.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

AEGEAN MARINE: ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ 300.000.000$ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/aegean-folli-follie.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/financial-times-200000000-aegean-marine.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/aegean-marine-200000000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/aegean-marine.html



Τι μεταδίδει η fmvoice.gr :


Ο ιδρυτής της Aegean Marine Petroleum Network Inc. (AMPNI), Δημήτρης Μελισσανίδης, κατονομάζεται για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission – SEC), ως πρόσωπο εναντίον του οποίου θα εγερθούν δικαστικές διεκδικήσεις για υπεξαίρεση κεφαλαίων της AMPNI.

Το σκέλος της υπόθεσης που θα κριθεί από τα αστικά δικαστήρια στις ΗΠΑ φαίνεται ότι θα πάει πολύ μακριά, ανεξάρτητα από την έρευνα που άρχισε τον Οκτώβριο η ποινική Δικαιοσύνη.

Με γνωστοποίηση που έγινε στην SEC, στις 17 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε η συμφωνία, στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Δικαίου των ΗΠΑ, ανάμεσα στους πιστωτές της AMPNI και στην Mercuria, νέο χρηματοδότη και βασικό μέτοχο της Aegean, την οποία ίδρυσε ο Δ. Μελισσανίδης.

Στο πλαίσιο αυτής συμφωνίας, προβλέπεται ότι θα συσταθεί ειδικό καταπίστευμα (trust), που θα ανήκει στην Mercuria και στους πιστωτές. Σε αυτό το νομικό πρόσωπο θα μεταβιβασθούν όλες οι απαιτήσεις που θα διεκδικηθούν δικαστικά για την τεράστια απάτη, ύψους άνω των 300 εκατ. δολ., η οποία οδήγησε την AMPNI σε κατάρρευση.

Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει η AMPNI, θα υπάρχει ένα νομικό πρόσωπο ειδικού σκοπού, που θα αναλάβει, όσα χρόνια και αν χρειασθούν γι’ αυτό, να «κυνηγήσει» δικαστικά, διεκδικώντας τεράστιες αποζημιώσεις, όσους αποδειχθεί ότι ενέχονται στην απάτη, που οδήγησε στην πτώχευση την AMPNI.

Όπως σημειώνεται στη γνωστοποίηση που έγινε στην SEC, μεταξύ των απαιτήσεων που διεκδικηθούν από το ειδικό trust είναι αυτές που αφορούν την «παράνομη υπεξαίρεση κεφαλαίων από τον Δημήτρη Μελισσανίδη».



Σημειωτέον ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση, σχετικά με τα αποτελέσματα ελέγχου στα οικονομικά στοιχεία της AMPNI, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν κατονομαζόταν, αλλά υπήρχε «φωτογραφική» περιγραφή του, ως «πρόσωπο που σχετιζόταν με την εταιρεία».

Στον έλεγχο είχε διαπιστωθεί υπεξαίρεση μετρητών και άλλων στοιχείων ενεργητικού της Aegean, το ύψος της οποίας είναι της τάξεως των 300 εκατ. δολ. Για να κρύβεται λογιστικά αυτή η υπεξαίρεση, η εταιρεία δημιουργούσε εμπορικές απαιτήσεις με εικονικές συναλλαγές της τάξεως των 200 εκατ. δολ.

Στις απατηλές δραστηριότητες της προηγούμενης διοίκησης κεντρικό ρόλο είχε η εταιρεία OilTank, στην οποία μεταφέρονταν τα μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Aegean. Η OilTank Engineering & Consulting ιδρύθηκε στις 15 Μαρτίου 2010 στα Νησιά Μάρσαλ, αλλά έχει την έδρα της στο Εμιράτο Φουτζάιραχ, ένα από τα επτά κρατίδια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στις 31 Μαρτίου, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την ίδρυσή της, η OilTank, όπως διαπίστωσε ο έλεγχος, ήλθε σε συμφωνία με θυγατρική της Aegean να αναλάβει την επίβλεψη της κατασκευής του τερματικού πετρελαϊκού σταθμού του Φουτζάιραχ. Η Επιτροπή Ελέγχου πιστεύει ότι αυτό το συμβόλαιο χρησιμοποιήθηκε για την υπεξαίρεση κεφαλαίων της Aegean, μέσα από υπερβολικές τιμολογήσεις συμβολαίων.

Η απάντηση της πλευράς Μελισσανίδη

Μιλώντας στην έγκυρη ναυτιλιακή εφημερίδα "Trade Winds" εκπρόσωπος του Δ. Μελισσανίδη, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε πως ο επιχειρηματίας ουδέποτε κλήθηκε να δώσει κατάθεση στο πλαίσιο οποιασδήποτε έρευνας για την Aegean Marine, ούτε η εταιρεία του κοινοποίησε κάποιο εύρημα από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε.

Στην πραγματικότητα ο κ. Μελισσανίδης "δεν είναι ούτε αξιωματούχος ούτε υπάλληλος ούτε καν μέτοχος της εταιρείας εδώ και αρκετά χρόνια" σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο οποίος δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι "μόλις έρθει στο φως όλη η ιστορία, θα γίνει ξεκάθαρο ότι ο κ. Μελισσανίδης δεν έκανε τίποτα το μεμπτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates