.

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τραπεζίτες: Βιάζονται για εκλογές


Πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Μάιο ή έστω στις αρχές Ιουνίου εύχονται οι τραπεζίτες και μιας που δεν μπορούν (;) να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις, προσπαθούν να πείσουν πολιτικούς και άλλους παράγοντες ότι, όσο νωρίτερα έχουμε εκλογές τόσο το καλύτερο.

Τι κρύβεται πίσω από αυτό; Οι πλειστηριασμοί, που τις τελευταίες βδομάδες δεν είναι και στο φόρτε τους. Πράγματι, ψάχνοντας το δελτίο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέχρι τον Μάιο, βρήκα κάτι... ψιλολόγια. Μόνο δύο μεγάλοι πλειστηριασμοί φαίνεται να προχωρούν: Ο πρώτος έχει να κάνει με τον άλλοτε κραταιό στον χώρο των ενδυμάτων όμιλο των αδελφών Γλου και ο δεύτερος με τη θλιβερή κατάληξη (με ευθύνη και των τραπεζών) του ομίλου Λαϊνόπουλου. 

ΓΑΛΛΙΑ: Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΚΡΟΙΣΩΝ !!!




Αποκαλυπτικό άρθρο της Le Monde για τις φοροαπαλλαγές από 60% έως και 90% (!!!) που κρύβονται πίσω από τις «δωρεές» εταιρειών και μεγιστάνων


Πολύς λόγος γίνεται μετά την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων για την… φιλευσπλαχνία των Κροίσων – δωρητών και των μπουρζουάδων – ευεργετών που σπεύδουν να δηλώσουν χορηγοί της αναστήλωσης του ναού εξασφαλίζοντας χειροκρότημα από πρόθυμους κλακαδόρους και ανέξοδη διαφήμιση σε παγκόσμιο επίπεδο για την.. ανιδιοτέλειά τους.

Για το τι κρύβεται, πάντως, πίσω από αυτή την έκρηξη φιλότεχνου… αλτρουισμού, έρχεται να μας πληροφορήσει ένα ενδιαφέρον άρθρο της Audrey Tonnelier που φιλοξενήθηκε χτες, 16/4/2019, στην (αλώβητη από κομμουνιστικά «μικρόβια») εφημερίδα «Le Monde» (εδώ).

Ο «Ημεροδρόμος» παραθέτει το άρθρο της «Le Monde» που δημοσιεύτηκε υπό τον τίτλο:«Δωρεές για την Παναγία των Παρισίων: “Ο δημόσιος τομέας θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους”» στο οποίο καταγράφεται ότι οι… «δωρεές» συνοδεύονται από τέτοιου ύψους«φορολογικές περικοπές που θα ωφελήσουν (τελικά) τους δωρητές…»:

«Δεν είχε πάψει να καπνίζει ο πέτρινος σκελετός της Παναγίας των Παρισίων, την Τρίτη 16 Απριλίου το πρωί, και ήδη είχε ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση. Οι δωρεές για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού, κυρίως μεγάλων πλούσιων οικογενειών της Γαλλίας από τον κλάδο των επώνυμων ειδών πολυτελείας, θα πρέπει να εντάσσονται στο καθεστώς φορολογικής ελάφρυνσης ύψους 60%, στο πλαίσιο του νόμου περί υποστήριξης κοινωφελών δραστηριοτήτων.

Με άλλα λόγια, «ο δημόσιος τομέας θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος [του κόστους ανοικοδόμησης] όπως καταγγέλλει ο Gilles Carrez, βουλευτής του κόμματος Les Républicains (LR) (σσ: το κόμμα του Σαρκοζί) και ειδικός εισηγητής του προγράμματος πολιτιστικής κληρονομιάς της Επιτροπής Οικονομικών της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Από τα 300 εκατομμύρια ευρώ, τα 180 θα δοθούν από το Κράτος, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2020».

ΜΙΖΕΣ SIEMENS -ΞΕΠΛΥΜΑ !!! ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ;;;


ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ+ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ !!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Μετά το Πάσχα θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για την ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων εσόδων - εξόδων χιλιάδων επιχειρήσεων, που μέχρι σήμερα τηρούν χειρόγραφα.



Μετά το Πάσχα θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για την ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων εσόδων – εξόδων χιλιάδων επιχειρήσεων, που μέχρι σήμερα τηρούν χειρόγραφα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 15ου ΤΑΧ Forum, που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Έτσι τα γνωστά μας φορολογικά βιβλία θα καταστούν ηλεκτρονικά, ενώ στην ηλεκτρονική εποχή θα περάσουν και τα τιμολόγια. Οι επαγγελματίες θα ενημερώνουν online το ηλεκτρονικό σύστημα για τα έσοδα και τις δαπάνες τους.

Ουσιαστικά, τα φορολογικά βιβλία εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και επαγγελματιών θα συμπληρώνονται και θα «τηρούνται» ηλεκτρονικά απευθείας στο σύστημα TAXISnet. Έτσι θα παρακολουθούνται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο από τις φορολογικές αρχές. Τα στοιχεία των εκδιδόμενων τιμολογίων θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά στο σύστημα από τον εκάστοτε εκδότη, ενώ ο λήπτης θα πρέπει να συνδέεται στη συνέχεια και αυτός ηλεκτρονικά προκειμένου να τα επικυρώνει ή να τα διορθώνει για τις πράξεις που τον αφορούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΛΥΤΡΑ !!!

ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ JNEC
Ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ .



Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς κακόβουλο λογισμό… «σουλατσάρει» στην χώρα μας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους χρήστες του ίντερνετ.

Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το κακόβουλο λογισμικό, όπως και προηγούμνενα, «κλειδώνει» τον υπολογιστή του χρήστη και ζητά «λύτρα» για να τον απελευθερώσει.

Το malware κάνει την… εμφάνισή του μέσω email, και η ΕΛΑΣ δίνει συγκεκριμένες οδηγίες προκειμένου οι πολίτες να μην την «πατήσουν» και ταλαιπωρηθούν.

Η ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

ΣΕ "ΟΜΗΡΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Οι δανειστές απαιτούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια !!!




Τι μεταδίδει το economistas.gr :

Στις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσκρούει το σχέδιο της κυβέρνησης για ρύθμιση όλων των μικρών χρεών στην εφορία, μέχρι 10.000 ευρώ, σε 120 δόσεις, ανεξάρτητα από το εισόδημα του φορολογούμενου και όλα δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση για το θέμα, που μπαίνει από τις 6 Μαΐου στο πιο κρίσιμο στάδιο, θα οδηγήσει σε μια πιο «τσουχτερή» ρύθμιση αυτής της κατηγορίας χρεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν ενημέρωσε την κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα ότι αυτό το σκέλος της πολυσυζητημένης ρύθμισης οφειλών στην εφορία δεν μπορεί να περάσει ως έχει και ζήτησε να συνδεθούν οι καταβολές με το ύψος του εισοδήματος και για τα μικρά χρέη, όπως θα γίνει και με τα χρέη άνω των 10.000 ευρώ.

Οι τεχνοκράτες της Επιτροπής επιμένουν ότι θα υπονομευθεί η κουλτούρα πληρωμών, αν επιτραπεί σε φορολογούμενους να εξυπηρετήσουν με πολύ χαμηλή δόση, για παράδειγμα 50 ευρώ το μήνα, μια οφειλή, όταν το εισόδημά τους επιτρέπει πολύ μεγαλύτερες καταβολές.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ: ΑΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΥΛΙΕΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ+ΣΑΛΜΑ !!!




Άρθηκαν οι βουλευτικές ασυλίες των Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά για τα σκάνδαλα Novartis και υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων αντίστοιχα. Και οι δύο βουλευτές είχαν ζητήσει από τους συναδέλφους τους την άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ανακοίνωσε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια, Γ. Βαρεμένος, υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ψήφισαν 213 βουλευτές, ενώ κατά 1.

