.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 13/02/2022

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΨΕΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ ;;;

 

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας


Ψέκας ο Μακρόν ;;;

Γιατί αν δεν είναι ψέκας, τότε με τα PCR tests που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα, έχει αποκτηθεί πρόσβαση στο DNA ενός τεράστιου μέρους του πληθυσμού και στην συντριπτική πλειοψηφία των άνω των 65, δλδ των συνταξιούχων...... 
Έτσι, τώρα ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, σε έναν προς έναν, για να τους ξεκάνουν όλους, προκειμένου να εξυγιάνουν στο τζάμπα τα ασφαλιστικά ταμεία που καταλήστεψαν επι ολόκληρες 10ετίες οι ίδιοι οι άρχοντες της πανδημίας.....

Εκτός και αν αρνήθηκε στα πλαίσια των μέτρων ασφαλείας του, φοβούμενος για την ζωή του. Οι Ρώσοι, άλλωστε, είναι καθηγητές στα δηλητήρια...... 
Ποιος ξέρει, σου λέει ο ψέκας, με τι μπορεί να έχουν βρέξει την μπατονέτα που θα μου χώσουν στην μύτη......

ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΣΕ ΤΟ ΣΔΟΕ: ΝΕΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ !!!

 



Διασταυρώσεις στοιχείων αποκάλυψαν σημαντικά ποσά φοροδιαφυγής. Βιομηχανίες, ξενοδοχεία και Συνεταιρισμοί εμπλέκονται σε υποθέσεις καταστρατήγησης διατάξεων του Αναπτυξιακού Νόμου !!!


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε., οι ελεγκτές της Υπηρεσίας έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για τη διεξαγωγή ελέγχων, σημειώνει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Έτσι, το τελευταίο διάστημα εντόπισε μια σειρά από παράνομες συμπεριφορές.

Ι. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Δ.Ο.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

Α. ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α.

Διενεργήθηκε έλεγχος σε εννέα νομικά πρόσωπα, για τα οποία υπήρχαν ενδείξεις μη πραγματικής λειτουργίας, και διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησαν εξαγωγές με απαλλαγή του Φ.Π.Α., κυρίως προς την Ιταλία. Στην τριετία 2016-2018 εξέδωσαν πλήθος φορολογικών παραστατικών προς ανύπαρκτες ιταλικές οντότητες («Εξαφανισμένοι Έμποροι» - Missing Traders), συνολικής αξίας άνω των 32.000.000 ευρώ, με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. να ξεπερνά τα 7.000.000 ευρώ.

Β. ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Η Υπηρεσία προέβη σε διενέργεια ελέγχων σε εννέα επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν αναπτύξει παράνομη δράση διακίνησης εμπορευμάτων στην αγορά, τα οποία είτε ήταν πειρατικά είτε συνιστούσαν παράνομη παραποίηση ή απομίμηση. Το εμπόριο αυτών των προϊόντων διεξαγόταν κυρίως εξ αποστάσεως, μέσω ιστοσελίδων. Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, κατασχέθηκε μεγάλο πλήθος απομιμητικών προϊόντων.

Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ....ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ !!!

 


ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το capital.gr


Εθνική Τράπεζα

Με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του ισολογισμού της Τράπεζας, η Εθνική Τράπεζα έχει συγκεντρώσει μια περίμετρο ακινήτων, κυρίως, χαμηλού εισοδήματος που έχουν αποκτηθεί από πλειστηριασμούς.

Η απόδοση για τον ισολογισμό της τράπεζας αυξάνεται μέσω της αξιοποίησή τους, δηλαδή τη δημιουργία χαρτοφυλακίων μικρής αξίας, τα οποία στη συνέχεια θα πωλούνται σε επενδυτικά κεφάλαια.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ομάδα τέτοιων ακινήτων έχει προσδιοριστεί και έχει ενταχθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 100 εκατ. ευρώ, το οποίο θα προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής.

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα έχει αναπτύξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.realestateonline.gr, μέσω της οποίας ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει ακίνητα σε πλειστηριασμούς, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα δανείου έως 75% της τιμής πώλησης, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει πιο εύκολα για πελάτη της ηλεκτρονικής τραπεζικής της Εθνικής, δηλαδή να έχει κωδικούς για το i-bank.

Πάντως, η κίνηση αυτή της Εθνικής Τράπεζας δεν εντάσσεται στα σχέδια αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας κατά τα project της Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς.

Eurobank

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!

 



Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα βλάψει την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία, εάν βιαστεί να συσφίξει τη νομισματική πολιτική.

Η αύξηση των επιτοκίων «δεν θα έλυνε κανένα από τα τρέχοντα προβλήματα», είπε σε συνέντευξη στο Redaktionsnetzwerk Deutschland που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. «Αντίθετα: Αν ενεργούσαμε πολύ βιαστικά τώρα, η ανάκαμψη των οικονομιών μας θα μπορούσε να είναι σημαντικά πιο αδύναμη και οι θέσεις εργασίας να τεθούν σε κίνδυνο».

Ενώ η Λαγκάρντ είπε ότι η ΕΚΤ «θα ενεργήσει εάν χρειαστεί», συνέχισε επαναλαμβάνοντας την άποψή της ότι «όλες οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι σταδιακές».

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ "ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ" ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ: ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 3.500€ ΣΕ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ !!!

 



Τις… αντοχές της καρδιάς του δοκίμασε ένας ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στην Θεσσαλονίκη όταν άνοιξε τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ζητά από τον εν λόγω επαγγελματία να καταβάλει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, το ποσό των 3.505 ευρώ (!) για κατανάλωση ρεύματος στην επιχείρησή του.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγα τα περιστατικά… τρέλας με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και νοικοκυριά λόγω των θεαματικών αυξήσεων που έχουν σημειωθεί στους λογαριασμούς. Καθημερινά πολίτες της χώρας, καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων αδυνατούν να καλύψουν.

Όπως για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση με τον ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είδε τον λογαριασμό του να αυξάνεται κατά περίπου 2.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Για την ακρίβεια ο λογαριασμός της ίδιας περιόδου, ήτοι στις 20 Ιανουαρίου του 2021, ανήλθε σε 1.650 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση της τάξεως των 1.855 ευρώ σε έναν χρόνο.

Σε αυτόν τον λογαριασμό το ποσό της συνολικής έκπτωσης -σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο τιμολόγιο- φτάνει τα 366,14 ευρώ, η οποία αν δεν υπήρχε θα έφτανε τον λογαριασμό στα 3.871,14 ευρώ. Δηλαδή θα μιλούσαμε ετήσια αύξηση ύψους 2.200 ευρώ…

ΡΕΥΜΑ: ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΑ !!!

 


ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΟ !!!

 


ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΠΙΑ !!!

 


ΠΟΙΑ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ !!!


 

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!





Κατά την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την ενεργειακή κρίση, ο αρμόδιος υπουργός Κ. Σκρέκας κατέληξε λέγοντας ότι για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, η κυβέρνηση θα συνεχίσει την επιδότηση των λογαριασμών.

Η σχετική αναφορά μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς είναι σαφές ότι τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αγορά του ηλεκτρισμού εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και των φουσκωμένων λογαριασμών που καταφθάνουν αυτό το διάστημα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Αυτή η ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των ανεξόφλητων οφειλών αποτελεί και την πρώτη μεγάλη απειλή για τον ενεργειακό κλάδο ενόψει της κρίσης που πλήττει τους τελευταίους μήνες την αγορά.

Χαρακτηριστικές της ανησυχίας είναι οι αναφορές κορυφαίου στελέχους της ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, που επισήμανε ότι η εταιρεία μπήκε στο 2022 καλύτερα θωρακισμένη αφού έχει προχωρήσει σε κινήσεις αντιστάθμισης για να περιορίσει την επίπτωση των υψηλών τιμών του αερίου και των ρύπων.

Ωστόσο η μεγαλύτερη ανησυχία για τον κυρίαρχο παίκτη της ελληνικής αγοράς με το μεγαλύτερο μερίδιο, αφορά στους καταναλωτές και κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη που συνεπάγεται η ενεργειακή κρίση.

"Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι μη βιώσιμη" ειπώθηκε χαρακτηριστικά σε σχέση με τα τρέχοντα κόστη που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά.

Επί της ουσίας η βασικότερη ανησυχία σε επίπεδο αγοράς αφορά στον κίνδυνο να υπάρξει αύξηση στις ανεξόφλητες οφειλές, όταν τα νοικοκυριά καλούνται να διαχειριστούν λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, που ανάλογα με το μέγεθος της κατανάλωσης και την περίοδο της εκκαθάρισης του λογαριασμού ξεκινούν από 300 ευρώ και φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 700 ή και τα 800 ευρώ.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ !!!

 


Στις αρχές του 2017 μια διπλωμάτισσα καριέρας που υπηρετούσε στην αμερικανική πρεσβεία στην Κούβα επέστρεψε στην Αβάνα μετά από διακοπές για να ανακαλύψει ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι της. Το κατάλαβε επειδή το ψυγείο ήταν εκτός πρίζας και όλα τα φαγητά είχαν χαλάσει, αλλά κατά τα άλλα δεν έλειπε τίποτα. Δεν έδωσε σημασία. Όλοι οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην Αβάνα παρακολουθούνταν προκειμένου να καταλάβει η πολύ ικανή κουβανική αντικατασκοπεία αν είχε να κάνει με πιθανό πράκτορα της CIA ή συνεργάτη αντιφρονούντων. Συχνά οι μυστικές υπηρεσίες ήθελαν να γνωρίζουν τα αντικείμενα του ενδιαφέροντος τους ότι βρίσκονταν στο στόχαστρο της – υπάλληλοι της πρεσβείας είχαν ξυπνήσει κάποιο πρωί για να βρουν αποτσίγαρα στο σαλόνι τους ή περιττώματα στη λεκάνη της τουαλέτας.

Δυο μήνες αργότερα, καθώς έπλενε τα πιάτα στην κουζίνα της, ένιωσε μια φοβερή πίεση στο κεφάλι της και μετά μια σουβλιά. Ήταν ο πιο φοβερός πόνος που είχε νιώσει ποτέ. Μέσα στον πανικό της, αναρωτήθηκε αν της συνέβαινε αυτό που είχε περιγράψει τον προηγούμενο Δεκέμβριο ένας πράκτορας της CIA που βρισκόταν στη χώρα υπό διπλωματική κάλυψη, όταν μπήκε στο ιατρείο της πρεσβείας και δήλωσε ότι είχε βιώσει σπίτι του κάποια περίεργα συμπτώματα πίεσης και ήχου που ακολουθήθηκαν από πονοκεφάλους και ζαλάδες. Από τότε άλλοι τέσσερις άνθρωποι της CIA στην Κούβα είχαν διηγηθεί συμπτώματα από κάποια μυστηριώδη «ηχητική επίθεση». Θυμήθηκε τη συμβουλή του υπεύθυνου ασφαλείας: σε μια τέτοια κατάσταση να προσπαθήσουν να απομακρυνθούν από το σημείο όπου βίωσαν το περιστατικό και να προστατευτούν πίσω από έναν συμπαγή τοίχο. Βγήκε από την κουζίνα και συνήλθε λίγο. Έπεσε για ύπνο, όμως ο πόνος δεν την άφησε να κοιμηθεί. Το πρωί πονούσε ακόμη το κεφάλι της και δεν μπορούσε να συγκεντρώσει το βλέμμα της ώστε να διαβάσει τα συστατικά σε ένα κουτί δημητριακών. Τις επόμενες εβδομάδες, πάθαινε ξαφνικές ζαλάδες, έχανε την ισορροπία της και έπεφτε πάνω σε πόρτες. Κοιμόταν πολύ λίγο κάθε βράδυ και ξέχναγε συζητήσεις που μόλις είχε κάνει.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΚΟΜΗ 2.000 ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ !!!

 



Ξεκίνησαν οι εθελούσιες του 2022 – κλείνουν 120 καταστήματα- «φεύγουν» περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι.

Με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Eurobank, που προσφέρει μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus 140 χιλιάδες ευρώ, άνοιξε ο νέος γύρος αποχωρήσεων στις τράπεζες, με τη διαφορά ότι πλέον έχουν «ονοματεπώνυμο».

Διότι είναι στοχευμένες και απευθύνονται στους εργαζόμενους στα καταστήματα του δικτύου που θα κλείσουν, ή σε διευθύνσεις που περνάνε σε πλήρη ψηφιοποίηση.

Η Eurobank έχει ανακοινώσει ότι φέτος θα κλείσει 25 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, με δεδομένο ότι σε κάθε κατάστημα απασχολούνται κατά μέσο όρο 10 άτομα, ο αριθμός αυτών που θα αποχωρήσουν από το δίκτυο, μαζί με τους εργαζόμενους σε διευθύνσεις που ψηφιοποιούνται πλήρως, θα διαμορφωθεί στα 300 άτομα.

Το εθελούσια που ανακοίνωσε η Eurobank προσφέρει 42 μισθούς στο βασικό πακέτο, ωστόσο δίνεται επιπλέον bonus στους εργαζόμενους που θα «πατήσουν» γρήγορα το κουμπί για αποχώρηση, και υπάρχουν περιοχές με υψηλότερα κίνητρα, με το τελικό πακέτο να φτάνει μέχρι και 52 μικτούς μισθούς, καλύπτοντας έτσι 3,5 με 4 χρόνια αμειβόμενης εργασίας, χωρίς ωστόσο να ξεπερνά τις 140.000 ευρώ.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγεί σε πλήρη αναδιάταξη το δίκτυο. Και αυτό είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τη στροφή των πελατών σε ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα καθώς πλέον πάνω από το 90% των συναλλαγών που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια στα τραπεζικά γκισέ γίνονται πλέον μέσω των εναλλακτικών δικτύων.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των τραπεζών το δίκτυο τους φέτος θα μικρύνει κατά 120 καταστήματα, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να κλείσει 52 καταστήματα, η Eurobank 25, η Εθνική Τράπεζα 20 με 25 και η Alpha Bank 15 καταστήματα.

Όλες οι τράπεζες λοιπόν θα ανακοινώσουν προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζικών διοικήσεων οι αποχωρήσεις φέτος θα ξεπεράσουν τα 2.000 με 2.500 άτομα.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ: ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ !!!

 



Οι φορολογούμενοι που πλήγωσαν από την πανδημία έχουν πλέον τη δυνατότητα να μεταπηδήσουν από την πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων στη νέα ρύθμιση 36-72 δόσεων Με αυτό το τρόπου ενδεχομένως να αυξάνονται οι δόσεις ενώ αν δεν ξεπερνούν τις 36 μηδενίζεται και το επιτόκιο.

Προ ήμερων ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ρύθμισης των 36-72 δόσεων για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ανωτέρω οφειλέτες και οι οποίοι είχαν κλείσει με κρατική εντολή οποτεδήποτε στο διάστημα από 27 Οκτωβρίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και είχαν εντάξει τις οφειλές που βεβαιώθηκαν κατά το διάστημα από 1.3.2020 έως 31.7.2021 στην πάγια ρύθμιση. Σύμφωνα με την απόφαση, για να αλλάξουν ρύθμιση θα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

• Οι οφειλέτες να είχαν κλείσει με κρατική εντολή οποτεδήποτε στο διάστημα από 27 Οκτωβρίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021,

• Οι οφειλές να είχαν βεβαιωθεί κατά το διάστημα από 1.3.2020 έως 31.7.2021, έληξαν κατά το διάστημα από 1.3.2020 έως 31.7.2021 και έχουν υπαχθεί από 27.10.2020 έως 5.11.2021 σε πάγια ρύθμιση του ν. 4152/2013, υπό τον όρο ότι η ρύθμιση αυτή βρισκόταν σε ισχύ στις 5.11.2021.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ TESLA: ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ !!!

 



Η εκτόξευση της Tesla από μία απλή start-up στην μεγαλύτερη αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία -σε αξία- έγινε πολλές φορές με τρόπους που δεν συνάδουν στις κλασικές μεθόδους παραγωγής αυτοκινήτων. Και η αμερικάνικη εταιρία συνεχίζει να φέρνει καινά δαιμόνια στον τρόπο που βλέπει την κατασκευή ενός αυτοκινήτου και στην αντιμετώπιση των πελατών της.

