.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ", ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ & ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΝΤΑΒΑΤΖΗ !!!




Του Γιώργου Κράλογλου

Όταν δέχεσαι φόρο, στο πετρέλαιο θέρμανσης, από 21 ευρώ στα 330, το χιλιόλιτρο, ανήκεις στους ιθαγενείς που δεν βλέπει τις μαϊμούδες όταν χορεύουν...

Η πρώτη από τις μαϊμούδες είναι "γκρίζα" (όπως η αντίστοιχη πολιτική) και γεννήθηκε στη "σοφία" των ετών της κρίσης του 2010.

Θα πατάξουμε... το λαθρεμπόριο, είπε η κρατική μαϊμού, με αύξηση των φόρων ώστε οι λαθρέμποροι να μην έχουν μεγάλα κέρδη από την πώληση χαμηλής τιμής πετρελαίου θέρμανσης στην κίνηση. Δεν συζητήθηκε πολύ. Από τα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο άλμα στα 60 ευρώ, το 2010...

Το 2012 η γκρίζα μαϊμού διαπιστώνει ότι οι λαθρέμποροι πετρελαίου την είχαν αράξει έξω από τα αρμόδια υπουργεία και έσπαγαν πλάκα. Γιατί η κρίση έστελνε τον κοσμάκη στις φτηνές τιμές της αγοράς. Τις λαθρεμπορικές...

Και να πεις ότι δεν τους ξέρουν τους λαθρέμπορους... Δεν έχουν ιδέα από πού αγοράζει καύσιμα το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα. Από τις λαϊκές αγορές τα αγοράζουν ή σε τενεκεδάκια από τα σουπερ-μάρκετ; Για όνομα του Θεού...

Λέει λοιπόν η σοφή κρατική μαϊμού του 2012. Να εξισώσουμε εντελώς το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης για να κόψουμε τα ποδάρια του λαθρέμπορου... Να το εξισώσουμε είπαν όλοι στο κράτος.

"Εκστρατεία" λοιπόν ενάντια στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Αλλά όχι και τσάμπα... Να βγάλει κάτι και το κράτος-νταβατζή...

Με το πρόσχημα λοιπόν της νέας πάταξης του λαθρεμπορίου... να ο ειδικός φόρων καυσίμων από τα 60 ευρώ στα 330 ευρώ.

Και αν σας πάρουν χαμπάρι οι ιθαγενείς και σκούξουν... λέει τότε μια άλλη σοφή, καφετιά, μαϊμού των υπουργείων της Πλατείας Συντάγματος... Τι να κάνουμε, ρωτάνε οι υπόλοιποι με αγωνία...

Και να πώς μπαίνει στα πράγματα, το 2012, η δεύτερη μαϊμού. Αυτή που είχε στο στόμα της το επίδομα θέρμανσης.Το επίδομα που περιμένουμε από τότε και κάθε χρόνο. Αυτό που θα δοθεί από την άλλη Τρίτη και θα συνεχιστεί... θα συνεχιστεί... θα συνεχιστεί... Γιατί μείωση φόρου στα καύσιμα ούτε για αστείο.

Η δεύτερη μαϊμού λοιπόν είναι αυτό το ίδιο το επίδομα που χορεύει από τότε και άλλαξε απλώς χορό και στροφές (με μειώσεις-παιχνίδια του φόρου 50-80 ευρώ), μέσα στην 7ετία.

Είναι επίδομα -μαϊμού πρώτον γιατί έχει πλαφόν και σε όποιον αρέσει. Είτε είσαι στα βουνά και ψοφάς από το κρύο, είτε είσαι στην πόλη και κάπως τα βολεύεις θα πάρεις το ολίγο επίδομα-μαϊμού. Και θα δούμε πότε θα το πάρεις και με τι συνθήκες.

Και δεύτερον, έτσι και βγάζεις πάνω από 20.000 ευρώ τον χρόνο και έχεις και σπιτάκι της προκοπής να μένεις με την οικογένεια, ξέχασέ το. Είσαι πάμπλουτος. Αν συμβεί μάλιστα και το σπιτάκι σου είναι εκεί που αγοράζουν οι Κινέζοι μετά μανίας... ξέχασε το για πάντα.

Αυτά τα σοφά έβγαλε η δεύτερη μαϊμού που γεννήθηκε το 2012 με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στο χέρι.

Από την άλλη όμως, κανείς δεν κατάλαβε αν πατάχθηκε το λαθρεμπόριο και αν μαντρώσαμε του λαθρεμπόρους που κερδίζουν τα 300-400.000.000 ευρώ κάθε χρόνο (άντε να βγάλεις άκρη…) κλέβοντας τον κορβανά και δοξάζοντας τη μέριμνα,,, για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, από το κράτος-πατερούλη.

Ποιο επίδομα δηλαδή; Αυτό που για να το πάρεις είναι καλύτερα να κρυώσεις μέσα στο σπίτι σου αντί να κρυώνεις στις ατέλειωτες ουρές και στα περίμενε του σοβιετικού (ακόμη) κράτους μας.

Κάποιοι ίσως μας απαντήσουν πως κάτι η εξίσωση στις τιμές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και κάτι το σύστημα εισροών-εκροών στη λιανική πώληση το "στρίμωξε" το λαθρεμπόριο.

Από αυτό το πλευρό να κοιμούνται και ας ψάξουν να μάθουν τι συμβαίνει και ενώ το κράτος τους ξέρει συνεχίζει και τους πουλάει καύσιμα.

Και ας έλθουμε τώρα στην τρίτη και πραγματικά απίθανη μαϊμού. Στους λόγους "εγκυμοσύνης και γέννησης" του επιδόματος θέρμανσης που δεν ήταν τίποτε άλλο από τη νέα φορεσιά του κράτους-νταβατζή για να αυξήσει ιλιγγιωδώς τους φόρους στα καύσιμα, μέσα στην καρδιά της κρίσης (δίδοντας τσόφλια από φιστίκια ως επίδομα στους ιθαγενείς της χώρας). Οι μειώσεις του φόρου που ακολούθησαν και ισχύουν σήμερα δεν προδικάζουν σε καμία περίπτωση την αναγνώριση της κλοπής του κράτους και συνεπώς την κατάργησή τους. Του ανίκανου κράτους που ή δεν ξέρει ή δεν θέλει να σβήσει το λαθρεμπόριο. Και ας καμώνεται πως το πολεμάει, εδώ και 35 χρόνια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates