.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ;;;
Πριν μόλις μια εβδομάδα, με την δημόσια ανοικτή πρόσκληση της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ στα funds, τους καλούσαμε να προσέλθουν καλόπιστα στην διαμεσολάβηση, για την φιλική επίλυση της μεταξύ μας διαφοράς, άλλως, οι Δανειολήπτες μας, θα εξαντλήσουν και εναντίον τους, όπως αντιστοίχως έπραξαν, επιτυχώς μέχρι σήμερα με τις τράπεζες, όλα τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους περί προσφυγής στην Δικαιοσύνη και όλα τα εκ του νόμου ένδικα μέσα και βοηθήματα.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; Ο ΝΕΚΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΜΕΖΙΚΕΣ OFFSHORE ΤΟΥ ;;;



Τι γράφει το lobbystas.gr :

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Αν ήταν ! κάτι δεν θα πήγαινε καλά στην μπανανία της νοτιοανατολικής μεσογείου…

Ενδεικτικά θα σας δώσω τα στοιχεία σε μια από τις πολυάριθμες εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους που διατηρεί και λειτουργεί μέχρι και σήμερα ο νεκρός Ανδρέας Βγενόπουλος.

Νεκρός για τις ελληνικές αρχές όταν για τις υπόλοιπες αρχές σε όλο τον πλανήτη υφίσταται και λειτουργεί τις επιχειρήσεις του. Επιχειρήσεις που εκτός όλων των άλλων διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό που διακινούνται χρήματα από τις εταιρικές δραστηριότητες.

Ενεργές εταιρίες, όχι θυρίδας ή κέλυφος

Η MIDDLEAST MARITIME S.A. ιδρύθηκε στις 13 Μαρτίου 1984 στο Παναμά. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν και παραμένει έως και σήμερα διευθυντής και αντιπρόεδρος με πρόεδρο τον στενό του συνεργάτη στο δικηγορικό του γραφείο Νίκο Δαμίγο.

Η ΑΑΔΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 15€ ΤΩΝ ΕΛΤΑ !!!

ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ 15€/ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ
Ακυρώθηκε το χαράτσι των 15 ευρώ, που επέβαλαν τα ΕΛΤΑ στις αδασμολόγητες αγορές από τρίτες χώρες, κατόπιν εντολής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που ξεκαθαρίζει ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν μπορούν να χαράσσουν και να ασκούν τελωνειακή πολιτική.





Όπως είχε αποκαλύψει το Σin, η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να επιβάλει αυθαίρετα, ένα «Τέλος Εκτελωνισμού» ακόμη και σε πακέτα μικρής αξίας, που είναι αφορολόγητα, εφόσον προέρχονται από τρίτες χώρες και διακινούνται μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η σχετική εγκύκλιος των ΕΛΤΑ η οποία εκδόθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2020, προέβλεπε ότι στο εξής, σε κάθε αντικείμενο που θα εκτελωνίζεται ακόμη και αν η αξία του είναι κάτω των 22 ευρώ, που είναι το αφορολόγητο όριο, θα του επιβάλλεται «Τέλος Εκτελωνισμού», το ύψος του οποίου καθορίστηκε σε 15 ευρώ. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα αξίας κάτω των 22 ευρώ περνούσαν ελεύθερα, χωρίς την επιβολή δασμών.

Τα ΕΛΤΑ αποφάσισαν προφανώς για να αντλήσουν έσοδα και να καλύψουν το έλλειμμά τους, να επιβάλουν το«Τέλος Εκτελωνισμού» των 15 ευρώ ανά πακέτο το οποίο προκαλεί μια απίστευτη στρέβλωση. Δηλαδή μια αγορά από το ebay, ήη οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα τρίτης χώρας, ενός αντικειμένου που κοστίζει 2, 5 10 ευρώ, η οποία ήταν και είναι αφορολόγητη, με την απόφαση των ΕΛΤΑ θα πλήρωνε επιπλέον 15 ευρώ!

Με βάση την τελωνειακή νομοθεσία, οι αγορές από τρίτες χώρες είναι αφορολόγητες μέχρι το ποσού των 22 ευρώ, ενώ για αγορές μεγαλύτερης αξίας, επιβάλλονται οι αναλογούντες δασμοί και ο ΦΠΑ.

Το σχετικό απόσπασμα από την εγκύκλιο των ΕΛΤΑ είναι χαρακτηριστικό.


ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ" !!! ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ+ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ, ΓΡΑΠΤΗ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των πολιτών θα συγκεντρώνει η πλατφόρμα που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και οι τράπεζες να μπορούν να τα αντλούν, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών.




Η «τράπεζα πληροφοριών» αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στους επόμενους μήνες και στοχεύει να βάλει τέλος στη γραφειοκρατία, το... κυνήγι εγγράφων και την ταλαιπωρία των πολιτών, που μέχρι σήμερα υποχρεώνονται να προσκομίζουν έγγραφα που τους ζητούνται από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως τα τραπεζικά ιδρύματα, με τους οποίους συναλλάσσονται.

Βασική προϋπόθεση ώστε να μπορούν δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες-όταν κρίνεται απαραίτητο-να αντλούν στοιχεία είναι ότι ο ίδιος ο πολίτης, είτε είναι φυσικό, είτε νομικό πρόσωπο θα δίνει την έγκρισή του, γραπτή ή ηλεκτρονική συναίνεση.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς «ουσιαστικά απλουστεύουμε τη διαδικασία επαλήθευσης-πιστοποίησης της ταυτότητας των φυσικών προσώπων, δίνοντας τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον φυσικά υπάρχει η εξουσιοδότηση από τον πολίτη, να αντλούν σημαντικά στοιχεία, όπως διεύθυνση επικοινωνίας, τηλέφωνο και e-mail αυτόματα, μέσω του Μητρώου Επικοινωνίας της ΓΓΠΣΔΔ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Έτσι, εξοικονομούμε πόρους, καταπολεμούμε τη γραφειοκρατία και ενισχύουμε τη διαφάνεια».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για την ψηφιακή στρατηγική και την προσέλκυση επενδύσεων Γρηγόρης Ζαριφόπουλος τονίζει ότι «πρόκειται για μία καινοτομία που βάζει επιτέλους μία τάξη, μειώνει την γραφειοκρατία και διευκολύνει τους πολίτες. Από εκεί που δηλώναμε σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας, του τηλεφώνου ή του e-mail μας, πλέον θα το κάνουμε μόνο στο Μητρώο Επικοινωνίας και όλοι οι δημόσιοι φορείς θα αντλούν από αυτό όποια πληροφορία χρειάζονται, όποτε είναι απαραίτητο».

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS ;;; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

"ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ"
Ωραία ακούγονται αυτά. Αλλά από την άλλη η Πολιτεία φρόντισε να αφήσει χωρίς κανένα νομικό πλαίσιο προστασίας τους δανειολήπτες από τα funds, κάτι που σημαίνει ότι οι servicers μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα και να απειλούν δανειολήπτες αλά εισπρακτικές ζητώντας το 100% των οφειλών για δάνεια που αγόρασαν σε εξευτελιστικές αξίες !!! 



Την πρόθεσή τους να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις στους δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνειατόνισαν οι εταιρίες που θα τα διαχειρισθούν - για λογαριασμό των funds(επενδυτικών ταμείων) που έχουν αγοράσει ή θα αγοράσουν τέτοια δάνεια από τις τράπεζες – στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα,τονίζοντας ότι οι πλειστηριασμοί θα είναι η έσχατη λύση.

