.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ: 48ΩΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ASPRO ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ !!!



Λουκέτο από την ΑΑΔΕ στο "Nammos της Πάρου"

Στο κλείσιμο για 48 ώρες του γνωστού beach bar reastaurant, Aspro, στην Πάρο, προχώρησαν χθες το απόγευμα οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι συνεχίζουν να οργώνουν τις Κυκλάδες και όλο το Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο γνωστό κατάστημα, που θεωρείται το Nammos της Πάρου, διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για 17 παραγγελίες και προχώρησαν άμεσα στην εφαρμογή του νόμου, ο οποίος προβλέπει το διήμερο λουκέτο.

Μάλιστα, οι δικηγόροι της επιχείρησης προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Σύρου, ζητώντας αναστολή της απόφασης, χωρίς όμως να γίνει δεκτό το αίτημά τους.

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η 13η ΣΥΝΤΑΞΗ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΝΕΟ "ΕΚΑΣ" ;;;



Κατάργηση της 13ης σύνταξης και αντικατάσταση με στοχευμένο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους εξετάζει η κυβέρνηση. Φυσικά, αν πάρει το "οκ" των δανειστών...

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Αντικατάσταση της 13ης σύνταξης με κάποιο άλλο στοχευμένο επίδομα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πιο πιθανό σενάριο είναι τη θέση της μόνιμης 13ης σύνταξης που θεσμοθετήθηκε επί ημερών Αλέξη Τσίπρα, και έλαβαν μέσα στον Μάιο 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι, να πάρει το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ).

Το ΕΚΑΣ πρωτοεφαρμόστηκε το 1996 ως προνοιακή παροχή σε χαμηλοσυνταξιούχους, και το 2015 μπήκε στο μάτι των δανειστών οι οποίοι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το 3ο Μνημόνιο απαίτησαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη σταδιακή κατάργησή του. 
Οπερ και εγένετο. 

Το 2019 το ΕΚΑΣ εξαφανίστηκε από το εισόδημα των μικρών συντάξεων. Επανήλθε όμως τον Μάιο ως 13η σύνταξη, αφού συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ έλαβαν το 100% αυτής, δηλαδή μια πλήρη κύρια σύνταξη. 

Από 501 ευρώ μικτή κύρια σύνταξη ώς και πάνω από 1.000 ευρώ το ποσό μειωνόταν κλιμακωτά από 30% έως 70%.

ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ IV ΤΑ STRESS TESTS ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟ 2020 !!!



Η Βασιλεία ΙV θέτει επίπεδα σε ότι αφορά τον σταθμισμένο κίνδυνο ενεργητικού των τραπεζών και οδηγεί σε νέες κεφαλαιακές ανάγκες...

Ο πονοκέφαλος πιθανών αυξήσεων κεφαλαίου στις τράπεζες λόγως των όσων προβλέπει η Βασιλεία IV, έχει αρχίσει να βασανίζει τα τραπεζικά κέντρα της Ευρώπης και ασφαλώς δεν αφήνει αδιάφορες και τις ευάλωτες ελληνικές τράπεζες.

Ομως πουθενά στο ευρωπαϊκό στερέωμα δεν φαίνονται εύκολες οι αντλήσεις κεφαλαίων και έτσι αναδεικνύεται η ανάγκη όχι μόνον επίσπευσης της τραπεζικής ενοποίησης αλλά και επιτάχυνσης της ένωσης των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών καθώς μόνον μια ανάταση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μπορεί να επιλύσει το θέμα στο σύνολό του.

Πως έχει η κατάσταση

Την προσαρμογή των επικείμενων stress tests ώστε αυτά να λάβουν υπόψη τις ανάγκες που προκύπτουν για τις τράπεζες από τη Βασιλεία ΙV φαίνεται πως προετοιμάζει με σπουδή η ΕΚΤ. 

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ "ΜΑΞΙΛΑΡΙ" ΤΟΥ ESM Η ΠΛΩΡΗΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Στα 3 δις τα κόκκινα δάνεια με εγγύηση δημοσίου

Τι γράφει η kathimerini.gr:

Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων εξετάζει η κυβέρνηση, ανοίγοντας μεταξύ άλλων την ξεχασμένη συζήτηση για την πληρωμή προς τις τράπεζες των καταπτώσεων από δάνεια που φέρουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Οι οφειλές του Δημοσίου προς τις τράπεζες από δάνεια που έχουν δοθεί με κρατική εγγύηση και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, προσεγγίζουν σήμερα τα 3 δισ. ευρώ, τα οποία, εάν αφαιρεθεί η αξία των εξασφαλίσεων που έχουν, ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση εξετάζει να αξιοποιήσει τμήμα από το «μαξιλάρι» ρευστότητας που έδωσε ο ESM στο τέλος του προγράμματος, προκειμένου να αποπληρώσει ένα σημαντικό μέρος αυτών των καταπτώσεων. Εάν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές, που το βλέπουν θετικά, θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, παρέχοντας μάλιστα ζεστό χρήμα στις τράπεζες, το οποίο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για νέα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ+ΟΔΗΓΗΣΗ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ 1.500€ & ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ !!!



Με ένα μήνα χωρίς δίπλωμα θα τιμωρούνται εκτός από το χρηματικό πρόστιμο όσοι οδηγοί ταξί, λεωφορείων αλλά και ΙΧ δημοσίας Χρήσης καπνίζουν στην καμπίνα επιβατών !!!

Αυτό ορίζει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που επιχειρεί να θέσει ένα τέλος στις κακή συνήθεια εκατομμυρίων οδηγών.

Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας αλλά και ο ΚΟΚ δίνει αυστηρά πρόστιμα σε όλους τους οδηγούς ΙΧ που καπνίζουν ενώ τα πρόστιμα γίνονται υπέρογκα αν στο ΙΧ υπάρχει ανήλικο παιδί έως 12 ετών.

Ειδικότερα απαγορεύεται το κάπνισμα στα αεροδρόμια (εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προσδιοριστούν για τους καπνιστές), στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων αλλά και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

ΦΟΡΟΕΛΕΓΧΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK !!!


Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

PQH: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ 1,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



«Τρέχει» η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση από τον ειδικό διαχειριστή των bad banks χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ, το οποίο προετοιμάζεται εδώ και μήνες.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές για το project Aeolus προβλέπεται να κατατεθούν στις 23 Αυγούστου και οι δεσμευτικές στις 25 Οκτωβρίου. Στόχος είναι η σύμβαση αγοραπωλησίας να έχει υπογραφεί στο τέλος Νοεμβρίου.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: ΕΧΑΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΣτΕ !!!

Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ, ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ;;;
Τι έχει γίνει με την εισαγγελική έρευνα και τις ποινικές διώξεις ;;;



Τι γράφει το sofokleousin.gr :

«Ανάσα» στους 16.000 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας δίνει η απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της τράπεζας κατά της εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του νόμου Πετρόπουλου. Με αυτή την απορριπτική απόφαση ανοίγει ο δρόμος για να συνεχίσουν να πληρώνονται επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑΠ, αλλά το θέμα δεν κλείνει οριστικά, αφού στις 2 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή της τράπεζας.