Αναφορικά με τον Μάριο Σαλμά, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 209 υπέρ, 4 κατά και ένα «παρών». Επίσης, άρθηκε η ασυλία και του ανεξάρτητου βουλευτή, Αρ. Φωκά, για ιδιωτική υπόθεση, με τις ψήφους να είναι 212 υπέρ και 3 κατά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΝΤΟΛΗ SSM ΓΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ 40 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2020 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ* ΑΠΟΦΑΣΗ ΟλΑΠ 04/2019 ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ CHF
Τα μνημόνια δεν έσωσαν τις ξένες τράπεζες, οι οποίες το 2010 διακρατούσαν ελληνικά ομόλογα λιγότερα από 150 Δις, αλλά, αντιθέτως, με το εφεύρημα του PSI+, δημιούργησαν το βολικό άλλοθι για την διάσωση των ελληνικών τραπεζών, την οποία, μεταξύ 10.000.000 πρόθυμων κορόιδων Made in Greece, την πλήρωσαν και οι δανειολήπτες CHF, στους οποίους, με την κατάπτυστη απόφαση ΟλΑΠ 04/2019, στερήθηκε το δικαίωμα στην ισονομία και την αναλογικότητα και της δικής τους διάσωσης !!!
* Στην Ελλάδα της Ευρωζώνης, που πλήρωσε με 3 μνημόνια το τίμημα της παραμονής της στην πρώτη ταχύτητα της ΕΕ, δεν βρίσκω άλλα λόγια για να χαρακτηρίσω την οποιαδήποτε δικαστική απόφαση που βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την υπερκείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία και την επίσης υπερκείμενη νομολογία ΔΕΕ, επειδή, ως Έλληνας Πολίτης, έχοντας πληρώσει ακριβά το εισητήριο της πρώτης ταχύτητας του ευρώ, αρνούμαι να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι, η Ελληνική Δικαιοσύνη, διαθέτει ακόμη την πολυτέλεια να σκέφτεται και να αποφασίζει με κριτήρια που δεν συναντούνται πλέον ούτε στα υπό ένταξη κράτη (βλ. πρόσφατη απόφαση Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σερβίας για τα δάνεια CHF). 



Κουράστηκα τόσα χρόνια να διαβάζω τις πρωτοφανείς αθλιότητες που αναπαράγουν καθημερινά τα κάθε λογής ΜΜΕ, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά, συστημικά, αντισυστημικά, επαναστατικά, ακόμη και τα ψεκασμένα, ότι, δήθεν, με τα μνημόνια και το PSI+, διασώθηκαν από την χρεοκοπία οι ξένες τράπεζες που διακρατούσαν ελληνικά ομόλογα, με πρώτες και καλύτερες τις γαλλογερμανικές.

Και, ακόμη περισσότερο, εξοργίζομαι διαβάζοντας και τις σχετικές με το εν λόγω επιχείρημα, δήθεν βαθυστόχαστες αναλύσεις, βαρύγδουπων και επιφανών πανεπιστημιακών διδασκάλων, εντός και εκτός των τειχών, που αναπαράγοντας την ίδια αυτή αθλιότητα, το μόνο ερώτημα στο οποίο καταφέρνουν να απαντήσουν είναι το γιατί τα πανεπιστήμια έχουν πλέον μεταλλαχθεί σε μια βαρειά βιομηχανία παραγωγής χρήσιμων αγραμμάτων.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΒΟΜΒΑ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΜΕ ΥΠΕΡΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!! ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ LIDL !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σε ακόμη μία διατροφική «βόμβα» παραπέμπουν τα ευρήματα έρευνας στην βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με τα οποία, τα μισά κοτόπουλα που πωλούνται στα γερμανικά σούπερ μάρκετ είναι μολυσμένα με μικρόβια, πολύ ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, συνιστώντας μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.




Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, παρουσιάζοντας την έρευνα, η γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση, «Germanwatch», ανέφερε, ότι τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται σε υπερβολικές δόσεις και συχνότητα στη βιομηχανία πουλερικών, γεγονός που συμβάλει στην ανθεκτικότητα των μικροβίων που υποτίθεται ότι θέλουν να καταπολεμήσουν.

Η Germanwatch παρέδωσε 59 δείγματα κρέατος κοτόπουλου από μεγάλα σούπερ μάρκετ σε ένα πανεπιστημιακό εργαστήριο και διαπίστωσε ότι το 56% ήταν μολυσμένο από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια. Τα δείγματα κρέατος προέρχονταν από τα τέσσερα μεγαλύτερα βιομηχανοποιημένα σφαγεία της Γερμανίας.

Ειδικότερα τονίστηκε, ότι τα φάρμακα που καταπολεμούν τα βακτηρίδια και τα μικρόβια, έχουν καταστεί λιγότερο αποτελεσματικά λόγω της υπερβολικής χρήσης σε ανθρώπους και ζώα, καθώς προσαρμόζονται και εξελίσσονται. Όσα περισσότερα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται, τόσο περισσότερο τα βακτηρίδια είναι ικανά να ενισχύσουν την άμυνα τους.

ΜΟΛΙΣ ΤΟ 22,7% ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩ !!!



Από το σύνολο των εισαγωγών των 26,79 δισ. ευρώ από τις Τρίτες χώρες το 2018 οι 20,5 δισ. ευρώ (76,58%) πραγματοποιήθηκαν με νόμισμα τιμολογίου το δολάριο

Στοιχεία για το διεθνές εμπόριο αγαθών με Τρίτες χώρες, τα οποία παρουσιάζουν τη συνολική αξία των εισαγωγών από Τρίτες χώρες και των εξαγωγών προς Τρίτες χώρες, κατά το νόμισμα, στο οποίο καταρτίζεται το εμπορικό τιμολόγιο της συναλλαγής, καθώς και κατά τις κύριες ομάδες προϊόντων της τυποποιημένης ταξινόμησης του διεθνούς εμπορίου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η συνολική αξία των εισαγωγών από τις Τρίτες χώρες το 2018 ανήλθε σε 26,79 δισ. ευρώ, εκ των οποίων συναλλαγές εισαγωγών αξίας 20,5 δισ. ευρώ (76,58%) πραγματοποιήθηκαν με νόμισμα τιμολογίου δολάριο ΗΠΑ και συναλλαγές εισαγωγών αξίας 6,10 δισ. ευρώ (22,77%) πραγματοποιήθηκαν με νόμισμα τιμολογίου ευρώ. Συναλλαγές εισαγωγών αξίας 173,21 εκατ. ευρώ (0,65%) πραγματοποιήθηκαν με άλλο νόμισμα τιμολογίου πλην εθνικού νομίσματος των κρατών μελών εκτός ευρωζώνης, του ευρώ και του δολαρίου και συναλλαγές εισαγωγών αξίας 2,43 εκατ. ευρώ (0,01%) πραγματοποιήθηκαν με νόμισμα τιμολογίου εθνικό νόμισμα των κρατών μελών εκτός ευρωζώνης.

1.000.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΔΑΓΚΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ !!!




Περίπου ένα εκατομμύριο Ευρωπαίων καταναλωτών είχε εμπλακεί σε μια κάποτε πολύ δημοφιλή επιλογή, που αργότερα αποδείχθηκε καταστροφική: να πάρει δάνειο, συνήθως στεγαστικό, σε ελβετικό φράγκο. Πολλές κυβερνήσεις, κυρίως κρατών της Κεντρικής Ευρώπης, αποφάσισαν στη συνέχεια να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα που προκλήθηκε, αναγκάζοντας τις τράπεζες που είχαν χορηγήσει τα δάνεια να δεχθούν την αποπληρωμή τους σε ευρώ ή σε άλλο εθνικό νόμισμα.

Μέχρι το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, αυτή η επιλογή ήταν ελκυστική για πολλούς δανειστές, διότι τα ελβετικά επιτόκια ήταν χαμηλότερα από αυτά της Ευρωζώνης ή άλλων χωρών της Ενωσης. Ωστόσο, στη συνέχεια το ελβετικό φράγκο άρχισε να ενισχύεται έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να αλλάζει, από 1,6 ελβετικό φράγκο ανά ευρώ το 2009, στο 0,99 ελβετικό φράγκο ανά ευρώ στις 15 Ιανουαρίου του 2015, όταν η ελβετική κεντρική τράπεζα είχε μόλις εγκαταλείψει αναπάντεχα την προσπάθεια να διατηρήσει σταθερή τη συναλλαγματική ισοτιμία του φράγκου έναντι του ευρώ στο 1,2 ώστε να προστατεύσει την ανταγωνιστικότητα των ελβετικών προϊόντων. Το αποτέλεσμα της ανατίμησης του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ και άλλων νομισμάτων ήταν να αυξηθεί ανάλογα και το ύψος του δανείου που είχαν πάρει οι καταναλωτές, διότι έπρεπε να το αποπληρώσουν στο ελβετικό νόμισμα.

Στην περίπτωση των περίπου 580.000 Πολωνών, η ισοτιμία ζλότι - ελβετικού φράγκου άλλαξε, από τα 2 ζλότι ανά φράγκο το 2008, στα 4 το 2019. Τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, που έδιναν αφειδώς πριν από την κρίση όλες οι τράπεζες στην Πολωνία, ανέρχονται σε 34 δισ. δολάρια το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Μεγάλη ήταν η έκθεση σε δάνεια σε ελβετικό φράγκο και σε ευρώ και στην Ουγγαρία, με το ύψος αυτών των δανείων που είχαν δοθεί σε νοικοκυριά να υπολογίζεται σε περίπου 11,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, ενώ σύμφωνα με τη Citigroup η έκθεση των ουγγρικών επιχειρήσεων ανερχόταν στα 2 με 4 δισ. ευρώ στα τέλη του 2014. Στην Κροατία, περίπου το 10% των δανείων που είχαν χορηγήσει οι τράπεζες ήταν σε ελβετικό φράγκο, με τους δανειολήπτες να ανέρχονται σε περίπου 120.000, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η "ΚΡΥΦΗ" ΧΡΕΩΣΗ ΣΤΑ ATM ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Κονομάνε μέσω των γενικευμένων προμηθειών οι τράπεζες


Δεν είναι μόνο οι αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας (ΔΙΑΣ) ή με ξένη κάρτα που φέρνει εξτρά έσοδα στα ταμεία των τραπεζών, αλλά και η προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος –μια πηγή εσόδων που κερδίζει έδαφος όσο ο τουρισμός στη χώρα μας απογειώνεται.

Όσοι τουρίστες εκτός Ευρωζώνης επισκέπτονται τη χώρα μας, επιβαρύνονται με την προμήθεια «Dynamic currency conversion – DCC» η οποία υπολογίζεται επί του ποσού που «σηκώνουν» από τα μηχανήματα αυτόματων αναλήψεων, δηλαδή είναι αναλογική άρα και «τσουχτερή». Οι ελληνικές τράπεζες επιβάλλουν χρέωση 2,5%-5% επί του ποσού ανάληψης όταν οι λογαριασμοί είναι συνομολογημένοι σε νόμισμα εκτός ευρώ, το οποίο σημαίνει ότι για μια ανάληψη 100 ευρώ χρεώνουν έως και 5 ευρώ στον λογαριασμό του μη Ευρωπαίου τουρίστα.

Σημειώνεται ότι η προμήθεια «DAF» που επιβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες στις κάρτες ξένων τραπεζών -εντός και εκτός Ευρωζώνης– δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση που ο χρήστης του ΑΤΜ επιλέξει τη συναλλαγματική μετατροπή. Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα, η χρέωση DAF κυμαίνεται από 2 έως 3 ευρώ ανά συναλλαγή, δεν είναι αναλογική δηλαδή του ποσού ανάληψης.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΑΓΩΓΗ ΜΑΜΟΥΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ MASTERCARD ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/09/mastercard.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/07/mastercard-16.html



Αν ευδοκιμήσει θα αποζημιωθούν όλοι οι κάτοχοι κάρτας Mastercard στη Βρετανία

Ένα απρόσμενο δώρο πρόκειται να λάβουν οι Βρετανοί κάτοχοι της κάρτας Mastercard, αφού θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό να αυξάνονται ξαφνικά. Το μπόνους των χρημάτων που θα λάβουν οι εν λόγω πολίτες προέκυψε μετά από την καταγγελία διάφορων σωματείων των καταναλωτών ότι η εταιρεία έχει επιβάλει μυστικές προμήθειες που είναι ενσωματωμένες στις τιμές. Τα συγκεκριμένα σωματεία μάλιστα προχώρησαν και σε σχετική αγωγή κατά της εταιρείας για το ζήτημα αυτό. Το ποσό που απαιτούν ως αποζημίωση, μάλιστα, αγγίζει τα 14 δισ. στερλίνες. Εάν η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική για την εταιρεία και αποδειχθεί ότι πράγματι λάμβανε κρυμμένη προμήθεια, τότε η εταιρεία θα πρέπει να αποζημιώσει κάθε κάτοχο της εν λόγω κάρτας, με ποσό έως και 300 στερλίνες.

Σημειώνεται ότι, εάν προκύψει καταδικαστική απόφαση, τότε θα αποζημιωθούν όλοι οι κάτοχοι Mastercard, ανεξαρτήτως από το εάν έχουν χρησιμοποιήσει την κάρτα ή όχι.

Με βάση το κατηγορητήριο, στην αγωγή που έχει καταθέσει ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη, Γουόλτερ Μέρικς, την αύξηση αυτή που έχει μυστικά επιβάλει η Mastercard την πλήρωσαν όλοι οι Βρετανοί και όχι μόνον οι κάτοχοι της κάρτας. Υπολογίζεται πως 46 εκατ. καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πληρώσει υψηλότερες τιμές στα καταστήματα, σε μία περίοδο 16 ετών. Σε πρώτο βαθμό, η αγωγή του Μέρικς είχε απορριφθεί, όμως ασκήθηκε έφεση και τώρα θα εξετασθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστικό όργανο.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ: ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΟΦΕΙΛΗ...3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΑΠΟ ΑΡΡΥΘΜΙΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΥΨΟΥΣ 8.000€ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΛΑΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ, ΣΧΕΔΟΝ 3 ΔΙΣ
Να υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις στα συνολικά 104 δις οφειλών προς την εφορία ;;;



Οταν τα παιδιά του 75χρονου Γιάννη Βέργη προσπάθησαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα για τον πατέρα τους, ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και είναι κατάκοιτος, διαπίστωσαν πώς το ΑΦΜ του έχει μπλοκαριστεί λόγω οφειλής στην ΔΟΥ Ηρακλείου. «Ξέραμε πως ο πατέρας μας είχε ένα αρρύθμιστο χρέος από παλαιότερη εποχή, γύρω στα 8.000 ευρώ και φανταστήκαμε πως αυτό ήταν που δημιουργούσε το πρόβλημα» λέει στο ekriti ο Χρήστος Βέργης, γιος του 75χρονου.

Όταν όμως ο ίδιος αναζήτησε στα αρχεία της εφορίας το ακριβές ύψος της οφειλής του πατέρα του, διαπίστωσε έκπληκτος πως το οφειλόμενο ποσό άγγιζε τα… 3 δισεκατομμύρια ευρώ! Για την ακρίβεια 2.934.702.861,33 ευρώ. Αν και οι υπάλληλοι της εφορίας επιβεβαίωσαν πολύ γρήγορα πως πρόκειται για λάθος, η περιπέτεια της οικογένειας δεν σταμάτησε εκεί.

Τα μέλη της οικογένειας, επί τουλάχιστον πέντε μήνες δεν μπορούν να πάρουν την φορολογική ενημερότητα για τον πατέρα τους καθώς όπως τους ενημέρωσαν, δεν αρκούσε μόνο η διαπίστωση του λογιστικού λάθους. Θα έπρεπε όλες οι φορολογικές υπηρεσίες της χώρας να διαπιστώσουν όντως ότι πρόκειται περί λάθους, ότι δεν έχουν εκκρεμότητα με τον συγκεκριμένο φορολογούμενο και να εκδώσουν σχετική βεβαίωση περί μη οφειλής.

Μάλιστα το θέμα έφτασε μέχρι την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία ζήτησε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τελωνεία. Υπηρεσίες Ειδικών Ελέγχων, Διεύθυνση Εισπράξεων, Διεύθυνση Εσόδων κτλ) να πιστοποιήσουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατό να υφίσταται τέτοιο χρέος σε ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑΒΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΛΟΓΩ...SPV !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/spv.html



Όλη μέρα συζητούν για τα SPVs

Πανικός έχει καταλάβει τα μεσαία και προς τα κάτω διοικητικά στελέχη των τραπεζών, τα οποία εργάζονται στις κεντρικές μονάδες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όλη την ημέρα ασχολούνται με το αν θα μετακινηθούν στα SPVs και, όπως πληροφορείται η στήλη, οι μικρότεροι στην διοικητική πυραμίδα έχουν κατεβάσει τα μολύβια… Το θέμα είναι σοβαρό και, όπως μαθαίνουμε, οι διοικήσεις σχεδιάζουν ήδη πακέτα προνομίων προκειμένου να δελεάσουν τουλάχιστον τα δυνατά στελέχη…

PWC: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!


Εταιρείες Ζombie το 26% του συνόλου των επιχειρήσεων που επιβίωσαν

Στα 10 χρόνια της κρίσης, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε αλλά δεν μεταρρυθμίστηκε, σύμφωνα με μελέτη της PwC Ελλάδας.

Ως πρώτη αντίδραση στη μειωμένη ζήτηση της αγοράς και τη συμπίεση του κύκλου εργασιών, οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με την PwC, προέβησαν στη μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 11% και των επενδύσεων κατά 57%, προσαρμόζοντας το λειτουργικό τους μοντέλο.

Ενώ η κερδοφορία των επιχειρήσεων μειώθηκε αρχικά, κατέληξε να ανακάμπτει σε προ-κρίσης επίπεδα. Οι επιχειρήσεις επεκτάθηκαν σε νέες αγορές και αύξησαν τις εξαγωγές τους κατά 12 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η οικονομική δραστηριότητα μετατοπίστηκε σε χαμηλότερης προστιθέμενης αξίας κλάδους.

