.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 10/01/2021

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 5 ΕΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ !!!

 



Το Ελεγκτικό Συνέδριο με την υπ. Αριθμ. 363/2020 απόφασή του επιδίκασε αναδρομικά πέντε ετών (2013 έως 2018) σε συνταξιούχο και έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Βρούτση (ν. 4093/2012).

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (439/2020) με την οποία είχαν επιδικαστεί αναδρομικά μόνον 11 μηνών σε όλους τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ.) το Ελεγκτικό Συνέδριο αναγνώρισε την υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να καταβάλει στον ενάγοντα συνταξιούχο το ποσό των 35.838,48 ευρώ, νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής.

Διαβάστε όλη την απόφαση

ΑΓΟΡΑ: ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ & ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ !!!

 




Kατά 11% υποχώρησε ο ηλεκτρονικός τζίρος τον Δεκέμβριο του 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Τον Απρίλιο, μήνα πλήρους lockdown, η πτώση ήταν 21%. Επομένως, φαίνεται πως το click away, με τη βοήθεια και των Χριστουγέννων, διέσωσε κάποιο μέρος του τζίρου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τον περασμένο Μάρτιο, όταν ξεκίνησε η πανδημία, η πτώση του ηλεκτρονικού τζίρου ήταν 4% και μετά την κατακόρυφη πτώση του Απριλίου, η υποχώρηση περιορίστηκε ξανά τον Μάιο στο 9%. Τον Οκτώβριο, η πτώση ήταν 11%, όπως και τον Δεκέμβριο, ενώ τον Νοέμβριο, με σχεδόν μια εβδομάδα ανοιχτά καταστήματα και μετά lockdown, η πτώση ήταν 13%.

ΕΠΙΘΕΣΗ BANK OF AMERICA ΣΤΟ BITCOIN: ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΥΣΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

 


Επίθεση στο κρυπτονόμισμα Bitcoin έχει εξαπολύσει η Bank of America Merrill Lynch τονίζοντας ότι αποτελεί την μεγαλύτερη φούσκα στην επενδυτική ιστορία.

Να σημειωθεί ότι το κρυπτονόμισμα Bitcoin έχει τιμή 40.000 δολάρια με την κεφαλαιοποίηση του να φθάνει τα 730 δισεκ. δολάρια.

Να σημειωθεί ότι ορισμένοι θεωρούν ότι τα 40.000 δολάρια για το Bitcoin είναι ισχυρό τεχνικό σημείο αντίστασης… αλλά υπάρχουν και εκτιμήσεις ότι θα φθάσει στα 146.000 δολάρια ή και 220.000 δολάρια ανά Bitcoin.

Η συνολική αποτίμηση των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,1 τρισεκ. δολάρια.

BREXIT: ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ, ΔΙΑΜΟΝΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ !!!

 


Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου 2020. Ακολούθησε μεταβατική περίοδος κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, προκειμένου να διενεργηθούν διαπραγματεύσεις για τις μελλοντικές του σχέσεις με την ΕΕ.

Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις, στα τέλη του Δεκεμβρίου 2020 συνήφθη συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου. Παρόλο που η εφαρμογή της συμφωνίας είναι προσωρινή,θα πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο για να μπορέσει επίσημα να τεθεί σε ισχύ. Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν επί του παρόντος το κείμενο στις ειδικές κοινοβουλευτικές επιτροπές, προτού το ψηφίσουν κατά τη σύνοδο της ολομέλειας.

Ορισμένα ζητήματα έχουν ήδη καλυφθεί ήδη από τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, που επετεύχθη στα τέλη του 2019. Η συμφωνία για τα θέματα διαχωρισμού αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν στην ΕΕ, τις χρηματοοικονομικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο ως κράτος μέλος, καθώς και συνοριακά θέματα, ιδίως όσον αφορά το νησί της Ιρλανδίας.

Διαμονή και εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την ΕΕ

Οι πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που ζουν σε κράτος μέλος της ΕΕ (ήδη πριν από τον Ιανουάριο του 2021), επιτρέπεται να συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται στη χώρα που βρίσκονται, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι και έλαβαν άδεια παραμονής από τις εθνικές αρχές των κρατών μελών ή το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΓΣΕΒΕΕ: ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΤΟ 50% ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!

 



Περιοριστικές χαρακτήρισε τις προθεσμίες για την τελευταία επιστρεπτέα προκαταβολή ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο MEGA.

Ζήτησε, μάλιστα, από την κυβέρνηση να δεσμευθεί, εάν δεν δοθεί το ποσό του 1,5 δις στους ενδιαφερόμενους, να υπάρξει παράταση, ώστε να ενταχθούν στο μέτρο οι έμποροι και οι βιοτέχνες.

Σχετικά με την παράταση των περιοριστικών μέτρων, υποστήριξε ότι «αντί να προχωρήσουμε στο άνοιγμα της αγοράς, κλείνουμε την αγορά. Μια αγορά που έχασε την εορταστική περίοδο, χάνει και την εκπτωτική περίοδο που ξεκινά την Δευτέρα. Υπάρχει και το θέμα των επιταγών».

Ακόμα, έκανε λόγο για «παλινωδίες» στο τρόπο ανοίγματος της αγοράς τον Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα, έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου, σχετικά με την εστίαση.

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5 !!!

 


Με ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας (που λήγει στις 15 Ιανουάριου) για την υποβολή αιτήσεων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει την εκταμίευση των νέων κρατικών δανείων μεταξύ 19- 20 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το σύνολο των πόρων για την “Επιστρεπτέα 5”, με τα μέχρι τωρα δεδομένα, αναμένεται να φτάσει στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται οτι θα ωφεληθούν πάνω απο 400.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 106.700 αιτήσεις και η διαδικασία λήγει τυπικά στις 15 Ιανουαρίου αν και είναι πιθανό να δοθεί παράταση για λυθούν τεχνικά προβλήματα κατά όποια λάθη έχουν γίνει στις καταχωρίσεις στοιχείων.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, θα εκδοθεί νέα απόφαση, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης των φθηνών κρατικών δανείων και θα ανοίγει το δρόμο των πληρωμών στους δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, το 50% της ενίσχυσης που θα λάβουν οι επιχειρήσεις είναι μη επιστρεπτέο.

Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και τις 30/6/2021. Όσον αφορά στις επιταγές που λήγουν αυτήν την περιοδο ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε παράταση κατά ένα μήνα του του μέτρου της αναστολής τους, ενώ θα γίνουν και τροποποιήσεις στα κριτήρια προκειμένου να ληφθεί υπόψιν ο τζίρος του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Βάσει του μέτρου αναστέλλονται κατά 75 ημέρες οι πληρωμές επιταγών, που λήγουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και όπως φαίνεται η προθεσμία αυτή να παραταθεί.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για να ξεπλυθούν οι τράπεζες – που έριξαν την κοινωνία στην κρίση..

Για να σωθούν οι τράπεζες, οι οποίες ανοίχτηκαν στο ξένο κεφάλαιο, την περίοδο 1990-2010, το οποίο αναζητούσε στην Κύπρο τρόπους αποφυγής φορολογίας στις χώρες τους ή και μορφές ξεπλύματος, ή μη-ορατής [ας το πούμε έτσι] διακίνησης, τζαι τελικά κατάντησαν να ελέγχονται από τους ξένους μεγαλοκαταθέτες, η τοπική πολιτική εξουσία μετά το 2013 [με τη συγκάλυψη των ΜΜΕ που φαίνονταν/αι να φυτοζωούν με «διαφημιστικά πακέτα» τζαι άλλες ευκολίες των τραπεζών] οδήγησε σε ένα καθεστώς ξεπλύματος των τραπεζών τζαι μόνιμης «έκτακτης ανάγκης» για την μόνιμη προνομιακή στήριξή τους..