«Συζητήσαμε με τον υπουργό το πώς θα προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις στους δανειολήπτες. Σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του ή να κλείσουμε επιχειρήσεις. Αντίθετα να κάνουμε ενήμερα τα δάνεια που είναι κόκκινα. Οι πλειστηριασμοί είναι η έσχατη λύση», δήλωσαν μετά τη συνάντηση εκπρόσωποι της ένωσης των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (που είναι γνωστές και ως servicers).

«Θεωρούμε ότι έχουμε την τεχνογνωσία να βοηθήσουμε τους δανειολήπτες. Αυτό συζητήσαμε με τον υπουργό, την καλλίτερη επικοινωνία, τις βέλτιστες πρακτικές», πρόσθεσαν.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΪΜΟΥ ΤΑΞΙΜΕΤΡΑ !!!


ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!


Ο "ΝΟΜΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ" ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/02/blog-post_578.html



ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΜΕ ΤΟ 80% ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ 7 ΔΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στεγαστικά δάνεια, κυρίως, θα ενταχθούν στην τιτλοποίηση των 7 δισ. ευρώ που προγραμματίζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στοχεύοντας στην πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της από τα κόκκινα στεγαστικά, που με βάση τα στοιχεία του εννεαμήνου του 2019 ανέρχονται σε 6,7 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα είναι στη διαδικασία καθορισμού της σύνθεσης του χαρτοφυλακίου που θα τιτλοποιηθεί και, όπως δήλωσε χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της ΕΤΕ Παύλος Μυλωνάς, εξετάζεται το 80% των δανείων της τιτλοποίησης να είναι στεγαστικά δάνεια. Η λύση αυτή προκρίνεται με δεδομένο ότι οι προβλέψεις της τράπεζας για τη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων θα ανέλθουν κοντά στο 40%, περιορίζοντας έτσι το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας. Αν και ο κ. Μυλωνάς δεν προσδιόρισε το ύψος της ζημίας που θα προκύψει από την τιτλοποίηση, εξήγησε ότι αυτή θα καλυφθεί από την κερδοφορία του ομίλου και τα έσοδα που θα αποκομίσει ο όμιλος από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, για την οποία, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ !!! ΗΡΘΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΜΜΕ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Πριν λίγες ημέρες σας είπαμε ότι η νίκη μας θα είναι σαρωτική. 
Και με αυτή την βεβαιότητα, την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσιεύσαμε την δημόσια ανοικτή πρόσκληση προς τα funds που αγόρασαν από τις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια των δανειοληπτών μας.
Φέραμε τα πάνω, κάτω.
Σε μια μόλις εβδομάδα, ο ίδιος υπουργός που σας έλεγε να πάτε στις τράπεζες και να ρυθμίσετε, επειδή, δήθεν, πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης και, τα ίδια ΜΜΕ που σας έστελναν, αντί στα δικαστήρια, στις τράπεζες, αποκαλώντας σας στρατηγικούς κακοπληρωτές, ήρθαν στα λόγια μας.
Τώρα, λοιπόν, είναι η στιγμή της μεγάλης ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ. 
Η στιγμή για την οποία δουλέψαμε, όλοι μαζί, ενωμένοι, επί 6 ολόκληρα χρόνια.
Ήρθε η ώρα, το δίκιο που μας αναγνωρίζουν τα Δικαστήρια όλης της Ελλάδας, να γίνει νόμος και πράξη.
Δεν ξεχάσαμε ποτέ την μεγάλη εκείνη κουβέντα που μας είπε το 2014 ο συναγωνιστής μας, που δεν πρόλαβε να ζήσει την στιγμή της δικαίωσης :
"ΝΟΜΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ" !!!  


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ...ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει η dimokratianews.gr :

Στον αέρα η πρώτη κατοικία

Ο Σταϊκούρας ομολόγησε ότι οι υπάρχουσες ρυθμίσεις προστατεύουν ελαχίστους - Αναζητείται επειγόντως άλλη λύση για να μη ζήσουμε τις βαρβαρότητες της Ισπανίας

Στην οδυνηρή ομολογία ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας απέτυχε προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παραδεχόμενος ότι μόλις 2.000 συμπολίτες μας μπορούν δυνητικά να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου.

Το οικονομικό επιτελείο δεν είναι προφανώς αθώο, ούτε άμοιρο ευθυνών για την εξαιρετικά χαμηλή προσέλευση, η οποία αποτυπώνεται πλήρως στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως υποστήριξε, ένας στους δύο πολίτες δεν έχει μπει καν στην πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, από το σύνολο των περίπου 130.000 που καλύπτονται δυνητικά, έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 65.393 ενδιαφερόμενοι. Από αυτούς, περίπου 22.000 αρνούνται να αρθεί το απόρρητό τους.

(ΒΙΝΤΕΟ) ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!




ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ FUNDS :


Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΔ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2ΕΤΙΑ !!!



ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΠΗΚΑΝ, ΕΙΔΑΝ & ΑΠΗΛΘΑΝ 41.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ: 

ΜΠΙΖΝΑ 100 ΔΙΣ Η ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



«Σερβιριζόμενα» επενδυτικά προϊόντα αποτελούν πλέον τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν αγοραστεί από τους servicers, οι οποίοι έχουν βγει δυναμικά στην αγορά αναζητώντας πελάτες. 

Η αγορά των κόκκινων δανείων παίρνει… εμπρός με τη σημερινή τους ονομαστική αξία να φτάνει τα 40 δις. ευρώ.

Η αγορά αναμένει και το σχέδιο Ηρακλής δημ
ιουργώντας μια δευτερογενή αγορά ευκαιριών ονομαστικής αξίας 100 δις. ευρώ.

Οι 21 εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στήνουν μία αγορά εκ τού μηδενός για την εγχώρια πραγματικότητα και φιλοδοξούν να βρουν αγοραστές για την …πραμάτεια τους.

Οι μεγάλοι servicers ήδη έχουν προχωρήσει στην ταξινόμηση των φακέλων ανά κλάδο όταν πρόκειται για επιχειρηματικά δάνεια.

Ίσως είναι η πρώτη φορά και ισχύει απόλυτα η γνωστή φράση που λέγονταν σε περιόδους πολιτικής έντασης «Όλοι μιλάνε με όλους».

Από τα επιτελεία των servicers φεύγουν φάκελοι για συγκεκριμένους πελάτες και Funds που έχουν δώσει στίγμα σε ότι αφορά τις οικονομικές του δυνατότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Η λίστα των πελατών των servicers περιλαμβάνει Funds που ενδιαφέρονται για συναλλαγή μέχρι 10 εκατ. ευρώ και η ταξινόμηση των κατηγοριών αυξάνεται ανά δέκα εκατομμύρια.
Ωστόσο η αρχή «όλοι μιλάνε με όλους» είναι σε θέση να εξασφαλίζει και την εμπιστευτικότητα καθώς ο φάκελος που παραλαμβάνει ένα Fund έχει το όνομα του και σηματοδοτεί ότι δεν έχει ταχυδρομηθεί και σε κάποιο άλλο.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ;;;




Πού πήγε η Διαφθορά?


Δεν υπάρχει ροή νέων υποθέσεων Διαφθοράς στα ανακριτικά γραφεία, που συστάθηκαν, για να χειρίζονται τέτοιες "βαριές" δικογραφίες σε βάρος κρατικών αξιωματούχων.


Και οι οκτώ ανακριτές Διαφθοράς ασχολούνται με τις ίδιες και τις ίδιες δικογραφίες, που παραμένουν "παγωμένες".

ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ: ΧΡΥΣΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΣΑΡΤΕΡ ΤΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ !!!

ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑ 25%(ΤΟ 75% ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΕ), ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΤΗΣΗ ΤΣΑΡΤΕΡ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΕΩΣ 20 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Έως πότε λοιπόν ο φτωχοποιημένος από τα μνημόνια Έλληνας φορολογούμενος θα στερείται οικονομικών πόρων για ένα πρόβλημα που του έχουν πασάρει κυρίως οι Βορειοευρωπαίοι, με πρωτεργάτες τους Γερμανούς ;;; Δυστυχώς όμως από την μπίζνα του μεταναστευτικού σιτίζονται πλουσιοπάροχα και πολλοί εντός των τειχών... οπότε μην περιμένετε και πολλά.




Με μισθωμένα αεροσκάφη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεκάδες μετανάστες από τρίτες χώρες επαναπροωθούνται από την Ελλάδα στην πατρίδα τους.

Οι συγκεκριμένες πτήσεις τσάρτερ μπορούν να χαρακτηριστούν και «χρυσές» καθώς το κόστος του είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ και αυξάνεται με βάση τον τόπο καταγωγής των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, τα μισθωμένα αεροσκάφη εκτελούν δρομολόγια της τάξης των 170.000 ευρώ ανά πτήση μεταφέροντας έως 20 μετανάστες στην πατρίδα τους, ενώ τους συνοδεύουν μέχρι και 48 αστυνομικοί.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 22 Ιανουαρίου το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενέκρινε το πρωτόκολλο οριστικής και ποιοτικής παραλαβής «υπηρεσιών ναύλωσης αεροσκαφών (Charter Flights), για την πραγματοποίηση αναγκαστικών επιστροφών παράτυπων υπηκόων τρίτων χωρών κατά το μήνα Δεκέβριο 2019».

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, «καλώς πραγματοποιήθηκε η πτήση για τη διαδρομή ΑΘΗΝΑ - ΤΙΦΛΙΔΑ -ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ -ΤΙΦΛΙΔΑ - ΑΘΗΝΑ την 10-11 Δεκεμβρίου του έτους 2019 με την ομαλή επιστροφή δεκαεπτά (17) υπηκόων Πακιστάν και πέντε (5) υπηκόων Γεωργίας, με τη συνοδεία σαράντα οκτώ (48) αστυνομικών στις χώρες καταγωγής τους».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΦΟΡΟΛΟΤΑΡΙΕΣ ;;;

ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ....
Εν τω μεταξύ αυτές που θα αποκτήσουν σίγουρα μεγαλύτερα κέρδη ιδίως με την υποχρέωση των φορολογουμένων να "τρώνε" το 30% τους εισοδήματός τους σε συναλλαγές με κάρτες, είναι οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ μέσω των προμηθειών !!!



Μεγαλύτερα έπαθλα, λιγότερους τυχερούς και εβδομαδιαίες κληρώσεις αντί μηνιαίων προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολοταρίες, προκειμένου να τονωθεί το ενδιαφέρον των φορολογουμένων να συναλλάσσονται με κάρτες. Ηδη τον επόμενο μήνα το οικονομικό επιτελείο ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις συναλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσουν μέσω καρτών (ανέρχεται στο 30% του εισοδήματος) και για το πόσο σημαντικό είναι να αυξηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, αναδεικνύοντας τα οφέλη που θα προκύψουν για την ελληνική οικονομία.

Ταυτόχρονα η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση καθώς έχει υπολογίσει πρόσθετα έσοδα ύψους 557 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στην περίπτωση που τα φυσικά πρόσωπα προχωρήσουν σε συναλλαγές με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ύψους 30% του εισοδήματός τους, τότε οι συγκεκριμένες συναλλαγές θα αυξηθούν κατά 6,1 δισ. ευρώ.

ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΕ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΧΡΕΗ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ !!!

ΦΟΥΣΚΑ ΓΙΓΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Τα χρέη τους ξεπέρασαν συνολικά το 2019 τα 14 τρις δολάρια !!!




Στο επίπεδο-ρεκόρ των 14,15 τρισ. δολ. διαμορφώθηκαν τα συνολικά χρέη των αμερικανικών νοικοκυριών, ιδίως λόγω της αύξησης των χρεών από στεγαστικά δάνεια.

Τα χρέη των Αμερικανών αυξήθηκαν κατά 601 δισ. δολ. το 2019, εκ των οποίων τα 433 δισ. δολ. χορηγήθηκαν ως στεγαστικά δάνεια, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου και οι ανεξόφλητες οφειλές για πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 57 δισ. πέρυσι σε σχέση με το 2018. Τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου αυξάνονται σταθερά τα τελευταία 35 τρίμηνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Fed. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καθυστερήσει η αποπληρωμή του 5% αυτών των δανείων, ξεπερνώντας δηλαδή τις 90 ημέρες.

Οσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες, το ποσό ενισχύθηκε ραγδαία το τέταρτο τρίμηνο λόγω των αυξημένων αγορών κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ταχύτατη αύξηση του χρέους για πιστωτικές κάρτες είναι ασυνήθιστη.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΟΤΑ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ;;; "ΤΑ FUNDS ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ" !!!

ΓΙΑΤΙ ΙΔΙΩΣ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ...
Αλλάζει ρότα λοιπόν μετά το κράξιμο το ΥΠΟΙΚ ;;;






Σε απευθείας ρύθμιση με τις τράπεζες πήγαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 συνολικά 43.400 δανειολήπτες, με δάνεια άνω των 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που προήλθαν από τις τράπεζες και όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ στον απόηχο της σχετικής δήλωσης για τα "κόκκινα" δάνεια και της δημοσιοποίησης των επιστολών σε τράπεζες και Ένωση τραπεζών.

Για το πρώτο εξάμηνο δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά αναλογικά οι ίδιες πηγές υπολογίζουν ότι μπορεί να έχουν γίνει 80.000 - 100.000 ρυθμίσεις συνολικά στη διάρκεια του έτους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται πιο έντονα το τελευταίο διάστημα για ένταξη σε ρύθμιση.

Αναφέρουν ακόμα ότι υπάρχει διάθεση από το ΥΠΟΙΚ να "στριμώξει" τα funds τα οποία προσφέρουν καλές λύσεις σε σχέση με τις τράπεζες, αλλά δεν είναι ακόμα οργανωμένα. Όπως επισημαίνεται υπάρχει δυσκολία επαφής με τους πελάτες/ δανειολήπτες και είναι ενδεικτικό πώς ούτε το ΥΠΟΙΚ έχει ακόμα τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των διαχειριστών.

"Αγοράζουν αρκετά χαμηλά κι έτσι έχουν περιθώριο να προσφέρουν καλή αναδιάρθρωση-κούρεμα. Χαρακτηριστική περίπτωση δανείου 300.000 ευρώ που κουρεύτηκε στις 120.000 ευρώ. Δεν αρκούν, όμως, οι μεμονωμένες περιπτώσεις και γι' αυτό θέλουμε συνολική εικόνα από τους διαχειριστές" αναφέρουν οι πηγές.

ΑΓΡΙΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ "ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ" !!!



Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η βασική ιδέα προβλέπει μια Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης (Credit Bureau) η οποία θα συνθέτει το προφίλ κάθε ιδιώτη και κάθε επιχείρησης λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφοράς τους σε ό, τι αφορά τις αποπληρωμές των χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο, τις τράπεζες κλπ.

Ο έλεγχος

Με βάση τα στοιχεία αυτά θα ελέγχεται η πιστοληπτική ικανότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων θα βαθμολογείται και θα είναι στη διάθεση τραπεζών, ΔΕΚΟ και άλλων ιδιωτικών εταιριών που πρόκειται να συνδιαλλαγούν μαζί τους. Ο σχεδιασμός προβλέπει μεταξύ άλλων:

– Τη δημιουργία της Τράπεζας Στοιχείων Οφειλετών που θα ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τις τράπεζες. Η Τράπεζα Στοιχείων Οφειλετών ουσιαστικά θα λειτουργεί ως ένας κρατικός “Τειρεσίας” που θα συλλέγει όλα τα οικονομικά στοιχεία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και με βάση αυτά θα διαμορφώνει ένα “σκορ” το οποίο θα αποτελεί και το πιστοληπτικό προφίλ κάθε πολίτη , ώστε αυτό να λαμβάνεται υπόψη με αδιάβλητο τρόπο για τις συναλλαγές ,τη δανειοδότηση του και για να μειώνεται ο κίνδυνος κακοπληρωτών.

ΙΔΟΥ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ": ΧΑΘΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 17.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ !!!


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ: ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ !!!

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2020 ;;;
Ακόμα και η λέξη αίσχος φαντάζει τόσο φτωχή μπροστά σε αυτές τις καταστάσεις που ζούμε πλέον στη χώρα...




Η ισχύς του νέου Ποινικού Κώδικα από τον περασμένο Ιούλιο άλλαξε τα ποινικά δεδομένα σε υπόθεση καθηγητή στην Κρήτη, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για «αποπλάνηση ανηλίκου».

Με βάση τα οριζόμενα στο νέο Π.Κ. οι ασελγείς πράξεις σε ανήλικη, στις οποίες φέρεται να προέβη ο καθηγητής, συνιστούν πλέον όχι το κακούργημα για το οποίο καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, αλλά το πλημμέλημα της «προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Με δεδομένο ότι οι πράξεις φέρονται ότι είχαν τελεστεί, περίπου, πριν 9 χρόνια στο Ηράκλειο Κρήτης, το αδίκημα έχει υποπέσει σε παραγραφή, λόγω παρέλευσης οκταετίας.

Έτσι, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, χωρίς να κρίνει για την ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή ο κατηγορούμενος είναι αθώος, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ή ένοχος όπως αποφάνθηκε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, έπαυσε την Τετάρτη την ποινική δίωξη σε βάρος του καθηγητή λόγω παραγραφής.

Για την υπόθεση σε όλες τις λεπτομέρειές της και για την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου το neakriti.gr αναφέρει σε ρεπορτάζ του τα εξής:

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε χθες η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις 10 ετών, που φέρεται να είχε εκτυλιχθεί πριν από περίπου 9 χρόνια στο Ηράκλειο. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθισε χθες ένας 45χρονος καθηγητής, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

EBA: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


Τι μεταδίδει το bankingnews.gr : 

Σημαντικές αλλαγές θα επιχειρήσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για να προστατέψουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες από μια νέα δυνητική λαίλαπα κόκκινων δανείων σε περίπτωση μιας καινούριας γενικευμένης κρίσης.

Η ΕΒΑ, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών επιχειρεί να βάλει φραγμό στην απαίτηση νέων κεφαλαιακών μαξιλαριών, ανάγκη που διαμορφώνουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στις τράπεζες στο σύνολό τους. 

Αυτό θα το πράξει η αρχή, "σπάζοντας σε "ψιλά" τον κίνδυνο και προσμετρώντας τον σε κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας που οι τράπεζες χρηματοδοτούν

Οι τράπεζες θα προσμετρούν τον κίνδυνο αναλόγως των τομέων δραστηριότητας που θα χρηματοδοτούν υπηρετώντας συγχρόνως ένα τρίπτυχο κριτηρίων που είναι το μέγεθος του δανείου, η επικινδυνότητα και η διασύνδεση.

Ετσι λοιπόν τα κεφαλαιακά μαξιλάρια θα "χτίζονται" με βάση τον κίνδυνο που διέπει τις τράπεζες ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας που αυτές χρηματοδοτούν . Με τον τρόπο αυτόν προσμετράται σωστότερα η επικινδυνότητα των δανείων που χορηγούνται και καλύπτονται εκ των προτέρων αρτιότερα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα που τυχόν θα δημιουργηθούν.

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΚΟΡΟΪΔΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!





ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ !!!




Γράφει για την αύξηση των ρυθμίσεων σχετικά το capital.gr :


Σημαντικά αυξημένη είναι η στροφή των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια στις τράπεζες για τη διμερή συμφωνία ρύθμισης των οφειλών τους, δυόμιση μήνες πριν την εκπνοή (στις 30/4) του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την έλευση του νέου πτωχευτικού δικαίου.

Ο ορίζοντας της 30ής Απριλίου δεν είναι ο μόνος λόγος για την αύξηση των ρυθμίσεων με τις τράπεζες, αφού οι μεγάλες τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων που ετοιμάζουν οι τράπεζες για τον "Ηρακλή", θα μεταφέρουν τις αποφάσεις για τον χειρισμό των κόκκινων δανείων στους επενδυτές που θα αγοράσουν τα δάνεια. Η προοπτική αυτή σηματοδοτεί και τον συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα που έχουν πλέον οι τράπεζες για τη συνομολόγηση ρυθμίσεων με τους δανειολήπτες, των οποίων τα δάνεια θα βγουν εκτός τραπεζικών ισολογισμών.

Σημειώνεται ότι οι πολύ πιο βιώσιμες ρυθμίσεις που προσφέρουν πια οι τράπεζες "αποσπούν" οφειλέτες δανείων και από την πλατφόρμα του νόμου 4605/2019 (προστασία πρώτης κατοικίας), αλλά και από τον νόμο 3869/2010 (ν. Κατσέλη), επιταχύνοντας, έτσι, το ξεκαθάρισμα του τοπίου των κόκκινων οφειλετών και φέρνοντας πιο κοντά τα αποκαλυπτήρια για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Του Ανδρέα Βελισσάριου

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει και πολύ μελάνι έχει χυθεί γύρω από το «καυτό» θέμα των κόκκινων δανείων, και για το πώς οι ελληνικές τράπεζες θα διαχειριστούν και θα φέρουν εις πέρας το στόχο για μείωση του όγκου των NPEs.

Όλοι πιέζουν και πιέζονται για τη συρρίκνωση μιας βάσης μη εξυπηρετούμενων δανείων που μπορεί σε πρώτο χρόνο να ρυθμίζονται, ωστόσο σύμφωνα με την ΤτΕ και πάλι κοκκινίζουν εντός ενός έτους. Αυτός ο φαύλος κύκλος διαχείρισης χρέους δείχνει να μην κλείνει και τα σενάρια για την αποτελεσματική δράση του «σχεδίου Ηρακλής» - που προσφέρει εγγυήσεις στις τιτλοποιήσεις των τραπεζών αγγίζοντας την τσέπη των φορολογούμενων - αλλά και για τον ερχομό του νέου πτωχευτικού κώδικα, έχουν φουντώσει.

Οι τράπεζες δεν κατάφεραν στα χρόνια της κρίσης να δώσουν λύσεις γύρω από το κομμάτι των NPEs είτε με κάποιο γενναίο κούρεμα του δανείου, είτε με την εφαρμογή του μηδενικού επιτοκίου για μέρος του δανείου (balloon payment), και πλέον οι εταιρείες διαχείρισης καλούνται να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά». Δεν είναι τυχαίο πως η Goldman Sachs στην τελευταία της έκθεση έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέροντας πως εμφανίζουν το υψηλότερο ρίσκο εκτέλεσης στους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων στην Ευρωζώνη, ενώ για την περίοδο 2019-2022 μέρος των NPEs θα υλοποιηθεί μέσω των ανακτήσεων ενεργητικού ακινήτου. 

