.

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 400€ !!!

Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ Η ALPHA BANK TOY ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ
Η τραπεζική αυθαιρεσία φτάνει ακόμη και στην κατάσχεση του επιδόματος κατάρτισης, που η κυβέρνηση το νομοθέτησε ως αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο !!!
 

Ολόκληρη η καταγγελία του Απόστολου Κονδύλη 

ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜOY-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Κονδύλη Απόστολου του Γεωργίου, κατοίκου Πατρών, οδός ΧΧΧΧΧΧΧ, ΑΦΜ ΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «ALPHA BANK A.E»,που εδρεύει στην Αθήνα, Σταδίου 40, και εκπροσωπείται νόμιμα

Τον Συνηγορο του Καταναλωτη 
Την Γενικη Γραμματεία καταναλωτή  
Τον Συνήγορο του Πολίτη.

Τον ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ

Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Σας έχω υποβάλει από 17.9.2019 με αριθμό πρωτοκόλου 134186 βεβαίωση αποδεσμευσης λογαριασμών, λόγω ρυθμίσεων εκρεμμών οφειλών.

Στις 14.4.2020 κατατέθηκε στον λογαριασμό μου ποσό 400 ευρώ, ως επιδομα επιστημόνων που σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις είναι ακατάσχετο,σύμφωνα με την απόφαση 350/13.4.2020 ΦΕΚ Β ΑΡΙΘΜΟΣ 1418.

ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 26.000.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΕ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ !!!



Ο αριθμός ρεκόρ των 26 εκατ. Αμερικανών έκανε αίτηση για επίδομα ανεργίας τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας ότι όλες οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά τη μεγαλύτερη στην αμερικανική Ιστορία περίοδο ευημερίας της αγοράς εργασίας αφανίστηκαν σε ένα περίπου μήνα καθώς ο νέος κορονοϊός κατασπαράσσει την οικονομία.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ακόμα 4,427 εκατ. άνθρωποι έκαναν αίτηση για πρώτη φορά για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, συγκριτικά με τον αναθεωρημένο αριθμό των 5,237 εκατ. αιτούντων μια εβδομάδα νωρίτερα. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο ο αριθμός των αιτήσεων να διαμορφωθεί στα 4,2 εκατ. την περασμένη εβδομάδα.

ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΑΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΗ !!!

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΞΩΣΕΩΝ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, Άγγελος Σκιαδάς, πάρα πολλές είναι οι καταγγελίες για απειλές εξώσεων εκ μέρους ιδιοκτητών, προκειμένου να μην κάνουν χρήση των μειωμένων ενοικίων οι ενοικιαστές τους.



Στυγνοί εκβιασμοί σε ενοικιαστές...

Μόνο εύκολη υπόθεση δε δείχνει να είναι για δεκάδες χιλιάδες πληγέντες από την κρίση του κοροναϊού ανά την χώρα η χρήση του μέτρου για καταβολή κατά 40% μειωμένου ενοικίου. Κι αυτό, γιατί όπως καταγγέλλει μιλώντας στο tvxs.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, Άγγελος Σκιαδάς, πάρα πολλές είναι οι καταγγελίες για απειλές εξώσεων εκ μέρους ιδιοκτητών, προκειμένου να μην κάνουν χρήση της συγκεκριμένης δυνατότητας οι ενοικιαστές τους. Εκφράζει δε τον φόβο ότι το φαινόμενο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς αρκετοί θα επιχειρήσουν να «ρεφάρουν τη χασούρα», απαιτώντας αυξημένο ενοίκιο.

«Ήδη έχουμε δεκάδες καταγγελίες από ενοικιαστές, ότι ζητούν αύξηση οι ιδιοκτήτες εν μέσω πανδημίας που φτάνει και το 50%. Φοβόμαστε, ότι μόλις ανοίξουν τα δικαστήρια, θα έχουμε τσουνάμι εξώσεων, καθώς μέσα σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορούν οι άνθρωποι να ανταποκριθούν», λέει ο κος Σκιαδάς εξηγώντας, γιατί το μέτρο για καταβολή 40% μειωμένου ενοικίου δεν λύνει το πρόβλημα αν δεν συνδυαστεί με αναβολή εξώσεων για έξι μήνες. Αυτό είναι που ζητάει επίμονα ο Σύλλογος από το Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο το υπουργείο δεν έχει απαντήσει καν, ότι οι αρμόδιοι το σκέφτονται όπως λέει.

ΠΟΙΑ SUPERCARS ;;; ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ HYPERCAR ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!




Και η ονομασία αυτού...CHAOS !!!


Τι γράφει το zougla.gr :


Στο zougla.gr έχετε συνηθίσει να ενημερώνεστε με αποκλειστικά θέματα που δεν θα διαβάσετε ή θα δείτε σε άλλα Μέσα. Τα άρθρα είναι γραμμένα με έναν ιδιαίτερο τρόπο καθώς αυτό που ζούμε αυτό ακριβώς σας μεταφέρουμε χωρίς… σάλτσες και τυμπανοκρουσίες.

Κάτι τέτοιο ισχύει και με το ρεπορτάζ που έχουμε σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες και αφορά στο ελληνικό υπεραυτοκίνητο με την ονομασία CHAOS.

Πανδημία... CHAOS

Όσοι δεν γνωρίζεται σχετικά με αυτό το project, πρόκειται για ένα πρωτότυπο όχημα που κατασκευάζει η ελληνική εταιρεία Spyros Panopoulos Automotive και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Σπύρο Πανόπουλο θα είναι το πρώτο hyper car που θα συνοδεύεται από την ελληνική σημαία.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η ατάκα που έγραψε και ένας αναγνώστης για τον Έλληνα κατασκευαστή και με αυτήν θα συμφωνήσουν πολλοί: «η επόμενη παγκόσμια πανδημία θα ονομάζεται CHAOS με υπογραφή S. Panopoulos».

ΣΚΛΗΡΑ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Σε τεντωμένο σχοινί η 6η μεταμνημονιακή αξιολόγηση - Νέα τηλεδιάσκεψη για να γεφυρωθεί το χάσμα για 1η Κατοικία και νέο πτωχευτικό νόμο


Στα χαρακώματα βρίσκεται η κυβέρνηση με τους θεσμούς για το πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας, το οποίο λήγει την επόμενη Παρασκευή στις 30 Απριλίου και είναι το μεγάλο αγκάθι της 6ης αξιολόγησης. 


