.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ & ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΟΙ 2 ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ !!!


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" ΘΑ ΚΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!



Ο Ηρακλής, με τη βοήθεια των Καλυδωνίων, πήρε για γυναίκα του, τη Δηιάνειρα, κόρη του Οινέα, βασιλιά της Καλυδώνας. 
Λίγο μετά τον γάμο του, σκότωσε κατά λάθος τον υπηρέτη Εύνομο και εξορίστηκε στην Τραχίνα. 
Μαζί του πήρε και τη Δηιάνειρα. 
Όταν όμως έφθασαν στον Εύηνο ποταμό της Αιτωλίας, συνάντησαν τον Κένταυρο Νέσσο, ο οποίος περνούσε τους διαβάτες στην απέναντι πλευρά. 
Ο Ηρακλής διέσχισε μόνος του το ποτάμι, αλλά η Δηιάνειρα δεν μπορούσε και ανέβηκε στη ράχη του Κένταυρου. 
Ενώ περνούσαν τον ποταμό, ο Κένταυρος αποπειράθηκε να την απαγάγει. 
Ο Ηρακλής είδε από μακριά το συμβάν και τον σημάδεψε με το τόξο του. 
Το βέλος του βρήκε τον Κένταυρο στην καρδιά. 
Λίγο πριν πεθάνει, ο Κένταυρος έδωσε λίγο από το αίμα του στη Δηιάνειρα και της είπε ότι, αν ήθελε να μην απιστήσει ξανά ο Ηρακλής, να το αλείψει στον χιτώνα του. 


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




JP Morgan για σχέδιο "Ηρακλής" : Κερδισμένες οι τράπεζες και με το μικρότερο κόστος

Ολες οι τράπεζες θα βγουν κερδισμένες από το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της εξυγίανσης ισολογισμών με κρατικές εγγυήσεις (σχέδιο «Ηρακλής»), αλλά η τράπεζα που θα ωφεληθεί περισσότερο θα είναι η Πειραιώς, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναλυτών, αμέσως μετά την έγκριση του σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η JP Morgan Cazenove, θυγατρική της JP Morgan που είχε κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του ιταλικού σχεδίου για τις τιτλοποιήσεις και, αργότερα, στην κατάρτιση του αντίστοιχου σχεδίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπογραμμίζει σε report για τις ελληνικές τράπεζες ότι το νέο σχέδιο είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο υιοθετεί θετική στάση έναντι του κλάδου. Σπεύδει όμως να προσθέσει ότι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί σημαντικές λεπτομέρειες για το σχέδιο και ότι η αποτελεσματικότητά του θα εξαρτηθεί τελικά από τοπώς και πόσο θα το χρησιμοποιήσει κάθε τράπεζα.

Ο οίκος σημειώνει ότι τα οφέλη θα εξαρτηθούν από τις προμήθειες που θα πληρώνουν οι τράπεζες στο Δημόσιο, τις τιμές μεταβίβασης δανείων για τιτλοποιήσεις και τα κεφαλαιακά οφέλη που θα έχουν από τη μεταβίβαση των τίτλων υψηλής ποιότητας (senior notes), δηλαδή πόσο αυτή η μεταβίβαση θα μειώσει το σταθμισμένο ενεργητικό.

Σύμφωνα με την έκθεση, το τελικό κόστος για τις τράπεζες θα είναι πολύ χαμηλό, στα επίπεδα του κόστους που είχαν για αυτές τις τιτλοποιήσεις οι ιταλικές τράπεζες. Η προμήθεια θα είναι 1,80%, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα και πριν γίνουν οριστικές ανακοινώσεις, ενώ ένα μέρος αυτής θα καλύπτεται για τις τράπεζες από τους τόκους που θα παίρνουν από τα ανώτερα κομμάτια των τιτλοποιήσεων.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο "ΗΡΑΚΛΗΣ"...ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: "ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤτΕ..."
Και αφού είναι πληρέστερο, γιατί έφαγε "πόρτα" από την DG COMP ;;; Και κυρίως γιατί κρύβουν ότι απορρίφθηκε ;;;


Τι γράφει το sofokleousin.gr :

«Νάρκη» Στουρνάρα στο σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Σημαντικό βήμα, αλλά όχι επαρκές χαρακτήρισε το σχέδιο «Ηρακλής», ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, λίγες ώρες μετά την έγκριση του σχεδίου από την Κομισιόν και τις πανηγυρικές δηλώσεις του «αρχιτέκτονα» του σχεδίου, υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζαββού.

Παράλληλα έθεσε και το ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου, που αποτελεί ένα σημαντικό αγκάθι, για τις τράπεζες, ενώ υπενθύμισε και το σχέδιο της ΤτΕ, το οποίο θεωρεί πληρέστερο.

Αποκαλύπτεται έτσι ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για τις τράπεζες Γιώργου Ζαββού, σχετικά με το σχέδιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΑΘΩΩΣΗ ΜΗΛΙΩΝΗ & ΕΝΟΧΗ ΦΛΩΡΟΥ !!!

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ 96.000.000€(ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΑ), ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ 160.000.000 ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 256.000.000€ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ...ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ;;;
Για την υπόθεση δείτε σχετικά και εδώ:

Με διαδικασίες fast track η δίκη...

Την ενοχή του Αριστείδη Φλωρου για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρωμικου χρήματος και την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, του Βασίλη Μηλιώνη πρότεινε ο Εισαγγελεας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση Energa-Hellas Power.

Όπως έγραψε το Ereportaz η διαδικασία χαρακτηρίζεται ως εξπρές ενώ παράγοντες της δίκης εστίαζαν στις fast track απολογίες των δυο κατηγορουμένων. Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Πέμπτη οπότε αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ & ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πλειστηριασμοί : Στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου - Ακολουθούν μαζικοί πλειστηριασμοί από τη νέα χρονιά


Πάνω από 5.000 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου εκ των οποίων οι 2.000 είναι ακίνητα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς βρίσκεται η προοπτική της επέκτασης του Νόμου Κατσέλη, ο οποίος θεωρητικά εκπνέει στο τέλος του χρόνου.

Η ελληνική πλευρά ζητά παράταση για 12 μήνες αλλά και επέκταση της περιμέτρου των δανειοληπτών που μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν, φοβούμενη ότι, με τη λήξη της ισχύος του νόμου θα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες «απροστάτευτοι» δανειολήπτες, οι οποίοι δεν θα έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα της πρώτης κατοικίας.

Και αυτό θα είναι ένα εφιαλτικό σενάριο καθώς θα υπάρξουν μαζικοί πλειστηριασμοί και μάλιστα για ακίνητα σχετικά μικρής αξίας.

Οι θεσμοί δείχνουν ανένδοτοι στα ελληνικά αιτήματα, ζητώντας να μην υπάρξει καμία απολύτως παράταση στη διάρκεια ισχύος του νόμου, ενώ παράλληλα δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο διεύρυνσης των κριτηρίων ένταξης.

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΗΡΑΚΛΗ !!!


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ DUREX !!!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο ΝΟΜΟΣ GLASS-STEAGALL ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ !!!




Στη διάρκεια της μεγάλης ύφεσης του 1929-1933, δυο πολιτικοί, ο Carter Glass και ο Henry Steagall, πρότειναν το 1933 έναν νόμο που πήρε το όνομα τους ο οποίος πέρασε από την Γερουσία και στη συνέχεια υιοθετήθηκε σαν κομμάτι του γνωστού Νέου Συμβολαίου (New Deal) του προέδρου Franklin Delano Roosevelt. Το Glass Steagall Act έγινε νόμος.

Ο νόμος αυτός δεν εμπλεκόταν στο δικαίωμα της της FED για την κοπή νομίσματος, περιόριζε όμως δραστικά τις κερδοσκοπικές τάσεις της αγοράς.

Συγκεκριμένα ο νόμος Glass Steagal που υιοθέτησε ο μεγάλος ηγέτης τότε των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ,προέβλεπε την εισαγωγή δυο δραστικών μέτρων κατά της κερδοσκοπίας:

  • Τον ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ παραδοσιακής τραπεζικής δραστηριότητας(απλές συναλλαγές καταθέσεων που αφορούσαν καταθέτες, συνταξιούχους, μισθωτούς κλπ) και επενδυτικής τραπεζικής δραστηριότητας (επιρρεπείς σε στοιχήματα σπεκουλαδόρων). Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες χωρίστηκαν σε εμπορικές και επενδυτικές με τα τσανάκια τους σαφώς διαχωρισμένα και συνεπώς κανένας τραπεζίτης δεν μπορούσε να τζογάρει με τα λεφτά μου.
  • Την ίδρυση μιας Ομοσπονδιακής Αρχής που εγγυόνταν τις καταθέσεις μέχρι 250,000 δολάρια ανά καταθέτη και είχε σαν σκοπό την αποφυγή των καταστροφικών bank run του παρελθόντος

Για πολλά χρόνια οι καταθέσεις παρέμειναν ασφαλείς. Είναι αυτό που ονομάζεται “τραπεζική πίστη” δηλαδή “σε εμπιστεύομαι μια και δηλώνεις με την εγγύηση του κράτους τίμιος και φερέγγυος, τα λεφτά είναι δικά μου και η διαχείριση τους είναι, σε τελευταία ανάλυση, δική μου υπόθεση”.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΤΟ ΠΡΟΘΥΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ Ο ΟΗΕ ;;;

Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ 
Κάνει λόγο για μαύρη τρύπα 230.000.000$ και αδυναμία καταβολής ακόμη και της μισθοδοσίας των εργαζομένων !!!


Aίσθηση προκάλεσε η επιστολή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προς το προσωπικό, σύμφωνα με την οποία ο διεθνής οργανισμός βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας!

Όπως υπογράμμισε στην επιστολή του ο Γκουτέρες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου ο προϋπολογισμός λειτουργίας του ΟΗΕ βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς παρουσιάζει μια «τρύπα» 230.000.000 δολαρίων, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο τα «τελευταία ταμειακά αποθέματά του να έχουν εξαντληθεί ως το τέλος του μήνα»!

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, τα προβλήματα ρευστότητας του ΟΗΕ οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι πολλά κράτη-μέλη είναι... κακοπληρωτές.

ΟΙ "ΖΑΠΛΟΥΤΟΙ" ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΩΝ...1.000€ & Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!



Πως μας ληστεύει κανονικότατα το κράτος μέσα από την υπερφορολόγηση

Αν ένας υπάλληλος έχει καθαρό μισθό 1000 ευρώ, η εταιρία που δουλεύει ξοδεύει περίπου 1800 ευρώ, τα 800 πάνε στο κράτος και τα 1000 στον εργαζόμενο. Αν καθίσουμε και το ψάξουμε, θα δούμε ότι από τα 1000 ευρώ καθαρό μισθό που παίρνει ο υπάλληλος, περίπου τα μισά (400 με 500 ευρώ) καταλήγουν και αυτά στο κράτος. Δηλαδή από τα 1800 ευρώ που ξοδεύει μια εταιρία για να έχει ένα υπάλληλο, το κράτος παίρνει άμεσα ή έμμεσα τα 1200 ευρώ, ίσως και τα 1300.

Για να δούμε όμως πως καταφέρνει το κράτος να πάρει τόσα πολλά χρήματα από έναν απλό μισθωτό

Καταρχάς ο υπάλληλος δεν βλέπει τα 1800 ευρώ που ξοδεύει η εταιρία του για αυτόν, αλλά μόνο τον μικτό μισθό που είναι στην περίπτωσή μας περίπου 1500 ευρώ. Τα 500 ευρώ μαζί με τα 300 ευρώ που δεν βλέπει ο υπάλληλος τα αποδίδει η εταιρία του εργαζόμενου στο κράτος. Τα περισσότερα από τα 800 ευρώ δεσμεύονται υποτίθεται για την σύνταξη του εργαζόμενου και για την υγειονομική περίθαλψή του. Ένα όμως σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων είναι φόροι και εισφορές.'

ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΤΕΛΟΣ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΜΑΖΙΚΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Μπαράζ κατασχέσεων για αρρύθμιστες οφειλές !!!




Αυτές τις ημέρες γίνεται στην ΑΑΔΕ ο τελικός απολογισμός των 120 δόσεων, καθώς τώρα θα φανεί πόσοι φορολογούμενοι από τους 722 χιλιάδες που υπέβαλαν αίτηση, πλήρωσαν την πρώτη δόση κι ενεργοποίησαν την αποκαλούμενη “ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας”, με μια πρώτη εκτίμηση να δείχνει τουλάχιστον 600 χιλιάδες.

Η επόμενη ημέρα θα είναι, όμως, διαφορετική, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι το σύνολο των οφειλετών του Δημοσίου ξεπερνούσε τα 3,8 εκατομμύρια τον Αύγουστο. Τι αναμένεται να συμβεί, όπως αναφέρουν πηγές κοντά στη διαδικασία; Όσοι έχουν αρρύθμιστες οφειλές θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι κατασχέσεων, καθώς εκπνέει το άτυπο μορατόριουμ με τα δικαστικά τμήματα των εφοριών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα αρχε
ία των οφειλετών θα φύγουν μαζικά για τις τράπεζες και οι κατασχέσεις θα πέσουν βροχή. 

Ποιοι κινδυνεύουν

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι δεν μπόρεσαν να τακτοποιήσουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις, ακόμα κι αν έβαλαν τις παλιές τους οφειλές στις 120 δόσεις, καθώς για να διατηρήσει κανείς τη “ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας”, θα πρέπει εντός διμήνου είτε να εξοφλά νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές είτε να τις ρυθμίζει σε 12 δόσεις, δηλαδή με την ισχύουσα πάγια ρύθμιση. Κι εδώ ακριβώς αναδεικνύεται η αχίλλειος πτέρνα των 120 δόσεων.

ΥΠΟΙΚ: ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !!!

ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΛΟΠΗΣ ΦΠΑ
Προχωρούν κανονικά σε σύσταση επιχειρήσεων, εκδίδουν μαζικά εικονικά τιμολόγια και μετά από "δραστηριοποίηση" μερικών μηνών εξαφανίζονται !!!



Έξαρση παρατηρείται, σύμφωνα με πηγές από τις ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών, στην απάτη ΦΠΑ μέσω της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Στα διάφορα κυκλώματα που εντοπίζονται διαπιστώνεται ότι συμμετέχουν συνήθως αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν προχωρήσει κανονικά στη σύσταση επιχειρήσεων που, μετά από "δραστηριοποίηση" μερικών μηνών, εξαφανίζονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα κυκλώματα κλοπής ΦΠΑ αλλά και τεχνητής μείωσης των φορολογητέων εσόδων επιχειρήσεων λειτουργούν ως εξής: στην εφορία εμφανίζονται αλλοδαποί, συνήθως Βούλγαροι, που λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης οι διατυπώσεις είναι απλούστερες και προχωρούν στη σύσταση επιχειρήσεων με αντικείμενο κυρίως την παροχή υπηρεσιών.

ΜΕ ΖΗΜΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 300.000.000€ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΤΗΝ FORTHNET !!!

ΜΕ 41.000.000€ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 70% ΤΗΣ FORTHNET+ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΝΩ ΤΟΥ 85%
Πόσα δάνεια φτωχών νοικοκυριών θα κούρευαν οι τράπεζες με τα 300.000.000€ της ζημιάς από το κούρεμα στον Μαρινάκη, που επενδύει την ίδια ώρα δις στην ναυτιλία ;;;

Δεν είναι επαρκής ως δικαιολογία η επιβίωση της επιχείρησης και η διάσωση των θέσεων εργασίας...
Πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά έχουν πρόβλημα επιβίωσης, αλλά οι τράπεζες δεν τους προτείνουν τέτοια χαριστικά κουρέματα ;;; 



Ομόφωνα οι συστημικές τράπεζες αποφάσισαν τη μεταβίβαση της υπερχρεωμένης Forthnet στον Όμιλο Μαρινάκη αντί του ποσού των 41 εκατομμυρίων ευρώ, καταβλητέων τοις μετρητοίς, υπό την αίρεση της έγκρισης της σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το κούρεμα που αποδέχονται οι τράπεζες ουσιαστικά υπερβαίνει το 80% και παραδίδουν την εταιρία στο όμιλο Μαρινάκη ελεύθερη τραπεζικών βαρών.

Η υπερχρεωμένη εδώ και πολλά χρόνια Forthnet οφείλει στις τράπεζες άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πιστώτριες τράπεζες (ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και κατά 3% η τράπεζα Αττικής) έχουν αποκτήσει τον έλεγχο της Forthnet, στο πλαίσιο της κάλυψης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μέρους μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε η εταιρεία το Φθινόπωρο του 2016.



ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΜΜΕ !!!


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΔΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ !!!



Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το «σχέδιο Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια !!!

Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για να στηρίξει τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαπιστώνοντας μάλιστα (άκουσον - άκουσον !!!) ότι «δεν περιέχουν κρατική ενίσχυση» !!!

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Επιτροπή κατέληξε ότι, στο πλαίσιο του καθεστώτος προστασίας περιουσιακών στοιχείων, το λεγόμενο σχέδιο «Ηρακλής», το ελληνικό Δημόσιο θα αμείβεται σύμφωνα με τους όρους της αγοράς (δλδ ΨΙΧΟΥΛΑ !!!) για τον κίνδυνο που αναλαμβάνει όταν παρέχει εγγύηση για τιτλοποιημένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

«Εάν ένα κράτος μέλος παρεμβαίνει ως ιδιώτης επενδυτής και αμείβεται για τον κίνδυνο που αναλαμβάνει όπως θα έπραττε ένας ιδιώτης επενδυτής, οι παρεμβάσεις αυτές δεν συνιστούν κρατική ενίσχυση», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «ως εκ τούτου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο που θέσπισε η Ελλάδα δεν ενέχει κρατική ενίσχυση κατά την έννοια των κανόνων της ΕΕ».


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

0,20€ ΧΡΕΩΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ !!! ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ !!!


ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΦΟΡΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ !!!

ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ Ή ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΛΑΘΗ...
Ενώ όπως παραδέχθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ το νούμερο αυτό θα αυξηθεί γιατί και άλλες υποθέσεις εκκρεμούν !!!




«Μαύρη τρύπα» στους φορολογικούς ελέγχους των πλουσίων φορολογουμένων παραδέχεται ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, εξέλιξη για την οποία δηλώνει ανήσυχος και ότι θα ερευνηθεί.

Το ζήτημα αφορά σε αρκετές περιπτώσεις φορολογικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), οι οποίοι έγιναν με παράτυπες διαδικασίες και με ελλείψεις ή σε παραγραφόμενες υποθέσεις, γεγονός που έχει ως συνέπεια να καταπίπτουν στα δικαστήρια, μετά από προσφυγές των ελεγχόμενων.

Μεταξύ των υποθέσεων που βγαίνουν «λάδι» στα δικαστήρια είναι εμπλεκόμενοι στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και στη λίστα των Εμβασμάτων, κατά τους ελέγχους των οποίων, διαπιστώθηκαν λάθη ή οι υποθέσεις τους είχαν παραγραφεί, με συνέπεια να καταπέσουν στα δικαστήρια.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής παραδέχτηκε δημόσια, στο συνέδριο 6th ATHENS LAW FORUM ON TAXATION ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το ΚΕΦΟΜΕΠ της περιόδου 2014-2016 ακυρώνονται σωρηδόν από τα δικαστήρια!

Πιο συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθώ κάποια πρώτα στοιχεία της πορείας των δικαστικών υποθέσεων σε βεβαιώσεις της περιόδου 2014-16 και με έχει θορυβήσει το γεγονός ότι από τις βεβαιώσεις προστίμων της περιόδου εκείνης τουλάχιστον το 33% έχει ήδη ακυρωθεί στα δικαστήρια, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΦΟΜΕΠ. Το νούμερο θα αυξηθεί γιατί και άλλες υποθέσεις εκκρεμούν».

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ", ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ & ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΝΤΑΒΑΤΖΗ !!!




Του Γιώργου Κράλογλου

Όταν δέχεσαι φόρο, στο πετρέλαιο θέρμανσης, από 21 ευρώ στα 330, το χιλιόλιτρο, ανήκεις στους ιθαγενείς που δεν βλέπει τις μαϊμούδες όταν χορεύουν...

Η πρώτη από τις μαϊμούδες είναι "γκρίζα" (όπως η αντίστοιχη πολιτική) και γεννήθηκε στη "σοφία" των ετών της κρίσης του 2010.