Οι εταιρείες “Ζombie” (που παρουσιάζουν μείωση εσόδων, μηδενική ή αρνητική κερδοφορία και μη βιώσιμο δανεισμό) παρουσιάζουν ανθεκτικότητα, κατέχοντας μερίδιο της τάξης του 26% επί του συνόλου των επιχειρήσεων που επιβίωσαν, με δάνεια που αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ και οφειλές προς τρίτους ύψους 10 δισ. ευρώ.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΠΟΙΑ ΛΑΘΗ "ΣΥΓΧΩΡΕΙ" Η ΕΦΟΡΙΑ !!!




Πότε δεν επιβάλλονται πρόστιμα 100 - 500 ευρώ για παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων

Σύνηθες φαινόμενο τα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις τα οποία κοστίζουν σίγουρα σε ταλαιπωρία του υπόχρεου, αλλά και σε πρόστιμα.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις κατά τις οποίες τα λάθη «συγχωρούνται» και οι δηλώσεις διορθώνονται χωρίς πρόστιμα. Αυτό ισχύει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά καθοριστική σημασία έχει ο χρόνος υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης.

Η νομοθεσία παρέχει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα διόρθωσης των λαθών που πιθανόν έγιναν κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.

Ταυτόχρονα η νομοθεσία προβλέπει ότι για κάθε τροποποιητική ή συμπληρωματική δήλωση, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ, για τα φυσικά πρόσωπα, 250 ευρώ, για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία και 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικό βιβλία.

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ: ΘΑ ΠΑΕΙ 3€ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ;;;

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΨΗΤΟΠΩΛΩΝ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ...
Αυξήσεις που θα ξεκινήσουν από 1 Μαΐου !!!




Στα 3 ευρώ θα πωλείται από την 1η Μαΐου το τυλιχτό σουβλάκι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης εκπρόσωπος του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών λόγω της αύξησης της τιμής του κρέατος διεθνώς.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πολύζο από την 1η Μαρτίου η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, οδηγεί τους συναδέλφους του στην απόφαση να υπάρξει αύξηση στην τιμή προκειμένου, όπως υποστήριξε, να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος αλλά και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROBANK !!!



Τι γράφει ο lobbystas.gr :


Aμετάκλητα έκλεισε με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η υπόθεση για χιλιάδες δανειολήπτες που είχαν πάρει δάνειο σε ελβετικό φράγκο.

Το ανώτατο δικαστήριο, με σημαντική πλειοψηφία, έκρινε ότι ο όρος των δανειακών συμβάσεων για αποπληρωμή σε ευρώ ή ελβετικό φράγκο με βάση την τρέχουσα ισοτιμία είναι δηλωτικός όρος και ως εκ τούτου δεν υπόκειται σε έλεγχο καταχρηστικότητας.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου σημαίνει ότι περί τους 70.000 δανειολήπτες, οι οποίοι εκτιμάται ότι έχουν συνάψει δανειακές συμβάσεις σε ελβετικό φράγκο, καλούνται να αποπληρώσουν τα δάνειά τους με βάση την τρέχουσα ισοτιμία, και όχι εκείνη που ίσχυε κατά το χρόνο κατάρτισης της σύμβασης με την τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της ανατίμησης του νομίσματος, έχουν δει το αρχικό κεφάλαιο του δανείου τους να αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η υπ΄ αριθμόν 4/2019 απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου , η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη, έχει δεσμευτική ισχύ για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, αφού τα κατώτερα δικαστήρια θα κληθούν να εκδώσουν αποφάσεις σύμφωνες κατά περιεχόμενο με αυτή της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση ουσιαστικά δικαιώνει τις Τράπεζες, καθώς κρίνει ότι οι δανειολήπτες δεν παραπλανήθηκαν, αλλά είχαν επαρκώς ενημερωθεί από τους υπευθύνους για τους ενδεχόμενους κινδύνους και είχαν αποδεχθεί και τον επίμαχο όρο που κρίθηκε δηλωτικός και συνεπώς εκφεύγει του ελέγχου καταχρηστικότητας.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: "ΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ" ΑΠΟ FUNDS ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΓΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ;;;




Ε.Π.Κ. Κρήτης: “Κινητά συνεργεία” επιστρατεύουν τα funds για τα κόκκινα δάνεια και στην Κρήτη


Καταγγελίες καταναλωτών δέχεται η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης για “συνεργεία” που επιστρατεύουν τα “funds”, τα οποία κλείνουν ραντεβού με οφειλέτες σε καφετέριες, επιχειρώντας να κλείσουν “συμφωνία” για τα “κόκκινα δάνεια”.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι “στα ραντεβού αυτά προσπαθούν να τους “πλασάρουν” ένα εικονικό χρέος και να προσπαθούν να τους πείσουν με όπλα το γενναίο “κούρεμα” και την αποφυγή του πλειστηριασμού”.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ένωση Καταναλωτών, “κλήθηκε δανειολήπτης έμπορος σε καφετέρια του Ρεθύμνου, από δύο κυρίες που εκπροσωπούσαν Εταιρεία με έδρα την Ιρλανδία και εκπροσώπηση από την Αθήνα, να κουβεντιάσουν για χρέος 100.000 ευρώ. Η πρόταση της εταιρείας ήταν ρύθμιση του χρέους με άμεση καταβολή 9.500 ευρώ. Όταν ο οφειλέτης ζήτησε γραπτή την πρόταση, η απάντηση ήταν “ό,τι άκουσες …”.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟλΑΠ ΔΑΝΕΙΑ CHF: ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΜΜΕ !!!


ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ !!! ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !!!


ΒΟΜΒΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ !!!




Συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, o γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.


Σύμφωνα με έκτακτο ρεπορτάζ του Open TV, ο κ. Λυκουρέζος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και μετά τα όσα είπε, αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.


Δείτε το βίντεο:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΨΙΘΥΡΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...
Η πλειοψηφία της ολομέλειας δεν υιοθέτησε την πρόταση του αντιεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή ο οποίος ήταν υπερ των δανειοληπτών(και ειδικότερα της δανειολήπτριας της οποίας η υπόθεση έφτασε στον ΑΠ) επικαλούμενος απόφαση του Ευρωδικαστηρίου !!!



Τι γράφει το mononews.gr :


Τέλος στις ελπίδες χιλιάδων δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο έβαλε σήμερα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπως είχε κάνει γνωστό ήδη από τις 19 Μαρτίου το mononews.gr και η δημοσιογράφος Ευγενία Τζώρτζη.

Με σημαντική πλειοψηφία οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι ο όρος των δανειακών συμβάσεων για αποπληρωμή σε ευρώ ή ελβετικό φράγκο με βάση την τρέχουσα ισοτιμία είναι δηλωτικός όρος και ως εκ τούτου δεν υπόκειται σε έλεγχο καταχρηστικότητας.

Συνεπώς, 70.000 δανειολήπτες θα πρέπει να συνεχίσουν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία και όχι με αυτή που ίσχυε κατά τη σύναψη του δανείου τους.

Λόγω της ανατίμησης του νομίσματος, έχουν δει το αρχικό κεφάλαιο του δανείου τους να αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΠΕΡΟΥ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ !!!

ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Ο πρώην πρόεδρος του Περού Άλαν Γκαρσία άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, αφού νωρίτερα αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, όταν αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς Odebrecht.



«Ο Άλαν Γκαρσία απεβίωσε», ανακοίνωσε ο Ομάρ Κεσάδα, ο γενικός γραμματέας του κόμματος του πρώην προέδρου.

Ο 69χρονος Γκαρσία, που υπηρέτησε δύο προεδρικές θητείες (1985-1990 και 2006-2011) απέρριπτε τις κατηγορίες σε βάρος του.

Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του γύρω στις 6.30 χθες το πρωί για να τον συλλάβουν κατόπιν δικαστικής εντολής για μια υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που συνδέεται με το σκάνδαλο του βραζιλιάνικου κολοσσού Odebrecht. Μέσα σε μια δεκαετία η κατασκευαστική εταιρεία είχε δώσει μίζες συνολικού ύψους 788 εκατομμυρίων δολαρίων σε δέκα χώρες της λατινικής Αμερικής για να εξασφαλίσει συμβάσεις. Η Odebrecht παραδέχτηκε ότι δωροδόκησε αξιωματούχους στο Περού με το ποσό των 29 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2005 μέχρι το 2014.

ΒΕΝΖΙΝΗ, DIESEL, ΥΓΡΑΕΡΙΟ Ή ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ;;; ΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ !!!




Ποιο καύσιμο συμφέρει και γιατί

Τι γράφει το insider.gr :


Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για τα καύσιμα, τις τιμές τους και τις περιβαλλοντικές συνέπειές τους. Ποια είναι όμως η αλήθεια και τι τελικά συμφέρει τους οδηγούς των αυτοκινήτων;

  • Το θρίλερ με την τιμή της βενζίνης

Η βενζίνη ως το πιο δημοφιλές καύσιμο εδώ και χρόνια στην Ελλάδα χάνει μέρα με την ήμερα μερίδιο της αγοράς της, λόγω των διαρκών ανατιμήσεων και της «τσουχτερής» τιμής που έφτασε τα υψηλοτέρα επίπεδα όλων των εποχών το τελευταίο διάστημα, παραμένοντας μέχρι και σήμερα στο 1,60€/lt στην Αττική.

Σε σύγκριση με το diesel, βεβαίως, υπερτερεί ως προς κάποια σημεία, όπως το υψηλότερο ενεργειακό δυναμικό, την καλύτερη αίσθηση στην σπορ οδήγηση και την απόδοση στους κινητήρες χαμηλού κυβισμού, ωστόσο η δυσφορία που προκαλεί στην τσέπη των οδηγών την καθιστούν απρόσιτη και καθόλου ελκυστική ως επιλογή καυσίμου, πλέον.

  • Το diesel και τα χαράτσια

ΚΛΑΙΩ !!!


ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ 50€ ΣΤΑ ATM ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Μέχρι και αναλήψεις και καταθέσεις της τάξης των 50 ευρώ από ΑΤΜs, που έγιναν τα τελευταία χρόνια εντοπίζει το ειδικό λογισμικό της Εφορίας που παρακολουθεί τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών εκατομμυρίων φορολογουμένων.




Αυτό προκύπτει από αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, που αφορούν σε υποθέσεις φορολογουμένων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και προσφεύγουν στη ΔΕΔ για αμφισβητώντας τα ευρήματα των ελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

Ανεξάρτητα από την έκβαση των συγκεκριμένων υποθέσεων, από τα αναλυτικά στοιχεία των υποθέσεων αυτών και από τις λεπτομέρειες του ελέγχου, προκύπτει ότι η Εφορία έχει τη δυνατότητα να ελέγξει και την παραμικρή κίνηση στους τραπεζικούς λογαριασμούς, όσων φορολογουμένων «βάλει στο μάτι».

Ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών γίνεται προκειμένου να εντοπιστεί εισόδημα που συνιστά προσαύξησης περιουσίας και το οποίο δεν έχει δηλωθεί.

Το έργο αυτό το έχει αναλάβει ο Αυτοματοποιημένος Έλεγχος Προσαύξησης Περιουσίας του Συστήματος Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Προϊόντων, το οποίο είναι συνδεμένο με τα αρχεία των τραπεζών ώστε να αναζητούνται και να βρίσκονται εύκολα οι τραπεζικοί λογαριασμοί καταθέσεων, τα δάνεια και οι θυρίδες όσων ελέγχονται.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΑΠΟ 32 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΩΡΕΣ !!!

ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ;;; ΔΗΛΑΔΗ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ;;;
Στοιχεία από επιπλέον 32 χώρες, μεταξύ των οποίων και κράτη που χαρακτηρίζονται φορολογικοί παράδεισοι, σχετικά με καταθέσεις και άλλες επενδύσεις Ελλήνων θα παραλάβει εντός του 2019 η ΑΑΔΕ.




Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή προβλέπεται ότι εντός του 2019 θα ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες για την ανταλλαγή στοιχείων με νέα ομάδα χωρών είτε σε κανονική βάση είτε σε εθελοντική.

Ήδη η ΑΑΔΕ και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, παραλαμβάνουν σταδιακά στοιχεία από 106 χώρες και τώρα η πλαίσιο δράσης διευρύνεται σημαντικά.

Η συνεργασία αυτή διευκολύνει τις ελληνικές αρχές που ψάχνουν και συγκεκριμένες υποθέσεις σκανδάλων και ξεπλύματος χρήματος, όπως είναι της Siemens, της Novartis, των Εξοπλιστικών κ.λπ.

Δηλαδή όταν αναζητούνται καταθέσεις ή άλλες επενδύσεις, π.χ. για ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της Novartis, η διαδικασία αναζήτησης καταθέσεών του στις 138 χώρες είναι πλέον εύκολη υπόθεση, αφού οι τοπικές αρχές κάθε χώρας κοινοποιούν τα σχετικά στοιχεία που κατέχουν.

Μεταξύ των νέων χωρών, που θα ανταλλάσσονται στοιχεία είναι το Λιχτενστάιν, τα νησιά Τζέρσι, Μποναίρ, Άγιος Ευστάθιος, Σάμπα, οι Νήσοι Κάιμαν οι Βερμούδες κ.λπ.

ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ...ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ : ΧΡΥΣΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ !!!

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 800.000€ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΣΥΠ ΑΕ
Το κόστος μισθοδοσίας και διοίκησης του υπερταμείου έφτασε πέρυσι τα 2,78 εκατομμύρια από 1,98 εκατ. ευρώ το 2017 !!!



Έσοδα 17 εκατ. ευρώ από μερίσματα είχε στη χρήση 2018 η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) με τα καθαρά κέρδη να προσεγγίζουν τα 13 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,1 εκατ. ευρώ στην περυσινή χρήση.

Το κόστος μισθοδοσίας και διοίκησης του υπερταμείου έφτασε πέρυσι τα 2,78 εκατομμύρια από 1,98 εκατ. ευρώ το 2017.

Στην έκθεση της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο της χρήσης του 2018 περιγράφονται αναλυτικά οι στόχοι που έχει θέσει στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ που ελέγχει σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ
Μεγάλες οι απώλειες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.




Aν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο κορμός της ελληνικής οικονομίας, τότε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα μικραίνει και γέρνει. Σύμφωνα με την έρευνα για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρουσίασε χθες η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, ο αριθμός των επιχειρήσεων ήταν μικρότερος το 2016 κατά -9,4% σε σύγκριση με το 2008. Από 942.671 επιχειρήσεις το 2008, 855.346 οκτώ χρόνια μετά.

Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι απώλειες ήταν πολύ μεγαλύτερες:

ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ !!!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ(ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ...ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Σε σημαντικά έσοδα υπολογίζει η ΑΑΔΕ...



Σχεδόν ένα στα πέντε οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, δηλαδή περισσότερα από ένα εκατομμύριο Ι.Χ. και μοτοσικλέτες, δεν έχει περάσει από έλεγχο στα ΚΤΕΟ.Όμως, η ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων που διατηρούν τα υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών (για τα οχήματα που έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο) και του υπουργείου Οικονομικών (για τα οχήματα που έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας) πάει από μήνα σε μήνα, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδος Αλέξανδρος Τσακίρης υποστηρίζει πως διαδοχικοί νόμοι προβλέπουν τη διασταύρωση των στοιχείων, με το τελευταίο νομοθέτημα να έχει ψηφιστεί το 2018, αλλά η ασυμβατότητα μεταξύ των δύο βάσεων δεδομένων καθυστερεί τις διασταυρώσεις και τον εντοπισμό όσων αποφεύγουν τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους. Μάλιστα ενώ κατά τη διάρκεια του 2018 είχε υπάρξει σχετική αύξηση της προσέλευσης στα ιδιωτικά και δημόσια ΚΤΕΟ, επειδή υπήρχε ο φόβος της διασταύρωσης εντός του έτους και του προστίμου, τώρα η κατάσταση «έχει χαλαρώσει», επισημαίνουν από το υπουργείο Υποδομών.

FAZ: ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000€ ΣΕ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤ, ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ
13 από τους 25 μέλη του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν πάνω από 100.000 ευρώ σε καταθετικούς λογαριασμούς σε τράπεζα που βρίσκεται υπό την εποπτεία τους.



13 από τους 25 κορυφαίους τραπεζικούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έχουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες, οι οποίες εποπτεύονται από την ΕΚΤ. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκρούσεις συμφερόντων.

Για να αποκαλυφθούν και να αποφευχθούν ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων, οι ανώτεροι κεντρικοί τραπεζικοί έπρεπε να εμφανίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Τα στοιχεία των 25 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δείχνουν ότι οι μισοί από αυτούς διαθέτουν σχετικά υψηλό επίπεδο ρευστότητας. 13 μέλη του Δ.Σ., συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έχουν πάνω από 100.000 ευρώ σε καταθετικούς λογαριασμούς σε τράπεζα που βρίσκεται υπό την εποπτεία της ΕΚΤ.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο, εκτός από τον κ. Ντράγκι, λογαριασμούς με περισσότερες από 100.000 ευρώ έχουν επίσης, ο Μπενουά Κερέ, ο Ιβ Μερς και ο επικεφαλής οικονομολόγος Πέτερ Πράετ. Αυτό προκύπτει από το σύνολο των 82 σελίδων εγγράφων όλων των συμβούλων της ΕΚΤ, τα οποία δημοσίευσε πρόσφατα η ίδια στην ιστοσελίδα της (αν και αρκετά καλά κρυμμένη). Ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, δεν έχει τόσο υψηλές καταθέσεις, έχει όμως ο Γάλλος Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, ο Έλληνας Γιάννης Στουρνάρας, ο Κύπριος Κωνσταντίνος Ηροδότου όπως επίσης και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Ιγνάσιο Βίσκο. Το όριο των 100.000 ευρώ είναι σημαντικό, διότι οι καταθέσεις προστατεύονται από το νόμο μόνο μέχρι αυτό το όριο – πέραν τούτου οι καταθέσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση εξυγίανσης μιας τράπεζας για την κάλυψη απωλειών.

