.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 12/09/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

 


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΑΡΠΑΓΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο άψε – σβήσε θα σου παίρνουν το σπίτι

Επιταχύνουν τις διαδικασίες πλειστηριασμών ακινήτων, χάριν ποιων, κύριε πρωθυπουργέ; Για τα κοράκια που περιμένουν στη γωνία;

-Άκουσον, άκουσον: Θα μειώνεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ η τιμή πώλησης, χωρίς δικαστική απόφαση
-Άθλιος όρος: Τα ευάλωτα νοικοκυριά, για να έχουν προστασία, θα πρέπει να… προσφέρουν την κυριότητα του ακινήτου τους!



Χάνεις στο άψε-σβήσε το σπίτι σου, τα ακίνητο που με θυσίες κατάφερες να αποκτήσεις, να στεγάσεις την οικογένειά σου, να ανοίξεις ένα μαγαζί, να στήσεις μια δουλειά.

Και ξαφνικά όλα αυτά τα χάνεις, σε πετάει στον δρόμο η τράπεζα, τα γνωστά funds, που έχουν στήσει τα «μαγαζάκια» τους και μπιτ παρά μένεις στον δρόμο.

Τη… βόμβα περικλείει στις διατάξεις του ο νέος Κώδικας Πολιτικής Οικονομίας, που ξαφνικά συντάχθηκε και πλέον είναι σε δημόσια διαβούλευση και στο άψε-σβήσε θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο, που θα μας κάνει ποδαρικό σε λίγες μέρες. Και αμέσως θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, η τιμή των οποίων αυτόματα θα μειώνεται μετά τον δεύτερο και τον τρίτο πλειστηριασμό, προσαρμόζοντας το καθεστώς των πλειστηριασμών στον νέο πτωχευτικό νόμο, με την… παροχή δεύτερης ευκαιρίας, λες και στον δεύτερο πλειστηριασμό θα βρει λεφτά ο ιδιοκτήτης της κατοικίας και δεν θα χάσει το σπίτι του.

Χάρη στις τράπεζες και στα funds

ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(11/9/2021)

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 100.000€ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

 


ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!! ΞΗΛΩΣΕ ΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ !!!

 



Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πέρασε το βέτο της Ρουμάνας εισαγγελέα


Δεν έγιναν δεκτοί, τελικά, στο Ελληνικό τμήμα της Ευρωπαικής Εισαγγελίας, οι δύο Εισαγγελείς Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου και Αμαλία Μπακαλώνη, οι οποίοι είχαν επιλεγεί ομόφωνα από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους τους, για να στελεχώσουν το νεοσύστατη υπηρεσία.

Το βέτο, που άσκησε στην εκλογή τους τρισίμισι μήνες πριν η Ρουμάνα Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέτσι, πήρε σάρκα και οστά, επιβεβαιώνοντας φήμες, που έκαναν λόγο γιά προσπάθεια επηρεασμού της Ευρωπαικής Εισαγγελίας, προκειμένου να μην γίνουν δεκτοί οι δύο ανώτεροι εισαγγελείς, ώστε να αντικατασταθούν από άλλους ομοιόβαθμους τους εισαγγελείς.

Δικαστικές πηγές, κάνουν λόγο γιά νομικά αστήρικτη αιτιολογία, που ανοίγει το δρόμο, για την προσφυγή των δύο εισαγγελέων στο Ευρωπαικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη σειρά εκλογής των εισαγγελέων από το ΑΔΣ, γιά τη στελέχωση της νεοσύστατης Ευρωπαικής Εισαγγελίας, τις θέσεις των δύο "κομμένων", αναμένεται να καταλάβουν οι εισαγγελείς εφετών Καλλιόπη Νταγιάντα και Ευγενία Κυβέλου.

Ο εισαγγελέας εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ξεχώρισε ιδιαίτερα, με τη γενναία στάση, που έχει κρατήσει σε πολλές υποθέσεις, τις οποίες χειρίστηκε.

Πρόσφατα, επέστρεψε στον ανακριτή Πειραιά Γιάννη Πετρόπουλο τη δικογραφία, γιά την παράλληλη έρευνα του πλοίου Noor One, που την είχε στείλει στο αρχείο.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

 



ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ !!!

 


ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ: ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ !!!

 



ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ !!!

 



Γκρεμίζεται το αφήγημα της πράσινης ανάπτυξης, καθώς οι Βρετανοί έθεσαν σε λειτουργία μονάδα άνθρακα για να εξισορροπήσουν την ακρίβεια από το φυσικό αέριο.

Η «πράσινη ανάπτυξη» έχει αναδειχθεί ως η κυρίαρχη αφήγηση για την αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και στη χώρα μας, αλλά αρχίζει να καταρρέει.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε μπροστά έναν παλιό σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα για να καλύψει τις ανάγκες του σε ηλεκτρική ενέργεια, μεταδίδει το BBC.

Τα αιολικά πάρκα δεν παράγουν αρκετή ενέργεια εξαιτίας του ζεστού, ακόμα φθινοπωρινός καιρού, ενώ οι υψηλές τιμές καθιστούν πολύ δαπανηρό να βασίζεται η χώρα στο φυσικό αέριο.

Ως αποτέλεσμα, το National Grid ESO -το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξισορρόπηση του ηλεκτρικού ρεύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο- επιβεβαίωσε ότι ο άνθρακας παρέχει αυτή τη στιγμή το 3% της εθνικής ενέργειας.

Τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα West Burton A, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής.

ΥΠΟΙΚ: ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ !!!

 


Από το newmoney.gr


Τις πρώτες εθιμοτυπικές συναντήσεις με τις Διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είχε προχθες και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αναλαμβάνει όλο το χαρτοφυλάκιο του χρηματοπιστωτικού τομέα που χειριζόταν από τη θέση του Υφυπουργού, ο κ. Γιώργος Ζαββός.

Ο κ. Σταϊκούρας άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων του τραπεζικού κλάδου και της κεφαλαιαγοράς και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, με στόχο οι μεν Τράπεζες να ανακτήσουν τον σημαντικό τους ρόλο, προσφέροντας ρευστότητα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, η δε Κεφαλαιαγορά να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει με ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ευνοεί τις επενδύσεις, επίσης προς όφελος της εθνικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.

Με την κατάργηση της θέσης του αρμόδιου Υφυπουργού για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις πλάτες του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πέφτει η συνέχιση του επιτυχημένου έργου που υλοποίησε μέσα στην προηγούμενη διετία ο κ. Ζαββός, συν οι νέες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τράπεζες και κεφαλαιαγορά για την πράσινη μετάβαση της οικονομίας και τον μετασχηματισμό της με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κομβικό θέμα θα είναι καταρχάς η αύξηση των χρηματοδοτήσεων προς την πραγματική οικονομία, με το Υπουργείο Οικονομικών να παρακολουθεί στενά την πορεία των εκταμιεύσεων νέων δανείων. Παράλληλα, πολύ ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου θα συνεχίσει να βρίσκεται η πορεία του νέου πτωχευτικού νόμου και των εξωδικαστικών ρυθμίσεων οφειλών.

ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!





Ιδιοκτήτες ακινήτων: Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο έως και 45% - Τι πρέπει να κάνουν


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης
enikonomia.gr


Φόρο από το… πουθενά για ενοίκια που δεν εισέπραξαν ποτέ κινδυνεύουν να πληρώσουν αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων: Συγκεκριμένα, ακόμη και εάν ο μισθωτής αποδειχτεί «μπαταχτσής» και δεν εξοφλήσει τα ποσά που έχουν συμφωνηθεί, βάσει νόμου ο εκμισθωτής θα πρέπει να πληρώσει… κανονικότατα τον φόρο επί των ανείσπρακτων ενοικίων! Για να γλιτώσουν αυτή την επιβάρυνση οι ιδιοκτήτες θα χρειαστεί να σπεύσουν να κάνουν ένα απλό εξώδικο πριν λήξει η σχετική προθεσμία.