Με βάση δημοσιεύματα μεγάλων Μέσων των ΗΠΑ, η εταιρία αποφάσισε κρυφά να αφαιρέσει ένα δεύτερο συμπληρωματικό τσιπάκι που βρίσκεται στο τιμόνι και αφορά την δυνατότητα λειτουργίας του οχήματος με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Πρόκειται για ένα τσιπάκι που λειτουργεί ως back-up στην περίπτωση που δεν δουλέψει το κύριο, η απουσία του οποίου σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα με ένα μόνο τσιπάκι δεν μπορούν να δεχτούν αναβάθμιση σε αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη. Το microchip αφαιρέθηκε με απόφαση της εταιρίας καθώς υπήρχε μεγάλη έλλειψη στην προμήθειά του.

Το περίεργο είναι ότι η υποβάθμιση αυτή δεν έγινε επίσημα γνωστή από την Tesla η οποία το απέκρυψε, αλλά αποκαλύφθηκε από δύο υπαλλήλους της σε δημοσιογράφους του CNBC. Και αφορά χιλιάδες Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν πέρσι στην Κίνα αλλά πωλήθηκαν σε όλες τις αγορές του κόσμου και στις περισσότερες της Ευρώπης.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ;;; JEFF CURRIE: "30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ" !!!

 


Oι παγκόσμιοι επενδυτές βρίσκονται στο περιθώριο των θέσεων τους ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ.

O πληθωρισμός τον Ιανουάριο επιταχύνθηκε κατά 0,4%, με αύξηση 7,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, που ήταν μία από τις υψηλότερες μετρήσεις του πληθωρισμού σε τέσσερις δεκαετίες. Αυτή η ανάγνωση θα μπορούσε να συνεπάγεται αυστηρότερη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, οι ευρωπαίοι επενδυτές «σοκαρίστηκαν» από την απαίσια προοπτική του περιθωρίου κέρδους εταιριών τροφίμων λόγω του αυξανόμενου κόστους του πληθωρισμού. Οι εταιρίες του είδους βλέπουν το λειτουργικό τους περιθώριο να συρρικνώνεται.

Τίποτα από αυτά δεν είναι σοκαριστικό καθώς ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Goldman και ένας από τους πιο στενούς αναλυτές στη Wall Street, ο Jeff Currie, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν έχει δει ποτέ τις αγορές εμπορευμάτων να τιμολογούν τις ελλείψεις που έχουν αυτή τη στιγμή.

«Το κάνω αυτό εδώ και 30 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ τέτοιες αγορές», δήλωσε ο Currie στο Bloomberg TV σε συνέντευξή του τη Δευτέρα. “Αυτή είναι μια μοριακή κρίση. Έχουμε ξεπεράσει τα πάντα, δεν με νοιάζει αν είναι πετρέλαιο, φυσικό αέριο, άνθρακας, χαλκός, αλουμίνιο, όπως το πείτε, έχουμε ξεφύγει”.

Η Milla Savova της Bank of America προειδοποίησε για την εντατικοποίηση της πίεσης στα περιθώρια κέρδους για τις ευρωπαϊκές εταιρείες. Εξήγησε ότι τα κέρδη ανά μετοχή σε σχέση με τα κέρδη πωλήσεων το τελευταίο τρίμηνο ήταν τα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που η εταιρεία άρχισε να παρακολουθεί το 2012, «δείχνοντας αυξημένη πίεση περιθωρίου κέρδους».

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Και τι είναι αυτό που έρχεται;

Ο Βy Brandon Smith έχει επιχειρήματα>

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ ΙΟΛΟΓΟΣ ΛΥΚ ΜΟΝΤΑΝΙΕ !!!

 



Για τον κορωνοϊό είχε πει χαρακτηριστικά:« Ο κορωνοϊός προήλθε από το βιοεργαστήριο της Ουχάν. Είναι έργο επαγγελματιών μοριακών βιολόγων» !!!


Τέλος στο μυστήριο σχετικά με τον θάνατο -ή μη- του διεθνούς φήμης ιολόγου, Λουκ Μοντανιέ, σε αμερικανικό νοσοκομείο της Γαλλίας, φαίνεται να βάζουν οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Έπειτα από δύο ημέρες σιωπής από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, με την είδηση του θανάτου του Μοντανιέ να «διαρρέει» πριν από 48 ώρες, αλλά να μην επιβεβαιώνεται, η εφημερίδα «Liberation» επιβεβαίωσε τελικά το γεγονός από το δημαρχείο του Neuilly-sur-Seine, στο οποίο έχει κατατεθεί και το πιστοποιητικό θανάτου του Νομπελίστα επιστήμονα.

Ο 90χρονος Μοντανιέ (γεννημένος τον Αύγουστο του 1932), κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του ιού του AIDS το 1983, άφησε την τελευταία του πνοή στο αμερικανικό νοσοκομείο στο Neuilly-sur-Seine της Γαλλίας, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, με τα παιδιά του να βρίσκονται στο πλευρό του. Ήταν βιολόγος και ιολόγος.

Εκτός από το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, το οποίο του απονεμήθηκε το 2008, για την ανακάλυψη του ιού του AIDS, εργάστηκε στα μεγαλύτερα επιστημονικά ιδρύματα στον κόσμο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ομότιμος διευθυντής έρευνας στο CNRS, καθηγητής στο Ινστιτούτο Παστέρ, διευθυντής του Κέντρου Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας στο Queens College του City University της Νέας Υόρκης, διευθυντής ερευνητικού ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Jiao-tong της Σαγκάης.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ "ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΕΚΤ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!

 



Αίρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα στήριξης των τραπεζών η ΕΚΤ


Eπαναφέρει στην κανονικότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις τράπεζες της ευρωζώνης που βρίσκονται υπό την εποπτεία της, αίροντας σταδιακά τα μέτρα στήριξης που είχε υιοθετήσει εξαιτίας της πανδημίας. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε, μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής, έξι τράπεζες της Ευρωζώνης -τις οποίες δεν κατονομάζει- θα πρέπει να ενισχύουν τα ίδια κεφάλαιά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα δεν θα επιτρέπει πλέον στις τράπεζες να λειτουργούν κάτω από το επίπεδο κεφαλαίου που ορίζεται από τον περίφημο Πυλώνα 2 πέραν του Δεκεμβρίου 2022 και δεν θα επεκτείνει πέραν του Μαρτίου 2022 το εποπτικό μέτρο που τους επιτρέπει να αποκλείουν τα ανοίγματα των κεντρικών τραπεζών από τη μόχλευση που τους αναλογεί.

«Το κεφαλαιακό μαξιλάρι που δημιουργήσαμε για τις τράπεζες κατά την έναρξη της πανδημίας τις βοήθησε να συνεχίσουν να δανείζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δήλωσε ο Andrea Enria, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής του SSM του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ. «Σήμερα παρέχουμε σαφήνεια στην πορεία επιστροφής στην κανονικότητα. Επιβεβαιώνουμε το αρχικά προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονική εποπτεία της κεφαλαιακής επάρκειας και της μόχλευσης των τραπεζών».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400.000.000€ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΕ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ !!!





Xρωστάνε πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ


Έμαθα από πολύ αξιόπιστη πηγή της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) τα χρέη των εταιριών που είναι προμηθευτές ρεύματος και αερίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πού έχουν χρέη;

Μα… προς το Διαχειριστή Μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και το Διαχειριστή Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ που είναι θυγατρική της ΔΕΗ αλλά λειτουργεί σε καθεστώς «αυτονομίας»).

Λοιπόν τα χρέη των 15 μεγαλύτερων εταιριών στις 31 Ιανουαρίου όπως καταγράφηκαν από τη ΡΑΕ, είναι αρκετά πάνω από 400 εκατομμύρια!

Γιατί το γράφω;

Έτσι… για να μη μου πείτε αργότερα ότι δεν σας το είχα πει, όταν θα ακούγονται «κανονιοβολισμοί» από μακριά!

ΕΞΙ (6!!!) ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

9 ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΣΤΟΝ "ΗΡΑΚΛΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Με τις δικαιώσεις τους, επειδή είναι οριζόντιες, να αφορούν και όλους εσάς που αντιμετωπίζετε τα ίδια ακριβώς προβλήματα από τράπεζες, servicers και funds.
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, κκ Λεωνίδα Στάμο, Αικατερίνη Ζόγκου, Γεώργιο Κολατζιανό, Ίριδα Σταθάκου-Δαρσακλή και Ιουλία Κωνσταντινίδου, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html


Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος και τον Πτωχευτικό Νόμο. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!

