.

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

(UPDATE) ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ : Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΒΙΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι ειδικοί Επιστήμονες που συμμετείχαν στην προσομοίωση βιοασφάλειας της νέας πανδημίας της Ευλογιάς των Πιθήκων (Monkeypox Pandemic), τον Μάρτιο 2021 !!!

Κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το NTI Paper:  
https://www.nti.org/.../11/NTI_Paper_BIO-TTX_Final.pdf...

Για να σταματήσετε να πιστεύετε αφελώς ότι τις πανδημίες τις φέρνει δήθεν η κλιματική αλλαγή ή ο Άγιος Βασίλης την Πρωτοχρονιά, διαβαστε στο link ολόκληρο το paper του Event της προσομοίωσης βιοασφάλειας μιας νέας παγκόσμιας επιδημίας, που διοργανώθηκε σε ανώτατο πανεπιστημιακό επίπεδο τον Μάρτιο 2021, όπου περιγράφεται λεπτομερώς - 1 χρόνο πριν - το σενάριο της εμφάνισης και της διάδοσης της ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ.

Συγκλονίζει το γεγονός ότι έπεσαν μέσα ακόμη και στον χρόνο έναρξης της πανδημίας (15/05/2022), στην συμπτωματολογία και στον αρχικό καθησυχασμό της παγκόσμιας κοινότητας που υποτίμησε τη νόσο και δεν την μεταχειρίστηκε εξ'αρχής ως πανδημία.

Ότι δλδ ακριβώς συμβαίνει σήμερα, ένα χρόνο μετά το Event της προσομοίωσης.

Με το κυριότερο όλων, ο ιός να αναφέρεται ως engineered, δλδ εργαστηριακός, ειδικά κατασκευασμένος για να μην τον πιάνουν τα υφιστάμενα εμβόλια και - ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ - με την διάδοσή του στην παγκόσμια κοινότητα να αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

Βιοτρομοκρατία.....

Το χρονοδιάγραμμα της νέας Πανδημίας

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 22/05/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


"ΔΑΓΚΩΣΑΝ" ΑΓΡΙΑ 2 ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 



Διαβάστε σχετικά και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/8000000.html

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ !!!

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ELPEDISON !!!

 


Tης Εμμανουέλας Τσουδερού

H εταιρία μέσα σε μία εβδομάδα εξέδωσε (πάλι) λογαριασμό για την ίδια περίοδο, διπλασιάζοντας τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Την απόδειξη της εγκληματικής αισχροκέρδειας των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω του μεγάλου κόλπου που ακούει στο όνομα «ρήτρα αναπροσαρμογής», αποτελεί η καταγγελία-φωτιά που έφτασε στα χέρια της «δημοκρατίας» και αφορά την ιδιωτική εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Elpedison.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη καταγγελία, και όπως προκύπτει από τους λογαριασμούς που έχουμε στα χέρια μας, καταναλωτής της Elpedison έλαβε εκκαθαριστικό λογαριασμό για την περίοδο 01/03/2022 με 01/04/2022, με ρήτρα αναπροσαρμογής που έφτανε στα 754 ευρώ και συνολικό ποσό πληρωμής 1.179 ευρώ.

Μία εβδομάδα αργότερα, όταν η εταιρία ειδοποιήθηκε πως ο συγκεκριμένος πελάτης είχε κάνει αίτηση αποχώρησης και μετακίνησης σε άλλον πάροχο, έστειλε… ξανά τον τελικό λογαριασμό, που αφορούσε ακριβώς την ίδια χρονική περίοδο, για να αλλάξει κάποια νούμερα που δεν της άρεσαν(!).

Έτσι, αντί η ρήτρα να παραμείνει στα 754, είχε ως «διά μαγείας» διπλασιαστεί (!) στα 1.421 ευρώ, χωρίς καμία απολύτως εξήγηση! Μάλιστα, το συνολικό «μαλλί» της χρέωσης, που αντιστοιχούσε σε έναν μήνα κατανάλωσης, έφτανε πλέον στα 2.219 ευρώ. Κι αυτό γιατί, εκτός από τη διπλασιασμένη ρήτρα, η εταιρία είχε υπολογίσει δύο φορές τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, οι οποίες έτσι κι αλλιώς είχαν αυξηθεί εξαιτίας του διπλασιασμού της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ είχε χρεώσει και την εμπρόθεσμη εξόφληση, αντί να υπολογίσει την έκπτωση που κανονικά αναλογεί σε αυτήν!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !!!

 


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ !!!

 


Λήγει σε 12 μέρες η παράταση που έχει δώσει ο ΕΦΚΑ σε εκατοντάδες χιλιάδες μη μισθωτούς ασφαλισμένους για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη (λήψη ασφαλιστικής ικανότητας). Αυτό στην πράξη σημαίνει πως από την 1η Ιουνίου και μετά, ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να έχουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες δεν έχουν οφειλές προς το ΚΕΑΟ καθώς και όσοι έχουν οφειλές, τις οποίες όμως έχουν ρυθμίσει.

Υπενθυμίζεται πως κατ’ εξαίρεση για φέτος, δίνεται η δυνατότητα παράτασης ασφαλιστικής ικανότητας σε όσους έχουν καταβάλει εντός του 2021 ή καταβάλλουν εντός του 2022, αναδρομικά για το έτος 2021, το ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα.

Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχουν οι μη μισθωτοί να σπεύσουν να πληρώσουν έστω τις εισφορές υγείας ή και να τις ρυθμίσουν με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Στην περίπτωση βέβαια που ο ΕΦΚΑ δεν τους δώσει από την 1η Ιουνίου ασφαλιστική ενημερότητα, παρότι δεν έχουν οφειλές, τότε υπάρχει και σχετική πλατφόρμα στην οποία μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά -χωρίς να μεταβούν σε υποκατάστημα.

