.

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ SUCCESS STORY: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 200% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ "ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" ΗΤΑΝ Η ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ+ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Τώρα έρχεται και το "κερασάκι στην τούρτα"....η αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων μέσω του Νέου Πτωχευτικού !!!




Αυξήθηκε κατά 6,9 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και έπεται συνέχεια...


Ξεπέρασε το 200% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της χώρας, λόγω του αυξημένου δανεισμού με ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αυξημένες δαπάνες του προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω της πανδημίας.

Έτσι η Ελλάδα γίνεται η δεύτερη χώρα μετά την Ιαπωνία, που θα έχει χρέος υπερδιπλάσιο του ΑΕΠ της, με τη διαφορά ότι το ιαπωνικό δημόσιο χρέος είναι εσωτερικό.

Η εκτίναξη του χρέους, σε επίπεδα πάνω από το 200% του ΑΕΠ, οφείλεται τόσο στην αύξηση του δανεισμού όσο και στη μείωση του ύψους του ΑΕΠ, λόγω της βαθιάς ύφεσης που καταγράφει ήδη η οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ύψος του ακαθάριστου δημόσιου χρέους, στο τέλος του περασμένου Ιουνίου ανήλθε στο ποσό των 362,87 δισ. ευρώ, από 356,02 δισ. ευρώ, που ήταν τον Δεκέμβριο του 2019. Προκύπτει δηλαδή αύξηση της τάξης των 6,9 δισ. ευρώ σε ένα εξάμηνο και οφείλεται στις εκδόσεις των ομολόγων και εντόκων γραμματίων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην ίδια περίοδο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η AIRBNB ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΠΑΡΤΙ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!


Όσοι παρακάμψουν τους νέους κανονισμούς θα αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες

Όχι πλέον πάρτι και εκδηλώσεις στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης της πλατφόρμας Airbnb, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία προσπαθεί να επιβάλει αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19.

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν πλαφόν μίσθωσης 16 ατόμων, ενώ οι οικοδεσπότες ή οι επισκέπτες που θα επιχειρήσουν να παρακάμψουν τους κανονισμούς θα αποκλειστούν από την κοινότητα της Airbnb και θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με νομικές κυρώσεις, αναφέρει η εταιρεία.

«Το να καθιερώσουμε την καθολική απαγόρευση των πάρτι και των εκδηλώσεων είναι προς το καλύτερο συμφέρον της δημόσιας υγείας», τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Airbnb, επισημαίνοντας πως η απαγόρευση θα αφορά όλες τις κρατήσεις που θα γίνονται από σήμερα και μέχρι νεωτέρας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!




«Οι ισχύουσες ρυθμίσεις και οι αναστολές καταβολής οφειλόμενων θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών


Για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού και την πορεία των δημόσιων οικονομικών μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Δεν έχουμε μόνο την μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 50 ετών, που είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Έχουμε και μια υγειονομική κρίση και έχουμε μπροστά μας και τουλάχιστον ένα δύσκολο φθινόπωρο, μέχρι να δούμε και πότε θα έρθει το εμβόλιο. Πρόσθετα, η χώρα στηρίζεται στον δανεισμό. Έχουμε ένα καλό επιτόκιο, λόγω και της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι αγορές και οι εταίροι μας στην πορεία της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν έχεις τεράστια απώλεια εσόδων, όπως από τον Τουρισμό, έχεις παράλληλα τεράστια έξοδα για την κάλυψη των αναγκών, πρέπει να καλύψεις τα υπάρχοντα διαθέσιμα του Δημοσίου, για να υπάρχουν διαθέσιμα. Γι΄ αυτό και επιμένουμε σε μέτρα που είναι εξατομικευμένα, όπως είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!




Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, στις 17.00 το απόγευμα, ενεργοποιείται η πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στη δράση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμμετοχή στο ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ μπορούν να αιτηθούν οι παρακάτω κατηγορίες:

Φυσικά πρόσωπα μη ασκούντα επιχειρηματική δραστηριότητα , τα οποία μπορούν να αγοράσουν ή να μισθώσουν μέσω σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης αμιγώς ηλεκτρικό όχημα ΙΧ . Επιπλέον έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτικά την αγορά ηλεκτρικού δικύκλου ή τρικύκλου καθώς και ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Το οικολογικό bonus Που προβλέπεται για αυτή την κατηγορία είναι:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 21.000€ ΣΕ 2 ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ !!!




Απίθανο περιστατικό καταγράφηκε προ ημερών σε έλεγχο συνεργείου του ΕΦΚΑ στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr οι ελεγκτές βρήκαν δυο ηλικιωμένες αδελφές (76 και 81 ετών!) να βοηθούν στην ταβέρνα των παιδιών τους, στην κουζίνα.

Επέβαλαν το προβλεπόμενο τσουχτερό πρόστιμο στην επιχείρηση (10.500 € εκάστη), παρά τη διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ότι είναι συγγενείς και απλά βοηθούσαν λόγω της κίνησης των ημερών.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΟΙ "ΔΡΟΜΟΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!



Ρύθμιση οφειλών με καταβολή μηναίων δόσεων, θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού, πληρωμή χρεών με «έναντι», πώληση ακινήτου και διαπραγμάτευση με την εφορία για τα όρια των κατασχέσεων είναι οι πέντε τρόποι με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν οι φορολογούμενοι από τις κατασχέσεις της εφορίας

Συγκεκριμένα η νομοθεσία εκτός από την γνωστή, πάγια ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, προβλέπει και άλλες 4 εναλλακτικές λύσεις για να προστατευτούν οι οφειλέτες από το μέτρο της κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων, ακόμη και... ακίνητης περιουσίας. Ειδικότερα όσοι έχουν αρρύθμιστα ληξιπρόθεσμα χρέη προς της εφορίας μπορούν να κάνουν εξής:

1. Να προχωρήσουν σε ρύθμιση των κόκκινων χρεών τους

Όσοι χρωστούν στην εφορία μπορούν να ενταχθούν στη πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών και να αποπληρώσουν το χρέος τους σε 24 ή σε 48 δόσεις, ανάλογα με το είδος της οφειλής. Συγκεκριμένα, οι 24 δόσεις αφορούν τακτικές οφειλές όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ και οι 48 δόσεις αφορούν έκτακτες οφειλές όπως ο φόρος κληρονομιάς. Με την ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση, η εφορία δεν θα προχωράει στην αναστολή δεσμεύσεων και κατασχέσεων που είτε έχουν επιβληθεί είτε θα επιβληθούν. Τα βασικά σημεία της πάγιας ρύθμισης οφειλών είναι τα εξής:

- Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του www.aade.gr

οι τακτικοί φόροι, όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ ρυθμίζονται σε έως 24 δόσεις ενώ οι έκτακτοι φόροι, όπως ο φόρος κληρονομιάς σε έως 48 δόσεις
- Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνεται μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υποβολής της αίτησης ενώ οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.
- Η ελάχιστη μηνιαία δόση διαμορφώνεται στα 30 ευρώ
- Η καθυστέρηση πληρωμής μίας δόσης θα έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση αυτής με προσαύξηση 15%. Η δόση αυτή με την αναλογούσα προσαύξηση πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης.

- Σε οφειλές που ρυθμίζονται μέχρι και 12 δόσεις, ο τόκος θα υπολογίζεται με βάση το τελευταίο δημοσιευμένο μέσο ετήσιο επιτόκιο δανείων σε ευρώ χωρίς καθορισμένη διάρκεια αλληλόχρεων λογαριασμών που χορηγούνται από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, όπως αυτό δημοσιεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος πλέον 0,25%, ετησίως υπολογιζόμενο.
- Σε οφειλές που ρυθμίζονται σε περισσότερες από 12 μηνιαίες δόσεις, το επιτόκιο προσαυξάνεται κατά 1,5%.
- Στην περίπτωση που κάποιος οφειλέτης του Δημοσίου σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις για την εξόφληση του χρέους (τακτικής ή έκτακτης οφειλής) για να μπορέσει να επανενταχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει διπλή προκαταβολή, θα αφαιρεθούν οι δόσεις που ήταν συνεπής, ενώ το επιτόκιο θα είναι προσαυξημένο κατά 1,5 μονάδες.
- Όσοι οφειλέτες είναι συνεπείς στην εκπλήρωση των όρων της ρύθμισης, κατά την καταβολή της τελευταίας δόσης, θα απαλλάσσονται από την πληρωμή ποσού που ισούται με το 25% των τόκων που έχουν επιβαρύνει το ποσό των δόσεων της ρυθμιζόμενης οφειλής.

2. Ορισμός ακατάσχετου λογαριασμού

ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ "ΣΧΕΔΙΟ ΟΜΠΡΕΛΑ" ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ" ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΙΣΩ
Μέχρι τότε θα πληρώνουν νοίκι στα funds που θα έχουν αρπάξει το σπιτι τους κοψοχρονιά στον πλειστηριασμό !!! 
Διαβάστε σχετικά και εδώ:


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!




