.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 30/01/2022

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

DEAL VIVA-JP MORGAN: Η ΠΩΛΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΕΡΔΟΣ 3.863% ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ !!!

 


Αυτές είναι μπίζνες γατάκια...

Είναι γεγονός πως η πώληση του 49% της Viva Wallet στην JP Morgan από τους μετόχους, Μαριάννα Λάτση, Πάρι Κασιδόκωστα, Δημήτρη Δασκαλόπουλο και το fund Hedosophia ήταν ένα από τα μεγάλα deal της χρονιάς που διανύουμε.

Η JP Morgan εξαγόρασε το πακέτο της Viva Wallet πληρώνοντας αδρά, με τον αμερικανικό όμιλο να αποτιμά το 100% της Viva με 1,5 δισ.

Η εξαγορά έφερε έξτρα κέρδη και μεγάλες αποδόσεις για τους μετόχους του μειοψηφικού πακέτου της εταιρείας ηλεκτορνικών πληρωμών. Μεγάλοι κερδισμένοι ήταν Μαριάννα Λάτση και ο γιός της Πάρις Κασιδόκωστας του family office Latsco, πωλώντας το μερίδιό τους με κέρδος 3.863%. Η ετήσια απόδοση κάνοντας τις… πράξεις ανέρχεται στο 552%, μιας και η Latsco είχε καταβάλει 6 εκατομμύρια για το 13,5% της Viva ενώ με την πώλησή του αποκόμισε περί τα 221 εκατ. ευρώ.

Στο άλλο “μέτωπο” ο έτερος μέτοχος-επενδυτής Δημήτρη Δασκαλόπουλος είχε αποκτήσει ποσοστό 10% της Viva Wallet προ τριετίας έναντι 15 εκατ. ευρώ, ενώ πούλησε έναντι ποσού 165 εκατ. ευρώ.

ΣΕΑ: ΤΑ ZARA ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΝ ΤΩΝ 500€ !!!

 



«Τα “Zara” των δισ. κερδών ανακοίνωσαν ότι κόβουν από τους εργαζόμενους των 500 ευρώ το μεροκάματο της Δευτέρας 24 Γενάρη σε όσους έφυγαν νωρίτερα από τη δουλειά για να φτάσουν σπίτι τους ή δεν πήγαν λόγω του χιονιά», καταγγέλλει o Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ) με ανάρτησή του στο Τwitter παραθέτοντας το μήνυμα του τμήματος Προσωπικού προς τους εργαζομένους.

«Διεκδικούμε και απαιτούμε να μη ζούμε σε ένα κράτος που είναι εχθρικό απέναντι στις ζωές μας, που μας πνίγει και παγώνει το χειμώνα και μας καίει το καλοκαίρι, αλλά είναι ταχύτατο στο «συντονισμό» του όταν αποφασίζει σε μια νύχτα να ανοίξει τα καταστήματα Κυριακές, να διευρύνει το ωράριο των καταστημάτων, να βγάλει εργαζόμενους σε αναστολή, συνολικά να στηρίξει την εργοδοσία. Ένα κράτος που με οποιαδήποτε κυβέρνηση ήταν πάντα απέναντι στις δικές μας ανάγκες, γιατί λειτουργεί με κριτήριο τα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό πληρώνουμε πανάκριβα τους δρόμους, το ρεύμα, τη μετακίνηση.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΕ: ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΕ FUND ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Με απειλές και εκβιασμούς προσπαθεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να «πείσει» υπαλλήλους της να αποδεκτούν να μετακινηθούν στην εταιρεία κόκκινων δανείων Do Value με σύμβαση δύο ετών, όπου δεν ισχύουν η επιχειρησιακή και η κλαδική σύμβαση, χωρίς κανένα δικαίωμα και χωρίς να έχουν δει καν τι ατομική σύμβαση θα υπογράψουν. Κι από την άλλη, το σωματείο στην εταιρεία δεν το δέχεται στους κόλπους της η ΟΤΟΕ!

Η ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής εργαζομένων ΕΤΕ είναι αποκαλυπτική:


Αφού η διορία 1,5 μήνα δεν ήταν αρκετή για να πειστούν συνάδελφοι να φύγουν από την Εθνική και να πάνε στο κοράκι κόκκινων δανείων με σύμβαση 2 ετών, άρχισε η Διοίκηση τις άμεσες απειλές και τους εκβιασμούς! Αφού ούτε τα στελέχη της Do Value που συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη πριν 10 μέρες περίπου κατάφεραν να πείσουν τους συναδέλφους μας της Εθνικής τι ωραίος εργασιακός παράδεισος είναι η εταιρεία αυτή, χωρίς επιχειρησιακή και κλαδική σύμβαση και χωρίς κανένα δικαίωμα και χωρίς να έχουν δει καν τι ατομική σύμβαση θα υπογράψουν και χωρίς το σωματείο να το γράφει η ΟΤΟΕ στους κόλπους της, σήμερα επιστρατεύτηκε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος να πιέσει τους συναδέλφους!

Σε νέα σημερινή τηλεδιάσκεψη, όπου κάλεσαν τους 400 συναδέλφους περίπου των διευθύνσεων κόκκινων δανείων αλλά και πολλών καταστημάτων πανελλαδικά, ο ίδιος ο κ Μυλωνάς τους είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι αν δεν πάνε στην Do Value, μόνο 100-150 άτομα θα μείνουν πίσω και όσοι έχουν “κάποια άκρη” (!), ενώ οι υπόλοιποι θα βρεθούν στη διεύθυνση Data Remediation (το έργο πρώην Ηρακλής, που το χρησιμοποιούν ως φόβητρο και που πια κινδυνεύει άμεσα με απόσχιση)! Τους απειλούν λοιπόν ότι αν δεν πάνε οικειοθελώς, θα μείνουν χωρίς θέση και θα κινδυνεύουν μέχρι και με μετακόμιση σε άλλη πόλη!

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ. ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 6.500 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2ΕΤΙΑ(2020-2021) ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Ενώ αναρτημένοι ήταν περισσότεροι απο 49.000. Πλειστηριασμοί που οδεύουν για φέτος, με τον Νέο Πτωχευτικό να καραδοκεί !!!



«Κενό γράμμα» παραμένει η διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού, καθώς όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του dikastiko.gr οι πλειστηριασμοί όχι μόνον καλά κρατούν, αλλά μάλιστα μέσα στη διετία 2020- 2021 διενεργήθηκαν σχεδόν 22.000 εκποιήσεις ακινήτων, ενώ εδώ και καιρό έχουν επισημανθεί τα προβλήματα.

Η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης λειτουργεί θεωρητικά εδώ και μισό χρόνο, στην πράξη όμως έχει εξυπηρετήσει ελάχιστους πολίτες, αφήνοντας στον αέρα δεκάδες άλλους που δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, όπως είχε αναφέρει και στο dikastiko.gr η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία έχει ασχοληθεί με περισσότερες από 120 σχετικές υποθέσεις.

Τη «χαρτογράφηση» των πλειστηριασμών που διενεργήθηκαν κατά τα έτη 2020- 2021 αποτυπώνει η επίσημη απάντηση του Ηλεκτρονικού Συστήματος Πλειστηριασμών μετά από σχετικό αίτημα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών- Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, το οποίο υπέβαλε ο πρόεδρος του Γ. Ρούσκας.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2020 αναγγέλθηκαν 26.045 πλειστηριασμοί και διενεργήθηκαν 10.666. Από αυτούς ποσοστό 37,25% κρίθηκαν γόνιμοι και συγκεκριμένα 3.973 γόνιμοι και 6.693 άγονοι.

Η πλειονότητα των πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Οκτωβρίου (3.613 πλειστηριασμοί), Σεπτεμβρίου (3.251) και Φεβρουαρίου (1.679).

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 


ΤΟ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΜΕ ΕΝΑ TWEET Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ !!!

