.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΠΑΕΙ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ !!!

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ
Ένα μέσο ποσοστό της τάξεως του 40% επί των κερδών που παράγουν οι πολυεθνικές εταιρείες καταλήγει σε «φορολογικούς παραδείσους» (χώρες με πολύ χαμηλό ή ακόμη και μηδαμινό φορολογικό συντελεστή), σύμφωνα με έρευνα (The Missing Profits of Nations) που συνέταξαν οι οικονομολόγοι Thomas Tørsløv και Ludvig Wier, εκ μέρους του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.




Όπως σημειώνεται, η μεταφορά του πλούτου γίνεται μεταξύ άλλων με μεθόδους όπως ο χειρισμός των τιμών στις πωλήσεις μεταξύ των εταιρειών του ομίλου, η εκμετάλλευση της φορολογικής έκπτωσης των πληρωμών τόκων εντός των εταιρειών του ομίλου και η μετεγκατάσταση των άϋλων περιουσιακών στοιχείων.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ TAVI !!!



Στην «τσιμπίδα» του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας φαίνεται πως θα μπουν και άλλα νοσοκομεία, πλην του 401 ΓΣΝΑ, για το θέμα των πανάκριβων επεμβάσεων TAVI.

Ο έλεγχος που γίνεται εδώ και ενάμιση μήνα φαίνεται πως έχει βγάλει πολλά «άπλυτα» στη φόρα, αναφορικά με το πώς γίνονταν αυτές οι επεμβάσεις και με ποιους όρους.


ΣΤΑ 4 Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !!! ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΣΟΥΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ !!!


ΡΟΥΚΕΤΑ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΑΣΜΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: "ΣΦΑΓΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΤτΕ: ΤΡΩΕΙ "ΞΥΛΟ" ΑΠΟ ΜΕΣΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!! ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/09/2.html


Η εποχή της παντοδυναμίας για τον Γιάννη Στουρνάρα φαίνεται ότι τελειώνει. Το «ξήλωμά» του αρχίζει, μάλιστα, από το εσωτερικό της ίδιας της Τραπέζης της Ελλάδος, όπου πλέον δεν είναι σε θέση -όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» με το σχετικό ρεπορτάζ- να επιβάλει τις επιλογές του και να προωθήσει τους δικούς του εκλεκτούς και ευνοούμενους...

Ο κ. Στουρνάρας, αφού αναδείχθηκε ως άνθος της αυλής του κ. Σημίτη, επί της εποχής του πολλαπλά αμαρτωλού «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, υιοθετήθηκε δυστυχώς από τον Αντώνη Σαμαρά και ως άνθρωπος των δανειστών τοποθετήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που η κυβερνητική Ν.Δ. του 2012 προσχωρούσε στο μνημονιακό στρατόπεδο της καταστροφής.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΓΙΑ 400.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ SSM+ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Ενώ οι Γερμανοί ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν τον πρώτο διορισμό «δικού τους» πρόεδρου της ΕΚΤ, οι Ιταλοί χαλάνε το πάρτι.

Κορυφαίο στέλεχος της κυβερνώσας -πια- ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά δηλώνει στο Reuters ότι ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν είναι ακατάλληλος για τη θέση του Μάριο Ντράγκι και, αν την πάρει, θα κινδυνεύσει να διαλυθεί η ευρωζώνη. 


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ 17 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ !!!

ΑΠΟ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
Τα 17 Ειρηνοδικεία είναι τα εξής: Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Χαλκίδας, Χαλανδρίου, Μαραθώνα, Ιλίου, Μεγάρων, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Αχαρνών, Κρωπίας, Ελευσίνας, Βασιλικών, Λαγκαδά, Κουφαλίων και Λαυρίου.


Τέθηκε σε εφαρμογή από 17.7.2018 η διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων σε 17 Ειρηνοδικεία (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Χαλκίδας, Χαλανδρίου, Μαραθώνα, Ιλίου, Μεγάρων, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Αχαρνών, Κρωπίας, Ελευσίνας, Βασιλικών, Λαγκαδά, Κουφαλίων και Λαυρίου) και από 17.9.2018 θα τεθεί στα Ειρηνοδικεία Αμαρουσίου και Καλλιθέας για τις κάτωθι διαφορές :

1)Περιουσιακές διαφορές : Αυτοκίνητα, Μισθώσεις/Πιστωτικοί, Εργατικά/Αμοιβές (κατάθεση και προσδιορισμός από το δικηγόρο),

2) Διαταγές Πληρωμής : Ευρωπαϊκή Διαταγή Πληρωμής (απλή κατάθεση χωρίς προσδιορισμό),

ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ;;;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_831.html



Οι offshore στο φως!

Τελειώνουν σύντομα τα παιχνίδια με τις offshore, που ανήκουν σε άλλες offshore, πίσω από τις οποίες κρύβονται άλλες offshore εταιρείες!

Με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και θα ενοχλήσει πολλούς, ακόμη και μεγαλόσχημους, Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, υιοθετείται (με μεγάλη καθυστέρηση, που υποχρέωσε την Κομισιόν να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο) η οδηγία 2015/849 για το ξέπλυμα χρήματος.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΡΑΒΩΝ, ΛΙΒΑΝΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΚΡΟΙΣΩΝ !!!




Τι γράφει το mononews.gr:


Αυτός ο ανεμοδαρμένος βράχος, ο χτισμένος στο μπλε, με το χρυσό χρώμα να βάφει με λιακάδα τα καλοκαίρια και να επιτρέπει διαφορές και ανεξαρτησίες. Μύκονος! Και ενώ τα τελευταία χρόνια, η χώρα γύρω από το νησί των Κυκλάδων περνάει μια σκληρότατη οικονομική κρίση, στον ευλογημένο, αρχαίο βράχο, η οικονομία γνωρίζει πρωτοφανή άνθηση. Η ξέφρενη και σε λονδρέζικα πρότυπα διασκέδαση, με τις υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου παρασύρει και τις τιμές ακίνητων όπου δισεκατομμυριούχοι Άραβες, Λιβανέζοι και Τούρκοι που ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ στην καθισιά τους, δεν το χουν σε τίποτα να αποκτήσουν τις βίλες και τις βιλίτσες που τους χτυπούν στο μάτι, σε έναν απλό νυχτερινό περίπατο. Όλες οι τιμές είναι στα πολύ πάνω τους!

Στην υπόλοιπη Ελλάδα σπίτια αγοράζουν τόσο Κινέζοι όσο και Ρώσοι λόγω του ότι εκτός από τον ίδιο τον επενδυτή παίρνει άδεια παραμονής και όλη η οικογένειά του στην Ευρώπη, ενώ η χώρα σε αντίθεση με άλλες γειτονικές της, όπως η Κύπρος, η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, φαντάζει πιο γοητευτική, καθώς προσφέρει ακόμα περισσότερα ανταλλάγματα χωρίς μεγάλο κόστος. Η Ισπανία, για παράδειγμα, έχει ορίσει ως μίνιμουμ επένδυση τις 500.000 ευρώ, ενώ η Κύπρος τις 300.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο επενδυτής θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 30.000 ευρώ σε κυπριακό τραπεζικό λογαριασμό. Στην Πορτογαλία, ο επενδυτής είναι υποχρεωμένος να επισκέπτεται τη χώρα και μετά τον πρώτο χρόνο να μένει τουλάχιστον δύο εβδομάδες τον χρόνο. Στην Ελλάδα δεν υφίσταται η υποχρέωση επίσκεψης, ελάχιστης διαμονής στη χώρα ή οποιαδήποτε άλλη επιπλέον οικονομική υποχρέωση.

