.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΟΥΡΕΣ 1,5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΜΙΑ...ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ !!!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ
Ξενοδοχεία, εστιατόρια, οικογένειες απέλυσαν καθαρίστριες, σερβιτόρους, νταντάδες λόγω lockdown.



Η πόλη αριθμεί περί τους 500.000 κατοίκους και είναι μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο όπως φυσικά και της χώρας των 8,5 εκατ κατοίκων στην οποία ανήκει, όπου το κεφαλήν ετήσιο εισόδημα ανέρχεται περίπου στα 67.500 δολάρια το χρόνο.

Αναφερόμαστε φυσικά στη Γενεύη της Ελβετίας, διάσημη για την ουδετερότητά της, τις σοκολάτες, τα τυριά, τα ρολόγια και τις τράπεζές της. Επίσης είναι μια από τις τις χώρες της Ευρώπης που δεν επλήγη τόσο όσο άλλες από την πανδημία κορονοϊού αφού μέχρι σήμερα έχει περί τα 31.000 κρούσματα και περί τους 1.900 νεκρούς ενώ πλέον ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων είναι πολύ χαμηλός (ενδεικτικά την Πέμπτη 33 νέες περιπτώσεις και ένας θάνατος). Οι επιδόσεις της στην αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν σχετικά καλές.

Κι όμως η πλούσια Ελβετία, και κυρίως η πλούσια Γενεύη, αποτυγχάνει σε αυτό που θα περίμενε κανείς να της είναι πιο εύκολο να διαχειριστεί: την στήριξη των πιο αδύναμων που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία και τα μέτρα που ελήφθησαν και η Γενεύη είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα. 

Ουρά 1,5χλμ από τις 2π.μ.

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 225.000.000$ ΣΕ ROBOCALLERS !!!




Δύο άνδρες (robocallers) παραδέχτηκαν ότι πραγματοποίησαν περίπου ένα δισεκατομμύριο robocalls κατά τους πρώτους μήνες του 2019, και τώρα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 225 εκατομμυρίων δολαρίων από την FCC. Επίσης, αντιμετωπίζουν αγωγές από γενικούς εισαγγελείς διαφόρων περιοχών.

Οι δύο άντρες, John Spiller και Jakob Mears, από το Τέξας, κατηγορούνται (και έχουν ομολογήσει) για τη δημιουργία δύο εταιρειών που πραγματοποιούσαν εκατομμύρια robocalls με σκοπό την πώληση ασφαλειών υγείας.

Η επιχείρηση όχι μόνο αγνόησε το εθνικό μητρώο “Do Not Call registry”, αλλά στόχευσε κυρίως εκείνους τους καταναλωτές που είχαν γραφτεί στο μητρώο. Οι robocallers χρησιμοποιούσαν αριθμούς ανυποψίαστων χρηστών. Όταν τα θύματα καλούσαν πίσω, άκουγαν τη φωνή ατόμων που δεν είχαν καμία σχέση με τους robocallers. Τα robocalls έφτασαν περίπου το ένα δισεκατομμύριο.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΑΝΕΙΟ ΕΩΣ 25.000€ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ !!!




Το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε χθες στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τις μικροχρηματοδοτήσεις.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα, το οποίο πλήττει κυρίως όσους βρίσκονται στο ξεκίνημά της και είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό, αλλά και η ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το νομοσχέδιο είναι βασισμένο στον Ευρωπαϊκό Κώδικα Καλής Πρακτικής για τη Χορήγηση Μικροπιστώσεων.

Έτσι, σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα αυξηθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας, θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, θα περιοριστεί η παραοικονομία και θα προωθηθεί η υγιής επιχειρηματική κουλτούρα.

Προβλέπεται η σύσταση ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων, τα οποία θα μπορούν να χορηγούν πιστώσεις έως 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ !!!




Τι αλλάζει στους χρόνους της ηλεκτρονικής δήλωσης των μισθώσεων στην Εφορία - Πώς επηρεάζεται η μείωση των μισθωμάτων κατά 40%


Ανατροπές στις δηλώσεις των ενοικίων στην εφορία, καθώς και της μεταχείρισης των μισθωμάτων που μειώνονται κατά 40% λόγω του κορονοϊού επιφέρει απόφαση της ΑΑΔΕ, που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Στόχος της απόφασης, όπως εξηγεί η ΑΑΔΕ, είναι να υπάρχει άμεση ψηφιακή αποτύπωση των σχετικών μεταβολών, η οποία πάντως ενέχει κινδύνους και παγίδες για τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές.

Ειδικότερα με την απόφαση που υπέγραψε χθες το βράδυ ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προβλέπει ότι σε περίπτωση λύσης της μίσθωσης, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να δηλώσει το γεγονός μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Διαφορετικά, το μισθωτήριο θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

ΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 190.000.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!



Κόνσολας : 197 εκατομμύρια θέσεις θα χαθούν στον τουρισμό παγκοσμίως


«Υπάρχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα», ανέφερε στον Θέμα 104.6 ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Είναι η δυσκολότερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού», ανέφερε ο κ. Κόνσολας και πρόσθεσε πως ξεκινάμε «από μηδενική βάση», όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπουν ότι 197 εκατομμύρια θέσεις θα χαθούν στον τουρισμό παγκοσμίως, ενώ η πτώση στα τουριστικά έσοδα θα είναι της τάξης του 65%-70%.

ΝΕΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΛΟΥΚΕΤΑ ΕΠΕΣΑΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ !!!




Λουκέτο μπήκε σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα στην Αττική και επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο στο πλαίσιο ελέγχων αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού COVID 19. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε επιχείρηση ελέγχων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές του Πειραιά, όπως στο Τουρκολίμανο, στην περιοχή του Κεραμεικού στην Αθήνα και στο Γκάζι, ανεστάλη η λειτουργία πέντε μεγάλων νυχτερινών μαγαζιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ.

ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...ΘΑ ΔΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ !!!




Σε συζήτηση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας δεσμεύτηκε ότι ο πολίτης με την είσοδο του νέου έτους θα δει μια διαφορετική Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εισαχθεί μια νέα φιλοσοφία, ενώ έκανε λόγο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιάρα, από το νέο δικαστικό έτος, που φέτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2020 (αντί της 15ης Σεπτεμβρίου) θα λειτουργήσουν τα νέα ειδικά Τμήματα στα δικαστήρια των μεγάλων πόλεων που αφορούν υποθέσεις επενδυτικού περιεχομένου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε διεθνείς μελέτες του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας σύμφωνα με τις οποίες «υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ εκλαμβανόμενης ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των ροών άμεσων ξένων επενδύσεων. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «το 93% των μεγάλων επιχειρήσεων εξετάζει συστηματικά και σε συνεχή βάση τις συνθήκες που σχετίζονται με το κράτος δικαίου στις χώρες στις οποίες επενδύει».

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ & ΟΣΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!



Σε μεγένθυση:

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

KEARNEY: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!



Το 25% των τραπεζικών υποκαταστημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη - ή 40.000 υποκαταστήματα - αναμένεται να κλείσουν τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού τροφοδοτεί μια αλλαγή στις συνήθειες των πελατών, σύμφωνα με μια μελέτη της Kearney. 

Η μελέτη προβλέπει επίσης ότι το 70% του ανοίγματος νέων καταθετικών λογαριασμών και των αιτήσεων για καταναλωτικά δάνεια θα γίνεται ψηφιακά τα επόμενα τρία χρόνια.