Με το πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα να παραμένει άγνωστο στη μεγάλη του βάση και την άμμο στην κλεψύδρα του νόμου Κατσέλη να αδειάζει, η ανταπόκριση των δανειοληπτών είναι απογοητευτική, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση. Οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από την 1 Μαΐου με τους servicers να καλούνται να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά εκεί που οι τράπεζες απέτυχαν και το ζήτημα είναι τι θα επιλέξουν να κάνουν, μιας και οι μαζικοί πλειστηριασμοί δεν συμφέρουν κανέναν. Το να βγουν στο σφυρί πολυτελείς κατοικίες από στρατηγικούς κακοπληρωτές που θεωρούν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο είναι δεκτό.

Ωστόσο επειδή «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» όπως λέει και η παροιμία, θα πρέπει να υπάρξει προστασία και ρύθμιση των δανείων σε ανθρώπους που υπό το βάρος της μακρόχρονης κρίσης το εισόδημα τους συρρικνώθηκε ή και εξαφανίστηκε, μην μπορώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Είναι κοινώς αποδεκτό πως καμία τράπεζα δεν θέλει και δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα μικρό ακίνητο. Αυτός είναι και ο γρίφος γύρω από τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, αν δηλαδή μπουν επιθετικά στο παιχνίδι, ρευστοποιώντας μαζικά περιουσίες, τότε θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλέσουν ισχυρούς τριγμούς στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Funds θα αγοράζουν μαζικά ακίνητα σε ένα ποσοστό της τάξεως του 30%, μεταπουλώντας τα (στο 35% ή και παραπάνω) σε Έλληνες ή ξένους επενδυτές που με τη σειρά τους θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο επιχειρηματικό πλαίσιο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται και μια νέα φουσκα εικονικής ανάπτυξης που θα συμπεριλάβει πολλούς τομείς μέσα όπως είναι αγορα του real estate, η χρυσή βίζα και οι Κινέζοι επενδυτές, και το Airbnb.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΩΣ 10.000€ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Λεφτά υπάρχουν πάντοτε για τις τράπεζες και τους πολιτικούς στην Ελλάδα !!! Μάντεψε ποιος πληρώνει...




Αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές από 4.000 ευρώ και πάνω


Του Βασίλη Σκουρή


Ιδιαίτερα συζητήσιμη είναι η απόφαση του υπουργείου Εργασίας με την οποία δίνονται αναδρομικά επτά μηνών σε κάθε συνταξιούχο βουλευτή που εργαζόταν!

Το συνολικό ποσό που απαιτείται να δοθεί δεν είναι γνωστό, ούτε είναι ακόμα γνωστός ο αριθμός των βουλευτών που το δικαιούνται. Ο καθένας όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα αρμοδίων συντακτών, αναμένεται να λάβει αναδρομικά πάνω από 4.000 ευρώ, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να ξεπεράσει και τις 8.000 ευρώ, ακόμα και να φτάσει τις 10.000 ευρώ.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ & ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΟ ΞΥΛΟ !!!


ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ": Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ !!!

ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ "ΧΑΡΗ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...
Στην αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό σε ώρες αιχμής και σε σημεία με συχνό μποτιλιάρισμα συναινεί τώρα το Υπουργείου Υποδομών για τον διαγωνισμό επέκτασης της σύμβασης.




Τι αποκαλύπτει το businessdaily.gr:

Με πρόβλεψη για αύξηση τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες ζώνες και μόνο για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του οδικού άξονα, που προετοιμάζουν στο υπουργείο Υποδομών. Σήμερα τα διόδια στην Αττική Οδό είναι ενιαία, φτάνουν τα 2,80 ευρώ, ενώ ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής είχε μπλοκάρει πρόσφατη απόπειρα της Αττικής Οδού για αύξησή τους, με βάση όσα προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

Στο υπουργείο υποστηρίζουν τώρα πως τα διόδια στην Αττική Οδό μπορεί να αυξηθούν, καθώς σε ορισμένα τμήματα του οδικού άξονα παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ένα εργαλείο για να μειωθεί η κίνηση, για παράδειγμα στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο της Κηφισίας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Μεταμόρφωσης είναι να αυξηθεί το ύψος των διοδίων κατά τις ώρες αιχμής. Οι ουρές, ειδικά τις πρωινές ώρες, αλλά και το απόγευμα, στο συγκεκριμένο τμήμα είναι πολύ μεγάλες, καθώς απουσιάζουν και έργα στον κόμβο της Μεταμόρφωσης που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση.

ΤΟ ΓΛΚ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΤΗΣ ΤτΕ & ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ "ΘΗΣΑΥΡΩΝ" !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΡΟΣ..."ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ"
Σε αναζήτηση παλαιών εκδόσεων μεταλλικών ή χάρτινων νομισμάτων που είναι ενδεχομένως ξεχασμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ή σε άλλους φορείς, προχωρεί πενταμελής επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που τοποθέτησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.




Έργο της επιτροπής είναι η αναζήτηση και η συγκέντρωση από την Τράπεζα της Ελλάδος και από όσες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ή άλλους φορείς, διαθέτουν παλαιές εκδόσεις μεταλλικών ή χάρτινων νομισμάτων του ελληνικού κράτους ή σειρές αναμνηστικών κερμάτων ή μεταλλίων ή γενικότερα νομισματικό υλικό που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Μάλιστα, η υπουργική απόφαση δίνει περιθώριο 60 ημερών για τη συγκέντρωση του νομισματικού υλικού, προκειμένου εν συνεχεία να γίνει η συνολική καταγραφή του και να ακολουθήσει η υποβολή προτάσεων για τη βέλτιστη αξιοποίηση του.

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια. Προ οκταετίας η Διεύθυνση Κίνησης Κεφαλαίων, Εγγυήσεων Δανείων και Αξιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχε ασχοληθεί με την αξιοποίηση 57 σάκων γεμάτων με κατοχικά μάρκα, που καταλάμβαναν μεγάλο χώρο στο θησαυροφυλάκιο του Ιδρύματος Εκτυπώσεων Τραπεζογραμματίων και Αξιών της Τραπέζης της Ελλάδος. Επρόκειτο για 14.334.000 χαρτονομίσματα γερμανικών μάρκων Κατοχής που εκδόθηκαν μεταξύ Μαΐου 1941 και Αυγούστου 1941, δηλαδή στους πρώτους μήνες της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα.

ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: 8.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ !!!



Στην αγορά των μακροχρόνιων μισθώσεων εκτιμάται ότι έχουν επιστρέψει τους τελευταίους 4 μήνες του 2019 περίπου 8.000 ακίνητα σε όλη τη χώρα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους ενοικίαζαν σε τουρίστες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε ότι ένα ποσοστό 6%-8% των καταλυμάτων που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση ανά την Ελλάδα επιστρέφει στις παραδοσιακές ενοικιάσεις.

Ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 8%», εξηγούν φορείς του εγχώριου real estate, εκτιμώντας ότι η τάση αυτή αναμένεται να ενταθεί έτι περαιτέρω το αμέσως προσεχές διάστημα.

Κυρίως στα αστικά κέντρα

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ...ΜΕΡΑ ΚΟΒΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ
Η προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και η απόφαση.