Αναλυτικά, και προκειμένου να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό και δεν κατάφεραν να εντάξουν τα χρέη της πανδημίας στη ρύθμιση των 72 δόσεων, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην ψήφιση διάταξης που ορίζει ότι θα μπορέσουν να λάβουν ασφαλιστική ικανότητα, με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν από 660 έως και 792 ευρώ.

ΠΟΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ;;; Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 



Novak (Ρωσία): Οι μισοί από τους 54 πελάτες της Gazprom έχουν πληρώσει σε ρούβλια


Πλήρη αποτυχία των κυρώσεων της Ευρώπης συνεπάγεται η δήλωση του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Alexander Novak, ο οποίος υποστήριξε πως περίπου οι μισοί από τους 54 πελάτες του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank με το νέο σύστημα που απαίτησε η Μόσχα και ο πρόεδρος Vladimir Putin.

Όπως είπε ο Novak, ήδη μερικές μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει για το ρωσικό αέριο με το νέο σύστημα (με δύο λογαριασμούς ο ένας σε ευρώ/δολάρια και ο δεύτερος σε ρούβλια), ενώ ανέφερε πως η Μόσχα θα γνωρίζει σύντομα οριστικά ποιες εταιρίες πλήρωσαν και ποιες αρνήθηκαν να το κάνουν.

«Οι πληρωμές για αέριο βάσει κυρίων συμβολαίων είναι προγραμματισμένες ... και υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένες μεγάλες εταιρίες άνοιξαν ήδη λογαριασμούς, πλήρωσαν (τους λογαριασμούς αερίου) και είναι έτοιμες να πληρώσουν εγκαίρως.

Τις επόμενες λίγες ημέρες θα δούμε έναν τελικό κατάλογο του ποιος πλήρωσε σε ρούβλια και ποιος αρνήθηκε» είπε ο Novak.

Σημειώνεται πως σχεδόν όλα τα συμβόλαια προμήθειας αερίου που έχουν εταιρίες της ΕΕ με την Gazprom είναι σε ευρώ ή δολάρια με την Κομισιόν να έχει διαμηνύσει πως δεν επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμών σε ρούβλια, καθώς αυτό παραβιάζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 20 ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν ανοίξει λογαριασμούς και σε ρούβλια για την προμήθεια του αερίου.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Μόσχα διέκοψε την παροχή αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία μετά την άρνησή τους να ικανοποιήσουν την απαίτησή της οι Ευρωπαίοι αγοραστές να αρχίσουν να πληρώνουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια, προκαλώντας φόβους ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

ΣΙΓΑ ΡΕ ΩΝΑΣΗ...

 


ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ: ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ !!!

 


«Ολιγωρία και ατολμία από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας και της ενεργειακής επάρκειας της χώρας»

«Η χώρα μας βλέπει τα τρένα να περνούν σε σχέση με το θέμα της ακρίβειας Τόσο στα πετρελαιοειδή όσο και στην ηλεκτρική ενέργεια έχουμε αφήσει τις αγορές να κινούνται στον αυτόματο», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο καθηγητής ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών Ενέργειας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νικόλαος Φαραντούρης.

«Ήδη από τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή επιτροπή, ακριβώς επειδή δεν μπορούσε σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου να υιοθετηθεί μία κοινή θέση, πρότεινε προς τα κράτη-μέλη να ενεργοποιήσουν μία εργαλειοθήκη η οποία παροτρύνει τα κράτη-μέλη να πάρουν μέτρα κατά προτεραιότητα στο εσωτερικό τους και επικουρικά να δει η Ευρωπαϊκή Ένωση πώς θα μπορούσε να συμβάλει.

Τα μέτρα αυτά αφορούν σε ρυθμιστικές παρεμβάσεις εκεί που διαπιστώνονται στρεβλώσεις και υπέρογκες αναπροσαρμογές τόσο στη χονδρική όσο και στην λιανική πώληση. Επίσης είναι μέτρα φορολογικά όπως η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ και παρεμβάσεις ελεγκτικές έτσι ώστε να αποσοβηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Αυτή η παλέτα μέτρων έχει δοθεί από την ευρωπαϊκή επιτροπή εδώ και 10 μήνες και τα κράτη μέλη την έχουν υιοθετήσει στο εσωτερικό τους. Δεν περίμεναν την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τις Βρυξέλλες κάποια στιγμή να λύσει τα προβλήματά τους. Βρισκόμαστε στο Μαϊο, προσεγγίζουμε τον Ιούνη και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουνν παρθεί στιβαρά μέτρα, ούτε έχουν γίνει σοβαροί έλεγχοι σε επίπεδο της χονδρικής και λιανικής, όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όπως άλλωστε προβλέπεται και από το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Δίκαιο για την προστασία του καταναλωτή.

ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 



Η πρόεδρος της Ενωσης των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τις συνεχείς αυξήσεις της τιμής της βενζίνης.

Οι τιμές της βενζίνης «τσιμπάνε» και οι καταναλωτές έχουν φτάσει σε οριακό σημείο καθώς κάθε μέρα, παρατηρείται και μία αύξηση της τάξεως του 0,02- 0,04 ευρώ στα καύσιμα.

«Το πετρέλαιο έχει και τα 0.15 ευρώ μείον. Φανταστείτε να μην είχαμε και αυτή την επιδότηση», τόνισε η κ. Ζάγκα.

Στην Ξάνθη, η βενζίνη την Παρασκευή έφτασε στα 2,295 ευρώ, ενώ η «κατοστάρα» στα 2,475 ευρώ. Το πετρέλαιο κίνησης δε, έχει φτάσει το 1,855 ευρώ.

«Απλησίαστα» φαίνεται πως είναι και τα πρατήρια καυσίμων στα νησιά καθώς οι τιμές σημειώνουν ραγδαία αύξηση.

