.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ελληνικές Τράπεζες..... Εκτός καθεστώτος ΦΠΑ, με νομοθετημένη, 20ετή αναβαλλόμενη φορολογία (tax credit) και με το σύνολο σχεδόν των ακινήτων τους παρκαρισμένα σε εταιρείες Real Estate. Ήτοι, μηδενική απόδοση ΦΠΑ και Φόρου Εισοδήματος και σχεδόν μηδενική απόδοση ΕΝΦΙΑ.  

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα με τα Funds, που αγοράζουν τα ενήμερα και κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών. Αυτά, ούτε που εδρεύουν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα, η συνεισφορά τους στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, να είναι απολύτως μηδενική.

Όσο για τους μεγάλους, πολυεθνικούς ομίλους, που μονοπωλούν σήμερα την ελληνική αγορά, με τα καρουζέλ των τριγωνικών τιμολογήσεων και τους πάσης φύσης και παντός καιρού φορολογικούς παραδείσους, ακόμη και εντός ΕΕ - δεν ξεχνιούνται τα αείμνηστα Luxembourg Leaks του Γιούνκερ - έχουν εφεύρει έναν συστημικά ανεκτό τρόπο, για να εξασφαλίζουν τη νομιμοφανή φοροαποφυγή επί του μεγαλύτερου μέρους των εσόδων που πραγματοποιούν στην Ελλάδα.

Όμως, ο κρατικός προϋπολογισμός, από τον οποίο, μεταξύ άλλων, πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των λειτουργών της ελληνικής δικαιοσύνης, εμφανίζει, σταθερά τα τελευταία χρόνια, καθαρά ετήσια έσοδα άνω των 50 Δις.


ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ !!!




Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Στις χώρες του Κόλπου, που είναι μάλιστα Μουσουλμανικές και υπάγονται στο δίκαιο της Σαρίας, υπάρχει τεράστια ζήτηση εργατικού δυναμικού. 

Πόσο, λοιπόν, μυαλό χρειάζεται για να καταλάβει κανείς τον λόγο για τον οποίο, φανατικοί Μουσουλμάνοι, χωρίς καμία ελπίδα ενσωμάτωσης στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, αντί να πάνε να ζήσουν και να δουλέψουν εκεί που τους θέλουν και τους χρειάζονται, επιμένουν να έρχονται στην Ευρώπη, προσφέροντας, μάλιστα, στους λαθροδιακινητές, ποσά που αντιστοιχούν στα μέσα ετήσια εισοδήματα 10 ολόκληρων οικογενειών, στις χώρες προέλευσής τους ;;;


Τα λεφτά των ευρωπαϊκών επιδομάτων είναι πολύ περισσότερα από τον καλύτερο μισθό που θα μπορούσαν ποτέ να εξασφαλίσουν, εργαζόμενοι ακόμη και στο Ντουμπάι. Ειδικά για όσους κάνουν 5-6 παιδιά. Και, μάλιστα, χωρίς να δουλεύουν ή, ακόμη χειρότερα, διαθέτοντας, μαζί με τα επιδόματα, και την πολυτέλεια της ενσωμάτωσής τους στην παραοικονομία και την πάσης φύσης εγκληματικότητα. 


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΜΚΟ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ;;;


Η Athens Review of Books καταγγέλλει τον Παναγιώτη Δημητρά: Λειτουργεί πολλές ΜΚΟ - Τουλάχιστον 200 δικογραφίες από τις μηνύσεις του

Ο εκδότης του Athens Review of Books Mανώλης Bασιλάκης φέρνει στη δημοσιότητα το υπόμνημα με το οποίο έχει απαντήσει στη μήνυση του Δημητρά. Στην απάντησή του αποκαλύπτει ότι ο «εθνικός μηνυτής», όπως τον αποκαλεί, λειτουργεί μια σωρεία ΜΚΟ με έδρα μια ταχυδρομική θυρίδα στα Γλυκά Νερά. Ανάμεσά τους το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), του οποίου η Παγκόσμια οργάνωση έχει βάλει λουκέτο από το 2007 κατόπιν οικονομικού σκανδάλου, η Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας ΕΤΕΠΕ, η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων (ΕΟΔΚ), των Συνεργαζόμενων Οργανώσεων και Κοινοτήτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ρομά στην Ελλάδα (ΣΥΚΑΔΡΕ) και η Ένωση Ουμανιστών\Ουμανιστριών Ελλάδος.

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΙΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ 2 ΤΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!



Πιο αυστηρούς σκοπεύει να κάνει τους όρους διάσωσης των τραπεζών η Κομισιόν.

Οπως περιγράφεται σε έγγραφο που διέρρευσε και που δημοσιοποίησε πρόσφατα το Bloomberg οι εθνικές κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν τα κενά των κανόνων που ψηφίστηκαν κατά την διάκρεια της οικονομικής κρίσης και με τον τρόπο αυτόν "χρηματοδότησαν" τη διάσωση τραπεζών.

Τι είναι αυτό που εξετάζουν πια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Tα κεφάλαια με τα οποία ενισχύονται οι τράπεζες στο πλαίσιο της προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προβλήματα που αφορούν παρελθούσες χρήσεις.

Το θέμα αυτό αφορά πολύ τις Ελληνικές τράπεζες – αν και δεν αποτελούν παράδειγμα στο εν λόγω κείμενο- κυρίως επειδή έχουν πλήθος κόκκινων δανείων που αφορούν παρελθούσες χρήσεις.

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ !!!



Αποκαλυπτικές οι μαρτυρίες Τούρκων δικηγόρων


Τι μεταδίδει το iskra.gr :

Περίπου 300 πρόσφυγες από το Κέντρο Επαναπροώθησης Ακγιουρτ της Άγκυρας μεταφέρθηκαν στα ελληνικά σύνορα παρά τη θέλησή τους τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου για τα Δικαιώματα των Προσφύγων του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας, Σαντίκ Ονούρ Γκέλμπαλ.

Ο Τούρκος δικηγόρος είπε στον αντιπολιτευόμενο ενημερωτικό δικτυακό τόπο «Duvar» ότι έγινε αποδέκτης καταγγελιών, ότι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με έξι λεωφορεία στα σύνορα. Πέλατης του τον τηλεφώνησε και του είπε ότι μεταφέρεται διά της βίας. Όταν ο δικηγόρος έσπευσε στο Κέντρο Επαναπροώθησης τα λεωφορεία ήταν ακόμη μπροστά στην πύλη.

Οι Αρχές δεν επέτρεψαν σε στελέχη του Κέντρου για τα Δικαιώματα των Προσφύγων ναεισέλθουν στους χώρους του στρατοπέδου προσφύγων, ωστόσο δόθηκε η σχετική άδεια σεδικηγόρους των προσφύγων και μεταναστών, που εισήλθαν σε αυτό και έγιναν μάρτυρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, της βίαιης μεταφοράς των πελατών τους.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ: ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SONAK !!!

ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΣ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΠΟΙΝΕΣ ΕΩΣ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ
Παρά την τότε καταδίκη κανείς από τους 17 εμπλεκόμενους δεν πέρασε την πόρτα της φυλακής αφού είχε δοθεί αναστολή μέχρι το εφετείο...Τώρα όλοι αθώοι !!!
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_63.html



Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όλοι οι κατηγορούμενοι για την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, του αποκαλούμενου και «ηλεκτρονικού πολέμου».

