.

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 30/05/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 11,6 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ !!!

ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Το ληξιπρόθεσμο χρέος των φυσικών και νομικών προσώπων στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία αυξήθηκε κατά 11,6 φορές, οι οφειλέτες κατά 4,7 φορές και ανέρχονται στα 4,2 εκατομμύρια, ενώ το μέσο χρέος κατά περίπου 2,5 φορές σύμφωνα με την έρευνα του ΕΑΠ !!!



Το ληξιπρόθεσμο χρέος των φυσικών και νομικών προσώπων στην Ελλάδα την τελευταία 20ετία αυξήθηκε κατά 11,6 φορές, οι οφειλέτες κατά 4,7 φορές και ανέρχονται στα 4,2 εκατομμύρια, ενώ το μέσο χρέος κατά περίπου 2,5 φορές, αποδεικνύοντας ότι φόροι και πρόστιμα γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Συνολικά το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα που αφορά Εφορίες, τελωνεία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες ανέρχεται σε περίπου 215 δισ. ευρώ, δηλαδή πολύ πάνω από το ΑΕΠ της χώρας. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία διαμορφώνονται τον Μάρτιο του 2021 σε 109 δισ. ευρώ, στα ασφαλιστικά ταμεία (ΕΦΚΑ) σε 35 δισ. ευρώ και τα χρέη στις τράπεζες σε 70 δισ. ευρώ.

Εν αναμονή για διευκολύνσεις

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τον καθηγητή Δημόσιας Οικονομικής στο Πάντειο κ. Νίκο Καραβίτη σε διεθνές συνέδριο για την οικονομία και τις επιχειρήσεις στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Την ίδια στιγμή, κυβέρνηση και χιλιάδες οφειλέτες περιμένουν το πράσινο φως από τους θεσμούς, ώστε να αναβιώσει η ρύθμιση των 120 δόσεων τόσο για χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση του κορωνοϊού όσο και για προηγούμενα χρέη που είτε έχει χαθεί η ρύθμιση είτε κάποιοι δεν εντάχθηκαν ποτέ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», προς το παρόν οι θεσμοί δείχνουν αρκετά επιφυλακτικοί έως αρνητικοί να υπάρξει και πάλι μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων για όλα τα χρέη στην Εφορία. Ωστόσο, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να δέχονται μια αναβίωση των 100 ή 120 δόσεων για εκείνους που ήταν την περίοδο της πανδημίας πληττόμενοι και λόγω αυτού του γεγονότος δεν πλήρωσαν μία ή δύο δόσεις κατά περίπτωση και βρέθηκαν εκτός ρύθμισης. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν εργαζόμενοι σε αναστολή καθώς και επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές για ένα χρονικό διάστημα με κρατική εντολή ή ήταν πληττόμενες λόγω της παρατεταμένης ύφεσης.

Δεν μπορούν να εξοφλήσουν

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΗΡΑΚΛΗΣ», ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ...JAGUAR !!!

 


Τι γράφει το mononews.gr


Μια Ferrari για τον υπουργό, παρακαλώ

Δεν θα τους δώσουμε εδώ και τώρα τους 36 μήνες που ζητούν οι servicers, λέει ο αρμόδιος υπουργός.

Το σχέδιο Ηρακλής και οι εγγυήσεις που έλαβαν οι διαχειριστές των μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν και «υποχρεώσεις», λέει με νόημα, εννοώντας τον ορισμένο χρόνο ανάκτησης των «κόκκινων» δανείων.

Οι 24 μήνες δε φτάνουν πλέον στους διαχειριστές, μάλλον λόγω των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει η πανδημία και τα απανωτά lockdown της οικονομίας.

Ο υπουργός λέει ότι το επιπλέον 12μηνο που ζητείται το κρατάμε και θα δοθεί όταν θεωρηθεί απολύτως αναγκαίο.

Και εγώ θέλω Ferrari, είπε ο υπουργός, αλλά αναρωτήθηκε ποιος θα του τη δώσει….

Οι servicers κύριε υπουργέ, που τα στελέχη τους κυκλοφορούν ακόμα με BMW και Jaguar.

Η Jaguar του CEO

ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ !!! ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ !!!

 



Το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα δεν συνδέεται μόνο με την προστασία νυχτερινών καταστημάτων και εκβιασμούς. Σύμφωνα με μελέτη της Ασφάλειας Αττικής, που παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα έχει παρεισφρήσει και σε άλλες δραστηριότητες, όπως είναι το λαθρεμπόριο καφέ. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δολοφονίες, με φόντο την αγορά του καφέ, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση, έχουν άμεση σύνδεση με το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα.

"Δεν έχουμε αποδείξεις, αλλά εδώ στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ έντονο το πρόβλημα του λαθρεμπορίου καφέ”, είπε χθες Παρασκευή ο κ. Στέφανος Σακάρος, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Καφέ (ΣΕΕΚ), σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήσε η ethosGROUP, με κεντρικό θέμα "Η καφεστίαση μετά το άνοιγμα της αγοράς". Σύμφωνα με τον ίδιο "υπάρχουν αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης που πηγαίνουν και έρχονται προς τη Βουλγαρία πολλές φορές την ημέρα και διακινούν λαθραίο καφέ”.

Η απώλεια εσόδων για τον δημόσιο κορβανά, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Καφέ (ΕΕΚ), μόνο από τη μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) υπολογίζεται σε 12 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννο Β. Μπενόπουλο, ιδρυτικό μέλος & πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ), "οι μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίων έρχονται από χώρες που είναι στην Ε.Ε. Επομένως υπάρχει και ένα τυπικό πρόβλημα στους ελέγχους”.

"Οι συγκεκριμένες ποσότητες καφέ”, όπως ανέφερε ο ίδιος στη χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση, "μπαίνουν λαθραία στη χώρα, διακινούνται λαθραία, πωλούνται χωρίς τιμολόγια σερβίρονται από τα καταστήματα εστίασης χωρίς νόμιμες διαδικασίες. Έτσι τροφοδοτείται μια ολόκληρη αλυσίδα. Αυτή η αλυσίδα βγάζει λεφτά και δυναμώνει όσο περνά ο καιρός”.

ΜΥΚΟΝΟΣ: Ο ΚΑΦΕΣ ΤΩΝ....150€ ΑΠΟ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΓΑΤΑΣ !!!

 


Δείτε το σχετικό βίντεο από το ρεπορτάζ του Mega:

ΚΡΗΤΗ: ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!

 


Μία απίστευτη υπόθεση φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Cretalive.

Ένας 48χρονος κρητικός εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες σε αστυνομικό τμήμα της ανατολικής Κρήτης και ομολόγησε ότι εκείνος είχε διαπράξει ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στην Αλικαρνασσό, το 1996. Ο 48χρονος άνδρας που τότε ήταν φοιτητής είχε καταφέρει να αποσπάσει από την ταμία της τράπεζας το ποσό των 450.000 σε δραχμές.

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά ο 48χρονος ένιωσε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ζητήσει συγνώμη με τον τρόπο του και να επιστρέψει μέσω της Αστυνομίας στην τράπεζα το ποσό των 1330 ευρώ, όσα δηλαδή και τα χρήματα που είχε αποσπάσει τότε.