Τριπλό "πακέτο" δυνατοτήτων ρύθµισης των ασφαλιστικών οφειλών των εργοδοτών και όλων των ελεύθερων επαγγελµατιών εξετάζει η κυβέρνηση τον ερχόµενο µήνα.

Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr από αρµόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας, κατά πρώτον, προβλέπει µία νέα "πάγια" ρύθµιση 24 ή ενδεχοµένως 36 δόσεων στην οποία θα µπορούν να ενταχθούν όλες οι ληξιπρόθεσµες οφειλές πληττόµενων και µη επιχειρηµατιών προ και µετά κορονο-κρίσης.

Κατά δεύτερον, στο τραπέζι βρίσκεται η δυνατότητα επανένταξης στη ρύθµιση των 120 δόσεων για όσους την έχασαν κατά τη διάρκεια του α’ κύµατος της πανδηµίας.

Το σχεδιαζόµενο αυτό "πακέτο" περιλαµβάνει, κατά πρώτον, µία έκτακτη ρύθµιση των υπό αναστολή, λόγω κρίσης του κορονοϊού, χρεών των πληττόµενων επιχειρηµατιών σε 12-24 δόσεις. Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ έχει διαµηνύσει πως µες στον επόµενο µήνα θα έχει προχωρήσει σε νοµοθετική πρωτοβουλία για 12-24 δόσεις για υπό αναστολή χρέη στην Εφορία.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν στο Capital.gr ότι τα παραπάνω σενάρια δεν αποκλείουν απαραίτητα το ένα το άλλο (π.χ. η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε κάθε περίπτωση µεταξύ µίας έκτακτης και µίας νέας "πάγιας" ρύθµισης), αλλά θα µπορούσαν να εφαρµοσθούν και συνδυαστικά, δηλαδή θα µπορούσε να θεσπισθεί να ισχύει ταυτόχρονα µία έκτακτη ρύθµιση για τις υπό αναστολή εισφορές, νέα "πάγια" ρύθµιση και παράλληλα η δυνατότητα επανένταξης στις 120 δόσεις.

Οι παρεµβάσεις αυτές σε συνδυασµό µε τις σχεδιαζόµενες δράσεις µείωσης του τρέχοντος µη µισθολογικού κόστους (µέσω επιβολής πλαφόν στις ασφαλιστέες αποδοχές για την υγεία και, παράλληλα, µιας οριζόντιας µείωσης άλλων συνεισπραττόµενων εισφορών, όπως αποκάλυψε το "Κ" της 8/8/20) θα µπορούσαν να ισχύσουν προς το τέλος του τρέχοντος έτους-αρχές του εποµένου.

Το σχέδιο

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ !!!




Και ενώ υπάρχουν περιορισμοί από νόμο που τους επιτρέπει να αγοράζουν ξένα νομίσματα ύψους μόνον 50.000 δολαρίων ετησίως από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα

Κρυπτονομίσματα άνω των 50 δισ. δολαρίων μεταφέρθηκαν από ψηφιακά πορτοφόλια της Κίνας σε άλλα μέρη του κόσμου πέρυσι, «δείχνοντας» ως ενδεχομένως οι Κινέζοι επενδυτές μεταφέρουν περισσότερο χρήμα απ’ όσο επιτρέπεται εκτός χώρας, σύμφωνα με νέα μελέτη που επικαλείται το CNBC.

Οι Κινέζοι πολίτες επιτρέπεται να αγοράζουν ξένα νομίσματα ύψους μόνον 50.000 δολαρίων ετησίως από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Κατά το παρελθόν, οι εύποροι πολίτες παρέκαμπταν το όριο αυτό μέσω ξένων επενδύσεων σε real estate και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Όμως η κυβέρνηση έχει πατάξει τις μεθόδους αυτές, σύμφωνα με μελέτη της Chainalysis.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΜΠΙΖΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ;;; 19.200.000€ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ INTRUM HELLAS ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΜΗΝΟ !!!

ΧΡΥΣΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ INTRUM ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΘΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ !!!
Καταλαβαίνεις τώρα γιατί μαζεύτηκαν όλα τα funds στην Ελλάδα ή μήπως όχι ακόμα ;;;




Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

Εντυπωσιακά μεγέθη εμφάνισε στους τρεισήμισι μήνες δραστηριότητάς της, κατά την περσινή χρονιά, η Intrum Hellas, εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, που συστάθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς και εν συνεχεία πωλήθηκε το 80% του μετοχικού της κεφαλαίου συν μια μετοχή στον σουηδικό όμιλο Intrum.

Η Intrum Hellas, υπό την αρχική της επωνυμία «Alternative Financial Solutions», συστάθηκε στην Αθήνα την 16 Σεπτεμβρίου 2019. Η Τράπεζα Πειραιώς κατέβαλε, μετρητοίς, 100 χιλ. ευρώ και μέσω εισφοράς σε είδος το ποσό των 343,5 εκατ. ευρώ καθώς απόσχισε και εισέφερε στην εταιρεία διαχείρισης τα στοιχεία ενεργητικού και υποχρεώσεων της επιχειρηματικής μονάδας Recovery Banking Unit (RBU) καθώς και τα δικαιώματα υπηρεσιών της τράπεζας σε αυτά τα ανοίγματα.

Το βασικό περιουσιακό στοιχείο που εισφέρθηκε ήταν η σύμβαση διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs) και των δανείων σε πρώιμη καθυστέρηση, η εύλογη αξία της οποίας αποτιμήθηκε στα 302,3 εκατ. ευρώ.

ΕΓΙΝΕ "ΠΑΡΤΙ" ΣΤΗΝ PRAXIA BANK ;;; ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ 29 ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ !!!

ΖΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ
Τους δίνει διορία 15 ημερών να αποστείλουν όλα τα αποδεικτικά από την αρχή της συνεργασίας τους μέχρι σήμερα, με αναφορά στα αντίστοιχα τιμολόγια και την αντίστοιχη συμφωνία με την τράπεζα !!!




Στην καταγγελία όλων των συμβάσεων και συμφωνιών (εγγράφων ή άτυπων) με 29 προμηθευτές προχώρησε η νέα διοίκηση της Praxia Bank, προς αποκατάσταση των ζημιών.Ως εκ τούτου, δεν συνεχίζεται οι συνεργασία με τις εν λόγω εταιρείες -μεταξύ αυτών οι Grant Thornton, Deloitte, Ernst&Young.

Η Praxia Bank καλεί τους προμηθευτές εντός 15 ημερών να αποστείλουν οποιοδήποτε υλικό διαθέτουν, αποδεικτικό των υπηρεσιών και των παραδοτέων, που παρείχαν, από την αρχή της συνεργασίας τους μέχρι σήμερα, με αναφορά στα αντίστοιχα τιμολόγια και την αντίστοιχη συμφωνία με την τράπεζα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΧΩΡΩΝ !!!





Η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού μπορεί να οδηγήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ανθρώπους να περιπέσουν στην ακραία φτώχεια σε διεθνές επίπεδο, πολύ περισσότερους από ό,τι υπολογιζόταν ως αυτό το στάδιο, προειδοποίησε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ντέιβιντ Μαλπάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσινγκτον υπολογίζει ότι 70 ως 100 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να περιπέσουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας και «ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί» εάν η πανδημία επιδεινωθεί ή διαρκέσει, διευκρίνισε. Προηγούμενη εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας έκανε λόγο για 60 εκατομμύρια.

Αυτό καθιστά «επιτακτική» ανάγκη οι πιστωτές να προχωρήσουν σε απομείωση του χρέους φτωχών χωρών, έκρινε ο Μαλπάς, πηγαίνοντας έτσι πιο μακριά από τις εκκλήσεις να παραταθεί το μορατόριο που κηρύχθηκε όσον αφορά την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους των κρατών που βρίσκονται σε πιο δεινή θέση.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ..."ΕΚΑΨΕ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!!



Είχαν κρύψει 25.000 ευρώ σε παλιά ρούχα και τα πέταξε η... γιαγιά

Περιπέτεια έζησε μια οικογένεια της Κρήτης όταν η γιαγιά αποφάσισε να κάνει γενική καθαριότητα στο σπίτι. Η οικογένεια είχε κρύψει το ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ ανάμεσα σε παλιόρουχα με το σκεπτικό ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να ψάξει εκεί. Ωστόσο η γιαγιά της οικογένειας αποφάσισε ενώ καθάριζε το σπίτι να πετάξει ό,τι θεωρούσε άχρηστο. 

Έτσι πέταξε και τα παλιά ρούχα που μέσα έκρυβαν το χρηματικό ποσό. Η ατυχία συνεχίστηκε καθώς το απορριμματοφόρο πέρασε αμέσως και περισυνέλεξε ότι υπήρχε στον κάδο.

ΒΓΗΚΕ Η ΚΥΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!




Υποχρεωτική χρήση μάσκας και αποστάσεις

Το κύμα της πανδημίας που χτυπά δυνατά την πόρτα της χώρας, δημιουργεί προβληματισμούς για την επαναλειτουργία, κυρίως των Ποινικών Δικαστηρίων, τα οποία λόγω συνωστισμού παρουσιάζουν και την μεγαλύτερη επικινδυνότητα στη διάδοση του κορονοιού.

Άλλωστε τα Ποινικά ακροατήρια ήταν και τα τελευταία που λειτούργησαν μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, με τους παράγοντες της Δικαιοσύνης να προβληματίζονται έντονα καθώς ήδη το στοκ των υποθέσεων είναι μεγάλο, όπως βέβαια και η συγκέντρωση κυρίως στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας.

Ανοίγουν

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όμως και εφόσον δεν επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες το άνοιγμα των δικαστηρίων (ή καλύτερα η ολοκλήρωση του προηγούμενου δικαστικού έτους που ουσιαστικά παρατάθηκε μέσω της μείωσης των δικαστικών διακοπών) την 1η Σεπτεμβρίου και τουλάχιστον μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου είναι υγειονομικά ελεγμένη.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΝΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ !!!




Τα άγνωστα, μέχρι στιγμής, αίτια που οδηγούν στο «ξεζούμισμα» των ενοικιαστών για την εξασφάλιση στέγης αλλά και στην αύξηση των αστέγων, περιγράφει ενημερωτικό έγγραφο του Ευρωκοινοβουλίου, που μόλις προχθές δόθηκε σε ευρωβουλευτές και άλλους επιλεγμένους παραλήπτες.

Στο έγγραφο, κατ’ αρχήν, αποκαλύπτεται ότι σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει επίσημος, νομικός ή κανονιστικός ορισμός του όρου «προσιτή στέγαση» και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να προσδιορισθεί με ακρίβεια, η αναλογία, μεταξύ του καταβαλλόμενου ενοικίου και του διαθέσιμου εισοδήματος των ενοικιαστών, από χώρα σε χώρα της ΕΕ.

Το έγγραφο παραπέμπει και στην αρχική πλήρη μελέτη για το οξύ αυτό πρόβλημα, στην οποία περιλαμβάνεται μια σε βάθος επισκόπηση της κατάστασης στέγασης στο ΕΕ.

Στο έγγραφο, ωστόσο, διαπιστώνεται ότι, το κόστος ενοικίασης ολοένα και καλύπτει μεγαλύτερο ποσοστό του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, εξαιτίας, κυρίως, της έλλειψης πολιτικών στέγασης, σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

Υπογραμμίζεται δε, ακόμη, ότι:

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 1.000.000 ΟΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ !!!

Η ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ (ΜΕΡΙΚΟ)ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σε σχέση όμως με τον Ιούλιο του 2019 η αύξηση είναι άνω του 12%, ενώ μόλις 1 στους 10 ανέργους λαμβάνει επίδομα για να μπορεί να επιβιώσει !!! 



Σε 1.095.997 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο του 2020 έναντι 1.126.173 ατόμων τον Ιούνιο του 2020 (ποσοστιαία μεταβολή -2,68%) και έναντι 970.201 ατόμων τον Ιούλιο του 2019 (ποσοστιαία μεταβολή +12,97%), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον Ιούλιο του 2020, ανήλθε σε 1.040.852 άτομα. Από αυτά, 537.029 (ποσοστό 51,60%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 503.823 (ποσοστό 48,40%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανήλθαν σε 363.530 (ποσοστό 34,93%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 677.322 (ποσοστό 65,07%).

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ;;;


Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ REUTERS: ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!!




Στην Ελλάδα κάποιοι ονειρεύονται ισχυρή ανάκαμψη από το 2021....

Η πλήρης ανάκαμψη της Ευρωζώνης από τη μεγαλύτερη ύφεση που έχει γνωρίσει ποτέ θα χρειαστεί δύο ή και παραπάνω χρόνια, όπως εκτιμούν οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, ενώ τονίζουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κλονιστεί έως το τέλος του 2020 το σταθερό ποσοστό της ανεργίας που καταγράφεται τώρα.

Η Ευρώπη δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο το πρόγραμμα τόνωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ δημιουργούν αισιοδοξία, και η οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 19 Αυγούστου, διαφαίνεται ανάπτυξη της τάξης του 8,1% για το τρέχον τρίμηνο, ο ταχύτερος ρυθμός που έχει σημειωθεί ποτέ, έπειτα από την ιστορική συρρίκνωση κατά 12,1% στο β΄ τρίμηνο.

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ "ΔΑΓΚΩΣΑΝ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ !!! ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000€ !!!





Προϊόντα τροφίμων αξίας άνω των 100.000 ευρώ απέσπασαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης από 3 επιχειρήσεις με το πρόσχημα της επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, 56χρονος ημεδαπός και 36χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απατών τετελεσμένες κατ΄εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος με την 36χρονη και έναν εκ των δραστών, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση απατών και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της μεσολάβησης μεταξύ εταιρείας εμπορίου τροφίμων του εξωτερικού και εμπόρων τροφίμων , ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!



Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών διεκδικεί την υπαγωγή των εμπορικών καταστημάτων όλων των τουριστικών περιοχών της χώρας, στο ευνοϊκό καθεστώς που ισχύει για τις τουριστικές επιχειρήσεις. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «θα συνεχίσει να διεκδικεί την υπαγωγή των εμπορικών καταστημάτων όλων των τουριστικών περιοχών της χώρας, στο ευνοϊκό καθεστώς που ισχύει για τις τουριστικές επιχειρήσεις, επειδή και αυτές οι επιχειρήσεις εξαρτώνται αποκλειστικά από τον εισερχόμενο τουρισμό και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις και να ενταχθούν ισότιμα στα ειδικά μέτρα στήριξης του τουρισμού».

Ο ΕΣΑ σημειώνει ότι μετά από πρωτοβουλία του, θεσμοθετήθηκε επίσημα με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της περιφέρειας Αττικής, η ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές στην περιοχή της Πλάκας, του Μοναστηρακίου και της Ακρόπολης.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ !!! Η ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ !!!




ΤτΕ: Βουτιά 93,8% στις αφίξεις ταξιδιωτών και 97,5% στις εισπράξεις τον Ιούνιο

Συρρικνώθηκε το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου τον Ιούνιο, καθώς οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις παρουσίασαν μείωση κατά 93,8% και 97,5% αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας.

Παράλληλα, μείωση κατά 81,3% σημείωσαν και οι αντίστοιχες πληρωμές.

Μείωση κατά 39,7% καταγράφηκε στο ισοζύγιο μεταφορών, λόγω της επιδείνωσης των ισοζυγίων των θαλάσσιων και των αεροπορικών μεταφορών.

Συνολικά, τον Ιούνιο του 2020, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε έλλειμμα 1,4 δισεκ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 805 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2019.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση του ταξιδιωτικού ισοζυγίου και κατά συνέπεια του ισοζυγίου υπηρεσιών, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση του ισοζυγίου αγαθών, καθώς οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι οι αντίστοιχες εξαγωγές. Τα ισοζύγια πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων δεν παρουσίασαν μεγάλες μεταβολές.

ΕΤΣΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΑ FUNDS ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ: 30% ΤΩΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΕΦΥΡΑ" ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ DOVALUE !!!

ΤΑ FUNDS ΠΗΡΑΝ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΕΦΥΡΑ"...
Μετά, μέσω του Νέου Πτωχευτικού, θα μαζέψουν και όλα τα ακίνητα των Ελλήνων !!!
Υπάρχει κάτι που δεν έχει καταλάβει ακόμα για την μπίζνα που έχει στηθεί στις πλάτες των Ελλήνων δανειοληπτών ;;;




Τι γράφει το capital.gr :

Μερίδιο 30% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα "γέφυρα" για την επιδότηση δανείων συνδεδεμένων με την πρώτη κατοικία δανειοληπτών που πλήττονται από τον κορονοϊό, κατέχει η doValue Greece.

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων δανείων με εξασφάλιση την κύρια κατοικία, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, η doValue Greece διαχειρίζεται τις περιπτώσεις δανείων που εμπίπτουν στο πρόγραμμα και περιλαμβάνονται στα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιά της.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το χαρτοφυλάκιο Cairo που ανήκει στην doValue καθώς και το χαρτοφυλάκιο Pillar που ανήκει στην Pimco, όπως επίσης και δάνεια της Eurobank.

SSM: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!



Μπορεί να μην προτρέπει αλλά σίγουρα δεν αποτρέπει ο SSM, να περιοριστεί και μάλιστα με συγκεκριμένους όρους ο αριθμός των τραπεζών καθώς η πανδημία φαίνεται πως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.

