.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

COLPO GROSSO ΜΕ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΤΣΗ !!!


Θυμηθείτε σχετικά και εδώ:

ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ...ΑΛΛΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ !!!



Έρχεται "αλμυρός" ΕΝΦΙΑ το 2020...

Αλμυρή θα βγει στους ιδιοκτήτες ακινήτων η φετινή μείωση του ΕΝΦΙΑ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που σημαίνει ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερός.

Μετά τις ανατιμήσεις των τιμών αγοράς των ακινήτων που προκάλεσε η φρενίτιδα του Airbnb, η νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών θα προκαλέσει δραματικές αυξήσεις. Στην περίπτωση αυτή, για όσους εκμεταλλεύονται τα ακίνητά τους και έχουν έσοδα, θα αντέξουν την επιβάρυνση, αλλά το πρόβλημα είναι για όσους ένα ακίνητο στο οποίο διαμένουν και δεν έχουν έσοδα από αυτό.

Παράλληλα, οι νέες αντικειμενικές θα αυξήσουν περίπου 20 φόρους και τέλη που βαρύνουν σήμερα τα ακίνητα. Από την ημερομηνία ανακοίνωσής τους θα ισχύσουν για τους φόρους μεταβίβασης κλπ. ενώ σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ, με τις νέες τιμές θα υπολογιστεί ο φόρος κατοχής του 2020.

Στο πλαίσιο της σταδιακής προσαρμογής των τιμών εφορίας των ακινήτων με τις τιμές αγοράς, υπάρχει η μνημονιακή υποχρέωση για τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, εντός του 2019. Μάλιστα η συγκεκριμένη υποχρέωση είναι μέσα στα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης (αλλά και της 3ης που δεν υλοποιήθηκε).

Οι νέες τιμές θα προσδιοριστούν με νέο σύστημα, το οποίο καθιερώθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο, το οποίο προβλέπει μεταξύ των άλλων και την αλλαγή των ζωνών των ακινήτων.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!! ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΧΣ !!!



Τελικά, έχει απορριφθεί από DG COMP και SSM ;;;

Θυμηθείτε εδώ:

Η ΑΑΔΕ ΣΤΗΝΕΙ FAST TRACK ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!


Εντός 10ημέρου η αξιολόγησή τους.

ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ !!!



Επιμονή στα ματωμένα και αντι-αναπτυξιακά πλεονάσματα με πρόσχημα τη δήθεν βιωσιμότητα του χρέους και φόντο τις διεθνείς εξελίξεις...


Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Διακριτικά αρνητικοί είναι οι Γάλλοι και οι Γερμανοί για την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδος σύμφωνα με ορισμένες πηγές. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος απέναντι στον Γάλλο Πρόεδρο Macron.

Με βάση πληροφορίες οι Γάλλοι παρέπεμψαν το θέμα στα Eurogroup και στους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης τονίζοντας ωστόσο ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να διακυβευτεί. 

Να σημειωθεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα επιβλήθηκε από τα Eurogroup στην Ελλάδα ώστε να διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν τα 250 δισεκ. δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα.
Η Ελλάδα υποχρεούται να επιτυγχάνει πλεόνασμα 3,5% επί του ΑΕΠ για το διάστημα 2018 με 2022 και από το 2023 έως το 2060 θα μειωθεί το υποχρεωτικό ελάχιστο πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,2%.

Οι Γάλλοι ήταν αρνητικοί και στην πρόταση τμηματική μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος από 3,5% σε 3% το 2020 και 2,5% το 2021.

ΔΕΗ: ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΟΦΕΙΛΕΣ & ΑΛΛΑΞΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΤΑ PRAKTIKER ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ !!!

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΑ LIDL ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ...
Στήνεται λοιπόν σιγά σιγά ένα νέο εργασιακό καθεστώς από τις ξένες-πολυεθνικές εταιρείες ;;;



Επίθεση εργαζομένων στην πολυεθνική εταιρία με αφορμή την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων της από τις 7 το πρωί

Για απαράδεκτη και αντεργατική απόφαση κάνει λόγο η συνδικαλιστική παράταξη ΕΝΕΡΓΑ (Ενωμένοι Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα), με αφορμή την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας Praktiker να ανοίγει από τις 7 το πρωί τα καταστήματά της για το κοινό.

Η ΕΝΕΡΓΑ, στην ανακοίνωσή της, στέκεται τόσο στο γεγονός ότι ανθρώπινα οι συνθήκες που διαμορφώνονται για το προσωπικό των Praktiker παραπέμπουν σε «εργοστασιακές βάρδιες», όσο και στις συμφωνίες που έχουν επέλθει με συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες φαίνεται ότι καταπατούνται.

«Μεμιάς, η πολυεθνική εταιρία PRAKTIKER ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό εκατοντάδων εργαζομένων και ανοίγει τα καταστήματά της για το κοινό από τις 7 το πρωί» αναφέρει η συνδικαλιστική παράταξη.

«Πρόκειται για την απόλυτη ανατροπή της σχέσης οικογενειακής - επαγγελματικής ζωής και απορυθμίζει πλήρως τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων» τονίζει η ΕΝΕΡΓΑ, προσθέτοντας ότι «στην πραγματικότητα, με το ''έτσι θέλω'', αποφασίζουν βλαπτική μεταβολή της εργασιακής σχέσης, κόντρα στα συμφωνημένα και παγιωμένα πλέον ωράρια, αλλά και στις ατομικές συμβάσεις εργασίας».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΟΜΑΖΑΚΗ: ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ CRETA FARMS !!!



Πολλές επιχειρήσεις άλλαξαν και θα αλλάξουν χέρια με όχημα τα κόκκινα δάνεια...

Nέες γραμμές πίστωσης στην Creta Farms θα ανοίξουν από τις τράπεζες, μόνον εφόσον οι βασικοί μέτοχοι και εγγυητές των δανείων της, οι αδελφοί Τάκης και Μάνος Δομαζάκης, παραδώσουν και ενεχυριάσουν τις μετοχές τους.

Η συνεννόηση των δύο αδελφών ωστόσο δεν φαίνεται εφικτή με τα σημερινά δεδομένα. Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης που είχε χάσει τη μάχη των ψήφων και τον έλεγχο της διοίκησης στην πρόσφατη γενική συνέλευση στα τέλη Ιουνίου, ζητά τώρα ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και εκλογή νέας διοίκησης.

ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ & ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ !!!




Στόχος οι έλεγχοι να ξεπεράσουν τους 18.000

Καθολικοί, στοχευμένοι και επιτόπιοι έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας, ξεκινούν από την Παρασκευή, με εντολή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη συμμετοχή του υφυπουργού κ. Νότη Μηταράκη, του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Χρήστου Χάλαρη και στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου Εργασίας που διαχειρίζονται το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, ο υπουργός επανέλαβε ότι η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, η προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η αποτροπή καταχρηστικών συμπεριφορών εκ μέρους των εργοδοτών αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου και μία από τις πλέον κρίσιμες συνιστώσες στη συνολική ιεράρχηση του κυβερνητικού έργου.

Ακολούθως αποφασίστηκε:

α. Η περαιτέρω στόχευση των προγραμματισμένων ελέγχων μέσω της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης των αναγγελιών προσλήψεων και απολύσεων του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ώστε να εντοπισθούν οι επιχειρήσεις με αποκλίνουσα συμπεριφορά καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο.

β. Η επέκταση της περιόδου εντατικοποίησης των ελέγχων μέχρι 31.10.2019 με στόχο οι έλεγχοι να ξεπεράσουν τις 18.000 με έμφαση στους παρακάτω τουριστικούς προορισμούς:

• Παράλιες τουριστικές περιοχές της περιφέρειας Αττικής

• Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Χίο Θάσο και Ικαρία)

• Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλλόνησος, Σκύρος)

ΔΕΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ & ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 30/8
Ενώ αναζητείται λύση για τον υψηλό δανεισμό της, καθώς είναι βήμα πριν γίνουν κόκκινα !!!




Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν να τρέχουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", προγραμματίζεται έκτακτη γενική συνέλευση της Επιχείρησης στις 30 Αυγούστου ώστε οι αυξήσεις οι οποίες αναμένεται να αποφασιστούν να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ , Γιώργος Στάσσης αποκάλυψε ότι το ταμειακό έλλειμμα της εταιρείας αυξάνεται δραματικά με αποτέλεσμα η μαύρη τρύπα στο ταμείο να έχει ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ και να οδεύει για τα 800 με 900 εκατ. ευρώ.

Εκτίμησε δε ότι χωρίς άμεσα μέτρα τα δάνεια της εταιρείας κινδυνεύουν να εγγραφούν από τις τράπεζες ως μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΙΞΕΙ ΦΘΗΝΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!!




Μείωση των επιτοκίων και επαναφορά του QE σχεδιάζει η ΕΚΤ

Ένας συνδυασμός μέτρων είναι πιθανόν να χρειαστεί για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ακόμη πιο αδύναμη την προοπτική της, ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη συνεδρίαση του Ιουλίου, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Με την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό να επιβραδύνονται επί σειρά μηνών, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σχεδόν δεσμεύθηκε για την παροχή περαιτέρω στήριξης τον Σεπτέμβριο. Η σταθερή ροή απογοητευτικών στοιχείων μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ έχει ενισχύσει τα επιχειρήματα για περαιτέρω στήριξη.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της 25ης Ιουλίου δείχνουν ότι η στήριξη περιλαμβάνει έναν συνδυασμό μειώσεων επιτοκίων, αγορών ομολόγων, αλλαγών στις προβλέψεις για τα επιτόκια και τη στήριξη τραπεζών με τη μερική ανακούφισή τους από τα αρνητικά επιτόκια.

«Εκφράσθηκε η άποψη ότι οι διάφορες επιλογές πρέπει να ειδωθούν ως πακέτο, δηλαδή ως ένας συνδυασμός μέσων με σημαντική συμπληρωματικότητα και συνέργειες», αναφέρει η ΕΚΤ. «Η εμπειρία έχει δείξει ότι ένα πακέτο – όπως ο συνδυασμός μειώσεων επιτοκίων και αγορών στοιχείων ενεργητικού – είναι πιο αποτελεσματικό από μία διαδοχική λήψη μεμονωμένων μέτρων», προσθέτει.

POS: ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Ή ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΛΥΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ...
Φυσικά πάλι το κόστος άμεσα(χαράτσι) ή έμμεσα(φοροδιαφυγή) καταλήγει στον καταναλωτή-πολίτη !!!



Τι μεταδίδει το dikaiologitika.gr :

Το καινούργιο φαινόμενο σε αρκετά μαγαζιά κυρίως στα μικρομάγαζα είναι η επιπλέον χρέωση των καταναλωτών με ποσά από 20 έως 50 λεπτά εφόσον πραγματοποιούν συναλλαγές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Πολλοί ξένοι τουρίστες αλλά και Έλληνες έχουν πέσει θύματα των επιτηδείων που χρεώνουν για παράδειγμα 20 λεπτά επιπλέον σε περίπτωση που αγοράσουν τσιγάρα με κάρτα.

Η σχετική χρέωση καταγράφεται στη απόδειξη ως “ παροχή υπηρεσιών “. Kαι μάλιστα σε όλα αυτά χωρίς ενημερώνουν τους πελάτες. Η αιτιολογία που δίνουν οι καταστηματάρχες ( το συμβάν παρουσιάστηκε σε επιχειρήσεις της Ερέτριας ) όταν κάποιος διαπιστώσει την πρόσθετη χρέωση ότι είναι το κέρδος από τα τσιγάρα είναι πολύ μικρό και οι χρεώσεις από τις τράπεζες πολύ υψηλές.

ΡΩΣΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
6.000.000 Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία, μόλις 150.000 μέχρι στιγμής στην Ελλάδα !!!



Μακρινό όνειρο αποτελεί πλέον η προσέλκυση Ρώσων τουριστών. Το "στοίχημα” για τους ελληνικούς προορισμούς δείχνει να έχει προ πολλού χαθεί, τόσο στο κομμάτι των αφίξεων, όσο και των εσόδων, παρά τις θετικές προοπτικές που εμφάνιζε η ρωσική αγορά μετά το 2012. Στον αντίποδα, η Τουρκία αναμένει νέο ρεκόρ στον αριθμό επισκεπτών από τη Ρωσία.

Είναι ενδεικτικά τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο. Στο εξάμηνο, τα έσοδα από τη Ρωσία σημείωναν μείωση κατά 7,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, φθάνοντας μόλις τα 96 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, ο αριθμός των Ρώσων τουριστών την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου άγγιξε τις 153 χιλιάδες. Τον Ιούνιο η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 14,1% και διαμορφώθηκε στις 85 χιλιάδες ταξιδιώτες και οι εισπράξεις έπεσαν κατά 7,8%, στα 59 εκατ. ευρώ.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΑΔΕ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΝ "ΒΟΗΘΟΥΝ" ΣΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

ΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ...ΕΝΩ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!
Θυμηθείτε σχετικά εδώ:
Τι λέει η ΕΚΤ για όλα αυτά ;;;



Τι γράφει το sofokleousin.gr :

Στη μέγγενη της Εφορίας βρίσκονται οι τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζουν αναιμική αύξηση, την ώρα που έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας και έχει εκλείψει η αβεβαιότητα.

Οι τραπεζίτες, πλέον είναι πεπεισμένοι ότι για την διστακτικότητα των πολιτών να καταθέσουν τα χρήματά τους στις τράπεζες, ευθύνεται η Εφορία και οι αθόρυβοι πολλαπλοί έλεγχοι που πραγματοποιεί.

Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται σε σταθερή ανάπτυξη, η χώρα βγήκε από το μνημόνια πριν από ένα χρόνο, το χρέος έχει ρυθμιστεί και το οικονομικό κλίμα έχει επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν σχεδόν «παγώσει» και αυξάνονται ελάχιστα.

Η μικρή αύξηση των καταθέσεων αποδίδεται αποκλειστικά στην αύξηση της απασχόλησης και του ΑΕΠ και καθόλου στην επιστροφή χρημάτων από το εξωτερικό όπου έχουν μεταφερθεί λόγω της κρίσης ή στα στρώματα και στα ντουλάπια, και στις θυρίδες.

Το χρήμα δηλαδή που έφυγε από τις τράπεζες στα χρόνια της κρίσης, δεν έχει επιστρέψει ακόμη και αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Προκύπτει συγκεκριμένα, ότι το ρευστό χρήμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα εκτός τραπεζικού συστήματος υπολογίζεται στο 15% του ΑΕΠ ήτοι μεταξύ 25 και 30 δισ. ευρώ, όταν υπό κανονικές συνθήκες, εκτός τραπεζικού συστήματος βρίσκεται το 6% του ΑΕΠ.

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AEGEAN: "ΜΟΝΙΜΕΣ" ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ & ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!




Πληθώρα καταγγελιών για σημαντικές καθυστερήσεις στις πτήσεις της Aegean Airlines καταγράφονται στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Στέλεχος εταιρείας handling που δραστηριοποιείται στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανέφερε στο iefimerida ότι «το πρόβλημα παρατηρείται από τον Ιούλιο, όμως έχει κορυφωθεί τον τελευταίο μήνα».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι, κατά την ίδια πηγή, περίπου 7 στις 10 πτήσεις της Aegean Airlines παρουσιάζουν καθυστερήσεις -δίχως να ακυρώνονται- προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου και στη ροή των δρομολογίων. Οι περισσότερες καθυστερήσεις είναι της τάξης των 45 έως 60 λεπτών, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις πιο μακράς ταλαιπωρίας.

Πέρα από το «Ελ. Βενιζέλος» -που σύμφωνα με το EuroControl είναι το τρίτο στη λίστα με τις περισσότερες καθυστερήσεις πτήσεων στην Ευρώπη- πολύ σοβαρά προβλήματα καθυστερήσεων καταγράφονται το τελευταίο διάστημα και στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Οι εξηγήσεις της Aegan Airlines για το «κομφούζιο»

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ;;; ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ !!!

ΧΟΝΤΡΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/blog-post_619.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_611.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_401.html





Μπλόκο Βουλγαρίας στη σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς


Η βουλγαρική πλευρά εμφανίζεται να έχει μπλοκάρει το σχέδιο για τη σύσταση διακρατικής εταιρείας Ελλάδας – Βουλγαρίας που θα αναλάμβανει να προχωρήσει την «παράκαμψη του Βοσπόρου», μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τα λιμάνια του Μπουργκάς, της Βάρνας και της Ρούσε.

Η σύσταση της διακρατικής εταιρείας «εντός διμήνου»είχε ανακοινωθεί πολλές φορές από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, χωρίς μέχρι σήμερα να είναι γνωστοί οι λόγοι των συνεχών αναβολών.

Η ΕΚΤ ΕΝΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα έχουν περισσότερο χρόνο να σχηματίζουν προβλέψεις για τα κόκκινα δάνειά τους


Ενέδωσε στην πίεση των Βρυξελλών να χαλαρώσει τους σχετικούς κανόνες της ηΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και πλέον οι τράπεζες της Ευρωζώνης θα έχουν περισσότερο χρόνο να σχηματίζουν προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα «κόκκινα» δάνειά τους.

Οι τράπεζες θα έχουν τώρα προθεσμία τριών ετών για να σχηματίσουν προβλέψεις για μη εξασφαλισμένα «κόκκινα» δάνεια, εννέα ετών αν αυτά έχουν ακίνητο ως ενέχυρο και επτά ετών για άλλες μορφές ενεχύρων, σύμφωνα με την ΕΚΤ, που ευθυγραμμίζεται με το χρονικό πλαίσιο του κανονισμού που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο.

ΟΙ 10 ΑΠΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΡΑΥΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!



Μεγάλη προσοχή από όλους

Ένα κλικ μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά στον χρήστη αν πέσει στις παγίδες του Διαδικτύου. Τα κυκλώματα δρουν με ιδιαίτερο επαγγελματισμό, αλλάζουν συνεχώς μεθόδους δράσης προσκομίζοντας μεγάλα κέρδη. Κύριος στόχος τους είναι να αποσπάσουν κωδικούς, pin και άλλα προσωπικά δεδομένα για να τα χρησιμοποιήσουν σε οικονομικές απάτες, εκβιασμούς και άλλες παρανομίες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνιστούν στους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε περίπτωση που τους ζητηθούν πληροφορίες. «Οταν δίνουμε σε αγνώστους προσωπικά στοιχεία είναι σαν να δίνουμε τα κλειδιά του σπιτιού μας» δηλώνει χαρακτηριστικά έμπειρος αξιωματικός. Ειδικότερα οι κυριότερες απάτες που απασχόλησαν την ΕΛ.ΑΣ. και μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή καθώς τα κυκλώματα συνεχίζουν τη δράση τους είναι οι εξής :

- Απάτη 1: Με «σφραγίδα» ταχυδρομείου. Τους τελευταίους μήνες διακινούνται μαζικά από κύκλωμα απατεώνων παραπλανητικά SMS με το λογότυπο των ΕΛΤΑ. Το δέλεαρ είναι η δήθεν προσφορά δώρων κυρίως κινητών τηλεφώνων. Απώτερος σκοπός όμως των επιτηδείων είναι να αποσπάσουν από τα θύματά τους προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία καρτών και pin. Τα ΕΛΤΑ αντέδρασαν αμέσως και με ανακοίνωσή τους καλούν το κοινό να αγνοήσει τέτοιου είδους μηνύματα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ...
Ουσιαστικά θέλουν να πριμοδοτήσουν το μαύρο χρήμα που θα κάνει πλιάτσικο στις ελληνικές περιουσίες !!! Ούτε στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής δεν γίνονται αυτά !!!




Τι γράφει το sofokleousin.gr :

Την παλιά «σκουριασμένη ατμομηχανή» της οικονομίας, την οικοδομή, σχεδιάζει να αξιοποιήσει πάλι η κυβέρνηση, προκειμένου να τονώσει την οικονομία και την απασχόληση, δίνοντας πνοή σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους που συναρτώνται με την κατασκευαστική δραστηριότητα.

Παράλληλος στόχος η κινητοποίηση «μαύρου» χρήματος που παραμένει εκτός χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και αποταμιεύσεων που λιμνάζουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς να αποδίδουν.

Στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι η τόνωση της κτηματαγοράς, η άνοδος των τιμών των ακινήτων και η αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας θα δώσουν ευκαιρίες και κίνητρα για να επιστρέψει το μαύρο αδήλωτο χρήμα στην αγορά και να «ξεπλυθεί»-νομιμοποιηθεί μέσα από τοποθετήσεις σε ακίνητα.

Το θέλουν και οι τράπεζες

Την εκτίμηση αυτή συμμερίζονται τραπεζίτες και στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που συνιστούν τη λήψη μέτρων ώστε να δοθούν στο μαύρο χρήμα ευκαιρίες και διέξοδοι για να ξαναμπεί στην οικονομία και να «αιμοδοτήσει» την αναπτυξιακή διαδικασία.

Αλλωστε, η περαιτέρω αναθέρμανση της αγοράς και η άνοδος των τιμών των ακινήτων είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσουν οι τράπεζες να υλοποιήσουν επιτυχώς τους σχεδιασμούς τους για δραστική μείωση των κόκκινων στεγαστικών – και πολλών επιχειρηματικών – δανείων και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα χιλιάδες ακίνητα που θα περιέλθουν την επόμενη τριετία στην κατοχή τους, μέσω πλειστηριασμών, κατασχέσεων κλπ.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ !!!

ΜΠΑΡΑΖ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Έρχονται 17 πλειστηριασμοί ακινήτων από την ΑΑΔΕ μέχρι τον Δεκέμβριο !!!




Μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων και αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων, για επικείμενες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ή ακινήτων ετοιμάζει η ΑΑΔΕ μετά τον Αύγουστο.

Ήδη προγραμμάτισε 17 πλειστηριασμούς ακινήτων έως τον Δεκέμβριο, ενώ από την περασμένη Δευτέρα καταφθάνουν «ραβασάκια» σε όσους δεν πλήρωσαν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος, η προθεσμία για την οποία έληξε στις 31 Ιουλίου.

Σε ότι αφορά στους πλειστηριασμούς η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει 17, οι οποίοι θα είναι ηλεκτρονικοί και θα πραγματοποιηθούν στις ημερομηνίες 23 και 30 Οκτωβρίου, στις 6 Νοεμβρίου και στις 13 Δεκεμβρίου.

Αυτοί περιλαμβάνουν, διαμερίσματα, κατοικίες, οικόπεδα, καταστήματα, βιομηχανικοί χώροι, αγροτεμάχια τα οποία βγαίνουν στο σφυρί, λόγω χρεών προς την εφορία.

Οι πλειστηριασμοί αποτρέπονται μόνο εάν ο οφειλέτης εξοφλήσει ή ρυθμίσει την οφειλή του προς την Εφορία, ακόμα και λίγο πριν τον πλειστηριασμό.

Ειδικότερα, η νομοθεσία προβλέπει ότι με την υπαγωγή των οφειλών σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής και για όσο χρονικό διάστημα τηρούνται οι όροι αυτών, αναστέλλεται κατά περίπτωση η λήψη των αναγκαστικών μέτρων ή η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης (έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού) και λοιπών μέτρων επί κινητών και ακινήτων, εφόσον η εκτέλεση αφορά ρυθμισμένα χρέη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ !!!




Ετοιμάζει αλλαγές σε φορολοταρία, αφορολόγητο και στο όριο συναλλαγών με μετρητά

Κίνητρα για την περαιτέρω διάδοση και χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με αλλαγές στην φορολοταρία, κλιμακωτή αύξηση του απαιτούμενου ποσού ηλεκτρονικών συναλλαγών για το χτίσιμο του αφορολόγητου καθώς και μείωση του επιτρεπόμενου ποσού των συναλλαγών με μετρητά.

Μέτρα την αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής στην αγορά επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές όπως έχει αποδειχθεί είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα καταπολέμησης της της φοροδιαφυγής και της αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται αλλαγές που φιλοδοξεί να επιφέρουν την ενίσχυση των κινήτρων προς τους φορολογούμενους προκειμένου να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τραπεζικά μέσα για τις πληρωμές τους και όχι μετρητά.

Το πρώτο σενάριο που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ και είχαν τεθεί ήδη οι βάσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι η αύξηση του ελάχιστου ποσοστού δαπάνης με τραπεζικό μέσο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους προκειμένου να τους αποδοθεί η έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο. . Σήμερα η σχετική κλίμακα είναι 10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, 15% για το τμήμα εισοδήματος από 10.001 έως 20.000 ευρώ και 20% για το τμήμα εισοδήματος από 20.001 ευρώ και άνω. Τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν αύξηση των ποσοστών και διεύρυνση των σχετικών κλιμακίων.

"ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ" ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!




Οι φοροελαφρύνσεις έχουν πάρει το αρχικό οκ από τους δανειστές


Το τοπίο για το τελικό πακέτο μειώσεων φόρων το 2020 θα αποκρυσταλλωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου, μετά την έλευση των θεσμών στις 23 του μήνα στην Αθήνα.

Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πώς θα κλείσει ο προϋπολογισμός του 2019, τι δημοσιονομικά περιθώρια θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς για το 2020 και κυρίως τι θα γίνει στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Κατά πληροφορίες, οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που επιθυμεί η κυβέρνηση έχουν τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών. Έτσι, το 2020 τα κέρδη των επιχειρήσεων του 2019 θα φορολογηθούν με συντελεστή 24%, με παράλληλη μείωση του φόρου μερισμάτων από το 10% στο 5%. Οι ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις κοστολογούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα 500 εκατ. ευρώ.

Η BANK OF CHINA ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ: Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ 350.000 ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ !!!

ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ
Μήπως σας θυμίζει τίποτα...σχετικά με το σήμερα ;;;




Αυτά τα τεράστια ποσά έπρεπε να βρεθούν τρόποι να διασφαλιστούν, από ευκαιριακά και συγκυριακά κέρδη να γίνουν πάγια, να κεφαλαιοποιηθούν.

Αυτό ήταν το πρόβληµα της αποθησαύρισης το οποίο οι οικονοµικοί δωσίλογοι επιχείρησαν να λύσουν µε διάφορους τρόπους.

Ακολουθεί απόσπασµα από το υπό έκδοση βιβλίο «Αγοραπωλησίες ακινήτων 1941-1944 – Οι “χρυσές” ευκαιρίες της Κατοχής» του Παναγιώτη Σάµιου, ο οποίος τεκµηριώνει το µέγεθος και την έκταση της υφαρπαγής περιουσιών την περίοδο της Κατοχής, όταν περίπου 350.000 ακίνητα άλλαξαν χέρια κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης, πείνας, λιµού και εκβιασµών, κυριολεκτικά για ένα κοµµάτι ψωµί.

Κατοχή µε ταξικό πρόσηµο


Οι πιο παλιοί και έµπειροι από τα «τσακάλια της µαύρης αγοράς» ήταν προσεκτικοί στις επιλογές τους. Επέλεγαν να αποθησαυρίζουν τα κέρδη τους αγοράζοντας αξιόπιστες µετοχές (π.χ. µετοχές της Εθνικής Τράπεζας), πολύτιµα µέταλλα (κυρίως χρυσά και ασηµένια νοµίσµατα) και φυσικά επένδυαν αγοράζοντας ακίνητα. Οσον αφορά τις µετοχές, τα χρεόγραφα και άλλα προϊόντα του χρηµατιστηρίου γνωρίζουµε ότι πράγµατι είχαν ανοδική πορεία µετά το 1943 και εποµένως ήταν αξιόπιστη επενδυτική λύση, αλλά σίγουρα δεν µπορούσαν να καλύψουν την τεράστια ζήτηση. Τα πολύτιµα µέταλλα έδωσαν κι αυτά κάποια λύση, αλλά πάλι η ζήτηση ήταν µεγάλη. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι από το φθινόπωρο του 1942 οι Γερµανοί έριξαν στην αγορά περίπου 800.000 χρυσές λίρες και 15.000.000 χρυσά γαλλικά φράγκα, τα οποία έγιναν ανάρπαστα! Τέλος, η αγορά ακινήτων –«η γη δεν χάνει ποτέ την αξία της» όπως έλεγε το παλιό, σοφό γνωµικό– ήταν µια καλή και συνετή επένδυση.

ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ 30ΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ !!!

ΟΛΗ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/07/blog-post_12.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/01/110-2018.html




Η σημερινή δημοπρασία 30ετούς γερμανικού ομολόγου θα δώσει μια εικόνα του κλίματος στις αγορές και της αποστροφής του επενδυτικού κινδύνου που επικρατεί, καθώς προσφέρει μηδενικό επιτόκιο μέχρι τον Αύγουστο του 2050, που είναι η ημερομηνία λήξεως. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, οι επενδυτές έχουν καταφύγει στις αγορές κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και της Ευρώπης εξαιτίας της αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί από τους εμπορικούς πολέμους του προέδρου Τραμπ και τον κίνδυνο ενός σκληρού Brexit.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι αποδόσεις σε κρατικά ομόλογα 16 τρισ. δολαρίων είναι ήδη αρνητικές. Ακόμη και το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας σε βάθος δεκαετίας βρίσκεται σήμερα στο μηδέν, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ακόμα και εκεί καταφύγιο. Προ δεκαετίας, οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί να επενδύσουν στις χώρες αυτές λόγω της κρίσης δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη. Αν και σήμερα η γερμανική οικονομία έχει πληγεί από την πολιτική προστατευτισμού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το περιβάλλον σταθερότητας και η δημοσιονομική πειθαρχία φαίνεται να καθησυχάζουν τους επενδυτές.

Το Βερολίνο στοχεύει στην άντληση 2 δισ. ευρώ από την έκδοση του 30ετούς ομολόγου. Χθες, οι αποδόσεις στα 30ετή, 10ετή και 5ετή κρατικά ομόλογα της Γερμανίας κινήθηκαν στο -018%, -0,69% και -0,91%, αντιστοίχως. Παραδόξως, η Γερμανία βρίσκεται στα πρόθυρα ύφεσης μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν πως η οικονομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 0,1% κατά το β΄ τρίμηνο του 2019. Υπό αυτές τις συνθήκες, με τις εξαγωγές της ισχυρότερης οικονομίας στην Ευρωζώνη να πλήττονται από τους εμπορικούς πολέμους του Τραμπ, το Βερολίνο δέχεται πιέσεις για να λάβει δημοσιονομικά μέτρα στήριξης, δηλαδή να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες. Ούτε αυτό, όμως, φαίνεται να πτοεί τους επενδυτές διότι, μεταξύ άλλων, η ΕΚΤ ετοιμάζεται να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη.

ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ CRETA FARMS: ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΩΤΙΑ
Και αναρωτιούνται: "Γιατί άραγε; Ποιος θα επωφεληθεί από μια τέτοια αρνητική εξέλιξη; " !!!




Αγωνιούν για το μέλλον τους οι 800 οικογένειες των εργαζομένων της Creta Farms


Οι εργαζόμενοι στην Creta Farms κοινοποίησαν σήμερα επιστολή προς τις πιστώτριες τράπεζες, τον Υπουργό Ανάπτυξης καθώς και στους τοπικούς βουλευτές. Στην επιστολή τους, που υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Δουλγεράρακης, εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της επιχείρησης "φωτογραφίζοντας" παράλληλα αυτούς που "μπορεί να θέλουν το κακό της εταιρείας. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Εμείς, οι εργαζόμενοι της εταιρίας CRETA FARMS A.B.E.E., τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από την τύχη της εταιρίας μας, του δεύτερου σπιτιού μας, με μεγάλη αγωνία για το εργασιακό μας μέλλον. Μίας εταιρίας που διακρίνεται για την ποιότητα και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά με τον όγκο της παραγωγής της (650 τόνοι προϊόντων εβδομαδιαία και χοιροτροφική μονάδα 50000 χοίρων ετησίως).

Διαπιστώνουμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δείχνει σημαντικό ενδιαφέρον για να διατηρηθεί η εταιρεία μας στη ζωή και να παραμείνουμε και εμείς στις δουλειές μας. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσπάθεια του κ. Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο οποίος αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, μετά τις πρόσφατες εκλογές, έβαλε την επιβίωση της εταιρίας σε απόλυτη προτεραιότητα.

ΚΙ ΟΜΩΣ: Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ "ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ"...ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ !!!




Ήδη χρησιμοποιούνται 150 κατσίκες...

H κυβέρνηση της Πορτογαλία βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο να προλαμβάνει τις δασικές πυρκαγιές, στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, στην κοινότητα Βερμέλιους, δίπλα σε δασική περιοχή στα νότια της χώρας, οι τοπικές δασικές αρχές χρησιμοποιούν 150 κατσίκες ως χορτοκοπτικά. Τα ζώα τρώνε τα ζιζάνια και κάθε άλλου είδους δασική βλάστηση, μειώνοντας το υπερβάλλον ποσοστό καύσιμης ύλης, που θα μπορούσε να συδαυλίζει τις πυρκαγιές.

Όπως πληροφορεί η εφημερίδα The New York Times, το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται από τη δασική υπηρεσία το 2018. Στο αρχικό σχέδιο είχαν εγγραφεί σαράντα και πλέον βοσκοί σε όλη τη χώρα, με τα κοπάδια τους να φθάνουν τα 10.800 κεφάλια. Στόχος τους ήταν να μετατραπούν περίπου 2.700 εκτάρια επικίνδυνων για την εκδήλωση πυρκαγιών εκτάσεων σε αντιπυρικές ζώνες.

ΙΣΧΥΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ !!!

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ NOMURA ΚΑΙ JP MORGAN ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝ
Στο σφυρί θα βγουν όπως όλα δείχνουν σίγουρα οι ύψους 2,2 δις ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές !!!


Σφήνα στο σχεδόν έτοιμο deal της Pimco για την τιτλοποίηση έως 2,2 δισεκ. ανεξόφλητων της ΔΕΗ από J P Morgan και Nomura


Ενώ το σχήμα Pimco – Qualco εδώ και ένα χρόνο έχει πλήρως προετοιμαστεί για την τιτλοποίηση των 2,2 δισεκ. ανεξόφλητων υποχρεώσεων προς την ΔΕΗ….νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για την τιτλοποίηση έχει δείξει η αμερικανική J P Morgan και η Ιαπωνική Nomura. 

Βέβαια από ότι φαίνεται το σχήμα Pimco και Qualco ζητάει να ομογενοποιηθεί όλη η τιτλοποίηση ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο 2019.

Από την τιτλοποίηση θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν 400-450 εκατ ενισχύοντας σημαντικά την ρευστότητα της ΔΕΗ.

Εν τω μεταξύ η J P Morgan και η Nomura προτείνουν τμηματοποίηση της τιτλοποίησης να σπάσει δηλαδή σε ανεξόφλητες και ενήμερες υποχρεώσεις καθώς όπως υπολογίζουν θα μπορούσε η ΔΕΗ να συγκεντρώσει έως και 50 εκατ περισσότερα από την ομογενοποίηση της τιτλοποίησης. 

Ωστόσο εάν αποφασιστεί να υπάρξει τμηματική τιτλοποίηση θα είναι αδύνατο να υπάρξουν προσφορές άμεσα θα απαιτηθεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι η πρόταση της Pimco είναι άμεσα υλοποιήσιμη για την τιτλοποίηση της ΔΕΗ. 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ !!!

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΦΟΡΟΥ 100.000€/ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΨΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/blog-post_243.html





Με έντονο ενδιαφέρον περιμένει η αγορά την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει φορολογικά κίνητρα με στόχο την προσέλκυση πλούσιων αλλοδαπών και τη μόνιμη διαμονή τους στη χώρα μας. Η κυβερνητική αυτή πρόθεση αναμένεται να λάβει σάρκα και οστά το προσεχές φθινόπωρο, μέσα από το δεύτερο νομοσχέδιο που προτίθεται να φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, το Υπουργείο προσανατολίζεται στο να θεσπίσει σταθερή φορολογική επιβάρυνση 100.000 ευρώ για τα εκτός χώρας εισοδήματα των ξένων πολιτών που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα, ακολουθώντας το λεγόμενο «ιταλικό μοντέλο».

Με απλά λόγια, όσοι ξένοι πολίτες αποκτήσουν «μόνιμη διανομή» στη χώρα μας, θα φορολογούνται πλήρως για τα τυχόν εισοδήματά τους στην Ελλάδα και με 100.000 ευρώ για τις λοιπές ανά τον κόσμο αποδοχές τους, όσες κι αν είναι αυτές.

Αντίθετα, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι ίδιοι ξένοι όχι μόνο φορολογούνται πλήρως για τα εισοδήματα που αποκτούν στην Ελλάδα, αλλά επιβαρύνονται επιπλέον για τα διεθνή έσοδά τους, σαν να τα είχαν αποκτήσει και αυτά στη χώρα μας (φορολογικές επιβαρύνσεις Ελλάδας μείον εκείνες που παρακρατήθηκαν στο εξωτερικό). Έτσι, με δεδομένο ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους «πρωταθλητές» των φορολογικών επιβαρύνσεων, οι ξένοι πλούσιοι «τσεκουρώνονται» για όσα εισοδήματά τους προέρχονται από χώρες χαμηλών φορολογικών συντελεστών.

Για αυτό τον λόγο, μάλιστα, και προτιμούν σήμερα άλλες χώρες για εγκατάσταση, ενώ ακόμη και Έλληνες επιχειρηματίες δηλώνουν μόνιμη κατοικία σε άλλα κράτη.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ TAXIS ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα -«ακτινογραφία» των κόκκινων δανειοληπτών έρχεται από το τέλος Οκτωβρίου από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους .

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται πως θα αποτελέσει εργαλείο στα χέρια των τραπεζών, καθώς με την πληκτρολόγηση και μόνο του ΑΦΜ του δανειολήπτη στο σύστημα θα εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι καταχωρημένα σε taxisnet και ΕΦΚΑ.

Πρακτικά, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι τράπεζες θα έχουν στη διάθεσή τους το πλήρες οικονομικό προφίλ των δανειοληπτών που έχουν αιτηθεί προστασία της πρώτης τους κατοικίας και την έχουν εξασφαλισμένη όσο η αίτησή τους παραμένει σε εκκρεμότητα στις αίθουσες των ειρηνοδικείων. Στοιχεία τα οποία αφορούν το δηλωθέν αλλά και το τεκμαρτό εισόδημα, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες και τόκοι καταθέσεων θα έρχονται να αποκαλύψουν τη δυνατότητα ή μη των κόκκινων δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν το αρχικό ή ένα μέρος του δανείου τους.

ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΔΕΥΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ !!!

ΕΝΩ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΕΙ ΨΑΛΙΔΙΣΤΕΙ ΑΠΟ 15% ΣΕ 10%
Η ΔΕΗ με αυτή την ενέργεια κινδυνεύει να αυξήσει περαιτέρω τις ληξιπρόθεσμες οφειλές(ήδη ξεπερνούν τα 2 δις) αφού όσοι συνεπείς πελάτες πλήρωναν εντός προθεσμίας λογαριασμού για να επωφεληθούν από την έκπτωση, δεν θα έχουν πια ένα σημαντικό κίνητρο.



Την κατάργηση της έκπτωσης 10% στους συνεπείς πληρωτές της ΔΕΗ, εξετάζουν οι αρμόδιοι, καθώς το όφελος από μια τέτοια κίνηση θεωρείται πολύ σημαντικό ως προς την διάσωση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», δεν αποκλείεται το μπόνους της έκπτωσης αυτής που δίνεται σε όσους καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ποσά των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος να καταργηθεί, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να «ψαλιδιστεί».

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ !!!


Θα επιβάλλεται πρόστιμο σε ιδιοκτήτη και ενοικιαστή σε αντίθετη περίπτωση...

Την πληρωμή ενοικίων υποχρεωτικά μέσω τραπέζης -είτε ηλεκτρονικά είτε στο γκισέ- σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να περιορίσει φαινόμενα φοροδιαφυγής.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», το σχέδιο προβλέπει την καταβολή του μισθώματος που αναγράφεται στο συμβόλαιο σε λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται επιβολή προστίμων τόσο στον ενοικιαστή όσο και στον ιδιοκτήτη.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΙΕΣΗΣ Η ΝΕΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ !!!

Η ΕΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ 2.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ
Μόλις 388 υπάλληλοι συμμετείχαν στην προηγούμενη αποτυχημένη εθελουσία !!!




Νέο κύμα εθελουσίας εξόδου, αυτή τη φορά ιδιαίτερα «πιεστικό», θα επιδιώξει από τον Σεπτέμβριο η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, με στόχο τη μείωση των θέσεων κατά 2.000 άτομα.

Η νέα εθελούσια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, θα περιλαμβάνει τους ίδιους όρους με εκείνους του περασμένου Μαΐου, αλλά θα γίνει κάτω υπό καθεστώς «πίεσης» προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα, καθώς η προηγούμενη εθελούσια, δεν απέφερε καν τα αναμενόμενα, καθώς μόλις 388 υπάλληλοι επέλεξαν κάποιο από τα εναλλακτικά σενάρια εξόδου.

Το ανώτατο όριο αποζημίωσης – παρότι οριακά χαμηλότερο από το προηγούμενο πρόγραμμα που είχε τρέξει το 2018 και προέβλεπε αποζημίωση έως και 180.000 ευρώ – έφθανε έως τις 170.000 ευρώ, δημιουργώντας προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων στο σχεδιασμό μείωσης του προσωπικού.

Στόχος της διοίκησης της ΕΤΕ είναι ο αριθμός των εργαζομένων στον όμιλο, από τις 10.606 άτομα στο τέλος του 2018, να περιοριστεί στις 7.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2021.

Απαραίτητη για την εθελούσια έξοδο, θεωρείται η 3ετής απασχόληση στην τράπεζα, ενώ ιδιαίτερα δελεαστικά είναι τα κίνητρα που παρέχονται στους εργαζόμενους άνω των 50 ετών, και ιδίως για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών μέσα από τέσσερις επιλογές:

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ(ΞΑΝΑ) ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΕΠΤΕΜΒΡΗ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Newsauto.gr oύτε 50.000 δεν ήταν τελικά οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, σε σύνολο περίπου 440.000, οι οποίοι έσπευσαν να τα ασφαλίσουν μετά την πρώτη διασταύρωση των στοιχείων που πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ στις 30 Απριλίου 2018 !!!





Σε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται να προχωρήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου η ΑΑΔΕ με στόχο έως το τέλος του ίδιου μήνα να έχουν βεβαιωθεί τα πρόστιμα στους παραβάτες. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων, τα οποία διαθέτουν οι ΔΟΥ και το υπουργείο Μεταφορών, με τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Στόχος είναι να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων θα κληθούν να τα ασφαλίσουν. Η προηγούμενη διασταύρωση αποκάλυψε 436.653 ανασφάλιστα οχήματα και πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2018 δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο πριν ενώ η διάταξη αναφέρει πως οι διασταυρώσεις θα γίνονται δύο φορές το χρόνο.

Ωστόσο όπως αποκάλυψε το Newsauto.gr oύτε 50.000 δεν ήταν τελικά οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων σε σύνολο περίπου 440.000 παραβατών οι οποίοι έσπευσαν να τα ασφαλίσουν μετά την πρώτη διασταύρωση των στοιχείων που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις 30 Απριλίου 2018!

Ο μικρός αριθμός των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων που έσπευσαν να τα ασφαλίσουν αποδεικνύει και έμπρακτα πως η νομοθεσία σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα δεν λειτουργεί και επιπλέον περίπου 400.000 ιδιοκτήτες οχημάτων εξακολουθούν να τα κινούν παράνομα καθώς δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη οι περαιτέρω κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων και οι εταιρείες να έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολλούς μήνες στην απελθούσα κυβέρνηση η οποία προφανώς ενόψει των βουλευτικών εκλογών δεν τόλμησε να ενεργοποιήσει το νόμο αλλά ούτε να πραγματοποιήσει και νέα διασταύρωση ώστε να ανακαλυφθούν οι παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 48 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ;;;

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΝ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Μόνο που το βασικό πρόβλημα δεν είναι ο φόρος κληρονομιάς αλλά η εν γένει φορολόγηση των ακινήτων και κυρίως το ιδιωτικό χρέος μαμούθ που πνίγει τους Έλληνες και οδηγεί σε βροχή αποποιήσεων...



Νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την εφορία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την αποδοχή κληρονομιάς.

Βάσει του σχεδίου, οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης για έκτακτους φόρους, όπως είναι ο φόρος κληρονομιάς, θα φτάνουν έως και τις 48, αναλόγως την περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου. Το σχέδιο αυτό μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, έχει την καταρχήν έγκριση των θεσμών.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ-ΜΥΚΟΝΟΣ: H JUANITA, Η DOLORES , Ο ANTONIO & O CARLOS ΗΤΑΝ...ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ !!!

ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑΝ "ΛΑΒΡΑΚΙ"
Συνεχίζονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά.




Μια νέα επιχείρηση των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, με την κωδική ονομασία «Villa Juanita Dolores», έφερε στην επιφάνεια τη φοροδιαφυγή που συντελείται σε νησιά και παραθαλάσσια θέρετρα με ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών.

Εφοριακοί υποδύθηκαν τους Ισπανούς τουρίστες στη Μύκονο κι έπιασαν... λαβράκι, ενώ συνάδελφοί τους χρειάστηκαν τη συνδρομή της Αστυνομίας για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο σε δημοφιλές μπαρ του νησιού, στο οποίο είχε μπει ήδη μία φορά «λουκέτο» φέτος το καλοκαίρι για φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της «Villa Juanita Dolores», ομάδα τεσσάρων εφοριακών ανέθεσαν σε μεσιτικό στη Μύκονο την αναζήτηση πολυτελούς καταλύματος για την ολιγοήμερη διαμονή. Εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι Ισπανοί τουρίστες.

Στις 2 Αυγούστου αφίχθησαν χρησιμοποιώντας ισπανικά ονόματα (Juanita, Dolores, Carlos, Antonio). Εκεί πολυτελές όχημα τους παρέλαβε και τους οδήγησε σε βίλα γνωστού επιχειρηματία στη Φτελιά, όπου εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου.

Το αντίτιμο που ζητήθηκε για 6 διανυκτερεύσεις ανερχόταν σε 25.000 ευρώ. Τότε οι εφοριακοί ζήτησαν τα στοιχεία της μεσίτριας και των πελατών που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες, καθότι η βίλα παρακολουθούνταν στενά και οι ελεγκτές γνώριζαν ότι το ακίνητο ήταν μισθωμένο το προηγούμενο διάστημα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ;;;

ΑΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ Ή ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ !!!
Μόνο στην Ελλάδα αυτά...




Αγοράζει καύσιμα για ελικόπτερο “φάντασμα” το αρχηγείο της Πυροσβεστικής. 


Άξιον απορίας είναι για τη διεύθυνση προμηθειών, η οποία τον περασμένο Μάιο εκανε διαγωνισμο για την προμήθεια αεροπορικού καυσίμου τύπου JET-A1 αναζητώντας απο την ελεύθερη αγορά ποσότητες καυσίμων 39.960 λίτρων για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων της. 

Η αναφερόμενη δαπάνη υπολογίστηκε σε 59.940 ευρώ.

Το αεροπορικό καύσιμο θα παραδίδεται από την ανάδοχο εταιρεία άμεσα εφοδιάζονται το ελικόπτερο ή τα ελικόπτερα πριν εκτελέσουν την αποστολή τους.

Το Πυροσβεστικό Σώμα δεν διαθετει αποθήκες καυσίμων και με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού η ανάδοχος εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ανεφοδιάζει το ελικόπτερο μια και δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες.

Ανάμεσα στα ελικόπτερα που θα εφοδιάζονται είναι το γνωστο σε όλους Erickson Sikorsky S -64 το οποίο έχει έντονη παρουσία του από την στιγμή που εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Πρόκειται για το ελικόπτερο που γράφει ιστορία κάθε χρόνο αφού παρεμβαίνει και σώζει περιουσίες και ανθρώπινες ζωές με το χειριστή του ελικοπτέρου να κάνει στοχευμένες ρίψεις νερού, δίνοντας ελπίδα και βοήθεια στις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης αλλά και σε πολίτες που προσπαθούν να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το διαγωνισμό το S -64 χρειάζεται 4000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου για να εκπληρώσει την αποστολή του.

Πάντως το ελικόπτερο “φάντασμα” παρότι εμφανίζεται στο διαγωνισμό με το διακριτικό κωδικό Ka 32 οι ανάγκες του σε καύσιμα ανέρχονται σε 2000 λίτρα για τον πλήρη ανεφοδιασμό του. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ DATA BROKERS & ΠΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ !!!




"Το πιο πολύτιμο αγαθό που υπάρχει σήμερα στον κόσμο δεν είναι το πετρέλαιο, ο χρυσός ή τα κρυπτονομίσματα αλλά η πληροφορία"


Του Αχιλλέα Μπούκη
Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Sussex


Το πιο πολύτιμο αγαθό που υπάρχει σήμερα στον κόσμο δεν είναι το πετρέλαιο, ο χρυσός ή τα κρυπτονομίσματα αλλά η πληροφορία. Δεδομένου του αυξανόμενου χρόνου που περνούν οι καταναλωτές στο διαδίκτυο και της ευκολίας της καταγραφής των πληροφοριών σε αυτό, οι διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης ή αναζήτησης πληροφοριών (π.χ. Google, Amazon, Linkedin, Facebook), καταγράφουν αναλυτικά την διαδικτυακή παρουσία των χρηστών τους, χωρίς πολλές φορές να το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι χρήστες. Έρευνες δείχνουν πως αλγόριθμοι βασιζόμενοι σε δεδομένα από το Facebook, με 10 μόνο likes μπορούν να αξιολογούν με μεγαλύτερη ακρίβεια κάποιον από ότι ένας συνάδελφος του, με 70 likes να αξιολογούν κάποιον καλύτερα από ένα φίλο του και με 150 likes να γνωρίζουν την προσωπικότητα κάποιου καλύτερα από τα μέλη της οικογενειάς του.

Τα δεδομένα όμως αυτά δεν χρησιμοποιούνται, όπως θα περίμενε κανείς, μόνο για σκοπούς διαφήμισης, ώστε οι πλατφόρμες αυτές να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών μηνυμάτων τους, να εξατομικεύσουν το περιεχόμενο των ιστοσελίδων τους ή να προτείνουν πιο ελκυστικά προιόντα σε κάθε χρήστη. Τα δεδομένα εκατομμυρίων καταναλωτών συλλέγονται συστηματικά και χρησιμοποιούνται από εταιρείες (τις λεγόμενες data brokers), οι οποίες αποκομίζουν ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη, δίνοντας πρόσβαση σε τρίτους στις προσωπικές πληροφορίες εκαττομυρίων καταναλωτών που διαθέτουν. Ένα πρόσφατο τέτοιο παραδείγμα είναι η Cambridge Analytica, που παράνομα απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών από το Facebook με σκοπό να προωθήσει την εκστρατεία εκλογής ενός υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ.

Οι data brokers αποτελούν ένα νέο τύπο εταιρειών που έχει αναδυθεί στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα. Οι εταιρείες αυτές συλλέγουν, διαχειρίζονται και πωλούν συστηματικά δευτερογενή δεδομένα καταναλωτών τα οποία διαθέτουν σχετικά με το δημογραφικό, ψυχογραφικό και οικονομικό τους προφίλ, όπως λογαριασμούς email και τηλεφωνικούς αριθμούς, το υλικό που ποστάρουν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις δανειακές υποχρεώσεις τους, τις προσωπικές συνήθειες τους, την κατάσταση της υγείας τους, κτλ. Τα δεδομένα αυτά για κάθε χρήστη προέρχονται από το συνδυασμό πληροφοριών από πληθώρα πηγών όπως τα κοινωνικά δίκτυα, την πλοήγηση των χρηστών στο ίντερνετ, παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αλλά και μέσω διάφορων εφαρμογών (apps) στα κοινωνικά δίκτυα (βλέπε Faceapp), ανοιχτές σε πρόσβαση βάσεις δεδομένων και αρχεία (π.χ. απογραφές πληθυσμού), τα δεδομένα αγορών από πελάτες, κτλ. Στη συνέχεια, ο τεράστιος αυτός όγκος πληροφοριών γύρω από την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του κάθε χρήστη χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εξατομικευμένων προφίλ, τα οποία μπορούν να αξιολογήσουν με μεγάλη ακρίβεια την αγοραστικές επιλογές και μελλοντικές ανάγκες (π.χ. ιατρικές) του κάθε χρήστη. Για παράδειγμα, η εταιρεία διαχείρισης δεδομένων Acxiom έχει διαθέσιμες πληροφορίες εώς και από 3000 διαφορετικές πηγές για κάθε έναν από τους περίπου 500 εκατομμύρια καταναλωτές που βρίσκονται στη βάση δεδομένων της.

«ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ DELIVERY !!!

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ DELIVERY HERO ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 15%
Συνολικά ο τζίρος της αγοράς delivery στην Ελλάδα(τηλεφωνικά+ηλεκτρονικά) αγγίζει το 1,5 δις ευρώ !!!




Ολιγοπωλιακά χαρακτηριστικά έχει αποκτήσει η online παραγγελιοληψία φαγητού στη χώρα μας. Η αγορά ελέγχεται σήμερα από δύο επιχειρήσεις, τη γερμανικών συμφερόντων Online Delivery και την ελληνικών συμφερόντων Delivery με έδρα την Πάτρα. Η πρώτη από τις δύο λειτουργεί τις πλατφόρμες e-Food.gr, clickdelivery.gr και deliveras.gr, ενώ η δεύτερη λειτουργεί την πλατφόρμα delivery.gr.

Οι δύο προαναφερόμενες εταιρείες διαχειρίζονται παραγγελίες έτοιμου φαγητού ύψους 300 εκατ. και οι ίδιες αποκομίζουν προμήθεια της τάξης του 10%. Μοιράζονται δηλαδή περίπου 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μερίδιο της τάξης του 90% κατέχει η πρώτη ενώ το υπόλοιπο 10% η Delivery.

Ο ολιγοπωλιακός –αν όχι μονοπωλιακός– αυτός χαρακτήρας της αγοράς είναι αποτέλεσμα εξαγορών. Πρακτικά η Online Delivery ελέγχει τρεις εμπορικές ονομασίες οι οποίες στο παρελθόν λειτουργούσαν ισάριθμες ελληνικές επιχειρήσεις. Τις εταιρείες αυτές εξαγόρασε η γερμανική Delivery Hero και τις ενέταξε κάτω από την ομπρέλα της Online Delivery. Μάλιστα, η γερμανική εταιρεία βρέθηκε πολύ κοντά να εξαγοράσει και τον μοναδικό εναπομείναντα ανταγωνιστή της και να ελέγχει το 100% της αγοράς.

Ωστόσο, για καθαρά συγκυριακούς λόγους, η εξαγορά της Delivery ναυάγησε. H σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών της ήταν προγραμματισμένη να υπογραφεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, δύο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα σχετικά με τη δανειακή σύμβαση της χώρας. Μετά την επιβολή των capital controls τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, η γερμανική εταιρεία υποχώρησε. Πάντως, πρόσφατα η εταιρεία Delivery άλλαξε χέρια, αφού το 60% των μετοχών της πέρασε στην εταιρεία διανομής Μούχαλης ΑΕΕ. Eπικεφαλής ωστόσο παραμένει ο ιδρυτής της, Νίκος Ιωάννου, κάτοχος του 40%.

ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;

ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΝ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 400.000.000€...
Κι αυτό καθώς μοίραζαν αφειδώς θαλασσοδάνεια στη Χαλυβουργική(χωρίς εξασφαλίσεις) ενώ εδώ και 2 χρόνια έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα αλλά οι τράπεζες δεν μπορούν να εισπράξουν τίποτα ελλείψει εξασφαλίσεων !!!
Θυμηθείτε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/06/350000000.html



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Σε καταγγελία δανείων της Χαλυβουργικής προχώρησαν ή σκοπεύουν να προχωρήσουν οι πιστώτριες τράπεζές της, αποσκοπώντας να πάρουν πάνω τους τα ενεχυριασμένα περιουσιακά της στοιχεία. 

Όπως προκύπτει από την ατζέντα των θεμάτων της έκτακτης γενικής συνέλευσης, που είχε οριστεί για τις 4 Ιουλίου, διενεργήθηκε ενημέρωση μετόχων, αναφορικά και με την καταγγελία δανείων της Χαλυβουργικής από τις δανείστριες τράπεζες. 

Όπως είναι διατυπωμένο το θέμα προκύπτει ότι οι τράπεζες είχαν κινήσει τις διαδικασίες καταγγελίας, χωρίς να είναι σαφές αν η Χαλυβουργική προσέφυγε σε νομικά μέσα.
Τραπεζικά στελέχη επιβεβαιώνουν ότι η Εθνική, ως βασική πιστώτρια τράπεζα της Χαλυβουργικής, είχε εξετάσει, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο καταγγελίας δανείων. Το αν προχώρησε στην παραπάνω κίνηση ή προσωρινά «πάγωσε» τις σχετικές ενέργειες, δίνοντας λίγο παραπάνω χρόνο στην οικογένεια Αγγελόπουλου δεν έχει γίνει γνωστό. 

Όπως αποκάλυψε το Bankingnews.gr ο Κωνσταντίνος Αγγελλόπουλος έχει προσλάβει την PwC για να συντάξει το business plan μετασχηματισμού και να επεξεργαστεί πρόταση προς τις πιστώτριες τράπεζές της για ρύθμιση του δυσθεώρητου σήμερα δανεισμού της. 

Παρ ότι το επιχειρησιακό σχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι κεντρική του στόχευση θα αποτελεί ο μετασχηματισμός της Χαλυβουργικής σε εταιρεία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων. Αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει η μεγάλη ιδιόκτητη έκταση, που φιλοξενεί τις βιομηχανικές ε
γκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελευσίνα, η οποία διαθέτει και ιδιόκτητο λιμένα. 