Το δικαστήριο απήλλαξε τους 17 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak Ηλίας Αρκουμανέας, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας και πρώην αξιωματικοί του Στρατού που ήταν μέλη των αρμόδιων επιτροπών.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Ουρανίας Στέκα, η οποία έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε η αντικειμενική και η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας για τους κατηγορούμενους που χειρίστηκαν την επίμαχη σύμβαση του Δημοσίου με τη Sonak.

ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑ 100.000.000€ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ !!!



Αύξηση παρουσίασαν τον Ιανουάριο του 2020 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και διαμορφώθηκαν στο ποσό των 1,422 δισ. ευρώ έναντι 1,329 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2019.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν στη δημοσιότητα. 

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Ιανουάριο μειώθηκαν στο ποσό των 612 εκατ. ευρώ έναντι 667 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ !!!




Όσο αυξάνεται η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο, ολοένα και περισσότερα οργανωμένα δίκτυα, εμφανίζονται σαν traders, με στόχο να εξαπατήσουν τους επενδυτές.
Ανοδικά για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές, έντρομοι από την ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού, στρέφονται στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.

Τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου ολοκλήρωσαν την εβδομάδα πέριξ των 1.670 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ το τελευταίο διάστημα διαπραγματεύονται στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα επτά ετών, καθώς η υψηλή μεταβλητότητα οδηγεί τους παράγοντες της αγοράς στην ασφάλεια του χρυσού.

Την άνοδο όμως του χρυσού σπεύδουν να επωφεληθούν – και όχι με νόμιμο τρόπο – αρκετοί «απατεώνες» που επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν το άλμα στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!



ΥΠΟΙΚ: Πρώτο στη λίστα η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στις πληγείσες περιοχές


Πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά με στοχευμένα και όχι οριζόντια μέτρα, ετοιμάζεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου. Για τον σκοπό αυτό, όπως αποφασίστηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση όπου οι συναρμόδιοι υπουργοί θα καταθέσουν και τις προτάσεις ή αιτήματα φορέων της αγοράς που πλήττονται.

Τους άξονες του σχεδίου που θα ετοιμάσει η κυβέρνηση, θα τους διαπραγματευτεί στοEurogroup ο υπουργός Οικονομικών, παράλληλα και με τα άλλα ελληνικά αιτήματα για μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο.

Τα μέτρα για κάθε άξονα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση θα είναι στοχευμένα και δεν θα λαμβάνονται οριζόντια όλα μαζί, αλλά κατά περίπτωση και εναλλακτικά μεταξύ πιθανών άλλων.

Πρώτο από όλα τα πιθανά μέτρα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, θα είναι η αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Η ΘΗΛΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ...ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΟΡΓΙΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ !!!


ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!


Σε μεγένθυση:

ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ...ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ !!!

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΔΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΑ 14 ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...ΕΛΑΒΕ ΜΟΝΟ 4 !!!




Τον Φεβρουάριο του 1825, η Ελλάδα σύναψε δάνειο 2 εκατομμυρίων λιρών με τον τραπεζικό οίκο Ρικάρντο στο Λονδίνο. Ήταν το δεύτερο δάνειο που λάμβανε η επαναστατική κυβέρνηση, με στόχο την χρηματοδότηση του αγώνα για την απελευθέρωση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το πρώτο δάνειο υπογράφτηκε ένα χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 1824, για το ποσό των 800 χιλιάδων λιρών, το οποίο καταναλώθηκε αμέσως για τα έξοδα της επανάστασης, αλλά και στον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ οπλαρχηγών και πολιτικών που είχε ξεσπάσει. Σχεδόν αμέσως, η επαναστατική κυβέρνηση έκρινε πως χρειάζονταν και δεύτερο δάνειο, με το οποίο θα δημιουργούσαν στόλο, το οποίο θα τους έδινε το προβάδισμα στη θάλασσα εναντίον των Τούρκων. Έτσι κι έγινε.

Ωστόσο, τη διαχείριση των χρημάτων δεν ανέλαβε η ελληνική πλευρά, αλλά αντιθέτως, ο τραπεζικός οίκος Ρικάρντο και οι Βρετανοί, μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου, που διαμεσολάβησαν για το δάνειο. Χωρίς τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, απέρριψαν εξαρχής την επιλογή αγοράς μεταχειρισμένων πλοίων, που θα κόστιζαν λιγότερο και παρήγγειλαν έξι ατμόπλοια από βρετανικά ναυπηγεία και οχτώ φρεγάτες από αμερικάνικα ναυπηγεία. Από αυτά όμως, μόλις τέσσερα έφτασαν στην Ελλάδα και μόνο δύο χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο.

Τα ατμόπλοια

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΖΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ
Παράλληλα, 3 στα 10 νοικοκυριά εξακολουθούν να έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος !!!




Η σύνταξη παραμένει η κύρια πηγή εισοδήματος για τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα, φαινόμενο που συνδέεται αφενός με τον μεγάλο πληθυσμό συνταξιούχων –2,55 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία–, αφετέρου με το γεγονός ότι η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι μισθοί την ίδια ώρα σε χαμηλά.

Το στοιχείο αυτό, που προκύπτει από την τελευταία έρευνα εισοδήματος που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), δείχνει αν μη τι άλλο ότι, παρά την έξοδο από τα μνημόνια, η δεκαετής οικονομική κρίση διατηρεί το αποτύπωμά της στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαιτέρως στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία συνεχίζουν να βρίσκονται στο κατώφλι σοβαρών κοινωνικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων. Διευκρινίζεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 και στις αρχές Ιανουαρίου 2020, περίοδο κατά την οποία δεν είχαν διαφανεί οι οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, η οποία έγινε με τη συνδρομή της εταιρείας ερευνών Marc, το 49,4% των νοικοκυριών δήλωσε ότι κύρια πηγή εισοδήματος είναι η σύνταξη, ποσοστό υψηλότερο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018 (49,1%). Σε αυτά τα επίπεδα διαμορφώνεται το εν λόγω ποσοστό όλα τα έτη από το 2013 κι έπειτα, ενώ το 2012 ήταν 42,3%. Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται στην τελευταία έρευνα ότι το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν ως κύρια πηγή εισοδήματος τον μισθό μειώθηκε σε 37,1% έναντι 40,1% τον Δεκέμβριο του 2018. Ελαφρά βελτίωση φαίνεται ότι παρουσιάζουν οι τάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών - επιχειρηματιών, καθώς αυξήθηκε σε 8,7% (από 6,7%) το ποσοστό των νοικοκυριών που δήλωσαν ότι η κύρια πηγή εισοδήματός τους είναι έσοδα και κέρδη από επιχείρηση. Το 11,1%, ποσοστό ρεκόρ για την περίοδο 2013-2019, δήλωσε ότι το εισόδημά του αυξήθηκε το 2019 σε σύγκριση με το 2018, με την αιτία της αύξησης να είναι κυρίως η αύξηση του μισθού κάποιου μέλους του νοικοκυριού (34,9% όσων δήλωσαν ότι αυξήθηκε το εισόδημά τους). Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι το 17,4% όσων δήλωσαν ότι αυξήθηκε το εισόδημά τους ανέφερε ως κύρια αιτία την επάνοδο στην αγορά εργασίας κάποιου μέλους του νοικοκυριού που πριν ήταν άνεργο. Ωστόσο, 3 στα 10 νοικοκυριά εξακολουθούν να έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος, ενώ 1 στα 10 νοικοκυριά δηλώνει ότι ένα τουλάχιστον μέλος της οικογένειας έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό για την εύρεση εργασίας. Για πρώτη φορά καταγράφεται σε έρευνα ότι ένα ποσοστό περί το 30% των αποδημούντων έχει επιστρέψει στην Ελλάδα κάποια προηγούμενη χρονική περίοδο.