Προκειμένου να αποφύγουν, λοιπόν, να πληρώσουν φόρο για ενοίκια που δεν εισέπραξαν από «μπαταχτήδες» μισθωτές εντός του 2020, οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα πρέπει να προχωρήσουν σε ένα απλό εξώδικο προς τους εκμισθωτές που δεν τους πλήρωσαν, ως απόδειξη επιδίωξης για είσπραξη ενοικίου.

Πώς γλιτώνουν φόρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τα ανείσπρακτα ενοίκια

Για την ακρίβεια, τα εισοδήματα από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας που δεν έχουν εισπραχθεί δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημα του ιδιοκτήτη, όχι μόνο αν ήταν πληττόμενος ο ενοικιαστής, αλλά και όταν ο μισθωτής ενώ οφείλει να πληρώσει … δεν το κάνει! Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να του κοινοποιηθεί μέχρι τη λήξη υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, εξώδικη καταγγελία της μίσθωσης, λόγω μη καταβολής των μισθωμάτων ή εξώδικη όχληση για την καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων. Στην περίπτωση που προσκομιστούν τα δικαιολογητικά, τα εισοδήματα φορολογούνται κατά το ποσό που αποδεδειγμένα εισπράχθηκαν.

Η διαδικασία για την γνωστοποίηση ανείσπρακτων ενοικίων

ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


«Φωτιές» σε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων αλλά και σε φορολογούμενους που θέλουν να μεταβιβάσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους έχουν ανάψει οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων οι οποίες θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Στα συμβολαιογραφικά γραφεία επικρατεί έντονη κινητικότητα με τους φορολογούμενους που τρέχουν να κλείσουν εκκρεμότητες που σχετίζονται με την αγορά, γονική παροχή ή δωρεά κάποιου ακινήτου. Από το νέο έτος θα εφαρμοστούν οι νέες τιμές ζώνης οι οποίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας έχουν κάνει άλμα και θα προκαλέσουν ντόμινο επιβαρύνσεων στους φόρους ακινήτων. Οι φορολογούμενοι βιάζονται να προλάβουν τις νέες αντικειμενικές αξίες για να γλιτώσουν από έξτρα φόρους.

Τον Ιούνιο, με την ανακοίνωση των 13.808 νέων τιμών ζώνης σε όλη τη χώρα, έγινε το μεγάλο «μπαμ» στις μεταβιβάσεις. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν εκτόξευση των εσόδων που εισέπραξε το Δημόσιο από φόρους μεταβίβασης σε σύγκριση με το 2020. Συγκεκριμένα από τις μεταβιβάσεις οικοδομών (κατοικιών, επαγγελματικά ακίνητα κλπ) εισπράχθηκαν φόροι 28,35 εκατ. ευρώ οι οποίοι είναι αυξημένοι κατά 59,67% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020. Από τις μεταβιβάσεις οικοπέδων και αγροτεμαχίων το Δημόσιο έβαλε στα ταμεία του, 8,18 εκατ. ευρώ, έσοδα τα οποία είναι αυξημένα κατά 95% σε σχέση με τον Ιούνιο πέρυσι.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, οι φόροι από αγοραπωλησίες ακινήτων (κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, οικόπεδα, αγροτεμάχια) ανήλθαν σε 142,07 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 36% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όταν οι φόροι που είχε εισπράξει η ΑΑΔΕ είχαν ανέλθει σε 104,38 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι σε καθημερινή βάση, υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty 500- 600 δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ενώ από την αρχή του έτους οι δηλώσεις για αγοραπωλησίες, γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές ακινήτων έχουν ξεπεράσει τις 110.000 με πάνω από 70.000 δηλώσεις να αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων.

ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΡΟΥΚΕΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 16,2% !!!

 



Του Γιώργου Αδαλή


Σε μια δεδομένη χρονική στιγμή στην οικονομία, το ΑΕΠ έχει κυριολεκτικά κατακρημνιστεί και κατόπιν σημειώνει μια αύξηση της τάξης του 16%! Θα πανηγύριζε σώφρων άνθρωπος δημόσια ότι κατάφερε να πετύχει ένα τέτοιο άλμα; Όχι φυσικά. Αυτό μπορεί να συμβεί μονάχα στην χώρα όπου οι κυβερνώντες προσπαθούν απελπισμένα να κάνουν την τρίχα τριχιά, για να μας πείσουν ότι καταγράφουν επιτυχίες στην οικονομία!Αν και προσεχώς θα δημοσιεύσω στο SLpress.gr άρθρα για την πορεία της οικονομίας μας, σήμερα θα ήθελα να επισημάνω δύο πράγματα: Το πρώτο έχει σχέση με τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης και του ιδίου του Πρωθυπουργού σε μήνυμά του στο twitter σχετικά με την περιβόητη ανάπτυξη 16,2% του Β’ τριμήνου του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020.

Αν και το πώς μετράται στο ΑΕΠ είναι ένα στοιχείο που σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση, θα δεχτώ ότι πράγματι η αύξηση είναι όντως 16,2% και δεν έχουμε να κάνουμε με greek statistics. Το κυβερνητικό επιτελείο θα έπρεπε να είναι προσεκτικό και να μην προβάλει σαν επιτυχία την απλή επαναφορά της κανονικότητας στα προ πανδημίας επίπεδα! Ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε το Β’ τρίμηνο (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος 2020), ως συνολικό ποσό, είναι το χαμηλότερο που σημειώθηκε την τελευταία δεκαετία και το δεύτερο χαμηλότερο στην Ελλάδα από συστάσεως της Ευρωζώνης.Αυτό σε ένα βαθμό είναι φυσιολογικό, αφού τους μήνες αυτούς η Ελλάδα ζούσε ένα απίστευτο lockdown, όπως και οι περισσότερες χώρες του πλανήτη. Υπήρξε βίαιη παύση κάθε δραστηριότητας. Με τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια του και τις επιχειρήσεις κλειστές, ή σε ημιλειτουργία, ήταν επόμενο όλοι οι δείκτες της οικονομίας να πιάσουν πάτο. Όταν συγκρίνεις, λοιπόν, τον πάτο, είναι σαφές ότι ακόμα και μια μικρή οικονομική δραστηριότητα θα γράψει υψηλό ποσοστό αύξησης.

Πρόκειται για άλμα;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ 300.000.000€ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ !!!

 


Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Εφορία έχει δεσμεύσει ποσό ύψους 300 εκατ. ευρώ, για επιστροφές φόρου, αλλά οι δικαιούχοι δεν προσέρχονται να το εισπράξουν, προκαλώντας την έκπληξη στελεχών της ΑΑΔΕ.

Την ώρα που υπάρχουν διαμαρτυρίες από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα ότι καθυστερούν οι επιστροφές φόρου, εντούτοις, από το συνολικό ποσό προς επιστροφή, το 54%, δεν έχει εισπραχθεί, λόγω μη προσέλευσης των φορολογουμένων να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το σύνολο των εκκρεμών επιστροφών φόρου, στις 31 Ιουλίου 2021 ήταν 547 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 340 εκατ. ευρώ είναι σε εκκρεμότητα άνω των 90 ημερών και τα 208 εκατ. ευρώ, δεν έχουν συμπληρώσει το τρίμηνο από τη ημερομηνία έκδοσης του Ατομικού Φύλλου Έκπτωσης (ΑΦΕΚ).

Όμως από τα αναλυτικά στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι, ένα κονδύλι ύψους 293 εκατ. ευρώ ή το 54% του συνολικού ποσού προς επιστροφή, είναι «ορφανό» και παραμένει στα αζήτητα των κρατικών ταμείων. Δηλαδή οι μισές από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου, είναι στα… αζήτητα!

