.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 31/07/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!!

 



Εντείνονται οι φόβοι για “λαϊκές εξεγέρσεις” στη Γερμανία από την ενεργειακή ακρίβεια

Σε μια επιθετικότερη φάση του «σχεδίου έκτακτης ανάγκης» που έχει εκπονήσει, προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση, καθώς η χιονοστιβάδα συνεπειών από την περικοπή της ροής ρωσικού φυσικού αερίου προς την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης μέσω του αγωγού Nord Stream1, εντείνει το γενικό προβληματισμό αναφορικά με το πραγματικό κόστος της ενεργειακής κρίσης.

Υπό αυτό το πρίσμα, έκτακτη εισφορά για τους καταναλωτές ανακοίνωσε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας αρμόδιος για ζητήματα Ενέργειας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ως ανάχωμα στην πιθανή κατάρρευση των παρόχων φυσικού αερίου.

Με δεδομένο ότι οι πάροχοι δεν μπορούσαν να μετακυλίσουν, βάσει συμβολαίων, το 90% των ζημιών τους προς τους καταναλωτές, το Βερολίνο καλεί τώρα τα γερμανικά νοικοκυριά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να μην υποχωρήσει πλήρως το ενεργειακό οικοδόμημα της χώρας.

Μέχρι τον Μάρτιο του 2024 η έκτακτη εισφορά

Το εντυπωσιακό των εξαγγελιών Χάμπεκ έγκειται στο ότι η έκτακτη εισφορά θα αφορά στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2024, με το μέλλον να προβλέπεται ενεργειακά αβέβαιο και δαπανηρό και για το 2024, μολονότι η Κομισιόν εκτιμά ότι η κατάσταση στο ενεργειακό πεδίο θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται από τον Απρίλιο του 2023 και εξής.

Αν και δεν πρόκειται για την πρώτη αύξηση στο κόστος ενέργειας στη Γερμανία, οι καταναλωτές θα πρέπει να καταβάλουν από 1,5 και μέχρι 5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, επηρεάζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό, όταν μια μέση οικογένεια καταναλώνει 20.000 κιλοβατώρες περίπου το χρόνο, που τώρα θα τις πληρώσει αυξημένες από 500-1.000 ευρώ.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ !!!

 


ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ POWER PASS !!!


 

ΝΕΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ !!!


 

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΗΓΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΑ ΥΨΗ, ΤΩΡΑ Η ΔΕΗ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕ..ΔΟΣΕΙΣ !!!

 


ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΕΙ: 4 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ Ή ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥΣ. ΠΑΜΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ !!!

 



Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πως το ποσοστό των νοικοκυριών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας το 2021 ανέβηκε στο 28,3% από 27,4 που ήταν το 2020.

Τέσσερις στους 10 δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειό τους, ενώ 1 στους 2 δυσκολεύεται να καλύψει έκτακτες αναγκαίες δαπάνες ή να κάνουν μια εβδομάδα διακοπές.

Οι δύο στους 10 δεν μπορούσε να έχει θέρμανση ή επαρκή ψύξη σε μια χρονιά που ακόμα δεν υπήρχε πόλεμος στην Ουκρανία ή ενεργειακή κρίση.

Το 2021 η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας κόστιζε 132,1 ευρώ η μεγαβατώρα. Φέτος έχει ανέβει στο 259,3 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Την ίδια στιγμή η τιμή της βενζίνης εκτοξεύτηκε φέτος στα 2,420 ευρώ όταν πέρσι ήταν στα 1,620 ευρώ.

Νέες ανατιμήσεις από 1η Αυγούστου

Την ίδια ώρα, νέους «φουσκωμένους» τιμοκαταλόγους ετοιμάζουν τα σούπερ μάρκετ με αυξήσεις σε απορρυπαντικά και καλλυντικά που θα φθάνουν έως 30% και στα γαλακτοκομικά που θα φτάνουν από 5% έως 7%, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

ΠΑΡΟΧΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ....ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!

 


Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

 



Χωρίς ρωσικό αέριο, δεν μπορεί να κάνει η Ευρώπη. Αυτή είναι η ουσία της απόφασης που κατέληξαν οι υπουργοί Ενέργειας των 27. Χωρίς τις ροές από τη Μόσχα, η ΕΕ θα πρέπει να επιβάλει δελτίο, γιατί απλά δεν υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για όλες τις χώρες.

Επιβεβαιώθηκε ότι όσοι έχουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένοι να το μοιραστούν. Ο λόγος είναι απλός: το εσωτερικό πολιτικό κόστος ενός δελτίου έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.

Προς το παρόν οι χώρες είναι ελεύθερες να μειώσουν ή να μην μειώσουν την κατανάλωση, σε εθελοντική βάση. Και μόνο σε περίπτωση τεράστιας ανάγκης η περικοπή θα μπορούσε να είναι υποχρεωτική. Αλλά με απόφαση των 27 εκλεγμένων ηγετών της ΕΕ και όχι της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών.

Και αυτό συνιστά μεγάλη ήττα για την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που είχε σπεύσει να προαναγγείλει υποχρεωτική περικοπή κατά 15% της κατανάλωσης αερίου με δική της και μόνο απόφαση.Φυσικά ουδείς γνωρίζει ποιες θα μπορούσαν να είναι οι αντιδράσεις μεμονωμένων χωρών όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου για αυτή την έκτακτη ανάγκη.

Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου όρθωσαν το ανάστημά τους , καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι πρόθυμες να τιμωρήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους για το καλό της γερμανικής βιομηχανίας. Δυστυχώς, η Ευρώπη εδώ και χρόνια «βολευόταν» με το φθηνό ρωσικό αέριο και δεν δημιούργησε εναλλακτικές πηγές, βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα. Με αποτέλεσμα τώρα να εκβιάζεται από τους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας ,σε ανατολή και δύση.

ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ;;; ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!

 


Μέτρα για την προστασία των καταναλωτών οφειλετών στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης με Ερώτηση που συνυπέγραψε με πρώτο υπογράφοντα τον συνάδελφό του Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών της ΝΔ κ. Δημήτρη Καιρίδη.

Αναλυτικότερα, απευθυνόμενοι στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι συνυπογράφοντες Βουλευτές της ΝΔ ζητούν ενημέρωση για το αν αυτοί προτίθενται να διασφαλίσουν την ομαλή διευθέτηση της αποπληρωμής των συγκεκριμένων δανείων με τρόπο που να αποτελεί ασπίδα προστασίας των καταναλωτών έναντι της «απροθυμίας» των τραπεζών και των funds, που διαχειρίζονται τα «κόκκινα δάνεια», να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες δίκαιου καταμερισμού του κινδύνου από τη μεταβολή της ισοτιμίας.

Υπογραμμίζουν δε ότι θα μπορούσε να αναληφθεί μια νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση που θα υποχρεώνει τις Τράπεζες και τα funds, που διαχειρίζονται αυτά τα δάνεια, να προβούν σε μια νέα συμφωνία βάσει της αρχής της αναλογικότητας, το νέο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί ως προς τα επιτόκια, την ισοτιμία ευρώ – ελβετικού φράγκου όσο και τη δεινή οικονομική κατάσταση που υφίστανται όλοι.

ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ PREDATOR, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Τι γράφει το news247.gr


Το πρωί της Τρίτης 26/7 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, αφότου είχε εντοπίσει στο κινητό του λογισμικό παρακολούθησης. Συγκεκριμένα αυτού που είναι γνωστό ως Predator the Thief. Δηλαδή, ο "Θηρευτής, ο κλέφτης".

Δέκα μήνες νωρίτερα η Google είχε επιβεβαιώσει πως το Predator είχε πουληθεί σε κρατικούς φορείς χωρών, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και η Ελλάδα.

Ποτέ δεν διευκρινίστηκε ποιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες αγόρασαν το εν λόγω λογισμικό και για ποιους λόγους.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση εισαγγελέα, μετά τις αποκαλύψεις των Reporters United και του Inside Story, για την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Η Google είχε διευκρινίσει ότι το λογισμικό επιμόλυνσης (malware) δεν αφορούσε μόνο τα iPhone, αλλά και τα Android.

Όπως εξηγεί προγραμματιστής λογισμικού “δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά για να ενεργοποιηθεί το λογισμικό κατασκοπείας. Αρκεί να στείλετε στον στόχο ένα iMessage -ένα μήνυμα με ειδικό gif. Αμέσως οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση στη συσκευή του ατόμου. Χρησιμοποιούν μια 'τρύπα' ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου και εγκαθιστούν το δικό τους λογισμικό, για την παρακολούθηση του στόχου, χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης”.

Mε περισσότερα λόγια, ο κωδικός πρόσβασης και trojan (εκ του Trojan Horse, δηλαδή του Δούρειου Ίππου, καθώς με ένα click σε link που μας πείθει πως αφορά κάτι που μας ενδιαφέρει, επιτρέπουμε την είσοδο κακόβουλου προγράμματος που εγκαθιστά στη συσκευή μας άλλα κακόβουλα προγράμματα) που κλέβει δεδομένα, ανακαλύφθηκε και έκανε θραύση, μέσω του YouTube.

Χρησιμοποιεί βίντεο για την προώθηση μιας ψεύτικης διεύθυνσης bitcoin κρυπτογράφησης ιδιωτικού κλειδιού, που επιτρέπει την κλοπή κρυπτονομισμάτων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA 2000 !!!

 


Πρωτοβουλία για μία συλλογική πολιτική κινητοποίηση για την θωράκιση των δημόσιων εκτάσεων από την εγκατάσταση φωτοβολταικών, όταν θίγεται το περιβάλλον και οι τοπικές κοινωνίες, αναλαμβάνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, ζητώντας να έρθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις έντονες διαμαρτυρίες που πληθαίνουν από κτηνοτρόφους σε πολλές περιοχές της Λάρισας, καθώς τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα να βοσκήσουν τα ζώα τους, ο κ. Κόκκαλης με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό που κοινοποιήθηκε στους βουλευτές, τους δημάρχους της περιοχής και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, ζητά να εξαιρεθούν οι δημόσιες εκτάσεις βόσκησης από ενδεχόμενη εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις περιοχές της Αγιάς και της Ελασσόνας. Περιοχές όπου αν συνεχιστεί με τον τρέχων ρυθμό η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, οι κτηνοτρόφοι δε θα έχουν μέρος να βοσκήσουν τα κοπάδια τους!

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κόκκαλη: «Η αξιοποίηση του εγχώριου δυναμικού ΑΠΕ αποτελεί εθνικό ενεργειακό στόχο και ενισχύει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Σύμφωνα με την Οδηγία 2009/28/ΕΚ, για την Ελλάδα ο στόχος της διείσδυσης των ΑΠΕ στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας το 2020 έχει τεθεί στο 18%, ενώ με τον ν. 3851/2010 ορίστηκε στο 20%. Από τα στοιχεία της 5ης Έκθεσης Προόδου του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις ΑΠΕ (NREAP) προκύπτει ότι το 2018 το μερίδιο των ΑΠΕ διαμορφώθηκε στο 18,05% της τελικής ακαθάριστης κατανάλωσης ενέργειας, ενώ το μερίδιο των ΑΠΕ επί της τελικής ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώθηκε στο 25,99%. Στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της νέας ευρωπαϊκής Οδηγίας 2018/2001 για την προώθηση της χρήσης από ανανεώσιμες πηγές, τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, δεσμεύονται ότι το μερίδιο της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ενέργειας θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 32% για το 2030. Τα παραπάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά της σπουδαιότητας της προαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για την προστασία του περιβάλλοντος, και δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός, ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν μια οικονομική επενδυτική δραστηριότητα, η οποία συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας εν γένει.