Περικοπές

ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΤΟ 1/4 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

ΕΙΠΑΜΕ, ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΓΙΓΑΝΤΩΣΕ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Τι γράφει η fmvoice.gr :


Διάβασα χθες στην εφημερίδα μας το θέμα του Βασίλη Κατσαρού για τα 100 δισ. που «έκαναν φτερά» κατά την περίοδο της κρίσης και δεν λένε να γυρίσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τη μερίδα του λέοντος απέσπασαν οι γερμανικές τράπεζες που εκτιμάται ότι απορρόφησαν σχεδόν το ένα τέταρτο, περίπου 22 δισ. ευρώ, με το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί με 10 δισ. και τις ΗΠΑ στην τρίτη θέση με 8 δισ. ευρώ. Να, λοιπόν, κι άλλος ένας τρόπος με τον οποίο οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί κέρδισαν από την κρίση, στην οποία οι ίδιοι φρόντισαν να μπούμε.

ΜΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ EHEALTH FORUM 2014
Το δικαστήριο πάντως δέχθηκε να αποβληθούν οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου λόγω καθυστερημένης δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής ενώ εξαίρεσε 4 από τους 7 μάρτυρες κατηγορίας....




Απορρίφθηκαν την Πέμπτη, από το Ε Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι ενστάσεις ακυρότητας και παραγραφής των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου και η πρώην Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης του συνεδρίου eHealth Forum 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην εταιρία της πρώτης κατηγορούμενης.

Η πρώην Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου για παράβαση καθήκοντος και η κυρία Λίνα Νικολοπούλου για ηθική αυτουργία, καθώς η εταιρεία της έλαβε με απευθείας ανάθεση το συνέδριο eHealth Forum 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento αναφορικά με την απευθείας ανάθεση στην εταιρία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα Mindwork Business Solutions του συνεδρίου eHealth Forum το οποίο είχε προϋπολογισμό 713.000 ευρώ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ !!!

ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ
Παράλληλα, σε καλό δρόμο βαδίζουν οι εταιρείες διαχείρισης αφού 8 στα 10 κόκκινα δάνεια που ρύθμισαν ήταν με διαγραφή οφειλής(αν και δεν έχουμε στοιχεία του τι διαγράφηκε και το ύψος) !!!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Γράφει το euro2day.gr :

Το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει απρόσκοπτα και αδιάλειπτα την προσπάθειά του για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού ζητήματος της υπερχρέωσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, προέβη αυτή την εβδομάδα στις ακόλουθες στοχευμένες ενέργειες:

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ ΠΑΝΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ...ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΣ ΥΠΟΔΙΚΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ;;;

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΡΙΤΟ MONONEWS.GR(ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ» ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣ ΥΠΟΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ)
Και το ακόμα κρισιμότερο...τι έχει γίνει με τις ποινικές διώξεις εις βάρος της ;;;;



Γράφει λοιπόν το mononews.gr :

H Ράνια Αικατερινάρη
Η στήλη ξεκινάει με μια απορία. Τελικά ποιος προστατεύει την σκληροτράχηλη Ράνια Αικατερινάρη του Υπερταμείου; 

 Διορίστηκε επι ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνει ότι θέλει. Τελευταίο κρούσμα η εκκαθάριση στην ΕΥΑΘ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η διοίκηση του Υπερταμείου, που ελέγχει περίπου το 74% της εισηγμένης, προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση για «έξωση» του διευθύνοντος συμβούλου Νάρκισσου Γεωργιάδη.

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ+ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ο ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!





Τι γράφει το bankingnews.gr :


Η βροχή αγωγών και μηνύσεων από την εταιρία και την ιδιοκτησία κατά τραπεζικών στελεχών και η προσπάθεια τραπεζικής διαφυγής με πώληση των δανείων

Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει για τις τράπεζες που ενεπλάκησαν στην προσπάθεια υπαγωγής του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η οποία απέτυχε και μάλιστα σε δεύτερο βαθμό καθώς το εφετείο έκρινε ότι η εταιρία ήταν βιώσιμη.


Και αυτό διότι η εταιρία αλλά και η ιδιοκτησία της εταιρίας σύμφωνα με πληροφορίες έχουν στραφεί αστικά και ποινικά κατά των εμπλεκόμενων τραπεζών και των στελεχών τους γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο σκαμνί διψήφιο αριθμό τραπεζικών στελεχών.

Ο πόλεμος τραπεζών και ομίλου Κυπριώτη που διαθέτει πέντε ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων και πέντε αστέρων ξεκινά το 2016 όταν η διαπραγμάτευση αναδιάρθρωσης του δανεισμού οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Στη συνέχεια και μετά από έντονη αντιπαράθεση οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια και υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το οποίο απορρίφθηκε τόσο σε πρώτο αλλά και δεύτερο βαθμό καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η εταιρία δεν βρισκόταν σε διαρκή και μόνιμη αδυναμία πληρωμών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟ ΣΤΕΝΗ ΥΠΟΠΤΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ !!!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ H ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ;;;
Πέρασαν μήνες και δεν έχει βγει τίποτα...Γαργάρα ;;;



Στις δημόσιες συμβάσεις αγαθών, υπηρεσιών και δημοσίων έργων στρέφει το ενδιαφέρον της η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο του ρόλου της, δηλαδή του ελέγχου της αγοράς, προκειμένου οι συνθήκες να μην ευνοούν συμπεριφορές καρτέλ.

Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης εγκαινιάζοντας τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο της να μην υπάρχουν περιθώρια για τη δράση καρτέλ στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, στους στόχους της για φέτος έχουν τεθεί πέντε κλάδοι, ο διπλασιασμός των αυτεπάγγελτων ελέγχων, το ξεκαθάρισμα των παλαιών υποθέσεων που εκκρεμούν, η διερεύνηση συμπράξεων καρτέλ και η επέκταση της ελεγκτική της αρμοδιότητας και στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Ο έλεγχος των καρτέλ είναι μια δύσκολη διαδικασία, όπως σημειώνουν στελέχη της επιτροπή, καθώς η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι πολύ λίγα καρτέλ αποκαλύπτονται, καθώς οι εμπλεκόμενοι λαμβάνουν σύνθετα μέτρα για να μην ανακαλυφθούν.

Η επιτροπή ήδη έχει προσλάβει οικονομέτρες, μια ειδικότητα απαραίτητη για το έργο που έχει ξεκινήσει και υλοποιεί. Δημιουργείται εντός της Επιτροπής ειδικό τμήμα που θα παρακολουθεί συγκεκριμένες αγορές και διαδικασίες. Δύο από τους τομείς που θα τεθούν υπό παρακολούθηση είναι αυτός των δημοσίων συμβάσεων αγαθών και υπηρεσιών και των δημοσίων έργων.