Ση Νάξο, η αμόλυβδη των 95 οκτανίων είναι στα 2,4 ευρώ, ενώ στην «100» η τιμή αγγίζει τα 2, 60 ευρώ. Το πετρέλαιο είναι στα 2,12 ευρώ.

Ενδεικτικά οι τιμές στα νησιά

Νίσυρος 2.61 €/λτ

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΕ 91ΧΡΟΝΗ ΛΑΡΙΣΣΑΙΑ. ΤΗΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΡΕΥΜΑ 2.700€ !!!

 



Δεν πίστευε στα μάτια της η 91χρονη Λαρισαία το ποσό του λογαριασμού της ΔΕΗ που έλαβε και δείχνει πως για το διαμέρισμά της, 75 τ.μ. πρέπει να δώσει το ποσό των 2.697 ευρώ!

Πρόκειται για εκκαθαριστικό λογαριασμό, που αφορά οικιακό τιμολόγιο και καλείτε να πληρώσει μέχρι τις 27 Μαΐου 2022. Όπως αναγράφεται στο λογαριασμοί που έλαβε η συμπολίτισσα, η οποία διαμένει στο κέντρο της πόλης, η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 2088,59 ευρώ, ενώ στον τελικό λογαριασμό της έχει γίνει και έκπτωση 419,93 ευρώ!

Η 91χρονη συμπολίτισσα λαμβάνει σύνταξη μόλις 700 ευρώ και ζεσταίνει το σπίτι της επί δεκαετίες με τον ίδιο τρόπο. Πέρυσι είχε πληρώσει στον πρώτο λογαριασμό 55ο ευρώ και στον εκκαθαριστικό περίπου 750 ευρώ, ενώ φέτος πλήρωσε την ίδια περίοδο στον πρώτο λογαριασμό 1.179 ευρώ και στον εκκαθαριστικό η λυπητερή έφτασε στα 2.700 ευρώ. Δηλαδή φέτος πρέπει να πληρώσει για το 4μηνο 3.876 ευρώ!, ενώ πέρυσι για το αντίστοιχο τετράμηνο ήταν περίπου 1.300 ευρώ.

ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ !!!

 


Έληξε η περίοδος χάριτος των 30 ημερών για την πληρωμή δύο ομολόγων 1,25 δισ. δολαρίων που ωριμάζουν το 2023 και 2028. Η χώρα χρωστά περίπου 51 δισ. δολάρια σε διεθνείς ομολογιούχους καθώς και σε διμερείς πιστωτές όπως Κίνα, Ιαπωνία και Ινδία.


Η κεντρική τράπεζα της Σρι Λάνκα επιβεβαίωσε πως η χώρα έχασε την καταληκτική προθεσμία για την αποπληρωμή ξένου χρέους, σηματοδοτώντας την πρώτη κρατική χρεοκοπία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αυτό τον αιώνα, σύμφωνα με τη Moody’s.

Η περίοδος χάριτος των 30 ημερών για τις πληρωμές δύο διεθνών κρατικών ομολόγων έληξε την Τετάρτη, αναγκάζοντας τη χώρα να μπει σε αυτό που ορισμένοι αναλυτές αποκαλούν «σκληρή» χρεοκοπία καθώς η χώρα αντιμετωπίζει οικονομική αλλά και πολιτική κρίση, γράφουν οι FT. Η τελευταία χώρα της Ασίας που αξιολογείται από τη Moody’s που χρεοκόπησε, ήταν το Πακιστάν το 1999.

Οι πληρωμές που δεν καταβλήθηκαν, αφορούν σε δύο διεθνή κρατικά ομόλογα ύψους 1,25 δισ. δολαρίων που ωριμάζουν το 2023 και 2028.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης Gotabaya Rajapaksa είπε τον περασμένο μήνα πως η Σρι Λάνκα θα σταματήσει να αποπληρώνει το διεθνές της χρέος για να διατηρήσει αποθεματικά ξένου συναλλάγματος για εισαγωγές όπως τα καύσιμα, τα φάρμακα και τα τρόφιμα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Σε απόγνωση είναι οι καταναλωτές εξαιτίας των αβάσταχτων λογαριασμών του ρεύματος, με αρκετούς πολίτες να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να βρουν το δίκιο τους. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ, Αλέξης Αλεξόπουλος.

Της ήρθε λογαριασμός 1357 ευρώ, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να είναι τα 1073

Στην εκπομπή μίλησε και η κ. Ράνια, η οποία καλείται να πληρώσει ρήτρα αναπροσαρμογής 
1073 ευρώ, για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών.

«Μου ήρθε εκκαθαριστικός λογαριασμός 1357 ευρώ, με ρήτρα 1073 για σπίτι 80 τετραγωνικών. Ζω με το γιο μου, είμαστε δύο άτομα. Φέτος έκανε πολύ κρύο. Έχουμε θέρμανση μόνο με ρεύμα. Κοίταξα και τους προηγούμενους λογαριασμούς, η κατανάλωσή μας είναι ελάχιστα πάνω σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι είχα δώσει 600 ευρώ εκκαθαριστικό. Μέσα στο λογαριασμό που ήρθε είναι και έκπτωση 393 ευρώ. Το λογαριασμό μου δεν μπορώ να τον πληρώσω», περιέγραψε η κ. Ράνια.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν έχει καμία σχέση με την κατανάλωση»

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΔΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΤΕΙΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!

 


Ένας δικηγόρος παρομοίασε τον τρόπο αντιμετώπισης του εντολέα του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με τον τρόπο που μαθητές είχαν αντιμετωπιστεί από κάποιον καθηγητή όταν τους είχε ζητήσει να πουν όχι μόνο τον αριθμό αλλά και τα ονόματα των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στη Χιροσίμα.

