.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΜΙΚΡΟ ΟΜΩΣ, ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ 50% ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Ενώ έρχεται και η εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων που όμως με το ποσοστό του φόρου να κυμαίνεται από 40% έως και 70%, ελάχιστοι «εθελοντές» θα υπάρξουν !!! 












Λευκός καπνός βγαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, από τη διαπραγμάτευση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αφορά στην επέκταση των πληρωμών με πλαστικό χρήμα στην αγορά. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου έχει ουσιαστικά οριστικοποιηθεί και λάβει την έγκριση των θεσμών. Μάλιστα, συμφωνία υπάρχει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και για την θέσπιση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα διοχετεύονται τα χρήματα από τις πωλήσεις και εισπράξεις με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικού συστήματος.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Υποχρεωτικό έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές και σε μικρότερες επιχειρήσεις προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε από χθες σε δημόσια διαβούλευση !!!

















Στο ίδιο νομοσχέδιο, επίσης, προβλέπεται μεταξύ άλλων η απαγόρευση παροχής φορολογικών υπηρεσιών και νομικών συμβουλών σε εισηγμένες επιχειρήσεις από τις ίδιες εταιρείες που έχουν αναλάβει να διενεργήσουν τον υποχρεωτικό έλεγχο αυτών. H διαβούλευση επί του νομοσχεδίου με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία η κοινοτική οδηγία 2014/56/Ε.Ε. και ο κοινοτικός κανονισμός 537/2014 θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου είναι τα ακόλουθα:

Η TESLA ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΔΙΩΞΑΝ !!!

ΤΟ 2012 ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Τώρα που η Ελλάδα είναι είναι πάλι στις υποψήφιες χώρες για το 3ο εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη, την διώχνουν ξανά !!!
















Ακόμα μία μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, θέλει να δημιουργήσει η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.Η μεγάλη ζήτηση των αυτοκινήτων της, η οποία έχει κορυφωθεί με το νέο πιο οικονομικό αυτοκίνητό της το Model 3, αλλά και η έλευση του νέου SUV, έχει αυξήσει τις ανάγκες παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη η εταιρεία έχει λάβει 325.000 παραγγελίες για το Model 3.

Πέρσι η Tesla εγκαινίασε στην πόλη Tilburg της Ολλανδίας τη δεύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη. Με αυτή την τεράστια μονάδα η παραγωγή στην Ευρώπη έφτασε τα 450 αυτοκίνητα την εβδομάδα, από τα 200. Όμως δεν φτάνουν…

ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!! ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ !!!

ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων !!!


ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ 16 ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ !!!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΝΦΙΑ, ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΦΠΑ Κ.Α.
Φοροαπαλλαγές που αν καταργηθούν θα είναι ένα ακόμη τεράστιο χτύπημα ειδικά στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα !!!












Αντιμέτωπη με τις ισχυρές πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών για τον περαιτέρω περιορισμό των φοροαπαλλαγών που υπάρχουν στην ελληνική νομοθεσία αναμένεται να βρεθεί το οικονομικό επιτελείο κατά την διάρκεια των επαφών και των συζητήσεων που θα έχει μαζί τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης του τρίτου μνημονίου.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;


ΗΠΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2,4 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ
Μόνο στην Ελλάδα οι τράπεζες είναι στο απυρόβλητο !!!














Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσει από τη Deutsche Bank, τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, να πληρώσει πάνω από 2,4 δις δολάρια για το κλείσιμο της έρευνας σχετικά με τα προβληματικά ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια που πουλούσε η τράπεζα στο παρελθόν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Manager. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού, τo αμερικανικό υπουργείο αναμένεται να στείλει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Deutsche Bank ένα έγγραφο περίπου 100 σελίδων, στο οποίο θα σημειώνεται το ακριβές ποσό που θα πρέπει να πληρώσει.

ΚΑΤΑ 30% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τουλάχιστον κατά 30% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης. Αντίστοιχη είναι και η αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίας !!!













Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερες από 1.000.000 αυτοκτονίες παγκοσμίως, μια αυτοκτονία πραγματοποιείται κάθε 20 δευτερόλεπτα, ενώ μια απόπειρα πραγματοποιείται κάθε δευτερόλεπτο.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Την απόκτηση του ελέγχου μιας εταιρείας που δεν εξυπηρετεί δάνεια αλλά κρίνεται βιώσιμη χωρίς τη συναίνεση των υφιστάμενων μετόχων ζητούν οι τράπεζες !!!


















