.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η "ΥΠΟΣΧΕΣΗ" ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ & "VIPS" !!!



Χιλιοειπωμένη από όλες τις κυβερνήσεις αλλά οι αστυνομικοί ακόμη παραμένουν σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες....

Την αποδέσμευση αστυνομικών από τις συνοδείες επισήμων, έχει ζητήσει από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πρόθεση του, μέχρι τις 22 Ιουλίου που θα εκπονηθεί το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, είναι να έχουν φύγει όσο το δυνατόν περισσότεροι ένστολοι από πολιτικούς και vips που δεν χρειάζονται αστυνομική συνοδεία. Σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη θα περιοριστούν σημαντικά οι αστυνομικοί, που υπηρετούν στις συνοδείες προσώπων που θεωρούνται «στόχοι».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ο ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ;;;



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Έχει περάσει ήδη ενάμισης χρόνος από την επιβολή τέλους στη διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια (το "χαράτσι” ξεκίνησε την εφαρμογή του τον Ιανουάριο του 2018), όμως εξ' αρχής επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και ειδικά ο ξενοδοχειακός κόσμος είχε επισημάνει τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα είχε ένα ακόμη φόρου στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πακέτου.

Όλο αυτό το διάστημα, οι ξενοδόχοι επανέρχονταν στο θέμα ζητώντας από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και την Κυβέρνηση την επανεξέταση του μέτρου και κυρίως την κατάργησή του ή έστω εφαρμογή του μόνο κατά τη θερινή περίοδο και όχι καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, μια πρόταση εντούτοις που δεν εισακούστηκε.

Κάτι που δείχνει πως θα αλλάξει, καθώς στις προτεραιότητες του νέου υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη υπάρχει η αλλαγή του φόρου διαμονής στα τουριστικά καταλύματα, ο οποίος υπενθυμίζεται πως πληρώνεται από τους τουρίστες και τους χρήστες δωματίων (χωρίς να επιβαρύνεται με ΦΠΑ) .

Ήδη το μέτρο, όπως επισημαίνουν στελέχη του τουριστικού κλάδου, έχει αποδώσει, κυρίως εξαιτίας της σημαντικής ανόδου που καταγράφει ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρσι το "χαράτσι" στη διαμονή έφερε στα κρατικά ταμεία τα διπλά από τα προβλεπόμενα έσοδα, δηλαδή 135 εκατ. από 74 εκατ. που είχαν προβλεφθεί αρχικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ !!!




Konstantinos Vergos

Ενθουσιασμένος ο κεντρικός τραπεζιτης, καθως το 'μαξιλαρι' των 37 δις, θα παει ζούμπιτο στις χοντρες και αβαθείς τσέπες των μεγαλοτραπεζιτών. Μεγαλοτραπεζιτών, που τωρα, οπως ολοι ξερουμε ειναι ξενοι.... Οι Τραπεζες έχουν περασει προ πολλου, εδω και 6 χρονια , στο ΚΑΛΑΘΙ , που παει στις τσεπες των πιστωτων. Δηλαδη πάμε για να ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ τραπεζες που ελεγχουν οι ξένοι. 37 δις σημαινει , υπόψιν, 3 νέα μνημονια. 

Το κορόιδο ο Ελληνας φορολογούμενος, εν ολιγοις, θα ξεχρεώσει ΞΑΝΑ την κακοδιαχειριση, την ΠΛΗΜΕΛΛΗ διαχειριση του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ τραπεζιτη, την ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗ λειτουργια του Ευρωσυστηματος.

ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!



Σε χαμηλές πτήσεις κινούνται οι εθελουσίες των τραπεζών


Κατώτερη των προσδοκιών ήταν η ανταπόκριση των υπαλλήλων στα προγράμματα εθελούσιας που έχουν ολοκληρώσει ήδη τρεις από τις τέσσερις τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Την αρχή έκανε η Alpha Bank τον Απρίλιο και ακολούθησαν η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank οι οποίες, πιστές στο «ραντεβού» τους με τους εργαζόμενους, παρέχουν δελεαστικά πακέτα για όσους αποχωρήσουν.

Υπό το βάρος της ασθενικής κερδοφορίας, αλλά και του ψηφιακού μετασχηματισμού που συνεπάγεται δραστικές αλλαγές στη δομή των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι ελληνικές τράπεζες δέχονται έντονες πιέσεις να κλείσουν καταστήματα και να μειώσουν προσωπικό. Εκτός από το δίκτυο, αυτό ισχύει και για τις κεντρικές υπηρεσίες, αφού η ανάθεση των κόκκινων δανείων σταδιακά μεταφέρεται σε τρίτες εταιρείες (servicers), ενώ με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δηλαδή data analytics, bots, κ.λπ., σημαντικό μέρος των θέσεων υποστήριξης θα καταργηθούν.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΑ 5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ & FACEBOOK ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ !!!



Η FTC ενέκρινε διακανονισμό με το Facebook ύψους 5 δις δολαρίων για το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων


Eξωδικαστικό διακανονισμό με την εταιρεία Facebook Inc ύψους σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο των ερευνών για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ενέκρινε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή εμπορίου (FTC), όπως ανέφερε την Παρασκευή 12/7 μια πηγή με γνώστη της υπόθεσης και η Wall Street Journal. 

Ο διακανονισμός FTC-Facebook χρειάζεται να λάβει την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης και μια τελική ανακοίνωση αναμένεται, σύμφωνα με πηγές, να γίνει το νωρίτερο την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην περίπτωση που ο διακανονισμός εγκριθεί, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί από ομοσπονδιακή υπηρεσία για παραβίαση νομοθεσίας και κανονισμών. 

Στον διακανονισμό η FTC αναμένεται να συμπεριλάβει και άλλους περιορισμούς σχετικά με τον τρόπο που η πλατφόρμα θα μεταχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία σημείωσε ότι η ψηφοφορία των μελών της ρυθμιστικής αρχής ακολούθησε τις κομματικές γραμμές, με τρεις Ρεπουμπλικανούς να ψηφίζουν υπέρ και δύο Δημοκρατικούς να την καταψηφίζουν. 

ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΤτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΕΔ & ΤΑΧ CREDIT !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΤΟ 2013: ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΣΕ 1 ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΙ 4 ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!
Η ελληνική οικονομία δεν διαθέτει την πολυτέλεια να συντηρεί και να ενισχύει διαρκώς, όλες αυτές τις χρεοκοπημένες τράπεζες !!!



Να συγχωνευθούν οι 4 σε 1, η νέα τράπεζα να σπάσει σε καλή και κακή, η κακή να οδηγηθεί σε εκκαθάριση, προκειμένου, έτσι, να επιλυθεί και το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων, και για την καλή τράπεζα να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή, με ελάχιστη απαιτούμενη ανακεφαλαιοποίηση, κατά 100% σε μετρητά, το ποσό των 50 Δις, προκειμένου, έτσι, να μπορεί να διασφαλιστεί η απαραίτητη ρευστότητα για την χρηματοδότηση της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Υπάρχουν 100δες Δις λιμνάζουσας ρευστότητας σε όλο τον πλανήτη, που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στο τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης !!!

ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ "ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ" ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Από το παλαιότερο δόγμα του μηδενικού κουρέματος...σε πιο ρεαλιστικές+βιώσιμες λύσεις !!!

Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

H μεγάλη καθυστέρηση των τραπεζών στην ουσιαστική αντιμετώπιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων κατά τη διάρκεια της κρίσης όχι μόνο δεν φαίνεται να λειτουργεί υπέρ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά αντίθετα στις περισσότερες των περιπτώσεων τα υποχρεώνει να προχωρήσουν τελικά σε ακόμη μεγαλύτερα -άμεσα ή έμμεσα- «κουρέματα» υπολοίπων.

Αυτό διαπιστώνουν παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι θεωρούν παράλληλα πως όσο το «σίριαλ» των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων συνεχίζεται, τόσο δυσκολότερα η πραγματική οικονομία θα καταφέρει να μπει σε τροχιά ουσιαστικής ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δηλώνει στο Euro2day.gr γνωστός παράγοντας της αγοράς:

ΝΕΑ ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΗΔΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στην Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας, ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΜΟΥ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση, με την οποία, ο δανειολήπτης της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, όχι μόνο δικαιώνεται, αλλά παίρνει πίσω από την τράπεζα το παρανόμως πλειστηριασμένο κατάστημά του, διεκδικώντας μάλιστα και μια καλή αποζημίωση για την αδικοπραξία της τράπεζας !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html 



Στην προκειμένη υπόθεση, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ είχε ήδη προβεί σε πλειστηριασμό εμπορικού ακινήτου (καταστήματος) του δανειολήπτη, το οποίο, όπως σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις, υπερθεμάτισε και πήρε στον πλειστηριασμό η ίδια η τράπεζα.
Η Έφεση θα επιδοθεί άμεσα, προκειμένου να καταστεί αμετάκλητη η απόφαση και να αιτηθεί ο δανειολήπτης την επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση, δλδ να του επιστραφεί το πλειστηριασμένο ακίνητο.
Εφόσον η Τράπεζα Πειραιώς ασκήσει αναίρεση, τότε, επιτέλους, θα εξεταστεί για πρώτη φορά το ζήτημα της εισφοράς του ν.128/75 από τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να μπει οριστική ταφόπλακα στην συγκεκριμένη αυτή τραπεζική αυθαιρεσία. 


