.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΡΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!! ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΠΟΥ «ΞΕΧΑΣΕ» ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ 620.000 ΕΥΡΩ !!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΕΦΕΥΓΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ
Εικοσιέξι χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ!!!




Εικοσιέξι χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ που διενεργήθηκαν τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται δημοφιλής τραγουδιστής που υπέβαλε μετά τον έλεγχο εκπρόθεσμη δήλωση για ακαθάριστα έσοδα 620.000 ευρώ, καθώς και περιπτώσεις φορδιαφυγής από νυκτερινά κέντρα, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μπαρ σε κοσμοπολίτικα νησιά, ελαιοτριβεία, πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά και μέσω… Facebook.

Από τον κατάλογο δεν λείπουν και υποθέσεις καταστηματαρχών με «πειραγμένα» POS που εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

1. Στοχευμένος μερικός επιτόπιος έλεγχος σεμεγάλη νυχτερινή πίστα των Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 32 φορολογικών στοιχείων, αξίας 6.500,00€, με συνέπεια την 48ώρη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Ο ως άνω προληπτικός έλεγχος εξελίχθηκε σε έρευνα η οποία επεκτάθηκε σε γνωστό καλλιτέχνη. Εντοπίσθηκε η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, ενώ συνεπεία του ελέγχου, ο καλλιτέχνης υπέβαλε φορολογική δήλωση, στην οποία συμπεριέλαβε ακαθάριστα έσοδα 620.000€, με αναλογούντα φόρο εισοδήματος 181.180,72 ευρώ.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΚΕΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ...ΤΖΟΓΑΡΕΙ !!!


ΑΚΙΝΗΤΑ: ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!

ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ
Σχεδόν τη μισή εμπορική τους αξία απώλεσαν τα οκτώ χρόνια της οικονομικής κρίσης τα ακίνητα​ στη χώρα μας, ενώ σε σημαντικό ποσοστό υποχώρησαν και οι αγοραπωλησίες ακινήτων οι οποίες έχουν πλέον περιοριστεί σε μερικές χιλιάδες κάθε έτος.




Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος σωρευτικά τα χρόνια της κρίσης τα ακίνητα (κατοικίες,γραφεία, καταστήματα) έχασαν την εμπορική τους αξία σε ποσοστό 43% ,με την πτώση των τιμών να είναι ακόμη μεγαλύτερη στα παλαιά διαμερίσματα των μεγάλων αστικών κέντρων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat η υποχώρηση των τιμών σε κάθε κατηγορία ακινήτων συνεχίστηκε,σε περιορισμένο όμως ποσοστό της τάξης του 1,1% ,και το πρώτο 9μηνο του 2017,αποτελώντας η χώρα μας μαζί με την Ιταλία τις μοναδικές χώρες στην Ευρωπαική Ενωση όπου καταγράφηκε πέρυσι υποχώρηση των αγοραίων τιμών στα ακίνητα.


5.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 2 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ FOUR SEASONS !!!

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ 5.000 ΑΥΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗ ΚΑΝΕΙΣ...
Βροχή βιογραφικών για 2 θέσεις εργασίας στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens!!!




Όταν ένα ξενοδοχείο με τη φήμη του Four Seasons ζητά προσωπικό, και ειδικά σε μία εποχή που η ανεργία “θερίζει”, είναι μάλλον αναμενόμενο ότι οι αιτήσεις που θα λάβει από ενδιαφερόμενους θα είναι χιλιάδες. Αυτό που δεν είναι όμως καθόλου αναμενόμενο είναι ότι… κανείς από αυτούς δεν θα του κάνει! Ακούγεται παράδοξο, όμως είναι αλήθεια: όπως αναφέρουν πληροφορίες του mononews.gr, η Four Seasons έχει λάβει περί τις 5.000 αιτήσεις από Έλληνες που ενδιαφέρονται να καλύψουν μία από τις δύο διαθέσιμες θέσεις στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, που αναμένεται να ανοίξει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού: αυτήν του διευθυντή PR και αυτήν του διευθυντή μάρκετινγκ. Ωστόσο, όλες αυτές οι αιτήσεις κατέληξαν στον… κάλαθο των αχρήστων, αφού κανένας από τους ενδιαφερόμενους δεν κρίθηκε ότι είχε τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστεί στο Four Seasons…


ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΛΑΜΕ ;;; ΣΧΕΔΟΝ 1 ΠΡΟΣ 1 Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΕΦΚΑ
Σύμφωνα με τα στοιχεία η αναλογία εργαζομένων προς τους συνταξιούχους είναι 1,3 προς 1 !!!




Σοκαριστικά στοιχεία για την αναλογία εργαζομένων - συνταξιούχων έχει συγκεντρώσει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουCapital.gr.

Σύμφωνα με αυτά, 3,596 εκατομμύρια μισθωτοί (ιδιωτικού και δημοσίου τομέα) και μη μισθωτοί (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυταπασχολούμενοι, αγρότες) πληρώνουν έμμεσα τις κύριες συντάξεις 2,777 εκατομμυρίων συνταξιούχων. Mε άλλα λόγια, η αναλογία εργαζομένων (είτε αυτοί είναι μισθωτοί, είτε επαγγελματίες, αγρότες κλπ.) προς τους συνταξιούχους είναι 1,3 προς 1. Αν μάλιστα, λάβει κανείς υπόψη του πως κοντά στο 30% -35% (δηλαδή κοντά στους 370.000) των μη μισθωτών (επαγγελματιών, αγροτών) αδυνατεί να καταβάλλει εισφορές, τότε η πραγματική αναλογία εργαζομένων – συνταξιούχων φτάνει στο 1,1 προς 1. Δηλαδή, σχεδόν 1 εργαζόμενος αναλογεί σε 1 συνταξιούχο.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΨΩΝΙΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ...ΣΑΚΟΥΛΑ !!!

