.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΣΩ FACEBOOK !!!



Τι γράφουν τα ellinikahoaxes.gr:

Πλαστά προφίλ του Facebook υπόσχονται δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Ωστόσο πρόκειται για απάτη που υπάρχει στο διαδίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια.



Η απάτη

Πρόκειται για μια προσπάθεια επιτήδειων να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ή να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό. Παρόμοιες απάτες έχουμε συναντήσει στο παρελθόν όπως μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ. Στην προκειμένη περίπτωση, ψεύτικα προφίλ γυναικών στέλνουν εκατοντάδες αιτήματα φιλίας κυρίως σε άνδρες, πολλές φορές “ταγκάροντάς” τους σε σχετικές απατηλές αναρτήσεις, αποκτώντας κατά αυτό το τρόπο μεγαλύτερο κοινό προς εξαπάτηση.

Όπως και στις άλλες περιπτώσεις, το άτομο πίσω από το ψεύτικο προφίλ, μας καλεί να αποστείλουμε email για να ζητήσουμε δάνειο με ευνοϊκούς όρους. Για τις ανάγκες τις έρευνας, αποφασίσαμε να το κάνουμε.

Στο πρώτο μάς email, δείξαμε το ενδιαφέρον μας για δάνειο 10.000 ευρώ.

PRAXIA BANK: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ SUCCESS STORY ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ...ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΧΣ(ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΣΧΕΔΟΝ 18.000€/ΜΗΝΑ) ΟΝΤΑΣ ΔΙΩΚΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΤ...
Στο ΤΧΣ που χάθηκαν δεκάδες δις του Δημοσίου από το αίμα των Ελλήνων φορολογουμένων, προς χάριν των τραπεζών...


Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Σε καταγγελία των συμβάσεων προσωπικού προχωρά η Praxia Bank

Την αποεπένδυση από την Ελλάδα φαίνεται ότι έχει αποφασίσει ο αποκλειστικός μέτοχος της Praxia Bank Μπομπ Ντάιαμοντ, προωθώντας το stop loss της επένδυσής τους και την καταγγελία των συμβάσεων του προσωπικού.

Η πρόθεση του μετόχου να καταγγείλει τις συμβάσεις ανακοινώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews στο προσωπικό της τράπεζας που αριθμεί 230 άτομα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόθεση είναι να υλοποιηθεί άμεσα. Αν και από την πλευρά της τράπεζας δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία των συμβάσεων φαίνεται ότι αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού με εξαίρεση μια κρίσιμη μάζα εργαζομένων για τη μετάπτωση της Praxia Bank.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι πιστοποιεί την πρόθεση του Μπομπ Ντάιμοντ να μην επενδύσει άλλα χρήματα στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας το κόστος για το δραστικό περιορισμό της λειτουργίας της Praxia Bank, προκειμένου η τράπεζα να μεταβιβαστεί καθαρή από το διοικητικό κόστος.

Η επιλογή του βασικού μετόχου της Praxia Bank, φαίνεται ότι φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την πρόταση της Viva Wallet,, η οποία όπως έχει γράψει το mononews έχει υποβάλλει μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της τράπεζας. Στόχος της Viva είναι η περαιτέρω ανάπτυξή της σε πλήρες τραπεζικό ίδρυμα, αγοράζοντας δηλαδή την τραπεζική άδεια που διαθέτει η Praxia, αλλά αναπτύσσοντας το δικό της business plan το οποίο απέχει πολύ από αυτό που επιχείρησε να αναπτύξει η Praxia.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η "ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ !!!

ΟΣΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΕΝ "ΜΑΣΑΤΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ, ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ...ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το protothema.gr :

Κόκκινα δάνεια: Σε έναν χρόνο αλλάζουν τα πάντα στις τράπεζες και στην Οικονομία χάρη στον «Ηρακλή»

Αλλαγή σελίδας για τις τράπεζες και συνολικά για την ελληνική οικονομία, που θα γίνει αισθητή μέσα στον επόμενο ένα χρόνο όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, σηματοδοτεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «Ηρακλή» από τη Βουλή την περασμένη Πέμπτη.

Αποτελώντας πλέον νόμο του κράτους, ο «Ηρακλής» φέρνει 5 μεγάλες τομές και γίνεται καταλύτης θετικών εξελίξεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα και ευρύτερα στην οικονομία, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο. Οι 5 αυτές τομές είναι:

1. Στέλνει μήνυμα ότι επιτέλους γίνεται «ομαδική δουλειά» ("team work"). Όλοι οι εμπλεκόμενοι έδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν και έτσι να εισπράττουν όλοι τα οφέλη και τους επαίνους.

2. Βοηθά τις τράπεζες να βγουν στις αγορές σε μια εξαιρετική περίσταση, με αρνητικά επιτόκια, για να «σηκώσουν» τα 30 δισ. ευρώ χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ οι Έλληνες πολίτες – ενώ το Δημόσιο μπορεί και να βγάζει κέρδος από προμήθειες έως 200 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα 12 δισ. ευρώ εγγυήσεων.

3. Θα ελαφρυνθούν οι τράπεζες από τα βάρη και θα προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της πιστωτικής επέκτασης, δηλαδή θα δώσουν ξανά δάνεια στην αγορά, στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά.

ΜΠΟΝΟΥΣ 4 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!



Τι γράφει το businessdaily.gr:


Όφελος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ αποκομίζουν οι τράπεζες την τελευταία διετία λόγω της σημαντικής αύξησης των τιμών των ακινήτων και της συνεπακόλουθης αύξησης των αποτιμήσεων των χαρτοφυλακίων των τραπεζών που καλύπτονται από εγγυήσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, από τα χαμηλά επίπεδα του 2017 οι τιμές των επαγγελματικών ακινήτων σημειώνουν άνοδο της τάξης του 14% ενώ οι τιμές των διαμερισμάτων ενισχύονται κατά 11%. Όπως εκτιμούν, για κάθε άνοδο των τιμών κατά 100 μονάδες βάσης (1%) το όφελος των τραπεζών από την αύξηση των αποτιμήσεων των στεγαστικών και άλλων δανείων που καλύπτονται από εγγυήσεις ακινήτων προσεγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!


Στα ύψη θα εκτιναχθεί η φορολογία των ακινήτων το 2020, καθώς καλπάζουν οι τιμές αγοράς των ακινήτων, στις οποίες θα προσαρμοστούν και οι αντικειμενικές τιμές της Εφορίας, παρασύροντας ανοδικά τον ΕΝΦΙΑ και επιπλέον 19 φόρους και τέλη.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που θα συσταθεί στις αρχές του 2020, για να μελετήσει και να προτείνει τις νέες τιμές των ακινήτων, θα αναγκαστεί να εισηγηθεί σημαντικές αυξήσεις στις φορολογικές τιμές των ακινήτων, οι οποίες θα επιβαρύνουν εκατομμύρια νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο γ΄ τρίμηνο του 2019, οι τιμές των κατοικιών (διαμερίσματα ή μονοκατοικίες) αυξήθηκαν κατά 11,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα καταρτιστούν μέχρι τον Απρίλιο του 2020, θα προκύψουν με βάση τις τιμές αγοράς των ακινήτων που θα διαμορφωθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Οι τωρινές αντικειμενικές αξίες καθορίστηκαν με βάση τις τιμές αγοράς του πρώτου τριμήνου του 2018. Στη διετία που θα μεσολαβήσει, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2020, η αύξηση των τιμών αναμένεται να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 15%.

Επίσης, κατά το γ’ τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το α τρίμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση των αγοραίων τιμών των κατοικιών κατά 10,8%.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΑΑΔΕ: ΑΠΟ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2020 Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ-ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2020 ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ & ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ
Η ενημέρωση των φορέων της αγοράς για το σχεδιασμό της ΑΑΔΕ σχετικά με την online διασύνδεση των φορολογικών μηχανισμών με το TAXIS και την πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων, myDATA, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε την Παρασκευή ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με τους Προέδρους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κόλλια, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Μίχαλο, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Γιώργο Καρανίκα και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργο Καββαθά.



Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, «στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει μια ψηφιακή στρατηγική και έναν οδικό χάρτη για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας προς τους φορολογούμενους, να τους βοηθήσουμε να γίνουν πιο συνεπείς, αλλά και για να αυξήσουμε την απόδοση των ελέγχων μας, ώστε να διασφαλιστούν όροι θεμιτού και υγιούς ανταγωνισμού.

Ακολουθώντας το σχέδιό μας, κάθε χρόνο καταφέρνουμε να ψηφιοποιήσουμε όλο και περισσότερες υπηρεσίες. Το μεγαλύτερο, όμως, έργο μας είναι η ψηφιοποίηση των λογιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Είναι ένα έργο με τρία μέρη που περιλαμβάνει:

- Ηλεκτρονικά βιβλία (myData)

- Ηλεκτρονική τιμολόγηση

ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Κατάλαβες ποια θα είναι η "ανάπτυξη" που σου λένε ότι θα φέρει το σχέδιο Ηρακλής ;;;


Αμείλικτες με τους «κόκκινους» δανειολήπτες θα είναι οι εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων που θα αναλάβουν την είσπραξη τιτλοποιημένων δανείων με βάση το σχέδιο «Ηρακλής», καθώς ο νέος νόμος δεν αφήνει περιθώρια αστοχιών στις εισπράξεις και θέτει τις εταιρείες διαχείρισης μπροστά στον κίνδυνο να τους επιβληθεί η... εσχάτη των ποινών, δηλαδή να χάσουν τις αμοιβές και τη δουλειά τους.

Όπως αναφέρουν στελέχη της τραπεζικής αγοράς, το σχήμα που έχει οικοδομηθεί με το νόμο για το σχέδιο «Ηρακλής» έχει στόχο να περιορίσει τους κινδύνους για το Ελληνικό Δημόσιο, που θα προσφέρει τις εγγυήσεις του στα καλύτερης ποιότητας κομμάτια των τιτλοποιήσεων που προγραμματίζονται, με στόχο να τεθούν εκτός τραπεζικών ισολογισμών σχεδόν τα μισά προβληματικά δάνεια, ύψους 36 δισ. ευρώ επί συνόλου 75 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τράπεζες που θα μεταβιβάσουν δάνεια σε οχήματα ειδικού σκοπού για να τιτλοποιηθούν, θα είναι υποχρεωμένες να πάψουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη διαχείρισή τους, την οποία θα αναλάβουν ανεξάρτητες εταιρείες, ακόμη και αν αυτές προέρχονται από τα... σπλάχνα των τραπεζών, όπως η Intrum (Πειραιώς) και η FPS (Eurobank). Η λειτουργική ανεξαρτησία των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από τις τράπεζες καθορίζεται με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, βάσει των οποίων μια τράπεζα δεν θεωρείται ότι ασκεί έλεγχο, αν δεν έχει συμμετοχή μεγαλύτερη του 20%.

Οι ανεξάρτητοι διαχειριστές των δανείων δεν θα έχουν, όπως συνέβαινε ως τώρα, τα περιθώρια να εισπράττουν τα καθυστερούμενα ποσά σύμφωνα με το δικό τους προγραμματισμό, που θα έδινε ευελιξία και στον τρόπο μεταχείρισης των δανειοληπτών. Θα είναι υποχρεωμένες να εισπράττουν βάσει ενός πλάνου,που θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τιτλοποίηση. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να εξασφαλίζουν συγκεκριμένα ποσά εισπράξεων, ώστε να πληρώνονται οι τόκοι των νέων τίτλων, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση από αυτό τον προγραμματισμό, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι καταπτώσεις εγγυήσεων εις βάρος του Δημοσίου, άρα και η πραγματική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ !!!



Σαν σήμερα, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, διαπράχθηκε στα Καλάβρυτα ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δυνάμεις της «Βέρμαχτ» σκότωσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους των Καλαβρύτων, και έκαψαν τα σπίτια, σε αντίποινα για την εκτέλεση αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.

Τότε τέθηκε σε εφαρμογή από το γερμανικό στρατηγείο η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» («Unternehmen Kalavryta»), με αντικειμενικό στόχο την περικύκλωση των ανταρτών στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων και την εξόντωσή τους. Την εκτέλεση της αποστολής ανέλαβαν μονάδες της 117ης Μεραρχίας Κυνηγών, που έδρευε στην Πελοπόννησο και είχε επικεφαλής τον υποστράτηγο Καρλ φον Λε Ζουίρ (1898-1954).

Ο Γερμανός στρατηγός με τις αριστοκρατικές ρίζες, έχοντας πληροφορηθεί την εκτέλεση των 78 Γερμανών αιχμαλώτων από τους αντάρτες, διέταξε τους άνδρες του να μην διστάσουν να λάβουν τα πιο σκληρά αντίποινα εναντίον του άμαχου πληθυσμού της περιοχής. Ήταν, άλλωστε, πρακτική των αρχών κατοχής να εκτελούν για κάθε σκοτωμένο Γερμανό στρατιωτικό πολλαπλάσιους Έλληνες αμάχους.

Η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου, όταν οι γερμανικές δυνάμεις άρχισαν να συρρέουν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πύργο και την Τρίπολη. Στο διάβα τους έκαιγαν χωριά και μοναστήρια (Μέγα Σπήλαιο και Αγία Λαύρα) και σκότωναν άοπλους πολίτες και μοναχούς.

Στις 9 Δεκεμβρίου έφθασαν στα Καλάβρυτα, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη. Καθησύχασαν τους κατοίκους, διαβεβαιώνοντας ότι στόχος τους ήταν αποκλειστικά η εξόντωση των ανταρτών και μάλιστα ζήτησαν από όσους την είχαν εγκαταλείψει να επιστρέψουν άφοβα πίσω στα Καλάβρυτα. Για να τους πείσουν ακόμη περισσότερο προχώρησαν στην πυρπόληση σπιτιών, που ανήκαν σε αντάρτες, και αναζήτησαν την τύχη των Γερμανών τραυματιών της μάχης της Κερπινής.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 700.000.000€ ΕΣΟΔΑ ΧΑΜΕΝΑ ΕΤΗΣΙΩΣ !!!

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ
Καίγονται 700 εκατ. ευρώ/ετησίως από τα παράνομα τσιγάρα.




Μια παράνομη οικονομική δραστηριότητα ανθεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για την διακίνηση αλλά και την παραγωγή παράνομων τσιγάρων από παράνομα "εργοστάσια” που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Απώλειες άνω των 700 εκατ. ευρώ ετησίως από τον δημόσιο κορβανά, αφού το 23,6% της εγχώριας κατανάλωσης τσιγάρων είναι προϊόντα του λαθρεμπορίου. Δηλαδή κοντά 1 στα 4 τσιγάρα που καταναλώνονται στην Ελλάδα είναι παράνομα.

Όταν η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην ΕΕ είναι στο 8,6% και αντιστοιχεί σε 43,6 δισεκατομμύρια τσιγάρα ή απώλειες από τα Ευρωπαϊκά ταμεία ύψους 10 δισ. ευρώ.

Από την έρευνα της KPMG προκύπτει λοιπόν πως η Ελλάδα είναι με διαφορά πρωταθλήτρια στην κατανάλωση παράνομων τσιγάρων. Συνολικά πέρυσι στην Ελλάδα καταναλώθηκαν 3,9 δισ. παράνομα τσιγάρα, εκ των οποίων το 1,5 δισεκατομμύριο ήταν απομιμητικά.

ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ: ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ !!!



Xωρίς όριο ηλικίας για τα ΑμεΑ θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση (κοινωνικό μέρισμα) που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ΚΥΑ που υπογράφηκε σήμερα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συνομιλώντας νωρίτερα με δημοσιογράφους, οι αρμόδιες υπηρεσίες προέβησαν σε διασταύρωση στοιχείων προκειμένου να μην υπάρξουν περιπτώσεις καταβολής διπλού μερίσματος σε δικαιούχους που μπορεί να εμπίπτουν σε παραπάνω από μια κατηγορία. Για παράδειγμα, ένα ΑμεΑ να δικαιούται ταυτόχρονα κοινωνικό μέρισμα και ως πολύτεκνος ή ως μακροχρόνια άνεργος. Σκοπός της κυβέρνησης είναι το κοινωνικό μέρισμα να δοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Συνολικά οι δικαιούχοι είναι λίγο πάνω από 250.000 άτομα.