ΑΙΣΧΟΣ: ΟΔΗΓΟΣ ΚΤΕΛ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΤΕΒΑΣΕ 15ΧΡΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ...10 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ !!!



Εντελώς απαράδεκτη η ενέργεια του οδηγού-εισπράκτορα, αλλά δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας στο λεωφορείο για να πληρώσει αυτός το 10λεπτο...που θα έριχνε έξω τα οικονομικά του ΚΤΕΛ αν δεν εισπράττονταν ;;;

Ένα απίστευτο και συνάμα απαράδεκτο περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στα Χανιά με έναν 15χρονο, να πέφτει “θύμα” της στάσης οδηγού του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανιά-Πλατανιάς, για… 10 λεπτά του ευρώ.

Όπως κατήγγειλε ταραγμένος στο Zarpanews.gr, ο πατέρας του 15χρονου, το παιδί αφού τελείωσε γύρω στις 12.30 της Πέμπτης την προπόνησή του στο άθλημα που κάνει, πήρε από το Δαράτσο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανιά-Πλατανιά για να πάει να βοηθήσει τον πατέρα του στο μαγαζί, που διατηρεί στον Πλατανιά.

Στην τσέπη όμως, αντί για 2,10 ευρώ, που κοστίζει το ακριβές αντίτιμο του εισιτήριου για Πλατανιά, με το μπουκαλάκι νερό που πήρε, δεν υπολόγισε σωστά και έμεινε ένα 2ευρω.

Επιβιβαζόμενος λοιπόν στο ΚΤΕΛ, ο οδηγός-εισπράκτωρ, εξαντλώντας πεισματικά κάθε όριο… επαγγελματισμού ή αναλγησίας αν προτιμάτε, του είπε σε αυστηρό ύφος πως με 2 ευρώ, θα τον κατεβάσει, μια στάση νωρίτερα από τον Πλατανιά, στην τελευταία δηλαδή στάση Αγίας Μαρίνας.

Το παιδί, χαμηλών τόνων, δεν έφερε αντίρρηση, ενώ ουδείς συνεπιβάτης αντέδρασε σε όλη αυτή τη σκηνή, αφού στην πλειοψηφία τους ήταν τουρίστες.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΛΗΝ...ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ & ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ
Και χωρίς πραγματικές επενδύσεις βιώσιμη ανάπτυξη δεν υπάρχει !!! Γιατί για την ώρα τους μόνους "επενδυτές" που βλέπουμε είναι αυτοί που αγοράζουν κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια και τα ακίνητα-επιχειρήσεις που τα συνοδεύουν(ιδιωτική περιουσία) ή με αποικιοκρατικές συμβάσεις κάνοντας πλιάτσικο τη δημόσια περιουσία...



Την κατάσταση στην Οικονομία θα εξετάσει σήμερα -σε πλήρη σύνθεση- η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενόψει της συσκέψεως που θα έχει υπό τον Πρωθυπουργό το Σάββατο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, για να σχεδιάσουν τις προγραμματικές δηλώσεις αλλά και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες για ψήφιση στην Βουλή.

Την ίδια ώρα, δύο νέες εκθέσεις διεθνών οργανισμών στέλνουν μήνυμα στην Αθήνα να δώσει προτεραιότητα σε μεταρρυθμίσεις υπέρ των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα ενόψει της ύφεσης που έχει ξεκινήσει ήδη στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, ΡΑΕ & ΕΕΤΤ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!



Στόχος είναι αρχές του 2020 να έχει προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός

Σχέδιο για ενοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών με κοινή ηγεσία εξετάζει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ.
Με βάση πηγές θα απαιτηθεί χρόνος ώστε να δημιουργηθεί μια ΥΠΕΡ – Επιτροπή όπου θα ενταχθούν η Κεφαλαιαγορά, η Αρχή Ενέργειας και η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. 

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο bankingnews ότι εφόσον προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός ο επικεφαλής αυτής της νέας ανεξάρτητης αρχής θα έχει λόγο στο χρηματιστήριο, στην Ενέργεια και στις Τηλεπικοινωνίες. 

Ταυτόχρονα εξετάζεται κατά τα πρότυπα της αμερικανικής και γερμανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς να συσταθεί ειδική θέση εισαγγελέα εντός της Επιτροπής που θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τις δικαστικές αρχές. 

Η ενοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ΡΑΕ και Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών έχει τριπλό στόχο:

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΣ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ !!!

ΟΛΗ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...
Τι δεν έχεις καταλάβει ακόμη ;;;



Η Γερμανία μόλις άντλησε 3,2 δισ. ευρώ μέσω 10ετών ομολόγων με αρνητική απόδοση.
Και αυτό είναι η τελευταία απόδειξη ότι οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για το προνόμιο του δανεισμού της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Όμως, παρά τη μεγάλη ζήτηση για το χρέος της, το Βερολίνο αντιστέκεται σε οποιονδήποτε πειρασμό να προχωρήσει σε αύξηση δανεισμού.
Ακριβώς το αντίθετο. 

Ο γερμανικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ο λόγος του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μειωθεί φέτος κάτω από το 60% - μια απότομη πτώση από το 80% του 2012 - γεγονός που σημαίνει ότι η Γερμανία είναι η πρώτη μεγάλη οικονομία της ΕΕ που τηρεί τις γραμμές του Μάαστριχτ για το δημόσιο χρέος από την οικονομική κρίση.

Η PQH ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 220.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 2,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο Αίολος αφορά 175.000 δανειολήπτες με δάνεια στις υπό εκκαθάριση τράπεζες

Στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την εκποίηση απαιτήσεων χαρτοφυλακίου δανείων Αίολος (Aeolus), προχωρά η ΡQΗ ως ειδικός εκκαθαριστής. Πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο δανείων Αίολος (Aeolus) ύψους 2,4 δισ. ευρώ που αφορά 175.000 δανειολήπτες και 220.000 συμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί νομικά πρόσωπα να υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές για την αγορά και απόκτηση χαρτοφυλακίου απαιτήσεων από εξυπηρετούμενα και μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο

Το Χαρτοφυλάκιο Aeolus αφορά σε απαιτήσεις από εξυπηρετούμενα και μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά και μικρά δάνεια επιχειρήσεων χωρίς εξασφαλίσεις των υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων: Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε., Proton Bank, Probank, FB Τράπεζα, Πανελλήνια Τράπεζα, Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκάνησα, Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας και Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου.

ΣΤΑ 2,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019 !!!

7 ΣΤΟΥΣ 10, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΑΑΔΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ, ΒΙΩΣΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ 1.200.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Στα 104,2 δισ. διαμορφώθηκαν στο τέλος Μαΐου οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, εκ των οποίων τα 18,5 δισ. είναι ανεπίδεκτα είσπραξης(προς διαγραφή) !!!




Σχεδόν 7 στους 10 οφειλέτες στους οποίους η ΑΑΔΕ έχει τη δυνατότητα να επιβάλει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έχουν ήδη βρεθεί αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Τον Μάιο οι οφειλέτες στους οποίους ο εισπρακτικός μηχανισμός μπορούσε να επιβάλει αναγκαστικά μέτρα, ήταν 1.805.268 και από αυτούς την εμπειρία της κατάσχεσης έζησαν 1.211.542 φορολογούμενοι, ή ποσοστό 67,11%. Το συγκεκριμένο ποσοστό ακολουθεί διαρκώς ανοδική πορεία από τις αρχές του έτους, καθώς ξεκίνησε από 63,54%, στο τέλος του 2016 ήταν 50,92% και στο τέλος του 2017, 60,21%.

Την ίδια ώρα όμως ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατεβάζει αισθητά ταχύτητα, καθώς τον Μάιο τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη διαμορφώθηκαν σε 2,927 δισ. με αύξηση 235 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Απρίλιο.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ Η DEUTSCHE BANK: ΚΑΝΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΧΡΥΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ 52.000.000€ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 14ΜΗΝΟ
Υπέρογκες αποζημιώσεις σε στελέχη από Deutsche Bank !!!




Δριμεία κριτική δέχεται η Deutsche Bank για τα τεράστια πακέτα αποζημίωσης που παραχώρησε σε υψηλόβαθμα στελέχη το τελευταίο 14μηνο, καθώς η κερδοφορία της ήταν χαμηλή επί σειράν ετών, αναγκάζοντας τελικά τον γερμανικό κολοσσό να δρομολογήσει την απομάκρυνση του ενός πέμπτου του προσωπικού του. Οι συνολικές αποζημιώσεις της τάξεως των 52 εκατ. ευρώ, που κατέβαλε σε υψηλόβαθμα στελέχη τα οποία είτε απολύθηκαν είτε αποχώρησαν οικειοθελώς, θυμίζουν λίγο έως πολύ τις ακρότητες που στιγμάτισαν τον τραπεζικό κλάδο προ δεκαετίας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Deutsche Bank ανήγγειλε την απόλυση 18.000 υπαλλήλων προκειμένου να περιορίσει τις υψηλές δαπάνες, κυρίως, στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής που ουδέποτε ανέκαμψε από την τελευταία χρηματοπιστωτική κρίση. Συν τοις άλλοις, ανακοίνωσε πως δεν θα καταβάλει μέρισμα στους μετόχους την επόμενη διετία. Οπως επισημαίνεται από τους Financial Times, τα «χρυσά αλεξίπτωτα» των 52 εκατ. ευρώ προσεγγίζουν τα 55 εκατ. ευρώ που ήταν το μισθολογικό κόστος όλου του διοικητικού συμβουλίου μέσα στο 2018.

«Τα μεγάλα πακέτα αποζημίωσης σε υψηλόβαθμα στελέχη που απολύθηκαν είναι ξεκάθαρη τρέλα», σχολιάζει η Κριστίν Κελ, συνέταιρος στην εταιρεία αναζήτησης στελεχών Odgers Berndtson, στους Financial Times. Προσθέτει πως με αυτή την τακτική, η Deutsche Bank, ουσιαστικά, ανταμείβει εκείνους «που έκαναν πολύ άσχημα τη δουλειά τους». Κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν αρκετές οι τράπεζες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού που έδωσαν μεγάλες αποζημιώσεις στις διοικήσεις τους, ενώ βρίσκονταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 14μήνου, η Deutsche Bank παραχώρησε πρώτα απ’ όλα αποζημίωση της τάξεως των 10,9 εκατ. ευρώ στον τέως διευθύνοντα σύμβουλο, Τζον Κράιαν. Ακολούθησαν έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου που μοιράστηκαν μεταξύ τους αποζημιώσεις της τάξεως των 41 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με υπολογισμούς της βρετανικής εφημερίδας οι οποίοι βασίστηκαν στα οικονομικά στοιχεία του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού. Αυτά τα «χρυσά αλεξίπτωτα» ξεπερνούν, επίσης, το ένα πέμπτο των μερισμάτων που παραχώρησε πέρυσι η Deutsche Bank στους επενδυτές της, συνολικού ύψους 227 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η Deutsche Bank ανέστειλε την καταβολή μερισμάτων για την επόμενη διετία λόγω των σχεδίων αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και εκτιμάται πως θα κοστίσουν 7,4 δισ. ευρώ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΖΑΣ ΜΕΤΚΑ: ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΑΔΙ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΖΗ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ !!!

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΦΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΩΝ 250.000€ ΣΕ OFFSHORE TOY ΝΕΖΗ(ΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ) !!!
Από την άλλη με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα παραγράφηκε το αδίκημα της δωροληψίας για τον Νέζη αλλά τον καταδίκασε σε 5ετή κάθειρξη αλλά με αναστολή μέχρι την έφεση...
Εν ολίγοις αθωώθηκε για τα πάντα όλα ο δωροδοκών Ευάγγελος Μυτιληναίος(είχε απαλλαχθεί προ μηνών με βάση το βούλευμα του συμβουλίου εφετών και για το αδίκημα του ξεπλύματος) και τιμωρήθηκε μόνο δωρολήπτης Νέζης, όχι όμως επειδή δωροδοκήθηκε αλλά για ξέπλυμα !!!
Θυμηθείτε και εδώ:




Αθώωσαν τον Ευάγγελο Μυτιληναίο για την υπόθεση της ΔΕΗ στο Λαύριο

Το Τριμελές Εφετείο Αθήνας αθώωσε τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο από το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που έκρινε ότι δεν υπήρξε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο.

Η υπόθεση αφορούσε έμβασμα ύψους 250.000 ευρώ το οποίο εντοπίστηκε πριν λίγο καιρό στα πλαίσια άλλης δικαστικής έρευνας, από αλλοδαπή εταιρεία συμφερόντων του Ευ. Μυτιληναίου, σε εταιρεία με πραγματικό δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Στέργιο Νέζη.

Το επίδικο έμβασμα σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνδεόταν με την κατακύρωση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του Ε. Μυτιληναίου, του έργου κατασκευής μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο αέριο της ΔΕΗ στο Λαύριο. Το έργο είχε κατακυρωθεί ύστερα από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2003 στη ΜΕΤΚΑ έναντι τιμήματος περίπου 194 εκατ. ευρώ, ενώ το έμβασμα μπήκε στην εταιρεία του Στ. Νέζη το Μάιου του ίδιου έτους.

ΣΤΟ ΣτΕ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ Ο ΣΕΒ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΕΤΙΕΣ !!!

ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ...
Άλλωστε αυτό ζητούσαν επιτακτικά στα διάφορα τραπεζώματα που έκαναν στους τροϊκανούς τα πρώτα χρόνια των μνημονίων !!!



Την ακύρωση της εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας με την οποία προβλέπεται η προσαύξηση του νέου κατώτατου μισθού από 1/2/2019, με βάση την προϋπηρεσία των μισθωτών (τριετίες), ζητά με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο προσφεύγων Σύνδεσμος από την πρώτη στιγμή είχε αμφισβητήσει τη νομιμότητα της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης όσον αφορά το σκέλος των τριετιών, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τους νόμους 4093/2012 και 4172/2013 και ειδικότερα τη διάταξη όπου ο κατώτατος μισθός ορίζεται ως «μοναδιαία αξία (ποσό) αναφοράς».

Η προσφυγή προσδιορίστηκε να συζητηθεί το νέο δικαστικό έτος (8/10/2019) στο Δ΄Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του ΣτΕ Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια τη Σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Παπαδοπούλο.

Ως λόγους ακύρωσης της απόφασης προβάλει ότι αυτή ελήφθη χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί πρώτα η απαραίτητη διαβούλευση με τους φορείς και ότι το σκέλος της ύπαρξης εγκυκλίου (που δεν πήρε ΦΕΚ) και όχι υπουργικής αποφάσεως για τις τριετίες.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πάνω από 12.500 ακίνητα βγάζουν στο σφυρί οι τράπεζες μέχρι το τέλος του 2019, με τις διαδικασίες των πλειστηριασμών να επιταχύνονται δραματικά, καθώς έληξε η εκλογική «εκεχειρία».

Ήδη η σχετική πλατφόρμα των τραπεζών https://www.landea.gr/el όπου αναγράφονται τα στοιχεία των ακινήτων τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, εμπλουτίζεται από χθες με νέα ακίνητα, στοιχείο που αποτελεί ένδειξη κινητοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Μετά το μορατόριουμ, λόγω των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, οι τράπεζες με «ελεύθερα τα χέρια», αλλά και με τις ισχυρές πιέσεις του SSM προχωρούν σε μαζικούς πλειστηριασμούς των ακινήτων, των «κόκκινων» δανειοληπτών, είτε αυτοί είναι φυσικά πρόσωπα, είτε επιχειρήσεις.

Χθες, ο νέος επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Αντρέα Ενρίαδιαμήνυσε στις ελληνικές τράπεζες, στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι οφείλουν να επιταχύνουν τις διαδικασίες ξεκαθαρίσματος του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!!


Έχουμε βαρεθεί να το φωνάζουμε μέσα από τις εκπομπές μας τόσο καιρό...

Ποια κίνητρα προβλέπει ο νέος νόμος – 120 δόσεις για όλες τις εταιρείες και τα φυσικά πρόσωπα

Άμεση εφαρμογή θα έχουν οι αλλαγές στις 120 δόσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με 120 δόσεις για όλους και πάγωμα έως και της μισής οφειλής! Εκτός από την μεγαλύτερη ευκολία εισόδου στην ρύθμιση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα δίδονται και ισχυρά κίνητρα παραμονής εντός της. Μικρότερες δόσεις, «πάγωμα» μεγάλου μέρους της οφειλής και όλα χωρίς να χάνονται οι ευνοϊκές προβλέψεις για κούρεμα τόκων και προσαυξήσεων.

