθέτησαν πιάτα στο καθένα από τα οποία τοποθέτησαν έξι χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου. Παράλληλα, τοποθέτησαν και μερικά κουτιά αναψυκτικού.

Ήθελαν να δουν αν κάποιοι θα υπέκυπταν στον πειρασμό και θα… τσέπωναν τα χαρτονομίσματα που παρέμεναν στη συντήρηση, δίπλα σε μήλα και σάντουιτς με τόνο.

Όταν η ομάδα των ερευνητών επέστρεψε διαπίστωσε πως τα δολάρια παρέμεναν άθικτα. Ουδείς είχε σκεφτεί να τα πάρει, αντίθετα, τα αναψυκτικά που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι ήταν άφαντα.

Δεν ήταν το μόνο πείραμα με επίκεντρο τη μικρή, καθημερινή ανεντιμότητα, o D. Ariely είναι γνωστός για τις έρευνές του τόσο στο συγκεκριμένο θέμα όσο και στον ευρύτερο τομέα της συμπεριφορικής οικονομίας.

Σε μια περίοδο όμως όπου το χρήμα εξαϋλώνεται και το οργανωμένο οικονομικό σύστημα προωθεί την ιδέα των ψηφιακών συναλλαγών, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς η απομάκρυνσή μας από τα απτά κέρματα και χαρτονομίσματα μπορεί -ίσως- να ενθαρρύνει παράτυπες πρακτικές.

Για την ομάδα του Ariely αυτή η απομάκρυνση από τη φυσική εικόνα του χρήματος παίζει τεράστιο ρόλο. Είναι πιο εύκολο να πάρει κανείς ένα στιλό παρά ένα κέρμα των δύο ευρώ από το γραφείο του απόντος συναδέλφου. Σε μεγαλύτερα μεγέθη, έχουμε ακούσει αρκετές φορές για ανθρώπους που βρήκαν μεγάλα χρηματικά ποσά στον δρόμο και τα παρέδωσαν αλλά σπανιότερα (ή, ίσως, ποτέ) για ανθρώπους που βρήκαν ένα πολύτιμο αντικείμενο και το παρέδωσαν στις αρχές για να βρει τον ιδιοκτήτη του.

Ένα πολύτιμο αντικείμενο θεωρείται a priori πως ανήκει σε κάποιον ευκατάστατο, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό όμως μπορεί να είναι ο καρπός δουλειάς πολλών ετών. Ο ίδιος ο καθηγητής έχει κατ’ επανάληψη σχολιάσει πως φαίνεται να είναι ευκολότερο να παραβιάσει κανείς τους κανόνες όταν έχει να κάνει με ένα άυλο περιουσιακό στοιχείο. Ίσως αυτό να αποτελεί μια εξήγηση για τα ηχηρά οικονομικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν μεγάλες χρηματαγορές όπως οι ΗΠΑ ή προκάλεσαν αίσθηση σε μικρότερες χώρες όπως η Ελλάδα κατά τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο κατάλογος με τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες που πραγματοποιήθηκαν ποτέ φέρνει στην κορυφή την επιχείρηση που οργανώθηκε το 2003 από τον Σαντάμ Χουσεϊν για την υφαρπαγή 920 εκατ. δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα του Ιράκ. Δεύτερη στην κατάταξη βρίσκεται μία ακόμα επιχείρηση σε βάρος τράπεζας στη Βαγδάτη με λεία 282 εκατ. δολάρια, ενώ η δεκάδα κλείνει με την επιχείρηση εναντίον ενός θωρακισμένου οχήματος της εταιρείας Dunbar, το 1997, με λεία 18,9 εκατ. δολάρια.

Αντίθετα, η κλίμακα στα οικονομικά εγκλήματα είναι εντελώς διαφορετική. Ο μηχανισμός που είχε στηθεί από τον Bernard Madoff είχε ως αποτέλεσμα να υπεξαιρεθούν ως και 65 δισ. δολάρια έφερε τον εμπνευστή του στην κορυφή των οικονομικών απατεώνων. Στην Ιστορία ως χαρακτηριστικοί οικονομικοί εγκληματίες έχουν επίσης μείνει ο Scott W. Rothstein που λειτουργούσε μία «πυραμίδα» 1,2 δισ. δολαρίων, ο Marc Dreier που υπολογίζεται ότι αποκόμισε 700 εκατ. δολάρια εξαπατώντας επενδυτές και ο Samuel Israel III που υπεξαίρεσε 450 εκατ. δολάρια. Με εξαίρεση δηλαδή την ενορχηστρωμένη από τον Σ. Χουσεϊν υπεξαίρεση, η κλασική ληστεία με λεία το φυσικό χρήμα ωχριά μπροστά στις οικονομικές απάτες που αφορούν σε άυλο χρήμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ: ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟ 1997 !!!

 


Του Γιώργου Βάμβουκα,
Καθηγητής Οικονομικών και Οικονομετρίας του 
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα εθνικολογιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) εκπέμπουν θλιβερά μηνύματα για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας. Η απλή ανάγνωση των στοιχείων όντως προκαλεί θλίψη και απογοήτευση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2020 το πραγματικό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της χώρας μειώθηκε -8,2%. Ωστόσο, η δυσοίωνη διαπίστωση είναι ότι μετά το 2007 η οικονομία του τόπου διέρχεται φάση παρατεταμένης ύφεσης. Την περίοδο 2007-2020, το πραγματικό ΑΕΠ από 250,5 συρρικνώθηκε σε 168,3 δις ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστό μείωσης -32,8%. Μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για πρώτη φορά η χώρα σφυροκοπείται από μια τόσο ανηλεή και μακρόσυρτη οικονομική κρίση. Το 1997 το πραγματικό ΑΕΠ ανερχόταν σε 169,5 δις ευρώ. Δηλαδή, από αναπτυξιακής άποψης η χώρα πισωγύρισε 24 χρόνια, καταδεικνύοντας έτσι την καταβαράθρωση της εθνικής μας οικονομίας.

3 ΣΕ 1: ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ & ΟΙ 4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ+ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ !!!

 



Σε μεγένθυση:

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ & ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: Ο ΝΕΟΣ CEO ΤΗΣ UBS ΠΗΡΕ ΑΜΟΙΒΗ 4.500.000$ ΓΙΑ ΕΝΑ 4ΜΗΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

 



Με τον ίδιο να είναι υπό εισαγγελική έρευνα ως εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο για ξέπλυμα χρήματος...


Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της UBS, Ralph Hamers, έλαβε αμοιβή 4,2 εκατομμύρια φράγκα (4,5 εκατομμύρια δολάρια) για τους τέσσερις πρώτους μήνες που βρίσκεται στην καινούργια του θέση, εξασφαλίζοντας την προοπτική για ετήσιο μισθό πολλαπλάσιο από αυτόν που λάμβανε κατά την προηγούμενη εργασία του, στην ING Groep NV.