Θα πατάξουμε... το λαθρεμπόριο, είπε η κρατική μαϊμού, με αύξηση των φόρων ώστε οι λαθρέμποροι να μην έχουν μεγάλα κέρδη από την πώληση χαμηλής τιμής πετρελαίου θέρμανσης στην κίνηση. Δεν συζητήθηκε πολύ. Από τα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο άλμα στα 60 ευρώ, το 2010...

Το 2012 η γκρίζα μαϊμού διαπιστώνει ότι οι λαθρέμποροι πετρελαίου την είχαν αράξει έξω από τα αρμόδια υπουργεία και έσπαγαν πλάκα. Γιατί η κρίση έστελνε τον κοσμάκη στις φτηνές τιμές της αγοράς. Τις λαθρεμπορικές...

Και να πεις ότι δεν τους ξέρουν τους λαθρέμπορους... Δεν έχουν ιδέα από πού αγοράζει καύσιμα το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα. Από τις λαϊκές αγορές τα αγοράζουν ή σε τενεκεδάκια από τα σουπερ-μάρκετ; Για όνομα του Θεού...

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΟ 30% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ !!!

ΔΗΛΑΔΗ 1 ΣΤΑ 3 ΕΥΡΩ
Όσοι δεν θα το κάνουν θα έχουν πρόστιμο-έξτρα φόρο 20-25% !!!




Όσοι δικαιούνται το αφορολόγητο, δηλαδή, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες θα πρέπει πλέον να δαπανούν 30% του εισοδήματός τους με πλαστικό χρήμα, προκειμένου να έχουν την έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ.

Πέναλτι με έξτρα φόρο από 20% μέχρι 25% θα αντιμετωπίσουν όσοι φορολογούμενοι το 2020 δεν θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν ποσοστό δαπανών 30% του εισοδήματός τους με πλαστικό χρήμα.

Οι ποινές της Εφορίας διπλασιάζονται από του χρόνου, τόσο με την αύξηση του απαιτούμενου ορίου των πληρωμών με πλαστικό χρήμα όσο και με την αποσύνδεση της ποινής από το αφορολόγητο και τον εισαγωγικό συντελεστή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα έχουν λόγο να απαιτούν την έκδοση αποδείξεων κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών περιορίζοντας την φοροδιαφυγή και έτσι θα μπει «ζεστό» χρήμα στο Ταμείο του Δημοσίου 642 εκατ. ευρώ όπως προβλέπει το προσχέδιο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!

ΑΦΟΥ Ο ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...
Υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταλάβει ακόμα ;;;




Τον χαοτικό χαρακτήρα που διέπει τόσο το θεσμικό πλαίσιο της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα αλλά-κυρίως- τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, του αρμόδιου δηλαδή οργάνου ελέγχου των χρημάτων που αποδίδονται στους πολιτικούς φορείς, φέρνει στο προσκήνιο απάντηση του προέδρου της Θανάση Μπούρα προς την αστική μη κυβερνητική οργάνωση «vouliwatch».

Στην τρισέλιδη επιστολή του ο πρόεδρος αναγνωρίζει πως από τον έλεγχο που έχει διεξαχθεί την διετία 2016-2017, διαπιστώθηκε πως χρήματα που πήγαν στα κόμματα είτε δεν διακινήθηκαν από τον δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό (ως όφειλαν) αλλά και ότι ποσά που από το νόμο διατίθενται για ερευνητικούς σκοπούς δεν δόθηκαν γι’ αυτούς. Το προβληματικό δε στοιχείο της όλης διαδικασίας είναι πως παρά την ύπαρξή τους στο νόμο, δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις, με την επιτροπή να δικαιολογεί τη στάση της επικαλούμενη την ανάγκη της ήπιας ερμηνείας του νόμου.

Αναλυτικότερα, για το 2016 η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ορισμένα πολιτικά κόμματα δεν διακίνησαν, ως αντιθέτως οφείλαν κατά νόμο (άρθρ.5, παρ.1, v.3023/2002), το σύνολο των εσόδων ή δαπανών τους μέσω των ειδικών τραπεζικών λογαριασμών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εδώ είναι το ΚΚΕ που δαπάνησε ποσό της τάξης των 1.640.715,88 ευρώ εκτός του δηλωμένου λογαριασμού του . Από τα υπόλοιπα κόμματα υπάρχει ένα μικρό ποσό της τάξης των 19.392, 22 ευρώ που δεν δηλώθηκε από τη ΝΔ και 26.091,161 από το ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα, η επιτροπή, διαπίστωσε ότι ποσά κρατικής χρηματοδότησης που χορηγήθηκαν για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς σε κόμματα (άρθρ.1, παρ.1, περ. (β') υποπερ. (βγ) ν.3023/2002) είτε δεν δαπανήθηκαν στο σύνολό τους, και το μη διατεθέν χρηματικό ποσό μετεφέρθη στην επόμενη χρήση, είτε δεν δαπανήθηκε για επιμορφωτικούς σκοπούς και κατά παρέκκλιση της διατάξεως του άρθρ.1, παρ.5, v.3023/2002.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" !!! 9 ΔΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Τι γράφει το insider.gr :

Το «πράσινο φως» πήρε το «Σχέδιο Ηρακλής» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο θα συμβάλλει στη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών.

Η Επίτροπος Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι, από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση, καταλήξαμε σε λύση συμβατή με την αγορά για την αντιμετώπιση του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βαρύνουν τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών.Το σχέδιο που εγκρίναμε σήμερα είναι ένα ακόμη καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο τα κράτη μέλη μπορούν να βοηθούν τις τράπεζες να εκκαθαρίζουν τους ισολογισμούς τους χωρίς να τους χορηγούνται ενισχύσεις ή να στρεβλώνεται ο ανταγωνισμός.»

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ: Η PIMCO ΜΕ 400.000.000€ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 26 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Με τίμημα 400 εκατ. ευρώ η θυγατρική της Allianz αποκτά το 80% της εταιρείας διαχείρισης δανείων FPS και το 20% των ομολογιών

Mια συμφωνία, την οποία περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού οι επενδυτές των τραπεζικών μετοχών, εκτιμάται ότι, θα κλείσει «σε πέντε έως δέκα ημέρες», σύμφωνα με τραπεζική πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Η Pimco, θυγατρική της Allianz, θα αποκτήσει έναντι 400 εκατ. ευρώ το 80% της εταιρείας διαχείρισης δανείων FPS της Eurobank, καθώς και το 20% των ομολογιών μεσαίας διαβάθμισης (mezzazine notes) της τιτλοποίησης καταγγελμένων ενυπόθηκων δανείων, ονομαστικής αξίας 7,4 δις. ευρώ project Cairo.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΟΣΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ & ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!


Σε μεγένθυση:

ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !!!



Φαίνεται, δεν τους έφτασαν τα δεκάδες δισεκατομμύρια των ανακεφαλαιοποίησεων....και θέλουν οι έλληνες πολίτες να συνεχίσουν να τις χρηματοδοτούν μέσω των ληστρικών προμηθειών και χρεώσεων που επιβάλουν πλέον στα πάντα όλα !!!