Ο ίδιος φέρεται να εξήγησε στους εμβρόντητους αστυνομικούς τους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί σε αυτή την ομολογία τόσα χρόνια μετά. Για την συγκεκριμένη ληστεία του 1996 οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές Ασφαλείας είχαν ταυτοποιήσει ως εμπλεκόμενο ένα άλλο άτομο, το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή.

ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ: ΤΟ 2100 Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ-ΜΙΣΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ...
Αντιθέτως όλα αυτά τα χρόνια με τα ρουσφέτια και την αναξιοκρατία έδιωξε περισσότερους από 500.000 νέους, ενώ στο μεταναστευτικό μας έκαναν χώρα-μπάτε σκύλοι αλέστε !!!




Στα τέλη Απριλίου η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Eurostat) έδωσε στη δημοσιότητα τις προβολές του πληθυσμού των κρατών-μελών της Ε.Ε. ανά πενταετία από το 2020 μέχρι το 2100.

Του Μανόλη Δρεττάκη*

Οι προβολές αυτές είναι εκτιμήσεις για την εξέλιξη του πληθυσμού των χωρών της Ε.Ε. με βάση ορισμένες υποθέσεις για τη γονιμότητα (αριθμός παιδιών ανά γυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας), τη θνησιμότητα (θάνατοι ανά 1.000 κατοίκους) και τη μετανάστευση (την καθαρή εισροή μεταναστών). Σε καθέναν από τους παράγοντες αυτούς εκτός από το βασικό σενάριο με ή χωρίς μετανάστευση (που στηρίζεται σε μέσες τιμές γι’ αυτούς) υπάρχουν και παραλλαγές του, δηλαδή με υψηλή γονιμότητα, χαμηλή θνησιμότητα, υψηλή ή χαμηλή μετανάστευση.

Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε την προβολή του πληθυσμού της χώρας μας το 2060 και το 2100 σε σχέση με το 2020 μόνο με το βασικό σενάριο με μετανάστες και χωρίς μετανάστες. Στον σχετικό σχολιασμό θα συγκρίνουμε τις προβολές για την Ελλάδα με τις αντίστοιχες για τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Στην 1η στήλη του πρώτου μέρους του Πίνακα δίνεται ο πληθυσμός της χώρας με και χωρίς μετανάστες το 2020, στη 2η το 2060 και στην 3η το 2100. Στην 1η στήλη του δεύτερου μέρους του Πίνακα δίνεται η διαφορά του πληθυσμού το 2060 σε σχέση με το 2020, στη 2η το 2100 σε σχέση με το 2060 και στην 3η το 2100 σε σχέση με το 2020. Στις αντίστοιχες στήλες του τρίτου μέρους δίνονται οι ποσοστιαίες μεταβολές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΤΣΙ ΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!

 



Της Κατερίνας Καλογιάννη, enikos.gr

“Βροχή” πέφτουν οι καταγγελίες πολιτών που δέχτηκαν επίθεση “ηλεκτρονικού ψαρέματος” ή έπεσαν θύματα phishing, όπως λέγεται διεθνώς. Σκοπός των επιτήδειων είναι να παραπλανήσουν τα υποψήφια θύματά τους προκειμένου να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα και ευαίσθητες πληροφορίες, όπως όνομα χρήστη, ιδιωτικούς κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία κάρτας και λεπτομέρειες τραπεζικών λογαριασμών. Στόχος των κυβερνοεγκληματιών, που μπορεί να υποδύονται μία αξιόπιστη εταιρεία ή ακόμα και έναν φίλο ή γνωστό του ίδιου του θύματος, είναι αφού κερδίσουν την εμπιστοσύνη του να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες και να “βάλουν χέρι” στα χρήματά του.

Η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) Κέλλυ Ιωάννου μιλώντας στο enikos.gr ανέφερε ότι “οι κυβερνοαπατεώνες φροντίζουν τα απατηλά/ παραπλανητικά μηνύματά τους να έχουν λογότυπο, το οποίο μοιάζει με αυτό των πραγματικών εταιρειών/τραπεζών, για να γίνουν πιο πειστικοί”. Για παράδειγμα, εάν κάποιος εξαπατηθεί και συμπληρώσει τους κωδικούς του e-banking του έχει δώσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

“Εκτός όμως από το phishing μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απόπειρες/ επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος πραγματοποιούνται επίσης μέσω των social media. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται ψεύτικοι λογαριασμοί στο Messenger ή στο Inbox του Instagram, οι οποίοι μπορούν να σας στείλουν έναν σύνδεσμο με βίντεο και να ρωτάνε «Εσύ είσαι;» ή «Μοιάζει με εσένα», με σκοπό να σας τραβήξουν την προσοχή”, σημειώνει η κ. Ιωάννου τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο οι επιτήδειοι προσπαθούν να παραπλανήσουν το θύμα να κάνει κλικ στον σύνδεσμο έτσι ώστε εκείνοι να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΜΠΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ !!!

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ
Μην ξεχνάμε ότι πίσω από τα υδατοδρόμια στην Ελλάδα είναι οι Γερμανοί...
Δείτε σχετικά εδώ:



Τι μεταδίδει το insider.gr

Μπορεί επισήμως και με τα μέχρι τώρα δεδομένα το δοκιμαστικό πτητικό έργο των υδροπλάνων πάνω από τις ελληνικές θάλασσες να αναμένεται για τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Ιόνιο Πέλαγος και με βάση την Κέρκυρα, ωστόσο, ήδη στελέχη της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», που αποτελεί έναν από τους εταίρους της νέας αεροπορικής «Grecian Air Seaplanes», έχουν επεκτείνει τους… ορίζοντες ανάπτυξης του project «υδροπλάνα».

Όπως σημειώνει ο κ. Αναστάσιος Γκόβας, Πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», επίκεινται συνέργειες με έναν άλλο τομέα με τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την οικονομία, την Κρουαζιέρα. Μια σύμπραξη αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Πώς «κουμπώνουν» τα «υδροπλάνα» με τα «κρουαζιερόπλοια»;

Όπως αναφέρθηκε, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια με υδροπλάνα στη χώρα μας στο Ιόνιο Πέλαγος. Ως γνωστόν, η «Ελληνικά Υδατοδρόμια», μαζί με ισχυρό γερμανικό fund, που επενδύει στην χώρα μας μέσω της AXIONAIR, και την κα. Μαρία Τόκτωρ έχουν συστήσει την Grecian Air Seaplanes η οποία θα ξεκινήσει πτήσεις με 2 ή 3 αμφίβια υδροπλάνα 19 θέσεων στο Ιόνιο. Ωστόσο, η Κέρκυρα, τα άλλα νησιά και οι ομορφιές του Ιονίου Πελάγους προσελκύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες δρομολόγια με κρουαζιερόπλοια. Υπολογίζεται ότι προ πανδημίας ετησίως στην Κέρκυρα «έδεναν» περί τα 450 κρουαζιερόπλοια κατά μέσο όρο, αριθμός που οι άνθρωποι της Grecian Air Seaplanes ελπίζουν να προσεγγιστεί εκ νέου όταν περάσει η υγειονομική κρίση.

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΗ: ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ !!!



Την Τρίτη 1η Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για ρύθμιση έως 240 δόσεις και ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς εξηγεί στο Usay.gr πώς θα λειτουργήσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Βήματα

1.Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος, παρέχοντας εξουσιοδότηση για την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου.