Ο Hamers έλαβε σταθερό μισθό 1,21 εκατομμυρίων φράγκων και επιπλέον αμοιβή 3 εκατομμυρίων φράγκων, καθώς «θέσπισε μέτρα για τη βελτίωση της συνεργασίας, της ιδιοκτησίας και της ανάληψης ευθυνών» κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών στη νέα του θέση, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ελβετικής τράπεζας την Παρασκευή.

Έχοντας αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από πολλούς από τους ανταγωνιστές του, το συνολικό μπόνους για τους υπαλλήλους της τράπεζας αυξήθηκε κατά 24% σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2020.

ΙΤΑΛΙΑ: Η ΜΑΦΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

 



«Χέρι» στο ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης είναι έτοιμη να βάλει η ιταλική μαφία, προσεγγίζοντας καθόλα νόμιμες επιχειρήσεις που είναι υποψήφιες για χρηματοδότηση από το ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, με τίτλο: Πώς η ιταλική μαφία στοχοποιεί το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης»,

Από πέρυσι, η μαφία άρχισε να διεισδύει σε εταιρείες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας λόγω του κορονοϊού, με απώτερο στόχο να εκμεταλλευθεί μέρος από τον πακτωλό πόρων, συνολικού ύψους 1,8 τρισ. ευρώ, του Ταμείου Ανάκαμψης που θα αρχίζουν να ρέουν προς τις επιχειρήσεις αυτές φέτος, σύμφωνα με τον επικεφαλής ανακριτή της Ιταλίας για το οργανωμένο έγκλημα, Maurizio Vallone.

Εγκληματικές οργανώσεις, όπως η N’drangheta στην περιοχή της Νότιας Καλαβρίας και η Cosa Nostra στη Σικελία, επεδίωκαν να αποκτήσουν ερείσματα σε νόμιμες επιχειρήσεις που θα είναι από τις πρώτες, οι οποίες θα πάρουν χρήματα από την Ευρώπη, όπως αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τον ψηφιακό τομέα, είπε ο Vallone από τη Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας.

«Η μαφία επιλέγει τις εταιρείες που είναι σε καλύτερη θέση για να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και των υποδομών, στους οποίους θα διατεθούν πολλά χρήματα», τόνισε ο Vallone, προσθέτοντας: «Θα προσπαθήσει να τα πάρει όλα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ»

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΤΟ ΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ...ΠΑΙΔΙ !!!

 


Iστορίες για γέλια και για κλάματα στο ΙΚΑ. Ασφαλισμένος του Ιδρύματος αρχικά βρέθηκε ανασφάλιστος, ενω πληρώνει κανονικά τις εισφορές του, και στη συνέχεια αν και ανύπαντρος βρέθηκε με …τέκνο!

Σωστά διαβάσατε. Το Κεντρικό σύστημα του ΙΚΑ του… χρέωσε ένα παιδί! Συγκεκριμένα ένα κορίτσι με διαφορετικό επίθετο από το δικό του, γεννημένο το 2017.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν ένας 45χρονος Ηρακλειώτης ήθελε να κάνει ιατρικές εξετάσεις. Ο γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε τον ενημέρωσε ότι είναι ανασφάλιστος. Ο 45χρονος έπεσε από τα σύννεφα καθώς είναι μισθωτός εργαζόμενος και καταβάλλει καθε μήνα τις εισφορές του.

Επόμενη κίνηση του ήταν να επισκεφτεί τα γραφεία του Ιδρύματος προκειμένου να δει τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί το σύστημα τον βγάζει ανασφάλιστο. Οι υπάλληλοι είδαν ότι πρόκειται για λάθος και το πρόβλημα μέσα σε δύο λεπτά είχε τακτοποιηθεί.

Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά ένα τέκνο έρχεται να ταράξει και πάλι την ηρεμία του 45χρονου Ηρακλειώτη!

5 ΜΑΡΤΙΟΥ 1943: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ !!!

 

 

«Και οι πολυβολισμοί μεσ’ απ’ τα ζήτω. Τα μαύρα τανκς, σιμώνοντας, σιμώνοντας. Ποιος θάνατος; Πού θάνατος; Ζήτω! Ο Πέτρος στα χέρια των διαδηλωτών φωνάζοντας «σύντροφοι δεν είναι θάνατος εδώ δεν είναι θάνατος. Ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς μας». Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει Παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.» 

Γιάννης Ρίτσος, «Οι γειτονιές του κόσμου». 

 

Την 5η Μαρτίου 1943 κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις του λαού της Αθήνας εναντίον της πολιτικής επιστράτευσης, δηλαδή της επιβολής καταναγκαστικής εργασίας σε γερμανικής ή ιταλικής διοίκησης κάτεργα, στην Ελλάδα ή και εκτός αυτής, που προωθούσε κατ’ εντολήν των Γερμανών η κατοχική δωσιλογική «κυβέρνηση» Λογοθετόπουλου. 

Η διαταγή, άλλωστε, του αντιστράτηγου Αλεξάντερ Λερ, στρατιωτικού διοικητή των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων ΝΑ Ευρώπης της 30ης Ιανουαρίου 1943 ήταν εξαιρετικά σαφής: «§ 1. … Κάθε κάτοικος της Ελλάδας ηλικίας από 16-45 χρόνων είναι υποχρεωμένος, όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες, να αναλάβει δουλειά για γερμανικές ή ιταλικές υπηρεσίες που του υποδείχθηκε. Ανδρικές εργατικές δυνάμεις είναι υποχρεωμένες να εργαστούν κι έξω από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, αν χρειαστεί συγκεντρωμένοι σε κοινότητες στρατοπέδευσης.». 

Ο κίνδυνος πολιτικής επιστράτευσης ήταν άμεσος: το εθελοντικό πρόγραμμα εργασίας των Γερμανών είχε στεφθεί με παταγώδη αποτυχία και ο Άξονας αναζητούσε μανιωδώς εργατικά χέρια από τις κατεχόμενες χώρες ώστε να αποδεσμευθούν πολύτιμες γερμανικές δυνάμεις για το Ανατολικό Μέτωπο. Ας μην ξεχνάμε ότι λίγους μήνες πριν, χάρη στην ανατίναξη του κτιρίου της φασιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ από την αντιστασιακή οργάνωση «Πανελλήνιος Ένωση Αγωνιζόμενων Νέων» (ΠΕΑΝ) στις 20 Σεπτέμβρη 1942, είχε ματαιωθεί το εγχείρημα του προσέλκυσης «εθελοντών» που θα στελέχωναν την «Ελληνική Λεγεώνα», η οποία επρόκειτο να πολεμήσει στο πλευρό της Βέρμαχτ στο Ανατολικό Μέτωπο. 