Η μελέτη εκτιμά ότι θα επιταχυνθεί η υπάρχουσα τάση καθώς το 35% των τραπεζικών καταστημάτων στην Ευρώπη έκλεισαν την τελευταία 10ετία.

Η τάση για τα καταστήματα των Ελληνικών τραπεζών είναι να διαμορφωθούν σε 1.500 στην τριετία έως το 2022.

Όμως όλα αυτά προ πανδημίας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΜΙΔΑ: ΑΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ !!!




Εγκύκλιο εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) στην οποία περιγράφονται τα δικαιώματα των ενοικιαστών και των ιδιοκτητών ακινήτων για την μείωση των ενοικίων λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Αναλυτικά:
Ποια μισθώματα μειώνονται κατά κατά 40%:
1.Τα μισθώματα των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων που έκλεισαν με εντολή της αρχής ή έχουν πληγεί δραστικά από την επιδημία του κορονοιού, για τους παρακάτω μήνες.

2.Τα μισθώματα της κύριας κατοικίας των εργαζομένων των ως άνω επιχειρήσεων, όπου μισθωτής είναι εργαζόμενος ή σύζυγος ή το έτερο μέρος ΣΣ εργαζομένου, και εφόσον συνεχίζει να τελεί σε αναστολή.

3.Τα μισθώματα της φοιτητικής κατοικίας των τέκνων των ως άνω εργαζομένων, και εφόσον τουλάχιστον ένας εκ των γονέων συνεχίζει να τελεί σε ανατολή.

LUFTHANSA: ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ 26.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!



Την κατάργηση έως και 26.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε ότι εξετάζει η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa, παρά την κρατική στήριξη που θα λάβει με δάνεια ύψους δισεκατομμυρίων.

Είναι προφανές ότι όλοι γνωρίζουν ότι η νέα κρίση του κορονοϊού έπληξε τον τουρισμό και τις αερομεταφορές. Ωστόσο, πώς δικαιολογείται το γεγονός ότι η εμβληματική Lufthansa σχεδιάζει έως και 26.000 απολύσεις, εκ των οποίων οι μισές εντός Γερμανίας και μάλιστα λίγες μέρες αφότου η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε πακέτο στήριξης εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ;

Ο Χάινριχ Γκρόσμπονγκαρντ, ειδικός σε θέματα αερομεταφορών, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!




Η δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στον τραπεζικό τομέα, βρίσκεται στο επίκεντρο ελέγχου που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε πως αποφάσισε να ελέγξει την αποτελεσματικότητα της δράσης της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στον τραπεζικό τομέα αφενός λόγω της τεράστιας κλίμακας αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας στην επικράτεια της ΕΕ, και, αφετέρου λόγω μιας σειράς ιδιαίτερα προβεβλημένων σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και στα οποία εμπλέκονται τράπεζες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτά τα σκάνδαλα περιλαμβάνεται και η υπόθεση ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος που απασχόλησε πρόσφατα το διεθνή Τύπο.

Κοντά στα 200 δισ. ευρώ οι ύποπτες συναλλαγές στην Ευρώπη

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ BAIN ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ICON !!!

ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΝ ΔΟΘΗΚΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ BAIN ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΑΝ ΔΟΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ Ή ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ
Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο ντιλ έχει μπει στο στόχαστρο του SSM μιας και είναι η πρώτη πώληση κόκκινων δανείων πανευρωπαϊκά μετά τον κορωνοϊό !!!
Θυμηθείτε αναλυτικά την υπόθεση εδώ:



Έμμεσες απαντήσεις στα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, που έκαναν λόγο για χορήγηση δανείου στην Bain Capital, προκειμένου να υπογραφεί σύμβαση αγοραπωλησίας για το χαρτοφυλάκιο Icon, δίνουν στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, διευκρινίζοντας ότι στους όρους της συναλλαγής δεν περιλαμβάνεται δανεισμός του fund από την Εθνική Τράπεζα.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την υπογραφή της συναλλαγής του project Icon με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 2.800 μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, ανεξόφλητου υπολοίπου 1,6 δισ., με εξασφαλίσεις αξίας περίπου 0,6 δισ. (χωρίς discount).

Η τιμή της συναλλαγής ανέρχεται στο 21% του ανεξόφλητου κεφαλαίου, ήτοι σε 330 εκατ. περίπου. Σημειώνεται ότι η αρχική περίμετρος τροποποιήθηκε. Βγήκαν καταγγελμένα ή σε βαθιά καθυστέρηση δάνεια κυρίως μικρών επιχειρήσεων και μπήκαν άλλα μεγάλων ή μικρομεσαίων. Έτσι ενώ ο αριθμός δανείων μειώθηκε (2.800 αντί 7.300 δάνεια), το ύψος του ανεξόφλητου κεφαλαίου αυξήθηκε (1,6 από 1,52 δισ. ευρώ).

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΛΟΥΚΕΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ !!!


ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ως εργαλείο καθυστερήσεων και καταχρήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο νέος πτωχευτικός κώδικας, ο οποίος θα λειτουργήσει ως εμπόδιο στην διαδικασία τιτλοποιήσεων που σχεδιάζουν οι τράπεζες.

Τον κίνδυνο αυτό επεσήμαναν οι τράπεζες στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, προειδοποιώντας ότι ο νέος νόμος μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για οριζόντιες πτωχεύσεις από σημαντική μερίδα οφειλετών, ακόμη και αν η ανάγκη αυτή δεν θεμελιώνεται.

Οι τράπεζες επικεντρώνουν την κριτική τους τόσο στη διαδικασία της πτώχευσης η οποία όπως σημειώνουν δεν θα πρέπει να γίνει εργαλείο μεθοδεύσεων και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την αναστολή της διαδικασίας εκτελέσεως. Επίσης διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις στις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θεωρώντας ότι θα λειτουργήσει ως εργαλείο καθυστερήσεων και καταχρήσεων σε βάρος των Τραπεζών αλλά και του Δημοσίου.

Όπως έχει γράψει το mononews.gr ο νέος πτωχευτικός νόμος θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες θέλουν να κηρύξουν πτώχευση ή επαπειλούνται με πλειστηριασμό, να πουλήσουν έναντι τιμήματος την πρώτη τους κατοικία σε δημόσιο φορέα και να συνεχίσουν να κατοικούν σε αυτή ως ενοικιαστές με συμφωνία επαναγοράς σε βάθος χρόνου.

ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ !!!




Του Ηλία Καραβόλια

Yπάρχει ένας τόπος έξω απο την πραγματικότητα και τα δρώμενα που είναι τόπος μυστηρίου και απώθησης για πολλούς. Και το ερώτημα είναι αν αξίζει τον κόπο να τον επισκέφτεται ο νους του ανθρώπου, αν τον ωφελεί πρακτικά. Ο τόπος αυτός είναι η θεωρία,η ρίζα μερικές φορές των συμβάντων στην καθημερινότητα μας. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: το πόσο γεμάτο είναι το πορτοφόλι μας έπαψε εδώ και χρόνια πλέον να είναι μόνο αποτέλεσμα του μόχθου μας. Ειδικά τώρα με την πανδημία η Οικονομία έχει αλλάξει διεθνώς. Το ατομικό ισοζύγιο εσόδων/εξόδων “περνάει” και αυτό – σχεδόν αναπόφευκτα- μέσα απο τους ισολογισμούς των κεντρικών τραπεζών και το ενεργητικό των ταμείων ανάκαμψης.