Η Εθνική αντιδρά στο νόμο που ψηφίσθηκε στο «παρά πέντε» της διάλυσης της Βουλής για τις εκλογές, με τον οποίο υποχρεώνεται να πληρώνει 50 εκατ. ευρώ το χρόνο για μια πενταετία για τις επικουρικές συντάξεις, ενώ αργότερα το ποσό της ετήσιας επιβάρυνσης θα προσδιορισθεί εκ νέου, με βάση αναλογιστική μελέτη.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η Εθνική ζητούσε να μην εφαρμοσθεί η υπουργική απόφαση μέχρι την οριστική απόφαση από το ΣτΕ για την προσφυγή της, δηλαδή επεδίωκε να «παγώσει» όλες τις καταβολές στους συνταξιούχους για αρκετούς μήνες.

Η τράπεζα υποστηρίζει ότι η νομοθετική ρύθμιση έρχεται σε αντίθεση με θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις, είναι μονομερής και παραβιάζει τις αρχές της οικονομικής ελευθερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα ισχυριζόταν ότι η εφαρμογή του νόμου θα προκαλέσει πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, καθώς ο σχηματισμός πρόβλεψης για τις μελλοντικές πληρωμές θα μειώσει κατά 70 μονάδες βάσης το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Στο επιχειρησιακό της σχέδιο, η τράπεζα είχε υπολογίσει πληρωμές 35 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για τις συντάξεις, αλλά αυτές θα γίνονταν με τρόπο που δεν θα υποχρέωνε την τράπεζα να σχηματίσει πρόβλεψη για το σύνολο της μελλοντικής επιβάρυνσης και να μειωθεί η κεφαλαιακή της επάρκεια.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΟ 9% ΤΟΥ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΑ 600.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο 9% του ανεξόφλητου κεφαλαίου(όχι των συνολικών απαιτήσεων) ξεπούλησε νέο πακέτο κόκκινων δανείων ύψους 1,2 δις ευρώ η ΕΤΕ...Γιατί δεν τα πούλησε με αυτούς τους όρους στους ίδιους τους δανειολήπτες ;;;

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει(σ.σ. χθες) ότι υπέγραψε σύμβαση πώλησης απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών δανείων και δανείων και πιστώσεων προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 1.2 δισ. ευρώ σε ανεξόφλητο κεφάλαιο (project Mirror) με την CarVal Investors. Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, όπως υποβλήθηκε στον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας.

Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ανατεθεί από τον Επενδυτή στην εταιρεία διαχείρισης QQuant Master Servicer, η οποία έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος βάσει του Νόμου 4354/2015.

ΤτΕ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ & ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ-ΦΙΛΕΤΟΥ !!!

EKΠΟΙΗΘΗΚΕ FAST TRACK ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Για αδιαφανή και βιαστική διαδικασία με μέτριο τίμημα κάνουν λόγο συνταξιούχοι+εργαζόμενοι της ίδιας της Τράπεζας της Ελλάδος !!!
Με οριακή πλειοψηφία πέρασε η πώληση από το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ !!!



Δικαστικός πόλεμος για οικόπεδο «φιλέτο» στην ΤτΕ

«Φωτιές», και μάλιστα σε διαφορετικά «μέτωπα», έχει ανάψει η σπουδή που εμφανίζεται να δείχνει η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να εκποιήσει οικόπεδο-φιλέτο 4,5 στρεμμάτων στην αναπτυσσόμενη, παραλιακή περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Η πρώτη, δυναμική αντίδραση έρχεται από την πλευρά του Συλλόγου των συνταξιούχων της τράπεζας που απαριθμεί περί τα 4.700 μέλη.

Με προχθεσινή, ομόφωνη απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των συνταξιούχων προχωρά άμεσα σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, επιζητώντας την αποτροπή των διαδικασιών πώλησης του ακινήτου.

Για την κίνησή του αυτή, που αν μη τι άλλο έχει πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά αμφισβήτησης των συγκεκριμένων σχεδίων της Διοίκησης της ΤτΕ, ο Σύλλογος των συνταξιούχων, με Πρόεδρο τον Γιάννη Γοζαδίνο, λέει ότι έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει δικαστικά, καθώς περιλαμβάνεται ανάμεσα στους μετόχους της Κεντρικής τράπεζα της χώρας.

Μορφοποιημένη αντίδραση όμως έχει ήδη εκδηλωθεί και από το Συνδικάτο των εργαζομένων στην τράπεζα, όπου και απασχολούνται περίπου 1.850 άτομα.

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΛΙΦΤΙΝΓΚ" ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ...
Οι τράπεζες ο βασικός παράγοντας της αποτυχίας του θεσμού !!!





Σε "λίφτινγκ" του εξωδικαστικού μηχανισμού, με νομοθετική πρόβλεψη που θα συγκεκριμενοποιεί το ύψος "κουρέματος" οφειλών και τα κριτήρια που θα το καθορίζουν, θα προχωρήσει η κυβέρνηση.


Η βελτίωση του νόμου 4469/2017 κρίνεται μείζονος σημασίας για την επιτάχυνση της μείωσης των "κόκκινων" δανείων και μαζί με την διευθέτηση του θέματος της νομικής κάλυψης στα τραπεζικά στελέχη που θα λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αποφάσεις για διαγραφές χρέους, θα στοχεύσουν στο ξεμπλοκάρισμα των αναδιαρθρώσεων επιχειρηματικών δανείων.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς – Υπουργείο Οικονομίας, τράπεζες, επιμελητήρια, λογιστές και δικηγόροι - θα επεξεργαστούν ένα βελτιωμένο σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, το οποίο θα παρουσιάσουν στους "Θεσμούς" που θα βρεθούν στην Αθήνα στα μέσα έως τέλη Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου να ψηφιστεί ο νέος νόμος.

Χθες, σε συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους του Τύπου, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στον νόμο του εξωδικαστικού μηχανισμού που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι, τρία χρόνια σχεδόν μετά την ψήφισή του, το "ταμείο" που έχει κάνει είναι απογοητευτικό.

ΕΦΟΡΙΑ: ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ & "ΞΕΨΑΧΝΙΖΕΙ" 1.200.000 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ
Με 8 βήματα ο έλεγχος των μικρομεσαίων στις χρήσεις από το 2014 και μετά.



Λίγο πριν την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων, η Εφορία πατάει το γκάζι των ελέγχων περνώντας από «κόσκινο» τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που μπαίνουν στο στόχαστρό της.

Με απόφασή του, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δίνεινέες οδηγίες στους ελεγκτές, καθορίζοντας νέα βήματα και κριτήρια για τον έλεγχο επιτηδευματιών που τηρούν απλογραφικά βιβλία.

Το ελεγκτικό ξεσκόνισμα στα βιβλία και στοιχεία τους αφορά τις χρήσεις από το 2014, δηλαδή της τελευταίας πενταετίας, ενώ στο μάτι των ελεγκτών βρίσκονται οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Εκεί ο έλεγχος θα φθάνει μέχρι τον αριθμό των μελών/φίλων της επιχείρησης, των σχολίων πελατών και των κριτικών κ.λπ. στην ιστοσελίδα ή ενδεχομένως και στο facebook και άλλες πλατφόρμες συναλλαγών, δικτύωσης. Ο έλεγχος θα επεκτείνεται ακόμα και σε υπηρεσίες ηλεκτρονικών πορτοφολιών, Paysafe, Paypal κ.λπ., αλλά και τυχόν σύνδεση συσκευών POS/e-POS με ξένες τράπεζες.

Σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιλή, τα βήματα που θα ακολουθούν οι ελεγκτές είναι τα εξής:

1ο Βήμα: Επιλογή υποθέσεων

Πριν τον έλεγχο και αφού εκδοθεί εντολή ελέγχου, εξετάζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. αν δεν υποβλήθηκαν δηλώσεις κάθε είδους φορολογίας

2. αν είχαν διαπραχθεί φορολογικές παραβάσεις

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΡΟΚΡΙΝΟΥΝ & ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΧΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕ(ΕΝ ΜΕΡΕΙ) ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗ FRAPORT !!!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ "ΤΖΑΜΠΑ" 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ...ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
Ουσιαστικά με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου δέχθηκε ότι κακώς αναγνωρίστηκε από την Ε.Ε.Τ.Δ. ότι οι ζημιές από την έλλειψη συντήρησης στα περιφερειακά αεροδρόμια ανέρχονται στο συνολικό ύψος των 27.112.129,23 ευρώ αλλά πρακτικά αφήνει ανοιχτό οι Γερμανοί να πάρουν την αποζημίωση των 27 εκατ. ευρώ, εφόσον όμως προσκομίσει τα ανάλογα τιμολόγια για τις εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης εξοπλισμού !!!



Μερικά δεκτές έγιναν από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), με απόφαση που έλαβε στις 10 Ιουλίου, δύο προσφυγές σε διαιτησία του Ελληνικού Δημοσίου κατά της Fraport Greece, που διαχειρίζεται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το Ελληνικό Δημόσιο είχε προσφύγει κατά των ανωνύμων εταιρειών, με την επωνυμία « Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας Α' Α.Ε.» και «Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας Β' Α.Ε.» και κατά των Πορισμάτων της Επιτροπής Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών (Ε.Ε.Τ.Δ.), με ημερομηνία 13.12.2017.

Η Ε.Ε.Τ.Δ. είχε αναγνωρίσει πως το Ελληνικό Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει στη Fraport Greece αποζημίωση για ζημίες που επήλθαν στα περιφερειακά αεροδρόμια και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία των περιφερειακών αεροδρομίων, εξαιτίας της μη προσήκουσας συντήρησής τους, κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι την ημερομηνία Έναρξης Παραχώρησης.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ATM !!!



Non-stop τα λουκέτα στα τραπεζικά καταστήματα

Σε τραπεζικό αποκλεισμό έχει οδηγήσει χιλιάδες πολίτες η δραστική συρρίκνωση των καταστημάτων, αλλά και των αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), από το 2010. Μάλιστα, το αρνητικό φαινόμενο της μειωμένης τραπεζικής κάλυψης αναμένεται να επεκταθεί.

Ολόκληρες περιοχές, αγροτικές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας και νησιωτικές, δεν έχουν ούτε ATM, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί τους να υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία. Αναγκάζονται να ταξιδεύουν - συχνά μέσα στον χρόνο και για ώρες- προκειμένου να προβούν σε ανάληψη μετρητών ή να διεκπεραιώσουν άλλες τραπεζικές υποθέσεις τους.

Μεγάλο τμήμα του πληθυσμού στερείται της δυνατότητας φυσικής πρόσβασης σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα, αναγκάζεται έτσι να μετακινείται για να εξυπηρετηθεί, με αποτέλεσμα εκτός του χρόνου που χάνει να επιβαρύνεται με σημαντικά έξοδα.

Επιπροσθέτως, το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων έχει αντίκτυπο και στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ιδίως σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές ή απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου.

Το ενδιαφέρον εξάλλου των τραπεζών για τις μικρές επιχειρήσεις είναι περιορισμένο, αφού τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά (χαμηλή προστιθέμενη αξία τα μικρά δάνεια), ενώ έκδηλος είναι ο αντίκτυπος του τραπεζικού αποκλεισμού και στις τοπικές κοινωνίες, καθώς η απόσυρση των σχετικών υπηρεσιών από μια περιοχή συνδέεται με τον οικονομικό μαρασμό και την υποβάθμισή της.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ & ΤΗΣ ΔΕΗ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ 3.000-7.000€ !!!



Από την Εθνική Τράπεζα και τη ΔΕΗ προέρχεται το 86% των συνταξιούχων που εισπράττουν συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ το μήνα και έως 7.000 ευρώ μεικτά. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, που βρίσκονται στην διάθεση του υπουργείου Εργασίας, έχουν απονεμηθεί με το νέο σύστημα υπολογισμού του νόμου Κατρούγκαλου 226 υψηλές συντάξεις, της τάξης των 3.000 – 7.000 ευρώ μεικτά.

Οι μισοί από τους εν λόγω συνταξιούχους, ειδικότερα οι 104 είναι πρώην τραπεζουπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας, ενώ οι 91 είναι πρώην ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΔΕΗ. Λιγότεροι (12 στον αριθμό) είναι οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ που εισπράττουν συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ μεικτά ενώ 5 είναι δημοσιογράφοι του πρ. ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

ΕΦΟΡΙΑ: ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΛΑ...USA !!!




Προς σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης τα οποία "ταλαιπωρούν" τους φορολογούμενους εδώ και περίπου 40 χρόνια κινείται η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει σύστημα εσόδων-εξόδων

Ο νέος Κώδικας Φορολογίας που θα έρθει σύντομα για διαβούλευση και ψήφιση στην Βουλή, έχει ως απώτερο στόχο την σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Προκειμένου βέβαια να καταργηθούν ύστερα από 42 χρόνια τα τεκμήρια, θα πρέπει το κράτος να έχει προχωρήσει σε μια σειρά τομών στον τρόπο λειτουργίας του δημοσίου και να προχωρήσει στην ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών του δημοσίου μεταξύ τους.

Θα πρέπει να ενισχυθούν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου και να δοθούν ακόμα περισσότερα κίνητρα για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, κάτι που θα δώσει ένα ισχυρό "χτύπημα" στην φοροδιαφυγή και θα αποκαλύψει τα πραγματικά εισοδήματα πολλών που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να τα "κρύβουν".

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ GLOU: ΜΠΗΚΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ !!!




Λουκέτο έβαλε έπειτα από 34 χρόνια και το τελευταίο κατάστημα της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας ανδρικών ρούχων Glou, το οποίο βρισκόταν στην οδό Τσαμαδού 30 στον Πειραιά.

Ο όμιλος Glou, των αδελφών Γιώργου και Αντώνη Γλου, μέχρι και το 2010 κυριαρχούσε στον κλάδο της ανδρικής ένδυσης και υπόδησης. Τη χρονιά εκείνη ξέσπασε η διαμάχη με τον γερμανικό όμιλο Puma και έκτοτε άρχισε η πτώση.

Πριν από λίγες μέρες, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o επιχειρηματίας Γιώργος Γλου ανακοίνωσε το τέλος, «τουλάχιστον προς ώρας» όπως αναφέρει, της αλυσίδας.

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!





Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat, οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε ούτε διακοπές μίας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, τo 51% των Ελλήνων άνω των 16 ετών δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές μιας εβδομάδας το 2018, έναντι μέσου όρου 28,3% στην ΕΕ, όντας μία από τις χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων που δεν ταξίδεψαν για οικονομικούς λόγους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη eurostat, η χώρα μας είναι το μοναδικό μέλος της ΕΕ που παρουσίασε αύξηση του ποσοστού κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες την τελευταία πενταετία, από 49% το 2013 σε 51% το 2018.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ 600.000 ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Eτοιμη να ανακοινώσει την πώληση του πακέτου, υπό τον τίτλο "Mirror", είναι η Εθνική Τράπεζα. Το πακέτο αποτελείται από μη εξασφαλισμένα δάνεια της ευρύτερης κατηγορίας της καταναλωτικής πίστης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για περίπου 600.000 μικρά καταναλωτικά δάνεια και οφειλές από πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις μετρητών συνολικής αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ και οφειλόμενου ποσού 700 εκατ. ευρώ.

EUROBANK: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 950 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ 150-200 ΑΚΙΝΗΤΑ...
Το πακέτο με την επωνυμία «Star» αποτελείται από 670 ακίνητα, κυρίως κατοικίες, οικόπεδα κ.ά , ενώ το πακέτο «Opus» αποτελείται από 280 ακίνητα(βιομηχανικά, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες κ.ά.) !!!



Μια ανάσα πριν από την πώληση των δύο πακέτων 950, αθροιστικά, ακινήτων -Star και Opus- βρίσκεται η Eurobank, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα και έως τις 10 Αυγούστου η τράπεζα θα δεχθεί τις δεσμευτικές προσφορές και αμέσως θα επιλέξει τον αγοραστή.

Πρόκειται για τα πρώτα πακέτα πώλησης αμιγώς ακινήτων, δηλαδή δεν συνδέονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τα ακίνητα έχουν περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο της Eurοbank ως ανακτηθείσες εγγυήσεις από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και έχουν συνολική λογιστική αξία (book value) 110 εκατ. ευρώ.

Πέραν των εν λόγω δύο πακέτων, η τράπεζα έχει γκρουπάρει άλλα 150-200 ακίνητα, από κατοικίες και εμπορικά μέχρι βιομηχανικά, τα οποία θα πουλήσει τους επόμενους μήνες.

ΠΩΣ Η PIMCO ME 1,2 ΔΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 45 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Συν τη διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ σε συνεργασία με την Qualco...Αυτές είναι μπίζνες !!!


Τι γράφει το bankingnews.gr :

Η Pimco σε συνεργασία με την Qualco θα είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής NPEs προβληματικών ανοιγμάτων στην Ελλάδα καθώς θα ελέγχει περίπου 45 δισεκ. ευρώ ή το 50% του συνόλου της αγοράς.


Το σχήμα Pimco – Qualco ήδη κατέχει 12 δισεκ. NPEs και μαζί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ αγγίζει τα 15 δισεκ. 

Θα αναλάβει την διαχείριση των 26 δισεκ. NPEs μαζί με την FPS της Eurobank.
Είναι πιθανό και η Εθνική να μεταφέρει 4 με 5 δισεκ. προς την FPS της Eurobank για διαχείριση.

Να σημειωθεί ότι η FPS θα πουληθεί στο σχήμα Pimco και Qualco.

Θα αναλάβει πιθανόν τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία της PQH που διαχειρίζεται τα προβληματικά δάνεια των παλαιών bad bank τύπου Αγροτικής και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΦΠΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ !!!

2η ΣΤΗΝ ΕΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ ΜΕ 29,2%
Δεκάδες δις οι απώλειες του Δημοσίου από τη φοροδιαφυγή+παρεμπόριο !!!




Τα πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (πρώην Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) στο Ευρωκοινοβούλιο επεφύλασσαν για τη χώρα μας μια δυσάρεστη έκπληξη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ των «28» της Ενωσης στη μη απόδοση ΦΠΑ με 29,2%, κάτι που σημαίνει ότι ένας στους τρεις επιχειρηματίες δεν αποδίδει τον φόρο που εισπράττει.

Πρωταθλήτρια στη σχετική λίστα είναι η Ρουμανία με 35,9% και μετά τη χώρα μας ακολουθούν κατά πόδας η Ιταλία με 25,9%, η Σλοβακία με 25,9% και οι Λιθουανία - Ουγγαρία με 13,3%.

Στον αντίποδα βρίσκονται το Λουξεμβούργο (0,8%) και η Σουηδία (1%).

Η ΕΚΤ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 113 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ !!!



H αποδέσμευση ελληνικού χρυσού, αξίας περί το ένα δισ. ευρώ, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), «επιστρέφοντας» στη χώρα μας σχεδόν 113 τόνους.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, με ημερομηνία 26 Ιουλίου, η συμφωνία των κεντρικών τραπεζών, που κρίθηκε αναγκαία πριν από μία 20ετία, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ισοτιμία, θα παύσει να ισχύει μετά τις 26 Σεπτεμβρίου.

«Αυτή η απόφαση ελήφθη με την επιφύλαξη των αρμοδιοτήτων κάθε εθνικής κεντρικής τράπεζας, όσον αφορά στη διαχείριση των αποθεμάτων χρυσού της», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

ALPHA BANK: ΠΡΟΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 36.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Alpha Bank: Τιτλοποίηση κόκκινων στεγαστικών ύψους 1,9 δις με εξασφαλίσεις ακινήτων αξίας 2,1 δις !!!

Τη διαγωνιστική διαδικασία για την πρώτη τιτλοποίηση «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων ξεκίνησε η Alpha Bank, συνεχίζοντας το φετινό πρόγραμμα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures - NPEs), μέσω μη οργανικών δράσεων.

Πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε η περίοδος υπογραφής συμβάσεων εμπιστευτικότητας και άνοιξε το Virtual Data Room για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 1,9 δισ. ευρώ (project Orion).

Το προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει περίπου 36 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια 19 χιλιάδων δανειοληπτών, με αξία εξασφαλίσεων 2,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε στους επενδυτές η τράπεζα. Το 40% των ενυπόθηκων ακινήτων βρίσκεται στην Αθήνα.

ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ ROTHSCHILD ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ...
Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα το σχέδιο έχει διπλή απόρριψη από DG Comp+SSM...Αυτός είναι ο λόγος που το κρύβουν στην ΤτΕ ;;; Έχει μπει μπροστά η Rothchild για να ανατραπεί η κατάσταση ;;;

Δείτε σχετικά εδώ:

Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :

Οι χρυσές business της Rothschild με το σχέδιο Στουρνάρα

Φοβερό λόμπινγκ μαθαίνω ότι κάνει ανά τις ισχυρά οικονομικές πρωτεύουσες η επενδυτική τράπεζα Rothschild για να περάσει γρήγορα το σχέδιο που προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο την αντιμετώπιση 40 δια. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων και λίγο-πολύ προβλέπει τη δημιουργία μιας bad bank…


Αφού λοιπόν η Rothschild έχασε το συμβόλαιο με τον ΟΔΔΗΧ στις αρχές του 2019 – έληξε και δεν ανανεώθηκε – προσφέρει από τότε τις υπηρεσίες της στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: 3.000.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 3,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ
Την ίδια ώρα που φόροι ύψους 500.000.000 ευρώ έμειναν απλήρωτοι τον Ιούνιο !!!




Περισσότερες από 6.248.000 φορολογικές δηλώσεις υποβλήθηκαν έως τις 30 Ιουλίου 2019, τελευταία ημέρα ηλεκτρονικής υποβολής των εντύπων της Εφορίας, με στοιχεία και εισοδήματα 8.663.000 ξεχωριστών ΑΦΜ που αφορούν μεμονωμένα άτομα, υπόχρεους και συζύγους.