Όπως σημειώνει ο Mazouer, «στο μεταξύ, οι εργάτες που είχαν επιστρέψει από το Ράιχ για τα Χριστούγεννα διέδιδαν φοβερές ιστορίες στους γνωστούς τους, περιγράφοντας απαίσιες συνθήκες ζωής, συχνούς ξυλοδαρμούς και περιπτώσεις εκτελέσεων από τους Γερμανούς επιστάτες και την αστυνομία. Γρήγορα οι τοίχοι της Αθήνας καλύφθηκαν με συνθήματα: διάβαζε κανείς, με μεγάλα κόκκινα γράμματα, το σλόγκαν του ΕΑΜ- «Επιστράτευση ίσον θάνατος. – Όλοι αντάρτες».

ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ..."ΔΑΓΚΩΝΕ" ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ !!!

 



Εκλεβε πιστωτικές και έπαιζε στοίχημα!


Επαιζε στοίχημα, με πιστωτικές κάρτες, που άρπαζε από ηλικιωμένους!Το πάθος του, για το στοίχημα ικανοποιούσε 51χρονος, εξαπατώντας ηλικιωμένους, από τους οποίους αφαιρούσε τις πιστωτικές κάρτες, πείθοντας τους, να του αποκαλύψουν τον αριθμό του PIN τους.

Τους προσέγγιζε στο δρόμο και προσποιούμενος τον Διευθυντή Τραπεζικού καταστήματος,ή παριστάνοντας ότι, ανήκει στο ευρύτερο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον τους, τους εξαπατούσε και τους έπειθε, να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN.

Κάποιες φορές τους επέστρεφε κάρτα άλλου ατόμου (προηγουμένου θύματος), αντί της δικής τους.Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 1-3-2021 στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν (2) εντάλματα σύλληψης και (3) καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες.Αναζητούνται τρεις συνεργοί του.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Γ.ΑΔ.Α.:

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ;;;

 


Τι αποκαλύπτει το mononews.gr:


Το Μαξίμου καλεί τους τραπεζίτες

Πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή ότι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού – χρόνια πολλά για εχθές – έχουν ζητήσει μέσω της Πλατείας Συντάγματος από τις τράπεζες αναλυτικά στοιχεία για το που πήγαν όλα τα επιδοτούμενα (εγγυήσεις, κλπ) από το ελληνικό δημόσιο δάνεια…

Υπάρχει μια έντονη γκρίνια, η οποία έχει μεταφερθεί στα γραφεία του Μεγάρου ότι από τα δάνεια αυτά χρηματοδοτήθηκαν οι ίδιες και οι ίδιες επιχειρήσεις και έμειναν εκτός πολλές που βρέθηκαν (βρίσκονται ακόμη) αντιμέτωπες με έντονο πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ FUNDS: ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ 250.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
TA ΞΕΝΑ FUNDS ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!! "ΛΑΘΟΣ" ΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!



Όσο τα ΜΜΕ σε ταϊζουν Λιγναδιάδα, κορωνοϊό και reality, εκείνοι ετοιμάζονται να σου πάρουν τα πάντα....καθώς συνολικά 1.000.000 ακίνητα, το σπίτι, το χωράφι ή επιχείρησή σου θα γίνει χρυσοφόρα μπίζνα στις ορέξεις τους !!!

Όπως μεταδίδει το mononews.gr, 250.000 ακίνητα σύμφωνα με το εκτελεστικό πρόεδρο της doValue θα καταλήξουν μέσω πλειστηριασμών και συναινετικής πώλησης στους servicers, οι οποίοι προτίθενται να «βάλουν μπρος» και τις επενδυτικές τους μηχανές.

Αυτό χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Καλαντώνης εκτελεστικός πρόεδρος της doValue Greece μιλώντας χθες στο Fin Forum:

"Mιλάμε για 1.000.000 ακίνητα σε διασφαλίσεις εκ των οποίων τα 250.000 θα καταλήξουν στους servicers προς διαχείριση, ενώ τα υπόλοιπα θα έχουν μια διαφορετική τύχη, καθώς τα δάνεια που «ακουμπούν» στα ακίνητα αυτά θα εισπραχθούν ή θα ρυθμιστούν ή τελικώς θα καταλήξουν στο φορέα που προετοιμάζει το Δημόσιο."

Εσύ Έλληνα δανειολήπτη ακόμα να ξυπνήσεις ;;;

TA ΞΕΝΑ FUNDS ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!! "ΛΑΘΟΣ" ΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δούλεμα: "Οι τράπεζες από το 2010 έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους απέναντι στους δανειολήπτες και στους πλειστηριασμούς...."


Τι μεταδίδει το euro2day.gr :


Ενιαίο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι το οριζόντιο «πάγωμα» μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης και η ανατροπή των κανόνων ειδικής διαχείρισης αποτελούν λάθος κινήσεις, οι οποίες τρομάζουν αντί να έλκουν τους επενδυτές, έστειλαν οι επικεφαλής των τριών mega-servicers της εγχώριας αγοράς.

Μιλώντας στο Fin Forum, οι κ. κ. Γ. Γεωργακόπουλος (Intrum), Θ. Καλαντώνης (doValue) και Θ. Αθανασόπουλος (Cepal) εμφανίστηκαν χωρίς διαφοροποιήσεις ως προς το θέμα των πλειστηριασμών και των μέτρων που προηγούνται ή έπονται της διενέργειάς τους. Το βάρος του μηνύματος ανέλαβε ο πρόεδρος της doValue Θ. Καλαντώνης, συνεπικουρούμενος από τον CEO της Intrum Γ. Γεωργακόπουλο.

Ο Θ. Καλαντώνης χαρακτήρισε λάθος «συνταγή» το οριζόντιο «πάγωμα» των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων συνεπειών της πανδημίας. Υπενθύμισε ότι η χρήση των παραπάνω «εργαλείων» έχει ανασταλεί από τις αρχές Νοεμβρίου και συνεχίζεται, ενώ ανέφερε ότι σε τέτοιας έκτασης αναστολή έχουν προχωρήσει μόλις δύο χώρες σε όλη την Ευρώπη: η Ελλάδα και η Ουγγαρία.

Χαρακτήρισε μείζον θέμα για τις εταιρείες διαχείρισης (servicers) και τις τράπεζες την αναστολή, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να σταθμίζονται οι επιπτώσεις πριν ληφθούν τέτοιες αποφάσεις. Απέφυγε, πάντως, να πει ευθέως τις επιπτώσεις που προκαλεί στα business plan των εταιρειών διαχείρισης το οριζόντιο πάγωμα επί σειρά μηνών των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΑ ΝΕΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 



Μόλις 8.000 δικαιούχοι....


