.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 2.000€ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΤΟΣ 10ΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΜΗΝΩΝ
Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που επιφέρει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.





Μειώνεται το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία, ενώ αλλάζει και το νομοθετικό πλαίσιο για τη μερική απασχόληση, σύμφωνα με τις διατάξεις που περιέχει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, το οποίο επιφέρει γενικότερες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Ειδικότερα, το αρχικό ύψος του προστίμου για την αδήλωτη εργασία παραμένει στο ποσό των 10.500 ευρώ, για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, αλλά με τις νέες διατάξεις προβλέπεται η μείωσή του στο ποσό των 2.000 ευρώ, εάν ο εργοδότης των προσλάβει εντός δέκα ημερών, με σύμβαση απασχόλησης για τουλάχιστον 12 μηνών.


Προβλέπει επίσης ότι σε περίπτωση υποτροπής του εργοδότη, η οποία διαπιστώνεται εντός τριών (3) ετών από τον πρώτο έλεγχο, το πρόστιμο ανά εργαζόμενο, επιβάλλεται προσαυξημένο ως εξής:

ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Αυτή τη φορά δια στόματος Γιούνκερ.


Τι γράφει το bankingnews.gr :

«Εάν η Ελλάδα έφευγε από την ευρώ θα ήταν η αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη», υποστήριξε ο Juncker

Σταθερός φίλος της Ελλάδας παραμένει ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ο οποίος σε συνέντεξή του στο Euronews, τόνισε, μεταξύ άλλων ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού οδήγησαν στη σωτηρία της χώρας μας και όχι τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

«Η Ελλάδα σώθηκε χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα του φτωχότερου μέρους του», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής ερωτηθείς εάν ήταν ο αυτός που «κράτησε» την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ "ΜΑΔΗΣΕΙ" ΤΗΝ DEUTSCHE BANK !!! ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ !!!

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αντιθέτως στην Ελλάδα τις ανακεφαλαιοποιούμε συνεχώς με το "αίμα" των Ελλήνων φορολογουμένων...


Νέος διακανονισμός με 15.000.000 δολάρια για την Deutsche Bank σε δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ. Αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα είναι η τελευταία εκκρεμότητα με τη Δικαιοσύνη...

Είναι το πρώτο από τα συνολικά 16 πιστωτικά ιδρύματα που αποδέχονται διακανονισμό για την υπόθεση των υπερτιμημένων- σύμφωνα με τους ενάγοντες- χρεογράφων για ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία προέρχονται από τις αμερικανικές τράπεζες Fannie Mae και Freddie Mac: η Deutsche Bank, το μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα της Γερμανίας, δέχεται να καταβάλει συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να κλείσει το θέμα χωρίς να συρθεί στα αμερικανικά δικαστήρια. Παράλληλα, υπόσχεται να βελτιώσει τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου για να αποφευχθούν παρόμοιες πρακτικές στο μέλλον.

Επενδυτές είχαν κατηγορήσει την Deutsche Bank και άλλες τράπεζες, ότι στην περίοδο 2009-2016 εκμεταλλεύονταν τη δεσπόζουσα θέση τους στην αγορά και σε συνεννόηση μεταξύ τους είχαν υπερτιμολογήσει τα χρεόγραφα για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Η υπόθεση εκκρεμεί στα αμερικανικά δικαστήρια εδώ και περίπου έναν χρόνο. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο διακανονισμός δεν αποτελεί ομολογία ενοχής για τη Deutsche Bank. "Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να διευθετήσουμε την υπόθεση αυτή", δηλώνει εκπρόσωπος της τράπεζας στις ΗΠΑ. Απομένει ωστόσο η τελική έγκριση από το αρμόδιο ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη.

"Μία δικαστική διαμάχη λιγότερη..."

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΡΗΤΡΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ
Σύμφωνα με την εισήγηση, μπορεί να διατηρήσει την υπόλοιπη σύμβαση σε ισχύ υπό την προϋπόθεση όμως ότι είναι σε όφελος του δανειζόμενου !!!

Δείτε τι γίνεται στη Πολωνία με τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/08/blog-post_42.html




Και να που η Ευρώπη δίνει ξανά οξυγόνο ελπίδας. Και δείχνει ότι το οικοδόμημα, που με τόση υπομονή και μεθοδικότητα αναπτύχθηκε, αθόρυβα δίνει καρπούς. Στηριγμένο στις γνώσεις και τις ικανότητες των εμπνευστών του και των λειτουργών του, που διαθέτουν ευρωπαϊκή συνείδηση και συνείδηση δικαίου. 

Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων βρίσκεται στα πρόθυρα υιοθέτησης μιας ακόμα ιστορικής απόφασης που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών. Όλα ξεκίνησαν με την προσφυγή των πολωνών δανειοληπτών, που πριν από χρόνια είχαν πάρει στεγαστικά κυρίως δάνεια με ρήτρα ελβετικού φράγκου. 

Ήταν η εποχή που ο δανεισμός αυτός παρουσιαζόταν θελκτικότερος σε σχέση με τον δανεισμό σε ζλότι, το πολωνικό εθνικό νόμισμα, λόγω κυρίως της κλειδωμένης ισοτιμίας του ελβετικού νομίσματος με το ευρώ. Όλα όμως αίφνης άλλαξαν και οι δανειολήπτες αυτοί, όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, βρέθηκαν α­ντιμέτωποι με τον εφιάλτη δυσθεώρητης αύξησης των υποχρεώσεών τους, δραματικά μεγαλύτερης, ως προς το εάν είχαν δανειστεί στο εθνικό τους νόμισμα. 

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ OI "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ" !!!

Η ALPHA BANK ΒΓΑΖΕΙ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ, ΤΟ 50% ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΑΣ "ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΑΛΙΟΙ"
Στο σφυρί οι Πεταλιοί του Εμπειρίκου !!!





Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Τα χρόνια που οι rich and famοus επισκέπτονταν τα νησάκια Πεταλιοί στο νότιο Ευβοϊκό ανήκουν στο παρελθόν.

Το μεγαλύτερο μέρος από το σύμπλεγμα των 10 μικρών νησιών, ιδιοκτησίας της οικογένειας Εμπειρίκου, βγαίνει στον πλειστηριασμό στις 20 Νοεμβρίου 2019 με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Από τα συγκεκριμένα νησάκια και τις πολυτελείς επαύλεις της οικογένειας Εμπειρίκου στο Μεγάλο Πετάλι, στη δεκαετία του 1960, πέρασαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς τζετ σετ. Στο νησάκι φιλοξενήθηκαν εμβληματικές προσωπικότητες, όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Μαρία Κάλας, η Γκρέτα Γκάρμπο.

Μάλιστα, η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα, και ο αδελφός της, Κλοντ, γοητευμένοι και λάτρεις της μοναδικής ομορφιάς των συγκεκριμένων νησίδων, αγόρασαν στη δεκαετία του 1980 μία μεγάλη έκταση στο Μεγάλο Πετάλι και δημιούργησαν ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής οίκημα.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΟΥΤΕ ΤΟ 2% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ, 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ, ΟΦΕΙΛΕΣ ΥΨΟΥΣ 1,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΕΝΑΝΤΙ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 104 ΔΙΣ
Ενώ, όσον αφορά τους οφειλέτες, έχουν ενταχθεί λιγότεροι από το 10% !!!



Δεκαεπτά μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς την Εφορία, δεν έχει ενταχθεί ούτε το 2% των συνολικών χρεών προς το Δημόσιο.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί περίπου 320.000 οφειλέτες ενώ το συνολικό ποσό των οφειλών που έχουν ρύθμισαν οι συγκεκριμένοι ανέρχεται σε περίπου 1,9 δισ. ευρώ.

Το ποσό μοιάζει «σταγόνα στον ωκεανό», σε σχέση με το σύνολο των οφειλών προς το δημόσιο που ανέρχονται σε 104 δισ. ευρώ! Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη διάρθρωση των χρεών, και μετά τη λήξη της προθεσμίας, θα μείνει «ζωντανό» ένα τεράστιο χρέος ιδιωτών προς το δημόσιο, και θα ξεκινήσει ξανά η φιλολογία για την επόμενη μεγάλη ρύθμιση.