Τζαι έτσι τώρα οι τράπεζες τζαι τα συνοδευτικά συμφέροντα, φαίνονται να λειτουργούν ενάντια στην πλειοψηφία των κυπρίων πολιτών, που είναι πια αναγκασμένοι να λειτουργούν με τράπεζες που δεν δίνουν μεν τόκους ουσιαστικά, αλλά χρεώνουν τα δάνεια, δεν επιστρέφουν τες παράνομες χρεώσεις καταχρηστικών ρητρων, ούτε τες αφαιρούν από τα δάνεια (ούτε ακόμα τζαι στες περιπτώσεις που προχωρούν με εκποιήσεις..!). Επιπρόσθετα εμποδίζουν τα θύματα της κρίσης τους, να αγοράσουν την περιουσία που έβαλαν υποθήκη…

ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα προγραμματική περίοδο, το επίσηµο συµβουλευτικό όργανο των διαχειριστικών αρχών όλων των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταµείων (συµπεριλαµβανοµένου του ΠΑΑ), fi-compass που παρέχει η Κοµισιόν και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς τα κράτη-µέλη, παρουσίασε πρόσφατα τις κατευθύνσεις που θα έχουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ως γνωστόν αυτά παρέχουν το τελευταίο διάστημα εγγυημένα δάνεια σε Έλληνες αγρότες για την υλοποίηση Σχεδίων Βελτίωσης και άλλων επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συμβουλευτικού οργάνου, αν και τα εργαλεία αυτά θα ενεργοποιηθούν με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου, υπάρχει πρόβλεψη ώστε κατά την μεταβατική περίοδο που ήδη διανύεται να υπάρξει διατήρηση των σημερινών χρηματοδοτικών εργαλείων (Ταμείο Εγγυήσεων) με την υποστήριξη φρέσκου χρήματος της νέας επταετίας.

Τα βασικότερα σημεία του νέου σχεδιασμού, περιλαμβάνουν την χωρίς περιορισμό χρηματοδότηση των αγροτών για την αγορά αγροτικής γης. Σημειώνεται ότι στα υφιστάμενα εργαλεία υπάρχει πρόβλεψη που δεν επιτρέπει την χρηματοδότηση για αγορά γης σε ποσοστό που να υπερβαίνει το 10% του συνολικού επενδυτικού σχεδίου.

ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΨΑΧΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!


 Χωρίς διαγραφή χρεών δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες...

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ !!!

 


Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ+ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ;;;

ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
Με βοήθεια τράπεζας...η γερμανική RWE
ψάχνει για να αγοράσει άδειες αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών 1 GW !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Σε αναζήτηση αδειών Αιολικών Πάρκων και Φωτοβολταϊκών βρίσκεται η Γερμανική RWE προκειμένου να προχωρήσει η κοινοπραξία ΔΕΗ – RWE, ύψους έως 1 δισ. ευρώ.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανική εταιρεία έχει παραλάβει από τράπεζα, μια Λίστα απο κατόχους αδειών παραγωγής Αιολικών Πάρκων και Φωτοβολταϊκών Πάρκων στην Ελλάδα.

Όπως θα δούμε, όμως, η επένδυση κινείται με αργούς ρυθμούς παρόλο που από ελληνικής πλευράς, σε τραπεζικό επίπεδο, έχουν παρασχεθεί τα αναγκαία εφόδια, κι όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως η προαναφερόμενη λίστα με τους κατόχους αδειών.

ΤΟ ΝΣΚ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS !!! ΜΕ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΕΙ !!!

 


Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με ομόφωνη απόφαση, ζητά με τη μορφή γνωμοδότησης από τα αρμόδια υπουργεία και τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου να ασκήσουν αγωγές κατά της Novartis προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που προξένησε στο Ελληνικό Δημόσιο και να εξεταστεί η περίπτωση αποκλεισμού της εταιρείας από τη σύναψη συμβάσεων.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται ότι «κατόπιν τούτου, το Υπουργείο Οικονομικών και τα λοιπά συναρμόδια Υπουργεία, σε στενή συνεργασία, θα προβούν σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς ανταπόκριση στις προτάσεις της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., με σκοπό την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των θιγομένων φορέων».

Συγκεκριμένα τα υπουργία Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης είχαν ζητήσει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, «την υπόδειξη των ενδεικνυόμενων δικαστικών και εξωδίκων ενεργειών για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας και ηθικής βλάβης έχουν υποστεί οι ως άνω φορείς από μη νόμιμες ενέργειες της ανωτέρω εταιρείας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ. Από εκεί και πέρα, η ομάδα αναζήτησε στοιχεία από Ανεξάρτητες Αρχές και Υπηρεσίες όπως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (η διάδοχη αρχή των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης), η Επιτροπή Ανταγωνισμού, το ΣΔΟΕ, ο ΕΟΠΥΥ κτλ, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΦ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (Γραμματεία Οικονομικού Εγκλήματος) και την Εισαγγελία Διαφθοράς. Όπως αναφέρεται «αφού τα αξιολογησε συνέταξε και διαβίβασε προς το ΣΚ την εισήγησή της».

Σύμφωνα με το ΝΣΚ το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να προβεί σε μία σειρά από δικαστικές, διοικητικές και εξώδικες ενέργειες. Στην «άσκηση αγωγής κατά της Novartis Hellas AEBE, για προσβολή της προσωπικότητας του Δημοσίου και των λοιπών νομικών προσώπων με αίτημα τη μη επανάληψη της προσβολής αυτής στο μέλλον και τη χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστησαν από τη συμπεριφορά των οργάνων και προστηθέντων της..».

Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου συνολικά 21 πολίτες ανάμεσά τους δικηγόροι, καθηγητές πανεπιστημίου και δημοσιογράφοι έστειλαν εξώδικο προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με το οποίο τον καλούσαν να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, βάσει τον όσων παράνομων ενεργειών ομολόγησε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ, ότι διέπραξε στην Ελλάδα. Μεταξύ των μέτρων που καλούσαν τον υπουργό να λάβει εναντίον της φαρμακευτικής, συμπεριλαμβάνονται χρηματικές κυρώσεις καθώς και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Το πρακτικό της σχετικής Συνεδρίασης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Πλήρους Ολομέλειας):

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ "ΗΡΑΚΛΗ Ι" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Με ταχείς ρυθμούς κινούνται οι τράπεζες, για να ολοκληρώσουν τις τιτλοποιήσεις, οι οποίες θα κλείσουν τον πρώτο κύκλο του «Ηρακλή», εξετάζοντας, ταυτόχρονα, το ύψος των χαρτοφυλακίων που θα μπορούσαν να εντάξουν στο δεύτερο σκέλος του.

Πιο αναλυτικά, πέρα από την Eurobank, η οποία ήταν και η πρώτη συστημική τράπεζα που έφερε εις πέρας την τιτλοποίηση Cairo, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, μέσω του μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών, εκείνη που βρίσκεται εξίσου κοντά στον στόχο είναι η Alpha Bank. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το deal με την Davidson Kempner για το project Galaxy αναμένεται και τύποις να κλείσει το αργότερο έως τις 15 Γενάρη, με την τράπεζα να εγγράφει ζημιά πέριξ των δύο δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή απαρτίζεται από τρεις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, με κωδικές ονομασίες Orion (SPV I), Galaxy II (SPV II) και Galaxy IV (SPV IV), μεικτής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ, ενώ οι Αμερικανοί θα λάβουν ως… προίκα και την νέα Cepal, με σύνολο δανείων υπό διαχείριση άνω των 33 δισ. ευρώ.

Την πορεία των CDS, στη βάση των οποίων θα «κλειδώσει» η προμήθεια που θα καταβάλει, παρακολουθεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να αιτηθεί στο υπουργείο Οικονομικών την χορήγηση εγγυήσεων για τα senior ομόλογα της τιτλοποίησης Frontier (τρία δισ. ευρώ σε σύνολο 6,3 δισ. ευρώ). Το εν λόγω project αφορά σε περίπου 190.000 δάνεια, τα οποία αντιστοιχούν σε 80.000 οφειλέτες, με το 90% να φέρουν εξασφαλίσεις σε ακίνητα, ενώ αποτελείται σε ποσοστό 77% από στεγαστικά, 18% από επιχειρηματικά και μικρά επαγγελματικά και 5% καταναλωτικά δάνεια. Στόχος της ΕΤΕ παραμένει οι μη δεσμευτικές προσφορές να κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και η συναλλαγή να ολοκληρωθεί το αργότερο εντός του α’ εξαμήνου του 2021.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ !!! Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ !!!

 


Εντός του 2021 αναμένεται να νομοθετηθεί η εφαρμογή του ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου, την ίδια ώρα που ειλημμένη απόφαση είναι η πρόβλεψη την οποία θα περιέχει, σύμφωνα με την οποία, ό,τι δεν δηλώνεται, θα κατάσχεται.

Η εφαρμογή του Περιουσιολογίου, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, μετά από πολλές αναβολές, καθώς η ΑΑΔΕ ενέταξε την υλοποίηση της πλήρους εφαρμογής του e-Περιουσιολογίου, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο για το 2021.