Τι γράφει το enikonomia.gr :


Εντός του α’ 15νθημερου του Μαρτίου υπολογίζεται πως θα ενεργοποιηθεί το νέο πρόγραμμα «έξυπνων» δανείων «χειρουργικής» ακρίβειας τα οποία θα στοχεύσουν στη στήριξη μικρών υγιών οικογενειακών επιχειρήσεων: Το υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί να ρίξει «ζεστό χρήμα» στην αγορά, μέσα από ένα πρόγραμμα «έξυπνης» χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων με κεφάλαια κίνησης 50.000 ευρώ, εγγυημένα από το Δημόσιο.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ενίσχυση σχεδόν 8.000 πολύ μικρών επιχειρήσεων που θα χρηματοδοτηθούν με χαμηλότοκα εγγυημένα δάνεια, από τον Γ' κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων. Ο προϋπολογισμός του Ταμείου Εγγυοδοσίας αυξήθηκε με πόρους 220 εκατ. ευρώ, από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ). Αυτό σημαίνει ότι τα συνολικά διαθέσιμα κεφάλαια των τριών κύκλων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 ανέρχονται πλέον στο ποσό των 2 δισ. ευρώ, μοχλεύοντας τελικά δάνεια ύψους άνω των 6,5 δισ. ευρώ.

Ποιες επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν

ΑΓΓΕΛΙΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ !!!

 



Η Κίνα έκανε υποχρεωτικά τα πρωκτικά τεστ κορονοϊού για όλους τους ξένους επισκέπτες που φθάνουν στη χώρα, σύμφωνα με αναφορά. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τέτοια τεστ παρέχουν υψηλότερο βαθμό ακρίβειας από τις άλλες μεθόδους ελέγχου του ιού, σύμφωνα με τους βρετανικούς, Times.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο αεροδρόμιο του Πεκίνου και της Σαγκάης θα τοποθετηθούν κόμβοι για τη διενέργεια ανάλογων τεστ.

Λοιμωξιολόγος τόνισε ότι τα πρωκτικά τεστ είναι καλύτερα επειδή τα ίχνη του ιού παραμένουν περισσότερο στα πρωκτικά επιχρίσματα απ' ό,τι στη μύτη ή στον λαιμό. Η κίνηση έρχεται αφού η Ιαπωνία ζήτησε από την Κίνα να σταματήσει να διενεργεί πρωκτικά τεστ στους πολίτες της όταν εισέρχονται στη χώρα επειδή επιβαρύνονται ψυχολογικά και γεμίζουν αγωνία. Ο αρχιγραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι "κάποιοι Ιάπωνες ανέφεραν στην πρεσβεία μας στην Κίνα ότι υπεβλήθησαν σε πρωκτικά τεστ, κάτι που τους προκάλεσε σημαντικό ψυχολογικό πόνο".

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!

 



Τον φόβο μίας νέας Ασπίδας, το «λουκέτο» της οποίας άφησε… ξεκρέμαστους χιλιάδες ασφαλισμένους, έχουν σήμερα πολλοί από αυτούς που ενδιαφέρονται να αγοράσουν μία ιδιωτική ασφάλιση. Όπως, ωστόσο, σπεύδουν να τονίσουν πηγές της ασφαλιστικής αγοράς, από 1.1.2016 έχει τεθεί σε εφαρμογή το Solvency II, μία ευρωπαϊκή νομοθεσία που θέτει αυστηρούς κανόνες στη λειτουργία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη. Πιο αναλυτικά, το Solvency II επιβάλλει από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις:
  • υψηλά κεφάλαια, ανάλογα των κινδύνων που αναλαμβάνουν 
  • σωστή εταιρική διακυβέρνηση και 
  • περισσότερη διαφάνεια.

Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η αγορά είναι υπερκαλυμμένη κεφαλαιακά. «Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος ΤτΕ), αναφορικά με την φερεγγυότητα και τα ίδια κεφάλαια της ασφαλιστικής αγοράς, στις 30.9.2019 η συνολική Κεφαλαιακή Απαίτηση Φερεγγυότητας (SCR) ανήλθε σε 1,9 δισ. ευρώ, με τα συνολικά επιλέξιμα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται σε 3,3 δισ. ευρώ. Η Ελάχιστη Κεφαλαιακή Απαίτηση (MCR) στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς διαμορφώθηκε σε 700 εκατ. ευρώ, με τα αντίστοιχα συνολικά επιλέξιμα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται σε 3,2 δισ. ευρώ», επισημαίνεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Από άποψη ποιότητας, τα επιλέξιμα κεφάλαια της ασφαλιστικής αγοράς σε ποσοστό 96% ταξινομούνται στην υψηλότερη κατηγορία ποιότητας (Κατηγορία 1), ενώ όλες οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις διαθέτουν δείκτη κάλυψης σε επίπεδα σημαντικώς υψηλότερα του 100%».

Τις ανησυχίες των ασφαλισμένων για το συγκεκριμένα ζήτημα φρόντισε να καθησυχάσει και η Ένωση, υπογραμμίζοντας σε πρόσφατη καμπάνια πως για κάθε ένα ευρώ σε πωλήσεις ο ασφαλιστικός κλάδος διαθέτει περίπου ένα ευρώ σε κεφάλαια, ώστε να είναι πάντα σε θέση να αποζημιώνει τους ασφαλισμένους.

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΠ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 300€ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ !!!

 



Ο Συνήγορος του Πολίτη εξέτασε αίτημα ενδιαφερόμενου για τη διαγραφή προστίμου 300 € που επιβλήθηκε εις βάρος του από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, με την αιτιολογία της άσκοπης μετακίνησης, κατά τη διάρκεια της ισχύος των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε κατά τον χρόνο επιβολής του προστίμου, ήταν επιτρεπτή από τις 5:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ. η δυνατότητα μετακίνησης για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, με τη συνοδευτική δήλωσης κυκλοφορίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ζωτικές ανάγκες των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση επίδοσης πράξης επιβολής προστίμου, ο ελεγχόμενος δύναται να υποβάλει εγγράφως τις αντιρρήσεις του στην αρμόδια υπηρεσία, στην οποία συγκροτείται τριμελής επιτροπή, που εξετάζει εντός δύο εργάσιμων ημερών τις αντιρρήσεις και με αιτιολογημένη αναφορά στα συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία, τις αποδέχεται ή τις απορρίπτει.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο για λόγους άσκοπης μετακίνησης, παρόλο που ο πολίτης διέθετε συνοδευτική δήλωση κυκλοφορίας για σωματική άσκηση.

Ο ίδιος υπέβαλε εμπρόθεσμα την ένστασή του, η οποία ωστόσο δεν εξετάστηκε.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ: ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

 


Της Αριάδνης Νούκα,
Δικηγόρος


Τον Μάρτιο, άνοιξε η αυλαία για την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα (ν. 4738/2020).

Φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, με τζίρο άνω των 700.000€ και περιουσία μεγαλύτερη από 350.000€ και αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης σε τράπεζες, funds, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους, δύνανται, μέσω της προπτωχευτικής διαδικασίας εξυγίανσης, ν’ αποφύγουν την πτώχευση, ρυθμίζοντας τις οφειλές τους και επαναφέροντας τις επιχειρήσεις τους σε τροχιά βιωσιμότητας.