2. Το σύστημα θα αντλεί όλα τα στοιχεία που αφορούν σε οφειλές, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία.

3.Μετά αυτοματοποιημένα η πλατφόρμα θα ορίζει τη ρύθμιση για εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!

 


Αν είσαι μάνατζερ και δουλεύεις στην Ελλάδα, πληρώνεσαι καλά. Θα πληρωνόσουν όμως καλύτερα, αν δούλευες στην Ιταλία, τη Φινλανδία, ακόμη και στην Κύπρο. Αν είσαι απλός εργαζόμενος δεν πληρώνεσαι πολύ καλά και σίγουρα χειρότερα απ’ ό,τι αν δούλευες στην Ολλανδία, την Ιρλανδία, ακόμη και στη Μάλτα.

Τα στοιχεία της Eurostat, με τιμές 2018, καταδεικνύουν ότι οι μάνατζερ είναι σαφώς οι πιο καλοπληρωμένοι επαγγελματίες στην Ευρώπη, με μεικτές ωριαίες αποδοχές 28,6 ευρώ. Ακολουθούν οι επαγγελματίες με 21,4 ευρώ και οι τεχνικοί με 17,8 ευρώ.

Στον αντίποδα τα επαγγέλματα που απαιτούν στοιχειώδη εκπαίδευση (υπηρεσίες καθαρισμού, βοήθεια στο σπίτι, πωλητές στο δρόμο) είναι τα χειρότερα αμειβόμενα στο σύνολο των κρατών – μελών, με την εξαίρεση της Δανίας, όπου άλλοι υπάλληλοι του τομέα υπηρεσιών λαμβάνουν ακόμη χαμηλότερο μισθό. Σε επίπεδο Ε.Ε. οι εργαζόμενοι των επαγγελμάτων αυτών αμείβονται με 9,7 ευρώ την ώρα.

Πιο χαμηλόμισθοι οι Έλληνες χαμηλόμισθοι

Στις χειρότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, οι μοναδικές χώρες που βρίσκονται σε επίπεδα χαμηλότερα από την Ελλάδα είναι οι Πορτογαλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Κροατία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΑΜΟΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» !!!

 


Κάθε Παρασκευή στις 15:00' «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» με τους Κυριάκο Τόμπρα και Λεωνίδα Στάμο !!!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΑΜΙΜΠΙΑ !!!

ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΨΟΥΣ 1,1 ΔΙΣ...ΑΝΤΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ
Ακούγεται λίγο αλλά συμφωνία Siemens- Ελληνικού Δημοσίου..περί επενδύσεων που τελικά ήταν σκέτη κοροϊδία...Να δούμε πότε θα αναγνωρίσουν και τα εγκλημάτα τους στην Ελλάδα επί κατοχής...αλλά δεν θα τα αναγνωρίσουν ποτέ γιατί δεν είναι κορόιδα...Αν το κάνουν θα πρέπει να πληρώσουν τις πολεμικές επανορθώσεις !!!



Η κυβέρνηση της Γερμανίας αναγνώρισε σήμερα, για πρώτη φορά, ότι η χώρα διέπραξε «γενοκτονία» σε βάρος των φυλών Χερέρο και Νάμα στη Ναμίμπια την εποχή της αποικιοκρατίας και υποσχέθηκε να χορηγήσει στη χώρα της Αφρικής αναπτυξιακή βοήθεια ύψους 1 δισεκ. ευρώ και πλέον.

Ιστορικοί λένε ότι κάπου 65.000 από τα συνολικά 85.000 μέλη της φυλής Χερέρο και τουλάχιστον 10.000 από τα 20.000 μέλη της φυλής Νάμα σκοτώθηκαν επί των ημερών της γερμανικής αυτοκρατορίας, όταν η σημερινή Ναμίμπια αποκαλείτο Γερμανική Νοτιοδυτική Αφρική (1884-1915).

«Χαρακτηρίζουμε πλέον επίσημα τα γεγονότα εκείνα αυτό που ήταν, αν ιδωθούν από τη σκοπιά του σήμερα: γενοκτονία», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας, σε ανακοίνωσή του με την οποία χαιρετίζει την επίτευξη «συμφωνίας» με τη Νιαμέ, έπειτα από πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων.

«Σε μια χειρονομία αναγνώρισης των ανυπολόγιστων δεινών που υπέστησαν τα θύματα, θέλουμε να υποστηρίξουμε τη Ναμίμπια και τους απογόνους των θυμάτων με ένα μεγάλο πρόγραμμα ύψους 1,1 δισεκ. ευρώ για την ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη» της χώρας, πρόσθεσε στην ανακοίνωση ο γερμανός ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ATTICA BANK: ΑΒΑΣΙΜΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΦΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

 



Η Attica Bank, σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης της, υπογραμμίζει σε νέα ανακοίνωση της ότι "σημερινά (έντυπα και ηλεκτρονικά) δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απορρόφηση της τράπεζας από έτερα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα είναι απολύτως αβάσιμα και δεν υφίσταται καμία τέτοια διαδικασία ή πληροφόρηση".

Σημειώνεται ότι "ανάλογη ανακοίνωση διάψευσης προς το επενδυτικό κοινό έχει εκδώσει στις 26-05-2021 και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρει η Attica Bank και προσθέτει:

CHIPITA: ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ 2 ΔΙΣ !!!

 


Ανακοινώθηκε το μεγάλο deal: Η Mondelez εξαγόρασε την Chipita με ένα χρηματικό αντίτιμο περίπου στα 2 δισ. δολάρια.

Τα προϊόντα της Chipita, που παράγονται σε 13 εργοστάσια και πωλούνται σε περισσότερες από 50 χώρες, προσεγγίζουν δύο δισεκατομμύρια καταναλωτών. Η εξαγορά θα δώσει τη δυνατότητα στη Mondelēz International να προσφέρει στους καταναλωτές ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων αρτοποιίας, όπως μπισκότα, κέικ και, τώρα για πρώτη φορά, προϊόντα ζύμης και να καλύψει την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση για αυτό το κομμάτι της αγοράς.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι το ξεκίνημα του Σπύρου Θεοδωρόπουλου με την Chipita. Όπως σημειώνει το Mononews.gr, όλα ξεκίνησαν το 1986, όταν ο τότε 28χρόνος επιχειρηματίας αποφάσισε να αγοράσει την Chipita, η οποία είχε σαν βασικό αντικείμενο την παραγωγή αλμυρών σνακ και συγκεκριμένα τα γαριδάκια. Ένα προϊόν που σύμφωνα με τον ίδιο, «κανένας δεν το είχε σε υπόληψη – οπότε κάθε τόσο έβγαιναν διατάξεις, απαγορεύανε τη κυκλοφορία του έξω απ’ τα σχολεία, γιατί δεν είναι καλά για τα παιδιά κλπ.». Η μικρή βιοτεχνία τότε απασχολούσε όλους και όλους 45 εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στον 2ο όροφο διαμερίσματος στο Μοσχάτο. Προτεραιότητα να βγει ο μήνας και να πληρωθούν οι υποχρεώσεις.

«Ουσιαστικά ήταν μια δουλειά για να βιοπορευτούμε όπως λέγαμε εκείνα τα χρόνια».