Ριζικές αλλαγές στην πτωχευτική διαδικασία προωθεί στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τα οικονομικά υπουργεία, με στόχο τη διάσωση επιχειρήσεων που βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης, ωστόσο κρίνεται ότι μπορούν να επιβιώσουν μέσω της αναδιάρθρωσης των δανείων τους και υπό νέα διοίκηση.

Η ανάγκη αλλαγών στη διαδικασία αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Αθήνας-δανειστών από την περίοδο της πρώτης αξιολόγησης.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ: ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Ο 13ος-14ος ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Η οποία αντικρούει τους ισχυρισμούς περί δημοσιονομικού ελλείμματος που επέβαλαν τις περικοπές και διατάσσει να τους καταβληθούν επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας !!!













Μια απόφαση που, όταν τελεσιδικήσει, θα κάνει την κυβέρνηση να «ιδρώσει», εκδόθηκε πρόσφατα από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και μπορεί να χαρακτηρισθεί σταθμός, καθώς δικαιώνει υπαλλήλους και διατάσσει το Δημόσιο να τους καταβάλει τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας!


Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας αντικρούει τους ισχυρισμούς περί δημοσιονομικού ελλείμματος που επέβαλαν τις περικοπές.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Το δεύτερο περιστατικό σε λίγες μέρες αφού είχε προηγηθεί και ξυλοδαρμός υπάλληλου του ΔΕΔΔΗΕ στην Ζάκυνθο !!!














Ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή των Άνω Λιοσίων πυροβόλησε κατά συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ όταν επιχείρησε να ξηλώσει το καλώδιο της κομμένης λόγω χρέους παροχής, μετά από επανειλημμένες παραβιάσεις, όπως καταγγέλλει η εταιρεία.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, σημειώθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι όταν καταναλωτής χειροδίκησε κατά ενός εκ των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και εν συνεχεία πυροβόλησε κατά του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, τη στιγμή που εντός του βρίσκονταν δύο ακόμη μέλη του συνεργείου.

ΒΟΜΒΑ HOT DOC: ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ !!!


ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΙΕΚ ΞΥΝΗ & MEDITERRANEAN COLLEGE !!! ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Προσκόμιζαν πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες και έπαιρναν επιδοτήσεις από το Δημόσιο για εκπαιδευτικά προγράμματα !!!














Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ΙΕΚ Ξυνή και του κολλεγίου «MEDITERRANEAN COLLEGE» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προχώρησε σήμερα(σ.σ. χθες) το υπουργείο Παιδείας.

Οπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς ως επιβλέπουσα και αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση των Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι ανακλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν λόγω της απώλειας τουλάχιστον μίας εκ των σωρευτικών προϋποθέσεων αδειοδότησης καθώς και κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Α973/19-07-2016 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

ΣΠΑΕΙ ΤΑΜΕΙΑ: ΛΗΣΤΕΨΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ...ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Ένας 70χρονος Αμερικανός, κάτοικος του Κάνσας, λήστεψε μια τράπεζα για να τον βάλουν φυλακή προκειμένου να... γλιτώσει από τη γυναίκα του, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη σε δικαστήριο αυτής της κεντρικής πολιτείας των ΗΠΑ !!!














«Προτιμώ να είμαι στη φυλακή, παρά στο σπίτι», είπε ο Λόρενς Ριπλ στη σύζυγο του Ρεμέδιος, έπειτα από έναν καυγά που είχαν την Παρασκευή.

Ο ηλικιωμένος άνδρας λίγη ώρα αργότερα μπήκε σε ένα υποκατάστημα τράπεζας στο Κάνσας Σίτι, όπου έδωσε σε ένα από τα ταμεία ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε πως οπλοφορούσε κι απαιτούσε να του δώσουν χρήματα.

122 ΔΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ & ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!!

ΣΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΩΣ «ΑΣΦΑΛΕΣ ΛΙΜΑΝΙ» ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Σε 122 δισ. ευρώ ανέρχονται τα κέρδη της Γερμανίας στο διάστημα 2008-2015, καθώς έχει υποχωρήσει θεαματικά το κόστος δανεισμού της με τις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων της σε αρνητικό έδαφος !!!