 


Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΙΡΑΖΕΙ 1,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

 



Η Αυστρία εισάγει πακέτο μέτρων 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τον διπλασιασμό σε 300 ευρώ μιας προγραμματισμένης εφάπαξ ενίσχυσης 150 ευρώ για τους ανέργους και την εισαγωγή εφάπαξ καταβολής 150 ευρώ σε νοικοκυριά που καταβάλλουν το μέγιστο επίπεδο υποχρεωτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, δήλωσε ο Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Αυτά είναι πολλά μεμονωμένα βήματα που θα γίνουν. Το κρίσιμης σημασίας ζήτημα είναι αυτά τα 1,7 δισεκατομμύρια (ευρώ) να μεταβιβαστούν γρήγορα στον κόσμο και αποτελούν κατά την άποψή μας ένα πρώτο βήμα. Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις», σημείωσε.

Οι τιμές ενέργειας αυξάνονται στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, αν και η χώρα στηρίζεται σε ποσοστό άνω του 60% στην υδροηλεκτρική ενέργεια και μόνον σε ένα 14% στο φυσικό αέριο, σύμφωνα με την εθνική ρυθμιστική αρχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου E-Control.

ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ: ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ !!!

 



Την αντίδραση και την αποδοκιμασία των συναδέλφων της και των δικηγόρων οι οποίοι βρίσκονταν στο δικαστήριο των Σερρών, προκάλεσε η στάση μίας εκ των δικαστών, η οποία δεν ήθελε να φορέσει μάσκα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο τριμελές πλημμελειοδικείο το πρωί της Πέμπτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν η συγκεκριμένη δικαστής έχει ταχθεί κατά των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες τίθενται σε εφαρμογή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, θεωρώντας πως πρόκειται για αντισυνταγματικές και παράνομες αποφάσεις, όπως επίσης θεωρεί αναξιόπιστα και επικίνδυνα τα self test. δικαστής

Σχολιάζοντας το παραπάνω περιστατικό, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, περιγράφει την εν λόγω δικαστή ως άνθρωπο που προκλητικά παραβιάζει τα μέτρα και παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες, «τυγχάνει ανοχής, όπως φαίνεται, από τα ανώτερα κλιμάκια της Δικαιοσύνης».

«Όταν μέλος της συνθέσεως δικαστηρίου , ήτοι δικαστικός λειτουργός , αρνείται να φορέσει μάσκα στην έδρα , προσβάλλοντας τα λοιπά μέλη της σύνθεσης , τους δικηγόρους , τους διαδίκους , τους πολίτες που την βλέπουν και δεν κινείται φύλλο παρά μόνο μετά την παρέμβαση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου , τότε μην απορεί κανείς γιατί αυτό το κράτος παρουσιάζει εικόνα διάλυσης καθημερινά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο κ. Καρίπογλου.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ !!!

 


Την ανάγκη στοχευμένης και αναλογικής στήριξης του λιανεμπορίου, ενόψει της πρόσφατης ζημίας που υπέστησαν οι εμπορικές επιχειρήσεις, ούσες για πάνω από μία εβδομάδα πρακτικά κλειστές, ζητάει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

Ο κ. Καφούνης σε δηλώσεις του με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το λιανικό εμπόριο, για πρώτη φορά χωρίς τους κλάδους τροφίμων, οχημάτων και καυσίμων, αλλά και το αναγκαστικό κλείσιμο της αγοράς, σημειώνει ότι έως και το τρίτο τρίμηνο του 2021 η αγορά είχε ξεπεράσει τον τζίρο του τελευταίου έτους κανονικότητας που είναι το 2019, αλλά από τον Νοέμβριο και μετά σταμάτησε η αυξητική τάση και ξεκίνησε η πτώση.

Επίσης γνωστοποίησε ότι ζήτησε και θα λαμβάνει μηνιαίως τις πωλήσεις λιανικής που αφορούν αποκλειστικά την περιφέρεια Αττικής, ενώ σταδιακά έχει ζητήσει το ίδιο να γίνεται και για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, ώστε να αναγνωρίζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες της κάθε αγοράς.

Αναλυτικά ο κ. Καφούνης δήλωσε:

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ DIW: Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΥΦΕΣΗ !!!

 



Προς ύφεση οδεύει η γερμανική οικονομία, λόγω του κύματος της παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών DIW του Βερολίνου.

Η οικονομική παραγωγή είχε αρχίσει ήδη να συρρικνώνεται από το τέλος του προηγούμενου έτους. Επίσημα στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, αλλά οι ερευνητές του Πρακτορείου Reuters μιλούσαν για -0,3%.

Το βαρόμετρο του DIW βρισκόταν λίγο πάνω από τις 100 μονάδες το δ’ τρίμηνο του 2021 και τον Ιανουάριο συνέχισε την πτωτική του τάση, φθάνοντας στις 99,5.

Αιτία, σύμφωνα με τους οικονομολόγους, είναι ο εξαιρετικά υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού και οι περιορισμοί που τον συνοδεύουν, οι οποίοι επιβραδύνουν τον ρυθμό της οικονομίας. Η χρονιά, έως τώρα, κυριαρχείται και πάλι από την πανδημία, ωστόσο, όπως επισημαίνει εκ μέρους του DIW ο Σάιμον Γιούνκερ, η προοπτική για ανάκαμψη την άνοιξη είναι καλή.

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!

 


Εξι θέσεις έχασε η χώρα μας όσον αφορά την μέση ταχύτητα internet στην κινητή τηλεφωνία, ενώ στη σταθερή είμαστε περίπου... ουραγοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Speedtest Global Index, το εργαλείο μέτρησης των ταχυτήτων από την Ookla για το Δεκέμβριο του 2021 η χώρα μας στην κινητή τηλεφωνία βρίσκεται στην 31η θέση ανάμεσα σε 138 χώρες, ωστόσο από το καλοκαίρι φαίνεται ότι χάσαμε 6 θέσεις. Στην κινητή τηλεφωνία η Ελλάδα καταγράφει μέση ταχύτητα Download στα 51.42 Mbps και Upload στα 12.52 Mbps.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών για την κινητή τηλεφωνία είναι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με μέση ταχύτητα 138.38 Mbps ενώ ακολουθούν στην δεύτερη θέση η Νορβηγία με 119.12 Mbps, στην τρίτη θέση η Νότια Κορέα με 108.26 Mbps και στην τέταρτη θέση η Κίνα με 104.44 Mbps. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Κατάρ με μέση ταχύτητα 104.30 Mbps.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ookla ο παγκόσμιος μέσος όρος στην κινητή τηλεφωνία καταγράφει μέση ταχύτητα Download στα 29.55 Mbps και Upload στα 8.59 Mbps.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ...ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΩΣ 48 ΔΟΣΕΙΣ !!!

 



Η ΑΑΔΕ ανοίγει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου την πλατφόρμα ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να ρυθμίσουν έως και σε 48 δόσεις το φόρο εισοδήματος από τις δηλώσεις που υπέβαλαν πέρυσι μέχρι τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πρόκειται να δώσουν μόνιμη λύση στο πρόβλημα της δυνατότητας ρύθμισης των φορολογικών υποχρεώσεων που προκύπτουν για αναδρομικά ποσά συντάξεων προηγουμένων ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμη διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να ρυθμίζουν το φόρο εισοδήματος και τα πρόστιμα που προκύπτουν από τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά, έως και σε 48 δόσεις με εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με όσα προβλέπονται για την πάγια ρύθμιση.


Τα εισοδηματικά κριτήρια

Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης για τις οφειλές που ρυθμίζονται σε έως 48 δόσεις καθορίζεται με βάση την ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη, υπό τον περιορισμό του ελάχιστου ποσοστού μηνιαίας δόσης, ως εξής:

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΟ ΜΕ 350 ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ !!!

 


H Volkswagen συμμετείχε στην κατασκευή ενός γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου, στη Βόρεια Γερμανία

Με στόχο την παραγωγή «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η VW υποστήριξε ενεργά τη δημιουργία ενός γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου στη Βόρεια Γερμανία. Το φωτοβολταϊκό πάρκο Tramm-Göthen, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Αμβούργου, καλύπτει μία έκταση περίπου 2,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων ίση σχεδόν με 350 γήπεδα ποδοσφαίρου, μια από τις μεγαλύτερες παρόμοιες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ευρώπη.