BLOOMBERG: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΟΙΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ !!!



Των Marcus Ashworth και Elisa Martinuzzi

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης έχουν μπροστά τους την πιθανότητα ακόμη μίας κρίσης, αυτή τη φορά όχι δικής τους ευθύνης και κατασκευής, με την σκληρή πραγματικότητα να είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να κάνει ελάχιστα για να τα βοηθήσει. Αυτά τα νέα είναι βεβαίως άσχημα νέα και για την πραγματική οικονομία.

Το οικονομικό χτύπημα από την ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού θα σημάνει πιθανότατα το πέρασμα άλλης μιας δέσμης δανείων στην κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων (NPLs), μια πτώση της ζήτησης για νέο δανεισμό και μείωση εσόδων από συναλλαγές και προμήθειες. Ο τραπεζικός τομέας συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα, αν δει κανείς την πρόσφατη πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ: ΥΠΟ ΣΤΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΧΟΛΑΖΟΥΣΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ+ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ: ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!



Ποιο σφικτή εποπτεία σε κοινωφελείς περιουσίες, εθνικά κληροδοτήματα και σχολάζουσες κληρονομιές θέλει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου, αλλά και τις περιουσίες των σχετικών κληροδοτημάτων και κληρονομιών.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ασχολείται συστηματικά από το 2013 με τις κοινωφελείς περιουσίες, τα εθνικά κληροδοτήματα και τις σχολάζουσες κληρονομιές, ενώ ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ήταν ο εισηγητής του νόμου 4182/2013 που εκσυγχρόνισε το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Προ μηνός το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε απόφαση που προβλέπει την χορήγηση υψηλής αμοιβής σε όσους ιδιώτες αποκαλύψουν προς τις αρμόδιες αρχές ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν εμφανίζουν κληρονόμο και άρα θα έπρεπε να περιέλθουν στην κατοχή του Δημοσίου.

Απαραίτητη η γνωστοποίηση κοινωφελών περιουσιών ή κληρονομιών

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 800.000€ ΣΤΗΝ COCA COLA ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ !!!





Πρόστιμο 800.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Coca Cola καθώς υπάλληλοι της τελευταίας παρεμπόδισαν έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής σε υποκατάστημα της εταιρείας στη Ρόδο. 

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το πρόστιμο επεβλήθη αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα στοιχεία του φακέλου, αλλά και των προτάσεων ενεργού συνεργασίας που προτάθηκαν τόσο από την Coca Cola, όσο και από τα φυσικά πρόσωπα που παρεμπόδισαν τους ελέγχους.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού («Ε.Α.»), με την υπ’ αριθ. 688/2019 Απόφασή της στις 24.7.2019, κατόπιν σχετικής εισήγησης περί παράβασης των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011, από την εταιρία COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε. («COCA COLA») και φυσικά πρόσωπα για παρακώλυση – δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού («Γ.Δ.Α.») κατά τη διεξαγωγή επιτόπιου ελέγχου, διαπίστωσε, ομόφωνα, ότι:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΔΙΚΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ !!!




Ή πρόκειται για ανθρώπινο λάθος (που είναι δύσκολο να γίνει δεκτό όταν το λάθος αφορά δικαστή επί έδρας) ή κάποιοι δικαστές έχουν χάσει την αίσθηση δικαίου, έχουν «ξεχάσει» την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και τις αρχές της επιείκειας ή κάτι άλλο συμβαίνει που δεν θέλει κανείς να το πιστέψει….

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών) δίκασε υπόθεση εργατικού ατυχήματος και εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 302/2020 απόφασή του.

Ο ενάγων ήταν εργάτης και εναγόμενοι ήταν στελέχη γνωστής εταιρείας (ΑΕΒΕ) και συγκεκριμένα ο μηχανικός της εταιρείας, ο εργολάβος, ο τεχνικός ασφαλείας και φυσικά η εταιρεία.

Με την εν λόγω απόφαση επιδικάσθηκε ποσό αποζημίωσης 20.000 ευρώ και προσωρινώς εκτελεστή 5.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ: ΝΕΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΟΥ !!!




Από 9.3.2020 συγχωνεύεται η ΔΟΥ Γαλατσίου Α'-Β' τάξεως με τη ΔΟΥ ΙΔ΄ Αθηνών Α'-Β' τάξεως

H ΑΑΔΕ συνεχίζει την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ) με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης και με σκοπό την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε:

Από 9.3.2020 συγχωνεύεται η ΔΟΥ Γαλατσίου Α'-Β' τάξεως με τη ΔΟΥ ΙΔ΄ Αθηνών Α'-Β' τάξεως, με την δεύτερη να μεταφέρεται στην πρώτη και να παραμένει η ΔΟΥ Γαλατσίου ως Α-Β τάξης.

Αυτό σημαίνει ότι από 5.3.2020 έως και 6.3.2020, οι εν λόγω ΔΟΥ θα είναι κλειστές για το κοινό και από την Δευτέρα, 9 Μαρτίου, οι συναλλαγές των φορολογουμένων, που υπάγονται στις ΔΟΥ αυτές, θα πραγματοποιούνται στη ΔΟΥ Γαλατσίου, που βρίσκεται στην οδό Χριστιανουπόλεως 103, στο Γαλάτσι Αττικής.

Περαιτέρω, για τους φορολογούμενους των προαναφερόμενων ΔΟΥ:

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ....



Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com:

Μιά περίεργη υπόθεση διάρρηξης στο σπίτι δύο εισαγγελέων, απασχολεί τις Διωκτικές Αρχές.

Η πρωτοφανής κλοπή έχει προκαλέσει βαθύ προβληματισμό στις Αστυνομικές Αρχές, καθώς οι άγνωστοι δράστες, που εισέβαλαν στο σπίτι των δύο εισαγγελικών λειτουργών, δεν αφαίρεσαν ούτε χρήματα, ούτε και κοσμήματα, από τα συρτάρια.

ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ & ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2024 !!!

ΕΝΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Εν ολίγοις θα γίνει της...κατάσχεσης !!!




Τι προβλέπει το νέο Στρατηγικό Σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την περίοδο 2020 - 2024

Εκτεταμένες διασταυρώσεις των φορολογικών δεδομένων, για εισοδήματα, καταθέσεις, ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων φορολογουμένων, προβλέπει το νέο στρατηγικό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα στα μέτρα της ΑΑΔΕ εντάσσονται παρεμβάσεις με στόχο την άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά και την επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους φορολογούμενους.

Οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις θα ξεκινήσουν από φέτος και θα καλύπτουν όλη την πενταετία, μέχρι και το 2024.

Το κυριότερο εργαλείο των διασταυρώσεων είναι το Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας (ΕΛΑΕΠΠ), το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στις φοροελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ να προχωρούν στο «σάρωμα» των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών των φυσικών προσώπων και να ξεχωρίζουν εύκολα τις περιπτώσεις εκείνες όπου τα ποσά των πρωταρχικών καταθέσεων είναι πολύ μεγάλα σε σύγκριση με τα εισοδήματα που έχουν συμπεριλάβει στις φορολογικές δηλώσεις των αντίστοιχων ετών.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΜΕΡΚΕΛ: 32.000.000€ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Και μάλιστα με προσωπική δέσμευση της Μέρκελ...




ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 2 ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ !!! ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ !!!

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤτΕ
Μη απόδοση εμβασμάτων άνω του 1.000.000€ και αναλήψεις μετρητών ύψους 700.000€ !!!




Γιατί μπήκε λουκέτο σε δύο ανταλλακτήρια συναλλάγματος
Σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται ως ανταλλακτήρια συναλλάγματος και την υπαγωγή τους σε ειδική εκκαθάριση αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή 28/02, η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά τα στοιχεία κεφαλαιακής ανεπάρκειας και τα σημαντικά κενά στους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου, που έφερε στο φως σχετικός έλεγχος.

Πρόκειται για τα χρηματοδοτικά ιδρύματα «ΚΑΠΑ Ανταλλακτήρια Συναλλάγματος ΑΕ» και «ΚΜΤ Ίδρυμα Πληρωμών ΑΕ», τα οποία συνεργάζονταν καθώς η ΚΑΠΑ Ανταλλακτήρια λειτουργούσε ως αντιπρόσωπος της ΚΜΤ Ίδρυμα Πληρωμών για την εκτέλεση εμβασμάτων.

Μετά την αναστολή λειτουργίας τους, που αποφασίστηκε από την ΤτE πέρυσι τον Ιούλιο, ακολούθησε έλεγχος, από τον οποίο προέκυψε για την ΚΑΠΑ Ανταλλακτήρια κεφαλαιακή ανεπάρκεια, ύψους 1,48 εκατ. ευρώ, με στοιχεία 31.12.2018. Με δεδομένο, δε, ότι η ΚΑΠΑ Ανταλλακτήρια εισέπραττε εμβάσματα για λογαριασμό της ΚΜΤ Ίδρυμα Πληρωμών, τα οποία δεν απέδιδε στο σύνολό τους, συμπαρέσυρε στην οριστική ανάκληση αδείας και την τελευταία.

Ας ξετυλίξουμε, όμως, το κουβάρι από την αρχή, στηριζόμενοι στις αποφάσεις της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της TτE. Όπως παραθέτουν οι αποφάσεις, τον Ιούλιο του 2019 (3/7) διενεργήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι στην ΚΑΠΑ Ανταλλακτήρια και στην ΚΜΤ Ίδρυμα Πληρωμών.

Από τη φυσική καταμέτρηση των χρηματικών διαθεσίμων στο κεντρικό ταμείο της «ΚΑΠΑ Ανταλλακτήρια» προέκυψε ότι ο βασικός μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έχει προβεί σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από το κεντρικό ταμείο του ιδρύματος, συνολικού ποσού 798.126,48 ευρώ.

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!! ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΧΕΔΙΟ "ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ" ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!




Τι γράφει το capital.gr :


Σχέδιο ελεγχόμενων πλειστηριασμών, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει ακόμη και κάτω του 50% τους πλειστηριασμούς που προβλέπουν για φέτος οι επιχειρησιακοί στόχοι των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης, επιδιώκει η κυβέρνηση.

Η αποτροπή των πλειστηριασμών στο μέγιστο δυνατόν πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, απευθυνόμενη σε τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης, για την αύξηση των ρυθμίσεων κόκκινων δανείων, ενόψει της εκπνοής του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας στις 30 Απριλίου.

Με τον "συναγερμό" να παραμένει "στο κόκκινο", οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει καλέσει σήμερα σε νέα σύσκεψη τις τράπεζες και τους διαχειριστές μη εξυπηρετούμενων δανείων.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ Η ΡΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ !!!

ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Το ΔΕΕ έκρινε ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας 93/13/ΕΟΚ για τις καταχρηστικές ρήτρες η ρήτρα σύμβασης ενυπόθηκου δανείου συναφθείσας μεταξύ καταναλωτή και επαγγελματία η οποία προβλέπει ότι το επιτόκιο που πρέπει να καταβάλει ο καταναλωτής ποικίλλει ανάλογα με τον δείκτη αναφοράς που βασίζεται στα ενυπόθηκα δάνεια των ισπανικών ταμιευτηρίων, δείκτη τον οποίο προβλέπει το ισπανικό δίκαιο.




Ενυπόθηκα δάνεια: Είναι καταχρηστική η ρήτρα κυμαινόμενου και ανταποδοτικού επιτοκίου βάσει του δικαίου ΕΕ ;;;


Με την εκδοθείσα στις 3-03-2020 απόφασή του επί της υπόθεσης Gómez del Moral Guasch (C-125/18), η οποία αφορά προδικαστική παραπομπή, το Τμήμα Μείζονος Συνθέσεως του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) αποφάνθηκε ότι τα ισπανικά δικαστήρια οφείλουν να ελέγχουν τον σαφή και κατανοητό χαρακτήρα της ρήτρας που περιέχεται στις συμβάσεις ενυπόθηκου δανείου και προβλέπει την εφαρμογή κυμαινόμενου επιτοκίου βασιζόμενου στον δείκτη των ισπανικών ταμιευτηρίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΔΕΕ, εάν τα ισπανικά δικαστήρια κρίνουν ότι η ρήτρα αυτή έχει καταχρηστικό χαρακτήρα, μπορούν, για να προστατεύσουν τον καταναλωτή από ιδιαιτέρως επιζήμιες συνέπειες που ενδέχεται να επιφέρει η ακυρότητα της δανειακής σύμβασης, να αντικαταστήσουν τον δείκτη των ισπανικών ταμιευτηρίων με δείκτη συμπληρωματικού χαρακτήρα τον οποίο προβλέπει η ισπανική νομοθεσία.

Ειδικότερα, το ΔΕΕ έκρινε ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας 93/13/ΕΟΚ για τις καταχρηστικές ρήτρες η ρήτρα σύμβασης ενυπόθηκου δανείου συναφθείσας μεταξύ καταναλωτή και επαγγελματία η οποία προβλέπει ότι το επιτόκιο που πρέπει να καταβάλει ο καταναλωτής ποικίλλει ανάλογα με τον δείκτη αναφοράς που βασίζεται στα ενυπόθηκα δάνεια των ισπανικών ταμιευτηρίων, δείκτη τον οποίο προβλέπει το ισπανικό δίκαιο. Πράγματι, η ρήτρα αυτή δεν απηχεί νομοθετικές ή κανονιστικές διατάξεις αναγκαστικού δικαίου κατά την έννοια του άρθρου 1, παράγραφος 2, της εν λόγω οδηγίας.