Είναι το προαπαιτούμενο πάνω στο οποίο έχει «σκαλώσει» όλη η αξιολόγηση (οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις έχουν μπει στο συρτάρι και θα βγουν όταν κοπάσει η πανδημία), αφού οι θεσμοί αντιδρούν στο σχέδιο της ελληνικής πλευράς για την ένταξη στην περίμετρο της προστασίας και των «κόκκινων» δανείων που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019 αλλά και αυτών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Ο χρόνος έχει αρχίσει να πιέζει ασφυκτικά το οικονομικό επιτελείο το οποίο καλείται τα επόμενα 24ωρα να μειώσει την απόσταση που το χωρίζει με τους δανειστές όχι μόνο για την πρώτη κατοικία αλλά και για τις βασικές διατάξεις του νέου Πτωχευτικού Κώδικα. 

Το κλίμα ήταν βαρύ από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών τα οποία ήταν αρνητικά σε οποιαδήποτε σχέδιο για παράταση του υφιστάμενου πλαισίου προστασίας. 

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ & ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ !!!

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ LARIPLAST
Δυνατότητα παραγωγής 300.000 χειρουργικών μασκών ημερησίως !!!



Τηλεδιάσκεψη με στελέχη των βιομηχανιών Πλαστικά Θράκης και Lariplast, οι οποίες προχωρούν ήδη στην παραγωγή προστατευτικών και χειρουργικών μασκών στην Ελλάδα, στη Θράκη και τη Λάρισα αντίστοιχα, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για δύο βιομηχανίες που όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, αναπροσάρμοσαν σε χρόνο μηδέν τις γραμμές παραγωγής τους και αξιοποιώντας πρώτες ύλες από την Ελλάδα δρομολόγησαν την κατασκευή προστατευτικών μασκών και υφασμάτων για χειρουργικές μάσκες, με δυνατότητα παραγωγής 300.000 χειρουργικών μασκών ημερησίως. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήρε την άμεση ανταπόκριση και την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι δύο επιχειρήσεις τονίζοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται οργανωμένα και αποφασιστικά δίπλα στην εθνική βιομηχανία.

Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που σας βλέπω. Θέλω να ξεκινήσω με μία ιστορία από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, όπου έγινε μία συζήτηση για την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει σημαντική παραγωγική δυνατότητα και να μην είναι εξαρτημένη από εισαγωγές σε ιατρικό εξοπλισμό, κυρίως προστατευτικού χαρακτήρα. Αυτό λοιπόν το οποίο αποτελεί ακόμα σχέδιο για πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση, εσείς με την δική σας ευρηματικότητα, την ταχύτητα και αναλαμβάνοντας και ένα επιχειρηματικό ρίσκο, το κάνετε, ήδη, πράξη.

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ !!!

"ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ"
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για τον περιορισμό των δικαστικών θερινών διακοπών, δηλαδή για επέκταση της δικαστικής περιόδου που λήγει την 30ή Ιουνίου και για έναρξη του νέου δικαστικού έτους νωρίτερα.





Το τρέχον δικαστικό έτος, το οποίο έληγε κανονικά στις 30 Ιουνίου 2020, παρατείνεται έως τις 15 Ιουλίου 2020. Παράλληλα, το νέο δικαστικό έτος, που θα ξεκινούσε, υπό κανονικές συνθήκες, στις 16 Σεπτεμβρίου 2020, εφέτος θα ξεκινήσει την 1 Σεπτεμβρίου 2020.

Έτσι, για εφέτος, η θερινή διακοπή των δικαστηρίων θα διαρκέσει μόνον από 16 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου 2020.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον περιορισμό δικαστικών διακοπών εδώ


Αντίθετος με την παράταση του δικαστικού έτους ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Κράνη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πάνο Αλεξανδρή και εξέφρασε την διαφωνία του αφενός για την παράταση του δικαστικού έτους και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τις δικαστικές Ενώσεις και αφετέρου για τον σχεδιασμό ανακατανομής 22 θέσεων στις Εισαγγελίες Εφετών.

ΚΑΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΣ: ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ+ FUNDS ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ...ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ
Ετοιμάζουν πλιάτσικο και δεν διστάζουν να παίξουν με την υγεία δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών επιμελητών και εν προκειμένω, των υπαλλήλων των υποθηκοφυλακείων !!! Όλοι αναλώσιμοι για να κάνουν τις μπίζνες τους !!!


Θέση παίρνει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Αμίσθων, πρώην Αμίσθων - νυν Εμμίσθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων αναφορικά με την επικείμενη επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων στις 28 Απριλίου 2020.

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Τα Υποθηκοφυλακεία παρέμειναν κλειστά με κρατική εντολή από 20/3/2020 στο πλαίσιο των γενικότερων αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του Κορονοϊού και τον περιορισμό της Πανδημίας.

Με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης (22/4/2020) τα υποθηκοφυλακεία (Άμισθα και Έμμισθα) θα επαναλειτουργήσουν στις 28/4/2020.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το σχέδιο επαναλειτουργίας που αφορά στην ασφάλεια (υγειονομική) των συναλλαγών.

ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ FRAPORT ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΖΑΜΠΑ & ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ( ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ), ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ;;; ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 27.000.000€ !!!
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ...ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ !!!
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/04/fraport-to.html


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

ΑΛΗΤΕΙΑ: ΞΕΣΠΙΤΩΤΟΥΣ Ή ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ+ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΑΠΟ ΟΙΚΟΥΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!



Παραπάνω 50% των καταγεγραμμένων θανάτων στις χώρες της Ευρώπης προέρχεται από ηλικιωμένους που νόσησαν και κατέληξαν σε οίκους ευγηρίας και αντίστοιχα ιδρύματα αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Στα κέντρα αυτά, σύμφωνα με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Οργανισμού, Χανς Κλούγκε, η κατάσταση είναι βαθιά ανησυχητική.

Την 13η Απριλίου, μεταξύ των 444 θανάτων που καταγράφηκαν στην Ιρλανδία, το 55,2% ήταν σε αυτού του είδους τα ιδρύματα. Την 15η Απριλίου, η Γαλλία έκανε γνωστό ότι το 49,4% των νεκρών της ήταν ένοικοι οίκων ευγηρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικοινώνησε ο ΠΟΥ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗΣ+ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΤΟ !!!



