.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ YΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 28/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ" !!! ΜΟΛΙΣ 35.500 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

 



Τελικά η Εφορία δεν είναι αυτή που χωρίζει τα ζευγάρια. Οι έγγαμοι γυρίζουν την πλάτη στο «φορολογικό» διαζύγιο και προτιμούν να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση. Με την υποβολή κοινής δήλωσης οι σύζυγοι γλιτώνουν από τις παγίδες των χωριστών δηλώσεων που κρύβουν έξτρα φόρο. Ο ένας μπορεί να καλύψει τον άλλο στα τεκμήρια αλλά και στις αποδείξεις που θα λείπουν. Άλλωστε με την υποβολή κοινής δήλωσης ο κάθε σύζυγος έχει και το δικό του εκκαθαριστικό σημείωμα. Πληρώνει το φόρο που προκύπτει για το εισόδημά του ή εισπράττει ο ίδιος χωρίς να γίνεται συμψηφισμός με την οφειλή που μπορεί να έχει ο άλλος σύζυγος, την επιστροφή φόρου που δικαιούται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύνολο σχεδόν 9 εκατομμυρίων φορολογούμενων, μόλις 35.500 αιτήσεις για υποβολή ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με την προθεσμία να λήγει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Η δυνατότητα υποβολής ξεχωριστών φορολογικών δηλώσεων από τους συζύγους δόθηκε για πρώτη φορά το 2019 αλλά δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ζευγαριών. Από τη στιγμή μάλιστα που κάθε σύζυγος έχει το δικό του εκκαθαριστικό η υποβολή χωριστής δήλωσης δεν έχει κανένα νόημα.

Οι σύζυγοι πάντως που θέλουν να υποβάλουν φέτος χωριστές φορολογικές δηλώσεις προλαβαίνουν μέχρι την Κυριακή 28/2 να γνωστοποιήσουν την επιλογή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Η γνωστοποίηση για την υποβολή χωριστής δήλωσης γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr, στον σύνδεσμο: https://www.aade.gr/polites/eisodima/gnostopoiisi-horistis-dilosis με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ RWE ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ "ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ" ΤΗΝ ΔΕΗ !!!

 



Το Κρατικό Ταμείο Επενδύσεων της Νορβηγίας, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια 1,3 τρισ. δολαρίων και θεωρείται το πλουσιότερο του κόσμου, απέκλεισε μία σειρά εταιρειών από τις επιλογές του.

Στη «μαύρη» λίστα αυτή είχε τοποθετήσει πέρυσι 15 επιχειρήσεις, μία εκ των οποίων και ο όμιλος εξορύξεων της Glencore. Το Ταμείο ενδιαφέρεται να καταπολεμήσει τη μη ηθική συμπεριφορά ορισμένων ισχυρών επιχειρήσεων με γνώμονα τις πρακτικές τους ως προς τη ρύπανση του πλανήτη και την προαγωγή της διαφάνειας, της ισονομίας και της ισοτιμίας εντός των κόλπων τους αλλά και ευρύτερα στην κοινότητα.

Αλλες εταιρείες οι οποίες εμφανίζονται στον κατάλογο αυτό και που δεν κάνει επενδύσεις το Ταμείο είναι οι ενεργειακές RWE και Canadian Natural Resources, καθώς και ο όμιλος πρώτων υλών και εξορύξεων της Anglo American, όπως ανέφερε η διοίκησή του.

«Αποχωρούμε από επιχειρήσεις, στις οποίες δεν θέλουμε πλέον να είμαστε μέτοχοι για λόγους ηθικής ή βιωσιμότητας», δήλωσε το Ταμείο με έδρα το Οσλο. «Με το να μην τοποθετούμε κεφάλαια στις εν λόγω εταιρείες, περιορίζουμε την έκθεσή μας σε απαράδεκτους κινδύνους».

Επεξηγώντας τη στάση του, το Ταμείο ανέφερε πως οι 15 μετοχές των αντίστοιχων εταιρειών επελέγησαν με γνώμονα ηθικά ζητήματα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Της Νανάς Παπαδογεωργάκη
Δικηγόρος Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια



Η τρέχουσα συγκυρία που βιώνει η χώρα δεν θα μπορούσε να αφήσει το δικηγορικό επάγγελμα αλώβητο. Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας του Covid-19, έχει δημιουργήσει αναστάτωση στο δικηγορικό σώμα, αλλά ακόμα περισσότερο έχει ταλαιπωρήσει πλήθος συμπολιτών μας, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αναμονής εκδίκασης της υπόθεσης τους, χωρίς να μπορεί κανείς να τους δώσει κάποιο ορίζοντα ικανοποίησης του προβλήματος τους μέσω της δικαστικής οδού.

Οι Δικηγόροι από την άλλη πλευρά, εδώ και 12 μήνες περίπου, δεν λειτουργούν, τα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία υπολειτουργούν λόγω της πανδημίας, υποθέσεις πολιτών δεν διεκπεραιώνονται και οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι δύσκολα προσβάσιμες.

Είναι βεβαίως αποδεκτό ότι στην ελληνική έννομη τάξη οι πολίτες είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με το παραδοσιακό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, περιμένοντας υπομονετικά να τους ενημερώσει ο Δικηγόρος τους ότι επιτέλους έφτασε η πολυπόθητη ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης τους, προτιμώντας συγκρουσιακές λύσεις που κοστίζουν σε χρήματα και ψυχική ταλαιπωρία.

Μη ξεχνάμε όμως ότι ακόμα και σε συνθήκες κανονικότητας υπήρχαν καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, πόσω δε μάλλον σήμερα σε συνθήκες πανδημίας, όπου η διευθέτηση μία διαφοράς ενώπιον των δικαστηρίων αλλά και το μέλλον μία νομικής υπόθεσης κρίνεται αβέβαιο, οι δε αλλεπάλληλες ΚΥΑ που προσδιορίζουν ποια δικαστήρια αναβάλλονται και ποια επαναπροσδιορίζονται, οδηγούν σε μεγαλύτερη σύγχυση για το ποιες διαδικασίες λειτουργούν και ποιες όχι.

Εκείνο βέβαια που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι, όσο αναμένουμε την επανέναρξη της λειτουργίας των Δικαστηρίων της χώρας, υπάρχει ένα εργαλείο αποτελεσματικό και διαθέσιμο στους πολίτες της χώρας μας και λέγεται διαμεσολάβηση.

ΟΧΗΜΑΤΑ+ΑΚΙΝΗΣΙΑ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ !!!

 



Ειδικότερα στο άρθρο 14 της τροπολογίας επισημαίνεται ότι για την ακινησία στα οχήματα τα πρόστιμα για τους παραβάτες οδηγούς, που δήλωσαν on line ακινησία (κρατάνε τις πινακίδες σπίτι) αλλά θα συλληφθούν να κυκλοφορούν το όχημα, ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ με επιπλέον καταβολή των ποσού ίσου με το διπλάσιο των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας ενώ σε περίπτωση υποτροπής τότε το πρόστιμο τριπλασιάζεται και κυμαίνεται σε 30.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος για 3 χρόνια!

Προσοχή:

Οι ιδιοκτήτες που πραγματοποίησαν ακινησία, πρέπει να αφαιρέσουν από το όχημα τις πινακίδες κυκλοφορίας και να το έχουν σταθμευμένο μόμινα (σε πάρκινγκ και όχι στον δρόμο) στην ακριβή τοποθεσία που έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση που το όχημα βρεθεί παρκαρισμένο σε διαφορετική τοποθεσία τότε επιβάλλονται τα παραπάνω πρόστιμα!

ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΛΑΤΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ: Ο ΛΑΤΣΗΣ ΠΗΡΕ ΜΕ 92€/ΤΜ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕ....11.000€/ΤΜ !!!




Ισχυρή ζήτηση καταγράφεται για απόκτηση κατοικιών στο υπό ανάπτυξη project του πρώην Ελληνικού, με εγχώρια αλλά και διεθνή συμφέροντα να έχουν δημιουργήσει ήδη escrow accounts, δεσμευόμενα για τη μελλοντική κυριότητα των εν λόγω κατοικιών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Lamda Development όσον αφορά το πλάνο αξιοποίησης της έκτασης κατά την πρώτη πενταετία, προβλέπεται να δημιουργηθούν τόσο παραθαλάσσιος οικισμός κατοικιών ήπιας δόμησης (μονοκατοικίες, συγκροτήματα κατοικιών – διαμερισμάτων μέγιστου ύψους 11 μ.), σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη "Γειτονιά Ενυδρείου Αγίου Κοσμά", με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ., όσο παραθαλάσσιος πύργου κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, που γειτνιάζει με τη "Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά", με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ.

Το κτίριο αυτό θα αποτελέσει τοπόσημο της περιοχής (πύργος κατοικιών στη μαρίνα), και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα συμπράξει στην κατασκευή και εκμετάλλευση του συγκροτήματος, με την εκτίμηση πως θα έχει καταλήξει έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2021.

ΤΟ METOO ΚΑΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ !!!

 



Σε μεγένθυση:

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΑ ΚΑΝΕΙΣ(ΑΣΥΛΙΑ)....ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΩΣ ΚΡΟΙΣΟΙ !!!

 



Σε μεγένθυση:

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΔΟΣΕΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Απώλειες πάνω από 95% το 2020 σε σχέση με το 2019 καταγράφηκαν επί της ουσίας στο πρόγραμμα golden visa στην Ελλάδα, σημειώνει ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates. Ο ίδιος φέρνει ως σύγκριση την Πορτογαλία, επίσης χώρα του ευρωπαϊκού Νότου που όπως και η Ελλάδα εφαρμόζει ανάλογο πρόγραμμα προσέλκυσης επενδυτών στο real estate, στην οποία οι απώλειες περιορίστηκαν πέρυσι σε μόλις 5%, έναντι της αμέσως προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, «η Ελλάδα μέχρι 5 Ιανουαρίου 2020 είχε εκδώσει συνολικά 8.011 άδειες διαμονής golden visa σε επενδυτές αγοραστές ακινήτων και αν συνυπολογίσουμε και τα μέλη της οικογένειας τους αγγίζουμε τις 23.785. Οι Κινέζοι επενδυτές- αγοραστές αποτελούν διαχρονικά τους πρωταγωνιστές του προγράμματος golden visa στη χώρα μας με 5.927 άδειες σε επενδυτές και αν συνυπολογίσουμε και με τα μέλη της οικογένειας τους, τις 17.875. Παράλληλα, βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από τα δεδομένα, η χώρα μας ανά επένδυση – αγοραστή ακινήτου, έχει εκδώσει 2,96 άδειες διαμονής σε αγοραστές και μέλη της οικογένειάς του. Δηλαδή, ανά επένδυση που πραγματοποιείται, χορηγούνται 2,96 άδειες διαμονής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον μήνα Ιανουάριο 2020 είχαν εκδοθεί Πανελλαδικά 242 άδειες golden visa σε κινέζους επενδυτές ακινήτων. Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος των αδειών που εκδόθηκαν εντός του Ιανουαρίου 2020, αφορούσαν αγοραπωλησίες που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2019, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης – γραφειοκρατίας χορήγησης της άδειας διαμονής στους επενδυτές.

ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΩΡΑΣ !!!

 



Πλησιάζει η μέρα που θα αλλάξει η ώρα για να περάσουμε στη θερινή του 2021, καθώς τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου (28/3) θα γυρίσουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά.

Η επόμενη αλλαγή ώρας έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2021.

Το τελευταίο διάστημα συζητήθηκε ευρέως το ζήτημα της κατάργησης της αλλαγής της ώρας, με βασικό επιχείρημα την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς κατά τους μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Το ευρωκοινοβούλιο έχει ψηφίσει για τον τερματισμό της αλλαγής ώρας από το 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!! ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 



Τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων δέκα μηνών διανύουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, καθώς το κόστος δανεισμού στη 10ετία έχει πλέον διπλασιαστεί από το ιστορικό χαμηλό του Δεκεμβρίου.

Μπορεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς να ξεπερνά ακόμα και το 1,1%, όμως στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν είναι παρά μία από τις «παράπλευρες απώλειες» του sell off που πλήττει τις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Με τη βοήθεια του σχεδιαζόμενου πακέτου μέτρων των 1,9 τρισ. δολαρίων, η αμερικανική οικονομία, η μεγαλύτερη του πλανήτη, αναμένεται να ανακάμψει ταχύτερα από ό,τι περίμεναν οι αγορές. Και αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει γρηγορότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, η JP Morgan επεσήμαινε σε τελευταία έκθεσή της ότι οι προσδοκίες της αγοράς για το πότε θα γίνει η πρώτη αύξηση των επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης από τις κεντρικές τράπεζες έχουν έρθει πιο κοντά και πλέον τοποθετούνται στα 1,75 χρόνια από τώρα για τη Fed, στα 2,25 χρόνια για την Τράπεζα της Αγγλίας και στα 2,75 χρόνια για την ΕΚΤ.

Είναι αυτή η ξαφνική αλλαγή των προσδοκιών που πυροδοτεί το λεγόμενο «reflation trade», στο πλαίσιο του οποίου η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αγγίζει το 1,45%, δηλαδή τα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους.

Η εικόνα είναι παρόμοια και στην Ευρώπη. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάρτιο, το κόστος δανεισμού της Γαλλίας στη 10ετία περνά πάνω από το μηδέν για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων διαμορφώνονται στα υψηλά τριών μηνών.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ !!!

 



Η προθεσμία 15 ημερών της ΕΛΤΕ που προκαλεί σοκ σε ορκωτούς και εισηγμένες

Σφίγγει τον κλοιό του ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης η οποία χθες 25/2 απέστειλε επιστολή στους ορκωτούς εταιριών δημοσίου συμφέροντος (εισηγμένες, και μη εισηγμένες ασφαλιστικές και τράπεζες) με την οποία τους καλεί εντός 15 ημέρων από την υποβολή της έκθεσης ελέγχου επί των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων 2020 να υποβάλλουν και μάλιστα με ηλεκτρονικό τρόπο αντίγραφο της συμπληρωματικής έκθεσης ελέγχου που υποβάλλεται προς την Επιτροπή Ελέγχου κάθε ελεγχόμενης εταιρίας.

Εργαλείο εντοπισμού ατασθαλιών

Σημειώνεται ότι η συμπληρωματική έκθεση ελέγχου υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκθεση ελέγχου και δεν δημοσιοποιείται. Περιέχει ωστόσο πολύ κρίσιμα στοιχεία τα οποία πρώτον επιτρέπουν στην ΕΛΤΕ να ελέγξει το έργο του ορκωτού και ταυτόχρονα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου αλλά και της ίδιας της εισηγμένης.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ !!! ΑΠΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ...ΠΡΩΗΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ !!!

 



Συνωστισμός ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους στον πλειστηριασμό επτά ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε βαθμό που ανάγκασαν τη διοίκηση του Ταμείου να μεταθέσει κατά δύο μήνες την αρχική διαδικασία που ήταν προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου.


Η νέα ημερομηνία διαδικασίας πώλησης των ακινήτων ορίστηκε η Τρίτη 18 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι.

Τα ακίνητα θα πωληθούν μέσα από την πλατφόρμα e-auction.gr.

Στη λίστα περιλαμβάνονται μικρά διαμάντια τα οποία εάν έρθουν σε κατάλληλα χέρια θα λάμψουν και θα φέρουν σημαντικές αποδόσεις στους νέους ιδιοκτήτες.

Η αναβολή των δύο μηνών δόθηκε διότι οι υποψήφιοι αγοραστές ζητούσαν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας για την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών συμμετοχής αλλά και η εξασφάλιση των χρημάτων.

Ο καθορισμός του τιμήματος ανά πλειστηριασμό.