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ
Αθωώθηκε ομόφωνα η εφημερίδα Δημοκρατία στο εφετείο.



Κατέρρευσε πανηγυρικά στο Εφετείο η προσπάθεια της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, να φιμώσει τις δημοσιογραφικές φωνές που ελέγχουν τις σχέσεις της με το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση το Εφετείο Αθηνών έκρινε χθες αθώους τον εκδότη και τα διευθυντικά στελέχη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» ως προς το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, με το σκεπτικό ότι οι αποκαλύψεις της εφημερίδας έγιναν με κίνητρο το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Η κυρία Στουρνάρα είχε μηνύσει την «κυριακάτικη δημοκρατία» για κείμενο του 2016 που είχε τον τίτλο «Τείχος προστασίας για τη σύζυγο του σκληρού Στουρνάρα με τα 1.602.652 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ». Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρουσιάστηκε εκτενώς από την πλευρά της υπεράσπισης το πόρισμα-καταπέλτης του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, που εντόπισε σειρά παρατυπιών στη σύμβαση που υπέγραψε η κυρία Νικολοπούλου με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θυμίζουμε ότι η εταιρία της είχε αναλάβει σε σύμπραξη με άλλον ιδιώτη διαφημιστική καμπάνια πρόληψης του καρκίνου, αν και δεν επρόκειτο για μεταδιδόμενο νόσημα! Επιπλέον, όπως προέκυψε, «εξαφανίστηκαν» μυστηριωδώς κρίσιμα έγγραφα της σύμβασης και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν οι ελεγκτές.

Με βαλίτσα

ΔΙΚΗ SIEMENS: ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ...ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ 1.000.000 ΜΑΡΚΑ ΤΗΣ "ΧΟΡΗΓΙΑΣ" SIEMENS ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ»
Σε ποια/ποιες τσέπες μπήκαν λοιπόν ;;; Ποιοι τσέπωσαν και τα συνολικά 94.000.000 μάρκα που δόθηκαν μίζες μόνο για το έργο της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ ;;;





«Ο Τσουκάτος είπε ψέμματα ότι δεν είχε επαφές με τον Χριστοφοράκο πριν το 1998...»


Την ενοχή 11 πρώην στελεχών του ΟΤΕ, καθώς και άλλων κατηγορουμένων της υπόθεσης, ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Ελένη Σκεπαρνιά. Η ίδια συνέχισε την αγόρευσή της στη δίκη της Siemens και αναφερόμενη στον Θ. Τσουκάτο, για τον οποίο είχε ζητήσει νωρίτερα την αθώωσή του από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε δωροδοκία αγνώστων υπαλλήλων, είπε πως τα χρήματα που έφτασαν στα χέρια του μέσω παρένθετων προσώπων δεν κατέληξαν ποτέ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Κατά την εισαγγελέα μάλιστα, ο πάλαι ποτέ στρατηγός του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να πει τα περί χορηγίας, ώστε να καλύψει με σχετικά ανώδυνο τρόπο τον δικό του χρηματισμό καθώς και άλλων προσώπων. Όπως είπε η κ. Σκεπαρνιά, ο κ. Τσουκάτος προέβαλλε αυτό τον ισχυρισμό «γιατί ήταν πλημμέλημα η χορηγία στο κόμμα που ήδη είχε παραγραφεί».

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή αγόρευσή της η εισαγγελέας, ανέφερε πως η ζημία του ΟΤΕ από τη σύμβαση 8002 με την Siemens για την ψηφιοποίηση των κέντρων του Οργανισμού, ήταν κατά πολύ περισσότερη από τα 69 εκ. ευρώ που διατέθηκαν σε μίζες. Και αυτό – σύμφωνα με την εισαγγελέα - λόγω της πλημμελούς άσκησης καθηκόντων των στελεχών του ΟΤΕ τόσο κατά την κατάθεση όσο και κατά την εκτέλεση της σύμβασης.

Ωστόσο, η κ. Σκεπαρνιά επισήμανε πως η επιλογή της Siemens για το έργο της ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ ήταν τεχνικά και οικονομικά ορθή, αφού ο Οργανισμός είχε τεχνολογική εξάρτηση από τη γερμανική εταιρία λόγω προγενέστερων συμβάσεων. Όμως, κατά την εισαγγελέα για το έργο αυτό ο ΟΤΕ κατέβαλλε πολύ μεγαλύτερο ο τίμημα από εκείνο που θα μπορούσε να πετύχει. Χαρακτηριστικά όπως ανέφερε, η εισαγγελέας το αρχικό κόστος του έργου από 158 δισ. δραχμές εκτινάχθηκε στα 236 δισ. δραχμές, εξαιτίας ενεργειών των στελεχών του ΟΤΕ που λειτούργησαν επ' ωφελία της Siemens.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦ.ΤΑΜΕΙΑ: ΟΙ 8 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ !!!




Οκτώ κατηγορίες οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, την οποία προβλέπει νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται από μέρα σε μέρα να καταθέσει το Υπουργείο Εργασίας στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι ασφαλιστικές οφειλές οι οποίες θα μπορούν να εξοφληθούν σε έως 120 ισόποσες μηνιαίες δόσεις θα είναι οι οφειλές των ελευθέρων επαγγελματιών, των αγροτών και των εργοδοτών, οι οφειλές από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές, από περισσότερες αιτίες, οι οφειλές που έχουν ενταχθεί σε παλιότερες "ενεργές" ρυθμίσεις, οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης και οι ασφαλιστικές οφειλές όσων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Αναλυτικότερα, στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν :

1. Οφειλές μη μισθωτών

Το σύνολο των οφειλών των μη μισθωτών ασφαλισμένων, που δημιουργήθηκαν έως και 31.12.2018, με τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκους λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής, δύναται να υπαχθεί στη ρύθμιση του παρόντος. Κύρια οφειλή που δημιουργήθηκε από 1.1.2002 έως και 31.12.2016, επανυπολογίζεται, ανάλογα προς τον κλάδο ασφάλισης στον οποίο αφορά, σύμφωνα με ποσοστά υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών του νόμου Κατρούγκαλου (σ.σ. 20% για κύρια ασφάλιση). Ως βάση υπολογισμού ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, όπως ίσχυε κατά την 31.12.2018 (σ.σ 586 ευρώ/μήνα). Οι πάσης φύσεως προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκοι λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής κύριας οφειλής που δημιουργήθηκε από 1.1.2002 έως και 31.12.2016, επανυπολογίζονται επί του ποσού της κύριας οφειλής που προκύπτει. Ο επανυπολογισμός των προηγούμενων εδαφίων λαμβάνει χώρα κατόπιν επιλογής του οφειλέτη. Στους οφειλέτες που υπάγονται στη ρύθμιση, παρέχεται έκπτωση 85% επί των πάσης φύσεων προσαυξήσεων, προσθέτων τελών και τόκων λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής, όπως υπολογίζονται σύμφωνα με την παρ. 1 έως την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση. Η συνολική οφειλή που προκύπτει καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις που δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 120. Το ελάχιστο ποσό της οριζόμενης μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 50 ευρώ.

2. Οφειλές προς ΟΓΑ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ & Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ !!!




της Αναστασίας Σκανδάλη*

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4605/2019 ο οποίος περιλαμβάνει πέραν των των διατάξεων για την προστασία του εμπορικού απορρήτου αλλά και τον περιορισμό της ευθύνης των εταίρων αστικών εταιρειών, τις νέες διατάξεις για την προστασία της κύριας κατοικίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 84 του νόμου, η ισχύς των νέων διατάξεων αρχίζει την 30η Απριλίου 2019.

Οι προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να πληροί σωρευτικά ένας δανειολήπτης προκειμένου να ενταχθεί στο νέο πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας είναι οι ακόλουθες:

Καταρχήν θα πρέπει να επρόκειτο για φυσικό πρόσωπο με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα το οποίο έχει εμπράγματο δικαίωμα αποκλειστικής ή κατ’ ιδανικό μερίδιο κυριότητας, πλήρους ή ψιλής, ή επικαρπίας σε ακίνητο, το οποίο αποτελεί την κύρια κατοικία του και βρίσκεται στην Ελλάδα.

