.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 17/10/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

8,1 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !!!




Τα οχήματα ευθύνονται για φορολογικά έσοδα 398,4 δισ. ευρώ (+3% σε σχέση με πέρυσι) στις 13 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον Φορολογικό Οδηγό του 2021 της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Η χώρα που επιβάλει τους περισσότερους φόρους στα οχήματα είναι το Βέλγιο, με το κάθε ιδιοκτήτη να πληρώνει κατά μέσο όρο 3.187 ευρώ ετησίως, με την Αυστρία να ακολουθεί με 2.678 ευρώ. Στη τρίτη θέση συναντάμε την Φιλανδία με 2.523 ευρώ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 12η θέση με 1.264 ευρώ, με τα οχήματα να επιφέρουν 8,1 δισ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα:
  • 5,5 δισ. ευρώ από τους φόρους σε καύσιμα και λιπαντικά
  • 1,3 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας
  • 300 εκατ. ευρώ από τα τέλη ταξινόμησης και λοιπούς φόρους
  • 300 εκατ. ευρώ από τον ΦΠΑ στις πωλήσεις οχημάτων, στα σέρβις, στις επισκευές και στα ανταλλακτικά
  • 700 εκατ. ευρώ από άλλους φόρους

Μέσα ετήσια φορολογικά έσοδα ανά μηχανοκίνητο όχημα ανά χώρα

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΑΝΤΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Σε ομηρία χιλιάδες δανειολήπτες με ρυθμισμένα στεγαστικά δάνεια


Σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας έχουν βρεθεί δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες, με στεγαστικά ή επιχειρηματικά δάνεια που έχουν ενέχυρο κατοικίας, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των ρυθμισμένων, εξυπηρετούμενων δανείων και έχουν πουληθεί από τράπεζες σε εταιρείες διαχείρισης δανείων. Τα περισσότερα δάνεια αυτής της κατηγορίας, που ανέρχονται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, θα μπορούσαν να γίνουν «πράσινα» με δραστικές αναδιαρθρώσεις από τους servicers, αλλά προς το παρόν δεν γίνονται κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να βρεθεί οριστική λύση και για τους δανειολήπτες.

Οι τράπεζες έχουν ρυθμίσει δάνεια δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά, όπως έχει κατ' επανάληψη διαπιστωθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι ρυθμίσεις αυτές δεν έχουν, κατά κανόνα, επιτυχή έκβαση και γρήγορα πολλά ρυθμισμένα δάνεια επανέρχονται στην κατηγορία των κόκκινων/μη εξυπηρετούμενων. Όπως φαίνεται στον πίνακα (πηγή: Τράπεζα της Ελλάδος), στο τέλος του 2019 υπήρχαν συνολικά ρυθμισμένα δάνεια ύψους 38,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα (24,6 δισ.) ήταν μη εξυπηρετούμενα και περίπου 14 δισ. ευρώ βρίσκονταν στην κατηγορία των εξυπηρετούμενων. Ήδη από τα τέλη του 2020, είχε καταγραφεί μια μεγάλη μείωση των ρυθμισμένων δανείων, περίπου κατά 10 δισ. ευρώ, καθώς οι τράπεζες τα μετέφεραν, μέσα από μεγάλες τιτλοποιήσεις στα fund. Σημαντικό ποσοστό των δανείων που έχουν μεταφερθεί στις εταιρείες διαχείρισης είναι ρυθμισμένα, εξυπηρετούμενα δάνεια.


Οι ρυθμίσεις δανείων

Ποσά σε εκατ. ευρώΔεκ. 2019Δεκ. 2020
Ρυθμισμένα δάνεια38.54928.236
Ρυθμισμένα εξυπηρετούμενα δάνεια13.94711.576
Ρυθμισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια24.60216.660

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ : ΣΤΟ 9% ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 2020 !!!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΥΦΕΣΗ 4% ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8%...
Μετά άρχιζε να τα μασάει και να έρχεται ξανά... στα λόγια μας !!!


 


Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) του έτους 2020 σε όρους όγκου παρουσίασε μείωση κατά 9% σε σχέση με το 2019, έναντι μείωσης 8,2% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ τον Μάρτιο 2021.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία:
  • Η τελική καταναλωτική δαπάνη του έτους 2020 σε όρους όγκου παρουσίασε μείωση κατά 5,5% σε σχέση με το έτος 2019, έναντι μείωσης 3,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση, τον Μάρτιο 2021.
  • Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών του έτους 2020 σε όρους όγκου παρουσίασαν μείωση κατά 7,6% σε σχέση με το έτος 2019, έναντι μείωσης 6,8% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση, τον Μάρτιο 2021.
  • Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών του έτους 2020 σε όρους όγκου παρουσίασαν μείωση κατά 21,5% σε σχέση με το έτος 2019, έναντι μείωσης κατά 21,7% που είχε ανακοινωθεί και στην πρώτη εκτίμηση, τον Μάρτιο 2021.
Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) του έτους 2020 σε τρέχουσες τιμές παρουσίασε μείωση κατά 9,8% σε σχέση με το έτος 2019, έναντι μείωσης 9,6% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση, τον Μάρτιο 2021.

ΘΑ ΞΕΠΑΓΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ !!! ΖΕΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!!

 


Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΠΕΙΝΑ !!!

 


ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ BROWN HOTELS !!!



Ο ελληνικός τουρισμός αλλάζει χέρια...


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει το επενδυτικό της κρεσέντο στην Ελλάδα η ισραηλινή Brown Hotels, η οποία έχει πλέον εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερα από 40 ξενοδοχεία σε Αθήνα, Σούνιο, Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Κορινθία, Χανιά και Κέρκυρα.

Το επιχειρηματικό πλάνο των ιδρυτών της ξενοδοχειακής αλυσίδας, Λέον Αβιγκάδ και τον Νιτζάν Πέρρυ, προβλέπει τη λειτουργία 17 μονάδων με brands της εταιρείας στην ελληνική πρωτεύουσα μέχρι το 2023. Η Brown Hotels λειτουργεί ήδη τα ξενοδοχεία Brown Acropol και DAVE Red Villa στην Ομόνοια, και το Brown Ermou Athens στο Σύνταγμα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί το επίσημο opening ενός ακόμη ξενοδοχείου της εταιρείας, του Lighthouse Athens (σ.σ.: το πρώην La Mirage) το οποίο επίσης βρίσκεται στην Ομόνοια.

Θα ακολουθήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα τα ξενοδοχεία Brown Spices στην Ευριπίδου, Theodor House στη Θεμιστοκλέους, House Sans Rival στη Λιοσίων και ένα ακόμη στη Λυκούργου πίσω από το Brown Acropol, τα οποία θα ενισχύσουν έτι περαιτέρω την παρουσία της Brown στην Αθήνα, με στόχο μέχρι το β’ τρίμηνο του 2022 η αλυσίδα να διαθέτει 10 ξενοδοχεία σε λειτουργία στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΝΕΑ ΦΙΛΟΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!

ΞΑΝΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ EUROBANK...
Και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση...




Παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων – χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης (ΑΠ 921/2021)



Δεκτή έγινε από τον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά απόφασης, με την οποία το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δέχθηκε εν μέρει την αγωγή του αναιρεσίβλητου περί παράνομης διαβίβασης σε τρίτους των προσωπικών του δεδομένων εκ μέρους των υπαλλήλων των αναιρεσειουσών εταιρειών, λόγω παράβασης κανόνα ουσιαστικού δικαίου (ΑΠ 921/2021).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προσβαλλόμενη απόφαση, η πρώτη εναγόμενη τραπεζική εταιρεία, ως εκτελούσα την επεξεργασία, έχοντας άμεση συναλλακτική επαφή με τον ενάγοντα και τηρώντας η ίδια αρχείο του εν λόγω πελάτη της, ενοποίησε αυθαίρετα το μηχανογραφικό αρχείο, ώστε να εμφανίζεται σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ενάγοντος μία μόνον διεύθυνση, ενώ παρέλειψε να ελέγξει προηγουμένως ποιά διεύθυνση αλληλογραφίας είχε δηλώσει ο ενάγων για τον επίδικο τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος συνδεόταν με τα αμοιβαία κεφάλαια. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτή να εγγράφει, λανθασμένα, στο αρχείο της και να αποστείλει στη δεύτερη εναγόμενη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, ως υπεύθυνη επεξεργασίας, μη ακριβή στοιχεία επικοινωνίας του ενάγοντος που αντιστοιχούσαν σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