Το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο KLC και την ΕΤΑΔ θα διαμορφώσουν μια τιμή εκκίνησης για το κάθε ακίνητο ξεχωριστά η οποία θα περιλαμβάνει και την προτεινόμενη τιμή των ενδιαφερόμενων για να διαμορφωθεί στο τέλος η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού.

Στην e-auction.gr θα εισέρχονται καινούργιες τιμές και υψηλότερες από την αρχική έτσι ώστε το ακίνητο να κατοχυρωθεί στην πιο καλύτερη οικονομική πρόταση για το ΤΑΙΠΕΔ.
Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι αγοραστές με την κατάθεση των δικαιολογητικών θα πρέπει να καταθέσουν και την οικονομική τους προσφορά.

Στο σφυρί το Ξενία Κύθνου για 99 χρόνια

ΑΑΔΕ+ΥΠΟΙΚ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ "ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΩΝ" ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΤΟΥΣ...ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!

 


Κίνητρα σε φορολογούμενους για εντοπισμό «μαϊμού» ταμειακών


Τον Νοέμβριο του 2019, η ΑΑΔΕ είχε εντοπίσει κύκλωμα επιχειρήσεων με «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές. Εμπλέκονταν 100 επιχειρήσεις, η αξία των αποδείξεων που παραποιήθηκαν υπολογίστηκε στα 25 εκατ. ευρώ και ο ΦΠΑ που... έκανε φτερά στα 6 εκατ. ευρώ. Είναι μία μόνο περίπτωση -και σίγουρα δεν είναι η μοναδική.

Ενάμιση χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2021, υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ ετοιμάζονται να βάλουν στο κυνήγι των «πειραγμένων» ταμειακών τους φορολογούμενους. Θα τους ζητούν να σκανάρουν και να αποστέλλουν μέσω ειδικής εφαρμογής τις χάρτινες αποδείξεις που παραλαμβάνουν για την παροχή υπηρεσιών ή την αγορά προϊόντων, με «αντάλλαγμα» προνομιακή συμμετοχή στις μηνιαίες κληρώσεις της φορολοταρίας, η οποία αλλάζει και γίνεται περισσότερο ελκυστική. Άλλο το έπαθλο να είναι 1.000 ευρώ, άλλο 10.000 ευρώ, άλλο 100.000 ευρώ ή ένα αυτοκίνητο. Τη σκανάρεις την απόδειξη, εάν το κίνητρο είναι ισχυρό.

Η εφαρμογή στήνεται ήδη από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και υπολογίζεται ότι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη για να κάνει πρεμιέρα, εφοδιάζοντας με ένα ακόμα όπλο τους ελεγκτές. Μέσω της ενεργοποίησης αυτής της διαδικασίας, πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, πως θα μπορούσαν να εισπραχθούν 300-400 εκατ. ευρώ. Η εκτιμώμενη έκταση της φοροδιαφυγής που συντελείται με τη μέθοδο των παραποιημένων ταμειακών μηχανών είναι πολλαπλάσια και οι πηγές χαρακτηρίζουν τις εκτιμήσεις για 300-400 εκατ. ευρώ «συντηρητικές», εάν το σύστημα αποδειχθεί πως δουλεύει και οι φορολογούμενοι μπουν στο «παιχνίδι».

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 6: ΠΡΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ....ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ !!!

 


Κόβονται περισσότεροι από τους μισούς επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που υπέβαλαν αιτήσεις για τη λήψη της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, καθώς το ποσό είναι μικρό και οι υποψήφιοι, ξεπέρασαν ξανά τις 700.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με ην εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων, εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην πλατφόρμα myBusinessSupport, τα αιτήματα ανήλθαν σε 721.395, από τα οποία θα απορριφθούν περισσότερα από 400.000.

Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, μετά τις 732.968 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για την 5η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτημάτων και την επεξεργασία τους από το taxisnet, θα εκδοθεί, ίσως και σήμερα και σε κάθε περίπτωση μέσα στο Σαββατοκύριακο, η απόφαση της ΑΑΔΕ, η οποία θα ορίζει τις προϋποθέσεις λήψης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6.

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ" 25ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ 15ΧΡΟΝΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ...ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ !!!

 



Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε κείμενο που διδάσκεται στην α’ γυμνασίου και το οποίο περιγράφει την ερωτική σχέση ανάμεσα σε έναν 25χρονο και μία 15χρονη...

Ιδιαίτερα οι χρήστες των social media που αντέδρασαν έντονα, λόγω και της περιόδου την οποία διανύουμε μετά τις καταγγελίες που έχουν γίνει.

Στο βιβλίο της νεοελληνικής γλώσσας της α’ γυμνασίου, αναλύεται η σχέση ανάμεσα στον 25χρονο Σάκη και την 15χρονη Αλέκα. Κι αυτό διδάσκεται σε 13χρονα παιδιά!

ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ !!! ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!

 



Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το mononews.gr στην λήψη της απόφασης βοήθησε η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για την ασυλία των τραπεζιτών αλλά και η πρός ψήφιση ασυλία των στελεχών του ΤΧΣ !!!


Τα μέλη του ΔΣ της τράπεζας και η διοικητική ομάδα της Εθνικής ομόφωνα συμφώνησαν να προχωρήσει η πώληση του 90% της εταιρείας στο CVC, με το τίμημα να διαμορφώνεται στην περιοχή των 500 εκατ ευρώ. Το τίμημα δηλαδή είναι ίσο με την αποτίμηση της ασφαλιστικής στα βιβλία της ΕΤΕ. Μέσα στο Μάρτιο θα υπογραφεί η συμφωνία, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η πώληση πήρε το «πράσινο» φως από την αρμόδια επιτροπή της Εθνικής Τράπεζας και τώρα εκκρεμεί και η επίσημη τοποθέτηση –έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που είναι και ο βασικός μέτοχος της ΕΤΕ με ποσοστό 40%.

Τις τελευταίες μέρες τα μέλη του ΔΣ συμμετείχαν σε αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα η πρόταση που «κλείδωσε» είναι ότι το CVC θα αποκτήσει το 90% της ασφαλιστικής εταιρείας με ανάλογη αύξηση του τιμήματος, δηλαδή περίπου 500 εκατ ευρώ.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ....ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ !!!

 



Κλειστές οι τραπεζικές κάνουλες παρά τα δεκάδες δις πάμφθηνης ρευστότητας, και με αρνητικά επιτόκια, που έχουν λάβει....


Σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τα κριτήρια χρηματοδοτήσεων από την πλευρά των τραπεζών στοιχείο το οποίο δεν επιτρέπει ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις για τη χρηματοδότηση της αγοράς αλλά και της οικονομίας.

Οι φόβοι για πτωχεύσεις κάνουν τις τράπεζες εξαιρετικά διστακτικές στην παρούσα φάση.

Οι εργαζόμενοι σε αναστολή δεν είναι επιλέξιμοι για δάνειο από τις τράπεζες μιας και:
  • Μοιραία εμφανίζουν μικρότερο εισόδημα
  • Θεωρούνται εν δυνάμει στελεχιακό δυναμικό που κινδυνεύει να χάσει τη θέση του.

Οι κλειστές επιχειρήσεις και οι αθρόες αναστολές εργαζομένων έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστούν τα δάνεια προς ιδιώτες κάτι άλλωστε που κατέγραψε με τον πιο σαφή τρόπο και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις χορηγήσεις τον Ιανουάριο του 2021.

Μέσα στα τραπεζικά κριτήρια για τους ιδιώτες εντάσσονται πια και κριτήρια για τις εταιρίες στις οποίες εργάζονται μιας και οι τράπεζες φαίνεται να ανησυχούν για ένα κύμα πτωχεύσεων.

Αυτό άλλωστε εξηγεί πως η μνιαιά καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς ιδιώτες ήταν χαμηλότερη κατά 557 εκατ. ευρώ έναντι του Δεκεμβρίου.

Ο Ιανουάριος καταγράφει πτώση δανείων

ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ Η ΘΗΤΕΙΑ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ ΛΟΓΩ....ΤΟΥ ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟΥ ΥΠΕΡ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!!