Ο πρόσθετος φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 3.000.000 φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι πάνω από 3,3 δισ. ευρώ και αυτό που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι ανεξάρτητα της μονοήμερης παράτασης που δόθηκε για την υποβολή της δήλωσης, η πληρωμή της 1ης δόσης θα πρέπει να καταβληθεί έως την Τετάρτη 31 Ιουλίου, διαφορετικά θα θεωρηθεί εκπρόθεσμη η πληρωμή και θα επιβαρυνθεί με προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Οι επόμενες δύο δόσεις του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου και τέλη Νοεμβρίου.

Η εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης επιβαρύνεται με χρηματικό πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του φορολογουμένου, καθώς και με τόκο υπερημερίας, για την εκπρόθεσμη πληρωμή της πρώτης δόσης.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150.000€ ΣΤΗΝ PWC !!!



Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εταιρεία "Price Waterhouse Coopers Business Α.Ε." (PWC BS), για παράνομη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εργαζομένων στην εν λόγω εταιρεία.

Το επίμαχο χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

ΔΣΑ: ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΤΗΣ INTRUM !!!



Η αποχή ξεκινά από τις 16 Σεπτεμβρίου

Την προκήρυξη στοχευμένης αποχής όλων των δικηγόρων Αθηνών από την εκδίκαση υποθέσεων της τράπεζας Πειραιώς και της Intrum Hellas αποφάσισε τη Δευτέρα (29/7) σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο ΔΣΑ προχωρά στη συγκεκριμένη μορφή αντίδρασης, εκτιμώντας ότι η τράπεζα Πειραιώς δεν ανέλαβε δέσμευση για την αναγνώριση «της αληθούς νομικής φύσης της σχέσης των αμειβομένων με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών δικηγόρων ως εμμίσθου εντολής, προ της απόσχισης του κλάδου Επισφαλών Απαιτήσεων της τράπεζας και την εκχώρηση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στην εταιρεία Intrum Hellas».

Η αποχή όλων των δικηγόρων Αθηνών ξεκινά από τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 ως εξής, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση του ΔΣΑ:

ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ !!!



Κρύβουν ότι ο ακατάσχετος λογαριασμός δεν προστατεύει τους οφειλέτες από όλες τις κατασχέσεις, καθώς για τα χρέη προς τράπεζες+λοιπούς ιδιώτες πρέπει να ακολουθηθεί πρόσθετη διαδικασία

Τι μεταδίδει η neaselida.gr:

Άλλο ο ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός για οφειλές προς το Δημόσιο (δηλαδή, για χρέη προς Εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία) και άλλο ο ακατάσχετος λογαριασμός για χρέη προς τράπεζες, εμπορικές επιχειρήσεις (π.χ. δόσεις από αγορές) ή προς άλλον ιδιώτη (που του οφείλετε χρήματα και τα έχει κατοχυρώσει δικαστικά).

Πολλοί φορολογούμενοι που έχουν δηλώσει τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή σύνταξης ως ακατάσχετο στο TAXISnet νομίζουν ότι προστατεύονται από όλες τις κατασχέσεις. Τελικά, όμως, πέφτουν στην παγίδα που στήνουν οι τράπεζες, οι οποίες δεν προθυμοποιούνται πάντα να ενημερώσουν ότι α λογαριασμός δεν προστατεύεται από κατασχέσεις για δάνεια που έχουν «κοκκινίσει», οφειλές ή χρέη από πιστωτικές κάρτες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πολίτες πρέπει να πάνε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της τράπεζας τους και να δηλώσουν ξεχωριστά τον ίδιο λογαριασμό ως ακατάσχετο, αλλά με βάση το άρθρο 20 του ν. 4161/2013, για να προστατεύονται και από τις κατασχέσεις για οφειλές προς ιδιώτες. Με τη βοήθεια της ΕΚΠΟΙΖΩ, η «Δημοκρατία» παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να προστατέψετε τους λογαριασμούς σας από κατασχέσεις.

Ας δούμε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση:

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ: ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΦΕΣΗΣ ΑΜΑΡΤΙΩΝ & ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ X-LARGE, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

2η ΔΙΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ DEPUY: ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΙ ΜΙΖΕΣ, ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ & ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΡΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ...
Όμως ούτε ένας τους δεν πήγε φυλακή ούτε για μια μέρα !!! Εδώ άλλωστε είναι Ελλαδιστάν...τι δεν καταλαβαίνεις ;;;
Για τη 1η δίκη δείτε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/07/depuy.html



Σκάνδαλο DePuy: Αθώοι όλοι για τις μίζες... λόγω παραγραφής

Δεκατρείς από τους συνολικά 18 κατηγορουμένους στην υπόθεση της DePuy κρίθηκαν κατά περίπτωση ένοχοι για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Παράλληλα, οι 13, ανάμεσά τους μεγαλογιατροί δημοσίων νοσοκομείων, στελέχη και νόμιμοι εκπρόσωποι της αλλοδαπής εταιρείας στην Ελλάδα, απηλλάγησαν από την πράξη της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η DePuy, θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, φέρεται ότι προσέφερε σε γιατρούς δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων φακελάκια και διαφορά δώρα - τα ποσά των δωροδοκιών φέρονται να έφθασαν τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία επταετία - για πωλούνται υπερκοστολογημένατα ορθοπεδικά της υλικά σε 114 νοσοκομεία της χώρας

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό - η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περισσότερο από δύο έτη - κατέληξε σε απαλλακτική κρίση για τις πράξεις της ενεργητικής και της παθητικής δωροδοκίας καθώς με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, βάσει των οποίων καταργήθηκε και η επιβαρυντική περίσταση του ν. 1808/50 περί καταχραστών του δημοσίου τα εν λόγω αδικήματα (δωροδοκία, δωροληψία) είναι πλημμελήματα και έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ !!!



Λίστα με τους μη συνεργάσιμους κόκκινους-επιχειρηματίες ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τους τραπεζίτες

Τι γράφει το bankingnews.gr :

Λίστα με τους μη συνεργάσιμους επιχειρηματίες ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης από τα μέλη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ενώ παράλληλα τέθηκε και το θέμα της ποινικής ασυλίας των τραπεζικών στελεχών που λαμβάνουν αποφάσεις, όπως η αναδιάρθρωση δανείων.

O κ. Γεωργιάδης ζήτησε ζήτησε από τις τράπεζες να του προσκομίσουν μέσα στο επόμενο διάστημα λίστα με τις εταιρείες που βρίσκονται στο «κόκκινο» και οι οποίες δεν συνεργάζονται είτε μεταξύ τους οι βασικοί μέτοχοι όπως στην περίπτωση της Creta Farms είτε στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, αρνούμενοι είτε να βάλουν το «χέρι στην τσέπη», είτε να συναινέσουν στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. 

Πηγές της αγοράς, αναφέρουν ότι το πρόβλημα αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στο δρόμο για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος που βαίνει εις βάρος των εταιρειών.

Όσον αφορά το θέμα της ποινικής ασυλίας των τραπεζικών στελεχών ο κ. Γεωρργιάδης τόνισε ότι «καταλαβαίνω ότι έχουν δίκιο και ασφαλώς θα υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία γι’ αυτό».