Παρ’ όλα αυτά, στην Μύκονο, οι Άραβες, οι Λιβανέζοι, οι Τούρκοι δεν φείδονται χρημάτων για να αποκτήσουν τους ηλιόλουστους, όλο ελευθερία, μεσογειακούς τους παραδείσους…

Η Μύκονος με υψηλότερη απόδοση απ’ το Σαν Τροπέ, το Κάπρι ή την Κυανή Ακτή

ΒΟΜΒΑ ARD: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ !!!

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ;;;
Καταπέλτης ήταν το γερμανικό ARD για την εμπλοκή των γερμανικών αρχών στο σκάνδαλο με τα κλεμμένα αντικαρκινικά στην Ελλάδα, που κυκλοφόρησαν νόμιμα στη Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, με κέρδη τουλάχιστον 25.000.000 ευρώ για το κύκλωμα !!!




Σύμφωνα με πληροφορίες του ARD το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, το οποίο είναι αρμόδιο για την εποπτεία των φαρμακευτικών προϊόντων όχι μόνο έπεσε σε αντιφάσεις, αλλά γνώριζε κιόλας από καιρό.

Το εν λόγω υπουργείο είχε ανακοινώσει αρχικά ότι πληροφορήθηκε για πρώτη φορά πως πρόκειται για κλεμμένα φάρμακα από ανάλογη εκπομπή πριν μερικές εβδομάδες, κάτι όμως το οποίο είναι ψευδές όπως αποδεικνύουν σχετικά e-mails.

Δεν υπήρχαν προηγουμένως καθόλου ενδείξεις «ότι επρόκειτο για φάρμακα τα οποία ήταν αντικείμενο ποινικών πράξεων ή η ποιότητά τους είχε υποστεί βλάβη», είχε ανακοινώσει το υπουργείο. Όμως, από την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ της Υπηρεσίας Προστασίας των Καταναλωτών, Εργασίας και Υγείας (LAVG)προκύπτει ότι ήδη από τις 27 Μαρτίου ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) είχε επιστήσει την προσοχή LAVG ότι τα εν λόγω φάρμακα προορίζονταν μόνο για νοσοκομειακή χρήση και όχι για κυκλοφορία τους.


ΟΑΣΑ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ !!! ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ Η ΕΚΠΤΩΣΗ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ-ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΞΑΡΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ...
Καταργείται το χάρτινο ηλεκτρονικό εισιτήριο μειωμένου κομίστρου του ΟΑΣΑ, από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.




Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, όπως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, νέοι έως 18 ετών, κ.α., καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα.

Ο Οργανισμός έχει εκδώσει περισσότερες από 800.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 350.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,15 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Όπως είναι γνωστό, η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων, όπως η προμήθεια προϊόντων κομίστρου, μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς την μετάβαση σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: www.oasa.gr).

Επίσης, ο ΟΑΣΑ γνωστοποίησε ότι οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 190.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τρίμηνης διάρκειας τις 33.000 και ότι παρατηρείται διαρκής άνοδος των εσόδων μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό, αλλά και μετά την εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ.


ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Ο ΝΕΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟ !!!

ΓΙΑ 15.000.000€ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 4.000.000€ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ
Ο πλειστηριασμός αφορά το ενεργητικό της εταιρείας, ήτοι την ακίνητη περιουσία της, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τα λοιπά κινητά, υλικά και άυλα στοιχεία της.




Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης, άλλοτε κραταιάς, γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ, -σ.σ. κοντά 4 εκατ. ευρώ λιγότερα από την περσινή προσπάθεια εκποίησης της-, και ο πλειστηριασμός αφορά το ενεργητικό της εταιρείας, ήτοι την ακίνητη περιουσία της, τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τα λοιπά κινητά, υλικά και άυλα στοιχεία της.

Η προσφορά του κάθε ενδιαφερόμενου θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή τράπεζας για ποσό όχι μικρότερο των 500.000 ευρώ, ενώ προσφορές υπό όρο ή αίρεση θεωρούνται άκυρες.

Ο πλειοδότης οφείλει να καταβάλει ολόκληρο το συμφωνηθέν τίμημα εφάπαξ, εντός 60 το αργότερο εργάσιμων ημερών από την κατακύρωση. Ωστόσο ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα αντί της εφάπαξ καταβολής, με γραπτή δήλωση του προς τον σύνδικο, να αναλάβει την υποχρέωση καταβολής του τιμήματος σε δύο άτοκες δόσεις, των 10 εκατ. ευρώ εντός 60 ημερών και το υπόλοιπο εντός προθεσμίας 90 ημερών από την κατακύρωση.


ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΕΥΘ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ AUDI ΓΙΑ ΤΟ DIESELGATE, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!

ΑΣΚΗΣΕ ΕΦΕΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi άσκησε έφεση στο Δικαστήριο του Μονάχου προκειμένου να αποφυλακιστεί, έχοντας περάσει ήδη ένα μήνα στη φυλακή για τις κατηγορίες παραποίησης στοιχείων στο σκάνδαλο diesel της Volkswagen.





Ο Rupert Stadler υπέβαλλε τη σχετική καταγγελία σχετικά με την κράτησή του την Τετάρτη, όπως ανέφερε η εισαγγελέας Andrea Mayer στο Bloomberg. Ο Stadler είχε συλληφθεί στις 18 Ιουνίου, αφού το κινητό του τηλέφωνο είχε παγιδευτεί από την αστυνομία, κάτι που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την προσπάθειά του να επηρεάσει μάρτυρες της υπόθεσης.

Ο CEO της Audi έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς της εισαγγελέα σχετικά με συμμετοχή του σε σκευωρία για το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων των ντιζελοκίνητων και αρνήθηκε να ομολογήσει κατά την κατάθεσή του, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ !!!

ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_997.html




Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας η οποία θα εισηγηθεί τις αλλαγές στο νόμο 3758/2009 που αφορά τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις (εισπρακτικές) προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στόχος του υπουργείου, με τις αλλαγές που θα ενσωματώσει στον εν λόγω νόμο, είναι να θέσει ένα φρένο κυρίως για τα δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες. Οι προτάσεις της ομάδας, θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα, καθώς θα επιχειρηθεί στο μέτρο του δυνατού να μπει ένα όριο στις αυθαιρεσίες των δικηγορικών γραφείων, τα οποία δεν καταλαμβάνονται από το ισχύον πλαίσιο.

Κι αυτό, διότι με βάση την υπ.αριθμ. 598/2012 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η ένταξη των δικηγόρων - δικηγορικών εταιριών στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο δεν συνάδει με την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, δεδομένου ότι η ενημέρωση οφειλετών εντάσσεται ήδη σε αυτό και καθιστά αδύνατη, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, την επιβολή κυρώσεων σε δικηγόρους - δικηγορικές εταιρίες, για την επιβολή των οποίων αρμόδιος είναι το οικείο πειθαρχικό όργανο!


ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 160.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΘΑ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΕΞΩ
Στις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τραπεζών και τα δεδομένα θα συγκεντρώνονται στο σύστημα του Τειρεσία, ώστε να υπάρχει πρόσβαση από όλες τις τράπεζες.