Το σχόλιο του αυτό κρίθηκε ότι ήταν προσβλητικό και τα εθνικά δικαστήρια της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης επέβαλαν στο δικηγόρο πρόστιμο περίπου 510 ευρώ για περιφρόνηση του δικαστηρίου. Ο δικηγόρος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), καταγγέλλοντας πως παραβιάστηκε το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης.

Η απόφαση του ΕΔΔΑ για το πρόστιμο που έλαβε ο δικηγόρος

Το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι τα εθνικά δικαστήρια δεν είχαν δώσει επαρκή βαρύτητα στο πλαίσιο στο οποίο είχε γίνει το αστείο και οι επικριτικές παρατηρήσεις και δεν είχαν παράσχει σχετική και επαρκή αιτιολογία που να δικαιολογεί την παρέμβαση στο δικαίωμα του προσφεύγοντος στην ελευθερία της έκφρασης.

«H ποινή του προσφεύγοντος για περιφρόνηση του δικαστηρίου είχε ανέλθει σε παρέμβαση στο δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης, αλλά υπήρχαν νομικοί λόγοι για αυτό, και η ποινή είχε ως σκοπό να διατηρήσει την εξουσία και το κύρος του δικαστικού σώματος» αναφέρει το ΕΔΔΑ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 8.000.000€ ΣΕ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤτΕ !!!

 


Του Άρη Σπίνου


Δεν είναι η πρώτη φορά και προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία. Πολλές φορές οι μονές του Αγίου όρους γίνονται δέκτες τεράστιων ποσών από δωρεές ή χορηγίες. Εδώ όμως τα πράγματα "μπερδεύτηκαν". Μία τεράστια κατάθεση ύψους 8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό Ιεράς Μονής στο Άγιον Όρος, σήμανε συναγερμό στην τράπεζα, η οποία ενημέρωσε τάχιστα την Τράπεζα της Ελλάδος που με τη σειρά της απέστειλε επιστολή προς την Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟ 2025 !!!

 



Από το 2025 απαγορεύεται η πώληση και η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης. Πέντε χρόνια αργότερα, δηλαδή από το 2030, γίνεται υποχρεωτική η χρήση πετρελαίου θέρμανσης το οποίο θα είναι αναμεμειγμένο με βιοκαύσιμα σε ποσοστό 30%.

Επιπλέον, από το 2025, για τα νέα κτίρια που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής τρωτότητας, προϋπόθεση για την ηλεκτροδότησή τους θα είναι η υποχρεωτική ασφάλιση κινδύνου, μετά από σχέδια που θα ετοιμάσουν οι Περιφέρειες.

Σημειώνεται πως ως ζώνες υψηλής τρωτότητας θεωρούνται οι περιοχές που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής πιθανότητας πλημμύρας (όπως αποτυπώνονται στους χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας) και σε ζώνες που είναι κοντά σε δασικές περιοχές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ !!!

 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του mega:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ: ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟ ΔΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ...ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ;;;

 



Διαβάστε προσεκτικά το κουιζ του mononews.gr και θα έχετε την σχετική εικόνα:

ΚΟΥΙΖ

Σε ποιο μεγάλο και ισχυρό επιχειρηματικό Όμιλο ακούστηκε πολύ-πολύ πρόσφατα η κουβέντα: «αν θέλει να μειώσει τις τιμές ο Υπουργός να τα πληρώσει από την τσέπη του.

Και αν προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση να φροντίσει να είναι σύννομη αυτή η ρύθμιση.

Εμείς δύο χρόνια τώρα πληρώνουμε …κερατιάτικα και με το συμπάθιο για την έκφραση.

Τώρα ήρθε η ώρα να βάλουμε κάνα ευρώ στην τσέπη, τι να κάνουμε;».

Σκληρές κουβέντες που ακούστηκαν μάλιστα στο περιθώριο συνεδρίασης ενός Δ.Σ. Οι μυημένοι προφανώς καταλάβατε, οι υπόλοιποι πληρώστε την αμόλυβδη 2,30 όπως όλοι μας!

ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ "ΔΑΓΚΩΣΕ" 8.000.000€ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 



Του Άρη Σπίνου
edolio5.blogspot.com


Στο τέλος της βρίσκεται η ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης για την άσκηση ποινικών διώξεων για κακουργήματα σε τουλάχιστον πέντε άτομα.

Αναφέρομαι σε κύκλωμα δημόσιων λειτουργών που απέσπασαν μεγάλα ποσά από εφοπλιστές για να τους τακτοποιήσουν δάνεια που είχαν σε μεγάλες συστημικές Τράπεζες, τις …εξής δύο που φαντάζεστε διότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι ίδιες και οι ίδιες εμπλέκονται.

Πήραν από τους εφοπλιστές από ότι φαίνεται γύρω στα 8 εκατομμύρια για προκαταβολές (!) δεν τακτοποίησαν σχεδόν τίποτα, οι εφοπλιστές τρέχουν τώρα να προλάβουν τους πλειστηριασμούς και η δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν εγκαλεί τους νταραβεριτζήδες για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα, ενώ εάν τους φορτώσει και τη σύσταση συμμορίας δεν την έχουν καθόλου καλά.

ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...

 



ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΑΜΑ: Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ 4-6 ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ !!!

 




Η πράσινη ενέργεια είναι απάτη

Εδώ και πολύ καιρό κυβερνήσεις, οργανώσεις, εταιρίες μας έχουν φλομώσει με μπαρούφες... περί της πράσινης ενέργειας, πράσινης μετάβασης, οικολογίας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.

Σου είπαν ότι πρέπει να καταργηθεί το πλαστικό καλαμάκι στα αναψυκτικά αλλά δεν σου είπαν ότι η χρήση πλαστικού γενικώς, έχει αυξηθεί κατά 22% από τότε που ξεκίνησε να περιορίζεται το... πλαστικό καλαμάκι...