Το συγκεκριμένο θέμα υπενθυμίζεται πως προβλημάτιζε τον Επόπτη και πριν την πανδημία.Στην τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα ο κ. Enria είχε ερωτηθεί σχετικώς και διατύπωσε θετική άποψη για το θέμα των συγχωνεύσεων ενώ δεν απέκλεισε παρόμοιες εξελίξεις και στη χώρα μας μολονότι αυτή διαθέτει ένα εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό τραπεζών.

Δύο βασικές προϋποθέσεις εξετάζει ο SSM για τη συγκεκριμένη εξέλιξη της συγχώνευσης:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!




Σημαντικές αλλαγές ψήνονται στα εργασιακά...

Πέντε ριζικές αλλαγές στην αγορά εργασίας αναμένεται να ενεργοποιηθούν το Σεπτέμβριο με νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Βασικός στόχος του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου θα είναι η παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας σε εργοδότες και εργαζόμενους κυρίως σε ό,τι αφορά στον χρόνο και στον τόπο απασχόλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί σε λειτουργία το ψηφιακό ωράριο και η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, ενώ αναμένεται ακόμη να οριοθετηθεί η τηλεργασία, να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων και να εξορθολογιστεί η χρήση και το κόστος των υπερωριών.

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπό τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση, μετά την δημοσίευση του προσχεδίου της έκθεσης της Επιτροπής Πισσαρίδη για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας, ξεκίνησαν οι συσκέψεις για την διαμόρφωση των διατάξεων του νομοσχεδίου με στόχο τον εκσυγχρονισμό των θεσμών της αγοράς εργασίας.

ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ+FUNDS !!! ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΣΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΕΦΥΡΑ" !!!

ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΕΦΥΡΑ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-FUNDS ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΘΕΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΩΣ 18 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ+ΤΟΚΟ 2% !!!
Και με όλα αυτά οι τραπεζίτες λένε όσοι δανειολήπτες δεν μπουν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές !!! Η αισχρότητα δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο !!!



Επανεκκίνηση των πλειστηριασμών ενόψει τιτλοποιήσεων εισηγούνται τράπεζες και funds

Ολική επαναφορά των πλειστηριασμών για όσους οφειλέτες δεν ενταχθούν στο πρόγραμμα Γέφυρα, που «τρέχει» έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, εισηγούνται οι τράπεζες, θεωρώντας ότι όσοι δεν κάνουν χρήση των δυνατοτήτων που δίνει ο νόμος είναι ουσιαστικά στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Στο πρόγραμμα Γέφυρα έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 35.000 οφειλέτες περίπου, αλλά με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών οι δικαιούχοι μπορούν να φτάσουν έως και τις 330.000.

Ο Σεπτέμβριος θεωρείται καθοριστικός ενόψει των τιτλοποιήσεων που έχουν δρομολογήσει οι τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική, το συνολικό ύψος των οποίων προσεγγίζει τα 25 δις ευρώ και η ομαλοποίηση στο καθεστώς των πλειστηριασμών θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην επενδυτική αγορά.

Για το λόγο αυτό η σταδιακή αποκατάσταση των ρευστοποιήσεων τίθεται επιτακτικά από τα funds που καλούνται να επενδύσουν σε δάνεια με υποθήκες ακίνητα, αλλά και τους servicers που διαχειρίζονται αυτά τα δάνεια. Η δυνατότητά τους να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς όταν η οικονομική κρίση εκτονωθεί, επηρεάζει άλλωστε τις τιμές βάσει των οποίων θα γίνουν οι επικείμενες τιτλοποιήσεις και τυχόν παράταση του παγώματος, θα οδηγήσει σε χαμηλές αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων που οδηγούνται προς πώληση.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ !!!




Πλήθος καταγγελιών δέχτηκε και το 2019 η αρχή σχετικά με αδικαιολόγητες οχλήσεις καταναλωτών από εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για φερόμενες ως ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους προς πιστωτικά ιδρύματα και άλλους προμηθευτές. 

Οι αναφορές, μάλιστα, κατά εισπρακτικών εταιρειών είναι, με ποσοστό 47,6%, μακράν οι περισσότερες, που δέχεται ο Συνήγορος του Πολίτη για τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Συνήθως, οι καταναλωτές καταγγέλλουν αδικαιολόγητες οχλήσεις για οφειλές τους, που έχουν πλήρως και ολοσχερώς εξοφληθεί ή μηδενιστεί. 

Η παρέμβαση της αρχής στις σχετικές υποθέσεις είχε ως αποτέλεσμα την άμεση παύση των οχλήσεων των καταναλωτών, εφόσον διαπιστώθηκε κατά περίπτωση είτε ότι οι οχλήσεις οφείλονταν σε εκκρεμείς λογιστικές εγγραφές, που δεν είχαν ολοκληρωθεί, είτε ότι τα χρέη είχαν, πράγματι, αποσβεστεί.

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ ΤΧΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ !!!

ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ !!!
Αν και η Αγροτική Ασφαλιστική ήταν μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα αποφασίστηκε το 2012 να περάσει στην Τράπεζα Πειραιώς με συμβολικό τίμημα 1 ευρώ...




Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητάς (ΤΧΣ) ήγειρε την απαίτηση για αποζημίωση από την Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της πώλησης της ATE Ασφαλιστικής, αλλά ακόμη το ζήτημα μένει σε εκκρεμότητα.
Την 01/08/2016, η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ATE Ασφαλιστικής στην ERGO International AG και η τράπεζα εισέπραξε σε μετρητά τίμημα ποσού 90,1 εκατ. ευρώ και το επιπλέον ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ την 15/02/2018 (τα οποία υπόκεινται σε αναπροσαρμογή σύμφωνα με τη σύμβαση αγοραπωλησίας).

Στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του ΤΧΣ για την περίοδο 2016-2019 επαναλαμβάνεται διαρκώς πως το Ταμείο έχει απαίτηση έναντι της Τράπεζας Πειραιώς επί των καθαρών προσόδων από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, διότι κάλυψε το funding gap της ATE Ασφαλιστικής. Ωστόσο, παρά τις αναφορές αυτές για τέσσερα χρόνια η εκκρεμότητα δεν έχει διευθετηθεί. 


Δέσμευση για την Πειραιώς η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής

ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ": 32 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι μεταδίδει το mononews.gr :


Επέκταση του προγράμματος κρατικών εγγυήσεων για ένταξη νέων τιτλοποιήσεων εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών



Mε τιτλοποιήσεις ύψους 32 δισ. ευρώ που θα εντάξουν οι τράπεζες έως και το 2021 στον Ηρακλή, το Σχήμα Προστασίας Στοιχείων Ενεργητικού (Hellenic Asset Protection Scheme – HAPS) σύμφωνα με την επίσημη ονομασία του, αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για τη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών.

Εκτός από το προφανές όφελος της απαλλαγής των ισολογισμών των τραπεζών, ο μηχανισμός εξασφαλίζει στην παρούσα φάση χαμηλό κόστος προμήθειας, που λόγω της πορείας του ελληνικού CDs, φαίνεται ότι «κλειδώνει» σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα κάτω του 2% και από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, μελετούν ήδη τη δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος για την ένταξη νέων τιτλοποιήσεων .

Μέχρι σήμερα τρεις συστημικές τράπεζες έχουν κάνει χρήση της κρατικής εγγύησης. Την αρχή στον Ηρακλής έκανε η Eurobank, εντάσσοντας την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Cairo συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ και το ποσό κρατικής εγγύησης που δόθηκε ανέρχεται στα 2,4 δισ. ευρώ.

ΤΧΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Στην ετήσια έκθεση η διοίκηση του ΤΧΣ διαπιστώνει σημαντικές αβεβαιότητες και κίνδυνους.




Την επανεξέταση των πολιτικών αποτελεσματικής διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ( Non Performing Exposures- NPEs) επιβάλει, η ξαφνική οικονομική επιβράδυνση, λόγω της πανδημίας του Covid-19, σύμφωνα με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στην ετήσια έκθεση, η οποία συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2019, η διοίκηση του ΤΧΣ διαπιστώνει σημαντικές αβεβαιότητες και κίνδυνους , τόσο για το μακροοικονομικό περιβάλλον, όσο και για την ικανότητα πολλών επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στο νέο περιβάλλον.

Ειδικότερα, αναμένονται σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις σε ορισμένους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες περιλαμβάνουν:


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΨΑΧΝΟΥΝ 120 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ...."ΜΙΣΘΟ" 1.200€ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ !!!



Πρόκειται για κοινωνικό πείραμα με στόχο να ερευνηθεί το πώς αλλάζει η συμπεριφορά και η στάση των ανθρώπων όταν λαμβάνουν τακτικά χρήματα άνευ όρων


Πώς αλλάζει η ζωή κάποιου οποίος όταν παίρνει μισθό 1200 ευρώ το μήνα ...δωρεάν, δηλαδή χωρίς να εργάζεται; Μια μελέτη φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις. Στην έρευνα συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου, καθώς επίσης και το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ.