Όπως εξηγεί η ΑΑΔΕ, αφορά δηλαδή είτε φόρους για τους οποίους οι δικαιούχοι δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε δεν ανταποκρίνονται οι δικαιούχοι στις ειδοποιήσεις της εφορίας.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΓΙΑΤΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 5,7 ΔΙΣ !!!

 



Φόρους και πρόστιμα πάνω από 5,7 δισ. ευρώ αναγκάστηκε να επιστρέψει η εφορία στα τελευταία 3,5 χρόνια, σε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι αρχικά είχαν κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή, αλλά στη συνέχεια δικαιώθηκαν.

Πρόκειται για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, επί των οποίων οι φορολογικές αρχές βεβαίωσαν «πρωτόδικα» πρόστιμα και προσαυξήσεις για φορολογικές παραβάσεις, αλλά κατόπιν είτε δικαιώθηκαν από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών είτε από τα φορολογικά δικαστήρια.

Έτσι, η Εφορία αναγκάστηκε να επιστρέψει τα ποσά που είχαν καταβάλει οι «κατηγορούμενοι» και να τα διαγράψει από τους πίνακες των οφειλετών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, στο πρώτο εξάμηνο του 2021, διαγράφηκαν από τις λίστες των χρεοφειλετών οφειλές ύψους 41 εκατ. ευρώ, από χρέη τα οποία προέκυψαν στους τρέχοντες μήνες, δηλαδή το αποκαλούμενο «νέο ληξιπρόθεσμο» χρέος.

Επίσης, από το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος διαγράφηκαν οφειλές ύψους 365 εκατ. ευρώ το 2018, 293 εκατ. ευρώ, το 2019 και 355 εκατ. ευρώ το 2020. Συνολικά μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, στην τελευταία τριετία, οι διαγραφές από τα «νέα χρέη» έφτασαν σε 1,054 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η Εφορία αναγκάστηκε να διαγράψει στο πρώτο εξάμηνο του 2021, οφειλές, από το «παλαιό ληξιπρόθεσμο» χρέος (ηλικίας άνω του ενός έτους), ύψους 397 εκατ. ευρώ. Το 2020 οι διαγραφές από τη συγκεκριμένη κατηγορία χρεών είχαν ανέλθει σε 1,18 δισ. ευρώ, σε 1,95 δισ. ευρώ το 2019 και σε 1,17 δισ. ευρώ, το 2018.

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ: 6ΜΗΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ...ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Αναστέλλεται για έξι μήνες η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης στους πυρόπληκτους από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της χώρας τη φετινή θερινή περίοδο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει την αναστολή για χρονικό διάστημα έξι μηνών της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, προσωποκρατήσεις) επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους, εξαιρουμένων των απαιτήσεων για διατροφή, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και νομικές οντότητες, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις πυρκαγιές του θέρους 2021.

Αναλυτικά, η απόφαση προβλέπει τα ακόλουθα:

Αναστέλλεται για χρονικό διάστημα 6 μηνών η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους, εξαιρουμένων των απαιτήσεων για διατροφή, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και νομικές οντότητες, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις πυρκαγιές του θέρους 2021.

Η αναστολή του πρώτου εδαφίου εκκινεί για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ως εξής:

α) την 20η Μαΐου 2021, στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, που οριοθετήθηκαν ως πληγείσες δυνάμει της υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./11203/Α325 απόφασης με θέμα: «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πυρκαγιά της 20ης Μαΐου 2021 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής» (Β’ 3077),

ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ: ΤΟΤΕ "ΔΙΧΑΖΑΝ" Ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ, ΤΩΡΑ ΤΟ BACHELOR ΚΑΙ ΤΟ BIG BROTHER !!!

 



O Μίκης έφυγε, ο Μάνος έχει φύγει κι εσύ τι κάθεσαι και σκέπτεσαι τώρα πια… Είναι που καμιά φορά δεν έχεις πολλά να κάνεις, φθινοπωριάζει κιόλας, νωρίς βραδιάζει κι έτσι αναπάντεχα κι αδιάφορα ανοίγεις την τηλεόραση… Μ’ ένα κλικ.

Και αναζητείς κάτι να σταματήσει τον αντίχειρά σου να εξερευνά: Ζάπινγκ το λένε από χρόνια…

Στο ένα κανάλι, άντρας φτιασιδωμένος, σκληρός και γλυκανάλατος μαζί, καμάρι της αυγής και συμφορά της νύχτας χύνεται στις αγκαλιές των κοριτσιών που τον βλέπουν και λιγώνονται. Τα μούσκλια τα νυχτιάτικά στεφάνι στα μυαλά τους… «Bachelor» τη λένε την εκπομπή.

Ένα κλικ δεξιά: Τεμπελιά, ραθυμία, ανόητες κι ανούσιες κουβέντες του αέρα για το τίποτα από τους «τίποτα» για τι; Για ένα τίποτα κι ο καφές όταν τελειώσει φτιάχνουμε άλλη μια δόση… Εδώ το λένε «Big Brother»…

Δύο κλικ δεξιά: Οι κουζίνες ανάβουν, τα μαχαίρια ακονισμένα, τα μυαλά στομωμένα. Λίγο πιπέρι ακόμα, μ’ ακούς; Και μια εξυπνάδα λιγότερη, για νοστιμάδα. Πολλά τα λεφτά… «Top Chef» το μαγέρικο ψυχών.

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΟΦΑΣΙΣΜΟ !!!


Η ΟΔΥΝΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ !!!

 


ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΙΙΙ !!!

 



Ενας ιδιότυπος πόλεμος μεταξύ κεντρικών τραπεζιτών, ΕΚΤ, των μεγαλύτερων συστημικών τραπεζών από τη μια και της Κομισιόν από την άλλη είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες, αλλά τα τελευταία 24ωρα πήρε ανοιχτά επιθετικό χαρακτήρα. Την Τρίτη στο γραφείο της επιτρόπου Μέριντ ΜακΓκίνες έφτασαν ταυτόχρονα δυο επιστολές, η μία από τη Φρανκφούρτη, έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και η δεύτερη σχεδόν από κάθε γωνιά της Ευρώπης, για την ακρίβεια από τις πρωτεύουσες 24 χωρών της Ε.Ε. όπου έχουν τις έδρες τους οι αντίστοιχες εθνικές κεντρικές τράπεζες. Οι συντάκτες των επιστολών δεν είχαν καμιά πρόθεση να δείξουν διακριτικότητα και γι’ αυτό τις έδωσαν στη δημοσιότητα.

Ποιο είναι το διακύβευμα; Οι 24 κεντρικοί τραπεζίτες -φυσικά και ο δικός μας Γ. Στουρνάρας-, όπως και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος, ο πρόεδρος του εποπτικού της συμβουλίου, Αντρέα Ενρία, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, Χοσέ Μανουέλ Καμπά, ζητούν να μην υπάρξει η παραμικρή απόκλιση και καθυστέρηση στην εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ. Δηλαδή των κοινών ελάχιστων ορίων κεφαλαιακής επάρκειας, ρευστότητας και των κοινών κανόνων εκτίμησης των πιστωτικών κινδύνων.

«Είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθούν προσεγγίσεις εφαρμογής που δεν θα ήταν συνεπείς με τις διεθνείς συμφωνίες» λέει σε αυστηρό ύφος η «τριαρχία» της ΕΚΤ στη δική της επιστολή. «Εάν η Ε.Ε. παρεκκλίνει από τη συμφωνία, η εφαρμογή της μπορεί επίσης να εκτροχιαστεί σε άλλες χώρες... Είναι προς το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ε.Ε. να εφαρμόσει τα παγκόσμια συμφωνημένα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων όλων των πτυχών της συμφωνίας της Βασιλείας ΙΙΙ, με πλήρη, έγκαιρο και συνεπή τρόπο» λένε εξίσου αυστηρά οι 24 κεντρικοί τραπεζίτες που υπογράφουν την άλλη επιστολή.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΑ FUNDS ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Υποτίθεται ότι η περίφημη υπόθεση της διαχείρισης των κόκκινων δανείων εξελίσσεται καλά. Οι πωλήσεις δανείων σε funds προχωρά, οι ισολογισμοί των τραπεζών σταδιακά εξυγιαίνονται και το «σχέδιο Ηρακλής» προετοιμάζεται να υποδεχθεί το δίδυμο αδερφάκι του,ένα «σχέδιο Ηρακλής 2,3…».

Ολη αυτή η ειδυλλιακή εικόνα εμφάνισε μια ρωγμή στον πρόσφατο ανασχηματισμό, αλλά γρήγορα καλύφθηκε από τη σιωπή και την αδιαφορία. Και των μίντια, αλλά -και αυτό είναι το ενδιαφέρον- και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο εμπνευστής του «Ηρακλής», ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών, αποπέμφθηκε στο μαύρο σκοτάδι. Ούτε διευκρινίσεις δόθηκαν, ούτε η αποπομπή του δικαιολογήθηκε. Το μόνο που ακούσθηκε ήταν ένα χαμόγελο βαθιάς ικανοποίησης από τα στελέχη των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Τέλος πάντων ο άνθρωπος ας πάει εκεί που επιθυμεί, αλλά για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων αρχίζουν να ακούγονται ψίθυροι -που σύντομα θα γίνουν κραυγές – στην «αμαρτωλή Ιερουσαλήμ» της τραπεζικής και της επιχειρηματικής αγοράς.

Με κυριότερη την ακραία επιθετική τακτική που ακολουθούν τα ξένα funds διαχείρισης δανείων προς τους δανειολήπτες. Γιατί ακούγονται οι ψίθυροι; Ως γνωστόν το σχέδιο πώλησης των κόκκινων δανείων σε funds εξυπηρετούσε δύο σκοπούς. Πρώτον, την εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών και δεύτερο, την αναδιάρθρωση του δανεισμού των επιχειρήσεων, οι οποίες είτε με «κουρέματα», είτε με νέες ρυθμίσεις, θα μπορούσαν να μετατρέψουν σε βιώσιμο το χρέος τους και να ορθοποδήσουν επιχειρηματικά.

Χωράει πολύ συζήτηση γιατί αυτή την υπόθεση δεν την ανάλαβαν εξ αρχής τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα και εφευρέθηκε η λύση ενός «τρίτου» διαμεσολαβητή, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

ΟΛΗ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ !!!

 



«Μας έκοψαν το ρεύμα και δεν έχω τσάντα για το σχολείο. Θα πηγαίνω τα βιβλία μου αγκαλίτσα»: Ποιο κράτος ξεφτιλίζει έτσι ένα παιδί;


Ήμουν σε έναν γιατρό το πρωί και ήρθε μια μαμά, μονογονέας (ο άντρας της πέθανε ) με ένα κοριτσάκι μικρό.. Νόμιζα ότι ήταν 7 και αυτό ήταν 9 χρονών…). Μετά μπήκε στον γιατρό και άκουσα να του ζητάει χρήματα γιατί σήμερα η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα γιατί είχε φτάσει τα 1000€… Πάνιασα… Στο 9χρονο λέω από μέσα μου; Όταν βρήκαν τους ρώτησα… Μου είπε ότι για να τους το ξανασυνδέσουν θέλουν τουλάχιστον 200€.

Η μάνα ζητώντας από γνωστούς και φίλους είχε μάσει 120€… Βγάζω της δίνω άλλα 80€ και με κοίταξε με γουρλωμενα μάτια.. Γιατί είμαι 19 χρονών… Της λέω “πήγαινε να την πληρώσεις τώρα”. Όσο να μπει στο ταμείο της ΔΕΗ έμεινα με τη μικρή μαζί, με ρώτησε αν αύριο θα παίζει η τηλεόραση και αν θα δουλεύει το ψυγείο… Και της είπα ναι. Τη ρώτησα αν έχει τσάντα για το σχολείο που αρχίζει τη Δευτέρα και μου είπε όχι. Τη λέω ”και τα βιβλία πώς θα τα κουβαλάς;” μου λέει “το σχολείο είναι κοντά τα παίρνω αγκαλιτσα”. Κοκάλωσα. Την παίρνω και μπαίνουμε στο πρώτο βιβλιοπωλείο που είδα μπροστά μου. Της λέω να διαλέξει όποια θέλει και πήγε και διάλεξε την πιο οικονομική! Δάκρυα ανέβηκαν στα μάτια μου .. της είπα πάρε όποια θέλεις και πήρε αυτή που πραγματικά ήθελε…και μια κασετίνα…

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΚΟΥΝΕ ;;; ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Εισαγγελείς στη Γερμανία δήλωσαν την Πέμπτη ότι κατέσχεσαν έγγραφα στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο μιας έρευνας για ενδεχόμενη παρακώλυση της δικαιοσύνης από μια κυβερνητική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη διερεύνηση υποθέσεων ξεπλύματος χρήματος.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι υποστηρίζει την έρευνα των εισαγγελέων σημειώνοντας πως οι υποψίες δεν στρέφονται εναντίον των υπαλλήλων του υπουργείου μετά την έφοδο στα γραφεία του.

Εισαγγελείς ανέφεραν σε ανακοίνωση ότι διεξάγουν έρευνα στη Μονάδα Οικονομικών Πληροφοριών (FIU) από το 2020 επειδή η υπηρεσία δεν είχε προωθήσει αναφορές, που είχαν γίνει από τράπεζες για ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος, προς την αστυνομία και το δικαστικό σώμα.

Την έρευνα προκάλεσε η αναφορά μιας τράπεζας στην FIU για ύποπτες πληρωμές στην Αφρική ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες κατά την τράπεζα μπορεί να συνδέονταν με λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών και με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ !!!

 




Απόφαση για αποχή ή μη, από τη διενέργεια δικονομικών-διαδικαστικών πράξεων, στο πλαίσιο της εκτελεστικής διαδικασίας σε βάρος της πρώτης κατοικίας οικονομικών ευάλωτων οφειλετών (υλοποίηση πρότασης και εξειδίκευση πλαισίου των από 28.08.2021 και 02.09.2021/08.09.2021 σχετικών αποφάσεων της Ολομέλειας Προέδρων Δ.Σ.Ε και της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων Δ.Σ.Ε. αντίστοιχα, καλείται τα λάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων εισηγείται στα Δ.Σ. των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την παράταση της αποχής των δικηγόρων – μελών τους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021.

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΤΟΜΙΝΟ ΛΟΥΚΕΤΩΝ !!!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ: ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 


ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

 


ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΑΜΑ !!!

 


ΠΟΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;;; ΒΡΟΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!

 



Η λίστα με τους δικαστές που "εκβιάζονται"... με τα πάθη τους! Απόρρητο φάκελο με 100 ονόματα και "λεπτομέρειες" για την ζωή τους έδωσε η Ε.Υ.Π. σε κυβερνητικό αξιωματούχο. Δωροδοκίες, ροζ ιστορίες και φωτογραφίες πολυτελών σπιτιών στο "κόκκινο ντοσιέ" .


Του Άρη Σπίνου
edolio5.blogspot.com


Ένα πουλάκι, από αυτά που πετάει και καταφέρνει να μπαίνει από τα παράθυρα εκεί που οι πόρτες είναι κλειδωμένες μας είπε για έναν φάκελο που περιέχει ονόματα δικαστικών λειτουργών και περιγράφει τις "ιδιαιτερότητες" του καθενός εξ αυτών. 