7 ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! LOCKDOWN ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

9 (!!!) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, κκ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ και ΟΛΓΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΡΙΔΑ ΣΤΑΘΑΚΟΥ-ΔΑΡΣΑΚΛΗ και ΜΑΡΙΑ ΛΙΒΑΝΙΟΥ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!

ΜΠΑθηνών 929/2021

ΜΠΑθηνών 998/2021

ΕιρΑθηνών 211/2021

ΕιρΑθηνών 234/2021

ΕιρΑθηνών 237/2021

ΕιρΑθηνών 235/2021

ΕιρΑθηνών 236/2021

ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΙΙΙ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ !!! ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 


Διαβάστε και αναλυτικά εδώ:
ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΔΡΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!! ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP !!!


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ INTERPOL ΣΕ 9 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ !!! ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ 1.600 ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Ασία κατά της οικονομικής απάτης στο διαδίκτυο οδήγησε στη σύλληψη 85 ανθρώπων και στο πάγωμα περισσότερων από 1.600 τραπεζικών λογαριασμών μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα η Ιντερπόλ.

"Οι απατεώνες στο διαδίκτυο προσπαθούν συχνά να εκμεταλλευτούν την απουσία συνόρων που χαρακτηρίζει το ίντερνετ βάζοντας στόχο θύματα ή μεταφέροντας παράνομα κεφάλαια στο εξωτερικό", αναφέρει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε η Ιλάνα ντε Βιλντ, διευθύντρια της διεύθυνσης πάταξης του Οργανωμένου Εγκλήματος και Νέων Μορφών Εγκληματικότητας στην Ιντερπόλ, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λιόν.

Η επιχείρηση αυτή με την ονομασία "Haechi-I", την οποία συντόνισε η Ιντερπόλ κινητοποιώντας 9 ασιατικές χώρες, επέτρεψε εξάλλου να κατασχεθούν 83 εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κεφάλαια μετά την επίλυση 892 υποθέσεων στις περισσότερες από 1.400 έρευνες που έχουν ανοίξει.

Μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στην ευρεία επιχείρηση, κατά την οποία κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 40 εξειδικευμένοι αστυνομικοί, βρίσκονται η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, η Κίνα, η Ινδονησία, το Λάος, οι Φιλιππίνες, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα.

ΕΝΤΟΛΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ Ή ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

 



Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μαζί με τον πτωχευτικό κώδικα. «Όποιος δεν ρυθμίζει, πτωχεύει» είναι το motto που χρησιμοποιούσαν οι Θεσμοί.

Και τα εγγυημένα δάνεια στον εξωδικαστικό – Απορρίφθηκε αντίθετο αίτημα των τραπεζών

Εν τω μεταξύ μέσα στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού εντάσσονται και τα εγγυημένα δάνεια των τραπεζών, παρά το γεγονός πως οι τράπεζες ζήτησαν από τη κυβέρνηση αλλαγή της νομοθεσίας για αυτά, δηλαδή να μην μπορούν αυτά να κουρεύονται και να ρυθμίζονται.

Ωστόσο η κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρόταση των τραπεζών και σημείωσε πως ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις τα δάνεια αυτά θα μπορέσουν να εισέλθουν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ιδιαίτερα αν οι επιχειρήσεις έχουν και χρέη προς το Δημόσιο.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη έχει δύο μεγάλες διαβαθμίσεις:

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΔΡΟΥΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!! ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP !!!



Σόιμπλε και Μέρκελ αποφάσιζαν μόνοι...Ελλιπής η ενημέρωση της γερμανικής Βουλής για την ελληνική κρίση !!!


Τον Ιούλιο του 2015 η γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ενημερώσει εγκαίρως τη Βουλή για το ποια γραμμή θα ακολουθήσει στις διαπραγματεύσεις στα ευρωπαϊκά όργανα για το τρίτο πρόγραμμα Βοήθειας προς την... Ελλάδα. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστηρίου της Καρλσρούης, δικαιώνοντας σχετική προσφυγή του κόμματος των Πρασίνων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, η γερμανική βουλή ενημερώθηκε μόνο εκ των υστέρων, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων για τη στάση που τήρησαν ο τότε υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Eurogroup στις 11 και 12 Ιουλίου, αλλά και η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 12 και 13 Ιουλίου.

Επικαλούμενο το άρθρο 23 του Συντάγματος το ανώτατο γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο τονίζει πως σε θέματα της ΕΕ η κυβέρνηση υποχρεούται να ενημερώνει τη Βουλή πλήρως και εγκαίρως.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 28/05/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΤΟ BITCOIN ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Του Γ. Χ. Παπαγεωργίου

Εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία η παγκόσμια οικονομία λειτουργεί υπό πολύ ιδιόμορφες, πρωτοφανείς συνθήκες. Μετά το κραχ του 2008 οι κεντρικές τράπεζες δημιουργούν αδιάκοπα νέο χρήμα, με το οποίο αγοράζουν ομόλογα και άλλα «χαρτιά» για να διοχετεύσουν το χρήμα στην αγορά προκειμένου -και σε συνδυασμό με τα χαμηλά επιτόκια- να υποστηρίξουν την οικονομική δραστηριότητα, τις τράπεζες και συνολικά το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Είναι η «ποσοτική χαλάρωση», το λεγόμενο και «τύπωμα χρήματος». Υπολογίζεται ότι συνολικά έχουν τυπωθεί περί τα 29 τρισ. δολάρια από το 2007, τη στιγμή που το παγκόσμιο ΑΕΠ ανέρχεται σε περίπου 100 τρισ. δολάρια.

Αργά ή γρήγορα οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να ομαλοποιήσουν την κατάσταση αυξάνοντας τα επιτόκια και «μαζεύοντας» όλο αυτό το χρήμα που έχουν διοχετεύσει στην παγκόσμια αγορά.

Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι ουδείς είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι τα έκτακτα αυτά νομισματικά μέτρα μπορούν να αποσυρθούν χωρίς παρενέργειες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε παγκόσμιο κραχ.

Καθώς μάλιστα εμφανίζονται ενδείξεις πληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία -για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια-, η πίεση για αύξηση των επιτοκίων και παύση της ποσοτικής χαλάρωσης (το λεγόμενο «tapering») ενισχύεται.

Προς το παρόν οι κεντρικές τράπεζες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν βλέπουν πραγματικό πληθωριστικό κίνδυνο, θεωρώντας ότι η όποια αύξηση των τιμών θα είναι παροδική, και συνεχίζουν να τυπώνουν χρήμα.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ DG COMP ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΥ !!!

 

Από το insider.gr


Το σχετικό «πράσινο φως» από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή την περίφημη DG COMP, περιμένουν πλέον στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να κλείσει μια βασική εκκρεμότητα και να γίνει επιτέλους πράξη η προώθηση της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος.

Οπως αναφέρουν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από πλευράς τους έχει γίνει ότι απαιτούνταν για να μη «χαθεί» το έργο και να μην εκτροχιαστεί περαιτέρω το χρονοδιάγραμμα. Όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να μεταστρέψει τη στάση της Κομισιόν και να την κάνει να δεχθεί την ένταξη του έργου ως «γέφυρα» στη νέα Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ 2021-2027).