Αντιμέτωποι με την αυτόματη άρση του καταθετικού τους απορρήτου θα βρεθούν 160.000 δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη και αν φέρουν αντίρρηση, θα εξωθούνται από τον νόμο χάνοντας την προστασία.

Αυτό θα αρχίσει να ισχύει από τις 15 Σεπτεμβρίου, τότε που θα εκκινήσει και η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τραπεζών και τα δεδομένα θα συγκεντρώνονται στο σύστημα του Τειρεσία, ώστε να υπάρχει πρόσβαση από όλες τις τράπεζες.


Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΠ ΚΑΘΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ !!!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσει τελικά ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης για ενεργητική και παθητική δωροδοκία αντίστοιχα !!




Το Τριμελές Συμβούλιο του ΑΠ (βούλευμα 1228/19.7.2018), με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του ΑΠ Μαρία Γαλανη και με ψήφους 2 -1 απέρριψε την αναίρεση, κατα του βουλεύματος του Συμβουλιου Εφετών, που ειχε ζητησει η εισαγγελεας του ΑΠ Ξενια Δημητριου και ειχε ασκήσει ο αντιεισαγγελέας του ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ 250.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ Κ. ΝΕΖΗ.


Υπενθυμίζεται ότι το συμβούλιο εφετών είχε αποφασίσει την παραπομπή του κ. Μυτιληναίου για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας ,με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ για νομικούς λόγους τον απήλλαξαν για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).Οι δικαστικοί λειτουργοί σε ό,τι αφορά τον κ. Νέζη αποφάσισαν επίσης την παραπομπή του σε δίκη για παθητική δωροδοκία με τος ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.



ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ"
Ενώ βελτιώθηκε κατά 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς του 2017 η θέση της Ελλάδας.




Σύμφωνα με την έκθεση της διεθνούς οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», βελτιωμένη κατά 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς του 2017 ήταν η θέση της Ελλάδας. Ωστόσο, οι περισσότερες περιπτώσεις διαφθοράς αφορούν τις αστυνομικές αρχές. Η έκθεση κάνει λόγο και για περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς αστυνομικών. Στις συνολικά 201 τέτοιες περιπτώσεις από το 2009 μέχρι το 2017, οι 65 αφορούν αδικήματα σε βάρος ημεδαπών και οι 136 σε βάρος αλλοδαπών. Ο μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών και πληροφοριών για διαφθορά ήταν και για τον τομέα της δικαιοσύνης (246 από σύνολο 459).

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα από την 69η θέση που κατείχε το 2016, κατατάχθηκε στην 59η θέση για το 2017 επί συνόλου 168 χωρών, όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2017. Η εν λόγω μείωση αφορά την ύφεση του αριθμού των καταγγελιών (-8,5%) για περιπτώσεις διαφθοράς, αλλά και τη μείωση των δικογραφιών των Εσωτερικών Υποθέσεων (-15%). Επιπλέον, μειώθηκε και ο αριθμός των προσώπων που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία (-44%).

Η έκθεση, ωστόσο, αναφέρει ότι «η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει σήμερα τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της και η αιτία για την κατάσταση αυτή βρίσκεται κυρίως στην εκτεταμένη διαφθορά σε μια σειρά τομέων της». Τα στοιχεία αναφέρουν ότι από το 2014 παρατειρείται μεγάλη άνοδος στις καταγγελίες περί διαφθοράς.


ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;



Ακολουθεί απόσπασμα από ρεπορτάζ του site της εφημερίδας Τα Νέα:

Συνεδρίασε σε ευρεία σύνθεση υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π). Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας και ο γενικός γραμματέας Μιλτιάδης Κλάπας παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση την «Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη».

Αναλύοντας τη Στρατηγική Ένταξης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι στηρίζεται σε πέντε πυλώνες:



Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!

ΓΙΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...
Την παραπομπή της Ελλάδας, μαζί με τη Ρουμανία και την Ιρλανδία, στο Δικαστήριο της Ε.Ε. για τη μη εφαρμογή των κανόνων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.




Η επίτροπος Δικαιοσύνης, Βέρα Γιούροβα, δήλωσε ότι η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας πλήττουν την ΕΕ στο σύνολό της, ως εκ τούτου «όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και κατ' επέκταση να διακόψουν τη ροή κεφαλαίων προς εγκληματικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Τα κράτη-μέλη είχαν προθεσμία έως τις 26 Ιουνίου 2017 για να μεταφέρουν την τέταρτη οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην εθνική νομοθεσία τους. Οι εν λόγω κανόνες ενισχύουν τους ήδη υπάρχοντες, εισάγοντας τις εξής τροποποιήσεις:


ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΡΩΣΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ...ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/blog-post_619.html




Μήπως όλα γίνονται για το σημαντικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και όχι για το Σκοπιανό ;;;

του Γιώργου Σκαφίδα

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον, και εγώ όπως όλοι, στους – κάθε άλλο παρά τυχαίους – Financial Times ότι υπάρχει μια «ανιαρή» πόλη κάπου εκεί στη βόρεια Ελλάδα που τη λένε Αλεξανδρούπολη. 

Μια πόλη «με υψηλή ανεργία» που αποτελεί πια «το νέο επίκεντρο των προσπαθειών για επέκταση της ρωσικής επιρροής στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενάντια στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», όπως σημειώνεται στο – κάθε άλλο παρά τυχαίο – δημοσίευμα. 

Διάβασα ότι στην Αλεξανδρούπολη ήταν «ευρέως γνωστοί» οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν προ ημερών από την Ελλάδα. Ότι εκεί επιχείρησαν να στήσουν μηχανισμό προπαγάνδας, κινητοποιώντας τοπικούς παράγοντες και νεολαίους ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό. Ότι «δόθηκαν ρωσικά χρήματα σε ομάδες ακροδεξιών μέσω τοπικού επιχειρηματία». Διάβασα και άλλα, για «πολιτιστικούς δεσμούς» και «θρησκευτικά πιστεύω» που λειτουργούν ως «προκάλυμμα» στην υπηρεσία «σκοτεινών μεθοδεύσεων». Δεν το γνωρίζω εάν ισχύουν όλα τα παραπάνω. Πιθανόν να ισχύουν, αν και η Αλεξανδρούπολη μου κάνει λίγο μακριά για «επίκεντρο» αντιδράσεων στο Σκοπιανό. 


ΔΕΔ: Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ !!!

ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ
Με μία πρόσφατη απόφαση της η Δ.Ε.Δ. (2914/6.6.2018) φαίνεται να υιοθετεί απόφαση της Δ/νσης ελέγχου σύμφωνα με την οποία: «η έκθεση ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών, αυτή καθεαυτή, δε δύναται να θεωρηθεί συμπληρωματικό στοιχείο, αλλά πρέπει από την αξιολόγηση του περιεχομένου της να συντρέχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις κατά την ως άνω έννοια των διατάξεων της παρ. 2 του άρθ. 68 του ν.2238/1994, το οποίο ως θέμα πραγματικό, κρίνεται αρμοδίως.».




Η υπόθεση αφορούσε πολλαπλές παραβάσεις του ΚΒΣ, (μη έκδοση στοιχείων, μη επαρκή τήρηση βιβλίων), παραβάσεις ΦΠΑ, καθώς και παραβάσεις ΦΜΥ και φόρου εισοδήματος.

Η ΔΕΔ αποδέχθηκε μερικώς την προσφυγή σχετικά με την παραγραφή του δικαιώματος του δημοσίου για επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων σε ότι αφορά το ΦΠΑ.

Στις παραβάσεις που αφορούσαν ΦΜΥ και φόρο εισοδήματος η ΔΕΔ έκρινε (για μια ακόμη φορά) ότι εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης ισούται με μη υποβολή και κατά συνέπεια έχουν εφαρμογή οι διατάξεις περί 15ετούς παραγραφής, ωστόσο σε ένα από τα σκεπτικά της υιοθετεί έγγραφο της διεύθυνσης ελέγχων στο οποίο αναφέρεται ότι η έκθεση ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών, αυτή καθεαυτή, δε δύναται να θεωρηθεί συμπληρωματικό στοιχείο.
Η δικηγόρος που ασχολήθηκε με την υπόθεση αυτή ήταν η κα Καλομοίρα Κωτσαλά, εξειδικευμένη στο φορολογικό δίκαιο.


Τα βασικότερα σκεπτικά της ΔΕΔ:


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΕΣ !!!

ΠΟΛ.1136/2018
Με την ΠΟΛ.1136/2018 κοινοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 45 «Καταστροφή πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων και αντικατάσταση αυτών», του μέρους Δ', του ν. 4530/2018 με τις οποίες προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η καταστροφή με ανακύκλωση, με μέριμνα των αρμοδίων υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τελούν σε κατάσταση ακινησίας για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τους δεκαοχτώ (18) συνεχόμενους μήνες.




Κατά συνέπεια, η διάταξη καταλαμβάνει όλα τα οχήματα οι πινακίδες κυκλοφορίας των οποίων είναι ήδη κατατεθειμένες στις Δ.Ο.Υ. κατά την ημερομηνία ισχύος του νόμου, ήτοι την 30.3.2018, καθώς και όσα θα τεθούν σε ακινησία από την ημερομηνία αυτή και μετά. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας είναι η συμπλήρωση συνεχούς παραμονής τους στη Δ.Ο.Υ. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δεκαοκτώ (18) μηνών.

Οι εν λόγω αρμόδιες υπηρεσίες θα χορηγούν, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος, βεβαίωση καταστροφής των πινακίδων κυκλοφορίας.

Για την άρση της κατάστασης ακινησίας ή την εκ νέου θέση σε δημόσια κυκλοφορία οχήματος του οποίου οι πινακίδες θα καταστραφούν, κατά τις εν λόγω διατάξεις, οι αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, θα προβαίνουν σε αντικατάσταση αυτών μετά την υποβολή σχετικής αίτησης από τον ενδιαφερόμενο, συνοδευόμενη από την ως άνω βεβαίωση καταστροφής των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς και την καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου αξίας τριάντα (30) ευρώ.

Αν τα κατατεθειμένα στοιχεία κυκλοφορίας καταστρέφονται από λόγους ανωτέρας βίας και αφορούν ακινησίες συνεχόμενης χρονικής διάρκειας μικρότερης των δεκαοκτώ (18) μηνών, για την επανέκδοση αυτών δεν απαιτείται η καταβολή του παραβόλου των 30 ευρώ, μετά από βεβαίωση της αρμόδιας αρχής.


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ "ΚΟΜΜΕΝΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!

ΔΑΝΕΙΑ ΕΩΣ 25.000€
Πρόσβαση σε δανεισμό για όσους «κόβονται» από τις τράπεζες, επειδή δεν διαθέτουν επαρκείς εξασφαλίσεις ή έχουν χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση, δίνει η κυβέρνηση με τη σχεδιαζόμενη ενεργοποίηση του θεσμού των μικροπιστώσεων.




Πρόκειται για μικρά δάνεια, έως 25.000 ευρώ, που θα χορηγούνται χωρίς εξασφαλίσεις από ενδιάμεσους φορείς εκτός τραπεζικού συστήματος, σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, νέους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα.

Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση, ο θεσμός των μικροπιστώσεων, θα αποκτήσει νέο πλαίσιο, με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα σε μη τραπεζικά ιδρύματα να χορηγούν δάνεια, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν μέσα από τα κανάλια των τραπεζών, όπως συμβαίνει σήμερα.

Οι ίδιες οι τράπεζες, άλλωστε, δεν παρέχουν τέτοιες πιστώσεις υψηλού κινδύνου, καθώς η βασική τους προτεραιότητα είναι να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκιά του και να περιορίσουν τους πιστωτικούς κινδύνους.


ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!



Πολλοί φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή φόρου δωρεάς, κληρονομιάς ή εισοδήματος, επειδή η εφορία θεώρησε πως συναλλαγές σε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς υπέκρυπταν δωρεά, κληρονομία ή προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη αιτία.

Ωστόσο, δεν επιβάλλεται φόρος κληρονομιάς σε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, εφόσον έχει τεθεί ο όρος ότι με τον θάνατο οποιουδήποτε δικαιούχου η κατάθεση περιέρχεται αυτοδικαίως στους λοιπούς συνδικαιούχους.

Σύμφωνα με τη θέση της φορολογικής διοίκησης, η παραπάνω απαλλαγή περιορίζεται μόνο στους λογαριασμούς που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και δεν επεκτείνεται σε κοινούς λογαριασμούς της αλλοδαπής.

Σε περίπτωση που τα ποσά του λογαριασμού μεταβιβαστούν σε άλλο κληρονόμο, που δεν είναι συνδικαιούχος του λογαριασμού, τα ποσά αυτά μπορεί να χαρακτηριστούν ως άτυπη δωρεά χρημάτων και να φορολογηθούν.



ΜΕ ΔΕΛΕΑΡ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΕΚΡΗΞΗ: 50 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ...
Εν ολίγοις τα κατασχεμένα και όσα βγαίνουν σε πλειστηριασμό σπίτια και επιχειρήσεις των Ελλήνων  έχουν γίνει το "τυράκι" για τους ξένους για την απόκτηση της άδειας παραμονής+μετέπειτα της Ελληνικής Ιθαγένειας !!!

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Στην "εργαλειοθήκη" της Τράπεζας Πειραιώς για την διαχείριση των ακινήτων της, μπαίνει η "Χρυσή Βίζα", στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπέγραψε χθες η Τράπεζα με τον Οργανισμό Enterprise Greece, τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών. Σημειώνεται ότι οι Greece Golden Visa που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 5.000, με 50 αιτήσεις να υποβάλλονται σε ημερήσια βάση.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πρώτη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Enterprise Greece προς τις συστημικές τράπεζες να συνδράμουν από κοινού τις ελληνικές επιχειρήσεις στο επιχειρηματικό τους άνοιγμα σε υπάρχουσες, αλλά και σε νέες αγορές.

Όπως είπαν κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, Ηλίας Αθανασίου, στόχος είναι η οικοδόμηση επωφελούς συνεργασίας με τις ελληνικές επιχειρήσεις για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και την υποστήριξη των επενδυτικών ευκαιριών, προκειμένου στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής, η Ελλάδα να αναδειχθεί ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.

Η στρατηγική των δύο πλευρών που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Σεπτέμβριο θα δώσει ιδίως έμφαση σε δύο άξονες: στην ανάπτυξη επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων, όπου η Τράπεζα Πειραιώς έχει παράδοση με τη Συμβολαιακή Γεωργία, και στην προώθηση της Golden Visa.


ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ "ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ !!!

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ-ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Η απόκτηση χρυσής βίζας από αλλοδαπούς, τους ανοίγει μετέπειτα το δρόμο και για απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας...