Αναμένεται η ρύθμιση να προσεγγίσει το τραπεζικό μοντέλο και να δίδονται κίνητρα σε όσους ενταχθούν να εξυπηρετούν τη ρύθμιση. Ανάμεσα σε άλλα οι αλλαγές προβλέπουν ευκολότερη είσοδο στη ρύθμιση, μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3% και υπάρχει πρόταση για το μοντέλο «balloon».

Πρόκειται για τραπεζική πρακτική όπου το υπόλοιπο της οφειλής χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το ένα «παγώνει» και το δεύτερο αποπληρώνεται σε δόσεις, ώστε το ποσό της κάθε δόσης να είναι χαμηλό. Στο τέλος των δόσεων, θα υπάρχει δυνατότητα είτε διαγραφής του «παγωμένου» μέρους, είτε νέου «σπασίματος» σε πολλές δόσεις. Πρακτικά, αυτός που πληρώνει κανονικά την ρύθμιση, θα γλιτώσει έως και το 100% της παγωμένης οφειλής, ενώ όσοι χάσουν τη ρύθμιση, τότε θα τους απομείνει όλο το υπόλοιπο και με όλες τις προσαυξήσεις και τόκους που είχαν διαγραφεί κατά την είσοδο σε αυτή.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ "ΜΑΤΙ" ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΑΦΟΥ Ο,ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ
Νέα πλατφόρμα ετοιμάζουν οι τράπεζες με στόχο να «σκανάρουν» τους οφειλέτες που απολαμβάνουν προστασία της πρώτης κατοικίας εν αναμονή του δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.




Με βάση τα τελευταία στοιχεία, στην «ουρά» του Νόμου Κατσέλη βρίσκονται 80.000 κόκκινοι οφειλέτες, οι οποίοι έχουν μπει στο «μάτι» όχι μόνο των τραπεζών, αλλά και των Θεσμών. Επανειλημμένα ο SSM και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν επισημάνει τη δυσλειτουργία του προηγούμενου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας που δημιουργεί πολυετείς αναμονές στα Ειρηνοδικεία προσφέροντας ασυλία σε μεγάλο αριθμό στρατηγικών κακοπληρωτών.

Σε αυτούς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές θα στοχεύει η νέα πλατφόρμα που θα δημιουργήσει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους σε συνεργασία με τις τράπεζες μετά το καλοκαίρι. Το δυνατό «όπλο» που έχουν στη διάθεσή τους είναι ο μηχανισμός της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που ξεκίνησε τη λειτουργία της την 1η Ιουλίου και αντλεί τραπεζικά, οικονομικά, φορολογικά και περιουσιακά στοιχεία για κάθε φορολογούμενο που αιτείται προστασία, αφού θα πρέπει να συναινέσει σε άρση του προσωπικού του απορρήτου.

ΕΠΙΑΣΑΝ ΦΟΡΤΙΟ-ΜΑΜΟΥΘ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ...JP MORGAN !!!

20 ΤΟΝΟΙ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ
Πρόκειται για το πλοίο MSC Gayane, το οποίο ανήκει στην JP Morgan και διαχειριζόταν η εταιρεία Mediterranean Shipping, με έδρα την Ελβετία.





Φορτίο κοκαΐνης - μαμούθ βρέθηκε σε πλοίο ιδιοκτησίας της JP Morgan!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, οι αμερικανικές τελωνειακές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση εμπορικού πλοίου στο οποίο εντόπισαν 20 τόνους κοκαΐνης, συνολικής αξίας άνω των 1,2 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για το πλοίο MSC Gayane, το οποίο ανήκει στην JP Morgan και διαχειριζόταν η εταιρεία Mediterranean Shipping, με έδρα την Ελβετία. Η επιχείρηση κατάσχεσης του φορτίου – μαμούθ συνιστά μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της αμερικανικής δίωξης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η JP Morgan δεν φαίνεται να έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση της εμπορίας ναρκωτικών αν και το γραφείο Τύπου της ήταν ιδιαίτερα φειδωλό στα αιτήματα δημοσιογράφων για δηλώσεις αναφορικά με το περιστατικό.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ: ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ !!!

ΗΔΗ ΟΙ ΜΕΡΚΕΛ+ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ
Κατά τ' άλλα ευτυχώς που βγήκαμε από τα μνημόνια...


Σύσκεψη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις δεσμεύσεις από την 3η αξιολόγηση που εκκρεμούν έχει προγραμματιστεί για σήμερα 11 Ιουλίου στο μέγαρο Μαξίμου, η πρώτη που θα πραγματοποιήσει το οικονομικό επιτελείο υπό τον πρωθυπουργό.

Κατά τις πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη θα εξεταστούν λεπτομέρειες, σε συνάρτηση με το κόστος των μέτρων που φτάνει τα 6 δισ. ευρώ, για τη μείωση από το 2020 του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μεσαίες ιδιοκτησίες αλλά και του εισαγωγικού συντελεστή φορολόγησης από το 22% στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Ακόμη θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν τη σταδιακή μείωση, σε ορίζοντα τετραετίας, των συντελεστών του ΦΠΑ αλλά και διορθωτικές κινήσεις στις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία περισσότεροι από 170.550 οφειλέτες έχουν μέχρι στιγμής υπαχθεί στις 120 δόσεις της εφορίας ρυθμίζοντας χρέη 1,478 δισ. ευρώ με τις εισπράξεις για τον προϋπολογισμό να διαμορφώνονται σε περίπου 120 εκατ. ευρώ.
Πρέπει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιχειρεί από χθες να ανοίξει νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει το πράσινο φως για την κατάθεση του νομοσχεδίου προτείνοντας λύσεις ή ακόμη και ισοδύναμα που θα χρηματοδοτήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης.

Η ΜΟΝΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ...ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ !!!




Θα ορισθεί μέγιστος αριθμός τέτοιων μισθώσεων ακινήτων ανά περιοχή - Αλλαγές και στη φορολόγηση


Τάξη στην ανεξέλεγχτη χρήση της πλατφόρμα Airbnb, θεσπίζοντας κανόνες, θέλει να βάλει η νέα ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και συγκεκριμένα ο νέος υπουργός Χάρης Θεοχάρης.

Το νέο πλαίσο που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα στοχεύει στην οριοθέτηση μέγιστου αριθμού τέτοιων μισθώσεων ακινήτων ανά περιοχή αλλά και στην δίκαιη φορολόγησή τους. Έτσι θεωρείται ότι θα περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη λειτουργεία της πλατφόρμας, όπως η απουσία διαθέσιμων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων για οικογένειες αλλά και η ραγδαία αύξηση αύξηση των ενοικίων.

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ: ΠΡΟΣ ΑΘΩΩΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS !!!

ΕΝΩ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΚΑΘΩΣ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΟΣΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ "ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ η αλλαγή αυτή θα έχει σημαντικές επιπτώσεις όπως το κλείσιμο τρεχουσών ερευνών και διώξεων που σχετίζονται με τη διαφθορά, αλλά και να παρεμποδίσει ενδεχομένως τη διεθνή συνεργασία σε μελλοντικές υποθέσεις διαφθοράς !!!



Ο «Τιτανικός» της Δικαιοσύνης το σκάνδαλο Siemens

Πολύκροτο και πολυδιαφημισμένο το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Siemens.Με φερόμενες μίζες εκατομμυρίων, αποδράσεις κατηγορουμένων, προφυλακίσεις και 14 χρόνια να «σέρνεται» σε ανακριτικά γραφεία και δικαστικές αίθουσες.

Ο επίλογος στη βασική δίκη για τα«μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού (τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ) φαίνεται να έρχεται με τον πλέον ανατρεπτικό τρόπο.

Έγκριτοι νομικοί μιλούν για έναν επερχόμενο «Τιτανικό» της Δικαιοσύνης. Υποστηρίζουν ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας καθιστά μονόδρομο τον ξαφνικό θάνατο μίας εκ των σοβαροτέρων υποθέσεων διαφθοράς που απασχόλησε τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα.

Η εφαρμογή των νέων διατάξεων -λένε- μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου και την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Σε ένα δικαστικό «ναυάγιο» δηλαδή του «σκανδάλου» της Siemens.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Ιουλίου, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα αναπτύξει τη νέα πρόταση της, με βάσει τις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που μετατρέπουν κακουργήματα σε πλημμελήματα και περιορίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους μόνο σε εκείνους που ανήκουν στο στενό δημόσιο τομέα.


ΤΡΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΧΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Το οποίο όμως αν και έχει κατατεθεί στην DG Comp από τον Φεβρουάριο περίπου, ακόμα εκκρεμεί η έγκριση του...

Τι γράφει το capital.gr :

Πλήρη επίγνωση του επείγοντος να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τις τράπεζες, ώστε αυτές να μπορέσουν να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους και να απελευθερώσουν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Οικονομίας, έχει η νέα κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, πρώτη προτεραιότητά της φαίνεται πως είναι η προώθηση της πρότασης του ΤΧΣ για τη μείωση των NPLs, η οποία έχει υποβληθεί στην DGComp και εκκρεμεί η έγκρισή της. Ζητούμενο φαίνεται πως είναι το "πράσινο φως" να δοθεί πριν από τις αλλαγές σε επίπεδο κορυφής της Κομισιόν και το ελληνικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει την πρόταση μέσα στον Αύγουστο.

Με αυτό το χρονοδιάγραμμα, η πρόταση του ΤΧΣ θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσα στο δ΄ τρίμηνο του έτους, δεδομένου ότι θα πρέπει να έχει υπάρξει προηγουμένως η κατάλληλη "μαγιά", δηλαδή η πρώτη τιτλοποίηση NPLs (πρόκειται για το project Pillar της Eurobank που αφορά στην τιτλοποίηση στεγαστικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 2 δις. ευρώ).

Το σχέδιο του ΤΧΣ προβλέπει τη μεταφορά 15 - 20 δισ. ευρώ "κόκκινων" δανείων σε Εταιρία Ειδικού Σκοπού (Asset Protection Scheme). Τα δάνεια θα τιτλοποιηθούν για να πουληθούν σε επενδυτές, συνοδευόμενα από κρατικές εγγυήσεις. Μέσω αυτών, το Δημόσιο θα εγγυάται το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς μεταξύ των προβλέψεων που καλύπτουν τα δάνεια και της τιμής αγοράς στην οποία θα αγοραστούν, προκειμένου να περιοριστεί δραστικά η ζημιά για τις τράπεζες.

Το Δημόσιο θα παράσχει εγγύηση μόνο στο κομμάτι των senior ομολόγων, εφόσον αυτά έχουν λάβει την απαιτούμενη βαθμίδα πιστοληπτικής αξιολόγησης από έναν ή δύο ανεξάρτητους οίκους (σημειώνεται ότι η επενδυτική βαθμίδα υφίστατο στην περίπτωση της Ιταλίας όπου εφαρμόστηκε το μοντέλο στο οποίο βασίζεται η πρόταση του ΤΧΣ). Σε αντάλλαγμα για την παροχή εγγύησης, το SPV (δηλαδή η "bad bank” των τραπεζών) θα καταβάλει στο Δημόσιο, με τη μορφή κουπονιού, ασφάλιστρο κινδύνου, ώστε η εγγύηση να μην θεωρηθεί κρατική ενίσχυση.

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι το κόστος (επιτόκιο) της κρατικής εγγύησης για τις τράπεζες θα διαμορφώνεται κλιμακωτά, έτσι ώστε να καθίσταται απαγορευτικό για τη διακράτηση των senior ομολόγων από τις τράπεζες μετά το τρίτο – τέταρτο έτος της τιτλοποίησης και της μεταφοράς των NPLs στο SPV. Και αυτό διότι στόχος του σχήματος δεν είναι να δημιουργηθεί για τις τράπεζες ένα μόνιμο στοιχείο του ενεργητικού των τραπεζών με εγγύηση του Δημοσίου.

"ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ" ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

ΕΜΜΕΣΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΝΕΙΡΑ ΤΡΕΛΑ" ΓΙΑ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ
Κατά τ΄άλλα ευτυχώς που βγήκαμε από τα μνημόνια...


Μεγάλη προσοχή στο δημοσιονομικό μίγμα που θα εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το 2020 δίνουν οι θεσμοί, οι οποίοι θεωρούν πως δεν θα πρέπει να υπάρξουν βεβιασμένες κινήσεις στο μέτωπο της φορολογίας, αλλά προσεκτικές παρεμβάσεις μετά από διαβούλευση.

Το μήνυμα αυτό θα εκπέμψει άλλωστε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος άλλωστε μετά το Eurogroup της Δευτέρας ανέφερε πως περιμένει να ακούσει τα σχέδια της κυβέρνησης για τη φορολογία.

Η μη μείωση του αφορολογήτου από τις αρχές του επόμενου έτους είναι ο βασικός λόγος που οι δημοσιονομικές προβολές γίνονται πιο σύνθετες. Πρέπει να σημειωθεί πως η Νέα Δημοκρατία είχε πρώτη εισηγηθεί τη μη μείωση του αφορολογήτου από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Κατά τους θεσμούς, η μη εφαρμογή της προνομοθετημένης από το Μάρτιο του 2017 μεταρρύθμισης σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ο προβλεπόμενος δημοσιονομικός χώρος ύψους 1% του ΑΕΠ για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που θα ενισχσύουν την ανάπτυξη. Στη βάση αυτή, από τις προβολές των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων έχει ήδη προκύψει πως η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου 3,5% του ΑΕΠ σε διαρθρωτικούς όρους το 2020 είναι επισφαλής.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ SSM ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Το πως μοίραζαν οι τράπεζες αφειδώς θαλασσοδάνεια επί χρόνια, θα το ψάξει καθόλου ;;;

Τα κριτήρια με α οποία οι τράπεζες χορηγούν δάνεια μπαίνουν στο μικροσκόπιο του SSM, του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Μέχρι πρότινος, η δράση του SSM επικεντρώνεται σε τρεις άξονες: τη γενική καθοδήγηση των εποπτευόμενων (συστημικών) τραπεζών της Ευρωζώνης, την παρακολούθηση των προβλέψεων που καταρτίζουν οι τράπεζες επί του δανειακού τους χαρτοφυλακίου και την παροχή συστάσεων για την απομείωση των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στις αρμοδιότητες της Τραπεζικής Εποπτείας προστίθεται πλέον και η αξιολόγηση των πιστοδοτικών κριτηρίων των ευρωπαϊκών τραπεζών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 150€ !!!




Νέα δημοπρασία οχημάτων θα διενεργήσει την Πέμπτη 11 Ιουλίου η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού - ΔΔΔΥ (πρώην ΟΔΔΥ) στη Θεσσαλονίκη, με την εκποίηση συνολικά 122 αυτοκινήτων και τις τιμές εκκίνησης να ξεκινούν μόλις από τα 150 ευρώ.

Στον κατάλογο με τα οχήματα που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω θα δείτε αυτοκίνητα που ξεκινούν από 150 ευρώ. Μπορείτε να δείτε Jaguar και Mercedes με 1.200 ευρώ.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα του Εντευκτηρίου Συνταξιούχων του Ο.Λ.Θ., στον πρώτο προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης δίπλα στην Αποθήκη Δ΄.

Στην αίθουσα θα διεξαχθεί προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να πουληθούν το καθένα χωριστά, τα παρακάτω επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα για κυκλοφορία, οχήματα για διάλυση άνω των 3,5tn και Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) των Τελωνείων:

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!



Έχουν παραδόξως σταματήσει οι συζητήσεις σχετικά με το εάν το δημόσιο χρέος μας είναι βιώσιμο ή μη – ενώ δεν έχουν ξεκινήσει ποτέ αντίστοιχες, όσον αφορά το κόκκινο ιδιωτικό. Το μόνο που συζητείται είναι η ανακεφαλαίωση για πολλοστή φορά των τραπεζών – ελπίζοντας να είναι κακόβουλες διαδόσεις οι αναφορές στη χρήση του μαξιλαριού των 25 δις € της προηγούμενης κυβέρνησης με την αντικατάσταση τους από μία πιστοληπτική γραμμή στήριξης ή στο «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων. Εν τούτοις, γνωρίζοντας πως όταν δεν χρεοκοπεί επίσημα ένα κράτος, χρεοκοπούν οι Πολίτες του, τίποτα δεν είναι απίθανο – ενώ το σίγουρο είναι το ότι, θα συνεχιστεί η σταδιακή κλοπή των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων.


Επικαιρότητα
«Οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, το Μάιο του 2019 αυξήθηκαν κατά 3% – χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά 14,7%. Ανάλογη είναι η εικόνα και στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου του 2019, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,9% – χωρίς τα πετρελαιοειδή κατά 6,5%.

Αυξητικά κινήθηκαν όμως και οι εισαγωγές το Μάιο του 2019, καθώς ενισχύθηκαν κατά 20,1% – εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών αυξήθηκαν κατά 14,7%. Οι εισαγωγές στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2019 αυξήθηκαν κατά 8,9% – ενώ εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 9,2%.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε το Μάιο του 2019 κατά 56% – ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 25%. Στο πρώτο πεντάμηνο του 2019 το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 16,5% – όταν χωρίς τα πετρελαιοειδή, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 12,7%«.

Εισαγωγικά, με κριτήριο τα παραπάνω μεγέθη, στα οποία θα έπρεπε να προσθέσουμε την πτώση του χρηματιστηρίου σήμερα πάνω από 4% (-6% σε δύο ημέρες, -12,1% οι τράπεζες), η Ελλάδα δεν πηγαίνει καθόλου καλά – σημειώνοντας πως η ισχυρή άνοδος των εισαγωγών σημαίνει πτώση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, η οποία αποτελεί μία πολύ κακή είδηση για τους μισθούς των εργαζομένων, για τις επενδύσεις και για το ρυθμό ανάπτυξης που είχε ήδη περιορισθεί το Μάρτιο στο 1,3%. Επομένως κάτω από το μέσο επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας (περί το 1,67%) – γεγονός που συνεπάγεται πως το δημόσιο χρέος μας θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!




Οι δανειστές θέλουν συγχωνεύσεις… τραπεζών

Εκτός Ελλάδος σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη υπάρχει βαθιά πεποίθηση ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη τραπεζικά σχήματα… Εδώ και καιρό… Μάλιστα, η στήλη σας έχει ενημερώσει εδώ και μήνες ότι σε ένα από τα Eurogroup του Φθινοπώρου του `18 υπήρχε στο επίπεδο των συμβούλων των υπουργών και σχετική λίστα με τις τράπεζες που πρέπει να συγχωνευθούν με άλλη ανά χώρα και διακρατικά…

Μου μετέφεραν ότι υπέρ των συγχωνεύσεων – με σικ και διπλωματικό τρόπο και λόγο, αντίστοιχα – τάχθηκε υψηλόβαθμος αξιωματούχος…

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΕΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !!!

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ BUNDESTAG
Το μπαλάκι πλέον πηγαίνει στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ...




Γνωμοδότηση επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου / Bundestag αμφισβητεί την απόρριψη των ελληνικών απαιτήσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου από τη γερμανική κυβέρνηση.

«Η θέση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας είναι εύλογη κατά το Διεθνές Δίκαιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεσμευτική» σύμφωνα με νέα γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Bundestag, η οποία εξεδόθη έπειτα από αίτημα του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και περιήλθε στη γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδησεων (dpa), σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung.

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ "ΣΦΑΓΗΣ" ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ: ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ & ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ
Ήδη προαναγγέλλονται αυξήσεις στα τιμολόγια και μείωση μισθολογικού κόστους με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ή εθελουσία !!!



Τι γράφει το mononews.gr :


Η μείωση του λειτουργικού της κόστους της ΔΕΗ με γενναίες κινήσεις, ο περιορισμός των ληξιπρόθεσμων και εξασφάλιση νέων ροών εσόδων είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις κατευθύνσεις που θα κινηθούν τα πρώτα μέτρα εξπρές στα οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Ενέργειας για τη διάσωση της ΔΕΗ.

Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η εφαρμογή ενός πολύ πιο αυστηρού πλαισίου από το σημερινό για τους δεκάδες χιλιάδες στρατηγικούς κακοπληρωτές, αφού όπως λέγεται, η αύξηση των τιμολογίων, που παραμένει πάνω στο τραπέζι αλλά όχι άμεσα, δεν θα οδηγούσε παρά στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων, αν πρώτα δεν έχουν ληφθεί μέτρα για τον περιορισμό τους.
Ταυτόχρονα σχεδιάζεται ένα πιο αυστηρό, σχέδιο αναδιάρθρωσης και μείωσης του μισθολογικού κόστους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ διαθέτει στο μισθολόγιό της 16.747 εργαζόμενους και το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 790,5 εκατ ευρώ, και ο περιορισμός του θα μπορούσε να μειώσει τη μαύρη τρύπα της επιχείρησης.Για τον περιορισμό του κόστους της επιχείρησης θα επιστρατευθεί το πλάνο της McKinsey, που πρότεινε ένα νέο οργανόγραμμα, μετακινήσεις προσωπικού, πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ίσως και εθελούσια με παροχή κινήτρων, ώστε η εταιρεία να αποκτήσει μέγεθος και ευελιξία ικανό να ανταγωνιστεί στη νέα απαιτητική αγορά που έχει διαμορφωθεί.

Πάντα με στόχο την εξασφάλιση εσόδων, τα σχέδια που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ενέργειας, περιλαμβάνουν και τη μίσθωση «πακέτων» παραχωρήσεων υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες, στα οποία θα περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοί τους, επιτυγχάνοντας έτσι με μια κίνηση δύο στόχους: μείωση κόστους και νέα έσοδα χωρίς η επιχείρηση να χάνει σημαντικά περιουσιακά της στοιχεία.

ΠΟΤΕ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Προσοχή η νέα ημερομηνία διενέργειας του πλειστηριασμού δεν κοινοποιείται στον οφειλέτη

Είναι πλέον γνωστό ότι η διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων έχει κορυφωθεί τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Δικονομία και συγκεκριμένα το άρθρο 959 παρ. 8 ΚΠολΔ, ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για ακίνητα δεν μπορεί να γίνει από 1η έως 31 Αυγούστου, καθώς και την προηγούμενη και την επόμενη εβδομάδα της ημέρας των εκλογών για την ανάδειξη βουλευτών, αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ευρωβουλευτών) και Οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δημοτικές και περιφερειακές εκλογές). Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για της επαναληπτικές εκλογές και μόνο για τις περιφέρειες που διεξάγονται τέτοιες.

Με δεδομένη την διαδοχική προσφυγή στις κάλπες το τελευταίο διάστημα, τόσο στις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαϊου 2019, όσο και στις επαναληπτικές Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019, για τις περιφέρειες όπου αυτές έλαβαν χώρα, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όλοι οι ορισθέντες για την προηγούμενη και την επόμενη εβδομάδα των ως άνω ημερομηνιών πλειστηριασμοί ακινήτων με ηλεκτρονικά μέσα δεν διενεργήθηκαν.

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ασφυκτικές πιέσεις με βασικά "εργαλεία" το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων & τους πλειστηριασμούς - Πιέσεις για να παραδώσουν οι τράπεζες στα funds τα ακίνητα που αρπάζουν στους πλειστηριασμούς

Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Πιέζουν, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, οι θεσμοί για την άμεση υιοθέτηση συστημικής λύσης για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων, καθώς οι στόχοι που έχουν τεθεί από τις τράπεζες κρίνονται φιλόδοξοι αλλά ανεπαρκείς.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ακόμη και αν πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει τα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι το τέλος του 2021, το απόθεμα των κόκκινων δανείων θα παραμείνει πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σε κάθε περίπτωση, η μείωση των κόκκινων δανείων κατά 54 δισ. ευρώ κρίνεται από μόνη της ως ένας πολύ φιλόδοξος στόχος. Όμως ακόμη και μετά τη μείωση αυτή το ποσοστό των κόκκινων δανείων θα κυμαίνεται στο 19%, όταν ήδη ο μέσος όρος στην Ε.Ε έχει υποχωρήσει στο 3,8%.

Για τον λόγο αυτό οι ίδιες πηγές κρίνουν ότι είναι ανάγκη να επισπευσθούν τα συστημικά εργαλεία που έχουν προταθεί από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος (Ιταλικό μοντέλο) για ταχύτερη διεκπεραίωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

BRAIN DRAIN: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΕΡΓΙΑ & ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ !!!


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΕΣ+ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΕΝΡΙΑ !!!



Ο SSM θα ζητήσει επιτακτικά τη μείωση των κόκκινων δανείων με κάθε μέσο.... δλδ με ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ και ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ FUNDS !!!

Οι εκλογές τελείωσαν. Η νέα κυβέρνηση με το που ορκίστηκε μπαίνει αμέσως στα δύσκολα. Άλλωστε χρόνος δεν υπάρχει. Παλιότερα, πριν η Ελλάδα γνωρίσει τα μνημόνια, οι νικητές των εκλογών είχαν «χρόνο» να πανηγυρίσουν. Πλέον, αυτό δεν υφίσταται. Άλλωστε, όποιος παρακολούθησε το βράδυ των εκλογών, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (ακόμη κι αν προέρχεται από άλλους ιδεολογικούς χώρους) θα διαπίστωσε ότι υπήρχε μια ταπεινότητα και μετριοπάθεια στις εκφράσεις και αντιδράσεις τους, μολονότι πέτυχαν μια ευρεία και καθαρή νίκη έναντι του Σύριζα, δείγμα ότι έχουν επίγνωση της σκληρής δουλειάς που τους περιμένει.