ΜΠΤρίπολης 164/2021

https://www.scribd.com/document/552398832/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%A4%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82-164-2021?fbclid=IwAR3CYr04XJB0-5RKWegHZaW9p10xGYwZMeU7tjCFtyVrVMlC4FyDRvD0GOw

ΜΠΑθηνών 6126/2021

ΜΠΠειραιά 1164/2021

ΜΠΛάρισας 32/2022 

ΕιρΠειραιά 68/2021

ΕιρΛαυρίου 10/2022


ΛΑΡΚΟ: ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 60 ΕΤΩΝ !!!

 


Η ιστορία της ΛΑΡΚΟ είναι η ιστορία της βιομηχανικής ακμής και παρακμής της χώρας. Ο ιδρυτής της, ο Μποδοσάκης, πριν από 60 χρόνια, είχε κάθε δυνατή διευκόλυνση τόσο από τις προδικτατορικές κυβερνήσεις όσο και από τη χούντα για να στήσει τη μεγαλύτερη καθετοποιημένη μεταλλουργία στη χώρα. Από την εξόρυξη της πρώτης ύλης μέχρι την παραγωγή του πολύτιμου σιδηρονικελίου, που είναι ο «σκληρός πυρήνας» της χαλυβουργίας.

Τεράστιες περιοχές στη Φθιώτιδα και την ευρύτερη Στερεά Ελλάδα διατέθηκαν από το κράτος στον όμιλο Μποδοσάκη για να διαμορφωθεί η σημαντικότερη επιχείρηση παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Οσοι αναρωτιούνται πώς αυτή η πολύτιμη μεταλλουργία με το παγκόσμια εξαγόμενο προϊόν είναι φορτωμένη σήμερα με ένα βουνό από χρέη πρέπει να πάνε πίσω, σε αυτήν τη «χρυσή εποχή» της: όταν ο ιδιοκτήτης της, παρά τη γενναιοδωρία των διαδοχικών κυβερνήσεων –σε χρήμα, σε φοροαπαλλαγές, σε δωρεάν γη, σε αστυνομική καταστολή κατά των εργαζόμενων–, την εγκατέλειψε στο κράτος, στις τράπεζες και στη ΔΕΗ, φορτωμένη μόνο με οφειλές.

Από το 1989, οπότε η ΛΑΡΚΟ τίθεται σε ιδιότυπο καθεστώς κρατικής διαχείρισης, ξεκινά μια περιπέτεια διακύμανσης από τα κέρδη στις τεράστιες ζημιές, με σκανδαλώδη κακοδιαχείριση, καταστροφική τιμολογιακή πολιτική και ένα κυνηγητό από αφανείς ανταγωνιστές και επίδοξους νέους ιδιοκτήτες, που κατέληξε στο να καθίσει η επιχείρηση στο «εδώλιο» του ευρωδικαστηρίου και να φορτωθεί με τη ρετσινιά παράνομων κρατικών ενισχύσεων.

COLPO GROSSO ΣΑΛΛΑ: ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΤΙΛ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ-HSBC !!!

 



Συμφωνία HSBC – Παγκρήτιας

Έχουμε εξελίξεις με την ελληνική HSBC και την Παγκρήτια τράπεζα, καθώς η συμφωνία μπήκε στην τελική ευθεία και πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Τράπεζας της Ελλάδος. Μετά από αρχική ενημέρωση που έγινε στην ΤτΕ, η HSBC πέρασε τη συμφωνία από το ΔΣ, ενημέρωσε την ελληνική διοίκηση και εξουσιοδότησε στέλεχός της να υπογράψει. 

Συνεδρίασε επίσης και το ΔΣ της Παγκρήτιας που ενέκρινε το deal, οπότε έχουμε συμφωνία η οποία τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών. Οι επίσημες ανακοινώσεις των δυο πλευρών επίκεινται από μέρα σε μέρα, ενώ η συμφωνία θα τεθεί υπόψη της ΤτΕ, που θα πρέπει να αποφανθεί σχετικά.

Η ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ BAD BANKS ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ !!!

 



Προσγειώνονται οι προσδοκίες για την ΑΡΙΑΔΝΗ


Υψηλές προσδοκίες για το τίμημα που θα πιάσει το πακέτο των κόκκινων δανείων 5,5 – 6ις ευρώ που πουλάει η PQH, με τον κωδικό «Αριάδνης».

Πρόκειται για δάνεια που προέρχονται από τράπεζες όπως η Αγροτική, το Ταχ. Ταμιευτήριο, Proton Bank, Probank και κάτι μακρότερες συνεταιριστικές που είχαν τεθεί σε εκκαθάριση.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό στην αγορά είχε κυκλοφορήσει ότι το τίμημα από τα δάνεια αυτά θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε πέρυσι το Νοέμβριο όμως όσο περνάει ο καιρός και οδεύουμε προς την ολοκλήρωση του, αρχίζουν να διαμορφώνονται πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις.

Έτσι παρόλο που για την απόκτηση του πακέτου θα δώσουν μάχη όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς (doValue, Intrum, Cepal) αλλά και μεγάλα funds όπως Fortress, Davidson Kempner, Bain Capital , πληροφορήθηκα εσχάτως ότι οι σκελετοί που ανακαλύπτουν σιγά – σιγά τους κάνουν όλους πιο φειδωλούς.

ΕΦΚΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΩΣ 100€ !!!

 



H ευκολότερη χορήγηση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας (καθώς θα δίνεται για μικρές οφειλές, κάτω των 100 ευρώ προς τον e-ΕΦΚΑ) μαζί με μια σειρά άλλων διατάξεων που διευκολύνουν εργαζομένους και ασφαλισμένους (κατάργηση προεγγραφής μη μισθωτών στον e-ΕΦΚΑ με την έναρξη δραστηριότητας, άδεια μετ’ αποδοχών 10 ημερών στους γονείς παιδιών με σπάνια νοσήματα, επιλογή ασφαλιστικού φορέα για ασφαλισμένους με διπλή ιδιότητα) περιλαμβάνονται στις νέες διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ που κατατίθεται στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται επίσης και η νομοθετική ρύθμιση που είχε προαναγγείλει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την καταβολή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των οποίων ανεστάλη η λειτουργία στις 25-26 Ιανουαρίου με εντολή δημόσιας αρχής λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».


Οι σημαντικότερες νέες διατάξεις είναι οι εξής:

1. Χορήγηση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας με οφειλές έως 100 ευρώ στον e-ΕΦΚΑ

Προβλέπεται ότι για τη χορήγηση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, δεν λαμβάνονται υπόψη βεβαιωμένες προς τον e-ΕΦΚΑ οφειλές του αιτούντος μέχρι του ποσού των 100 ευρώ. Με την προτεινόμενη ρύθμιση διευκολύνεται η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας για το σύνολο των συναλλασσόμενων με τον e-ΕΦΚΑ, καθώς αντιμετωπίζονται προβλήματα σχετικά με τη λειτουργία του λογισμικού της έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας που οδηγούν στην καθυστέρηση της χορήγησης του σχετικού αποδεικτικού λόγω οφειλών πολύ χαμηλού ύψους.

2. Κατάργηση προεγγραφής μη μισθωτών στον e-ΕΦΚΑ με την έναρξη δραστηριότητας- Πιο εύκολη η διαδικασία έναρξης ή μεταβολής εργασιών στην Εφορία

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΗ !!!






Βανδαλισμοί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Ομόνοια


Καταστροφές στο κτίριο που στεγάζονται τα Κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια, προκάλεσαν άγνωστοι λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Οι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί προσέγγισαν το κτίριο, προκάλεσαν θραύση κρυστάλλων στην κεντρική είσοδο, πέταξαν μπογιές και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: "ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ...ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ" !!!

 



Αποφασισμένη να επιβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς την ώρα που οι Έλληνες βλέπουν την τιμή των καυσίμων να σπάει κάθε ρεκόρ, το βράδυ της Δευτέρας κατατέθηκε εν κρυπτώ μια τροπολογία-σοκ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτο περιβαλλοντικό τέλος για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματά τους.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η καταβολή περιβαλλοντικού τέλους 3.000 ευρώ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 4, ενώ περιβαλλοντικό τέλος ύψους 1.000 ευρώ θα πληρώσουν όσοι διαθέτουν εισαγόμενα οχήματα και που πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών καυσαερίων της Ευρώπης, Euro 5a και Εuro 5b. Ουσιαστικά αφορά αυτοκίνητα που έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το 2012 έως και το 2014, δηλαδή αφορά οχήματα με ηλικίες από οκτώ έως και 10 ετών.