Επιπλέον, το ΔΕΕ επισήμανε ότι τα ισπανικά δικαστήρια οφείλουν να ελέγχουν τον σαφή και κατανοητό χαρακτήρα μιας τέτοιας ρήτρας, τούτο δε ανεξαρτήτως του κατά πόσον το ισπανικό δίκαιο έκανε χρήση της παρεχόμενης στα κράτη μέλη, δυνάμει του άρθρου 4, παράγραφος 2, της οδηγίας 93/13/ΕΟΚ, δυνατότητας να προβλέψουν ότι η εκτίμηση του καταχρηστικού χαρακτήρα μιας ρήτρας δεν αφορά, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό του κυρίου αντικειμένου της σύμβασης. Εάν τα ισπανικά δικαστήρια κρίνουν ότι η εν λόγω ρήτρα έχει καταχρηστικό χαρακτήρα, μπορούν, για να προστατεύσουν τον καταναλωτή από τις ιδιαιτέρως επιζήμιες συνέπειες που είναι δυνατόν να επιφέρει η ακυρότητα της δανειακής σύμβασης, να αντικαταστήσουν τον δείκτη αναφοράς με δείκτη συμπληρωματικού χαρακτήρα τον οποίο προβλέπει η ισπανική νομοθεσία.
Ιστορικό της υπόθεσης

Η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε κατόπιν αιτήσεως του Juzgado de Primera Instancia n° 38 de Barcelona (πρωτοδικείου αριθ. 38 Βαρκελώνης, Ισπανία) για την έκδοση προδικαστικής αποφάσεως.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ;;; ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Προς το μηδενισμό του... κοντέρ στις καταθέσεις συνεχίζει να κινείται το τραπεζικό σύστημα, τάση που αναμένεται να επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές παρενέργειες της επιδημίας του κοροναϊού και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση, ενδεχομένως προχωρώντας σε μια ακόμη μείωση του ήδη αρνητικού επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων από εμπορικές τράπεζες.

Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος του έτους τα επιτόκια καταθέσεων στην Ελλάδα να μηδενιστούν.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αποτυπώνουν με αρκετή σαφήνεια την πορεία μείωσης των επιτοκίων καταθέσεων προς το μηδέν. Για τις νέες καταθέσεις μίας ημέρας των νοικοκυριών, το μέσο επιτόκιο μειώθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες από 0,09% σε 0,07%, ενώ στις προθεσμιακές καταθέσεις (καταθέσεις με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος) το επιτόκιο υποχώρησε από το 0,36% στο 0,33%. Ανάλογη είναι η μείωση και στα επιτόκια νέων καταθέσεων των επιχειρήσεων.

Έτσι για καταθέσεις ύψους 60.000 ευρώ το μεικτό επιτόκιο που προσφέρουν οι τράπεζες διαμορφώνετια στο 0,10 που αντιστοιχεί σε ετήσιο τόκο... 60 ευρώ χωρίς να υπολογιστεί ο φόρος καταθέσεων ύψους 10%.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ: 2 ΤΡΙΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/02/2.html


ΝΕΟ "ΔΩΡΟ" ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ !!! RESPECT !!!


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΔΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!



Μαζικές επαναπροωθήσεις όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα, με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου , που με εξαιρετικά σημαντική αποφασή του στις 18 Φεβρουαρίου έδωσε το πράσινο φως για αυτό το βήμα. Σε αυτή την απόφαση ουσιαστικά στηρίζεται νομικά και η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης για άμεση επιστροφή στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος (από της ισχύος της απόφασης την 1η Μαρτίου).

Το σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι όσοι εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος θα συλλαμβάνονται και θα μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης και επιστροφής.

Η απόφαση

Συγκεκριμένα στις 18 Φεβρουαρίου 2020 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με ομόφωνη απόφαση, αποδέχτηκε τις μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, καθώς εισήλθαν παράνομα στην επικράτεια της χώρας (Ισπανία) που είχε διατάξει την απομάκρυνσή τους. Η απόφαση θεωρείται εξαιρετικά σημαντική γιατί ελήφθη υπό ευρεία σύνθεση με πρόεδρο τον Έλληνα πρόεδρο του ΕΔΔΑ Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο.

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ: ΑΝΟΙΞΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ...ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ !!!




Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :


Στην ειδική εφαρμογή, που θα καταχωρηθούν τα στοιχεία 440.000 εταιρειών θα έχουν πρόσβαση οι Αρχές για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά και οι απλοί πολίτες


Στη «σέντρα» βγαίνουν τελικά οι μέτοχοι των εταιρειών, καθώς ξανάνοιξε η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογής από μια παύση, περίπου τεσσάρων μηνών.

Έτσι, όλες οι εταιρείες, οφείλουν να καταχωρίσουν τα στοιχείων των μετόχων τους στην ειδική εφαρμογή, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλες οι διωκτικές αρχές για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά και οι απλοί πολίτες όταν έχουν την υποψία, ότι μέσω κάποιας εταιρείας διακινείται «μαύρο χρήμα» ή είναι μπλεγμένο κάποιος μέτοχος της εταιρείας.

Μάλιστα, όταν υπάρχουν αναζητήσεις από απλούς πολίτες, για το όνομά τους, οι μέτοχοι θα ενημερώνονται, ότι κάποιος αναζήτησε πληροφορίες γι αυτούς, ενώ αντίθετα δεν θα ενημερώνονται εάν τους «ψάχνουν» οι Αρχές για τη δίωξη του μαύρου χρήματος.

Η παραγωγική λειτουργία της εφαρμογής του Κεντρικού Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων, ξεκίνησε ξανά από την Τρίτη, 3 Μαρτίου (αφού είχει κλείσει από τις 22 Νοεμβρίου 2019) και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την 1η Μαΐου, για όλες τις κατηγορίες των υπόχρεων, ανεξάρτητα από τη νομική μορφή.

Οι υπόχρεες εταιρείες ανέρχονται σε περίπου 440.000 και όποια εταιρεία δεν καταχωρίσει τα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων, μπλοκάρεται η χορήγηση αποδεικτικού έκδοσης φορολογικής ενημερότητας και της επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ή υποτροπής.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 14.000€ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΕ "ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ" !!!

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ
Η υπόθεση αφορά δάνειο σε ελβετικό φράγκο που πήρε ένα ζευγάρι από την εν λόγω τράπεζα και το οποίο παρά το γεγονός ότι ήταν ενήμερο και αποπληρώνονταν κανονικά, η τράπεζα μη αναγνωρίζοντας τους όρους που υπήρχαν μέσα στο συμβόλαιο της, τους δήλωσε ως ληξιπρόθεσμους με αποτέλεσμα να μπουν ακόμη και στον Τειρεσία !!!




Σύμφωνα με την Απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (Τακτική διαδικασία), η τράπεζα θα πληρώσει το ποσό των 14.000 ευρώ σε ζευγάρι, διότι δεν τήρησε τους όρους της σύμβασης δανείου που είχαν υπογράψει.

Η υπόθεση αφορά δάνειο σε ελβετικό φράγκο που πήρε ένα ζευγάρι από την εν λόγω τράπεζα και το οποίο παρά το γεγονός ότι ήταν ενήμερο και αποπληρώνονταν κανονικά, η τράπεζα μη αναγνωρίζοντας τους όρους που υπήρχαν μέσα στο συμβόλαιο της, τους δήλωσε ως ληξιπρόθεσμους με αποτέλεσμα να «μπουν» ακόμη και στον Τειρεσία.