ΑΔΕΛΦΙΑ ΨΩΜΙΑΔΗ: ΝΕΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ !!!

Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΑ «45ΑΡΙΑ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Οι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης απολογήθηκαν σε ανακρίτρια για νέα κατηγορία που αντιμετωπίζουν και η οποία αφορά παράνομες συμβάσεις με μισθωτούς της Νομαρχίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



Μετά τις απολογίες τους η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως, τους άφησε ελεύθερους με τους περιοριστικούς΄όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ ο καθένας.

Η νέα ποινική δίωξη σε βάρος των αδελφών Ψωμιάδη αφορά μία παράμετρο της βασικής υπόθεσης για την οποία έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με άλλους έξι κατηγορούμενους- υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τη νέα κατηγορία 80 άτομα που είχαν προσληφθεί για την παροχή συγκεκριμένου έργου απασχολήθηκαν σε άλλες θέσεις εργασίας κατά τη θητεία των αδελφών Ψωμιάδη. .

Η υπόθεση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της δικογραφίας με τις απευθείας αναθέσεις έργων μέχρι 45.000 ευρώ και τις παράνομες συμβάσεις με μισθωτούς της Νομαρχίας και της Περιφέρειας.

Οι αδερφοί Ψωμιάδη καθώς και έξι πρώην στελέχη της Νομαρχίας, παραπέμθηκαν για απιστία στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, και για ψευδείς βεβαιώσεις.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!!



Χρηματοδότηση περίπου 7 εκατ. ευρώ θα λάβουν συνολικά για το 2019 τα πολιτικά κόμματα


Περίπου 7 εκατ. ευρώ θα λάβουν συνολικά για το 2019 ως τακτική κρατική χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους τα πολιτικά κόμματα και η συνασπισμοί των κομμάτων.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, η αρχική κατανομή στα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων είναι 6,25 εκατ. ευρώ από την τακτική κρατική χρηματοδότηση και 1,25 εκατ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς λόγους, δηλαδή το σύνολο ανέρχεται 7,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, επειδή έχει ανασταλεί κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή, το ποσό που της κατανεμήθηκε δεν θα της αποδοθεί και έτσι το συνολικό ποσό που θα μοιραστούν τα κόμματα είναι 6,86 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά τα χρήματα που θα λάβουν τα κόμματα:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ !!!



Με 200 Εφέτες να μην δίνουν το παρών στην Ολομέλεια...

Αληθεύει ότι, οι εφέτες "γύρισαν την πλάτη" στην πρόταση, για αφαίρεση της δικογραφίας απο Τουλουπάκη και ανακριτές Διαφθοράς;

Από τους 310 πήγαν μόνον 110.

Και από αυτούς οι 70 είπαν ΟΧΙ και οι 40 είπαν ΝΑΙ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!!



Αλλάζουν όλα από το 2020 σε ότι αφορά τις απομακρύνσεις τραπεζοϋπαλλήλων


Οι εθελούσιες αποτελούν παρελθόν. Όσοι πρόλαβαν πήραν τα πλουσιοπάροχα πακέτα που τις συνόδευαν μέχρι τώρα.

Πλέον ο εθελοντικός χαρακτήρας της αποχώρησης έχει φύγει από το κάδρο.

Οι νέες «εθελούσιες» θα είναι απολύτως προσωποποιημένες και θα συνοδεύονται με ένα «κουρεμένο» -σε σχέση με όσα ίσχυαν- bonus. Προσωποποιημένες σημαίνει ότι θα έχουν ονοματεπώνυμο, και δεν θα απευθύνονται γενικά στο προσωπικό, όπως γινόταν μέχρι τώρα, δηλαδή όποιος θέλει «παίρνει το πακέτο και φεύγει».

Οι υπάλληλοι που θα αρνηθούν να πάρουν την νέου τύπου εθελούσια – αποζημίωση και bonus – θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζουν στο mononews.gr τραπεζικά στελέχη στο τέλος του 2021, το δίκτυο των τραπεζών θα έχει μικρύνει κατά 1/3.

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: «ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ» !!!

36 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ... ΠΟΣΟΙ ΜΕΧΡΙ 30/04/2020 ;;; 36 ΑΚΟΜΗ ;;;
Το δούλεμα των Ελλήνων δανειοληπτών συνεχίζεται !!!



Έκκληση στους "κόκκινους" δανειολήπτες να χρησιμοποιήσουν, έως τα τέλη Απριλίου 2020, τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο "Ηρακλής", ο κ. Σταϊκούρας άσκησε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, τα οποία - όπως είπε - τα παρέδωσε (ως ποσοστό επί του συνόλου των δανείων) το 2019 στο ίδιο περίπου ποσοστό (43,5%) από όσο τα παρέλαβε το 2015 (43,6%). Όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος κόκκινων δανείων έπεφτε στο μισό, στην Ελλάδα - επί ΣΥΡΙΖΑ - τα κόκκινα δάνεια έμεναν στα ίδια επίπεδα, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ: Η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Τι γράφει το analyst.gr :

Είτε θα πετύχει το νομοσχέδιο, οπότε οι Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους παραμένοντας χρεωμένοι στο διηνεκές, είτε δεν θα πετύχει και θα το πληρώσουν οι φορολογούμενοι – με την αύξηση του δημοσίου χρέους τουλάχιστον κατά 12 δις €.

Μέχρι στιγμής έχουμε διασώσει τις τράπεζες τρεις φορές με περίπου 44 δις € που προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος, μία τέταρτη που τις ενισχύσαμε με αναβαλλόμενους φόρους 17 δις € (γεγονός που σημαίνει πως δεν θα πληρώσουν ανάλογους φόρους, οπότε θα τους πληρώσουμε εμείς), χάσαμε την ιδιοκτησία τους, όπου το κράτος μας κατείχε πάνω από το 80% των μετοχών τους σε ορισμένες και σήμερα καλούμαστε να τις διασώσουμε ακόμη μία φορά – με κρατικές εγγυήσεις ύψους 12 δις € που, εάν εκπέσουν, θα επιβαρύνουν ξανά το χρέος μας.

Όλα αυτά για να εξυγιανθούν ανήκοντας σε ξένους, έτσι ώστε να μπορέσουν να κατασχέσουν και να πλειστηριάσουν τα σπίτια των Ελλήνων – τους οποίους εμπαίζουμε τουλάχιστον όσον αφορά την πρώτη κατοικία, αφού το κράτος θα μπορούσε να τη διασώσει με λιγότερα από 6 δις €, με δεδομένο πως τα δάνεια πρώτης κατοικίας το 2015 ήταν 12 δις € και οι τράπεζες έχουν αποσβέσει πάνω από το 50%.

Για το σύνολο των ενυπόθηκων δανείων, θα αναφέρουμε ξανά το παράδειγμα των Η.Π.Α. από τη δεκαετία του 1930, όπου το κράτος δημιούργησε ένα επενδυτικό σχήμα για τη διαχείριση τους – με τελικό αποτέλεσμα να μη χάσουν τα σπίτια τους οι Πολίτες και να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι.

Γιατί αλήθεια δεν κάναμε το ίδιο; Γιατί να τις διασώζουμε ξανά και ξανά; Γιατί δεν τις αφήσαμε έστω να κλείσουν ιδρύοντας καινούργιες στη θέση τους, αφού έτσι και αλλιώς χάσαμε τόσα πολλά χρήματα; Για να μη χαθούν οι καταθέσεις μας που ασφαλώς δεν τις έχουν στα ταμεία τους; Ή μήπως δεν γνωρίζουμε πως τα ίδια κεφάλαια τους είναι ανύπαρκτα, αποτελούμενα σχεδόν στο σύνολο τους από τους αναβαλλόμενους φόρους και άρα από αέρα;

Στο νομοσχέδιο τώρα, όλοι γνωρίζουμε πως συζητείται μυστικά από τον Αύγουστο – χωρίς καν να ενημερωθεί η Βουλή και χωρίς να έχουν απαντηθεί οι γραπτές ερωτήσεις που εμείς καταθέσαμε. Παρουσιάστηκε δε στην ΕΕ και όπως φαίνεται πήρε την έγκριση της στις 10 Οκτωβρίου του 2019. Γιατί όμως δεν προωθήθηκε αμέσως μετά και ήλθε στην αρμόδια επιτροπή χθες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για να ψηφιστεί σήμερα; Μήπως επειδή έπρεπε να εγκριθεί και από τους αμερικανούς κερδοσκόπους, τους οποίους επισκέφθηκε ο υπουργός οικονομικών τη Δευτέρα, για να τους πουλήσει Ελλάδα;

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ "ΦΕΣΙΑ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ !!!

ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ...ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
Δεν φτάνει η μείωση του τζίρου εξαιτίας του αντικαπνιστικού νόμου, ξεκίνησαν και τα φέσια !!!





Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ και συγκεκριμένα της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση», υπάρχει ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί έντονα από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με τη Νίκη Κωνσταντίνου, πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου, Καταστημάτων, Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, η εφαρμογή του νόμου μετατρέπει τους πολίτες – καταναλωτές σε «καπνό».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΑΠΙΣΤΙΑ(390 ΠΚ): ΖΗΜΙΑ 50% ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΚΕ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ;;;
Τώρα, για να διωχθούν οι διοικήσεις που θα καταστρέψουν και πάλι επ' αμοιβή τις τράπεζες, προς όφελος των νταραβεριτζήδων, θα πρέπει τις μηνύσεις να τις υποβάλλουν τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, δλδ οι ίδιοι οι απιστήσαντες τραπεζίτες, που θα πρέπει, κατά το νέο ΠΚ, να μηνύσουν τους εαυτούς τους !!!


Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" !!!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΑ FUNDS ;;; ΘΑ ΦΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΩΝ 37 ΔΙΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ !!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΛΠΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ;;; ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;
Καταπέλτης στην Βουλή κατά του ΣΧΕΔΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ο Κυριάκος Βελόπουλος !!! 



Kυριάκος Βελόπουλος: Καταδικασμένο να αποτύχει το σχέδιο “Ηρακλής” 

Την πεποίθησή του ότι το σχέδιο “Ηρακλής” για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών είναι καταδικασμένο να αποτύχει, εξέφρασε ο Κυριάκος Βελόπουλος στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.
“Εμείς ως κόμμα προτείναμε τρεις συγκεκριμένες λύσεις τις οποίες δεν ακολουθήσατε ποτέ. Δεν χρειάζεται να είστε φωστήρες ή ειδικοί ή τεράστιοι οικονομολόγοι, αλλά να αντιγράψετε επιτυχημένα μοντέλα άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ το 1940, με την bad bank. Μετά από 10-15 χρόνια πήραν και κέρδη πίσω. Γιατί πρέπει να εφεύρετε εσείς, μέσα από το δικό σας μυαλό λύσεις, που έτσι κι αλλιώς είναι αποτυχημένες;”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ POUNDLAND ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;




Έρχονται και στην Ελλάδα τα "σούπερ μάρκετ των φτωχών"


Σχέδια για να επεκταθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχει η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Poundland. Πρόκειται για τα πιο φθηνά σούπερ μάρκετ στη Βρετανία και στο "μικροσκόπιο" του ιδιοκτήτη τους έχουν μπει τόσο η αγορά της Ελλάδας, όσο και της Ιταλίας.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα εκτός από φθηνές τιμές και προσφορές έχει και συσκευασίες - γίγας επώνυμων προϊόντων. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Financial Times, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί με 300 συνολικά καταστήματα σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και μεταξύ άλλων χωρών στη λίστα των επιχειρηματικών του "προορισμών" βρίσκεται και η Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θέλει να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά και να αποσπάσει μερίδια αγοράς από άλλα σούπερ μάρκετ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2020 !!!




Αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα και θεσμοθέτηση του νέου επιδόματος γέννας ύψους 2.000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2020 προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο οδεύει προς τη Βουλή.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που παρουσιάζει η εφημερίδα “TΑ ΝΕΑ”, από κόσκινο θα περνούν όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώνουν και το σχολείο των παιδιών τους, ενώ για να δικαιούνται το επίδομα οι πολίτες άλλων κρατών θα πρέπει να διαμένουν στη χώρα μας τουλάχιστον 10 χρόνια, από 5 χρόνια που ισχύει σήμερα.

Για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου θα απαιτείται η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη μισθωμένη κατοικία να είναι στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού.

Από το νέο έτος και μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται στους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη εκάστου μήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “TΑ ΝΕΑ”, ο χάρτης των κοινωνικών επιδομάτων διαμορφώνεται από το νέο έτος ως εξής:

1. Επίδομα παιδιού:

Θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών. Για πολίτες άλλων κρατών απαιτείται να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα δέκα έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης. Για τον καθορισμό του ύψους του επιδόματος λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα και η κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Ως ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα από κάθε πηγή ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης προ φόρων, μετά την αφαίρεση των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, εξαιρουμένων των επιδομάτων που δεν προσμετρώνται στο φορολογητέο εισόδημα, όλων των μελών της οικογένειας, διαιρούμενο με την κλίμακα ισοδυναμίας.

ΤΣΕΟ ΙΝΤRUM: ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ STORY !!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ - ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΤΙΝΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ !!!

ΕΝΩ ΑΛΛΑΞΕ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΙΟΤΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ...
Την ίδια ώρα οι Μιχάλης Σάλλας και οι τραπεζίτες-στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς που εμπλέκονται ευνοούνται(ουσιαστικά την γλιτώνουν) από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την ασυλία των τραπεζιτών που ψηφίστηκε, καθώς πλέον θα πρέπει η ίδια η τράπεζα να δώσει το οκ(καταθέτοντας έγκληση) για να συνεχιστεί η διαδικασία. Κάτι που όπως καταλαβαίνει ο καθένας θα αποτελεί τεράστια έκπληξη αν γίνει.
Τα ίδια ισχύουν και για άλλες υποθέσεις τραπεζικών σκανδάλων(απιστία)...




Σε διαφορετικά, ανακριτικά, χέρια κατέληξε αιφνιδίως η υπόθεση δανείων της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία πρωταγωνιστεί ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας. Όπως πληροφορείται το ereportaz o ανακριτής που είχε αναλάβει να διεξάγει την έρευνα, Κωνσταντίνος Πρωτονοτάριος κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης επικαλούμενος ότι η σύζυγός του τυγχάνει να είναι δικηγόρος της Τράπεζας. Το αίτημά του έγινε δεκτό από το αρμόδιο συμβούλιο, το οποίο όρισε ως νέα ανακρίτρια την Μαρίνα Μπόζνου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» έχει περάσει από χίλια κύματα καθώς μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ακολούθησαν αναφορές από τους συνήγορους των κατηγορουμένων οι οποίοι έκαναν λόγο για ακυρότητα της προδικασίας.

Τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το αρμόδιο συμβούλιο και άπαντες περίμεναν την έναρξη της ανακριτικής διαδικασίας έως ότου αποκαλύφθηκε το κώλυμα του ανακριτή.

Οι προθεσμίες

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Μιχάλης Σάλλας όσο και τα υπόλοιπα τραπεζικά στελέχη που κατηγορούνται για απιστία, ευνοούνται από τους νέους Κώδικες οι οποίοι απαιτούν την υποβολή έγκλησης για τη συνέχιση διερεύνησης της υπόθεσης. Kάτι τέτοιο καθιστά αναγκαία -σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους- την εγρήγορση των λειτουργών της Δικαιοσύνης αλλά και την ανταπόκριση των διοικήσεων πιστωτικών Ιδρυμάτων προκειμένου να μην τιναχθούν δικογραφίες στον αέρα. Πλέον, επεσήμαναν οι ίδιες «πηγές», το πρώτο μέριμνα της κα Μπόζνου θα πρέπει να είναι η αποστολή ερωτήματος στην διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για το εάν προτίθεται να καταθέσει έγκληση και εάν επιθυμεί την συνέχιση της διαδικασίας.