 


Και για το πρόγραμμα γέφυρα λέει που κι αυτό δουλεύει πλήρως υπέρ τραπεζών+funds αφού από την μία τσεπώνουν κρατικό χρήμα μέσω της επιδότησης των δόσεων των κορωνο-πληκτων πράσινων δανειοληπτών, από την άλλη όσοι κορωνο-πληκτοι ήταν κόκκινοι δανειολήπτες θα πρέπει να ρυθμίσουν κατά τα θέλω των τραπεζών για να επωφεληθούν από την επιδότηση....Όχι άλλο κάρβουνο λοιπόν...όχι άλλο ΔΟΥΛΕΜΑ !!!

Τέλος, όσοι δεν θυμούνται ούτε στο πρόσωπο τον κ.Κουρμούση, κι αυτή είναι η απόλυτη πλειοψηφία, θυμηθείτε στο παρακάτω βίντεο τι ομολογούσε πέρσι τέτοιες μέρες για τον Νέο Πτωχευτικό-ολετήρα για τον οποίο και καλά έκανε τόσα πολλά... 

Δείτε το βίντεο:

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 26/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

HELICOPTER MONEY: ΤΑ 9 ΤΡΙΣ ΦΘΗΝΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο,ΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ !!!

 


Η άνευ προηγουμένου αποστολή διάσωσης ύψους 9 τρισ. δολαρίων από τις κεντρικές τράπεζες για να βοηθήσουν την παγκόσμια οικονομία να διαχειριστεί την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία κορωνοϊού δοκιμάζεται, καθώς η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και τα στοιχήματα για τον πληθωρισμό απειλούν την ικανότητά τους να διατηρήσουν τα κόστη δανεισμού χαμηλά.

Ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ χαρακτήρισε αυτή την εβδομάδα την πρόσφατη άνοδο των ομολόγων ως «δήλωση εμπιστοσύνης» στις οικονομικές προοπτικές, άλλοι ομόλογοί του εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι, καθώς η ανάκαμψη των οικονομιών τους υστερεί σε σχέση με αυτή της αμερικανικής οικονομίας.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΦΟΡΤΙΟΥ ΚΟΚΑΪΝΗΣ !!!

 



Οι αρχές της Γερμανίας και του Βελγίου κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης–ρεκόρ, συνολικά πάνω από 23 τόνους, που προορίζονταν για την αγορά της Ολλανδίας, σε δύο εφόδους αυτόν τον μήνα, δήλωσαν χθες Τετάρτη ολλανδοί εισαγγελείς.

Οι ποσότητες της κοκαΐνης που κατασχέθηκαν είχαν αξία περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ στον δρόμο, κατά τους υπολογισμούς των ολλανδικών εισαγγελικών αρχών, πράγμα που σημαίνει πως πρόκειται —βάσει αξίας— για τη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών με προορισμό τη χώρα που έχει γίνει ποτέ.

Οι εισαγγελείς πρόσθεσαν ότι συνελήφθη χθες 28χρονος Ολλανδός που ανακρίνεται, καθώς ήταν ο αποδέκτης των δύο εμπορευματοκιβωτίων μέσα στα οποία βρέθηκαν οι ποσότητες της κοκαΐνης.

Εντοπίστηκαν 16,17 τόνοι κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο σε μεταλλικές συσκευασίες με βαφή για τοίχους, σε πλοίο που είχε αναχωρήσει από την Παραγουάη.

Στην Αμβέρσα, βρέθηκαν 7,2 τόνοι κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με ξυλεία πάνω σε πλοίο που είχε αναχωρήσει από τον Παναμά.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ PITSOS ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 31/3 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ...
Η μόνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είναι ποιος θα πάρει λίγο από τα "ιμάτια" της Pitsos...Βλέπε Νίκο Μπακατσέλο, κουνιάδο του Ευάγγελου Βενιζέλου, διορισμένο πρόεδρο από την ΝΔ στο ΔΕΔΔΗΕ ...Και εις άλλα με υγεία λοιπόν...
Διαβάστε και εδώ:



Τι γράφει το capital.gr:


Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, -στις 31 Μαρτίου κλείνει το εργοστάσιο της Pitsos- η διοίκηση της εν Ελλάδι θυγατρικής της BSH βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενους για το πακέτο εθελουσίας.

Πληροφορίες του capital.gr αναφέρουν πως η εταιρεία, η οποία σταματά την παραγωγική της δραστηριότητα στη χώρα στο τέλος Μαρτίου, έχει καταθέσει τις προτάσεις της στους 200 και πλέον εργαζόμενους που απασχολούνταν στη μονάδα του Ρέντη έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2020.

Το πακέτο που προσφέρει περιλαμβάνει τη νόμιμη αποζημίωση στο 100%, 4.000 ευρώ για κάθε έτος απασχόλησης σε αυτή -δηλαδή εάν ένας εργαζόμενους απασχολούνταν 10 χρόνια στην Πίτσος θα λάβει επιπλέον 40.000 ευρώ- και έναν επιπλέον χρόνο ιδιωτικής ασφάλισης για τον ίδιο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας του. Η εταιρεία έχει ήδη προϋπολογίσει αποζημιώσεις 24,4 εκατ. ευρώ.

Πέραν αυτών, οι εργαζόμενοι έχουν προτείνει στην εταιρεία να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές για όσους εργαζόμενους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει ούτε είναι σαφές πως θα γίνουν οι ομαδικές απολύσεις που θα περάσουν από τριμερή επιτροπή που πρέπει να ανάψει το "πράσινο φως”.

Και αν το πακέτο φαντάζει δελεαστικό, εργαζόμενοι που μίλησαν στο capital.gr ανέφεραν ότι μια εθελουσία δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εργασία ειδικά για απασχολούμενους που δεν βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Οι ίδιοι ελπίζουν στη συνέχιση της λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας υπό άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και των κεντρικών της με τον επιχειρηματία Νίκο Μπακατσέλο της Pyramis και την Κυβέρνηση δεν έχουν καταλήξει καθώς απομένουν πολλά ακόμη για να διευκρινιστούν. Όπως, αν η BSH θα δώσει "φασόν” παραγωγή κουζινών Πίτσος στον επιχειρηματία, για πόσο χρόνια θα είναι αυτό το συμβόλαιο και πόσα χρήματα ζητά για την πώληση της παραγωγικής μονάδας.

"ΠΑΡΤΙ" ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

 


Τι μεταδίδει το banks.com.gr :


Με θετικά δημοσιεύματα υποδέχθηκαν τα διεθνή ΜΜΕ την ολοκλήρωση της Συναλλαγής Galaxy ύψους Ευρώ 10,8 δισ., στον απόηχο της δεσμευτικής συμφωνίας που υπέγραψε η Alpha Bank με την Davidson Kempner, βάσει της οποίας η αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία αποκτά το 51% των τιτλοποιημένων ομολόγων μεσαίας και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Galaxy και το 80% της Cepal Holdings.

Αναφορές σε διεθνή πρακτορεία και μέσα υψηλού κύρους, όπως τα Reuters, Bloomberg και Financial Times κάνουν λόγο για μία συναλλαγή-ορόσημο με πολλαπλά οφέλη για την Alpha Bank αλλά και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εν γένει.

Οι Financial Times αναδεικνύουν τη σημασία της συμφωνίας που υπέγραψε η Alpha Bank με την Davidson Kempner υπό το πρίσμα της «απαλλαγής» των ελληνικών τραπεζών από την «τοξική συσσώρευση μη εξυπηρετούμενου δανεισμού» που προκάλεσε η μακροχρόνια ύφεση στην χώρα, ενώ αναφέρουν ότι η συναλλαγή εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Κρατικών Εγγυήσεων «Ηρακλής», «στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ελληνικής κυβέρνησης για την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών απομακρύνοντας κόκκινα δάνεια ύψους Ευρώ 30 δισ. που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης».