Σε κάθε περίπτωση, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας συγχρόνως πρέπει να εναρμονίζεται πλήρως, αφενός προς τη συνταγματική επιταγή για την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου πρέπει να διασφαλίζεται ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε, θα υπόκειται σε όρους, κριτήρια και περιορισμούς, ώστε να μην αποβαίνει επιζήμια, ούτε προς το φυσικό περιβάλλον (ΣτΕ 3289/2004) αλλά ούτε φυσικά και προς στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής και των κατοίκων, όπου εγκαθίσταται και λειτουργεί ο εκάστοτε σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Εντούτοις, σε αρκετούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, δημιουργείται ο κίνδυνος να καταστρατηγηθούν οι παραπάνω σκοποί εις βάρος του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής έχοντας πυροδοτήσεις έντονες αντιδράσεις, εξαιτίας των επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον και στην ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Α) ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΒΟΥΛΙΑΞΕ 8 ΣΤΙΣ 10 ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ !!!

 


Στα «χαρτιά» εκτιμάται ότι έμειναν, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, σχεδόν οκτώ στις δέκα συμφωνίες αγοραπωλησίας ακινήτων της Χαλκιδικής, που βρίσκονταν στα «σκαριά» με Ρώσους αγοραστές, λόγω κυρίως των περιορισμών στη μεταφορά χρήματος προς την Ευρώπη. Παράλληλα, έχουν ελαχιστοποιηθεί οι συναλλαγές με υποψήφιους αγοραστές από την Ουκρανία, αλλά και τη Μολδαβία. Πάντως, αρκετοί είναι οι Ουκρανοί που μετά τη ρωσική εισβολή διαβιούν πλέον σε ακίνητα, που είχαν ήδη αποκτήσει στην περιοχή τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα με ουκρανικές πινακίδες να μην είναι ασύνηθες θέαμα στους δρόμους της Χαλκιδικής και ιδίως στην Κασσάνδρα, το πρώτο της «πόδι».

Την παραπάνω εικόνα περιγράφει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ν. Χαλκιδικής Γρηγόρης Στιβαχτάρης. «Ο πόλεμος έχει επηρεάσει πάρα πολύ τις συναλλαγές με υποψήφιους αγοραστές από τη Ρωσία, την Ουκρανία, αλλά και τη Μολδαβία, η οποία επίσης επηρεάζεται έντονα από αυτή την κατάσταση, λόγω της εγγύτητάς της στην εμπόλεμη ζώνη. Χάλασαν πολλές συμφωνίες με Ρώσους, που ήταν ήδη στα "σκαριά", καθώς υπολογίζεται πως μετά το φετινό Πάσχα ολοκληρώθηκαν μόλις δύο στις δέκα από αυτές τις συναλλαγές, κι αυτό είτε γιατί τα χρήματα είχαν ήδη εισαχθεί στην Ελλάδα πριν από τον πόλεμο είτε διότι έφτασαν μέσω άλλων χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο», εκτιμά ο κ. Στιβαχτάρης, επισημαίνοντας ότι οι Ρώσοι είναι αυτοί που παραδοσιακά πραγματοποιούν αγορές μεγάλων και ακριβών ακινήτων στη Χαλκιδική.

Στο μεταξύ, οι Βαλκάνιοι -κατά σειρά Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σέρβοι και Σκοπιανοί- παραμένουν οι εθνικότητες με τη μεγαλύτερη παρουσία στην αγορά real estate της Χαλκιδικής, αγοράζοντας ακίνητα είτε ως εξοχικά είτε για εμπορική αξιοποίηση, ενώ αντίθετα συνεχίζεται η τάση που θέλει αρκετούς Έλληνες ν' «αποχωρίζονται» τα τελευταία χρόνια τις δεύτερες κατοικίες τους στα θέρετρα της περιοχής, για οικονομικούς και άλλους λόγους (αν και στις νέες αγοραπωλησίες τα μερίδια αλλοδαπών-ημεδαπών είναι ισοκατανεμημένα, 50%-50%). Η Χαλκιδική έχει αρχίσει να προσελκύει δειλά δειλά το ενδιαφέρον και Αμερικανών αγοραστών, αλλά επειδή η τάση αυτή είναι ακόμα στα σπάργανα, δεν είναι προς το παρόν δυνατό να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο τύπος των ακινήτων, που προτιμά η συγκεκριμένη εθνικότητα.

ΜΕ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ !!!

 


Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΔΕΙΤΕ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" !!!

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΑΜΕΑ
Διαβάστε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/07/blog-post_266.html

 




Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της Παράταξης Νέα Πάτρα, Νίκου Νικολόπουλου, αναφέρεται:

” Με αφορμή του Γολγοθά που βιώνει η Μονογονεϊκή πολύτεκνη οικογένεια στου Ψάχου, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία έξωσης από την Α’ κατοικίας λόγω ότι έχασε το σπίτι της σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, επανήλθα ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» με την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο.

Ελπίζω ο κ. ΑΝΑΘΕΤΙΔΗΣ να δώσει απάντηση με στοιχεία στα παρακάτω ερωτήματά μου, για να πληροφορηθούν οι συνδημότες μας για τα πεπραγμένα του Δήμου, τόσο για την στήριξη σε άπορες οικογένειες, όσο και στην νομική συμβολή σε οικογένειες που οι Τραπεζίτες επιδιώκουν να κατασχέσουν με πλειστηριασμό οι Τραπεζίτες.