Αφορμή για αυτό το γεγονός στάθηκε η επιστολή της εν ενεργεία πρωτοδίκης των διοικητικών δικαστηρίων που κατήγγειλε πρόεδρο εφετών ότι την βίασε. Στην ίδια επιστολή αναφέρει και ονόματα δικηγόρων που δωροδοκούσαν τον συγκεκριμένο δικαστή. Όπως μάθαμε κυβερνητικός αξιωματούχος ζήτησε από τις κρατικές αρχές να τους δώσουν ότι άλλο σχετικό υπάρχει! Αυτοί που έδωσαν όμως γρήγορα και άμεσα ένα καυτό φάκελο με περίπου 100 ονόματα δικαστικών λειτουργών ήταν... οι "κάτοικοί" στο μέγαρο της Κατεχάκη! 

Κάποιος φαεινός εγκέφαλος είχε την ιδέα να προτείνει να ζητηθούν τα πρακτικά από το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο όπου έχει κριθεί πολλές φορές η συμπεριφορά δικαστών για διάφορα αδικήματα. 

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ "ΠΙΣΤΑ" : ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΠΙΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Τα πρότζεκτ που τρέχουν οι τράπεζες τώρα:


Αlpha Bank

Η Alpha Bank μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου πακέτου τιτλοποιήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων Galaxy επικεντρώνεται τώρα σε τρία νέα πρότζεκτ – Cosmos, Orbit και Sky – με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Το χαρτοφυλάκιο του Cosmos περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια λογιστικής αξίας 3,5 δις ευρώ που θα τιτλοποιηθούν κάνοντας χρήση του σχήματος Ηρακλής-2. Η σύνθεση του χαρτοφυλακίου είναι στεγαστικά δάνεια (50%), καταναλωτικά (22%) και δάνεια μικρών επιχειρήσεων (23%) με στόχο να έχει περατωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Το χαρτοφυλάκιο του πρότζεκτ Orbit περιέχει κόκκινα δάνεια λογιστικής αξίας 1,3 δις ευρώ, κυρίως καταναλωτικά (91%), λίγα στεγαστικά (3%) και τα υπόλοιπα είναι χορηγήσεις μικρών επιχειρήσεων (6%). Η τράπεζα στοχεύει σε πώληση του χαρτοφυλακίου αυτού.

Το πρότζεκτ Sky, είναι κυπριακό χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων λογιστικής αξιας 2,2 δις ευρώ. Περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια (48%) και καταναλωτικά (7%) και πρόκειται να πωληθεί μεχρι το τέλος της χρονιάς.

Ενα πρόσθετο πρότζεκτ, το Solar, με μη εξυπηρετούμενα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λογιστικής αξίας 400 εκατ. ευρώ, αναμένεται να πωληθεί τον επόμενο χρόνο.

ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ: ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Τέσσερις στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις φοβούνται το ενδεχόμενο της πτώχευσης.


Αντιμέτωπο με το φόβο κήρυξης πτώχευσης βρίσκεται το 36,7% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτήν το ποσοστό των επιχειρήσεων που εκφράζει το φόβο για ενδεχόμενη διακοπή της δραστηριότητας του το επόμενο διάστημα παραμένει ιδιαίτερα υψηλό (36,7%). Υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των επιχειρήσεων που έχουν μειωμένη ή/και καθόλου ρευστότητα. Συγκεκριμένα, 4 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (42,4%) έχουν ταμειακά διαθέσιμα το πολύ για ένα μήνα. Μάλιστα 1 στις 5 επιχειρήσεις (21,4%) δεν έχει καθόλου ρευστότητα.

Στα παραπάνω προβληματικά στοιχεία προστίθεται και ένα καινούργιο. Η σημαντική άνοδος των τιμών που μειώνει τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ναρκοθετώντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Για τις τιμές αγαθών/υπηρεσιών είναι η πρώτη φορά σε εξαμηνιαία έρευνα κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που καταγράφεται τόσο υψηλό ποσοστό επιχειρήσεων που δήλωσε πως αύξησε τις τιμές του (23,6%). Επιπλέον, το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνει πως θα αυξήσει τις τιμές του το επόμενο διάστημα είναι επίσης το υψηλότερο που έχει καταγράφει σε εξαμηνιαία έρευνα οικονομικού κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (22,2%).

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ+ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ !!!

 



Έργα που έχουν σταματήσει και άλλα που κινδυνεύουν να μην ξεκινήσουν καν, είναι η κατάσταση που επικρατεί στον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας από την συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών των οικοδομικών υλικών.

"Το φαινόμενο της αύξησης των υλικών κατασκευής είναι πανευρωπαϊκό", τονίζει στο Capital.gr o Μιχάλης Δακτυλίδης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κατασκευαστικής Ομοσπονδίας (FIEC) "και απασχολεί εξίσου όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μόνη χώρα που μέχρι στιγμής έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι η Ιταλία, όπου προ ημερών εγκρίθηκε ένα συνολικό κονδύλι για τις αυξήσεις που έχουν προκύψει στο κόστος των έργων. Μάλιστα για την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τα μέλη της FIEC αναμένεται να συνεδριάσουμε στις 27 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εξετάσουμε το θέμα και να αναζητήσουμε λύσεις".

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αυξήσεις που καταγράφονται από τις αρχές του έτους σε βασικά υλικά που σχετίζονται με την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων, είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά, είναι μεγάλες και έχουν προκαλέσει αύξηση του κόστους κατασκευής 20% με 30% ακόμη και 50%.

"Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, κάποια έργα έχουν ήδη σταματήσει ενώ άλλα κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα, αφού οι εργολάβοι – αναδοχοι τους, βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα "παρατάω το έργο και χάνω την εγγυητική συμμετοχής ή ξεκινάω ένα έργο που θα με βάλει μέσα;", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία των εργοληπτικών οργανώσεων της χώρας τους τελευταίους μήνες εχει καταγραφεί μεγάλη αύξηση στις τιμές βασικών υλικών, όπως τα μέταλλα (σίδηρος, χαλκός αλουμίνιο), τα πλαστικά (PVC, πολυαιθυλένιο κλπ.), το πετρέλαιο και τα παράγωγά του (κυρίως καύσιμα και ασφαλτικά), που κυμαίνονται από 15% έως και 75%.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

 


Παρατείνεται έως και τις 15 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 φυσικών και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών εξαντλεί έμπρακτα όλα τα περιθώρια για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση των φορολογούμενων πολιτών, καθώς και των λογιστών και φοροτεχνικών, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.

Η παράταση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη από τους αρμόδιους φορείες «δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και των ειδικών καταστάσεων που προέκυψαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τις φυσικές καταστροφές».

Έχουν υποβληθεί 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ: ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ !!!

ΕΝΩ ΦΟΡΟΙ 7,8 ΔΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2022
Από 17 - 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθούν τρεις δόσεις για το φόρο εισοδήματος και μία για τον ΕΝΦΙΑ.



Με αρκετή υπομονή και χρήμα θα πρέπει να εξοπλιστούν οι φορολογούμενοι καθώς το δεύτερο 15νθημερο του Σεπτεμβρίου τα ραντεβού με την εφορία θα είναι απανωτά!

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι και τρεις δόσεις για το φόρο εισοδήματος και η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρους Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που καταφθάνει μέσα στο 3ο δεκαήμερο του μήνα. Ειδικότερα:

- Μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου: Περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν καταβάλει περίπου 540 εκατ. ευρώ για να εξοφλήσουν την πρώτη και τη δεύτερη δόση του φόρους εισοδήματος.