Το πάρκο, εγκατεστημένης χωρητικότητας 172 MW, τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές του έτους, Η ενέργεια που παράγεται από τον ήλιο είναι σε θέση να καλύψει ενεργειακά την κυκλοφορία περίπου 48.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων το χρόνο. Η συμμετοχή της Volkswagen στο project ήταν εξ αρχής κρίσιμος παράγοντας για την υλοποίησή του, καθώς τόσο μεγάλα έργα είναι απαραίτητο να έχουν εγγυημένα τα έσοδα από την πώληση της παραγόμενης ενέργειας, πριν ξεκινήσει η υλοποίηση.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

ΣΟΚ: 24,7 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ 20ΕΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ !!!

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ 20 ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟ 2003 ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 400% ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Τα στοιχεία, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνουν ότι στο τέταρτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς εκποιήθηκαν 12.911 λίρες. Έναντι μόλις των 1.933 που αγοράστηκαν.

Με τα δεδομένα αυτά το 87% των συναλλαγών που έγιναν στα γκισέ της κεντρικής τράπεζας της χώρας αφορούσαν τις πωλήσεις. Αφήνοντας μόνο ένα μικρό μερίδιο της τάξεως του 13% για τις αγορές.

Λαμβάνοντας υπόψη και τα άλλα τρία τρίμηνα που προηγήθηκαν, τότε το σύνολο των χρυσών λιρών που ρευστοποιήθηκαν μέσα στη διάρκεια του 2021, έφτασε στις 45.558. Αριθμός μειωμένος κατά… 47,3% σε σχέση με τα συγκριτικά δεδομένα του 2020. Ενώ παράλληλα ο περσινός όγκος των πωλήσεων ήταν ο χαμηλότερος από το 2017.

Γεγονός που έρχεται να καταδείξει ότι έχει αρχίσει να στερεύει η «δεξαμενή» των πωλητών. Το αν και κατά πόσο όμως αυτό είναι γέννημα συγκυριών ή έχει βαθύτερο νόημα, θα πιστοποιηθεί από τις μελλοντικές εξελίξεις.

Από την άλλη πλευρά, το σύνολο των λιρών που αγοράστηκαν το 2021 ήταν 6.531. Καταγράφοντας άνοδο 16,5% σε σύγκριση με το 2020. Το οποίο όμως ήταν η πλέον αδύναμη χρονιά για τους αγοραστές, στη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών. Από τότε δηλαδή που το ευρώ, έγινε το επίσημο νόμισμα και στη χώρα μας.

Παρά το γεγονός ότι στα 20 χρόνια ζωής του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, ο «βασιλιάς» των μετάλλων έχει κάνει ένα ισχυρό ανοδικό άλμα, εν τούτοις αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε μια αντίστοιχη ζήτηση για χρυσές λίρες. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς έχει πυροδοτήσει ένα μεγάλο κύμα ρευστοποιήσεων.

Μισό δισ. τα έσοδα των Ελλήνων από τις ρευστοποιήσεις

Είναι εξόχως χαρακτηριστικό ότι στα 20 χρόνια του ευρώ οι Έλληνες έχουν ρευστοποιήσει 3.095.508 χρυσές λίρες. Συνολικού βάρος 24,7 τόνων αν αναλογιστεί κανείς ότι η λίρα ζυγίζει 7,9881 γραμμάρια. Εκ των οποίων τα 7,322 γραμμάρια είναι καθαρός χρυσός.

Εκτιμάται ότι από όλες αυτές τις ρευστοποιήσεις οι πωλητές αποκόμισαν περί το μισό δισ. ευρώ.

Στην αντίπερα όχθη, στα 20 χρόνια του ευρώ αγοράστηκαν 1.480.715 χρυσές λίρες, για τις οποίες εκτιμάται ότι τοποθετήθηκαν περί τα 300 εκατ. ευρώ.

ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΡΠΑΞΑΝ 2 ΣΤΑ 3 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 2021 !!!

 




Τι μεταδίδει το newmoney.gr

Δεν σημείωσαν και ιδιαίτερη επιτυχία (από την πλευρά τραπεζών και εταιριών διαχείρισης) οι πλειστηριασμοί το 2021, λόγω και της πανδημίας. 

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤ, από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο 2021, για ιδιώτες και επιχειρήσεις, προγραμματίστηκαν 5.167 πλειστηριασμοί. Αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν οι 3.591, οπότε διεξήχθησαν 1.576. Οι 1.102 βγήκαν άγονοι, οπότε επιτυχείς ήταν οι 474. Από αυτούς στις 299 περιπτώσεις η τράπεζα πήρε το ακίνητο και στους 175 το ακίνητο πέρασε στα χέρια τρίτου.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ !!!

 


ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ DOVALUE ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 


Οι προβλέψεις του Θεόδωρου Καλαντώνη για τα κόκκινα δάνεια είναι χειρότερες από αυτές του Γιάννη Στουρνάρα…


Ο επικεφαλής της doValue Θεόδωρος Καλαντώνης υπολογίζει ότι τα νέα κόκκινα δάνεια που δημιούργησε η πανδημική κρίση θα φτάσουν τα 14 δισ. ευρώ.

Οι προβλέψεις του στηρίζονται σε μια πανευρωπαϊκή έρευνα της PwC για Ελλάδα και Κύπρο για την χρονική περίοδο 2022 – 2024.

Αυτό σημαίνει ότι θα γεννηθούν 5 δισ. ευρώ νέα κόκκινα δάνεια το 2022, όπως και το 2023 (σωρευτικά 10 δισ. ευρώ) και επιπλέον 4 δισ. ευρώ το 2024.

Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας είχε μιλήσει για 10 δισ. ευρώ νέων κόκκινων δανείων μετά τον Covid.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ: ΟΣΟΙ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 2.000€ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!!

 


Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ !!!

 


ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΙΣΧΥΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ 6...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !!!

 



Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου να μην εναρμονίσει τους κανονισμούς της με όσα ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες σε ό,τι αφορά τη διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού ίασης από την Covid-19.

Πριν από δέκα ημέρες το Ινστιτούτο "Ρόμπερτ Κοχ" ανακοίνωσε - αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Καρλ Λάουερμπαχ - ότι το πιστοποιητικό όσων έχουν νοσήσει και θεραπευθεί δεν θα ισχύει πλέον για έξι μήνες, αλλά μόνο για τρεις. Η απόφαση προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια των κρατιδιακών κυβερνήσεων προς την ομοσπονδία, με αποτέλεσμα ο κ. Λάουτερμπαχ να αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη και να δεσμευτεί ότι στο εξής τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται κατόπιν ενημέρωσης και διαβούλευσης. Η Bundestag ωστόσο, η οποία εφαρμόζει αυστηρό κανόνα 2G+ (πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους/ιαθέντες με τη διενέργεια διαγνωστικού τεστ) για τη συμμετοχή στην Ολομέλεια, διατηρεί τα πιστοποιητικά ίασης των βουλευτών σε ισχύ για έξι μήνες. Η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάτγια Μαστ δήλωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Γερουσίας που θα συνεδριάσει και σημείωσε ότι κατά την άποψή της η "ειδική μεταχείριση" θα πάψει να ισχύει ήδη από την Παρασκευή. Άμεση αλλαγή του σχετικού κανονισμού ζήτησε και η ειδική για θέματα υγείας από το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) Κριστιάνε Άσενμπεργκ-Ντούγκνους, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να ισχύουν ειδικοί κανονισμοί στο Κοινοβούλιο.

Ο συνταγματολόγος Κρίστιαν Χιλγκρούμπερ από το Πανεπιστήμιο της Βόννης έκανε λόγο για αδικαιολόγητη άνιση μεταχείριση πολιτών και πολιτικών, τονίζοντας: "Είτε η μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού ίασης είναι επιβεβλημένη επιστημονικά είτε όχι - ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για βουλευτές ή όχι".

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΡΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΔΕΗ+ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Το δεύτερο μείζον πρόβλημα που προκάλεσε η κακοκαιρία “Eλπίς” μετά το μνημειώδες φιάσκο της Αττικής Οδού είναι οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά με το πρόβλημα να παραμένει σε περίπου 1.000 νοικοκυριά την Πέμπτη, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Πολίτες ετοιμάζουν ομαδικές αγωγές κατά του ΔΕΔΔΗΕ ενώ στα δικηγορικά γραφεία φτάνει σωρεία εντολών.