Πρόσφατα μάλιστα, ο κ. Καραμανλής είχε σημειώσει ότι «πετύχαμε τη συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Επιτροπής, εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, στη συνέχεια προχωρήσαμε στην επανένταξη του έργου στη Σύμβαση Παραχώρησης της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ. Τώρα, αναμένουμε το σχετικό πράσινο φως από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, την DG COMP, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Επομένως, παρά και την κρίση του κορονοϊού, το χρονοδιάγραμμα δεν έχει μεταβληθεί και είναι εφικτός ο στόχος υλοποίησης του έργου το 2024. Εφόσον επιτευχθεί σύντομα η ολοκλήρωση των διαδικασιών από πλευράς Ε.Ε., βάσει παλιότερου σχεδιασμού προγραμματίζονταν: μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 να έχει κατασκευαστεί το κομμάτι Μιντιλόγλι - Κάτω Αχαΐα, μέχρι τον Μάρτιο του 2023 να είναι έτοιμο το κομμάτι Κάτω Αχαΐα – Πύργος και το πρώτο εξάμηνο του 2024 να έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος.

Προχθές, δε, ο κ. Καραμανλής, σε σχετική του συνέντευξη, επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι:

· «Πρώτον, βάλαμε τέλος στο αδιέξοδο της κατάτμησης σε 8 κομμάτια.

· Δεύτερον, δουλέψαμε συστηματικά και τελικά πετύχαμε την αλλαγή στάσης της Κομισιόν για τη δυνατότητα χρηματοδότησής του πέραν του 2023.

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΕΜΑΣ !!!

 


Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα Σεπόλια καταγγέλλει ένας από τους κατοίκους της περιοχής που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε «γκέτο» εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών. Οι πολίτες παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους σε αστυνομικές αρχές και τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει δράση, εξακολουθούν να παραμένουν αβοήθητοι και να έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την εγκληματικότητα και την εξαθλίωση.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΧΗΡΕΙΑΣ !!!

 


Τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις χηρείας του Ιουνίου 2021, κατ' εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, θα επιστραφούν


Αναστέλλονται για έναν μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις χηρείας, που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 4387/16 περί επιζώντων συζύγων, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4611/19 της προηγούμενης κυβέρνησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι συνταξιούχοι που διαπίστωσαν περικοπή στη σύνταξή τους θα πρέπει να προσκομίσουν, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021, τη σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο υποκατάστημα στο οποίο ανήκουν. Τα ποσά που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις χηρείας του Ιουνίου 2021, κατ' εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων, θα επιστραφούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από τον e-ΕΦΚΑ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΜΑΪΟΥ !!!

 


Ποιοι κωδικοί εντάσσονται στην απόφαση


Αναστέλλονται κατά εξήντα (60) ημέρες και αναδρομικά για τον μήνα Μάιο (από την 1η.5.2021 και μέχρι την 31η.5.2021) οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων, για κλειστές με κρατική εντολή ή πληττόμενες επιχειρήσεις.

Με την απόφαση Α.1115 καθορίζονται ποιοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του μέτρου. Η αναστολή αφορά επιταγές, συναλλαγματικές κλπ αξιόγραφα τα οποία οφείλονται από επιχειρήσεις που:

- είτε έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους κατ' εφαρμογή κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, με δραστηριότητα που εμπίπτει στους ΚΑΔ (συνημμένο Παράρτημα 1),

- είτε έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, με δραστηριότητα που εμπίπτει στους ΚΑΔ (συνημμένο Παράρτημα 2), και εμφανίζουν μειωμένο κύκλο εργασιών μεγαλύτερο του 40% για την περίοδο από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο έτους 2019.

- είτε ιδρύθηκαν μετά την 1η.1.2020, με δραστηριότητα που εμπίπτει στους ΚΑΔ αυτούς (στα συνημμένα Παραρτήματα 1 και 2), μη συνυπολογιζομένου του κύκλου εργασιών τους.

Προϋποθέσεις Υπαγωγής – Δικαιούχοι

Η προϋπόθεση του μειωμένου κύκλου εργασιών το 2020 κατά ποσοστό μεγαλύτερο από 40% σε σχέση με το 2019, για τις πληγείσες επιχειρήσεις υπολογίζεται ως ακολούθως:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΑΜΑ ;;; ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

 


Η Κομισιόν απέρριψε αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επίσπευση της αξιολόγησης και έγκρισης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, αν και αναγνωρίζει επί της αρχής ότι κινείται προς την ορθή κατεύθυνση με πλάνο χρησιμότατων και ρεαλιστικών μεταρρυθμίσεων. Το αίτημα της Αθήνας βασίστηκε στο σκεπτικό ότι, με δεδομένη την πληρότητα του σχεδίου και την έγκαιρη υποβολή του, η Κομισιόν οφείλει να συμβάλει στην προβολή των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας στις παγκόσμιες αγορές, διευκολύνοντας την προσέλκυση επενδύσεων. Ωστόσο η αρνητική απάντηση των αρμόδιων αξιωματούχων στηρίχτηκε στο αντεπιχείρημα ότι θα υπάρξουν, πιθανότατα, μελλοντικές παρενέργειες από τη βιαστική εξέταση του ελληνικού Σχεδίου, χωρίς προηγούμενη ωρίμανσή του. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι απόφαση της ηγεσίας της Κομισιόν είναι να ολοκληρωθεί, πριν από οποιαδήποτε επιμέρους κίνηση, η γενική αξιολόγηση των εθνικών προγραμμάτων όλων των χωρών-μελών. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει περίπτωση σύντμησης των χρονοδιαγραμμάτων για οποιοδήποτε μεμονωμένο κράτος-μέλος ή για ομάδες κρατών-μελών με ομοειδή προβλήματα, όπως οι χώρες του Νότου.

Το δυσάρεστο και ανησυχητικό στοιχείο για την ελληνική πλευρά είναι ότι η γενική αξιολόγηση των στόχων των κρατών-μελών θα απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς τα Σχέδια θα μελετηθούν και από το Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ. Θεωρείται παραπάνω από βέβαιο ότι θα ζητηθούν, από όλα τα κράτη-μέλη, συμπληρωματικά ή τροποποιητικά οικονομικά στοιχεία για κάθε προτεινόμενη μεταρρύθμιση. Πάντως, η υποβολή νέων στοιχείων ίσως αποδειχθεί πρακτικά ωφέλιμη, ώστε να προληφθεί το χειρότερο ενδεχόμενο της επαναδιαπραγμάτευσης του Σχεδίου Ανάκαμψης της Ελλάδας, όπως θα επιθυμούσαν οι πιο “σκληροί” γραφειοκράτες της Κομισιόν στη γραμμή των περσινών “αρνητών” (Αυστρία, Ολλανδία, Σουηδία και Δανία) που επέμεναν στη χορήγηση μόνο δανείων αντί του –τελικά υιοθετηθέντος– μείγματος επιδοτήσεων και δανείων.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΓΙΑ 1.900.000€ ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ Η ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!

 

Αιγύπτιος ο νέος ιδιοκτήτης σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς


Άλλαξε χέρια την Τετάρτη η βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το newmoney, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ξεκίνησε στις 10 το πρωί σήμερα με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.582.000 ευρώκαι ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι με τιμή κατακύρωσης στα 1.910.000 ευρώ.