Ωστόσο, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης τοποθετείται επικριτικά κατά της άκρως επεκτατικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, στην οποία οφείλει το χαμηλό κόστος του δανεισμού της.Μιλώντας χθες στη γερμανική βουλή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε ανησυχία για τα υπερβολικά χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων, καθώς και για τα υψηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται η ρευστότητα παγκοσμίως εξαιτίας αυτής της νομισματικής πολιτικής, επισημαίνοντας εμμέσως τους κινδύνους για πληθωριστικές πιέσεις. Προσέθεσε ότι η Ευρωζώνη μπορεί να ξεπεράσει αυτήν τη φάση των υπερβολικά χαμηλών επιτοκίων όταν «θα έχει περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη» και πως για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζονται περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Είχε προηγηθεί, μία ημέρα νωρίτερα, ένα ακόμη δημοσίευμα που αναφερόταν στα κέρδη της Γερμανίας από την κρίση και την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΟΦΕΙΛΩΝ
Την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας στους οφειλέτες των Ταμείων, υπό την προϋπόθεση να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές, από 1ης Ιανουαρίου 2017 και εφ’ εξής, διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των δανειστών η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας !!!

















Η κακή πορεία των εσόδων από τις τρέχουσες ρυθμίσεις, καθώς τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα όσοι σταματούν να εξυπηρετούν τις δόσεις τους και βγαίνουν εκτός διακανονισμού, αλλά και ο φόβος κατάρρευσης του εγχειρήματος αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες από την επόμενη χρονιά, οδηγούν την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας σε λύσεις «ανάγκης».

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ !!!

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ !!! ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ !!!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Μιχάλης Χατζηγιάννης: Αθώος και με αποζημίωση 800.000 ευρώ για τη φοροδιαφυγή !!!




Η απόφαση είναι πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά, όπως τη χαρακτηρίζει η δικηγόρος του O Μιχάλης Χατζηγιάννης, κρίθηκε αθώος για την υπόθεση της φοροδιαφυγής, με την εφορία να του επιστρέφει ένα τεράστιο ποσό, ακυρώνοντας όλα τα πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί. Μάλιστα, η εφορία θα πρέπει να του επιστρέψει το ποσό των δόσεων που έπρεπε εκείνος να καταβάλει σε μορφή ρύθμισης. Ποσό που αγγίζει τα 800.000 ευρώ, αλλά και ταυτόχρονα πρέπει να αρθούν όλα τα μέτρα εις βάρος του, όπως κατασχέσεις της περιουσίας του.

Η απόφαση είναι πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά, όπως τη χαρακτηρίζει η δικηγόρος του τραγουδιστή, Ευαγγελία Μάντζου, στην εφημερίδα Freddo. «Η απόφαση αποτελεί γροθιά στους φορολογικούς ελέγχους και τον τρόπο δυστυχώς που γίνονται, ενώ για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που έχει βληθεί όσο ελάχιστοι τόσο ηθικά όσο και οικονομικά εδώ και μια τριετία, είναι πλήρης δικαίωση, γιατί πάλεψε με ήθος και αξιοπρέπεια ώστε να αποδείξει την αθωότητά του» είπε στην εφημερίδα η κυρία Ευαγγελία Μάντζου.


ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ FUNDS !!!

ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΑ Ή ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ - ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!




Ευκαιρίες και κίνδυνοι για δανειολήπτες από την πώληση των κόκκινων δανείων

Ευκαιρίες υπό προϋποθέσεις αλλά και κινδύνους κρύβει για τους δανειολήπτες η πώληση των «κόκκινων» δανείων σε funds, που δρομολογείται από ορισμένες τράπεζες εντός του 2016, για πρώτη φορά μετά αρκετά χρόνια.

Για αρκετούς οφειλέτες μπορεί να αποτελέσει μια νέα, ίσως και τελευταία ευκαιρία να απαλλαγούν από δάνεια του παρελθόντος, αποπληρώνοντας, ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής τους οφειλής και αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο δικαστικές εμπλοκές που μπορεί να τους ταλαιπωρήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, η πώληση δανείων σε funds σηματοδοτεί το ξεσκόνισμα έπειτα από πολλά χρόνια των ξεχασμένων φακέλων που στοιβάζονται στα συρτάρια των τραπεζών όλη την περίοδο της κρίσης. 


ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ : ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ !!!

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & FUNDS ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Εξωδικαστικό συμβιβασμό ετοιμάζει η κυβέρνηση για επιχειρήσεις με οφειλές σε τράπεζες, ΙΚΑ και Εφορία !!!




Οι τράπεζες θα έχουν τον βασικό ρόλο !!!

Το σχέδιο σωτηρίας της Μαρινόπουλος που προβλέπει «κούρεμα» των χρεών και την αναχρηματοδότηση της νέας εταιρείας με χαμηλότερα επιτόκια έβαλε σε εγρήγορση τις υπηρεσίες του υπουργείο Ανάπτυξης που προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα πρακτικό εργαλείο αναχρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Πρόκειται για σχέδιο αντιμετώπισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων που σκοπό έχει έστω και την ύστατη στιγμή να δοθεί χείρα βοηθείας σε επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να διασωθούν για την αποφυγή φαινομένων τύπου Μαρινόπουλου. 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ !!!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ
Στις αρχές του 2017 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία !!!















Στις αρχές του 2017 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο νέος «Τειρεσίας» στην κινητή τηλεφωνία, με την επωνυμία Τελέγνους.Ο νέος φορέας, ο οποίος έχει την θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, θα διαχειρίζεται σύστημα ανταλλαγής πληροφόρησης σχετικά με συνδρομητές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι δεν εκπληρώνουν σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις για σημαντικό χρονικό διάστημα.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΤΗΝ GOLDMAN SACHS ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΕ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Βρυξελλών έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ως ειδικού συμβούλου για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση !!!






















Ο νέος ρόλος που αναλαμβάνει ο Μπαρόζο μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του στην Κομισιόν δημιουργεί ανησυχίες «δεδομένης της σπουδαιότητας του αξιώματος που κατείχε, της διεθνούς επιρροής που είχε ως πρόεδρος της Επιτροπής και της ιστορίας της τράπεζας στην οποία προσφέρει τώρα τις υπηρεσίες του», σημειώνει η Ευρωπαία Συνήγορος του Πολίτη Έμιλι Ο'Ρίλι σε επιστολή που απηύθυνε στο διάδοχο του Μπαρόζο στην Επιτροπή, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 332.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού !!!
















Η χώρα μας βιώνει ακόμα μία μαζική μετανάστευση στη σύγχρονη ιστορία της σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Εξωτερικών, τα οποία δείχνουν ότι μέσα στην πενταετία 2010 - 2015 πάνω από 332.000 Ελληνες έχουν φύγει στο εξωτερικό για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το έγγραφο-φωτιά που κατέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Βουλή, γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής των μεταναστευτικών ροών των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της κρίσης, σημειώνοντας ωστόσο το γεγονός ότι δεν υφίσταται διαδικασία υποχρεωτικής δήλωσης και καταγραφής των Ελλήνων που διαβιούν στο εξωτερικό στις κατά τόπους ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές αρχές δείχνει ότι ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων μεταναστών θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ !!!

ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κόβουν το επίδομα πρόνοιας σε συνταξιούχους του δημοσίου που έχουν βαριές αναπηρίες, επειδή λαμβάνουν ταυτόχρονα και το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων !!!




















Οπως καταγγέλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίας, μέσα σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, έρχεται να προστεθεί η άδικη και αδιανόητη διακοπή της χορήγησης του επιδόματος πρόνοιας σε συνταξιούχους του δημοσίου που έχουν βαριές αναπηρίες, επειδή λαμβάνουν ταυτόχρονα και το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΣΟΔΑ 32 ΔΙΣ ΑΠΟ ΦΠΑ ΕΧΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ !!!

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΩΣ ΤΟ 2014
Απώλεια πολλών δις ετησίως από διαφυγόντα έσοδα από τον ΦΠΑ δείχνουν τα στοιχεία της Κομισιόν !!!













«Διαρροή» εσόδων ύψους 5 δισ. ευρώ υπέστη η Ελλάδα το 2014 από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, ποσό που προκύπτει από την «ψαλίδα» μεταξύ των προσδοκώμενων-καταλογι-σθέντων εσόδων από τον ΦΠΑ και των εσόδων που πραγματικά εισπράχτηκαν. 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ 100 ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ !!!

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Κάθε ένα από τα δάνεια που ελέγχονται ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ και το συνολικό ποσό τα 3.000.000.000 ευρώ !!!














Το φαινόμενο των «πτωχευμένων εταιρειών με πλούσιους ιδιοκτήτες» βρίσκεται στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα, Γ. Δραγάτση, ο οποίος παρήγγειλε στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕΠ) τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων ...

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!!

ΞΕΧΑΣΕ...ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ 56 ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Μάλιστα τα 56 εμβάσματα ήταν κάτω από 10.000 ευρώ ώστε να μην ενεργοποιείται ο έλεγχος από την ΤτΕ !!!















Την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ζητεί με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας.

Η υπόθεση αφορά μη υποβολή πόθεν έσχες για τα έτη 2011 και 2012. Την επίμαχη περίοδο ο κ. Χαρδούβελης ήταν διευθυντής του γραφείου του Λουκά Παπαδήμου.

