.

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ MONOPOLY ;;;



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ένας φίλος με ρώτησε σήμερα, γιατί, αφού τα ρευστά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου είναι 43 Δις ευρώ, η κυβέρνηση καιγόταν τόσο πολύ για το 1 Δις της τελευταίας δόσης από την πρέζα των δανειστών ;;;  Και, συνεπακόλουθα, γιατί το ελληνικό δημόσιο, αφού διαθέτει ρευστά διαθέσιμα 43 Δις ευρώ, δεν μπορεί να πληρώσει δεκάρα τσακιστή στους δανειστές του, χωρίς πρώτα να ξαναδανειστεί ;;; 


Η απάντηση Γιάννη μου είναι απλή: Επειδή λεφτά δεν υπάρχουν. Όχι μόνο σήμερα, αλλά ανέκαθεν. Γιατί άλλο τα λεφτά και άλλο το χρήμα !!! 

Έτσι λοιπόν, τα 43 Δις των ρευστών διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου, όπως, αντίστοιχα, το σύνολο των 120 Δις των καταθέσεων, επειδή βρίσκονται στις τράπεζες και την ΤτΕ, κατ' αρχήν, δεν είναι δικά μας, αφού, η χαριστική, αρεοπαγιτική νομολογιακή πατέντα της ανώμαλης παρακαταθήκης, φρόντισε, μόλις αυτά εισέρχονται στο τραπεζικό σύστημα, να μεταβιβάζονται κατά κυριότητα στις τράπεζες. Ως εκ τούτου, όλες οι καταθέσεις μας, μαζί με τα 43 Δις των ρευστών διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου, δικά τους είναι. Των τραπεζών. Όχι του δημοσίου, της κυβέρνησης και των καταθετών. 

Κατά δεύτερον, οι τραπεζικές καταθέσεις δεν είναι λεφτά, επειδή, το κανονιστικό πλαίσιο των κεντρικών τραπεζών, αφού πρώτα φρόντισε να μας υποχρεώσει να τις μεταβιβάζουμε κατά κυριότητα στις τράπεζες, στην συνέχεια, τις προσδιόρισε ως χρήμα. Όχι ο νομοθέτης, που, εν προκειμένω, δεν ξέρει κυριολεκτικά τι του γίνεται, αλλά το τραπεζικό σύστημα, από μόνο του, συνεπικουρούμενο από την διαχρονικά ελεήμονα αυτό, ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη. Έτσι, στην πραγματική ζωή, οι καταθέσεις υπάρχουν μόνο στην λογιστική μορφή με την οποία απεικονίζονται, ως συμβατικές υποχρεώσεις, στα παθητικά του τραπεζικού συστήματος.

Θεωρητικά λοιπόν, Γιάννη, στην Ελλάδα, υπάρχουν 120 Δις καταθέσεων, εκ των οποίων, 43 Δις, συγκροτούν τα ρευστά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου. Πρακτικά όμως, όπως αντιστοίχως τα δάνεια εξυπηρετούνται μόνο δια νέων δανείων, έτσι και, το ερώτημά σου, απαντάται μόνο δια νέου ερωτήματος :

Ξέρεις από Monopoly ;;; 

Πάμε λοιπόν από την αρχή .......

Στα Πανεπιστήμια διδαχθήκαμε, ότι, οι τράπεζες, δανείζουν, κυρίως, το χρήμα των καταθέσεων και της διατραπεζικής αγοράς, επιδιώκοντας το μικρό κέρδος του μονοψήφιου επιτοκιακού περιθωρίου χορηγήσεων – καταθέσεων. Όσο λοιπόν ήμουν φοιτητής, πίστευα ότι, οι περισσότερες δουλειές στον πλανήτη γη, είναι πολύ πιο προσοδοφόρες από αυτή του τραπεζίτη, αφού, ακόμη και τα σουβλατζίδικα, δουλεύουν με περιθώρια κέρδους >30%.


ΟΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!




Βρίσκονται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στη Ρωσία, την Ιαπωνία, την Ιταλία αλλά και τη Λατινική Αμερική. Και η περιουσία τους ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.


Πόσα ακριβώς; Κανείς δεν ξέρει, καθώς ένα από τα κομμάτια της «δουλειάς» τους είναι να κρύβουν την περιουσία τους από τις αρχές. Το οργανωμένο έγκλημα ανά τον πλανήτη παίρνει πολλές μορφές, από τα καρτέλ των ναρκωτικών μέχρι τα συμβόλαια θανάτου αλλά και τις κλοπές αυτοκινήτων. Επίσης, η δομή του είναι εντελώς διαφορετική. Άλλες συμμορίες είναι πιο χαλαρές και άλλες -όπως η ιαπωνική Γιακούζα- έχουν οργάνωση που θα ζήλευαν πολλές πολυεθνικές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το αγγλοσαξονικό ρητό "Crime does not pay" δεν ισχύει στις παρακάτω περιπτώσεις:


ΑΑΔΕ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΥΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ !!!



Τσουνάμι ελέγχων και ψηλά ο πήχης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς...


Νέους ελεγκτικούς στόχους θέτει από φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου δράσης που έχει εκπονήσει για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων, με στόχο να συμβάλει στην επίτευξη του επιδιωκόμενου πρωτογενούς πλεονάσματος.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος θα συνταχθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων δίωξης ρευστών διαθεσίμων και θα διεξαχθούν τουλάχιστον 8.000 έλεγχοι διακίνησης ρευστών διαθεσίμων.
Είναι φανερό, όπως προκύπτει από το φετινό Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ, ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός βάζει και φέτος πολύ υψηλά τον πήχη, ύστερα βέβαια και από τα περσινά θετικά αποτελέσματα που κινήθηκαν πάνω από τους τεθέντες στόχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα αποτελέσματα των ελέγχων του 2018 προκύπτουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

ΤΟ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ !!!

ΜΕ ΤΗΝ 685/2019 ΑΠΟΦΑΣΗ
Οι δικαστές έκριναν ότι η διάταξη με την οποία εξαιρούνται περιοχές με «οικιστικές πυκνώσεις» από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, είναι αντίθετη στο Σύνταγμα !!!



Αντισυνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας διάταξη νόμου με την οποία εξαιρούνται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών οι περιοχές όπου έχουν αναπτυχθεί «οικιστικές πυκνώσεις», δηλαδή αυθαίρετα.

Οι δικαστές έκριναν με την 685/2019 απόφασή τους, ότι η διάταξη του άρθρου 23 παρ. 4 του ν. 3889/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 153 παρ. ΙΑ του ν. 4389/2016, με την οποία εξαιρούνται από την ανάρτηση των δασικών χαρτών οι επίμαχες περιοχές, είναι αντίθετη στο άρθρο 24 παρ. 1 του Συντάγματος.Επίσης ακύρωσαν την . 34844/11.7.2016 υπουργική απόφαση με την οποία έγινε ο προσδιορισμός του περιγράμματος της «οικιστικής πύκνωσης».

Σύμφωνα με το σκεπτικό, « η συνταγματική υποχρέωση διαφύλαξης του εν γένει δασικού πλούτου της χώρας καθιστά κατ' εξαίρεση μόνον επιτρεπτή τη μεταβολή της μορφής των δασικού χαρακτήρα εκτάσεων, εφόσον προέχει για την εθνική οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη χρήση, επιβαλλόμενη από λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενώ ουδέποτε αποτελεί προέχουσα χρήση η αξιοποίηση δασικού χαρακτήρα εκτάσεων για οικιστικούς σκοπούς, οι οποίοι δεν συνιστούν λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που θα δικαιολογούσαν τη μεταβολή του προορισμού του δάσους.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ !!!

42 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ...
Η εφορία έχει βάλει στο στόχαστρο τις επιχειρήσεις που έχουν μεταφέρει την έδρα τους στις συγκεκριμένες χώρες επειδή οι περισσότερες μεταναστεύσεις θεωρούνται εικονικές !!!




Στις χώρες με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς» εντάσσονται για το 2018 η Βουλγαρία και η Κύπρος, όπως και άλλες 40 χώρες, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Αυτό σημαίνει ότι, οι επιχειρήσεις που έχουν μεταφέρει την έδρα τους στις χώρες αυτές ή και σε άλλες από τις συνολικά 42 που περιέχει ο σχετικός κατάλογος, τίθενται σε αυξημένη φορολογική επιτήρηση.

Εκτός από την Κύπρο και τη Βουλγαρία, που είναι οι δύο χώρες που προτιμούν οι Έλληνες επιχειρηματίες να μεταφέρουν την έδρα τους ώστε να πληρώνουν λιγότερο φόρο, στη σχετική λίστα είναι αρκετοί βόρειοι γείτονές μας, όπως η Αλβανία, τα Σκόπια  (αναγράφεται στον κατάλογο με το πρόσφατο όνομα ΠΓΔΜ), η Βοσνία και το Μαυροβούνιο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία χώρες με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς». Τέτοιες χώρες είναι εκείνες που ο φορολογικός τους συντελεστής είναι ίσος ή μικρότερος του 50% του φορολογικού συντελεστή, που ισχύει στην Ελλάδα.