Η αξία της προστατευόµενης κύριας κατοικίας, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, δεν υπερβαίνει τα 175.000 ευρώ, αν στις οφειλές περιλαµβάνονται επιχειρηµατικά δάνεια, και τα 250.000 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση.

Το οικογενειακό εισόδηµα του αιτούντος φυσικού προσώπου, κατά το τελευταίο έτος, για το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής φορολογικής δήλωσης, δεν υπερβαίνει τα 12.500 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 8.500 ευρώ για τον σύζυγο και κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώµενο µέλος και µέχρι τα τρία εξαρτώµενα µέλη.

Αν το σύνολο των οφειλών υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, η ακίνητη περιουσία του αιτούντα, του συζύγου του και των εξαρτώµενων µελών, πέραν της κύριας κατοικίας του αιτούντα, καθώς και τα µεταφορικά µέσα του αιτούντα και του συζύγου του, έχουν συνολική αξία που δεν υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ !!!




Σε προχθεσινό άρθρο του Spiegel ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος λέει ξεκάθαρα πως η χώρα του στηρίζει την παγκόσμια εγκληματικότητα, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, καθώς επίσης κάθε είδους κακοποιά στοιχεία – ενώ δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να αιτιολογήσει από πού έχει τα χρήματα ή τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά, αντίθετα, το κράτος πρέπει να αποδείξει πως τα χρήματα είναι προϊόν απάτης ή διαφθοράς.


«Η Γερμανία συνεχίζει να είναι ο παράδεισος των γκάνγκστερ – ειδικά στον κλάδο των ακινήτων, στον οποίο διεξάγεται κυριολεκτικά πάρτι με μαύρα χρήματα. Χρειαζόμαστε επιτέλους ένα σχέδιο εναντίον του ξεπλύματος μαύρου χρήματος» (F. de MASI, οικονομικός εμπειρογνώμονας στη γερμανική Βουλή).

Επικαιρότητα

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί ακόμη μία φορά στη χώρα που απαξιώνει μεθοδικά τα περιουσιακά μας στοιχεία με τα μνημόνια, μας ληστεύει κυριολεκτικά, ενώ δρομολογεί την υφαρπαγή της Ελλάδας και σχεδιάζει το διαμελισμό της μέσω της Μακεδονίας – στη Γερμανία και στη θηριώδη διαφθορά της . Σε ένα κράτος δηλαδή που χαρακτηρίσαμε ως τον παράδεισο του μαύρου χρήματος, της φοροδιαφυγής και της απάτης – με κέντρο βάρους την αυτοκινητοβιομηχανία της, καθώς επίσης τις τράπεζες, όπου η αιχμή του δόρατος είναι η Deutsche Bank που η ίδια η γερμανική αστυνομία την αποκάλεσε εγκληματική συμμορία.

Μία τράπεζα που έχει ήδη πληρώσει 18 δις $ σε πρόστιμα, κατηγορήθηκε μεταξύ πολλών άλλων για συμμετοχή στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 200 δις € της DANSKE Bank (έδρα της το βασίλειο της διαφθοράς, η Δανία), ενώ εκκρεμούν εναντίον της πάνω από 6.000 αγωγές και μηνύσεις – με έδρα της την πιο βρώμικη χώρα του πλανήτη, η ιστορία της οποίας μοιάζει χωρίς καμία διάθεση υπερβολής με ποινικό μητρώο.

ΒΟΥΛΗ: ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ !!! ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ !!!

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ, ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ...)ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Δεν είναι μόνο οι γερμανικές οφειλές του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και εκείνες του Πρώτου, αφού οι Γερμανοί δεν έχουν αποπληρώσει 9 δις ευρώ(σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ) που οφείλουν στη χώρα μας !!!





Ξεκινάει η διαδικασία διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών από την Ελληνική κυβέρνηση με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής.

Σήμερα λοιπόν, η Βουλή αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση "να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες", με την διαδικασία να ξεκινά με ρηματική διακοίνωση προς την Γερμανική κυβέρνηση για τις διεκδικήσεις των Γερμανικών οφειλών από την Ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθεί η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων προς την Ελληνική Κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων βάσει νόμιμων διαδικασιών, μια απόφαση που κοινοποιείται και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σύμφωνα με την από 16 Απριλίου 2019 απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, με την οποία έγινε δεκτή, με ευρεία πλειοψηφία, η πρόταση του Προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό).

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ !!!

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: "ΜΠΑΛΑΚΙ" ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ DOBANK HELLAS ΣΤΗΝ DOVALUE HELLAS
Αφορά το πακέτο κόκκινων δανείων εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ανέλαβε προς διαχείριση η doBank προ μηνών.




Ακολουθούν οι ανακοινώσεις της Εθνικής και της Τράπεζας Πειραιώς:


Η ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», που εδρεύει στην οδό Αμερικής αρ. 4, Τ.Κ. 105 64, Αθήναι (στο εξής «Τράπεζα»), μετά από προηγούμενη σχετική ενημέρωση (δημοσιευθείσα στο αυτό ενημερωτικό μέσο – εφεξής η «Προηγούμενη Ενημέρωση»), έχει αναθέσει σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του ν. 4354/2015, ως ισχύουν, τη διαχείριση των οφειλών που αφορούν σε ορισμένες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (εφεξής οι «Οφειλές»), στην αλλοδαπή τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «doBank S.p.A.», ενεργούσα μέσω του ελληνικού υποκαταστήματός της (η «dobank Hellas»).

Η Τράπεζα δια της παρούσας ανακοινώνει ότι η doBank Hellas, ως διαχειριστής των Οφειλών, θα αντικατασταθεί πλήρως ως προς τη σχετική διαχείριση από την εταιρεία με την επωνυμία «doValue Hellas Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» και τον διακριτικό τίτλο «doValue Hellas» (η «doValue Hellas»). Η doValue Hellas είναι ανώνυμη εταιρεία συσταθείσα κατά το ελληνικό δίκαιο, εγγεγραμμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), με αριθμό καταχώρισης 145308001000, με έδρα στη διεύθυνση Λεωφ. Κηφισίας 66, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι, Αττικής, και με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου 800936246 (ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών), έχει, δε, λάβει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος (η «ΤτΕ»), ως εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από πιστώσεις.

Συνεπεία των ανωτέρω:

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ "ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ" ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΜΟΛΙΣ 8,1%
Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο προχωρά πλέον μόνο σε στοχευμένες ενέργειες.



Τι γράφει το sofokleousin.gr :


Η εφορία διαγράφει χρέη δεκάδων δισ. ευρώ, τα οποία αδυνατεί να τα εισπράξει με τη συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών να αφορά σε μεγαλοοφειλέτες. Ήδη έχει διαγράψει οφειλές άνω των 18 δις. ευρώ, και φέτος σκοπεύει να διαγράψει επιπλέον 4,5 δις. ευρώ.

Σταδιακά, το συνολικό ποσό των χρεών που θα διαγραφεί, αναμένεται θα φτάσει στο ποσό των 95 δισ. ευρώ, καθώς απλά δεν πρόκειται να εισπραχθεί ποτέ!

Άλλωστε όπως αποκάλυψε το Σin, μόλις 79 ΑΦΜ (ιδιώτες ή εταιρείες) χρωστούν ποσό ύψους 34,2 δις. ευρώ! Ακόμη, 8.014 ΑΦΜ, με οφειλές έκαστος πάνω από 1 εκατ. ευρώ, χρωστάνε στο δημόσιο συνολικό ποσό ύψους 84 δισ. ευρώ, από το συνολικό ποσό των 104,4 δισ. ευρώ!

Αντίθετα, συνεχίζει να διεκδικεί και πυκνώνει τα μέτρα εναντίον των σχετικά μικρών οφειλετών, καθώς η είσπραξη των μικρών χρεών είναι ευκολότερη. Οι μεγάλες οφειλές προέρχονται βασικά από επιχειρήσεις που χρεοκόπησαν και άφησαν τεράστια φέσια στο δημόσιο, ενώ βέβαια, δεν χρεοκόπησαν και σε προσωπικό επίπεδο οι επιχειρηματίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, που προέρχονται από τον απολογισμό του 2018, το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο χρέος των ιδιωτών προς το δημόσιο την 01/01/2019 διαμορφώθηκε σε 104.365,0 εκατ. ευρώ. Όμως, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος, αφαιρούμενων των χαρακτηρισμένων ως ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών, διαμορφώνεται σε 86.255,9 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, έχει διαγραφεί, χαρακτηριζόμενο ως ανεπίδεκτο είσπραξης ποσό ύψους 18,1 δις. ευρώ. Επίσης, για το 2019, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό ως ανεπίδεκτων είσπραξης, χρεών ύψους 4,5 δις. ευρώ, με αποτέλεσμα, το συνολικό ποσό που θα έχει διαγραφεί στο τέλος του 2019, να φτάσει στο ποσό των 22,6 δις. ευρώ. Το 2018 διαγράφηκε ποσό ύψους 4,6 δισ. ευρώ και το 2017 οι διαγραφές έφτασαν σε 4,5 δισ. ευρώ.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο "THANASIS" !!!