Εκτός και εάν στο πλαίσιο της «Κομμουνιστικής Συντροφικότητας», δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσης του με τον Τραπεζίτη και σύντροφό του κ. Γιάννη Στουρνάρα από τα χρόνια της Νεολαίας, που έδινα αγώνα ενάντια στην ιδιόκτητη κατοικία.

Κύριε Δήμαρχε,

Σύμφωνα με τον κωδικό του προϋπολογισμού του Δήμου Πατρέων Κ.Α. 00-6733, προβλέπεται η καταβολή Χρηματικών Βοηθημάτων σε άπορους πολίτες, σύμφωνα με το Άρθρο 202 παρ. 2 του Νόμου 3463/2006.

Ο Δήμος Πατρέων κάθε χρόνο εγγράφει στο αντίστοιχο Κωδικό του Δήμου ποσά περίπου στα 90.000€ κατ’ έτος.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΑΜΕΑ !!!

ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΡΠΑΞΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ
Έρχεται τσουνάμι νεο-αστέγων από το πλιάτσικο που ετοιμάζουν τράπεζες-funds μέσω πλειστηριασμών αλλά και νέου πτωχευτικού !!!



Πάτρα: Το δράμα μονογονεϊκής πολύτεκνης οικογένεια με ΑμεΑ – Εγκαταλείπει σήμερα το σπίτι της – Εκπλειστηριάστηκε για χρέη σε ΔΕΚΟ


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο συνδικαλιστής Θεόδωρος Κανελλόπουλος, κατά του Δήμου Πάτρας, για την περίπτωση της έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας στην περιοχή «Ψάχου», η οποία σήμερα Παρασκευή 29/7/2022 θα πρέπει να έχει εγκαταλείψει το σπίτι της, αφού η Τράπεζα της το έχει πάρει, μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Οπως δήλωσε, ο Δήμος είχε αποτρέψει το 2019 τον πλειστηριασμό, αλλά μετά διόλου ασχολήθηκε. «Μάλλον επειδή είδαν ότι παρενέβην εγώ και έκανα – σ’ αυτήν την πολύτεκνη μάνα που μεγαλώνει 3 παιδιά και ένα ΑμεΑ – διακανονισμό στο ρεύμα ώστε να μπορέσει να ζει με φως, από τότε την παράτησαν», καταγγέλλει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος », δεν την βοηθά και αρνείται να την στηρίξει οικονομικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σβόλης της παράταξης «Παπαδημάτου» είχε ενδιαφερθεί και ζητήσει από τον Δήμο οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει η μετακόμιση και να δοθούν 3 ενοίκια μπροστά, για να μείνουν αλλού. Ο Δήμος όμως αρνήθηκε. «Εχουν κωδικό για βοηθήματα, έχουν μέσα 90.000 ευρώ και δεν έχουν δώσει ούτε 1 ευρώ. Δεν έχουν βοηθήσει καμία άπορη οικογένεια» καταγγέλλεται.

«Η οικογένεια είναι στον δρόμο. Εχω μιλήσει με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, έχει παρέμβει ο γγ κατά της Φτώχειας και του είπαν από τον Δήμο να μείνει στην Στέγη Αστέγων. Λένε ότι της έχουν διαγράψει τα χρέη στην ΔΕΥΑΠ, αλλά λένε και σ’ αυτό ψέματα. Εχει ανεξόφλητο μεγάλο λογαριασμό και εκεί. Δεν υπάρχει καμία βοήθεια από τον Δήμο. Δεν ζητούσαμε λεφτά από την τσέπη τους. Αντί να δώσουμε σε πανηγύρια και πολιτιστικό σύλλογο 5.000 ευρώ για σουβλάκια, να δώσουμε 3.000 € σε μία οικογένεια, να μπορέσει να επιβιώσει. Εχω τα τιμολόγια. Ο κ. Πελετίδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την έξωση που θα γίνει την Παρασκευή» δηλώνει ο κ. Κανελλόπουλος.

Ποια είναι η οικογένεια

ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ;;; ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΙΚΡΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΗ !!!

 



Το ρομπότ έσπασε το δάχτυλο του παιδιού», δήλωσε στο πρακτορείο Tass ο Σεργκέι Λαζάρεφ, πρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας της Μόσχας. «Αυτό είναι φυσικά κακό».

Ένα βίντεο που διαμοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το ρομπότ να παίρνει ένα από τα πιόνια του παιδιού. Στη συνέχεια, το αγόρι κάνει τη δική του κίνηση και το ρομπότ πιάνει το δάχτυλό του. Τέσσερις ενήλικες σπεύδουν να βοηθήσουν το αγόρι, το οποίο τελικά απελευθερώνεται και απομακρύνεται.

ΕΠΙΚΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: «ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ...ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ» ;;;

 




Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τις κυβερνητικές επιλογές ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το περιβάλλον.

«Είναι τραγική ειρωνεία την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ακόμα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος η χώρα και ο λαός να δοκιμάζονται από καταστροφικές πυρκαγιές» επισήμανε στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τελικά, το προσάναμμα για τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις συνέπειές τους μέσα σε αυτό το σύστημα είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση, τη γη, συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» τόνισε.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση τόνισε: «Ακόμα και αυτή τη στιγμή, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, πάρτε μέτρα, κάνετε τα αυτονόητα: εξασφαλίστε ακόμα και έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, προχωρήστε τώρα στις αναγκαίες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα 4.000 κενά στους μόνιμους πυροσβέστες και τα 1.500 κενά επιστημονικού προσωπικού στη Δασική Υπηρεσία».