ΠΑΕΙ ΚΑΙ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ ΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Η 13η σύνταξη θα αντικατασταθεί από έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ώστε να πετάξουν εκτός όσους γίνεται περισσότερους !!!



Τι μεταδίδει το insider.gr :

Προς κατάργηση οδεύει η «13η σύνταξη» που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και δόθηκε για πρώτη φορά στους συνταξιούχους τον περασμένο Μάιο.

Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταρτίζεται, προβλέπεται -σύμφωνα με πληροφορίες- η αντικατάστασή της από έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, προκειμένου το ποσό που θα διατεθεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων.

Την κατάργηση της νομοθετημένης 13ης σύνταξης προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, ενώ και ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάλης είχε σπεύσει να προετοιμάσει το έδαφος, επισημαίνοντας ότι το κονδύλι των 908 εκατ. ευρώ που κόστισε η «13η σύνταξη» θα χρησιμοποιηθεί για τους συνταξιούχους με τρόπο που θα προσδιοριστεί από το υπουργείο Εργασίας.

Τα 971 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε συνταξιούχους

ΕΚΤ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΑΦΕΙΕΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ !!!



Δεκτό αλλά με συγκεκριμένες παρατηρήσεις για τα ομόλογα που εκδοθούν είναι το Σχέδιο Ηρακλής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Η ΕΚΤ μεταξύ άλλων συστήνει

  • «περισσότερη σαφήνεια σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ για την αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων προκειμένου να διασφαλιστεί η λεγόμενη ασφάλεια δικαίου».

Η ΕΚΤ στη γνωμοδότηση που εξέδωσε σχετικά με το πρόγραμμα παροχής εγγύησης σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων εκτιμά ότι ορισμένες διατάξεις του σχεδίου νόμου ενδέχεται να δημιουργήσουν νομική αβεβαιότητα και θα μπορούσαν να αναδιατυπωθούν αποτελεσματικά προς ενίσχυση της σαφήνειας και μείωση των κινδύνων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιγραφούν με επαρκή σαφήνεια στο σχέδιο νόμου ή στη δευτερογενή νομοθεσία που πρόκειται να εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότησή του οι ακόλουθες πτυχές του, καθώς όλες τους θα επηρεάζουν την εκτελεστότητα της εγγύησης του Δημοσίου και, συνεπώς, και την εν γένει αποτελεσματικότητα του προγράμματος:

  1. οι ημερομηνίες θέσης σε ισχύ και λήξης της εγγύησης του Δημοσίου και
  2. οι ειδικότεροι κανόνες υποβολής αιτημάτων για χορήγηση εγγύησης του Δημοσίου.

INTRUM: Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΝΤΑΞΕΙ...ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ...
Ως επενδυτικό success story βαφτίζεται το πλιάτσικο που στήνεται γύρω από τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα !!! 




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




«H αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το αναπτυξιακό στόρι των επόμενων ετών για την Ελλάδα καθώς θα προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για επενδυτές, ενισχύοντας την αναπτυξιακή πορεία της», επισήμανε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, στην ετήσια εκδήλωση της Goldman Sachs (Annual Credit Management Day) στο Λονδίνο.

Όπως επισήμανε «η εφαρμογή του σχεδίου Ηρακλής θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση συναλλαγών της τάξης των 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία και η παρουσία στην αγορά μεγάλων ανεξάρτητων διαχειριστών – και η Ιntrum Hellas είναι ο πρώτος που λειτουργεί στην εγχώρια αγορά – θα παράσχει την υποδομή που είναι αναγκαία για να στηρίξει την σωστή λειτουργία, τόσο της κύριας όσο και της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι ανεξάρτητοι διαχειριστές, όπως η Intrum, θα προσφέρουν επίσης την διαφάνεια και την αξιοπιστία που η αγορά – επενδυτές, οίκοι αξιολόγησης, επίσημος τομέας – χρειάζονται».

Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι «θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες για τους επενδυτές, τόσο σε τιτλοποιήσεις, όσο και σε πωλήσεις NPLs, λόγω του μεγάλου ύψους συναλλαγών. Παράλληλα, θα προκύψουν ευκαιρίες επενδύσεων από private equity funds, αλλά και κλασικής χρηματοδότησης προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αναδιαρθρωθεί και πλέον χρειάζονται κεφάλαια για την ανάπτυξή τους».

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ !!!



Το No. 1 επάγγελμα του 2019 πληρώνει 140.000 το χρόνο και η αύξηση στις προσλήψεις αγγίζει το 74%...


Την ετήσια κατάταξη των κορυφαίων επαγγελμάτων της χρονιάς δημοσίευσε την Τρίτη, ο ιστότοπος LinkedIn.

Συγκεκριμένα, το LinkedIn κατατάσσει τα κορυφαία αναδυόμενα επαγγέλματα που κατέγραψαν την πιο εντυπωσιακή πορεία όσον αφορά στην άυξηση της ζήτησης και των προσλήψεν μέσα στο 2019.

Σύμφωνα με το Marketwatch, στην πρώτη θέση της κατάταξης των «Emerging Jobs» είναι ο ειδικός τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence Specialist).

Όπως αναφέρεται, συνήθως αυτή η θέση εργασίας καλύπτεται από ένα μηχανικό, ερευνητή ή ειδικό άλλη κατηγορίας που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), τόσο στην κατασκευή μηχανημάτων, όσο και στην εφαρμογή της από συστήματα AI.
Εντυπωσιακές αμοιβές και αύξηση προσλήψεων

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!





Η Γλυφάδα, περιοχή έντονης οικοδομικής δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες, αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα προορισμό των ξένων αγοραστών κατοικίας στην Ελλάδα. Ακολουθούν το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίζονται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ιδίως για εκμετάλλευση μέσω Airbnb, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η περιοχή του Κολωνακίου και του Λυκαβηττού. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Πάρος, ο Δήμος Θερμαϊκού, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η Μύκονος και η Καβάλα. Τα στοιχεία προκύπτουν από τον όγκο αναζητήσεων από το εξωτερικό που επεξεργάστηκε το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών ακινήτων Spitogatos (www.spitogatos.gr), κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η κυρίαρχη ομάδα
Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι αγοραστές που συνδέονται με το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» αποτελούν κυρίαρχη ομάδα, η οποία καθορίζει εν πολλοίς και τη ζήτηση στην αγορά ακινήτων. Μεγάλο μέρος των ανθρώπων αυτών κινούνται προς τις περιοχές των νοτίων προαστίων για την αγορά ακινήτου, ενώ, αντίστοιχα, όσοι ενδιαφέρονται για την απόκτηση κάποιου εξοχικού προς ίδια χρήση ή έστω για την εκμίσθωσή του για μέρος του χρόνου, κινούνται στα πλέον δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, δηλαδή στη Σαντορίνη, στην Πάρο και στη Μύκονο. Αντιθέτως, καταγράφεται μια σχετική πτώση της απήχησης που έχει πλέον το ιστορικό κέντρο της Αθήνας στους ξένους επενδυτές, εξέλιξη που οφείλεται στο γεγονός ότι η μεγάλη αύξηση των τιμών τα τελευταία χρόνια έχει περιορίσει σημαντικά τις επενδυτικές ευκαιρίες. Αλλωστε, μεγάλο μέρος των ξένων επενδυτών προσέβλεπε και σε μελλοντικά κέρδη μέσω της μεταπωλητικής αξίας που θα μπορούσε να έχει το προς απόκτηση ακίνητο.

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!



Διόρθωση από τους δημότες των τετραγωνικών μέτρων των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων τους στους δήμους χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις

Συγκεκριμένα με το άρθρο 51 παράγραφος 2 του πολυνομοσχεδίου «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε από τη Βουλή, οι δημότες μπορούν να απευθυνθούν στις δημοτικές υπηρεσίες έως τις 31 Μαρτίου 2020 και να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων τους, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Αν με βάση τη δήλωση αυτή υπάρχουν διαφορές η χρέωση θα ξεκινά από 1.1.2020

Η διάταξη του άρθρου 51 παράγραφος 2 έχει ως εξής:

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ !!!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ...
Το σχέδιο «Ηρακλής», δεν είναι σχέδιο μόνο για τις τράπεζες, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, προσθέτοντας ότι "είναι σχέδιο για τον Έλληνα πολίτη που γονάτισε τα τελευταία χρόνια, έχοντας στερέψει η ρευστότητα από την αγορά».