Οι ενάγοντες προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου και με την υπ. αρ. 143/2020 απόφαση όχι μόνο δικαιώθηκαν αλλά θα λάβουν και χρηματική αποζημίωση από την τράπεζα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή, τον Δεκέμβριο του 2007 το ζευγάρι υπέγραψε Σύμβαση Στεγαστικού Δανείου με την τράπεζα και έλαβε το ποσό των 300.000 ευρώ. Η πρώτη δόση κατεβλήθη τον Φεβρουάριο του 2008 και ανερχόταν στο ποσό των 1.922 ευρώ.

Επειδή το δάνειο είχε ληφθεί σε ελβετικό φράγκο, το ύψος της μηνιαίας δόσης δεν ήταν σταθερό, αλλά το ζευγάρι την εξοφλούσε κανονικά. Σύμφωνα με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ της τράπεζας και του ζευγαριού, υπήρχε ένας όρος (ευχέρειες- ευελιξίες), βάσει του οποίου «μετά την παρέλευση 12 μηνών από την έναρξη αποπληρωμής του δανείου δια τοκοχρεωλυτικών δόσεων, ο οφειλέτης δύναται να μεταβάλλει την μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση του δανείου (τρέχουσα δόση), σε δόση το ύψος της οποίας υπολογίζεται με βάση το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο». Μπορεί δηλαδή να μειώσει την μηνιαία δόση του έως 50% ή να την αυξήσει έως και 100%.

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2014-2019
Ενώ ο ρυθμός μείωσης πληθυσμού σχεδόν διπλασιάστηκε την τελευταία 6ετία !!!
Καταλαβαίνει πλέον ο οποιοσδήποτε ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας με την έκρηξη του μεταναστευτικού...στην πλήρη αλλοίωση της Εθνικής σύνθεσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται...



Μια μεγάλη πόλη, μεγαλύτερη και από την Πάτρα, χάθηκε την τελευταία 6ετία από την Ελλάδα, λόγω της αύξησης των θανάτων και της συνεχούς μείωσης των γεννήσεων που προκάλεσαν μείωση του συνολικού πληθυσμού κατά 184.100 άτομα. Ο ρυθμός μείωσης πληθυσμού σχεδόν διπλασιάστηκε στο ίδιο διάστημα ενώ ανάμεσα στους ελάχιστους δήμους όπου εμφανίζεται αύξηση είναι εκείνοι στη Λέσβο και τη Σάμο.

Το σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών που ονομάζεται Στατιστικό Ληξιαρχικών Πράξεων και συγκεντρώνει στοιχεία από 973 διαφορετικά γραφεία σε ισάριθμους δήμους και δημοτικές ενότητες, ενημερώθηκε μόλις με τα πλήρη στοιχεία για το 2019. Το σύστημα αυτό καταγράφει αναλυτικά τις ληξιαρχικές πράξεις σε πέντε κατηγορίες (θανατοι, γεννήσεις, γάμοι, διαζύγια, σύμφωνα συμβίωσης) από το 2014.

Το ethnos.gr επιχειρεί μια πρώτη ανάλυση που οδηγεί στην βεβαιότητα ότι ο πληθυσμός στην Ελλάδα θα συνεχίσει να μειώνεται για τα επόμενα χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ρόλο της χώρας και την οικονομική της ανάπτυξη:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τη διαδικασία για την πρώτη τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων ξεκινάει η τράπεζα Πειραιώς, ανοίγοντας εντός του Μαρτίου για τους υποψήφιους επενδυτές τα virtual data rooms για το χαρτοφυλάκιο Phoenix.

Το χαρτοφυλάκιο Phoenix περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ και θα είναι η πρώτη τιτλοποίηση που θα ενταχθεί στον Ηρακλή, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος τιτλοποιήσεων που φθάνει συνολικά τα 7 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο, που έχει ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου, αποσκοπεί στη μείωση των κόκκινων δανείων στα 13 δισ. ευρώ στα τέλη του 2020 από τα 24 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2019 και κάτω από 8 δισ. ευρώ στο τέλος του 2022.

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ !!!



Στο σφυρί και το σπίτι του Α.Μαμιδάκη στην Εκάλη

Τι μεταδίδει το mononews.gr :


Μια ακόμη απόπειρα θα κάνει σήμερα η Intrum Hellas, με στόχο να πουλήσει μέσω του πλειστηριασμού τα ακίνητα (όροφοι επί πολυκατοικίας) του Μιχάλη Γουλανδρή πέριξ του Προεδρικού Μεγάρου.

Η τελευταία προσπάθεια της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έγινε στις 29 Ιανουαρίου αλλά ο πλειστηριασμός κρίθηκε άγονος καθώς δεν παρουσιάσθηκε κανένας αγοραστής… Έτσι, σήμερα τα διαμερίσματα βγαίνουν εκ νέου στο σφυρί και οι τιμές πρώτης προσφοράς κυμαίνονται από 735.000 ευρώ έως και 9,15 εκατ ευρώ.

Μιλάμε για οροφοδιαμερίσματα φιλέτα!

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!



ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΒΑΡΙΑ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!!


Μήνυμα από Βρυξέλλες για επιτάχυνση πλειστηριασμών

Κίτρινες κάρτες βγάζει η Κομισιόν σε κυβέρνηση και τράπεζες για το υψηλό ποσοστό ακύρωσης ή αποτυχίας των πλειστηριασμών, που το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ανήλθε σε 75% (το ποσοστό των άγονων πλειστηριασμών ανήλθε την ίδια περίοδο στο 55%). Ζητά από τις ελληνικές αρχές να άρουν όλα τα νομικά εμπόδια, ενώ επισημαίνουν ότι παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης και την κατανόηση των προβλημάτων, ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί αναλυτικές προτάσεις.

Καμπανάκι, επίσης, χτυπούν οι Βρυξέλλες για το γεγονός ότι το 75% των ακινήτων που τελικά εκπλειστηριάζονται, αγοράζεται από τις ίδιες τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το στοκ στα χαρτοφυλάκιά τους.


Στην έκθεση της πέμπτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας αναφέρουν ως βασικά προβλήματα που φρενάρουν τους πλειστηριασμούς:



ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ !!! ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ !!!




Μετά τα δήθεν τροχαία τώρα επικαλούνται τον κορονοϊό για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι και να κλέψουν ότι βρουν στοχεύοντας κυρίως αδύναμους , μοναχικούς και ηλικιωμένους

Πώς δρουν

Παριστάνοντας ότι είναι από το υπουργείο Υγείας είτε καλούν στο τηλέφωνο και ύστερα πηγαίνουν στο σπίτι που έχουν βάλει στόχο, ή χτυπούν χωρίς προειδοποίηση το κουδούνι και εισβάλλουν στο σπίτι.

8 ΣΤΑ 10 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ 2019 ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

100 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS & ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



«Μάχη» των servicers για δάνεια 100 δισ. ευρώ

Tέλος στις οριζόντιες ρυθμίσεις δανείων μπαίνει με την ανάληψη των δανείων από τα funds, τα οποία έως τα τέλη του χρόνου θα έχουν αγοράσει οφειλές 100 δισ. ευρώ, το σύνολο δηλαδή των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που είχαν στους ισολογισμούς τους οι τράπεζες.

