.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΕΡΑΝΗΣ !!!

ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 70.000.000€(ΑΓΟΡΑ+ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ) , ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΚΟΜΗ 13!!! ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ 115.000.000€ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΑΝΑΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ 20ΕΤΙΑ...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_58.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/08/7200000.html





Τουλάχιστον 640.000 ευρώ θα κοστίσει στο Δημόσιο η τριετής συντήρηση του κτηρίου Κεράνη


Τουλάχιστον 640.000 ευρώ θα κοστίσει στο Δημόσιο η τριετής συντήρηση του κτηρίου Κεράνη, που βρίσκεται επί της οδού Θηβών 196-198 στα όρια των Δήμων Ρέντη – Πειραιά. Το ακίνητο ανήκει από το 2014 στην Εθνική Πανγαία, ωστόσο μισθώνεται για 2,65 εκατ. ευρώ ετησίως από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η δαπάνη συντήρησης των 640.000 ευρώ προβλέπεται σε προκήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και αφορά στην παροχή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές προσφορές τους μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2019, ενώ οι προσφορές θα αποσφραγισθούν στις 7 Φεβρουαρίου 2019.

Το κτήριο Κεράνη που είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κτήρια γραφείων της Αττικής, στέγασε εφέτος αρκετές υπηρεσίες του Δημοσίου που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Η προσπάθεια που είχε αναληφθεί το 2015, ώστε να στεγαστεί σε αυτό η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ναυάγησε, καθώς κρίθηκε πως το κτήριο ήταν πολύ μακριά από το κέντρο.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΤΟ COLPO GROSSO ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΑ FUNDS & ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Οι ξένοι τραπεζικοί γύπες-καρχαρίες προωθούν την υφαρπαγή χιλιάδων ακινήτων μέσα από διαδικασίες κάλπικων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών 120.000 ακινήτων στα επόμενα 2-3 χρόνια.Στους πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται κατοικίες, επιχειρήσεις, γραφεία, ξενοδοχεία, αποθήκες, οικόπεδα, γεωτεμάχια, αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο ή και σε ιδιώτες.

Μόνο το τελευταίο 3μηνο του 2018 είχαν αναρτηθεί για να διενεργηθούν σχεδόν 4.000.Από αυτούς, 3.776 αφορούσαν ακίνητα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν 601 κατοικίες, 12 ξενοδοχειακές μονάδες και 145 καταστήματα, ενώ τη λίστα συμπλήρωναν γραφεία, οικόπεδα, βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια, αγροτεμάχια κ.ά. Σχεδόν οκτώ στα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή.Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι.
Το πρώτο εξάμηνο του 2019, προωθείται άμεσα η επιτάχυνση της όλης κάλπικης διαδικασίας, με δεδ
ομένο ότι, όλα γίνονται με οδηγίες – εντολές των κατοχικών δυνάμεων της χώρας.

Αλ6, Η ΚΑΨΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ !!!


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ & ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!



Ξανά σε πρώτο πλάνο το γνωστό παραμυθάκι με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές...


Τι μεταδίδει το economistas.gr :


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το επιτελείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) όπου συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το οποίο θα ενσωματωθεί στο πτωχευτικό δίκαιο για τους ιδιώτες.

Στην συνάντηση από πλευράς κυβέρνησης, εκτός του πρωθυπουργού, μετείχαν ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Επιρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Από πλευράς τραπεζών ήταν ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νικόλαος Καραμούζης, η Γενική Γραμματέας της ΕΕΤ Χαρίκλεια Απαλλαγάκη, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha, Γεώργιος Αρώνης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Θεόδωρος Καλαντώνης, και ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο πλευρές συμφώνησαν για την παράταση ισχύος του άρθρου 9 του νόμου Κατσέλη για δύο ακόμα μήνες, με στόχο στο διάστημα αυτό να ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Το νέο πλαίσιο θα έχει πολλές αλλαγές, σε σχέση με το άρθρο 9 του νόμου Κατσέλη. Εκτός από τη μείωση του ορίου αξίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που θεωρείται βέβαιη, θα ενσωματωθούν δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, που σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών, έχουν βρει καταφύγιο στο σημερινό πλαίσιο. Όπως εκτιμούν οι τράπεζες ένα 20% με 25% των μη εξυπηρετούμενων δανείων στη στεγαστική πίστη αφορά στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή άτομα που ενώ μπορούν δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΟΦ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ...ΕΩΣ 3.500€ !!!



Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα κατανεμηθούν 277.000 ευρώ ως κίνητρο απόδοσης στους μόνιμους υπαλλήλους του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ).

Οι υπάλληλοι του ΕΟΦ είχαν λάβει πέρυσι κίνητρο απόδοσης 700.000 ευρώ με το ζήτημα να λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα.

Και η εφετινή απόφαση επικαλείται διάταξη νόμου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2017, σύμφωνα με την οποία η υπέρβαση του στόχου επί του θετικού ετήσιου αποτελέσματος του προϋπολογισμού του ΕΟΦ ανοίγει τον δρόμο για καταβολή κινήτρου απόδοσης.

ΤΟ ΔΝΤ ΦΕΡΝΕΙ & ΝΕΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ;;; ΑΥΞΗΣΗ 35% ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!



Η κυβέρνηση της Αργεντινής σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος 35% κατά μέσον όρο το 2019, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές την Πέμπτη.

Οι υψηλότεροι λογαριασμοί για ρεύμα θα πλήξουν σκληρά τις οικογένειες που ήδη δυσκολεύονται εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και της ύφεσης της οικονομίας, η οποία έχει προκαλέσει απολύσεις και διεύρυνση της φτώχειας.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού θα γίνουν σε τέσσερις φάσεις, με την πρώτη να αναμένεται τον Φεβρουάριο. Οι κυβερνητικές πηγές αυτές μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστούν διότι οι αυξήσεις δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.

Οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουν οι δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Αργεντινή έχουν ήδη αυξηθεί ραγδαία, καθώς η κυβέρνηση έχει περικόψει τις επιδοτήσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος που προωθεί.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018-2019 !!!



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.:2103332644
e-mail: press@minfin.gr

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης περιόδου 2018-2019

Υπογράφηκε σήμερα η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2018-2019.

Το φετινό ποσό της επιδότησης αυξάνεται σε σχέση με αυτό που δόθηκε πέρυσι. Συγκεκριμένα, από 0,125€ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν πέρυσι, το φετινό ποσό αυξάνεται στο 0,160 € ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης.