Στις 17:30 σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντιέται με τον επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία. Στο επίκεντρο της συζήτησης τους θα βρεθούν τα εξής:
Πλειστηριασμοί και κόκκινα δάνεια, stress tests και τιτλοποιήσεις, αλλά και μακροοικονομικά στοιχεία που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο διαχείρισης των τραπεζικών θεμάτων από τους θεσμούς


Η ΚΙΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ LIBRA !!!




Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, σύμφωνα με τη South China Morning Post, άρχισε να σχεδιάζει το δικό της ψηφιακό νόμισμα

Στο χθεσινό άρθρο αναφερθήκαμε στους κινδύνους και στις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα κράτη, αλλά και ολόκληρο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας της δημιουργίας του Libra από τη Facebook. Ωστόσο τα μεγάλα κράτη δεν περιμένουν παθητικά την επέλαση του νέου κρυπτονομίσματος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας τους. Έχει σημάνει συναγερμός και προετοιμάζονται πυρετωδώς για την αντιμετώπισή του.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, σύμφωνα με τη South China Morning Post, άρχισε να σχεδιάζει το δικό της ψηφιακό νόμισμα. Ο Wang Xin, διευθυντής του γραφείου έρευνας της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBoC), ισχυρίστηκε πως αν το Libra χρησιμοποιηθεί για διασυνοριακές πληρωμές, θα ασκήσει μεγάλη επιρροή στη νομισματική πολιτική της χώρας του.

Ο Wang ανέφερε ότι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους ψηφιακό νόμισμα και για έναν επιπλέον λόγο. Φοβούνται πως το Libra θα αποτελέσει τον Δούρειο Ίππο του δολαρίου. Εάν συνδεθεί στενά με το δολάριο, τότε οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν ανυπολόγιστη δύναμη, προκαλώντας μια σειρά από οικονομικές και πολιτικές συνέπειες. Από ό,τι έχει αποκαλύψει η Facebook για το Libra μέχρι τώρα, όχι μόνο θα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς των ΗΠΑ, αλλά και στην κάλυψή του σε εθνικά νομίσματα, το δολάριο έχει θεμελιώδη ρόλο.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!




"Υπάρχουν άρθρα του Ποινικού Κώδικα που θα αλλάξουν άμεσα"

Τα κορυφαία ζητήματα και τις προτεραιότητες για τη Δικαιοσύνη περιέγραψε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Το ζήτημα της Δικαιοσύνης είναι «από τα κορυφαία ζητήματα», το οποίο έθεσε «πολύ ψηλά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ο κ. Τσιάρας μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Αναφέρθηκε στους στόχους της νέας κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «επαναφορά στην κανονικότητα ζητημάτων που δίχασαν την κοινή γνώμη» και για «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

ΙΤΑΛΙΑ: ΜΕ ΔΑΚΤΥΛΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ !!!



Έτοιμος είναι στην Ιταλία ο κανονισμός που προβλέπεται στη νέα νομοθεσία για τη δημόσια διοίκηση και αφορά την αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων για να διαπιστώνεται εάν οι υπάλληλοι των δημοσίων υπηρεσιών προσέρχονται στην εργασία τους. 

Ήδη από χθες, ο κανονισμός έχει διαβιβασθεί στην αρμόδια επιτροπή προσωπικών δεδομένων για να εξακριβωθεί η συνταγματικότητά του και αναμένεται πως θα κατατεθεί για έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Είμαι ευτυχής που ένας νόμος προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών, τις νέες υποδομές σε στρατηγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, βοήθεια προς τις διευθύνσεις που έχουν ανάγκη και μία επιτέλους αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση των απουσιών από την εργασία. Έως σήμερα, είναι γεγονός, τη γλιτώνανε πολλοί. Σήμερα με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη βιντεοπαρακολούθηση θα αποτρέπουμε το φαινόμενο αυτό. Τελείωσε η εποχή της εξαπάτησης», ανακοίνωσε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ BANKIA: ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!!

ΒΡΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ BANKIA ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ
Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας (Audiencia Nacional) απέρριψε χθες το αίτημα της διευθύντριας του ΔΝΤ (και επόμενης διοικητού της ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ να αναβληθεί έως τις 16 Αυγούστου η κατάθεσή της για τη σκανδαλώδη υπόθεση της τράπεζας Bankia στο Χρηματιστήριο.




Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας (Audiencia Nacional) απέρριψε χθες το αίτημα της διευθύντριας του ΔΝΤ (και επόμενης διοικητού της ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ να αναβληθεί έως τις 16 Αυγούστου η κατάθεσή της για τη σκανδαλώδη υπόθεση της τράπεζας Bankia στο Χρηματιστήριο.

Μολονότι, η Λαγκάρντ είχε λάβει από τις 25 Ιουνίου σχετικό ερωτηματολόγιο για το κατηγορητήριο που έχει συντάξει η διατραπεζική επιτροπή CIC, η ίδια ενημέρωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα πως το είχε παραλάβει σε κακή κατάσταση και ζήτησε αναβολή για να απαντήσει έως τις 16 Αυγούστου. Πρακτικά, εάν γινόταν αυτή η παραχώρηση, η απάντηση ντε φάκτο θα έπαιρνε αναβολή για τον Σεπτέμβριο, μιας και τον Αύγουστο κλείνουν τα ισπανικά δικαστήρια.

Εξ αυτού ορμώμενη, η αρμόδια πρόεδρος του 4ου τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου Άνχελα Μουρίλιο απέρριψε το αίτημα, ζητώντας να περαιωθεί η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου εντός του Ιουλίου, ώστε μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο η σύνταξη των τελικών συμπερασμάτων.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΟΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :


Πωλήσεις στα επίπεδα των 360 εκατ. ευρώ αντί 1,4 δισ. ευρώ , ζημιές ύψους 136 εκατ. ευρώ αντί κερδών 220 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 90 εκατ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ.

Αυτή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ενοποιημένη εικόνα της Folli Follie που αποτυπώνεται στις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2017, οι οποίες θεωρούνται κομβικής σημασίας για τη διάσωση της αμαρτωλής εταιρείας.

Τα παραπάνω νούμερα είναι μειωμένα στο 1/3, σε σχέση με αυτά που παρουσίαζε η Folli πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου που συγκλόνισε την ελληνική αγορά.

Η δραστηριότητα της εταιρείας στην Ασία με τις δεκάδες θυγατρικές (περίπου 30) δεν αναγνωρίζεται καθόλου στον αναμορφωμένο ισολογισμό, -λογίζεται σχεδόν ως ανύπαρκτη- ενώ σημαντική απομείωση έχουν υποστεί και οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 7,4 ΔΙΣ & ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ 18.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

ΣΧΕΔΙΟ "ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ" ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ...
Εργαζόμενοι άρχισαν να κλαίνε όταν τους ανακοίνωσαν τι θα συμβεί, ενώ ορισμένοι κλήθηκαν να καθαρίσουν τα γραφεία τους καθώς απολύθηκαν !!!



Με απολύσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για την Deutsche Bank, η διοίκηση της οποίας έθεσε σε εφαρμογή ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών 18.000 θέσεων εργασίας, σε βάθος τριετίας, στο πλαίσιο «επανίδρυσης» της τράπεζας.

Το πρόγραμμα περικοπών αγγίζει τα 7,4 δισ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να οδηγήσει τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σε μια ακόμα ετήσια χρήση με ζημίες.

Το προσωπικό στα γραφεία στην Ασία και στο Σίτι του Λονδίνου ενημερώθηκε για το πρόγραμμα της τράπεζας. Οι τραπεζίτες στο Χονγκ Κονγκ και το Σίδνει ενημερώθηκαν ότι απολύονται, λίγες ώρες αφότου ο CEO της τράπεζας, Κρίστιαν Ζέβινγκ αποκάλυψε τα σχέδια αναδιάρθρωσης. Θλιβερή είναι η ατμόσφαιρα και στο Τόκιο.

Στο Λονδίνο, ορισμένοι εγκατέλειψαν τα γραφεία τους με δάκρυα, σύμφωνα με τον Guardian, όταν έμαθαν τι σημαίνει το πρόγραμμα περικοπών. Άλλοι αναφέρουν ότι τους είπαν να αδειάσουν το γραφείο τους. Μέχρι στιγμής, λίγα άτομα μίλησαν στα Μέσα ενημέρωσης.

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΑΑΔΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!