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ !!! ΤΑ ΑΥΓΑ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ !!!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ 759/2019 ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ
Εκεί που είναι δηλαδή και η ουσία του σκανδάλου !!!
Στις 17/12 η «μητέρα των μαχών» στον Άρειο Πάγο !!!



Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :

Συντριπτική δικαστική ήττα υπέστη η Εθνική Τράπεζα με απόφαση για το Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ), που χαρακτηρίζεται ως η πλέον τεκμηριώμενη υπέρ των συνταξιούχων. Όμως, πρόκειται για μια απόφαση πρώτου βαθμού, ενώ η... μητέρα των μαχών στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται στις 17 Δεκεμβρίου, στον Άρειο Πάγο, και η Εθνική εκτιμά ότι θα δικαιωθεί.

Η απόφαση 759/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως ενημέρωσε το Σύλλογο Συνταξιούχων ο νομικός Αλέξανδρος Στρίμπερης, δημοσιεύθηκε πρόσφατα και κάνει δεκτό το βασικό επιχείρημα της πλευράς των συνταξιούχων, δηλαδή ότι ο ΛΕΠΕΤΕ αποτελεί Λογαριασμό Εγγυημένων και Καθορισμένων Παροχών.

Η ίδια απόφαση απορρίπτει τον ισχυρισμό της τράπεζας ότι ο ΛΕΠΕΤΕ αποτελεί ένα επικουρικό ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων της ΕτΕ. Επίσης, αναφέρεται σε εργοδοτικές υποχρεώσεις της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες θα έπρεπε να καλύπτουν πλήρως τα ποσά ολόκληρων των επικουρήσεων του ΛΕΠΕΤΕ.

Στο μεγάλο ερώτημα, γιατί ο ΛΕΠΕΤΕ έφθασε να μην διαθέτει επαρκείς πόρους για να καταβάλλει την επικούρηση των συνταξιούχων, ο δικαστής απαντά αποδίδοντας ευθύνη στην τράπεζα. Όπως σημειώνεται στην απόφαση, η Εθνική Τράπεζα είναι υπεύθυνη για τη μη χρηστή διαχείριση των χρημάτων του ΛΕΠΕΤΕ, η οποία γινόταν από τα εκάστοτε στελέχη της εργοδότριας επιχείρησης, τα οποία έπρεπε στα πλαίσια της πρόνοιας και της χρηστής διαχείρισης να ενεργήσουν, ώστε η ύπαρξη του αποθεματικού του εν λόγω Λογαριασμού να παρέχει συνεχώς την πλήρη επικούρηση.

ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ !!!


του Σταύρου Μαλιχούδη

Μέρος των προσφύγων λαμβάνει μηνιαίως και για ορισμένο χρονικό διάστημα ένα μικρό ποσό χρημάτων. Από τη μικρή αυτή παροχή προκύπτουν, τελικά, πολλαπλάσιοι ωφελούμενοι.

Το κέρδος των τραπεζών σε αριθμούς

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, ο Θωμάς Μαυροφίδης βρισκόταν σε ένα υποκατάστημα της Alpha Bank στην Λέσβο, όπου ζει και εργάζεται ως καθηγητής Συστημικής Θεωρίας και Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, όταν παρατήρησε τρεις πρόσφυγες να δείχνουν να ταλαιπωρούνται από την αναμέτρησή τους με ένα ΑΤΜ.

«Ηλικιακά ήταν μεταξύ 25-35 ετών», λέει ο ίδιος στο Solomon MAG, προσθέτοντας πως συναντά συχνά πρόσφυγες, είτε από τον καταυλισμό της Μόριας είτε από κάποια άλλη δομή, στο υποκατάστημα της τράπεζας. «Τα χρήματα εμφανίζονται στον λογαριασμό τους συγκεκριμένη ημέρα. Οι οδηγίες του μηχανήματος είναι στα αγγλικά και επειδή συνήθως οι περισσότεροι αγγλικά δεν γνωρίζουν, βλέπεις συχνά ολόκληρες παρέες στα ΑΤΜ. Κάποιος από όλους τους θα γνωρίζει αγγλικά, οπότε εκείνος παίρνει την κάρτα του καθενός και σηκώνουν με την σειρά τα χρήματά τους».

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΠΗΡΑΜΕ ΔΑΝΕΙΟ 250.000.000€, ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 330.000.000€ & ΜΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ !!!

ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Στα δικαστήρια Εγνατία Οδός και Τράπεζα Πειραιώς !!!



Στα δικαστήρια αναμένεται να διευθετηθεί η πολυετής διαμάχη μεταξύ της Εγνατίας Οδού και της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ξεκίνησε το 2010 και αφορά στην αποπληρωμή ομολογιακού δανείου ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η εταιρεία από την τράπεζα το 2006.

Η Εγνατία Οδός έλαβε το δάνειο με χαμηλό επιτόκιο ύψους 0,65% προκειμένου να χρηματοδοτήσει την κατασκευή σταθμών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο.

Έως το 2010 ωστόσο ελάχιστοι σταθμοί διοδίων λειτούργησαν στο μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας, με αποτέλεσμα η τράπεζα να καταγγείλει τη σύμβαση και να δεσμεύσει τις εισπράξεις της εταιρείας από τα διόδια. Εκτός από την καταγγελία της σύμβασης, η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε και σε αναπροσαρμογή του επιτοκίου, το οποίο διαμορφώθηκε σε 3,5%.

Η Εγνατία Οδός υποστηρίζει ότι έχει εξοφλήσει το δάνειο, δεδομένου πως έχει καταβάλλει έως τώρα στην τράπεζα ποσό ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με τους τόκους υπερημερίας. Η τράπεζα, η οποία εξακολουθεί να δεσμεύει όλα τα έσοδα από τα διόδια εκτός από εκείνα που πληρώνονται στους σταθμούς των Μαλγάρων και του Ακτίου, διεκδικεί την καταβολή 20 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον.

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ ;;;


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!!



Το ελληνικό δημόσιο άντλησε το ποσό των 488 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο στο -0,02% από 0,095% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία

«Φύλακτρα» πληρώνουν πλέον οι επενδυτές στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς το δανείζουν με αρνητικές αποδόσεις.

Στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας που διενήργησε σήμερα, Τετάρτη, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, το ελληνικό δημόσιο άντλησε το ποσό των 488 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο στο -0,02% από 0,095% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,71 φορές από 1,59 προηγουμένως.

Η έκδοση των τρίμηνων εντόκων έρχεται μόλις μια μέρα μετά την επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου του περασμένου Μαρτίου, από την οποία το δημόσιο άντλησε 1,5 δισ. ευρώ, με ιστορικό χαμηλό επιτόκιο 1,5%.

ΑΘΩΩΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΑΘΩΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ+ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ ALPHA BANK ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛ !!!

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΝΝΟΜΑ...ΠΑΡΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...ΜΕ ΑΕΡΑ !!!
Την ίδια ώρα εσύ συνεχίζεις να πληρώνεις με "αίμα" μνημόνια+ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών !!!





Τι γράφει το capital.gr :

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο πρώην εκδότης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης ο οποίος κατηγορούνταν για "επισφαλή" δάνεια που είχε λάβει ο οργανισμός από την Alpha Bank ύψους 44,7 εκατ. ευρώ. Το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία αθώωσε τόσο τον εκδότη όσο και τα 10 στελέχη της Alpha Bank οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες σχετικά με τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ένα σύντομο σκεπτικό από έδρας σύμφωνα με το οποίο δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων. Παράλληλα, το Δικαστήριο επισήμανε πως η χορήγησή τους ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Το 60% των αποφάσεων του Νόμου Κατσέλη το τελευταίο διάστημα είναι αρνητικές για τους δανειολήπτες

Τι γράφει kathimerini.gr :

Στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια για την καταχρηστική αξιοποίηση του νόμου Κατσέλη, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη την έκδοση αποφάσεων υπέρ του δανειολήπτη. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της «Κ», με βάση τα οποία 6 στις 10 αποφάσεις που εκδίδονται το τελευταίο διάστημα από τα ειρηνοδικεία της χώρας είναι αρνητικές για τον οφειλέτη, ενώ ακόμη και οι αποφάσεις που βγαίνουν υπέρ τους δεν είναι πλέον τόσο γενναιόδωρες όσο ήταν στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, από το σύνολο των 126.000 αποφάσεων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από την έναρξη ισχύος του νόμου το 2010, οι 55.000 είναι αρνητικές για τον οφειλέτη, δηλαδή είναι αποφάσεις που έχουν απορρίψει το αίτημά του για τη ρύθμιση της οφειλής του. Η νέα τάση είναι ωστόσο οι απορριπτικές αποφάσεις να υπερτερούν αυτών που γίνονται αποδεκτές και καταλήγουν σε ένα είδος ρύθμισης. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι το εύρος της προστασίας που παρείχε μέχρι σήμερα ο νόμος Κατσέλη έχει περιοριστεί σημαντικά και πλέον οι αποφάσεις που βγαίνουν κατά του δανειολήπτη είναι περισσότερες σε σχέση με αυτές που είναι υπέρ του.

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΑ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Έρχετε πλιάτσικο στα πάντα όλα...

Μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ξενοδοχειακά δάνεια και δάνεια συνδεδεμένα με εμπορικά ακίνητα, βρίσκονται στην κορυφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος των επενδυτικών funds.

Στον αντίποδα, η προσφορά από τους πωλητές υπερισχύει σε καταναλωτικά δάνεια, οικιστικά ακίνητα, μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια του ναυτιλιακού τομέα.

Οι τάσεις που επικρατούν στην αγορά των κόκκινων δανείων και διαμορφώνουν την προσφορά και τη ζήτηση, παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο – θεσμό για τα NPLs που διοργάνωσε η Smith Novak στο Λονδίνο, στις 1 και 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στο ερώτημα – έρευνα προς τους πωλητές μη εξυπηρετούμενων δανείων και προς τα funds (ζητήθηκε η αξιολόγηση σε μία κλίμακα από 0% έως 50%) αναφορικά με το σε ποιες κατηγορίες ενεργητικού (ζητήθηκε η επιλογή δύο κατηγοριών) επιθυμούν να έχουν τις περισσότερες συναλλαγές, παρουσιάστηκαν τα εξής στοιχεία:

ΕΦΤΑΣΕ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 4ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΜΕΑ !!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Ειδικά όταν αρχίσουν οι μαζικοί πλειστηριασμοί που θα οδηγήσουν και σε μαζικό ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών δανειοληπτών !!!



Τι μεταδίδει το enikos.gr :

Μια πολύ δύσκολη στιγμή περνάει μια 4μελής οικογένεια στην Πάτρα. Η μητέρα έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και πλέον μένει στο δρόμο.

Διαβάστε τι είπε η ίδια στο tempo24.news:

"Έχω τρελαθεί, δεν ξέρω τι να κάνω. Αύριο με πετάνε έξω από το σπίτι μου" είπε η Μ.Α. η οποία έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

Όπως λέει η ίδια, πρόκειται για το σπίτι όπου ζει και μεγαλώνει τα τέσσερα παιδιά της ένα εκ των οποίων είναι ΑμεΑ.

Η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι αφού οι ανατροπές στην ζωή της ήταν πάρα πολλές τα τελευταία χρόνια. Έχασε τη δουλειά της, χώρισε με τον άντρα της και έμεινε σε ένα σπίτι που είχε πάρει δάνειο για να το κατασκευάσει μη μπορώντας να πληρώσεις τις δόσεις στην τράπεζα.

Απευθύνθηκε σε δικηγόρο προκειμένου να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη και πάλι η τύχη δεν ήταν με το μέρος της. Εξαπατήθηκε από κάποιους που παρίσταναν τους δικηγόρους και μάλιστα όπως καταγγέλλει η ίδια το κύκλωμα αυτό αποκαλύφθηκε και πλέον οι υπαίτιοι βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εκείνη όπως μας λέει δεν είχε άλλα χρήματα για να πληρώσει εκ νέου δικηγόρο και έφτασε η ώρα του πλειστηριασμού.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΕΛΛΑΔΑ 2019: ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ;;;

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΟΠΟΥ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΄Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ 1:1
Ένα 100ρικο πχ, έχει μεγαλύτερη αξία από τα 100 ευρώ υπόλοιπο τραπεζικού λογαριασμού ή χρεωστικής κάρτας!!!


Στην Ελλάδα του 2019, τι και ποιους εξυπηρετεί ο πόλεμος στα μετρητά ;;;

1. Το κόστος των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι απαγορευτικό για τους συναλλασσόμενους

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΙΝΕΙ ΣΕ FUNDS ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΥΨΟΥΣ 600.000.000€ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Σε εταιρείες διαχείρισης "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια 600 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας

Στην ανάθεση της διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, θα προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα, με στόχο να επιταχύνει την εξυγίανση των στεγαστικών της χαρτοφυλακίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Τράπεζα έχει δώσει στο σχέδιο την κωδική ονομασία "Champion Challenger" και έχει απευθύνει πρόκληση ενδιαφέροντος σε εταιρίες διαχείρισης, στις οποίες θα αναθέσει τη διαχείριση στεγαστικών μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα έχει λάβει τέσσερις προσφορές εκ των οποίων θα επιλέξει τις δύο. Στις δύο εταιρίες που θα επιλεγούν θα ανατεθεί χαρτοφυλάκιο στεγαστικών NPLs 300 εκατ. ευρώ στην καθεμία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ !!!



Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο τοκογλύφο-αγιογδύτη των Ελλήνων πολιτών που είχαν την ατυχία να δανειστούν στο παρελθόν με τις ευνοϊκές προϋποθέσεις που τότε παρείχε, οι οποίες έχουν αλλάξει άρδην με τις σημερινές συνθήκες. 

Εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν δανειστεί παλαιότερα με σχετικά ευνοϊκούς όρους από το Ταμείο, υποφέρουν σήμερα από την ανάλγητη πολιτική του.