Με το e-Περιουσιολόγιο η Εφορία αποκτά «μάτι» στην περιουσία όλων των φυσικών προσώπων, θα παρακολουθεί κάθε μεταβολή της και θα διασταυρώνει τα στοιχεία της εφαρμογής με άλλα στοιχεία.

Σύμφωνα με το πλαίσιο των τεχνικών προδιαγραφών του συστήματος του Περιουσιολογίου, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων θα εντοπίζονται οι περιπτώσεις όπου εμφανίζονται αδικαιολόγητες αποκλίσεις στην αξία ή και τον αριθμό των περιουσιακών στοιχείων από έτος σε έτος, αναντιστοιχίες ανάμεσα στο ύψος του ετησίου εισοδήματος και της αξίας των κατεχομένων περιουσιακών στοιχείων κ.λπ. ώστε να είναι στοχευμένοι πιο αποτελεσματικά οι φορολογικοί έλεγχοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 83.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ !!! ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΦΑΓΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η πορεία της πανδημίας θα κρίνει πολλά, μεταξύ των οποίων την πορεία των πλειστηριασμών που έχουν «παγώσει» λόγω lockdown, το οποίο όπως φαίνεται θα… τραβήξει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, για 2-3 μήνες ακόμα.

Ηδη στην ηλεκτρονική σελίδα eauction.gr είναι αναρτημένοι 83.403 e-πλειστηριασμοί για το διάστημα 7/1-2/7/2021, ενώ σε αναστολή βρίσκονται 2.559 πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι για το διάστημα 1 Νοεμβρίου-31 Δεκεμβρίου 2020, αυξάνοντας την πίεση στο σύστημα αλλά και στις τράπεζες (servicers και funds) καθώς πρόκειται για ακίνητα που συνδέονται με τιτλοποιημένα δάνεια και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής» έχουν λάβει εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου.

Πολιτικά, οι καθυστερήσεις στο επίπεδο «διαχείρισης» του ιδιωτικού χρέους μπορεί να λειτουργούν υπέρ της κυβέρνησης επί του παρόντος -οι υπερχρεωμένοι θα το βρουν μπροστά τους μετά τον Μάιο- ωστόσο ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις από τους θεσμούς, με τους οποίους ξεκινούν τη Δευτέρα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι συζητήσεις στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Μια συμβιβαστική λύση είναι το πάγωμα των πλειστηριασμών για ευάλωτους και όσους έχουν «κόκκινα» δάνεια πρώτης κατοικίας και δεν έχουν νομική προστασία (νόμος Κατσέλη) ή δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Γέφυρα» το οποίο επιδοτεί τη μηνιαία δόση του δανείου για 9 μήνες (έχουν ήδη ενταχθεί περισσότεροι από 100.000 δανειολήπτες).

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ !!!

 



Αύξηση κυκλοφορίας ρευστού στα υψηλότερα επίπεδα από τον Β’ ΠΠ


Πρωτοφανής αύξηση στην κυκλοφορία ρευστού παρατηρείται για πρώτη φορά έπειτα από τον Β’ ΠΠ. Συγκεκριμένα, λόγω της μαζικής εισροής μετρητών που προέκυψαν από φορολογικές και νομισματικές αρχές, τα χρήματα που κυκλοφορούσαν στην αγορά μέχρι και το τέλος του 2020 ανέρχονται σε 2,07 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με στοιχεία του CNBC.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές αφού σηματοδοτεί μια πιθανή οικονομική ανάκαμψη. Πιο αναλυτικά, καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 11,6% σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μετά από το 1945 και τη λήξη του Β’ ΠΠ.

Γιατί τώρα;

Ένας σημαντικός λόγος αποτελεί το νομοσχέδιο τόνωσης ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εξέδωσε η κυβέρνηση τον Μάιο, μαζί με την ψηφιακή εκτύπωση χρημάτων της Federal Reserve. Ο ισολογισμός της κεντρικής τράπεζας διογκώθηκε σε πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ: ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΔΙΣ ΤΟ 2020 !!!

 


Με το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας να πηγαίνει στις μεγάλες αλυσίδες....Έρχονται μαζικά λουκέτα στους μικρούς !!!


Την εκτίμηση ότι οι απώλειες του τζίρου στο λιανεμπόριο θα φθάσουν περίπου τα 15 δισ. ευρώ τη χρονιά που μας πέρασε εξέφρασαν παράγοντες της αγοράς, επισημαίνοντας ότι o χαμένος τζίρος στις γιορτές ήταν 1,5 δισ. ευρώ και θα ήταν υψηλότερος αν δεν είχε εφαρμοστεί το click away.

Το click away ήταν ανάσα για την αγορά, λένε οι ίδιοι, ωστόσο θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε click in shop, δηλαδή επίσκεψη των καταναλωτών στο εσωτερικό του καταστήματος κατόπιν ραντεβού, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μια ενδιάμεση λύση πριν από το τελικό άνοιγμα.

Οπως λέει στην «Κ» ο Αντώνης Ζαΐρης, αναπληρωτής αντιπρόεδρος ΣΕΛΠΕ και επίκουρος καθηγητής, «το click away θα πρέπει να μετεξελιχθεί στη λογική του click in shop, καθώς ο δείκτης μολυσματικότητας στο λιανεμπόριο είναι πολύ χαμηλός. Η αγορά πρέπει να λειτουργήσει οπωσδήποτε, διότι τα προβλήματα μετά τον κορωνοϊό θα είναι πολλαπλά για τις επιχειρήσεις. Συνεπώς, τηρουμένων αυστηρά των υγειονομικών πρωτοκόλλων, χρειάζεται να ισχύσει ένα μοντέλο τύπου click in shop μέχρι να πραγματοποιηθεί το ολικό άνοιγμα των καταστημάτων». 

ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

 


Σφίγγει ο κλοιός της Εφορίας γύρω από τους φορολογούμενους που εισπράττουν ενοίκια και «ξεχνούν» να τα δηλώσουν στην φορολογική τους δήλωση.

Όσοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα θα δουν τα εισοδήματα αυτά να είναι προσυμπληρωμένα από την ΑΑΔΕ στο έντυπο Ε2 της φορολογικής δήλωσης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι υπηρεσίες θα καταγράφουν στους αντίστοιχους κωδικούς τα ποσά που εισέπραξαν οι εκμισθωτές ακινήτων οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγών η παρεμβάσεων όπως συμβαίνει με τους μισθωτούς η τους συνταξιούχους παρά μόνο μέσω της υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων η της προσκόμισης των ανάλογων παραστατικών και εγγράφων.

Παράλληλα με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από τις δηλώσεις COVID για τα «κουρεμένα» ενοίκια θα αποτυπώνονται αυτόματα στο Ε2 τα πραγματικά μισθώματα που εισέπραξαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

LOCKDOWN: ΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ !!!

 


«Πάγο» στην πληρωμή οφειλών προς την Εφορία βάζει το αυστηρότερο lockdown και το νέο πακέτο μέτρων στήριξης του Ιανουαρίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή και εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας θα έχουν τη δυνατότητα και αυτό τον μήνα να μην πληρώσουν τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών οι οποίες κανονικά θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 31 Ιανουαρίου. Οι δόσεις των ρυθμίσεων του Γενάρη που θα «παγώσουν» θα μετατεθούν για πληρωμή μετά το τέλος των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.

Αντίθετα στην ώρα τους και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα, θα πρέπει να πληρωθούν η 7η δόση του φόρου εισοδήματος και η 5η δόση του ΕΝΦΙΑ. Για τους φόρους αυτούς δεν αναμένεται να ανασταλεί η πληρωμή τους, όπως συνέβη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Όσοι δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν με την πάγια ρύθμιση σε έως 24 μηνιαίες δόσεις αν πρόκειται για τακτικές οφειλές (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) ή σε 48 μηνιαίες δόσεις αν πρόκειται για έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς κ.α.).

Τα χρέη πάντως έχουν αρχίσει να γίνονται βουνό για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες και τα δύσκολα είναι μπροστά τους. Από τον Μάιο θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν τους φόρους και τις οφειλές που γεννήθηκαν στο πρώτο και το δεύτερο lockdown και έχουν παγώσει μέχρι τις 30 Απριλίου. Έμποροι και επαγγελματίες δηλώνουν ότι είναι αδύνατον να εξοφληθούν ακόμα και με την έκτακτη ρύθμιση των 12 άτοκων δόσεων ή 24 χαμηλότοκων δόσεων ενώ η αγορά πιέζει για 120 δόσεις και ζητεί ακόμα και «κούρεμα» των χρεών που έχουν «φουσκώσει» επικίνδυνα. Στους φόρους που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους μέχρι και το τέλος Απριλίου θα έρθουν να προστεθούν και οι τυχόν οφειλές από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, οι δόσεις ρυθμίσεων, ενώ παράλληλα θα τρέχουν και οι φορολογικές υποχρεώσεις του 2021.

Διευκολύνσεις

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: "ΑΤΟΚΟ" ΤΟ 70% ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!


Τις νέες περικοπές στα επιτόκια καταθέσεων, που πλέον βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά στη χώρα μας, αποτυπώνουν τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα, το Νοέμβριο καταγράφηκε νέα πτώση στις μέσες αποδόσεις τόσο των ανοιχτών λογαριασμών (Ταμιευτήριο, τρεχούμενοι), όσο και των προθεσμιακών καταθέσεων.

Τα μέσα επιτόκια στην ελληνική αγορά σε λογαριασμούς νοικοκυριών διαμορφώθηκαν ως εξής:

1) Καταθέσεις μίας ημέρας: 0,04%. Εκ των οποίων:
  • Τρεχούμενοι λογαριασμοί 0,10%
  • Ταμιευτήριο 0,03%

2) Προθεσμιακές καταθέσεις:
  • Με διάρκεια έως 1 έτος: 0,21%
  • Με διάρκεια άνω των 1 και έως 2 έτη: 0,13%

Στόχος το 0%

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!!

 



Τέτοιου είδους διευκολύνσεις απολαμβάνουν πλέον οι Δανοί πελάτες της Nordea Bank, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν 20ετές δάνειο με σταθερό επιτόκιο 0% σύμφωνα με το Bloomberg. 

Αυτή η εξέλιξη εν πολλοίς οφείλεται στα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας, τα οποία βρίσκονται σε αρνητικό επίπεδο για χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Το ημερολόγιο, συγκεκριμένα, έγραφε 2012, όταν η κεντρική τράπεζα μηδένισε το βασικό επιτόκιο, σε μια κίνηση στήριξης της κορόνας έναντι του ευρώ. Έκτοτε, μάλιστα, τα επιτόκια έχουν κινηθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΟΚΑΪΝΗΣ & ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ 2ο LOCKDOWN !!!

 



«Εκρηκτική» αύξηση παρουσίασε η χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown στην Αττική...σύμφωνα με το Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Mάλιστα, μεγάλη αύξηση εντοπίστηκε και στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, όπως οι βενζοδιαζεπίνες και η οξαζεπάμη.

Να σημειωθεί ότι η οξαζεπάμη χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό σκεύασμα, για τη θεραπεία του άγχους, της αϋπνίας και για τον έλεγχο των συμπτωμάτων του συνδρόμου απόσυρσης από το αλκοόλ. 

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 08/01/2020


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

PETROLINA: ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Μετά τους Ρώσους της Cetracore που προ τριετίας απέκτησαν την Jet Oil, ένας ακόμη παίκτης αποκτά θέση στην εγχώρια αγορά εμπορίας πετρελαιοειδών που εισέρχεται – με καταλύτη τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κατανάλωση καυσίμων – σε διαδικασία consolidation.

Ο κυπριακός Όμιλος Petrolina, η μεγαλύτερη επιχείρηση πετρελαιοειδών της Κύπρου συμφερόντων της οικογένειας Λευκαρίτη, ολοκλήρωσε έπειτα από πολύμηνες συζητήσεις τη συμφωνία για την εξαγορά του 100% της γνωστής εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Silk Oil.

Πρόκειται για μια από τις συγκριτικά “μικρές” εταιρείες της αγοράς, που έχει καταφέρει όμως τα τελευταία χρόνια να αναπτυχθεί με ταχύτητα και να φθάσει σήμερα να διαθέτει σημαντικό δίκτυο 414 σημείων πώλησης υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, η Silk Oil κατέχει ιδιόκτητε εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην Κρήτη και στη Σάμο για την εξυπηρέτηση του δικού της δικτύου πελατών, καθώς επίσης και καύσιμα άλλων πετρελαϊκών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και αεροπορικών καυσίμων. Τέλος, διατηρεί τέσσερα υποκαταστήματα σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Σάμο, μέσω των οποίων προμηθεύει με υγρά καύσιμα την επικράτεια με ιδιόκτητο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων.

Με βάση τα αποτελέσματα χρήσης, το 2019 έκλεισε για τη Silk Oil με κύκλο εργασιών 194,7 εκατ.ευρώ και καθαρές ζημιές ύψους 18 χιλ.ευρώ, ενώ το 2018 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 209,3 εκατ.ευρώ και οι καθαρές ζημιές έφθασαν τις 187,3 χιλ.ευρώ.

Η συνεργασία και οι όροι του deal

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ: ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ !!!

 



Απίστευτη και όμως ελληνική μπορεί να χαρακτηριστεί η υπόθεση που απασχολεί πολλούς εμπόρους καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τους αναγκάζει να μεταβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις δικαστικές αίθουσες η οποία έχει να κάνει με αγορά οχημάτων με online μεταφορά χρημάτων που στη συνέχεια εξαφανίζονταν!

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr σπείρα από την Κρήτη είχε στήσει μια πολύ μελετημένη κομπίνα στην οποία όπως φαίνεται συμμετείχε και κάποιος τραπεζικός υπάλληλος μέσω της οποία αγόραζαν αυτοκίνητα χωρίς όμως να τα… πληρώνουν!

Αρχικά τα μέλη της σπείρας συνήθως στα μέσα της εβδομάδας επικοινωνούσαν με διάφορους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τηλεφωνικά έκαναν κράτηση σε 5 έως και 20 αυτοκίνητα που τους ενδιέφεραν από κάθε εμπορία αυτοκινήτων. Στη συνέχεια την ίδια ημέρα μετέφεραν ηλεκτρονικά στον λογαριασμό του εμπόρου μια προκαταβολή ύψους από 1.000 έως 2.000 ευρώ ώστε να δεσμευθούν τα οχήματα από τον έμπορο που τα πωλούσε.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ !!!

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ DELIVERY: ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ CLICK AWAY ΑΛΛΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΑΕΙ ΠΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
Αν το ασυμβιβαστο φταιει για την κριση στον δικηγορικό κλαδο, αυτό σημαινει ότι οι λοιποί κλάδοι ευημερούν;;; Γιατι πχ να μην μπορουν οι διαδικοι τοτε, λογω κρισης, με καποια από τα πρόσφατα επιβοηθητικα διαδικτυακα σεμιναρια, να παριστανται οι ιδιοι αντιστοιχα στις δικες τους ;;; Ειναι ανησυχητικη πλεον η κατασταση...



Την άρση του ασυμβίβαστου για την άσκηση και άλλων δραστηριοτήτων ζητάνε οι δικηγόροι, όπως διαφάνηκε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό, προβλέπει στην πράξη να δοθεί η δυνατότητα στους δικηγόρους να ασκήσουν προσωρινά κάποιο άλλο επάγγελμα χωρίς να χάσουν τη δικηγορική ιδιότητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις, η δυνατότητα αυτή θα μπορούσε να δοθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για παράδειγμα ένα εξάμηνο, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες που έχουν υποστεί οι δικηγόροι στη διάρκεια της πανδημίας.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !!!

 



Του Γρηγόρη Νικολόπουλου


Ο κορωνοϊός ανάγκασε τη Δύση να υιοθετήσει πρακτικές στην οικονομία τις οποίες επί δεκαετίες θεωρούσε αδιανόητες. Το τύπωμα χρήματος προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ζημίες που προκαλεί στις οικονομίες η πανδημία, οι κρατικές ενισχύσεις προς εργαζομέενους και επιχειρήσεις, οι επιδοτήσεις αντί δανείων, τα άτοκα δάνεια, ακόμη και η δωρεάν παροχή εμβολίων και φαρμάκων σε όλους ήταν μέχρι σήμερα πρακτικές αδιανόητες.