Επιπλέον, τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους αυξάνονται από 100.000€ σε 130.000€ για τους άγαμους και από 200.000€ σε 250.000€ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Τέλος, μετά τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, νέοι Δήμοι χαρακτηρίστηκαν ως «ορεινοί», με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και να δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Συγκεκριμένα, με βάση την υπουργική απόφαση:

1. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:



ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 3ΕΤΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΔΕΗ ΚΑΤΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ: ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ !!!

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΔΕΗ, ΑΦΟΥ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, ΕΝΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΑΛΥΒΑ ΑΠΟ ΤΟ 2015, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!
Προκύπτει όμως εύλογο ερώτημα. Τώρα το ανακάλυψε η ΔΕΗ ;;; Αφού κατέβασε το διακόπτη και με τα χρέη να ξεπερνούν τα 30.000.000€ ;;;





Για εξαπάτηση κατηγορεί τώρα η ΔΕΗ την εταιρεία του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Χαλυβουργική. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η παραγωγή χάλυβα και συναφών προϊόντων είχε τερματιστεί από το 2015, ωστόσο η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας παρέμεινε, αδικαιολόγητα, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, το παραπάνω συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης που είχαν υπογράψει. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, έχει ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημιάς, όσο και για τη διαλεύκανση για τυχόν εξαπάτησής της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΣΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ !!!


ALPHA BANK: ΠΟΥΛΗΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ 400.000.000€ + 1 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ 330.000.000 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Βάσει παλαιότερων δημοσιευμάτων το πωληθέν χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ως εξασφαλίσεις περισσότερα από 1.700 ακίνητα(ανάμεσα τους πάνω από 70 ξενοδοχειακές μονάδες) και κατασχεμένα από την τράπεζα ακίνητα αξίας άνω των 50.000.000€ !!!

Ολοκληρώθηκε στις 27/12 η μεταβίβαση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, εξασφαλισμένων κυρίως με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, από την Alpha Bank προς την εταιρεία Lana Securitization S.à.r.l.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Lana Securitization χρηματοδοτείται από επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση εταιριών συνδεδεμένων με την Apollo Global Management, LLC και από τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως (International Finance Corporation – IFC), μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Alpha Bank στις 29/11 το τίμημα του πακέτου, λογιστικής αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ, ανήλθε στα 337,1 εκατ. ευρώ, ήτοι 33,6% περίπου επί της συνολικής λογιστικής του αξίας. Πρόκειται για τη δεύτερη συναλλαγή που γίνεται στην αγορά μετά το Amοeba της Τράπεζας Πειραιώς, ανεβάζοντας τον πήχη των τιμημάτων για τα ελληνικά NPLs.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ & ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΒΕΝΤΟΥΡΑΚΗ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :


Μπαράζ πλειστηριασμών έχουν προγραμματίσει οι τράπεζες για τους επόμενους 6 μήνες σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και να αυξήσουν τα έσοδα τους. Από τις αρχές Ιανουαρίου έως και τον Ιούνιο του 2019 θα γίνουν πάνω από 6.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται τα ακίνητα (από κατοικίες, επιχειρήσεις, γραφεία, μέχρι ξενοδοχεία και αποθήκες) αν και από το ηλεκτρονικό σφυρί δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα κινητά περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο ή σε ιδιώτες.

Να σημειωθεί ότι οι δανειστές απαιτούν να τρέξουν γρήγορα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ζητούν να πραγματοποιηθούν 130.000 μέχρι το 2021. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο το τελευταίο 3μηνο του 2018 είχαν αναρτηθεί για να διενεργηθούν σχεδόν 4.000.

Από αυτούς, 3.776 αφορούσαν ακίνητα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν 601 κατοικίες, 12 ξενοδοχειακές μονάδες και 145 καταστήματα, ενώ τη λίστα συμπλήρωναν γραφεία, οικόπεδα, βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια, αγροτεμάχια κ.ά.

Σχεδόν οκτώ στα δέκα ακίνητα που εκποιήθηκαν κατέληξαν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή.

Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος, είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης της τράπεζας με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο σφυρί ή κάποιας νέας δικαστικής απόφασης.

Για τους επόμενους μήνες έχουν προγραμματιστεί πάνω από 6.000 πλειστηριασμοί μεταξύ αυτών και πολλών γνωστών επιχειρηματιών, γιατρών και δικηγόρων.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ !!!




Δεν είμαστε πλέον ελεύθεροι, ούτε η σκέψη μας είναι – γεγονός που τεκμηριώνεται σήμερα στην Ελλάδα, όπου παρά το ότι βαδίζει με γρήγορα βήματα στα σκουπίδια της ιστορίας, δεν αντιδράει απολύτως κανένας, δεν φαίνεται καμία μελλοντική προοπτική υγιούς εξέγερσης, ενώ οι «μελλοθάνατοι» σιωπούν όπως τα πρόβατα που οδηγούνται πειθήνια στη σφαγή.

«Όταν η κοινωνία πείθεται συλλογικά ότι είναι ανόητη, διεφθαρμένη και ανίκανη, οπότε είναι η ίδια ένοχος για τα δεινά που της συμβαίνουν (κακή συνείδηση), τότε εξουδετερώνεται πλήρως – αφού αυτός που νοιώθει ένοχος δεν είναι σε θέση να αγωνισθεί, να πλημμυρίσει τους δρόμους και να επαναστατήσει».


Ανάλυση

Εισαγωγικά, τα κοινωνικά μέσα μαζικής δικτύωσης (face book, twitter κλπ.), έχουν την απαράμιλλη ικανότητα να προωθούν την οργάνωση μίας ομάδας ή μίας κοινότητας, καθώς επίσης την πολιτική συμμετοχή – κάτι που δεν υπήρχε καθόλου στο παρελθόν. Για παράδειγμα, το 2008 ο αμερικανός πρόεδρος Obama εξελέγη κυρίως με τη βοήθεια αυτών των μέσων – καταφέρνοντας να κινητοποιήσει παραδοσιακά απαθείς πληθυσμούς, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την προεδρία. Αργότερα, το 2011, προκάλεσαν την εξέγερση στις χώρες της Β. Αφρικής, γνωστή ως Αραβική Άνοιξη – ενώ πρόσφατα βοήθησαν τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία να δρομολογήσουν μία επανάσταση, χωρίς να υπάρχει κανένας ηγέτης και καμία οργάνωση.

Ως εκ τούτου, παρά το ότι τα κοινωνικά μέσα μαζικής δικτύωσης υποτιμούνται, όπως σε κάποιο βαθμό γενικότερα το διαδίκτυο, έχουν αναμφίβολα την ικανότητα να παρέχουν σε καταπιεσμένους πληθυσμούς φωνή – ικανή να ανατρέπει εδραιωμένα αυταρχικά καθεστώτα, όπως αυτά που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Έτσι οι καθιερωμένες μέθοδοι χειραγώγησης που ασκούνται συνήθως μέσω των μεγάλων ΜΜΕ που διαπλέκονται σχεδόν πάντοτε με την οικονομική και με την πολιτική εξουσία, αποτυγχάνουν όλο και πιο συχνά – ενώ γίνονται προσπάθειες να υποβαθμιστεί η δυναμικότητα και η ελευθερία του διαδικτύου, με αναφορές σε «επαναστάτες του πληκτρολογίου» που δεν προσφέρουν τίποτα, σε fake news κοκ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;; Η ALPHA BANK ΔΙΑΒΙΒΑΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 12ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!


Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΒΟΜΒΑ HANDELSBLATT !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ !!!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΟΚ MADE IN GERMANY
H Eλλάδα θα μείνει αναγκαστικά εκτός αγορών αν οι τράπεζες συνεχίζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και, έτσι, αναγκαστικά, η χώρα θα οδηγηθεί σε νέο μνημόνιο !!!

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια της ελληνικής κρίσης, που ενώ ήταν εξ' αρχής, από το 2010, καθαρά τραπεζική, βαφτίστηκε σκοπίμως δημοσιονομική, για να πληρώσουν τα σπασμένα οι φορολογούμενοι και για να κατευθυνθούν 100δες δις μνημονιακού χρήματος στο πηγάδι του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που, ακόμη μέχρι σήμερα, δεν έχει πάτο !!!


Handelsblatt: Καθοριστικό το 2019 για τις ελληνικές τράπεζες - Διπλασιάστηκαν το 2018 οι απώλειες του 2017

Oι τέσσερις συστημικές τράπεζες παλεύουν με αυξημένες δαπάνες και μειωμένα έσοδα. Τα καθαρά κέρδη από τόκους, που παραδοσιακά συμβάλλουν στα έσοδα με 75%, συρρικνώθηκαν τους πρώτους εννέα μήνες κατά 14%, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3,5%. Οι συνολικές απώλειες των τεσσάρων τραπεζών μετά την καταβολή των φόρων έφθασε στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2018 τα 151 εκατομμύρια ευρώ, διπλασιάστηκαν σχεδόν σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, γράφει η Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο «Καθοριστικό το 2019 για τις ελληνικές τράπεζες».

Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει σε ανταπόκριση από την Αθήνα: «Τίποτα δεν δείχνει ότι σύντομα η κατάσταση θα βελτιωθεί, διότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες προκλήσεις. Το 2019 θα πρέπει να επιδείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον δραστικό περιορισμό των "κόκκινων δανείων", ο οποίος θα επιδράσει αρνητικά στα ίδια κεφάλαια. Μέχρι στιγμής πάντως οι συστημικές τράπεζες εμφανίζονται επαρκώς κεφαλοποιημένες. Όμως σχεδόν το 80% των ιδίων κεφαλαίων προέρχονται από επιστροφές φόρων λόγω απωλειών.

Aν οι τράπεζες δεν τα καταφέρουν, η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο μνημόνιο !!!

AEGEAN MARINE: ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ 300.000.000$ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/aegean-folli-follie.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/financial-times-200000000-aegean-marine.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/aegean-marine-200000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/aegean-marine.html



Τι μεταδίδει η fmvoice.gr :


Ο ιδρυτής της Aegean Marine Petroleum Network Inc. (AMPNI), Δημήτρης Μελισσανίδης, κατονομάζεται για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission – SEC), ως πρόσωπο εναντίον του οποίου θα εγερθούν δικαστικές διεκδικήσεις για υπεξαίρεση κεφαλαίων της AMPNI.

Το σκέλος της υπόθεσης που θα κριθεί από τα αστικά δικαστήρια στις ΗΠΑ φαίνεται ότι θα πάει πολύ μακριά, ανεξάρτητα από την έρευνα που άρχισε τον Οκτώβριο η ποινική Δικαιοσύνη.

Με γνωστοποίηση που έγινε στην SEC, στις 17 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε η συμφωνία, στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Δικαίου των ΗΠΑ, ανάμεσα στους πιστωτές της AMPNI και στην Mercuria, νέο χρηματοδότη και βασικό μέτοχο της Aegean, την οποία ίδρυσε ο Δ. Μελισσανίδης.

Στο πλαίσιο αυτής συμφωνίας, προβλέπεται ότι θα συσταθεί ειδικό καταπίστευμα (trust), που θα ανήκει στην Mercuria και στους πιστωτές. Σε αυτό το νομικό πρόσωπο θα μεταβιβασθούν όλες οι απαιτήσεις που θα διεκδικηθούν δικαστικά για την τεράστια απάτη, ύψους άνω των 300 εκατ. δολ., η οποία οδήγησε την AMPNI σε κατάρρευση.

Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει η AMPNI, θα υπάρχει ένα νομικό πρόσωπο ειδικού σκοπού, που θα αναλάβει, όσα χρόνια και αν χρειασθούν γι’ αυτό, να «κυνηγήσει» δικαστικά, διεκδικώντας τεράστιες αποζημιώσεις, όσους αποδειχθεί ότι ενέχονται στην απάτη, που οδήγησε στην πτώχευση την AMPNI.

Όπως σημειώνεται στη γνωστοποίηση που έγινε στην SEC, μεταξύ των απαιτήσεων που διεκδικηθούν από το ειδικό trust είναι αυτές που αφορούν την «παράνομη υπεξαίρεση κεφαλαίων από τον Δημήτρη Μελισσανίδη».

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ !!!



Το άσυλο του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου, πρώην ΑΣΟΕΕ, στο κέντρο της Αθήνας, εκµεταλλεύονταν τα µέλη κυκλώµατος που διακινούσαν «µαϊµού» προϊόντα, ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα σε πάγκους περιµετρικά του εκπαιδευτικού ιδρύµατος.

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης, υπήρχαν «καβάτζες» εντός του πανεπιστηµίου, στο οποίο έµπαιναν οι διακινητές όταν περνούσαν από το σηµείο αστυνοµικοί.

«Σε περίπτωση διέλευσης αστυνοµικών δυνάµεων ή υποψίας για παρουσία αστυνοµικών µε πολιτική περιβολή, επικοινωνούσαν άµεσα µε τα υπόλοιπα µέλη της οµάδας, µε αποτέλεσµα τα προϊόντα και τα λ
αθραία τσιγάρα να τοποθετούνται άµεσα στον εσωτερικό χώρο της σχολής.

Οι διακινητές ναρκωτικών εισέρχονταν στον χώρο της σχόλης και δεν εξέρχονταν αυτής εάν δεν υπήρχε εκ νέου πληροφόρηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ 2019 ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ !!!

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ
Έρχεται σχετική διάταξη τον Ιανουάριο στη Βουλή.




Μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων μέσω πλαστικού χρήματος ή e-banking θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι από το νέο έτος για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου και θα προβλέπει υψηλότερο ποσό αποδείξεων από 25% έως 50% ανάλογα με το ύψος εισοδήματος του κάθε φορολογουμένου.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου υποστηρίζουν ότι μετά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του προηγούμενου έτους και συγκεκριμένα των κωδικών 049-050, 80% των φορολογουμένων δήλωσαν περισσότερες αποδείξεις από αυτές που είχαν υποχρέωση, κάτι που δείχνει, όπως επισημαίνουν, ότι τα ποσοστά που ισχύουν σήμερα για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου είναι ιδιαίτερα χαμηλά και δεν ανταποκρίνονται στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τους φορολογουμένους ετησίως.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 900.000.000€ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Τι αποκαλύπτει το cnn.gr :


Αντιμέτωπες με ένα νέο «πονοκέφαλο» βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, λόγω απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που οδήγησε στο να διαγραφούν μονομιάς απαιτήσεις συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ που είχαν εγγράψει τα πιστωτικά ιδρύματα στους ισολογισμούς τους.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση 1518/2018 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως όταν ο φόρος που προκύπτει από το εισόδημα των τραπεζών δεν επαρκεί για την έκπτωση του φόρου που παρακρατήθηκε για τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα τους, το πιστωτικό υπόλοιπο του παρακρατηθέντος φόρου δεν επιστρέφεται.

Η απόφαση αυτή φέρνει τα «πάνω κάτω» στις τράπεζες ,καθώς μετά από γνωμοδοτήσεις δικηγορικών γραφείων είχαν αναγνωρίσει στους ισολογισμούς τους απαιτήσεις συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ από τέτοια πιστωτικά υπόλοιπα. Στηριζόμενες σε αυτές τις νομικές γνωμοδοτήσεις - που είχαν ως βάση την υπ’ αριθμ. 3672/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών- οι ορκωτοί ελεγκτές των τραπεζών είχαν δεχθεί πως οι συγκεκριμένες απαιτήσεις είναι εύλογες.

Ωστόσο, η απόφαση του ΣτΕ αναίρεσε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, καθώς έκρινε ότι το πιστωτικό υπόλοιπο του παρακρατηθέντος φόρου δεν επιστρέφεται, ανατρέποντας έτσι τις γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων των τραπεζών και δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στους ορκωτούς ελεγκτές.

ΣΤΟΝ "ΠΑΓΟ" ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΛΟΓΩ...ΕΕ !!!



Στον «πάγο» μπαίνουν οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι αυξήσεις στα διόδια δεν θα τεθούν σε ισχύ με την έλευση του νέου έτους. Και αυτό γιατί, κατά τις πληροφορίες, ακόμη δεν έχει δοθεί έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την τιμολογιακή πολιτική που περιγράφεται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όπως δήλωσε στο voria.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, «οι τιμές των διοδίων σε όλο τον άξονα μένουν ως έχουν. Παραμένει άγνωστο, δε, πότε θα δοθεί η έγκριση από την ΕΕ».

(BINTEO) ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΕΤΕ- ΠΑΝΓΑΙΑ - ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΕ ΣΑΜΑΡΟ-ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΙΠΡΟ-ΔΑΝΕΙΟ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Η Τράπεζα Πειραιώς που δεν εγκρίνει δάνεια σε Έλληνες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, χορήγησε 120.000.000 ευρώ σε μία κτηματομεσιτική εταιρεία που της πούλησαν με δάνεια της ΕΤΕ ακίνητα του δημοσίου, για τα οποία, σήμερα, αυτή εισπράττει και εμείς πληρώνουμε τα ενοίκια.  Η διοίκηση της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ είχε προσπαθήσει και τον Μάιο να εκδώσει ομόλογο ύψους 400.000.000 ευρώ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς δεν βρήκε ανταπόκριση στις αγορές, αφού και τα χρήματα που ζητούσε ήταν πάρα πολλά και τα θεμελιώδη μεγέθη της δεν τα δικαιολογούσαν !!!



Με ποια κριτήρια η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδότησε μια εταιρεία την οποία αρνήθηκαν να χρηματοδοτήσουν οι αγορές ;;;

Ένα πανάκριβο Χριστουγεννιάτικο δώρο επιφύλασσε η Τράπεζα Πειραιώς στη «νέα Πανγαία», όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;», με παρουσιαστή τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο το βράδυ της Κυριακής από την τηλεοπτική συχνότητα του KONTRA TV.

Ο δημοσιογράφο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Κώστας Γκούγκακης κυριολεκτικά έριξε βόμβα, όταν ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς ενέκρινε δάνειο ύψους 120 εκ. ευρώ, τη στιγμή που τέτοιου και μικρότερο ύψους δανεισμοί αποτελούν «απαγορευμένο καρπό» για μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες. Κινείται, αναντίρρητα στα όρια του σκανδάλου η εν λόγω χρηματοδότηση και μάλιστα σε μια ξένη κτηματομεσιτική Εταιρία αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Ειδικότερα, ο Κώστας Γκουγκάκης είπε στην εκπομπή:

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΘΑ ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η ανάγκη για φρέσκα κεφάλαια στις τράπεζες – από τους επενδυτές – είναι εμφανής ακόμη και σε έναν από παρατηρητή των πραγμάτων και όχι εμπειρογνώμονα αναλυτή.

Αυτό όμως που δεν είναι καθόλου δεδομένο, και είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι το πλαίσιο: οι συνθήκες και ο χρόνος κάτω με τις οποίες οι τράπεζες θα απευθυνθούν στους επενδυτές.

Η κρίσιμη ερώτηση είναι το αν οι τράπεζες θα ζητήσουν κεφάλαια έχοντας πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στο μέτωπο των «κόκκινων» δανείων και επιδιώκοντας τη μεγάλη φυγή προς τα εμπρός ή αν θα υποχρεωθούν σε αυξήσεις κεφαλαίου επειδή δεν καταφέρνουν να λύσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

EUROBANK: ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ CERVED Η EPS ΕΝΩ ΟΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ INTRUM, PIMCO & B2KAPITAL !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τα πρώτα κομμάτια του "παζλ" στο deal της συγχώνευσης Eurobank – Grivalia, το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για την εξέλιξη των NPLs ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος από το πρώτο κιόλας τρίμηνο του 2019, στήνονται μέσα στο διάστημα που απομένει μέχρι την εκπνοή του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για την πώληση της Eurobank Property Services (EPS), εταιρείας διαχείρισης ακινήτων της Eurobank, αλλά και για την ανάθεση της τιτλοποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, η Eurobank βρίσκεται στην τελική συζήτηση με την ιταλική Cerved προκειμένου να γεφυρωθούν μικρές διαφορές και να προχωρήσει στη μεταβίβαση της EPS, η οποία διαχειρίζεται 116 μεγάλα ακίνητα της Grivalia. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης της EPS θα κλείσει μέχρι 31/12/2018 και ο ιταλικός όμιλος της Cerved θα αναλάβει όχι μόνο τις εκτιμήσεις των ακινήτων για τον όμιλο της Eurobank, αλλά και τη διαχείριση όλων των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα σχετίζονται με τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων στις οποίες θα προχωρήσει η Τράπεζα.

Οι τιτλοποιήσεις είναι το δεύτερο κομμάτι του εν εξελίξει σχεδίου για την ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της που ανακοίνωσε η Τράπεζα με το deal της συγχώνευσης Eurobank – Grivalia.

48ΩΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ "ΕΝΑΣΤΡΟΝ" ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!



Η Οικονομική Αστυνομία και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) του υπουργείου Οικονομικών έκαναν έλεγχο στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Άντζελα Δημητρίου και διαπίστωσαν πως οι υπεύθυνοι του μαγαζιού δεν είχαν κόψει αποδείξεις για 11 μπουκάλια με αποτέλεσμα να επιβληθεί στο «Έναστρον» πρόστιμο 4.500 ευρώ, ενώ προβλέπεται και «λουκέτο» 48 ωρών.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΖΗΤΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ....ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 40.000€ ΤΟ ΜΗΝΑ !!!

ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ...ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Εν ολίγοις στο Υπερταμείο και στο ΤΑΙΠΕΔ γίνεται των...συμβούλων και ο λογαριασμός φυσικά στα κορόιδα!!!




Άλλος ένας ακριβοπληρωμένος σύμβουλος (40.000€/μήνα) στο ΥπερΤαμείο Ιδιωτικοποιήσεων…

Και να θέλουμε, μέρες που είναι, δεν μας αφήνουν να…αγιάσουμε, που λένε. Ο λόγος για το υπέρ-Ταμείο, δηλαδή την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, για το οποίο πρόσφατα αναφερόμασταν με αφορμή τις περίεργες επιλογές που κάνει, εδώ και μήνες.
Αυτή την φορά θα επανέλθουμε, γιατί απ΄ ότι μας ψιθύρισαν οι του υπέρ Ταμείου αναζητούν σύμβουλο (προφανώς ακριβοπληρωμένο) για να συνδράμει στην ….επενδυτική στρατηγική του.

Δηλαδή;


Διαβάστε και βγάλετε τα συμπεράσματα σας:

Ο σύμβουλος θα πρέπει, πέραν των άλλων, να διενεργεί έρευνα αγοράς μέσω επαφών με εταιρείες ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας αλλά και με μεγάλα κρατικά χαρτοφυλάκια (sovereign wealth funds) αφ΄ενός για την διερεύνηση του κλίματος (!), αφ΄ ετέρου μην τυχόν εμφανισθεί στον ορίζοντα κάποιος επενδυτής (!!).


ΕΦΟΡΙΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 500.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Το 2018 κλείνει με περισσότερες από 110.000 κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1,2 εκατομμυρίων φορολογούμενων που χρωστούν στην εφορία.Το 2019 ανοίγει με στοχευμένες και αυτοματοποιημένες κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και με έναν νέο γύρο πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου.



Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια για μια νέα «πάγια» ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε πολλές μηνιαίες δόσεις, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενεργοποιεί από τις αρχές του νέου έτους νέα μέτρα για την είσπραξη των φόρων που έχουν βεβαιωθεί και παραμένουν απλήρωτοι.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και να έχουν εκτιναχθεί πάνω από τα 103 δις. ευρώ η ΑΑΔΕ θέτει σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο που κινείται σε δυο άξονες:

1. Στοχευμένες κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Το μέτρο αυτό άρχισε να εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα και έχει ήδη περιορίσει τα φαινόμενα των «άσφαιρων» κατασχετηρίων τα οποία έφευγαν για όλες τις τράπεζες ανεξάρτητα αν ο οφειλέτης είχε σε όλες λογαριασμό ή μόνο σε μια.

Τώρα τα κατασχετήρια εκδίδονται αφότου οι αρμόδιες υπηρεσίες συμβουλευτούν το Μητρώο Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών, ώστε να διαπιστωθεί εκ των προτέρων εάν ο φορολογούμενος στον οποίο σχεδιάζεται η ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης έχει τραπεζικό λογαριασμό. Μετά ακολουθεί το κατασχετήριο. Ο επόμενος στόχος είναι να μην βρίσκουν τα κατασχετήρια σε τοίχο, δηλαδή να εκδίδονται εντολές κατάσχεσης σε άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΥΨΟΥΣ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ακίνητα αξίας 2 δισ. ευρώ θα βγουν σε πλειστηριασμό το 2019

Ακίνητα αξίας 2 δισ. ευρώ θα βγουν σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες το 2019, ενώ συνολικά για την προσεχή τριετία η εκτιμώμενη αξία των ακινήτων που θα εκπλειστηριαστούν υπολογίζεται στα 8 δισ. ευρώ.

Οι ρευστοποιήσεις αποτελούν βασικό εργαλείο για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων και – σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες – ο αριθμός των προς πλειστηριασμό ακινήτων θα αυξηθεί γεωμετρικά τα προσεχή χρόνια , με στόχο το 2021 να πραγματοποιηθούν συνολικά 40.000 πλειστηριασμοί.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2018 θα κλείσει με 20.000 πλειστηριασμούς, ενώ ο αριθμός τους θα αυξηθεί στις 25.000 το 2019 , στις 35.000 το 2020 και τις 40.000 το 2021. Αντίστοιχα, γεωμετρικά θα αυξηθεί και η αξία των ακινήτων που θα βγουν σε πλειστηριασμό και από 1, 6 δισ. ευρώ το 2018 θα αυξηθεί στα 2 δισ. ευρώ το 2019 , στα 2,8 δισ. ευρώ το 2020 και στα 3,2 δισ. ευρώ το 2021

Διαμερίσματα μικρής και μεσαίας αξίας στην πλατφόρμα eauction

(ΒΙΝΤΕΟ) ΝΕΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ !!! ΕΓΙΝΑΝ REALITY ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΕΞΩΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

CAN'T PAY ? WE'LL TAKE IT AWAY !!!
Αυτή είναι η νέα τηλεοπτική κατάντια, που κάποιοι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις για να την μεταφέρουν και στις οθόνες της ελληνικής τηλεόρασης !!!

Δείτε το βίντεο της εκπομπής :



Επιχειρείται η υποσυνείδητη τηλεοπτική υποβολή της κοινωνικής αποδοχής της μάστιγας των πλειστηριασμών, των εξώσεων δανειοληπτών και των κατασχέσεων, ακόμη και με την ηρωοποίηση των δικαστικών επιμελητών που πετάνε τον κόσμο έξω από τα σπίτια του !!! 


Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΚΟΥΕΙ;;; ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 384 ΔΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Και μαζί, μια αγωγή αποζημίωσης κατά όλων των εμπλεκομένων θεσμών, που υπαγόρευσαν τις μνημονιακές πολιτικές της οριζόντιας χρεοκοπίας της εθνικής μας οικονομίας, με αίτημα συμψηφισμού του δημοσίου χρέους με την ζημία που προκάλεσαν στην Ελλάδα οι ίδιοι οι θεσμικοί δανειστές της !!!   



Έφτασε τα 384 δις το μνημονιακό θαύμα του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους των Ελλήνων. Αυξήθηκαν από το 2009 κατά 65% το δημόσιο χρέος και κατά 380% το κόκκινο ιδιωτικό !!!

Η προ-μνημονιακή Ελλάδα παρήγαγε ελλείμματα τα οποία διόγκωναν σε ετήσια βάση το δημόσιο χρέος, που τον τελευταίο προ-μνημονιακό χρόνο (2009) ανήλθε σε 299,7 Δις. Σήμερα, μετά από 8 χρόνια μνημόνια,  νοικοκυρεμένους προϋπολογισμούς πρωτογεννών πλεονασμάτων και, μετά από 137,9 Δις PSI+, το δημόσιο χρέος, αντί να μειωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία ΟΔΔΗΧ μηνός Σεπτεμβρίου 2018, αυξήθηκε σε 356 Δις.

Συνυπολογιζομένου λοιπόν και του PSI+, το ελληνικό δημόσιο χρέος, από την 31/12/2009 μέχρι σήμερα, αυξήθηκε κατά 194 τουλάχιστον δις. Και λέμε τουλάχιστον, επειδή, για λόγους επιείκιας, δεν ανοίγουμε το μαύρο κουτί των πιστωτικών εσόδων του προϋπολογισμού, δλδ της νέας μνημονιακής μόδας που δημιούργησε μια επιπρόσθετη ετήσια φούσκα λογαριασμών τάξεως 500 τουλάχιστον δις, που μετακυλίεται από χρόνο σε χρόνο και σε κάθε επόμενο προϋπολογισμό, μέχρι να σκάσει στα χέρια κάποιας κυβέρνησης που θάχει την ατυχία να μείνει με τον μουτζούρη των πιστωτικών εσόδων στο χέρι.
   
Προκύπτει λοιπόν ένα εύλογο και, διαρκώς μέχρι σήμερα, αναπάντητο ερώτημα: 


Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ: ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!!

ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ(ΕΠΙ ΣΥΝΟΛΟΥ ΑΝΩ ΤΩΝ 400.000.000€) ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ
Από το 2016 σταμάτησε πλήρως την ομαλή αποπληρωμή δόσεων και τόκων δανείων.



Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευθέντα ισολογισμό της Χαλυβουργικής (χρήση 2015), η αξία των ακινήτων της ανέρχεται περίπου στα 291.839.000, ενώ η αξία του εξοπλισμού στα 135.262.000 ευρώ

Επί των ακινήτων αυτών και των μηχανημάτων, η τελευταία οικονομική έκθεση του ομίλου αναφέρει πως υφίστανται εξασφαλίσεις σε συνεργαζόμενες τράπεζες, ύψους περίπου 250.000.000 ευρώ. Χαμηλότερες δηλαδή της συνολικής έκθεσής τους, καθώς ο συνολικός δανεισμός είναι της τάξης των 410.000.000 ευρώ. Τη μεγαλύτερη έκθεση στην προβληματική χαλυβουργία φέρεται ότι έχει η Εθνική Τράπεζα.

Ο δανεισμός αυτός συνδέεται κυρίως με τις δαπάνες σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και άλλες επενδύσεις ύψους 250.000.000 της περιόδου 2003-2006. Ομως, διαβάσαμε σε συνέντευξη του βασικού μετόχου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου να λέει ο ίδιος πως από το 2008 είχε καταλάβει πως η χαλυβουργία δεν έχει μέλλον.

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΕΤΤ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΓΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ !!!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΥΣ Ή ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥ, ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΕΤΤ
Τη διαδικασία επανορθώσεων και αποζηµιώσεων προς τους καταναλωτές στις περιπτώσεις απόκλισης στις ταχύτητες του Διαδικτύου καθορίζει ο νέος κανονισµός της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ) για το ανοιχτό Διαδίκτυο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ αµέσως µετά τη δηµοσίευσή του στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως.



Ωστόσο, όπως αναφέρει το ''Έθνος'', θα δοθεί περιθώριο οκτώ µηνών στους παρόχους υπηρεσιών να ενσωµατώσουν στους όρους παροχής/χρήσης των υπηρεσιών τις πληροφορίες που σχετίζονται µε την εκτίµηση και τη δηµοσίευση ταχυτήτων ή άλλων παραµέτρων ποιότητας.