Σύμφωνα με έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, παρότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι από τις γενναιότερες που έχουν γίνει ποτέ, τονίζουν ότι θα είναι επιτυχία εάν το χρέος που θα ρυθμιστεί προσεγγίσει τα 10 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 90 – 94 δισ. ευρώ, δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθούν σε καμία ρύθμιση.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ «ΕΜΠΑΡΓΚΟ» ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΣΤΗΝ INTRUM !!!




Τρίτη κατά σειρά απόφαση αποχής από την εκδίκαση υποθέσεων τους

Την αποχή των δικηγόρων από την εκδίκαση υποθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς, αποφάσισε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, ζητώντας την αναγνώριση των "μπλοκάκηδων" συναδέλφων τους ως μισθωτών από τη διοίκηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος αλλά και θυγατρική της.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά απόφαση αποχής από την εκδίκαση υποθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία έλαβαν οι δικηγόροι της Αθήνας με βασικό αίτημα την αναγνώριση της αληθούς νομικής φύσης της σχέσης όλων των αμειβομένων με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών ("μπλοκάκι") συναδέλφων ως "εμμίσθου εντολής".

Μετά από αυτήν την απόφαση του ΔΣΑ η Τράπεζα Πειραιώς αλλά και εταιρεία που χειρίζεται νομικές υποθέσεις απαιτήσεων της, δεν θα εκπροσωπούνται με δικηγόρο σε δικαστήρια όπου για παράδειγμα είναι ενάγουσα.

Πιο αναλυτικά, η απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που ελήφθη την Τρίτη, αναφέρει:

«Το ΔΣ του ΔΣΑ έλαβε σήμερα νέα απόφαση για στοχευμένη αποχή από τις υποθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς, της Intrum Hellas και της Alternative Financial Services (AFS AE), με βασικό αίτημα την αναγνώριση της αληθούς νομικής φύσης της σχέσης όλων των αμειβομένων με ΤΠΥ συναδέλφων ως εμμίσθου εντολής, προ της απόσχισης του κλάδου Επισφαλών Απαιτήσεων της Τράπεζας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων.

6ΗΜΕΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ JUMBO !!!

ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΑ JUMBO ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 55.000€ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Θυμηθείτε εδώ:


Την επιβολή της 6ημερης εργασίας από την εταιρεία «Jumbo» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Ολόκληρη η καταγγελία:

«Η 6ήμερη εργασία στην JUMBO έρχεται να προστεθεί στους χαμηλούς μισθούς, την ημιαπασχόληση, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την εντατικοποίηση και τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας που είναι καθεστώς. Όλα αυτά με τη βούλα νόμων που έχει εξασφαλίσει η εργοδοσία από όλες τις κυβερνήσεις, για να αυξάνει τα κέρδη της», σημειώνει ο Σύλλογος. Και προσθέτει:

«Τον Ιανουάριο του 2019 η JUMBO επικαλούμενη την αυξημένη δουλειά στις περιόδους σχολικού, Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, ουσιαστικά δηλαδή όλο το χρόνο, υποχρέωσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν μία τροποποιητική σύμβαση εργασίας η οποία μετατρέπει την 5ήμερη εργασία σε 6ήμερη. Σήμερα επιβάλλει την 6ήμερη εργασία με το «έτσι θέλω» και σε συναδέλφους που δεν δέχτηκαν την τροποποίηση των συμβάσεών τους.

Αντί να προσλάβει προσωπικό, αντί να κάνει μόνιμους και πλήρους απασχόλησης τους 4ωρους και τους εποχιακούς, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας, επιβάλλοντας 6ήμερη εργασία, στερώντας στους συναδέλφους το ρεπό τους.

Απαιτούμε η “Jumbo” να πάρει πίσω το 6ήμερο. Όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν το ρεπό τους, ανεξάρτητα αν έχουν υπογράψει την τροποποιητική σύμβαση. Το ωράριο εργασίας να είναι συνεχές. Να σταματήσουν οι επιπλήξεις, οι αξιολογήσεις και η άσκηση πίεσης που μόνο σκοπό έχουν να τρομοκρατούν τους συναδέλφους και να τους εξωθούν στην παραίτηση ή να γίνονται άλλοθι για απολύσεις.

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΔΟΛ: ΛΑΔΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗ & ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΖΗΤΑ-ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ
Στην αγόρευση της ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι οι τραπεζίτες καλά έκαναν και του έδιναν τα...ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ !!! Θαλασσοδάνεια, που όπως είχε παραδεχθεί στην εξεταστική επιτροπή και ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτης, έπαιρναν με ΑΕΡΑ !!!
Υπάρχει κάτι που δεν έχει καταλάβει ακόμη ;;;



Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη και των τραπεζικών στελεχών που κατηγορούνται για τα επισφαλή δάνεια του άλλοτε ισχυρού εκδότη και τις ρυθμίσεις που έγιναν σε αυτά ζήτησε από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η Εισαγγελέας της έδρας.

Στην αγόρευσή της, η Εισαγγελική Λειτουργός τόνισε πως οι ενέργειες των τραπεζικών στελεχών ήταν οι μόνες δυνατές εκείνη την περίοδο, εξασφαλίζοντας την περιουσία της τράπεζας, η οποία είχε προχωρήσει ήδη στο δανεισμό του επιχειρηματία Σταύρου Ψυχάρη.

Σύμφωνα με την Εισαγγελική Λειτουργό, δεν αποδείχτηκε ότι ζημιώθηκε η τράπεζα και με ποιο ποσό από τα δάνεια και τους χειρισμούς που έγιναν σε αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, επρόκειτο για ενέργειες θετικές, σύννομες, που απέτρεπαν την κατάρρευση της επιχείρησης και τον κίνδυνο να βρεθούν 2.500 εργαζόμενοι στο δρόμο.

Οι ίδιες, άλλωστε, ενέργειες γίνονταν σε πολλές άλλες επιχειρήσεις, κατά την περίοδο της κρίσης. Ο Σταύρος Ψυχάρης, όπως ανέφερε η Εισαγγελέας, μέχρι το 2010 ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του στην τράπεζα, φαινόταν φερέγγυος και τα τραπεζικά στελέχη, σύμφωνα με την συνήθη τραπεζική πρακτική, προτίμησαν να τον διευκολύνουν, λαμβάνοντας υπόψη και τις εκτιμήσεις που υπήρχαν, για σύντομη ανάκαμψη της οικονομίας και κατά συνέπεια και του ΔΟΛ.

ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ "ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ...150.000€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!



Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Πρώτα έρχεται το ναυάγιο. Μετά το πλιάτσικο. Οι «φίλοι» επιβιώνουν και ωφελούνται πολλαπλώς. Οι «άλλοι» , οι μικρομέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι προμηθευτές απλώς μετρούν τις απώλειες τους…

Ο συγκεκριμένος «νομικός σύμβουλος» μιας επιχείρησης που κατέρρευσε υπό το βάρος μεγάλου διαχειριστικού σκανδάλου, εξακολουθεί να αμείβεται με μηνιαία αντιμισθία ύψους 150.000 Ευρώ.

Θεωρητικά συμμετέχει και στη σημερινή διοίκηση που διαχειρίζεται την κρίση. Αποφεύγει ωστόσο τις συναντήσεις και τις επαφές με τους ομολογιούχους και τους μετόχους.

Δεν συμμετέχει στα κρίσιμα διοικητικά συμβούλια. Δεν υπογράφει πλέον τις αποφάσεις.

Εξακολουθεί ωστόσο να αμείβεται. Με 150.000 Ευρώ. Τον μήνα.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ, ΞΥΛΟ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ...
Που να ξεκινήσει και το μαζικό ξεσπίτωμα δανειοληπτών...




Τι μεταδίδει topontiki.gr :

Θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν υπάλληλοι της ΔΕΗ, οι οποίοι πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε «κακοπληρωτές» στη Βάρη.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων τεχνικών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μίλησε για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό συνεργείου της ΔΕΗ στη Βάρη, όταν πήγαν να κόψουν το ρεύμα.

«Οι τεχνικοί του ομίλου ΔΕΗ έχουν καθημερινά τέτοια θέματα να αντιμετωπίσουν. Εκτελούν εντολές, δεν πηγαίνουν από μόνοι τους. Πήγαν δύο άνθρωποι να κάνουν αποκοπή, τους ξυλοφόρτωσαν, τους έσκισαν τα ρούχα και δεν τους άφησαν να κάνουν τη δουλειά τους», λέει ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Open TV.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ "ΕΡΓΑΝΗ" ΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ & ΕΡΓΟΣΗΜΟ !!!



Στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα πρέπει να καταχωρούνται οι αμειβόμενοι με «μπλοκάκι» σε έως δύο εργοδότες και όσοι αμείβονται με εργόσημο. Αυτό προβλέπει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων", που κατατέθηκε προς δημόσια διαβούλευση.


Το άρθρο 56 του νομοσχεδίου αναφέρει:

"Συμβάσεις ανεξαρτήτων υπηρεσιών, που αφορούν σε απασχολούμενους με αυτή τη μορφή απασχόλησης σε έως δύο εργοδότες (παρ. 9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016, όπως ισχύει), και οι απασχολούμενοι με εργόσημο (του άρθρου 20 του ν. 3863/2010, όπως ισχύει) καταχωρίζονται υποχρεωτικά στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 500.000.000€ ΣΤΗΝ GOOGLE ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ !!!



Η Google συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ στη Γαλλία στο πλαίσιο διακανονισμού για μια έρευνα φορολογικής απάτης που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν η Google, η ευρωπαϊκή έδρα της οποίας βρίσκεται στο Δουβλίνο, δεν κατέβαλε τις οφειλές της στο δημόσιο αποφεύγοντας να δηλώσει μέρος των δραστηριοτήτων της στη χώρα.

Η Google, θυγατρική της Alphabet, πληρώνει μικρό φόρο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες επειδή δηλώνει σχεδόν όλες τις πωλήσεις στην Ιρλανδία. Αυτό είναι εφικτό χάρη σε ένα "παραθυράκι" στη διεθνή φορολογική νομοθεσία αλλά εξαρτάται από το προσωπικό στο Δουβλίνο το οποίο καλείται να ολοκληρώνει όλες τις συμβάσεις πωλήσεων.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΟΣΑ ΚΤΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΑμΕΑ !!!



Η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία που θα χαρακτηρίζει ως αυθαίρετα όσα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ

Σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσονται οι ανεπαρκείς υποδομές της χώρας έναντι ατόμων με προβλήματα κινητικότητας καθώς από το 2020, τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια που δεν είναι προσβάσιμα από ΑμΕΑ θα θεωρούνται αυθαίρετα, σύμφωνα με ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη οδηγία, παρότι στον σύγχρονο αστικό οικοδομικό κανονισμό έχει γίνει ήδη η ενσωμάτωση των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Αυτό βέβαια δεν λύνει το ζήτημα των χιλιάδων ιδιωτικών και κυρίως δημόσιων κτιρίων που δεν διαθέτουν προσβασιμότητα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΤΕΟ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΛΟΓΩ ΓΥΡΙΣΜΕΝΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ !!!

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΧΩΡΑ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ
Ενώ αναφέρει έξαρση του φαινομένου των γυρισμένων χιλιόμετρων στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με όσα ελέγχθηκαν στα ΚΤΕΟ τα τελευταία χρόνια 10 χρόνια, εκτιμάται ότι 30% περίπου ήταν μεταχειρισμένα οχήματα με γυρισμένα χιλιόμετρα !!!



SOS από τα ΚΤΕΟ: Με γυρισμένα χιλιόμετρα το 30% των μεταχειρισμένων ΙΧ – Θύματα χιλιάδες Έλληνες 

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ εμφανίζεται αντίθετος σε μια πιθανή αναστολή της εφαρμογής του μέτρου ελέγχου των χιλιομέτρων.

Πλησιάζει επικίνδυνα η ώρα όπου τα ΚΤΕΟ θα είναι υποχρεωμένα να κόβουν τα οχήματα στα οποία διαπιστώνεται ανακολουθία χιλιομέτρων ωστόσο όπως αποκάλυψε ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού των οχημάτων που θα κοπούν στους ελέγχους από την 27η Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ κ. Κωνσταντίνος Βήκας εξηγεί στο Newsauto.gr πως ο έλεγχος των χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια του Τεχνικού Ελέγχου αποτελεί Ευρωπαϊκή Οδηγία την οποία θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα μας! 

Παράλληλα προειδοποιεί πως μια πιθανή αναβολή εφαρμογής της διάταξης που κάνει λόγο για «Επικίνδυνη Έλλειψη» κατά τον Τεχνικό Έλεγχο εξαιτίας διαπίστωσης ανακολουθίας των χιλιομέτρων θα επιδράσει αρνητικά στην προάσπιση του κοινωνικού συμφέροντος αφού με αυτόν τον τρόπο θα εξακολουθούν επιτήδειοι να δρουν παράνομα και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και οδική ασφάλεια, ενώ αποδυναμώνεται ο ρόλος του θεσμού ΚΤΕΟ και πλήττεται το οικονομικό συμφέρον κράτους και πολιτών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βήκας στο Newsauto.gr: «Το φαινόμενο παραποίησης χιλιομετρητών μεταχειρισμένων οχημάτων, είτε εισαγωγής είτε εγχώρια, αποτελεί πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονα το φαινόμενο αυτό και στην χώρα μας. Σύμφωνα με όσα οχήματα ελέγχθηκαν στα ΚΤΕΟ τα τελευταία χρόνια 10 χρόνια, εκτιμάται ότι 30% περίπου αφορά σε μεταχειρισμένα οχήματα με γυρισμένα χιλιόμετρα.» 

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Η AMAZON ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ...ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΜΑΣ !!!



Τι γράφει το insider.gr :

Ευκολότερα, γρηγορότερα και με ένα απλό σκανάρισμα των χεριών μας θα γίνεται η πληρωμή των αγορών μας στην Amazon, αν / και όταν τελειοποιήσει το νέο της εργαλείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με... φήμες, όπως μεταδίδει το TheRichest, η Amazon, προσπαθεί μέσα από έρευνες και δοκιμές να κάνει ακόμα ευκολότερο για τα μέλη και τους χρήστες της πλατφόρμας της να πραγματοποιούν τις αγορές τους, χωρίς κάρτες και μετρητά. Για την ακρίβεια, η εταιρεία δουλεύει πάνω στο σκανάρισμα των χεριών μας για την πραγματοποίηση των αγορών μας.

Το νέο σύστημα, αν είναι αλήθεια και αν καταστεί εφικτό, θα αποτελεί μια πραγματικά πρωτοποριακή λειτουργία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε αυτή τη φάση, ορισμένοι από τους εργαζόμενους της εταιρείας «δοκιμάζουν» τη λειτουργία, σε πειραματικό στάδιο, πληρώνοντας με αυτό τον τρόπο, αυτά που αγοράζουν από αυτόματους πωλητές στα γραφεία τους, σε πραγματικές συνθήκες.

ΘΑ "ΒΡΕΞΕΙ" ΦΘΗΝΟ ΧΡΗΜΑ: NEO QE ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΝΤΡΑΓΚΙ !!!

ΝΕΟ ΓΥΡΟΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ 
Ένα ισχυρό πακέτο μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού, που συνδυάζει την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και τις αγορές τίτλων (QE), παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.



Ειδικότερα, η ΕΚΤ προχώρησε στην πρώτη μείωση επιτοκίων από τον Μάρτιο του 2016, ανακοινώνοντας ότι το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα μειωθεί κατά 10 μονάδες βάσης στο -0,50%.

Το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης και το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης παραμένουν αμετάβλητα στα υφιστάμενα επίπεδα του 0,00% και 0,25%.

Η κεντρική τράπεζα άφησε ανοιχτό τον ορίζοντα για την πολιτική της, αφαιρώντας από την ανακοίνωση της την εκτίμηση ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά τους ή σε χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Αντίθετα, το Δ.Σ. αναφέρει ότι περιμένει πλέον πως τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους ή σε χαμηλότερα επίπεδα μέχρι να διαπιστώσει ότι οι προοπτικές του πληθωρισμού συγκλίνουν σθεναρά σε ένα επίπεδο επαρκώς κοντά, αλλά κάτω, του 2%.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν ξανά οι αγορέ στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (asset purchase programme – APP) με μηνιαίο ρυθμό τα 20 δισ. ευρώ από την 1η Νοεμβρίου.