Ξαφνικά η νεοφιλελεύθερη πολιτική που βασίλευε στον δυτικό κόσμο ξεχάστηκε και περάσαμε σε έναν «αναγκαστικό σοσιαλισμό». Διότι το μοίρασμα του χρήματος σε όλους ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και όχι ανάλογα με τις παραγωγικές του δυνατότητες, είναι ένα είδος σοσιαλισμού. Προς το παρόν αυτές οι πρακτικές θεωρούνται προσωρινές. Ομως ήδη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και φυσικά σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα σε ολόκληρο τον κόσμο θεωρούν ότι η πολιτική αυτή δεν θα εγκαταλειφθεί ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας. Καθώς διαπιστώνουν ότι η αύξηση του χρήματος δεν προκαλεί πληθωρισμό αντιλαμβάνονται ότι δεν χρειάζεται να τη διακόψουν μόλις τελειώσει η πανδημία. Αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος όλων των χωρών που αυξάνεται και που σε ορισμένες περιπτώσεις -όπως και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο- φτάνει σε εκρηκτικά επίπεδα. Σχετικά με αυτό το πρόβλημα υπάρχουν δύο απαντήσεις. Η μία είναι ότι όσο, αντί για δανεικά, δίνονται επιδοτήσεις δεν αυξάνεται το χρέος και η δεύτερη είναι ότι το δημόσιο χρέος μπορεί να επιμηκύνεται σε διάρκεια και να περιορίζεται το κόστος εξυπηρέτησής του για όσο χρειαστεί, συνεπώς το πρόβλημα λύνεται με λογιστικό τρόπο. Το ίδιο θα μπορούσε να έχει συμβεί και παλιότερα, αλλά επικρατούσαν άλλες αντιλήψεις και κυρίως δεν είχε δοθεί η ευκαιρία, δεν υπήρχε η δικαιολογία για να επικρατήσει αυτή η αντίληψη έναντι της επικρατούσης τότε «τιμωρητικής» διάθεσης απέναντι στους υπερχρεωμένους.

Η ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

 


Στο στόχαστρο για ελέγχους βάζει η ΑΑΔΕ εφέτος 2.500 μεταβιβάσεις ακινήτων, με στόχο να ανακόψει την πτώση των φορολογικών εσόδων που προϋπολογίζονταν σε 51 δισ. ευρώ για το 2020 αλλά, λόγω κορωνοϊού, δεν ξεπέρασαν τα 36 δισ. ευρώ. Προτεραιότητα επίσης θα δοθεί και σε υποθέσεις μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ενιαίου τέλους ακινήτων και ειδικού φόρου ακινήτων.

Επί της ουσίας, όπως αποκαλύπτει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για τη νέα χρονιά, το 2020 η πανδημία τίναξε στον αέρα τις εισπράξεις φόρων. Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2020, εμφανίζουν υστέρηση σε σχέση με τον ετήσιο αρχικό στόχο:

· 34% οι φορολογικοί έλεγχοι,

· 45,5% τα έσοδα που βεβαιώθηκαν κατόπιν ελέγχων,

· 70% στις εισπράξεις φόρων κατόπιν ελέγχων.

Μόνον οι εισπράξεις από ΦΠΑ στο δεκάμηνο ήταν υψηλότερες σε σχέση με τον ετήσιο αναθεωρημένο στόχο, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην αυξημένη χρήση του «πλαστικού χρήματος». Ο αναθεωρημένος στόχος μετά την πανδημία για το 2020 τέθηκε στα 12,579 δισ. ευρώ αλλά στο δεκάμηνο είχαν ήδη εισπραχθεί 12,664 δισ. ευρώ, παρά την πτώση της κατανάλωσης λόγω της οικονομικής καραντίνας. Ο αρχικός ετήσιος στόχος βέβαια ήταν πολύ υψηλότερος, καθώς ο κρατικός προϋπολογισμός προέβλεπε ετήσιες εισπράξεις ΦΠΑ το 2020 άνω των 18 δισ ευρώ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ !!!

 


Του Λέανδρου Ρακιντζή,
Αρεοπαγίτης ε.τ.

Πρόσφατα ρεπορτάζ για τη ψηφιακή εποχή στη Δικαιοσύνη είναι πολύ κατατοπιστικά για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις για τη μετάβαση της Δικαιοσύνης στη ψηφιακή εποχή με τη διεξαγωγή δικών εξ αποστάσεως μέσω Ζoom, όπως για τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρονικού δικτύου σε δικαστήρια και φυλακές και για την ενημέρωση της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων με περιορισμό των άσκοπων αναμονών στις δικαστικές αίθουσες. Επίσης επισημαίνουν τα οφέλη των δικών από απόσταση με τον περιορισμό του κόστους και την αξιοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων που απασχολούνται με τη μεταγωγή των κακοποιών.

Ήδη η γραμματειακή υποστήριξη των δικαστηρίων μέχρι την κατάθεση δικογράφων γίνεται ηλεκτρονικά, το δε θεσπισθέν πρόσφατα e-justice βρίσκεται στο οργανωτικό στάδιο, δεν γνωρίζω όμως, εάν θα τηρηθούν οι προθεσμίες παραδόσεως του έργου που ενδεχομένως θα καθυστερεί σε περίπτωση δικαστικής προσβολής των διαγωνισμών. Σαφώς το πρόγραμμα e-justice όταν ολοκληρωθεί και εκπαιδευτούν πλήρως οι χειριστές του θα επιταχύνει τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης, αλλά με κανένα τρόπο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δικανική κρίση, μπορεί όμως να τη βοηθήσει πολύ να σχηματισθεί. Σε ορισμένες όμως διαδικασίες όπως της εκούσιας δικαιοδοσίας, που δεν υπάρχει αντιδικία και στη δημοσίευση των διαθηκών και την κήρυξη των ως κυρίας θα μπορούσε να εφαρμοσθεί αμέσως και να λύσει το οξύ πρόβλημα από τη πολύμηνη καθυστέρηση δημοσιεύσεως των διαθηκών, που έχει πολύ σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Η απονομή της δικαιοσύνης είναι η σοβαρότερη λειτουργία του κράτους γιατί είναι ο τελικός κριτής σε όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η Δικαιοσύνη σαν θεσμός πρέπει όχι μόνο να είναι από όλους σεβαστή, αλλά και η ίδια πρέπει να εμπνέει με τις πράξεις και τις αποφάσεις της τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πολιτών, που αποκτάται κυρίως με τη δημόσια απονομή της και την ορθότητα των αποφάσεων της. Τα δικαστήρια, που κάποιοι τα ονομάζουν ναό της Δικαιοσύνης , πρέπει να στεγάζονται σε αξιοπρεπή κτίρια, στο εξωτερικό είναι κεντρικά και μεγαλοπρεπή, ώστε οι πολίτες να προσέρχονται με σεβασμό και οι δικαστικές αίθουσες να είναι κόσμιες με τα έδρανα των δικαστών υπερυψωμένα έναντι των διαδίκων και δικηγόρων , οι δε παριστάμενοι διάδικοι, ακροατές και προπαντός οι δικηγόροι πρέπει να τηρούν τη δέουσα συμπεριφορά αλλιώς το δικαστήριο μπορεί να επιβάλλει τις λεγόμενες ποινές τάξεως. Φυσικά στη χώρα μας πολλές φορές εφαρμόζονται άλλες πρακτικές, όπως συγκεντρώσεις πολιτών για την άσκηση πιέσεως στους δικαστές. Υπάρχουν δίκες που προκαλούν πανελλήνιο ενδιαφέρον και μεταδίδονται τηλεοπτικά, παλιότερα δε ιδίως στην επαρχία οι μεγάλες δίκες θεωρούντο τοπικό γεγονός και τα ποινικά δικαστήρια μεγάλο σχολείο που τα επισκέπτονταν οργανωμένα μαθητές.

Η ΑΑΔΕ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

 



Εντός του έτους θα διασυνδεθεί η ταμειακή μηχανή με το ηλεκτρονικό σύστημα POS ώστε η φορολογική διοίκηση να έχει και τις δύο πληροφορίες. Δηλαδή θα γνωρίζει πότε εκδόθηκε η απόδειξη αλλά και τον τρόπο πληρωμής (με κάρτα ή με μετρητά).

Ο σχετιΚός διαγωνισμός για τη δημιουργία των λογισμικών θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα και αμέσως μετά θα τεθεί σε εφαρμογή, και σε κάθε περίπτωση όχι πριν από το τέλος του πρώτου εξαμήνου.