Συνεπώς, η τράπεζα, κατά παράβαση των άρ. 4 παρ. 1 γ, 5 και 10 παρ. 3 του Ν. 2472/1997, επεξεργάστηκε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του ενάγοντος, δεν μερίμνησε για την ασφαλή τήρησή τους και παρέλειψε να λάβει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από αθέμιτη επεξεργασία.

Περαιτέρω, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δέχθηκε ότι η δεύτερη εναγόμενη ανώνυμη εταιρία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, αν και είχε αυτοτελή υποχρέωση εκ του νόμου, ως υπεύθυνη επεξεργασίας, αφενός να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων που της διαβίβασε η πρώτη εναγόμενη, αφετέρου να προασπίσει τα συμφέροντα του ενάγοντα με τον οποίον είχε συμβληθεί, εν τούτοις από αμέλεια των υπαλλήλων της παρέλειψε να λάβει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα και λανθασμένα καταχώρησε, χρησιμοποίησε και διατήρησε, στο αρχείο της τα ανακριβή στοιχεία διεύθυνσης του ενάγοντος, που της διαβίβασε η πρώτη εναγόμενη. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποστείλει, παρανόμως και χωρίς τη θέλησή του, οικονομικά στοιχεία αυτού σε μη δηλωθείσα από αυτόν διεύθυνση, με συνέπεια την περιέλευση αυτών, σε τρίτο, μη δικαιούμενο, να λάβει γνώση.

Συγκεκριμένα, με την αποστολή ενημερωτικής επιστολής για την κίνηση των κεφαλαίων σε εσφαλμένη διεύθυνση, όπου διατηρούσε την ατομική της επιχείρηση η πρώην σύζυγός του, γνωστοποιήθηκαν στην τελευταία, με την οποία μάλιστα τότε βρισκόταν σε οικονομική διένεξη, χωρίς τη θέληση του ενάγοντος, προσωπικά του δεδομένα που αφορούσαν στο ύψος της περιουσίας του.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο ΑΔΜΗΕ ΕΔΩΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 165.000€ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...15 ΗΜΕΡΩΝ !!!



Πώς η ΤΕΔΡΑ ΙΚΕ με αρχικό κεφάλαιο 2.000 ευρώ και διαδικασίες-εξπρές εξασφάλισε συμβόλαια συνολικού ύψους 165.000 € !!!


Ρεπορτάζ Β. Γαλούπης


Αν δεν ήξερε κάποιος σε ποια χώρα ζει, τότε, με όσα φέρνουμε στο φως σήμερα, θα μπορούσε να υποθέσει βάσιμα ότι η Ελλάδα είναι ο παράδεισος των start up εταιριών, με τις πιο ταχείες διαδικασίες στον κόσμο και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι μια εταιρία που ιδρύθηκε με αρχικό κεφάλαιο 2.000 ευρώ στις 20 Ιανουαρίου 2020 «κατάφερε» να υπογράψει deal 55.200 ευρώ ακριβώς έναν μήνα μετά, στις 21 Φεβρουαρίου 2020; Με απευθείας ανάθεση, μάλιστα!

Η «δημοκρατία» συνεχίζει και σήμερα τις αποκαλύψεις σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις του ΑΔΜΗΕ εν μέσω πανδημικής κρίσης, και όχι μόνο. Και η υπόθεση των συμβάσεων μεταξύ ΑΔΜΗΕ – ΤΕΔΡΑ ΙΚΕ παρουσιάζει εξίσου σπουδαίο ενδιαφέρον, αφού κάθε φορολογούμενος πληρώνει τον -πλέον ημικρατικό- ΑΔΜΗΕ μέσω του λογαριασμού ρεύματος. Κατά συνέπεια, ο πολίτης έχει λόγο για κάθε ευρώ που δαπανά ο ΑΔΜΗΕ, ειδικά όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις.