Το κυριότερο όλων απέκρυψαν επιμελώς να μας πουν ότι η πράσινη ενέργεια είναι 4 με 6 φορές ακριβότερη από την παραδοσιακή ενέργεια όπως το φυσικό αέριο, που δήθεν ρυπαίνει… όπως ο άνθρακας αλλά… αυτή είναι η επιλογή των περισσότερων εν μέσω της ενεργειακής κρίσης αναφέρουν ο Stephen Moore διακεκριμένος συνεργάτης στα οικονομικά στο Heritage Foundation και ο EJ Antoni είναι ερευνητής στο Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων του Heritage Foundation.

Ο πρόεδρος Biden και πολλοί ηγέτες ανά τον κόσμο συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα εξοικονομήσουν χρήματα για τους καταναλωτές.

Ωστόσο, περισσότερες κρατικές επιδοτήσεις στην «ανανεώσιμη ενέργεια» είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της στρατηγικής κατά του πληθωρισμού… οι επιδοτήσεις είναι κόστος, τις πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ !!!

 



Η κα Άννα Ιγνατένκο, Senior Associate - Head of Legal Dept. της STAMOS & ASSOCIATES LAW FIRM με εξειδίκευση στο Τραπεζικό Δίκαιο & στο Δίκαιο Ακινήτων, σε άρθρο της στο Νομικό Περιοδικό "Δικαστικό Ρεπορτάζ" (τεύχος Απριλίου 2022), αναλύει γιατί η επιδίωξη τιτλοποιημένων απαιτήσεων με το ν. 3156/2003 είναι απαράδεκτη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και στο "Δικαστικό Ρεπορτάζ" Απριλίου 2022 που κυκλοφορεί:

ΑΛΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΑ FUNDS ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

 



Οι ξένοι έχουν βάλει στο μάτι την λεγόμενη "βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας, τον τουρισμό !!!

Διαβάστε τι μεταδίδει το mononews.gr


Στα χέρια της Bain Capital κατέληξε ξανά το πεντάστερο Grande Mare στις Μπενίτσες, αφού είχε βγει και ξαναβγεί στο σφυρί, αλλά ενδιαφερόμενος επενδυτής δεν εμφανιζόταν.

Η Bain ακολούθησε τη στρατηγική των τραπεζών και αγόρασε από την πλατφόρμα των πλειστηριασμών το ξενοδοχείο, προκειμένου, όπως μαθαίνω να το λειτουργήσει, να βάλει στο ταμείο ό,τι μπορέσει κι έτσι να το πουλήσει με μεγαλύτερα θέλγητρα.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, με συνολική επιφάνεια 3.777 τ.μ. και δυναμικότητας 96 δωματίων, είναι κτισμένο σε προνομιακό οικόπεδο 22.000 τ.μ. στις Mπενίτσες βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 5,9 εκατομμύρια.

Έχει ανακαινιστεί το 2014 και διαθέτει συνεδριακό κέντρο 256 τ.μ., εστιατόριο, δύο μπαρ, γυμναστήριο και εξωτερική πισίνα.

ΤΑ FUNDS ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ...ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Γιατί δεν θέλουν να γίνουν... τράπεζες οι εταιρείες διαχείρισης δανείων


Από το businessdaily.gr


Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) τη δυνατότητα που τους παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο να αναχρηματοδοτούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια με δυνατότητα θεραπείας, ιδίως επιχειρηματικά.

Ανώτατες πηγές του κλάδου εξηγούν στο Business Daily ότι, παρότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα προβλέπεται από την Τράπεζα της Ελλάδος στη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των servicers, δεν αξιολογείται ως συμφέρουσα από τους παίκτες του κλάδου.

Ο λόγος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι διπλός:

Πρώτον, οι servicers δεν θέλουν να αναλαμβάνουν πιστωτικό κίνδυνο. Δεν διαθέτουν τους πόρους, ούτε έχουν προδιαγράψει τμήματα credit risk ώστε να προβούν σε νέες χρηματοδοτήσεις.

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ !!!

 


Η ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ !!!

 


ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ !!!

 


Έως το τέλος του 2022, ήτοι 7 μήνες, θα διαρκέσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για επικουρική σύνταξη, καθώς ο νόμος Βρούτση που ψηφίστηκε το 2020 προβλέπει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 31/12/2024 οι εισφορές της επικουρικής ασφάλισης θα αναπροσαρμόζονται με βάση την πορεία του πληθωρισμού, αφήνοντας, στην πράξη, ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση κοντά στο 5% με 6%. Θα έχει βέβαια προηγηθεί η μείωση κατά 0,5 ποσοστιαία μονάδα από την 1η Ιουνίου και έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αναλυτικά, από 1η Ιουνίου, για τους μισθωτούς ασφαλισμένους, οι εισφορές για επικουρική ασφάλιση επανέρχονται στο 6%, με τους εργοδότες να καταβάλλουν το μισό, ήτοι 3%, έναντι 3,25%, και αντίστοιχα τους εργαζόμενους να πληρώνουν το υπόλοιπο 3% (από 3,25% σήμερα). Να σημειωθεί ότι οι ασφαλιστικές εισφορές για την επικουρική ασφάλιση στο ΕΤΕΑΕΠ, που εντάχθηκε στον ΕΦΚΑ, αυξήθηκαν το 2016 με τη μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου από 3% για εργοδότες και 3% για εργαζόμενους σε 3,5% και 3,5% αντίστοιχα, για μία τριετία, από την 1η Ιουνίου 2016 έως και τις 31 Μαΐου 2019. Στη συνέχεια, από την 1η Ιουνίου 2019 ξεκίνησε η αποκλιμάκωσή τους, προκειμένου να επανέλθουν στο 3% + 3% από την 1η Ιουνίου 2022. Αυτό ισχύει και για τους ασφαλισμένους στο νέο επικουρικό ΤΕΚΑ.