Στην εν λόγω διαδικασία έχουν την δυνατότητα να υπαχθούν, όσες επιχειρήσεις βρίσκονται σε παρούσα ή επαπειλούμενη αδυναμία καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ή υφίσταται πιθανότητα αφερεγγυότητας, αφού προηγουμένως συνταχθεί έκθεση βιωσιμότητας από εξειδικευμένο εμπειρογνώμονα – μέλος του ειδικού Μητρώου Εμπειρογνωμόνων Αναδιάρθρωσης Οφειλών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών (www.keyd.gov.gr ή www.gov.gr).

Η έκθεση βιωσιμότητας αξιολογείται από όλους τους πιστωτές της επιχείρησης, ανεξάρτητα εάν οι απαιτήσεις τους είναι ληξιπρόθεσμες ή εξασφαλισμένες με γενικά ή ειδικά προνόμια.

Οι πιστωτές δίδουν την συναίνεση τους στο σχέδιο εξυγίανσης εγγράφως επ΄ αυτού μέχρι την 15-4-2021 και κατόπιν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυγίανσης μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr) και της ενιαίας πύλης του Δημοσίου (www.gov.gr).

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 




Τι μεταδίδει το enikos.gr :


Την έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης σύμφωνα με τον νόμο «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή 2ης Ευκαιρίας» (ν. 4738/2020) ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Με την εν λόγω διαδικασία, οι επιχειρήσεις, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα (δηλαδή, ελεύθεροι επαγγελματίες – επιτηδευματίες), έχουν τη δυνατότητα, ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να συνεχίσουν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους. Ειδικότερα, τα βήματα που προβλέπονται στη διαδικασία είναι τα εξής:

1ο Βήμα. Κατάρτιση έκθεσης από εμπειρογνώμονα και Σχεδίου Συμφωνίας Αναδιάρθρωσης Οφειλών

Η συγκεκριμένη έκθεση θα πρέπει να περιέχει, μεταξύ άλλων, το προφίλ του οφειλέτη, την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, τις οφειλές του οφειλέτη ανά κατηγορία πιστωτή, την επισκόπηση επιχειρηματικού σχεδίου, την οικονομική ανάλυση βιωσιμότητας, τη διενέργεια ελέγχων – εξακριβώσεων, τις εναλλακτικές λύσεις ρύθμισης των οφειλών της επιχείρησης και τις βασικές αρχές προτεινόμενης συμφωνίας εξυγίανσης.

Όλοι οι εγκεκριμένοι εμπειρογνώμονες είναι διαθέσιμοι στο ειδικό Μητρώο Εμπειρογνωμόνων Αναδιάρθρωσης Οφειλών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών (www.keyd.gov.gr ή www.gov.gr), από το οποίο οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες μπορούν να επιλέξουν εμπειρογνώμονα για την έναρξη της διαδικασίας της εξυγίανσης. Υπενθυμίζεται ότι από τις 15.2.2021 έχει τεθεί σε λειτουργία το εν λόγω Μητρώο, στο οποίο μπορούν να εγγράφονται φυσικά και νομικά πρόσωπα που κατέχουν εξειδικευμένη χρηματοοικονομική εμπειρία σε αναδιαρθρώσεις οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των οικονομολόγων, λογιστών – φοροτεχνικών Α΄ τάξης και ορκωτών ελεγκτών.

2ο Βήμα. Αξιολόγηση της έκθεσης εμπειρογνώμονα και ψήφιση του Σχεδίου Συμφωνίας Εξυγίανσης από τους πιστωτές

ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 05/03/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ & ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ BITCOIN !!!

 



Toυ Ηλία Κυριακάκη


Μια είδηση, που ήταν πολύ σημαντική από οικονομική άποψη, πέρασε σχετικά αφανής και μόνο στις εσωτερικές στήλες του τύπου λόγω πανδημίας.

Ο πολυπράγμων πολυεκατομμυριούχος Ελον Μάσκ, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και της Tesla Motors, αγόρασε Bitcoins αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων στις 8 Φεβρουαρίου του 2021. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως όλοι όσοι αγόραζαν αυτοκίνητα Tesla μπορούσαν να πληρώσουν με το κρυπτονόμισμα αυτό.

Η ισοτιμία ενός Bitcoin ήταν τότε 38.461 δολάρια. Μετά από τη συναλλαγή αυτή η αξία του ανέβηκε στις 22 Φεβρουαρίου, δηλαδή σε 14 μέρες, στα 57.128 δολάρια. Τότε, δήλωσε ο κ Musk ότι ίσως είναι υπερτιμημένο, με αποτέλεσμα η αξία του να πέσει και να είναι σήμερα στα 48.291 δολάρια.

Επειδή λοιπόν πολλοί μας ρωτούν για το Bitcoin, θα προσπαθήσουμε όσο πιο απλά και σύντομα μπορούμε, να εξηγήσουμε τι είναι ένα κρυπτονόμισμα και πως δημιουργήθηκε αυτό.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 





Έρευνα κόλαφος για τα "πλυντήρια" χρήματος στην Ελλάδα

Τεράστιες αδυναμίες στην πρόληψη, στον εντοπισμό και στην τιμωρία του ξεπλύματος χρήματος στην Ελλάδα εντοπίζει έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης που συντάχθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής και την οποία παρουσιάζει κατ΄αποκλειστικότητα στο πρώτο του τεύχος το «Δικαστικό Ρεπορτάζ».

Η έκθεση, η οποία αξιολογεί το πώς η Ελλάδα εφαρμόζει την 4η Κοινοτική Οδηγία για την πρόληψη της χρήσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας (Οδηγία ΕΕ 2015/849), εμπεριέχει διαπιστώσεις που αποκαλύπτουν σημαντικά κενά και κατακερματισμένες διαδικασίες, που δεν είχαν αναδειχθεί το 2019, όταν η Ομάδα Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF), ο αρμόδιος διεθνής φορέας για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, είχε αξιολογήσει την Ελλάδα.

Το εξαιρετικά ανησυχητικό, όπως αναφέρει το "Δικαστικό Ρεπορτάζ", είναι πως το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή φέρνουν στο φως σοβαρά προβλήματα στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος που εκθέτουν φορείς όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, η Αρχή για το Ξέπλυμα και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι είναι οι πλέον αρμόδιοι για να εντοπίζουν και να τιμωρούν το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η αξιολόγηση της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη μεθοδολογία που έχει αναπτύξει το Συμβούλιο της Ευρώπης για αυτόν το συγκεκριμένο σκοπό, η οποία εξετάζει τρόπους με τους οποίους τα κράτη μέλη εφαρμόζουν επιλεγμένες διατάξεις της 4ης Κοινοτικής Οδηγίας για το ξέπλυμα χρήματος.