Η ποινική ασυλία των τραπεζικών στελεχών είναι αίτημα που έχει τεθεί αρκετές φορές στο τραπέζι καθώς ο φόβος των ευθυνών αποτελεί τον βασικό ανασταλτικό παράγοντα για δραστικές πρωτοβουλίες, ειδικά στις μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως σε haircut ή αναδιαρθρώσεις δανείων. 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΕ...ΨΙΧΟΥΛΑ !!!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 5% ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΗΣΙΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ & ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΝΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GO4MORE...
Στο Πρόγραμμα Ανταμοιβής Πελατών, εντάσσονται οι πελάτες των οποίων η εκταμίευση του δανείου έγινε πριν από τουλάχιστον 5 χρόνια και είναι ενήμεροι για το όλο αυτό το χρονικό διάστημα !!!
Αυτό δεν είναι πρόγραμμα επιβράβευσης αλλά...σκέτο δούλεμα !!!



Τι μεταδίδει η kathimerini.gr :

Στην ανταμοιβή των πελατών της που ανταποκρίνονται με συνέπεια στην εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους δανείων προχωρά η Εθνική Τράπεζα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα, η επιβράβευση, μεταφράζεται σε οικονομικό όφελος στο τέλος κάθε έτους και αφορά τους πελάτες στεγαστικών δανείων που υπήρξαν έως τώρα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, βάσει των κριτηρίων του προγράμματος.

Η Εθνική είναι η πρώτη τράπεζα που σχεδίασε και υλοποιεί το Πρόγραμμα Ανταμοιβής της συνέπειας των πελατών της. Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει την προσπάθεια των πελατών της να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις μέσα στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία των τελευταίων ετών και επιβεβαιώνει την δέσμευσή της ότι δουλεύει συστηματικά για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι ενήμεροι δανειολήπτες της Εθνικής Τράπεζας ανταμείβονται με τρείς τρόπους:

- Επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων που πληρώνουν σε ετήσια βάση. Η επιστροφή αυτή αποδίδεται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους για το έτος που πέρασε.

ΤΧΣ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΧΑΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΣΤΑ 37 ΔΙΣ ΟΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΤΧΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. ΕΞΑΫΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ενώ μόλις στα 747.000.000€ υπολογίζονται τα έσοδα του από τις bad banks, ενώ έχει διαγράψει και απαιτήσεις ύψους 11,2 δις ευρώ !!!



Τι γράφει το euro2day.gr :

Το ποσό των 91 εκατ. ευρώ εισέπραξε, εντός του 2018, από τις 12 υπό εκκαθάριση τράπεζες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέλιξη που σε συνδυασμό με την υποχώρηση των κεφαλαιοποιήσεων και της εύλογης αξίας των CoCos οδήγησε στην εγγραφή ζημιάς 1,37 δισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2018, οι συμμετοχές του Ταμείου στις τέσσερις συστημικές τράπεζες αποτιμούνταν στο τέλος της περασμένης χρονιάς σε 717,5 εκατ. ευρώ, έναντι 1,87 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017. Η παραπάνω εικόνα έχει σήμερα αντιστραφεί καθώς οι μετοχές Εθνικής, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, τις οποίες κατέχει το Ταμείο, αποτιμούνται στο 1,61 δισ. ευρώ.

Κατά τη χρήση του 2018, πάντως, το ΤΧΣ έγραψε ζημιά 1,16 δισ. ευρώ από την αποτίμηση των παραπάνω συμμετοχών σε εύλογη αξία, μέσω αποτελεσμάτων, ενώ ζημιά 235,5 εκατ. ευρώ έγραψε από την αποτίμηση των CoCos της Πειραιώς.

"ΜΑΪΜΟΥ" ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ: ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ & ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ !!!

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 27 ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ
Δικηγόροι, ψυχίατροι αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι στο κύκλωμα παραγωγής πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών για αποφυλακίσεις ή ευνοϊκή μεταχείριση κρατουμένων !!!



Δικογραφία σε βάρος 27 συνολικά ατόμων, ορισμένοι από τους οποίους δικηγόροι, ψυχίατροι αλλά και κρατικοί αξιωματούχοι σχημάτισε –όπως αποκαλύπτει «το Βήμα» – η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για συμμετοχή σε κύκλωμα παραγωγής πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών για αποφυλακίσεις ή ευνοϊκή μεταχείριση κρατουμένων.

Στο σχετικό έγγραφο που συνέταξε στις 19 ιουνίου 2019 η αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ελένη Ζαφειριάδου προσδιορίζονται οι ευθύνες των κατηγορουμένων που φέρεται να συμμετέχουν σε εγκληματική οργανωση.

Πρόκειται για μια έρευνα που είχε ξεκινήσει την Ανοιξη του 2018 από την Υποδιευθυνση Ασφαλείας Αθηνών ύστερα από εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών κι επεκτάθηκε από την έρευνα των δικαστικών αρχών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν στη διάρκεια της παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών μελών της σπείρας – πολλοί από τους οποίους ήταν ήδη κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού – ότι προχωρούσαν σε συνεννοήσεις με γιατρούς και κρατικούς υπαλλήλους ώστε να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης. Ετσι συνέχισαν την έρευνά τους και την παρακολούθηση των τηλεφώνων και μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας για την υπόθεση των ναρκωτικών. Μάλιστα κατέγραψαν και τέσσερα βίντεο από τις συναντήσεις για τον χρηματισμό.

24ΩΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

150.000 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ
Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής.



Παράταση 24 ωρών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων δίνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μην υπάρξει συμφόρηση στο Taxisnet, καθώς περίπου 150.000 δηλώσεις δεν έχουν ακόμη κατατεθεί.

Συγκεκριμένα, για να μη υπάρξει πρόβλημα υπερφόρτωσης του συστήματος κατά την υποβολή των δηλώσεων Ε1, Ε2 και Ε3, θα επιτραπεί η υποβολή των δηλώσεων και με αυριανή ημερομηνία.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!

ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΚ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ...ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ
Ανατροπές έρχονται το φθινόπωρο στην πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 μηνιαίων δόσεων.



Μόλις κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων για τους οφειλέτες της Εφορίας, το υπουργείο Οικονομικών θα ενεργοποιήσει ένα νέο σύστημα πάγιων ρυθμίσεων. Το σύστημα αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, θα είναι «μόνιμο, οικονομικά εύλογο και δίκαιο και παράλληλα θα αποτρέπει την ανάγκη καταφυγής σε έκτακτες ρυθμίσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχήμα της πάγιας ρύθμισης θα προβλέπει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια την εξόφληση των οφειλών προς την Εφορία σε έως 24 μηνιαίες δόσεις από 12 σήμερα, ενώ για τις έκτακτες οφειλές, π.χ. φόρος κληρονομιάς, ο αριθμός των δόσεων θα μπορεί να ανέβει ακόμα και στις 36. Η ρύθμιση θα συνοδεύεται με μπόνους για όσους εξοφλούν τις οφειλές τους σε μικρότερο αριθμό δόσεων ενώ το επιτόκιο με το οποίο θα επιβαρύνεται η ρυθμισμένη οφειλή θα ανέρχεται σε 5% ετησίως, όσο δηλαδή είναι και σήμερα. Το επιτόκιο 3% αφορά μόνο την έκτακτη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Αν και οι αλλαγές στην πάγια ρύθμιση βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας, το οικονομικό επιτελείο επέλεξε να μην τις συμπεριλάβει στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με τις αλλαγές στις 120 δόσεις και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, καθώς θέλει να τις βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης ενισχυμένης εποπτείας του Σεπτεμβρίου.