Αντίστοιχα, και οι εισφορές μη μισθωτών που έχουν υποχρέωση επικουρικής ασφάλισης μειώνονται κατά 7,14% από τις αρχές Ιουνίου, ώστε να επανέλθουν στα προ μνημονίου επίπεδα. Έτσι, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, ασφαλισμένοι μη μισθωτοί στο ΤΕΚΑ καθώς και μη μισθωτοί, υγειονομικοί αυτοαπασχολούμενοι και ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ που υπάγονται προαιρετικά στην ασφάλιση του Κλάδου Επικουρικής, θα δουν τις εισφορές για επικουρική ασφάλιση να μειώνονται ως εξής:

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

 


ΝΕΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ...ΓΔΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ !!!

 


Η ΕΚΤ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

 


ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΠΑ !!!

 


ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ !!!

 


Η GOLDMAN SACHS "ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ" ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

 



H Goldman Sachs αγοράζει 2 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

Από το newmoney.gr

Λοιπόν, μαθαίνω ότι η Goldman Sachs, η ίδια παρακαλώ και όχι για λογαριασμό πελάτη της, ετοιμάζεται να επενδύσει στην Ελλάδα, στον τουρισμό. Συζητάει να αγοράσει δύο μεγάλες μονάδες στη Χαλκιδική, αλλά και σε αρκετά άλλα μέρη της χώρας, κυρίως για «all-inclusive» τουρισμό που έχει βεβαίως και τα πολλά λεφτά. 

Ίσως είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές ειδήσεις της χρονιάς γιατί πολύ σπάνια μια τόσο μεγάλη εταιρεία και τόσο δύσκολη όπως η Goldman Sachs επενδύει η ίδια και μάλιστα σε εξειδικευμένο αντικείμενο. 

3,3 ΔΙΣ ΝΕΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 3ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2022 !!!

 


Απλήρωτοι φόροι ύψους 3,326 δισ. ευρώ προστέθηκαν στα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 53,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Επιπλέον, τον περασμένο Μάρτιο οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν στα 790 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 26% σε σύγκριση με τα 626 εκατ. ευρώ του περσινού Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Tax Administration Monitor Μαρτίου 2022 της ΑΑΔΕ:



Την αντίστοιχη περίοδο το 2021 το πλήθος των οφειλετών ήταν: 3.991.846 (μειωμένο κατά 0,6% σε σχέση με Μάρτιο 2022).

ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ;;;

 



​Αχρήματη κοινωνία: Ευκαιρία χρηματοπιστωτικής ασφάλειας ή απειλή της ελευθερίας;


Του Στυλιανού Ειρηναίου Μακρή


H Σουηδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εισήγαγε χαρτονομίσματα το 1661. Ήδη προετοιμάζεται να απαλλαγεί από το φυσικό χρήμα και να εισάγει το ψηφιακό.

Στις περισσότερες σουηδικές πόλεις, τα δημόσια λεωφορεία δεν δέχονται μετρητά. Τα εισιτήρια προπληρώνονται ή αγοράζονται με ένα γραπτό μήνυμα από το smartphone. Μια μερίδα των επιχειρήσεων συναλλάσσεται πλέον μόνο μέσω πλαστικού χρήματος, φαινόμενο με αυξητικές τάσεις. Τα χαρτονομίσματα της χώρας, χρησιμοποιούνται μόλις στο 20% των εμπορικών συναλλαγών. Οι σουηδικές τράπεζες είναι ανάμεσα στις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη, λόγω των αυστηρών εποπτικών κανόνων που ακολουθούνται στη χώρα, θέτοντας το ελάχιστο απαιτούμενο core tier 1 στο 10%, δείκτης που αποτυπώνει την κεφαλαιακή επάρκεια μίας τράπεζας, αποτελεί τη βασική ‘μέτρηση’ της χρηματοοικονομικής της υγείας και εξασφαλίζει την κάλυψη απρόβλεπτων χρηματοοικονομικών ζημιών των τραπεζών, προστατεύοντας έτσι τις καταθέσεις των πελατών τους.

Και η κατάργηση των υπηρεσιών με μετρητά βοηθά τον κλάδο να περιορίσει το κόστος λειτουργίας του αλλά και να αυξήσει τα κέρδη από τον τομέα των πιστωτικών καρτών. Πέρα από τις κάρτες και τις υπηρεσίες e-banking, ένα σημαντικό εργαλείο που επιταχύνει τη μεταμόρφωση της χώρας είναι το Swish, ένα app που αναπτύχθηκε από μεγάλες σουηδικές και δανέζικες τράπεζες και επιτρέπει άμεσες πληρωμές μεταξύ ιδιωτών και επαγγελματιών σε πραγματικό χρόνο. Η μείωση των τραπεζικών ληστειών και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όπλων, ήταν επίσης ένας από τους λόγους που η Σουηδία έλαβε την απόφαση να καταργήσει τα μετρητά. Οι τραπεζικές ληστείες έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν υπάρχουν μετρητά στις περισσότερες τράπεζες στη Σουηδία, ενώ ο αριθμός των τραπεζικών υποκαταστημάτων συνεχώς μειώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Παρόλα αυτά, οι οικονομικές εποπτικές αρχές ενθαρρύνουν τις τράπεζες να συνεχίσουν να δίνουν και να δέχονται μετρητά, μέχρι να καταλήξουν με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκαλεί ο περιορισμός της χρήσης μετρητών σε ηλικιωμένους και σε άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που είτε είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, είτε έχουν χαμηλό βαθμό προσβασιμότητας σε ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Επίσης, η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας δοκιμάζει πιλοτικά το δικό της ψηφιακό νόμισμα, το e-Krona, το οποίο αναμένεται να επιταχύνει τη μετάβαση της χώρας σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά. Το πιλοτικό πρόγραμμα e-Krona ξεκίνησε το 2019 και θα υιοθετηθεί σε όλη τη χώρα μέσα στο 2021.