Το νέο «χαράτσι» αφορά δεκάδες χιλιάδες εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, καθώς και φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους (βαν, μικρά επαγγελματικά κ.ά.). Οπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων, Κώστας Κυράτσος, η συγκεκριμένη αγορά αγγίζει δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες, που στρέφονται στην εισαγωγή μεταχειρισμένου μοντέλου και η οποία δείχνει να έχει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2021 οι εισαγωγές μεταχειρισμένων έχουν ξεπεράσει τις 50.000 μονάδες (ο βασικότερος λόγος είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των καινούργιων, με πολλούς ιδιοκτήτες να στρέφονται στην εισαγωγή μεταχειρισμένων).

Ποια απαλλάσσονται

ΣΤΑ 111,4 ΔΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100.000€ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΗ !!!

 




Η Garante, Ιταλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, δέχθηκε την καταγγελία ενός πολίτη για την παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πολίτης έλαβε ταχυδρομικά μια επιστολή από την Τράπεζα Ubi Banca S.p.a. (ήδη Intesa Sanpaolo). Στον φάκελο της επιστολής αυτής, εκτός από τα στοιχεία του, μπορούσε κανείς να διαβάσει τη φράση «μη εξυπηρετούμενο δάνειο Κιέτι», μια ιδιότυπη κωδικοποιημένη αναφορά στην ιδιότητα του καταγγέλλοντος και την πόλη του.

Η Τράπεζα εκλήθη σε παροχή εξηγήσεων και ισχυρίστηκε πως ο φάκελος δεν περιελάμβανε πληροφορίες για οφειλή του καταγγέλλοντος, αλλά μια γενική ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της. Περαιτέρω, ο καταγγέλλων τυγχάνει πράγματι δανειολήπτης της, ωστόσο οι υπενθυμίσεις για τις δανειακές του υποχρεώσεις γίνονται πάντοτε από το τοπικό υποκατάστημά της και όχι με επιστολές όπως αυτή της καταγγελίας.

Η Garante δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς αυτούς και επέβαλε στην Τράπεζα διοικητικό πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ιταλική Αρχή, η αναφορά σε «μη εξυπηρετούμενο δάνειο» στην εξωτερική πλευρά του φακέλου ήταν αρκετή για να αποκαλύψει σε τρίτους πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση του καταγγέλλοντα, ανεξαρτήτως του τι περιείχε εν τέλει ο φάκελος.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΕΡΑ. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ;;;

 


Πως περιμένεις να καταλάβει εσένα, που παίρνεις την πετσοκομμένη σύνταξη και τον μισθό πείνας, κάποιος που τσεπώνει μισθό χιλιάδων ευρώ ;;; 

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΩΣ ΝΟΜΙΜΟ ΧΡΗΜΑ !!!

 



Η ρωσική κυβέρνηση και η κεντρική της τράπεζα συμφώνησαν για το νομικό καθεστώς που θα ισχύει για τα κρυπτονομίσματα. Μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου θα έχει συνταχθεί ένα νομοσχέδιο για την κυκλοφορία των ψηφιακών νομισμάτων με το οποίο θα αναγνωρίζονται ως νομίσματα (όπως το ρούβλι), όχι απλώς ως ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση της εξόρυξης Bitcoin και την κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων, εγείροντας ανησυχίες ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Τότε επενέβη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος διεμήνυσε στους υπεύθυνους να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη, αλλά όχι απαγόρευση.

Ίσως δεν ήταν τυχαίο πως η προτροπή Πούτιν έγινε αμέσως μετά την απειλή των Δυτικών, στο πλαίσιο των πιέσεων για το ουκρανικό ζήτημα, με διακοπή του SWIFT. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας γνωρίζει πλέον πως αυτό δεν θα μπορούσαν να το κάνουν με κάποιο δίκτυο πληρωμών ανοικτού κώδικα, όπως του lightning network.

Αναφέρουμε τη λέξη «πλέον», διότι μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν αρνητικός για τα κρυπτονομίσματα, ισχυριζόμενος ότι χρησιμοποιούνται από κακοποιούς για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το εμπόριο ναρκωτικών.

Η θεαματική μεταστροφή υπέρ του Bitcoin πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο που μας πέρασε, όταν ανέφερε στο CNBC ότι έχει δικαίωμα ύπαρξης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής. Ωστόσο, πρόσθεσε, ακόμα είναι πολύ νωρίς για το εμπόριο πετρελαίου.

ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ "ΟΜΗΡΙΑ" ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ;;;

 



Έχουν τον Εισαγγελέα Βουρλιώτη σε "ομηρία"


Σε «ομηρία» κρατάει τον πρόεδρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως μας πληροφόρησαν, η Ολομέλεια της Αρχής για το Ξέπλυμα δεν συνεδρίασε και προχθές λόγω του ότι η κοινή υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση των νέων μελών της δεν έχει υπογραφεί ακόμη από τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που συνεδρίασε η Ολομέλεια της Αρχής για να εξετάσει τις σοβαρές υποθέσεις που έχουν χρεωθεί τα μέλη της, αλλά και τις νέες υποθέσεις που έχει στα χέρια της η Ά Μονάδα της Αρχής, ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου 2021.

Καθώς πλέον συμπληρώνονται δύο μήνες που η Αρχή είναι «άπραγη», έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις.

Αφενός κάποια στελέχη της ήδη έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσουν. Αφετέρου υπάρχουν ήδη αναφορές προς την Financial Action Task Force (FATF), την αρμόδια διεθνή Αρχή για την εφαρμογή των κανόνων για το ξέπλυμα χρήματος για τα κακώς κείμενα.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΟΥ 50% ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ+ΕΥΑΘ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

 


Του Προκόπη Παυλόπουλου
Tέως Προέδρου της Δημοκρατίας, 
Επίτιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και 
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Τα όρια περιορισμού του συνταγματικώς κατοχυρωμένου κρατικού παρεμβατισμού


Σχόλιο στις αποφάσεις ΣτΕ (Ολ) 190-191/2022 για την κατά το Σύνταγμα έκταση του ελέγχου και της εποπτείας του Δημοσίου επί των Δημόσιων Επιχειρήσεων

Πρόλογος

Με δύο πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειάς του, και συγκεκριμένα με τις αποφάσεις 190-191/2022 που αφορούν, αντιστοίχως, το κατά το Σύνταγμα νομικό καθεστώς της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και της ΕΥΑΘ ΑΕ και της επ’ αυτών εποπτείας του Ελληνικού Δημοσίου, ως Δημόσιων Επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου –κατά τις διατάξεις του άρθρου 23 παρ.2 εδ.β΄ του Συντάγματος– και ειδικότερα την ζωτική σημασία της ύδρευσης και αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης, το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαίωσε την νομολογία του σχετικά με την φύση και τα όρια του κρατικού παρεμβατισμού στο πλαίσιο του εκ φύσεως φιλελεύθερου χαρακτήρα της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, όπως αυτή οργανώνεται και λειτουργεί στο ισχύον συνταγματικό πλαίσιο.

Α. Πιο αναλυτικά, οι διατάξεις του Συντάγματος προσδιορίζουν και τις θεμελιώδεις συνιστώσες της κοινωνικοοικονομικής «ιδεολογίας» του (βλ.Προκόπη Παυλόπουλου, «Το Δημόσιο Δίκαιο στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης», Ι, 2η έκδ., 2014, σελ.113 επ., με περαιτέρω εκτενείς παραπομπές στην νομολογία, ιδίως του Συμβουλίου της Επικρατείας), πάνω στην θεσμική και πολιτική «αντηρίδα» του Φιλελευθερισμού. Κατ’ ακρίβεια δε το Σύνταγμα στηρίζεται στις αρχές και στις αξίες της Φιλελεύθερης Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, ως θεσμικού και πολιτικού οικοδομήματος το οποίο εγγυάται την ακώλυτη άσκηση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έτσι ώστε ο φορέας τους να υπερασπίζεται, in concreto και αποτελεσματικώς, την αξία του (άρθρο 2 παρ.1) και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, μέσω της επίσης ελεύθερης συμμετοχής του στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας (άρθρο 5 παρ. 1).