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Ανατροπές από φέτος στον ΕΝΦΙΑ, εάν και εφόσον η Αθήνα καταφέρει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έθεσαν οι Βρυξέλλες για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών έως το τέλος Μαρτίου: Η άσκηση προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες, παραμένει αμφίβολο εάν θα ολοκληρωθεί εν μέσω πανδημίας. Από αυτή την... άσκηση θα προκύψουν και μεγάλοι «χαμένοι»: 3.000 περιοχές θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ... για όλους τους υπόλοιπους.

Η πανδημία φέρνει τα πάνω - κάτω σε ακόμη έναν από τους σχεδιασμούς που έκανε το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Και αυτό γιατί το νέο «κούρεμα» στον ΕΝΦΙΑ –το οποίο έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση- εξαρτάται απολύτως από το πότε θα ολοκληρωθεί η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις αγοραίες. Προσπάθεια που ειδικά αυτή την περίοδο -με την παντελή απουσία αγοραπωλησιών- είναι απίθανο να τελεσφορήσει. Στην έκθεσή της πάντως η Κομισιόν επιμένει: «ο καθορισμός των νέων αντικειμενικών αξιών που αναμένεται έως τον Μάρτιο θα διευρύνει ουσιαστικά τη βάση φόρου ακινήτων. Στη συνέχεια, οι αρχές σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό μιας μεταρρύθμισης ουδέτερης απόδοσης στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας έως τα τέλη Απριλίου»

Πότε θα υιοθετηθούν μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Αν πράγματι λοιπόν καταφέρει το οικονομικό επιτελείο να «κλείσει» την άσκηση της προσαρμογής αντικειμενικών – εμπορικών αξιών έως το τέλος του ερχόμενου μήνα, τότε στο τέλος Απριλίου θα διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο που θα έχει αντίκτυπο και στον ΕΝΦΙΑ: Με αυτά τα δεδομένα, εάν η άσκηση προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες «κλείσει» εντός των επόμενων μηνών και υπάρχει επαρκής χρόνος προσαρμογών και στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, υπάρχει πιθανότητα οι μειώσεις έως και 8% που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση να εφαρμοστούν από φέτος. Το σενάριο αυτό, τη δεδομένη στιγμή και παρά την βεβαιότητα που εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συγκεντρώνει περιορισμένες πιθανότητες εξαιτίας των υγειονομικών εξελίξεων, οι οποίες δυσχεραίνουν την ολοκλήρωση του έργου των εκτιμητών. Στην περίπτωση, κατά την οποία η ολοκλήρωση της άσκησης καθυστερήσει, μοιραία οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετατίθενται για το 2022.

Για ποιους θα «κουρευτεί» ο φόρος

ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Διαβάστε κι εδώ:
ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΡΕΞΤΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ & ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΧΣ !!!

 



Γράφει το mononews.gr σχετικά:


Δόθηκε από την Ε.Κ.Τ το «πράσινο φως» για την αναμόρφωση του καταστατικού νόμου του Τ.Χ.Σ.

Γεγονός που συνιστά τη Λυδία λίθο για τις κεφαλαιακές αυξήσεις στις τράπεζας, αρχής γενομένης από εκείνην της Πειραιώς.

Η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ήταν ο τελευταίος κρίκος στην «αλυσίδα» των προαπαιτούμενων, για τη νέα «αρχιτεκτονική» που αποκτά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Με τα δεδομένα αυτά, η κλεψύδρα του χρόνου μετράει αντίστροφα για την κατάθεση προς ψήφιση από τη βουλή, του νέου νόμου για το Τ.Χ.Σ. Ίσως την ερχόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα όπως όλα δείχνουν.

Πριν, δηλαδή, από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας Πειραιώς, για την περσινή χρήση.

Τα οποία σε συνδυασμό με το business plan για την μείωση των «κόκκινων» δανείων και του σχεδίου δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου, θα αποτελέσουν τον βατήρα για την κεφαλαιακή αύξηση. Η οποία εκτός απροόπτου αναμένεται να γίνει τον προσεχή Απρίλιο, κινούμενη στα επίπεδα του ενός δίσ. ευρώ.

Προστασία για τα Διοικητικά στελέχη του Ταμείου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ: ΜΕΙΩΣΗ 100% ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΑΔ !!!

 


Επιστολή με αίτημα τη διευθέτηση του θέματος της μείωσης των ενοικίων κατά 100% των υποκαταστημάτων λιανικής πώλησης που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή, ανεξαρτήτως του κύριου ΚΑΔ της επιχείρησης έστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι έχει προκύψει πρόβλημα με το θέμα της μείωσης των ενοικίων και τη σχετική δήλωση covid.

Όπως σημειώνεται: «Πολλές επιχειρήσεις που έχουν ως κύριο ΚΑΔ χονδρική πώληση, αλλά παράλληλα διατηρούν με το ίδιο ΑΦΜ και υποκαταστήματα που είναι δηλωμένα με ΚΑΔ λιανικής πώλησης, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη δήλωση μείωσης του ενοικίου του υποκαταστήματος.

Αν και το υποκατάστημα λιανικής πώλησης έχει κλείσει με κρατική εντολή και ενώ θα εδικαιούτο για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο μείωση 100% του ενοικίου, εντούτοις στις υποβαλλόμενες από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων δηλώσεις covid αναγνωρίζεται μόνο ο κύριος ΚΑΔ της χονδρικής, με μείωση 40% που ουσιαστικά αφορά την έδρα της επιχείρησης και δεν αναγνωρίζεται η μείωση 100% για το υποκατάστημα λιανικής πώλησης».

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ: ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ !!!

ΑΡΘΡΟ-ΕΜΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ, «ΞΕΠΑΤΙΚΩΤΟΥΡΑ» ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...
Αν είσαι δανειολήπτης Ελβετικού και αντέξεις να το διαβάσεις όλο...είσαι ΗΡΩΑΣ !!!





Πάρτε λοιπόν βαθιές ανάσες και διαβάστε για όσο αντέχετε:


Δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο. Ό, τι άρχισε ωραία, τέλειωσε με πόνο


Του Κωνσταντίνου Χαροκόπου*

Απ’ ότι φαίνεται, τίτλοι τέλους πέφτουν στο σήριαλ των στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, απέρριψε την προσφυγή μιας δανειολήπτριας, η οποία ζητούσε να κριθεί ως καταχρηστικός ο όρος που προέβλεπε την αποπληρωμή των δανείων, βάσει της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας με το ευρώ.

Όλοι θυμόμαστε ότι την περίοδο 2006-2009, ένας όχι ευκαταφρόνητος αριθμός δανειοληπτών είχε στραφεί στη λήψη στεγαστικών δανείων με νόμισμα αναφοράς το Ελβετικό Φράγκο. Αφορμή αποτελούσε το σημαντικά χαμηλότερο διατραπεζικό επιτόκιο αναφοράς Libor, εν αντιθέσει με το υψηλότερο Euribor. Έτσι περίπου 70.000 πολίτες επέλεξαν να εκμεταλλευτούν αυτήν την «ευκαιρία» και να κερδίσουν από τα χαμηλότοκα αυτά δάνεια.

Το να αποπληρώνεις ένα δάνειο, σε διαφορετικό νόμισμα από το νόμισμα αναφοράς της ζωής σου, είναι από τη φύση του μια προβληματική και παράτολμη επιλογή, που ενέχει σημαντικό ρίσκο. Όταν όλα τα εισοδήματα σου είναι σε ευρώ, με ποια λογική αποφασίζεις να δεσμευτείς για τη αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων σου σε ένα άλλο νόμισμα; Η απάντηση είναι απλή. Με τη λογική του εύκολου και άκοπου κέρδους.

Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι, ότι οι δανειολήπτες σε Ελβετικό Φράγκο, εστίαζαν την προσοχή τους στο χαμηλό επιτόκιο, αλλά όχι στο γεγονός ότι έμπαιναν χωρίς να το αντιλαμβάνονται, στην αγορά συναλλάγματος. Οι τράπεζες από την πλευρά τους, όταν αποφάσισαν να εκδώσουν αυτήν τη σειρά στεγαστικών δανείων, παρείχαν στους δανειολήπτες δυο σημαντικά εργαλεία, σχετικά με την αντιμετώπιση του νομισματικού κινδύνου.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ LOCKDOWN ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 


Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 25/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

Η ΚΡΑΥΓΗ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΔΙΚΑΣΤΗ: "ΕΧΩ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕΙ ΜΟΛΙΣ 7 ΦΟΡΕΣ ΤΟ 6ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ" !!!

 


Γροθιά στο στομάχι είναι η επιστολή του εν ενεργεία Εφέτη Αθηνών, Παναγιώτη Κατσικερού, ο οποίος ως πατέρας ενός 6χρονου κοριτσιού και σε δεύτερη μοίρα ως δικαστής απευθύνει δραματική έκκληση προς την πολιτική ηγεσία να ενσκήψει στο θέμα του αποκλεισμού τους ενός γονέα από την ζωή του παιδιού του. Η επιστολή, που αποκαλύπτει το dikastiko.gr, αποτελεί ουσιαστικά την αποτίμηση του προσωπικού βιώματος ενός πατέρα, που καταγγέλλει σε δημόσια θέα (αφού προφανώς απογοητεύθηκε από το δικαστικό σύστημα που υπηρετεί) ότι έχει δει το παιδί του συνολικά 7 ημέρες – ανά ώρα- στα 6 του χρόνια.

Δραματική έκκληση

Χωρίς να είναι γνωστές λεπτομέρειες της προσωπικής του περιπέτειας , ο κ. Κατσικερός, απευθύνει προσωπική έκκληση για ακρόαση απο τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό, με αφορμή το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια  και καταγράφει με γλαφυρό τρόπο πως ουσιαστικά δεν εχει επαφή με την κόρη του καταγράφοντας την απογοήτευσή του για το θεσμό που υπηρετεί:

-”Δεν έχω επικοινωνήσει ποτέ, μόνος μου ή στην οικία μου, με την κόρη μου.

-Την έχω αντικρύσει μόνον επτά ημέρες, από μία ώρα κάθε φορά, σε όλη τη ζωή μας.

-Και πάντοτε με παρουσία τρίτων, ωσάν να είμαι ειδεχθής εγκληματίας.

-Από την κόρη μου έχω μόνο μία φωτογραφία όταν ήταν βρέφος τριών μηνών.

-Οι γονείς μου ομοίως έχουν στερηθεί κάθε δικαίωμα επικοινωνίας με την εγγονή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ !!!

 



Τι αποκαλύπτει η fmvoice.gr :


Για παρακώλυση και δυσχέρανση της έρευνας της κατηγορεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει αναλυτικά:

«Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 12 Απριλίου 2021 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011, για παρακώλυση-δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από την εταιρία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» καθώς και από φυσικά πρόσωπα κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 8.5.2020 στις εγκαταστάσεις της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ».

Όπως επισημαίνεται στο σκεπτικό της εισήγησης, «κατά τη διάρκεια του ως άνω ελέγχου, σημειώθηκαν μία σειρά από περιστατικά, τα οποία συνιστούν, κατά την εισήγηση, παρεμπόδιση-δυσχέρανση του διενεργούμενου ελέγχου κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011. Η εισήγηση προτείνει να αποφασισθεί η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή προστίμου στα εμπλεκόμενα μέρη.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΡΕΞΤΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ & ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 




Τα χειρότερα είναι μπροστά με "όπλο" τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης...



Μέχρι και πριν από μία εβδομάδα, υπήρχαν έντονες συζητήσεις εντός της Κομισιόν για το κατά πόσο το πολιτικό κείμενο που θα συνόδευε τις εκθέσεις των χωρών-μελών για το ευρωπαϊκό εξάμηνο θα έπρεπε να είναι ήπιο και να αντανακλά τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης ή να αυστηροποιηθεί με φόντο το Ταμείο Ανάκαμψης.

Με άλλα λόγια, ο σχεδιασμός ήταν να μην τραβήξει η Κομισιόν «το αυτί» σε αρκετές χώρες που έχουν εκτροχιαστεί δημοσιονομικά, καθώς, πρώτον, δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα των δεδομένων και δεύτερον, δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τον «κανόνα γενικής διαφυγής» το 2022 (σ.σ. επιτρέπει να διατηρηθούν τα ελλείμματα λόγω έκτακτων συνθηκών).

Τελικά, όπως επισήμαναν στο Euro2day.gr αρμόδιες πηγές, επικράτησε η άποψη να υπάρξει σαφής αναφορά των προκλήσεων και η πρώτη -επίσημη- ένδειξη για την συζήτηση που έχει ξεκινήσει γύρω από τον λεγόμενο «κόφτη», ο οποίος αναμένεται να μπει σε συγκεκριμένες δαπάνες το 2022 και θα αφορά κυρίως σε χώρες με υψηλό χρέος και έλλειμμα όπως η Ελλάδα.

Αυτή όμως η συζήτηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τον Οκτώβριο του 2021, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς και η Κομισιόν θα δημοσιεύσει τις φθινοπωρινές της προβλέψεις.

Ηδη, όμως, υπάρχει η πρόταση για ελέγχους δαπανών από την Κομισιόν κάθε τρίμηνο, ώστε όχι μόνο να αποφευχθούν οι περαιτέρω δημοσιονομικοί εκτροχιασμοί, αλλά και για να ασκείται μια «έμμεση πίεση» για το πού θα διοχετεύονται οι δαπάνες.

«Οι πίνακες που θα συνοδεύουν τις εισηγήσεις του ευρωπαϊκού εξαμήνου έχουν καταχωρηθεί από τον Δεκέμβριο. Θα έλεγε κάποιος ότι τον Ιούλιο, οι εκθέσεις ίσως είναι πιο συμβατές με την παρούσα κατάσταση», ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος. Όπως είπε, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο «πρέπει να διαβαστεί με γνώμονα τις επερχόμενες αποφάσεις εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης».

Η παγίδα για την Ελλάδα

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ MADE IN ΕΚΤ: ΕΥΑΛΩΤΗ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

 



Της Ειρήνης Σακελλάρη - bankingnews.gr


Η τραπεζική ένωση είναι ένα ευάλωτο οικοδόμημα επειδή η θεσμική του αρχιτεκτονική παραμένει ατελής.

Αυτό αποκάλυψε και όχι μόνον σε συνέντευξή της η κα Kerstin af Jochnick, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ας σημειωθεί πως η ίδια προχώρησε σε ακόμη πιο αυτονόητες παραδοχές που όμως είναι πολύ διαφορετικές από εκείνα που υποστήριζε η ΕΚΤ τη μεμονωμένη ελληνική κρίση.

Πιο συγκεκριμένα η Ευρωπαία αξιωματούχος σημείωσε πως η συνολική δυνατότητα ανάκαμψης των τραπεζών σε επίπεδο κεφαλαίων και ρευστότητας μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο σε περιόδους οικονομικής πίεσης.

Ορισμένες επιλογές, όπως η άντληση κεφαλαίων ή η πώληση θυγατρικής σε εύλογη τιμή, μπορεί να είναι δύσκολο να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ ΤΑ 5.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ E-SHOP !!!

 


Σύγχυση στην αγορά προκαλούν τα επιδόματα «πολλών ταχυτήτων» που έχουν δοθεί στον καιρό της Πανδημίας, το 2020 και 2021. Οι επιδοτήσεις από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ όχι μόνον φορολογούνται πλήρως σαν επιχειρηματικά έσοδα αλλά και κατάσχονται (έως 30%) εκτός εάν –λόγω Covid- ορίζεται διαφορετικά με νόμο.

Διόλου τυχαία άλλωστε, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έφερε διάταξη νόμου (άρθρο 223 του νομοσχεδίου που κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή για τις δημόσιες συμβάσεις) η οποία ορίζει ως «αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο» το ποσόν που καταβάλλεται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ δράσης «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Σύμφωνα με την διάταξη αυτή όμως, η απαλλαγή από φόρο και κατασχέσεις θα ισχύσει μόνον «για το χρονικό διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως όχι πέραν της 30ης Ιουνίου 2021».