Με το σχέδιο «Ηρακλής» θα δοθεί, όπως τόνισε, η δυνατότητα, απαλλαγμένες οι τράπεζες από ένα μεγάλο κομμάτι του βάρους των κόκκινων δανείων, να στηρίξουν την πραγματική οικονομία.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Υπέρ τάχθηκε η ΝΔ. Επιφύλαξη να διατυπώσουν την τελική στάση τους στην ολομέλεια δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ πό τη συνεδρίαση αποχώρησε το ΜέΡΑ 25.

«Η τιτλοποίηση δεν αφορά την πώληση δανείων σε funds. Η σχέση δανειολήπτη με το δάνειο και τις υποχρεώσεις του, δεν αλλάζει με τον «Ηρακλή»», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

«Η προστασία των δανειοληπτών ήδη καλύπτεται από τις ισχύουσες διατάξεις, τον Κώδικα της ΤτΕ και το ειδικό νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση των δανείων και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», διαβεβαίωσε ο κ. Ζαββός και πρόσθεσε ότι «δεν πωλούνται δάνεια. Πωλείται το ομόλογο το οποίο έχει ως εχέγγυο δάνειο».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους που διασαλεύουν την κοινωνική συνοχή και προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως στις τιτλοποιήσεις, δεν θα ενταχθούν και τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.

ΚΟΥΡΕΜΑ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ "ΗΡΑΚΛΗ" !!!


Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΝΕΑ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ: ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ & ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ !!!



Υπό την απειλή κατασχέσεων καταθέσεων και ακινήτων και δεσμεύσεων φορολογικής ενημερότητας θα τελούν όσοι ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 24 / 48 δόσεων, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2020.


Όπως προκύπτει από το τελικό κείμενο των διατάξεων που ψηφίστηκαν την περασμένη Παρασκευή και εκκρεμεί η δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι οφειλέτες που θα ενταχθούν στη νέα ρύθμιση θα είναι «όμηροι» της ΑΑΔΕ.

Το πλαίσιο της ρύθμισης περιέχει παγίδες, με τις οποίες ασκείται πίεση στους οφειλέτες, για να παραμείνουν στη ρύθμιση και να εξοφλήσουν τα χρέη τους μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Δηλαδή η ένταξης τη ρύθμιση δεν διασφαλίζει πως δεν θα ληφθούν μέτρα κατά του οφειλέτη και δεν θα του κατασχεθούν ή δεν θα του δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα πάγια ρύθμιση θα παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης των χρεών προς την Εφορία σε 24 δόσεις για τα «φρέσκα» χρέη από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ. (από 12 που ισχύουν τώρα) και μέχρι 48 δόσεις για τα έκτακτα χρέη, από πρόστιμα του ΚΒΣ, φόρους κληρονομιάς κ.λπ.

Όμως, σύμφωνα με το πλαίσιο της νέας πάγιας ρύθμισης:

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ & ΠΑΓΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!




Οι ρυθμίσεις χρεών και τα... χτυπήματα κάτω από τη ζώνη

του Γιώργου Ψαράκη*

Είναι σύνηθες τα τελευταία χρόνια, οι δανειολήπτες να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με το πιστωτικό ίδρυμα (ή πλέον την Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων) στο πλαίσιο εύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

Στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όμως, ανακύπτουν αρκετά ζητήματα ορθής συναλλακτικής συμπεριφοράς. Τα πιστωτικά ιδρύματα ενίοτε αποπειρώνται να ασκήσουν πίεση στον δανειολήπτη με την απειλή λήψης μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, την ίδια χρονική στιγμή που διαπραγματεύονται μαζί του.

Την ίδια στιγμή, δηλ., που συζητάνε μαζί του περί των δυνατοτήτων ρύθμισης ενός δανείου, καταθέτουν τα ένδικα βοηθήματα (αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής κ.ο.κ.), με σκοπό να εξασφαλίσουν το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα του «οπλισμένου όπλου» πάνω στο τραπέζι. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια των «φιλικών» συζητήσεων αντλούν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν περί της περιουσιακής κατάστασης του δανειολήπτη και των εγγυητών.

Οι συζητήσεις μετά την έκδοση του εκτελεστού τίτλου (διαταγής πληρωμής), που λαμβάνουν χώρα μεταξύ δανειολήπτη και τράπεζας είναι αρκετά φορτισμένες, με τον πρώτο να είναι, συνήθως, υποχρεωμένος να δεχτεί όποια πρόταση διατυπώνει το πιστωτικό ίδρυμα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υφίσταται ο κίνδυνος έναρξης διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης. Και όταν πρόκειται για δανειολήπτρια επιχείρηση, ο κίνδυνος δέσμευσης των τραπεζικών της λογαριασμών, που μπορεί να λάβει χώρα εντός λίγων ωρών, αρκεί για να την αποδυναμώσει εντελώς διαπραγματευτικά.

Τούτο, εξάλλου, ορισμένες φορές μεταφέρεται με έντονο τρόπο και στην ίδια την επιχείρηση, με αναλυτική περιγραφή από τον αρμόδιο υπάλληλο της τράπεζας των ενεργειών που θα ακολουθήσουν, αν δεν υπάρξει συμφωνία ρύθμισης όπως την προτείνει το πιστωτικό ίδρυμα.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ !!!


ΣτΠ: ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ !!!



Ένα βαθύτατα κοινωνικό πρόβλημα, τον αποκλεισμό ανασφάλιστων υπερηλίκων από το ειδικό προνοιακό επίδομα που καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη, διερεύνησε για μια ακόμη φορά ο Συνήγορος του Πολίτη.

Η ανεξάρτητη Αρχή επισημαίνει ότι εξετάζοντας το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα αποκλείονται άνθρωποι που δεν έχουν πόρους διαβίωσης και προτείνει να λαμβάνεται υπ'όψιν το πραγματικό και όχι το φορολογητέο εισόδημα των αιτούντων, όπως ισχύει και για το ΚΕΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ !!!



Τι γράφει η mixanitouxronou.gr :

Η σκληρή φορολογία των ακινήτων και τα δάνεια των τραπεζών βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας και τροφοδοτούν συνεχώς την πολιτική ένταση. Η ιστορία των ακινήτων που χάθηκαν στην κατοχή και η προσπάθεια να επιστραφούν μεταπολεμικά στους ιδιοκτήτες τους είναι πολύ διδακτική.

Η δημοσιογραφική έρευνα για τα ακίνητα που άλλαξαν χέρια την περίοδο της γερμανικής κατοχής φωτίζει το δράμα χιλιάδων απελπισμένων πολιτών της κατοχικής περιόδου που έχασαν την περιουσία τους για έναν ή δύο τενεκέδες λάδι. Όταν η χώρα απελευθερώθηκε ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό δικηγόρος έγινε μπροστάρης ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Ήταν ο Αντώνης Αθηνογένης που μεταπολεμικά ηγήθηκε ενός ισχυρού κινήματος για την επιστροφή των ακινήτων, στα χέρια όσων τα είχαν χάσει.

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΛΩΝ !!!

420 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ Ο ΤΖΙΡΟΣ
Ο τζίρος αυξήθηκε το 2018 κατά 4,6% σε σχέση με το 2017 !!!



420 δισεκατομμύρια δολάρια ο τζίρος για τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες όπλων


Οι πωλήσεις των 100 μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο που πωλούν όπλα αυξήθηκαν και πάλι το 2018. Ο συνολικός τζίρος εκτιμάται στα 420 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι κατά 4,6% αυξημένος σε σχέση με το 2017.