Β. Από την άλλη πλευρά, οι ίδιες οι διατάξεις του Συντάγματος προσδίδουν στην Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και τα χαρακτηριστικά του Φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο, καθορίζοντας επακριβώς τα όρια του, κατ’ εξαίρεση πάντοτε, κρατικού παρεμβατισμού. Με κύριο στόχο την διασφάλιση της συνέχειας του Κράτους και των υπηρεσιών του, υπό συνθήκες θωράκισης της κοινωνικής συνοχής, κατ’ εξοχήν δια του σεβασμού και της εφαρμογής στην πράξη των προταγμάτων της αναλογικής Ισότητας, για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων. Και στο πλαίσιο αυτό ο, πάντοτε κατ’ εξαίρεση, κρατικός παρεμβατισμός είναι σαφώς οριοθετημένος από τις διατάξεις του Συντάγματος αφενός ratione materiae. Δηλαδή είναι επιτρεπτός μόνο στο μέτρο που τούτο καθίσταται αναγκαίο για την επίτευξη των κατά τ’ ανωτέρω στόχων της συνέχειας του Κράτους και της κοινωνικής συνοχής. Και, αφετέρου, ratione temporis. Δηλαδή είναι επιτρεπτός μόνο για όσο χρονικό διάστημα ο παρεμβατισμός αυτός είναι αναγκαίος ως την επάνοδο σε ομαλές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες. Φυσικά με την απαραίτητη διευκρίνιση, ότι υπάρχουν μορφές κρατικού παρεμβατισμού οι οποίες, κατά το ίδιο το Σύνταγμα και εκ φύσεως, εκτείνονται χρονικώς απεριορίστως, όπως π.χ. συμβαίνει με τον κρατικό παρεμβατισμό που αφορά την οργάνωση και λειτουργία των θεσμών του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, καθώς και αφενός μεν την επιδίωξη εδραίωσης της κοινωνικής ειρήνης, αφετέρου δε την προστασία του γενικού συμφέροντος (βλ., ιδίως, τις διατάξεις του άρθρου 106 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος).

Ι. Τα δεδομένα, πραγματικά και νομικά, των αποφάσεων ΣτΕ (Ολ) 190-191/2022

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε τις αποφάσεις της 190-191/2022 υπό τ’ ακόλουθα, πραγματικά και νομικά, δεδομένα:

ΕΦΚΑ: ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ...7.000€ !!!

 



Περισσότερη ευελιξία στο σύστημα προμηθειών προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ προκειμένου να δοθεί τέλος στη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να μένουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ όχι μόνο χωρίς υπολογιστές και κλιματιστικά αλλά και χωρίς στυλό και χαρτιά υγείας.

Σήμερα όταν η δαπάνη ξεπερνά τα 30.000 ευρώ το έτος, απαιτούνται 17 διαφορετικά στάδια έως ότου πληρωθεί ο προμηθευτής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την προμήθεια υλικού και εξοπλισμού από τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής απαιτούνται 7 μήνες με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους προκειμένου να μην καθυστερήσουν τις προθεσμίες για την έκδοση των συντάξεων. Σημειώνουμε ότι τον Ιούνιο του 2021 οι υπολογιστές είχαν καθυστερήσει 15 μήνες και οι υπάλληλοι κινδύνευαν να μην πληρωθούν καθώς δεν μπορούσε να βγει η μισθοδοσία τους. Μια ακόμα… ιστορία τρέλας αφορούσε την προμήθεια 1150 σταθερών υπολογιστών και 345 εκτυπωτών που καθυστέρησε επίσης 15 μήνες. Στο μεσοδιάστημα οι υπάλληλοι εκτύπωναν από το σπίτι τους τα απαιτούμενα έγγραφα.

Για να προμηθευτεί μια Περιφερειακή Διεύθυνση ένα κλιματιστικό χρειάζονται 4 μήνες ενώ πέντε μήνες απαιτούνται για την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού back up.

Για να προμηθευτούν οι Κεντρικές Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ χαρτί υγείας, ο μέσος χρόνος υλοποίησης είναι οι 6 μήνες, χωρίς να υπολογιστούν τυχόν προσφυγές.

Μια ακόμα δραματική εικόνα είναι ότι στις αρχές του 2021 είχε τελειώσει η βενζίνη με αποτέλεσμα διευθυντές και οδηγοί των ΚΕΠΑ να βάζουν από την τσέπη τους για καύσιμα για να εξυπηρετήσουν την μεταφορά γιατρών σε σπίτι κατάκοιτων. Και αυτό γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για προμήθεια καυσίμων.

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 


ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ !!!

 



Του Παναγιώτη Σταμάτη*


Η φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων αποτέλεσε διαχρονικά προτιμητέα νομοθετική επιλογή, κυρίως λόγω της εκτιμώμενης ευκολίας είσπραξης του φόρου, και της αδυναμίας φοροαποφυγής.

Από αξιόλογες έρευνες και μελέτες (του ΚΕΠΕ, της Τράπεζας της Ελλάδος, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, της «διαΝΕΟσις», του στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος Βασίλη Μανεσιώτη και άλλες) προκύπτει ότι η ιστορία της φορολογίας των ακινήτων στην Ελλάδα είναι ενδιαφέρουσα, αλλά και ιλαροτραγική.

Υπενθυμίζεται, λοιπόν, ότι η πρώτη φορά που φορολογήθηκε η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ήταν το 1923, με τη μορφή έκτακτης εισφοράς, προκειμένου να καλυφθούν οι πληγές της Μικρασιατικής Καταστροφής και της ανταλλαγής πληθυσμών (πρόκειται για συνήθη αφορμή ή δικαιολογία για προσωρινές τάχα επιβαρύνσεις, οι οποίες γίνονται μόνιμες. Πάντως, για περισσότερο από πενήντα χρόνια, η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα παρέμενε ανεπηρέαστη από τη φορολογία.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η εισαγωγή από την 1 Ιανουαρίου 2014 του ΕΝ.Φ.Ι.Α. είναι η έβδομη μετά τη μεταπολίτευση. Για πρώτη φορά επιβλήθηκε φόρος στην ακίνητη περιουσία με το Ν. 11/1975, αλλά καταργήθηκε στο τέλος της δεκαετίας. Η δεύτερη προσπάθεια έγινε με το Ν. 1249/1982, αλλά ο φόρος αυτός καταργήθηκε μεν την 1 Ιανουαρίου 1993, αλλά παρέμεινε το ΤΑΠ. Το 1997 επιβλήθηκε νέος φόρος «μεγάλης» ακίνητης περιουσίας με το Ν. 2549/1997, ακολούθησε το 2008 το ΕΤΑΚ, το οποίο καταργήθηκε το 2010 και αντικαταστάθηκε από νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ) με τον Ν. 3842/2010. Το 2011, παράλληλα με το ΦΜΑΠ, επιβλήθηκε το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι μέσω ΔΕΗ) με το Ν. 4021/2011 και από 1 Ιανουαρίου 2014 επιβλήθηκε (όλο «καταργείται», αλλά συνεχώς παραμένει!) ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. με το Ν. 4223/2013, προκαλώντας, όπως πάντοτε έντονες αντιδράσεις.

Κι όμως, με όλες αυτές τις προσπάθειες, έως το 2007 το κράτος εισέπραττε έσοδα από τον φόρο περιουσίας περίπου 400 εκατ. ευρώ, ενώ μετά το 2014 ξεπερνά τα 2,5 δις. ευρώ (έφτασε και τα 3,17 δις. ευρω!).

Δυστυχώς, από το 2011 (έτος θέσπισης του ΕΕΤΗΔΕ) και μετά, το φαινόμενο έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις. Ο συνδυασμός ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου ακινήτων – που αποτέλεσαν τον διάδοχο του ΕΕΤΗΔΕ και του ΦΑΠ- καταλήγει σε ασύμμετρη, υπερβολική και άδικη επιβάρυνση.

VOUCHER ΣΕ 100.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ POS, ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ E-SHOP !!!

 



Μέσα στον επόμενο μήνα ξεκινάει το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων» μέσω του οποίου θα δοθούν κουπόνια (voucher) σε 100.000 επιχειρήσεις για το ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Με τα κουπόνια του προγράμματος, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αντικαταστήσουν και να αναβαθμίσουν ταμειακές μηχανές, συσκευές Pos, να δημιουργήσουν e-shop αλλά και αποθηκευτικούς χώρους τύπου Cloud. Θα μπορούν δε να καλύψουν και μέρος τους κόστους για την ψηφιακή κατάρτιση των στελεχών τους!