Αγωγές πολιτών κατά ΔΕΔΔΗΕ: Τι λέει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη

“Από τη Δευτέρα έως σήμερα έμειναν χωρίς ρεύμα περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά, μερικά από τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 50 ώρες. Γίνεται άμεσα αντιληπτό από όλους ότι τα συγκεκριμένα νοικοκυριά υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, ιδιαίτερα όσοι είχαν μικρά παιδιά αλλά και ασθενείς που χρησιμοποιούν ιατρικά μηχανήματα για την υποστήριξη του καρδιακού και αναπνευστικού τους συστήματος.

Οι πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα θα πρέπει να αξιώσουν αποζημιώσεις ανάλογα με τη βλάβη που έχουν υποστεί. Ήδη προβλέπεται ότι πολίτες που έχουν υποστεί υλικές ζημίες, έχει πάθει βλάβη δηλαδή η ηλεκτρονική συσκευή, αποζημιώνονται με ποσά έως 600 ευρώ.

Εδώ μιλάμε όμως για μια απίστευτη ταλαιπωρία που για κάποιους διήρκησε για πάνω για δύο ημέρες. Δύο μέρες χωρίς φως, χωρίς θέρμανση, χωρίς τρόφιμα”.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Η έλευση στην Αθήνα της επιτελικής ομάδας της JP Morgan Chase για την υπογραφή της συμφωνίας με την Viva Wallet, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί στους γνωρίζοντες και όσους παρακολουθούν την σταδιακή “κάθοδο” πανίσχυρων επενδυτικών οίκων στην ελληνική αγορά.

JPMC όπως και Deutsche Bank διατηρούν-ήδη- γραφεία (αντιπροσωπείας) στην Αθήνα, η Goldman Sachs φέρεται να έχει βρει ανάλογο χώρο, ενώ σε αναζήτηση στέγης είναι και το branch της Nomura.

Προφανές, πως η αφρόκρεμα των πανίσχυρων οίκων προεξοφλεί ότι οι business που θα υλοποιηθούν κυρίως με “μοχλό” τα κονδύλια/δάνεια του NGEU, η προοπτική απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, συνδυαστικά με την μεταφορά έδρας από το City (λόγω Brexit) δίνουν προτεραιότητα στο private banking.

Ετσι επιτελείς όπως ο Στέλιος Παπαδόπουλος (JPMC), o Δήμος Αρχοντίδης (Deutsche Bank), ο Χάρης Ηλιάδης (Goldman Sachs) κ.α. το πιθανότερο είναι, πως θα περνούν περισσότερο χρόνο στην πρωτεύουσα.

O επικεφαλής της JP Morgan βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή την εξαγορά από την αμερικανική τράπεζα του 49% της Ελληνικής fintech εταιρείας Viva Wallet.

ΑΠΟ ΑΠΕ ΤΟ 37% ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ !!!

 


Το 2020, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούσαν το 37% της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ, από 34% το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσώπευαν πάνω από τα δύο τρίτα της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές (36% και 33%, αντίστοιχα). Το υπόλοιπο ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας προερχόταν από ηλιακή ενέργεια (14%), στερεά βιοκαύσιμα (8%) και άλλες ανανεώσιμες πηγές (8%). Σύμφωνα με τη Eurostat, η ηλιακή ενέργεια είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή: το 2008 αντιπροσώπευε μόνο το 1% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε στην ΕΕ.

Στην Ελλάδα το 35% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε το 2020 παρήχθη από ανανεώσιμες πηγές.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΕΡΑΣΙΝΕΙΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ !!!

 



Τους επόμενους μήνες αναμένεται να μπει στο σφυρί για άλλη μία φορά, με επισπεύδουσα την Eurobank το ακίνητο του Ερασίνειου Ογκολογικού Νοσοκομείου στο Κορωπί.

Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 24,4 εκατομμύρια ευρώ και ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαίου.

Το ακίνητο έμεινε ανολοκλήρωτο, καθώς οι εργασίες κατασκευής πάγωσαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Οι εμπνευστές του επιδίωκαν να δημιουργήσουν το μοναδικό νοσοκομείο ολοκληρωμένης φροντίδας για νεοπλασματικές ασθένειες στα Βαλκάνια.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ !!!

 


Τα ενοίκια στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά με ταχύτητα-ρεκόρ και η αύξησή τους αναμένεται να συνεχιστεί το 2022, αν και με πιο συγκρατημένο ρυθμό, υποδεικνύει ανάλυση του ιστότοπου μικρών αγγελιών ακινήτων Rightmove.

«Το μέσο ενοίκιο αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ και ανέρχεται πλέον σε 1.068 λίρες (κάπου 1.300 ευρώ) τον μήνα στο εξωτερικό του Λονδίνου», με άλλα λόγια σημείωσε άνοδο 9,9% μέσα σε έναν χρόνο, τονίζει η Rightmove.

Στο Λονδίνο, τα ενοίκια έφθασαν σε νέο ρεκόρ, στις 2.142 λίρες (πάνω από 2.500 ευρώ) τον μήνα κατά μέσον όρο, με άλλα λόγια κατέγραψαν άνοδο 10,9%. Τα ενοίκια στη βρετανική πρωτεύουσα ξεπέρασαν, για πρώτη φορά, τα επίπεδα όπου βρίσκονταν προτού ξεσπάσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η πανδημία είχε μειώσει δραστικά τα ενοίκια στο Λονδίνο το 2020, κατά σχεδόν 6,4%, καθώς οι ενοικιαστές, ζεματισμένοι από τα lockdowns, «απομακρύνονταν από την πρωτεύουσα» για να «αναζητήσουν χώρους εκτός πόλης».

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ !!!

 



Νέα απάτη διακινείται στο διαδίκτυο αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας το όνομα της εταιρείας Κωτσόβολος. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, η εταιρεία Κωτσόβολος γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της και χαρίζει μετά από ψηφοφορία μια τηλεόραση Samsung QLED σε 1,000 τυχερούς κατοίκους Ελλάδας.

Μέρος από την αρχική σελίδα του διαδικτυακού τόπου.


Στο κάτω μέρος της σελίδας παρουσιάζονται παραπλανητικά σχόλια, τα οποία έχουν πρόσφατη ημερομηνία και αναφέρουν ότι κέρδισαν την τηλεόραση. Στα σχόλια υπάρχει φαίνεται ότι υπάρχει και απάντηση από λογαριασμό που συνδέεται με τον Κωτσόβολο (Υποστήριξη KOTSOVOLOS).

ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Σε δρόμο… ταλαιπωρίας μετατράπηκε η Αττική Οδός με την κακοκαιρία “Ελπίς”. Σε μέγα «φιάσκο» κινδυνεύει να εξελιχθεί η καταβολή της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού, την ώρα που ζητούν ανάλογες αποζημιώσεις και όσοι ακινητοποιήθηκαν με τα οχήματά τους σε Μεσογείων και Μαραθώνος.

Η «Ελπίδα» δοκίμασε όμως και τις αντοχές επιβατών αμαξοστοιχιών οι οποίοι θα λάβουν 1.000 ευρώ αποζημίωση, όπως και νοικοκυριών που έμειναν για πάνω από 48 ώρες χωρίς ρεύμα και που μπορούν να πάρουν «αυτοματοποιημένα» αποζημιώσεις υπό προϋποθέσεις.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η αποζημίωση πάντως που προτίθεται να δώσει η Αττική Οδός σε όσους εγκλωβίστηκαν στις οδικές αρτηρίες τις οποίες διαχειρίζεται δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε «μέγα φιάσκο», καθώς τα 2.000 ευρώ ίσως αποδοθούν τελικά σε άλλα άτομα από εκείνα που πραγματικά ταλαιπωρήθηκαν τις ώρες που η «Ελπίδα» σάρωνε την χώρα.
Γιατί τα 2.000 ευρώ θα πέσουν στα χέρια… επιτήδειων

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρείας για την αποζημίωση αναφέρει: «Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα».

Και η απόφαση της εταιρείας για «παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα» είναι αυτή που κρύβει «παγίδες» και η οποία πιθανόν θα στερήσει την αποζημίωση από ανθρώπους που πραγματικά ταλαιπωρήθηκαν.