Στις 20 Ιανουαρίου 2020 δημοσιεύεται στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας η ανακοίνωση «σύστασης εταιρίας μέσω υπηρεσίας μιας στάσης», με την επωνυμία ΤΕΔΡΑ ΙΚΕ και έδρα την Ηλιούπολη.

Στο καταστατικό της, η νεοσύστατη εταιρία αναφέρει ότι σκοπός της είναι οι υπηρεσίες παροχής επιστημονικών τεχνικών συμβουλών γενικά, οι υπηρεσίες μηχανικών για ενεργειακά έργα και οι υπηρεσίες διαχείρισης έργων για κατασκευαστικά έργα. Οι κεφαλαιακές εισφορές, αξίας 2.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 1.000 εταιρικά μερίδια, καλύφθηκαν από τους Αθανάσιο Δράτσα και Παντελή Δράτσα του Αθανασίου. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του ΑΔΜΗΕ, η ΤΕΔΡΑ καταθέτει προσφορά στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη σύστασή της, στις 24/01/2020.

Αστραπιαία, στις 04/02/2020, η Διεύθυνση Νέων Εργων Μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ αιτείται τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών για «τον συντονισμό της παρακολούθησης και εποπτείας των έργων ανάπτυξης του συστήματος μεταφοράς με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της έγκαιρης και εύρυθμης υλοποίησής τους». Επισυνάπτοντας και το e-mail με την πρόταση σχεδίου σύμβασης του Αθ. Δράτσα, τον οποίο και αναφέρει ονομαστικά, και όχι ως εταιρία ΤΕΡΝΑ ΙΚΕ, όπως θα υπέθετε κανείς για επίσημο έγγραφο. Με πρωτόγνωρη ταχύτητα για τα ελληνικά -αν όχι παγκόσμια- δεδομένα, μόλις δύο ημέρες αργότερα, στις 06/02/2020, ο ΑΔΜΗΕ εγκρίνει «τη σύναψη σύμβασης με την εταιρία ΤΕΔΡΑ ΙΚΕ, με τίμημα 55.200 ευρώ, αρχής γενομένης από 24/02/2020 και με διάρκεια ενός έτους».

Στην απόφαση έγκρισης αναφέρονται μεταξύ άλλων:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ: ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 3 ΕΩΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ !!!



Το 55 - 60% αγγίζει η μεσοσταθμική μείωση τζίρου για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας μας, σε σχέση με το 2019, ενώ θα απαιτηθούν τρεις με πέντε χρονιές για να οδηγηθούν στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κατά την ετήσια τακτική γενική της συνέλευση, όπου συζητήθηκε η συνολική αποτίμηση της θερινής σεζόν που τώρα ολοκληρώνεται και τα μεγάλα «αγκάθια» που θα βρει μπροστά του ο κλάδος μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γ.Σ. τονίστηκε η σημασία της συνέχισης της στενής συνεργασίας με την Πολιτεία και όλους τους συναρμόδιους φορείς, καθώς και η αναγκαιότητα υλοποίησης ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων για τις κατηγορίες των ξενοδοχείων που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Παράλληλα ζητήθηκε η αξιοποίηση του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράταση των κρατικών ενισχύσεων, λόγω της πανδημίας, έως και την 30η Ιουνίου του 2022.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ !!!




Του Γιώργου Δαλιάνη,
Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός


Πρόσφατα, με την υπ’ αριθ. 1566/28-6-2021 απόφαση της ΔΕΔ (Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών) Θεσσαλονίκης, κρίθηκε ότι δεν υπάρχει εικονικότητα για τον λήπτη από τιμολόγιο που έλαβε για πραγματική συναλλαγή από πρόσωπο διαφορετικό από αυτό του στοιχείου. Η ΔΕΔ πήρε αυτή την θέση, ακυρώνοντας τον έλεγχο της ελεγκτικής αρχής και μάλιστα αυτή η απόφαση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, γιατί αφορά μία μικρή φορολογική επιβάρυνση (252,40 ευρώ).