Ενας ακόμα διαγωνισμός σχεδιάζεται από την ΑΑΔΕ. Αφορά το μεγαλύτερο όπλο που θα έχει στη διάθεση του ο ελεγκτικός μηχανισμός καθώς θα δίνει στοιχεία που θα οδηγούν στην αποκάλυψη φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για την ένταξη της τεχνητής νοημοσύνης στο οπλοστάσιο του ελεγκτικού μηχανισμού, μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η περιστολή της φοροδιαφυγής και η αποκάλυψη υποθέσεων φοροδιαφυγής.

KNOW YOUR CUSTOMER: Η ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΕΦΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



Τι μεταδίδει το capital.gr :


Τέλος στην ταλαιπωρία των πελατών που καλούνται να προσκομίσουν έγγραφα σε φυσική ή ψηφιακή μορφή σε συναλλαγές με τράπεζες και άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις πρόκειται να βάλει η νέα ψηφιακή υπηρεσία που προγραμματίζεται να ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου.

Ο λόγος για το "Know Your Customer”, ένα ψηφιακό κανάλι μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη διάθεση στοιχείων πολιτών όταν αυτό ζητείται και εφόσον, βεβαίως, υπάρχει η συγκατάθεση του πελάτη. "Η διάθεση των στοιχείων γίνεται αποκλειστικά κατόπιν αιτήματος της συγκατάθεσης του πολίτη, κάθε φορά που ζητείται πρόσβαση, και στον πυρήνα του σχεδιασμού βρίσκεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων παράλληλα με την έγκαιρη και έγκυρη διάθεση στοιχείων που συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές”, αναφέρεται στην Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Αρχικά η δράση έχει εστιάσει στα τραπεζικά ιδρύματα και τις διαδικασίες KYC, που οφείλουν να ακολουθήσουν στο πλαίσιο του Anti Money Laundering - AML κανονισμού, ο οποίος απαιτεί την προσκόμιση στοιχείων α) ταυτότητας β) εισοδημάτων, γ) επαγγελματικής δραστηριότητας και δ) δ/νσης διαμονής και επικοινωνίας του πελάτη/πολίτη. 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΥΜΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


Στα σκαριά βρίσκονται οι γάμοι πολλών ευρωπαϊκών τραπεζικών κολοσσών, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο επικεφαλής της Deutsche Bank δεν έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Η πρόοδος που σημειώθηκε στην αναδιάρθρωση του μεγαλύτερου γερμανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ευνοϊκότερους όρους όταν έλθει η ώρα των συγχωνεύσεων.Το ζήτημα είναι πότε θα ξεκινήσουν οι διασυνοριακές συμφωνίες στην ευρωπαϊκή τραπεζική σκηνή.

Θα είναι η κρίση του κορωνοϊού το τελευταίο εμπόδιο;
Και ποιος θα ξεκινήσει;Πιθανότατα θα πάρει τουλάχιστον μερικούς ακόμη μήνες.Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι θα συμβεί κάτι.Η πίεση για δράση στην τραπεζική βιομηχανία είναι πολύ μεγάλη.Αλλά πολλοί προειδοποιούν για υπερβολικά υψηλές προσδοκίες.

Υπάρχουν λόγοι, λένε, που ακόμη δεν έχουν υπάρξει megadeals.«Μακροπρόθεσμα, δεν θα αποφευχθεί η διασυνοριακή ενοποίηση στην Ευρώπη» λέει ο Stefan Wintels της Citigroup.Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κρατά χαμηλά τα επιτόκια μέχρι νεωτέρας, γεγονός που αυξάνει και πάλι την πίεση στις τράπεζες.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πίεση για ανάπτυξη κερδοφόρων επιχειρηματικών μοντέλων και τις ιστορικά χαμηλές αποτιμήσεις, πρέπει να διεξαχθεί επειγόντως η συζήτηση για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις στην Ευρώπη» αναφέρει ο Andreas Steck, ανώτερος συνεργάτης και τραπεζικός εμπειρογνώμονας της μεγάλης δικηγορικής εταιρείας Linklaters στη Γερμανία.

Ποιες μεγάλες συγχωνεύσεις εξετάζονται

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ....ΟΣΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ !!!

 


Με δικό τους χαρτί ή με παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας θα γίνεται η χορήγηση μεγάλου όγκου φωτοαντιγράφων στους πολίτες από τις εφορίες. Αυτό επισημαίνει σε έγγραφό της η ΑΑΔΕ, ύστερα από σχετικό ερώτημα που υποβλήθηκε στην Αρχή.

Όπως επισημαίνεται με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 5 «Πρόσβαση σε έγγραφα» του ν. 2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις», ορίζεται ότι «Το δικαίωμα των παρ. 1 και 2 ασκείται:

α) με μελέτη του εγγράφου στο κατάστημα της υπηρεσίας, ή
β) με χορήγηση αντιγράφου, εκτός αν η αναπαραγωγή τούτου μπορεί να βλάψει το πρωτότυπο. Η σχετική δαπάνη αναπαραγωγής βαρύνει τον αιτούντα, εκτός αν ο νόμος ορίζει διαφορετικά...».

ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ & ΜΠΑΡΑΖ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ !!!

 




Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Τα λάθη δεν διορθώνονται και…(δεν) πληρώνονται


«Φωτιές ανάβει» ο πρώτος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής για το 2021, όχι μόνο λόγω της υψηλή ζήτησης από επιχειρήσεις, αλλά και της σπουδής της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να «τρέξει» γρήγορα την διαδικασία των αιτήσεων συμμετοχής.

Σκοπός της είναι να επιταχύνει ώστε να πληρωθούν το ταχύτερο οι δικαιούχοι πριν τα τέλη του μηνός τις επιδοτήσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ τις οποίες έχουν άμεση ανάγκη. Ωστόσο αντιδρούν εντόνως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και οι λογιστές – φοροτεχνικοί που τηρούν τα λογιστικά βιβλία των επιχειρήσεων και υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Ήδη στην Πλατεία Συντάγματος έχουν γίνει αποδέκτες ενστάσεων και παραπόνων, η βαρύτητα των οποίων αξιολογείται ως σημαντική. Και αυτό διότι:

- Μέσα σε 10 μέρες το πολύ, από χθες το μεσημέρι έως τις 15 Ιανουαρίου, καλούνται εκατοντάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις, δηλώνοντας υπ'ευθύνη τους και τα έσοδα των τελευταίων μηνών ως τον Δεκέμβριο του 2020 που μόλις πριν 1 εβδομάδα εξέπνευσε.

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ: ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ LAI XIAOMIN !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
Ο ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΒΕ 29.000.000$ ΣΕ...ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ !!!



Στην εσχάτη των ποινών για «διαφθορά και διγαμία» καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ομίλου China Huarong, Λάι Σιαομίν, αφού κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ και για απόπειρα παθητικής δωροδοκίας ύψους επιπλέον 13 εκατομμυρίων.

Τα ποσά είναι «εξαιρετικά σημαντικά, οι περιστάσεις εξαιρετικά σοβαρές και οι προθέσεις εξαιρετικά κακόβουλες», σύμφωνα με το δικαστήριο του Τιαντζίν.

Ο Λάι Σιαομίν κρίθηκε επίσης ένοχος για διγαμία, «διότι έζησε επί μακρόν με άλλες γυναίκες» εκτός του γάμου του, με τις οποίες απέκτησε «παράνομα» τέκνα.

Η ομολογία του Λάι Σιαομίν τον Ιανουάριο 2020 μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση CCTV. Τότε είχαν μεταδοθεί εικόνες από ένα διαμέρισμα στο Πεκίνο που διατηρούσε ο Λαι στο οποίο είχαν βρεθεί περισσότερα από 29 εκατ. δολάρια σε μετρητά κρυμμένα σε μεταλλικές ντουλάπες.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΒΡΟΧΗ !!!

 



Ένα διαρκές deja vu βιώνει η εστίαση, ένας κλάδος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και του ΑΕΠ. Από τα λουκέτα στα χρόνια της κρίσης, στα απανωτά lockdown (σ.σ. για να είμεθα σωστοί: απανωτό «απαγορευτικό», όπως λέει και ο αξιότιμος καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης), χιλιάδες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, βαδίζουν πλέον σε αχαρτογράφητα νερά.