Επικίνδυνη τροπή για τον ευρωπαϊκό Νότο και ιδιαίτερα για την Ελλάδα παίρνουν τα σχέδια του ευρωπαϊκού Βορρά για τεράστιες νέες χρηματοδοτήσεις που θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάκαμψη μετά την πανδημία, καθώς οι «σκληροί» του Βορρά επιμένουν ότι τα κονδύλια θα πρέπει να χορηγηθούν ως δάνεια, τα οποία θα διογκώσουν το χρέος των ασθενέστερων οικονομιών.

Στη νέα, ατελέσφορη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης μπορεί να μην ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις για την απάντηση που πρέπει να δοθεί στην οικονομική κρίση του κορονοϊού, όμως ήδη έχει καταγραφεί μια πρώτη μεγάλη ήττα των χωρών του Νότου, που υποστήριξαν το ευρωομόλογο ειδικού σκοπού (κορονο-ομόλογο), καθώς το βέτο από τις χώρες του Βορρά στρέφει οριστικά τη συζήτηση στη λύση που πρότεινε το Βερολίνο, αλλά και η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:να χρησιμοποιηθεί ως βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο ο κοινοτικός προϋπολογισμός.

Η διαφορά των δύο εναλλακτικών επιλογών είναι πολύ σοβαρή και έγκειται στο πώς, τελικά, θα κατανεμηθεί η αναπόφευκτη αύξηση του χρέους στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης. Το κορονο-ομόλογο ήταν μια πρόταση που δεν θα επιβάρυνε δυσανάλογα με νέος χρέος χώρες ήδη υπερχρεωμένες, όπως η Ιταλία ή η Ελλάδα, ενώ οι χρηματοδοτήσεις από τον κοινό προϋπολογισμό μπορεί να πάρουν τη μορφή δανείων προς τις χώρες που έχουν την ασθενέστερη οικονομική θέση και κινδυνεύουν, εάν αυξηθεί υπερβολικά το χρέος τους, να οδηγηθούν σε νέες περιπέτειες αποκλεισμού από τις αγορές και διάσωσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας με μνημόνια.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: 1,3 ΔΙΣ ΤΖΙΡΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΕ 7 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ !!!



Αύξηση εσόδων της τάξεως του 30,7% που μεταφράζεται σε συνολικό τζίρο 1,36 δισ. ευρώ στις ταχυκίνητες κατηγορίες αγαθών, εμφανίζουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ την περίοδο 24 Φεβρουαρίου έως 12 Απριλίου, σε διάστημα δηλαδή επτά εβδομάδων από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία ερευνών αγοράς IRI, η αύξηση πωλήσεων σε αξία στα σούπερ μάρκετ (Ηπειρωτική Ελλάδα και Κρήτη, μη συμπεριλαμβανομένων νησιών) ανήλθε σε 30,7% για την περίοδο 24/02/2020-12/4/2020 σε σχέση με 25/02/2019-14/4/2019).

Αντίστοιχα, την εβδομάδα που τελειώνει στις 12/4/2020, η ανάπτυξη των πωλήσεων σε αξία, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή (14/4/2019), αγγίζει το 35,2%. Από την αρχή του 2020 μέχρι τις 12 Απριλίου η ανάπτυξη των πωλήσεων σε αξία ανέρχεται σε 16,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, δηλαδή από αρχή του 2019 μέχρι 14 Απριλίου 2019.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ OUTLOOK ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ FITCH !!!


Από «θετικό» σε «σταθερό»...

Οι συνέπειες της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός είναι ήδη αισθητές σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς η χώρα ακολουθεί ανάλογη πορεία με τις υπόλοιπες οικονομίες, με το lockdown να αποτελεί το μοναδικό αξιόπιστο «φάρμακο» απέναντι στον «αόρατο εχθρό» που έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. 

Μία εμφανής συνέπεια από τη ύφεση στην οικονομία είναι η αιφνιδιαστική υποβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ, το outlook της ελληνικής οικονομίας υποβαθμίστηκε σε «σταθερό» από «θετικό» που ήταν, διατηρώντας ωστόσο την αξιολόγηση σε BB.

Ο οίκος σημειώνει ότι η κίνηση αυτή αντανακλά το σημαντικό αντίκτυπο της Covid-19 στην οικονομική δραστηριότητα, τα δημόσια οικονομικά και το εξωτερικό ισοζύγιο. Προβλέπει ύφεση 8,1% του ΑΕΠ φέτος και μερική ανάκαμψη το 2021, με το ΑΕΠ να αυξάνει κατά 5,1%.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΣΤΗΝ ΕΤΕ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΗΛΩΣΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ...
Θυμηθείτε εδώ τον χαμό που είχε γίνει στο ΔΣ της Εθνικής, όταν και θέλησαν να πετάξουν εκτός τον εμπλεκόμενο σε σκάνδαλα Διευθύνοντα Σύμβουλο, που και ήταν εναντίον των εγκλήσεων, και θα καταλάβετε...





Στα… ψιλά πέρασε μία είδηση από την Εθνική Τράπεζα, που έγινε γνωστή τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με αυτή, η Τράπεζα ανακοίνωσε την κατάργηση της θέσης του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της. Τη θέση κατείχε έως σήμερα η Κάτια Μπερίτση, η οποία παραμένει ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., συμμετέχοντας στην Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων ως αντιπρόεδρος και ως μέλος της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών. 


Αποφασίστηκε επίσης ότι η Anne Marion-Bouchacourt, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., αναλαμβάνει πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών, αξιοποιώντας την εξαίρετη διεθνή εμπειρία της σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Στην ανακοίνωση της Τράπεζας αναφέρεται ότι, το Δ.Σ. με τις ενέργειες αυτές «ενισχύει περαιτέρω τη συλλογική λειτουργία του και τις Επιτροπές του, σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης».

ΒΟΜΒΑ !!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!


Από Δευτέρα, στην ενημέρωση των 18.00', μαζί με Τσιόδρα & Χαρδαλιά, στο πάνελ και ο Γιάννης Στουρνάρας !!!

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; ΕΚΡΥΒΑΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ;;; ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ !!!




Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com:



Κατεπείγουσα δικαστική έρευνα διενεργείται από τη Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, μετά από καταγγελίες ότι, κρύβουν θύματα κορωνοϊού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών, γιατρών και νοσηλευτών.

Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των "Δικογραφιών", η υπόθεση ξεκίνησε μετά από χθεσινοβραδυνή καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας ότι, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, που τα αποκρύπτουν.

Ακολούθησε ένα ολονύχτιο θρίλερ, καθώς ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή σε αστυνομικούς του ΑΤ Νίκαιας, να πάνε στο νοσοκομείο και να διενεργήσουν κάνουν αυτοψία, εκτελώντας τη σχετική παραγγελία του.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξε αντίδραση από κυβερνητικό στέλεχος, που δεν κατάφερε να "φρενάρει" την εισαγγελική παρέμβαση, καθώς ο εισαγγελέας, που είχε επιληφθεί της υπόθεσης, επέμενε να προχωρήσει η έρευνα, που είχε παραγγείλει αυτεπαγγέλτως.

ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το mononews.gr :

Σε κενό αέρος η προστασία της πρώτης κατοικίας – Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς

Άκαρπη υπήρξε η χθεσινή συζήτηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών για την επέκταση της προστασίας και για όσους ιδιώτες ή επιχειρηματίες έχουν δάνειο με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία και πλήττονται από την οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν και οι διατάξεις του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις των τραπεζών που φέρονται να διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο το νέο πλαίσιο δεν θα αφήνει παράθυρα κατάχρησης και καθυστερήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.

Στη βάση αυτή αξιώνουν να μην υπάρχει αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων με την υποβολή της αίτησης για πτώχευση από τον οφειλέτη, θεωρώντας ότι οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να αποτελούν ένα διαρκές μέσο πίεσης στις διαπραγματεύσεις.

"ΚΑΡΦΙΑ" ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΥΦΕΣΗ 15% !!!




Η επικεφαλής της ΕΚΤ επέκρινε τους Ευρωπαίους ηγέτες, τονίζοντας ότι κάνουν πολύ λίγα, πολύ αργά, ενώ η Ευρώπη απειλείται από μεγάλη ύφεση.

Η Κριστίν Λαγκάρντ άσκησε σκληρή κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες στην τοποθέτηση της στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, αναφέροντας πως έχουν κάνει πολύ λίγα και έχουν καθυστερήσει να δράσουν απέναντι στην κρίση που έχει ξεσπάσει από την πανδημία του κορονοϊού, με την επικεφαλής της ΕΚΤ να προειδοποιεί για ύφεση μέχρι και 15%.

Στόχος της σημερινής(σ.σ. χθες) Συνόδου Κορυφής, είναι οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες να συμφωνήσουν στο να χρησιμοποιήσουν τον κοινό τους προϋπολογισμό για την περίοδο 2021-27 για να βοηθήσουν να τονωθεί η ανάπτυξη. Αναμένεται επίσης να εγκρίνουν μέτρα άμεσης βοήθειας ύψους 500 δισ. ευρώ που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούνιο.

Χαμηλά, ωστόσο, βρίσκεται ο πήχης των προσδοκιών για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το πώς ακριβώς θα χρηματοδοτήσουν την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες στους κόλπους της Ένωσης.

ΟΗΕ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 1 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ !!!



Πληθαίνουν οι φωνές για διαγραφές χρεών παγκοσμίως !!!

Περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια χρέους που οφείλουν αναπτυσσόμενες χώρες θα πρέπει να διαγραφεί στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμφωνίας που πρότεινε η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) για να βοηθηθούν αυτές οι χώρες να ανταπεξέλθουν στις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, οι οποίες ήδη πασχίζουν με μια ταχέως αυξανόμενη επιβάρυνση χρέους, βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες με μια ιστορική παγκόσμια ύφεση, την κατάρρευση των τιμών των εξαγωγών πετρελαίου και των εμπορευμάτων τους και την αποδυνάμωση των εθνικών τους νομισμάτων.

“Αυτός είναι ένας κόσμος όπου οι αθετήσεις χρεών από αναπτυσσόμενες χώρες είναι αναπόφευκτες”, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κόζουλ Ράιτ, διευθυντής του τμήματος της UNCTAD για την παγκοσμιοποίηση και τις αναπτυξιακές στρατηγικές.

Δ.ΑΛΒΑΝΟΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!





«Δεν είναι ποινικό αδίκημα να χρωστάς σε τράπεζα»


Χρήσιμες πληροφορίες για δανειολήπτες έδωσε ο διακεκριμένος δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός, από τον αέρα του Flash 99.4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι»

Ο κ. Αλβανός επεσήμανε ότι ο δανειολήπτης δεν έχει δικαστικό επιμελητή για να επιδώσει εξώδικο να αμφισβητήσει την οφειλή του, ούτε μπορεί να κάνει αγωγή λόγω του lockdown, το αντισυμβαλλόμενο μέρος όμως, (η τράπεζα), μπορεί να ασκήσει κάποια από τα δικαιώματα του.

«Δεν μπορεί όλη η χώρα να είναι στο γύψο και να μην μπορεί να κάνει τίποτα και από την άλλη πλευρά το άλλο αντισυμβαλλόμενο μέρος να ασκεί κάποια από τα δικαιώματα του και μάλιστα το πιο ουσιώδες, αφού ο πιο σημαντικός μοχλός πίεσης των τραπεζών είναι το ακίνητο», σημείωσε.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι «στην ουσία δεν υπάρχει», οι θεσμοί πιέζουν να μην επεκταθεί από την 1η Απριλίου και μετά.

ΜΙΧΑΛΟΣ: ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ VOUCHER ΥΨΟΥΣ 1 ΔΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!




Την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, τουλάχιστον με 1 δισ. ευρώ μέσω διανομής voucher σε Έλληνες πολίτες ζήτησε εκ νέου από τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου στο οποίο έλαβαν μέρος ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθηγητής κ. Δημήτριος Δημητρίου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μίχαλος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα χειρίστηκε την υγειονομική κρίση με πολύ μεγάλη επιτυχία και τώρα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή στην κανονικότητα και να επουλώσει τις πληγές που άφησε στην αγορά η πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, καταλυτική θα είναι και η παρέμβασή μας σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι με ημίμετρα, όπως αυτά που προτείνονται από τη Γερμανία και άλλες βόρειες χώρες, το πρόβλημα δε θα επιλυθεί.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η LUFTHANSA !!! ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 10 ΔΙΣ !!!



Από 350.000 επιβάτες ημερησίως έφθασε να εξυπηρετεί σήμερα λιγότερους από 3.000 !!!

Επείγουσα ανάγκη για κρατική ενίσχυση έχει η Lufthansa, η οποία δεν είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με δανεισμό απευθείας από τις αγορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η γερμανική αεροπορική εταιρία κατέγραψε κατά το α' τρίμηνο του έτους ζημιές ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες το β' τρίμηνο. Επιπλέον, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρία «δεν θεωρεί πλέον ότι μπορεί να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες με περαιτέρω άντληση πόρων από την αγορά».

Η Lufthansa βρίσκεται ήδη σε «εντατικές συνομιλίες» με τις κυβερνήσεις των χωρών που συνδέονται με τις εταιρίες του ομίλου της – Γερμανία, Αυστρία για την Austrian, Ελβετία για την Swiss, Βέλγιο για την Brussels – προκειμένου να εξασφαλίσει κρατική στήριξη και, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναμένει να λάβει την επόμενη εβδομάδα πακέτο στήριξης ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η βοήθεια θα περιλαμβάνει διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου η εταιρία να διατηρήσει βραχυπρόθεσμα τη φερεγγυότητά της. Εκτός από εγγυήσεις, υπό συζήτηση είναι δάνεια, σιωπηλές συμμετοχές, αλλά και απευθείας κρατική συμμετοχή των χωρών που θα προσφέρουν οικονομική στήριξη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Ή ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ Ή ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!!


Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ+ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ: ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ !!!



Με αποχή επτά ημερών απειλούν οι δικηγόροι (από 28 έως και 5 Μαΐου) εάν δεν λειτουργήσουν τα Δικαστήρια με συνθήκες ασφάλειας και κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων.

Για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρεία του Προέδρου, Δημήτρη Βερβεσού, με τηλεδιάσκεψη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΕΥΚΑΡΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ !!!



Οι πετρελαϊκές κρίσεις έχουν "φτιάξει" ουκ ολίγες φορές Έλληνες εφοπλιστές στο παρελθόν. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στην αγορά του πετρελαίου είναι πρωτόγνωρη και δημιουργεί συνθήκες once in a lifetime για τους εφοπλιστές που έχουν στην κατοχή τους τάνκερ.

Η ιστορική πτώση υπό το μηδέν για το αμερικανικό αργό αλλάζει άρδην το σκηνικό στην συγκεκριμένη αγορά.

Πώς φτάσαμε σε αρνητικές τιμές

Η αρνητική τιμή (-37,63 δολάρια το βαρέλι ) που διαμορφώθηκε το βράδυ της Δευτέρας για το αμερικανικό αργό ήταν αποτέλεσμα της κατάρρευσης ζήτησης εξαιτίας παγώματος βιομηχανικής παραγωγής και μετακινήσεων εξαιτίας του κορονοϊού.

Η τιμή του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι που ήταν στις αρχές του χρόνου βρέθηκε να χάνει έως και 250% της αξίας του την Δευτέρα καθώς έφτασε στα -40,32 δολάρια και τελικά στα -37,63 δολάρια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ-"ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΕΚΤ !!!



Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι μπορεί να δέχεται αξιόγραφα που έχουν υποβαθμιστεί στην κατηγορία των «σκουπιδιών» ως εγγυήσεις για τη χορήγηση πιστώσεων, νέο μέτρο με σκοπό να υποστηριχθεί το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, εν μέσω της κρίσης που πυροδότησε η πανδημία του κορωνοϊού.
Στόχος αυτού του νέου κανόνα είναι να ενισχυθεί η δυνατότητα των τραπεζών να προσφέρουν δανεισμό, να «συνεχίσουν να διαθέτουν πόρους στην οικονομία της ευρωζώνης», εξήγησε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

Περί «εξαιρετικής» και «καθησυχαστικής» κίνησης έκανε λόγο μέσω Twitter ο Ερίκ Ντορ, διευθυντής έρευνας στο ινστιτούτο IESEG.

Για πολλούς στις αγορές, η πρωτοβουλία αφορά πάνω απ’ όλα το ιταλικό δημόσιο χρέος. Η Ιταλία κινδυνεύει να δει τα κρατικά αξιόγραφά της να υποβαθμίζονται μέσα στην εβδομάδα στην κατηγορία των «κερδοσκοπικών» τοποθετήσεων. Βρίσκονται ακόμη δύο βαθμίδες πάνω από αυτήν.

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ: ΣΤΙΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ...ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ !!!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ, ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/04/blog-post_237.html


Τι αποκαλύπτει η fmvoice.gr :


Τι σας είχα γράψει στις 6 του μηνός. Το 800άρι, έτσι όπως το δίνει ο Μητσοτάκης, ζημιώνει την ελληνική οικονομία και τους μόνους που σώζει είναι τους διάφορους Καλλιτσάντσηδες.

Στην περίπτωση μάλιστα της Αττικής Οδού ο Μητσοτάκης μειώνει το εισόδημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων της εταιρείας αφού θα τους δώσει για 1,5 μήνα τα 800 ευρώ στον καθένα.

Οι εργαζόμενοι χάνουν, ο Καλλιτσάντσης κερδίζει. Δεν πληρώνει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του για ενάμισι μήνα συν τις ασφαλιστικές εισφορές (και από αυτό χαμένο το ελληνικό κράτος). 

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800€ !!!



Σειρά καταγγελιών συνεχίζουν να φτάνουν από συνδικάτα, εν μέσω πανδημίας, για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) αναφέρεται σε εργοδότες που επιχειρούν «να βάλουν κυριολεκτικά χέρι στις τσέπες των εργαζομένων, σε μέρος ή και σε ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ». Για να το πετύχουν αυτό προσπαθούν να «συμψηφίσουν» τα 800 ευρώ ή «με χρωστούμενα δεδουλευμένα» ή με «τζάμπα δουλειά όταν θα ανοίξουν» ή ακόμα και να πάρουν τα ίδια τα χρήματα!

ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚ !!!



Η χρόνια αμαρτωλή ιστορία των ΚΕΚ 

Μετά από τον θόρυβο, ο Κυριάκος αποφάσισε να βάλει τέλος στην ιστορία με τα voucher των επιστημόνων.

Τα χρήματα θα δοθούν χωρίς όμως την εμπλοκή των ΚΕΚ. Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου βγαίνει στην αντεπίθεση και διαρρέει από εχθές το απόγευμα ότι θα κάνει ενδελεχή έλεγχο στα έργα και τις ημέρες των ΚΕΚ. Η κίνηση του πρωθυπουργού ήταν σωστή. Πράγματι διόρθωσε την αστοχία.

Και η στήλη θα χαρεί πολύ αν όντως προχωρήσει στον ενδελεχή έλεγχο των ΚΕΚ. Διότι αν αυτό γίνει θα μάθουμε πολλά για υψηλόβαθμους υπουργούς του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, υπουργούς της Νέα Δημοκρατίας αλλά και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΚΑΕΙ ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!




Ήδη κάποιοι κάνουν λόγο για το σκάσιμο τη παγκόσμιας φούσκας του χρέους το οποίο ανήλθε το τρίτο τρίμηνο του 2019 στο επίπεδο ρεκόρ του 322% του παγκόσμιου ΑΕΠ ή διαφορετικά στα 253 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αν αυτό επιμεριστεί σε κάθε άνθρωπο που ζει στον πλανήτη, μεταφράζεται σε πάνω από 32.000 δολάρια κατά κεφαλήν, υπολογίζοντας τον πληθυσμό σε 7,7 δισ.

Το χρέος που έχει συσσωρευθεί μετά την κρίση του 2007 βρίσκεται κατά κύριο λόγο σε χέρια επιχειρήσεων. Συνεπώς η αναταραχή, που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω κορωνοϊού και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, προδικάζει ότι οι εταιρείες θα έχουν χαμηλότερα κέρδη και ως αποτέλεσμα θα δυσκολευτούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

ΕΔΙΠΚΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!



Πρόταση σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας των φυσικών προσώπων και την προστασία της κύριας κατοικίας, η οποία διασφαλίζει ισόρροπα τα συμφέροντα των πιστωτών και το αγαθό της αξιοπρεπούς διαβίωσης του ατόμου και της οικογένειάς του, καταθέτει στο δημόσιο διάλογο η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή (ΕΔΙΠΚΑ).

Η πρόταση της ΕΔΙΠΚΑ, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και δικηγόροι, έχει τη μορφή άρτιου σχεδίου νόμου και βασίζεται σε συστήματα που ισχύουν σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Νορβηγία, η Φινλανδία κ.ά.

Το σχέδιο νόμου είναι απολύτως συμβατό με το δίκαιο της Ε.Ε. και ειδικότερα με την οδηγία 2019/1023 στο πλαίσιο της οποίας προωθείται και ο νέος πτωχευτικός κώδικας στη χώρα μας.

Σκοπός της πρότασης είναι, μεταξύ άλλων, να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην κατάλληλη κατοικία, το οποίο εμπεριέχεται σε όλους τους σύγχρονους καταλόγους κοινωνικών δικαιωμάτων, καθώς και στο ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 21, παρ. 4) που ορίζει ότι η απόκτηση – συνεπώς και η διατήρηση – κατοικίας αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας από το κράτος.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ 800€: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!




Αυξάνονται οι δικαιούχοι των 800 ευρώ με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί και σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και σε επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και IKE, οι οποίες δεν απασχολούν ή απασχολούν μέχρι και είκοσι εργαζομένους, έναντι πέντε που προβλέπεται σήμερα.

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!



Διευκρινίσεις εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Από τις 15 Απριλίου 2020, κατόπιν της υπουργικής απόφασης που υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση των τόκων, από πόρους του ΕΣΠΑ, επιχειρηματικών δανείων, συμπεριλαμβανομένων ομολογιακών και αλληλόχρεων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις προς τις τράπεζες υποβάλλονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και πιο συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis. Η διαδικασία γίνεται αμιγώς ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση και την επισύναψη τεσσάρων υπεύθυνων δηλώσεων, οι οποίες βρίσκονται, προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, τυποποιημένες και διαθέσιμες σε επεξεργάσιμη μορφή στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση, ενώ επισημαίνεται ότι δεν θα απαιτηθούν κατά την υποβολή και την αξιολόγηση άλλα δικαιολογητικά συμμετοχής.

ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ: ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΘΕΣΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !!!




Ας θυμηθούμε ένα προ μηνών άρθρο από το newsbeast.gr :


Η σημερινή Κιβωτός του Νώε είναι ένα υπερπολυτελές καταφύγιο στη Γερμανία αποκλειστικά για την ελίτ του πλανήτη.

Ούτε ζώα χωρούν εδώ ούτε άνθρωποι χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων, παρά μόνο η απόλυτη πλουτοκρατία του πλανήτη, όσοι μπορούν δηλαδή να διαθέσουν τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ για μια σουίτα για μετά τη Μέρα της Κρίσης που θα τους κρατήσει ζωντανούς και αυτάρκεις κάτω από τη γη για αρκετά χρόνια.

Όσο για την κάρτα μέλους και την πολυπόθητη πρόσβαση στο καταφύγιο της αριστοκρατίας, δεν αγοράζεται αποκλειστικά με το χρήμα. Πρέπει να τηρούνται και μια σειρά ακόμα από κριτήρια και προϋποθέσεις.

Εγκέφαλος της όλης επιχείρησης διάσωσης του μεγαλοκεφαλαίου είναι η καλιφορνέζικη εταιρία Vivos, ένα θεότρελο στοίχημα του ιδρυτή της και γενικού διευθυντή Robert Vicino που φάνταζε άλλοτε καθαρή αποκοτιά. Βλέπετε ο οραματιστής επιχειρηματίας της Αποκάλυψης είχε εκδηλώσει ήδη από το 2012 την πρόθεσή του να φτιάξει μια σειρά από πολυτελή καταφύγια, κάνοντας την αγορά να ξύνει κυριολεκτικά το κεφάλι της.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-COVID-19: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ !!!



Αυτή είναι η πατέντα της Microsoft του Bill Gates, για την χρήση του εμφυτεύματος Μicrochip στον άνθρωπο, όπως αυτή αναρτήθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα Patentscope, όπου αναρτώνται όλες οι πατέντες παγκοσμίως.

Θα παρατηρήσετε ότι, πράγματι, ο αριθμός δημοσίευσης της πατέντας είναι ο 060606.

Η πατέντα αφορά την τεχνολογία με την οποία, από την καταγραφόμενη δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος, η οποία θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο από το εμφύτευμα microchip, θα επιτυγχάνεται η εξόρυξη κρυπτονομίσματος, μέσω του data cloud network, το οποίο θα χρησιμοποιείται, σε παγκόσμια κλίμακα, για την εξόρυξη και τον έλεγχο του κρυπτονομίσματος (cryptocurrency mining).

Έτσι, η τεχνολογία και οι 5G συσκευές, θα αγοράζονται, θα πωλούνται και θα χρησιμοποιούνται, με τη χρήση αυτού του κρυπτονομίσματος !!!

Eιδικότερα, στην συνοπτική περιγραφή της πατέντας, αναφέρεται ότι : 

Human body activity associated with a task provided to a user may be used in a mining process of a cryptocurrency system. A server may provide a task to a device of a user which is communicatively coupled to the server. A sensor communicatively coupled to or comprised in the device of the user may sense body activity of the user. Body activity data may be generated based on the sensed body activity of the user. The cryptocurrency system communicatively coupled to the device of the user may verify if the body activity data satisfies one or more conditions set by the cryptocurrency system, and award cryptocurrency to the user whose body activity data is verified.

Και στην αναλυτική περιγραφή της πατέντας, αναφέρεται ότι :
CRYPTOCURRENCY SYSTEM USING BODY ACTIVITY DATA

BACKGROUND



ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟ VOUCHER ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!!

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ
Την απόσυρση του προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, γνωστό και ως πρόγραμμα voucher των 600 ευρώ, αποφάσισε η κυβέρνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε. 



Ο πρόχειρος και άκρως προσβλητικός σχεδιασμός του προγράμματος αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα το Μαξίμου να αποσύρει όλη τη διαδικασία ώστε να την επανασχεδιάσει.

Αλλωστε, το θέμα είχε προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης που μίλησε για σκάνδαλο και για παραχώρηση εκατομμυρίων σε «κολλητούς» και σε ΚΕΚ που είναι φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σκάνδαλο και «σήκωσε» το θέμα, θέλοντας να το φέρει μάλιστα και στη Βουλή μιλώντας για χαριστικές κινήσεις της κυβέρνησης.

Επειτα από την έκταση που πήρε το θέμα με τα ακαταλαβίστικα θέματα και τους τίτλους που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Μαξίμου παραδέχθηκε το λάθος του κι έδωσε εντολή στο υπουργείο Εργασίας να καταργήσει το μέτρο.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ!!! ΛΑΘΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΙΧΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Εξαιρετική κατά τα λοιπά η πρόταση

Αν η όποια αναστολή των πλειστηριασμών, ακόμη και επ' αόριστον, αντισταθμιστεί με την ψήφιση του νέου πτωχευτικού νόμου, αντί για καλό, θα κάνει κακό στους δανειολήπτες, αφού, όσοι δεν βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία εκτέλεσης, θα βρεθούν αντιμέτωποι, αντί με τους πλειστηριασμούς, με την διαδικασία της άμεσης ρευστοποίησης του συνόλου της περιουσίας τους, η οποία, στις περισσότερες των περιπτώσεων, θα ολοκληρώνεται ακόμη και πριν την έκδοση της απόφασης για την κήρυξή τους σε πτώχευση. Και ακόμη και οι "τυχεροί" δανειολήπτες, που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εκτέλεσης με μια η περισσότερες τράπεζες, ενώ, με το ισχύον καθεστώς, μπορεί να καταφέρουν να ακυρώσουν διαταγές πληρωμής και πλειστηριασμούς και, έτσι, να σώσουν τις περιουσίες τους, θα κινδυνεύσουν, με το νέο καθεστώς, να τους κηρύξουν στο μέλλον σε πτώχευση οι άλλες πιστώτριές τους τράπεζες, οι οποίες δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην διαδικασία της εναντίον τους εκτέλεσης, ενώ, σε ακόμη χειρότερη μοίρα, θα βρεθούν αυτοί που μέχρι την κρίση του κορωναϊού έκαναν τεράστιες θυσίες για να παραμένουν ενήμεροι και που θα κοκκινήσουν, λόγω της επερχόμενης οικονομικής πανδημίας, στο αμέσως ερχόμενο διάστημα. 
Αν ο νέος πτωχευτικός νόμος ψηφιστεί ως έχει στα κείμενα που δόθηκαν στην δημοσιότητα, τότε, οι δανειολήπτες, πλειστηριασμοί θα λέμε και θα κλαίμε .....

Κωνσταντίνος Μίχαλος (Πρόεδρος ΕΒΕΑ) : Άτοκα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου σε επιχειρήσεις– Eλληνοποιήσεις στα ΔΣ τραπεζών


Την χορήγηση άτοκων δανείων δεκαετούς διάρκειας με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις τράπεζες προς τις ελληνικές επιχειρήσεις ζητάει με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα από την υγειονομική κρίση του κοροναϊού.

ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ;;; ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ !!!




Τον αναγκαστικό εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού για τον COVID-19 προανήγγειλε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Πιο συγκεκριμένα ο Γκέιτς είπε: «Δεν έχετε καμία επιλογή. Ο κόσμος κάνει σαν να έχει επιλογή. Αλλά για τον κόσμο η κανονικότητα δεν πρόκειται να επιστρέψει εάν δεν εμβολιάσει πρώτα ο παγκόσμιος πληθυσμός στο σύνολό του».

Να σημειωθεί πως ο Μπιλ Γκέιτς μέσω του ιδρύματος που έχει με τη σύζυγό του Μελίντα είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του ΠΟΥ και φυσικά έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά σε εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την έρευνα για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ...ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 1 ΣΤΑ 3 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Κάτι που σημαίνει ότι θέλουν να οδηγήσουν σε εκτίναξη του συγχρωτισμού μέσα στα ελληνικά σπίτια, με εικόνες με 2-3 οικογενειών ανά σπίτι !!!
Κι όλα αυτά ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέο-μεγαλύτερο κύμα του κορωνοϊού από τον χειμώνα. Πρόκειται για μια πραγματική υγειονομική+κοινωνική βόμβα !!!



Την ώρα που τα μέτρα των κυβερνήσεων ανά την Ευρώπη και τον κόσμο επικεντρώνονται στο πώς θα αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε δημόσιους χώρους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν συνωστισμό στο... σπίτι τους. Στην Ε.Ε., όπως μας ενημερώνει η Eurostat, το ποσοστό ανέρχεται στο 17,1% του πληθυσμού και στην Ελλάδα είναι αρκετά υψηλότερο, στο 29,2%.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Eurostat και παρουσιάζει σήμερα αφορούν το 2018, αλλά εκτιμάται ότι δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα την τελευταία διετία. Ως σπίτια με συνωστισμό ορίζονται εκείνα που δεν έχουν αρκετά δωμάτια σε σχέση με τον αριθμό των ατόμων της οικογένειας. Όπως επισημαίνει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, αυτά τα σπίτια τα αισθανόμαστε ακόμη μικρότερα σήμερα στην εποχή των κλειστών σχολείων και της τηλεργασίας, όταν για παράδειγμα τα παιδιά δεν έχουν άλλο χώρο να παίξουν παρά εκείνον στον οποίο οι γονείς τους εργάζονται. Επιπλέον στα περιβάλλοντα με συνωστισμό υπάρχει υψηλότερος κίνδυνος εξάπλωσης των ιών.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ VS ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1 !!!