Σχεδόν το ένα τρίτο των Δανών σήμερα χρησιμοποιεί αντί για μετρητά το MobilePay, μια εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα με την οποία μεταφέρονται χρήματα σε άλλα τηλέφωνα και σε καταστήματα. Οι συναλλαγές σε μετρητά άνω των € 2.500 έχουν ήδη απαγορευθεί στην Ισπανία, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία έχουν απαγορεύσει όλες τις συναλλαγές με μετρητά άνω των € 1.000. Οι γαλλικές Αρχές θα πρέπει, επίσης, να ενημερώνονται για κάθε μεταφορά χρημάτων-κεφαλαίων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επιταγών, πληρωμών με Prepaid κάρτες, ή αγορές-πωλήσεις χρυσού.

ΖΑΧΑΡΟΒΑ: Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ !!!

 




Μέσω ανάρτησης στο Twitter, η Μαρία Ζαχάροβα υπενθυμίζει την πάγια θέση της Ρωσίας για το Κυπριακό.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη διευθέτηση του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με κοινό διεθνές νομικό καθεστώς, κυριαρχία και ιθαγένεια. Η προσέγγισή μας δεν έχει αλλάξει», σημειώνεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΕ 96 ΔΟΣΕΙΣ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ !!!

 



Περιθώριο ενός ακόμα μήνα για να ξεκινήσει η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής που καταβλήθηκε την περίοδο της πανδημίας και των lockdown, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως εξήγγειλε μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Ξενοδόχων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα εκκαθαριστικά θα πληρωθούν τον Ιούλιο και σε 96 δόσεις αντί για το τέλος Μαΐου όπως ίσχυε και αναμενόταν ως τώρα. Οι σχετικές ΚΥΑ θα εκδοθούν έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

3 ΣΤΟΥΣ 10 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΔΕΔ !!!

 



Αίσιο τέλος είχε ο μαραθώνιος διαγραφής προστίμων και οφειλών για τρεις στους δέκα φορολογούμενους που προσέφυγαν στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ ζητώντας την ακύρωση των αρχικών αποφάσεων της Εφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου το 29% των υπόχρεων που προσέφυγαν στη ΔΕΔ καταφέρουν να δικαιωθούν αποφεύγοντας τον πέλεκυ των επιβαρύνσεων.

Πιο συγκεκριμένα στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022 από τις 1.731 υποθέσεις που έκλεισαν οι 772 έγιναν δεκτές από τη ΔΕΔ ενώ 1.164 προσφυγές δηλαδή επτά στις δέκα έπεσαν στο κενό.

Σημειώνεται ότι για να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή οι φορολογούμενοι, πρέπει πρώτα να καταβάλλουν το 50% των ποσών που τους βεβαίωσε ο φοροελεγκτικός μηχανισμός. Μοναδική περίπτωση να αποφύγει κανείς το 50% είναι να δώσει επαρκή στοιχεία στην ΔΕΔ, τα οποία να δικαιολογούν την αναστολή καταβολής για σοβαρούς λόγους οικονομικής αδυναμίας και η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών πρέπει να εγκρίνει το αίτημά τους.

Ο αριθμός των φορολογούμενων που δικαιώνονται από τη ΔΕΘ τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά γεγονός που σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες οφείλεται:

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΝΕΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ: 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΟ 2021 !!!


Δημοφιλέστερο προϊόν στη στεγαστική πίστη έχουν καταστεί τα δάνεια σταθερού επιτοκίου, τα οποία προτιμώνται πλέον από την πλειονότητα των ενδιαφερόμενων.Τα σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ενδεικτικά των τάσεων που επικρατούν στην αγορά των ενυπόθηκων δανείων με εξασφάλιση οικιστικά ακίνητα.

Σύμφωνα με αυτά, το 2021 χορηγήθηκαν συνολικά δάνεια ύψους 782 εκατ. ευρώ σε περίπου 10.700 πελάτες.

Τα επιτόκια

Από αυτά, οι επιλογές ως προς τα επιτόκια ήταν οι εξής:

  • Το 32% προτίμησε κυμαινόμενο επιτόκιο
  • Το 51% προτίμησε σταθερό επιτόκιο 10 ετών και άνω
  • Το 17% προτίμησε σταθερό διάρκειας 3 ή 5 ετών
Το μέσο δάνειο διαμορφώθηκε σε 73.000 ευρώ και η μέση διάρκεια προσέγγισε τα 24 έτη.

Το 43% των νέων δανειακών συμβάσεων έχουν διάρκεια έως 20 έτη, το 19% από 20 έως 25 έτη, ενώ το υπόλοιπο 38% από 25 έως 35 έτη.

Τα ποσοστά χρηματοδότησης

Οι τράπεζες προσφέρουν χρηματοδότηση επί της αξίας του ακινήτου έως και το 80% της εμπορικής του αξίας.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ !!!

 


Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη με την είδηση ότι σημειώθηκαν κρούσματα με την «ευλογιά των πιθήκων».

Η ανησυχία αυξάνεται συνεχώς καθώς πέρα από την Βρετανία που βρέθηκαν οι πρώτοι νοσούντες εντοπίστηκαν αντίστοιχα περιστατικά στην Πορτογαλία αλλά και στην Ισπανία.

Οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας ανακοίνωσαν ότι έξι άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στην ενώ τα ύποπτα κρούσματα, είναι περισσότερα από 12. Παράλληλα η Ισπανία έχει υπό επιτήρηση οκτώ άτομα, ενώ γίνονται συνεχώς εξετάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο ιός

Υπενθυμίζεται πως προχθές, Τρίτη 17 Μαΐου, στη Βρετανία εντοπίστηκαν ακόμη τέσσερα άτομα με την «ευλογιά των πιθήκων», έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκεί ανέρχεται σε επτά.

