.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ !!!




Γράφει για την αύξηση των ρυθμίσεων σχετικά το capital.gr :


Σημαντικά αυξημένη είναι η στροφή των δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια στις τράπεζες για τη διμερή συμφωνία ρύθμισης των οφειλών τους, δυόμιση μήνες πριν την εκπνοή (στις 30/4) του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την έλευση του νέου πτωχευτικού δικαίου.

Ο ορίζοντας της 30ής Απριλίου δεν είναι ο μόνος λόγος για την αύξηση των ρυθμίσεων με τις τράπεζες, αφού οι μεγάλες τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων που ετοιμάζουν οι τράπεζες για τον "Ηρακλή", θα μεταφέρουν τις αποφάσεις για τον χειρισμό των κόκκινων δανείων στους επενδυτές που θα αγοράσουν τα δάνεια. Η προοπτική αυτή σηματοδοτεί και τον συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα που έχουν πλέον οι τράπεζες για τη συνομολόγηση ρυθμίσεων με τους δανειολήπτες, των οποίων τα δάνεια θα βγουν εκτός τραπεζικών ισολογισμών.

Σημειώνεται ότι οι πολύ πιο βιώσιμες ρυθμίσεις που προσφέρουν πια οι τράπεζες "αποσπούν" οφειλέτες δανείων και από την πλατφόρμα του νόμου 4605/2019 (προστασία πρώτης κατοικίας), αλλά και από τον νόμο 3869/2010 (ν. Κατσέλη), επιταχύνοντας, έτσι, το ξεκαθάρισμα του τοπίου των κόκκινων οφειλετών και φέρνοντας πιο κοντά τα αποκαλυπτήρια για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το β΄ εξάμηνο του 2019 οι απευθείας ρυθμίσεις δανείων οφειλετών με τις τράπεζες ανήλθαν σε 50.000.



Το capital προσπαθεί να μας πείσει για τις πλέον βιώσιμες ρυθμίσεις των τραπεζών αλλά τα στοιχεία όπως τα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αλλά και πέρσι η ΤτΕ δείχνουν το ακριβώς αντίθετο αφού 6 στις 10 ρυθμίσεις σκάνε !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates