.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΚΑΝΕ ΣΤΡΙΠΤΙΖ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ !!!



Στη Ρωσία...


Έκπληκτος έμεινε τραπεζικός υπάλληλος όταν η νεαρή γυναίκα που κάθισε απέναντί του στο γραφείο του στην τράπεζα άρχισε να του κάνει αισθησιακό στριπτίζ.

Όταν πέταξε τον στηθόδεσμό της, ο άνδρας σηκώθηκε από την καρέκλα του και γρήγορα τη σκέπασε με το παλτό της ζητώντας της να ντυθεί.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΠΟΠΤΕΥΩΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ;;;



Τελικά, υπήρχαν ή όχι στοιχεία φωτιά για πρώην υπουργό που αρνήθηκε να παραλάβει η Εισαγγελία Διαφθοράς από το FBI ;;;


Η αντικατάσταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή και η γνωστοποίηση πριν λίγες ημέρες ότι οι επαφές των Εισαγγελέων Διαφθοράς με τα κλιμάκια των Αμερικανών που χειρίζονται στη χώρα τους την υπόθεση Novartis θα περνούν εφεξής μέσα από την Eurojust, έρχονται ως γεγονότα να επιβεβαιώσουν εκείνους που έλεγαν ότι κάτι «στράβωσε» στην τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών στη Βιέννη.

Δυσαρέσκεια στα ανώτατα κλιμάκια

Αν και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέψευδαν κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί έδωσαν στικάκι με στοιχεία λογαριασμών εμπλεκόμενου πολιτικού προσώπου στην υπόθεση το οποίο αρνήθηκε να παραλάβει ο κ. Αγγελής, η εξέλιξη των γεγονότων μάλλον δείχνει το αντίθετο. Όπως επίσης ότι μάλλον υπήρξε δυσαρέσκεια στα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης (κι όχι μόνο), για τη στάση του κ. Αγγελή.

ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Μέσω πλατφόρμας εξωδικαστικού οι αιτήσεις του νέου πλαισίου που διαδεχθεί τον Νόμο Κατσέλη.



Έτοιμες να συζητήσουν μερική διαγραφή απαιτήσεων (σ.σ. «κούρεμα») για τους δανειολήπτες, οι οποίοι θα πληρούν τα κριτήρια του υπό επεξεργασία μοντέλου κρατικής επιδότησης, που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη, δηλώνουν οι τράπεζες, εφόσον όμως η διαγραφή συσχετισθεί με το ύψος της εμπορικής αξίας του ενεχύρου και όχι με την αντικειμενική.

Χθες, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, κάνοντας άτυπη ενημέρωση στους δημοσιογράφους για τον υπό επεξεργασία μηχανισμό κρατικής επιδότησης των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια, προσδιόρισε ως βάση συζήτησης την αντικειμενική αξία του ακινήτου. Δηλαδή, όσοι δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά θα πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να τύχουν κρατικής επιδότησης, θα μπορούν να αιτούνται τη ρύθμιση του δανείου τους, εφόσον το ανεξόφλητο κεφάλαιο ξεπερνά το ύψος της αντικειμενικής αξίας του ενεχύρου. Ωστόσο τα δεδομένα ανατράπηκαν την Παρασκευή με στέλεχος της κυβέρνησης να διευκρινίζει ότι εν τέλει το κριτήριο θα είναι η εμπορική αξία.

Σε περίπτωση που επιλέγονταν ως κριτήριο η αντικειμενική αξία οι τράπεζες θα ήταν υποχρεωμένες να διαγράψουν την απαίτηση που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ ανεξόφλητου κεφαλαίου και αντικειμενικής αξίας. Εν συνεχεία, με την προϋπόθεση, πάντα, ότι ο δανειολήπτης τηρεί τη ρύθμιση, θα επιδοτείται ως και στο 33% της μηνιαίας δόσης από το Δημόσιο.

ΓΓΕ: ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!



Τέθηκαν εκ νέου στη διάθεση των ενδιαφερομένων (οφειλέτες, πιστωτές, δικηγόρους, δικαστές, ενώσεις καταναλωτών κ.α.) οι εφαρμογές μηνιαίων καταβολών του ν.3869/10 (Νόμος Κατσέλη), που δεν ήταν διαθέσιμες λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του διαδικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (www.efpolis.gr), αναφέρει η ΓΓΕ σε ανακοίνωση της.

Πρόκειται για τις εφαρμογές που αφορούν στη βασική ρύθμιση οφειλών με μηνιαίες καταβολές (άρθρο 8, παρ.2) και στην ρύθμιση οφειλών για προστασία κύριας κατοικίας (άρθρο 9 παρ.2).

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΚΤ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΡΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!


"ΞΕΘΑΦΤΗΚΕ" ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ !!!


Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΜΕ...ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ
Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καταδικάστηκε πρώην διευθυντής της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για κακοδιαχείριση κυλικείων του Ιδρύματος, την περίοδο 2008-13, με την προκληθείσα ζημιά για το Πανεπιστήμιο να προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο !!!



Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερος ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης.

Ο καταδικασθείς που επί σειρά ετών ήταν διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας, είχε στην αρμοδιότητά του τις μισθώσεις των πανεπιστημιακών κυλικείων. Η παραπομπή του σε δίκη στηρίχθηκε στα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ, κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στις διωκτικές Αρχές.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν πέντε κεντρικά κυλικεία του ΑΠΘ (ανάμεσα στα οποία αυτά της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, της Πολυτεχνικής Σχολής, του Τμήματος Νομικών – Οικονομικών).

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ: ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Μαζικές αιτήσεις δανειοληπτών υπό το φόβο & την αγωνία του επερχόμενου τσουνάμι πλειστηριασμών


Διπλασιάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2018 οι αιτήσεις ένταξης στον νόμο Κατσέλη ενδεικτικό της αγωνίας που υπάρχει για το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο θα ισχύσει μετά την εκπνοή της παράτασης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα Ειρηνοδικεία, οι νέες αιτήσεις για ένταξη στον νόμο Κατσέλη ήταν 5.340 το τρίτο τρίμηνο του 2018 και σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες τα στοιχεία υπερδιπλασιάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο, υπό την απειλή εκπνοής της παράτασης, η οποία τελικά δόθηκε για ακόμη ένα δίμηνο.

ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΧΥΘΗΚΕ & ΘΑ ΧΥΘΕΙ "ΑΙΜΑ" !!!



Τι γράφει η fmvoice.gr :


Διάβασα χτες το θέμα του Βασίλη Κατσαρού στην εφημερίδα μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών και το επερχόμενο νέο «ψαλίδι» σε καταστήματα και προσωπικό.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά: Το 2011, 19 τράπεζες απασχολούσαν 56.042 εργαζόµενους και διέθεταν 3.565 καταστήµατα. Στο τέλος του 2017, οι τέσσερις συστηµικές τράπεζες -Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank- η Attica και η HSBC είχαν 40.317 τραπεζοϋπαλλήλους και το δίκτυο τους αριθµούσε 2.042 καταστήµατα.

Και καλώς ή κακώς, και μόνο αναλογικά να το δούμε το θέμα, καθόλου παράλογο δεν είναι ότι έρχεται «λουκέτο» σε άλλα 1000 καταστήματα και απομάκρυνση έως και 10.000 ακόμη υπαλλήλων, σε ορίζοντα τριών ετών.

Άλλη μία «φούσκα» με τραπεζική υπογραφή και θλιβερό κοινωνικό αντίκτυπο...

Η ΑΑΔΕ ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ !!!

ΣΤΑ 150€ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Διασταυρώσεις στοιχείων αρχίζει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών με στόχο να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους από ΚΤΕΟ.




Μετά τη διασταύρωση των ανασφάλιστων οχημάτων και τη βεβαίωση των σχετικών προστίμων, η εφορία κάνει ένα βήμα παραπέρα ή διαφορετικά αναγκάζει όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ να το πράξουν για να γλιτώσουν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Οι δύο Αρχές, σύμφωνα με την Καθημερινή, έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία από το online ηλεκτρονικό σύστημα, στο οποίο τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ αλλά και τα πέντε Δημόσια αποστέλλουν σε καθημερινή βάση το σύνολο των ελέγχων που έχουν πραγματοποιήσει.

Με τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με τα ηλεκτρονικά στοιχεία θα εντοπίζονται οι παραβάτες των ΚΤΕΟ αλλά και τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ: ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ !!!

ΣΤΙΣ 26/3 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
Ξεπερνάει τα 100.000.000€ η συνολική ζημιά της τράπεζας από τις διάφορες υποθέσεις σκανδάλων !!!



Με την ολοκλήρωση της εξέτασης από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Νίκου Σαμαρά, εσωτερικού ελεγκτή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, την επίμαχη περίοδο κατά την οποία έγιναν τα μεγάλα ανοίγματα της τράπεζας προς συγκεκριμένο επιχειρηματία, συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η πολύκροτη δίκη του σκανδάλου των θαλασσοδανείων της Τράπεζας.

Μια δίκη που ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου και διέκοψε μετά από τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις στις 20 Δεκεμβρίου. Σήμερα διακόπηκε ξανά για να συνεχισθεί στις 26 Μαρτίου. Τυπικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, θα συνεδριάσει και στις 6 Φεβρουαρίου, ωστόσο η δίκη αναμένεται να διακοπεί αμέσως, αφού όπως δήλωσε η πλειοψηφία των συνηγόρων δεν έχει τη δυνατότητα να παραστεί εκείνη την ημέρα.

Σήμερα, απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων, ο Ν. Σαμαράς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ξεκίνησε να εργάζεται ως εσωτερικός ελεγκτής της Συνεταιριστικής Τράπεζας το 2003 ενώ ενημερώθηκε στις 18 Ιουλίου του 2004, για το ζήτημα των επιταγών από τον υπεύθυνο του τμήματος.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ !!!

ΣΕ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ
Σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα η υπουργός Εργασίας δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια !!!


Κούρεμα κατά μέσο όρο 70% των χρεών (κύριας οφειλής και προσαυξήσεων) των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών και, παράλληλα, εξόφληση του υπόλοιπων –μετά το κούρεμα- των χρεών τους σε έως 120 δόσεις.

Αυτά είναι τα δύο βασικά σκέλη της νέας ριζικής ρύθμισης των οφειλών των μη μισθωτών προς τα ταμεία, την οποία αναμένεται να θεσπίσει η κυβέρνηση τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η ρύθμιση αυτή θα αφορά τόσο τους οικονομικά ενεργούς, όσο και εκείνους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη γιατί είναι φορτωμένοι με χρέη τα οποία δεν μπορούν να πληρώσουν

Μάλιστα, δεν θα προβλέπονται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (όπως π.χ. προβλέπονται στον "εξωδικαστικό συμβιβασμό") για όποιον θέλει να ενταχθεί.

Το κούρεμα των ασφαλιστικών οφειλών θα προκύψει:

1. Μετά τον επανυπολογισμό του "κύριου" μέρους τους (δηλ. της κύριας οφειλής) με βάση το νέο σύστημα που ισχύει από το 2017.Κατά μέσο όρο αναμένεται διαγραφή 60% -65% της παλιάς κύριας οφειλής.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 16 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙ 1.800.000€ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Έχει στηθεί μεγάλη μπίζνα: οι τράπεζες μεθοδεύουν χαμηλά τις τιμές και πλειστηριάζουν ακίνητα δανειοληπτών και μετά οι ίδιες τα αποκτούν και τα μοσχοπουλούν(ειδικά τα φιλέτα) σε δημοπρασίες .




Τι γράφει το euro2day.gr :

Συνεχίζονται με επιτυχία οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες του properties4sale.gr, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενεργό διαχείριση ακινήτων που υλοποιεί η Πειραιώς Real Estate, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην πρόσφατη δημοπρασία του Ιανουαρίου 2019, εγκρίθηκε η πώληση 16 ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας, με συνολικό τίμημα ύψους €1,8 εκατ. ενώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής περισσότερα από 148 φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και υπέβαλαν προσφορές, σε ορισμένες περιπτώσεις για περισσότερα από ένα ακίνητα.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΤΑ ΟΦΕΛΗ & ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ "ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ" !!!

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Όσοι επιθυμούν φορολογικό "διαζύγιο" πρέπει να σπεύσουν να το δηλώσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.




Μέχρι τότε οι σύζυγοι θα πρέπει να δηλώσουν ότι επιθυμούν να υποβάλουν φέτος ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις και μπορούν να το κάνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.aade.gr/polites/eisodema/gnostopoiese-choristes deloses .

Η αίτηση μπορεί να γίνει μονομερώς χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου συζύγου και είναι δεσμευτική και για τους δύο. Η γνωστοποίηση της επιλογής υποβολής χωριστής δήλωσης δεν μπορεί να ανακληθεί μετά τις 28 Φεβρουαρίου. «Διορθώσεις» μπορούν να γίνουν αποκλειστικά μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ & ΜΑΚΡΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ...ΜΕ ΑΒΕΒΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Πάμε για νέα παράταση του Νόμου Κατσέλη και μετά τις 28 Φεβρουαρίου ;;;



Μακρύς προδιαγράφεται ο δρόμος για τη συμφωνία γύρω από το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας του νέου νόμου Κατσέλη. Κάτι που δεν αποκλείει να υπάρξει μόνο μία συμφωνία επί της αρχής μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, όταν θα παρουσιαστεί η επόμενη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας για την Ελλάδα, εγείροντας την ανάγκη μίας τεχνικής παράτασης του ισχύοντος νόμου και μετά τις 28 Φεβρουαρίου. 

Με ανοιχτό ακόμη το όριο προστασίας του νέου νόμου Κατσέλη, - και πολύ δύσκολο να συμφωνηθεί, όπως δείχνουν οι μέχρι στιγμής ζυμώσεις -, οι τράπεζες συναντώνται σήμερα με τα τεχνικά κλιμάκια των "θεσμών" και την ερχόμενη Δευτέρα 21 του μηνός με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη. Την ερχόμενη εβδομάδα – Τρίτη 22 και Πέμπτη 24 Ιανουαρίου – το νέο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη θα συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών κυβέρνησης και δανειστών.

Στη χθεσινή συνάντησή τους για το θέμα, οι τράπεζες δεν κατέληξαν ούτε στο όριο προστασίας για την πρώτη κατοικία, ούτε στο πώς θα διαμορφώνουν τα "κουρέματα" οφειλών (σε ποια αναλογία αξίας δανείου προς αξία ακινήτου). Επικεντρώθηκαν στη συλλογή στοιχείων και ερωτημάτων που θα απευθύνουν σε κυβέρνηση και "θεσμούς" για το πώς θα λειτουργήσει το διάδοχο καθεστώς προστασίας για τους αδύναμους δανειολήπτες με την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών που προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης. Βασικά ζητήματα για τις τράπεζες αποτελούν η διάρκεια επιμήκυνσης που θα προσφέρουν οι τυποποιημένες ρυθμίσεις που θα προσφέρονται στους οφειλέτες, το επιτόκιο των ρυθμίσεων και το ύψος του προσφερόμενου "κουρέματος". Επίσης, το αν θα ρυθμίζονται όλες οι οφειλές του δανειολήπτη, δηλαδή πέρα από τα δάνεια προς τις τράπεζες, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ (κάτι, πάντως, που ισχύει ήδη).

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ !!!




Τι γράφει το analyst.gr :


Πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη σημασία στο θέμα της Μακεδονίας από όλους τους Έλληνες, αφού πρόκειται για μία τεράστια εθνική απειλή – η οποία, εάν τελεσφορούσε με την παράδοση του ονόματος, θα αποτελούσε την αφετηρία μίας σειράς προβλημάτων για την πατρίδα μας, εκθετικά πιο μεγάλων από τα οικονομικά που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Ανάλυση

Κατά την άποψη μας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες αποσταθεροποίησης, αποδόμησης ή/και διαμελισμού της Ελλάδας από κάπου που δεν το περιμέναμε – υποθέτοντας πως θα ήταν η Θράκη ή το Αιγαίο. Από τη Μακεδονία δηλαδή, το όνομα της οποίας διεκδικείται από τα Σκόπια που στηρίζονται κυρίως από τη Γερμανία (θεωρούσε ανέκαθεν τα Βαλκάνια δικό της «ζωτικό χώρο», κατά την ορολογία του Χίτλερ) – σε συνεργασία φυσικά με τις Η.Π.Α. όπως στην περίπτωση της Τυνησίας.

Εν προκειμένω οι πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα, έτσι ώστε να συμφωνήσει με κάποια διπλή ονομασία που θα συμπεριλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία», η οποία στην πράξη θα χρησιμοποιηθεί μόνη της, είναι αρκετά μεγάλες – ενώ οι Γερμανοί θέλουν να εκμεταλλευθούν την ανάγκη της ελληνικής κυβέρνησης για κάποιου είδους παραχωρήσεις στο θέμα του δημοσίου χρέους, οι οποίες θα διευκόλυναν την έξοδο στις αγορές αυξάνοντας τις πιθανότητες επανεκλογής της. Από την άλλη πλευρά, οι Η.Π.Α. ενδιαφέρονται κυρίως για την περικύκλωση της Ρωσίας – διαθέτοντας στο νότιο Κόσοβο μία ισχυρή στρατιωτική βάση και κατασκευάζοντας μυστικά στα Σκόπια μία πολύ μεγάλη πρεσβεία.

NOOR1: ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΕΧΕΙ "ΞΕΧΑΣΤΕΙ" Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ;;;



Στις 23 Μαρτίου του 2018 η ελληνική Δικαιοσύνη ασκεί ποινική δίωξη κατά του εφοπλιστή και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και κατά συνεργατών του για την υπόθεση Noor1 με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Μετά από λίγα 24ωρα και όπως προβλέπουν οι κανονισμοί η ποινική δίωξη φθάνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για τα περεταίρω. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν κυλήσει περί τους 11 μήνες και όπως ομολογεί επισήμως η δικαστική αρχή από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι σήμερα «η υπόθεση εκκρεμεί».

Δεν μιλάμε για μία απλή ποινική υπόθεση. Συζητούμε για την εμπλοκή ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα της χώρας με πολιτικό ρόλο αφού εμπλέκεται στην τοπική αυτοδιοίκηση του Πειραιά και με σημαντικότατη συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα της χώρας αφού είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας της Ελλάδας. Συζητούμε για έναν άνθρωπο ο οποίος τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε έντονα στον χώρο των ΜΜΕ εκδίδοντας εφημερίδες και περιοδικά έως τη στιγμή που εξαγόρασε τον ιστορικό ΔΟΛ, δηλαδή τους εμβληματικούς τίτλους των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ». Ο ίδιος άνθρωπος διεκδικεί τηλεοπτική άδεια πανελλήνιας εμβέλειας ενώ προετοιμάζει την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος μέσω διαδικτύου και γνωστής δορυφορικής πλατφόρμας. Με λίγα λόγια προετοιμάζεται για την εκπομπή καλωδιακής τηλεόρασης.

Συνάμα αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται πολύ κοντά στην οικογένεια ενός από τους βασικότερους πολιτικούς παράγοντες της χώρας που δεν είναι άλλος από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι σχέσεις των οικογενειών Μαρινάκη και Μητσοτάκη έχουν αρχίσει από πολύ παλιά και συνεχίζονται μέχρι σήμερα με κουμπαριές αλλά και συναλλαγές.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΤ ;;;

ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
Τα ονόματα που κατηγορούνται άλλωστε είναι βαριά...



Αποβολή της πολιτικής αγωγής του Δημοσίου, καταγγελίες για «κατευθυνόμενους» βασικούς μάρτυρες, ελλιπής κλήτευση ουσιωδών μαρτύρων, προχειρότητες, συνθέτουν ένα «νεφελώδες» σκηνικό στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα αν τηρούνται οι δικλείδες για «Δίκαιη Δίκη» - Ποιοι θέλουν και γιατί να κουκουλώσουν το μέγα σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια;

Μην ξεχνάμε δε ότι, η ίδια δίκη «τινάχτηκε «στον αέρα» πριν από ένα χρόνο και ενώ είχε ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, με εξαίρεση τότε της προέδρου και με σκληρές καταγγελίες για μεθοδεύσεις.

Αυτές τις μέρες διεξάγεται εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με νέα αλλά δεν λείπουν και πάλι τα … δικονομικά προβλήματα, τα οποία όφειλαν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί να έχουν επιλύσει, πριν ξεκινήσει η δίκη, όχι μόνο για να μην κωλυσιεργεί η διαδικασία αλλά και να μην δημιουργούνται υπόνοιες, ούτε για «κουκούλωμα» ούτε και για «τύλιγμα σε μια κόλα χαρτί».

ATTICA BANK: Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ & ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ 57 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ, Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ-ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ 57 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/57.html






Άρωμα γυναίκας στην Attica Bank

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mononews.gr, καθήκοντα προέδρου στην Τράπεζα Αττικής θα αναλάβει σύντομα γυναίκα… Και πλέον –όπως όλα δείχνουν- είναι θέμα ημερών η απομάκρυνση του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη από τη θέση του προέδρου της Attica Bank. Μάλιστα για την αποχώρηση έχει δώσει το πράσινο φως και η κυβέρνηση, όπως αναφέρει στο mononews.gr πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η απομάκρυνση του πρώην υπουργού και εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης εκρηκτικής συμπεριφοράς του απέναντι στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Θόδωρο Πανταλάκη, τον οποίο είχε γρονθοκοπήσει στις 16 Νοεμβρίου.


Με το πρωτοφανές συμβάν ασχολήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτεύουσα αρχή και κάλεσε σε… απολογία τόσο τον κ. Ρουμελιώτη, όσο και τον κ. Πανταλάκη, καθώς και στελέχη της τράπεζας.

Η έρευνα της ΤτΕ εστίασε στο κατά πόσο οι δύο άνδρες -Ρουμελιώτης και Πανταλάκης- μπορούν να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν, αν υπάρχουν μεταξύ τους διενέξεις κατά τη διάρκεια των ΔΣ και κατά πόσον η μεταξύ τους κόντρα έχει επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της τράπεζας.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ !!!

ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ Ν.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Δεν γνώριζε την ηλικία των θυμάτων !!!



Αναβολή ζήτησε ο Νίκος Γεωργιάδης για την υπόθεση της εμπλοκής του σε κύκλωμα παιδεραστίας στη Μολδαβία.

Η δίωξη είχε προκύψει μετά από δημοσιεύματα του Hot Doc.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δίκη προσήλθαν αυτοβούλως ως μάρτυρες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, συνοδευόμενη από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος δεν παρευρέθηκε για να καταθέσει αλλά για να παρακολουθήσει τη διαδικασία στις θέσεις του ακροατηρίου.

Η υπεράσπιση του κ. Γεωργιάδη ξεκινώντας με την παραδοχή πως ο κατηγορούμενος ήταν το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε εκ νέου αίτημα αναβολής της δίκης, γιατί για ακόμα μία φορά, όπως προκύπτει δεν έχουν κληθεί οι μάρτυρες στη Μολδαβία και δεν έχουν μεταφραστεί έγγραφα τις δικογραφίας.

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΚ: ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΓΧΑΡΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
Δείτε και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/1_1.html




Επιμένει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, παρά την ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕH Μανόλη Παναγιωτάκη για μείωση κατά ενός ευρώ των λογαριασμών των πελατών της που επιλέγουν μόνο την ηλεκτρονική τους αποστολή, στη μη επιβολή της ισόποσης χρέωσης σε εκείνους που συνεχίζουν να λαμβάνουν μέσω ταχυδρομείου τους έντυπους λογαριασμούς.

Η ανεξάρτητη αρχή, η οποία εκ του νόμου δεν έχει το δικαίωμα επιβολής κυρώσεων, με πόρισμα που εξέδωσε στις 8 Ιανουαρίου και το απέστειλε στη ΡΑΕ και τη γενική γραμματεία Καταναλωτή ζητά ουσιαστικά την επιβολή κυρώσεων στη ΔΕΗ: «Διαβιβάζει το παρόν πόρισμα στη ΡΑΕ και τη Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τις δικές τους κατά νόμο ενέργειες».

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ο οποίος έχει δεχτεί αναφορές για το συγκεκριμένο θέμα, εντοπίζει μεταξύ άλλων πως με βάση τη νομοθεσία, «τα τιμολόγια προμήθειας αντανακλούν το πραγματικό κόστος Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και ιδίως το κόστος της δραστηριότητας εμπορίας και διαχείρισης πελατών (ενδεικτικά το κόστος των υπηρεσιών έκδοσης και είσπραξης τιμολογίων…)». Κατά συνέπεια, όπως διαπιστώνει η ανεξάρτητη αρχή, το κόστος της εκτύπωσης και αποστολής των (έγχαρτων) λογαριασμών έχει ήδη απορροφηθεί και μετακυλισθεί στον καταναλωτή ως μέρος της οφειλής του στην εταιρία με το ισχύον τιμολόγιο προμήθειας και αποτελεί, κατά ρητή πρόβλεψη, μέρος της χρέωσης του τιμολογίου αυτού».

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;



ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ Ή ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
Με βάση το ύψος του χρέους θα προσδιορίζεται και το ύψος των δόσεων.




Χωρίς περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια θα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι μη μισθωτοί οφειλέτες στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων που έρχεται για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η νέα ρύθμιση θα απευθύνεται σε όλους τους μη μισθωτούς και το πλήθος των δόσεων θα προσδιορίζεται με βάση το ύψος του χρέους:

- Για χρέη έως 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 36.
- Για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 120.

Λεπτομέρειες για το νέο σχήμα ρύθμισης που θα περιλαμβάνει και σημαντικό "κούρεμα" μέσω επανυπολογισμού της βασικής οφειλής έδωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου μετά από τη συνάντηση που είχε με άλλους υπουργούς και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31/12/2019 ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!



Έρχεται νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, η προθεσμία υποβολής δήλωσης προς τους δήμους από ιδιοκτήτες ακινήτων μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, προκειμένου να απαλλαγούν από τα αναλογούντα δημοτικά τέλη.

Την απόφαση για την παράταση της προθεσμίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ !!!

ΔΕΝ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΧΑΛΥΒΑ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΗ ΔΕΗ ΑΛΛΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΨΙΜΟΤΗΤΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ
Δείτε και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_290.html




Εισαγγελική έρευνα έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, για το αν έπρεπε η Χαλυβουργική της οικογένειας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, να εισπράττει από το μέτρο της διακοψιμότητας, ενώ το εργοστάσιο δεν λειτουργούσε από το 2015.

Σχετικό έγγραφο με ερωτήσεις απέστειλε ο εισαγγελέας στο ΛΑΓΗΕ, ο οποίος αφού απάντησε ότι είναι αναρμόδιος για το θέμα, κοινοποίησε την απάντησή του στον ΑΔΜΗΕ που είναι η αρμόδια υπηρεσία για να δώσει τις απαντήσεις και τα σχετικά έγγραφα. Πηγές ωστόσο από το περιβάλλον της εταιρείας, δεν διαψεύδουν ότι η εταιρεία εισέπραττε έσοδα από τη διακοψιμότητα τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο. Εξάλλου οι εταιρείες που συμμετέχουν στο μέτρο δημοσιεύονται ανά τρίμηνο στο site του ΑΔΜΗΕ, όπου και αναρτάται ο σχετικός πίνακας σύμφωνα με τον οποίο η Χαλυβουργική εισέπραττε διακοψιμότητα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ την περίοδο 1/10 με 31/12/2018 το μέγιστο διακοπτόμενο φορτίο για τη Χαλυβουργική ήταν 6,7 MW.

Η διακοψιμότητα είναι ένα μέτρο για την μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας, μέσω του οποίου αποζημιώνονται οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές όταν γίνονται πάροχοι διακοπτόμενου φορτίου, δηλαδή μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος προκειμένου να αποφεύγονται κίνδυνοι που αφορούν την ευστάθεια του συστήματος.

Τώρα, κατά πόσο μια βιομηχανία που δεν λειτουργεί μπορεί να εισπράττει ή όχι την αποζημίωση αυτή και να μοιράζεται ένα κονδύλι που προορίζεται για την ενίσχυση της βιομηχανίας με τις βιομηχανίες που…λειτουργούν, είναι κάτι που θα εξεταστεί.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ !!!

ΥΨΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 244.000€
Πρόστιμα σε εργοληπτικές εταιρείες για πρακτικές καρτέλ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.




Η παράβαση του δικαίου του ανταγωνισμού που καταλογίστηκε αφορά τις εργοληπτικές εταιρίες "ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ", "ΙΛΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", "ΕΛΕΚΤΡΟΜΕΚ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", "ΩΡΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και "ΤΕΚΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ".

Με την υπ’ αριθ. 674/2018 απόφασή της, όπως αναφέρει, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποφάσισε ομόφωνα ότι οι εν λόγω εταιρίες έχουν παραβεί τους εθνικούς κανόνες περί ανταγωνισμού του άρθρου 1 του ν. 703/77 (πλέον ν. 3959/2011) με τη συμμετοχή τους σε οριζόντια καρτελική σύμπραξη που συνίστατο στη χειραγώγηση του διαγωνισμού δημοπράτησης του έργου κατασκευής "5ο Λύκειο Λαμίας (Τμ. Α1 και Β)" το Μάρτιο του 2011. 

Ειδικότερα, με βάση το σκεπτικό της απόφασης, πρόκειται για συντονισμό μεταξύ των ως άνω εμπλεκομένων εργοληπτικών επιχειρήσεων σε οργανωμένο πλαίσιο με σκοπό:

ΔΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΤ: ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ !!!




Τι μεταδίδει το news247.gr :

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τις δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής του Δημοσίου και των μικρομετόχων στη δίκη για τα «επισφαλή δάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Εκτός της δίκης για τα «επισφαλή δάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βρίσκονται πλέον το ελληνικό Δημόσιο και οι μικρομέτοχοι του τραπεζικού ιδρύματος. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε τις δηλώσεις παράστασης πολιτική αγωγής, αποβάλλοντας τους από τη διαδικασία.

Δεκτή αντίθετα, έγινε η αντίστοιχη δήλωση του ειδικού εκκαθαριστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που το ανέλαβε το 2013, όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα, ο συνήγορος του πρώην προέδρου, Αγγέλου Φιλιππίδη, ζήτησε να προηγηθεί από τους μάρτυρες ο διευθυντής ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος για να ενημερώσει για τα νέα ελεγκτικά δεδομένα που ισχύουν μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και την συνολική αλλαγή που έχει γίνει ως προς τα κριτήρια χορηγήσεων δανείων.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί σχετικά κατά την επόμενη συνεδρίαση.


ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ: ΕΝΟΧΟΙ 21, ΑΘΩΟΙ 8 !!!



Την ενοχή 21 κατηγορουμένων, για το σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυχίων, αποφάσισε πριν απο λίγο το Τριμελές Εφετειο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Αντίθετα το δικαστηριο έκρινε αθώους 8 κατηγορούμενους, για την ίδια υπόθεση.

Ενοχοι κριθηκαν επιχειρηματιες και στρατιωτικοι, που φέρονται εμπλεκομενοι στη διαδρομή του "μαύρου χρήματος", που δόθηκε, για να προχωρήσουν οι συμβασεις των εξοπλιστικων προγραμμάτων, καθως και τα στελέχη Ελβετικης Τράπεζας, μεσω της οποιας διοχετευονταν οι μίζες.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, που κρίθηκαν ένοχοι ειναι ο Ελβετος τραπεζίτης Οσβαλντ, που εσπασε το "βραχιολάκι" γεωεντοπισμού και εξαφανίστηκε.

Αυτη την ώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης αγορεύουν για να αναγνωριστουν ελαφρυντικά στους πελάτες τους, προκειμένου στη συνέχεια το δικαστήριο, να προχωρήσει στην επιμέτρηση των ποινών.

Αναλυτικά η αποφαση του δικαστηριου:

ΔΟΥΛΕΜΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΛΥΠΑΜΑΙ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Τη "λύπη" του για την "έλλειψη αλληλεγγύης" προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, σε ομιλία του σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ευρώ, στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

O Juncker αναφέρθηκε στους επικριτές του ευρώ, σημειώνοντας πως ανάμεσά τους ήταν και αυτοί που κατέκριναν τις πολιτικές λιτότητας της ευρωζώνης. 

Όπως είπε, αυτές δεν εφαρμόστηκαν για να τιμωρηθούν οι άνεργοι ή οι εργαζόμενοι αλλά γιατί ήταν αναγκαίες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Ωστόσο, επισήμανε πως προσωπικά λυπάται για τη σημασία που δόθηκε στην επιρροή του ΔΝΤ. 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΞΩΣΕΙΣ FAST TRACK ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Εξώσεις εντός διμήνου από τα ακίνητα που βγήκαν στο σφυρί


Νομοθετικές παρεμβάσεις που θα προβλέπουν εξώσεις για δανειολήπτες των οποίων οι κατοικίεςβγαίνουν στον πλειστηριασμό επεξεργάζονται θεσμοί, κυβέρνηση και τράπεζες, στο πλαίσιο των αλλαγών που αναμένονται να γίνουν το επόμενο διάστημα στον νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ήδη βρίσκεται υπό συζήτηση νομοθετική παρέμβαση που θα προβλέπει τη χρονική περίοδο που θα μεσολαβεί από την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού ενός ακινήτου μέχρι την έξωση του δανειολήπτη ή του ενοικιαστή, κάτι για το οποίο άλλωστε πιέζουν οι εποπτικές Αρχές τις τράπεζες.

Ειδικότερα στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση η έξωση του δανειολήπτη από το ακίνητο μετά τον πλειστηριασμό να γίνεται σε διάστημα το αργότερο δύο μηνών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Βασικό επιχείρημα της πρότασης αυτής είναι ότι η καθυστέρηση στην έξωση και οι δυσκολίες που προκύπτουν από τις αντιδράσεις των δανειοληπτών λειτουργούν αποτρεπτικά σε επενδυτές που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία και έτσι δεν υπάρχει το αναμενόμενο ενδιαφέρον, ενώ έχει και σημαντικές επιπτώσεις στις τιμές των εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων.

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΘΩΩΣΕ & ΕΒΓΑΛΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ;;;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΙΚΟ ΚΛΗΡΙΔΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - ΕΠΙΒΕΒΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ
Επιβεβαιώνει ότι δικαστές έχουν τέκνα ή σύζυγο που εργοδοτούνται σε δικηγορικό γραφείο που κάνει μπίζνες με την Τράπεζα Κύπρου !!!
Δείτε εδώ πως είχαν αθωωθεί Α.Ηλιάδης & Τράπεζα Κύπρου:




Δικαστική διαπλοκή στην υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου «βλέπει» ο γενικός εισαγγελέας


Με γραπτή δήλωση ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, τοποθετήθηκε σήμερα στο θέμα, που προέκυψε από τις καταγγελίες του αδελφού του, δικηγόρου Νίκου Κληρίδη για ευνοιοκρατία στο Δικαστικό Σώμα, και έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε δικαστές και δικηγόρους, αλλά και επικρίσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στη δήλωση του ο γενικός εισαγγελέας αρχικά επισημαίνει ότι «δεν υπήρξε καμιά απολύτως προσυνεννόηση με τον αδελφό του, Ν. Κληρίδη, όταν προέβαινε στην αρχική ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και ότι ανέμενε πρώτα να γίνουν σχετικές τοποθετήσεις και να δοθούν εξηγήσεις, από το Ανώτατο Δικαστήριο, από τον πρόεδρό του και από εμπλεκόμενα ή ενδιαφερόμενα δικηγορικά γραφεία ή άτομα. Αναφέρει δε ότι θα ασχοληθεί μόνο με τα θέματα, που εγείρονται σε σχέση με τις δύο αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως Εφετείου, που οδήγησαν στην αθώωση ή επισφράγισαν την απαλλαγή της Τράπεζας Κύπρου και υψηλόβαθμων στελεχών της σε ποινικές υποθέσεις.

Συνοπτικά ο γενικός εισαγγελέας στη δήλωση του:

- Επιβεβαιώνει ότι τρεις από τους πέντε δικαστές του Εφετείου έχουν τέκνα ή σύζυγο που εργοδοτούνται στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε την Τράπεζα Κύπρου και στέλεχός της στην έφεση αρ. 423/17.

- Κανένα μέλος του Δικαστηρίου δεν ανέφερε από μόνο του την ύπαρξη σχέσης εργοδοσίας συγγενικού του προσώπου με τον δικηγορικό οίκο που εκπροσωπούσε την Τράπεζα και το ανώτερο στέλεχος της.

ΕΚΤ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΛΥΨΤΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!




ΕΚΤ: Ούτε ένα κόκκινο δάνειο στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών


Σε διπλό crash test θα υποβληθούν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες – Alpha, Εθνική,Eurobank και Πειραιώς – το πρώτο τρίμηνο του 2019 μετά τη δημοσιοποίηση από την ΕΚΤ της υποχρέωσης για πλήρη κάλυψη με προβλέψεις των κόκκινων δανείων που έχουν δημιουργηθεί στα χρόνια της κρίσης.

Η επιταγή για 100% κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων από προβλέψεις, από το επίπεδο του 50% που διαθέτουν σήμερα οι ελληνικές τράπεζες, εκτείνεται σε ορίζοντα έως και το 2026, αλλά ξεκινά από φέτος.

Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο των προβλέψεων θα πρέπει να αυξηθεί κατά 40 δις ευρώ έως και το 2026, δηλαδή περί τα 5 δις ευρώ το χρόνο για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος. ‘Ολα αυτά με δεδομένο ότι οι άλλοι παράμετροι του συστήματος θα παρέμεναν σταθερές, δηλαδή οι τράπεζες δεν θα προχωρούσαν σε πωλήσεις δανείων, τιτλοποιήσεις ή οργανικές διευθετήσεις, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση αυτή η υποχρέωση υπονομεύει τις προσπάθειες των τραπεζών για επάνοδο σε κερδοφορία και αντίστοιχα διατήρηση των υψηλών κεφαλαιακών δεικτών που διαθέτουν σήμερα.

ΒΟΜΒΑ: Η ΕΕ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 200.000.000€ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΓΥΓΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ TO POLITICO
202,3 εκατ. ευρώ χαμένους τελωνειακούς δασμούς εντόπισε η έρευνα της OLAF για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2018 !!!
Δείτε σχετικά και εδώ:



Να πληρώσουν περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για την αποτυχία να σταματήσουν μεγάλο κινεζικό δίκτυο παράνομων εισαγωγών ειδών ένδυσης και υπόδησης απαιτούν από τα ελληνικά τελωνεία ερευνητές κατά της απάτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με το Politico.

Ερευνα από την αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της απάτης, OLAF, επικεντρώνεται στο λιμάνι του Πειραιά, κινεζικής ιδιοκτησίας -μέρος του κινεζικού πρότζεκτ «Belt and Road»-, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν κατάφεραν να σταματήσουν κινεζικό δίκτυο απατεώνων, που δεν πλήρωναν δασμούς εισαγωγής και ΦΠΑ για μεγάλες ποσότητες παπουτσιών και ρούχων.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ 4 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ FUNDS ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ 4.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ 8.000 ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Το χαρτοφυλάκιο Symbol περιλαμβάνει 13.000 δάνεια, που οφείλονται από 4.180 πολύ μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται για δάνεια που έχουν στην πλειονότητά τους καταγγελθεί από την τράπεζα και τα οποία έχουν εξασφαλίσεις επί 8.000 ακινήτων.


Απόβαση μεγάλων αμερικάνικων private equity funds σημειώνεται στο διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας για την πώληση του χαρτοφυλακίου Symbol, που περιλαμβάνει κόκκινα δάνεια πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις ακινήτων. Στη δεύτερη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών, που αναμένεται να κατατεθούν στα τέλη Φεβρουαρίου πέρασαν τα επενδυτικά κεφάλαια Centerbridge, Ellington, Elliott και Fortress, εξέλιξη που σηματοδοτεί το ισχυρό ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Elliott Management Group έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 35 δισ. ευρώ, η Fortress 42 δισ. ευρώ και η Centerbridge άνω των 14 δισ. ευρώ. Η τελευταία έχει παρουσία στην ελληνική αγορά μέσω της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, της Cepal, που αποτελεί σύμπραξη με την Alpha Bank, ενώ η Fortress έχει παρουσία μέσω της doBank που έχει αναλάβει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου Solar, που περιλαμβάνει δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Αντίθετα Ellington και Elliott δεν έχουν προς το παρόν δραστηριότητα στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών για τις προσφορές που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΖΗΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ !!!

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Ο ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ+ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ..."ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ"-ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Ανάμεσά τους η Κνωσός, ο Λευκός Πύργος, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης κ.ά. !!!






Παρέμβαση του Υπερταμείου: Ζητάει πάλι όλα τα μνημεία -Προσέφυγες στο ΣτΕ
Παρέμβαση του Υπερταμείου στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με τις προσφυγές που έγιναν για την ένταξη μνημείων στον κατάλογο με τα ακίνητα προς μεταβίβαση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στην ανακοίνωσή τους οι αρχαιολόγοι τονίζουν πως η παραπάνω κίνηση σημαίνει πως «το Υπερταμείο προτίθεται να έρθει στην ακροαματική διαδικασία για να υπερασπιστεί την Υπουργική Απόφαση Τσακαλώτου, δηλαδή την μεταβίβαση των μνημείων. Το ΔΣ της ΕΕΣΥΠ, διορισμένο από την κυβέρνηση και τους ‘θεσμούς’, με αυτή την κίνηση δηλώνει ότι θεωρεί ήδη ‘περιουσία’ του τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν» συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στην ανακοίνωση ο ΣΕΑ καταγγέλλει ότι ακόμα δεν έχει δοθεί ο κατάλογος με τα 2.329 ακίνητα που, σύμφωνα με το υπ. Οικονομικών, υπάγονται στις εξαιρέσεις του άρθρου 196 του Ν. 4389/2016 ώστε να μην τεθούν υπό αξιοποίηση.

Παράλληλα ο ΣΕΑ υποστηρίζει ότι «δεν έχει προωθηθεί η θεσμική κατοχύρωση της εξαίρεσης των μνημείων με τα συναρμόδια υπουργεία, ΥΠ.ΠΟ.Α και ΥΠ.ΟΙΚ., να εκδίδουν αντικρουόμενες ανακοινώσεις σχετικά με την έκδοση ή μη Υ.Α. ρητής εξαίρεσης των ταυτισμένων ακινήτων από την μεταβίβαση, και χωρίς επίσης να διευκρινίζεται αν η εξαίρεση θα αφορά και το φλέγον θέμα της διαχείρισης των μνημείων και πολιτιστικών κτηρίων».

Οι Έλληνες αρχαιολόγοι καταλογίζουν διγλωσσία στην κυβέρνηση καθώς, όπως σημειώνεται «Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση διαβεβαίωσε πολλάκις ότι το θέμα βαίνει προς «επίλυση», ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση η Κνωσός, η Σπιναλόγκα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο Λευκός Πύργος και τα υπόλοιπα 2.329 ακίνητα να περάσουν στο «Υπερταμείο», αφήνοντας να εννοηθεί σχεδόν ότι πρόκειται περί «λάθους».

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;



ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΔΩΣΕ 5ΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24.000€ ;;;



Και μάλιστα εν κρυπτώ ;;;


Τι αποκαλύπτει η fmvoice.gr:


Δεν γίνεται...
Αδυνατώ να το πιστέψω. Αυτό εξάλλου, θα συνέβαινε σε κάθε λογικό άνθρωπο αν μάθαινε ότι εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ (ναι σωστά διαβάζετε, το ξαναγράφω προς... εμπέδωση 24 χιλιάδες ευρώ) ανέλαβε την διαχείριση ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην Κέρκυρα.

Προφανώς και η τράπεζα στην κατοχή της οποίας είχε περιέλθει το εν λόγω ξενοδοχείο δεν μπορεί να κάνει τον manager μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Αλλά γιατί δεν έκανε ανοιχτό διαγωνισμό, να καλέσει τις κορυφαίες εταιρίες διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ελλάδα να καταθέσουν τις προσφορές τους; Τι ήταν αυτό , που την ανάγκασε σε κλειστές διαδικασίες;

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ "ΞΕΨΑΧΝΙΖΕΙ" ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΑ 4.600.000 ΦΡΑΓΚΑ !!!

ΜΕ 5 ΥΠΟΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
Ο επίμαχος λογαριασμός στην τράπεζα HYPOSWISS PRIVATE BANK Geneve SA καθώς και οι υπολογαριασμοί του φέρεται ότι είναι ενεργοί, ενώ, σύμφωνα με τους ανακριτές, ο βασικός δέχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 το ποσό των 4.600.000 ελβετικών φράγκων.



«Ξεψαχνίζουν» λογαριασμό του ζεύγους Παπαντωνίου


«Αμαρτωλός» λογαριασμός, που ανοίχτηκε το 2016 σε ελβετική τράπεζα από τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου Σταυρούλα Κουράκου και «υποδέχτηκε» το ποσό των 4.600.000 ελβετικών φράγκων έχει μπει στο στόχαστρο των ανακριτών Διαφθοράς που ερευνούν παράνομες αμοιβές, τις οποίες φέρεται ότι έλαβε ο προσωρινά κρατούμενος πρώην υπουργός Αμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα.

Η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρός της Γιώργος Ευαγγέλου, οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία κατά των δύο προσωρινά κρατούμενων συζύγων για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, έχουν θέσει υπό διερεύνηση τραπεζικό λογαριασμό που φαίνεται ότι άνοιξε η κυρία Κουράκου το 2016 και μέσω πέντε υπολογαριασμών εμφανίζει κίνηση έως και πρόσφατα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίμαχος λογαριασμός στην τράπεζα HYPOSWISS PRIVATE BANK Geneve SA καθώς και οι υπολογαριασμοί του φέρεται ότι είναι ενεργοί, ενώ, σύμφωνα με τους ανακριτές, ο βασικός δέχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 το ποσό των 4.600.000 ελβετικών φράγκων.

ΠΟΙΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΓΙΑΤΙ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ;;;



ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ...ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ !!!



ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ: ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑ 30.000.000€ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΗΚΑ ΧΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ...
Δείτε και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/26742018.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_440.html



Καταδίκη-κόλαφος της ΝΔ για κόκκινα δάνεια


Είναι γνωστό και ουδείς κομίζει γλαύκα εις Αθήνας ότι τα κόμματα εξουσίας, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες δεκαετίες συσσώρευσαν θαλασσοδάνεια που έλαβαν από τις τράπεζες και αφού τα πέρασαν στα κομματικά τους ταμεία, εν συνεχεία τα άφησαν απλήρωτα και αρρύθμιστα.

Πρόκειται περί ενός γιγαντιαίου σκανδάλου, καθώς, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε με μία εταιρεία ή με έναν απλό πολίτη, θα είχαμε καταλήξει στο αυτονόητο. Θα είχε μπει λουκέτο στην εταιρεία, ενώ θα είχαν κατασχεθεί σπίτια και περιουσιακά στοιχεία του πολίτη και θα είχε βγει σε πλειστηριασμό η ιδιοκτησία του δανειολήπτη.

Όμως, στην Ελλάδα γράφεται κάπως αλλιώς η πολιτική ιστορία και γράφεται με μεθόδους βαλκανικές, όπου τα κόμματα εξουσίας είναι υπεράνω νόμου, ακόμη και υπεράνω αγορών. Δεν ισχύουν, δηλαδή, τα δεδομένα με τα οποία λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και οι σχέσεις των δανειοληπτών με τους δανειοδότες.

Επειδή όμως ο Θεός αγαπάει και τον κλέφτη αλλά και τον νοικοκύρη, το zougla.gr αποκαλύπτει τη δικαστική απόφαση βάσει της οποίας η γαλάζια παράταξη καταδικάζεται και καλείται να καταβάλει δάνεια ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ εντόκως, συν τους τόκους υπερημερίας. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια, ενώ τα άμεσα απαιτητά κυμαίνονται στα 30 εκατομμύρια.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάστηκε με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (εμπορικό τμήμα) την 1η Ιουνίου 2018. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου. Ενάγουσα η τράπεζα Πειραιώς, η οποία προέβη στο αυτονόητο. Κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη τη Νέα Δημοκρατία, η οποία, αν και ήταν υποχρεωμένη από τις συμβάσεις δανειοδότησης να ικανοποιήσει τα οφειλόμενα, εντούτοις ούτε το έκανε αλλά ούτε και τα ρύθμισε.

ΜΕ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ
Το πόθεν έσχες για την αγορά περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό από φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας μπορεί να καλυφθεί με εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι στο εξωτερικό, αρκεί να τα έχουν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση.



Αυτό ξεκαθαρίζεται με εγκύκλιο οδηγιών που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, η κάλυψη της δαπάνης δύναται να πραγματοποιηθεί (στο σύνολο ή μέρος αυτής) και με εισοδήματα ή άλλα ποσά αλλοδαπής προέλευσης (π.χ. πώληση ακινήτων στο εξωτερικό, μερίσματα πλοιοκτητριών εταιρειών του άρθρου 44 του ν.4141/2013, μερίσματα μετόχων ναυλομεσιτικών και λοιπών ναυτιλιακών εταιρειών του άρθρου 25 του ν. 27/1975, τίμημα πώλησης ακινήτου στην αλλοδαπή), τα οποία πρέπει να έχουν περιληφθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, χωρίς όμως να απαιτείται να έχει γίνει και η εισαγωγή τους στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας και σε συνέχεια της ΠΟΛ 1076/2015 εγκυκλίου, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.4172/2013, ο φορολογούμενος που έχει τη φορολογική του κατοικία στην Ελλάδα υπόκειται σε φόρο για το φορολογητέο εισόδημά του που προκύπτει στην ημεδαπή και την αλλοδαπή, ήτοι το παγκόσμιο εισόδημά του που αποκτάται μέσα σε ορισμένο φορολογικό έτος.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 900€ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ !!!

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Είχε σταματήσει να πληρώνει κοινόχρηστα διότι όπως είχε αποφανθεί και η Πολεοδομία η οικία της ήταν αποδεδειγμένα επικίνδυνη από κατασκευαστικά λάθη και πολεοδομικές παραβάσεις των κατασκευαστών-διαχειριστών της πολυκατοικίας !!!



Απίστευτο! Εχασε το σπίτι της για χρέος 900 € στα κοινόχρηστα


Μοιάζει κυριολεκτικά τρελό κι όμως έχασε το μοναδικό της σπίτι για χρέη κοινοχρήστων ύψους λίγο πάνω από 900 ευρώ, τα οποία με προσαυξήσεις, τόκους και δικαστικά έξοδα είχαν φτάσει στο ποσό των 1.860 ευρώ.

Ο λόγος για τη συνταξιούχο καθηγήτρια ξένων γλωσσών Βίκυ Παπαθανασίου, η οποία τώρα ψάχνει νέα στέγη, καθώς πρέπει άμεσα να μετακομίσει από το διαμέρισμα που απέκτησε το 1987 και στο οποίο ζούσε μέχρι σήμερα μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Ο πλειστηριασμός του ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στην Ακράτα, πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά από συμβολαιογράφο του Αργοστολίου αντί 29.500 ευρώ και κατακυρώθηκε από τράπεζα. Είχε προηγηθεί μία σειρά άλλων, άγονων πλειστηριασμών ήδη από το 2015. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε όμως η κυρία Παπαθανασίου με το διαμέρισμα ξεκινούν περισσότερο από μία δεκαετία πριν.

Την υπόθεση είχε παρουσιάσει η «δημοκρατία» και το 2015, όταν επέκειτο ο πρώτος πλειστηριασμός. Παραμένει, όμως, συγκλονιστική, αφενός γιατί η συνταξιούχος έχασε πλέον το διαμέρισμά της, αφετέρου γιατί αποδεικνύει τη συντριπτική καταστροφή που μπορεί να υποστεί ένας πολίτης αν μπλέξει στις δαιδαλώδεις κρατικές δομές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Φουλάρουν τιτλοποιήσεις+πωλήσεις χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων και πλειστηριασμούς


Έτος μεγάλων και δύσκολων αποφάσεων θα είναι το 2019 για τις εγχώριες συστημικές τράπεζες καθώς κατά τη διάρκειά του θα κληθούν να καθορίσουν και εν μέρει να υλοποιήσουν τον νέο σχεδιασμό, βάσει του οποίου τα «κόκκινα» δάνεια θα υποχωρήσουν στο τέλος του 2021 κάτω του 10% επί των συνολικών χορηγήσεων, προσεγγίζοντας τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Η ανάγκη επιθετικότερης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους (Non Performing Exposures - NPEs) κατέστη επιτακτική, μετά την κατάθεση των πλάνων τριετίας (2019-21), στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου. Βάσει αυτών, οι τράπεζες προβλεπόταν να μειώσουν τα NPEs μεταξύ 18% με 22% στο τέλος του 2021.

Η γνωστοποίησή τους πυροδότησε μπαράζ ρευστοποιήσεων στους τραπεζικούς τίτλους καθώς οι επενδυτές συνειδητοποίησαν ότι για την επόμενη τριετία δεν υπήρχαν προοπτικές απόδοσης. Το sell off δεν... τσάκισε μόνο την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά κατέστησε δυσκολότερη την έξοδο στις αγορές για άντληση συμπληρωματικών ή και βασικών κεφαλαίων.

Το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβησαν μόλις ένα μήνα μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό της νέας σκληρής πραγματικότητας: χωρίς το δίχτυ του προγράμματος, απόλυτος κριτής για τις δυνατότητες των τραπεζών να εξυγιάνουν με επιτυχία τους ισολογισμούς τους και να ενισχύσουν χορηγήσεις και έσοδα είναι οι αγορές.

Για να αναστραφεί το παραπάνω δυσμενές κλίμα, δόθηκαν στη δημοσιότητα, εσπευσμένα και χωρίς την κατάλληλη προεργασία, δύο σχέδια υποβοήθησης των τραπεζών, ως προς τον στόχο ταχύτερης και αποτελεσματικότερης μείωσης των NPEs.

ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΘΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ Ή ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙ
Ταυτόχρονα υποχρεώνουν χιλιάδες επιχειρήσεις να δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό(που θα μπαίνουν όλα τα έσοδα), χωρίς να είναι ακατάσχετος, αποτελώντας ουσιαστικά παγίδα "εύκολων" κατασχέσεων για όσους είναι οφειλέτες. Και μετά απορούν γιατί διογκώνεται η φοροδιαφυγή...