Αν τα χρήματα αφορούν σε «κάθε εγκλωβισμένο όχημα» αυτόματα δεν αποζημιώνονται συνεπιβάτες που τυχόν έζησαν αυτές τις οδυνηρές καταστάσεις ή ακόμη και πελάτες ταξί που επίσης εγκλωβίστηκαν εντός της Αττικής Οδού.

Η αποζημίωση όμως σε κάθε εγκλωβισμένο όχημα εμπεριέχει και άλλες «παγίδες» ανοίγοντας τον δρόμο σε κάποιους επιτήδειους να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.

ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΟ-ΕΞΟΡΥΞΗ !!!

 




Το Καζακστάν διέκοψε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις εταιρείες «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων μια ημέρα προτού πληγεί από blackout σε περιοχές της χώρας. Αυτή ήταν και η τελευταία πράξης καταστολής ενός κλάδου που κάποτε καλωσόριζε.

Το Καζακστάν έχει «μπλοκάρει» τις εταιρείες mining από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 31 Ιανουαρίου, δήλωσε εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας δικτύων Kegoc, σύμφωνα με το Bloomberg. To blackout έπληξε περιοχές της χώρας την Τρίτη.

Η δημοτικότητα του Καζακστάν μεταξύ των bitcoin miners -ως η χώρα που φιλοξένησε τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία «εξόρυξης» στον κόσμο από τον Αύγουστο- έχει ήδη καταπονήσει την υποδομή ηλεκτρισμού του, ωθώντας την κυβέρνηση να θέσει μεγάλα όρια στη βιομηχανία έντασης ενέργειας πέρυσι. Το κράτος της Κεντρικής Ασίας άρχισε να προσελκύει τους miners αφού η ίδια η Κίνα κατέστειλε την πρακτική αυτή.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν αποκαταστάθηκε την Τρίτη μετά από ένα τεράστιο blackout που έπληξε ολόκληρη την περιοχή της κεντρικής Ασίας, κλείνοντας αεροδρόμια και αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα ή νερό στις δύο χώρες και στο γειτονικό Κιργιστάν. Το blackout σημειώθηκε μετά την αποσύνδεση μιας μεγάλης γραμμής ηλεκτρικού ρεύματος στο νότιο Καζακστάν.

Φθηνό ρεύμα από άνθρακα

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΕΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 



Η Τράπεζα Ηπείρου ανακοίνωσε ότι καταργεί έξοδα και προμήθειες από τον Λογαριασμό Ταμιευτηρίου για πληρωμές τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και νερού

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου καταργεί τα έξοδα και τις προμήθειες για πληρωμές τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και νερού, μέσω πάγιας εντολής ή ηλεκτρονικής συναλλαγής, για όλους τους πελάτες που τηρούν λογαριασμό Ταμιευτηρίου. Η Τράπεζα Ηπείρου παραμένει σε εγρήγορση και επιβραβεύει τους καταθέτες της, σε αντίθεση με την πρακτική αύξησης των προμηθειών και εξόδων συναλλαγών που ακολουθούν άλλες τράπεζες τα τελευταία χρόνια.

Επιπρόσθετα, με τη σύνδεση δύο πάγιων εντολών πληρωμής έως και τις 31 Μαρτίου 2022, οι καταναλωτές θα μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Eco Car μηδενικών ρύπων, το οποίο έχει κατανάλωση €1/100km, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελάχιστο κόστος συντήρησης.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

7 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ !!!

 



Σχεδόν όλοι όσοι γνωρίζετε είχαν πρόσφατα κορωνοϊό ή τον είχαν πριν από λίγο καιρό, ωστόσο εσείς αισθάνεστε υγιέστατος. Η Jerusalem Post παραθέτει επτά σημάδια ότι μπορεί να είχατε τον ιό αλλά δεν το ξέρατε.

Αν κοιτάξετε γύρω σας, φαίνεται ότι όλοι έχουν μολυνθεί με την COVID-19 στο παρελθόν ή τώρα με την παραλλαγή Omicron. Εάν δεν έχετε ακόμη διαγνωστεί ή δεν νιώθετε άρρωστοι, ίσως είστε ένας από τους λίγους τυχερούς. Ή ίσως ήσασταν άρρωστος αλλά δεν το καταλάβατε επειδή τα συμπτώματά σας ήταν ήπια.

Ενώ η παραλλαγή Δέλτα και αυτές που προηγήθηκαν της Omicron χαρακτηρίζονταν από μοναδικά συμπτώματα όπως επίμονος βήχας, πυρετός και απώλεια γεύσης και όσφρησης, η Omicron φαίνεται να είναι πιο δύσκολο να διαγνωστεί, χάρη σε αρκετά γενικά συμπτώματα που μπορούν εύκολα να μοιάζουν με γρίπη ή κρύωμα. Δείτε επτά σημάδια που παραπέμπουν σε ήπια νόσηση με κορωνοϊό:

1. Ήσασταν άρρωστος, αλλά δεν εξεταστήκατε

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες παραλλαγές, τα συμπτώματα της Omicron είναι ήπια σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Αν και τα πρώτα κρούσματα της Omicron παρατηρήθηκαν στα τέλη του 2021, η παραλλαγή ίσως κυκλοφορούσε για αρκετούς μήνες. Κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν αξιοσημείωτα συμπτώματα. Εάν δεν αισθανθήκατε αρκετά άρρωστος για να κάνετε εξετάσεις, ίσως είχατε κορωνοϊό και να αναρρώσατε χωρίς να το γνωρίζετε.

2. Νομίζατε ότι είχατε γρίπη, αλλά ήταν flurona

Είχατε πυρετό για μέρες, βήχα και ήσασταν εξαντλημένος, αλλά ο γιατρός δεν διέγνωσε γρίπη. Μπορεί να ήταν η Omricon, επειδή η εποχή της γρίπης και η πανδημία συνέπεσαν. Φέτος, οι γιατροί διαπιστώνουν κρούσματα Flurona - ταυτόχρονη μόλυνση με γρίπη και κορωνοϊό. Ο Δρ Nadav Davidovich, διευθυντής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Ben-Gurion και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας που συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για τον ιό, είπε στο CNN ότι αυτή τη στιγμή παρατηρούνται πολλά κρούσματα γρίπης παράλληλα με αύξηση της νοσηρότητας στον κορωνοϊό, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συνδυασμένης μόλυνσης.

Τόσο η γρίπη όσο και ο κορωνοϊός είναι ιοί που βλάπτουν το αναπνευστικό σύστημα και προκαλούν παρόμοια συμπτώματα: βήχας, καταρροή, πονόλαιμος, πυρετός, πονοκέφαλος και κόπωση. Και οι δύο εξαπλώνονται και είναι αντίστοιχα μεταδοτικοί μέσα από σταγονίδια στον αέρα που διαχέονται όταν ένα άρρωστο άτομο μιλάει, αναπνέει ή βήχει.

3. Εχετε πυκνή τριχόπτωση

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΑΜΟΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ !!!

 


Ο αντιπρόεδρος της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ Λεωνίδας Στάμος στο Kontra News 10 και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Μελιγγώνη.

ΗΠΑ: ΤΟ ΤΟΝΙΚ...ΤΥΡΟΓΑΛΟ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑΜΕΙΑ !!!

 



Τόνικ από… τυρόγαλο, το οποίο αποτελεί υποπροϊόν της επεξεργασίας γάλακτος σε γιαούρτι και θεωρείται υψηλής διατροφικής αξίας, κατάφερε να παράξει εταιρεία στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, καταφέρνοντας μέσα σε 9 μήνες να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 450%!

Καθώς το ελληνικό γιαούρτι (Greek yogurt) κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των Αμερικανών καταναλωτών (το 52% των πωλήσεων γιαουρτιού στις ΗΠΑ αφορά Στο Greek yogurt με την αξία των πωλήσεών του να υπερβαίνει τα 8,5 δισ. δολάρια το 2020 και να εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 12,5 δισ. το 2024), τόσο αυξάνεται και η παραγωγή του, άρα και οι ποσότητες τυρογάλακτος που απομένουν κατά την επεξεργασία του γάλακτος για τη μετατροπή του σε γιαούρτι. Υπολογίζεται ότι μόνο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου παράγεται το 70% του Greek yogurt που καταναλώνεται στις ΗΠΑ, παράγονται πάνω από 453 χιλιάδες τόνοι τυρογάλακτος ετησίως.