Η μικροοικονομική θεωρία έχει παραχωρήσει την θέση της στην μακροοικονομική. Και καμία οικονομική πολιτική δεν εφαρμόζεται απ ευθείας από τις κυβερνήσεις. Το διαπιστώνουμε διότι ακούμε για δις και τρις απο μηχανισμούς διάσωσης, κεντρικές τράπεζες, και αναρωτιόμαστε αν απο αυτά τα λεφτά, κάποτε, θα καταλήξουν μερικά… ευρώ στην τσέπη μας. Κάπως έτσι πολλοί οικονομολόγοι αναλυτές αναγκάζονται να βλέπουν καθημερινά την μεγάλη εικόνα ώστε να αποτυπώσουν τα δεδομένα και το πως αυτά θα ρυθμίσουν τα εισοδήματα και τις δαπάνες νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

ΦΟΥΛ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΛΟΥΚΕΤΑ: Ο ΟΜΙΛΟΣ INDITEX ΚΛΕΙΝΕΙ 1.200 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ !!!


Σε ριζική αναδιοργάνωση ο όμιλος Inditex λόγω κορωνοϊού


Ο ιδιοκτήτης της Zara κλείνει περίπου 1.200 καταστήματα παγκοσμίως καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τις διαδικτυακές πωλήσεις της μετά το χάος που προκάλεσε η πανδημία. Η Inditex είπε ότι θα "απορροφήσει" περίπου 1.000-1.200 μικρότερα καταστήματα. Ο ισπανικός όμιλος περιλαμβάνει και άλλα brand πέρα της Zara, όπως τα Bershka, Pull & Bear και Massimo Dutti. 

Το "λουκέτο" αφορά καταστήματα σε Ασία και Ευρώπη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, τα 107 καταστήματα που υπάρχουν στη Μεγάλη Βρετανία είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν.

Η Inditex είπε ότι το προσωπικό θα παραμείνει σταθερό και πως προσφέρθηκαν ρόλοι σε άλλες δουλειές όπως στην αποστολή των online αγορών. Ο συνολικός αριθμός καταστημάτων θα μειωθεί από 7.412 σε περίπου 6.700 και 6.900 μετά την αναδιοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει παράλληλα το άνοιγμα 450 νέων καταστημάτων. 

ΕΦΟΡΙΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ 12 Ή 24 ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ
Με τα χρέη προ κορωνοϊού των Ελλήνων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία τους έχουν πνίξει τι θα γίνει ;;;; Κι αυτό ενώ ετοιμάζεται ο Νέος Πτωχευτικός όποιος θα οδηγήσει σε κήρυξη πτώχευσης όλους τους Έλληνες και σε πλειστηριασμό του συνόλου της περιουσίας τους ;;;



Μια νέα έκτακτη ρύθμιση για την εξόφληση σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις των φορολογικών χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων που γεννήθηκαν στην πανδημία του κορονοϊού, δηλ. από τον Μάρτιο και μετά, δρομολογεί η κυβέρνηση. Τη ρύθμιση - ανάσα που έρχεται για όσους πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ενώ τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός. 

Στην ειδική ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", μόνο όσοι έχουν δικαίωμα να αναστείλουν έως τον Οκτώβριο την πληρωμή φόρων και δόσεων από ρυθμίσεις. Όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση θα ρυθμίσει σε 12 ή 24 δόσεις τις φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν τώρα ανασταλεί ενώ θα εξεταστεί το επιτόκιο που θα επιβληθεί για τις οφειλές που θα ρυθμιστούν σε δόσεις ώστε οι φορολογούμενοι να μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε βάθος χρόνου. 

EUROGROUP: ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Την υποχρέωση της Ελλάδας να δώσει τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας ως το τέλος Ιουλίου 2020 και να νομοθετήσει νέο πτωχευτικό κώδικα που θα προβλέπει τη δυνατότητα για ρευστοποίηση όλων των εξασφαλίσεων (πλειστηριασμοί για όλα τα ακίνητα) υπενθυμίζει το Eurogroup στο ανακοινωθέν που εξέδωσε ειδικά για την Ελλάδα μετά τη σημερινή του συνεδρίαση, με το οποίο επισημοποιείται η εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ προς τη χώρα.

Το Eurogroup εκδηλώνει την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει, ακόμη και στις ειδικές συνθήκες που δημιουργεί η κρίση του κορονοϊού, οποιαδήποτε περαιτέρω παράταση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία. Σημειώνει ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα, δηλαδή στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την καθιέρωση νέου πτωχευτικού κώδικα, αναγνωρίζοντας όμως ότι αυτό οφείλεται στην πανδημία. Όμως, καθιστά σαφές ότι δεν γίνεται ανεκτή άλλη καθυστέρηση και η προστασία πρέπει να αρθεί ως το τέλος Ιουλίου.

Επίσης, το Eurogroup δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, καθώς το 2019 σημειώθηκαν καθυστερήσεις και η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση να εκκαθαρίσει αυτές τις οφειλές, ύψους 1,22 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019, ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ !!! ΚΟΥΡΕΨΤΕ ΧΡΕΗ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ !!!


ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΒΟΜΒΑ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ SSM ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ BAIN ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:




Στο μικροσκόπιο των εποπτικών αρχών της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, του SSM βρίσκεται το deal ύψους 1,6 δις ευρω πώλησης των bad loans της Εθνικής Τράπεζας στην Bain Capital, αποκαλύπτει σήμερα το NPL Confidential.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NPL Confidential ο SSM έχει ζητήσει από τη διοίκηση Μυλωνά της Εθνικής Τράπεζας να ενημερωθεί για κρίσιμες παραμέτρους του deal προκειμένου να βεβαιωθεί κατά πόσο έχουν τηρηθεί απο την Τράπεζα οι αναγκαίοι κανόνες που διασφαλίζουν τους δείκτες φερεγγυότητας και ρευστότητας της.

Με δεδομένο ότι τα distress funds, όπως η Bain Capital, ανήκουν στην κατηγορία των hedge funds, η χρηματοδότηση τέτοιων deals αποτελεί ίσως την πιο κρίσιμη παράμετρο. Και τούτο διότι στην περίπτωση που η ίδια η Τράπεζα, χρηματοδοτεί το fund για να πραγματοποιήσει την εξαγορά, είναι υποχρεωμένη να εγγράψει υψηλές προβλέψεις προκειμένου να είναι καλυμμένη από το high risk lending. Στην αντίθετη περίπτωση η πώληση των soured loans δεν συμβάλλει στην μείωση των ΝPEs, αλλά στην ουσία κρύβει “κάτω από το χαλί” τα σκουπίδια.

ΝΕΟ "ΘΑΥΜΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ !!! ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ...ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

ΕΙΔΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ 200.000 ΑΤΟΜΑ
Την ίδια ώρα που ΕΡΓΑΝΗ και ΟΑΕΔ βλέπουν αύξηση των ανέργων !!!




Με ένα απίστευτο για τα δεδομένα στην πραγματική οικονομία, συμπέρασμα κατέληξε η έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία ανακάλυψε σημαντική μείωση της ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο!

Πρόκειται για τον πρώτο μήνα του Lockdown, λόγω της πανδημίας κατά τον οποίο η ΕΛΣΤΑΤ, διαπίστωσε ότι οι άνεργοι μειώθηκαν κατά περισσότερο από 200.000 άτομα!