Η κατασχεμένη ιδιοκτησία του γνωστού σχεδιαστή βρίσκεται στην περιοχή Φτελιά της Μύκονου και αποτελείται από κτήμα 4.804 τ.μ., υπόγειο 149,30 τ.μ ισόγειο 241,20 τ.μ., πρώτο όροφο 133,11τ.μ και πισίνα με επιφάνεια 120 τ.μ.

Ο γνωστός επιχειρηματίας επιβεβαίωσε την είδηση του newmoney για την πώληση του ακινήτου, με σχετικό ποστ στα social media. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος ιδιοκτήτης κατάγεται από την Αίγυπτο. 

ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ...ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ

«Οι 2.700 δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως αύξησαν τον πλούτο τους κατά 60% στο έτος του κορονοϊού, τη στιγμή που στις περισσότερες χώρες του κόσμου η οικονομία έχει καταρρεύσει».

Ο διάσημος Γερμανός οικονομολόγος, Μάρτσελ Φράτσερ δεν μασάει τα λόγια του: Πρόκειται για διεστραμμένη εξέλιξη» γράφει σε άρθρο του στην Die Zeit . «Ο Covid-19 δεν ήταν ιός ίσων ευκαιριών», λέει ο Αμερικανός νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς.

«Οι δισεκατομμυριούχοι είναι οι νικητές της πανδημίας»,προσθέτει ο Μάρτσελ Φράτσερ.

« Νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο αύξησαν την περιουσία τους κατά πέντε τρισεκατομμύρια δολάρια (περισσότερα από τέσσερα τρισεκατομμύρια ευρώ) τον περασμένο χρόνο.
 

Την ίδια ώρα που η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έπεσαν σε απόλυτη φτώχεια ως αποτέλεσμα της πανδημίας και έπρεπε να ζουν με λιγότερα από 1,80 δολάρια την ημέρα, για τους πολύ πλούσιους το 2020 ήταν η πιο επιτυχημένη από οικονομική άποψη χρονιά στην ανθρώπινη ιστορία», σημειώνει ο Μάρτσελ Φράτσερ, Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας(DIW).

Στην πλούσια Γερμανία, για παράδειγμα, σύμφωνα με μια μελέτη του DIW, το πλουσιότερο 10% των Γερμανών κατέχει τουλάχιστον το 56% του συνολικού καθαρού πλούτου. Το φτωχότερο 50% ,κατέχει μόλις το 1,3% του πλούτου.

Που να το φανταζόταν ο μεγάλος Γερμανός λογοτέχνης Μπέρτολτ Μπρεχτ όταν έγραφε σε ένα από τα ποιήματά του το 1934 με τίτλο: « Αχ, όσο πιο πρωί σηκώνεται ο φτωχός», ότι σχεδόν έναν αιώνα μετά, η κατάσταση θα ήταν το ίδιο δραματική:

«Ο πλούσιος και ο φτωχός στάθηκαν εκεί και κοίταξαν ο ένας τον άλλο: Και ο φτωχός είπε :Αν δεν ήμουν φτωχός, δεν θα ήσουν πλούσιος… Αχ, όσο πιο πρωί σηκώνεται ο φτωχός, τόσο πιο πολλά κερδίζει ο πλούσιος. Σχεδόν είχα ξεχάσει πως ισχύει και κάτι τέτοιο: Ο εργαζόμενος ούτε τρώει», έλεγε ο Μπρεχτ. Που να φανταστεί ότι χύθηκαν τόσα ποτάμια αίμα για να φτάσουμε στο σημείο οι 2.700 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο να έχουν εισόδημα 13 τρισεκατομμύρια δολάρια! Οσο και 4,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι .

Τα στοιχεία προκύπτουν σε συνεργασία των Financial Times με τη Morgan Stanley : Ο αριθμός των υπερ-πλούσιων αυξήθηκε από 2.000 σε 2.700 παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της πανδημικής χρονιάς. Ένα από τα πιο εκθαμβωτικά παραδείγματα είναι ο ιδρυτής της Tesla , Ελον Μασκ, ο οποίος αύξησε την προσωπική του περιουσία από 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Και δεν είναι η εξαίρεση: Το αφεντικό της Amazon, Τζεφ Μπέζος με προσωπική περιουσία 155 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών ειδών «LVMH», με περιουσία 132 δισεκατομμύρια ευρώ, θεωρείται ο πλουσιότερος Ευρωπαίος. Ο Αρνό είναι ο μόνος από τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο που δεν προέρχεται από τις ΗΠΑ. Κάποιοι άλλοι δισεκατομμυριούχοι επίσης , έχουν περιουσία ίση με το 5% του ΑΕΠ της χώρας τους. 


Το «χρυσό» κλάμπ πενταπλασιάστηκε

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ-ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ» ΕΝΟΙΚΙΑ !!!

 


Στα εξώδικα και στην έκδοση διαταγής πληρωμής καταφεύγουν πλέον οι ιδιοκτήτες που έχουν υπεκμισθώσει τα ακίνητά τους σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες διεκδικώντας να πάρουν πίσω το μέρος του ενοικίου που δεν εισέπραξαν τους μήνες της πανδημίας.

Λόγω της αδυναμίας του υπουργείου Οικονομικών να δώσει ξεκάθαρη λύση πάνω στο ποιος δικαιούται μείωση ενοικίου και ποιος πρέπει να αποζημιωθεί στην περίπτωση των υπεκμισθώσεων, οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να εισπράξουν τα ποσά από τα ενοίκια τα οποία θεωρούν ότι αδίκως «κουρεύτηκαν» από τους υπεκμισθωτές τους.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες περιμένουν την αποζημίωσή τους από τον Μάρτιο του 2020(υπολογίζεται πως έχουν χαθεί ποσά της τάξης των 15.000 και 20.000 ευρώ!) καθώς το υπουργείο Οικονομικών, εδώ και 15 μήνες, δεν έχει δώσει ξεκάθαρη λύση στο θέμα των υπεκμισθώσεων.

Το πρόβλημα αφορά σε περιπτώσεις που μετά την αρχική μίσθωση έχει ακολουθήσει μισθωτήριο που έχει υποβληθεί από τον μισθωτή, για υπεκμίσθωση του ακινήτου προς τρίτο πρόσωπο (υπομισθωτή). Έτσι, όπως έχει σήμερα η κατάσταση, αποζημίωση δικαιούνται μόνον οι υπεκμισθωτές, πολλοί από τους οποίους περικόπτουν παράνομα το μίσθωμα προς τους ιδιοκτήτες. Δηλαδή, όπως είναι διατυπωμένη η ισχύουσα νομοθεσία, φαίνεται ότι δικαιούχος μείωσης ενοικίου είναι μόνον ο υπομισθωτής και δικαιούχος αποζημίωσης μόνον ο υπεκμισθωτής, ο οποίος και οφείλει να καταβάλει στον ιδιοκτήτη-εκμισθωτή ολόκληρο το συμφωνημένο μίσθωμα.

ΓΙΑΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ !!!