Χρήματα από το κράτος για όλους - έτσι απλά. Αυτή η ιδέα μιας άνευ όρων παροχής βασικού εισοδήματος προκαλεί μια παθιασμένη αντιπαράθεση. 120 άτομα θα λαμβάνουν 1200 ευρώ κάθε μήνα επί τρία χρόνια, θα τους υποβάλλονται συστηματικά ερωτήσεις και θα συγκρίνονται εξίσου συστηματικά με μια άλλη ομάδα η οποία δεν θα λαμβάνει το ποσό αυτό.

Ο στόχος είναι να αποκτηθούν βασικές επιστημονικές γνώσεις σχετικά με το πώς αλλάζει η συμπεριφορά και η στάση των ανθρώπων όταν λαμβάνουν τακτικά χρήματα άνευ όρων: Γίνονται τεμπέληδες ή δημιουργικοί; Μειώνουν τις ώρες εργασίας τους ή εγκαταλείπουν εντελώς τη δουλειά τους; Χρησιμοποιούν τον επιπλέον χρόνο και τα χρήματα μόνο για τον εαυτό τους - ή στρατεύονται υπέρ του κοινωνικού συνόλου; Οι υπεύθυνοι της μελέτης θέλουν να βρουν μέχρι τον Νοέμβριο ένα εκατομμύριο αιτούντες για να συμμετάσχουν στην έρευνα και από αυτούς θα επιλεγούν οι 120 τυχεροί. Προϋπόθεση να διαμένουν μόνιμα στην Γερμανία.

ΟΗΕ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΔΥΝΗΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;


«Το να χάνεις το σπίτι του κατά τη διάρκεια αυτής πανδημίας μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσεις τη ζωή σου», υπογράμμισε ο Μπαλακρίσναν Ρατζαγκόπαλ, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη στέγαση


Έμπειρογνώμονας του ΟΗΕ κάλεσε τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να απαγορεύσουν τις εξώσεις για όσο διάστημα συνεχίζεται η πανδημία της Covid-19, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων που μένουν στον δρόμο, εν μέσω της κρίσης.

«Το να χάνεις το σπίτι του κατά τη διάρκεια αυτής πανδημίας μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσεις τη ζωή σου», υπογράμμισε ο Μπαλακρίσναν Ρατζαγκόπαλ, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη στέγαση. «Παρατηρούμε σήμερα ότι αυξάνονται οι εξώσεις και οι κατεδαφίσεις σπιτιών», πρόσθεσε ο ανεξάρτητος ειδικός.

«Το δικαίωμα στη στέγαση είναι βασικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Η ΑΑΔΕ θα ανοίξει ειδικό παράθυρο στο Mytaxis όπου θα ενημερώνει για το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούνται όσοι είχαν απώλειες λόγω της έκπτωσης ενοικίων

Το ύψος αποζημίωσης που δώσει το δημόσιο λόγω της έκπτωσης των ενοικίων κατά 40% θα μπορούν να δουν σε λίγες μέρες οι ιδιοκτήτες ακίνητων. Στο Mytaxis έχει ανοίξει ένα ειδικό «παράθυρο» που ενημερώνει τους φορολογούμενους για το ύψος της αποζημίωσης που διακινούνται, ενώ μέσα στο προσεχές διάστημα, θα προστεθεί και ένα νέο παράθυρο που θα δείχνει το ύψος της αποζημίωσης που δικαιούνται (λόγω της έκπτωσης ενοικίου) η οποία και θα συμψηφιστεί με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις.

Οι εκμισθωτές που εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα κατά τουλάχιστον 40%, έχουν δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με ποσοστό 20% επί του 60% των μισθωμάτων των μηνών αυτών. Για παράδειγμά ένας εκμισθωτής έλαβε για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2020 μειωμένο κατά 40% μίσθωμα: Το αρχικό μηνιαίο μίσθωμα ήταν 1.000 ευρώ και το μειωμένο κατά 40% μίσθωμα που εισέπραξε ανήλθε τελικά στα 600 ευρώ μηνιαίως (για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο).

ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΖΗΤΑ Η ΠΟΜΙΔΑ !!!



«Η παράταση αυτή είναι απόλυτα αναγκαία» τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ΟΤΑ, επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ

Την παράταση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 της λειτουργίας της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ για τα αδήλωτα και μη ηλεκτροδοτούμενα τετραγωνικά ζητά η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς

«Η παράταση αυτή είναι απόλυτα αναγκαία, τόσο για το συμφέρον των πολιτών, που το ζητούν επίμονα γιατί αδυνατούν να προλάβουν να ανταποκριθούν, όσο και των ΟΤΑ οι οποίοι εν μέσω κρίσης απέκτησαν με την πρότασή μας, ένα κρίσιμο παράγοντα μόνιμης αύξησης των εσόδων τους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;;;





Τι μεταδίδουν οι dikografies.blogspot.com :


Μετά την τηλεδιάσκεψη, λόγω κορωνοιού στη Δικαιοσύνη, έρχεται και η τεχνητή νοημοσύνη, με δικαστές... ρομποτ;

Διαβάστε το άρθρο του πρώην προέδρου και επικεφαλής της μειοψηφίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εφέτη Χριστόφορου Σεβαστίδη και των εφετων Αικατερίνης Ντόκα και Ιωάννας Ξυλιά:


Τεχνητή Νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη - Πρόοδος ή προαναγγελία ενός δυστοπικού μέλλοντος;

Των
Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ- Εφέτη,
Αικατερίνης Ντόκα, Εφέτη,
Ιωάννας Ξυλιά, Προέδρου Πρωτοδικών


Μία πρώτη επισήμανση των κινδύνων που καλείται να αντιμετωπίσει η Δικαιοσύνη με την εισαγωγή της λεγόμενης Τεχνητής Νοημοσύνης έγινε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας στις 14 Δεκεμβρίου 2019. Στον χαιρετισμό του τότε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρέθηκα σε 4 ταξίδια της μιας ημέρας στο Παρίσι, στο Στρασβούργο, στο Λουξεμβούργο και στις Βρυξέλες. Το μείζον ζήτημα συζήτησης μεταξύ των Υπουργών Δικαιοσύνης αυτή την περίοδο είναι το πώς θα εντάξουν την τεχνητή νοημοσύνη στο χώρο της Δικαιοσύνης. Και αντιλαμβάνομαι την ανησυχία και τον φόβο. Η πραγματικότητα λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει τεράστια βήματα, έχει να διανύσει μια τεράστια διαδρομή για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο». Η προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο στον συγκεκριμένο σχεδιασμό είναι αδιαμφισβήτητη μετά και την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες με θέμα τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Δεοντολογίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα δικαστικά συστήματα. Και στην εκδήλωση αυτή ο Υπουργός Δικαιοσύνης αφού σχολίασε το αναντικατάστατο της δικανικής κρίσης τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να καθυστερήσει την εξέλιξη της τεχνολογίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δικαιοσύνης και ότι υποχρέωση της Πολιτείας είναι να βρει την «χρυσή τομή» με πολιτικές που θα διευκολύνουν την διείσδυση των νέων τεχνολογιών.

Ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (Ε.Χ.Δ.Τ.Ν.) στα δικαστικά συστήματα υιοθετήθηκε από την CEPEJ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης) στο Στρασβούργο στις 3-4 Δεκεμβρίου 2018 χωρίς μέχρι σήμερα στην Ελλάδα να έχει ανοίξει ένας διάλογος ή να έχει γίνει κάποια ενημέρωση στους δικαστικούς λειτουργούς και στις Δικαστικές Ενώσεις, παρά το γεγονός ότι υπήρχε τέτοια σύσταση (παράγραφος 155 Ε.Χ.Δ.Τ.Ν.). Η ενημέρωση συνήθως γίνεται λίγο πριν την εξαγγελία μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, όταν δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος συζήτησης, ζυμώσεων και προβολής αντεπιχειρημάτων. Την ίδια στιγμή που ο Υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζει την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Δικαιοσύνη ως ένα αναγκαίο βήμα προόδου και σύγκλισης της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Δεοντολογίας εκφράζει έναν βαθύτατο σκεπτικισμό και πολλές επιφυλάξεις για τη συστηματική χρήση της.

"ΚΑΛΥΨΗ" ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ EUROBANK(ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ...ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ...
Ας θυμηθούμε όμως και ένα προ μηνών ενδιαφέρον άρθρο για να μπείτε στο νόημα:
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ, Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ & Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ EUROBANK !!!