"Παρωχημένο το πλαίσιο ελέγχων της ΤτΕ"

Αναφορικά με τους ελέγχους της Τράπεζας της Ελλάδος για το ξέπλυμα χρήματος και τις ρυθμιστικές απαιτήσεις που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα, η έκθεση προχωρεί σε ανησυχητικές διαπιστώσεις, καθώς, σύμφωνα με το "Δικαστικό Ρεπορτάζ" εμφανίζει ως παρωχημένο το πλαίσιο.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, οι αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος που εφαρμόζουν οι εποπτευόμενες οντότητες δεν λαμβάνουν υπόψη τις εξελίξεις μετά το 2009! «Η απουσία τακτικών ενημερωμένων πληροφοριών σχετικά με την εκτίμηση επιχειρηματικού κινδύνου των επιμέρους χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι επιζήμια», σημειώνεται με νόημα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, παρά τις προβλέψεις για ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων που προβλέπονται από τον νόμο, η ΤτΕ έχει υιοθετήσει τις πλέον χαμηλές ποινές στις περιπτώσεις που εντόπισε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΔΙΝΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΧΣ !!!

 


Στη Βουλή ο νέος νόμος για το ΤΧΣ με νομική ασυλία για τα στελέχη


Του Χρήστου Ζιώτη - liberal.gr


Κατατίθεται κατά πάσα πιθανότητα σήμερα στη Βουλή ο νέος Νόμος για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που έρχεται να λύσει τα χέρια σε των στελεχών σε πολύ κρίσιμες αποφάσεις που δρομολογούνται για το προσεχές διάστημα, χωρίς να απειλούνται από προσφυγές που ενδεχομένως υποβληθούν εναντίον τους.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξεύρεση του νέου διευθύνοντος συμβούλου ο οποίος θα κληθεί να «βάλει την υπογραφή του» στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Με τη νομική ασυλία που παρέχεται στη διοίκηση του Ταμείου, μπορούν πλέον να προχωρήσουν διαδικασίες οι οποίες συνεπάγονται πιθανόν ζημιά είτε για τους Μετόχους, μεταξύ των οποίων πλέον θα θεωρείται και το ίδιο το ΤΧΣ.

Όσον αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς η οποία δρομολογείται εντός του Μαρτίου, το Ταμείο πλέον μπορεί να παραιτηθεί «ακίνδυνα» από μέρος των δικαιωμάτων προτίμησης προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο ιδιωτών επενδυτών και να διευκολύνει Σήμερα το ΤΧΣ διαθέτει το 61,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς και οποιαδήποτε άλλη επιλογή πλην της πλήρους άσκησης των δικαιωμάτων που διαθέτει το υποχρεώνει (αν υπολογιστεί η τιμή κτίσης των μετοχών της Τράπεζας) να αναγνωρίσει – και να εγγράψει – στα αποτελέσματα του τη ζημιά που θα υποστεί

Απαραίτητη προϋπόθεσή είναι ένα υπάρχει απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και Έκθεσή από δύο ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους. Σε περίπτωση δε που η αποεπένδυση αποδειχθεί επιζήμια για το Ταμείο, μόνο το ίδιο μπορεί να προχωρήσει σε έγκλιση κατά μελών της διοίκησης για την άσκηση ποινικής δίωξης, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΤ !!!

 



Τι γράφει το KYROS LAW OFFICES για το θέμα:


Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 308/2021 απόφασή του ΑΠΕΡΡΙΨΕ την έφεση που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά απόφασης που Πρωτοδικείου που δέχθηκε την διοικητική προσφυγή που ασκήθηκε από εντολέα μας, πρώην υπάλληλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητούσε να μη ληφθούν υπ’ όψιν για την εκκαθάριση φόρου εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης τα ποσά που αντιστοιχούν στις αποδόσεις του επενδυτικού λογαριασμού λόγω του κλεισίματος αυτού.

Είναι η πρώτη απόφαση ΕΦΕΤΕΙΟΥ που επικυρώνει πρωτόδικη θετική δική μας απόφαση και είναι ιδιαίτερα σημαντική καθόσον για πρώτη φορά επιλύει τελεσίδικα το θέμα και αποτελεί τον πρόδρομο νέων θετικών αποφάσεων από όλα τα δικαστήρια της χώρας που δικάζονται οι φορολογικές προσφυγές μας.

Πανηγυρικά δικαιώνεται με την πληρέστατη και άρτια τεκμηριωμένη αυτή απόφαση, η εξ αρχής διατυπωθείσα νομική μας άποψη ότι τα ποσά που αντιστοιχούν στις αποδόσεις του επενδυτικού λογαριασμού δεν αποτελούν εισοδήματα από μισθωτή εργασία, αλλά ποσά που δεν φορολογούνται με κανένα τρόπο και σε κάθε περίπτωση έχουν φορολογηθεί στην πηγή ως εισόδημα από κινητές αξίες με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ 7ΕΤΙΑ !!!

 



Η οικονομική κρίση οδήγησε χιλιάδες εμπορίες αυτοκινήτων στο κλείσιμο με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν αγοράσει κάποιο όχημα από αυτές με τραπεζικό δανεισμό ή με γραμμάτια να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν άρση παρακράτησης κυριότητας στις άδειες κυκλοφορίας τους.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναγνωρίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει έδωσε λύση, επιβεβαιώνοντας και το ρεπορτάζ του Newsauto.gr και με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου για την Μικροκινητικότητα αίρεται αυτοδίκαια μετά την παρέλευση 7 ετών η παρακράτηση κυριότητας. Παράλληλα έχει προβλεφθεί τι θα γίνεται αν εκείνος που έχει πραγματοποιήσει την παρακράτηση κυριότητας δεν έχει εξοφληθεί.

Ειδικότερα στο άρθρο 50 επισημαίνεται ότι: «Αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης κυριότητας για οχήματα ιδιωτικής χρήσης:

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ: ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ !!! ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ !!!

 


Ξέσπασε ο Κώστας Κοκκινάκης. Ο πολύπειρος πολίστας, ο οποίος παίζει στον Υδραϊκό και έχει συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε μεγάλες διοργανώσεις ενώ έχει φορέσει με επιτυχία και το σκουφάκι του Εθνικού, κατακτώντας και πρωτάθλημα, στο άκουσμα των νέων μέτρων έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

«Στον δικό σου δεν κολλάει. Στον δικό μου κολυμπάει. Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια με τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες εδώ και ένα χρόνο με την ανικανότητά σας. Μην λέτε ότι καταλαβαίνετε γιατί κυκλοφορείτε ελεύθερα και πληρώνεστε κανονικότατα. Είστε γελοίοι».

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ !!! ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!

ΕΝΩ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΜΕ...ΚΟΥΠΟΝΙΑ
Όπως όλα δείχνουν η επιστρεπτέα προκαταβολή 7 θα είναι η τελευταία.