Σε σύγκριση μάλιστα με τις δαπάνες του 2002, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 47% σύμφωνα με το SIPRI, το Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη με έδρα στη Στοκχόλμη. Στην ετήσια έκθεση του SIPRI δεν ελήφθη όμως υπόψη η Κίνα λόγω έλλειψης αξιόπιστων στοιχείων. Την μεγαλύτερη αύξηση του τζίρου τους κατέγραψαν οι πέντε μεγαλύτερες αμερικάνικες εταιρείες. Ωστόσο και ευρωπαϊκές εταιρείες πώλησης όπλων αύξησαν τον τζίρο τους κατά 0,7% φθάνοντας τα 102 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο τζίρος των ρωσικών εταιρειών μειώθηκε κατά 0,4% και ανήλθε συνολικά στα 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, η οποία κατάφερε το 2018 να αυξήσει τον τζίρο της κατά 5,2 %, πετυχαίνοντας το 11% του συνολικού τζίρου των 100 μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου. Η δεύτερη επιχείρηση στη παραγωγή όπλων στον κόσμο είναι η Boeing, η οποία κατέγραψε τζίρο ύψους 29,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το SIPRI αναφέρεται σε έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης που κάνουν λόγο «για διακρατικούς στρατηγικούς διαγωνισμούς». Σύμφωνα με τα αμερικανικά έγγραφα ο ανταγωνισμός αφορά κυρίως τη Ρωσία και την Κίνα.

ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΠΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ...ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!

ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΡΩΤΟΟΦΕΙΛΕΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...
Παράθυρο για κρατικές εγγυήσεις πλέον των 12 δις ευρώ !!!





Τη δυνατότητα στις τράπεζες να μετατρέψουν «κόκκινα» δάνεια σε... κρατικά ομόλογα δίνει το σχέδιο «Ηρακλής» για τιτλοποιήσεις δανείων με κρατικές εγγυήσεις έως 12 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή το υπ. Οικονομικών, με το οποίο ανοίγει, επίσης, «παράθυρο» για τη χρονική παράταση εφαρμογής του σχεδίου, αλλά και για περαιτέρω αύξηση των κρατικών εγγυήσεων.

Η αρχιτεκτονική του σχεδίου δεν διαφέρει από το αρχικό σχέδιο, που ενέκρινε στις 10 Οκτωβρίου η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν: προβλέπεται ότι το Δημόσιο θα προσφέρει εγγυήσεις έως 12 δισ. ευρώ στους τίτλους υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior tranches), που θα εκδώσουν οι τράπεζες για να «ξεφορτωθούν» μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Με άλλα λόγια το Δημόσιο θα εγγυηθεί ότι θα καλύψει όσες ζημιές τυχόν προκύψουν από τα καλύτερης ποιότητας δάνεια που θα τιτλοποιήσουν οι τράπεζες. Οι κρατικές εγγυήσεις θα δοθούν μόνο στα κομμάτια τιτλοποιήσεων που θα πάρουν αξιολόγηση τουλάχιστον ΒΒ- από την S&P, ή της αντίστοιχης βαθμίδας των άλλων οίκων αξιολόγησης.

Το σημαντικότερο νέο στοιχείο του νομοσχεδίου είναι ότι δημιουργεί ένα νέο είδος... σούπερ εγγύησης του Δημοσίου, που δεν έχει παρασχεθεί σε άλλη περίπτωση στο παρελθόν. Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, η εγγύηση αυτή θα είναι «ρητή, ανέκκλητη και σε πρώτη ζήτηση, πληροί δηλαδή τις προϋποθέσεις που θέτει ο κανονισμός 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας για πιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις επενδύσεων». Όπως εξηγείται, η εγγύηση παρέχεται «ως εάν το Ελληνικό Δημόσιο ήταν πρωτοφειλέτης».

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !!!


"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!



Ο "πόλεμος"  για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω Airbnb μαίνεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά η έκβασή του παραμένει άγνωστη, καθώς τα δικαστήρια λένε πότε "όχι" και πότε "ναι" .


Οι πρώτες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για το θέμα είναι αντικρουόμενες. Όπως φαίνεται στην Ελλάδα λείπει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε αντίθεση με άλλες χώρες που έχουν λάβει κάποια πρώτα μέτρα για το φαινόμενο που ανατρέπει τις ισορροπίες στις τιμές και στις ενοικιάσεις των ακινήτων.

Για τις αντίθετες κρίσεις της Δικαιοσύνης, το θεσμικό κενό στη χώρα μας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο εξωτερικό "Η Καθημερινή" αναφέρει σε ρεπορτάζ της τα εξής:

«Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές αποφάσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση (μία θετική και μία αρνητική), οι πρώτες του είδους, εκδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και βάζουν κάποιους κανόνες στο τι είναι επιτρεπτό και τι όχι, προς γνώση και συμμόρφωση τόσο των ιδιοκτητών ακινήτων που εκμεταλλεύονται το ακίνητό τους, μέσω κάποιων πλατφορμών, όσο και των υπόλοιπων ενοίκων που τυχόν ενοχλούνται από την εν λόγω δραστηριότητα. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται εν μέρει και το θεσμικό κενό που εξακολουθεί να υφίσταται όσον αφορά επιμέρους πτυχές των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ !!!



Νέα πρόστιμα ύψους 4.200€

Περισσότερα από 450 παιχνίδια και αξεσουάρ «μαϊμού» βρέθηκαν κατά τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συμμετοχή Ελεγκτών του Συντονιστικού Κέντρου, Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ και υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 4.200 ευρώ

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ !!!



12 δις κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες...

Κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των "κόκκινων" δανείων, με την ονομασία «Ηρακλής».

Πρόκειται για το πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι προμήθειας, σε τιτλοποιήσεις - δηλαδή πωλήσεις με τη μορφή ομολόγων - μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των ελληνικών τραπεζών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο «Ηρακλής» είναι μία συστημική λύση που θα συμβάλει, μέσω της χορήγησης κρατικών εγγυήσεων, στη μείωση των κόκκινων δανείων κατά περίπου 40%.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι:

ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΡΤΕΛ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!


Με πρώτες και καλύτερες τις τράπεζες...

Σε μεγένθυνση:

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ !!!



Στο «σφυρί» βγαίνει γνωστή βιομηχανία ξύλου


Σε πλειστηριασμό βγαίνει αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 η βιομηχανία ξύλου Alfa Wood Πίνδος Α.Ε.Β.Ε, μέλος του θεσσαλικού ομίλου Alfa Wood A.E.B.E. ο οποίος διατηρεί τη βασική του δραστηριότητα στην ΒΙ.ΠΕ. της Λάρισας.

Η εταιρεία των Γρεβενών είχε εξαγοραστεί το 2004 από τους Λαρισαίους επιχειρηματίες ως βιομηχανία ξυλείας “Πίνδος” και αργότερα ειδικεύτηκε στην παραγωγή δαπέδων laminate με την ονομασία Alfa Wood Πίνδος Α.Ε.Β.Ε.

Το 2010 ο Θεσσαλικός όμιλος της Alfa Wood Α.Ε.Β.Ε., που ιδρύθηκε το 1981 από τους Αντώνη Αδαμόπουλο και Χρήστο Αγοραστό, ανακοίνωσε την εξαγορά της ανταγωνίστριας Σέλμαν, ενός ιστορικού κολοσσού στον χώρο του ξύλου, “εκπληρώνοντας ένα όνειρο των ιδρυτών της Alfa Wood” όπως περιέγραψε την αγορά της Σέλμαν ο κ. Αδαμόπουλος στην πρώτη συνέντευξη που δόθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου αποκτήματος.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ 1893, ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ & ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!!



Πριν από την πτώχευση του 1893, το χρέος της χώρας είχε δεκαπλασιαστεί. Σε διάστημα 18 ετών σχηματίστηκαν 22 κυβερνήσεις.

Η τρύπα στο κρατικό ταμείο ήταν πλέον εκτός ελέγχου και η χώρα ζητούσε νέα δάνεια για να πληρώσει τα παλιά. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα ήταν ο καλύτερος πελάτης.

Δανειζόταν με τεράστια επιτόκια, που δεν υπήρχαν σε καμία πολιτισμένη αγορά της Ευρώπης.