Δημοσιεύθηκε η απόφαση 3/2020 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το ζήτημα της νομιμότητας της ενημέρωσης (κατά το άρθρο 11 του Ν. 2472/1997) των οφειλετών για τη διάθεση των δεδομένων του από τις τράπεζες στις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου κλήθηκε να κρίνει εάν η τράπεζα, ως υπεύθυνη επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο μιας σύμβασης, οφείλει να ενημερώνει ειδικώς τον οφειλέτη για τη διάθεση των δεδομένων του στην εκάστοτε συγκεκριμένη εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών, ή αρκεί το γεγονός ότι η τράπεζα κατά τον χρόνο της συλλογής των δεδομένων, με βάση όρους που υπήρχαν στη σχετική σύμβαση, είχε ενημερώσει τον οφειλέτη ότι τα προσωπικά του δεδομένα, θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από την ίδια (Τράπεζα) ή και από εκείνους που εκτελούν την επεξεργασία κατ' εντολή και για λογαριασμό της, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι εταιρίες εισπράξεως απαιτήσεων.

Η υπόθεση τέθηκε αρχικά ενώπιον του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, έπειτα από αίτηση αναίρεσης κατά απόφασης, με την οποία κρίθηκε ότι η ενημέρωση εκ μέρους της τράπεζας δεν ήταν νόμιμη, συνεπώς θα έπρεπε να καταβληθεί αποζημίωση 5.869,40 ευρώ στον οφειλέτη.

ΣΕ ΑΝΟΔΟ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!





Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΚΤ+ΤτΕ

Θύματα απάτης συνεχίζουν να πέφτουν οι Έλληνες, που χρησιμοποιούν το «πλαστικό χρήμα» σε ολοένα και περισσότερες συναλλαγές, με το Διαδίκτυο να εξελίσσεται σε… πεδίον δόξης λαμπρόν για τους επιτήδειους, σε αντίθεση με τα ATMs και τα POS.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από την 6η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αναλύει τις πληρωμές με κάρτα στον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA), ο οποίος αποτελείται από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, τη Νορβηγία και την Ελβετία, η αξία των παράνομων συναλλαγών αυξήθηκε το 2018 στην Ελλάδα κατά 4% σε ετήσια βάση.

ΥΠΟΙΚ: 22 ΕΡΩΤΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ" !!!




Αναλυτικό οδηγό με 22 βασικές ερωτήσεις - απαντήσεις, τους όρους και τις προϋποθέσεις για το νέο καθεστώς κρατικής επιδότησης των δανείων πρώτης κατοικίας των πληττόμενων από την πανδημία του κορωνοϊού έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών, ανακοινώνοντας, παράλληλα, την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων από τους δανειολήπτες.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr.

Ειδικότερα οι ερωτήσεις-απαντήσεις, καθώς και οι όροι οι προϋποθέσεις λειτουργίας του νέο καθεστώς που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι της κρατικής επιδότησης είναι οι ακόλουθες:

1. Πώς προστατεύεται η 1η κατοικία;
Η προστασία της 1ης κατοικίας έληξε στις 28/2/2019, όταν έληξε η ισχύς του Ν. 3869/2010. Στη συνέχεια, ο Νόμος 4605/2019, που ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019, παρείχε προστασία μόνο για 6 μήνες, καλύπτοντας συγκεκριμένη περίμετρο δανειοληπτών και υπό την προϋπόθεση ρύθμισης του δανείου. Η ισχύς του Νόμου αυτού παρατάθηκε για επιπλέον 7 μήνες, μέχρι την 31.07.2020. Παρά την παράταση, τις πολλές και σημαντικές βελτιώσεις που επήλθαν, καθώς και την άμεση ενεργοποίηση της κρατικής επιδότησης για την προστασία των ευάλωτων συμπατριωτών μας, δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Από την 1.8.2020 ισχύει ένα νέο πρόγραμμα για όλους τους δανειολήπτες με υποθήκη στην 1η κατοικία, οι οποίοι επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία του κορονοϊού. Το πρόγραμμα αυτό θεσπίστηκε με τον Νόμο 4714/2020 και αφορά στην κρατική επιδότηση των δανείων που βαρύνουν και απειλούν την κύρια κατοικία φυσικών προσώπων πληγέντων οικονομικά από τον κορονοϊό. Η επιδότηση δύναται να φτάσει έως και 90% της μηνιαίας δόσης του δανείου. Εφόσον ο δανειολήπτης πληρώνει το μερίδιό του στη δόση του δανείου, τότε προστατεύεται η 1η κατοικία του από πλειστηριασμό.

2. Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση;

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!




Τι μεταδίδει το newmoney.gr :

Σειρά ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων που έχουν ανάγκη κρατικής ενίσχυσης για να πάρουν “σάρκα και οστά” θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο των προτάσεων που θα αποσταλεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ε.Ε, προκειμένου να δεσμευτούν πόροι από τα 32 δισ. που δικαιούται η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως αναφέρουν πηγές που εμπλέκονται στον σχεδιασμό, ένας από τους βασικούς στόχους του νέου ταμείου είναι η στήριξη της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, άρα στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να χρηματοδοτηθούν τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές επενδύσεις.

Προκειμένου, λοιπόν, να ενισχυθεί η επενδυτική ιδιωτική πρωτοβουλία το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει προσθετά κίνητρα, που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα κίνητρα αυτά θα σχετίζονται με φοροαπαλλαγές υπό τη μορφή υπέρ-αποσβέσεων και υπέρ-εκπτωσεων. Συγκεκριμένα εξετάζονται τα εξής:

ΕΣΤΙΑΣΗ: ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ !!!

ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ
Έρχεται οικονομικός Αρμαγεδδώνας !!!




Ήταν στραβό το ...κλήμα εστίασης και διασκέδασης φέτος, το ...χτύπησαν και τα τελευταία μέτρα για τον κορονοϊό φέρνοντας σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες και εργαζόμενους των δύο κλάδων.

Σαν να μην έφτανε η διάψευση των τελευταίων ελπίδων για ανάσες από τον τουρισμό, ο οποίος κινείται σύμφωνα με τα χειρότερα σενάρια, ήρθαν οι κυβερνητικές αποφάσεις για περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφέ, νυχτερινά κέντρα, κλαμπ, μπαρ κλπ) μέχρι τις 12 τη νύχτα να δώσουν τη χαριστική βολή σε διασκέδαση και εστίαση.

Το μέτρο εφαρμόζεται από χθες (17/8) μέχρι τις 24 Αυγούστου σε περισσότερο από τη μισή χώρα πληθυσμιακά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), όμως με την έξαρση της πανδημίας είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί τόσο χρονικά, όσο και γεωγραφικά, δίνοντας τη χαριστική βολή στους ήδη σοβαρά πληγέντες κλάδους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ 4ος ΓΥΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ !!!




Άλλο 1 δις μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής σχεδιάζεται να μοιραστεί το φθινόπωρο

Άλλη μια ένεση ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την τέταρτη κατά σειρά φέτος, μέσω του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής σχεδιάζει να προσφέρει το φθινόπωρο το υπουργείο Οικονομικών, καθώς κορυφώνονται οι ανησυχίες για επιβεβαίωση των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, μεταξύ των οποίων και του ΟΟΣΑ στην πρόσφατη έκθεση για την Ελλάδα, ότι μετά την καταστροφική φετινή τουριστική σεζόν θα υπάρξει το φθινόπωρο ένα κύμα «λουκέτων» επιχειρήσεων, κυρίως στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το β' τρίμηνο δείχνουν ότι το lockdown και η αργή επανεκκίνηση της οικονομίας τον Ιούνιο προκάλεσαν τεράστια πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων. Ο τζίρος μειώθηκε περισσότερο από 25%, στα 58,9 δισ. ευρώ, από 78.8 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Επίσης, στις σχεδόν 206.000 επιχειρήσεις που πέρασαν σε αναστολή λειτουργίας η μείωση πλησιάζει το 60%, ενώ στον κλάδο παροχής καταλυμάτων η πτώση ξεπερνά το 94% και στην εστίαση φθάνει το 59%.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε τον Ιούλιο, καθώς η πτώση της τουριστικής κίνησης ξεπέρασε το 70%, ενώ και ο Αύγουστος είναι πολύ κακός μήνας, καθώς στις πολύ μειωμένες αφίξεις ήλθαν να προστεθούν τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, με σοβαρότερο, από οικονομικής άποψης, το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστικές περιοχές και στην Αττική από τα μεσάνυκτα.

Έτσι, ο φόβος που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο είναι ότι το φθινόπωρο θα εμφανισθούν έντονα συμπτώματα «ασφυξίας» στην αγορά, κυρίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με έντονα εποχική δραστηριότητα και ιδίως σε όσες δεν έχουν «λίπος» για κάψιμο, ούτε δυνατότητα πρόσβασης στις τράπεζες.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ "ΕΛΕΓΧΕΙ" ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ !!!