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Νεαρός επισκέφθηκε ψιλικατζίδικο σε κεντρικό δρόμο της πόλης, αγόρασε σνακ και χυμό και έφυγε, παίρνοντάς τα σε σακούλα.Όταν πήγε σπίτι διαπίστωσε ότι του είχε κόψει απόδειξη μόνο για την σακούλα !!!





ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ
Οι Τράπεζες δεν ξεχωρίζουν - ως οφείλουν -  τις χρεωστικές και τις πιστωτικές κάρτες, όσον αφορά τις χρεώσεις συναλλαγών στα pos!!!




Τεράστιες προμήθειες από την αυξημένη χρήση καρτών στις καθημερινές συναλλαγές αντλούν οι ελληνικές τράπεζες με ένα μεγάλο κόλπο.

Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, επιβάλλουν χρεώσεις στις επιχειρήσεις για συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες ίδιες με εκείνες που προβλέπονται για συναλλαγές με πιστωτικές, με αποτέλεσμα οι προμήθειες που χρεώνονται να είναι διπλάσιες ή τριπλάσιες από τα αντίστοιχα ποσοστά άλλων χωρών.

Όπως έχει επισημάνει το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων εκτινάχθηκαν οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο οι συναλλαγές με πιστωτικές.


ΡΟΥΜΑΝΙΑ: 1% ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΖΙΡΟ ΕΩΣ 1.000.000 ΕΥΡΩ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 10 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΤΑ 6 ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ+ΤΑΜΕΙΑ
Τι δεν καταλαβαίνουν στην Ελλάδα των μνημονίων, κυβερνήσεις & δανειστές;;;




Για πολλοστή φορά η Ελλάδα ψήφισε θεωρώντας πως ουσιαστικά ο ήλιος βγαίνει από τη… δύση. Είναι αμφίβολο αν η νέα καταιγίδα φόρων φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και όλα δείχνουν πως δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Συνεχίζουμε να πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε (μεσαία τάξη και όλοι όσοι παράγουν πλούτο), κυνηγώντας απηνώς όσους θέλουν να δημιουργήσουν.

Ρουμανία: 1% επί του τζίρου, για τις μικροεταιρίες

Την ίδια ώρα η Ρουμανία μπήκε στο 2018 αντιμετωπίζοντας τον μικρό και μεσαίο επαγγελματία εντελώς διαφορετικά:


19/01/2018: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!

O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Το φλουρί του Πειραιά έπεσε - προφητικά - φέτος στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ, Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ, Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΛΙΛΙΑΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ, Η ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΧΛΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝ !!!

ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!

Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Μίλησε ευθέως για την διάσωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με την υιοθέτηση των ίδιων μοντέλων και πολιτικών που εφαρμόστηκαν αντιστοίχως και στα τραπεζικά συστήματα της υπόλοιπης ΕΕ και των ΗΠΑ !!!


Μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Ελλάδα είναι τώρα καλύτερα θωρακισμένη, ώστε να αναπτύσσεται στο μέλλον, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

«Πραγματοποιήθηκαν ορισμένες δομικές μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες ελπίζουμε να προσελκύσει η Ελλάδα επενδύσεις, τις οποίες χρειάζεται οπωσδήποτε για να αναπτυχθεί εντονότερα. Βλέπουμε ήδη να αναπτύσσεται λίγο τώρα, αλλά οι μεταρρυθμίσεις είναι μια διαδικασία χωρίς σαφές σημείο τερματισμού. Μένουν πολλά να γίνουν ακόμα».

Ερωτηθείσα αν η απόφαση του ΔΝΤ και της ΕΕ να διασωθεί η Ελλάδα το 2010 προήλθε κυρίως από τη βούληση να σωθούν οι τράπεζες, η Λαγκάρντ απάντησε:

ΝΕΑ ΠΑΓΙΔΑ ΕΝΦΙΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ Ε9 ΜΕ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ !!!


Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: ΑΚΟΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ ;;;


ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ;;;

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ» 1.000.000€ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ !!!

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ»...
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης και η σύζυγός του, για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.




Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κατηγορούμενοι απέκρυψαν από της δηλώσεις πόθεν έσχες την περίοδο 2011 – 2014 τραπεζικές καταθέσεις ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΤ !!!

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ STRESS TESTS
Αδυναμίες που χρήζουν αντιμετώπισης και κενά πληροφόρησης στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στη διαχείριση κρίσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Αποτέλεσμα εικόνας για draghi ecb

Σε έκθεσή του που δημοσιεύτηκε χθες, το ΕΕΣ επισημαίνει ότι το επιχειρησιακό πλαίσιο της ΕΚΤ για τη διαχείριση κρίσεων παρουσιάζει ορισμένες αδυναμίες και υπάρχουν ενδείξεις αναποτελεσματικής εφαρμογής του, ενώ "παρά την ως έναν βαθμό καλή συνεργασία", η ΕΚΤ αρνήθηκε να παράσχει σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία που είχε ζητήσει το ΕΕΣ.

Αυτό επηρέασε αρνητικά το έργο του ελέγχου στο βαθμό που το ΕΕΣ ήταν μεν σε θέση να εξαγάγει συνολικά συμπεράσματα για τον σχεδιασμό των διαδικασιών που εφάρμοζε η ΕΚΤ, αλλά όχι να επιβεβαιώσει στην πράξη την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης κρίσεων από αυτήν.

Σημειώνεται ότι το ΕΕΣ είναι το αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης της ΕΚΤ. Η τελευταία ανέλαβε από το 2014 εκτεταμένες αρμοδιότητες όσον αφορά την τραπεζική εποπτεία.


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ: Η ΕΕ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ 8 ΧΩΡΕΣ !!!

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ...
Στις 23 Ιανουαρίου συνέρχεται το Συμβούλιο Υπουργών Ecofin και αναμένεται να αποσυρθούν από τη μαύρη λίστα ο Παναμάς, τα νησιά Μπαρμπέιντος, το Μακάο, η Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία, η Μογγολία και η Γρενάδα !!!