ΠΟΜΙΔΑ: 15.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΩ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ !!!

ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΣ...ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
Θα χαθούν σπίτια και περιουσίες καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ !!!



Ανησυχητικά στοιχεία για τη «μοίρα» 15.000 ακινήτων που δεν έχουν ακόμη δηλωθεί στο Κτηματολόγιο αποκαλύπτει καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Οπως προκύπτει, μέχρι στιγμής 14.850 υπόχρεοι, από διαφορετικές περιοχές της χώρας, κινδυνεύουν να χάσουν τα ακίνητά τους, καθώς δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις στο Κτηματολόγιο. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, πρόκειται για 21 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία για υ ποβολή δήλωσης στο Κτηματολόγιο έληγε το 2017 και 14 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληξε μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου 2018.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι ο κίνδυνος απώλειας ακινήτου είναι πραγματικός, σημειώνοντας ότι αν δεν αλλάξει η σχετική νομολογία «θα χαθούν σπίτια και περιουσίες σε Δήμους όπως ολόκληρα τα Βριλήσσια και η Ελευσίνα, αλλά και μεγάλες περιοχές της Δράμας, της Βέροιας, των Τρικάλων, της Ξάνθης, της Καλαμαριάς, της Καλαμάτας κ.λπ».

Πώς ξεκίνησε το «αλαλούμ» με το Κτηματολόγιο

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων επισημαίνουν ότι οι προθεσμίες οριστικοποίησης των πρώτων εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο, που έγιναν ως «πιλοτικά προγράμματα» στο διάστημα 1997 – 1999, έχουν εξελιχθεί σε έναν πραγματικό γρίφο για τους πολίτες αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι πρώτες υπηρεσίες του Κτηματολογίου, που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2003, έδιναν ως χρονικό περιθώριο 12 χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού (14 για τους κατοίκους εξωτερικού). Αυτό σήμαινε ότι η προθεσμία για την οριστικοποίηση των εγγραφών στο Κτηματολόγιο θα έληγε την 1η Αυγούστου 2015.

Παρά ταύτα, με ένα νέο άρθρο, το 2013 ορίστηκε για τις νέες περιοχές που κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση το 2006 και πραγματοποιήθηκε η συλλογή δηλώσεων το β’ εξάμηνο του 2008 (Αττική, Θεσσαλονίκη και όλες οι πρωτεύουσες νομών της χώρας), η προθεσμία διόρθωσης θα είναι 5 έτη για τους κάτοικους εσωτερικού και 7 για τους κάτοικους εξωτερικού.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το 2016, και ενώ είχε λήξει η αρχική 12ετής προθεσμία για τα πρώτα προγράμματα του Κτηματολογίου, δόθηκε διετής παράταση για τους κατοίκους εσωτερικού (με αναδρομική ισχύ). Αυτό σήμαινε ότι εξομοιωνόταν η προθεσμία κατοίκων εσωτερικού και αλλοδαπής στα 7 χρόνια. Με τη νέα (αναδρομική) παράταση, επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες, η πρώτη 
οριστικοποίηση θα έπρεπε να γίνει την 1η Αυγούστου του 2017, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, όπως και έγινε τόσο για το Κιλκίς όσο και για άλλες 21 περιοχές που έληξαν το 2017 καθώς και 14 περιοχές που έληξαν το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του 2018.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ !!!



Τι αποκαλύπτει το dikastiko.gr :


Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο από τις 12 Αυγούστου 2019 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (ενσωμάτωση και προσαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ-Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων GDPR – Οδηγία 680/16), προβλέπονται «υπερεξουσίες» στους εργοδότες.

Στο σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε μετά από αρκετές αντιρρήσεις και διαφωνίες των μελών της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής καθώς και την παραίτηση της Προέδρου και ενός μέλους της,νομικοί αλλά και των διωκτικές αρχές έχουν εστιάσει στο άρθρο 27 παρ. 1 που αφορά τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τμήμα του προτεινόμενου άρθρου:

«[…] Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των εργαζομένων μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία για την αποκάλυψη ποινικών αδικημάτων μόνο εάν υπάρχουν τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν την υποψία ότι το υποκείμενο των δεδομένων έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα ενώ απασχολείται, η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη αποκάλυψη του ποινικού αδικήματος, και το προστατευόμενο συμφέρον του εργαζομένου σε σχέση με την επεξεργασία δεν υπερτερεί, ιδίως δε, όταν ο τρόπος και η έκταση της επεξεργασίας κατά την περίσταση δεν είναι δυσανάλογα».

Πρόσβαση σε όλα

ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΟΛΙΣ 22 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ !!!

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ - ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το euro2day.gr :

Μόλις 22 αιτήσεις για προστασία πρώτης κατοικίας


Ολοκληρώθηκε η έβδομη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Αθροιστικά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 18 Αυγούστου 2019, σύμφωνα με τα:

- Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα 68.823 χρήστες.

- Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 14.822 χρήστες.

- Έχουν υποβληθεί 22 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.



"ΦΤΩΧΟΣ" ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΤ !!!

ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ 4.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ...
Τώρα δηλώνει ότι έχει...σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζητάει μείωση του ποσού της εγγύησης και επιστροφή του υπολοίπου !!!




Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com :

Δ. Κοντομηνάς: "Δεν έχω λεφτά. Μειώστε την εγγύηση γιά το ΤΤ"!


Να του επιστραφεί μέρος του ποσού της εγγυοδοσίας των 4 εκ ευρώ, που είχε καταβάλλει, για να μην πάει φυλακή, ζητάει ο μεγαλοεπιχειρηματίας και μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ο κ. Κοντομηνάς, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων, που είχαν δοθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τη διετία 2008 - 2010, υπέβαλλε αίτηση μείωσης του ποσού της εγγύησης των 4 εκ. ευρώ, που είχε καταβάλει το 2014 στον ανακριτή, προκειμένου, τότε να μην προφυλακιστεί.

Στην αίτηση του, την οποία παρέλαβε η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, που αναπλήρωνε μέχρι τις 16 Αυγούστου τον προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, ο κ. Κοντομηνάς επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρά οικονομικά οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει και ζητάει μείωση του ποσού της εγγύησης των 4 εκ ευρω και επιστροφή του υπολοίπου, εφόσον γίνει δεκτή.

ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ BOOKING ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ !!!

ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ...
Το υπουργείο Τουρισμού τι κάνει ;;;



Συνεχίζεται η κόντρα Βooking - ξενοδόχων για τις τιμές στα δωμάτια


Παράπονα και δυσαρέσκεια για τους όρους της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κρατήσεων Booking.com από ξενοδόχους φαίνεται να προϋπήρχαν. Όμως η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε πιο έντονη εν μέσω της φετινής καλοκαιρινής σεζόν, όταν η πρώτη προανήγγειλε αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική και στους όρους προμηθειών, χρεώνοντας μεταξύ άλλων προμήθεια στην τιμή των δωματίων μετά το ΦΠΑ και όχι επί της καθαρής τιμής, και ενημερώνοντας για ελεύθερη "αλίευση" τιμών, χωρίς η πλατφόρμα να περιορίζεται στις συμφωνίες μεταξύ της Booking.com και των ξενοδοχείων. Κινήσεις που προκάλεσαν αναταραχή και σε άλλες χώρες που δραστηριοποιείται ο διεθνής όμιλος κρατήσεων.

Στις αντιδράσεις στην εγχώρια αγορά συγκαταλέγεται η απόφαση του γνωστού ομίλου Aldemar να διακόψει τη συνεργασία με την Booking.com στα μέσα Ιουλίου, κάνοντας λόγο για πρακτικές που αγνοούν τους νόμους της αγοράς.

Αλλά και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος μιλούσε για όρους στον τρόπο τιμολογιακής πώλησης που δεν μπορούν πλέον να είναι ανεκτοί. "Δεν μπορεί η προμήθεια που παίρνει η Booking από τα ξενοδοχεία να μην είναι επί της καθαρής τιμής. Στην Αμερική οι μεγάλες πλατφόρμες παίρνουν προμήθεια με βάση την καθαρή τιμή και όχι στην τιμή με τους φόρους. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό, αφού η προμήθεια είναι στην τιμή με τους φόρους, ροκανίζοντας κι άλλο τα έσοδα από τα ξενοδοχεία" ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του, εξηγώντας πως μεσοσταθμικά οι απώλειες κυμαίνονται από 3% έως 5% από το κέρδος της επιχείρησης.
SSL Certificates