Το ΤΠΔ χορηγούσε στο παρελθόν δάνεια με σχετικά χαμηλά επιτόκια της τάξης των 4-6%. 6%. Όμως τότε ο πληθωρισμός ανερχόταν σε επίπεδα άνω του 7-15%, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να βγαίνουν σχετικά κερδισμένοι από τη θετική διαφορά του πληθωρισμού έναντι των επιτοκίων. Το Ταμείο διατηρεί τα ίδια επιτόκια και σήμερα που ο πληθωρισμός είναι αρνητικός έως και 2% που προστίθεται στα επιτόκια του 4-6%.

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ;;;

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
Αυτό εξετάζουν η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.




Τη δηµιουργία ενός νέου πλαισίου που θα δυσκολεύει τη µετακίνηση του οφειλέτη από την ΔΕΗ σε έναν άλλο πάροχο ρεύµατος, εξετάζουν η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να αντιμετωπίζονται πιο αυστηρά οι κακοπληρωτές.

Όπως αναφέρει η "ΗΜΕΡΙΣΙΑ", οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να δηµιουργηθεί ένα είδος «Τειρεσία» στον τοµέα του ρεύµατος, οπότε οι πρακτικές ενός καταναλωτή να είναι γνωστές σε όλους τους προµηθευτές ρεύµατος και να τυγχάνουν αντίστοιχης αντιµετώπισης.

Ακόµα ένα στοιχείο που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι καταναλωτές, σχετικά µε τις νέες ρυθµίσεις της ∆ΕΗ, είναι ότι από εδώ και πέρα το πλαίσιο θα είναι ευνοϊκό για τους συνεπείς οφειλέτες, όχι όµως και για τους ασυνεπείς.

Συγκεκριµένα, απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει η ρύθµιση είναι να εξοφλούνται στις καθορισµένες ηµεροµηνίες οι δόσεις και οι τρέχοντες λογαριασµοί (λογαριασµοί που εκδίδονται µετά τη ρύθµιση). Οποιος χάσει τη ρύθµιση, για να ενεργοποιηθεί εκ νέου θα πρέπει να καταβάλει τις ληξιπρόθεσµες δόσεις και τρέχοντες λογαριασµούς που εκδόθηκαν µε τη ρύθµιση. Εφόσον ο πελάτης είναι συνεπής στην εξόφληση του διακανονισµού, δικαιούται και την έκπτωση συνέπειας στους τρέχοντες λογαριασµούς.

Στην πράξη αυτό σηµαίνει ότι όσοι οφειλέτες της ∆ΕΗ ενταχθούν στην ρύθµιση και στην πορεία την αθετήσουν, όπως συνέβαινε κατά κόρον µέχρι σήµερα, δεν θα µπορούν να υπαχθούν ξανά σε αυτή και το επόµενο βήµα θα είναι η διακοπή της ηλεκτροδότησης.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ...ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ 40.000€ !!!


«Όταν οι τράπεζες μου… φόρεσαν αχρείαστο δάνειο 40.000 ευρώ, χαμογελώντας αγγελικά»

«Ας µε συγχωρήσει ο υφυπουργός που δήλωσε ότι θα ξαναγίνουν οι τράπεζες µοχλός ανάπτυξης, αλλά πέφτει έξω. Να ξαναγίνουν αποκλείεται, διότι δεν ήταν ποτέ»

του Ευάγγελου Χεκίμογλου

Ακριβώς πριν από 13 χρόνια. ∆ύο καλοντυµένες κοπέλες. Μπήκαν, συστήθηκαν και κάθισαν. Μόνο όταν άφησαν τις κάρτες τους πάνω στο γραφείο γλίτωσα το εγκεφαλικό. ∆εν ήταν από την Εφορία, αλλά από την τράπεζα. «Σας δίνουµε δάνειο σαράντα χιλιάδες ευρώ» είπαν χαµογελώντας αγγελικά. «Σε µένα;» ρώτησα έκπληκτος. «Με τι εξασφάλιση;». «Καµία» µου απάντησαν. «Η επιχείρησή σας συµπλήρωσε εικοσαετία και έχετε συνεχώς κέρδη».

Η «επιχείρησή μου» ήταν ένα µπλοκ αποδείξεων ελαφρώς τσαλακωµένο και µια σφραγίδα χωρίς ταµπόν. Τα συσσωρευµένα «κέρδη» µου τρεις φτηνοί υπολογιστές. Παρ’ όλα αυτά, την εποµένη µου µέτρησαν σαράντα χιλιάρικα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΒΑΖΟΥΝ ΧΡΕΩΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΣΤΟ ΑΤΜ !!!

ΝΕΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ !!!



Τι μεταδίδει το moneyonline.gr :


Σε αυξήσεις στις προμήθειες που επιβάλει στις κάρτες της όλων των ειδών προχωρά η Εθνική Τράπεζα, με στόχο την κάλυψη μέρους του κόστους έκδοσης και διάθεσής τους στους πελάτες της.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η απόφαση αυτή ελήφθη συνεκτιμώντας τις συνθήκες της αγοράς και του ανταγωνισμού. Η αλήθεια είναι πως όλες οι τράπεζες έχουν προχωρήσει στην επιλογή ανάλογων χρεώσεων.

Οι νέες προμήθειες

Οι νέες χρεώσεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αρχής γενομένης από το τέλος Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του χρόνου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟΝ ΟΤΕ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Πρόστιμα 400.000 ευρώ στον ΟΤΕ για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων !!!




ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιβολή διοικητικών προστίμων σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας

1) Επιβολή προστίμου για παραβίαση της αρχής της ακρίβειας και της προστασίας των δεδομένων ήδη από τον σχεδιασμό κατά την τήρηση προσωπικών δεδομένων συνδρομητών

Η Αρχή έγινε αποδέκτης καταγγελιών φυσικών προσώπων συνδρομητών τηλεφωνίας του ΟΤΕ οι οποίοι, αν και είχαν εγγραφεί στο μητρώο αντιρρήσεων («opt-out») του άρθρου 11 του ν. 3471/2006 του παρόχου τους, είχαν λάβει τηλεφωνικές κλήσεις από τρίτες εταιρείες για σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι εν λόγω συνδρομητές είχαν υποβάλει αίτημα φορητότητας για τη μεταφορά της τηλεφωνικής τους σύνδεσης σε άλλο πάροχο.

Στο πλαίσιο της ενέργειας αυτής, ο ΟΤΕ διέγραψε τα στοιχεία τους από το μητρώο. Ωστόσο, όταν οι συγκεκριμένοι συνδρομητές ακύρωσαν το αίτημα φορητότητας, δεν υπήρχε ορθή διαδικασία για την ακύρωση της διαγραφής τους.

Οι συνδρομητές εμφανίζονταν μεν ως εγγεγραμμένοι στο μητρώο στην εσωτερική εφαρμογή πελατειακών σχέσεων, αλλά οι τηλεφωνικοί αριθμοί τους δεν περιλαμβάνονταν στο μητρώο που έστελνε ο ΟΤΕ στις διαφημιζόμενες εταιρείες, αφού τα δύο συστήματα λόγω του σφάλματος στη διασύνδεσή τους δεν είχαν το ίδιο περιεχόμενο.

ΤΡΙΠΛΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ+ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ», ΟΥΤΕ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» !!!



Ακολουθούν «δύσκολες» αλήθειες για το λεγόμενο «μεταναστευτικό» πρόβλημα...

Τι γράφει το antibaro.gr :

Σήμερα θα σας γράψω για άλλα ψέματα που λέγονται – κυρίως από Συριζαίους, αλλά όχι μόνο – για τα «δικαιώματα» που οφείλει (ή δεν «οφείλει») να δώσει μια χώρα στους πρόσφυγες και μετανάστες που δέχεται.

Με αφορμή την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες βδομάδες πριν την εκλογές να δώσει αριθμό ΑΜΚΑ σε όλους όσους έχουν αφιχθεί παράνομα αδιακρίτως.

Πράγμα που αποτελούσε: 

–πλήρη… υγειονομική κάλυψη χιλιάδων λάθρο,
-τους νομιμοποίησε de facto,
-δημιούργησε ένα «κράχτη» για να μας έλθουν πολλαπλάσιοι,
-απειλούσε με πλήρη διάλυση το ασφαλιστικό σύστημα συνολικά,
-και μπλόκαρε τα ΚΕΠ όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται ούτε οι νόμιμοι δικαιούχοι Έλληνες πολίτες.

Τελικά, όλο αυτό το τερατούργημα το… κατάργησε η νέα Κυβέρνηση!

Ευτυχώς!

Να δούμε λοιπόν, ποια είναι τα «δικαιώματα» των νεοεισερχομένων, ποια τα επιδόματα που τους δίνονται, και τι προβλέπει σχετικώς η διεθνής νομοθεσία για πρόσφυγες και για άτομα που τους χορηγείται άσυλο. 

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ !!!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Ένα από τα τρία πρόσωπα που ο ίδιος υποστηρίζει ότι δωροδόκησε είναι και ο νυν δήμαρχος Λουτρακίου !!!




Μία εξέλιξη αρκετά εξωφρενική ακόμη και για τα συνηθισμένα υψηλά στάνταρντ της χώρας μας έρχεται από το δροσερό Λουτράκι. Για την ακρίβεια, η επεισοδιακή αυτή εξέλιξη προέκυψε μία βδομάδα νωρίτερα, όταν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ένας εργολάβος της περιοχής άρχισε να μοιράζει φωτοτυπίες με τις μίζες που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Wait, what; Ναι, αγαπητές φίλες και φίλοι, αυτό ακριβώς που διαβάσατε συνέβη. Το στόρι έχει ως εξής: Ο εργολάβος κ. Γιώργος Βλάχος, ο οποίος στο παρελθόν είχε αναλάβει την κατασκευή του Spa Λουτρακίου, υποστηρίζει ότι ο Δήμος Λουτρακίου του χρωστάει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ από κάμποσα έργα.

Αγανακτισμένος από τα λεφτά που (υποτίθεται ότι) του χρωστάνε, αποφάσισε να πάει το θέμα στα άκρα. Πήγε λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο τη προηγούμενη βδομάδα και αυτοενοχοποιήθηκε για μίζες μοιράζοντας φωτοτυπίες με καταθέσεις χρημάτων που έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια στους λογαριασμούς τριών διαφορετικών ατόμων. Ένα από αυτά είναι και ο νυν δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος ήταν και τότε δήμαρχος Λουτρακίου.

Δείτε τις φωτογραφίες:


ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΩΣ 40% ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ !!!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΤΣΑ
Όπως σημείωσε η έκπτωση θα μπορεί να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος.


Την πρόθεση της κυβέρνησης να παρέχει έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40% για τους πολίτες που θα προχωρήσουν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι η έκπτωση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι αν για παράδειγμα κάποιος προβεί σε δαπάνες ύψος 10.000 ευρώ, λειτουργικής αναβάθμισης ή ενεργειακής θωράκισης ενός ακινήτου του η έκπτωση φόρου να αγγίζει τις 4.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τόνισε πως αν χρειαστεί θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το δημοσιονομικό βάρος.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ...
Οδηγώντας και αυτόν τον μηχανισμό στο απόλυτο φιάσκο !!!



Πλήρη αυτοματοποίηση του εξωδικαστικού μηχναισμού μέχρι τον Νοέμβριο με σκοπό να επιταχυνθεί η ρύθμιση επιχειρηματικών οφειλών, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, στον Ελεύθερο Τύπο.

"Πιστεύω μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει αλλάξει ο εξωδικαστικός, διότι αυτή τη στιγμή δεν δουλεύει. Θα καταργηθούν σχεδόν όλα τα δικαιολογητικά. Όλη η διαδικασία θα τρέχει αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς καμία διαμεσολάβηση. Θα μπαίνουν οι παράμετροι του καθενός στο σύστημα και είτε θα δικαιούται κούρεμα είτε όχι. Τώρα είναι εξαιρετικά βαριά η διαδικασία, πάρα πολύ μπλεγμένη γι'αυτό και έχουν προχωρήσει ελάχιστα υποθέσεις" αναφέρει.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΡΥΘΜΙΣΤΕ Ή ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο απόλυτο φιάσκο μετατρέπεται το νέο πλαίσιο της δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας, με μόλις 5 αιτήσεις ρύθμισης μετά από 3 και πλέον μήνες λειτουργίας της πλατφόρμας...

Ενώ οι τράπεζες εμφανίζονται “διακριτικές” έναντι υπερδανεισμένων επιχειρήσεων αποστέλλουν με καταιγιστικό ρυθμό επιστολές στα νοικοκυριά για να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους.

Ήδη, 70.000 “κόκκινοι δανειολήπτες” που δυνητικά πληρούν τα κριτήρια για ένταξη στον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχουν λάβει το προσκλητήριο των τραπεζών καθώς απομένουν λιγότερο από 3 μήνες για τη λήξη της προθεσμίας ένταξης στο νέο πλαίσιο και μέχρι στιγμής τα ολοκληρωμένα αιτήματα είναι ελάχιστα.

Μετά τη Eurobank που έστειλε επιστολές σε 35.000 πελάτες της, την Τράπεζα Πειραιώς που ενημέρωσε με τον ίδιο τρόπο 25.000 οφειλέτες και η Alpha Bank ενημέρωσε προσωπικά 20.000 πελάτες της, οι οποίοι έχουν λάβει ενυπόθηκα δάνεια και έχουν σταματήσει την αποπληρωμή τους.

ΛΕΙΑ ΣΤΑ FUNDS ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Ο ελληνικός λαός που πλήρωσε+χρεώθηκε δεκάδες δις για τις τράπεζες μέσα από τα μνημόνια, τώρα δίνεται μπιρ παρά βορά στα κοράκια των funds για να κάνουν πλιάτσικο στην περιουσία του !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;
SSL Certificates