Εναν μήνα μετά την υιοθέτηση από την Ε.Ε. της «μαύρης λίστας» φορολογικών παραδείσων που περιλαμβάνει 17 τρίτες χώρες, οι «8» επέδειξαν «καλή διαγωγή» και πρόκειται να πάρουν εξιτήριο.

«Paradise fiasko»...

Οπως έγινε γνωστό, στις 23 του μηνός που συνέρχεται το Συμβούλιο Υπουργών Ecofin, αναμένεται να αποσυρθούν από τη «μαύρη λίστα» ο Παναμάς, τα νησιά Μπαρμπέιντος, το Μακάο, η Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία, η Μογγολία και η Γρενάδα.

Μάλιστα, η απόφαση για την απόσυρσή τους θα ληφθεί από τους υπουργούς Οικονομικών χωρίς να γίνει συζήτηση (σημείο Α) διότι κανένα κράτος-μέλος δεν εξέφρασε επιφύλαξη...


Η «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΡΧΕΤΑΙ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΪΛΛΗΣ !!!

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Χωρίς τέλος τα λουκέτα σε παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα !!!




Στη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Αλεξανδρούπολης και μίας επιχειρηματικής μονάδας στην Ιταλία ανακοίνωσε ότι προχωρά ο Όμιλος Μαΐλλη στο πλαίσιο της λειτουργικής αναδιάρθρωσής του.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «οι βασικοί άξονες της στρατηγικής λειτουργικής αναδιάρθρωσης που πραγματοποιεί ο Όμιλος περιλαμβάνει την επικέντρωση σε κύρια προϊόντα (μηχανές συσκευασίας και εργαλεία, μεταλλικές και πλαστικές ταινίες περίδεσης, και υψηλής ποιότητας λύσεις περιτύλιξης), τη βελτιστοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού για την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και τη σταθερότητα και βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων της εταιρείας, μέσω του εξορθολογισμού του κόστους».


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΑΜΕΙΑ & ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ !!!

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΜΙΑ...
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ασφαλισμένους, οι οποίες ξεπερνούν τα 1,7 δισ. ευρώ έχουν τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία και ο ΕΟΠΥΥ.



Αυτό αποκαλύπτει ενημερωτικό δελτίο του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των συνταξιοδοτικών ταμείων ανέρχονται σε 1,043 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 711 εκατ. ευρώ.


ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΣΤΙΣ 1.663 ΜΕΡΕΣ Ο ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΜΕΕΠ...
Σημαντικά υψηλότερα από τα 3,9 δισ. ευρώ τα ληξιπροθέσμα χρεή του Δημοσίου αφού δεν περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς επιστροφές από τα τελωνεία και ειδικά για τις κατηγορίες ΕΦΚ και ΦΠΑ σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και πλοία, καθώς και όποιες επιστροφές πραγματοποιούνται από τα τελωνεία και αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες !!!




Κατέβασε ταχύτητα το υπουργείο Οικονομικών στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών του προς τους προμηθευτές του. Μέχρι και τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση προσπαθούσε με κάθε τρόπο να πληρώσει ληξιπρόθεσμα χρέη και να επιστρέψει φόρους στις επιχειρήσεις προκειμένου να πάρει τη δόση ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Πλέον δεν υπάρχει η πίεση των προηγούμενων μηνών, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να πληρώνει με τους γνωστούς αργούς ρυθμούς δημιουργώντας προβλήματα ρευστότητας στην αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου τον Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 376 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 3,91 δισ. ευρώ.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: ΠΟΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΠΑ !!!

ΑΑΔΕ
Συμπληρωματικές διευκρινήσεις για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ που αναφέρονται στις προϋποθέσεις υπαγωγής στο ειδικό καθεστώς και στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ παρέχει η ΑΑΔΕ με εγκύκλιο που απέστειλε πρόσφατα σε όλες τις Εφορίες της χώρας.




Με την εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής για ορισμένες περιπτώσεις αγροτών:

1. Κάτοχοι αδειών στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου: Σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ οι αγρότες οι οποίοι κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος πραγματοποίησαν προς οποιοδήποτε πρόσωπο παραδόσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και παροχές αγροτικών υπηρεσιών αξίας κατώτερης των 15.000 ευρώ και έλαβαν επιδοτήσεις συνολικής αξίας κατώτερης των 5.000 ευρώ εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και δικαιούνται επιστροφή του φόρου από το Δημόσιο.

Οι αγρότες κάτοχοι άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου παραγωγού οι οποίοι πραγματοποιούν αποκλειστικά και μόνο πωλήσεις αγροτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής υπάγονται εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις στο ειδικό καθεστώς αγροτών του κώδικα ΦΠΑ.



ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ: ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ(ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΚΑΤΙ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ(ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ), ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, η απόφαση που εκκρεμούσε εδώ και αρκετούς μήνες και αφορά στον καθορισμό ως τιμής εκκίνησης για τους πλειστηριασμούς της εφορίας, την εμπορική αξία των εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων.




Πρόκειται για ένα σημαντικό προαπαιτούμενο που εκκρεμούσε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Με την υπογραφή της απόφασης, ουσιαστικά ευθυγραμμίζεται η επίσπευση πλειστηριασμών από το δημόσιο με ό,τι ισχύει στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όταν δηλαδή επισπεύδονται πλειστηριασμοί από ιδιώτες.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην σχετική απόφαση, αρμόδιος για τον καθορισμό της εμπορικής αξίας του εκπλειστηριζόμενου ακινήτου, είναι ο δικαστικός επιμελητής που έχει οριστεί από τον πλειστηριασμό. Ο τελευταίος όμως έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας που επισπεύδει τον πλειστηριασμό, την πρόσληψη πιστοποιημένου εκτιμητή, ο οποίος θα υπολογίσει την εμπορική αξία. Η αμοιβή του πιστοποιημένου εκτιμητή ορίζεται σε 100 ευρώ ανά ακίνητο, το οποίο προσαυξάνεται εφόσον η επιφάνεια του ακινήτου είναι άνω των 200 τ.μ.

Αναλυτικά, η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για πως θα προσδιορίζεται η εμπορική αξία των ακινήτων για τους πλειστηριασμούς, προβλέπει τα εξής:

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΞΑΝΑΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η ΤτΕ !!!


ΔΕΝ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ SSM & ΤΗΣ NOVARTIS !!!

TτΕ: Έλλειμμα 877 εκατ. ευρώ στο πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού του 2017 

Κατά την ΤτΕ, την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2017, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 4.434 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 3.569 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 48.415 εκατ. ευρώ, από 48.941 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 2.124 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 3.850 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 53.128 εκατ. ευρώ, από 51.143 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2016.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ !!!

ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 8 ΜΗΝΩΝ, 13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ !!!
Σε δίκη με κακουργηματικές κατηγορίες παραπέμπονται, με βούλευμα, οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της σύμβασης του 2005 για την αναβάθμιση της γραμμής Πειραιάς-ΣΚΑ του Προαστιακού !!!




Πρόκειται για τη σύμβαση 994/2005 του τρίτου τμήματος του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (ΣΚΑ - Τρεις Γέφυρες - Αθήνα - Πειραιάς), που είχε αναλάβει η κοινοπραξία Siemens AG - ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΤΕΡΝΑ με τίμημα 160 εκατ. ευρώ. Με βάση τη σύμβαση το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί σε μόλις 8 μήνες, ωστόσο 13 χρόνια αργότερα δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της», σχολιάζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναφορικά με την έκδοση του βουλεύματος, για την καθυστέρηση έκδοσης του οποίου κατέθεσε προσφάτως σχετικές ερωτήσεις στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, γιατί με την έκδοση του παραπάνω Βουλεύματος η Δικαιοσύνη στάθηκε τελικά στο ύψος της και ο αγώνας που κάναμε τόσα χρόνια δεν πήγε χαμένος. Με συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά και παρεμβάσεις μας στη Δικαιοσύνη, προσπαθήσαμε ν’ αποφευχθεί ο ενταφιασμός του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου στην ιστορία του ΟΣΕ, καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης σε όλα τα επίπεδα, από το υπηρεσιακό και το πολιτικό μέχρι το Ελεγκτικό Συνέδριο και το δικαστικό.»


ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ: ΟΔΗΓΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΟΙ 2 ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/12/blog-post_978.html
http://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/blog-post_73.html




«Μπούσουλας» για τη λύση στο πρόβλημα των 70.000 πολιτών που έλαβαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο αποτελεί η πρώτη, θετική, τελεσίδικη απόφαση υπέρ δανειολήπτριας, η οποία εκδόθηκε από το Εφετείο του Ναυπλίου.

Aλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση έχει πετάξει το… μπαλάκι στη Δικαιοσύνη, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία ρύθμιση, όπως υποσχόταν, για τη διευθέτηση αυτού του «καυτού» ζητήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ, με αρκετά μάλιστα από αυτά να είναι ένα βήμα πριν από το… κόκκινο. Κι αυτό διότι η πλειονότητα των δανειοληπτών τα εξυπηρετεί με ρυθμίσεις, αφού η μηνιαία δόση εκτινάχθηκε (λόγω της αλλαγής στην ισοτιμία ευρώ-ελβετικού φράγκου), αυξανόμενη ακόμη και κατά 57%.


ΕΦΟΡΙΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 4.798 ΕΥΡΩ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Κατασχετήριο σε πρώτη κατοικία συνταξιούχου για οφειλή 4.798€ έστειλε η ΑΑΔΕ !!!



Η ΑΑΔΕ απειλεί να βγάλει στο σφυρί πρώτη κατοικία συνταξιούχου στου Ζωγράφου που ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα μόλις 51 τ.μ. για χρέη στην εφορία που προέρχονται από μικροποσά που οφείλει λόγω κυρίως φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Το συνολικό ποσό της οφειλέτριας είναι 4.798 ευρώ και είναι χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2012 και μετά, όταν δηλαδή η λαίλαπα των μνημονίων και η λεηλασία των συντάξεων είχε αρχίσει να καίει τα νοικοκυριά. Η οφειλέτρια που βλέπει το μικρό διαμέρισμα στου Ζωγράφου όπου και διαμένει με τον γιό της να βγαίνει στο σφυρί , είναι και εκείνη συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος σε νοσοκομείο της Αττικής.



ΨΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: ΑΝΤΙ ΣΑΚΟΥΛΑΣ...ΚΑΡΟΤΣΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ !!!

ΕΠΙΚΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ
Πήγε σούπερ μάρκετ με καρότσι οικοδομής !!!















Η πάνινη τσάντα δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε την πλαστική σακούλα και τη συνακόλουθη χρέωση στο σούπερ μάρκετ. Όπως απέδειξε ένας νεαρός από την Αιγιαλεία, υπάρχουν πολλές ευρηματικές λύσεις.

ΑΠΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΜΕΣΩ TAXISNET !!!

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
Τον επόμενο μήνα ενεργοποιείται η εφαρμογή.




Από τις 15 Φεβρουαρίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιούν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους με τις κάρτες τους μέσω Taxisnet χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις.

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ...ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ !!!

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...
Στη Σιγκαπούρη οι χρήστες του Instagram πληρώνονται από την κυβέρνηση για να προωθούν τον ετήσιο προϋπολογισμό στον λαό !!!




Αυτό γράφει η εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Straits Times και όπως σχολιάζει, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς κυρίως στα οικονομικά του κράτους. Ήδη το ΥΠΟΙΚ της Σιγκαπούρης έχει καταβάλει χρήματα σε 50 χρήστες του Instagram προτιμώντας φυσικά εκείνους που έχουν πολλούς followers (πάνω από 1.000), για να διαφημίσουν τον προϋπολογισμό του 2018.


ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ...ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΑ POS !!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΦΟΥ ΤΟ 90% ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ
Ακολουθούν οι ηλεκτρολόγοι με ποσοστό 80% και οι λογιστές με ποσοστό 70%.




Βασικές κατηγορίες επαγγελματιών δεν χρησιμοποιούν-ως όφειλαν- τα τερματικά POS, βάσει των στοιχείων που έχουν οι τράπεζες, οι οποίες τους προμήθευσαν τις εν λόγω συσκευές.


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΜΝΗΜΟΝΙΑ FOR EVER ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ GOLDEN BOYS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΑΣΕ
Δύο στους τρεις διευθύνοντες συμβούλους ελληνικών επιχειρήσεων θέλουν να συνεχιστεί η επιτροπεία !!!




Πιο σκληρά και από την τρόικα εμφανίζονται τα golden boys των ελληνικών επιχειρήσεων, που, στη συντριπτική πλειονότητα τους, θέλουν να παραμείνει η χώρα μας υπό αυστηρή εποπτεία και μετά το τέλος του 3ου Μνημονίου τον Αύγουστο!

Το 65% των διευθυνόντων συμβούλων ελληνικών επιχειρήσεων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας σε συνθήκες επιτήρησης μετά το καλοκαίρι, όπως προκύπτει από την τελευταία τριμηνιαία έρευνα της Εταιρίας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Η έρευνα αφορά το 4ο τρίμηνο του 2017 και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ICAP Group, σε δείγμα 3.020 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 5 Ιανουαρίου 2018.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1.400.000€ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ...18 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ !!!

«ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ» ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ...
Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 18 ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να "ανακαλύψει" και να τιμωρήσει πράξεις χειραγώγησης μετοχής, για τις οποίες επέβαλε τελικά υψηλά πρόστιμα !!!




Οπως ανακοίνωσε, η Επιτροπή επέβαλε συνολικά πρόστιμα 1,41 εκατ. ευρώ σε 2 εταιρείες και σε 71 φυσικά πρόσωπα, για συναλλαγές που διενεργήθηκαν την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2000 στη μετοχή του μαιευτηρίου «Ιασώ».

Η εταιρεία είχε εισαχθεί τότε στο χρηματιστήριο με τιμή μετοχής υψηλά για τα οικονομικά της δεδομένα. Για να στηριχθεί η μετοχή, στήθηκε ένας μηχανισμός που διενεργούσε συναλλαγές και την χειραγωγούσε.


ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Επιταχύνει τις κινήσεις της για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων η Τράπεζα Πειραιώς, διευρύνοντας τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων στη Ρουμανία. Η πώληση φέρεται να έχει ήδη ολοκληρωθεί και αφορά δάνεια 200 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στη Ρουμανία, χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων συνολικού υπολοίπου ύψους 360 εκατ. ευρώ, πούλησε η Alpha Bank. Το γ΄ τρίμηνο 2017 είχε προηγηθεί πώληση και χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων λιανικής, ύψους 50 εκατ. ευρώ, στον νορβηγικό όμιλο B2Holding.

Εν τω μεταξύ, στην ελληνική αγορά, η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι η πρώτη που θα προχωρήσει σε πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις. Το σχετικό project με την επωνυμία Amoeba αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και θα αφορά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το data room (VDR) για την παροχή στοιχείων στους ενδιαφερόμενους επενδυτές άνοιξε μέσα στον Δεκέμβριο και πρόκειται να κλείσει στις 2 Φεβρουαρίου ώστε κατόπιν να ακολουθήσουν οι δεσμευτικές προσφορές και η αξιολόγησή τους για την ανάδειξη του αγοραστή τον Απρίλιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 700 μη εξυπηρετούμενα δάνεια 120 επιχειρήσεων, ονομαστικής αξίας 1,6 δις. ευρώ. Τα δάνεια αυτά έχουν ως επί το πλείστον καταγγελθεί, ενώ οι εξασφαλίσεις τους εκτιμώνται στα 630 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 476 εκατ. ευρώ αφορούν εξασφαλίσεις επί ακινήτων.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Να πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και φόρο μεταβίβασης ζητούν οι τράπεζες για τα ακίνητα που έχουν ή θα αποκτήσουν λόγω πλειστηριασμών και οικειοθελών παραδόσεων !!!



Έκπτωση στα φορολογικά βάρη για ακίνητα τους ζητούν οι τράπεζες

Την αισθητή μείωση του ΕΝΦΙΑ για όσο χρονικό διάστημα διακρατήσουν τα χιλιάδες ακίνητα που θα βρεθούν τους επόμενους μήνες στην κατοχή τους -αφενός, από τους πλειστηριασμούς, αφετέρου, από τις οικειοθελείς παραδόσεις και ανταλλαγές ακινήτων από τους «κόκκινους» δανειολήπτες- και τον υπολογισμό του φόρου μεταβίβασης στις αγοραπωλησίες ακινήτων με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία και όχι με την αντικειμενική όπως ισχύει σήμερα ετοιμάζονται να ζητήσουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τράπεζες από το υπουργείο Οικονομικών και τους δανειστές.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η τρόικα και συγκεκριμένα οι υπηρεσίες των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών είναι ήδη ενήμερες για το ζήτημα και το αντιμετωπίζουν θετικά, καθώς οι δύο αυτές φορο-διευκολύνσεις θα συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και θα διευκολύνουν το τραπεζικό σύστημα στη διαχείριση του στοκ των ακινήτων που θα αποκτήσουν.


Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ !!!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις κρατικές ενισχύσεις στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ΑΕ.




Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα (απόφαση της 17/1/2018, υπόθεση C‑363/16), καθώς η τελευταία μη λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκτέλεση της αποφάσεως 2012/541/ΕΕ της Επιτροπής, της 22ας Φεβρουαρίου 2012, σχετικά με την κρατική ενίσχυση SA.26534 που χορήγησε η Ελλάδα υπέρ της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ΑΕ, και μη ενημερώνοντας επαρκώς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα που έλαβε κατ’ εφαρμογήν της αποφάσεως αυτής, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τα άρθρα 2 έως 4 της εν λόγω αποφάσεως καθώς και από τη Συνθήκη ΛΕΕ.