Ο κανονισµός επιχειρεί να αντιµετωπίσει το ζήτηµα των αποκλίσεων στις ταχύτητες του ∆ιαδικτύου, το οποίο αποτελεί το συνηθέστερο σηµείο τριβής µεταξύ καταναλωτών και παρόχων υπηρεσιών Ιντερνετ.

Ως παραδείγµατα επανορθώσεων ή αποζηµιώσεων σταθερού ή κινητού δικτύου, η ΕΕΤΤ αναφέρει:

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει η dimokratianews.gr :

Aβοήθητοι παραμένουν οι πολίτες απέναντι στην ασυδοσία των τραπεζών, οι οποίες μέσα από «ψιλά» γράμματα, χιλιάδες ανώφελες διαδικασίες, μονομερείς αποφάσεις, παράλογες χρεώσεις και τοκισμούς, δυσνόητες διαδικασίες και ακατανόητους χειρισμούς συνεχίζουν όχι μόνο να τους ταλαιπωρούν, αλλά και να κερδοσκοπούν.

Η «δημοκρατία», αφουγκραζόμενη όλες τις ιστορίες καθημερινής τρέλας που βιώνουν οι πολίτες, αποφάσισε να τους δώσει ένα βήμα καταγγελίας. Ενα βήμα μέσα από το οποίο θα καταγράφουν τον παραλογισμό που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την οικονομική εξάντλησή τους, τον εμπαιγμό που έχουν υποστεί και την απελπισία τους, καθώς παλεύουν να βρουν μια λύση.

Οι ιστορίες που λαμβάνουμε είναι πολλές. Βεβαίως, θα φροντίσουμε να δημοσιευτούν όλες, ελπίζοντας παράλληλα πως θα θορυβηθούν κάποιοι φορείς και θα φροντίσουν μεμονωμένα ή και συνολικά να απαλειφθούν τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας.

Του οφείλουν 4.000 ευρώ, του ζητούν 187.000 (!) και τον απειλούν και με αγωγή για... δυσφήμηση

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 30% ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ !!!

Ή ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ
Τι προβλέπει η απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.



Με πρόστιμα έως 30% επί τους ποσού της ενίσχυσης που έλαβαν στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου, κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις που δεν ολοκλήρωσαν τις επενδύσεις για τις οποίες επιδοτήθηκαν ή δεν εκπλήρωσαν πλήρως τους όρους της προκήρυξης.

Οι ποινές στους παραβάτες καθορίζονται με απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη και αφορούν στα επενδυτικά σχέδια που επιδοτήθηκαν με βάση τον ν. 3908/2011 «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή».

Επίσης η απόφαση (Αριθμ. 136180 -17/12/2018(ΦΕΚ Β' 5760/20-12-2018) σηματοδοτεί την έναρξη των ελέγχων, από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο ν. 3908/2011 παρείχε στους ενδιαφερόμενους επενδυτές άμεση χρηματική ενίσχυση αλλά και φορολογικές απαλλαγές, προκειμένου να υλοποιήσουν τα επενδυτικά σχέδια, να αποκτήσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να κάνουν επιπλέον προσλήψεις.

Με την τωρινή απόφαση ορίζεται η διαδικασία για την επιβολή κυρώσεων στις περιπτώσεις διαπίστωσης, κατά και μετά την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων, αν έχουν ικανοποιηθεί οι όροι, όπως είναι:

SSM - ΕΚΤ: Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Δεδομένη θεωρεί ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τη σταδιακή́ αύξηση των πλειστηριασμών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από απάντηση που έδωσε η πρόεδρός του, Ντανιέλ Νουί,στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χουντής στην ερώτησή του ζητούσε από τον SSM να αξιολογήσει το σχέδιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδας, το οποίο προβλέπει την ίδρυση ενός Οχήματος Ειδικού Σκοπού που θα ενσωματώνει λογιστικά κεφάλαια σε μορφή Αναβαλλόμενου Φόρου, παράλληλα με Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (δηλαδή, κόκκινα δάνεια), με τελικό σκοπό την τιτλοποίησή τους και την πώλησή τους στην αγορά, καθώς επίσης, τον κίνδυνο που ενέχει για νέες ανακεφαλαιοποιήσεις στις ελληνικές τράπεζες.

Στην απάντηση της, η κ.Νουί δεν πήρε σαφή θέση για το σχέδιο της ΤτΕ και σημείωσε ότι ο SSM «διενεργεί́ σε βάθος ανάλυση του σχεδίου μεταβίβασης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), το οποίο παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν αρκετές λεπτομέρειες, ώστε να αξιολογηθεί η «πιθανή αποτελεσματικότητα και επίδρασή του στα διαθέσιμα ίδια κεφάλαια των σημαντικών ιδρυμάτων», καθώς επίσης ότι οποιοδήποτε σχέδιο μείωσης κόκκινων δανείων θα πρέπει να «συνάδει με τη νομοθεσία της ΕΕ».

ΕΦΟΔΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ !!!




Τι αποκαλύπτει η axianews.gr :


Μετά την εμπλοκή στο άνοιγμα του λογαριασμού του Κανδαλέπα στην Ελβετία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα ανοίξουν τους λογαριασμούς πρώην στενών συνεργατών του Παπαντωνίου και θα ερευνηθούν τα σπίτια τους, με στόχο να βρεθούν οι φύλακες των χρημάτων του. Τι πανηγύρια έχουν να γίνουν στη ΔΕΠΑ δεν περιγράφεται…

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ FUNDS ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ !!!

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΑ ΧΡΕΗ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_147.html



Υπό επενδυτική «πολιορκία» τελεί η αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, τόσο κατοικιών όσο και επαγγελματικών κτηρίων, αλλά και ξενοδοχειακών ακινήτων, καθώς οι τελευταίοι μήνες έχουν σημάνει τη μετουσίωση σε πράξη των μέχρι πρότινος διερευνητικών επαφών επενδυτών που εξέταζαν την τοποθέτησή τους στην πόλη.

Χαρακτηριστική είναι οι περίπτωση Ισραηλινών που δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση για τη Θεσσαλονίκη την τελευταία διετία, αρχής γενομένης από το 2016, όποτε και ξεκίνησε να καταγράφεται το ενδιαφέρον.

Εσχάτως στο «παιχνίδι» μπήκαν και επενδυτικά funds ισραηλινών συμφερόντων που αναζητούν ακίνητα, αλλά και ξενοδοχεία για να αποκτήσουν παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικά του ενδιαφέροντος είναι τα πυκνά δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο το τελευταίο διάστημα, που αναφέρουν τη Θεσσαλονίκη ως μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία στον τομέα της κτηματαγοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως ίδιο μοντέλο ακολούθησαν ισραηλινά funds τα προηγούμενα χρόνια και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με κορυφαίο παράδειγμα τη Βαρκελώνη.