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ...ΧΙΟΝΙ !!!



ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΟΥ UCLA

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν την πρώτη στον κόσμο συσκευή που δημιουργεί ηλεκτρισμό από την πτώση του χιονιού. Η συσκευή, που καθιστά περιττές τις μπαταρίες, είναι φθηνή, μικρή, λεπτή και εύκαμπτη σαν φύλλο πλαστικού, ενώ προορίζεται κυρίως για απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές. 

Οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος 'Αντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ενεργειακής νανοτεχνολογίας "Nano Energy", ονόμασαν τη συσκευή «τριβοηλεκτρική νανογεννήτρια με βάση το χιόνι» (TENG). Η συσκευή, που παράγεται από τρισδιάστατο εκτυπωτή, μπορεί να παράγει 0,2 mW (μιλιβάτ), ανά τετραγωνικό μέτρο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟ "ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ" ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤA SPV !!!

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
«Τρέμουν» τα SPV οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.



Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τους τελευταίες μήνες στους κόλπους των συστημικών τραπεζών, εν όψει της δημιουργίας οχημάτων ειδικού σκοπού (SPV) για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων έως τα μέσα του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, στα τμήματα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων και των τεσσάρων τραπεζών έχει σημάνει… συναγερμός, αφού οι διοικήσεις δεν έχουν κρύψει τις προθέσεις τους να αποσχίσουν τα NPEs από το ενεργητικό των τραπεζών και μαζί με αυτά χιλιάδες υπαλλήλους.

Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες θα έχουν διπλό όφελος: αφενός πετυχαίνουν ταχεία εξυγίανση του ισολογισμού τους από τα NPEs και αφετέρου μειώνουν δραστικά τον αριθμό του προσωπικού τους, παράλληλα με τη συρρίκνωση του δικτύου τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες σκοπεύουν να δώσουν κίνητρα στους υπαλλήλους τους για να αποδεχθούν αυτή τη «μεταγραφή», τα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνουν δελεαστικά πακέτα εθελούσιας αποχώρησης καθώς και σύμβαση τουλάχιστον 10 ετών στο SPV.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΙΔΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΙΣ 19 & 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ !!!

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ TARGET2
Η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων διατραπεζικών συναλλαγών.



Tο διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET2) θα είναι κλειστό την 19η και την 22α Απριλίου 2019, τη Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών / Διαμαρτυρομένων αντίστοιχα.

Οι ημέρες αυτές δεν συμπίπτουν με αργίες εντός της Ελληνικής Επικράτειας και συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3336/2005, είναι ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών και θα ισχύσουν οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου.

Κατά τις εν λόγω ημερομηνίες τα καταστήματα των Τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό.

Ωστόσο, θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων διατραπεζικών συναλλαγών.

ΑΙΣΧΟΣ: ΑΠΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΔ,ΚΙΝΑΛ & ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ !!!

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Μόλις 7 από τους συνολικά 27 Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές έδωσαν το παρών !!!

Σ.Σ. - Από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ το παρών έδωσε μόνο η Κ.Κούνεβα που ψήφισε υπέρ, με τους Δημήτρη Παπαδημούλη και Στέλιο Κούλογλου να είναι κι αυτοί στους απόντες. 




Τι μεταδίδει το pronews.gr :

«Mας πουλήσατε»: Οργή Ποντίων για ευρωβουλευτές NΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι: Δεν ψήφισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας!

Την οργή τους εκφράζουν τα σωματεία των Ποντίων για τους ευρωβουλευτές των κομμάτων NΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποταμι, οι οποίοι παρά τις διαβεβαιώσεις που τους έδιναν, εντούτοις δεν ψήφισαν την αναγνώριση της ποντιακής Γενοκτονίας!

Μετά τον Δ.Καιρίδη ήρθε και νέο "κτύπημα" από τη ΝΔ καθώς οι ευρωβουλευτές της μαζί με αυτούς από ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι, δεν ψήφισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ψήφισαν μόνο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Λαϊκού Συνδέσμου.

«Σε μια συνεδρίαση όπου συμμετείχαν μόνο επτά από τους 27 συνολικά Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Μάνφερντ Βέμπερ, όπως και οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι και ο Γκι Φερχόφστατ στάθηκαν στο πλευρό του Ερντογάν και καταψήφισαν την πρόταση» του καθηγητή Νότη Μαριά να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα-Ο Άλλος Δρόμος», ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και προσθέτει ότι υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης, Ελευθέριος Συναδινός.

Οι υπόλοιποι δεν έδωσαν το «παρών», σημειώνει ο Ν. Μαριάς, παρότι εδώ και 10 ημέρες είναι γνωστό το όλο ζήτημα.


Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ !!!

ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΤ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Στο συρτάρι μένει το νομοσχέδιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.



Τι γράφει το euro2day.gr :


Την ίδια στιγμή που εμφανίζεται ως άμεση κυβερνητική προτεραιότητα η ταχεία ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) στην κινητή τηλεφωνία, τινάζεται στον αέρα το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις κεραίες.

Ειδικά όταν η ανάπτυξη των δικτύων 5G απαιτεί δεκάδες χιλιάδες μικρές κεραίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και συνεπώς νέο νομοθετικό πλαίσιο, συνεργασία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με κρατικούς φορείς όπως οι δήμοι, ο ΔΕΔΔΗΕ, που διαχειρίζεται το δίκτυο με τις κολώνες της ΔEH κ.α.

Και ενώ πανευρωπαϊκά βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το μοντέλο με βάση το οποίο θα αναπτυχθούν τα δίκτυα 5G (στις 10 Απριλίου ολοκληρώθηκε δημόσια διαβούλευση για τα μικρά κεραιοσυστήματα που θα απαιτηθούν), στην Ελλάδα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) κατέρριψε ένα άλλο πανευρωπαϊκό ρεκόρ: Επί δύο-τρεις ημέρες πρωτοκολλούσαν στα γραφεία των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας τις περισσότερες από 800 κλήσεις σε ακρόαση που είχε στείλει η ΕΕΤΤ, σε κάθε μία επιχείρηση ξεχωριστά, για αντίστοιχες παραβάσεις του θεσμικού πλαισίου περί λειτουργίας των κεραιών τους! Οι εικόνες με τα φορτηγά με τα οποία διακινήθηκαν οι σχετικοί φάκελοι περιγράφονται με γλαφυρά χρώματα από το προσωπικό των εταιρειών.

ΑΠΔΠΧ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΓΙΑ "ΦΑΚΕΛΩΜΑ" ΠΟΛΙΤΩΝ !!!




Όλη η απόφαση


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε στον Όμιλο ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια), ως υπεύθυνο επεξεργασίας, πρόστιμα ύψους 20.000 και 10.000 ευρώ για παράνομη επεξεργασία, σύμφωνα με τα άρθρα 4, 5 και 7 του ν. 2472/1997 και για τη μη λήψη κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ως άνω νόμου, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για παράνομη «χαρτογράφηση πολιτών», η Αρχή εξέτασε αυτεπάγγελτα περίπτωση επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που έλαβε χώρα χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των υποκειμένων των δεδομένων και την άδεια της Αρχής, καθώς η επεξεργασία έλαβε χώρα πριν από την εφαρμογή του ΓΚΠΔ.

Την εν λόγω επεξεργασία είχαν αναθέσει με σύμβαση τα ΕΛΠΕ στην εκτελούσα εταιρία με την επωνυμία «ONE TEAM».

Μάλιστα, η εν λόγω επεξεργασία διέρρευσε στο διαδίκτυο, γεγονός που κανένας από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει.

Κατά την εξέταση της υπόθεσης, δεν διαπιστώθηκε ούτε τεκμηριώθηκε νομιμοποιητική βάση για την υπό κρίση επεξεργασία και για τον λόγο αυτό κρίθηκε παράνομη και επιβλήθηκε αντίστοιχη κύρωση στον όμιλο ΕΛΠΕ, ως υπεύθυνο επεξεργασίας.

Τέλος, κύρωση επιβλήθηκε και για τη μη λήψη μέτρων ασφαλείας για την παράνομη διαρροή στο διαδίκτυο.

SSL Certificates