Κλιμάκιο ελεγκτών της Δ.Ο.Υ Έδεσσας διενεργεί επιτόπιο έλεγχο σε πρατήριο καυσίμων, το περασμένο καλοκαίρι. Διαπιστώνει πως για 80 ημέρες, η αντλία εφοδιασμού υγραερίου κίνησης δεν ήταν συνδεδεμένη με εγκατεστημένο φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό (Φ.Η.Μ.) που διέθετε η επιχείρηση για την εμπορία βενζίνης και πετρελαίου και ως εκ τούτου, τα δεδομένα των εκδοθέντων παραστατικών πωλήσεων δεν διαβιβάστηκαν στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ.

Μετά την προβλεπόμενη διαδικασία, επιβάλλεται στην επιχείρηση πρόστιμο 100 ευρώ ανά ημέρα ή συνολικά 8.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης προσφεύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών...

Τι ισχυρίστηκε ο ελεγχόμενος

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ 18/2 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΓΟΣΗΜΟ !!!




Το ΔΣ του ΔΣΑ επικύρωσε, κατά πλειοψηφία (με ψήφους 11 υπέρ, 6 κατά και 1 λευκό), την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 11.1.2020 για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του σώματος κατά της επιβολής τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές με τον ν. τον ν.4640/2019 με την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη και την πραγματοποίηση αποχής την ίδια ημέρα.

Η αποχή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα διοργάνωσης της εκδήλωσης διαμαρτυρίας της Ολομέλειας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα συμμετάσχει ο ΔΣΑ.

Υπέρ ψήφισαν: ο Πρόεδρος Δημήτριος Βερβεσός, ο Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Κονδύλης, η Σύμβουλος-Ταμίας Μαρινέττα Γούναρη και οι Σύμβουλοι Ευστάθιος Αναλυτής, Αντώνης Αντανασιώτης, Ιωάννης Δεληγεώργης, Γεώργιος Κλεφτοδήμος, Παναγιώτης Κορδώνης, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, Μεθόδιος Ματαλιωτάκης, Κωνσταντίνος Ρίζος

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΕΣ ΜΟΛΙΣ 315 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...
Από τις συνολικά 731 προτάσεις ρύθμισης που έχουν καταθέσει οι τράπεζες. Δηλαδή ποσοστό μικρότερο του 50% !!!



Τι γράφει το enikos.gr :

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μετά την ολοκλήρωση της 32ης εβδομάδας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της α’ κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία, προκύπτουν τα εξής:

- Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 65.393 ενδιαφερόμενοι χρήστες (δηλ. έκαναν login στην πλατφόρμα), από το σύνολο των περίπου 130.000 δυνητικά επιλέξιμων χρηστών. Ωστόσο κάποιοι οφειλέτες ενδέχεται να έχουν ήδη ρυθμίσει τα χρέη τους απευθείας με τις τράπεζες ή να έχουν ενταχθεί σε άλλο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών (π.χ. Νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

"ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ" ΕΙΠΕ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ...
Συνεχίζοντας έτσι στο ίδιο "τέμπο" μετά την  εξωφρενική δήλωση ότι «οι τράπεζες πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης» !!!



Τι μεταδίδει η kathimerini.gr :

Στρατηγικός κακοπληρωτής είναι ο ένας στους δύο δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του ν. Κατσέλη, ενώ αντίστοιχες ενδείξεις υπάρχουν για έναν στους τρεις από αυτούς που μπήκαν στην υφιστάμενη πλατφόρμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, ακόμη και για έναν στους τρεις από αυτούς των οποίων τα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό, αφού τελικά βρίσκουν τα χρήματα και πληρώνουν.

Τα σχετικά στοιχεία επικαλέσθηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, περιγράφοντας τις αιτίες της χαμηλής ανταπόκρισης στο ισχύον πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας και τις συνθήκες στις οποίες θα λειτουργήσει, μετά τις 31 Απριλίου, το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, που δεν θα προβλέπει πλέον προστασία πρώτης κατοικίας, παρά μόνον ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, όπως είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ενώ το ισχύον πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα μπορούσε να καλύψει θεωρητικά 100.000-120.000 κατοικίες, στην πλατφόρμα μπήκαν τελικά μόνον 65.393 δανειολήπτες, δηλαδή «περίπου ένας στους δύο δεν πήγε καν να κάνει αίτηση». Επιπλέον, από αυτούς που μπήκαν, μόνο οι 43.000 δέχθηκαν την προβλεπόμενη άρση απορρήτου, επομένως πάνω από 20.000 δεν τη δέχθηκαν και κατά την εκτίμηση του υπουργού, αυτοί μάλλον είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Από αυτούς τους 43.000 μόνον οι περίπου 3.000 έφτασαν στο τελικό στάδιο. Από τους υπόλοιπους, για ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου 35%, δεν ταυτοποιήθηκε η πρώτη κατοικία, αφού άλλη είχε δηλωθεί στην τράπεζα και άλλη στην εφορία, ενώ πάνω από 32% δεν πληρούσε τα κριτήρια για 90 ημερών καθυστέρηση και το 15% διέθετε εισόδημα πάνω από 35.000 ευρώ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΗΘΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑ & Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ !!!



ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤτΕ & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΠΡΙΝ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΘΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ, ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 36 ΔΟΣΕΩΝ, ΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ;;;

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

"ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ": ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ !!!



Του Δημήτρη Κυριακόπουλου

Από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα εκφράστηκε στη δημόσια σφαίρα η καινοφανής άποψη ότι οι τράπεζες πλήρωσαν το «μάρμαρο» της οικονομικής κρίσης.

Μέχρι χθες ούτε οι ίδιοι οι τραπεζίτες δεν τολμούσαν να μιλήσουν για το …δράμα των τραπεζών. Και δεν το έκαναν γιατί γνωρίζουν ότι οι ελληνικές τράπεζες διασώθηκαν, μέσω τριών ανακεφαλαιοποιήσεων, με δεκάδες δισεκατομμύρια, στις πλάτες των γονατισμένων από τα μνημόνια πολιτών. Επιπλέον, ξέρουν ότι τα δικά τους εισοδήματά διατηρήθηκαν στα δυσθεώρητα, για τον μέσο Έλληνα, επίπεδα προ του 2010, αν δεν αυξήθηκαν κιόλας. Εν αντιθέσει με εκείνα της συντριπτικής πλειονότητας των μη προνομιούχων πολιτών, που υπέστησαν δραματικές περικοπές, μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση, που πέρασε η χώρα.

Οι τραπεζίτες γνωρίζουν ακόμα ότι οι παλιοί μεγαλομέτοχοι των τραπεζών δεν ζημιώθηκαν, βρήκαν τις άκρες τους, με τη βοήθεια και των κυβερνώντων. Μόνο κάποιες δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι μικρομέτοχοι καταστράφηκαν, όπως αυτοί του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι είδαν τις οικονομίες τους να εξανεμίζονται, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά αποφάσισε εν μία νυκτί στις αρχές του 2013 να κλείσει το υγιές, ιστορικό τραπεζικό ίδρυμα.

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ !!!


ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ: ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ !!!



Ανταποκρινόμενα στα αιτήματα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, των εισαγγελέων και των δικαστών τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών κατέθεσαν χθες στη Βουλή τροπολογία με την οποία παρατείνεται για τρεις μήνες το μεταβατικό καθεστώς του ν. 4637/2019.