Στην Κύπρο ο φόρος στα κέρδη ανέρχεται στο 12,5%, ενώ δεν υπάρχει φόρος στη διανομή μερίσματος, ενώ στη Βουλγαρία ο φορολογικός συντελεστής είναι ακόμα χαμηλότερος και ανέρχεται στο 10%. Στην Ελλάδα ο φόρος επί των κερδών ανέρχεται στο 29% για τη χρήση 2018 και 28% για τη χρήση 2019.

ΟΥΡΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!




Τι αναφέρει η έκθεση της ΤτΕ

Την τελευταία θέση μεταξύ των χωρών-ουραγών της ΕΕ – 28, κατέχει η Ελλάδα (μαζί με τη Ρουμανία) στον ρυθμό ψηφιοποίησης της Οικονομίας. Ωστόσο, η ταχύτερη μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή εποχή θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλό και διατηρήσιμο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης μεσομακροπρόθεσμα, όπως διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ιδιαίτερα η ανάπτυξη του κλάδου της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech) μπορεί να συνεισφέρει ποικιλοτρόπως, μετασχηματίζοντας τον τραπεζικό τομέα με νέες ολοκληρωμένες πελατοκεντρικές υπηρεσίες, οι οποίες βελτιώνουν τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργώντας έναν εναλλακτικό μηχανισμό χρηματοδότησης μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding), μικροχρηματοδότησης (microfinance) και δανεισμού μεταξύ ιδιωτών (P2P lending).

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση του Διοικητή της ΤτΕ για το 2018, ο ρυθμός ψηφιοποίησης για την Ελλάδα, όπως μετριέται από τον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (Digital Economy and Society Index – DESI), παρέμεινε αργός μεταξύ 2015 και 2018 σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΝΔ+ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ !!!


ΑΙΣΧΟΣ: ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ 82ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ 6 ΚΙΛΑ ΧΟΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ !!!




Νέα "επιτυχία" των αρχών...

Στο εδώλιο της κατηγορουμένης θα βρεθεί στις 7 Ιουνίου 2019 η 82χρονη γυναίκα που ένα χρόνο πριν (23 Μαρτίου 2018) συνελήφθη για πώληση 6 κιλών χόρτων, στο κέντρο της Κατερίνης!

Μπορεί η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση της ηλικιωμένης από τη Θεσσαλονίκη η οποία επίσης υπέπεσε στο βαρύ παράπτωμα πώλησης τερλικιών να ανάγκασε την αν. Υπουργό Προστασία του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα να δεχθεί να αναλάβει (το κράτος) την καταβολή του προστίμου των 200 ευρώ και να λήξει (;) το θέμα, ωστόσο όλες οι περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, ειδικά εκείνες που δεν παίρνουν το δρόμο της δημοσιότητας.

Αντίθετα με την ηλικιωμένη με τα τερλίκια, η 82χρονη από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας και το διοικητικό πρόστιμο κλήθηκε (κανονικά) να πληρώσει, αλλά και στο σκαμνί θα καθίσει!

Το θέμα της 82χρονης, είχε αναδείξει στις 26 Μαρτίου 2018 η «Π»: «Συνέβη μέρα "πρωινό" στο κέντρο της Κατερίνης

Σε «βαρύ» φορολογικό «έγκλημα» υπέπεσε 81χρονη στην Κατερίνη, αφού (μετά από καταγγελία προφανώς) συνελήφθη (χωρίς ίχνος τσίπας) να πουλάει 6 ολόκληρα κιλά ζοχιές!

ΝΕΟ ΝΤΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ-ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ !!!

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΦΟΔΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/03/blog-post_757.html

Εν τω μεταξύ, σε ποιο συρτάρι έχει "ξεχαστεί" το νομοσχέδιο για τα δικηγορικά-εισπρακτικές που "έρχεται" εδώ και ένα χρόνο ;;;




Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο δικηγορικό γραφείο Ι. Χαρακτινιώτης & Συνεργάτες

Κατά το διάστημα των δύο προηγούμενων εβδομάδων πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στις εισπρακτικές εταιρείες Eos Matrix και στο δικηγορικό γραφείο Κάρολος Χανικιάν. Σήμερα, παρεμβαίνουμε στο δικηγορικό γραφείο "Ι. Χαρακτινιώτης & Συνεργάτες" που λειτουργεί ως εισπρακτική εταιρεία και απαιτούμε να γίνει κατανοητό πως τέτοιες «εταιρείες» δεν είναι τίποτα παρά νόμιμοι μπράβοι τραπεζών, πολυεθνικών, ιδιωτών και του κράτους. Αναλαμβάνουν τον επι πληρωμή εκβιασμό του κόσμου με σκοπό να «σπάσει» από την πίεση και να εξοφλήσει τα χρέη για τα οποία τον παρενοχλούν. Χρέη τα οποία πολλές φορές είναι ασήμαντα,μπορεί να έχουν λήξει ή ακόμα και να ανήκουν σε κάποιον νεκρό συγγενή.

Με την δικαιοδοσία που τους παρέχεται λοιπόν από τους παραπάνω φορείς, απροκάλυπτα τρομοκρατούν τον κόσμο με ασταμάτητα απειλητικά τηλεφωνήματα κάθε ώρα της ημέρας, χωρίς κανένα ενδοιασμό και τύψεις παρενοχλώντας ακόμα και άτομα με σοβαρές ασθένειες,επιπλήττοντας τηλεφωνικά μέχρι και παιδιά. Αν δουν πως οι παραπάνω τακτικές δεν αποδίδουν, ξεκινούν τις κλήσεις στον οικογενειακό τους περίγυρο ή τους δηλώνουν πως υπάρχει περίπτωση να χάσουν τα ίδια τους τα σπίτια.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ !!!


ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ΜΕ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ !!!




Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΣΤΟΝ "ΠΑΓΟ" ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΛΟΓΩ...ΕΚΛΟΓΩΝ !!!




Απροθυμία βουλευτών να συμμετάσχουν σε προκαταρκτικές επιτροπές λόγω...προεκλογικής περιόδου

Πολλές και... ενδιαφέρουσες είναι οι δικογραφίες που έχουν μαζευτεί το τελευταίο διάστημα στη Βουλή που αφορούν σε σειρά υποθέσεων και πολιτικών προσώπων.

Ωστόσο, η διερεύνησή τους μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, καθώς απαιτούν χρόνο για τη σύσταση προκαταρκτικών επιτροπών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με βουλευτές που κατά το παρελθόν έχουν αποτελέσει μέλη των επιτροπών αυτών, είναι η μεγάλη απροθυμία με την οποία τις υποδέχονται οι ίδιοι οι «εθνοπατέρες».

«Βρισκόμαστε σε μια καθαρά προεκλογική περίοδο και είναι πραγματικά δύσκολο να βρεις βουλευτές πρόθυμους να αφήσουν τις περιφέρειές τους και να ασχοληθούν με οποιαδήποτε προκαταρκτική», λέει στο Newpost βουλευτής της πλειοψηφίας με εμπειρία σε χειρισμό σχετικών υποθέσεων και προσθέτει: «Ακόμα και στην ανοιχτή υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου που εκκρεμεί η σύσταση προκαταρκτικής δεν είναι εύκολο να γίνει. Είχαμε συζητήσει πριν από καιρό ανεπίσημα μήπως μπορούσαμε να το διευθετήσουμε με μια συνεδρίαση της Ολομέλειας αλλά δεν υπήρξε συμφωνία απ' όλες τις πτέρυγες της Βουλής».

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕ Αλ6 ;;;

ΕΕ: ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ BMW, DAIMLER ΚΑΙ VOLKSWAGEN ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΡΤΕΛ !!!

ΑΠΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ "ΣΥΜΜΟΡΙΑ"...
Από το 2006 μέχρι το 2014 παραβίασαν τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ανταγωνισμού, δρώντας σε ένα συνωμοτικό σχήμα !!!





Οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέληξαν μετά από ενδελεχή έρευνα στο γεγονός ότι οι BMW, Daimler και Volkswagen συνωμότησαν με σκοπό να περιορίσουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας καθαρισμού ρύπων.

Στο πιο πρόσφατο σκάνδαλο που αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, η Κομισιόν απήγγειλε κατηγορίες στις εταιρείες, δύο χρόνια μετά την πραγματοποίηση εφόδων στα γραφεία τους.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν ότι οι εταιρείες παραβίασαν τους νόμους της Ενωσης από το 2006 μέχρι το 2014, συμφωνώντας, παρανόμως, να περιορίσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία συμβάλλει στην μείωση των καυσαερίων στα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα μοντέλα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2015, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ !!!
Μπαλονάκι … τα δάνεια Μητσοτάκη !!! 
Κατόπιν εορτής και με 1 χρόνο καθυστέρηση οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ: Ρύθμισαν και δάνειο της ΝΔ στην Eurobank, με τον ίδιο τρόπο που είχαν τακτοποιήσει το δάνειο της οικογένειας Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων !!!



Ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ για το δάνειο της ΝΔ από την Eurobank:

Το δημοσίευμα της Αυγής σχετικά με δάνειο της Ν.Δ. από την Eurobank αποκαλύπτει τι εννοεί η Ν.Δ. όταν λέει ότι έχει τακτοποιήσει τα οικονομικά της και αποπληρώνει τα δάνεια της.
Για χρέος άνω των 4 εκατ., η Ν.Δ. έχει συμφωνήσει να καταβάλει μηνιαία δόση μόνο 5.500 ευρώ, ενώ αφού αποπληρώσει 188.000 θα πάει σε νέα ρύθμιση.
Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως μετά τον Κήρυκα Χανίων έκανε το θαύμα του και με τα δάνεια της Ν.Δ., με ρύθμιση “μπαλόνι”. Ρύθμιση δηλαδή για ένα μικρό ποσό του δανείου μέχρι τις εκλογές, με τη φρούδα ελπίδα ότι μετά από αυτές θα το επαναδιαπραγματευτεί ως κυβέρνηση για να μην πληρώσει τίποτα.

“Σοκαρει” το ρεπορτάζ της “Αυγής” για την προνομιακή … ρύθμιση του δανείου της ΝΔ απο την ανακεφαλαιοποιημένη τράπεζα! Ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου από την Eurobank – …και πληρώνει 188.000 ευρώ με δόση 5.500 τον μήνα! – Όσον αφορά το υπόλοιπο ποσό η Ν.Δ. υποχρεούνται έως τις 30 Νοεμβρίου 2019 να καταθέσει πρόταση στην Eurobank για την οριστική διευθέτηση της οφειλής προκειμένου να υπάρξει νέα συμφωνία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Δηλαδή θα ακολουθήσει νέα ρύθμιση!

ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) !!!

ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ - ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ  ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ακυρώθηκε μια ακόμη διαταγή πληρωμής από δάνειο
της MARFIN EGNATIA ΒΑΝΚ, λόγω αναπόδεικτης ενεργητικής νομιμοποίησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και, έτσι, ο δανειολήπτης, έσωσε ολόκληρη την περιουσία του και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις !!!

Θερμά συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στον επικεφαλής νομικό της Επιστημονικής μας Ομάδας, Δικηγόρο πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για τη νέα αυτή απόφαση, που ανοίγει, ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ πλέον, τον δρόμο της ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ χιλιάδων ανυποψίαστων δανειοληπτών των κυπριακών τραπεζών, που κινδυνεύουν να χάσουν τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους από την αυθαιρεσία της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!
Για περισσότερες αποφάσεις ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html 



Με τον πρώτο (κύριο) λόγο της υπό κρίση ανακοπής τους, οι ανακόπτοντες εκθέτουν ότι η ανακοπτόμενη διαταγή πληρωμής εκδόθηκε για απαίτηση απορρέουσα από την υπ’ αριθμ. xxxxxxxx σύμβαση με την Τράπεζα με την επωνυμία «MARFIN EGNATIA ΒΑΝΚ», διάδοχος της οποίας τυγχάνει η καθ’ ης, δίχως όμως σε αυτήν (διαταγή πληρωμής) να προκύπτει η ενεργητική νομιμοποίηση της καθ’ ης (ως ειδικής διαδόχου), δηλαδή δίχως να έχει αποδειχτεί ότι η ένδικη απαίτηση της καθ’ ης πράγματι υφίστατο, κατά το χρόνο της ειδικής διαδοχής της «MARFIN EGNATIA ΒΑΝΚ» από την καθ’ ης. 


ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ: ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ !!!



Το σημαντικότερο όμως ερώτημα που προκύπτει για τα κόμματα των ΝΔ+ΠΑΣΟΚ είναι: τι κάνατε ρε μάγκες τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που τσεπώσατε την τελευταία 20ετία από κρατικές επιδοτήσεις, θαλασσοδάνεια και "χορηγίες" από επιχειρήσεις-επιχειρηματίες(βλέπε ομολογία Τσουκάτου) ;;; 

Ας θυμηθούμε ένα προ μηνών(14/9/2018) άρθρο από το altsantiri.gr με ενδιαφέροντα στοιχεία:

921 εκατ. ευρώ άρπαξαν τα κόμματα από δάνεια και επιχορηγήσεις την περίοδο 2000-2011

Μόνο ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έλαβαν την επίμαχη 11ετία 511 εκατ. ευρώ από επιχορηγήσεις

Η κλήτευση από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς σε 50 τραπεζικά στελέχη που κατά την περίοδο 2000-2011 υπέγραφαν τα δάνεια σε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ανοίγει ξανά – μετά από περίπου έξι χρόνια – το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων, δεδομένης και της υψηλής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κρατικής επιχορήγησης.

Την επίμαχη 11ετία τα κόμματα εισέπραξαν συνολικά μέσω των «θαλασσοδανείων» 272,44 εκατ. ευρώ (όπως είχε ενημερώσει η Τράπεζα της Ελλάδας την Οικονομική Εισαγγελία), βάζοντας ως «ενέχυρο» (και μάλιστα όχι σε μία, αλλά σε όλες τις τράπεζες, προκειμένου να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα) τις μελλοντικές τους επιχορηγήσεις, τις οποίες υπολόγιζαν όπως ήθελαν.

Κι επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ίσως γνώριζε ότι κάποια στιγμή το θέμα θα πάει στη Δικαιοσύνη φρόντισαν οι ίδιοι και οι αρμόδιοι υπουργοί τους να περάσουν «φωτογραφική» τροπολογία (άρθρο 78) τον Απρίλη του 2013 σε άσχετο νομοσχέδιο (4146/2013) με την οποία απαλλάσσονταν ευθυνών οι πρόεδροι, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και τα τραπεζικά στελέχη που υπέγραψαν τις χρηματοδοτήσεις αυτές.

Την ίδια ακριβώς περίοδο τα κόμματα έλαβαν αθροιστικά ενισχύσεις, από την τσέπη του έλληνα φορολογούμενου, ύψους 649 εκατ. ευρώ. Έτσι, το ποσό που μπήκε στα ταμεία των κομμάτων την επίμαχη 11ετία φτάνει τα 921 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω νούμερα αποτελούν στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών και τα οποία είχε αποστείλει τότε, με μορφή υπομνήματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου.

Για να καταλάβετε το μέγεθος του «πάρτι» που είχε στηθεί εκείνη ακριβώς την περίοδο, «ο κάθε έλληνας ψηφοφόρος έδινε περίπου 10 ευρώ για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, όταν ο αντίστοιχος Γερμανός έδινε μόλις 0,7 έως 0,8 ευρώ», όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο κ. Γιαννίτσης στη Βουλή, ζητώντας παράλληλα τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης κατά 20%.

ΑΝ ΜΗΔΕΝΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ !!!




Τουλάχιστον 3,5 δις ευρώ ετησίως οι απώλειες φόρων από το παρεμπόριο


του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη*


Δυστυχώς, πολλές φορές τα πολιτικά κόμματα μιλάνε με έμφαση για την ανάγκη μείωσης των φόρων, για αύξηση των κοινωνικών παροχών και των συντάξεων και για υλοποίηση δημοσίων έργων. Είναι η γνωστή τακτική των «θα»…

Το προβληματικό όμως στην περίπτωση αυτή είναι ότι τα προγράμματα των κομμάτων  σπανίως προτείνουν ταυτόχρονα ρεαλιστικά μέτρα για το πού θα βρεθούν οι πόροι, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν όλα αυτά. Δηλαδή, αέρας κοπανιστός!

Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι κυβερνήσεις που εκλέγονται σπανιότατα τηρούν αυτά που υποσχέθηκαν, με διάφορες δικαιολογίες. Μόνο για την τελευταία τετραετία, να θυμίσουμε τις εξαγγελίες για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για διανομή 13ης σύνταξης, για πάταξη φοροδιαφυγής και παραεμπορίου και για τόσα άλλα πολλά. Σε ό,τι δε αφορά τις δημόσιες επενδύσεις, αυτές υποχωρούν χρόνο με τον χρόνο και περιορίζονται ουσιαστικά στα κονδύλια που μας δίνουν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντίθετα, ελάχιστα πράγματα έχετε ακούσει για το παραεμπόριο, για την αναγκαιότητα πάταξής του, αλλά και για ρεαλιστικούς στόχους που θα μπορούσαν να το περιορίσουν δραστικά μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. μέσα στην επόμενη τριετία).

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ !!!




Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Παρά τις καταγγελίες για το ζήτημα των δηλώσεων πόθεν έσχες, η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Πρόκειται για περίπτωση «καρμπόν» με την άτακτη υποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν είχε αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε offshore.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από κοινού με την Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και επαγγελματικού απορρήτου υπόχρεων δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών», ενώ υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ.

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί την άμεση απάντηση της συμπολίτευσης στις καταγγελίες που εξαπέλυσαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μέσα του ομίλου Μαρινάκη, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν αναλόγως από στελέχη της ΝΔ.