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ: ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ !!!

 


ΕΦΟΡΙΑ: ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ !!!

 



Τέλος χρόνου για εκατομμύρια φορολογούμενους που πρέπει μέχρι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου να σπεύσουν να τακτοποιήσουν σειρά υποχρεώσεων (είτε διαδικαστικών, είτε ταμειακών) προς την εφορία. Συγκεκριμένα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή πρέπει να πληρωθούν:

  • Τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2021 και η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης θέσης σε εκούσια ακινησία (ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων)
  • Η όγδοη δόση του φόρου εισοδήματος
  • Η έκτη δόση του ΕΝΦΙΑ
  • Ο ΦΠΑ του Ιανουαρίου

Όσον αφορά τις διαδικαστικές εκκρεμότητες με την εφορία, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, οι οποίες έληγαν εντός του Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου 2020 καθώς και των δηλώσεων των οποίων μέσα στους μήνες αυτούς έληγε η τρίμηνη προθεσμία για υποβολή αίτησης παράτασης, ανεξάρτητα αν έχει υποβληθεί αυτή.

Με την υποβολή δηλώσεων δωρεών ή γονικών παροχών οι φορολογούμενοι μπορούν να καλύψουν τεκμήρια και να αποφύγουν την πληρωμή έξτρα φόρου με την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης. Η νομοθεσία προβλέπει, πως τα χρηματικά ποσά που δίδονται από διάφορους συγγενείς (γονείς, παππούδες, αδέρφια κ.α) ή τρίτους σε φορολογούμενο, τότε ο δωρεοδόχος, αυτός δηλαδή που λαμβάνει το χρηματικό ποσό, δύναται με το ποσό αυτό να καλύψει δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, εφόσον η δωρεά ή η γονική παροχή ολοκληρωθούν εντός του επίμαχου φορολογικού έτους. Επειδή όμως, παρατάθηκε η δυνατότητα ολοκλήρωσης των σχετικών πράξεων μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021, όσες έχουν γίνει μετά την 1η Ιανουαρίου, υπολογίζονται κανονικά για την κάλυψη των τεκμηρίων του έτους 2020.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ...BITCOIN !!!

 



Από τα τέλη του κάθε άλλο παρά μακρινού 2020 (31/12) μέχρι και σήμερα ο χρυσός έχει χάσει περίπου 6% της ονομαστικής του τιμής (σε δολάριο) και το bitcoin έχει γνωρίσει μία κατακόρυφη αύξηση της ονομαστικής του τιμής κατά 92% (!).

Το περιβόητο κρυπτονόμισμα είναι πλέον το 8ο περισσότερο εμπορεύσιμο asset διεθνώς με μία συνολική «κεφαλαιοποίηση» που ήδη ξεπερνάει το 1 τρισ. δολ.

Μπορεί το bitcoin σαν πραγματική αξία να είναι «ακριβότερο» από τον χρυσό; Η αλήθεια είναι ότι η «αξία» του bitcoin όπως αποτιμάται στην τιμή του, αντίθετα από τον χρυσό, δεν στηρίζεται σε κάτι ισοδύναμο, παρά μόνο στην τρέχουσα ανταλλαξιμότητά προσφορά/ζήτηση με βάση την τρέχουσα τιμή του.

Και αυτή όπως έχει αποδειχθεί, ιδιαίτερα μέσα στο 2021, επηρεάζεται ανοδικά πολύ περισσότερο από μία σκόπιμη δήλωση του Elon Musk, όπως αυτή με την οποία ανακοίνωσε την πρόθεση επένδυσής του στο bitcoin με ένα ποσό μεγαλύτερο από 1 δισ. δολ. και λιγότερο από οποιαδήποτε αλλαγή στο ίδιο το κρυπτονόμισμα ή την σχέση του με την πραγματική οικονομία. Αυτή η ευαισθησία μπορεί να είναι επίσης αρνητική με μία ανάλογη αντίστροφη δήλωση του Elon Musk, όπως συνέβει τις τελευταίες ημέρες… Με άλλα λόγια πρόκειται για το τέλειο «εργαλείο» κερδοσκοπικής παρέμβασης, αρκεί να έχει ο επενδυτής τα «προσόντα» να επηρεάσει την αγορά.

Μια συγκριτική ματιά στα ακόλουθα δύο διαγράμματα, τόσο αυτό που αφορά την εξέλιξη των τιμών χρυσού με αυτή του bitcoin όσο και αυτή των μετοχών – χρυσού – bitcoin είναι ενδεικτική.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ;;; ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

 



Τα σημάδια ήταν πάντα ορατά αλλά κανείς δεν τα έβλεπε.Συνήθως έτσι αντιδρούμε μετά από ένα συγκλονιστικό γεγονός.Θεωρούμε ότι υποβαθμίσαμε τα σημάδια τα οποία ήταν ορατά μεν αλλά συνήθως τα υποτιμούμε....Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση μεταξύ των ΗΠΑ, της Ευρωπαικής Ένωσης και της Τουρκίας.

Στην Ελλάδα καλλιεργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι με την έλευση των δημοκρατικών του Biden θα στραφεί η ζυγαριά ισορροπιών προς την Ελλάδα.
Αλλά τα σημάδια που στέλνουν οι ΗΠΑ… δεν μας ευνοούν…

1) Είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλες οι αμερικανικές τράπεζες που πριν μήνες επιτίθεντο στην Τουρκία… την αναβαθμίζουν επιθετικά;

Συνήθως οι επενδυτικές τράπεζες λειτουργούν ως προπομπός οικονομικής διπλωματίας.

2) Είναι τυχαίο ότι το ΝΑΤΟ μέσω του Γενικού Γραμματέα Stoltenberg αναφέρει ότι η προσέγγιση με την Τουρκία πρέπει να γίνεται με θετικό τρόπο;

Λησμονούμε ότι η Τουρκία έχει την δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό μετά τις ΗΠΑ.
Μάλιστα η Τουρκία δια του Edogan του τούρκου Προέδρου δήλωσε ότι είναι απογοητευμένη από την στάση του ΝΑΤΟ απέναντι στην Τουρκία η οποία θα γιορτάσει τα σχεδόν 60 χρόνια μέλους της Βορειοαντλαντικής συμμαχίας...Η απογοήτευση... είναι τακτικός διπλωματικός ελιγμός της Τουρκίας.

3) Είναι τυχαίο ότι η Γερμανία σχεδόν επιτέθηκε στην Ελλάδα, κατηγορώντας την ότι η Ελλάδα και όχι η Τουρκία έχουν μαξιμαλιστικές στρατηγικές;

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ...ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ !!!

 



Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη στελέχωση τμημάτων ΑΕΙ μέσω φωτογραφικών προκηρύξεων ώστε να επιλεγούν «δικοί μας»