Οι τράπεζες, που δέχθηκαν επί σειράν ετών την κριτική για την αποτελεσματικότητά τους στις ρυθμίσεις κόκκινων δανείων, αποσύρονται οριστικά από το πεδίο αυτό, αφήνοντας την αγορά αυτή στους ειδικούς, δηλαδή στις εταιρείες διαχείρισης, τους servicers, που λειτουργούν όχι ως εντολοδόχοι των τραπεζών όπως συνέβαινε π.χ. με τις εισπρακτικές εταιρείες, αλλά ως εντολοδόχοι των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Αυτοί θα είναι πλέον οι νέοι ιδιοκτήτες των δανείων με πλήρη δικαιώματα στις εξασφαλίσεις, δηλαδή τα ακίνητα, που έχουν αυτά τα δάνεια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έως τα τέλη του 2019, το ύψος των δανείων που είχαν αναλάβει να διαχειριστούν οι servicers για λογαριασμό funds που είχαν αγοράσει δάνεια μέσω κυρίως πωλήσεων χαρτοφυλακίων, ανήλθε στα 22,5 δισ. ενώ άλλα 46,6 δισ. ήταν τα δάνεια των τραπεζών που είχαν ανατεθεί προς διαχείριση σε servicers. Η εικόνα αυτή θα αλλάξει περαιτέρω μέσα στη χρονιά, καθώς οι τιτλοποιήσεις που έχουν δρομολογηθεί μεταφέρει νέα δάνεια 33 δισ. ευρώ στην κυριότητα των funds και τη διαχείρισή τους σε ανεξάρτητους servicers.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!!




Οι Μπακαλόγατοι της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ευελπίδων, πριν λίγες ημέρες, 3Μελές ΠΛΜ, Φορολογικό ΑΕ, Κατηγορούμενος ο Τσέο. 
Εγώ, ευτυχώς, μάρτυρας.

Νεόκοπη όλη η Έδρα, νομικά γαλουχημένη στην περίοδο των Μνημονίων και της Ευρώπης των Τραπεζών. Η νομική σκέψη, απαγορευμένος καρπός.

Απούσα η ΔΟΥ, λάθος το κατηγορητήριο, στον αέρα ο πίνακας χρεών, ένσταση δεδικασμένου για τον μισό πίνακα, πληρωμένο το μισό του άλλου μισού, δεν πληρούνται οι σωρρευτικές προϋποθέσεις του νέου ΠΚ για την πρόθεση και την υπαιτιότητα του Κατηγορουμένου ..... και πολλά ακόμη νομικά ζητήματα τυπικής φύσεως, που, όμως, για να κριθούν σε καθεστώς Κράτους Δικαίου, απαιτείται, εκτός από την Ζυγαριά του μπακάλη, να διαθέτει η Έδρα και Σπαθί.

Επί της ουσίας, τώρα, ενήμερη η εταιρεία στις ρυθμίσεις της, παρά την κρίση και τα Μνημόνια, μέχρι τα capital controls και προφανής η υπαιτιότητα της Τράπεζας, που με πρόθεση δεν συναίνεσε, ούτε στην Εξυγίανση, ούτε στον Εξωδικαστικό, προκειμένου, έτσι, με το νέο ΚΠολΔ, να σηκώσει ολόκληρη την ακίνητη εταιρική περιουσία στον πλειστηριασμό.
Γιατί σου λέει να την εξυγιάνουμε, αφού μπορούμε να την κατασπαράξουμε;;;

Ο πελάτης, όμως, έχει πάντα δίκιο.
Εισαγγελέας: 3 Λέξεις (ΕΟΚ – Ένοχος Όπως Κατηγορείται) 

Πσου-Πσου, με τα χαρτιά μπροστά στο στόμα, ο Πρόεδρος, με τον δεξιό και τον αριστερό ....
Πρόεδρος: 1 Λέξη = Ένοχος.
Επί της ποινής, κα Εισαγγελεύ ;;;
30 Μήνες.
Εσείς κε Συνήγορε ;;;
Το ελάχιστο κε Πρόεδρε. 
Ξανά πσου-πσου, με τα χαρτιά μπροστά στο στόμα, ο Πρόεδρος, με τον δεξιό και τον αριστερό ....
Πρόεδρος: 30 Μήνες, με δώρο την αναστολή.

Υπάρχει σου λέει η έφεση ή και ο ΑΠ. Εκεί ξέρουν γράμματα, μπορεί και να σας δικαιώσουν. Άσε που, η αθώωση στον 1ο βαθμό, υπονομεύει την δημοσιονομική σταθερότητα και τα έσοδα του προϋπολογισμού. Πως θα πληρωθούν, μισθοί και συντάξεις ;;;

Ρωτάω, μετά την δίκη, τον Κατηγορούμενο, που δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του αυτό που έζησε: 

Πόσα τους έχεις πληρώσει ρε Τσέο μέχρι σήμερα με τις ρυθμίσεις ;;; 

120.000€ μου απαντάει.

Ρωτάω, στην συνέχεια, τον Δικηγόρο: 
Αν δεν τάχε πληρώσει αυτά τα 120.000€, τι ποινή θάτρωγε σήμερα ο Τσέο ;;;

Το πολύ 36 Μήνες, μου απαντάει.

Άρα, τους λέω, με τα 120.000€, γλύτωσε 6 Μήνες, επί (5Χ2) την Ημέρα, τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, σύνολο 1.900 ευρώ.

Κάνω τώρα την αφαίρεση: 120.000€ – 1.900€ = 118.100€.

Και μετά κάνω και την διαίρεση : 118.100€/6 = 19.663,333333€/Μήνα. 

Πόσα κονομάς, ρε Τσέο, από την επιχείρηση, τον ρωτάω. 

Πλάκα μου κάνεις, μου απαντάει.

Γιατί ρε ;;; Επιμένω….. 
Πολύ χουβαρντά σε βρίσκω, να πληρώνεις στο 6μηνο το Δημόσιο με 118.100€.  
Δεν έβγαλες, τουλάχιστον, άλλα τόσα ;;; Ή, έστω, κάτι παραπάνω ;;; Τσέο είσαι ή Τοτός ;;; 

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ...ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΨΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει ο lobbystas.gr:

ΣΕ (ηλεκτρονικό) ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 1/3 ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΨΟΥΝ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΟΦΩΝ. Μ-Π-Α-Ν-Α-Ν-Ι-Α !!!

Ποσοστό σε δικαίωμα υψούν δώματος, Μεσσηνίας 2Β και Πλατεία Αΐνσταιν – Ηλιούπολη

Περιγραφή

ΠΟΣΟΣΤΟ 1/3 ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΥΨΟΥΝ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΟΦΩΝ

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η DVB BANK !!!



Αποχωρεί η γερμανική DVB Bank από τον Πειραιά

Η στήλη πληροφορείται ότι η γερμανική τράπεζα DVB, η οποία είχε παρουσία μόνο στον Πειραιά καθώς εξειδικεύεται στην χρηματοδότηση προς τις ναυτιλιακές εταιρείες είναι έτοιμη – όπως κυκλοφορεί στο λιμάνι – να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά.

Το πρόβλημα με τις ξένες τράπεζες που επικέντρωναν επί δεκαετίες στην χρηματοδότηση του κλάδου όπως οι HSH, Nordea κ.ά. προέκυψε τα τελευταία χρόνια από τις ζημία που υπέστησαν από τις γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες, όποτε μοιραία συρρικνώνουν τις δραστηριότητές τους.
SSL Certificates