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ: ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-FUNDS ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


Τι γράφει ο ot.gr

Πλειστηριασμοί σε προεκλογική χρονιά;

Σε άτυπο μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζιτών θα μετατραπεί, όπως όλα δείχνουν, το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Οι τράπεζες και τα funds που κατέχουν τεράστια χαρτοφυλάκια δανείων, ζητούν μαζικούς πλειστηριασμούς, ουσιαστικά απελευθέρωση. Θέλουν έτσι και να πιέσουν τους δανειολήπτες να πληρώσουν και να βάλουν ακίνητα στα ταμεία τους σε μια περίοδο όπου οι τιμές στην κτηματαγορά είναι υψηλές.

Το ίδιο είχαν ζητήσει και πέρυσι, βεβαίως, βάζοντας το πήχη μεταξύ 30 και 35 χιλιάδων πλειστηριασμών, όμως, δεν έγιναν πολλά. Υπενθυμίζεται ότι το 2009 είχαν γίνει 52.000 πλειστηριασμού αξίας 4,2 δις.

Γνωρίζουμε ότι στο υπουργείο έπεσε η πρόταση από τους διαχειριστές «κόκκινων» δανείων να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμού, με την προειδοποίηση πως αν δε γίνει αυτό θα χρειαστεί νέος γύρος τιτλοποιήσεων.

Όμως, ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι κατηγορηματικός αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική.

ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΦΑΠΑ ΣΤΑ FUNDS !!! ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ Ν.3156/2003 !!!

 



Τι γράφει η γνωστή δικηγόρος Αριάδνη Νούκα στο προφίλ της στο facebook:

Ολόκληρη η υπ΄αριθμόν 1858/2022 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών. Αποτελεί την πρώτη πανελλαδικά εφετειακή απόφαση που ανέστειλε πλειστηριασμό δεχόμενη τους νομικούς ισχυρισμούς μας ότι οι εταιρίες διαχείρισης των δανείων που μεταβιβάστηκαν βάσει των διατάξεων του ν 3156/2003 στα funds αναλαμβάνοντας την διαχείριση τους με τις διατάξεις του ίδιου νόμου :

1.ΔΕΝ μπορούν να προβούν σε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ( σύνταξη επιταγής, κατάσχεση, πλειστηριασμό)

2. ΔΕΝ φέρουν την ιδιότητα του μη δικαιούχου διάδικου και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εκδώσουν ούτε διαταγή πληρωμής

Αριθμός απόφασης 1858/2022
ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ !!!

 



Μειώθηκε 10% η κατανάλωση ψωμιού


Μετά τη μεγάλη πτώση της κατανάλωσης του γάλακτος, ήρθε και η σειρά του ψωμιού. Χιλιάδες άνθρωποι φαίνεται ότι δυσκολεύονται να αγοράσουν τα δύο βασικά προϊόντα διατροφής, ή τα έχουν περιορίσει όσο είναι δυνατόν. Πηγές της αγοράς από όλη την κλίμακα της εφοδιαστικής αλυσίδας, μιλώντας προς το Business Daily, επιβεβαιώνουν ότι οι όγκοι πωλήσεων του ψωμιού, δηλαδή η κατανάλωση του, έχει μειωθεί περίπου 10%.

Η ανάκαμψη που είχε διαπιστωθεί από το 2014 και εντεύθεν όχι μόνο έχει εξανεμιστεί, αλλά πλέον η αγορά φαίνεται να επιστρέφει στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης της προηγούμενης δεκαετίας. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι σε αντίστοιχη πορεία βρίσκονται, όπως έγραψε το BD, και οι όγκοι των πωλήσεων της συνολικής αγοράς του «λευκού γάλακτος», μπορεί να αντιληφθεί κανείς, όπως συνεκτιμούν πηγές της αγοράς, ότι ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, οι οικονομικά ασθενέστεροι, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας της έξαρσης του πληθωρισμού.

Παρά το γεγονός ότι το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2022 κατά 3,8% και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η ανισότητα στην κατανομή των εισοδημάτων έχει ενταθεί και είναι αυξημένο το ποσοστό των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, σχεδόν στο 20%. Όσοι βρίσκονται στα χαμηλότερα στρώματα της εισοδηματικής πυραμίδας και έχουν να αντιμετωπίσουν δυσθεώρητους λογαριασμούς για το ρεύμα, που απορροφούν πολύ αυξημένο ποσοστό των εισοδημάτων τους, φαίνεται ότι υποχρεώνονται να κάνουν περικοπές ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ !!!

 



Παρά τις ψευδεπίγραφες διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, ξεκίνησε το πάρτι του νέου Πτωχευτικού Νόμου, ενώ δεν έχει ακόμη συσταθεί ο Φορέας Αγοράς και Επαναμίσθωσης Ακινήτων. Δηλαδή, ακόμη και η περιορισμένη, δήθεν προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών, αποδεικνύεται, όπως σας έχουμε προ πολλού ενημερώσει, όνειρο απατηλό....
Ξεκίνησαν, λοιπόν, καταμεσής του καλοκαιριού, οι επιδόσεις των πρώτων Αιτήσεων Πτώχευσης κατά Δανειοληπτών της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, από το Γραφείο Σιούφα. Και, μάλιστα, για απαιτήσεις για τις οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα εκδοθεί Διαταγές Πληρωμής, με αποτέλεσμα πολλοί Δανειολήπτες να πιάνονται κυριολεκτικά στον ύπνο.

ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΔΟΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ, Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ......

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!!

 

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ: ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΠΑΓΙΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Νο1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

 


ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "150 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ" !!!

 



Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την καλοκαιρινή του περιοδεία που περιλαμβάνει φέτος δεκάδες στάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Μετά τα δύσκολα δύο τελευταία καλοκαίρια ο Έλληνας ροκάς φέτος επανέρχεται στις γνωστές του συνήθειες και δίνει χαρά στους θαυμαστές του σε όλη τη χώρα.