Ενώ η ανεργία αυξάνεται δραματικά στην Ευρώπη και στην ΕΡΓΑΝΗ τον Μάρτιο καταγράφηκαν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε, ως εκ θαύματος, ότι το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε, σε σχέση με τον Φεβρουάριο, αλλά και σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο του 2020 ανήλθε σε 14,4% έναντι 18,1% τον Μάρτιο του 2019 και του διορθωμένου προς τα κάτω 15,9% τον Φεβρουάριο του 2020.

ΟΑΕΔ και «Εργάνη» έδειξαν αύξηση ανέργων

ΜΥΚΟΝΟΣ: ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΠΡΙΒΕ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΑΡΤΙ & ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!




Με δήθεν πριβέ πάρτι σε βίλες που τελικά επικρατεί το... αδιαχώρητο απαντά η Μύκονος στα μέτρα για τον κορονοϊό και τα λουκέτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News», κάποιοι... δαιμόνιοι στήνουν πλήρως οργανωμένα πάρτι με αντίτιμο εισόδου, dj, επαγγελματικό φωτισμό και αλκοόλ σε βίλες του νησιού αγνοώντας τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Οι εικόνες που εξασφάλισε η εκπομπή είναι χαρακτηριστικές του συνωστισμού που παρατηρείται ενώ πέραν όλων των άλλων, δεν κόβεται καμία απόδειξη για την είσοδο και τα ποτά.

Επιχειρηματίας: Είναι «άβατο» αυτά τα πάρτι – Δεν πηγαίνει η αστυνομία


Στο Live News μίλησε και ο επιχειρηματίας του νησιού, Σταύρος Γρύμπλας, ο οποίος έκανε λόγο για δεκάδες άτομα που στήνουν τα πάρτι για να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα πάρτι αυτά «άβατο».

«Κάποιοι νοικιάζουν τις βίλες από τους ιδιοκτήτες και κάνουν 3-4 φορές την εβδομάδα τα “γενέθλιά” τους. Από πέρυσι έχει ξεκινήσει αυτό. Είναι άβατο. Δεν πηγαίνει η αστυνομία. Τα λεφτά είναι μαύρα, φεύγουν κατευθείαν στο εξωτερικό. Είναι οξύμωρο αυτό το πράγμα. Οι νόμιμοι να είναι παράνομοι», σημείωσε ο κ. Γρύμπλας.

ΛΙΣΤΑ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΔ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 40% ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ !!!



Τις πληττόμενες επιχειρήσεις, που δικαιούνται μείωση ενοικίου 40%, και τον Ιούνιο περιγράφει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Τον Ιούνιο η έκπτωση του ενοικίου ισχύει για επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, εστίασης, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και για επιχειρήσεις που άνοιξαν τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένου του λιανικού εμπορίου.

Μείωση ενοικίου κατά 40% θα έχουν Ιούλιο και Αύγουστο μόνο οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

Ειδικότερα με τίτλο «Προσδιορισμός πληττόμενων επιχειρήσεων για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Ιούνιο 2020» η ΑΑΔΕ ενημερώνει με ανάρτηση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που εξακολουθούν να πλήττονται.

Όπως αναφέρει σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ !!! ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ "ΟΧΙ" !!!

ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟ ΤΑ 3 ΝΕΑ ΑΓΚΑΘΙΑ...
Η Ουγγαρία, η Τσεχία και το Βέλγιο είναι οι νέες χώρες που έρχονται να προστεθούν στις Φινλανδία, Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία, που εγείρουν ενστάσεις και «βέτο» για την πρόταση της Κομισιόν των 750 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο αριθμός, δε, υποστηρίζουν κάποιοι, αναμένεται να αυξηθεί καθώς μπαίνουμε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων των χωρών-μελών με την Κομισιόν.



Σήμερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να πάρουν τη σκυτάλη και να συζητήσουν το θέμα του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης, υπό το βάρος των 8 «βέτο». Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να κορυφωθούν εντός του εξαμήνου της γερμανικής προεδρίας, που ξεκινάει από την 1η Ιουλίου.

Πριν την έναρξη του Eurogroup, αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του ESM, όπου θα αποφασιστεί εάν η Ελλάδα, βάσει της 6ης αξιολόγησης της μεταμνημονιακής εποπτείας, δικαιούται να λάβει συνολικά 748 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 640 εκατ. είναι από τα κέρδη από τα ομόλογα SΜP και ANFAs και έμμεσο κέρδος 108 εκατομμύρια ευρώ από την κατάργηση δανείων του EFSF.

Κοινοτικός αξιωματούχος, που ενημέρωσε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες χθες ενόψει του σημερινού Eurogroup, δεν ήθελε να ξεκαθαρίσει εάν θα εγκριθεί η εκταμίευση. Είπε όμως ότι η χώρα μας θα πληγεί ισχυρά από τον κορωνοϊό και ότι και ο τουρισμός -στον οποίο βασίζεται η οικονομία- θα πληγεί και αυτός. Συνεπώς, οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να δείξουν κατανόηση.

ΚΟΡΩΝΟ-ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!



Εν ολίγοις υπό τον απόλυτο έλεγχο των τραπεζιτών η όλη διαδικασία...


Τι μεταδίδει το businessdaily.gr :


Με έναν χωρίς προηγούμενο όγκο εργασιών βρέθηκε αντιμέτωπη με το «καλημέρα» η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), Αθηνά Χατζηπέτρου. Η διαχείριση του βουνού των αιτήσεων που προκάλεσαν τα ελκυστικά πακέτα χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, την οποία η ΕΑΤ θα πρέπει να φέρει εις πέρας και υπό τον περιορισμό ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν τα λεφτά του δημοσίου και των φορολογούμενων.

Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προκλήσεων αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη σύσκεψη – τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή της κ. Χατζηπέτρου, του αρμόδιου υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: ΟΙ 5 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!



Πέντε σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής στην οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να δηλώσουν στους δήμους τα σωστά στοιχεία για τα τετραγωνικά μέτρα των κτισμάτων και των οικοπέδων τους έχουν επέλθει από την περασμένη Παρασκευή, με στόχο την περαιτέρω εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων. 

Η πιο σημαντική αφορά στη δυνατότητα των ιδιοκτητών που έχουν βοηθητικούς χώρους ηλεκτροδοτούμενους από κοινόχρηστα ρολόγια να δηλώνουν και τα τετραγωνικά μέτρα των επιφανειών αυτών στις δηλώσεις που υποβάλλουν στους δήμους. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr, έχουν ενσωματωθεί με πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) οι ακόλουθες αλλαγές:

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΙΧ: ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ !!!




Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μπαίνουν σιγά-σιγά στη ζωή μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσο πραγματικά κοστίζει η φόρτισή τους στο σπίτι, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε σκέψη αγοράς τους.

Πλέον είναι γνωστό στους περισσότερους ότι, παρά την υψηλή τιμή απόκτησής του, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους κίνησης στον ιδιοκτήτη του.

Και εάν μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού η τιμή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη χώρα μας μειώνεται, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα κοστίσει στον ιδιοκτήτη του το αυτοκίνητο για… καύσιμο (ηλεκτρικό ρεύμα), φορτίζοντάς το εκεί που σήμερα είναι το πιο σύνηθες σημείο φόρτισης: Στο σπίτι του.