ΓΓΔΕ: ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΦΠΑ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ !!!

ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Συμψηφισμοί επιστροφών ΦΠΑ με οφειλές προς τα τελωνεία θα διενεργούνται ύστερα από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων !!!















Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, υπέγραψε εγκύκλιο, με την οποία για πρώτη φορά δίνονται οδηγίες και καθορίζεται η εσωτερική διαδικασία για τη διενέργεια συμψηφισμού επιστροφών Φ.Π.Α. από τη Δ.Ο.Υ., με οφειλές στα Τελωνεία από εκτελωνισμούς προϊόντων όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΔΕ.

ΟΑΕΕ-100 ΔΟΣΕΙΣ: ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΒΓΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ !!!



































ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ: ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Από 2.000 - 20.000 ευρώ τα πρόστιμα για δήλωση ψευδών στοιχείων !!!
Ακόμη απορούν γιατί πέφτουν βροχή οι αποποιήσεις κληρονομιών ;;; 

























Η «Ταυτότητα Kτιρίου» είναι ο νέος θεσμός που δημιουργεί το κράτος προκειμένου να αποκτήσει εικόνα για όλα τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά.

Δημόσια κτίρια και χώροι συνάθροισης κοινού (νοσοκομεία, σχολεία, θέατρα κ.ά.) είναι υποχρεωμένα να συμπληρώσουν την ταυτότητα κτιρίου εντός τριετίας από τη δημοσίευση του νόμου, οι ιδιοκτήτες σπιτιών και παρεμφερών κτιρίων (γραφεία, ιατρεία, καταστήματα, γραφεία ελευθέρων επαγγελματιών, χώροι παροχής υπηρεσιών) εντός πενταετίας, ενώ οι ιδιοκτήτες αποθηκών και αποθηκευτικών χώρων εντός οκταετίας.

ΟΑΕΕ: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΕΚΑΣ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ
Ενώ συνεχίζεται και η χορήγηση βεβαίωσης για συμμετοχή 10% στη φαρμακευτική δαπάνη στους δικαιούχους ΕΚΑΣ !!!













Ξεκίνησε η χορήγηση βεβαιώσεων πλήρους απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για τους συνταξιούχους που οριστικά απώλεσαν το ΕΚΑΣ την 1/7/2016, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

ΓΓΔΕ: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 3.000 ΕΥΡΩ !!!

4.128.962 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΕΠ
Ταυτόχρονα με την συνεχή αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αυξάνονται και οι νέοι οφειλέτες, αφού μόνο τον Ιούλιο προστέθηκαν 125.590 !!!













Εντατικοποιεί την προσπάθεια συλλογής φορολογικών εσόδων η ΓΓΔΕ, στρεφόμενη τώρα κατά των μικροοφειλετών που χρωστούν ποσά έως 3.000 ευρώ, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί περίπου το 84% του συνόλου των οφειλετών των 90,5 δισ. ευρώ. Ως βασικό μοχλό πίεσης για την είσπραξη οφειλομένων χρησιμοποιεί τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ακινήτων και κάθε είδους εισοδήματος, ώστε να εξαναγκαστούν να προσέλθουν στις εφορίες για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα στους πρώτους επτά μήνες του 2016 επιβλήθηκαν 79.208 νέες κατασχέσεις, ενώ μόνο τον Ιούλιο οι νέες κατασχέσεις ανήλθαν σε 18.476.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΥΨΟΥΣ 70.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ 14% ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Πρόκειται για κόκκινα καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις που όμως οι καθυστερήσεις τους ήταν «φρέσκιες» !!!
Στην Ελλάδα οι τραπεζίτες έχουν έτοιμο πακέτο 2-3 δις βαθιά κόκκινων καταναλωτικών δανείων που θα πωληθεί όσο όσο στα κοράκια των funds !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ:



























Στην πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 70 εκατ. ευρώ, προχώρησε στο β' τρίμηνο της χρήσης η θυγατρική της Εθνικής στη Βουλγαρία (UBB).

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΦΟΡΙΑ: 811.000.000 ΕΥΡΩ ΝΕΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στα 7,6 δις έφτασαν συνολικά οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά το πρώτο 7μηνο του 2016 !!!
















Αυξάνονται και πληθύνονται ληξιπρόθεσμα και οφειλέτες προς την Εφορία, αφού μέσα στο πρώτο επτάμηνο του 2016 δημιουργήθηκαν συνολικές νέες οφειλές ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
SSL Certificates