Με το νέο σύστημα των πάγιων ρυθμίσεων, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να φρενάρει τον ρυθμό αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, που έχουν εκτιναχθεί στα 104 δισ. ευρώ, να περιορίσει τον αριθμό των οφειλετών και να δώσει τη δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση όσοι έχουν αφήσει ή θα αφήσουν απλήρωτους φόρους στην Εφορία και σήμερα αποκλείονται από τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 32 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ "ΧΑΝΟΝΤΑΙ"... ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ !!!




Πραγματικά ιλιγγιώδη τα ποσά που καταλήγουν στους φορολογικούς παραδείσους ως προϊόν φοροδιαφυγής-φοροαποφυγής

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία
 το ακριβές ποσό εταιρικών κεφαλαίων που κάθε χρόνο χάνεται από τα τραπεζικά ταμεία των χωρών σε ολόκληρο τον πλανήτη φθάνει τα 32 τρισ. δολάρια.

Τα χρήματα αυτά αυτά θα έπρεπε να προορίζονταν κανονικά για την αποπληρωμή εταιρικών φόρων και να αποδίδονται στις κρατικές οικονομίες.

Αντί αυτού όμως μέσω επενδυτικών σχημάτων -οχημάτων ταξιδεύουν και “χάνονται” σε παραδείσους ένθα ουκ έστι …φόρος, ου λύπη, ου σπαραγμός για τους κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας .

Η φοροαποφυγή που συνδέεται με “φορολογικούς παραδείσους”, παρά τα σκάνδαλα του Παναμά και της Μάλτας και τις σχετικές γνωστές σε όλους αποκαλύψεις, είναι εδώ: σε νέους τόπους, με νέους τρόπους ακόμη και στην καρδιά της Ευρώπης.

Πρόσφατα το INTERNATIONAL CONSORTIUM OF INVESTIGATIVE JOURNALISTS, έκανε μία αποκάλυψη που τάραξε τα νερά, ειδικά για εκείνους που δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν άμεση σχέση με τις λεγόμενες πολυεθνικές εταιρείες, τα επενδυτικά σχήματα, τα μεγάλα τραπεζικά σχήματα κλπ, και αφορά σε συγκλονιστικά στοιχεία από τον Μαυρίκιο. Η λίστα, που προέρχεται από μεγάλο δικηγορικό γραφείο της χώρας, περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες και ευρέως γνωστές εταιρείες ανά το κόσμο, και τα επενδυτικά σχήματα που έχουν εγκαταστήσει εκεί προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΟ 15% ΠΟΥΛΗΣΕ 12.800 ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΕΠΙ 8.300 ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στην κοινοπραξία Elliot – Centerbridge το χαρτοφυλάκιο Symbol

Έναντι τιμήματος 250 εκατ. ευρώ μεταβιβάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, στην κοινοπραξία κοινοπραξία Elliot – Centerbridge το χαρτοφυλάκιο Symbol της Εθνικής τράπεζας, που περιλαμβάνει δάνεια με εξασφαλίσεις.

Πρόκειται για το πρώτο πακέτο δανείων με εξασφαλίσεις ακίνητα που μεταβιβάζει η Εθνική Τράπεζα.

Tο Elliott Management Group έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 35 δισ. ευρώ και το Centerbridge άνω των 14 δισ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο, η ονομαστική αξία του οποίου ανέρχεται σε 950 εκατ. ευρώ, αλλά μαζί με τους τόκους ξεπερνά το 1,6 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει κόκκινα δάνεια πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών είχαν προσέλθει τέσσερα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια, το Centerbridge, το Ellington, το Elliott και το Fortress.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΚΑΤΑ 413% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ !!!

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΕΜΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ...
Πάνω από 150.000 οι αποποιήσεις κληρονομιάς ήδη για το 2019 !!!




«Παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο», λένε εκατοντάδες χιλιάδες κλη­ρονόμοι ακινήτων, που δεν μπορούν να πληρώσουν ένα σωρό φόρους, συν το «χαράτσι», τον ετήσιο ΕΝΦΙΑ.

Κατά 413% (!) αυξήθηκαν οι αποποιήσεις κληρονομιάς από το 2013 μέχρι και το 2018 και η… τάση αυτή κάθε άλλο παρά υποχωρεί.

ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 180 ΜΕΡΕΣ/ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ+ΕΙΣΦΟΡΕΣ !!!



Για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία θα δουλέψουμε 180 ημέρες το φέτος (από τις 365 όλου του χρόνου), υπολογίζει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Τις 73 εργαζόμαστε για να πληρώσουμε έμμεσους φόρους, τις 46 για άμεσους φόρους και τις 61 ημέρες για κοινωνικές εισφορές.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η ετήσια μελέτης του ΚΕΦίΜ σχετικά με την "Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας", την πρώτη δηλαδή ημέρα του χρόνου χωρις ς υποχρεώσεις προς το δημόσιο. Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας είναι η πρώτη μέρα του χρόνου που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το εισόδημά τους. Για το 2019, το ΚΕΦίΜ υπολογίζει ως Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας την 30η Ιουνίου. Ειδικότερα τα κυρία ευρήματα της μελέτης είναι τα εξής:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Ο ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΗΔΕΝ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 !!!

ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ-ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 4.900.000€, ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΩΣ ΑΠΟΡΟΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ(ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ)ΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/4970000.html



Έξι περίπου μήνες μετά τον θάνατό του, άνοιξε η διαθήκη του Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιανουαρίου σε ηλικία 61 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ...εφημερίδας «Spirto», οι κληρονόμοι του Θέμου Αναστασιάδη είναι η σύζυγός του Βασιλική Παναγιωτοπούλου, τα τρία παιδιά τους, Αλίκη, Βύρωνας, Φιλιώ, καθώς και η αδελφή του Νταϊάνα με τον γιο της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα χρήματα μοιράστηκαν σε καταπιστεύματα και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας κατέληξε στην σύζυγό του, η οποία και θα την διαχειριστεί.

Εκτός από τα σπίτια που βρίσκονται στην Κηφισιά και στη Ζυρίχη της Ελβετίας, είχε και άλλα ακίνητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στη σύζυγό του πάνε και οι μετοχές του «Πρώτου Θέματος», ενώ σημαντικό είναι και το μερίδιο που λαμβάνουν η αδελφή του και ο ανιψιός του.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είχε συντάξει τη διαθήκη του την εποχή που βρισκόταν στη Βοστόνη για θεραπείες

Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ...ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨH ΤΩΝ NEW YORK TIMES
Ανάμεσα στις χώρες που επωφελήθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν σίγουρα η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ισπανία !!!
Για παράδειγμα, τα αποθέματα χρυσού της Τουρκίας από 27 τόνους πριν τον πόλεμο,έφθασαν σε 216 τόνους στο τέλος του...