Για να υπολογίσουμε λοιπόν το πόσο κοστίζει η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι, θα πρέπει να δούμε αρχικά το πόσο κοστίζει η κιλοβατώρα από τον κύριο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας μας, τη ΔΕΗ.

ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ....ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΡΟΥΧΩΝ !!!



Στην εξάρθρωση σπείρας μπράβων που πωλούσαν προστασία σε καταστήματα... ρούχων προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 49χρονος αρχηγός της σπείρας, μάλιστα, συνελήφθη επ' αυτοφώρω το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι μπράβοι ζητούσαν 250 ευρώ το μήνα για παροχή «προστασίας» με τα μηνιαία παράνομα έσοδά τους να ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ "SUCCESS STORIES": ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!



Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Intrum, η οποία ήρθε στην Ελλάδα για να ζήσει τον μύθο της μπίζνας των κόκκινων δανείων και των λοιπών ιδιωτικών οφειλών, βγάζοντας κέρδη μέσα από τον πόνο και το κυνήγι των Ελλήνων !!!
Σε μεγένθυση:

ΑΙΣΧΟΣ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΥΦΛΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ !!!


Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΤΑ "ΚΑΛΥΤΕΡΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ !!!

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΝΕΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ & ΜΕΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Ενώ πρόσφατες είναι οι αυξήσεις-φωτιά στα διόδια της Νέας Οδού. Θυμηθείτε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/06/blog-post_56.html




Αύξηση 33% στα διόδια της Εγνατίας για την παραχώρηση σε επενδυτές


το τελευταίο τρίμηνο του 2020 μετέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του οδικού άξονα προχωρά μετ’ εμποδίων εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

Στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού έχουν προκριθεί επτά σχήματα αλλά είναι άγνωστο πόσα και ποια από αυτά διατηρούν το ενδιαφέρον τους και θα καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές. Στην αγορά θεωρούν εξαιρετικά πιθανές ορισμένες αλλαγές στα σχήματα αφού έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την εποχή που συστάθηκαν.

Μεταξύ των επτά ενδιαφερόμενων σχημάτων περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι ισχυροί κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας, αλλά και πολύ ισχυροί όμιλοι του εξωτερικού στη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων όπως η ιταλική ANAS που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Roadis που ελέγχεται από την καναδική PSP η οποία είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος του σχήματος που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η γαλλική Vinci που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της «Γέφυρα» (ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου) και της Ολυμπίας Οδού. Συμμετέχουν επίσης ο όμιλος Κοπελούζου με την κινεζική Sichuan, ο επενδυτικός κολοσσός Macquarie, κ.α.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΣτΕ !!!




Η επταμελής σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου. Στην Alpha Bank οριστικά τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού !!!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, με την οποία ζητούσε να ακυρωθούν οι αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος του 2013, με τις οποίες τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση και μεταβιβάστηκε η περιουσία της στην Alpha Bank.

Το 2017 η πενταμελής σύνθεση του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ παράπεμψε στην επταμελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος, προς οριστική κρίση τα ζητήματα που προέκυπταν από την αίτηση ακύρωσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου ζητούσε να ακυρωθούν οι από 8.12.2013 αποφάσεις της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, με τις οποίες: 

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!




Και προχωράει κανονικά το σχέδιο για bad bank...

Τι γράφει η fmvoice.gr :

Φαν του Γιάννη Στουρνάρα δεν είμαι, δεν χρειάζεται να το αναφέρω για μια ακόμη φορά.

Όμως ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όταν «κολλήσει» σε κάτι, δεν κάνει πίσω με τίποτα. Αυτό και ως απάντηση στο ερώτημα γιατί συνεχίζει να σχεδιάζει την bad bank και μάλιστα να κινείται πολύ μεθοδικά στην κατεύθυνσή αυτή.

Κατά τη γνώμη ορισμένων παραγόντων του οικονομικού γίγνεσθαι ο κ. Στουρνάρας μάλλον δεν εμπιστεύεται και πολύ τα στελέχη που διοικούν σήμερα τις τράπεζες, ούτε πιστεύει ότι «έχουν τα κότσια» να απαλλαγούν από τα Κόκκινα Δάνεια με τις διαδικασίες που έχουν επιλεγεί.

TASK FORCE ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ BAD BANK ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ !!!




Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) καταρτίζουν ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσουν τα «κόκκινα» δάνεια, που ενδεχομένως θα ανέρχονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, μετά την έξαρση του κορονοϊού, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Το σχέδιο, που διαμορφώνεται εν μέσω κινητοποίησης τρισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρώπη για τη στήριξη της οικονομίας της, έχει στόχο την προστασία των εμπορικών τραπεζών από την όποια δευτερογενή επίπτωση της κρίσης, αν η ανεργία στερήσει το αναγκαίο εισόδημα για την αποπληρωμή των δανείων. Μία από τις πηγές ανέφερε ότι η ΕΚΤ έχει συστήσει ομάδα εργασίας (task force) για να εξετάσει την πρόταση μίας «κακής τράπεζας», στην οποία θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια και ότι η εργασία για αυτή επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Το ύψος των δανείων στην Ευρωζώνη που θεωρείται απίθανο να αποπληρωθούν ποτέ πλήρως διαμορφώνεται ήδη σε πάνω από μισό τρισ. ευρώ, περιλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών, των δανείων για αγορά αυτοκινήτων και των στεγαστικών δανείων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναμένεται να αυξηθεί καθώς η COVID-19 πιέζει τους δανειολήπτες και θα μπορούσε ακόμη και να διπλασιαστεί στο ένα τρισ. ευρώ, επιβαρύνοντας τράπεζες που είναι ήδη εύθραυστες και εμποδίζοντας τον νέο δανεισμό, σύμφωνα με τις πηγές. 

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!




Το "πράσινο φως" έδωσε το Τριμελές Συμβουλίου Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Αθηνών στη λήψη ψηφιακών αντιγράφων αποφάσεων του Ειρηνοδικείου από τους δικηγόρους.

Η διοίκηση του Ειρηνοδικείου προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, καθώς έχουν συσσωρευτεί πάνω από 4.500 δημοσιευμένες αποφάσεις για τις οποίες δεν έχουν χορηγηθεί επικυρωμένα αντίγραφα στους δικηγόρους λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κοροναϊού.

Στο εξής οι δικηγόροι θα μπορούν να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικό επίσημο αντίγραφο μέσω αίτησης αποκλειστικά μέσω εφαρμογής του portal της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για την διασταύρωση – εξακρίβωση της ιδιότητάς του και την πληρωμή του τέλους ΤΑΧΔΙΚ.

Την σχετική απόφαση γνωστοποίησε η διοίκηση του Ειρηνοδικείου στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Διαβάστε τι αναφέρει το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Αθηνών στο έγγραφο προς το ΔΣΑ:

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΣΤΗΡΙΞΗ !!!



Η συζήτηση που απασχολεί την Οικονομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις που αφορούν όσες τράπεζες έκαναν χρήση των έκτακτων ρυθμίσεων λόγω της κρίσης του κορονοϊού, οι οποίες σχετίζονται με την χαλάρωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων κ.ά.

Εφόσον, οι διατάξεις αυτές ψηφισθούν εντός του Ιουνίου οι μέτοχοι – θα μου πείτε στην Ελλάδα οι μέτοχοι των τραπεζών έχουν να δουν μέρισμα από την εποχή του λίθου – δεν θα πάρουν μέρισμα μέχρι την Άνοιξη του 2021.