Εν τέλει, η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να καταψηφίσει την τροπολογία που εξασφαλίζει τον ενδελεχή και ολιστικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες -και- πολιτικών, προκαλώντας ερωτηματικά και υποψίες…

ΤΟ TAXIS ΠΡΟΗΓΑΓΕ...ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ !!!




Για γέλια και για κλάματα...


Δεν πίστευε στα μάτια της μια τραπεζοκόμος από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας όταν πήρε στα χέρια της το αποδεικτικό της μισθοδοσίας της.

Σε αυτό αναγραφόταν ότι η ειδικότητα της δεν είναι τραπεζοκόμος, αλλά … Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Όταν ωστόσο έλεγξε το μισθό της, διαπίστωσε με απογοήτευση ότι δεν ήταν κι αυτός ανάλογου ύψους, αλλά παρέμενε ίδιος... μόλις 572,62 ευρώ!

Προφανώς πρόκειται για λάθος της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Παρά το αστείο του θέματος, όμως, προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι μπορεί στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών να γίνονται τόσο σοβαρά λάθη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ;;;




Σχέδιο της ΑΑΔΕ για μείωση του χρόνου παραγραφής από τα 20 χρόνια στα 10

Σημαντική μείωση μείωση του χρόνου παραγραφής των Τελών Κυκλοφορίας στα 10 έτη από τα 20 έτη που ισχύει σήμερα και άμεσο εντοπισμό των φορολογουμένων που χρωστούν Τέλη Κυκλοφορίας από τις Εφορίες χωρίς την πάροδο μεγάλου χρόνου αφότου γεννιέται η φορολογική υποχρέωση περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα η ΑΑΔΕ για την διευκόλυνση των φορολογουμένων που χρωστούν στην Εφορία εξετάζει την υιοθέτηση νέων ρυθμίσεων αυξημένο αριθμό δόσεων (π.χ. 120 δόσεις) με σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογούμενων για τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα έχει επίδραση στα έσοδα και την επίτευξη του ετήσιου στόχου εξαιτίας των κινδύνων που κρύβει η νέα χρονιά για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Όπως είχε αποκαλύψει το Newsauto.gr πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2019 ενώ άγνωστες παραμένουν οι συνολικές οφειλές των ιδιοκτητών οχημάτων από ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΑΑΔΕ ΘΑ ΖΗΤΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15.000€ ΑΠΟ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ !!!

ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000€
Νέα αναβολή στο Περιουσιολόγιο.



Νέα όπλα στη μάχη για την επίτευξη των στόχων στις εισπράξεις, ρίχνει το 2019 η Ανεξάρτητη Αρχη Δημοσίων Εσόδων, ζητώντας και την καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ και άνω, για όσους πτώχευσαν και επιχειρούν να κάνουν έναρξη νέας επιχείρησης.

Για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας και την επίτευξη μεγαλύτερου ποσοστού συμμόρφωσης των φορολογουμένων, προαναγγέλλεται η διενέργεια ελέγχων σε τυχαίο δείγμα επιχειρήσεων (φυσικών ή νομικών προσώπων), το οποίο θα καλύπτει το σύνολο της επικράτειας. Επίσης, επιχειρήσεις που έχουν λάβει ή έχουν αιτηθεί επιστροφή φόρων (εισοδήματος ή ΦΠΑ ή ΕΦΚ) θα ελεγχθούν δειγματοληπτικά.

Ωστόσο στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ αποκαλύπτεται πως ούτε το 2020 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει τελικά το ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο, αφού η έναρξή του μετατίθεται χρονικά για το 2021.

Το 2019 πάντως περιγράφει και τους κινδύνους που κρύβει η νέα χρονιά για τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Ο προβληματισμός αυτός της ΑΑΔΕ διαφαίνεται από δύο σημαντικές επισημάνσεις στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο. Ως πηγές ανησυχίας αναφέρονται:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΜΕΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΕΒΑΖΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΡΗΓΙΕΣ !!!


Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ: ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΟΡΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!




Τι γράφει το banks.com.gr :


Η αριστεία είναι ρετσινιά και η επιχειρηματική επιτυχία τιμωρείται αυστηρά με βαριά, ανισόρροπη, άδικη και καταχρηστική φορολογία… Αντιθέτως η αποτυχία προστατεύεται με κοινωνική ευαισθησία.

Η φοροδιαφυγή είναι όρος επιβίωσης για κάθε ελεύθερο επαγγελματία ή μικρομεσαίο επιχειρηματία. Όποιος δεν κρύβει λεφτά από το Κράτος, οδηγείται στην πτώχευση.

Ας ξεκινήσουμε από τη στατιστική για να περάσουμε αμέσως μετά στην αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών:

Ξεκινά ένας νέος μια μικρή επιχείρηση.

  • Ξαφνικά ανακαλύπτει ότι στη φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων, η Ελλάδα είχε, το 2018, τον 8ο υψηλότερο συντελεστή του ΟΟΣΑ (29%). Ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ, ήταν 23,69%.

Δυστυχώς όπως θα αναλυθεί αμέσως παρακάτω η συνολική φορολογική επιβάρυνση της επιχείρησης είναι δραματικά υψηλότερη.

ΕΟΠΥΥ: ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΛΟΣ !!!




Τα έντυπα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους καταργήθηκαν



Την κατάργηση των έντυπων βιβλιαρίων υγείας ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σε ΦΕΚ και θα τεθεί σε ισχύ από τις 14 Μαρτίου 2019.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ δίνει οδηγίες στους ασφαλισμένους για το πως θα γίνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία:

«Σας ενημερώνουμε ότι τα έντυπα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους καταργήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.4603/2019 (ΦΕΚ 48/Α/14-3-2019).

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΔΙΑΔΗΣ ;;;




Τι γράφει το ereportaz.gr :


Καλούνται εντός 48 ωρών ως ύποπτοι Λοβερδος-Γεωργιαδης για την υπόθεση Novartis


Πλήρης επιβεβαίωση της αποκάλυψης της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αλλά και του Ereportaz σε σχέση με τις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης Novartis.

Βραδινές πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή ανέφεραν ότι εντός 48 ωρών αναμένεται να κληθούν οι πρώην υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και Άδωνις Γεωργιάδης να κληθούν σε ανωμοτί κατάθεση (ως ύποπτοι) από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Κάτι που θα σημάνει την έναρξη ενός νέου πολιτικού πολέμου καθώς είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα δράσει ως αντιπερισπασμός ενόψει της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση εξαιτίας των αποκαλύψεων Πετσίτη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!! ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΑΔΗΛΩΤΑ 90.000€ !!!

ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
Έχει πάρει φωτιά από τους ελέγχους το «Ειδικό Λογισμικό Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας» της ΑΑΔΕ.




Φορολογούμενη εντοπίστηκε να έχει καταθέσεις 89.662 ευρώ, τις οποίες δεν δικαιολόγησε και της επέβαλαν φόρους και πρόστιμα ύψους 61.920,73 ευρώ!

Ο τελικός λογαριασμός της Εφορίας είναι ιδιαίτερα βαρύς καθώς ανέρχεται στο 69,1% του ποσού των καταθέσεων, που βρέθηκε να προέρχεται από άδηλες πηγές. Δηλαδή δεσμεύτηκε σχεδόν το 70% του συνόλου των "μαύρων καταθέσεων".

Το νέο αυτό περιστατικό αποδεικνύει ότι το νέο λογισμικό της ΑΑΔΕ έχει πάρει κυριολεκτικά «φωτιά» και σαρώνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, αναζητώντας ποσά που είναι αδήλωτα και φυσικά αδικαιολόγητα.

Πρόκειται για το «Ειδικό Λογισμικό Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας», το οποίο αντλεί στοιχεία από τις εγχώριες τράπεζες, τα οποία αφορούν στο σύνολο των χρηματοοικονομικών προϊόντων (καταθέσεις, ομόλογα, αμοιβαία κ.λπ.), καθώς και των διενεργηθέντων σε αυτά αναλυτικών κινήσεων.

1MDB: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΤΟ ΜΕΓΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ !!!

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ...ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά σκάνδαλα παγκοσμίως.



Δισεκατομμύρια δολάρια του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Μαλαισίας, που προορίζονταν να στηρίξουν τους πολίτες της χώρας, εξαφανίστηκαν στις σκιές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η κατακραυγή για τα όσα συνέβησαν με το ταμείο 1MDB και οι έρευνες των αρχών υπερβαίνουν κατά πολύ τα σύνορα της χώρας. Το ΒΒC ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης.

Σύμφωνα με εισαγγελικές αρχές της Μαλαισίας και των ΗΠΑ, τα χρήματα πέρασαν από τσέπες λίγων πανίσχυρων ατόμων και χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά πολυτελών ακινήτων, ιδιωτικών αεροσκαφών, πολύτιμων έργων τέχνης, αλλά και για τη χρηματοδότηση μίας μεγάλης επιτυχίας του Χόλιγουντ. Οι καταγγελίες αυτές έχουν πυροδοτήσει το άνοιγμα έρευνας σε τουλάχιστον έξι χώρες. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται ένας τεράστιος ιστός συναλλαγών, που απλώνεται από τις ελβετικές τράπεζες έως φορολογικούς παραδείσους στην καρδιά της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το σκάνδαλο είναι τόσο ηχηρό ώστε οδήγησε στην ανατροπή του κόμματος, που κυβερνούσε τη Μαλαισία καθόλη τη διάρκεια της ζωής της χώρας ως ανεξάρτητου κράτους. Η Goldman Sachs, μία από τις πιο ισχυρές τράπεζες της Wall Street, αντιμετωπίζει ποινική δίωξη στη Μαλαισία για την υπόθεση, αλλά αρνείται όλες τις κατηγορίες. Την ίδια ώρα ένας playboy- φυγάς, που αντιμετωπίζει κατηγορίες τόσο στη Μαλαισία όσο και στις ΗΠΑ, παραμένει ασύλληπτος. Το διαβόητο γιοτ του, αξίας 250 εκατ. δολαρίων, είναι τώρα στα χέρια των αρχών.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ ΨΥΧΑΡΗ & ΤΩΝ 10 ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ...ΜΕ ΑΕΡΑ !!!

ΕΔΩ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/08/alpha-bank.html



Η δικαιοσύνη, ο Ψυχάρης και τα 10 στελέχη της Alpha Bank

Χθες έγινε η (επίσημη) έναρξη της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας του Σταύρου Ψυχάρη και 10 στελεχών της Alpha Bank για το προσωπικό δάνειο ύψους 44,7 εκατ ευρώ που πήρε ο άλλοτε κραταιός εκδότης από την τράπεζα για να αγοράσει μετοχές του πρώην ΔΟΛ.

Στο μεσοδιάστημα η τράπεζα έχει βγάλει στο σφυρί πολυτελή ακίνητα του Ψυχάρη σε Κολωνάκι και Πόρτο Χέλι και ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί εντός του 2019 ένα μικρό διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους αλλά και δύο κατοικίες του υιού Παναγιώτη (Ψυχάρη) στο Παλαιό Ψυχικό.

ΓΙΑTI ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ FUNDS ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!




Η Ελλάδα προβλέπεται πως θα προσφέρει τις υψηλότερες αποδόσεις στην Ευρώπη για την περίοδο 2019-2023


Μια εξήγηση για τις επιθετικές κινήσεις ξένων επενδυτικών οίκων (κυρίως hedge funds), που καταθέτουν υψηλές προσφορές για την αγορά χαρτοφυλακίων ακινήτων ή μεμονωμένων κτιρίων γραφείων, αφήνοντας εκτός παιχνιδιού τις εγχώριες ΑΕΕΑΠ σε αρκετούς διαγωνισμούς π.χ. τραπεζών, έδωσε χθες ο Στ. Ζαββός, επικεφαλής της Zeus Capital Management και πρόεδρος της Orilina ΑΕΕΑΠ.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο συνέδριο για τα ακίνητα «RED Business Forum», ο κ. Ζαββός υποστήριξε πως τα ξένα funds εκτιμούν πως η Ελλάδα θα καταγράψει τις υψηλότερες αποδόσεις (στα επίπεδα του 7,3%-7,5%) στην αγορά κτιρίων γραφείων για την περίοδο 2019-2023. Επιπλέον, ενώ πανευρωπαϊκά η αγορά λιανικής θα δεχθεί πιέσεις από την κάμψη των ρυθμών ανάπτυξης και τη μείωση του τουριστικού ρεύματος, στην Ελλάδα προβλέπεται διπλάσιος ρυθμός ενίσχυσης της οικονομίας (1,9% με την Ε.Ε. στο 1%) και αύξηση των ενοικίων στα καταστήματα για το 2019 και το 2020. Η ελληνική αγορά λιανικής υφίσταται, επίσης, με χρονική υστέρηση τις πιέσεις από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Υψηλές αποδόσεις που φτάνουν το 9,5%-10% προσφέρουν και οι αποθηκευτικοί χώροι, με τα στελέχη της αγοράς real estate να βλέπουν, πάντως, κινδύνους στην αγορά τουριστικών ακινήτων. Ειδικά επειδή η Ελλάδα στηρίζεται στον ευρωπαϊκό τουρισμό που προβλέπεται πως θα κινηθεί πτωτικά.

Οι επιθετικές προσφορές που έχουν καταθέσει τα ξένα funds σε αρκετούς διαγωνισμούς για την πώληση χαρτοφυλακίων ή μεμονωμένων ακινήτων από τράπεζες προκαλούν, πάντως, αντιδράσεις από τις διοικήσεις των ΑΕΕΑΠ. Οι συγκεκριμένες κινήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, με τις προβλέψεις στελεχών της αγοράς να ανεβάζουν τα ποσά που περιμένουν να τοποθετηθούν στο εγχώριο real estate από τέτοια funds στο ένα δισ. ευρώ.

Η EUROBANK ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑ !!!

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 300.000€ ΑΠΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ «MARINOPOULOS COFFEE COMPANY»(ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ STARBUCKS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ Η «ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.»
Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 676.778 ευρώ.





Οι ιδιοκτήτες της Μαρινόπουλος, δηλαδή ο Πάνος Μαρινόπουλος, ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος και ο Πάνος (Πανάρας) Μαρινόπουλος, τους τελευταίους μήνες είναι εξαφανισμένοι από την κοσμική Αθήνα. Κορυφαίος επιχειρηματίας έλεγε προ ημερών σε στενό του φίλο όταν ρωτήθηκε: «Οι Μαρινόπουλοι δεν θέλουν να δίνουν στόχο για κακόβουλα σχόλια, ειδικά μετά την πώληση των Σούπερ Μάρκετ στον Σκλαβενίτη». Παρά το γεγονός ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνουν μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας εν τούτοις οι τράπεζες δεν τους ξεχνάνε. 


Στις 24 Οκτωβρίου του 2019 η Eurobank βγάζει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας τους «ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ.Γεώργιο Μήτραινα. To εντυπωσιακό ειναι οτι η οφειλή αφορά ομολογιακό δάνειο που είχε εκδοθει για λογαριασμο της «MARINOPOULOS COFFEE COMPANY» που διαχειρίζεται τα STARBUCKS στην Ελλάδα. Το ομολογιακό έχει εγγυηθεί η εταιρία «ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.» της οποίας το ακίνητο ειναι ιδιοκτησία.

Η οφειλή της εταιρείας προς την Eurobank είναι 300.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 676.778 ευρώ. Πρόκειται για ένα υπέροχο σπίτι 416 τμ (με κήπο 116 τμ) που βρίσκεται στο Οικιστικό Συγκρότημα με την ονομασία «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» στην Κηφισιά.

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ & ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ !!!



Στα σχέδια της Ιταλικής κυβέρνησης βρίσκεται διάταγμα για αποζημίωση από τις απώλειες που προέκυψαν από τις διασώσεις τραπεζών. Αναμένεται να εγκριθεί από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει 1,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια για την αποπληρωμή των μετόχων και των ομολογιούχων οι οποίοι ζημιώθηκαν στις τραπεζικές διασώσεις από τις 16 Νοεμβρίου του 2015 ως τις 1 Ιανουαρίου του 2018.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΟΙ 4 ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ !!!




Του Αλέξανδρου Πραντούνα


Πριν λίγες μέρες το περιοδικό Forbes δημοσίευσε την ετήσια λίστα του με τους κατόχους περιουσίας άνω του 1 δις δολαρίων, μια λίστα που το εν λόγω περιοδικό δημοσιεύει κάθε χρόνο.

Την χρονιά που διανύουμε στον πλανήτη υπάρχουν 2.153 δισεκατομμυριούχοι, με την συνολική αξία της περιουσίας τους να βρίσκεται περίπου στα 8,7 τρις δολάρια.

Πρώτος στην λίστα των υπερπλούσιων βρίσκεται ο Τζεφ Μπέζος, ιδιοκτήτης της Amazon, μιας εταιρείας που είναι μεταξύ άλλων γνωστή για τις φρικτές συνθήκες εργασίας που επιβάλλει στους υπαλλήλους της και για το πόσο λυσσαλέα παλεύει για να μην φορολογηθεί.

Δεύτερος στην λίστα ο ιδιοκτήτης της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, γνωστός ως ο «φιλάνθρωπος» που κατηγορεί τους φτωχούς για τη φτώχεια τους…

Στην τρίτη θέση φιγουράρει ο χρηματιστής Ουόρεν Μπάφετ, γνωστός μεταξύ άλλων γιατί κάποτε δήλωσε δημόσια εντελώς κυνικά πως «ναι, υπάρχει πράγματι ταξική πάλη και είναι η δική μου τάξη, η τάξη των πλούσιων που κερδίζει»…

Όμως από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων δεν λείπουν και ορισμένοι Έλληνες, 4 συγκεκριμένα:

Νιάρχος

ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΡΗ ΤΟ ΝΕΟ SUPERFOOD ;;; ΟΧΙ !!!