Όπως αναφέρει η απόφαση του Δικαστηρίου, το άρθρο 4, παράγραφος 1, της αποφάσεως 2012/541 επιβάλλει στην Ελληνική Δημοκρατία την υποχρέωση να παράσχει στην Επιτροπή, εντός προθεσμίας δύο μηνών από της κοινοποιήσεως της αποφάσεως αυτής, ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την ανάκτηση της ενισχύσεως. Δεδομένου ότι η εν λόγω απόφαση κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Δημοκρατία στις 23 Φεβρουαρίου 2012, επιβάλλεται η διαπίστωση ότι η προθεσμία που της τάχθηκε για την παροχή των εν λόγω πληροφοριών έληξε στις 23 Απριλίου 2012.



ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΛΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

ΕΝΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ
Η οδηγία δίνει τέλος στις πρόσθετες χρεώσεις σε πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, τόσο σε καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο !!!




Υπηρεσίες πληρωμών: οι καταναλωτές θα ωφεληθούν από φθηνότερες, ασφαλέστερες και περισσότερο καινοτόμες ηλεκτρονικές πληρωμές

Με τους νέους κανόνες που θα καταστήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές φθηνότερες, ευκολότερες και ασφαλέστερες, οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να αποκομίσουν όλα τα οφέλη από την πραγματοποίηση πληρωμών διαδικτυακά για αγαθά και υπηρεσίες.

Σκοπός της αναθεωρημένης οδηγίας για τις υπηρεσίες πληρωμών («PSD2»), η οποία θα αρχίσει να ισχύει στις 13 Ιανουαρίου 2018, είναι να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες πληρωμών στην Ευρώπη προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων, ώστε να συμβαδίζουν με αυτήν την ταχέως εξελισσόμενη αγορά.


Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΩΝ !!!



Η εγγύηση πολλές φορές χορηγείται από πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση και υποχρέωση παρακολούθησης της πορείας εξόφλησης μιας οφειλής. Για παράδειγμα, ως εγγυητής μπορεί να συμβάλλεται ο νόμιμος εκπρόσωπος μιας επιχείρησης ή ο μεγαλομέτοχος αυτής. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που καλείται «να πληρώσει τη νύφη» κάποιος που έπαψε να συνδέεται ή ουδέποτε συνδέονταν ενεργώς με τον πρωτοφειλέτη.

Τέτοια περίπτωση είναι του μικρομετόχου που αποχώρησε από την εταιρία, της/του συζύγου του φορέα της επιχείρησης που διέκοψε τον έγγαμο βίο και η πλέον τραγική περίπτωση, του ανίδεου κληρονόμου ενός αρχικού εγγυητή που δεν αποποιήθηκε εγκαίρως μια κληρονομιά που το παθητικό υπερτερούσε του τυχόν ενεργητικού της είτε διότι δεν γνώριζε τα χρέη είτε γιατί δεν πληροφορήθηκε εγκαίρως το πραγματικό γεγονός της επαγωγής της κληρονομιάς σε αυτόν.


ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες και την κακοδιαχείριση στα γραφεία του ΟΑΣΘ.




Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας βρέθηκε χτες στα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού και ξεκίνησε έλεγχο αναζητώντας έγγραφα από το αρχείο.


ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΕΛΗ VODAFONE-WIND ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ !!!

ΜΕΤΑ ΤΗ NOVA ΚΑΙ COSMOTE TV
Θα κληθούν να πληρώσουν για τις συνδρομητικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές υπηρεσίες και οι πάροχοι γραμμικών τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω ευρυζωνικών δικτύων. Μέχρι σήμερα πλήρωναν τα σχετικά τέλη μόνο οι φορείς δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova, Cosmote TV).

Μετά την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Χουλιαράκης υπέγραψαν άμεσα την απόφαση, η οποία επί της ουσίας, καλεί τη Vodafone που δραστηριοποιείται στην ιντερνετική συνδρομητική τηλεόραση, αλλά και τη WIND που προετοιμάζεται, να πληρώσουν λάβουν τη σχετική έγκριση μετάδοσης προγράμματος από το ΕΣΡ. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν και η υπηρεσία Netflix που δεν έχει έδρα στην Ελλάδα, θα κληθεί να πληρώσει. Η απόφαση προβλέπει την καταβολή οικονομικού αντάλλαγμα ύψους 44.02) ευρώ για κάθε είκοσι τέσσερις 24 ώρες του συνολικού σε ημερήσια βάση χρόνου μετάδοσης τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και 8.804 ευρώ για τον αντίστοιχο χρόνο ραδιοφωνικού προγράμματος.

Η ΝΕΑ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΞΕΦΤΙΣΜΕΝΩΝ SEX SYMBOLS !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ NA ΦΤΩΧΥΝΕΙ, ΠΕΘΑΝΕ !!!

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Νίκος Νικολόπουλος: «Που βρίσκεται η πατριωτική, κοινωνική δεξιά και που, η λαϊκή και ευαίσθητη αριστερά για να στηρίξουν τις ελπίδες του λαού και να τον βγάλουν από τον Γολγοθά;»




«Ας το καταλάβουν όλοι: Το αφήγημα της Ελλάδας που για να συμμαζέψει τα οικονομικά της πρέπει να φτωχύνει, πέθανε. Η Ελλάδα πρέπει να πλουτίσει! Και αν εμείς εδώ δεν βρούμε τον τρόπο, τότε δεν είμαστε αντάξιοι, ούτε του λαού, ούτε της ιστορίας…»

Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Βουλή για το νέο πολυνομοσχέδιο ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, εκφράζοντας για μία ακόμα φορά την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο και τα μέτρα που περιλαμβάνει.

Ο κ Νικολόπουλος, κατά την ομιλία, υπογράμμισε πως η διαδικασία που διεξάγεται στη Βουλή, ενώ αφορά την κοινωνία, επί της ουσίας δεν ακούει και δεν λαμβάνει υπόψη την άποψη της κοινωνίας και την πραγματικότητα που βιώνει.



ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΝΤΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ !!!

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/13500000.html




Κόκκαλης αντί Μπόμπολα στο Καζίνο Πάρνηθας: Το ήμισυ της έμμεσης συμμετοχής που είχε η Ελλάκτωρ του ομίλου Μπόμπολα στη εταιρεία του Καζίνο, περιέρχεται μέσω Κύπρου στην Intralot του ομίλου Κόκκαλη.

Οπως ανακοινώθηκε, η Ιntralot Global Holdings εξαγόρασε το 50% της κυπριακής «Karenia Enterprises», έναντι τιμήματος 6,75 εκατ. ευρώ.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΣΑ
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις.



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 16.1.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με σημαντικές τροποποιήσεις, μετά από παρεμβάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων και του ΔΣΑ, ψηφίσθηκαν χθες στην Βουλή οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την καθιέρωση υποχρεωτικής διαμεσολάβησης σε συγκεκριμένες κατηγορίες αστικών διαφορών.

Οι αλλαγές, σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε τεθεί σε διαβούλευση, αφορούν τόσο το εύρος των διαφορών που υπάγονται σε υποχρεωτική διαμεσολάβηση, όσο και την προβλεπόμενη ελάχιστη αμοιβή του διαμεσολαβητή.


ΦΙΑΣΚΟ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ !!!

ΠΟΙΑ «ΛΑΜΠΡΑ» ΜΥΑΛΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ;;;
Αντί να βρείτε πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα, ότι φτάσατε τους Έλληνες να μην μπορούν να πληρώσουν το φόρο κληρονομιάς και να πέφτουν βροχή οι αποποιήσεις, βρήκατε τη λύση της εκχώρησης και μάλιστα υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις ;;;

Αλλά το καλύτερο είναι ότι ακόμη και αν ο φορολογούμενος πληρεί τις προϋποθέσεις και επιθυμεί την εκχώρηση, θα είναι στην διακριτική ευχέρεια της αρμόδια επιτροπής του ΥΠΟΙΚ αν θα εγκρίνει την εκχώρηση ή όχι !!!
Ρε είστε με τα καλά σας ;;;



Μπορεί το μέτρο να ψηφίστηκε το 2014 με υψηλές προσδοκίες, όμως στην πράξη το μέτρο θα μείνει στα χαρτιά. Για την πληρωμή φόρου κληρονομιάς με την εκχώρηση ακινήτου στο δημόσιο ο λόγος το οποίο θα εφαρμοστεί με τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που επί της ουσίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί αφού θα μπορούν να κάνουν χρήση του φορολογούμενοι που θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Σύμφωνα με απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ερώτηση βουλευτή για το θέμα, η υπουργική απόφαση θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ειδικού οργάνου στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα συγκεντρώνει τα σχετικά αιτήματα των φορολογούμενων και θα αποφασίζει αν θα τα δεχτεί ή όχι.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η δυνατότητα της εκχώρησης ακινήτων για την πληρωμή φόρου κληρονομιάς θα προσφέρεται μόνο σε φορολογούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν με μετρητά και για καμία άλλη αιτία αδυναμίας πληρωμής.


ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ 9 ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ !!!

ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΑ ΥΨΟΥΣ 15.000.000€ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Η Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξηγια απιστία κατά 9 συνολικά ατόμων μεταξύ των οποίων είναι πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.





Ζημιά στο Δημόσιο ύψους περίπου 15εκ. ευρώ φέρονται να προκάλεσαν μέλη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ την περίοδο 2012-2014.

Με δυό αποφάσεις τους τα στελέχη του οργανισμού επέβαλαν ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά (οστομικά), με αποτέλεσμα να επιλέγονται ως επί τω πλείστον οι ανώτερες τιμές.

Η Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξηγια απιστία κατά 9 συνολικά ατόμων μεταξύ των οποίων είναι πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; Η ΝΔ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΝΕΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ...
Όχι της ΝΔ στο να αποζημιώνονται πρώτα οι εργαζόμενοι έναντι των άλλων πιστωτών !!!



“Θύελλα” κατά της ΝΔ που καταψήφισε την διάταξη για τις αποζημιώσεις υπαλλήλων


Μόνο ακατανόητο, από εργαζόμενους αλλά και εργοδότες, μπορεί να θεωρηθεί αυτό το “όχι” της Νέας Δημοκρατίας, στο άρθρο που αποζημιώνει πρώτα τους εργαζομένους σε περίπτωση πτώχευσης μίας επιχείρησης.

«Για τους μικρομεσαίους εργοδότες, η μισθοδοσία δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση. Ακόμη και σε περίπτωση πτώχευσης, είναι αυτονόητο, θα έλεγα, ότι τα δεδουλευμένα θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα, έναντι όλων των άλλων υποχρεώσεων που προκύπτουν», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

ΕΡΕΥΝΑ ΒΟΜΒΑ !!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ PULSE ΓΙΑ ΤΟ BANKINGNEWS
Πολύ μικρή η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις τράπεζες και τον Γιάννη Στουρνάρα, με το 40% όμως να πιστεύει ότι είναι απαραίτητοι οι πλειστηριασμοί !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Μόλις 10% των πολιτών έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες

Το 40% βρίσκεται πάνω ή κάτω στα ίδια επίπεδα και 41% έχει αρνητική άποψη.
Θα αναμενόταν οι θετικές απόψεις να είναι περισσότερες.
Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι το 16% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και μόλις το 6% των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Οι νεοδημοκράτες με 41% δηλώνουν ότι έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη στις τράπεζες και σίγουρα και αυτό το στοιχείο αποτελεί έκπληξη.

ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

ΝΕΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ
Τρέμει την προκακαρτική έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς και την έστω και ελάχιστη πιθανότητα να βρεθεί πίσω από τα σίδερα, όπως ο κεντρικός τραπεζίτης της Κύπρου !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:


Ανοιχτό μέτωπο με την κυβέρνηση συντηρεί ο Στουρνάρας

Λίγες ημέρες μετά το ξεκάθαρο μήνυμα Δραγασάκη προς την Τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά με τα χρήματα που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης, συντηρώντας έτσι ένα κλίμα εκατέρωθεν αμφισβήτησης και έλλειψης κοινής στρατηγικής γραμμής.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (Τρίτη) τελετής για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΤτΕ, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε αρχικά ότι κατά τη διάρκεια της μακράς της ιστορίας η Τράπεζα έχει γίνει συχνά στόχος συμφερόντων που επιθυμούσαν την αποδυνάμωση του θεσμικού της ρόλου, προς όφελος πολιτικών που αντίκεινται στις βασικές αρχές του Καταστατικού της.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΤΑΘΑΚΗ !!!

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ 4 ΣΤΙΣ 10 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ - ΣΤΟ 42% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ
Για τα δάνεια με εξασφαλίσεις το απορριπτικό ποσοστό ανέρχεται σε 41% ενώ για τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις το ποσοστό απορριπτικών δικαστικών αποφάσεων για ένταξη στο νόμο Κατσέλη ανέρχεται σε 44% !!!


ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!!
Μπλόκο από δικαστήρια στο κούρεμα χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 13.500.000€ ΤΟΥ ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ !!!

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΧΟΥ ΣΦΙΞΕΙ ΤΑ ΓΚΕΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...
Στα 800.000.000€ ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου !!!




Οι πιστώτριες τράπεζες είναι εκείνες που θα πάρουν τα 13,5 εκατ. ευρώ του τιμήματος πώλησης από τον «Ελλάκτωρα», του μειοψηφικού ποσοστού (15,3%) που κατείχε στο καζίνο στο καζίνο της Πάρνηθας… Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται από κατά τεκμήριο έγκυρες πηγές, οι οποίες έρχονται να δώσουν μια νέα διάσταση για τις εν εξελίξει κινήσεις εκποίησης «ασημικών» του πολυσυζητημένου ελληνικού ομίλου. Φαίνεται δηλαδή ότι οι προχωρημένες διαδικασίες εκχώρησης της θυγατρικής «Άνεμος», όπως επίσης και άλλων συμμετοχών που είναι στο χαρτοφυλάκιο του «Ελλάκτωρα», δεν έχουν ως μοναδική αφετηρία τις οξύτατες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους βασικούς μετόχους. Προφανώς, οι τράπεζες έχουν χαράξει το δικό του «σχέδιο δράσης» γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν πλέον να… συγκατοικήσουν στον επιχειρηματικό όμιλο ο Λεωνίδας Μπόμπολας με τους αδελφούς Καλλιτσάντση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το σχέδιο των τραπεζών δε μπορεί να είναι άλλο από την απαίτηση για μείωση του δανεισμού που βαρύνει τον όμιλο «Ελλάκτωρ».

Στην παρούσα φάση, ο «καθαρός» δανεισμός του ομίλου (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) είναι στα επίπεδα των 800 εκατ. ευρώ. Αν και οι υποχρεώσεις εξυπηρετούνται κανονικά, οι πιστώτριες τράπεζες δείχνουν να επιζητούν τη μείωση της έκθεσής του στο ρίσκο, που παρουσιάζει ο όμιλος. Λόγω των εσωτερικών αντιθέσεων και όχι μόνον.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΘΗΝΑ ΜΕΤ΄ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ 27,60 ΕΥΡΩ ΔΙΟΔΙΑ !!!

ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟ ΗΔΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΥΨΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ
Με την ευκαιρία...τι γίνεται με τα πρόστιμα για το Καρτέλ των Εργολάβων ;;;




Μπορεί η απόσταση πλέον με τους νέους δρόμους να έχει ελαχιστοποιηθεί και να διαρκεί κάτι περισσότερο από 2 ώρες, αλλά πλέον ο οδηγός οφείλει να βάλει βαθιά την τσέπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία»Το ποσό των 27,60 ευρώ πληρώνει συνολικά (13,80 ευρώ τη φορά) για διόδια στους αυτοκινητόδρομους ένας Καλαματιανός, για να πάει και να έρθει στην Αθήνα, μετά τις νέες τιμές.

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο του “Μορέα” πληρώνει: Στην Καλαμάτα (Πήδημα - Αρφαρά), 1,90 ευρώ. Στη Βελιγοστή 1,25 ευρώ. Στη γέφυρα Μάναρη 1,90 ευρώ. Στη Νεστάνη 2,35 ευρώ. Στο Σπαθοβούνι 2,50 ευρώ. Στην Ολυμπία Οδό πληρώνει: Στον Ισθμό 1,80 ευρώ. Στην Ελευσίνα 2,10 ευρώ.


ΤΧΣ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΩΝ STRESS TESTS ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Την παροχή εγγύησης από την πλευρά του Δημοσίου για υφιστάμενα κόκκινα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων εισηγείται η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).



ZHTOYN ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΕΔ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ:
Οι κόκκινοι δανειολήπτες που θα ξαναδιασώσουν τις ελληνικές τράπεζες, εγγυώμενοι στην πράξη, ως φορολογούμενοι, τα κόκκινα δάνειά τους, θα βρεθούν ταυτόχρονα και αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από τις ίδιες τις τράπεζες που θα έχουν ξαναδιασώσει ;;;  

Η πρόταση αποσκοπεί στην ανακούφιση των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών ενόψει και της πραγματοποίησης των stress tests τον προσεχή Φεβρουάριο, που θα υπολογίσουν τυχόν πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες με βάση την εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων την προσεχή τριετία και την πορεία των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

SSL Certificates