Δείτε εδώ:



Στη διεύρυνση των δυνατοτήτων παροχής «Golden Visa» αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να κάνουν ή έχουν προβεί σε επενδύσεις - πέραν της αγοράς ακινήτων - στην Ελλάδα.

Σε τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται η παροχή άδειας παραμονής στη χώρα μας σε πολίτες που διαθέτουν καταθέσεις τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα.

Ειδικότερα, θα προβλέπεται η είσοδος και διαμονή στη χώρα μας σε ανθρώπους που έχουν προβεί σε επενδύσεις σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Εισφορά κεφαλαίου ποσού κατ’ ελάχιστον 400.000 ευρώ σε εταιρεία η οποία έχει έδρα ή εγκατάσταση στην Ελλάδα, εξαιρουμένων των Εταιρειών Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και των Εταιρειών Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας.

- Εισφορά κεφαλαίου, ποσού κατ’ ελάχιστον 400.000 ευρώ, σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) του ν. 2778/1999 (Α΄ 295) που έχει ως σκοπό να επενδύει αποκλειστικά στην Ελλάδα, για απόκτηση μετοχών σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.


Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΒΟΜΒΑ: Ο ΕΦΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ;;;

50-350€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2016 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
Λανθασμένες συντάξεις εκδίδει ο ΕΦΚΑ από το 2016 και μετά σε πολλές, ίσως και σε όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, οι οποίοι είχαν συνυπολογίσει πλασματικά έτη, σύμφωνα με καταγγελία-βόμβα του δικηγόρου και ενός εκ των νομικών του Ενιαίου Φορέα Ανδρέα Κουτσόλαμπρου !!!




Οι απώλειες εν αγνοία των συνταξιούχων εξαιτίας αυτού του σκανδαλώδους λάθους δύνανται να κυμαίνονται από 600 έως 4.200 ευρώ τον χρόνο!

Το θέμα επισημαίνει με σχετικό άρθρο του ο δικηγόρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ανδρέας Κουτσόλαμπρος. Η καταγγελία του προέδρου της Ενωσης Εμμισθων Δικηγόρων αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι αφενός έχει κατά το πρόσφατο παρελθόν επιβεβαιωθεί για ανάλογες περιπτώσεις σφαλμάτων, τις οποίες ανέδειξε και στη συνέχεια επαληθεύτηκαν, και αφετέρου επειδή από το 1989 είναι νομικός σύμβουλος Ταμείων, ενώ σήμερα υπηρετεί τον ρόλο αυτόν ως προϊστάμενος του Γ΄ Τμήματος της Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης (ΔΝΥ) του ΕΦΚΑ!

Η «δημοκρατία» επικοινώνησε με τον κ. Κουτσολάμπρο, ο οποίος διευκρίνισε ότι από την ισχύ του «νόμου Κατρούγκαλου», δηλαδή από τα μέσα Μαΐου 2016 και μετά, «είναι λίαν πιθανόν όλες οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις του ΕΦΚΑ με πλασματικό χρόνο να είναι εσφαλμένες».

Επίσης, ο προϊστάμενος του Γ΄ Τμήματος της ΔΝΥ του ΕΦΚΑ τόνισε ότι το θέμα υπέπεσε στην αντίληψή του, με αφορμή τη σύνταξη με τον συνυπολογισμό δύο πλασματικών ετών ασφάλισης, η οποία αποδόθηκε σε δικηγόρο και η οποία ήταν μειωμένη κατά 100 ευρώ τον μήνα, σε σχέση με το ποσό που θα έπρεπε να είχε δοθεί εάν είχαν εφαρμοστεί σωστά οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4387/2016 και δεν υπήρχαν εσφαλμένες εγκύκλιοι. Γιατί υπολογίζονται λανθασμένα οι συντάξεις στις οποίες προσμετρώνται έτη πλασματικής ασφάλισης; Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Κουτσόλαμπρου, συνυπολογίζονται, ενώ δεν θα έπρεπε, τα πλασματικά χρόνια στη διαμόρφωση του μέσου μισθού, που αποτελεί τη βάση υπολογισμού της σύνταξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο διαιρέτης και να μειώνεται το τελικό ποσό της σύνταξης.



ΒΙΑΙΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ: ΚΑΤΑ 40% ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ 7ΕΤΙΑ !!!

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ "SUCCESS STORIES" ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ...
Σωρευτικά το διάστημα 2010 - 2016 το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών στην Ελλάδα συρρικνώθηκε κατά περίπου 40% !!!




Χρειάστηκαν μόνο επτά χρόνια, από το 2010 έως το 2016, για να χάσουν τα ελληνικά νοικοκυριά όσα είχαν αποκτήσει από το 2000 κι έπειτα, και ακόμη περισσότερα. Είναι η ίδια επταετία μέσα στην οποία διευρύνθηκε το χάσμα ανάμεσα στους Ελληνες πολίτες και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, και ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη «ανέρρωνε» από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, τα ελληνικά νοικοκυριά συνέχιζαν να μετρούν τεράστιες απώλειες στο εισόδημά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat, την περίοδο 2000 - 2016 το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 9%, ενώ την ίδια περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ενωση αυξήθηκε κατά 17,1%.

Η εικόνα γίνεται πιο αποκαλυπτική εάν δούμε τι συνέβη σε Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι το 2009 και πώς εξελίχθηκε η κατάσταση από το 2010 κι έπειτα. Την περίοδο 2000 - 2009 καταγράφεται σωρευτική αύξηση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος στην Ελλάδα κατά 29,3%, όταν την ίδια ώρα στην Ε.Ε. η αύξηση είναι σχεδόν η μισή, 15%. Υπήρχαν, μάλιστα, χρονιές στη διάρκεια αυτής της περιόδου των «παχιών αγελάδων», των συνεχών μισθολογικών αυξήσεων, χωρίς ανάλογη αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, της διάθεσης πολλών κοινοτικών κονδυλίων, συχνά χωρίς έλεγχο για την πραγματική αξιοποίησή τους, όπου το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα στην Ελλάδα «έτρεχε» σχεδόν με πενταπλάσιο ρυθμό από τον μέσο ρυθμό αύξησης στην Ε.Ε. Η Ελλάδα σημείωσε αυτό το ρεκόρ ένα χρόνο πριν από την Ολυμπιάδα της Αθήνας, το 2003, όταν το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 7,3%, ενώ ο αντίστοιχος ρυθμός αύξησης στην Ε.Ε. ήταν 1,6%.



ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ "ΧΑΡΙΣΕ" ΑΝΑΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!



Ανάσα ελευθερίας για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, μεχρι τις 24 Οκτωβρίου, που αναβλήθηκε η αναίρεση του στο Ζ τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ο πρόσφατα αποφυλακισθεις πρώην υπουργος του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει ελεύθερος, τουλάχιστον μεχρι την ημερομηνία συζήτησης της αναίρεσης του, η οποία αναβλήθηκε για λόγους υγείας του συνηγόρου του Γιάννη Παγουρόπουλου.

ΣΒΒΕ: 4.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΒΒΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 2.000€+8.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ+ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑ ΠΡΟΪΟΝ
Ουσιαστικά μιλάμε για έξοδα-ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σωρευτικά για τις εν λόγω επιχειρήσεις...



Στις 4.000 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονικό» είτε στην ονομασία είτε στα προϊόντα τους και πρέπει να προλάβουν να τον κατοχυρώσουν στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την ονομασία με την πΓΔΜ.