Η τέχνη των φωτογραφικών προκηρύξεων, με «χειρουργική» αναφορά στο προσοντολόγιο των υποψηφίων, σε «σπάνια» και ιδιαίτερα λεπτομερή γνωστικά αντικείμενα είναι γνωστή στα ελληνικά πανεπιστήμια. Στόχος; Να βολευτούν «δικοί μας άνθρωποι». Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι σχετικές καταγγελίες, οι οποίες έχουν φθάσει σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Το πρόβλημα παρατηρείται στα νέα τμήματα που προέκυψαν μετά την «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ το 2019 και χρειάζονται θέσεις διδασκόντων. Χαρακτηριστικά, από τις νέες 550 θέσεις διδασκόντων στα ΑΕΙ, πολλές δίνονται στα καινούργια τμήματα για διδασκαλία κρίσιμων μαθημάτων τους. Οπως πάει όμως η κατάσταση, εάν προκριθούν οι «ημέτεροι» οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση για τη στελέχωση και ανάπτυξη των τμημάτων, αυτά θα βουλιάξουν στην εσωστρέφεια και την αναξιοκρατία. Την ίδια στιγμή, μένουν εκτός νέοι επιστήμονες με σημαντικά ακαδημαϊκά προσόντα αλλά χωρίς τις κατάλληλες γνωριμίες εντός του πανεπιστημιακού κατεστημένου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» σε περιφερειακό τμήμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, δύο θέσεις επίκουρων καθηγητών έχουν προκηρυχθεί «φωτογραφικά» και πολύ εξειδικευμένα, με σκοπό να δημιουργήσουν αθέμιτο πλεονέκτημα για συγκεκριμένους υποψηφίους. «Οι θέσεις θα μπορούσαν να έχουν οριστεί σε κάποιο ευρύ και συμπαγές αντικείμενο», λένε υποψήφιοι που έχουν κάνει την καταγγελία, η οποία έφτασε αρμοδίως στο υπ. Παιδείας. Και στις δύο περιπτώσεις τους όρους κάθε προκήρυξης φέρεται να πληρούν υποψήφιοι-συνεργάτες στελεχών του τμήματος και μελών της τριμελούς εισηγητικής επιτροπής για τη θέση. Ωστόσο, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές οι διδάσκοντες θα έπρεπε να είχαν ζητήσει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία εκλογής επικαλούμενοι αδυναμία να είναι αμερόληπτοι (conflict of interest). «Είναι όντως θλιβερή η κατάσταση», σχολίασε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου όταν ενημερώθηκε για τα γεγονότα. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε έλθει στο προσκήνιο περίπτωση στο Μαθηματικό Καστοριάς, όπου από τους τριάντα υποψηφίους ο μόνος που προκρίθηκε εμφανίστηκε να είναι συγγενής στελέχους του τμήματος. Οταν τα γεγονότα έγιναν γνωστά στο υπ. Παιδείας, δόθηκε οδηγία η διαδικασία να αρχίσει εκ νέου.

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ...1931 !!!

 


Το Newsbreak.gr αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίον συνελήφθη ο Στέφανος Χίος αλλά και το κατηγορητήριο που βασίζεται σε νόμο του 1931! Πρόκειται για τον νόμο περί ασέμνων δημοσιευμάτων δια του τύπου. Μάλιστα ο Στέφανος Χίος διώκεται για συνέργεια, διότι δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος της εφημερίδας και της ιστοσελίδας «Μακελειό», της οποίας το πρωτοσέλιδο αλλά και το βίντεο που το διαφήμιζε, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Μέσα στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνεται και η εκφώνηση που έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος στο συγκεκριμένο βίντεο, την οποία και παραδέχτηκε αλλά ως απλός εκφωνητής. Προσκόμισε μάλιστα και σύμβαση εργασίας από την οποία προκύπτει η συγκεκριμένη δραστηριότητα στα πλαίσια των εργασιακών που καθηκόντων, βάσει της υπαλληλικής σχέσης που διατηρεί με την εφημερίδα.

Δείτε τα ντοκουμέντα:

Η ΦΥΛΛΟΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΣτΕ !!!

 


Του Παναγιώτη Τσιμπούκη


Δεν πίστευα στα μάτια μου, όταν διάβασα την διάταξη εκείνη της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο νομοσχέδιο για τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται ρυθμίσεις για το Συμβούλιο της Επικρατείας, ως προς τον ανώτατο αριθμό των σελίδων των δικογράφων.

Η ρύθμιση για την οποία γίνεται λόγος είναι αυτή του άρθρου 24 του νομοσχεδίου που προβλέπει:

«Τα δικόγραφα των ενδίκων βοηθημάτων και μέσων που κατατίθενται στο δικαστήριο, όπως και τα δικόγραφα προσθέτων λόγων και των παρεμβάσεων, δεν πρέπει, κατά κανόνα, να υπερβαίνουν τις τριάντα (30) σελίδες. Τα δικόγραφα των υπομνημάτων δεν πρέπει, κατά κανόνα, να υπερβαίνουν τις είκοσι (20) σελίδες».

Όλο το άρθρο αυτό του νομοσχεδίου πιστεύω ότι περιελήφθη από κάποιο λάθος ή κάποιοι έκαναν μεταξύ τους πλάκα και έγραψαν μια τροπολογία, έτσι για να περάσει η ώρα, η οποία τελικά κάτω από την πίεση του χρόνου και από αβλεψία, την συμπεριέλαβαν στο νομοσχέδιο.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 24/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...
Στις 23 Φεβρουαρίου 1943 δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Γερμανικά Νέα» η διαταγή του στρατηγού Σπάιντελ για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων. Οι κατοχικές δυνάμεις σκόπευαν να στείλουν Έλληνες στη Γερμανία και ανά τη Μεσόγειο για να δουλέψουν σε καταναγκαστικά έργα...Ο λαός βγήκε στους δρόμους, παρά τις κακουχίες και την πείνα, αναγκάζοντας τους Γερμανούς σε λιγότερο από 20 ημέρες να ακυρώσουν την διαταγή...Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο γεγονός σε πανευρωπαϊκή κλίμακα !!!

 



Με την είσοδο του 1943, οι Έλληνες, εκτός από την πείνα και την καταπίεση, αντιμετώπιζαν και τον κίνδυνο της πολιτικής επιστράτευσης, παρά τις διαψεύσεις από τις γερμανικές αρχές κατοχής. Το μέτρο δεν αφορούσε τους έλληνες εβραίους, οι οποίοι σταδιακά άρχισαν να στέλνονται στην Πολωνία «για να εργασθούν».

Στις 23 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται τελικά στην εφημερίδα «Γερμανικά Νέα» η διαταγή του στρατηγού Σπάιντελ για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων. Οι κατοχικές δυνάμει σκόπευαν να στείλουν κόσμο στη Γερμανία και ανά τη Μεσόγειο για να δουλέψει σε καταναγκαστικά έργα. Το ίδιο βράδυ ο κατοχικός πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος (από τους πρωτοπόρους της γυναικολογίας - μαιευτικής στην Ελλάδα) και ο υπουργός Εργασίας Νικόλαος Καλύβας (παλιός συνδικαλιστής και σοσιαλιστής, που εκτελέστηκε στις αρχές του 1944 από την ΟΠΛΑ), έσπευσαν να δημοσιεύσουν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σχετικό διάταγμα με τίτλο «Περί υποχρεωτικής εργασίας του αστικού πληθυσμού της Ελλάδος».

Η αντίδραση των δοκιμαζόμενων Ελλήνων υπήρξε ακαριαία. Την επόμενη μέρα (24 Φεβρουαρίου) χιλιάδες άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους της Αθήνας για να βροντοφωνάξουν «Κάτω η επιστράτευση» και να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο. Μία ομάδα διασπά τον αστυνομικό κλοιό και καταστρέφει το γραφείο του κατοχικού πρωθυπουργού Λογοθετόπουλου στη Βουλή. Μία άλλη, αφού υπερφαλαγγίζει τους ιταλούς καραμπινιέρους, πυρπολεί το Υπουργείο Εργασίας (Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα γωνία), όπου είχε γίνει ο προπαρασκευαστικός σχεδιασμός για την επιστράτευση. Κατά τις συγκρούσεις, τρεις διαδηλωτές σκοτώνονται και τριάντα τραυματίζονται σοβαρά.

ΕΞΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ !!!

 



Εξώδικο προς τον ΔΕΔΔΗΕ απέστειλε και ο Δήμος Βριλησσίων, ζητώντας να αποζημιωθούν οι κάτοικοι για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Εχουν προηγηθεί αντίστοιχες κινήσεις από τους δήμους Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Ηρακλείου ενώ αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται και από τους υπόλοιπους δήμους των βορείων προαστίων.

Το εξώδικο του Δ. Βριλησσίων

Με Εξώδικη Διαμαρτυρία στρέφεται ο Δήμος Βριλησσίων κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.» κοινοποιούμενη προς την Ανεξάρτητη Αρχή «Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας» μετά την πρόκληση πολύωρων διακοπών στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία της πόλης, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια».
SSL Certificates