Τι γράφουν τα ellinikahoaxes.gr :


Η τάση να διογκώνονται στο βαθμό παραποίησης οι ιδιότητες συγκεκριμένων φυτικών προϊόντων είναι πλέον τετριμμένη και στη λίστα έρχεται να προστεθεί πλέον και η γύρη. Στη προκειμένη περίπτωση είδαμε τον ισχυρισμό πως η γύρη είναι «η νέα υπερτροφή που μπορεί να αλλάξει μαγικά την υγεία.»]

Το είδαμε στη lifo.gr

Οι διατροφικές μόδες είναι μια κατηγορία ειδήσεων οι οποίες ανακυκλώνονται σταθερά ανά μερικά χρόνια άσχετα με το πόσες φορές μπορεί να έχουν καταρριφθεί. Ο λόγος είναι προφανώς η βραχεία μνήμη του αναγνωστικού κοινού και κυρίως η λογική πλάνη της επίκλησης στη φύση ή αλλιώς τη τάση μας να θεωρούμε πως κάθε προϊόν το οποίο δεν έχει υποστεί ανθρώπινη επεξεργασία και έρχεται κατευθείαν από κάποιο φυτό ή βότανο είναι εξ ορισμού καλύτερο για την υγεία. Αυτή είναι η βάση πολλών ισχυρισμών για την ανωτερότητα των superfoods. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν καλούμαστε να εξετάσουμε τους ισχυρισμούς για τις ευεργετικές ιδιότητες της γύρης όπως μας παρουσιάζονται στο εν λόγω άρθρο από τη σελίδα LIFO.

Στο άρθρο διαβάζουμε:

«Θα με πίστευες αν σου έλεγα πως μια μόλις πρέζα από την trending νέα υπερτροφή μπορεί να αλλάξει μαγικά την υγεία σου; Κι όμως, αυτό ισχυρίζονται για τη γύρη οι ειδικοί στη διατροφή και την ευεξία!

ΑΡΑΔΑΙΝΑ: ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΣΦΑΚΙΩΝ ΠΟΥ ΕΡΗΜΩΣΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΕΝΤΕΤΑΣ...ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΙΑΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ !!!




Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χωριό «φάντασμα»

Ο λόγος, για την Αράδαινα στα Σφακιά, ένα μικρό χωριουδάκι, το οποίο εγκατέλειψαν οι κάτοικοί του τη δεκαετία του ‘50 εξαιτίας μίας βεντέτας, και έκτοτε ερημώθηκε. Κανείς ποτέ ξανά δεν κατοίκησε εκεί.

Όπως είναι γνωστό, μέσα από διηγήσεις, το πανέμορφο χωριό ερημώθηκε λόγω μία πολύ ασήμαντης αφορμής.

Αυτή είναι πως ένα παιδάκι βρήκε στον δρόμο το κουδούνι μίας κατσίκας και θέλησε να το κρατήσει. Ο κάτοχος του, που είδε το παιδί να το κρατάει στα χέρια, ζήτησε να το πάρει πίσω, όμως το παιδάκι αρνήθηκε.

Στη συνέχεια, πήγε στο σπίτι του παιδιού να ζητήσει εξηγήσεις για το κουδούνι του, και μετά κατέληξαν... στα όπλα.

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ PANAMA PAPERS: 22 ΧΩΡΕΣ ΑΝΕΚΤΗΣΑΝ 1,2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!




Εννοείται φυσικά πως η Ελλάδα δεν είναι ανάμεσα στις 22 χώρες...




Τρία χρόνια μετά το σκάνδαλο των «Panama Papers», τα 22 κράτη, πολίτες των οποίων εμπλέκονται σ' αυτό το πολυπλόκαμο σκάνδαλο φοροδιαφυγής, έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να ανακτήσουν 1,2 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα η κοινοπραξία των ερευνητών δημοσιογράφων στους οποίους οφείλονται οι αποκαλύψεις.

Η βρετανική εφορία συγκέντρωσε από τους φοροφυγάδες 252 εκατομμύρια δολάρια, η Αυστραλία 92 εκατομμύρια και η Γαλλία 136 εκατομμύρια, ενώ το συνολικό ποσό «αναμένεται να αυξηθεί», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).

Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η οποία ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, υπογραμμίζει πως οι γερμανοί ερευνητές, από την πλευρά τους, επαναπάτρισαν στα ταμεία της εφορίας 183 εκατ. δολάρια.

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 600.000.000€ ΤΗΣ COSCO !!!




Η ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου να γνωμοδοτήσει υπέρ της κήρυξης μέρους του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου, δημιουργεί σοβαρά εμπόδια για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ.

Το ΚΑΣ με την απόφασή του εκφράζει τη διαφωνία του και ουσιαστικά θέτει εν αμφιβόλω την υλοποίηση επενδύσεων που η πλευρά της Cosco θεωρεί ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη του λιμανιού όπως η κατασκευή ξενοδοχείου στην περιοχή του Πόρτο Λεόνε, τη δημιουργία εμπορικού κέντρου μέσα στο λιμάνι, τη συνέχιση των επιχειρήσεων στη ΝΕΖ Σαλαμίνας (Κυνοσούρα).

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση της διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που είχε ξεσηκώσει σάλο καθώς ουσιαστικά πρότεινε την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου σχεδόν του μισού Πειραιά, εγκρίθηκε και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα ως αρχαιολογικός χώρος ορίστηκε βόρεια και δυτικά από το χερσαίο τμήμα του Κονώνειου τείχους και τον σταθμό του ΗΣΑΠ, καθώς και από ζώνη 20 μ. εξωτερικά από το τείχος στα σημεία όπου αυτό δεν είναι ορατό, στα ανατολικά από την περιοχή όπου εκτιμάται ότι βρισκόταν το Κονώνειο τείχος, ενώ στα νότια το όριο είναι η θαλάσσια ακτή, από τη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου ως το Μικρολίμανο.

Εξαιρούνται η θαλάσσια περιοχή του κεντρικού λιμένα και οι σύγχρονες επιχώσεις, ενώ εντός κήρυξης παραμένουν οι δυο πλαζ (Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα), καθώς και η Ηετιώνεια Πύλη. Επίσης, σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ θα συζητηθεί ειδική κήρυξη για τα Μακρά Τείχη.

ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ...ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το banks.com.gr :



Περιμένοντας τις εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις και την περιβόητη «δευτερογενή νομοθεσία» για το πτωχευτικό δίκαιο ιδιωτών, γίνεται φανερό ότι μια σειρά από χιλιάδες, μικρά ή μεγάλα, προσωπικά και οικογενειακά δράματα, απίστευτες ιστορίες οικονομικής καταστροφής και απώλειας περιουσίας, θα συνοδεύει στο εξής την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου που ψήφισε η Βουλή και σηματοδοτεί την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για τραπεζικές οφειλές από την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Οι τράπεζες είναι προφανώς ικανοποιημένες από την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Για πρώτη φορά καταργείται η αργή, αντιπαραγωγική δικαστική εμπλοκή στις υποθέσεις των δανείων που δεν εξυπηρετούνται. Τα κόκκινα δάνεια «πρασινίζουν» και οι τράπεζες μπορούν τώρα ευκολότερα να τα μεταβιβάσουν στους εξειδικευμένους φορείς και τα funds που θα αναλάβουν την ανάκτησή τους.

Η κυβέρνηση κατάφερε να κλωτσήσει το τενεκεδάκι των «κόκκινων δανείων» λίγο μακρύτερα, μέχρι το τέλος του 2019.

Αμέσως μετά, το πρόβλημα θα αναλάβει να το διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τιςεθνικές εκλογές. Στο μεταξύ όμως οι τράπεζες θα έχουν προλάβει να μεταβιβάσουν όσα δάνεια δεν τους εξυπηρετούν στα funds και επομένως θα έχουν λύσει το πρόβλημά τους.

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΦΙΑΣΚΟ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: ΜΟΛΙΣ ΤΟ 3% ΡΥΘΜΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 60.000 ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ !!!

ΕΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 11% ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ
Αθροιστικά, μέχρι σήμερα, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 60.443 επιχειρήσεις, ομόρρυθμοι εταίροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, αλλά έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία και ρυθμίσει τα χρέη τους μόλις 1.844 !!!

Ανέκδοτο οι ρυθμίσεις με τράπεζες...




Περισσότεροι από τρεις στους δέκα οφειλέτες, που έχουν κάνει αίτηση μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους, όπως προκύπτει από τελευταία στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Τα δύο μειονεκτήματα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού

«Αν και οι διαδικασίες προχωράνε με πολύ ταχύτερους ρυθμούς στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς δύο σημαντικά μειονεκτήματα. Κατ' αρχάς, δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην πλατφόρμα άρα και δυνατότητα ρύθμισης, οι επαγγελματίες που έχουν κλείσει, πλέον, τα βιβλία τους, αλλά συνεχίζουν να «κουβαλάνε» τα βάρη του παρελθόντος. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, οι ρυθμίσεις των ελευθέρων επαγγελματιών εξαντλούνται στα χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία κι εφορίες, χωρίς να υπάρχει ούτε δείγμα ρύθμισης οφειλών από δάνεια», αναφέρεται στην ανάρτηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ" ΤΩΝ ΗΠΑ !!!