Τη σχετική επισήμανση έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι το ονοματολογικό έπρεπε να λυθεί και να μην χρονίζει.

«Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα», υπογράμμισε ο κ. Σαββάκης κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής συνάντησης προθέτοντας ότι μέχρι πριν από λίγο καμία ελληνική επιχείρηση δεν είχε κατοχυρώσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organization – WIPO) το προϊόν του ως «Μακεδονικό». Αντίθετα το είχαν κάνει δύο επιχειρήσεις από την πΓΔΜ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ !!!

ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ
Την δικαστική οδό ετοιμάζονται να ακολουθήσουν για άλλη μια φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας γίνεται επί πραγματικών στοιχείων και όχι επί πλασματικών. Και αυτό διότι τρία χρόνια μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ώστε να αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές εμπορικές αξίες των ακινήτων, οι αλλαγές που έχουν γίνει κρίνονται από το σύνολο της αγοράς αποσπασματικές.



«Το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων είναι ατελές και άδικο», σημειώνει ο κ. Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής (ΕΛΙΕ) και επιστημονικός σύμβουλος της Solum Property Solutions.

Το υπουργείο Οικονομικών πρόσφατα επικαιροποίησε τις τιμές ζώνης, μετά τόσο από τις πιέσεις των Θεσμών όσο και της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ωστόσο όπως σημειώνει ο κ. Χαραλαμπόπουλος μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. «Δεν έχουν αλλαχθεί οι συντελεστές εμπορικότητας, δεν έχουν ομογενοποιηθεί οι συντελεστές παλαιότητας των ακινήτων (άλλοι ισχύουν για μεταβίβαση και άλλοι για τον ΕΝΦΙΑ) και δεν έχουν επεκταθεί πέραν των 26 ετών, ενώ θα πρέπει να χωριστούν σε κατηγορίες έτσι ώστε να είναι μικροί όπου τα οικόπεδα είναι ακριβά και μεγαλύτεροι εκεί όπου τα οικόπεδα είναι φτηνά. Δεν έχουν ομογενοποιηθεί οι συντελεστές ορόφου έτσι ώστε να είναι ίδιοι είτε πρόκειται για μεταβίβαση είτε για ΕΝΦΙΑ».

Η μεγάλη πληγή είναι οι συντελεστές εμπορικότητας, οι οποίοι παραμένουν ίδιοι από το 2007 και δεν έχουν πλέον καμία σχέση με την εικόνα της χώρας σήμερα με τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά. «Οι συντελεστές εμπορικότητας, οι οποίοι είναι από τις καλές εποχές και πολύ μεγάλοι σε σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα» σημειώνει ο κ. Χαραλαμπόπουλος προθέτοντας ότι είναι εξεταστέα και η προσφυγή στο ΣτΕ ή όπου αλλού κριθεί σκόπιμο από τους νομικούς και άλλους συμβούλους, ώστε να αντιμετωπισθεί και αυτή η μεγάλη αδικία που υπερφορολογεί καταστήματα και οικόπεδα στην περίπτωση των μεταβιβάσεων.


Τσουνάμι αλλαγών στους φόρους το 2019

ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ OFFSHORE...



Τι γράφει η fmvoice.gr :


Στο... αρχείο

Χα, χα, χα. Εδώ ταιριάζει γάντι αυτό που λέει ο λαός μας για τους πολιτικούς: "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει". Αφού έβαλαν στο αρχείο την offshore της Μαρέβα και του κυρίου της, τώρα αρχειοθέτησαν την offshore του Άδωνη Γεωργιάδη. Ομόφωνα κουκούλωσαν την υπόθεση Μητσοτάκη, ομόφωνα συγκάλυψαν το σκάνδαλο Γεωργιάδη. Η απαγόρευση στους πολιτικούς να έχουν offshore ισχύει τελικά μόνο στα χαρτιά.

Νέος θρίαμβος της... ελπίδας. Αφού παραγράφηκε η Λίστα Λαγκάρντ και την γλύτωσαν τα λαμόγια του "παλιού συστήματος", πλέον δικαιούνται οι Γεωργιάδηδες να έχουν offshore.

Οι... αυστηροί νόμοι ισχύουν μόνο για τους πληβείους.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ !!!

ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 380.000€...
Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο βουλευτής Σερρών Κ. Καραμανλής για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.



Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα. Η παραπομπή αφορά ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ δεν προσκόμισε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τραπεζικό λογαριασμό 380.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, η επιτροπή εντόπισε «κενά» και ζήτησε από τον κ. Καραμανλή συμπληρωματικά στοιχεία και τραπεζικά εξτρέ. Ο ίδιος λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος δεν τα είχε στη διάθεσή του για να τα προσκομίσει.

ΤΟ ΣτΕ ΒΑΖΕΙ "ΦΡΕΝΟ" ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΔΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ !!!

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Δεν επιβάλλεται δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και άλλα διασφαλιστικά μέτρα υπέρ του Δημοσίου, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μιας ανώνυμης εταιρείας, εφόσον δεν έχουν εκτελεστικά καθήκοντα.



Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο αν και συμμετείχε, κατά την κρίσιμη περίοδο στο Διοικητικό Συμβούλιο ως αντιπρόεδρος Β΄, στην πραγματικότητα στερούνταν οιασδήποτε αρμοδιότητας διοίκησης, εκπροσώπησης και διαχείρισης της εταιρείας, διότι οι αρμοδιότητες αυτές είχαν χορηγηθεί σε τρίτα πρόσωπα.

Στη βάση της απόφασης αυτής, η φορολογική αρχή οφείλει να αποδείξει ότι το πρόσωπο κατά του οποίου λαμβάνονται τα μέτρα, είχε πράγματι ασκήσει τουλάχιστον ένα από τα καθήκοντα διοίκησης, εκπροσώπησης και διαχείρισης της εταιρείας.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΝ GOOGLE ΓΙΑ ΤΟ ANDROID !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ 5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Η Google ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γα παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, μετά από οκταετή έρευνα των ευρωπαϊκών αρχών για τις εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος Android για κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το ύψος του προστίμου αναμένεται να φθάσει τα 4,3 δισ. ευρώ (5 δισ. δολάρια) !!!



Ο CEO της Google Sundar Pichai είχε τηλεδιάσκεψη με την επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ Margrethe Vestager αργά το βράδυ της Τρίτης, σε μια τυπική διαδικασία ενημέρωσης των εταιρειών πριν την επιβολή ποινών από πλευράς της Ένωσης, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Bloomberg.

Η κ. Vestager θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα στις 2 μετά το μεσημέρι, όπου και αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το πρόστιμο, μολονότι επισήμως η Κομισιόν δεν ανέφερε το όνομα της εταιρείας. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι η συνέντευξη θα αφορά "υπόθεση εφαρμογής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας".

Το κολέγιο των επιτρόπων της ΕΕ συζητεί το ζήτημα του αντιμονοπωλιακού προστίμου την Τετάρτη το πρωί. Το ύψος του αναμένεται να υπερβεί το περσινό πρόστιμο - ρεκόρ των 2,4 δισ. ευρώ που είχε επιβληθεί και πάλι στην Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στο shopping search. Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc., όπως και η Κομισιόν έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν την υπόθεση.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ !!! ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ 1 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΥΣ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ !!!

ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ
Όλα αυτά την ώρα που έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ/λίτρο η βενζίνη στα νησιά παρότι η τιμή του πετρελαίου πέφτει διεθνώς πέφτει...




Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης στη νησιωτική Ελλάδα και κάποιοι αναζητούν τους κερδοσκόπους που εκμεταλλεύονται τους ταξιδιώτες που εγκαταλείπουν το κλεινόν Άστυ λόγω των καλοκαιρινών τους διακοπών. 

Για να είμαστε ξεκάθαροι ο μεγαλύτερο κερδοσκόπος είναι το κράτος που φορτώνει με φόρους τα προϊόντα και τις υπηρεσίες για να βολεύει την πελατειακή του βάση που είναι ο δημόσιος τομέας.

Συνολικά οι φορολογούμενοι πληρώνουν στο κράτος περίπου 6 δις. ευρώ το χρόνο σε φόρους και προέρχονται μόνο από τα καύσιμα. 

Ο ΦΠΑ επί των καυσίμων δίνει στα κρατικά ταμεία το ποσό του 1,8 δις. ευρώ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης δίνει 4,4 δισ. ευρώ το χρόνο.

ΑΑΔΕ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ !!!




Oδηγό με όλες τις αλλαγές που έγιναν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.


Στη ρύθμιση μπορούν πλέον να ενταχθούν ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές άνω των 50.000 ευρώ ενώ ρυθμίζονται και οφειλές που δημιουργήθηκαν το 2017.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις χωρίς πτωχευτική ικανότητα με οφειλές προς την εφορία έως 125.000 ευρώ μπορούν να επιτύχουν τη ρύθμιση των οφειλών τους σε 120 μηνιαίες δόσεις με την αυτοματοποιημένη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.


Ειδικότερα με τις τελευταίες αλλαγές:

1. Διευρύνθηκε το πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο καθώς:

- καταργήθηκε το προβλεπόμενο ανώτατο όριο των 50.000 ευρώ για οφειλές προς το Δημόσιο, ενώ

ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ....ΤΟΥ PIN !!!


Γιατί προφανώς οι ελληνικές τράπεζες είναι φτωχές...δεν τους έφτασαν τα δεκάδες δις των ανακεφαλαιοποιήσεων...ούτε αυτά που κονομάνε από τις ληστρικές προμήθειες !!!

Τι γράφει το press-gr.com:

Γιάννης Σιάτρας
Σου χρεώνουν 30 ευρώ (το ελάχιστο) για την ετήσια συνδρομή. Και σου λένε ότι, θα σου βάζουν και 5,00 ευρώ ετησίως ως "έξοδα διαχείρισης". Και τότε, την ετήσια συνδρομή γιατί την πληρώνουμε; Και θα χρεώνουν και 3,50 ευρώ για την ...αποστολή του ΡΙΝ!! Και στο μεταξύ, λόγω κάπιταλ κοντρόλς, δε μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό σε άλλη τράπεζα για να βγάλεις από εκεί άλλη κάρτα. Πάνε καλά εκεί στην Alpha, ή θέλουν να μας τρελάνουν; Δικηγόρους και ενώσεις καταναλωτών σ' αυτή τη χώρα δεν έχουμε;

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΣΟΚ & ΔΕΟΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ: ΚΥΝΗΓΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ & ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ 15% ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ !!!

ΨΑΛΙΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ 6.000 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 4ΕΤΙΑΣ
Διαρθρωτικές αλλαγές "υψηλών βολτ" στη ΔΕΗ φέρνει το πενταετές επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο που εκπόνησε η McKinsey & Company.



Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει αποχωρήσεις 6.000 εργαζομένων έως το 2022, παρεμβάσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, που δείχνουν την κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας 15%, αλλά και κυνήγι οφειλετών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων λογαριασμών 1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, στο σκέλος του προσωπικού, το «Σχέδιο Πυξίδα» όπως τιτλοφορείται το επιχειρησιακό πλάνο για την περίοδο 2018 – 2022, ορίζει την αποχώρηση 6.000 ατόμων που απασχολούνται στη ΔEΗ, σε σύνολο 17.519 του ομίλου (μαζί με ΔΕΔΔΗΕ και ΔEΗ Ανανεώσιμες).

Από τους 6.000, περίπου 2.000 εργαζόμενοι θα παροτρυνθούν να αποχωρήσουν με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Για 1.000 δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Σε 1.300 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται στις προς πώλησης λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης και της Μελίτης και θα ανήκουν πια σε νέους ιδιοκτήτες. Στα 1.000 άτομα ανέρχονται εκείνοι που θα συνταξιοδοτηθούν, ενώ σημαντικός είναι και ο αριθμός του προσωπικού που θα αποχωρήσει με την απόσυρση άλλων λιγνιτικών σταθμών.

Στους 17.519 είναι οι εργαζόμενοι στον όμιλο της ΔEΗ και το κόστος μισθοδοσίας ξεπερνά τα 820 εκατ. ευρώ. Οι περίπου 6.000, αντιστοιχούν σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς σε δαπάνες της τάξης των 280 εκατ. ευρώ.

Τιμολόγια

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΡΠΑΞΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ ΓΙΑ 30.000€ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Ένα όργιο αναλγησίας , απανθρωπιάς και βαρβαρότητας κυριαρχεί όλο και περισσότερο στο πεδίο των πλειστηριασμών, που έχουν καταντήσει κοινή ληστεία των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.

Στο σφυρί για 30.000 € έβγαλε προχθές Τετάρτη 11-7-18 η Τράπεζα Πειραιώς εμπορικό μικρομάγαζο 100 τ.μ -αξία εμπορευμάτων περίπου 20.000€- του Γιώργου Δούνια στο εμπορικό κέντρο του Πύργου. Η ίδια υπερθεμάτισε και μόνη αυτή για κατάστημα που η αξία του υπερβαίνει κατά πολύ τις 100.000€.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΜΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΕΜΑΤΗ...ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!



Ένα ιστορικό στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν δίπλα στον Μιχάλη Σάλλα από το 1993, αποχωρεί από την τράπεζα.

Ο λόγος για τον 63χρονο Ηλία Μίλη, που έφθασε στη μακρά θητεία του στην τράπεζα ως τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Ο κ. Μίλης παρέμεινε στην τράπεζα ως τώρα, παρότι το όνομά του έχει περιληφθεί σε «βαριές» δικογραφίες που αφορούν παλαιότερες περιόδους της τράπεζας: από την υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών, με βασικό κατηγορούμενο τον Μ. Σάλλα και την υπόθεση της φερόμενης πρόκλησης ζημιών σε ασφαλιστικά ταμεία, επίσης με κύριο κατηγορούμενο τον Μ. Σάλλα, ως την υπόθεση των (θαλασσο-)δανείων σε εταιρεία του Γ. Καροούζου, με κύριο κατηγορούμενο τον Θ. Πανταλάκη....

ΠΡΟΣΟΧΗ: E-SHOP ΕΞΑΠΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!! Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!!

ΒΡΟΧΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-toolsmarket.com προχώρησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.



Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μετά από καταγγελίες καταναλωτών και Ενώσεων Καταναλωτών και στο πλαίσιο της προστασίας των οικονομικών συμφερόντων τους, ενημερώνει ότι κατόπιν εκτεταμένης έρευνας των αρμοδίων υπηρεσιών της για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή, έχει ήδη επιβάλει στην ατομική επιχείρηση του Σιακαβάρα Χαράλαμπου που διατηρεί το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-toolsmarket.com, χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 75.000,00 ευρώ με την έκδοση τριών σχετικών αποφάσεών της.