- Έως τις 30 Σεπτεμβρίου: Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 270 εκατ. ευρώ για την 3η δόση του φόρου εισοδήματος. Ακολουθούν άλλες 5 δόσεις φόρου εισοδήματος, συνολικού ύψους περίπου 1,6 δισ. ευρώ η πρώτη εκ των δόσεων αυτών πρέπει να εξοφληθεί επίσης μέσα στον Οκτώβριο, το αργότερο μέχρι τις 31-10-2021 και η τελευταία έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

BREXIT ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ !!!

 



Τι συμβαίνει στα σούπερ μάρκετ της Αγγλίας; Άδεια ράφια, έλλειψη βασικών αγαθών και αναστατωμένοι καταναλωτές είναι η εικόνα που επικρατεί. Δεν εξαιρούνται ούτε κάποιες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες, όπως τα Co-Op, τα Marks and Spencer και άλλα καταστήματα-κολοσσοί που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι και το 2022. Ήδη στη χώρα υπάρχουν δημοσιεύματα με τίτλους όπως: «τα Χριστούγεννα ακυρώνονται». Τα σούπερ μάρκετ προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις ενδέχεται να επιδεινωθούν ενόψει της κρίσιμης περιόδου των εορτών.

Ο Ρίτσαρντ Γουόκερ, διευθύνων σύμβουλος μίας εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, δήλωσε ότι τα καταστήματα στερούνται ήδη ορισμένων προϊόντων, όπως ψωμί και αναψυκτικά. Εν τω μεταξύ, αγωνίζονται να δημιουργήσουν κάποια αποθέματα για την εορταστική περίοδο. Οι επικεφαλής και των υπόλοιπων αλυσίδων τροφοδοσίας επιβεβαιώνουν ότι οι ελλείψεις τροφίμων είναι οι χειρότερες που έχει βιώσει η βρετανική αγορά τα τελευταία χρόνια.

Η πανδημία έχει παίξει βασικό ρόλο για την παρούσα δυσκολία. Όσο η κανονικότητα επιστρέφει και μαζί με αυτή πληθαίνουν οι φυσικές παρουσίες στα καταστήματα και αντιστοίχως μειώνονται οι διαδικτυακές αγορές, οι ελλείψεις γίνονται όλο και πιο ορατές.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΕ 11ΜΗΝΗ...ΑΝΟΣΙΑ !!!

 


Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε διεθνής επιστημονική ομάδα για ένα νέο γονιδιακής βάσης εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που χρησιμοποιεί ως φορέα έναν μοναδικό αδενοϊό (AAV).

Η δημοσίευση έγινε στο περιοδικό Cell Host & Microbe.

Ερευνητές του Τμήματος Οφθαλμολογίας του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο που αναπτύσσουν και βασίζεται στην πλατφόρμα AAV έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στο να προκαλέσει παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων και κυτταρική ανοσία με μία μόνο δόση.

Μάλιστα σε μη ανθρώπινα πρωτεύοντα θηλαστικά (πειραματόζωα) προσέφερε σχεδόν πλήρη προστασία έναντι του κορωνοϊού σε πραγματικές συνθήκες έκθεσης.

Το εμβόλιο AAVCOVID που υποστηρίζεται από τη Novartis Gene Therapies μπορεί να παραχθεί με τις ήδη υπάρχουσες διαδικασίες παραγωγής, ενώ μένει σταθερό σε συνθήκες αποθήκευσης σε θερμοκρασία δωματίου για έως και ένα μήνα, διευκολύνοντας τη διανομή του.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι τα πρώτα που αξιολογούνται και τεκμηριώνουν την προ-κλινική αποτελεσματικότητα του AAVCOVID και την ικανότητά του να διατηρεί την ανοσία σε υψηλά επίπεδα για τουλάχιστον 11 μήνες με μια μόλις χορηγούμενη δόση.

Η επιστημονική ομάδα ελπίζει τα στοιχεία αυτά να γίνουν η βάση για κλινικές μελέτες σε ανθρώπους.

Ισχυρή ανοσοαπόκριση

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες ανέπτυξαν δύο υποψήφια εμβόλια AAVCOVID με διαφορετικά αντιγόνα για την πρωτεΐνη ακίδα S του ιού SARS-CoV2, τα οποία και αξιολόγησαν σε μια σειρά πειραμάτων ως προς την αποτελεσματικότητα, τη διάρκεια της ανοσοαπόκρισης, και τη σταθερότητα τους.

Τα υποψήφια εμβόλια είχαν προέλθει από γενετικά δεδομένα που συλλέχθηκαν για το στέλεχος της Ουχάν.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ !!!

 


Τραγικά περισταστικά καταγράφονται καθημερινά στις Διευθύνσεις Μεταφορών όπου άτομα με ηλικίες ακόμη και άνω των 90 ετών ανανεώνουν τα διπλώματά τους , όχι για να μπορούν να… οδηγούν αλλά για να… λειτουργούν ως “αυτοφωράκηδες” έναντι αμοιβής!

Ο λόγος για τους γνωστούς «αυτοφωράκηδες» παππούδες και γιαγιάδες οι οποίοι κατέχουν άδειες οδήγησης σε ισχύ αλλά παρά το αυξημένο της ηλικίας τους εξακολουθούν να αιτούνται ανανεώσεις όχι για να οδηγούν οι ίδιοι αλλά για να εξυπηρετούν τα παιδιά τους ή γνωστούς τους έναντι αμοιβής σε περίπτωση που τους καλέσουν στην Τροχαία για κάποια παράβαση υπερβολικής ταχύτητας που έχει καταγραφεί από κάμερα.

Το θέμα ήδη έχει φτάσει στα υψηλά κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών αλλά και Δημόσιας Τάξης και εξετάζουν διάφορες λύσεις ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που πλέον έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Άλλωστε οι φωτογραφίες από τις κάμερες εστιάζουν στην πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος οπότε ο ιδιοκτήτης του μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν οδηγούσε εκείνος αλλά κάποιος άλλος. Η Τροχαία από την άλλη μεριά θέλει απλά να επιβάλλει το πρόστιμο και να αφαιρεθεί κάποια άδεια οδήγησης οπότε το δίπλωμα κάποιου υπερήλικα που είναι σε ισχύ αλλά δεν χρησιμοποιείται αποτελεί μια εξαιρετική λύση για τους πραγματικούς παραβάτες οδηγούς.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ !!!

 

Από την 18/07/2021, όλοι οι Δανειολήπτες της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ που έχουν κοινοποιήσει στις πιστώτριές τους Τράπεζες ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ, ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, διαθέτουν πλέον οριζόντια, ο καθένας ατομικά, την ουσιαστική εκ του νόμου, υποκειμενική δυνατότητα να ακυρώσουν την εναντίον τους Αίτηση Πτώχευσης από Τράπεζες, Servicers και Funds, αποδεικνύοντας ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπο τους το ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, καθόσον αυτοί ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές τους υποχρεώσεις σε Τράπεζες, Servicers και Funds, όχι επειδή βρίσκονται σε γενική και μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης αυτών, αλλά, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, με αποκλειστική ΕΥΘΥΝΗ και ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, λόγω των εκουσίων ελαττωμάτων εκ των άκυρων ΓΟΣ των πιστωτικών τους συμβάσεων, που συνομολόγησαν με τις πιστώτριές τους Τράπεζες κατά την χορήγηση Δανείων και Πιστωτικών Καρτών ή κατά το άνοιγμα των Αλληλόχρεων τους Λογαριασμών.

Η ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ...«ΝΑΙ» !!!