Το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων» εντάθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης προκείμενου να χρηματοδοτηθεί με 180 εκατ. ευρω, εκ των οποίων, τα 90 εκατ. ευρώ θα διατεθούν εφέτος. Βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2025. Όπως αναφέρεται στην αποφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη θα προκρίνονται οι επενδύσεις που έχουν στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών, των ηλεκτρονικών πωλήσεων και των εφαρμογών ηλεκτρονικής τιμολόγησης, όπως και την υιοθέτηση εργαλείων ψηφιακής διαφήμισης και συστημάτων τηλεργασίας.

Επίσης θα επιδοτηθούν 1.000 μικρομεσαίες για τη δημιουργία υποδομής υπολογιστικού νέφους (cloud), θα αναβαθμιστούν και θα αντικατασταθούν 500.000 ταμειακές μηχανές και θα αποσυρθούν 100.000 τερματικά αποδοχής συναλλαγών (POS). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων θα γίνεται με τη μορφή κουπονιού το οποίο θα μπορεί να εξαργυρώνεται σε ειδική ηλεκτρονική αγορά (Digital Marketplace) όπου θα είναι διαθέσιμες υπηρεσίες και προϊόντα που θα μπορούν να προμηθευτούν οι ΜΜΕ.

Τα επόμενα βήματα του έργου προβλέπουν τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού υποστήριξης της διαδικασίας χορήγησης ενισχύσεων μέσω voucher μέσα στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Οι επιλέξιμες επενδύσεις/δαπάνες που θα επιδοτηθούν περιλαμβάνουν:

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!



Επαίσχυντη συμφωνία για χορήγηση βίζας σε χιλιάδες λαθρομετανάστες


Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Λοιπόν, πότε μπορούμε να ξεκινήσουμε» για την Ελλάδα, αναρωτήθηκαν Πακιστανοί χρήστες του διαδικτύου αμέσως μόλις τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού της χώρας Αμίρ Χαν με τον Ελληνα υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.

Στη χώρα της κεντρικής Ασίας η εξέλιξη αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο, καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται, ανοίγει ο δρόμος όχι μόνο για νέα κύματα Πακιστανών προς τη χώρα μας, αλλά και για τη νομιμοποίηση των ήδη παρανόμως ευρισκόμενων στην Ελλάδα Πακιστανών που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ξεπερνούν τους 50.000, αλλά σύμφωνα με ρεαλιστικές εκτιμήσεις είναι πολλαπλάσιοι.

Με βάση όσα προκύπτουν, και αυτοί θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στον μηχανισμό «νόμιμης μετανάστευσης», που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα, για την απόκτηση βίζας ως εποχιακών εργατών, παρά το γεγονός ότι έφτασαν παράνομα στη χώρα μας.

Αυτή η επιβράβευση δεν προκύπτει μόνο από τις ανακοινώσεις της πακιστανικής πλευράς, που προκάλεσαν ενθουσιασμό σε όσους κατοίκους της χώρας θέλουν να φτάσουν στη γηραιά ήπειρο, αλλά και από την ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στην οποία σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη της νόμιμης μετανάστευσης για κάλυψη αναγκών της ελληνικής οικονομίας, με παράλληλη καταπολέμηση των παράνομων αφίξεων και επιστροφή όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής. Προτάσσουμε στη νόμιμη μετανάστευση την εποχική εργασία έως εννέα μήνες τον χρόνο έναντι της μακροχρόνιας εγκατάστασης».

Πριν από τη συνάντηση με τον Αμίρ Χαν κ. Μηταράκης είχε συνομιλίες με τον υπουργό Πακιστανών Πολιτών στο Εξωτερικό και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Μοχάμεντ Αγιούμπ Αφριντί, με τον οποίο συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης νόμιμων οδών εύτακτης μετανάστευσης εις βάρος των δικτύων των λαθροδιακινητών που θέτουν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων, και υπέγραψαν κείμενο διακήρυξης προθέσεων για τη θεσμοθέτηση τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο υπουργείων, καθώς και για τη σύναψη ενός μνημονίου συνεργασίας κατά το προσεχές διάστημα, που θα καλύπτει αφενός θέματα νόμιμης μετανάστευσης και αφετέρου ζητήματα διευκόλυνσης των επιστροφών των παράνομων μεταναστών.

ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΗΝ CREDIT SUISSE !!!

 



Kαθαρή ζημία 1,57 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για ολόκληρο το 2021 σημείωσε η Credit Suisse, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες για ζημιά 377,95 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η ελβετική τράπεζα ενημέρωσε ότι έλαβε «μεγάλες νομικές προβλέψεις» ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ελβετικών φράγκων το 2021.

Στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων της τράπεζας, ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Gottstein αναγνώρισε ότι το 2021 ήταν μια «πολύ απαιτητική χρονιά» για την Credit Suisse.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ: ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!!

"ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ YES MAN"
«Σήμερα συντελέστηκε μία κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, μεθοδευμένη από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, που με μία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΚΕΕΕ συντόνισαν την ανατροπή μου», υπογραμμίζει ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την αποχώρησή του από την Ενωση.



«Σήμερα συντελέστηκε μία κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, μεθοδευμένη από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, που με μία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΚΕΕΕ συντόνισαν την ανατροπή μου», υπογραμμίζει ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την αποχώρησή του από την Ενωση.

Οπως αναφέρει, «σχεδόν 6 μήνες μετά τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Μίχαλου και την ομόφωνη εκλογή μου ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κάποια «πρόθυμα» μέλη της Διοικητικής Επιτροπής έθεσαν θέμα αντικατάστασης μου. Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Επιμελητηριακού θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι όποιες αποφάσεις για δράσεις της ΚΕΕΕ είχαν ληφθεί ομόφωνα. Προφανώς οι δημόσιες παρεμβάσεις μου υπέρ της στήριξης των επιχειρήσεων της χώρας, σε μία χρονική στιγμή που το επιχειρείν πλήττεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις και από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, κρίθηκαν ενοχλητικές. Κάποιοι θα προτιμούσαν αυτή την κρίσιμη ώρα η ΚΕΕΕ να μην εκφράζει τις θέσεις των Επιμελητηρίων και των μελών τους και να παραμένει σε αφωνία. Να μην είναι ακηδεμόνευτη, χωρίς συμμετοχή σε εξωθεσμικά και μικροπολιτικά τερτίπια, πάντα στην υπηρεσία όλων των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά να μετατραπεί σε πειθήνιο όργανο κάποιων κυβερνητικών παραγόντων.

Ας μας εξηγήσει ο κ. Μπρατάκος τι ακριβώς συζητήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία του ΕΒΕΑ μεταξύ του ιδίου, των 7 μελών της ΔΕ της ΚΕΕΕ που υπογράφουν την πρόταση για την αντικατάσταση μου, του Διευθυντή της ΚΕΕΕ και του νομικού της συμβούλου; Από πότε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ασχολείται με τα εσωτερικά της ΚΕΕΕ; Μήπως πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση με στόχο την αντικατάσταση μου;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΗΠΙΑ ΝΟΣΗΣΗ !!!

 


Σε μια καταγγελία που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για τη διαχείριση της πανδημίας από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, προχώρησε η γιατρός, που ανακάλυψε τη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού στη Νότια Αφρική.

Ειδικότερα, η Angelique Coetzee δήλωσε -μιλώντας στη Welt- ότι δέχθηκε πιέσεις από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην αποκαλύψει ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη προκαλεί ήπια νόσηση. Ερωτηθείσα, εάν είναι αλήθεια, η ίδια απάντησε: «Μου είπαν να μην πω δημοσίως ότι προκαλεί ήπια νόσηση. Μου ζήτησαν να απέχω από τέτοιες δηλώσεις και να πω ότι πρόκειται για σοβαρή ασθένεια. Αρνήθηκα».

Ερωτηθείσα τι σημαίνει αυτό; «Είμαι κλινικός γιατρός και με βάση την κλινική εικόνα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Η νόσος είναι κυρίως ήπια. Δεν λέω ότι δεν θα νοσήσεις εάν είναι ήπια» υπογράμμισε.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ;;;

 


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ !!!





ΔΕΙΤΕ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!


ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΝΙΣΧΥΡΗ Η ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6 ΣΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ !!!

 



Πολύ μεγάλης σημασίας απόφαση εξέδωσε γερμανικό διοικητικό δικαστήριο σχετικά με τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης για τον Covid19 και παρουσιάζει στην ελληνική γλώσσα το Legalnews24.gr

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Δικαστήριο του Όσναμπρικ έκρινε ότι η συντόμευση της διάρκειας της αναρρωτικής περιόδου σε 90 ημέρες, από 180 που είχε αρχικώς ορισθεί, είναι αντίθετη στο Σύνταγμα της χώρας και ως εκ τούτου ανίσχυρη.

Με το σκεπτικό αυτό το 3ο τμήμα του Δικαστηρίου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων διέταξε την περιφέρεια του Osnabrück (καθ’ ης η αίτηση) να εκδώσει στον αιτούντα πιστοποιητικό νόσησης διάρκειας 6 μηνών, και όχι 3.

Ο καθορισμός της περιόδου ανάρρωσης σε 90 ημέρες μέσω της σχετικής αναφοράς στον «Κανονισμό για τη ρύθμιση των διευκολύνσεων και των εξαιρέσεων από τα προστατευτικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19» (Διάταγμα Εξαίρεσης Προστατευτικών Μέτρων Covid-19 - SchAusnahmeV ) κρίθηκε από το δικαστήριο αντισυνταγματικός και επομένως, θα πρέπει να εφαρμοστεί το διάταγμα της 8ης Μαΐου 2021, το οποίο καθορίζει το χρονο ισχυος του πιστοποιητικου νόσησης για την περίοδο των 28 ημερών μετά τον (θετικό) έλεγχο PCR έως και 6 μήνες (§ 2 No. 5 SchAusnahmeV).

Ο λόγος που επικαλέστηκε το Δικαστήριο ήταν ότι η αναρρωτική κατάσταση και άρα η διάρκειά της έχουν μεγάλη σημασία για την ελευθερία των πολιτών. Είναι προφανές ότι ο αποκλεισμός του ατόμου από τη συμμετοχή στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή έχει μεγάλη σημασία για τα θεμελιώδη δικαιώματα, ιδίως όσον αφορά τη γενική ελευθερία δράσης από το Άρθρο 2 Παρ. 1 του Γερμανικού Συντάγματος, τη σωματική ακεραιότητα του Άρθ. 2 Παρ. 2 , από την άποψη της ψυχικής υγείας και της ελευθερίας άσκησης επαγγέλματος βάσει του άρθρου 12 παρ. 1 καθώς και για άλλα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες.

ΤΑ FUNDS ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ξαναπουλάει τα κόκκινα δάνεια η Ιntrum


Κάτι οι αναστολές πληρωμών, κάτι το πάγωμα των πλειστηριασμών, και ο «Ηρακλής» αρχίζει να «βάζει νερά».

Το Δημόσιο είχε δώσει εγγυήσεις μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος στη βάση συγκεκριμένων στόχων που έπρεπε να πετύχουν οι εταιρείες από τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Οι στόχοι προφανώς είναι δύσκολο να επιτευχθούν, όποτε οι διαχειριστές αναγκάζονται να ξαναπουλήσουν τα κόκκινα δάνεια, προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα.

Έτσι η Ιntrum αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση κόκκινων ξενοδοχειακών δανείων ύψους 291 εκατ. ευρώ.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ !!!

 


Το “πακέτο” των επιδοτήσεων σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

O κ. Σκρέκας ανέφερε ότι το πακέτο φτάνει στα 350 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό κονδύλι των επιδοτήσεων που έχουν δοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως σήμερα στο ποσό των 2 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, o υπουργός είπε τα εξής:

” -Σε ότι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια και τη επιδότηση σε οικιακά τιμολόγια και νοικοκυριά

Και τον Φεβρουάριο η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις κύριες κατοικίες όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 ,αυτό αφορά δηλαδή 4,2 εκατ. παροχές ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου:

-Για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανά μήνα επιδοτούμε με 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΤΑ 1.000€ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ !!!

 



Την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ισπανία εντός του 2022 στα 1.000 ευρώ ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ, Γιολάντα Ντίας.

Η Ισπανίδα αξιωματούχος είπε πως από φέτος ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 3,2% στα 1.000 ευρώ μηνιαίως, μετά από συμφωνία που είχε η κυβέρνηση με εργοδοτικές ενώσεις και ενώσεις συνδικάτων.

ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ, ΦΠΑ, ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ AIRBNB !!!

 


Στο μικροσκόπιο της εφορίας θα περάσουν χιλιάδες δηλώσεις επιστροφών φόρου ΦΠΑ, εμβάσματα προς το εξωτερικό αλλά και εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις προκειμένου εντοπιστούν πιθανές εστίες φοροδιαφυγής.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2022 περιλαμβάνει ελέγχους επτά ταχυτήτων που ξεκινούν από ένα τυχαίο δείγμα άμεσων επιστροφών φόρων και φτάνουν μέχρι τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται οι πολίτες με τις χρεωστικές και πιστωτικές τους κάρτες.

Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιχειρεί να εντοπίσει ποσά επιστροφών που δόθηκαν με μαγειρεμένα δικαιολογητικά, περιπτώσεις φορολογούμενων που δήλωσαν μηδενικό ΦΠΑ ενώ είχανε τζίρο αλλά κι άλλους που πλήρωσαν λιγότερο ΦΠΑ σε σχέση με αυτά που εισέπραξαν. Στην διαδικασία των διασταυρώσεων θα αξιοποιηθούν και εμβάσματα από αλλοδαπές αρχές ενώ θα πραγματοποιηθούν και πολλοί τελωνειακοί.

Από κόσκινο θα περάσουν οι βραχυχρόνιες μίσθωσης τύπου Airbnb αλλά και οι δαπάνες όσων θεωρούνται οτι ξοδεύουν περισσότερα σε σχέση με τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία.

Ειδικότερα το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει τους εξής 6 άξονες ελέγχων:

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΣΠΕΔΑ : Η ΕΞΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ" !!!


 

Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ 4,2 ΔΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ !!!

 



Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθυστερεί υπερβολικά να μεταβεί στην νέα εποχή της κινητικότητας εξαιτίας πολλαπλών παραγόντων που κυριολεκτικά υπάρχουν μόνο στη χώρα μας. Αρχικά να υπενθυμίσουμε πως διαθέτουμε έναν από τους γηραιότερους και πιο ρυπογόνους στόλους αυτοκινήτων, φορτηγών, λεωφορείων αλλά και δίκυκλων.

Ωστόσο η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα δημιουργήσει τεράστια ελλείμματα σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ καθώς θα μειωθούν τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας, το Τέλος Ταξινόμησης, τα τεκμηρία διαβίωσης και άλλων φόρων καθώς όπως όλοι γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων πληρώνουν μόνο φόρους για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Επίσης κατά τον εκτελωνισμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων το μόνο που καταβάλλεται είναι ο ΦΠΑ που θα συνεχίσει να ισχύει.

Αν λοιπόν αύριο εισάγονταν στη χώρα αλλά και σε κυκλοφορία μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα τότε η Ελλάδα θα έχανε πάνω από 1 δισ. ευρώ που αφορά στα Τέλη Κυκλοφορίας, 198 εκατ. ευρώ από το Τέλος Ταξινόμησης οχημάτων, 1,9 δισ. ευρώ από το φόρο στη βενζίνη και 1,3 δισ. ευρώ από το φόρο στο diesel, 51 εκατ. ευρώ από τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, μειωμένα έσοδα από τον φόρο ασφαλίστρων (μειωμένα συμβόλαια ασφαλίστρων) και βέβαια θα κινούνται λιγότερα οχήματα στους δρόμους.

Συνολικά επομένως μόνο στην Ελλάδα η ηλεκτροκίνηση θα δημιουργήσει αυτομάτως ένα έλλειμμα 4,2 δισ. ευρώ!

Τώρα αν κάποιοι νομίζουν ότι αντέχει η οικονομία να καταγράψει ένα τόσο υψηλό έλλειμμα μάλλον είναι γελασμένοι και να είναι σίγουροι ότι το Περιβαλλοντικό Τέλος θα επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων καθώς από την μία μεριά θα τονωθούν τα έσοδα και από την άλλη θα επιταχυνθεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
SSL Certificates