Οι κυρωθείσες παραβάσεις αφορούσαν τη μη τήρηση των διατάξεων του Ν. 2251/94 για τις συναλλαγές από απόσταση (προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος στην υπαναχώρηση, επιστροφή αντιτίμου), τη μη παράδοση των προϊόντων για τα οποία καταβλήθηκε το τίμημα από τους συναλλασσόμενους καθώς και σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (παραπλάνηση ως προς τα δικαιώματα που διατηρούν οι καταναλωτές).

ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ALPHA BANK...ΚΑΙ Η FORTHNET !!!



Τι γράφει η fmvoice.gr :

Εκφράζω μια απορία, κ. Μαντζούνη. Η εισπρακτική σας εταιρεία (η περιβόητη "Μέλλον") τηλεφωνεί τρεις ή πέντε φορές την ημέρα στον golden Πάνο για να του υπενθυμίσει το πόσα χρωστάει στην τράπεζα σας; Και δεν χρωστά τίποτα ψίχουλα. Διαφορετικά δεν θα παίρνατε πάνω σας περίπου το 7,5% των μετοχών της Forthnet.

Πώς, λοιπόν, τα ανώνυμα "κοριτσάκια" και "αγοράκια" της εταιρείας, για λογαριασμό σας, ενοχλούν καθημερινά τους πελάτες σας για οφειλές των... 2 και των 2,5 χιλιάδων ευρώ; Ας τρέξει η Μέλλον να μαζέψει τα εκατομμύρια των λαμόγιων και των "στρατηγικών κακοπληρωτών". Τι την πληρώνετε τότε; Για να σπάει τα νεύρα ανέργων και μεροκαματιάρηδων;

Μας αρέσει, κύριε Δραγασάκη, που πανηγυρίζετε ότι τελειώσατε την ασυδοσία των εισπρακτικών των τραπεζών....

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ;;; ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ !!!



Η απασχόληση στην Ευρωζώνη κινείται σε υψηλά δεκαετίας, ο αριθμός των απασχολουμένων είναι ο υψηλότερος όλων των εποχών, ενώ η φτώχεια υποχωρεί.Στην Ελλάδα η κατάσταση παραμένει δραματική με όλους τους κοινωνικούς δείκτες να υστερούν έναντι των άλλων κρατών-μελών.

Η παραπάνω διαπίστωση προκύπτει από την ετήσια επισκόπηση της Κομισιόν για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε., στην Ευρωζώνη και στα κράτη -μέλη.Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των εργαζομένων έφθασε σε νέα επίπεδα-ρεκόρ με περίπου 238 εκατομμύρια άτομα σε θέσεις εργασίας, ενώ τα επίπεδα απασχόλησης δεν ήταν ποτέ υψηλότερα στην Ε.Ε. Το 2017 εργάζονταν πάνω από 3,5 εκατομμύρια περισσότερα άτομα σε σύγκριση με το 2016.

Η έκθεση καταγράφει αύξηση των διαθέσιμων εισοδημάτων. Η σοβαρή υλική στέρηση έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με 16,1 εκατομμύρια λιγότερα άτομα να πλήττονται από την κατάσταση αυτή σε σύγκριση με το 2012.

Αναφορικά με την Ελλάδα, το 2017 η απασχόληση κυμάνθηκε στο 57,8% του πληθυσμού έναντι 56,2% το 2016. Ωστόσο η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από το μέσο όρο της ευρωζώνης είναι χαοτική, αφού φτάνει τις 13,2 ποσοστιαίες μονάδες (71%).

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΕΗ !!!

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Σε εκκαθάριση του μητρώου των δικαιούχων του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος προχωρά η ΔΕΗ, καλώντας τους αγρότες να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.



Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, δικαιούχοι του αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού φέρονται αυτήν τη στιγμή περί τους 230.000 καταναλωτές της ΔΕΗ.

«Από την εμπειρία μας, που επιβεβαιώνεται καθημερινά, κάποιοι από αυτούς δεν δικαιούνται, διότι χρησιμοποιούν την παροχή για άλλες δραστηριότητες πέραν της αρδευτικής, όπως προβλέπει ο νόμος. Είναι προφανές ότι αυτό δρα σε βάρος τόσο της ΔΕΗ όσο και των πραγματικών δικαιούχων. Για τον σκοπό αυτόν, η Επιχείρηση υλοποιεί πρόγραμμα εκκαθάρισης του Μητρώου και ζητά τόσο την κατανόηση όσο και τη συνεργασία των αγροτών», τονίζει η ΔΕΗ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΜΑΖΙΚΕΣ "ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΥΣ...ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!



Τι γράφει το bankingnews.gr :

Είχαν χρέη ως φυσικά πρόσωπα ενώ τα λεφτά ήταν στις ατομικές επιχειρήσεις - Τους ανακάλυψαν οι τράπεζες και τους άδειασαν του λογαριασμούς όψεως

«Σωσίβιο» στις εταιρείες Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας ΙΚΕ αναζητούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διαθέτουν ατομική επιχείρηση και…τρέχουν τα χρέη προς τις τράπεζες.
Ένα φυσικό πρόσωπο που διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό όψεως για τις ανάγκες της επιχείρησης και την ίδια στιγμή έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες ως φυσικό πρόσωπο, διαπιστώνει στην πράξη ότι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι «ανοικτοί» καθώς η ατομική εταιρεία όπως και το φυσικό πρόσωπο εμφανίζουν το ίδιο ΑΦΜ.

Εκατοντάδες είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που το τελευταίο διάστημα διαπιστώνουν ότι από τον τραπεζικό λογαριασμό όψεως που αφορά συναλλαγές της ατομικής επιχείρησης… δέχεται επίθεση από την ίδια τράπεζα διότι ως φυσικό πρόσωπο δεν πλήρωσε τη δόση στεγαστικού δανείου και άλλες υποχρεώσεις προς την τράπεζα.

Η αρμόδια διεύθυνση της τράπεζας για την είσπραξη του στεγαστικού δανείου κινείται προς το τραπεζικό λογαριασμό όψεως της ατομικής επιχείρησης για να εισπράξει τη δόση του στεγαστικού δανείου και μάλιστα προχωρά στη μεταφορά του ποσού της οφειλής στο λογαριασμό του στεγαστικού δανείου. 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Επίδομα ύψους 360€ το οποίο θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου.



Βοήθημα ανεργίας ύψους 360 ευρώ μηνιαίως θα χορηγηθεί για χρονικό διάστημα 3έως 9 μηνών σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους (π.χ. δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς οι οποίοι κατέβαλαν σχετική εισφορά από το 2011.

Την Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής, το ύψος και τη διάρκεια χορήγησης του βοηθήματος ανεργίας), υπέγραψαν η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και οι Υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι του βοηθήματος είναι ασφαλισμένοι που υπάγονται στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων που ίσχυαν κατά την 31-12-2016 είχαν υποχρέωση υπαγωγής στο τέως ΕΤΑΑ και καταβάλλουν εισφορά για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων – Κλάδος ασφαλισμένων τέως ΕΤΑΑ.

Το βοήθημα ανεργίας ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ μηνιαίως και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου. Θα καταβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μετά από έλεγχο των προϋποθέσεων και των κριτηρίων που ορίζει η Υπουργική Απόφαση.
SSL Certificates