"Πλήττει την αμερικανική οικονομία και το χρηματιστήριο"

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον πρόεδρο της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ «υποθέτω μου φορτώθηκες» κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, έγραψε χθες Τρίτη η εφημερίδα The Wall Street Journal, καθώς οι ενδείξεις για την ένταση ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και τον ανεξάρτητο θεσμό που χαράσσει τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ πολλαπλασιάζονται.

Η κυβέρνηση του Τραμπ και ο ίδιος ο πρόεδρος έχουν επανειλημμένα και δημόσια επικρίνει με οξύτητα την κεντρική τράπεζα διότι αύξησε τα κατευθυντήρια επιτόκιά της πέρυσι. Ο Τραμπ κατηγόρησε τη Federal Reserve ότι πλήττει την αμερικανική οικονομία και το χρηματιστήριο την Παρασκευή.

Ο Τραμπ έθιξε τη συνομιλία του με τον Πάουελ σε μια από τις πολλές συναντήσεις με συμβούλους του για τη χάραξη πολιτικής την περασμένη εβδομάδα, στην οποία ο πρόεδρος της Fed έγινε στόχος των επικρίσεων του Ρεπουμπλικάνου, ανέφερε η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, επικαλούμενη πηγή που δεν κατονόμασε, παρούσα στη συνάντηση.

9.500 ΙΧ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΣΑΚΩΣΕ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ
Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε επίσημα ότι παράλληλα έπιασε και ξεσκονίζει πλήθος επιχειρήσεων, με εικονική έδρα στη Βουλγαρία !!!




Φορολογικό «θησαυρό» αποκάλυψε το σαφάρι της ΑΑΔΕ στα αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας, αλλά και στις εταιρείες που εμφανίζονται να ανήκουν φορολογικά στη γειτονική χώρα, αλλά να δραστηριοποιούνται κανονικά στην Ελλάδα.

Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στην οποία σημειώνεται, ότι, οι συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν προωθηθεί προς έλεγχο και για την επιβολή των ανάλογων κυρώσεων.

Αναλυτικότερα, από το σύνολο των αυτοκινήτων με πινακίδες Βουλγαρίας, εντοπίστηκαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 9.500 αυτοκίνητα τα οποία θεωρούνται ύποπτα, για φορολογικές παραβάσεις των ιδιοκτητών τους.

Η συνήθης παράβαση είναι η αποφυγή των τεκμηρίων διαβίωσης, αλλά και η αποφυγή πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και του φόρου πολυτελείας, καθώς τα περισσότερα είναι μεγάλου κυβισμού, ενώ φυσικά τα περισσότερα κυκλοφορούν στη Βόρεια Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα η έκθεση της ΑΑΔΕ αναφέρει ότι το 2018 «πραγματοποιήθηκε λήψη και επεξεργασία στοιχείων αναφορικά με οχήματα που αποταξινομήθηκαν στην Ελλάδα και επαναταξινομήθηκαν στη Βουλγαρία, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ !!! ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!




Διπλασιάστηκαν και οι εγγραφές υποθηκών για χρέη προς την εφορία


Με ρυθμούς 1 κατάσχεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς κάθε 10 δευτερόλεπτα (στο οκτάωρο λειτουργίας κάθε εργάσιμης ημέρας) «κτυπούσε» η εφορία το 2018. Η ΑΑΔΕ προχώρησε σε κατασχέσεις σε βάρος 816.721 φορολογουμένων. Και παρότι πέρυσι οι κατασχέσεις μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με το 2017 που ήταν διπλάσιοι (1.719.733), το ποσό των εισπράξεων από αυτούς αυξήθηκε κατά 8% και έφτασε στα 5,518 δισ. ευρώ, λόγω της καλύτερης στόχευσης της ΑΑΔΕ, αποφεύγοντας να πέφτει συνεχώς σε ήδη άδειους λογαριασμούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ για το 2018, η νέα «τάση» στα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης είναι να εγγράφει υποθήκες: το 2018 οι εγγραφές υποθηκών στα ακίνητα οφειλετών για χρέη στην εφορία διπλασιάστηκαν (!) φτάνοντας στις 8.350 έναντι 4.222 του 2017 (αύξηση 97,8% σε ένα χρόνο).

Παρόλα αυτά, ακόμα και με το «μαστίγιο» των κατασχέσεων, μόλις 3,699 δισ. ευρώ έχει υπαχθεί σε ρύθμιση, από το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των 104,365 δισ. ευρώ κατά την 1/1/2019. Δηλαδή σε ρύθμιση βρίσκεται μόλις 3,5% των οφειλών και εκτός ρύθμισης το 96,5%, εξέλιξη που δείχνει την τεράστια ανάγκη να ξεκινήσει μια ουσιαστική ρύθμιση χρεών καθώς όλες οι προηγούμενες έχουν ουσιαστικά απωλεσθεί και αποτύχει.

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΔΑΝΕΙΑ CHF: ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΠΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
Κρίθηκαν άκυροι οι όροι όλων ανεξαιρέτως των δανειακών συμβάσεων, όταν η ρήτρα ανταλλαγής RSD/CHF δεν στηρίζεται σε αξιόπιστα, έγγραφα τεκμήρια ότι : (α) Η τράπεζα επένδυσε σε CHF ρευστά διαθέσιμα στοιχεία του ενεργητικού της, αντίστοιχα με τα δανείσματα των χορηγηθεισών πιστώσεων και (β) Η τράπεζα, πριν από τη σύναψη κάθε δανειακής σύμβασης με τον οφειλέτη, παρείχε, αποδεδειγμένα εγγράφως, επαρκείς πληροφορίες, για όλους τους κινδύνους και τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν για τον οφειλέτη, από την εφαρμογή αυτής της ρήτρας.
Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ;;;


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΤΗΣ 02/04/2019 :

Pravno shvatanje "Punovažnost valutne klauzule kod ugovora o kreditu u švajcarskim francima i konverzija" usvojeno na sednici Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda održanoj 2. aprila 2019. godine:

1. Valutna klauzula se može pravno valjano ugovoriti u cilju očuvanja jednakosti uzajamnih davanja – tržišne vrednosti dinarskog iznosa plasiranih i vraćenih kreditnih sredstava koja se utvrđuje indeksiranjem kursa evra.

2. Ništava je odredba ugovora o kreditu o indeksiranju dinarskog duga primenom kursa CHF koja nije utemeljena u pouzdanom pisanom dokazu da je banka plasirana dinarska sredstva pribavila posredstvom sopstvenog zaduženja u toj valuti i da je pre zaključenja ugovora korisniku kredita dostavila potpunu pisanu informaciju o svim poslovnim rizicima i ekonomsko-finansijskim posledicama koje će nastati primenom takve klauzule.

3. Ugovor o kreditu proizvodi pravno dejstvo i nakon utvrđenja ništavosti klauzule o indeksaciji duga primenom kursa CHF.


ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ...



Οι φαντάροι μας κυνηγούσαν τον Ρόμελ στην Έρημο και οι Αγγλοαμερικανοί νοιάζονταν για την Αλβανία


Του Παντελή Στεφ. Αθανασιάδη


Εσχάτως η Αλβανία κάνει κινήσεις εναντίον της ελληνικής μειονότητας που ζει εκεί, έχοντας ως στόχο να αρπάξει κυριολεκτικά τις παραθαλάσσιες περιουσίες των Βορειοηπειρωτών για να τις δώσει σε πολυεθνικές προς αξιοποίηση, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να ωφελούνται. Η Αλβανία με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνει την διαχρονική αντιπαλότητά της προς κάθε τι ελληνικό, χωρίς να παύει να επωφελείται σε κάθε τομέα από την Ελλάδα.

Η στάση αυτή των Αλβανών φέρνει στη μνήμη όλων τη στάση που τήρησε ο εκθρονισθείς βασιλεύς των Αλβανών Αχμέτ Ζώγου. Πρόκειται για τον Ζωγ Α΄, βασιλέα των Αλβανών που γεννήθηκε το 1895 ως Αχμέτ Μουχτάρ Ζογόλι. Πήρε το ψευδώνυμο Ζώγου από το 1922, που είχε διατελέσει πρωθυπουργός έως το 1924. Στη συνέχεια υπήρξε πρόεδρος της Αλβανίας από το 1925 έως το 1928, και τελικά αυτοανακηρύχθηκε βασιλέας έως το 1939. Κανένας βασιλικός οίκος της Ευρώπης και καμιά κυβέρνηση δεν τον αναγνώρισε ως αρχηγό βασιλικής δυναστείας.

Τον Απρίλιο του 1939 ο Μουσολίνι αποβίβασε ιταλικά στρατό, καθαίρεσε τον Ζωγ και κατέστησε την Αλβανία ιταλικό προτεκτοράτο. Ο Ζωγ και η βασίλισσα (πριγκίπισσα ουγγρικής καταγωγής) κατέφυγαν αρχικά στην Ελλάδα όπου η τότε Κυβέρνηση Μεταξά επέτρεψε την είσοδο τους πρώτα για λόγους ανθρωπιστικούς, γιατί η βασίλισσα δύο μέρες προ της εισβολής των Ιταλών είχε γεννήσει τον πρίγκιπα Σκεντέρ, παραχωρώντας τους άσυλο. Η κυβέρνηση Μεταξά ήθελε επίσης να αποφύγει κάθε πρόκληση προς την φασιστική Ιταλία.

ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ: ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ !!!




Οι τράπεζες και οι δίκες

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι τραπεζίτες καθώς, όπως φαίνεται, ξεκινούν μια σειρά από δίκες. Από τη μία τα δάνεια σε επιχειρηματίες του τύπου και από την άλλη σε κόμματα έχουν κάνει πολλούς τραπεζίτες να χάσουν τον ύπνο τους. Όπως μου λένε μάλιστα, το θέμα έχει και διεθνείς προεκτάσεις, καθώς ο SSM παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Όπως μου λένε, ο SSM έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση προκειμένου να κρίνει το εάν τίθεται ζήτημα αλλαγής της καταλληλότητας (fit and proper) των εν λόγω τραπεζιτών. Και ως γνωστόν, αν δεν είναι… fit and proper για τον SSM, οι τραπεζίτες πηγαίνουν σπίτι τους.

Τρέχουν να ρυθμίσουν δάνεια στην Εθνική

Η περίπτωση Πάσχα με το μετοχοδάνειο που δεν είχε πληρωθεί ούτε ρυθμιστεί δεν είναι μοναδική στην Εθνική Τράπεζα. Όπως μου λένε, εκτός από τον Πάσχα, πολλά πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής είχαν μετοχοδάνεια που δεν εξυπηρετούσαν για πολλά χρόνια. Τώρα όμως που βγήκαν στην επιφάνεια, σπεύδουν μαζικά για να τα ρυθμίσουν, ερχόμενοι μέχρι και από το εξωτερικό, για να μην βγουν στη δημοσιότητα.


Περισσότερα στο insider.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΝΑΖΙΣΤΗΣ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ !!!




Ναζιστής ήταν ο δικαστής Χανς Χοφμάγερ σύμφωνα με έρευνα

Στην παγκόσμια ιστορία έχει μείνει ως το πρότυπο του αδέκαστου, μετρημένου και ακριβοδίκαιου δικαστή. Όταν ο Χανς Χοφμάγερ διάβασε την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου που έκρινε στη δεκαετία του '60 τους υπευθύνους του Άουσβιτς, δηλώνοντας πως «ορισμένοι εξ ημών δεν θα μπορέσουμε να αντικρίσουμε ξανά τα χαρούμενα κι ευτυχισμένα μάτια ενός παιδιού χωρίς να επανέλθουν στη μνήμη μας τα γεμάτα ερωτηματικά κι αγωνία μάτια των παιδιών που κατέληξαν στο Άουσβιτς», μπήκε για πάντα στο Πάνθεον των υποδειγματικών προσωπικοτήτων.

Στους είκοσι μήνες που διήρκεσε το Auschwitzprozess, ο Χοφμάγερ δεν έκανε καμία παραχώρηση στους δημοσιογράφους, δεν επέτρεψε τις τηλεοπτικές κάμερες στην αίθουσα και διηύθυνε τη δίκη με αυστηρό και δωρικό τρόπο. Η εφημερίδα Zeit τον είχε χαρακτηρίσει στο τέλος της δίκης ως «φανατικό της αντικειμενικότητας, ενώ η Welt τον είχε επαινέσει ως «πρότυπο σωφροσύνης». Όμως, το βιογραφικό του, που επί 60 χρόνια είχε παραμείνει άσπιλο κι αμόλυντο, κινδυνεύει πλέον να κηλιδωθεί αμετάκλητα, εξαιτίας νέων εγγράφων που έχουν έλθει στη δημοσιότητα: έως το 1945 ο Χοφμάγερ υπήρξε ένας φανατικός ναζιστής κι ένας στυγερός δικαστής.

ΔΕΝ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ !!!


Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΝΓΑΙΑΣ Γ.ΖΑΝΙΑΣ, ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EUROBANK !!!

ΕΙΠΑΜΕ, ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...
Τι έχει γίνει εδώ και 2 χρόνια με τις διώξεις ;;; Προχώρησαν οι ανακρίσεις ;;; Ή πάλι έχει ξεχαστεί ο φάκελος σε κανένα συρτάρι ;;;






Τι έγραφε στις 21/4/2017 το ereportaz.gr για το θέμα:


Βαριές διώξεις για το σκάνδαλο της «Πανγαία» της Εθνικής Τράπεζας


Στον ανακριτή διαφθοράς θα υποχρεωθούν να απολογηθούν επτά άνδρες και μία γυναίκα στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο της Πανγαία στην Εθνική Τράπεζα!

Συγκεκριμένα, ενώπιον του ανακριτή θα παρουσιαστούν οι: Χρήστος Σκλαβούνης (Πρόεδρος ΤΧΣ από τον Μάϊο του 2013 μέχρι το Μάρτιο του 2015).

Πέτρος Χριστοδούλου, (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ που αποχώρησε το 2014).

Γιώργος Ζανιάς ( υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών από 17 Μαϊου μέχρι 5 Ιουλίου του 2012. Μόλις παραιτήθηκε από την Υπουργία ανέλαβε πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας).

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΔΥΟ IBAN ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ !!!




Κάθε σύζυγος, ακόμα και στην κοινή φορολογική δήλωση, θα λάβει το δικό του, ξεχωριστό εκκαθαριστικό

Μέχρι πέρυσι, η κοινή φορολογική δήλωση των ζευγαριών απαιτούσε τη συμπλήρωση ενός τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο η εφορία θα πίστωνε τις τυχόν επιστροφές φόρου (αν δεν συμψηφίζονταν με βεβαιωμένες οφειλές). Φέτος, όμως, το «παιχνίδι» άλλαξε.

Κάθε σύζυγος, ακόμα και στην κοινή φορολογική δήλωση, θα λάβει το δικό του ξεχωριστό εκκαθαριστικό και επομένως και οι δύο σύζυγοι θα πρέπει να δηλώσουν IBAN τραπεζικού λογαριασμού, ακόμα και εάν αυτός είναι κοινός.

Στο «βιβλιαράκι» οδηγιών συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης σημειώνεται ότι στις κοινές δηλώσεις εγγάμων/μερών συμφώνου συμβίωσης (ΜΣΣ), επειδή διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση και επιστροφή του φόρου, συμπληρώνονται δύο αριθμοί IBAN από τον υπόχρεο και τη σύζυγο/ΜΣΣ, αντίστοιχα. Σε περίπτωση κοινού λογαριασμού μεταξύ των συζύγων/ΜΣΣ, δύναται να συμπληρώνεται και από τους δύο ο ίδιος αριθμός IBAN.

Στις περιπτώσεις έγγαμων φορολογούμενων που έχουν γνωστοποιήσει την επιλογή τους για υποβολή χωριστής δήλωσης, ΜΣΣ καθώς και άγαμων, συμπληρώνονται IBAN λογαριασμού ατομικού ή κοινού.

Ο ΨΥΧΑΡΗΣ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ...ΑΕΡΑ & Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ πρώην εργαζομένων στο ΔΟΛ

Στο τριμελές Eφετείο κακουργημάτων στη Λ. Αλεξάνδρας & Κυρίλλου Λουκάρεως 14 παραπέμπεται να δικαστεί ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ από κοινού με δέκα(10) τραπεζικά στελέχη της ALPHA BANK, για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος,για τη χορήγηση τραπεζικών δανείων με…. Αέρα!


Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά δάνειο ύψους πάνω από 45.000.000,00 ΕΥΡΩ, που είχε λάβει ο πρώην εκδότης της Α.Ε ΔΟΛ από την ALPHA BANK.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συγκεκριμένη δανειακή επιδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε: «…κατά παράβαση της σύννομης τραπεζικής διαδικασίας, χωρίς επαρκείς εξασφαλισμένες εγγυήσεις και με προκλητική παράκαμψη της υποχρέωσης παρακολούθησης και ελέγχου της ροής του προϊόντος του δανείου εκ μέρους της τράπεζας…».

Πιστώσεις με ταξικό πρόσημο και επισφάλειες του κεφαλαιοκρατικού τραπεζικού συστήματος, στο πλαίσιο του τριγωνικού συστήματος διαπλοκής (τράπεζες –επιχειρηματίες –πολιτικό προσωπικό), που χρηματοδοτούνται σε βάθος χρόνου, με βίαιο εξαναγκασμό από την κοινωνική πλειοψηφία, που ματώνει και κανιβαλίζεται για τις εκάστοτε « μπίζνες» του κάθε Ψυχάρη του συστήματος.

Με τον αέρα μάλιστα του στυλοβάτη της καθεστηκυίας συστημικής τάξης και εκπροσώπου της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, ιδιοποιήθηκε με άνεση την τεράστια κερδοφορία δεκαετιών, επενδύοντας σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία αλλά και μετοχές –υπεράκτιες off shore εταιρείες κ.λ.π.

SSL Certificates