ΑΠΟ ΔΙΠΛΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Διπλός έλεγχος στις καταθέσεις !!!



Διπλός είναι πλέον ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς αποδεικνύεται ότι εκτός από την Εφορία, αναζητεί αδήλωτο ή «μαύρο» χρήμα στις καταθέσεις και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Από μια απόφαση της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της ΑΑΔΕ, προκύπτει ότι η αφετηρία ενδελεχούς φορολογικού ελέγχου σε ζευγάρι φορολογούμενων ήταν οι διαπιστώσεις της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με αφορμή κινήσεις που θεώρησε ύποπτες στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Προφανώς η Αρχή έχει πρόσβαση στα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και παρατηρεί τις κινήσεις τους και αναλόγως παρεμβαίνει.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Αρχή απέστειλε το 2017 έγγραφο στη ΔΟΥ Σπάρτης, με το οποίο ενημέρωνε την εφορία ότι από την έρευνα που έκανε, διαπίστωσε ότι η σύζυγος, «διακινεί μέσω τραπεζικού της λογαριασμού χρηματικά ποσά ασύμβατα με τη φορολογική της δήλωση, τα οποία φαίνεται ότι σχετίζονται με την εμπορική δραστηριότητα του συζύγου της.

Επίσης σημείωνε πως οι λογαριασμοί των συγκεκριμένων φορολογουμένων «φέρουν δεσμεύσεις υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου».

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000.000€ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΝΕΟ ΔΥΝΑΤΟ ΔΕΛΕΑΡ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ & ΤΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ...
Ακόμα απορείτε τι θα κάνουν οι τράπεζες και τα funds τα ακίνητα που θα αρπάζουν μέσω πλειστηριασμών ;;;




Η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει ξένους επενδυτές στο κλάδο των ακινήτων εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης της ελληνικής υπηκοότητας ώστε να δώσει επιπλέον κίνητρα για την ανάπτυξη της επενδυτικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την ελληνική υπηκοότητα και το ελληνικό διαβατήριο θα μπορούν να λάβουν:

  • πολίτες τρίτων χωρών που αποκτούν στην Ελλάδα ακίνητη περιουσία τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ.
  • πολίτες τρίτης χώρας ακόμα και αν έχουν αποκτήσει τα ακίνητα αυτής της αξίας μέσω νομικού προσώπου με την προϋπόθεση ότι οι μετοχές και τα εταιρικά μερίδια ανήκουν εξ ολοκλήρου στους ίδιους

Θα πρέπει επίσης να καθίσταται μόνιμος κάτοικος Ελλάδας με κατοικία αγοραίας αξίας 500.000 ευρώ και να καταβάλλει ετησίως τουλάχιστον 50.000 ευρώ για έξοδα συντήρηση της κατοικίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: FAST TRACK ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ !!!

ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Με βεβαιώσεις ελεγκτικών εταιρειών και μηχανικών η έναρξη επιχειρήσεων και οι επιδοτήσεις !!!




Bypass των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών για την έκδοση άδειας λειτουργίας μίας νέας επιχείρησης αλλά και την καταβολή επιδοτήσεων επιχειρεί μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που τέθηκε χθες το βράδυ σε δημόσια διαβούλευση.

Για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας μίας επένδυσης θα αρκεί μία αίτηση του φορέα υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου, η οποία θα συνοδεύεται από τα προβλεπόμενα έως σήμερα δικαιολογητικά. Επιπρόσθεται θα υποβάλλεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων λεπτομερής έκθεση ελέγχου περί ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης, υπογεγραμμένη από ορκωτό ελεγκτή-λογιστή ή ελεγκτική εταιρεία που είναι εγγεγραμμένος/η στο Δημόσιο Μητρώο και που διαθέτει ασφαλιστική κάλυψη επαγγελματικής ευθύνης ποσού τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ ανά συμβάν και συνολικού ποσού τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Μάλιστα, η παραπάνω έκθεση θα συντάσσεται από τον ορκωτό ελεγκτή-λογιστή ή την ελεγκτική εταιρεία μετά από σχετική αξιολόγηση της ολοκλήρωσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης και από πολιτικό μηχανικό, καθώς και, όπου απαιτείται από το είδος και τους όρους υπαγωγής της επένδυσης, από μηχανολόγο μηχανικό ή άλλης επαγγελματικής ειδικότητας πρόσωπο των οποίων σχετικές βεβαιώσεις συνυποβάλλονται με την έκθεση ελέγχου.

Από εκεί και έπειτα η αρμόδια Υπηρεσία θα διαπιστώνει την πληρότητα της έκθεσης ελέγχου και, εφόσον με αυτήν βεβαιώνεται ανεπιφύλακτα η ολοκλήρωση και έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης θα εισηγείται την έκδοση της σχετικής απόφασης.

KILL BILL ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ!!! 3 ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΠΕΝΤΕ (5) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στις Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΑΒΡΟΥΤΑ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΩΤΗ, για τις νέες, εξαιρετικές - όπως πάντα - αυτές δικαστικές αποφάσεις!!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html



Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής (ΤΙΤΛΟΣ+ΕΚΤΕΛΕΣΗ) αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ FOCUS: ΣΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΞΟΝΤΩΣΑΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
«Σχεδόν 75 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα και η Πολωνία ζητούν από τη Γερμανία αποζημιώσεις για τα δεινά που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της κατοχής.Και οι δύο χώρες συγκαταλέγονται σε εκείνες που επλήγησαν περισσότερο από οικονομική άποψη», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus.




Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι λίγες άλλες χώρες υπέφεραν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της κατοχής, όπως η Ελλάδα και η Πολωνία.

Και ενώ η επίγνωση για τα βάσανα των Πολωνών στη Γερμανία σίγουρα υπάρχει στη χώρα μας, είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο τι διέπραξαν σε βάρος των Ελλήνων η Βέρμαχτ και τα SS.

Τώρα, η πολωνική και η ελληνική κυβέρνηση θέλουν να συνεργαστούν ώστε από κοινού να ζητήσουν αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τις ζημίες που υπέστησαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - σχεδόν 75 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου.

Στην Πολωνία, το ποσόν υπολογίζεται ανεπίσημα σε 850 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες παρουσίασαν το καλοκαίρι στη γερμανική κυβέρνηση έναν λογαριασμό ύψους 290 δισ. ευρώ.

Στις 6 Απριλίου 1941 άρχισε η γερμανική κατοχή της Ελλάδας, μόλις τριάμισι χρόνια αργότερα, τα γερμανικά στρατεύματα θα αποσυρθούν ξανά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μαίνονταν κατά των πολιτών και των υποδομών της χώρας. 91.000 Έλληνες ήταν τα θύματα σφαγών ή άλλων μέτρων καταστολής και καταπίεσης, 59.000 Έλληνες Εβραίοι εκτοπίστηκαν στα στρατόπεδα εξόντωσης του Άουσβιτς και της Τρεμπλίνκα και δολοφονήθηκαν εκεί.

Περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι πέθαναν από πείνα. Πέθανε δηλαδή κάθε 20ος Έλληνας, 70.000 από αυτούς μόνο το χειμώνα του 1941/42.

Συνολικά, βαραίνουν τη συνείδηση των Γερμανών περίπου 330.000 Έλληνες, δηλαδή το 4,8% του πληθυσμού. Το 30% του πληθυσμού ήταν μετά το τέλος της κατοχής ανάπηρο ή ασθενούσε χρόνια.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΛΗΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ NOVARTIS & ΓΙΑΤΡΟΥΣ !!!

ΚΑΙ ΑΦΟΥ, ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, «ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η ΜΠΟΥΓΑΔΑ» ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΠΛΥΝ ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Για ακόμη ένα σκάνδαλο στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν ήξεραν τίποτα...



Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς: Καλεί 15 μεγαλοστελέχη της Novartis ως υπόπτους

Σε εξηγήσεις καλούνται 15 στελέχη της μητρικής εταιρείας Novartis σε Ελλάδα και Βασιλεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται στελέχη της περιόδου 2008-12 τα οποία θα λογοδοτήσουν ως ύποπτοι για κακούργημα.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται στον απόηχο των καταγγελιών που διερευνώνται από τον Άρειο Πάγο για χειρισμούς στην υπόθεση και πολιτική στόχευση από εισαγγελείς και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μαζί με τους επίκουρους συναδέλφους της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη αποτιμώντας ένα μεγάλο μέρος της δικογραφίας εντόπισαν -σύμφωνα με πληροφορίες- ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, τη χρονική περίοδο 2008-2012.