Την περασμένη Δευτέρα ο αιώνιος έφηβος βρέθηκε στο City Garden Festival στο Γαλάτσι και πραγματοποίησε μια από τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής, σε μια βραδιά με δυνατό ρυθμό και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, χάρισε στο κοινό του μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου λίγο πριν βγει στη σκηνή μίλησε για την κοινωνία του σήμερα και για την πολυετή καριέρα του.

ΕΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ !!!

 


ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ;;;

 


ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕ ;;; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ....

 


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html

ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Οι big business των Τούρκων

Από το mononews.gr


Όπως γνωρίζουμε όλοι ο ψευτοσουλτάνος Ερντογάν χαρακτηρίζει την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 περίπου ως ανύπαρκτη και ζητάει να αναθεωρηθεί.

Ο Τσαβούσογλου από την πλευρά του θέτει θέμα νησιών του Αιγαίου και ένας άλλο γραφικός σύμμαχος των δύο, περιγράφει μέχρι και την Γαύδο ως Τουρκική.

Έχουμε αντιληφθεί όμως πως μέσα σε αυτό το δυστοπικό κλίμα, σχετικά αθόρυβα έχουμε εγκατάσταση στη χώρα μας των τριών μεγαλύτερων τουρκικών αλυσίδων ένδυσης;

Με αιχμή μάλιστα τη Θράκη.

Να ξεκινήσουμε από τη διείσδυση της VAKKO η οποία προ εβδομάδων ίδρυσε στη χώρα μας Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η VAKKO είχε ξεκινήσει στη γειτονική χώρα στη διάρκεια του μεσοπολέμου από τον Βιτάλι Χάκο και φημίζεται για τα μαντήλια από τουρκικό μετάξι.

Παράλληλα όμως εμπορεύεται σχεδόν όλα τα προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, καλλυντικών, ρολογιών, κοσμημάτων, επίπλων και οικιακού εξοπλισμού.

Και όλα αυτά πάμφθηνα αφού το εργατικό κόστος στην Τουρκία είναι μηδαμινό.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ;;;

 



Άρωμα κατασκοπείας στα κινητά της Κομισιόν


H Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βρει στοιχεία ότι τα κινητά τηλέφωνα αξιωματούχων και υπαλλήλων της Κομισιόν μπορεί να έχουν μολυνθεί με το λογισμικό Pegasus της ισραηλινής εταιρείας NSO, ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς σε γράμμα που έχει δει το Reuters.

Eιδικότερα, σε γράμμα που έστειλε στις 25 Ιουλίου στην Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφί Ιντβέλντ, ο Ρέιντερς σημειώνει ότι η Apple τον είχε ενημερώσει το 2021 ότι το κινητό του είχε πιθανώς παγιδευτεί με τη χρήση του Pegasus.

H προειδοποίηση της Apple οδήγησε σε έρευνα των προσωπικών και επαγγελματικών συσκευών του Ρέιντερς καθώς και υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνεται στο γράμμα.

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες (ποσοστό 28,3% αντιμετώπισε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2021, με το σχετικό ποσοστό να είναι αυξημένο κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Πελοπόννησος συγκαταλέγεται στις Περιφέρειες με αυξημένα ποσοστά, καθώς καταγράφεται ποσοστό κινδύνου φτώχειας υψηλότερο από αυτό του συνόλου της Χώρας.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2021 που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 6,9% των νοικοκυριών δήλωσε ότι το εισόδημα του αυξήθηκε κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ το 26,3% των νοικοκυριών ότι μειώθηκε και το 66,7% των νοικοκυριών ότι παρέμεινε το ίδιο.

Συγκεκριμένα, σε τρεις Περιφέρειες (Αττική, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο) καταγράφονται ποσοστά κινδύνου φτώχειας χαμηλότερα από αυτό του συνόλου της Χώρας ενώ στις υπόλοιπες 10 Περιφέρειες (Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Ήπειρος, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) τα αντίστοιχα ποσοστά είναι υψηλότερα.

ΔΕΝ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΦΟΥΛ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!

 



Στουρνάρας: Πάνω από 3,2% η ανάπτυξη το 2022 – Επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023


Σε αναθέωρηση επί τα βελτίω της πρόβλεψης για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας φέτος προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως εξήγησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, η ΤτΕ προέβλεπε για φέτος αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,2%. όμως η πρόβλεψη στηρίχθηκε στην υπόθεση ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις θα φτάσουν στο 80% των εισπράξεων του 2019. Όμως απ’ ό,τι φαίνεται θα ξεπεράσουν ίσως και σημαντικά, το 100%.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ !!!

 



Τις επιπτώσεις της εκτίναξης του πληθωρισμού παγκοσμίως, της αβεβαιότητας που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με τις παρατεταμένες συνέπειες της πανδημίας στις αγοραστικές συνήθειες, τις αντιλήψεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων καταναλωτών καταγράφει η δεύτερη έρευνα, Future Consumer Index Ελλάδα 2022, που παρουσίασε η ΕΥ Ελλάδος.

Η έρευνα διεξήχθη, με τη συνεργασία της MRB, σε δείγμα 500 Ελλήνων καταναλωτών, μεταξύ 28 Απριλίου και 5 Μαΐου 2022 και εντάσσεται στην ευρύτερη παγκόσμια έρευνα της ΕΥ, Future Consumer Index, η οποία παρακολουθεί τις καταναλωτικές τάσεις στις σημαντικότερες αγορές του κόσμου από την έναρξη της πανδημίας, και βρίσκεται ήδη στον 10ο κύκλο της.