Η Γερμανία αντιμέτωπη ξανά με το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν της! Κι αυτή τη φορά το επώδυνο για το Βερολίνο “φλας μπακ”, γίνεται από τις ΗΠΑ! Οι New York Timesαποκαλύπτουν έκθεση που θα δημοσιοποιθεί την Τρίτη στην οποία υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ναζιστική Γερμανία μοίρασε μέρος από το χρυσό που άρπαξε από χώρες που κατείχε σε χώρες που συνεργάστηκαν ή κράτησαν στάση ουδετερότητας και την διευκόλυναν. Μεταξύ αυτών και η Τουρκία!

Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης που αποκαλύπτουν οι New York Times “μεγάλο μέρος του λεηλατημένου πλούτου κατευθύνθηκε μέσω της Ελβετίας για να πληρώσει άλλα ουδέτερα κράτη για ζωτικές προμήθειες και διευκολύνσεις που στήριξαν τον στρατό του Χίτλερ τα τελευταία χρόνια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου”!

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αμερικανών ο χρυσός που μοιράστηκε προερχόταν σε μεγάλο ποσοστό από τα θύματα του Ολοκαυτώματος! Οι χώρες που επωφελήθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν σίγουρα η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Πριν καν δημοσιευθεί η τελική έκθεση των 200 σελίδων, έχει προκαλέσει συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός της ΗΠΑ. Εβραϊκές ομάδες και άλλοι που εμπλέκονται σε νομικές διαμάχες με την Ελβετική Κυβέρνηση και τις τρεις μεγάλες τράπεζες της χώρας ,ανησυχούν ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπαθεί να “καλύψει” την Ελβετία.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ: ΤΑ 35.000 ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ "ΜΑΥΡΑ" ΣΤΗΝ AIRBNB ;;;

ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, 1 ΣΤΑ 3 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΩ AIRBNB(ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ) ΕΙΝΑΙ ΑΔΗΛΩΤΟ...
Πάντως ο αριθμός αυτός δεν πρέπει να είναι μακριά από τη πραγματικότητα, καθώς οι πρόσφατοι έλεγχοι της ΑΑΔΕ έδειξαν τουλάχιστον 20.000 αδήλωτα ακίνητα.




Τα Airbnb εκτός από την εκτόξευση των ενοικίων, έχουν αποτελέσει και έναν εξαιρετικό τρόπο για «μαύρα» έσοδα πολλών ιδιοκτητών ακινήτων. Η εποχή όμως που οι ιδιοκτήτες έβγαζαν σημαντικά ποσά αφορολόγητα δείχνει να τελειώνει.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν ξεκινήσει ένα πραγματικό «σαφάρι» για τον εντοπισμό ιδιοκτητών ακινήτων Airbnb με πρόσφατους ελέγχους να αποκαλύπτουν ότι τουλάχιστον 20.000 ακίνητα που προσφέρονται μέσω του Airbnb δεν έχουν αποκτήσει Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και δεν έχουν δηλωθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Αλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των αδήλωτων Airbnb στα 35.000, ενώ το σύνολο των ακινήτων Airbnb στην Ελλάδα φέρεται να έχει ξεπεράσει τις 88.000, με τους παραπάνω αριθμούς να σημαίνουν ότι αδήλωτα παραμένουν το 23% έως και 39% των ακινήτων.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ...500€ ΜΕΙΚΤΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !!!




Για ποια μείωση της ανεργίας πανηγυρίζουν ;;; Με μισθούς πείνας+εξαθλίωσης οι νέες θέσεις εργασίας !!!

Το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019 δημιουργήθηκαν 1.197.696 θέσεις εργασίας, από τις οποίες οι 578.077 πλήρους απασχόλησης (ποσοστό 48,2%) και οι 619.619 μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης (ποσοστό 51,73%: 38,07% η μερική και 13,66% η εκ περιτροπής).

Οι απολαβές των μισών εργαζομένων πλήρους απασχόλησης ανέρχονταν σε 500 ευρώ μεικτά, σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ του Αλέξη Μητρόπουλου.

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 3 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post_52.html



Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων εξετάζει η κυβέρνηση, ανοίγοντας μεταξύ άλλων την ξεχασμένη συζήτηση για την πληρωμή προς τις τράπεζες των καταπτώσεων από δάνεια που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι οφειλές του Δημοσίου προς τις τράπεζες από δάνεια που έχουν δοθεί με κρατική εγγύηση και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα προσεγγίζουν σήμερα τα 3 δισ. ευρώ, τα οποία, εάν αφαιρεθεί η αξία των εξασφαλίσεων που έχουν, ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση εξετάζει να αξιοποιήσει τμήμα από το μαξιλάρι ρευστότητας που διαθέτει προκειμένου να αποπληρώσει ένα σημαντικό μέρος αυτών των καταπτώσεων. Πρόθεση που, εάν υλοποιηθεί, θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, παρέχοντας μάλιστα ζεστό χρήμα στις τράπεζες, το οποίο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για νέα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

FT: Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ & ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!



Η απόφαση της Ρώμης να εξετάσει την πιθανότητα υιοθέτησης των «mini-BOT» έβαλε σε συναγερμό Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες

Η συζήτηση για παράλληλο νόμισμα έχει αποκτήσει δυναμική στην Ιταλία και το γεγονός αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την Ευρώπη, σημειώνει ο Martin Sandbu στο σχετικό του βίντεο που εξηγεί το γιατί.

Η Ευρώπη μοιράζεται κοινούς κανόνες, δεν μπορεί ένα μέλος να τους αγνοεί, είναι η επωδός των Βρυξελλών, ενώ η ιταλική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα καταφέρει να έρθει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό.

Αρχές Ιουνίου το ιταλικό κοινοβούλιο ομόφωνα ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει την δημιουργία ενός νέου ιταλικού νομίσματος, του «mini-BOT».

Όπως εξηγεί ο Erik Nielsen επικεφαλής οικονομολόγος της Unicredit η χώρα κουβαλά ένα φορτίο 53 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών και κάτι πρέπει να κάνει με αυτό.

Ωστόσο αν τα «mini-BOT» εκδοθούν ως φυσικό νόμισμα θα μοιάζει πολύ με το… ευρώ. Και αυτό δεν αρέσει σε πολλούς. «Είτε είναι χρήματα, είτε είναι χρέος, δεν υπάρχει τρίτη πιθανότητα» ξεκαθάρισε ο Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ.

ΟΛΑ ΤΑ FUNDS ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑ Η ALPHA BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Περιλαμβάνει κόκκινα δανεια 1.100 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με εξασφαλίσεις 4.000 ακίνητα !!!

Στις 2 Αυγούστου προβλέπεται να κατατεθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για το προς πώληση από την Alpha Bank χαρτοφυλάκιο με ενυπόθηκα «κόκκινα» εταιρικά δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ.

Στην αφετηρία διεκδίκησης του χαρτοφυλακίου αναμένεται να βρεθούν όλα τα μεγάλα ονόματα που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά όπως οι Elliott, Bain, Fortress, Lone Star, Cerberus, Apollo.

Tο προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια μεικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία ανήκουν σε περίπου 1.100 -μικρομεσαίες- επιχειρήσεις. Τα δάνεια διαθέτουν εξασφαλίσεις επί περίπου 4.000 ακινήτων, εμπορικής αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Οι δεσμευτικές προβλέπεται να κατατεθούν το φθινόπωρο. Στόχος της τράπεζας είναι να υπογραφεί σύμβαση αγοραπωλησίας στο τέταρτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

SSL Certificates