Ο ΚΑΛΟΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ...ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ !!!




Αλλάζει ΑΦΜ και επωνυμία και συνεχίζει...

Επιχειρηματίας από το Γαϊδουρονήσι, στην επιχείρηση του οποίου μπήκε λουκέτο για 48 ώρες, επειδή πιάστηκε να μην κόβει αποδείξεις, αποδείχτηκε πως ήταν υπότροπος, καθώς είχε ξανασυλληφθεί για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν, όμως κατάφερε να ανοίξει και πάλι την επιχείρησή του, αλλάζοντας επωνυμία.

Όπως αναφερόταν σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο επιχειρηματίας είχε πιαστεί και στο παρελθόν για «μαϊμού» αποδείξεις και ανασφάλιστους εργαζόμενους, ωστόσο είχε μεριμνήσει και είχε αλλάξει το ΑΦΜ και την επωνυμία.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 1.300 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Με 2.340 πλειστηριασμούς μπήκε ο Σεπτέμβριος...ακολουθούν χιλιάδες !!!

Μετά από τη διακοπή λόγω Αυγούστου, αρχίζουν και πάλι οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες, με κύριο χαρακτηριστικό την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκποίηση της λαϊκής περιουσίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση της Axia, τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 1.357 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, σημειώνοντας αύξηση 3% σε μηνιαία βάση, μετά από μείωση κατά 9% τον Ιούνιο, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους μειώθηκαν κατά 30%.

Συγκεκριμένα, οι συνολικοί πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί είχαν διαμορφωθεί στους 2.780 τον Ιούλιο, έναντι 2.799 τον Ιούνιο του 2019 και 2.651 τον Ιούλιο του 2018. Οι πλειστηριασμοί που ανεστάλησαν ή ακυρώθηκαν έφτασαν το 51% των συνολικών προγραμματισμένων πλειστηριασμών για τον μήνα.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΕΡΧΟΝΤΑΙ «ΦΙΛΙΚΑ»...ΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




«Φιλικός διακανονισμός» βαπτίζεται το επερχόμενο ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών δανειοληπτών


Τι γράφει η kathimerini.gr :

Τα δάνεια πωλούνται, αλλά δεν εξαφανίζονται


Συναινετικές λύσεις φιλικού διακανονισμού, με σκοπό την οριστική διευθέτηση του χρέους του δανειολήπτη, αλλά και λύσεις όπως η εθελοντική παράδοση ή η πώληση του ακινήτου και η αναζήτηση νέας κατοικίας για λογαριασμό του οφειλέτη, επιχειρεί να εισάγει στην ελληνική αγορά η UCI, που αποτελεί joint venture της Banco Santander και της BNP Paribas. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αρη Αρβανιτάκη, τα κόκκινα δάνεια που θα αναλάβουν οι εταιρείες διαχείρισης θα φτάσουν σταδιακά, μέσω των πωλήσεων και των τιτλοποιήσεων στις οποίες προχωρούν οι τράπεζες, στα 50 δισ. ευρώ τα προσεχή χρόνια, δημιουργώντας μια νέα αγορά, που μοιραία θα μετασχηματιστεί.

  • Οι τράπεζες μείωσαν σημαντικά το απόθεμα των κόκκινων δανείων από το υψηλό των 108 δισ. ευρώ και ένα σημαντικό τμήμα πωλήθηκε και έχει περάσει στα χέρια των εταιρειών διαχείρισης. Πώς θα επιτευχθεί η εξυγίανση αυτών των δανείων από τις εταιρείες διαχείρισης και ποια είναι τα πρώτα αποτελέσματα της αλλαγής στη διαχείρισή τους;


Πράγματι οι τράπεζες μείωσαν σημαντικά το απόθεμα των κόκκινων δανείων και, με βάση τα πρόσφατα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν κάτω από τα 80 δισ. ευρώ. Το γεγονός αυτό από μόνο του δεν σημαίνει ότι τα κόκκινα δάνεια έχουν τα ίδια εξυγιανθεί. Οι ίδιοι πελάτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συνεχίζουν να οφείλουν, απλά σε διαφορετικό νομικό πρόσωπο.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, οι συστημικές τράπεζες ολοκλήρωσαν πάνω από 10 πωλήσεις χαρτοφυλακίων NPEs συνολικής αξίας 13 δισ. ευρώ και νέα διεθνή funds εκδήλωσαν ενδιαφέρον να τοποθετηθούν στη δευτερογενή αγορά των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα. Μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια θα μιλάμε για μια αγορά συνολικά άνω των 50 δισ. ευρώ οφειλών του χρηματοπιστωτικού τομέα, που θα έχει δημιουργηθεί μέσω πωλήσεων ή τιτλοποιήσεων σε funds τα οποία θα αναθέσουν τη διαχείρισή τους σε εξειδικευμένες εταιρείες.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ FUNDS: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ INTRUM !!!

ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ, ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ INTRUM....ΕΣΤΩ ΑΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ «ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ» ΚΙ ΑΥΤΗ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ
Ήδη η διοίκηση της τράπεζας έχει δώσει το μήνυμα με επιστολή στους εργαζομένους...
Θυμηθείτε σχετικά εδώ:




Η Πειραιώς δανείζει εργαζόμενους στην Intrum


Στη λύση δανεισμού του εναπομείναντος προσωπικού του RBU (διεύθυνση διαχείρισης απαιτήσεων δανείων) στη νέα εταιρεία με την Intrum, κατέληξε η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.

Όπως έγραψε χθες το «Σin» το σενάριο δανεισμού των 650 περίπου εργαζόμενων του RBU που παρέμειναν στην τράπεζα ήταν αυτό που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες, για την αξιοποίησή τους. Δεδομένου ότι η Intrum χρειάζεται έμπειρο προσωπικό με γνώση του απαιτητικού αντικειμένου διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» και με προγραμματισμένη την έναρξη λειτουργίας του νέου σχήματος την 1η Οκτωβρίου δεν είχε μεγάλα χρονικά περιθώρια εξεύρεσής του.

Άρα, η μη έγκαιρη εξασφάλιση του αναγκαίου αριθμού εργαζομένων θα πήγαινε πίσω την έναρξη του νέου επιχειρηματικού εγχειρήματος.

ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ: ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ-ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ 15 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!



Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 40% των συνολικών ξένων άμεσων επενδύσεων που πραγματοποιούνται παγκοσμίως...


Αν και οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν προσπαθήσει να περιορίσουν τη φοροαποφυγή των επιχειρήσεων, το ποσό των διαφυγόντων φόρων έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία - και μια νέα έρευνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκαλύπτει ότι οι εταιρείες-βιτρίνες σε όλο τον κόσμο "κρύβουν” συνολικά κεφάλαια 15 τρισ. δολαρίων, στερώντας από τις τοπικές οικονομίες σημαντικά φορολογικά έσοδα.

Το ποσό αυτό, των 15 τρισ. δολαρίων, αντιστοιχεί στο 40% των συνολικών ξένων άμεσων επενδύσεων που πραγματοποιούνται παγκοσμίως. Ο όρος αναφέρεται στις διασυνοριακές ροές κεφαλαίων μεταξύ επιχειρήσεων που ανήκουν στην ίδια μητρική εταιρεία και έχουν σχεδιαστεί ως εργαλείο τόνωσης της ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας για τις τοπικές οικονομίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη του ΔΝΤ, οι επιχειρήσεις διοχετεύουν "εικονικά κεφάλαια” υπό τη μορφή ξένων άμεσων επενδύσεων σε επιχειρήσεις-βιτρίνες, που επί της ουσίας δεν ασκούν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα - πρόκειται για έναν "χρηματοοικονομικό μηχανισμό” που έχει στόχο να αποφύγουν την καταβολή φόρων για τα κεφάλαια αυτά.

Παρ’ όλο που οι χώρες υποδοχής δεν εισπράττουν φορολογικά έσοδα από τις εικονικές ξένες άμεσες επενδύσεις, έχουν κέρδος από την παροχή λογιστικών και άλλων υπηρεσιών χρηματοοικονομικής διαχείρισης προς τις εταιρείες-βιτρίνες.

ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ EUROBANK ΜΕ ΤΙΣ ΝΙΚΑΣ & CRETA FARMS !!!

ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ «ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ» & ΑΛΛΕΣ ΤΙΣ «ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ»
Πάντα, βεβαίως βεβαίως, με γνώμονα το κοινό, ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ, συμφέρον...




Τα ύποπτα παιγνίδια της Eurobank στα αλλαντικά με τα λεφτά των μετόχων της

Μπορεί μια εταιρία να δημιουργεί μόνιμα ζημιές και μια τράπεζα να τη χρηματοδοτεί, να κουρεύει και να γράφει ζημιές η ίδια; Η απάντηση είναι Μπορεί. Και κλασσικό παράδειγμα είναι οι πρακτικές της Eurobank στη Νίκας. Πρακτικές που προκαλούν ερωτήματα για το τι είδους τραπεζικά κριτήρια είναι αυτά που ρίχνουν ανεξάντλητα εκατομμύρια στη χοάνη των ατελείωτων ζημιών. Και όλο αυτό όταν η ίδια η τράπεζα στην βασική ανταγωνίστρια της Νίκας την Creta Farm έχει κρατήσει σκληρή γραμμή και έκοψε το factoring οδηγώντας την εταιρία σε αδιέξοδο ενώ υπάρχει ενδιαφερόμενος επενδυτής να βάλει 15 εκ ευρώ!!!. Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός; Είναι θεμιτό στη λειτουργία του ανταγωνισμού όταν ο στραγγαλισμός της Creta ουσιαστικά ενισχύει το Νίκα;

Γιατί έχουμε διαφορετικά μέτρα και σταθμά σε δύο εταιρίες και μάλιστα όταν η Creta Farm είναι πολύ μεγαλύτερου μεγέθους από την Νίκας και με αναλογικά πολύ χαμηλότερο δανεισμό.

Οι ατελείωτες ζημιές από τη Νίκας

Η Νίκας έκλεισε το 2018 με τζίρο 40 εκ ευρώ και ζημίες πάνω από 6 εκ ευρώ και υποτίθεται ότι αναδιαρθρώθηκε εκ νέου με την ολοκλήρωση της απόκτησης του πλήρους ελέγχου από την Chipita. Μάλιστα πριν να κλείσει ένας χρόνος ολόκληρος από την αναδιάρθρωση τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας βούτηξαν στα 2,9 εκ ευρώ από 8,51 εκ ευρώ και πρόσφατα έκανε μεγάλη μείωση κεφαλαίου για μην έχει πρόβλημα, που αν συνεχιστούν οι ζημιές και το 2019 πράγμα πολύ πιθανό θα αποκτήσει εκ νέου.

Η Νίκας παρά την αναδιάρθρωση του δανεισμού είχε στο τέλος του 2018 υπόλοιπο δανεισμού 18,4 εκ ευρώ ή περίπου το 50% του ετήσιου τζίρου της. Το εντυπωσιακό είναι ότι η εταιρία βγάζει ζημιές ενώ έχει δάνειο balloon 9,4 εκ ευρώ εκ των οποίων τα 8,2 εκ ευρώ θα πληρωθούν σε μια δόση το 2024 και τα υπόλοιπα σε τρεις ετήσιες δόσεις που αρχίζουν το 2021. Στην αναδιάρθρωση που έγινε διαγράφηκαν- εξαϋλώθηκαν περί τα 40 εκ ευρώ και κανένας δεν έδωσε λογαριασμό από την Eurobank για τα δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ που χάθηκαν (υπολογίζονται έως και 60 εκ ευρώ) από την ημέρα που αγόρασε την εταιρία η Global Finance του κ. Πλακόπητα και στενού φίλου του μέχρι πρόσφατα Προέδρου της Eurobank Νίκου Καραμούζη ο οποίος είχε διατελέσει και Πρόεδρος της Global Finance.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΝΤΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ COMMERZBANK !!!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ «ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ»...
Σύμφωνα με το Bloomberg η έφοδος αφορά το γιγαντιαίο σκάνδαλο των συναλλαγών Cum-Ex !!!
Για το σκάνδαλο δείτε περισσότερα εδώ:



Εφοδος εισαγγελέων στα γραφεία της Commerzbank στη Φρανκφούρτη

Εφοδο στα γραφεία της Commerzbank έκαναν οι γερμανικές αρχές, καθώς συνεχίζεται η έρευνα γνωστή ως Cum Ex, σύμφωνα με το Bloomberg.

H συγκεκριμένη έρευνα αφορά κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού και αμερικανικού χρηματοοικονομικού τομέα και εξετάζει τον ρόλο τραπεζών, δικηγορικών εταιρειών και άλλων στην υπόθεση των συναλλαγών «cum-ex trades», που φέρεται να έχει στοιχίσει στους Γερμανούς φορολογούμενους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν την αγορά μιας μετοχής λίγο προτού χαθεί το δικαίωμα στη λήψη μερίσματος και στη συνέχεια την πώλησή της, δίνοντας τη δυνατότητα στους αγοραστές και τους πωλητές να εκμεταλλευτούν ένα «παραθυράκι» για τη χορήγηση φοροαπαλλαγών.

Τα ντιλ που εξετάζονται είχαν γίνει περίπου στο διάστημα ανάμεσα στο 2007 και το 2012.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ...ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ & ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ
Την ώρα που στην Ευρώπη προχωρούν σε σταδιακή καθιέρωση αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις, οι ελληνικές τράπεζες αντί να «τσιμπήσουν» τα επιτόκια και να μαζέψουν το χρήμα, ετοιμάζονται να τα μηδενίσουν και να χάσουν και τον τελευταίο «ελκυστικό λόγο» για να «τυφλωθεί» κάποιος και να φέρει τα λεφτά του στην Ελλάδα !!!


Τι μεταδίδει το moneyonline.gr :

Έρχονται μηδενικά επιτόκια σε όλες τις καταθέσεις και χρεώσεις τήρησης λογαριασμών

Έτοιμες να εφαρμόσουν μηδενικά επιτόκια σε όλα τα προϊόντα καταθέσεων είναι οι ελληνικές τράπεζες, μετά την άρση των capital controls και την αναμενόμενη νέα μείωση των ευρωεπιτοκίων από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος του έτους σε σαρωτικές μειώσεις σε όλα τα επιτόκια καταθέσεων.

Που θα πάνε τα επιτόκια

Συγκεκριμένα, από το 0,57% κατά μέσο όρο σήμερα, οι ετησιοποιημένες αποδόσεις στους λογαριασμούς προθεσμίας θα υποχωρούν στο 0,15% ή ακόμη και χαμηλότερα.

Από την άλλη πλευρά, στα προϊόντα πρώτης ζήτησης από το μέσο όρο του 0,09% για ιδιώτες, τα επιτόκια θα διαμορφωθούν στο 0%.

«ΜΠΟΝΟΥΣ»...ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ "ΑΙΜΑ" ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:




Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΜΑΜΟΥΘ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η LAMDA DEVELOPMENT ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, Ο ΛΑΤΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΖΙΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/3_12.html



Κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για την παροχή πιστωτικής γραμμής - μαμούθ με ξένες και ελληνικές τράπεζες, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης ανάπτυξης του Ελληνικού, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» η Lamda Development.

Παράλληλα, συναξιολογείται και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το ακριβές ύψος, ο χρόνος υλοποίησης αλλά και ο τρόπος κάλυψης της οποίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται, εκτός απροόπτου, προς τα τέλη του μήνα και πιθανότατα θα περιλάβουν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την έγκριση τόσο της σύναψης ομολογιακού δανείου (πιστωτική γραμμή) όσο και της εξεταζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ 1.500 ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τα δάνεια διαθέτουν προσημειώσεις επί 6.000 ακινήτων, αξίας 1,1 δις ευρώ !!!

Άλλο ένα χαρτοφυλάκιο με καταγγελμένα ή σε βαθιά καθυστέρηση δάνεια μικρομεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων βγάζει προς πώληση η Εθνική Τράπεζα, στοχεύοντας στην πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (Non Performing Loans - NPLs) της υποκατηγορίας.