Η «ευλογιά των πιθήκων» οφείλει το όνομά της στην προέλευσή της από το ζώο, αλλά συνήθως μεταδίδεται στον άνθρωπο μετά από επαφή με τρωκτικά όπως οι αρουραίοι και τα ποντίκια.

FACEBOOK: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ !!!!

 



Το μήνυμα γνωστό: «κάποιος προσπάθησε να μπει στον λογαριασμό σου στο Facebook». Ωστόσο εσύ δεν έχει δώσει σε κανέναν τους κωδικούς σου. Για να είσαι σίγουρος όμως αλλάζεις κωδικό.

Λίγες μέρες αργότερα το ίδιο μήνυμα: «κάποιος προσπάθησε να μπει στον λογαριασμό σου στο Facebook». Τώρα είσαι σίγουρος ότι δεν το έχεις δώσει πουθενά.

Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Μήπως κάποια εφαρμογή προσπαθεί να σου υποκλέψει τους κωδικούς;

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη έρευνα της Trend Micro αναφέρεται σε περισσότερα από 200 εφαρμογές, οι οποίες παρουσιάζουν κακόβουλη συμπεριφορά καθώς εξαιτίας του Facestealer spyware που διαθέτουν υποκλέπτουν κωδικούς Facebook.

Εκτός από αυτό, η γνωστή εταιρεία κυβερνοασφαλείας ανακάλυψε και περισσότερα από 40 fake cryptocurrency miner apps τα οποία προσπαθούν να υποκλέψουν κρυπτονομίσματα και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς κανενός είδους άδεια εκ μέρους του χρήστη. Αυτές είναι ορισμένες εφαρμογές που πρέπει να αφαιρέσεις άμεσα.

Δείτε κάποιες από τις εφαρμογές

ΔΕΙΤΕ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ: «ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΧΙΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ» !!!

 


«Οι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν τελειώσει και πλέον οι επενδύσεις απαιτούν περισσότερες βαλβίδες ασφαλείας», τόνισε ο Βασίλης Φoυρλής, πρόεδρος του ομίλου Fourlis, κατά την παρουσίαση του Logistic Center της Intersport στα Οινόφυτα, που μαζί με τις συμπληρωματικές υποδομές logistics που αναπτύσσονται για την ΙΚΕΑ στο Σχηματάρι, αποτελούν συνολική επένδυση 18 εκατ. ευρώ.

Στην εποχή μας, το επιχειρηματικό ρίσκο και ο προγραμματισμός, οι ασφαλείς προβλέψεις και τα πενταετή επενδυτικά πλάνα είναι έννοιες που δεν καθορίζονται τόσο από την οικονομική επιστήμη όσο από την τεχνολογία, τη γεωπολιτική ή ακόμα και από τη φιλοσοφία, ανέφερε ο κ. Φoυρλής. Μίλησε μεταξύ άλλων για τις προκλήσεις που ανέδειξε η πανδημία, αποσυντονίζοντας τη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα και επανακαθορίζοντας τη σημασία των αποθεμάτων ασφαλείας. Στο νέο περιβάλλον, όπως είπε, οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τα δεδομένα και ο εθνικισμός αντί να ανοίγει τα σύνορα προς την κατεύθυνση της παγκοσμιοποίησης, τα κλείνει δημιουργώντας νέα γεωπολιτικά blocks. Κατέληξε ότι το νέο περιβάλλον προτρέπει στην υιοθέτηση νέων κριτηρίων για τη στρατηγική και τις επενδύσεις, πολυπλοκότερα και με πολύ περισσότερες βαλβίδες ασφαλείας.

ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!

 


ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!

 



Τέλος και επισήμως από τις 20 Μαΐου η εκτέλεση χειρόγραφων συνταγών (πράσινες συνταγές και ηλεκτρονικές συνταγές που τις εκτελούνταν χειρόγραφα) από τα φαρμακεία.

Όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωση του ο Φαρμακευτικός Πανελλήνιος Σύλλογος, μετά τις 20 Μαΐου θα εκτελούνται από τα φαρμακεία μας μόνο ηλεκτρονικές συνταγές και δεν θα επιτρέπεται η εκτέλεση χειρόγραφων συνταγών (πράσινες συνταγές και ηλεκτρονικές συνταγές που τις εκτελούσαμε χειρόγραφα), σύμφωνα και με την από 28.04.2022 ενημέρωση της Φαρμακευτικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ !!!

 


Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανούς δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.

Το 1908 ήταν μια χρονιά - ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.

Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι Νεότουρκοι έδειξαν το σκληρό εθνικιστικό τους πρόσωπο, εκπονώντας ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ελληνικό κράτος, απασχολημένο με το «Κρητικό Ζήτημα», δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την Τουρκία.

ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ: ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ !!!

 



Στο μεταξύ έπιασαν κι άλλο σούπερ μάρκετ να κερδοσκοπεί

Από το newmoney.gr

Και με την ευκαιρία, αφού η συζήτηση είναι για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ, να σας πω ότι την επωνυμία δεν μου την είπαν, γιατί η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. 

Ομως, τα κλιμάκια ελέγχου του ΥΠΑΝ έχουν σχεδόν δέσει μια ακόμη υπόθεση σούπερ μάρκετ που δούλευε με περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου. 

Οι πηγές κάνουν λόγο για μεσαίου μεγέθους αλυσίδα σούπερ μάρκετ κι επειδή το πρόστιμο θα υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ θα δημοσιοποιηθεί και το όνομα, μόλις κλείσει και τυπικά η υπόθεση. Σημειώστε το εξής ενδιαφέρον:
SSL Certificates