Περί τις 80.000 επιχειρήσεις εστίασης, με 400.000 εργαζομένους, δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης με δεκανίκι τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης (αναστολές, επιδοτήσεις, επιστρεπτέες προκαταβολές, delivery, take away, μειώσεις μισθωμάτων). Σίγουρα δεν πρέπει να θεωρηθεί κάποιος «Κασσάνδρα» αν εκτιμήσει ότι έως ότου εμβολιαστεί ο πληθυσμός και αλλάξει το κλίμα φόβου των καταναλωτών, θα δούμε νέα λουκέτα στην αγορά. Λέμε «νέων» διότι ήδη γνωστοί επιχειρηματίες εν μέσω των περιορισμών τον Μάρτιο και τον Νοέμβριο προχώρησαν στο κλείσιμο καταστημάτων. Σε ένα ήδη ρευστό, οικονομικά περιβάλλον, με προϋπάρχοντα προβλήματα, τα δύο lockdown επέφεραν την χαριστική βολή.

Από τη μία η θρυλική «Αίγλη» του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ένα ιστορικό μαγαζί της αθηναϊκής ελίτ και από την άλλη τα λουκέτα σε καταστήματα των φούρνων «Βενέτης» και το αιφνιδιαστικό «σφράγισμα» του περίφημου «Mandaloun» στο Ψυχικό, που άνοιξε μετά βαΐων και κλάδων από συνεργάτες του Εμίρη του Κατάρ και αποτέλεσε πολιτικό και επιχειρηματικό στέκι για χρόνια. Και οι παραπάνω τρεις περιπτώσεις αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Κατακόρυφη πτώση τζίρου

Η εστίαση σήμερα καταγράφει πτώση του τζίρου περί το 60% ενώ υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι αυτής, που η μείωση ξεπερνά το 90% (κλαμπ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, κ.λπ.). 

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ !!!

 


Την αυστηρότητά της εξάντλησε η Αστυνομία επιβάλλοντας την περασμένη Κυριακή πρόστιμο σε γιατρό – παθολόγο για… άσκοπη μετακίνηση και ενώ πήγαινε για εφημερία στο νοσοκομείο της Βέροιας από τη Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί. Την καταγγελία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο γιατρός Παυλίδης Αθηνόδωρος δέχτηκε το πρόστιμο στα διόδια των Μαλγάρων και ενώ μετέβαινε στο νοσοκομείο για εφημερία.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, όπως τη δημοσίευσε το ethnos, έχει ως εξής:

«Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του μέλους του-ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του – για άσκοπη μετακίνηση – από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

95 VS 100 ΟΚΤΑΝΙΑ: ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ !!!

 


Τι πρέπει να βάλω στο αυτοκίνητο μου; Βενζίνη 95 οκτανίων ή 100άρα; Ας δούμε που διαφέρουν δύο καύσιμα με διαφορετικό αριθμό οκτανίων και ποιος παράγοντας καθορίζει τι πρέπει να επιλέγουμε εν τέλει.

Είναι ένα από τα θέματα που μας έχουν απασχολήσει πολλάκις και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν όσο θα υπάρχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο λόγος για τα οκτάνια της βενζίνης και το κατά πόσο υπαρκτά είναι τα πλεονεκτήματα της βενζίνης 100 οκτανίων έναντι της «απλής» των 95 οκτανίων, όπως συχνά την αποκαλούμε. Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά. Πριν απαντήσουμε στο αν υπάρχει όφελος κατά την πλήρωση του ρεζερβουάρ μας με βενζίνη 100 οκτανίων, θα πρέπει να γίνει γνωστό τι είναι τα οκτάνια και τι εκφράζει αυτός ο αριθμός για την εκάστοτε βενζίνη.

95 Vs 100 οκτάνια: Ποια η διαφορά;

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΑ !!!

 



Από την άλλη εβδομάδα ξεκινά η προεργασία των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εργασίας μαζί με τις τράπεζες και τους servicer για τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Ως τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να έχουν συνταχθεί όλες οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του πτωχευτικού που ξεκινά 1η Μαρτίου. 

Το συγκεκριμένο κομμάτι που σχεδιάζεται να είναι σε εφαρμογή από 1/3/21 αφορά μεγάλες και μεσαίες εταιρίες όπως και μεγάλους ιδιώτες. Πρόκειται για τους έχοντες τζίρο 700.000 ευρώ ή 10 εργαζόμενους και βάσει του νέου πτωχευτικού όλοι αυτοί κάνουν ρυθμίσεις εκτός πλατφόρμας. Για όλους τους υπόλοιπους που οι ρυθμίσεις τους γίνονται μόνον μέσω της πλατφόρμας πάμε από 1ης Ιουνίου.

Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ, Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ & ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ !!!

 


Άρθρο-καταπέλτης καθηγητή μέσης εκπαίδευσης που βρίθει από αλήθειες. Διαβάστε το:


Ο Νέος Πτωχευτικός Κώδικας ή πώς ο κορωνο-ιός κάνει καλό στις τράπεζες


Του Ιάσωνα Κωσταρόπουλου*


Το θέμα του άρθρου αυτού είναι ο ν. 4738 (ΦΕΚ 207/Α΄/27-10-2020), ο περίφημος νέος πτωχευτικός κώδικας με τον εξωραϊστικό τίτλο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις». Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι προβλέπει ο εν λόγω νόμος, ο οποίος φέρει φαρδιές-πλατιές τις υπογραφές δεκαπέντε υπουργών και της Προέδρου της Δημοκρατίας. Με τον νόμο αυτό για πρώτη φορά θεσμοθετείται η πτώχευση φυσικών προσώπων. Ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε την πτώχευση εμπορικών επιχειρήσεων, πλέον υπεισέρχεται στο δίκαιο και η έννοια της πτώχευσης φυσικών προσώπων χωρίς εμπορική ιδιότητα, όπως μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, άνεργοι. Με τον τρόπο αυτό, στην ουσία, εξισώνονται τα νοικοκυριά με τις επιχειρήσεις και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με τους εμπόρους. Τα φυσικά πρόσωπα που θα ενταχθούν στον πτωχευτικό κώδικα θα τεθούν υπό ρευστοποίηση περιουσίας, δηλαδή θα έχουν να αντιμετωπίσουν την απώλεια της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Δεν είναι τυχαίο που ζητείται από τον οφειλέτη να καταθέσει κατάλογο των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του, όπου κι αν βρίσκονται αυτά, εντός ή εκτός Ελλάδας (άρθρο 9). Επίσης, ο οφειλέτης μπορεί να παράσχει άδεια – ουσιαστικά εκβιάζεται – στους πιστωτές του ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε φορολογικά στοιχεία (Ε1, Ε3, Ε9, ΕΝ.Φ.Ι.Α.) (άρθρο 12).

Στον νόμο αυτό προβλέπεται η ύπαρξη Φορέων Απόκτησης και Επαναμίσθωσης. Οι φορείς αυτοί είναι νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα που αναλαμβάνουν, για λογαριασμό των πιστωτών, την υποχρέωση απόκτησης της κύριας κατοικίας των ευάλωτων οφειλετών, τη μίσθωσή της και τη μεταβίβασή της σε αυτούς (άρθρο 218). Ο Φορέας αποκτά το ιδιοκτησιακό δικαίωμα του δικαιούχου επί της κύριας κατοικίας του αφού καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό στον υπάλληλο πλειστηριασμού ή στον σύνδικο (άρθρο 221). Ο Φορέας μάλιστα αποκτά το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ελεύθερο από κάθε βάρος ή διεκδίκηση τρίτου (άρθρο 221). Φυσικά, όλα αυτά με το αζημίωτο γιατί, όπως προβλέπεται στο άρθρο 218, στη σύμβαση παραχώρησης προς τον Φορέα θα καθορίζεται και ένα χρηματικό ποσό που θα αντιστοιχεί στην ανάληψη κινδύνου από την πλευρά του Δημοσίου. Δηλαδή, μονά-ζυγά οι Φορείς κερδίζουν!! Οι Φορείς αυτοί δεν είναι τίποτα άλλο από τα λεγόμενα αρπακτικά funds, διαχειριστές και εκπρόσωποι διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων που εφορμούν ως γύπες, διψασμένοι για το αίμα και τις σάρκες των ανυπεράσπιστων ανθρώπων του μόχθου, οπουδήποτε στον κόσμο παρουσιαστούν ευκαιρίες με μηδενικό κόστος. Είναι δε πολύ πιθανό ότι πίσω από τα funds κρύβονται μεγαλοστελέχη και μεγαλομέτοχοι ελληνικών τραπεζών.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ....ΞΑΝΑ-ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!! ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 40.000.000€ ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΛΟΓΩ LOCKDOWN !!!

ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ LOCKDOWN ΕΙΤΕ ΜΕ LOCKDOWN ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΟΝΟΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
Το ελληνικό δημόσιο θα αποζημιώσει ξανά με εκατομμύρια ευρώ αυτούς που το λήστευαν συστηματικά και διαχρονικά, με τους στημένους διαγωνισμούς και το καρτέλ που είχαν στήσει !!!
Στην υγειά των κορόιδων λοιπόν....






Αποζημιώσεις 40 εκατ. ευρώ στους αυτοκινητοδρόμους για μη είσπραξη διοδίων


Το χέρι στην... τσέπη θα κληθεί να βάλει το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να αποζημιώσει τις εταιρείες παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων για τα διαφυγόντα έσοδα από τη μη είσπραξη διοδίων, αλλά και τις καθυστερήσεις άλλων προβλεπόμενων εργασιών κατά τη διάρκεια των περιόδων ισχύος του lockdown το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Ο έως τον Ιούνιο λογαριασμός ανέρχεται σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτός οι αξιώσεις που θα απαιτήσουν πιθανότατα οι εταιρίες για την τρέχουσα περίοδο περιορισμών της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πέντε αποφάσεις που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και αναρτήθηκαν σήμερα στη «Διαύγεια», για την περίοδο του πρώτου lockdown (συνολικά για το πρώτο εξάμηνο του έτους έως το τέλος Ιουνίου 2020) προβλέπεται:

ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ !!! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ Ή ΚΑΡΤΑ !!!

 



Τέλος οι πληρωμές με μετρητά στις εφορίες. Υποχρεωτικά στο εξής θα γίνονται μόνον με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών (χρεωστικών και πιστωτικών) για τις οφειλές προς το Δημόσιο από οποιαδήποτε αιτία, οι οποίες εξακολουθούν να εισπράττονται από τις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα.

Επί 4 χρόνια και μέχρι σήμερα, για όσες οφειλές καταβάλλονταν ακόμη κατ’ εξαίρεσιν στις ΔΟΥ (αντί σε τράπεζες, με e-banking κλπ) ίσχυε όριο πληρωμής με μετρητά έως τα 100 ευρώ. Πάνω από αυτό το όριο, οι πληρωμές στο Ταμείο της ΔΟΥ γίνονταν δεκτές μόνο με κάρτες ή επιταγές.

Από σήμερα πλέον όμως αυτό αλλάζει. Σύμφωνα με νέα απόφαση του διοικητού της ΑΑΔΕ κυρίου Γιώργου Πιτσιλή, όλες οι πληρωμές οφειλών που, κατ’εξαίρεσιν, εξακολουθούν να εισπράττονται από τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα, δεν θα γίνονται με μετρητά, αλλά μόνο με χρήση καρτών ή επιταγών.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ...ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ BAD BANK !!!

 


Τι μεταδίδει το newmoney.gr :


Αποφασισμένες να μη… σπάσουν τη «σιγή ασυρμάτου» που τηρείται όλο αυτό το διάστημα αναφορικά με το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τη δημιουργία Bad Bank εμφανίζονται κυβέρνηση και τράπεζες, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι ο «Ηρακλής ΙΙ» δεν μπορεί από μόνος του να εξαλείψει το πρόβλημα με τα προβληματικά χαρτοφυλάκια.

Πιο αναλυτικά, έχουν περάσει σχεδόν 10 ημέρες από τη στιγμή που οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών Ομίλων πήραν στα χέρια τους την ολοκληρωμένη πρόταση που επιμελήθηκαν από κοινού η εποπτική αρχή με τις Rothschild, Boston Consulting και Deloitte και κανένα σχόλιο δεν έχει διαρρεύσει. «Είναι πάγια τακτική να μην σχολιάζονται οι κινήσεις του διοικητή της κεντρικής τράπεζας», σημειώνουν αρμόδιες πηγές, πετώντας, ουσιαστικά, το… μπαλάκι στο «γήπεδο» της κυβέρνησης.

Με βάση δημόσιες τοποθετήσεις τους, ωστόσο, όλοι οι CEO -άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο- εμφανίζονται θετικοί απέναντι στο ενδεχόμενο δημιουργίας μίας Bad Bank. Είναι ενδεικτική η αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία, σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE), από κοινού με το Ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) σε Ελλάδα και Κύπρο. «Η πιστοληπτική αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα περνά μέσα από δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων μεταξύ 5% και 8%. Το κράτος είναι αρωγός αυτής της προσπάθειας, ο ‘Ηρακλής’ αποδείχθηκε επιτυχημένος, γιατί επέτρεψε στις τράπεζες να επιταχύνουν την πώληση ‘κόκκινων’ δανείων μέσω τιτλοποιήσεων, ελαχιστοποιώντας την επίπτωση στον κεφαλαιακό δείκτη. Το πρόβλημα, όμως, είναι μεγάλο και χρειαζόμαστε όποιο όπλο μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας. Καλοδεχούμενος ο ‘Ηρακλής ΙΙ’, αλλά και η ‘Αργώ’, όπως ονομάζεται το σχέδιο της ΤτΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ 127 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ !!!

 



Του Κωνσταντινού Χαροκόπου


Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 2020 μας αποχαιρέτησε με μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές καταρρεύσεις που έχουν βιώσει οι επενδυτές τα τελευταία χρόνια.

Και αυτή η κατάρρευση πέρασε στα «ψιλά» των οικονομικών ειδήσεων και από ό,τι φαίνεται ουδόλως φόβισε, τρόμαξε ή επηρέασε την γενικότερη συμπεριφορά των επενδυτών. Αντίθετα μάλιστα προς τα προσδοκόμενα, το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, όχι μόνο ξεπέρασε το αρχικό σοκ, αλλά καταγράφει νέες ιστορικά υψηλές τιμές.

Η κατάρρευση του Ripple (XRP) ήταν της τάξεως του -93%, οδηγώντας την συνολική αποτίμηση από τα $137 δισ., κάτω από τα $10 δισ. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της εξαΰλωσης των κεφαλαίων, που είχαν επενδυθεί στο Ripple, θα το συγκρίνουμε με άλλες σύγχρονες χρηματιστηριακές καταστροφές.

-Το σκάνδαλο του Madoff με το σύστημα Ponzi το 2008, προκάλεσε απώλειες της τάξεως των $68 δισ.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΔΑΝΕΙΑ ΕΩΣ 50.000€ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να βγει στον «αέρα» ακόμη ένα πρόγραμμα δανειοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων: μέσω αυτού του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν κυρίως τα σχήματα εκείνα που είναι αποκλεισμένα από τραπεζικά προϊόντα. Με άλλα λόγια πρόκειται για «έξυπνα» δάνεια που θα έχουν… στόχευση.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο υπολογίζεται να ενεργοποιηθεί μέσα στο β’ 10ήμερο του Ιανουαρίου ή το πολύ έως το τέλος του μήνα: Πολύ μικρές επιχειρήσεις θα αποκτήσουν μέσω αυτού πρόσβαση σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 50.000 ευρώ, εγγυημένα από το Δημόσιο. Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί μέσω της επέκτασης του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 που έχει συστήσει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) με τις εμπορικές και συνεταιριστικές τράπεζες. Το ποσό που υπολογίζεται να μοιραστεί θα φτάνει τα 450 εκατ. ευρώ.

Ποιοι είναι δικαιούχοι των «έξυπνων» δανείων

Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ....ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ !!!

 



Με μπαράζ κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων κάνει ποδαρικό η εφορία το 2021, εναντίον όσων έχουν αρρύθμιστα χρέη προς το δημόσιο και δεν ανήκουν στους πληττόμενους.

Η υστέρηση των φορολογικών εσόδων δημιουργεί πρόσθετη πίεση στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ο οποίος με τη σειρά του πιέζει τα 4 εκατομμύρια των οφειλετών να πληρώσουν τα χρέη τους ή να τα ρυθμίσουν.

Η εντολή είναι τα δικαστικά τμήματα των εφοριών, να αποστέλλουν στις τράπεζες ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και σε όσους χρωστούν στην εφορία μικροποσά.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι τράπεζες με το που λάβουν ηλεκτρονικά τα ειδοποιητήρια προχωρούν άμεσα στη δέσμευση των ποσών που βρίσκουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που χρωστούν στο Δημόσιο και στη συνέχεια μεταφέρουν στον λογαριασμό του δημοσίου τα ποσά που αντιστοιχούν στις οφειλές των υπόχρεων.

Τα ποσά που μπορεί να κατασχέσει η Εφορία
SSL Certificates