Θα ελεγχθούν εξονυχιστικά και οι αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς(μέσω χρυσής βίζας+πλειστηριασμών) ως προς το πόθεν έσχες ;;;

Συμβολαιογράφοι, φύλακες μεταγραφών και προϊστάμενοι κτηματολογικών γραφείων μπαίνουν στο μάτι των ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Με τις αγοραπωλησίες ακινήτων να έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή να διενεργηθούν τουλάχιστον 120 έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ακίνητα αυτά που αλλάζουν χέρια συνοδεύονται και από το απαραίτητο πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ.

Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό είναι υποχρεωτικό για κάθε μεταβίβαση ή πλειστηριασμό ακινήτου και πιστοποιεί ότι το ίδιο ακίνητο περιλαμβάνεται στη δήλωση ΕΝΦΙΑ, καθώς και ότι ο φορολογούμενος έχει καταβάλει ή νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για το συγκεκριμένο ακίνητο και έχει καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, έχει ρυθμιστεί ή νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για τα υπόλοιπα ακίνητα, για τα οποία είναι υπόχρεος για τα πέντε προηγούμενα έτη.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

ΠΟΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝ !!!




ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Εκτός ποινικών διώξεων για μη καταβολή χρεών άνω των 100.000 ευρώ προς το Δημόσιο τίθενται περιπτώσεις φορολογουμένων στους οποίους έχουν καταλογιστεί διαφυγόντα ποσά φόρου εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ ανά φορολογική χρήση.

Επίσης διαφυγόντα ποσά ΦΠΑ άνω των 50.000 ευρώ ανά φορολογική χρήση, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ, καθόσον για τα φορολογικά αυτά αδικήματα προβλέπονται ήδη ποινικές διώξεις και κυρώσεις.

Επιπλέον, δεν θα διώκονται ποινικά για μη καταβολή χρεών άνω των 100.000 ευρώ προς το Δημόσιο όσοι φορολογούμενοι έχουν διαπράξει αδικήματα φοροδιαφυγής που αφορούν στην αποφυγή της καταβολής λοιπών φόρων ύψους άνω των 100.000 ευρώ ανά φορολογική χρήση, δεδομένου ότι και γι’ αυτά τα αδικήματα προβλέπονται ήδη ποινικές διώξεις και κυρώσεις.

Εκτός ποινικών διώξεων τίθενται εξάλλου και οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει χρέη προς το Δημόσιο άνω των 100.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από χρηματικές ποινές που τους επιβλήθηκαν από ποινικά δικαστήρια.

Νέο καθεστώς

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΤΩΝ FUNDS, ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι μεταδίδει χαρακτηριστικά το cnn.gr :


Αυξάνεται η ισχύς των διαχειριστών «κόκκινων» δανείων

Μπορεί η λύση της δημιουργίας μιας «κακής τράπεζας» για όλο το τραπεζικό σύστημα να απορρίφθηκε στα πρώτα χρόνια της κρίσης, ωστόσο πλέον τα πράγματα κινούνται προς παρόμοιες λύσεις.

Οι συμφωνίες που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων θα οδηγήσουν εν τέλει στη συγκέντρωση του μεγαλύτερου μέρους των επισφαλειών υπό τον διαχειριστικό έλεγχο δύο ή το πολύ τριών εταιρειών.

Με τον τρόπο αυτόν μέσα στο 2020 αναμένεται η διαχείριση της συντριπτικής πλειονότητας των «κόκκινων» δανείων, τόσο αυτών που θα έχουν πουληθεί ή τιτλοποιηθεί, όσο και εκείνων που θα παραμείνουν εντός τραπεζικών ισολογισμών, να περάσει στα χέρια λίγων ανεξάρτητων εταιρειών.

Μπορεί να μην μιλάμε λοιπόν για μία κεντρική «κακή τράπεζα», ωστόσο επιτυγχάνεται ο στόχος της συγκέντρωσης των επισφαλειών στον έλεγχο λίγων διαχειριστών.

Παράλληλα, οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου θα επιχειρήσουν την επέκταση και σε άλλους τομείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθυστερήσεων και αναζητούν εξειδικευμένες λύσεις.

GDPR: ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 200.000.000€ ΣΤΗΝ BRITISH AIRWAYS !!!




Για διαρροή προσωπικών δεδομένων των πελατών της

Μετά από εκτεταμένες έρευνες, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου (ICO) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιβάλει πρόστιμο ύψους 183,39 εκατ. λιρών (περίπου 204 εκατ.ευρώ) για παραβάσεις του Κανονισμού για την προστασία δεδομένων (GDPR).

Το πρόστιμο αφορά σε περιστατικό παραβίασης δεδομένων στον κυβερνοχώρο, για το οποίο η ICO από την British Airways τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το περιστατικό αυτό αφορούσε εν μέρει στην εκτροπή των επισκεπτών της ιστοσελίδας της British Airways προς ιστότοπο που σχετιζόταν με απάτες.

Μέσω αυτού του ιστότοπου, τα στοιχεία των πελατών της British Airways κατέληξαν στα χέρια κακόβουλων τρίτων, με τα προσωπικά δεδομένα περίπου 500.000 πελατών της BA να διαρρέουν στο περιστατικό, το οποίο πιστεύεται ότι ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018.

Η έρευνα της ICO διαπίστωσε ότι οι ανεπαρκείς ρυθμίσεις ασφαλείας της ιστοσελίδας στην εταιρεία, έθεταν σε κίνδυνο διάφορες πληροφορίες όπως στοιχεία σύνδεσης, κάρτες πληρωμών και λεπτομέρειες κράτησης ταξιδιού, καθώς και πληροφορίες σχετικά με το όνομα και τη διεύθυνση.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ !!!



ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΗΔΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η μόνη σίγουρη ανάπτυξη που θα έρθει στη χώρα από το φθινόπωρο, είναι αυτή των πλειστηριασμών...

Τι γράφει το bankingnews.gr :

Δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος επιτυχημένη τη διαδικασία των πλειστηριασμών παρά τις μεταβολές που διέπουν τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και τον τρόπο που αυτή διεξάγεται.

Τα στοιχεία καταμαρτυρούν πως αν και τα πράγματα δείχνουν καλύτερα από το παρελθόν, εν τούτοις απέχουν πολύ από αυτό που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως "επιτυχία" επί της διαδικασίας. Ετσι παρά τους συχνά πηγαίους τίτλους στον Τύπο για τα κοράκια και για το πογκρόμ των δημοπρασιών και κυρίως για τα χιλιάδες σπίτια που αλλάζουν χέρια τα πραγματικά στοιχεία που θα τεθούν υπόψη και του SSM προς συζήτηση απέχουν από το να καταγράψουν μεγέθη υψηλά ή έστω και φυσιολογικά με δεδομένα τα ποσοστά των κόκκινων δανείων..

To 5,44% των ακινήτων από τους πλειστηριασμούς που σχεδιάστηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2019 κατέληξε σε χέρια τρίτων ενώ επιτυχώς διεξήχθη το 24% των προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Από τους επιτυχημένους πλειστηριασμούς της συγκεκριμένης περιόδου, δηλαδή από εκείνους κατά τους οποίους το ακίνητο άλλαξε χέρια, περίπου το 77% των ακινήτων αυτών φαίνεται πως κατέληξαν στις τράπεζες. Και μάλιστα τούτο θεωρείται σχετική επιτυχία καθώς στο πρόσφατο παρελθόν το συγκεκριμένο ποσοστό ανερχόταν στο 95% - όταν ξεκίνησε η διαδικασία των πλειστηριασμών- για να υποχωρήσει στο 85% και να καταλήξει στο παραπάνω ποσοστό δηλαδή κάτω από 80%.

Σε 538 ανέρχονται οι ιδιοκτησίες (εταιρικές και ιδιωτικές) που κατέληξαν σε τρίτους το α' εξάμηνο του έτους και σε 1808 αυτές που κατέληξαν τελικώς στις τράπεζες.
Οι τράπεζες πλέον δείχνουν μια επιλεκτικότητα, αποφεύγουν τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν εμπορευσιμότητα ή εκείνα στα οποία η τιμή που καταφέρνουν να αποσπάσουν δεν τις ικανοποιεί και έτσι, αναμένουν την επόμενη δημοπρασία.

Για το α' εξάμηνο του έτους σχεδιάστηκαν 9882 πλειστηριασμοί ιδιωτικών και εταιρικών ακινήτων. Από αυτούς ματαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας 3406 πλειστηριασμοί δηλαδή το 34,4% των προγραμματισμένων δημοπρασιών.
Σε 894 ανήλθαν οι πλειστηριασμοί που δεν έγιναν λόγω προστασίας του ακινήτου από το νόμο Κατσέλη. 
SSL Certificates