Επίσης, τα στελέχη – από το top τμήμα της ηγεσίας μέχρι τους διευθυντές – δεν θα πάρουν bonus…

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΩΛΟΥΝ !!!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΑΝΕΙΣΕ ΚΑΤΑ 50% ΤΗΝ BAIN ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 2,5 ΔΙΣ ΜΕ ΕΓΓΥΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.000 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ, ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Οι ελληνικές όμως τράπεζες προτιμούν να ξεπουλούν τα κόκκινα δάνεια στα funds και να τους δανείζουν και από πάνω, απ΄ό,τι να τα πουλήσουν στους ίδιους τους δανειολήπτες και σε καλύτερα τιμήματα !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗΗ οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει το bankingnews.gr :

Μια σημαντική άκρως δυσμενής εξέλιξη λαμβάνει χώρα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα η οποία αποδεικνύει ότι λόγω της ύφεσης… οι ξένες τράπεζες δεν αναλαμβάνουν ελληνικό κίνδυνο και για τον λόγο αυτό διέκοψαν τον δανεισμό προς την Ελλάδα.

Τράπεζες όπως η Goldman Sachs, Credit Suisse, Barclays, Morgan Stanley, J P Morgan στο παρελθόν λειτουργούσαν ως εξής.

Όταν ένα fund αγόραζε ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε προβληματικά δάνεια που πουλούσε ελληνική τράπεζα… μια ξένη τράπεζα χρηματοδοτούσε σχεδόν το 50% του τιμήματος.

Π.χ. στο Symbol της Εθνικής τράπεζας η Goldman Sachs είχε δανείσει τον πλειοδότη με 130 εκατ σε σύνολο 250 εκατ.

Το fund κατέβαλε 120 εκατ και τα υπόλοιπα 130 εκατ τα δανείστηκε από την Goldman Sachs με εγγύηση όλο το χαρτοφυλάκιο προβληματικών δανείων.

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το ρίσκο για το fund και η Goldman Sachs εν προκειμένω παίρνει ως εξασφάλιση όλο το χαρτοφυλάκιο προβληματικών δανείων.

ΠΟΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ;;; ΚΑΛΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ...ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!

ΜΕ 5 ΚΑΘΑΡΑ ΒΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ
Η Γερμανία ήθελε να φέρει όλη τη διαπραγμάτευση στο διάστημα της δικής της προεδρίας που ξεκινά τον Ιούλιο για να ορίζει σε απόλυτο βαθμό όλες τι εξελίξεις !!!




ECOFIN: Αυξάνονται τα «βέτο» για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε πέντε «καθαρά βέτο», αρκετές «ενοχλήσεις» και ενστάσεις από χώρες-μέλη και διμερείς διαπραγματεύσεις από άλλες, εξελίσσεται η συζήτηση επί της πρότασης της Κομισιόν για το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στο χθεσινό Ecofin (όλοι οι υπουργοί Oικονομικών της ΕΕ), επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ότι δεν αναμένεται συμφωνία συντόμως. Ήδη, από τον Μάιο, αρκετοί αξιωματούχοι είχαν παραπέμψει σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, στις δηλώσεις της Γερμανίδας kαγκελαρίου Αnγκελα Μέρκελ, η οποία είπε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και ίσως καταλήξουν τον Δεκέμβριο, ώστε να μπει σε εφαρμογή η απόφαση από 1η Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, η Γερμανία ήθελε εξαρχής να μεταφέρει όποια σοβαρή συζήτηση για τη δική της προεδρία της ΕΕ, που αρχίζει από 1η Ιουλίου και τελειώνει 31 Δεκεμβρίου. Και ως προεδρεύουσα θα έχει τη δυνατότητα να καταρτίσει τη δική της ατζέντα, τα δικά της σχέδια και προτάσεις, που θα έχουν βαρύνουσα σημασία σε όλο το φάσμα των αποφάσεων.

Εκ της θέσεως, δε, θα έχει και τον ρόλο διαμεσολαβητή στις διαφορές χωρών, όπως αυτές του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ η «γνώμη» της χώρας θα έχει σημασία. Αυτό από μόνο του δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις χώρες που θέλουν «χαλάρωση» και άνευ όρων εκταμίευση δανείων και επιχορηγήσεων.

Τα βέτο και οι διμερείς διαπραγματεύσεις

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΦΗΣΑΝ 1 ΣΤΑ 3 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ !!!

ΟΣΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΕΙΔΑΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 40% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥΣ
Ενώ 1 στα 5 εστιατόρια που άνοιξαν, άνοιξε «πειραματικά» και βλέπουμε !!!




Σε κατάσταση lockdown παραμένει 1 στα 3 εστιατόρια, αφού οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να διατηρήσουν κλειστά τα καταστήματά τους. Την ίδια στιγμή όσοι έχουν ανοίξει μετράνε απώλειες, άνω του 40% του τζίρου τους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, ενώ ποσοστό 20% των εστιατορίων, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί, έχει ανοίξει πειραματικά.

Αυτό ανέφερε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, μιλώντας στο (ψηφιακό) 5ο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στη συζήτηση για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον κλάδο του HO.RE.CA.. Για τον ίδιο το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες κατά 12-13%. Εξέλιξη, την οποία απέδωσε, στο γεγονός ότι πολλά σφαγεία στην Ευρώπη δεν έχουν ανοίξει, άρα υπάρχει μικρότερη προσφορά από τη ζήτηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ !!!




Τι γράφει το enikonomia.gr :

Το πρόγραμμα επιδότησης δανείων με εγγύηση την πρώτη κατοικία περιμένουν με αγωνία περίπου 70.000 δανειολήπτες που έλαβαν στο παρελθόν δάνεια σε ελβετικό φράγκο και υπέστησαν ζημιά από την αλλαγή ισοτιμίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ Δημοκρατία “, τα δάνεια αυτά έχουν σχέση οφειλής προς αξία ακινήτου στο 170% και το κούρεμα θα υπολογιστεί στη βάση του “loan to value”στο 120%.
Στους δανειολήπτες του ελβετικού φράγκου οι τράπεζες προτείνουν:

-Την επιλογή του split balance με την οποία το δάνειο “σπάει” σε δύο κομμάτια εκ των οποίων το ένα πληρώνεται με την τρέχουσα δόση που του αντιστοιχεί και το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί κάποια χρόνια μετά

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ !!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Τα μισθώματα που ζητούνται για ακίνητα που γυρνούν από τη βραχυχρόνια στη μακροχρόνια μίσθωση.




Με υψηλές προσδοκίες όσο αφορά το ζητούμενο ενοίκιο τοποθετούν στην αγορά των μακροχρόνιων μισθώσεων οι ιδιοκτήτες τα ακίνητα που το προηγούμενο διάστημα ανακαινίστηκαν προκειμένου να νοικιάζονται για βραχύ χρονικό διάστημα μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb.

Πρόκειται για ακίνητα μικρής επιφάνειας 30 τ.μ. έως 60 τ.μ. κυρίως ισόγεια ή ημιυπόγεια και επιπλωμένα μιας και μισθώνονταν για βραχύ χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια δεν είναι η κατοικία που απευθύνεται σε μια οικογένεια 3 ή 4 ατόμων που χρειάζεται τουλάχιστον 2 υπνοδωμάτια, προτιμά τον όροφο και διαθέτει την οικοσκευή της μιας και η μίσθωση επιπλωμένου διαμερίσματος στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται.