«Κουπόνια» αντί για... ζεστό χρήμα στο διάδοχο σχήμα της Επιστρεπτέας - Πώς θα επιδοτούνται οι επαγγελματίες από τον Μάιο


Του Βαγγέλη Δουράκη - enikonomia.gr


Αντί για χρήματα... κουπόνια θα μοιράζει το διάδοχο σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής: Αμέσως μετά τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας «ανοίγει» και 7ος, όμως είναι αμφίβολο εάν αυτή η μορφή ενισχύσεων των επιχειρήσεων θα συνεχιστεί και μετά τον Μάϊο. Όπως όλα δείχνουν το «κενό» θα έρθει να καλύψει το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών που θα «μοιράζει» -μεταξύ άλλων- και... κουπόνια.

Αν και μόλις πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης είχε κρατήσει «κλειστά τα χαρτιά του» για την υιοθέτηση φορολογικών απαλλαγών (tax credits) με ενσωμάτωσή τους στο νέο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, λέγοντας ότι η «επιδοτούμενη» αποπληρωμή φόρων και εισφορών είναι αντίθετη με ευρωπαϊκούς κανόνες, εντούτοις φαίνεται πως τα πράγματα άλλαξαν.

Ζυμώσεις επί ζυμώσεων εντός και εκτός και με τους εκπροσώπους της Κομισιόν τον τελευταίο μήνα -και με την πανδημία να επιμένει- φαίνεται πως φέρνουν διαφοροποιήσεις: Στις 5 Φεβρουαρίου άλλωστε ήταν, όταν ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών δήλωνε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «την κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων μέσω του προγράμματος επιδότησης δαπανών δεν την περιλαμβάνει ο ευρωπαϊκός κανονισμός και άρα δεν είναι δυνατόν να υιοθετηθεί κάτι τέτοιο».

«Κουπόνια» αντί για «ζεστό» χρήμα

4 ΜΕΓΑΛΑ FUNDS ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 6,1 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τέσσερα σχήματα διεθνών επενδυτών υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές και μπήκαν στη μάχη για τη διεκδίκηση της αγοράς τιτλοποιημένων κόκκινων δανείων ύψους 6,1 δισ. ευρώ (Frontier) από την Εθνική Τράπεζα.

  • DoValue-Bain-Fortress
  • DK (Davidson Kempner)-Cepal
  • Intrum
  • Pimco-Quant

Oι πληροφορίες αναφέρουν πως κατατέθηκαν και άλλες πολλές προσφορές από μικρότερες εταιρίες του κλάδου, όπως π.χ. η Β2Kapital, αλλά κατά τα φαινόμενα, τα στελέχη της Εθνικής προτιμούν η συναλλαγή να ολοκληρωθεί με κάποιο από τα τέσσερα μεγάλα ονόματα

Το Frontier τιτλοποιεί το 60% των σημερινών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αυτά που τείνουν να κοκκινήσουν), της Εθνικής Τράπεζας, συνολικής λογιστικής αξίας 6,1 δισ. ευρώ.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ: ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ !!!

 


Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 04/03/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟ ΛΕΛΙΑΤΣΟ & ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΧΛΑ !!!

 

ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

 


Τι γράφει το newsauto.gr :

Επίσημο: Με δίπλωμα αυτοκινήτου θα οδηγούμε μοτοσικλέτα

Κατατέθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το νομοσχέδιο με τίτλο: «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών» το οποίο ορίζει τους κανόνες και τις προϋποθέσεις για την κίνηση των ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Να υπενθυμίσουμε πως το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει πλήρως τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του Newsauto.gr που αφορούν στα πρόστιμα για τα «μαϊμού» ηλεκτρικά ποδήλατα από την Κίνα, την ισοδυναμία των διπλωμάτων, την άρση παρακράτησης κυριότητας αλλά και την έναρξη χρήσης συστημάτων αυτόνομης οδήγησης στην Ελλάδα.

Ειδικότερα ξεκαθαρίζονται τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών ποδηλάτων από εκείνα των ηλεκτρικών μοτοποδηλάτων και μάλιστα επιβάλλονται πολύ υψηλά πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ για όσους προσκομίσουν ψευδή πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις για τα οχήματα που έχουν εισάγει ή πουλήσει στην ελληνική αγορά.

Πέραν των παραπάνω στο νομοσχέδιο υπάρχει και η ισοδυναμία μεταξύ του διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου με εκείνο του μοτοποδηλάτου ενώ ξεκαθαρίζεται πως ένας κάτοχος άδειας οδήγησης ΙΧ μπορεί να αποκτήσει νόμιμο δίπλωμα οδήγησης για δίκυκλο έως 125 κ.εκ.

Ειδικότερα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις ισοδυναμίες μεταξύ κατηγοριών αδειών οδήγησης περιλαμβάνονται:

ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ !!!

 


Σε ρυθμούς υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος κινείται πλέον το υπουργείο Οικονομικών. Παρά την πανδημία, προετοιμάζει την έναρξη της διαδικασίας μέσα στον Απρίλιο. Ζητάει μέχρι 29 Μαρτίου να έχει λάβει από τους εργοδότες και τα Ταμεία τι πλήρωσαν και σε ποιους το 2020. Όχι όμως για να εισπράξει άμεσα λεφτά από φόρους –άλλωστε η πληρωμή τους θα ξεκινήσει τον Ιούνιο – αλλά για να πάρουν πίσω επιστροφές φόρου το συντομότερο όσοι τις δικαιούνται και τις χρειάζονται επειγόντως, λόγω της οικονομικής κρίσεως.

Με απόφαση του Διοικητού της ΑΑΔΕ , κυρίου Γεωργίου Πιτσιλή, καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων που θα υποβληθούν μέσω διαδικτύου για το φορολογικό έτος 2020, προκειμένου να βρουν προσυμπληρωμένα στο Ε1 τα εισοδήματά τους οι υπόχρεοι , αλλά και να μπορούν να ελεγχθούν όσα θα δηλώσουν.

Τι ζητά η ΑΑΔΕ

Στόχος της ΑΑΔΕ με τις βεβαιώσεις αυτές, είναι η διασταύρωση και η προσυμπλήρωση των δηλούμενων εισοδημάτων , αλλά και των φόρων που έχουν παρακρατηθεί, για να γίνεται άμεσα και αυτοματοποιημένα η εκκαθάριση, στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Εργοδότες, ασφαλιστικά Ταμεία, τράπεζες κλπ καλούνται να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ:

το σύνολο των αποδοχών που κατέβαλαν σε τρίτους:
  • ως αμοιβές από μισθωτή εργασία
  • για συντάξεις,
  • αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα
  • εισοδήματα από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα που κατέβαλαν στο φορολογικό έτος 2020
  • τον φόρο που παρακρατήθηκε σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις

Ίδια υποχρέωση υπάρχει, γενικώς, και στις περιπτώσεις εισοδημάτων για τα οποία δεν προκύπτει φόρος για παρακράτηση

ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: ΤΙ ΕΦΕΡΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 24ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ !!!