Μέσα σε 15 χρόνια, η χώρα πήρε εννιά δάνεια. Από τα 640 εκατομμύρια χρυσά γαλλικά φράγκα, στην Ελλάδα έφτασαν μόλις τα 465 εκατομμύρια.

Περίπου 200 εκατομμύρια φράγκα έφυγαν σε μεσάζοντες, εγγυήσεις και σε παλιές υποχρεώσεις προς τράπεζες.

Οκτώ από αυτά τα δάνεια συνήφθηκαν από τις κυβερνήσεις Τρικούπη, που ονειρευόταν μια Ελλάδα σύγχρονη. Η διαπλοκή ήταν απαραίτητη προϋπόθεση και για να δανειστούμε και για να πτωχεύσουμε.

Στη χρεοκοπία συμμετείχαν κι Έλληνες μεγιστάνες, που έβγαλαν τεράστια κέρδη από την ελληνική δανειοδότηση.

Κάποιοι απέκτησαν τότε παρατσούκλι. Ο λαός τους αποκαλούσε χρυσοκάνθαρους, δηλαδή παρασιτικά ερπετά, ντυμένα με χρυσό.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 20.000.000€ ΣΤΗΝ MORGAN STANLEY !!! ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!




Πρόστιμο ύψους 20 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει η Morgan Stanley στις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το κατάστημα της Morgan Stanley στο Λονδίνο κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τακτικές «pump and dump», δηλαδή υπερτιμολόγησης μια μετοχής και στη συνέχεια άμεσης πώληση με στόχο το κέρδος, για να χειραγωγήσει τις τιμές κρατικών ομολόγων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εκτελεστική επιτροπή της γαλλικής Autorite des Marches Financier (AMF) δήλωσε ότι η τράπεζα χειραγωγούσε τις τιμές 14 γαλλικών κρατικών ομολόγων και 8 βελγικών ομολόγων τον Ιούνιο του 2015. Ενώ, παράλληλα, κατηγορεί την τράπεζα πως «πείραζε» την τιμή ενός συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης, ενός γαλλικού κρατικού ομολόγου.

Η Ελλάδα «χάλασε» τα σχέδια της Morgan Stanley

Η ΟΤΟΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ !!!



Η ΟΤΟΕ και με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Παντραπεζική Απεργία για την Τετάρτη 11/12/2019 και οι τράπεζες θα είναι κλειστές. Βέβαια, δεν αποκλείεται κάποια καταστήματα τραπεζών να ανοίξουν κανονικά.

Η ΟΤΟΕ κλιμακώνει τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς. «Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει σε επιχειρηματικές «ζαριές» και business plans με τη δουλειά, την οικογένεια και τις ζωές μας! Είναι, λοιπόν, δυνατό να ανεχθούμε απολύσεις σήμερα, που η Οικονομία ανακάμπτει και οι Τράπεζες διαβεβαιώνουν για την ισχυροποίηση και την επιστροφή τους στην κερδοφορία;

Είναι δυνατό να επιτρέψουμε, εμείς οι εργαζόμενοι, αλλά και η Κυβέρνηση, τα Κόμματα και οι πολίτες της χώρας μας στις Τράπεζες να αποφασίζουν ανεξέλεγκτα σε βάρος μας, σε βάρος της κοινωνίας που τις στήριξε από το υστέρημά της όλα τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια;» τονίζει η ΟΤΟΕ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΟΒΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!


Περισσότερες από 60.000 μειώσεις θέσεων απασχόλησης καταγράφει δημοσίευμα των FT, καθώς επιδεινώνονται οι προβλέψεις για τον κλάδο. Συνέχεια μείωσης προσωπικού και από τις ελληνικές.

Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας «ψαλιδίζουν» οι ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς διατυπώνονται αρνητικές προβλέψεις για την πορεία του κλάδου, ενώ και οι ελληνικές τράπεζες, παρότι έχουν μειώσει δραστικά το προσωπικό, τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται υπό πίεση για ακόμη μεγαλύτερη μείωση, λόγω της ασθενούς κερδοφορίας τους και της τεχνολογικής εξέλιξης.

Ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ήδη περικόψει 60.000 θέσεις εργασίας φέτος, σημειώνει δημοσίευμα των “Financial Times”. Όλοι αναγνωρίζουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι με τις περικοπές δεν κατακτάς τη δόξα, αλλά τα κορυφαία στελέχη των ευρωπαϊκών τραπεζικών ομίλων έχουν μείνει με ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις για να βελτιώσουν τη διαχρονικά ασθενή κερδοφορία τους, πλην της περικοπής δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Οι πιέσεις από την παράταση επ' αόριστον των αρνητικών επιτοκίων της ΕΚΤ, την επιβράδυνση της ανάπτυξης, το Brexit και τις αυξημένες εποπτικές απαιτήσεις έχουν υποχρεώσει τράπεζες από την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ελβετία να προχωρήσουν σε περισσότερες από 60.000 περικοπές θέσεων εργασίας.

Από το 2008, οι δέκα τράπεζες της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το ένα πέμπτο, σημειώνει η εφημερίδα, σε 1,1 εκατ. υπαλλήλους. Σε αντιδιαστολή, οι δέκα μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν μειώσει το προσωπικό μόνο κατά 7%. Πολλές από τις απολύσεις έχουν γίνει από τις επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης, που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα τη μείωση των πηγών εσόδων τους και τον οξύ ανταγωνισμό από αμερικανικές τράπεζες.

Η Moody’s, που άλλαξε αυτή την εβδομάδα την πρόβλεψή της (outlook) για τον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα από σταθερή σε αρνητική, προειδοποίησε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα υστερήσουν μεσοπρόθεσμα ακόμη περισσότερο σε κέρδη, έναντι των τραπεζών από τον υπόλοιπο κόσμο, παρά τη μείωση του προσωπικού. Το κόστος από τα προγράμματα μείωσης προσωπικού είναι εμπροσθοβαρές, ενώ τα οφέλη θα έλθουν μακροπρόθεσμα, σημειώνει ο οίκος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ: ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΟΥΣ !!!



Άμεση λειτουργία δικαστικής αστυνομίας, ενίσχυση των μηχανισμών φορολογικού-οικονομικού ελέγχου, αλλά και ευρεία αποποινικοποίηση ήσσονος βαρύτητας αδικημάτων, ζητούν με ψήφισμα τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί σε όλη την χώρα.

Το ψήφισμα εκδόθηκε με την ευκαιρία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εΐσαγγελέων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί σε όλη την χώρα επισημαίνουν την ανάγκη αποποινικοποίησης για τα ήσσονος βαρύτητας αδικήματα που τους απασχολούν κατά κόρον, ενώ ζητούν από την Πολιτεία να ενισχύσει τους μηχανισμούς ελέγχου για φορολογικά και οικονομικά εγκλήματα, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν γίνεται σωστή διερεύνηση των οικονομικών εγκλημάτων.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς ζητούν άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων εισαγγελικών λειτουργών και των εισακτέων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών και την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων, ενώ απευθύνουν έκκληση στα πολιτικά κόμματα να μην επιδιώκουν αντιπαραθέσεις πάνω στις δικαστικές αποφάσεις.

Το ψήφισμα

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΓΡΙΒΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ !!!



Παλιές αμαρτίες του μακρινού παρελθόντος

Στο “σφυρί” βγαίνει ένα από τα δεκαεννέα (19) πολυτελή ακίνητα, που είχε αποκτήσει το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα, τις παλιές “χρυσές” εποχές.

Στoν πλειστηριασμό , λοιπόν, η διώροφη πετρόκτιστη βίλα– επιφάνειας μεγαλύτερης των 400 τ.μ,- στην Παλαιά Πεντέλη.

Η διαδικασία έχει οριστεί για την προσεχή Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου- με πρώτη τιμή προσφοράς στις 795.000 ευρώ.

Επισπεύδουσα τράπεζα η Alpha Bank, αλλά το συγκεκριμένο ακίνητο έχει υποθήκες και ενεχυριάσεις, που το πιθανότερο είναι να χρειαστεί και επαναληπτική διαδικασία.
SSL Certificates