Ο Ιπποκράτης είχε αναδείξει την αξία του τυρογάλακτος

Το τυρόγαλα αποτελεί τροφή πλούσια σε προβιοτικά, πρωτεΐνη, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνες Β-12 και Β-6 και τη διατροφική αξία του είχε εντοπίσει πρώτος ο Ιπποκράτης επισημαίνοντας ότι συμβάλλει ιδιαίτερα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, εάν δεν τύχει της κατάλληλης επεξεργασίας και απορριφθεί ακατέργαστο, το τυρόγαλο θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντικό για το περιβάλλον.

Εκεί, λοιπόν, που οι άλλοι βλέπουν ένα προϊόν για τη… χωματερή, οι αδελφοί Adam και Jeremy Kaye της εταιρείας Spare Food είδαν την ευκαιρία και κατάφεραν αξιοποιώντας το τυρόγαλο να παράξουν ανθρακούχο τόνικ χρησιμοποιώντας επιπρόσθετα φρούτα, μπαχαρικά, μέλι και διοξείδιο του άνθρακα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΚΡΟΝ ΑΥΤΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ !!!

 


Γράφει ο William Hanage*,
New York Times

Τα μελλοντικά κύματα πιθανότατα να προκαλούν λιγότερο σοβαρή νόσηση.

Η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού είναι πολύ περισσότερο μολυσματική και μεταδοτική. Τόσο μεταδοτική στην πραγματικότητα που μέχρι τη στιγμή που διαβάζετε το παρόν άρθρο είναι πολύ πιθανό τα κρούσματα στη γειτονιά σας να έχουν ήδη κορυφωθεί.

Ενώ, όμως, ορισμένες χώρες βλέπουν ήδη ταχεία μείωση των κρουσμάτων, για κάποιες άλλες δεν είναι σαφές πόσο ομαλή θα είναι η "έξοδος” από το κύμα της Όμικρον. Ορισμένες περιοχές ενδεχομένως να συνεχίσουν να βιώνουν εξάρσεις κρουσμάτων ακόμη και μετά την αρχική κορύφωση ή την επιπέδωσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η εξαιρετική μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι πιθανό να έχει σημαντικές επιπτώσεις όσον αφορά το μέλλον της πανδημίας. Προσβάλλοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε σύντομο χρονικό διάστημα, επιφέρει επίσης γρήγορα ανοσία. Κι αυτό είναι σημαντικό προκειμένου να καταστεί πιο διαχειρίσιμη η νόσος που προκαλεί ο κορονοϊός, καθώς τα επίπεδα ανοσίας μπορούν να παράσχουν προστασία από μελλοντικά κύματα της πανδημίας και νέες παραλλαγές. Αυτό βέβαια έχει λίγη σημασία για τους ανθρώπους που νοσούν σοβαρά αυτόν τον χειμώνα, αλλά σημαίνει ότι μετά το κύμα της Όμικρον η κατάσταση θα είναι διαφορετική.

Η Όμικρον έχει εξαπλωθεί με ρυθμό ρεκόρ και οι επιπτώσεις στο ήδη εξαντλημένο σύστημα υγείας είναι σημαντικές. Καθώς πλήττει τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, τα πράγματα μπορεί να επιδεινωθούν περαιτέρω, αλλά η κατάσταση και πάλι είναι καλύτερη από ό,τι θα ήταν αν δεν είχε επιτευχθεί ήδη ένα επίπεδο ανοσίας κατά του κορονοϊού.

Τα δεδομένα από επιστήμονες στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική υποδηλώνουν ότι όσο πιο "εκπαιδευμένο” είναι το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, τόσο καλύτερα μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: ΕΝΔΗΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100 ΔΙΑΣΩΛΗΝΟΜΕΝΟΥΣ !!!

 


Ο αν. καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Walden University των ΗΠΑ μιλά για το ελληνικό σύστημα υγείας, τα ρεκόρ θανάτων, την ενδημικότητα, την Όμικρον και το... ωμέγα της πανδημίας.


Η ενδημικότητα του κορωνοϊού έχει προαναγγελθεί ως μια περίπου φυσική εξέλιξη, που θα έρθει τους επόμενους δύο με τρεις μήνες για να σημάνει το τέλος του διετούς παγκόσμιου υγειονομικού συναγερμού.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Walden University στη Μινεάπολη των ΗΠΑ Βασίλειος Μαργαρίτης διατηρεί τις επιφυλάξεις του. «Ενδημικότητα δεν σημαίνει ηπιότητα», τονίζει στη συνέντευξή του στο iatronet.gr και διευκρινίζει ότι η κάθε χώρα θα καθορίσει τα δικά της επιδημιολογικά όρια, κάτω από τα οποία μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Για την Ελλάδα, προτείνει ως ενδεικτικό όριο τον διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων από Covid-19, ή το 10% των διαθέσιμων ΜΕΘ της χώρας.

Ο κ. Μαργαρίτης εντοπίζει τρεις παράγοντες που κατά τον ίδιο ευθύνονται για τον υψηλό αριθμό θανάτων στην Ελλάδα. Αποδίδει «μαγικές» ικανότητες σε όσους προβλέπουν πως η Όμικρον θα οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας και τονίζει πως δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την ανάδυση μιας νέας, πιο επιθετικής παραλλαγής. Εκτιμά ότι ο χρόνος μετρά υπέρ μας, επισημαίνοντας ωστόσο πως θα χρειαστούν ακόμα πολλοί μήνες για να φτάσει η κατάσταση σε ένα ανεκτό επίπεδο.

Τι έχουμε κάνει λάθος στην Ελλάδα και καταγράφουμε τόσο μεγάλο αριθμό θανάτων;

ΔΕΙΤΕ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ...

 



Αν θέλεις κάποιος απαντήσεις σχετικά με τη λειτουργικότητα του επιτελικού κράτους, μπορεί να μπει στη σελίδα «Μένουμε Ζωγράφου» και να διαβάσει τις αναρτήσεις των Αθηναίων ή να δει την προσπάθεια να σύρουν φέρετρο στην οδό Πλαστήρα.

Θα θέλαμε πραγματικά να μιλούσαμε για φάρσα και τρολιά αλλά το περιστατικό είναι πραγματικό. Κι ανατριχιαστικά σοκαριστικό. Πλέον μπορούμε να πούμε ότι τα είδαμε όλα, από διανομέα να ρυθμίζει την κυκλοφορία μέσα στο χιόνι με εντολές της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι αυτοσχέδια έλκηθρα με κουβέρτες να σέρνουν φέρετρα στα χιόνια. Και την επέμβαση του Στρατού για να απεγκλωβιστεί η Αττική Οδός που το λες και αθέμητη διάθεση δημοσίων πόρων.

Οι τρεις άνδρες φαίνονται να σέρνουν στο χιόνι το φέρετρο, σε ένα στενό με πάνω από 30 πόντους χιόνι, ενώ ένας εξ αυτών γλιστράει στην προσπάθειά του. Το δε φέρετρο είναι πάνω σε μια κουβέρτα ώστε να τσουλάει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ !!!

Α ΜΕΡΟΣ

Β ΜΕΡΟΣ

Καλεσμένοι οι:

2η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Στα 293,79 ευρώ η μεγαβατώρα είχε αναρριχηθεί χθες η μέση χονδρική ρεύματος στην Ελλάδα, με ημερήσια άνοδο 5%, ενώ λίγο παραπάνω, στα 295,12 ευρώ η μεγαβατώρα βρίσκονται οι χονδρικές τιμές Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας, προφανώς επηρεασμένες από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και τη χώρα μας και παρά τα τεράστια προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης που άφησαν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.

Η Ελλάδα παραμένει η δεύτερη ακριβότερη σε ρεύμα χώρα στην Ευρώπη, με μέση χονδρική τιμή από την αρχή του έτους 220 ευρω η μεγαβατώρα, με πρώτη την Ιταλία, κατά ένα ευρώ ακριβότερη.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΓΙΑ ΑΔΙΚΟΠΡΑΞΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ !!!