 



Του Μάκη Ανδρονόπουλου


Όταν σε μια χώρα που έκλεισε το 2020 με δημόσιο χρέος στο 205,6% του ΑΕΠ και το οποίο ανήλθε τον Μάρτιο του 2021 στα 380,7 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 18,9 δισ. στο 12μηνο και με ένα ΑΕΠ μόλις στα 165,83 δισ. ευρώ (-9,6%) είναι να απορεί κανείς γιατί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποποιήθηκε προ καιρού ρητά την προοπτική να γίνει η Ελλάδα χώρα παραγωγός φυσικού αερίου;Το ερώτημα καθίσταται πιο επιτακτικό καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε τα 16,1 δισ. ευρώ πέρσι, τα χρέη προς την εφορία εκτινάχθηκαν στα 109 δισ. ευρώ και το ιδιωτικό χρέος έχει καταστεί δυσθεώρητο στα 254 δισ. ευρώ. Το κακό είναι ότι η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος και ευαγγελίζεται μια ανάπτυξη, που θα αλλάξει το λόγο του χρέος προ το ΑΕΠ. Όμως κι εκεί τα πράγματα και πάλι θολώνουν.

Οι πόροι του Ταμείου Ανάπτυξης θα δώσουν μια σωρευτική αύξηση στο ΑΕΠ μόλις 7% σε βάθος εξαετίας, και από την άλλη, όλοι αντιλαμβάνονται πως έρχεται κάποιας μορφής υβριδική λιτότητα, η οποία δεν αντέχεται ούτε ως ιδέα. Επιπλέον, υπάρχει και η πραγματική ανάγκη για πολύ μεγάλες δαπάνες όχι μόνο για την άμυνα της χώρας, αλλά και για την προβολή ισχύος σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαρή χώρα πρέπει να αποκτήσουμε και επιθετικά όπλα.Σημειωτόν ότι η αμερικανική πολιτική αλλάζει σε πολλά πεδία που άμεσα ή έμμεσα μας αφορούν, όπως η ακύρωση της πρόθεσης επιβολής κυρώσεων για τον ρωσογερμανικό North Stream II. Φαίνεται, μάλιστα, ότι εξετάζεται και η ακύρωση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τους S-400. Να προσθέσουμε εδώ και την ψυχρολουσία από την αμερικανική πρόταση για τις φρεγάτες… 


Δημογραφικό

ΚΥΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !!!

 

Του Γεώργιου Αν. Νικολακόπουλου,
δικηγόρος

 
Τα funds που αγόρασαν τα δάνεια πλήρωσαν ένα μικρό ποσό της αξίας της οφειλής και ο δανειολήπτης δεν είχε δικαίωμα να επωφεληθεί από ένα τέτοιο σημαντικό κούρεμα!

Η αναστολή των εκτελέσεων -πλειστηριασμών λόγω της πανδημίας έφτασε στο τέλος στις 6 Απριλίου του τρέχοντος έτους και οι τράπεζες και οι νέοι ιδιοκτήτες των χαρτοφυλακίων δανείων ετοιμάζονται για χιλιάδες πλειστηριασμούς, ακόμη και πρώτης κατοικίας!

Ειδικότερα, η προστασία της πρώτης κατοικίας έως 31 Μαΐου έχει σωρευτικά πολλές προϋποθέσεις και αφορά αποκλειστικά τους πληγέντες οικονομικά από την πανδημία. Συνεπώς, λ.χ. ένας χαμηλοσυνταξιούχος ο οποίος δεν είχε μείωση εισοδήματος λόγω των διατάξεων για τον περιορισμό της μετάδοσης του covid-19, δεν έχει προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του!

Παράλληλα, η κατάργηση του νόμου Κατσέλη και η συνταγματικά αίολη “επιτάχυνση” της διαδικασίας των εκκρεμών υποθέσεων του εν λόγω νόμου, σε συνδυασμό με το νέο ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο του νέου πτωχευτικού κώδικα, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα έξαρσης των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών από τον Ιούνιο!

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ & ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ : 2η ΑΝΑΓΝΩΣΗ !!!

   

“ΜΜΕ: Μέσα Μαζικού Εμπαιγμού”
Alexandros Raskolnick

Επειδή άλλα πρέπει να μας καίνε περισσότερο από το κυριαρχικό δικαίωμα ενός τρίτου 
κράτους να επιχειρεί τη σύλληψη ενός καταδικασμένου και καταζητούμενου υπηκόου του, 
ας έχουμε υπόψη μας δυο-τρία πράγματα:

Ο συντελεστής Τζίνι αναπτύχθηκε από τον Ιταλό στατιστικό και κοινωνιολόγο Corrado Gini 
και αφορά στη μέτρηση της κατανομής του εισοδήματος ή του πλούτου των κατοίκων ενός 
έθνους. Είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μέτρο της κοινωνικής ανισότητας. 
Από τα στοιχεία του 2021, βλέπουμε ότι η χώρα με τις μεγαλύτερες ανισότητες είναι σήμερα 
η Νότια Αφρική (τιμή συντελεστή = 63) ενώ η Λευκορωσία με τιμή συντελεστή 25.2 κατατάσσεται 
στην τρίτη καλύτερη θέση παγκοσμίως, πίσω μόνο από τα Νησιά Φερόε και τη Σλοβενία.
Πηγή:(https://worldpopulationreview.com/country-rankings/gini-coefficient-by-country)

Διαβάζουμε σήμερα στην “Καθημερινή” ( https://www.moneyreview.gr/.../sta-ypsi-oi-apodoseis
-ton... ) ότι "η οικονομία της Λευκορωσίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, 
εμφάνισε ύφεση μόλις 0,9% το 2020, καθώς σ’ αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν 
εφάρμοσε αυστηρά περιοριστικά μέρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας". Χρειάζεται όμως 
εδώ και η συμπληρωματική διευκρίνηση ότι η Λευκορωσία μέχρι χθες μετρούσε λόγω κορωναϊού
294 νεκρούς ανά εκατομμύριο όταν εμείς, στην Ελλάδα, έχουμε φτάσει τους 1139 και δυστυχώς, 
όλο ανεβαίνουμε! https://www.worldometers.info/coronavirus/

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ LOCKDOWN ΤΙ ;;;

 


 Του Νίκου Νικολόπουλου

«Έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Gallup που έχει έδρα στις ΗΠΑ, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 300.000 ανθρώπων σε 117 χώρες, έδειξε ότι οι μισοί από αυτούς που έχουν δουλειά κέρδισαν λιγότερα χρήματα λόγω των διακοπών της εργασίας τους που προκάλεσε η πανδημία της COVID-19, δηλαδή 1,6 δισεκατομμύριο ενήλικες παγκοσμίως, σύμφωνα με την έρευνα.»

«Λιγότεροι από ένας στους δέκα από αυτούς που είχαν δουλειά στην Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία δήλωσαν ότι σταμάτησαν να εργάζονται προσωρινά. Στις ΗΠΑ το ποσοστό ανερχόταν σε 39%, σύμφωνα με την έρευνα.Η δημοσκόπηση αυτή έδειξε επίσης ότι ένας στους τρεις ερωτηθέντες έχασε τη δουλειά του ή την επιχείρησή του λόγω της πανδημίας, δηλαδή λίγο πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως.» (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αυτά συμβαίνουν στον κόσμο. Στο παρόν βρισκόμαστε σε κρίση και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Παντού. Στην Ελλάδα τι ;

Στην Ελλάδα βασιλεύει η εξαπάτηση των πολιτών από την κυβέρνηση, με την βοήθεια βεβαίως των «πετσωμένων» ΜΜΕ, για τα μελλοντικά οικονομικά στοιχεία. Το δεδομένο όμως είναι ότι στα δύο τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει υποστεί μία ασύλληπτη οικονομική καταστροφή. Μία οικονομική καταστροφή η οποία συγκαλύπτεται ακόμα και τώρα από τις κυβερνητικές εξαγγελίες που με συνεχείς αναμορφώσεις των οικονομικών στοιχείων προσπαθούν να εμφανίσουν μειωμένο το έλλειμμα.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ: ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!

ΕΥΝΟΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ PEPP Η ΕΛΛΑΔΑ(ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ)
Τα δύσκολα είναι μπροστά και η κρίση θα αρχίσει να δείχνει πανευρωπαϊκά τα δόντια της... 

 

Παρά τους φόβους που γεννά η άνοδος του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται στη συνεδρίαση της στις 10 Ιουνίου να διατηρήσει τις ιδιαίτερα ευνοϊκές νομισματικές συνθήκες που έχει υιοθετήσει τους μήνες της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβούλιο νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει σταθερό το ποσό των αγορών κρατικών ομολόγων μέσω του έκτακτού προγράμματος (PEPP) στα 1,85 τρισ. χωρίς να εξετάζεται βεβαίως κάποια κίνηση στα παρεμβατικά της επιτόκια. Η πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ, είχε προαναγγείλει την εξέλιξη τοποθετούμενη στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Είπε συγκεκριμένα, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να ξεκινήσει η συζήτηση για μείωση του ρυθμού αγορών ομολόγων, το γνωστό tapering. Άλλωστε, η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του ευρώ έχει συμβουλέψει πολλές φορές τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, να συνεχίσουν την στήριξη των οικονομιών τους με δημοσιονομικά μέτρα για όσο χρειαστεί και να είναι πολύ προσεκτικοί με τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα τα αποσύρουν.

Υπερ της διατήρησης της ευνοϊκής νομισματικής πολιτικής που υιοθετήθηκε λόγω της πανδημίας τάχθηκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στο Reuters τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να μειώσει τις αγορές ομολόγων μέσω του PEPP, καθώς η πανδημία είναι ακόμη παρούσα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και η ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΕ-ASTRAZENECA ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ !!!

 


ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ !!!

 


Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 27/05/2021


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΗΠΑ: ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ AMAZON ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ !!!

 


Δίωξη εις βάρος της Amazon άσκησε ο εισαγγελέας της Ουάσινγκτον καθώς κατηγορείται για παρεμπόδιση του ελεύθερου ανταγωνισμού στο διαδικτυακό εμπόριο.

«Η συμπεριφορά της Amazon και το μερίδιό της στην αγορά αποδεικνύουν την πρόθεσή της να οικοδομήσει ένα μονοπώλιο και υποδεικνύει μια επικίνδυνη πιθανότητα επιτυχίας στην επικράτησή της στον τομέα της διανομής στο διαδίκτυο», αναφέρεται στην αγωγή του εισαγγελέα Καρλ Ράσιν.

Καταλογίζει στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου ότι εμποδίζει τις εταιρείες να πωλούν τα προϊόντα τους λιγότερο ακριβά αλλού, παρά μόνο στην πλατφόρμα του. Αξιώνει την καταβολή αποζημιώσεων και τη λήψη μέτρων για να απαγορευτούν αυτού του είδους οι πρακτικές στο μέλλον.

ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΔ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ !!!





Με τον κύκλο των «κουρεμένων» ενοικίων να κλείνει σιγά-σιγά, το υπουργείο Οικονομικών με νέα απόφαση καθόρισε τις επιχειρήσεις που γλιτώνουν και τον Μάιο από την καταβολή ενοικίου ενώ η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να πληρώσει ίσως και αύριο τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «χαμένα» ενοίκια του Απριλίου.


Τα μηδενικά ενοίκια διατηρήθηκαν για πέμπτο μήνα για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των μεταφορών ενώ χωρίς την έκπτωση 40% στα μισθώματα έμειναν τον Μάιο οι επιχειρήσεις που ήταν ανοιχτές τους τους μήνες του lockdown αλλά είχαν χαρακτηριστεί πληττόμενες.

Τον Μάιο, μείωση κατά 40% του ενοικίου δικαιούνται μόνο οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για την κύρια κατοικία τους ή για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Τον Ιούνιο το μέτρο των μηδενικών ενοικίων θα εφαρμοστεί για περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων. Για ένα ακόμη μήνα δεν θα καταβάλουν ενοίκιο οι επιχειρήσεις που παραμένουν και σήμερα με κατεβασμένα ρολά όπως είναι τα γυμναστήρια, οι παιδότοποι, τα κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις ενώ το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να απαλλάξει και τις επιχειρήσεις της εστίασης από το ενοίκιο του Ιουνίου. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενώ υπάρχουν σκέψεις να επιστρέψει το μέτρο της προαιρετικής μείωσης ενοικίων κατά τουλάχιστον 30%.

Σε αυτή την περίπτωση, το ύψος του «κουρέματος» αποφασίζεται μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών ενώ η αποζημίωση των ιδιοκτητών από το κράτος περιορίζεται και αφορά στο 12% επί του αρχικού μισθώματος. Το μέτρο αυτό, αν τελικά προχωρήσει, θα είναι προσωρινό ενώ η συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών και ενοικιαστών τίθεται σε ισχύ με την προϋπόθεση ότι οι ενοικιαστές θα καταβάλουν το μηνιαία μίσθωμα εντός της προθεσμίας που θα έχει οριστεί.

Όσον αφορά τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Απριλίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να δουν ίσως και αύριο στον τραπεζικό τους λογαριασμό τις αποζημιώσεις που φθάνουν έως και το 80% του μισθώματος που δεν εισέπραξαν. Η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει προκαταβολικά με βάση τις δηλώσεις Covid του Μαρτίου οι οποίες έπρεπε να υποβληθούν έως τις 14 Μαΐου 2021. Στις αρχές Ιουνίου και αφού θα έχουν αποζημιωθεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να υποβάλουν στην ΑΑΔΕ τις δηλώσεις για τα μειωμένα ενοίκια του Απριλίου.


Μηδενικά ενοίκια Μαΐου

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΩΛΩΝΕ ;;;
Φυσικά στο Ελλαδιστάν-Τραπεζική Μπανανία όλα αυτά είναι «ωραία» και «φυσιολογικά»...


Οδυνηρή έκπληξη επιφύλασσε η Εθνική τράπεζα σε συνταξιούχους της, καθώς προχθές (24/5) μετά την πίστωση των συντάξεων Ιουνίου, αιφνιδίως τις τράβηξε από τους λογαριασμούς τους, έναντι ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων!

Οι αντιδράσεις των συνταξιούχων είναι σφοδρές, καθώς βρέθηκαν απροειδοποίητα χωρίς συντάξεις, ενώ ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την ενέργεια της τράπεζας και κινείται για την επιστροφή των ποσών.

Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι η ακόλουθη:

«Ο Σύλλογος μας, μόλις έγινε γνωστή η ενέργεια της τράπεζας η οποία εντελώς αυθαίρετα και απροκάλυπτα πήρε πίσω τις συντάξεις των συνταξιούχων, που λίγο πριν είχε πιστώσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, προέβη σε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκαταστήσει την αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια σε βάρος των συναδέλφων συνταξιούχων.

Μίλησε διεξοδικά με τους Νομικούς και αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εντοπίσει τα πιο δυνατά από τα επιχειρήματα μας.

SSL Certificates