 


Γράφει ο οικονομικός σύμβουλος, Γιάννης Χατζησαλάτας


Πρόκειται για μέτρα που περιελήφθησαν στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 24 Φεβρουαρίου και η οποία νομιμοποιεί τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Τα τέσσερα βασικά μέτρα είναι τα εξής:


Παράταση δηλώσεων πόθεν έσχες
Κατάθεση ηλεκτρονικών δηλώσεων έως την 31η Μαρτίου 2021. Αφορά σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2019 και δηλώθηκαν το 2020

Μείωση τελών κυκλοφορίας για λεωφορεία
Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας των επαγγελματικών λεωφορείων κατά 50% και επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα στους ιδιοκτήτες το επιπλέον ποσό που έχουν έως σήμερα καταβάλει

Αναστολή πληρωμής των επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων

Η ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΗΝ HEINEKΕΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
Τελικά τι έχει γίνει με το πρόστιμο μαμουθ που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία άνω των 26.000.000€(το πρόστιμο μειώθηκε από τα αρχικά επιβληθέν ύψους 31.400.000€ με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου) ;;; Εισπράχθηκε όλο ;;;



Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΖΜΘ) δικαιώθηκε, καθώς μετά την έκδοση προδικαστικής απόφασης, έγινε δεκτό το αίτημα της συζήτησης της αγωγής της για τη διεκδίκηση καταβολής αποζημίωσης από τον όμιλο Heineken λόγω πρακτικών που μετήλθε η θυγατρική του στην Ελλάδα, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ενώπιον των ολλανδικών δικαστηρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής εταιρείας, το Εφετείο του Άμστερνταμ έκρινε ότι είναι αρμόδιο να συζητήσει τη σχετική αγωγή της ΖΜΘ όχι μόνο κατά της μητρικής εταιρίας Heineken αλλά και κατά της ελληνικής θυγατρικής αυτής, Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Οι δικαστικές ενέργειες της ΖΜΘ εναντίον του ομίλου της Heineken ξεκίνησαν έπειτα από την έκδοση απόφασης της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΠ.ΑΝΤ.), η οποία αναγνώρισε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 16 χρόνια και επέβαλε σε αυτήν πρόστιμο-ρεκόρ 31,5 εκατομμυρίων ευρώ.

H Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., η οποία είναι ανεξάρτητη ελληνική ζυθοποιία με έδρα την Κομοτηνή, κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης κατά της Heineken ενώπιον των ολλανδικών δικαστηρίων, το 2017. Υποστήριξε ότι η υπόθεση πρέπει να συζητηθεί στην Ολλανδία, όπου έχει την έδρα της η Heineken, επειδή οι δραστηριότητες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας βρισκόταν υπό την καθοδήγηση και εις γνώση της μητρικής εταιρείας.

Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ "ΣΦΑΓΗ" ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Το νέο όπλο των τραπεζών κατά 144.000 μικρομεσαίων που οφείλουν



Ξεκίνησε ήδη από την 1η Μαρτίου ο νέος Πτωχευτικός για τις μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις…

Πρόκειται για νόμο καρμανιόλα αφού αλλάζει εκ βάθρων όλες τις διαδικασίες πτώχευσης και εξυγίανσης επιχειρήσεων υπέρ των τραπεζών και των funds. Μάλιστα από τις 15 Μαρτίου ξεπαγώνουν και οι πλειστηριασμοί, ενώ από την 1η Ιουνίου θα ενεργοποιηθούν και οι διατάξεις περί των «πτωχεύσεων μικρού αντικειμένου», στις διαδικασίες του θα υπάγονται και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με ως 9 εργαζόμενους, καθώς και τα νοικοκυριά, δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές άνω των 30.000 ευρώ

Πρόκειται για το νόμο 4738/2020 «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας» που είχε λάβει δίμηνη αναστολή λόγω του δεύτερου lockdown… Η Κυβέρνηση δηλαδή επιλέγει να ανοίξει εν μέσω του τρίτου lockdown τις διαδικασίες χωρίς οι επιχειρήσεις και γενικότερα η οικονομία να έχει λειτουργήσει…

Η καταστροφή των μικρομεσαίων

Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά… Αυτό που έχει σημασία είναι ποιοι θα πληρώσουν τη νύφη… Όπως λοιπόν προκύπτει από τα στοιχεία τα κόκκινα χρέη προς το τραπεζικό σύστημα αγγίζουν τα 58 δις… Το συγκεκριμένο ποσό το οφείλουν 177.000 επιχειρήσεις… Πρόκειται στη συντριπτική τους πλειονότητα για αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους. Αναλυτικότερα σ’ αυτές τις κατηγορίες ανήκουν 144.000 επαγγελματικά ΑΦΜ (δηλαδή το 81% των επιχειρήσεων που οφείλουν).

"SUCCESS STORY": ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ !!!

 


Μην ξεχνάμε ότι η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» μετά την ψήφιση του Νόμου 4146/13, έχει αναλάβει όλες τις διαδικασίες για την απόκτηση της άδειας ενός υδατοδρομίου. Και μάλιστα τρέχει την αδειοδότηση 37 Υδατοδρομίων της χώρας....Μπήκατε στο νόημα ή οχι ακόμα;;;;

Τι γράφει το insider.gr :


Θα είναι άραγε το 2021, στον απόηχο της υγειονομικής κρίσης και την ευρύτερης οικονομικής καθίζησης και σε κλάδους όπως ο τουρισμός και οι μεταφορές, η χρονιά στην οποία επιτέλους θα… «απογειωθούν» τα υδροπλάνα;

Εδώ και πολλά χρόνια, εν όψει κάθε… καλοκαιρινής περιόδου ακούγονται πολλά για τις αδειοδοτήσεις για νέα υδατοδρόμια, για τις νέες μπίζνες κ.λπ., δίχως τελικά να εκπληρώνονται οι προσδοκίες. Ωστόσο, στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, εκτιμούν ότι ίσως φέτος τελικά να αλλάξει το σκηνικό, ιδίως εάν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για σαφώς καλύτερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από τον Μάιο και μετά και για άνοιγμα της τουριστικής αγοράς.

Μάλιστα, ήδη στον τομέα των… «υδροπλάνων και των υδατοδρομίων», ακούγονται πολλά για νέες αδειοδοτήσεις, ρυθμιστικό πλαίσιο, για κυβερνητική προσπάθεια να βοηθηθεί ο κλάδος και μαζί η διασύνδεση νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, για ενδιαφέρον Γερμανών επενδυτών, και όχι μόνο. Με στόχο το «άνοιγμα» ενός 5ετούς κύκλου ανάπτυξης που μπορεί να φέρει επενδύσεις μίνιμουμ ύψους 100 εκατ. ευρώ (μετριοπαθής εκτίμηση σύμφωνα με στελέχη του χώρου), σε εγκαταστάσεις αλλά και υδροπλάνα, δημιουργώντας και ένα δίκτυο 100 τουλάχιστον υδατοδρομίων (περιφερειακών και κεντρικών).
SSL Certificates