 



Γράφει ο Μιχαήλ Κούβαρης,
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο & 
Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών και Δανειοληπτών



Η με αριθμό 221/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς κάνει δεκτή την έφεση, σε υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο μας, εξαφανίζει την πρωτόδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου Νίκαιας, που είχε απορρίψει, πρωτοδίκως, την αγωγή εντολέως μας, κάνει δεκτή την αγωγή και επιδικάζει αποζημίωση σε βάρος πιστωτικού ιδρύματος για αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη ο εκκαλών από παράνομες χρεώσεις και ανατοκισμούς αυτών, καθώς και αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης εξαιτίας της καθυστέρησης στην ικανοποίηση των αιτημάτων του.

“Στην έννοια της κατά το άρθρο 914 ΑΚ υπαιτιότητας περιλαμβάνεται ο δόλος και η αμέλεια του παρανόμως πράξαντος ή παραλείψαντος με το χαρακτηρισμό είτε του δόλου είτε της αμέλειας (ΑΠ 345/2017 ο.π.)….Ειδικότερη μορφή παραβίασης των κανόνων αυτών αποτελεί η εκ μέρους της τράπεζας παράλειψη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων εκτίμησης των συμφερόντων του πελάτη, διαφώτισης, παροχής συμβουλευτικής καθοδήγησης και προειδοποίησης αυτού (ΕφΚρητ 10/2021, ΤΝΠ Νόμος).

Ειδικότερα στις τραπεζικές συμβάσεις, σύμφωνα με την κρατούσα γνώμη τόσο της θεωρίας όσο και της νομολογίας, ενυπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην τράπεζα και τον πελάτη, εξαιτίας της ιδιαίτερης φύσης της ενοχής, η οποία επιβάλλει στα συμβαλλόμενα τις υποχρεώσεις που υπαγορεύει κατά περίπτωση η καλή πίστη, σύμφωνα με τη διάταξη της ΑΚ 288. Κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω, η τράπεζα έχει την υποχρέωση να μεριμνά για την προστασία των συμφερόντων των πελατών της ενεργώντας κατάλληλα, προειδοποιώντας αυτούς σχετικά ή παραλείποντας ενέργειες που μπορούν να βλάψουν τα συμφέροντά τους, ενώ οι τελευταίοι δεσμεύονται από το καθήκον ειλικρίνειας και επιμέλειας (Ψυχομάνης, Τραπεζικό δίκαιο-Δίκαιο τραπεζικών συμβάσεων, Τεύχος Ι, 2008, σελ. 31 επ.).

Κατά τα ανωτέρω, γίνεται δεκτό πως η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τράπεζας και πελάτη δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο περιεχόμενο της εκάστοτε τραπεζικής σύμβασης, όπως αυτή καθορίζεται από τους επιμέρους όρους της σύμβασης, αλά διατρέχει το συνολικό φάσμα των τραπεζικών συναλλακτικών σχέσεων.

ΔΣΑ: ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ !!!

 


Την ανάγκη να προβεί το υπουργείο Δικαιοσύνης «άμεσα στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου όσες διαδικαστικές πράξεις δεν διενεργήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας και της μη λειτουργίας, εκ του λόγου αυτού, των Δικαστηρίων, να θεωρηθούν εμπρόθεσμες, ακόμη και εάν διενεργηθούν μετά τη λήξη των εκτάκτων περιστάσεων και όσες προθεσμίες δεν κατέστη εφικτό να τηρηθούν για τους ίδιους λόγους, να μη χαθούν» επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) , ύστερα από συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Ακόμη, στην ίδια ανακοίνωση ο ΔΣΑ αναφέρεται και στην ταλαιπωρία των πολιτών από την κακοκαιρία και επισημαίνει πως «πέραν των πολιτικών ευθυνών των αρμοδίων φορέων, πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ποινικές και αστικές ευθύνες, που αναλογούν». Σύμφωνα με το ΔΣΑ, «οι πληγέντες πολίτες δικαιούνται πραγματικής και πλήρους αποζημίωσης και ικανοποίησης της ηθικής τους βλάβης» ενώ «η οριζόντια και συμβολική παροχή ποσών, στα πλαίσια, προφανώς, της πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αποζημιωτική ευθύνη, που υπέχουν τόσο το Δημόσιο και οι ΟΤΑ όσο και οι ιδιωτικές εταιρίες (π.χ. παραχωρησιούχοι, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ)».

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής: 

«1. Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου Αττικής και των υπολοίπων περιοχών, που επλήγησαν από την κακοκαιρία, βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις, απαράδεκτες για ένα σύγχρονο κράτος που οφείλει να σέβεται και να προστατεύει τους πολίτες του.

Πέραν των πολιτικών ευθυνών των αρμοδίων φορέων, πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ποινικές και αστικές ευθύνες, που αναλογούν. Οι πληγέντες πολίτες δικαιούνται πραγματικής και πλήρους αποζημίωσης και ικανοποίησης της ηθικής τους βλάβης. Η οριζόντια και συμβολική παροχή ποσών, στα πλαίσια, προφανώς, της πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αποζημιωτική ευθύνη, που υπέχουν τόσο το Δημόσιο και οι ΟΤΑ, όσο και οι ιδιωτικές εταιρίες (π.χ. παραχωρησιούχοι, ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).

Ο ΔΣΑ και τα μέλη του θα σταθούν αρωγοί στους πληγέντες.

ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΟΥ ΜΑΪΜΟΥ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ 4 ΛΕΞΕΙΣ...

 


ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΚΑΤΑ 73% ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

 


Η 5η Σύνοδος της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Τουρκίας-Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην προεδρία του υπουργού Εμπορίου Μουσταφά Τουζτζού και του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη.

Στην κοινή γραπτή ανακοίνωση που εξεδόθη μετά το πέρας της συνόδου έγινε αναφορά στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις που αυξήθηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα το 2021 και σημειώθηκε πως η σύνοδος που διοργανώθηκε για την διατήρηση της προόδου που επιτεύχθηκε στο πεδίο αυτό και την αύξηση των δυνατοτήτων συνεργασίας θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο.

Στο Πρωτόκολλο της 5ης Μικτής Οικονομικής Επιτροπής που υπογράφηκε μετά το πέρας των συνομιλιών, αποτυπώθηκαν οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι αμοιβαίες επενδύσεις, τα επίκαιρα εμπορικά θέματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς επίσης και οι δυνατότητες οικονομικής και τεχνικής συνεργασίας σε πολλούς τομείς και κυρίως της ενέργειας, του τουρισμού, της γεωργίας, των τελωνείων, των μεταφορών, που συζητήθηκαν κατά τις επαφές.

ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ BITCOIN ΩΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

 


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "κάλεσε" το Ελ Σαλβαδόρ να ακυρώσει την προηγούμενη απόφαση του να υιοθετήσει το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι (e-wallet) της χώρας.

Το Δ.Σ. του Ταμείου "κάλεσε τις αρχές να περιορίσουν το πεδίο εφαρµογής του νόμου για το Bitcoin απομακρύνοντας την ιδιότητα του νόμιμου χρήματος", ανέφερε το ΔΝΤ.

Κάποια μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για τους κινδύνους που συνδέονται με την αναμενόμενη έκδοση ομολόγων που θα συνδέονται με Bitcoin από την κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ.

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε τον Ιούνιο του 2021 η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα.

ΚΑΦΕΣ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕ....ΔΙΠΛΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!!

 



ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ: Η συγκεκριμένη αλυσίδα απλά το... τερμάτισε. Είπαμε ότι έχουμε ελεύθερη αγορά και ο καθένας πουλάει το προϊόν όσο και όπως θέλει. Όμως δεν μπορείς να χρεώνεις τη συσκευασία, δηλαδή το ποτηράκι και το καπάκι, εις διπλούν, επικαλούμενος το περιβαλλοντικό τέλος που επιβλήθηκε από 1η Ιανουαρίου.