ΕΦΟΡΙΑ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΖΥΓΟΥΣ & ΑΔΕΛΦΙΑ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ !!!



Τι γράφει το protothema.gr :


Βάζουν χέρι στους λογαριασμούς παιδιών και συζύγων


Κίνδυνος-θάνατος αποδεικνύονται στις μέρες μας για τα νοικοκυριά οι τραπεζικοί λογαριασμοί που τηρούν από κοινού σύζυγοι, παιδιά, αδέλφια και παππούδες, με την Εφορία να διεκδικεί έως και 45% (συν πρόστιμα) των καταθέσεων.

Παραδοσιακά οι κύριοι κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών (γονείς, παππούδες) δηλώνουν σαν πρόσθετα μέλη ολόκληρη την οικογένεια (π.χ. σύζυγο και παιδιά). Διά παν ενδεχόμενο οι κύριοι των λογαριασμών ορίζουν συνδικαιούχους συγγενείς (ή πρόσωπα εμπιστοσύνης οι ηλικιωμένοι και μοναχικοί), ώστε να τους εξυπηρετήσουν σε ώρα ανάγκης για να βγάλουν χρήματα ή να πληρώσουν δαπάνες (έκτακτες και μη), όπως νοσοκομεία, έξοδα κηδείας, λογαριασμούς, έξοδα φοίτησης ή συντήρησης κατοικίας σε χωριά ή σε άλλη πόλη, ακόμα και σε άλλη χώρα αν έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Πού βρίσκεται ο κίνδυνος; Οτι σε περίπτωση ελέγχων από την Εφορία σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οι ελεγκτές θεωρούν ότι τα χρήματα ανήκουν εξίσου (ή και εξ ολοκλήρου) στον συνδικαιούχο του λογαριασμού! Και όχι μόνο τον φορολογούν με φόρο 22%-45% σαν να ήταν δικά του τα λεφτά (που κανονικά ανήκουν στον κύριο δικαιούχο), αλλά του επιβάλλουν και πρόστιμα για μαύρο χρήμα επειδή δεν τα δήλωσε σαν εισόδημα ο ίδιος, ασχέτως αν τα έχει δηλώσει ο κύριος κάτοχος του λογαριασμού.

ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019
Και κούρεμα της βασικής οφειλής θα περιλαμβάνει η ρύθμιση των 120 δόσεων για τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.



Όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου στο Έθνος της Κυριακής, “ σχεδιάζεται ένα διακριτό σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα τεθεί στην εφαρμογή το πρώτο τρίμηνο του 2019 και θα δώσει ανάσα σε δεκάδες επιχειρηματίες. Επιδιώκουμε το σχήμα αυτό να είναι πιο ευέλικτο από το υφιστάμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ,ώστε να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους "

ΙΔΟΥ ΤΟ SUCCESS STORY: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ !!!


Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ...

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ
Είχε υπεξαιρέσει τουλάχιστον 800.000€ από το Αθλητικό Κέντρο Νεότητας «Άγιος Κοσμάς» για να παίξει, όπως δήλωσε, στο καζίνο...





ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ, ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΙΦΤΗΣ


Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε ένοχο με ελαφρυντικά τον πρώην πρόεδρο του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά Κ.Πρίφτη, ο οποίος καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη για υπεξαίρεση βάσει του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.


ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ;;;

ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Οι δικαστές «μπλοκάρουν» εκ νέου τον νόμο του Πόθεν Έσχες προβάλλοντας σειρά από αντισυνταγματικότητες...



Τελικά οι δικαστές θέλουν να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες;


Η ερώτηση είναι προφανώς ρητορική. Αλλά την έκανε αναγνώστης κάτω από το ρεπορτάζ για την νέα προσφυγή των δικαστών κατά του νέου νόμου για την ηλεκτρονική δήλωση πόθεν έσχες:

«Μπορεί να ρωτήσει κάποιος αν οι δικαστές τελικά θέλουν ή όχι να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες;».

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι πως οι δικαστές επί σειρά ετών κατέθεταν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης κανονικά. Όμως κλωτσάνε άσχημα στα δυο τελευταία νομοθετήματα της κυβέρνησης τα οποία έχουν προσβάλλει στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Το πόθεν έσχες αποτέλεσε κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης πέρυσι μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών, τινάζοντας ουσιαστικά τη διαδικασία στον αέρα. Μάλιστα η εμπλοκή στην κατάθεση πόθεν έσχες εξαιτίας της αντισυνταγματικότητας που εντόπισε η Ολομέλεια του ΣτΕ τον Οκτώβριο του 2017 μετά από προσφυγή των δικαστών, «πάγωσε» και τις διαδικασίες ελέγχων τους.

Το νέο νομοθέτημα πέρασε από τη Βουλή και εκτιμήθηκε πως έλυνε τα ζητήματα που είχε θέσει το Συμβούλιο Επικρατείας και ενσωμάτωνε τις (περισσότερες) διαφωνίες των δικαστών. Προφανώς όμως εκτιμήθηκε λάθος…

Τι θέλουν;

ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ: Ο ΗΘΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ .... ΤΣΙΤΣΙΟΛΙΝΑΣ !!!


ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ !!!



Τέσσερις εργάσιμες ημέρες έμειναν προκειμένου να προλάβουν οι φορολογούμενοι την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Από την Πρωτοχρονιά μια σειρά από φόρους ακινήτων αυξάνονται μέσω της αναπροσαρμογής των τιμών ζώνης, και έτσι σε πολλές περιοχές η μεταβίβαση ή η γονική παροχή ενός ακινήτου θα κοστίζει ακριβότερα, όχι μόνο λόγω αύξησης του σχετικού φόρου αλλά και λόγω της ανόδου των συνοδευτικών εξόδων των μεταβιβάσεων ακινήτων, όπως είναι τα συμβολαιογραφικά έξοδα.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός στα τμήματα Κεφαλαίου των εφοριών, καθώς φορολογούμενοι και συμβολαιογράφοι υποβάλλουν δηλώσεις φόρου μεταβίβασης, δωρεών, γονικών παροχών και διανομής. Μάλιστα η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες και τελευταίες ημέρες του έτους.

Παράδειγμα

SSL Certificates