Υπόσχεση για ακατάσχετο λογαριασμό με συναλλαγές μέσω των POS δίνει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης

Τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τους εμπόρους και επαγγελματίες, ως υπόσχεση, επανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, δίνοντας ελπίδες στον εμπορικό κόσμο. 

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι εξετάζεται η δυνατότητα ύπαρξής ακατάσχετου λογαριασμού στην περίπτωση ηλεκτρονικών συναλλαγών με τη χρήση POS, καθώς και τη δυνατότητα ύπαρξης ενός συστήματος κλιμακωτού ακατάσχετου λογαριασμού. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης, θεωρεί ότι με το σύστημα αυτό οι οφειλέτες του Δημοσίου θα μπορέσουν σταδιακά να ανακτήσουν τον έλεγχο των λογαριασμών τους, οι οποίοι λόγω χρεών που έχουν προς το Δημόσιο είναι δεσμευμένοι ακόμα και για μελλοντικά υπόλοιπα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα ο ακατάσχετος λογαριασμός στην πράξη λειτουργεί μόνο γα όσους υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών για διάστημα 10 μηνών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΟΥΓΓΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!

ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, συνεκδικάζοντας τις προσφυγές των πέντε τραπεζών ως συναφείς, τις απέρριψε ομοφώνως ως απαράδεκτες και προδήλως αβάσιμες.



Δικαστική ήττα για τράπεζες που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) επιχειρώντας να προσβάλουν τη νομοθεσία για τους παράνομους και καταχρηστικούς όρους δανειακών συμβάσεων.

Συγκεκριμένα, το ΕΔΔΑ απέρριψε, με ομόφωνη απόφασή του στις 20.12.2018, τις αιτήσεις πέντε τραπεζών από την Ουγγαρία στην υπόθεση Merkantil Car Zrt. κατά Ουγγαρίας (αίτηση αριθ. 22853/15 κ.α.) οι οποίες ως μέλη της OTP Banking Group, κατήγγειλαν την εθνική νομοθεσία που καθιστούσε παράνομους και αθέμιτους διάφορους τυποποιημένους όρους συμβάσεων δανείου, επικαλούμενες ότι είχε παραβιάσει το δικαίωμά τους σε δίκαιη δίκη και στην ειρηνική απόλαυση της περιουσίας τους.

Η ΔΕΔ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
Το ποσοστό της δικαίωσης φορολογουμένων μπορεί να ήταν ακόμη μεγαλύτερο καθώς πάνω από 10.000 υποθέσεις απορρίφθηκαν σιωπηρώς από τη ΔΕΔ γιατί πέρασε η προθεσμία των 120 ημερών !!!



Λάθος η μια στις πέντε αποφάσεις της εφορίας

Το εύρος της παρατυπίας αλλά και της ερμηνείας των νόμων σε βάρος των φορολογούμενων αναδεικνύουν ανάγλυφα τα πεπραγμένα της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών. Χιλιάδες φορολογούμενοι υποβάλλουν ενδικοφανείς προσφυγές στη ΔΕΔ θεωρώντας ότι έχουν αδικηθεί. Και σημαντικός αριθμός από αυτούς τελικά δικαιώνεται αφού οι προσφυγές τους μετά από εξέταση από τη ΔΕΔ γίνονται δεκτές.

Από το 2013 έως και το τέλος του 2018:

-Υποβλήθηκαν στη ΔΕΔ 56.287 ενδικοφανείς προσφυγές. Η υποβολή ενδικοφανούς προσφυγής είναι υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους που αμφισβητούν μια πράξη της φορολογικής διοίκησης. Αν δεν έχει υποβληθεί ενδικοφανής τότε ο φορολογούμενος δεν έχει το δικαίωμα να προσφύγει στη συνέχεια στα διοικητικά δικαστήρια (εφόσον βέβαια η ενδικοφανής προσφυγή δεν γίνει αποδεκτή).

-Οι υποθέσεις προσφυγών που έκλεισαν ανέρχονται στις 44.939.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ 1,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Στα 1,5 – 1,7 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζονται τα φακελάκια !!!





Σε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως υπολογίζονται τα χρήματα από το παράνομο πάρε-δώσε γιατρών και ασθενών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα της Κυριακής.

Τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για να παταχθεί το «φακελάκι» έχουν μείνει στα χαρτιά, όπως προκύπτει από τη δημοσιοποίηση υποθέσεων επίορκων γιατρών αλλά και από τα εκτιμώμενα χρηματικά ποσά που αλλάζουν χέρια.

Εξάλλου είναι κοινό μυστικό ότι οι περιπτώσεις χρηματισμού και δωροδοκίας γιατρών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι η κορυφή του παγόβουνου, αφού δεν δημοσιοποιούνται ή δεν δηλώνονται στις αστυνομικές αρχές όλα τα περιστατικά.

Είμαστε στην αρχή της χρονιάς, αλλά έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας δύο περιστατικά. Το ένα αφορούσε γυναικολόγο που απαίτησε «φακελάκι» ίσο με το σωματικό βάρος του νεογνού που θα έφερνε στον κόσμο. Το δεύτερο γιατρό που ζήτησε χρήματα προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Εταιρίες της πήραν «τσάμπα» αεροδρόμια, τον ΟΤΕ, τον ΟΛΘ, εταιρίες start-up, ενώ έχουν στο στόχαστρο ενέργεια, real estate, τουρισμό και αγροτικό τομέα

Του Γιώργου Χατζηδημητρίου


Η Γερμανία ήταν η χώρα που επωφελήθηκε περισσότερο από την καθημαγμένη Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, καθώς όχι μόνο πέτυχε να διασωθούν οι τράπεζές της, με τη μεταφορά του ελληνικού χρέους στον δημόσιο τομέα, όπως έχει παραδεχθεί άλλωστε ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αλλά βρήκε την ευκαιρία να αγοράσει ένα προνομιακό οικόπεδο σε τιμές ευκαιρίας.

Τα τρία Μνημόνια, τα οποία σύρθηκε να υπογράψει η αδύναμη πολιτική ελίτ, υποτίθεται ότι αποσκοπούσαν στην αναδιοργάνωση της οικονομίας και την αντικατάσταση του παρασιτικού επιχειρηματικού μοντέλου που αναπτύχθηκε γύρω από κρατικές προμήθειες και θαλασσοδάνεια, και το οποίο τροφοδότησε την αναίδεια ενός ευτελούς ήθους που πλούτισε χωρίς κόπο. Στην πραγματικότητα, και μάλιστα προτού καν η κρίση μάς χτυπήσει την πόρτα, οι γερμανικές πολυεθνικές πρόλαβαν και η Ελλάδα υποχρεώθηκε να βγάλει στο σφυρί νευραλγικές επιχειρήσεις, ξεπουλώντας ουσιαστικά στους Γερμανούς τη στρατηγική δυνατότητα της χώρας να διαμορφώνει τη μοίρα της με εθνικούς όρους.

Κορυφαίο παράδειγμα, η εξαγορά σε δύο φάσεις του ΟΤΕ μαζί με την Cosmote και την αλυσίδα Γερμανός -ο οποίος, όπως και οι ελληνικές τράπεζες, είχε ισχυρή παρουσία σε όλα τα Βαλκάνια- από την Deutsche Telekom.

Η πώλησή του, σε τιμές χαμηλότερες της αγοράς, δεν απέφερε ουσιαστικά κέρδη στην ελληνική οικονομία, ενώ μετέφερε το κέντρο των αποφάσεων στη Γερμανία, που άπλωσε την καταθλιπτική κυριαρχία της πάνω από την Ελλάδα. Η γερμανική παρουσία στον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο απέκτησε φτερά από τη στιγμή που η Fraport A.G., που επιδιώκει να αναδείξει τη Φρανκφούρτη -όπου εδρεύει- σε παγκόσμιο αεροπορικό κόμβο, ανέλαβε αντί 1,2 δισ. ευρώ (και αυτά τμηματικά) τη διαχείριση των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.
SSL Certificates