Και εξηγούμαστε. Η τιμή για έναν καφέ espresso freddo από τις αρχές του έτους σε κατάστημα franchise γνωστής αλυσίδας, όχι αποκλειστικά καφέ, «πέταξε» στα 2,30 ευρώ. Από αυτά, τα 2,1 ευρώ είναι η αξία του καφέ, 0,05 ευρώ αυτό που πληρώνουμε από 1 Ιανουαρίου για το περιβαλλοντικό τέλος στο καπάκι και 0,05 ευρώ το περιβαλλοντικό τέλος στο ποτήρι. Όμως πάνω σε αυτό το χαράτσι, η συγκεκριμένη αλυσίδα έχει βάλει και ένα ακόμη. Έχει προσθέσει επιπλέον 0,10 ευρώ για το κόστος σε καπάκι και ποτήρι. Δύο χαράτσια για το ίδιο πράγμα δηλαδή.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΑΔΕΛΦΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!!

 



Ο Ορέστης Τσακαλώτος βρήκε την τραπεζική αγορά του…


Ο ιδιοκτήτης της Quant, εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων οφειλών, συμβουλευτικών υπηρεσιών κλπ, Ορέστης Τσακαλώτος τον τελευταίο καιρό επισκέπτεται πολύ συχνά τα κεντρικά γραφεία της Attica Bank στην οδό Ομήρου.

Δεν είναι μόνο ότι ο Ορέστης Τσακαλώτος θέλει να πάρει ένα ακόμη πακέτο δανείων προς διαχείριση.

Η Quant στοχεύει να γίνει στρατηγικός εταίρος των μη συστημικών τραπεζών καθώς εγκαινιάζει μια σειρά συμφωνιών προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση των κόκκινων δανείων του.

Η Quant διαχειρίζεται ήδη περίπου 450-500 εκατ. ευρώ τιτλοποιημένα κόκκινα δάνεια του πακέτου Astir και προσβλέπει επίσης στις τιτλοποιήσεις Omega που δρομολόγησε η Attica Bank στο πλαίσιο των προσπαθειών εξυγίανσης που προορίζονται για το πρόγραμμα «Ηρακλής».

JP MORGAN: ΣΤΑ 275.000.000€ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ HSBC ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Η Πειραιώς φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για τις δραστηριότητες της HSBC στην Ελλάδα, αν και καμία πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές.

Αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της χαμηλής σημαντικότητας των
δραστηριοτήτων της HSBC στην Ελλάδα, αναφέρει η JP Morgan, υπενθυμίζοντας ότι οι ετήσιες εκθέσεις της HSBC αναφέρουν 334 υπαλλήλους και λειτουργικά έσοδα ~ 60 εκατ. ευρώ το 2019 - περίπου 4%/3% των συνολικών.

Ως εκ τούτου, η JP Morgan αναμένει ότι με 46 δισ. σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό (RWA), οι δραστηριότητες της HSBC στην Ελλάδα θα συνεισφέρουν με παρόμοιo, περίπου, χαμηλό μονοψήφιο μερίδιο RWA - ~2 δισ. ευρώ στην Πειραιώς.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει έως και ~275 εκατ. ευρώ περίπου σε κεφαλαιακές επιπτώσεις μέσω RWA - ένα ομολογουμένως σημαντικό μερίδιο της τρέχουσας κεφαλαιακής θέσης των ~ 540 εκατ. ευρώ.

Οι επιλογές της διοίκησης

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ" ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ !!!

 


Εξειδικευμένα στοιχεία και μεγάλη γραφειοκρατία ταλαιπωρούν τους δανειολήπτες που προσπαθούν να υπαχθούν σε ειδικό καθεστώς για την σωτηρία της πρώτης κατοικίας τους.
Στο «σφυρί» βγαίνουν μέσω πλειστηριασμών ακίνητα δανειοληπτών που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στα δάνεια τους.

Παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ποια εξ των ακινήτων είναι πρώτη κατοικία ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών, Χαράλαμπος Περβανάς μιλώντας στο Sputnik, θεωρεί δεδομένο ότι «μεταξύ των ακινήτων είναι και πρώτες κατοικίες».

«Μέχρι 31/12/21 είχαμε 4.764 πλειστηριασμούς. Από κανένα στοιχείο όμως δεν προκύπτει αν είναι πρώτης κατοικίας αν και θεωρούμε ότι μεταξύ αυτών των ακινήτων που πλειστηριάστηκαν είναι και πρώτες κατοικίες όπως αντιλαμβανόμαστε από την τιμή εκκίνησης που αναγράφονται στους πλειστηριασμούς. Τα ποσά κυμαίνονται από 30.000 ως 70.000 ευρώ» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Περβανά, οι αρμόδιες αρχές δεν δίνουν αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας διότι όπως είπε ακόμα δεν λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα ρύθμισης των οφειλών με 420 δόσεις προς τράπεζες και 240 δόσεις προς το δημόσιο και οι δανειολήπτες αδυνατούν να μπουν σε αυτή και να αιτηθούν ρύθμιση.

«Η πλατφόρμα -ο νέος πτωχευτικός δηλαδή- ουσιαστικά είναι σε ισχύ για τα φυσικά πρόσωπα από τον Ιούνιο του 2021, αλλά δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα καθόλου. Λένε (σ.σ. αρμόδια υπουργεία) στους δανειολήπτες να μπουν στην πλατφόρμα για 420 μηνιαίες δόσεις όσον αφορά οφειλές προς τις τράπεζες και 240 μηνιαίες δόσεις για οφειλές προς το δημόσιο, δεν λένε όμως όλη την αλήθεια. Διότι και να καταφέρει ένας πολίτης να μπει σε αυτή την πλατφόρμα -που δεν λειτουργεί- τελικά εάν θέλουν οι τράπεζες θα καταθέσουν πρόταση και αν καταθέσουν πρόταση εάν θέλουν θα κάνουν κούρεμα της οφειλής» ανέφερε.

32 ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΑ PANAMA PAPERS !!!

 



Αποφασίστηκε να ασκηθούν «ποινικές διώξεις σε βάρος 32 πολιτών» για οικονομικά αδικήματα όπως «η νομιμοποίηση κεφαλαίων από εγκληματική δραστηριότητα» που αποκαλύφθηκαν «στην υπόθεση που είναι γνωστή με την ονομασία ‘Panama Papers’», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί από τη 15η ως τη 18η Νοεμβρίου 2022, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Η παραπομπή σε δίκη αυτών των 32 προσώπων είχε προταθεί από την παναμαϊκή εισαγγελία τον Νοέμβριο του 2021.

Δικαστικές πηγές απέφυγαν να αποκαλύψουν τα ονόματα των κατηγορουμένων, όπως είθισται στον Παναμά· πάντως πηγή ενήμερη για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δικηγόροι Γιούργκεν Μοσάκ και Ραμόν Φονσέκα Μόρα, η εταιρεία των οποίων βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου, είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που παραπέμφθηκαν.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ 2.000.000 ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Δυο εκατομμύρια μετρητές, από τα περίπου επτά εκατομμύρια που υπάρχουν είναι άγνωστου ιδιοκτήτη, δηλαδή δεν αντιστοιχούν σε κάποιο ενεργό ΑΦΜ, σύμφωνα με όσα ανέφερε χτες αποτυπώνοντας μια όψη μόνο της κατάστασης στην αγορά ενέργειας ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας.

Μάλιστα, είπε ότι έχουν ήδη υπάρξει κυρώσεις στον ΔΕΔΔΗΕ για τη μη τήρηση επικαιροποιημένου μητρώου πελατών που θα διευκόλυνε και τις επιδοτήσεις από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ). Από την πλευρά της όπως τόνισε η ΡΑΕ έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία από τους προμηθευτές για κάθε παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της επιδότησης του ΤΕΜ.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ΡΑΕ τόνισε ότι η Αρχή προχωρά και σε εξονυχιστικούς ελέγχους «για να δούμε αν μετακυλίεται το όφελος από τα μέτρα της πολιτείας στον τελικό καταναλωτή, αν αποτυπώνεται σε ορατό σημείο των λογαριασμών η επιδότηση, κλπ». Σε ερώτηση αν οι έλεγχοι γίνονται λόγω καταγγελιών απάντησε πως δεν υπάρχουν σχετικά παράπονα προς τη ΡΑΕ. Πρόσθεσε πως παράλληλα ελέγχονται και τα στοιχεία που βάζουν οι προμηθευτές στο εργαλείο σύγκρισης τιμών της ρυθμιστικής αρχής.
SSL Certificates