Έπειτα από πολυετή καθυστέρηση, επί απανωτών κυβερνήσεων, προκηρύχθηκε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο από τα έργα τεχνολογικού εκσυγχρονισμού του δημοσίου, για το Σύστημα Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού. Ο ανάδοχος του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου μπορεί να φτάσει και τα 11,6 εκατ. ευρώ, δεν θα αναλάβει μόνο την ανάπτυξη του συστήματος, αλλά και τη λειτουργία / συντήρησή του για διάστημα 15 μηνών, με βάση Συμφωνία Επιπέδου Παρεχόμενων Υπηρεσιών (SLA). Οι προσφορές θα κατατεθούν στις 15 Οκτωβρίου, αν δεν υπάρξει παράταση από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ) που έχει αναλάβει να προχωρήσει το έργο για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα εγκατασταθεί εγκαίρως το σύστημα σε όλους τους φορείς που προβλέπεται και, κυρίως, αν θα λειτουργεί ικανοποιητικά ώστε να υπάρχει ανά πάσα στιγμή πλήρης εικόνα από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για το προσωπικό του δημοσίου. Ήδη ορισμένοι φορείς επικαλούνται το γεγονός πως διαθέτουν τέτοια συστήματα. Με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού πρέπει να εξασφαλιστεί η διαλειτουριγκότητά τους με το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο δεν αφορά μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους στην κεντρική διοίκηση, αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες που απασχολούνται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Στόχος είναι να έχει το υπουργείο Εσωτερικών, με το πάτημα ενός κουμπιού, πλήρη εικόνα για κάθε δημόσιο υπάλληλο ή για κάθε υπηρεσία του δημοσίου. Για παράδειγμα στον πυρήνα του νέου συστήματος θα περιλαμβάνονται διαδικασίες που αφορούν το Μητρώο Υπαλλήλων του δημοσίου, τα Ψηφιακά Οργανογράμματα των κρατικών υπηρεσιών, τα περιγράμματα θέσης κάθε υπαλλήλου, κ.λπ. Θα αναπτυχθούν, επίσης, υποσυστήματα για τη διαχείριση προσλήψεων, τη διαχείριση της κινητικότητας στο δημόσιο, τη διαχείριση απουσιών και αδειών καθώς και τα ωράρια, τις προαγωγές /τοποθετήσεις προϊσταμένων, αλλά και τη διαχείριση απόδοσης μιας υπηρεσίας ή υπαλλήλου, τις πειθαρχικές διώξεις, κ.α. Το σύνολο των υπηρεσιών θα λειτουργεί μέσω διαδικτυακής πύλης η οποία θα είναι το σημείο πρόσβασης για το σύνολο των χρηστών.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ...ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΤΧΣ !!!

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΣΩ ΤΧΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΦΙ !!!
Οι μισθοί της εννιαμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητες έφτασαν τις 840.000 ευρώ πέρσι !!!



Ετήσιες αποδοχές άνω των 840.000 ευρώ έλαβαν πέρυσι τα μέλη της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η διάρκεια του οποίου λήγει – εάν και εφόσον δεν υπάρξει παράταση – την 31η Δεκεμβρίου του 2022.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το 2019, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής έλαβαν τα εξής ποσά για τις υπηρεσίες τους:


Martin Czurda (φωτό), Διευθύνων Σύμβουλος: 271.205 ευρώ.

Ηλίας Ξηρουχάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος: 176.825 ευρώ.

Ανδρέας Βερύκιος, Πρόεδρος: 140.000 ευρώ.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟ BANK RUN & Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ;;;




Σύμφωνα με το Reuters, οι Τούρκοι αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους σε λίρες από τις τράπεζες και αγοράζουν χρυσό – με αποτέλεσμα να αυξηθούν μέσα σε 15 μόλις ημέρες οι πωλήσεις ράβδων χρυσού στα 7 δις $. Ειδικά στο μεγάλο παζάρι της Κωνσταντινούπολης, όπου σχηματίζονται μεγάλες ουρές – με την άνοδο της τιμής του χρυσού σε δέκα μόλις λεπτά στις 5 Αυγούστου, κατά μία τουρκική λίρα. Την αμέσως επόμενη ημέρα η λίρα έφτασε στο ιστορικό χαμηλό της – γεγονός που σημαίνει πως τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας έχουν εξαντληθεί, από τις συνεχείς παρεμβάσεις της κεντρικής της τράπεζας στην αγορά για τη στήριξη του νομίσματος.

Παραδοσιακά πάντως οι Τούρκοι, λόγω της αστάθειας της λίρας που υποτιμάται συνεχώς, χρησιμοποιούν το χρυσό ως μέσον αποταμίευσης – ειδικά μετά τη νομισματική κρίση του 2018 που η κυβέρνηση καταπολέμησε, έκρυψε καλύτερα κάτω από το χαλί μέσω των τραπεζών, με ένα επικίνδυνο πείραμα που πιθανότατα θα οδηγήσει πολλές τράπεζες στα όρια της χρεοκοπίας. Εκατοντάδες Τούρκοι δε σκέφτονται ακόμη και να πουλήσουν τα σπίτια ή τα αυτοκίνητα τους, για να επενδύσουν σε χρυσό – ενώ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μετά από τις μαζικές πωλήσεις λίρας, τα περιουσιακά στοιχεία τους σε δολάρια και χρυσό αυξήθηκαν κατά 15 δις $ στα συνολικά 220 δις $.

Περαιτέρω, με τη λίρα στο 1:7,36 σε σχέση με το δολάριο , στη χειρότερη επίδοση δηλαδή μεταξύ όλων των αναπτυσσομένων οικονομιών (-20% από τις αρχές του έτους) και με τους Τούρκους να έχουν αποσύρει περί τα 2 δις $ σε ξένο συνάλλαγμα από τις τράπεζες την περίοδο του κλειδώματος Μαρτίου-Μαΐου, η χώρα κινδυνεύει όχι μόνο από ένα bank run αλλά, επί πλέον, από μία κρίση του ισοζυγίου πληρωμών της – ενώ, επειδή η πλειοψηφία των ξένων επενδυτών έχει εγκαταλείψει την Τουρκία, η μοναδική δυνατότητα της κυβέρνησης είναι να πείσει τους Πολίτες να σταματήσουν να μετατρέπουν τα χρήματα τους σε δολάριο και χρυσό, καθώς επίσης να μην αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Μαζί με τις κρατικές τουρκικές τράπεζες τώρα που όλες μαζί έχουν τοποθετήσει 12 δις $ στην πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου απέναντι στη λίρα (short), η κεντρική τράπεζα έχει πουλήσει πάνω από 110 δις $ τον τελευταίο χρόνο – με αποτέλεσμα το ακαθάριστο «συναλλαγματικό μαξιλάρι» της (buffer FX) να έχει μειωθεί σχεδόν κατά 50% εντός του τρέχοντος έτους, στα 47 δις $ που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ (γράφημα).

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ" : ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΦΙΑΣΚΟ & ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Μόνοι κέρδισμένοι ξανά οι τραπεζίτες !!!
Δείτε και εδώ:



Φιάσκο με την επιδότηση «κόκκινων» δανείων α' κατοικίας

Στα χαρτιά φαίνεται ότι θα μείνει για τους «κόκκινους» δανειολήπτες η δυνατότητα που προσφέρει το πρόγραμμα «Γέφυρα» της κυβέρνησης για την επιδότηση δόσεων δανείων κύριας κατοικίας. Μέχρι στιγμής για το πρόγραμμα έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα περισσότερες από 20.000 αιτήσεις, αλλά στη συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από δανειολήπτες με εξυπηρετούμενα δάνεια ή με δάνεια που πέρασαν σε αναστολή πληρωμής δόσεων λόγω της πανδημίας.

Ελάχιστες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις που προέρχονται από δανειολήπτες με δάνεια σε καθυστέρηση άνω των τριών μηνών ή με δάνεια που έχουν ήδη καταγγελθεί.

Παρότι το πρόγραμμα «Γέφυρα» προβλήθηκε έντονα επικοινωνιακά από την κυβέρνηση ως ένα σχέδιο που θα εφαρμοζόταν μεταβατικά, μετά τη λήξη του προηγούμενου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, και θα προστάτευε τους δανειολήπτες, στην πράξη, όπως εκτιμάται από νομικούς που ασχολούνται με το θέμα, ελάχιστοι θα είναι οι «κόκκινοι» δανειολήπτες που θα προστατευθούν. Οι περισσότεροι θα μείνουν εκτεθειμένοι σε πλειστηριασμό ή θα υποχρεωθούν να πτωχεύσουν και να χάσουν όλη την περιουσία τους, περιλαμβανομένης της κύριας κατοικίας, με βάση το νέο πτωχευτικό νόμο, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2021 και θα προβλέπει ότι την κατοικία θα αγοράζει ένας ημικρατικός φορέας από τις τράπεζες και θα την εκμισθώνει στη συνέχεια στο δανειολήπτη.

ΜΑΥΡΟΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!! ΑΚΟΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ !!!




Πλήρης αδιαφορία από την Πολιτεία για το πως επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι...

Τι γράφει το sofokleousin.gr :

Δεν έχουν τέλος οι καθυστερήσεις πληρωμής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, με αρκετούς να καταγγέλλουν ότι δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα τα 534 ευρώ του Ιουνίου!

Ο προγραμματισμός πληρωμής από το Υπουργείο Εργασίας για όσους είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Ιούνιο ήταν για το διάστημα 10-13 Αυγούστου (δηλαδή, πάνω από 40 μέρες μετά), ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες τα 534 ευρώ δεν πιστώθηκαν σε όλους, με αποτέλεσμα αρκετοί δικαιούχοι να κάνουν μαύρο Δεκαπενταύγουστο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!! ΗΔΗ Η COMMERZBANK ΚΛΕΙΝΕΙ 200 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!



Η Commerzbank AG επιταχύνει το σχέδιο για περιορισμό του δικτύου της κατά ένα πέμπτο αποφασίζοντας να μην ξανανοίξουν 200 καταστήματά της που είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόφαση που κοινοποιήθηκε στο προσωπικό στις 14/8, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, επιτρέπει στην τράπεζα να επιτύχει τον στόχο της για μείωση του δικτύου της τρία χρόνια νωρίτερα από την αρχική προθεσμία.

Ο αποχωρών CEO της Commerzbank Μάρτιν Ζειλκε είχε ανακοινώσει πέρυσι σχέδιο περιστολής δαπανών στο οποίο περιλαμβάνονταν το κλείσιμο περίπου 200 καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2023, από το υπάρχον δίκτυο των περίπου 1.000 καταστημάτων. Ο Ζειλκε είχε δεσμευτεί στο παρελθόν για τη διατήρηση του δικτύου των φυσικών καταστημάτων και αιτιολόγησε την αλλαγή της στάσης του επικαλούμενος την ολοένα και μεγαλύτερη στροφή των πελατών στις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ !!!



Πανάκριβες οι τηλεπικοινωνίες: 63% μεγαλύτερες τιμές από την Ε.Ε.

Το μείζον πρόβλημα της δυσλειτουργίας του ανταγωνισμού στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, που καταλήγει σε «τσουχτερές» χρεώσεις για τους καταναλωτές, αναδεικνύει και η Επιτροπή Πισσαρίδη, στον απόηχο σχετικής έκθεσης της Rewheel για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που προκάλεσε έντονες δημόσιες συζητήσεις. Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σπεύδει με μεγάλη καθυστέρηση να αναθέσει σε εξωτερικό σύμβουλο την παρακολούθηση των λιανικών τιμών.

Στο κεφάλαιο της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Πισσαρίδη για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, τονίζεται ότι «η ένταση ανταγωνισμού στο σύνολο μιας οικονομίας δεν είναι εύκολο να μετρηθεί. Η κάθε αγορά προϊόντος διαφέρει σε ουσιώδη χαρακτηριστικά (κόστους, ζήτησης, φορολογικής μεταχείρισης, καινοτομίας και χαρακτηριστικών των αγαθών κ.ά.), γεγονός που καθιστά δύσκολη την όποια γενίκευση. Ωστόσο, η χαμηλή παραγωγικότητα και η περιορισμένη διεθνής ανταγωνιστικότητα αποτελούν ισχυρές έμμεσες ενδείξεις ότι η ένταση του ανταγωνισμού στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας είναι χαμηλή».

Ακολούθως, η Επιτροπή Πισσαρίδη υπογραμμίζει ότι «ενδείξεις για την ένταση του ανταγωνισμού σε επίπεδο ομάδων προϊόντων προκύπτουν από τη σύγκριση των επιπέδων των τιμών, στο πλαίσιο του υπολογισμού των ισοδύναμων αγοραστικής δύναμης». Αυτή η σύγκριση, στην οποία προχωρά η Επιτροπή, αναδεικνύει οι τιμές των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα είναι με μεγάλη διαφορά οι ακριβότερες από το μέσο όρο της Ε.Ε., σε σχέση με άλλες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών.

ΜΕ ΣΔΙΤ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ !!!



Στην ανέγερση έξι νέων δικαστικών μεγάρων, αλλά και στην ανακατασκευή άλλων έξι με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση. Τα 12 έργα θα προχωρήσουν μέσω τριών ξεχωριστών διαγωνισμών για ΣΔΙΤ, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα.

Ειδικότερα, στο πρώτο πακέτο έργο εντάσσεται η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου καθώς και η ανακατασκευή των υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Στο δεύτερο πακέτο ΣΔΙΤ εντάσσεται η ανέγερση των νέων δικαστικών μεγάρων σε Κιλκίς, Σέρρες και Εδεσσα καθώς και η ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στο τρίτο πακέτο εντάσσεται η κατασκευή των νέων δικαστικών μεγάρων σε Λαμίας και Βόλου και η ανακατασκευή των κτιρίων που χρησιμοποιούν τα δικαστήρια σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Οι ανάδοχοι των τριών διαγωνισμών ΣΔΙΤ δεν θα αναλάβουν μόνο την κατασκευή των νέων κτιρίων ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων. Μέσω πολυετών συμβάσεων θα αναλάβουν και τη συντήρηση των κτιρίων προκειμένου να αποφεύγονται οι εικόνες εγκατάλειψης που συναντούν σήμερα οι πολίτες σε πολλά δημόσια κτίρια.

ΕΡΧΕΤΑΙ FAST TRACK ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ !!!

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ
Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εκκαθάρισης...Δείτε σχετικά και εδώ:





Τι μεταδίδει το dikastiko.gr :

Επιχείρηση «ξεκαθάρισμα» των κόκκινων δανείων ξεκινάει η κυβέρνηση, με στόχο να διαχωρίσει τους κακοπληρωτές, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση βάσει του νόμου Κατσέλη για να κερδίσουν χρόνο.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταθέσει ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση με διαδικασίες εξπρές όσων εκκρεμών υποθέσεων αφορούν την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη. Πρόκειται για περισσότερες από 40.000 με τη συζήτησή τους στα αρμόδια δικαστήρια να έχει προσδιοριστεί ακόμη και μετά το 2027, αλλά τώρα θα πρέπει να… τρέξουν για να κλείσουν έως το τέλος του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα βάλει κάποιες δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να δει ποιες υποθέσεις πραγματικά πρέπει άμεσα να εξεταστούν. Όσοι υπέβαλαν αίτηση θα χρειαστεί να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα διαμορφωθεί στο Taxis. Με ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να περάσουν εκ νέου τα στοιχεία, τα οποία θα διασταυρώνονται αυτόματα.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι αποκαλύπτει η kathimerini.gr :

Ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, δηλαδή funds, θα κληθούν να αναλάβουν τον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων, ο οποίος θα παρεμβαίνει αγοράζοντας τα σπίτια όσων οφειλετών έχουν στεγαστικό δάνειο με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία και δεν εξυπηρετούν το δάνειό τους.

Η πρόβλεψη για τη δημιουργία ενός φορέα, που θα αγοράζει τα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό από τις τράπεζες και τα funds που έχουν αγοράσει δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, δίνοντας τη δυνατότητα σε ευάλωτα νοικοκυριά να συνεχίσουν να μένουν σε αυτό καταβάλλοντας ενοίκιο, υπάρχει στο προσχέδιο του νέου πτωχευτικού νόμου. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ο φορέας αυτός θα ήταν δημόσιος και θα ασκούσε ένα είδος κοινωνικής πολιτικής, επιτρέποντας στους οφειλέτες αυτούς να συνεχίσουν να διαμένουν στο ακίνητό τους καταβάλλοντας ενοίκιο, ακόμη και μετά την απώλεια της κυριότητας του ακινήτου τους.

Η προοπτική τον ρόλο αυτό να αναλάβει ένας δημόσιος φορέας, ανατρέπεται μετά τις αντιδράσεις των θεσμών και ειδικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αντέτειναν ότι με τον τρόπο αυτό ο φορέας θα αποτελέσει καταφύγιο όσων δεν πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο, «παρκάροντας» την πρώτη τους κατοικία στο Δημόσιο και συνεχίζοντας να μένουν σε αυτή χωρίς επιπτώσεις. Οι θεσμοί θεωρούν ότι ακόμη και αν ένας δανειολήπτης δεν πληρώνει στον δημόσιο φορέα το ενοίκιο που οφείλει προκειμένου να μπορεί να διαμένει στο ακίνητο, το κράτος δεν πρόκειται, για λόγους πολιτικής, να του κάνει έξωση. Ετσι, μετά τις σχετικές διαβουλεύσεις, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ανάθεση της δραστηριότητας σε ιδιώτη, που σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» θα αναδειχθεί ύστερα από διεθνή διαγωνισμό.
SSL Certificates