Η έρευνα αναλύει, μεταξύ άλλων, την πίεση της αύξησης των τιμών στις αγοραστικές συνήθειες και τις προσπάθειες μείωσης και εξορθολογισμού της καταναλωτικής δαπάνης, τον αυξανόμενο ρόλο των μεγάλων εκπτωτικών γεγονότων, την τάση απομάκρυνσης από τις μάρκες και τη στροφή σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, αλλά και τις αυξημένες προσδοκίες των καταναλωτών από τις μάρκες για ηθικές συμπεριφορές, και τη σχετική υποχώρηση των ανησυχιών για την υγεία.

Παρακολουθεί, επίσης, τη συνεχιζόμενη στροφή προς τις διαδικτυακές αγορές, την αναζήτηση βελτιωμένων εμπειριών από μεγάλες μερίδες του πληθυσμού, καθώς και τις ανησυχίες για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, και την επίδρασή τους στα κριτήρια αγορών των καταναλωτών.

Η έρευνα αποτυπώνει με σαφήνεια την πίεση που ασκούν στην αγοραστική δύναμη, αλλά και την ψυχολογία των καταναλωτών, η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού στις παγκόσμιες αγορές και οι ανησυχίες που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ !!!

 



Τη λίστα με όλα τα ακατάλληλα σημεία για κολύμβηση στο λεκανοπέδιο δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν δειγματοληψιών που διενεργήθηκαν κατά την προηγούμενη και τρέχουσα κολυμβητική περίοδο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών, της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των περιοχών, στις οποίες δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης, όπως αυτές αναφέρονται παρακάτω:

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

"ΕΜΦΥΛΙΟΣ" ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΕΪ ΒΑΦΤΙΣΙΑ !!!

 



Τι μεταδίδει το newsbreak.gr

Να βγει… από πάνω για τις αντιδράσεις που προκάλεσε επειδή τέλεσε την κοσμική βάφτιση των δύο νεοφώτιστων του gay ζευγαριού στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη προσπαθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Με άρθρο του «δεξιού χεριού» του και έμμισθου θεολογικού συμβούλου του π. Ιωάννη Χρυσαυγή στρέφεται κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία κατηγορεί για «πόλεμο πολιτισμών»!

Πριν από λίγες ημέρες, η «Espresso» είχε αποκαλύψει ότι ο μητροπολίτης Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντώνιος, δεν γνώριζε πως οι γονείς των νεοφώτιστων, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Ευάγγελος Μπούσης και ο Σκανδιναβός σύντροφός του Peter Dundas, είναι ομοφυλόφιλοι, καθώς ο κ. Ελπιδοφόρος δεν τον είχε ενημερώσει όταν του έστειλε το έγγραφο με το οποίο του ζητούσε την άδεια για να τελέσει το μυστήριο. Μάλιστα, είχε δημοσιεύσει και το σχετικό έγγραφο, το οποίο απεδείκνυε πως ο Αρχιεπίσκοπος «άδειαζε» τον μητροπολίτη.

Τώρα, μέσω του συμβούλου του, ο κ. Ελπιδοφόρος περνά στην… αντεπίθεση και απαντά στην έντονη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος χαρακτηρίζοντάς την «απρόκλητη κακόβουλη θύελλα» και εξισώνοντας τις μονογονεϊκές οικογένειες με τα ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής, που είναι και αρχιδιάκονος στο Φανάρι, χαρακτήρισε το πολυσυζητημένο μυστήριο στη Μητρόπολη Βουλιαγμένης «απλώς ένα άλλο βάπτισμα», ενώ υποστήριξε πως δεν οφείλει να υπάρχει διαμάχη περί του θέματος.

Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ !!!

 



Με πολλά ρεκόρ «απειλεί» τον ανταγωνισμό, κατά τους επόμενους μήνες, η Παγκρήτια Τράπεζα και αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνονται πολλοί και με διάφορους τρόπους.

Το ζήτημα της κεφαλαιακής ενδυνάμωσης της τράπεζας βρίσκεται στην τελική ευθεία και τις επόμενες μέρες αναμένονται νεότερα. Σημειώνω σήμερα ότι, η Παγκρήτια παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό εγκρισιμότητας, στα Κόκκινα Δάνεια μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι επιδόσεις τραπεζών και servicers στον εξωδικαστικό μηχανισμό είναι κατά σειρά: 1. Παγκρήτια Τράπεζα 79%, 2. Quant 76%, 3. Β2Kapital 68% και 4. Intrum 61%.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ POS !!!

 


Σε όλους μάλλον έχει τύχει να πληρώνουν για μια συναλλαγή με κάρτα, να εκδίδεται η απόδειξη από το POS (όταν δεν είναι «χαλασμένο») και η κανονική απόδειξη να μην εκδίδεται ποτέ. Σε αυτό το φαινόμενο απόπειρας -αν δεν πιαστεί στον έλεγχο- απόκρυψης φορολογητέας ύλης επιχειρεί να βάλει τέλος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από τις αρχές του 2023, με τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και μηχανημάτων αποδοχών πληρωμών με κάρτες, τα γνωστά μας POS, και την άμεση διαβίβαση όλων των στοιχείων στην ΑΑΔΕ.

Μάλιστα όπως ορίζεται στη σχετική απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, με το νέο πρωτόκολλο από την 1η Ιανουαρίου 2023 δεν θα είναι δυνατή η αυτόνομη λειτουργία των τερματικών αποδοχών καρτών πληρωμών (EFT POS) για χρεωστικές συναλλαγές. Με απλά λόγια, δεν θα μπορεί να περνά, να γίνεται πληκτρολόγηση απευθείας του ποσού της χρέωσης στο POS, αλλά το ποσό και η απόδειξη θα βγαίνει αυτόματα από την ταμειακή μηχανή.