Για τα ακίνητα αυτά οι ζητούμενες τιμές, όπως έχουν καταγραφεί από το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E Real Estates, ξεκινούν από 750 ευρώ μηνιαίως για ένα σπίτι πρώτου ορόφου στη Γλυφάδα, ενώ με την χαμηλότερη τιμή συναντά κανείς κατοικία στα Σεπόλια κατασκευής του 1973, 28 τ.μ. στον 4ο όροφο.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΕΔΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ !!!




Απόφαση βόμβα για τις φορολογικές αρχές: Άμεση επιστροφή των παράνομων φόρων και διακοπή κάθε δικαστικής ενέργειας

Μια απόφαση που επιχειρεί να θέσει φραγμό στην αυθαιρεσία των φορολογικών αρχών, στην καθυστερημένη επιστροφή φόρων που δεν υποχρεούται να καταβάλλει ο φορολογούμενος και κυρίως στην εμμονή τους σε συγκεκριμένες έρευνες, θέτει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η απόφαση ουσιαστικά επιχειρεί να «κόψει μαχαίρι» την στοχοποίηση ορισμένων φορολογούμενων από τις αρχές και θέτει συγκεκριμένους κανόνες.

Το ΕΔΔΑ αποφαίνεται ότι η καθυστέρηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων και οι άσκοπες δικαστικές ενέργειες των φορολογικών αρχών παραβιάζουν το δικαίωμα στην περιουσία του φορολογουμένου!

Στον Βούλγαρο προσφεύγων τον οποίο δικαίωσε το Στρασβούργο, οι φορολογικές αρχές της χώρας του του καταλόγισαν εσφαλμένα ένα μεγάλο ποσό φόρων. Τα εγχώρια δικαστήρια στα οποία προσέφυγε αναγνώρισαν το φορολογικό λάθος και διέταξαν την φορολογική υπηρεσία που το είχε διαπράξει να του επιστρέψει τους αχρεωστήτως καταβληθέντες φόρους. Η φορολογική αρχή, όμως όχι μόνο δεν επέστρεψε τον φόρο αλλά αντίθετα και χωρίς να προσκομίσει νέα στοιχεία συνέχισε τις δικαστικές ενέργειές της με επιμονή, αναγκάζοντας έτσι τον φορολογούμενο να συμμετάσχει σε πολλές άσκοπες διαδικασίες. Η επιστροφή των χρημάτων ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 χρόνια ταλαιπωρίας μεσοδιάστημα κατά το οποίο είχαν βγει στον πλειστηριασμό και προσωπικά του αντικείμενα.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ !!! 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ Ή ΠΗΡΑΝ ΛΙΓΑ !!!




Νέες αιτήσεις, αλλά και υπερδιπλάσια κονδύλια εν σχέση με όσα δόθηκαν στην α΄φάση, φέρνουν πάνω από 100.000 δικαιούχους της νέας Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Τα 1,4 δισ. ευρώ θα διατεθούν άμεσα με βάση στοιχεία και κριτήρια για να λάβουν την ενίσχυση κυρίως οι επιχειρήσεις που υπέστησαν τη μεγαλύτερη μείωση τζίρου τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν νέοι όροι διανομής των προνομιακά χαμηλότοκων δανείων. Αλλάζουν όλα πλέον στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή και αίρονται αδικίες της πρώτης εφαρμογής του μέτρου.

Αναθεωρούνται επίσης και κριτήρια αποκλεισμού ή διακρίσεις ανάλογα με τη νομική μορφή των επιχειρήσεων. Το υπουργείο Οικονομικών θα φιλτράρει αλλιώς τις νέες αιτήσεις, με μία βάση στοιχείων για την περίοδο της επιδημίας την οποία δεν διέθετε στα τέλη Απριλίου, όταν έκλειναν οι αιτήσεις του α΄γύρου.

«Ενισχυμένη» Προκαταβολή

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΣΤΟΚ....34.000 ΑΔΙΚΑΣΤΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ !!!




Ένα βαρύ φορτίο, τουλάχιστον 34.000 αδίκαστων υποθέσεων αφήνει στα Ποινικά ακροατήρια της Αθήνας (Εφετείο, Πρωτοδικείο) η καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Στις 22 Ιουνίου όταν χτυπάει το καμπανάκι επανέναρξης των δικών, οι διοικήσεις των δυο μεγαλύτερων δικαστηρίων της χώρας θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια εξόχως προβληματική κατάσταση με τις χιλιάδες υποθέσεις που ματαιώθηκαν εξαιτίας κορονοϊού και θα πρέπει τώρα να επαναπροσδιοριστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 13 Μαρτίου μέχρι τις 22 Ιουνίου που θα επαναλειτουργήσουν πλήρως τα δικαστήρια οι υποθέσεις που ματαιώθηκαν θα ξεπεράσουν τις 30.000 στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τις 4.500 στο Εφετείο της πρωτεύουσας. Για αυτές, βάσει και της τελευταίας ΚΥΑ, προβλέπεται οίκοθεν επαναπροσδιορισμός της συζήτησης κάθε υπόθεσης που ματαιώθηκε δηλαδή χωρίς αναβολόσημο για τους διαδίκους.

Παραγραφές

ΑΑΔΕ: ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ 3.100 ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ & ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 30 "ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ" OFFSHORE !!!



Στις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους στρέφεται η Aνεξάρτητη Aρχή Δημοσίων Eσόδων. Πρόκειται για 3.100 υποθέσεις που βρίσκονται στο Kέντρο Eλέγχου Φορολογουμένων Mεγάλου Πλούτου, οι οποίες θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα απόκρυψης εισοδημάτων.

Tαυτόχρονα δόθηκε εντολή για επιτάχυνση των ελέγχων σε 30 offshore εταιρίες που έμειναν στα... αζήτητα των διαδικασιών λόγω της γραφειοκρατίας.

H «ανατροπή» αυτή και ο νέος σχεδιασμός από την AAΔE έρχεται ως επόμενο βήμα μετά την ακύρωση του επιχειρησιακού σχεδίου των 45.000 φορολογικών ελέγχων που είχαν προγραμματιστεί. O σχεδιασμός αυτός «πάγωσε» κυρίως από τις 15 Mαρτίου και μετά και οι έλεγχοι δεν υλοποιήθηκαν.

Tώρα με κύριο στόχο να προληφθεί η παραγραφή, να βεβαιωθούν έγκαιρα πρόστιμα που θα προκύψουν από φορολογικές παραβάσεις, έρχεται η «επανεκκίνηση» που ταυτόχρονα θα βοηθήσει ώστε να μη χαθεί εντελώς ο εισπρακτικός στόχος που είχε τεθεί για το 2020.

O «μηχανισμός»

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΙΧ: ΤΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ !!!




Μετά και την παρουσίαση του προγράμματος κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων Στη χώρα μας, ας δούμε τι επιδοτήσεις δίνουν αυτή την περίοδο και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Η ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης αποτελεί βασικό στόχο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αρκετά κράτη-μέλη δίνουν κίνητρα για την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενώ κάποιες άλλες παρέχουν φορολογικές ελαφρύνσεις ή άλλα κίνητρα που δεν περιλαμβάνουν την χρηματική επιδότηση.