Μόλις μερικούς μήνες μετά την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με τις Elliott - Centerbridge για την πώληση ομοειδούς χαρτοφυλακίου (project Symbol), η Εθνική ξεκινά νέο διαγωνισμό για δάνεια μικρομεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Σε αντίθεση με το Symbol, το νέο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει κυρίως δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Morgan Stanley, η οποία λειτουργεί ως σύμβουλος πώλησης, έστειλε σε ενδιαφερόμενους επενδυτές τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) και ένα σύντομο πληροφοριακό σημείωμα για το project Icon, όπως ονομάζεται ο νέος διαγωνισμός.

Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 7.300 καταγγελμένα (σ.σ. το 83% του συνόλου) ή σε βαθιά καθυστέρηση δάνεια 1500 μικρομεσαίων ως πολύ μικρών επιχειρήσεων. Το οφειλόμενο κεφάλαιο ανέρχεται σε 1,52 δισ. ευρώ και η συνολική απαίτηση της τράπεζας στα 2,5 δισ. ευρώ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το euro2day.gr:

Διαταγές πληρωμής σε 15.000-20.000 δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που φέρουν εγγύηση την 1η κατοικία αναμένεται να αποστείλουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, οι τράπεζες τον Οκτώβριο, δρομολογώντας επί της ουσίας τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Πρόκειται, όπως εξηγούν στο Euro2day υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές, για δάνεια σε «βαθιά» καθυστέρηση και οι αντικειμενικές αξίες των collateral (σ.σ. της πρώτης κατοικίας) ξεκινά από τις 40.000 ευρώ και φθάνει έως και τις 80.000 ευρώ. Ο πήχης της αξίας των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, καθώς αποτελούν εγγύηση σε προβληματικά στεγαστικά δάνεια, έχει ήδη χαμηλώσει και κινείται κάτω από τις 50.000 ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να «πάρουν φωτιά», ανεξαρτήτως αξίας των ακινήτων αλλά και του ύψους του δανείου, από τον Ιανουάριο. Το μπαράζ των 15.000-20.000 διαταγών πληρωμής κόκκινων στεγαστικών δανείων με εγγύηση την πρώτη κατοικία του Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς τους δανειολήπτες, με στόχο να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, η ισχύς του οποίου λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2019.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 500 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Τη ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στην Ελλάδα με τις αυτοκτονίες, που παρουσιάζουν αυξητική τάση, αποτυπώνει η έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύθηκε λόγω της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονίες παρά από τον πόλεμο καθώς κάθε 40 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος σε όλο τον κόσμο θέτει τέρμα στη ζωή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας ,«Κλίμακα», περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα. Τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ και αφορούν την χρονιά του 2016.

Αυξάνονται οι αυτοκτονίες

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι θάνατοι από αυτοκτονία για το 2016 ανήλθαν σε 484. Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΜΚΟ «Κλίμακα» κατά τα έτη 2017, 2018 και μέχρι και την τελευταία ημέρα του Αυγούστου 2019:

Ο αριθμός των αυτοκτονιών παρουσιάζει μία σταθερή αυξητική τάση.

Η πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν άνδρες.

ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!! ΣΧΕΔΟΝ 300 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΜΕΡΑ !!!

ΣΤΑ 104,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ 3,6 ΔΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης να φθάνουν τους 1.222.306 ή 67,19% επί του συνόλου των οφειλετών !!!




Αύξηση του αριθμού των κατασχέσεων, μισθών, συντάξεων και ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο, καταγράφηκε τον περασμένο Ιούλιο, σε σχέση με τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δείχνουν ότι οι κατασχέσεις ήταν περισσότερες κατά 6.764, με τον αριθμό των οφειλετών στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης να φθάνουν στο 7μηνο του έτους σε 1.222.306 ή 67,19% του συνόλου, έναντι 1.215.755 οφειλετών στο πρώτο εξάμηνο.

Η αύξηση των κατασχέσεων δεν είναι πάντως άσχετη με τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων. Δηλαδή πολλοί οφειλέτες της εφορίας εγκατέλειψαν ουσιαστικά τις παλαιές ρυθμίσεις για να ενταχθούν στη νέα, χωρίς ωστόσο να υπολογίσουν ότι η εφορία δεν σταμάτησε τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

ΕΜΕΙΝΕ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ 50 ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ & ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...
Πολλοί δε και χωρίς να έχουν κάνει ούτε μια μέρα φυλακή...

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Ισόβια για μία ληστεία 50$ το 1983 – Αποφυλακίστηκε μετά από 36 χρόνια!


Πέρασε 36 χρόνια φυλακή για μία ληστεία σε φούρνο με λεία 50,75 δολάρια! Ο Alvin Kennard ήταν 22 χρόνων, το 1983 όταν καταδικάστηκε για ληστεία πρώτου βαθμού σε ισόβια χωρίς δικαίωμα αναστολής.

Σήμερα, 36 χρόνια μετά, ο 58χρονος πια Αλβιν, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, μετά από απόφαση δικαστηρίου που, αν και αργά, αποκατέστησε ένα εγκληματικό λάθος της δικαιοσύνης.

Ο νεαρός, τότε, Κέναρντ έπεσε θύμα της σκληρής νομοθεσίας της Αλαμπάμα και του περιβόητου νόμου των «τριών χτυπημάτων».

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΜΕ YELLOWS & ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΚΑΤΑ...0,10% Η "ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ" ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Το πρόγραμμα "επιβράβευσης" της Τράπεζας Πειραιώς που απευθύνεται στους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Επιστροφή χρηματικού ποσού που ισοδυναμεί με μείωση επιτοκίου του στεγαστικού τους δανείου κατά 0,10%.
  • Το ποσό αυτό θα αποδίδεται στον καταθετικό λογαριασμό των δικαιούχων απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους και θα αφορά το προηγούμενο έτος.
  • Επιβράβευση με 1 yellow για κάθε ευρώ της μηνιαίας δόσης, το οποίο θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση.
  • Επιβράβευση, μετά από κλήρωση, κάθε μέρα ενός τυχερού δανειολήπτη που κερδίζει το ποσό της δόσης του σε yellows.
  • Προσφορά επισκευαστικού δανείου Euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου 1,50%
  • Το πρόγραμμα επιβράβευσης ισχύει για πελάτες που εκταμίευσαν το στεγαστικό τους δάνειο έως 31/12/2014 και είναι από τότε ενήμεροι στα πιστωτικά προϊόντα που τηρούν στην Τράπεζα.
  • Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ήδη από φέτος και το ποσό της ανταμοιβής θα αποδοθεί τον Ιανουάριο του 2020.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ ΣΤΟ Π.ΦΑΛΗΡΟ !!!

Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ

Γιατί παραμένει ανυποχώρητος ο Γιάννης Στουρνάρας παρά τις αντιδράσεις εργαζομένων, συνταξιούχων και στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος ;;; Οι εισαγγελείς τι κάνουν την ώρα που οι καταγγελίες κάνουν λόγο για πώληση "στο μιλητό" και αδιαφανείς διαδικασίες ;;;

Θυμηθείτε για την υπόθεση εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/08/blog-post_30.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/09/blog-post_54.html




Μουρμούρας εναντίον Στουρνάρα στο Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ για την πώληση του οικοπέδου «φιλέτου»

Βαθαίνει το ρήγμα που έχει προκληθεί μέσα στους κόλπους της Τράπεζας της Ελλάδος, εξ αιτίας της «επίμαχης» απόφασης για την πώληση του οικοπέδου «φιλέτου», στο παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου. Τόσο η απόφαση όσο και οι ακολουθούμενες διαδικασίες εκποίησης, συνεχίζουν να προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, τείνοντας να μετατραπούν σε… Ανατολικό Ζήτημα για την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Αυτήν τη φορά το πεδίο της αντιπαράθεσης «μεταφέρθηκε» στη Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί έγινε την περασμένη Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ. Κάτι που εθιμικά συμβαίνει, με φόντο την έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, οι αντιτιθέμενες φωνές δεν προήλθαν ούτε από το συνδικάτο των εργαζομένων ούτε και από το Σύλλογο των συνταξιούχων της τράπεζας. Εκείνος «που σήκωσε το γάντι» και τάχθηκε εναντίον της… διοίκησης Στουρνάρα, για την πώληση του ιδιόκτητου ακινήτου της ΤτΕ, ήταν ο Γιάννης Μουρμούρας, ένας εκ των δύο Υποδιοικητών… Μάλιστα, ο Γιάννης Μουρμούρας έδωσε μεγαλύτερο «βάθος» στην έντονη αντίδρασή του, που εκδηλώθηκε μέσα στη συνεδρίαση του 12μελούς Γενικού Συμβουλίου. Διότι ζήτησε εγγράφως την άμεση διακοπή της διαδικασίας πώλησης του οικοπέδου…

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: "ΣΥΝΤΑΓΗ" EUROBANK ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ALPHA BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο σφυρί κόκκινα δάνεια ύψους 10 δις ευρώ και...700 υπάλληλοι της τράπεζας


Σχέδιο για την τιτλοποίηση των κόκκινων δανείων της τράπεζας και τη διαχείρισή τους από ανεξάρτητη εταιρεία, στην οποία θα μεταφερθεί προσωπικό της Alpha Bank, επεξεργάζεται η διοίκηση της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το σχέδιο, με την κωδική ονομασία Galaxy, προβλέπει την τιτλοποίηση/πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων άνω των 10 δισ. ευρώ και την ανάθεση και διαχείρισή τους σε εταιρεία στην οποία θα μεταφερθεί προσωπικό περίπου 700 ατόμων από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Alpha Bank.

Πρόκειται για το λεγόμενο μοντέλο carve out, που βασίζεται στην απόσχιση μιας δραστηριότητας και στη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, και το οποίο έχει εφαρμοστεί κατά κόρον σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, οι τράπεζες των οποίων αντιμετώπισαν αντίστοιχο πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τον τελευταίο χρόνο το μοντέλο αυτό έχει υιοθετηθεί και στη χώρα μας από τη Eurobank, καθώς και σε παραλλαγή από την Τράπεζα Πειραιώς. Η διοίκηση της Alpha Bank προσανατολίζεται σε αυτή τη λύση, η οποία αναμένεται να τεθεί υπό την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου άμεσα, προκειμένου να ξεκινήσουν και οι ενέργειες για την εξεύρεση επενδυτή. Η λύση αυτή προκρίθηκε για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους για την τράπεζα, που εξασφαλίζεται μέσα από τη μεταφορά του προσωπικού στη νέα εταιρεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η λύση που προτείνεται είναι πιο κοντά στο μοντέλο που έχει επιλέξει η Eurobank, δηλαδή την τιτλοποίηση αυτών των δανείων έτσι ώστε ένα μεγάλο μέρος να φύγει από τα βιβλία της τράπεζας, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο και την εξυγίανση του ισολογισμού της.

ΟΙ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Από το 1999 οι ισπανικές τράπεζες έχουν δώσει στεγαστικά δάνεια ύψους περίπου 108 δισ. ευρώ συνδεόμενα με τον δείκτη IRPH. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 1.000.000 δανειολήπτες που έλαβαν τέτοιου είδους δάνειο, να πληρώσουν κατά μέσο όρο 25.000 ευρώ περισσότερα από εκείνους που έλαβαν δάνεια συνδεόμενα με το Euribor !!!



Iσπανικές τράπεζες: Περιμένουν την ετυμηγορία για το εάν πρέπει να καταβάλλουν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων



Oι ισπανικές τράπεζες περιμένουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προκειμένου να μάθουν εάν είναι αναγκασμένες να πληρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις για την πώληση ενός συγεκριμένου είδους ενυπόθηκου στεγαστικού δανείου.

Ο γενικός εισαγγελέας αναμένεται να παρουσιάσει τη γνώμη του σχετικά με το εάν οι τράπεζες παραπλάνησαν τους πελάτες τους, όταν τους πούλησαν δάνεια συνδεόμενα με τον δείκτη Mortgage Loan Reference (IRPH). Η γνώμη δεν είναι δεσμευτική, αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο συνηθίζεται να την ακολουθεί. Η οριστική απόφασή του συνήθως έρχεται έξι μήνες μετά την εισήγηση αυτή.

Η υπόθεση θυμίζει αρκετά εκείνη στη Βρετανία, όπου οι τράπεζες κλήθηκαν να πληρώσουν πολλά δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις για την πώληση ενός προϊόντος προστασίας δανείων. Η Goldman Sachs υπολογίζει ότι ο συνολικός λογαριασμός για τις ισπανικές τράπεζες θα μπορούσε να φτάσει στα 44 δισ. ευρώ.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ !!!




Είσαι Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος; Ντροπή σου!

του Νίκου Συρίγου

Είμαστε σε πόλεμο. Κανονικό. Η μόνη διαφορά με τους άλλους πολέμους είναι ότι αυτός δεν γίνεται με όπλα. Αν γινόταν, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να βγούμε νικητές

Βλέπεις, οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτόν τον τόπο, στη χώρα που λέγεται Ελλάδα, όταν πιάνουν τα τουφέκια είναι ανίκητοι.

Νικούν δυνατότερους και περισσότερους. Αιώνες τώρα. Από τους Οθωμανούς μέχρι τους Ναζί, όποιος κι αν τα έβαλε με τους Έλληνες έχασε. Κι έχασε πανηγυρικά.

Κι ας το πληρώσαμε με θάνατο πολύ και αίμα.

Αυτός ο πόλεμος όμως δεν είναι των τουφεκιών. Είναι της προπαγάνδας.

Και γίνεται στο όνομα των δικαιωμάτων του ανθρώπου! Της ελευθερίας. Έτσι βάφτισαν την ελευθεριότητα. Και της Δημοκρατίας. Έτσι βάφτισαν το φασισμό. Τον μεγαλύτερο φασισμό που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Ο πόλεμος που δέχεται η Ελλάδα και ο Έλληνας, είναι πια λυσσαλέος. Ξεκίνησαν κομψά.
 

Σαν τον βάτραχο στο καζάνι.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: Ή ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ INTRUM Ή ΑΠΟΛΥΣΗ !!!




Επιστολή Μεγάλου στο προσωπικό της τράπεζας

Με απολύσεις απειλεί ευθέως τους εργαζόμενους τραπεζοϋπαλλήλους της Τρ. Πειραιώς ο διευθύνων σύμβουλος Χρ. Μεγάλου, όπως επιβεβαιώνεται και στην εκβιαστική επιστολή την οποία απέστειλε στις αρχές της εβδομάδας στο προσωπικό της τράπεζας.

Παρά τις διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή του σωματείου και της ΟΤΟΕ, τις γραπτές δεσμεύσεις της τράπεζας και του ιδίου για εθελοντική μετακίνηση μέρους του προσωπικού (μόνο αν το επιλέξει ο εργαζόμενος ανέφερε χαρακτηριστικά) στη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και την κοινή εταιρεία με τη σουηδική Intrum, ο διευθύνων σύμβουλος επανέρχεται με αυστηρή και -τελεσίγραφο επιστολή δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα σε όσους αρνούνται να μετακινηθούν.

"Πολλοί συνάδελφοι, αξιολογώντας ορθώς τα πλεονεκτήματα της πρότασης, έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά... Θα ήθελα να καλέσω τους συναδέλφους που μέχρι τώρα είναι επιφυλακτικοί, ή και αρνητικοί, να επανεξετάσουν τη στάση τους σταθμίζοντας τα πραγματικά δεδομένα. Οι εγγυήσεις και οι παροχές είναι διαθέσιμες σε όλους στην παρούσα φάση και είναι επωφελείς για τη μετάβαση στη νέα εταιρεία. Όλα τα δεδομένα αποτυπώνονται με σαφήνεια στη συμφωνία με την ΟΤΟΕ και απέχουν πολύ από τη διαστρεβλωμένη εικόνα που ορισμένοι σκοπίμως παρουσιάζουν.

Η ανεύθυνη αυτή στάση τους, που υπαγορεύεται από προσωπικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην επωφεληθούν όλοι οι εργαζόμενοι των ευεργετικών παροχών και εγγυήσεων της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ και να τεθεί σε κίνδυνο η απασχόληση όσων δεν μεταβούν στη νέα εταιρεία. Διότι είναι προφανές ότι μετά τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του RBU στη νέα εταιρεία, η δυνατότητα απορρόφησης πλεονάζοντος προσωπικού από την τράπεζα θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.
SSL Certificates