Με την άμεση διαβίβαση των στοιχείων στην ΑΑΔΕ κόβεται -ή τουλάχιστον επιχειρείται να κοπεί- μια κλασική οδός φοροδιαφυγής, η οποία στερεί δισεκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ από τα ταμεία του δημοσίου.

ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΠΛΗΡΩΜΗ !!!

 



Στα «χνάρια» των αποφάσεων που πήρε για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, κινείται σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών και για τις πληρωμές φόρου εισοδήματος. Καθώς αύριο εκπνέει και τυπικά η προθεσμία για ολική εξόφληση με δικαίωμα έκπτωσης 3% επί του ποσού πληρωμής, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει δεσμευθεί δημόσια ότι μέχρι σήμερα το αργότερο θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα δοθεί παράταση ενός μήνα, αντίστοιχη με εκείνη που ήδη ανακοινώθηκε για την υποβολή των δηλώσεων Ε1.

Μόλις εχθές πάντως το υπουργείο Οικονομικών προανήγειλε παράταση και στην έκπτωση 15% για εφάπαξ πληρωμή της Επιστρεπτέας προκαταβολής, για όσους άργησαν να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά τους. Και καθώς το αιτιολογικό της απόφασης είναι κοινό με της παράτασης που εξαγγέλθηκε και για την υποβολή δηλώσεων Ε1 (φόρτος λογιστικών γραφείων, προβλήματα Covid κλπ) η εξέλιξη αυτή «προκαταβάλλει» ενδεχομένως και την παράταση της έκπτωσης 3% για όσους κάνουν χρήση της παράτασης των δηλώσεων.

Συγκεκριμένα, για τις πληρωμές της Επιστρεπτέας προκαταβολής, ανακοινώθηκε ότι θα εκδοθεί ειδική απόφαση, με βάση την οποία:

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ !!!

 



Στα «χνάρια» των αποφάσεων που πήρε για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, κινείται σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών και για τις πληρωμές φόρου εισοδήματος. Καθώς αύριο εκπνέει και τυπικά η προθεσμία για ολική εξόφληση με δικαίωμα έκπτωσης 3% επί του ποσού πληρωμής, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει δεσμευθεί δημόσια ότι μέχρι σήμερα το αργότερο θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα δοθεί παράταση ενός μήνα, αντίστοιχη με εκείνη που ήδη ανακοινώθηκε για την υποβολή των δηλώσεων Ε1.

Μόλις εχθές πάντως το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε παράταση και στην έκπτωση 15% για εφάπαξ πληρωμή της Επιστρεπτέας προκαταβολής, για όσους άργησαν να αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά τους. Και καθώς το αιτιολογικό της απόφασης είναι κοινό με της παράτασης που εξαγγέλθηκε και για την υποβολή δηλώσεων Ε1 (φόρτος λογιστικών γραφείων, προβλήματα Covid κ.λπ.) η εξέλιξη αυτή «προκαταβάλλει» ενδεχομένως και την παράταση της έκπτωσης 3% για όσους κάνουν χρήση της παράτασης των δηλώσεων.

Συγκεκριμένα, για τις πληρωμές της Επιστρεπτέας προκαταβολής, ανακοινώθηκε ότι θα εκδοθεί ειδική απόφαση , με βάση την οποία:

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 43 ΔΙΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ !!!

 


ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟY ΓΙΑ ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ !!!

 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε στις 15 Ιουλίου 2022 να παραπέμψει την Ελλάδα  στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω μη ορθής μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (οδηγία 2011/92/ΕΕ, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2014/52/ΕΕ), η οποία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διενεργούν εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για ορισμένα μεγάλα έργα υποδομής.

Αρκετές διατάξεις της εν λόγω οδηγίας δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί στο εθνικό δίκαιο ή έχουν μεταφερθεί πλημμελώς. Η Επιτροπή απέστειλε στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή τον Οκτώβριο του 2019 και, στη συνέχεια, αιτιολογημένη γνώμη τον Δεκέμβριο του 2020.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ "ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΙΡΑ" ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Τι σχολιάζει το newmoney.gr


Τα πήραν στην Κυβέρνηση με τις τράπεζες ή είναι ιδέα μου;

Η αρχή έγινε από τον Χ. Σταϊκούρα που επιτέθηκε δημοσίως στις τράπεζες για τα αποτελέσματα στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γ. Στουρνάρας που μίλησε για φτωχή πιστωτική επέκταση και χθες(σ.σ.προχθες) ήταν η σειρά του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη να πει ότι για να φθάσουν οι διάφοροι αναπτυξιακοί πόροι στις επιχειρήσεις, δυστυχώς έχουμε μόνον τις τράπεζες. 

ΝΕΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ !!!

 



Χάνει και τη μεζονέτα στη Βουλιαγμένη η οικογένεια του Μάκη Αγούδημου


Ακόμη ένα περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας του καπετάν Μάκη Αγούδημου βγαίνει στο σφυρί το φθινόπωρο, αφού έχουν ήδη αλλάξει χέρια ένα κατάστημα κι ένα διαμέρισμα σε πενταώροφη πολυκατοικία στο Καλαμάκι κι έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός κατοικίας στην Καλντέρα.

Η κόρη του εφοπλιστή, Θάλειας Αγούδημου, είναι αυτή τη φορά η οφειλέτιδα και το ακίνητο που εκποιείται από την Intrum στις 8 Σεπτεμβρίου είναι οικόπεδο με πολυκατοικία στο Συνοικισμό Εμπορίου στη Βουλιαγμένη.

Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 2.852 τ.μ. και αποτελείται από πολυώροφο κτίριο κατοικίας.

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ !!!

 


ΚΑΥΣΙΜΑ: ΟΡΓΙΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ !!!

 


ΑΚΡΙΒΟ ΣΠΟΡ Η ΤΗΛΕΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!

 


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


SSL Certificates