 



Η νέα τηλεφωνική απάτη έρχεται απευθείας από την Αμερική στη Ελλάδα. Στόχος των απατεώνων είναι να οδηγήσουν τον καλούμενο στο να πει «Ναι». Προκειμένου να το πετύχουν, προσποιούνται προβλήματα στη σύνδεση ή περίεργους ήχους στη γραμμή, ενώ τελικά ρωτάνε τον καλούντα αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Παράλληλα με την απλή ερώτηση «με ακούτε;», οι απατεώνες χρησιμοποιούν κι άλλες φράσεις, όπως για παράδειγμα «είστε ο ιδιοκτήτης σπιτιού;» Αν το θύμα απαντήσει με «Ναι», οι απατεώνες επεξεργάζονται το «Ναι» με άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, ώστε τελικά να προκύψει μια συνομιλία, κατά την οποία ο καλούμενος έκανε για παράδειγμα μια ακριβή παραγγελία, την οποία θα πρέπει στη συνέχεια να πληρώσει, διαφορετικά θα ανατεθεί η υπόθεση σε κάποια Εταιρεία Είσπραξης Οφειλών.

Βέβαια και όποιος απορρίψει την κλήση, κλείνοντας το τηλέφωνο, κινδυνεύει, σύμφωνα με την Τεχνολογική Πύλη Heise-Online, με έναν «καλό» λογαριασμό. Ένας άνδρας από τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, κλήθηκε να πληρώσει 125€, επειδή έκλεισε απλά το τηλέφωνο. Οι απατεώνες είναι, σύμφωνα με την “Heise”, καλά οργανωμένοι και μπορεί να γνωρίζουν προσωπικές πληροφορίες, όπως π.χ. τη διεύθυνση.

ΔΕΙΤΟ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 



ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ EBA !!!

 


Του Λεωνίδα Στεργίου
capital.gr


Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) έδωσε στη δημοσιότητα τις προβλέψεις 160 ευρωπαϊκών τραπεζών, περιλαμβανομένων των τεσσάρων ελληνικών συστημικών, για την τριετία 2021 - 2023. Οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές ζήτησαν τις επικαιροποιημένες προβλέψεις, μετά το κλείσιμο της χρήσης του 2020, προκειμένου να διαπιστώσουν τη βιωσιμότητα των πλάνων χρηματοδότησής τους. Στόχος ήταν να διαπιστωθεί το μέγεθος της επίπτωσης που είχε η πανδημία στη ρευστότητα και τα κεφάλαια, με ό,τι παρενέργειες αυτό μπορεί να δημιούργησε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, την πραγματική οικονομία και τη νομισματική πολιτική.

Τα τριετή πλάνα δείχνουν σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά στις πηγές χρηματοδότησης των τραπεζών, οι οποίες θα αντικαταστήσουν την έκτακτη ρευστότητα της ΕΚΤ με χρηματοδότηση από τις αγορές. Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα συνδέεται με μεταβολές σε ό,τι αφορά το ενεργητικό, τις χορηγήσεις δανείων, τις καταθέσεις, το επιτοκιακό περιθώριο και άλλους σημαντικούς δείκτες.

Πανευρωπαϊκά, προβλέπεται αύξηση της πιστωτικής επέκτασης προς τα νοικοκυριά σε ετήσια βάση κατά 4% στην τριετία, μείωση του επιτοκιακού περιθωρίου και των επιτοκίων καταθέσεων και δανείων από το 2021, σταδιακή απεξάρτηση από τη ρευστότητα της ΕΚΤ και αντικατάστασή της με άντληση κεφαλαίων από τις αγορές μέσω ομολόγων, αν και οι καταθέσεις ιδιωτών θα παραμείνουν η βασική πηγή χρηματοδότησης.

Επίσης, η άντληση κεφαλαίων θα αποσκοπεί στην κάλυψη των απαιτήσεων σε κεφάλαια MREL (Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων), τα οποία δεν ανήκουν στα εποπτικά, καθώς έχει δοθεί χρόνος μέχρι το 2025 να καλύψουν το ελάχιστο όριο. Για τις ελληνικές τράπεζες απαιτείται η ενίσχυση των κεφαλαίων αυτών κατά 16 δισ. ευρώ μέχρι το 2025. Αυτό θα γίνει με εκδόσεις τίτλων, δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου και με την κερδοφορία. Για το 2021, οι τράπεζες πιστεύουν ότι το κόστος χρηματόδοτησης από τις αγορές θα παραμένει αρκετά χαμηλό.

Σύγκριση ελληνικών - ευρωπαϊκών τραπεζών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!


Εναλλακτικά μέσω Facebook εδώ:

ΜΕΡΚΕΛ: Η ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ...«ΞΕΣΚΙΣΑ» ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΛΛΑ...ΜΕ ΠΙΟ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ ΤΡΟΠΟ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ !!!
Τα ψεύτικα "δάκρυα" της Μέρκελ όμως δεν παραμυθιάζουν κανέναν Έλληνα...Το έγκλημα των μνημονίων που επέβαλε ο γερμανικός Άξονας ήταν εκ προμελέτης...



Μέρκελ: Η δυσκολότερη στιγμή της θητείας μου ήταν όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους Έλληνες


Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση με τη νιγηριανή συγγραφέα Τσιμαμάντα Νγκόζι Αντίτσι στο Ντίσελντορφ, η κυρία Μέρκελ μίλησε περισσότερο για κοινωνικά, φιλοσοφικά και προσωπικά και λιγότερο για πολιτικά θέματα, ενώ, λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της, εμφανίστηκε με ασυνήθιστη εξομολογητική διάθεση.

Την ευρωκρίση, «όταν ζήτησα τόσα πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα», ανέφερε ως τη δυσκολότερη στιγμή της 16ετούς θητείας της στην Καγκελαρία η ‘Αγγελα Μέρκελ, ενώ ως πιο ευχάριστες περιέγραψε τις στιγμές «που πετυχαίναμε συμβιβασμό», π.χ. για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού ή για τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Στις πιο «άβολες» στιγμές της καριέρας της από την άλλη πλευρά συμπεριέλαβε το γεγονός ότι έχασε τη μητέρα της ενώ βρισκόταν στη δημοσιότητα. «Κάποιες φορές με κοιτούν επίμονα και θέλω να πω, “βλέπεις κάτι;” Το βρίσκω πολύ δύσκολο αυτό. Πρέπει κανείς να φτιάχνει τον χώρο του και να τον προστατεύει. Σε αυτόν τον χώρο δεν επιτρέπω να μπει κανείς ο οποίος δεν έχει δουλειά εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΣΣΑ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ 1.500.000€ ΚΑΙ Ο...ΧΛΙΔΑΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ !!!

 



Πάρτε χάπια και διαβάστε τι γράφει το mononews.gr


Ο χλιδάτος γάμος της …τραπεζίτισσας στην Ύδρα

Είπα Attica Bank και το θυμήθηκα…

Ούτε μία ούτε αλλά τρεις μέρες και τρεις νύχτες διήρκεσε ο γάμος του γιού της πρώην προέδρου -ανάμεσα στα άλλα πολλά που έχει κάνει- της Attica Bank της κυρίας Άννας Πουσκούρη Reiche.

Η κ. Πουσκούρη είχε τοποθετηθεί πρόεδρος στην Attica Bank τον Ιούλιο του 2016 αλλά τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε.

Για να λέμε την αλήθεια όμως η κυρία Πουσκούρη είχε γίνει γνωστή στην Ελλάδα όταν εκπροσωπούσε το Γερμανικό τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, τις παλιές καλές εποχές…

Ήταν επικεφαλής της HypoVereinsbank για πολλά χρόνια.

Η τράπεζα της, είχε μπλέξει και στα δομημένα ομόλογα της δεκαετίας του 2000 αλλά η ίδια δεν ενεπλάκη ποτέ στην υπόθεση.

Αντίθετα είχε μπλέξει ένας τραπεζίτης της γερμανικής τράπεζας με το όνομα Νίκος Μπούγος .

Μετά την HypoVereinsbank , η κ. Πουσκούρη ανέλαβε πρόεδρος της Attica κα το όνομα της μπλέχτηκε σ΄ ένα «κόκκινο δάνειο» 1,5 εκατ. ευρώ και κατόπιν το όνομα του συζύγου της αναφέρθηκε στα περιβόητα Panama papers.

Όμως μετά τους τραπεζικούς εφιάλτες, και για την ακρίβεια ο προπερασμένο Σαββατοκύριακο έγινε στην Ύδρα ο τριήμερης διάρκειας γάμος του γιού της κυρίας Πουσκούρη.

Ο νεαρός ζει στην Βαλτιμόρη, η αγαπημένη του επίσης και οι καλεσμένοι εξ Εσπερίας ξεφάντωσαν για τρεις μέρες και τρεις νύκτες σε όλα τα στέκια του νησιού.

Άλλο πάρτι το μεσημέρι και άλλο το βράδυ.

Το κάθε πάρτι είχε και την ξεχωριστή , με ανάγλυφα γράμματα, πρόσκληση.

Επίσης, το σπίτι της οικογένειας είναι ξεχωριστό.

Πρέπει να ανεβείς 100 σκαλιά για να φτάσεις στην πόρτα.

Όλα εξελίχθηκαν με λαμπρότητα και εντυπωσιακή πολυτέλεια.

Έγινε ο γάμος στην Εκκλησία και κατόπιν οι νεόνυμφοι αντάλλαξαν υποσχέσεις αιώνιας αγάπης στον πολιτικό γάμο που ακολούθησε.

Ο Γάμος κόστισε κάποια εκατομμύρια.

Η υπόθεση Πουσκούρη

ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ: ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ...ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΑ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων δεν λύθηκε επειδή έφυγαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών και τα "χάρισαν" στα κοράκια των funds...το πρόβλημα παραμένει και θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, δανειολήπτες στην αρπαγή της περιουσίας τους !!! Αφήστε επιτέλους τις επικοινωνιακές μπαρούφες !!!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ FAST TRACK ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ;;;

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ...
Εισαγγελείς υπάρχουν σε αυτή τη χώρα ή όχι ;;;



Οι Λιγνιτικές Μονάδες είναι απαραίτητες

Σύμφωνα με το Σενάριο Εξέλιξης του Συστήματος Ηλεκτροπαραγωγής (ΕΣΕΚ) της Μελέτης Επάρκειας Ισχύος 2020-2030 του ΑΔΜΗΕ (Πίνακες 1 & 2), θα ενταχθούν στο Σύστημα το χρονικό διάστημα 2020 έως 2028: 1 μονάδα λιγνίτη 660 MW, 4 μονάδες Φυσικού Αερίου συνολικής ισχύος 3.121 MW (με τον μετασχηματισμό της μονάδας Πτολεμαΐδα V) και 5 μονάδες ΥΗΕ συνολικής ισχύος 952 MW. Αντίστοιχα στο ίδιο διάστημα θα αποσυρθούν 15 μονάδες λιγνίτη συνολικής ισχύος 4.564 MW, εξ ων έχουν ήδη αποσυρθεί οι μονάδες Καρδιάς και Αμυνταίου (6 μονάδες) συνολικής ισχύος 1.648 MW. Ήτοι, το 2028 θα αποσυρθεί και η τελευταία μονάδα λιγνίτη εκτός εάν μεταβληθεί σε μονάδα φυσικού αερίου το 2025, δηλαδή 3 χρόνια νωρίτερα.

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΗΝΕΙ 3ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΘ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Την ώρα που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει την σφαγή των δανειοληπτών μέσω του Νέου Πτωχευτικού, δίνει ουσιαστικά παρατάσεις-κοροϊδίας στους δανειολήπτες...που το μόνο καλό που κάνουν είναι στις τσέπες τραπεζών-funds...

Τι μεταδίδει το enikonomia.gr


«Θρίλερ» με την παράταση της επιδότησης δανείων του προγράμματος Γέφυρα: Η Αθήνα ζήτησε από τους θεσμούς να εγκρίνουν το σχέδιό της να συνεχίσει το κράτος να επιδοτεί για ακόμη τρεις μήνες τα στεγαστικά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Όμως στις μέχρι τώρα επαφές το «στρατόπεδο» των δανειστών μοιάζει να έχει «χωριστεί» στα δύο! Ιδανικά, η ελληνική πλευρά θα ήθελε απαντήσεις έως την Παρασκευή ώστε να εξαγγελθεί το μέτρο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ.

Για να υλοποιηθεί η σκέψη των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών περί 3μηνης παράτασης απαιτείται η έγκριση των θεσμών: Το αίτημα έχει τεθεί από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και αναμένεται η απάντηση των τεχνοκρατών των Βρυξελλών. Ως τώρα πάντως εκείνο που προκύπτει είναι πως δεν βλέπουν όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμών με το ίδιο μάτι το αίτημα της Αθήνας.

«Πιέζει» για το «ναι» των θεσμών η Κυβέρνηση

Το «στρατόπεδο» των δανειστών είναι «μοιρασμένο» και οπωσδήποτε ανέτοιμο –επί του παρόντος- να βάλει την «σφραγίδα» του σε μια τέτοια προοπτική.

Η κυβέρνηση θέλει την απάντηση το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου, να συμπεριλάβει το μέτρο, στις εξαγγελίες του από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του την επομένη στις 11 Σεπτεμβρίου.

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ: ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΜΠΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!



Τι μεταδίδει το mononews.gr


Θέμα ημερών είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη σύσταση του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων των οφειλετών που θα πτωχεύουν, με στόχο ο Φορέας να είναι έτοιμος στο τέλος του α΄ τριμήνου 2022.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα προκηρύξει διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό με την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου σύμφωνα με τον ν. 4413/2016, για σύναψη σύμβασης με αντικείμενο την παραχώρηση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης του άρθρου 218 του ν. 4738/2020 σε νομικό πρόσωπο του ιδιωτικού δικαίου, προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς να υποβάλλουν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος (Α’ Φάση του Διαγωνισμού), προκειμένου, όσοι από αυτούς επιλεγούν στην Α’ Φάση, να συμμετάσχουν στην συνέχεια της διαδικασίας του Διαγωνισμού.

Με βάση τα παραπάνω, εντός των ημερών αναμένεται καταρχάς η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους επενδυτές και θα ακολουθήσουν συζητήσεις με όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Με την ολοκλήρωση των συζητήσεων θα προκηρυχθεί ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός. Όπως εκτιμούν τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης, ο Φορέας θα μπορεί να λειτουργήσει μετά τη λήξη του α΄ εξαμήνου 2022.

Στον διαγωνισμό θα μπορούν να λάβουν μέρος ιδιωτικές εταιρείες ή σχήματα ιδιωτικών κεφαλαίων. Προβλέπεται, ωστόσο, η σύσταση και λειτουργία μόνο ενός ιδιωτικού φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης. Σε πρώτη φάση ο Φορέας δεν θα φέρει καμία κρατική εγγύηση ή στήριξη, άμεσα ή έμμεσα, αν και στον νόμο προβλέπεται η πιθανότητα τυχόν κρατικής εγγύησης, ύστερα από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Με τον νέο πτωχευτικό νόμο να βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου, η σύσταση του Φορέα θα έρθει να καλύψει το κενό προστασίας που υπάρχει σήμερα για τους οφειλέτες, οι οποίοι εάν δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους. Σημειώνεται ότι αν και δειλά, οι πλειστηριασμοί έχουν ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Αν και μέχρι τη λειτουργία του Φορέα, οι τράπεζες θα καλύπτουν το κενό προστασίας αποδεχόμενες να μην ασκήσουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά οφειλετών που αποδεικνύουν ότι είναι οικονομικά αδύναμοι, εντούτοις ο Φορέας θα αποτελεί εφεξής τη μοναδική και διαρκή ασπίδα προστασίας για τους ευάλωτους.
SSL Certificates