Σήμερα 11 κράτη – μέλη της Ε.Ε.παρέχουν επιδότηση για την απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη χώρα μας να είναι η 12η. Σημειώστε πως καάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα η Νορβηγία, έχουν σταματήσει τα κίνητρα που είχα θέσει πριν 5 χρόνια περίπου, αφού πλέον οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι άνω του 50% των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.

Επίσης, σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ τα κράτη-μέλη που δεν προσφέρουν κίνητρα απόκτησης παρέχουν φορολογικές διευκολύνσεις όπως για παράδειγμα μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας, δωρεάν παρκάρισμα στις πόλεις, κίνηση στις λεωφορειολωρίδες, μειωμένα ασφάλιστρα, κ.ά.

ΑΝΟΙΞΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΠΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ Ή ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕΣΩ TAXISNET !!!




Tα ποσά του ΦΠΑ τα οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να συμψηψίσουν με άλλους φόρους ή δόσεις ρυθμίσεων τους επόμενους μήνες εμφανίστηκαν στον λογαριασμό τους στο Taxisnet στην κατηγορία προσωποποιημένη πληροφόρηση. Τα ποσά αυτά αφορούν στο 25% του ΦΠΑ (Μαρτίου ή πρώτου τριμήνου 2020 για διπλογραφικά ή απλογραφικά βιβλία αντίστοιχα) τον οποίο επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι εξόφλησαν εμπρόθεσμα έως τις 30 Απριλίου. 

Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί ο συμψηφισμός είναι οι φορολογούμενοι να δηλώσουν μέσω e-mail στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., τη βούλησή τους για αυτόν. Το αίτημα μπορεί να αφορά και σε μελλοντικές οφειλές, δηλαδή οφειλές που δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί κατά τον χρόνο του αιτήματος. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν να συμψηφιστεί το 25% του ΦΠΑ που εξόφλησαν τον Απρίλιο με τον φόρο εισοδήματος που θα πρέπει να πληρώσουν με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων ή με τον φετινό ΕΝΦΙΑ. Σημειώνεται ότι το ποσό του ΦΠΑ δεν συμψηφίζεται με οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής πριν την 1η Μαΐου 2020. 

Για τις περιπτώσεις τις οποίες δεν υποβληθεί αίτημα μέσω e-mail, ο συμψηφισμός θα γίνεται αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. με άλλες οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής στη Φορολογική Διοίκηση, οι οποίες έχουν καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής μετά την 1η Μαΐου 2020.

Παραδείγματα

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ: ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΩΝ !!! ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΘΙΝΕΙ ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ !!!

ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ "ΧΑΠΙ" ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2021...
Φυσικά, καθόλου τυχαία η χρονική διάρκεια του προγράμματος όπως σχεδιάζεται, αφού μετά θα ακολουθήσει η σφαγή του Νέου Πτωχευτικού !!!
Ενώ για να μπουν στο πρόγραμμα οι κόκκινοι δανειολήπτες θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν τα δάνεια τους κατά τα θέλω των τραπεζών !!!




Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών με στόχο εντός του Ιουνίου να μπει η τελική σφραγίδα στο νέο πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο θα έχει 9μηνη διάρκεια, θα προσφέρει κρατική επιδότηση της δόσης και για πρώτη φορά θα απευθύνεται και στους συνεπείς -έως την 29η Φεβρουαρίου 2020- δανειολήπτες.

Η νέα ρύθμιση αφορά όλους τους δανειολήπτες που μπήκαν σε αναστολή σύμβασης και επιδοτήθηκαν με 800 ευρώ από το δημόσιο και όσους έχουν υποστεί -λόγω της κρίσης του κορωνοϊού- μείωση του εισοδήματός τους κατά τουλάχιστον 20% έναντι αυτού που είχαν τον Φεβρουάριο του 2019.

Με βάση τις εκτιμήσεις, θα μπορούσαν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα-γέφυρα περίπου 330.000 δανειολήπτες. Η ισχύς του θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2020 και θα λήξει την 31η Μαρτίου 2021.

Η κυβέρνηση προτείνει να δοθούν στους δανειολήπτες 2 μήνες (Ιούλιος-Αύγουστος) για να κάνουν την αίτησή τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί, οι θεσμοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιμένουν στον ένα μήνα (μόνο τον Ιούλιο).

ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ FUNDS ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΟ 20-25% ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Επιδείνωση στους όρους πώλησης NPEs στην Ελλάδα – Τα funds δεσμεύουν 20% με 25% του τιμήματος έναντι μελλοντικών ζημιών

H πώληση προβληματικών δανείων στην Ελλάδα έχει καταστεί ακόμη πιο δύσκολο εγχείρημα καθώς λόγω της ύφεσης στην οικονομία από τον κορωνοιό έχουν επιδεινωθεί τα δεδομένα.

Η επιδείνωση εστιάζεται σε δύο μέτωπα.

1)Καταγράφεται αύξηση των NPEs σε όλη την Ευρώπη οπότε η Ελλάδα από το επίκεντρο που βρισκόταν στα προβληματικά δάνεια… θα είναι μια από τις χώρες ενδιαφέροντος.

Π.χ. στην Ιταλία που έχει 212 δισεκ. προβληματικά δάνεια έχει εκτιμηθεί ότι θα αυξηθούν κατά 30 δισεκ. ή αύξηση 14% επί του συνόλου των NPEs.

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι τα NPEs θα αυξηθούν κατά 7-8 δισεκ. ευρώ από 69 δισεκ. στα 76 με 77 δισεκ. ευρώ.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ 111.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ+ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πειραιώς: Πώς θα αλλάξουν χέρια 111 χιλιάδες δάνεια

Περίπου 111 χιλιάδες «κόκκινα» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια της Πειραιώς, τα οποία διαθέτουν υποθήκες επί ακινήτων, θα αλλάξουν χέρια, μέσω δύο τιτλοποιήσεων, τους επόμενους 12 μήνες.

Κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Α΄ τριμήνου, η διοίκηση της τράπεζας γνωστοποίησε ότι οι δύο προγραμματιζόμενες, πριν την πανδημία, τιτλοποιήσεις θα ξεκινήσουν εντός της χρονιάς, με στόχο να ολοκληρωθούν το αργότερο στις αρχές του 2021, ενώ η επίπτωση στα κεφάλαια από τη ζημιά δεν θα ξεπεράσει το προϋπολογισμένο ύψος.

Η πρώτη τιτλοποίηση (project Phoenix) αφορά σε 58 χιλ. στεγαστικά δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας 2 δισ. ευρώ. Στην πλειονότητά τους (67%) είναι καταγγελμένα, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε βαθιά καθυστέρηση. Η μέση απαίτηση ανά δανειολήπτη ( σ.σ. σύνολο 22 χιλ.) διαμορφώνεται στις 90 χιλ. ευρώ, ενώ η μέση εναπομένουσα διάρκεια του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε περίπου 20 έτη.

Η τράπεζα εκτιμά ότι οι τίτλοι πρώτης διαβάθμισης (senior notes) της εν λόγω τιτλοποίησης θα έχουν ονομαστική αξία περίπου 900 εκατ. ευρώ. Η Πειραιώς θα διατηρήσει το 100% των senior notes και θα πωλήσει στον προτιμητέο επενδυτή ως το 95% των τίτλων ενδιάμεσης (mezzanine) και χαμηλής (junior) διαβάθμισης.
SSL Certificates