Προκειμένου να αποτραπεί ο ενδεχόμενος κίνδυνος ματαίωσης της ανάκτησης των προϊόντων εγκλήματος από το Δημόσιο σε περίπτωση καταδίκης που θα μπορούσε να προκληθεί από μία μαζική παύση σε ισχύ διατάξεων του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που βρίσκονται εκτός των νέων χρονικών ορίων και που έχουν εκδοθεί με τα προγενέστερα νομικά καθεστώτα, η κυβέρνηση προχώρησε τον προηγούμενο Νοέμβριο στη θέσπιση τρίμηνου μεταβατικού καθεστώτος.

Εντός της προθεσμία αυτής η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έπρεπε να στείλει σε ανακριτές και δικαστικά συμβούλια τις υποθέσεις για τις οποίες είχε δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία, ώστε να επικυρώσουν ή όχι τις σχετικές διατάξεις δεσμεύσεων για ένα πρόσθετο διάστημα 18 μηνών. Αν η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρωνόταν έως τις 18 Φεβρουαρίου 2020 , τότε θα έπαυε να ισχύει η δέσμευση, με αποτέλεσμα τα χρήματα να επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες τους χωρίς να έχει διαλευκανθεί η προέλευσή τους.

ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ !!!

ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ
Μετά τις 30/6/2020 οι οφειλές δανειοληπτών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας θα καταλογισθούν στις ΔΟΥ !!!



Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου προκειμένου 50.000 δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ να προβούν σε ρύθμιση των οφειλών τους δίνει υπουργική απόφαση μετά την απροθυμία της πλειοψηφίας να προσέλθει προκειμένου με ευνοϊκούς όρους να ρυθμίσει τα χρέη του.

Η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ έλαβε πρόσφατα απόφαση να μην εφαρμόσει την υπουργική απόφαση του 2018 για τον καταλογισμό οφειλών μέσω ΔΟΥ σε βάρος δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ, ενώ προειδοποιεί ότι μετά το πέρας της προθεσμίας, ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στον καταλογισμό οφειλών μέσω ΔΟΥ σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ.

Για τους δικαιούχους που έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους στις διατάξεις του ν. 3869/2010 ή έχουν υπαχθεί ήδη σε αυτές, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η έκδοση, από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, εγγράφου πρότασης για την υπαγωγή τους στις ευεργετικές ρυθμίσεις των νέων δόσεων.

ΗΘΕΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: ΣΕ ΔΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ !!!

"ΠΕΡΝΑ ΕΞΩ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ" ΕΙΠΑΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ...
Βάσει του κάτωθι ρεπορτάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν θέλει να προχωρήσουν οι εγκλήσεις με την δικαιολογία ότι έχουν περάσει χρόνια και άρα πρέπει να καθαρίσει...Παράλληλα, Alpha+Eurobank λένε όχι στις εγκλήσεις και καθαρίζουν δικογραφίες με παραγραφή...

Ενώ βάσει των όσων περιγράφονται, ιδίως με την αναφορά στην αντιπρόεδρο της τράπεζας, γίνεται σαφές ότι αφορά την Εθνική Τράπεζα και τον Διευθ.Σύμβουλο Παύλο Μυλωνά...Καθώς μόνον η Εθνική Τράπεζα έχει γυναίκα αντιπρόεδρο...



Ας διαβάσουμε κάποια ενδιαφέροντα κομμάτια από το ρεπορτάζ του bankingnews.gr :

Και όμως συνέβη και αυτό.

Σε διοικητικό συμβούλιο μεγάλης συστημικής τράπεζας ζήτησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο να αποχωρήσει με το πρόσχημα ότι είναι εμπλεκόμενος σε υποθέσεις που αφορούν παλαιές υποθέσεις που χρονίζουν και που την τρέχουσα περίοδο εξετάζεται εάν θα υποβληθούν εγκλήσεις ή όχι.


Για προφανείς λόγους δεν θα αναφερθούμε στο περιστατικό με ονοματεπώνυμο... αλλά φωτογραφικά θα καταστεί αντιληπτό σε ποια τράπεζα αναφερόμαστε.

Έχει ταχθεί υπέρ της άποψης ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν εγκλήσεις για υποθέσεις που αφορούν 3 ή 5 ή 7 χρόνια πίσω.

Να σημειωθεί ότι δύο τράπεζες, δύο διοικητικά συμβούλια της Eurobank και Alpha bank πήραν μια ορθή απόφαση να μην προχωρήσουν σε εγκλήσεις δηλαδή μηνυτήριες αναφορές για παρελθούσες υποθέσεις.

Να τονιστεί ότι είχε προηγηθεί επιστολή του ΤΧΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ως αναρμόδιου οργάνου – καθώς ως μέτοχος δεν έχει λογική να υποδεικνύει στο διοικητικό συμβούλιο τι πρέπει να πράξει για υποθέσεις που χρονίζουν εδώ και 3 ή 5 ή 7 χρόνια.

Το ΤΧΣ πέραν της αναρμοδιότητας του, τι έκανε τόσα χρόνια αφού παρεμβαίνει σε θέματα που δεν είναι αρμοδιότητα του, ως μέτοχος λοιπόν τι έκανε τόσα χρόνια καθώς πολλές υποθέσεις αφορούν το μακρινό παρελθόν;

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ+ΑΓΡΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το businessdaily.gr:

Πώς ο Ηρακλής «μπλέκει» την κυβέρνηση

Οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων, που αποκτούν έστω και σε χαμηλές τιμές τα δάνεια των κακοπληρωτών, θα πρέπει όχι μόνο να πάρουν πίσω τα λεφτά που επένδυσαν για να αποκτήσουν τα προβληματικά δάνεια, αλλά να πληρώσουν τα κόστη λειτουργίας τους και φυσικά να πετύχουν μια αξιόλογη απόδοση. Όλα αυτά οδηγούν στο τέλος της ασυλίας των κακοπληρωτών.

Επιταχυντή στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί το σχέδιο Ηρακλής, το οποίο προβλήθηκε από την κυβέρνηση ως game changer μέσω του οποίου θα εξυγιανθούν οι τραπεζικοί ισολογισμοί από το μεγάλο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Αν και η κινητοποίηση για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι αποτέλεσμα περισσότερο της πίεσης του επόπτη, δηλαδή της ΕΚΤ, και λιγότερο της αποφασιστικότητας της ελληνικής πλευράς να αντιμετωπίσει το θέμα, ωστόσο το σχέδιο «Ηρακλής» βάζει την κυβέρνηση σε μια πολιτική περιπέτεια που μάλλον δεν έχει πολυ-συνειδητοποιήσει.

Το σχέδιο διευκολύνει την απαλλαγή των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια δίνοντας ένα ισχυρό κίνητρο στους ιδιώτες επενδυτές να αγοράσουν τις τιτλοποιήσεις παρέχοντας κρατική εγγύηση απόδοσης για το περίπου 50% της τιτλοποίησης. Ουσιαστικά η κυβέρνηση καλεί τους επενδυτές να επενδύσουν στα προβληματικά στοιχεία των τραπεζών διαβεβαιώνοντας ότι ακόμα και αν οι ανακτήσεις δεν είναι ικανοποιητικές, τότε η ίδια, με κρατικά κεφάλαια, θα εξασφαλίσει την απόδοση των επενδυτών.

Το σχέδιο πραγματικά θα βοηθήσει τις τράπεζες να απαλλαγούν από το μεγαλύτερο βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ωστόσο παράλληλα περιορίζει δραστικά την ευελιξία των κυβερνήσεων να... παίζουν καθυστέρηση.

Με το σχέδιο «Ηρακλής» η Ελληνική Δημοκρατία γίνεται άμεσα συμμέτοχος στην προσπάθεια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στο εξής η αδράνεια θα έχει σοβαρό κόστος και συγκεκριμένες επιπτώσεις.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ !!!

ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΗΣΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ...
Στον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη να υπενθυμίσουμε ότι η ΝΔ έλεγε ΟΧΙ στην άρση τραπεζικού απορρήτου των υπόχρεων υποβολής πόθεν έσχες....Οπότε με την ίδια λογική ότι οι δανειολήπτες κρύβουν λεφτά(είναι δηλαδή στρατηγικοί κακοπληρωτές) γι' αυτό δεν συναινούν στην άρση απορρήτου όπως με περίσσια άνεση ισχυρίστηκε, εσείς που λέγατε ΟΧΙ συνολικά ως κόμμα τι ακριβώς κρύβατε ;;; 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post_87.html




Από τους περίπου 65 χιλιάδες δανειολήπτες που ξεκίνησαν τη διαδικασία ετοιμασίας αίτησης στην πλατφόρμα για την προστασίας της πρώτης κατοικίας, οι 25 χιλιάδες δεν δέχθηκαν να δώσουν συναίνεση στην άρση του τραπεζικού απορρήτου, τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Από την διϋπουργική που είχαμε χθες με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα και τις τράπεζες για το θέμα της α’ κατοικίας, προέκυψε ότι την τελευταία εβδομάδα η κίνηση στην πλατφόρμα ήταν πολύ μεγαλύτερη", είπε ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Όσοι κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα μέχρι τις 30 Απριλίου και είναι πραγματικά φτωχοί δεν πρόκειται να χάσουν το σπίτι τους. Κανένας μας και σίγουρα όχι εγώ δεν θέλει να χάσει κανένας φτωχός άνθρωπος το σπίτι του», σημείωσε.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΝΕΟ "ΛΑΘΟΣ" ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ !!!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΠΛΟΧΡΕΩΝΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ "ΛΑΘΟΥΣ" ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ...ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 5€ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ...
Εσείς τους πιστεύετε ;;;




Διπλές χρεώσεις έχουν αναστατώσει πελάτες τράπεζας

Ανησυχία προκάλεσε το πρωί στο Αγρίνιο (και όχι μόνο) μία “μηχανογραφική αστοχία” που παρατηρήθηκε σε λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Αναγνώστες του agriniopress.gr καταγγέλλουν ότι παρατηρούν διπλές χρεώσεις. Για παράδειγμα αν έχουν προχωρήσει σε κάποια αγορά, παρατηρούν στην κίνηση του λογαριασμού τους να έχουν πληρώσει δύο φορές το σχετικό αντίτιμο, με αποτέλεσμα φυσικά να απομένουν λιγότερα χρήματα στο υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

Σε μια περίπτωση πελάτης κατέγραψε μέσω της εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο επιπλέον χρέωση 160 ευρώ, για συναλλαγές που έγιναν τις προηγούμενες μέρες .

ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ(12/2/2020)

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΟΥΣ !!!



Πόλεμος ανακοινώσεων Τσακαλώτου-Σταϊκούρα για τράπεζες και κρίση

Μία κυνική δήλωση του υπουργού Οικονομικών σε τηλεοπτική του παρέμβαση άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση του Χρήστου Σταϊκούρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, κεντρικό στέλεχος της Ν.Δ. και υπουργός την περίοδο των μνημονίων, βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 να υποστηρίζει ότι οι τράπεζες ήταν εκείνες που πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης στη χώρα, παραβλέποντας τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις, αλλά και τις σφαγιαστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Μετά από μία σειρά αντεγκλήσεων, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία τοποθέτησή του επιτίθεται εκ νέου στον Χρ. Σταϊκούρα σημειώνοντας ότι το πρόβλημα στην πρωινή τοποθέτησή του ήταν το γεγονός πως θεωρεί ότι οι τράπεζες ήταν που πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος:

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ !!!



Τι γράφει το kyroslawoffices.gr:
ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Μια ακόμη θετική απόφαση στην πλειάδα των θετικών αποφάσεων που έχουμε εκδώσει.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 292/2020 απόφασή του εδέχθη την προσφυγή που ασκήθηκε από πρώην υπάλληλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητούσε να μη ληφθούν υπ’ όψιν για την εκκαθάριση φόρου εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης τα ποσά που αντιστοιχούν στις αποδόσεις του επενδυτικού λογαριασμού λόγω του κλεισίματος αυτού.

Αποδεικνύεται με αυτό τον τρόπο ότι πανηγυρικά δικαιώνεται η αρχική μας εκτίμηση για αυτή την υπόθεση, αλλά και η επιμονή μας παρά τη «φορομπηχτική» στάση του Υπουργείου, ότι τα ποσά που αντιστοιχούν στις αποδόσεις του επενδυτικού λογαριασμού δεν αποτελούν εισοδήματα, αλλά ποσά που δεν φορολογούνται με κανένα τρόπο.

ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ FUNDS Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 40+33 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Έρχεται άγριο πλιάτσικο: Χιλιάδες ακίνητα ετοιμάζονται να αρπάξουν τα κοράκια των funds μέσω ενυπόθηκων κόκκινων δάνειων ύψους 70 δις !!

Ενυπόθηκα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια ύψους 70 δισ. ευρώ θα έχουν μεταφερθεί σε funds έως τα τέλη του χρόνου, αλλάζοντας ριζικά τους κανόνες της συζήτησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας των φυσικών προσώπων, αλλά και δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών ή επιχειρηματιών που έχουν δανειστεί προσημειώνοντας την κύρια κατοικία τους.

Οι τράπεζες, που δέχθηκαν επί σειράν ετών την κριτική για την αποτελεσματικότητά τους στις ρυθμίσεις κόκκινων δανείων, αποσύρονται οριστικά από το πεδίο αυτό, αφήνοντας την αγορά αυτή στους ειδικούς, δηλαδή στις εταιρείες διαχείρισης που λειτουργούν όχι ως εντολοδόχοι των τραπεζών όπως συνέβαινε π.χ. με τις εισπρακτικές εταιρείες, αλλά ως εντολοδόχοι των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Αυτοί θα είναι πλέον οι νέοι ιδιοκτήτες των δανείων με πλήρη δικαιώματα στις εξασφαλίσεις, δηλαδή τα ακίνητα, που έχουν αυτά τα δάνεια.

Η αγορά των πλειστηριασμών ακινήτων, που για πολλά χρόνια είχε «παγώσει» και μόλις τα δύο τελευταία χρόνια άρχισε να επαναλειτουργεί με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας eauction, επανακάμπτει δριμύτερη. Οι πλειστηριασμοί κατοικιών είτε πρόκειται για πρώτη κατοικία είτε όχι, δεν θα επιστρατεύονται πλέον ως φόβητρο για όσους δεν συναινούν στη ρύθμιση του δανείου τους. Αποτελούν ήδη βασικό εργαλείο στα χέρια των funds, καθώς εδραιώνουν την παρουσία τους στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που μέσα στο 2020 θα έχει περάσει στον πλήρη έλεγχό τους μέσω των τιτλοποιήσεων που δρομολογούν οι τράπεζες, ύψους 33 δισ. ευρώ και των πωλήσεων χαρτοφυλακίων ύψους 40 δισ. ευρώ που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Ηδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Κ», οι πλειστηριασμοί ακινήτων επανέρχονται σταδιακά στα προ κρίσης επίπεδα (το 2019 ανήλθαν σε 29.000) και η καθοριστική ημερομηνία για την πλήρη απελευθέρωσή τους θα είναι η 31η Απριλίου, η ημερομηνία δηλαδή που εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ !!!


SSL Certificates