Του Κωνσταντίνου Χ. Γώγου
Δικηγόρος Αθηνών

Τα πρόσφατα ιατρικά δελτία τύπου δείχνουν πως τα πράγματα πηγαίνουν ιδιαιτέρως καλά στην αντιμετώπιση του Κορωναϊού. Έτσι ξεκίνησαν ήδη τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σαφώς και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς. Δε θα μπορούσε να μην υπάρξει ανακοίνωση φυσικά για το τι θα συμβεί στα Δικαστήρια της χώρας.

Θα περίμενε κανείς πως στόχος είναι η δημόσια υγεία. Ίσως θα υπέθετε κανείς ότι είμαστε σε καραντίνα επί ενάμιση μήνα με στόχο τη μη εξάπλωση του ιού. Θα ήταν αυτονόητο επομένως η σταδιακή άρση για την περίπτωση των Δικαστηρίων να περιλαμβάνει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που θα έθεταν την όλη προσπάθεια σε κίνδυνο.

Διερωτάται κανείς εύλογα:

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ" ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ !!!




Σχέδιο κατάργησης των φετινών καλοκαιρινών διακοπών των εργαζομένων, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τους εργοδοτικούς φορείς.

Πρόκειται για βόμβα εν αιθρία για εκατομμύρια εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι φαίνεται πως θα αρκεστούν για φέτος, στις υποχρεωτικές «διακοπές» που κάνουν λόγω καραντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργοδοτικοί φορείς έχουν ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να επαναρρυθμίσει το θέμα της θερινής άδειας για φέτος, αφού λόγω του κορονοϊού και της υποχρεωτικής αναστολής των εργασιακών συμβάσεων, «δεν περισσεύει χρόνος για διακοπές».

Το αίτημα των εργοδοτών το μελετά το υπουργείο Εργασίας και σύντομα θα προβεί στις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΡΑΒΕ-ΞΗΛΩΝΕ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει το euro2day.gr :

Σε δύο τηλεδιασκέψεις σήμερα και αύριο με τεχνικά κλιμάκια και τους εκπροσώπους των θεσμών, αντίστοιχα, θα προσπαθήσει το οικονομικό επιτελείο να βρει, αφενός, τη χρυσή τομή στο ζήτημα παράτασης του ισχύοντος νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας, αφετέρου, να παρουσιάσει τη νέα «διορθωμένη» μετά τις παρατηρήσεις των τραπεζών version του σχεδίου νόμου του νέου πτωχευτικού πλαισίου.

Το σχέδιο νόμου το οποίο γράφεται και ξαναγράφεται κατόπιν των σχετικών αλλαγών και προσθηκών που γίνονται από την πλευρά των τραπεζών έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν στους θεσμούς πλην των στελεχών του οικονομικού επιτελείου και οι νομικοί σύμβουλοι του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τα πάντα ελέγχονται σε κεντρικό επίπεδο.

3-4 μήνες παράταση

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ 10-15% ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ !!!



Μικρότερο κατά 10% με 15% θα είναι το δίκτυο των καταστημάτων των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους. 

«Η κάθε τράπεζα σύντομα θα διαθέτει δίκτυο 150 -200 καταστημάτων, τα οποία μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της πελατείας τους», λέει χαρακτηριστικά στο mononews.gr υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος και συμπληρώνει:

Τις επόμενες μέρες πέφτει και το τελευταίο προπύργιο που απαιτούσε φυσική παρουσία του πελάτη στο κατάστημα καθώς θα μπορεί να ανοίγει μέσω διαδικτύου τραπεζικό λογαριασμό.

Με την κρίση του Covid- 19, οι ελληνικές τράπεζες έγιναν digital καθώς οι περισσότερες τραπεζικές εργασίες γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Και έτσι έρχεται πιο κοντά η συρρίκνωση του δικτύου. Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται πως οι συζητήσεις για το κλείσιμο καταστημάτων έχουν ξεκινήσει και το τραπεζικό δικτυο θα αριθμεί 10% λιγότερα καταστήματα μέχρι το τέλος του 2020.

ΤΡΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΧΑΚΕΡ: ΧΑΚΑΡΑΝ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΥΧΑΝ, ΤΟΝ Π.Ο.Υ. & ΤΟ GATES FOUNDATION !!!



Μετά από χτύπημα χάκερ στο εργαστήριο της Ουχάν, τον ΠΟΥ και το Gates Foundation χιλιάδες email, κωδικοί και ντοκουμέντα έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο σύμφωνα με τον Mike Coudrey.

Έτσι αμέτρητα δεδομένα και στοιχεία βρίσκονται στο διαδίκτυο μέσω screenshot.

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΒΛΕΠΕΙ ΥΦΕΣΗ ΜΟΛΙΣ 4% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

8% ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ...
Τρία τινά συμβαίνουν, ή είναι τρελός, ή είναι πολύ αισιόδοξος, ή είναι τελείως άσχετος με την πραγματική οικονομία...Επιλέξτε εσείς...



«Ακραία» χαρακτηρίζει ο διοικητής τηςΤράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας τα «μαύρα» σενάρια για ύφεση 10% και άνω εφέτος στην ελληνική οικονομία. Το βασικό σενάριο τοποθετεί την ύφεση στο 4% και υπό ακραίες συνθήκες μπορεί να φτάνει έως και 8%.

Κόντρα στις προβλέψεις του ΔΝΤ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Delphi Forum, ότι το βασικό σενάριο της ΤτΕ, με τα έως τώρα δεδομένα, καταλήγει σε εκτίμηση για 4%.

Το βασικό σενάριο αυτό, όπως εξήγησε ο διοικητής της ΤτΕ, στηρίζεται στην παραδοχή ότι η καραντίνα στη χώρα μας θα διαρκέσει ενάμιση μήνα, κάτι που δείχνει να επιβεβαιώνεται με βάση τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις περί επικείμενης χαλάρωσης των μέτρων. «Τα σενάρια για ύφεση 10% είναι ακραία, προφανώς στηρίζονται σε παραδοχή για καραντίνα άνω των τριών μηνών» εκτίμησε ο κ. Στουρνάρας, συμπληρώνοντας, όμως, ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εκπονήσει ακραίο σενάριο, με βάση το οποίο η ύφεση θα φτάσει στο 8%.
SSL Certificates