Η θέση αυτή, η οποία στηρίζεται στην ισχύουσα νομοθεσία, όπως θα δούμε παρακάτω, προστατεύει τον καλόπιστο λήπτη του εκδοθέντος στοιχείου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει (ή τουλάχιστον δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιπτώσεις) ένα αξιόπιστο σύστημα επαλήθευσης και ταυτοποίησης των στοιχείων του εκδότη του φορολογικού στοιχείου και συναλλασσόμενου.

Η ΔΕΔ εφάρμοσε τις τροποποιημένες με το ν. 4337/2015 (ΦΕΚ Α 129/17-10-2015) διατάξεις του άρθρου 66 παράγραφος 5 του ν. 4714/2013 σύμφωνα με τις οποίες: "5…..Εικονικό είναι το φορολογικό στοιχείο που εκδίδεται για συναλλαγή ανύπαρκτη στο σύνολό της ή για μέρος αυτής ή για συναλλαγή στην οποία το ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη που αναγράφονται στο στοιχείο είναι άγνωστο φορολογικώς πρόσωπο, με την έννοια ότι δεν έχει δηλώσει την έναρξη του επιτηδεύματός του ούτε έχει θεωρήσει στοιχεία στη Φορολογική Διοίκηση. Εικονικό είναι επίσης το στοιχείο που φέρεται ότι εκδόθηκε ή έχει ληφθεί από εικονική εταιρία, κοινοπραξία, κοινωνία ή άλλη οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση ή νομική οντότητα ή από φυσικό πρόσωπο για το οποίο αποδεικνύεται ότι είναι παντελώς αμέτοχο με τη συγκεκριμένη συναλλαγή, οπότε στην τελευταία αυτή περίπτωση η ποινική δίωξη ασκείται κατά του πραγματικού υπευθύνου που υποκρύπτεται. Τα φορολογικά στοιχεία στα οποία αναγράφεται αξία συναλλαγής κατώτερη της πραγματικής θεωρούνται πάντοτε για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ως ανακριβή, ενώ τα φορολογικά στοιχεία στα οποία αναγράφεται αξία μεγαλύτερη της πραγματικής θεωρούνται ως εικονικά κατά το μέρος της μεγαλύτερης αυτής αξίας.

BLOOMBERG: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 85$/ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018 !!!




Λίγο πάνω από τα 85 δολάρια το βαρέλι διαμορφώθηκε η τιμή του πετρελαίου για πρώτη φορά από το 2018, καθώς η παγκόσμια ενεργειακή κρίση επηρεάζει την αγορά του αργού.

Τα συμβόλαια του brent στο Λονδίνο ενισχύθηκαν μέχρι τα 85,10 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,3%. Η έλλειψη φυσικού αερίου και άνθρακα προκαλεί επιπλέον ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου, ειδικά στην Ασία, ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας. Η ενεργειακή πίεση οδήγησε επίσης σε μια ασυνήθιστα μεγάλη άντληση αποθεμάτων αργού για αυτή την εποχή του έτους, στο κέντρο αποθήκευσης των ΗΠΑ στο Cushing, δείχνουν τα στοιχεία της κυβέρνησης.


Ο εφοδιασμός παραμένει περιορισμένος, με τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας να επαναλαμβάνει την ανάγκη του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να ακολουθήσουν μια σταδιακή προσέγγιση για την αποκατάσταση της παραγωγής. Η Κίνα έχει εκδώσει ποσοστώσεις εισαγωγής πετρελαίου για 16 ιδιωτικά διυλιστήρια.

Οι ΗΠΑ συζητούν με τα μέλη του ΟΠΕΚ+ για τον ενεργειακό εφοδιασμό και «εκφράζουν προσωπικά τις ανησυχίες τους», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις. Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος, ενώ η περίοδος αιχμής για τη χειμερινή ζήτηση απέχει ακόμη αρκετές εβδομάδες.

Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ FACEBOOK ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ !!!




Του Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη


Η λίστα που δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα «The Intercept» περιέχει πάνω από 4.000 άτομα και ομάδες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, συγγραφέων, φιλανθρωπικών οργανώσεων, νοσοκομείων, εκατοντάδων μουσικών και ιστορικών προσωπικοτήτων, επί των οποίων οικοδομείται η λεγόμενη πολιτική επικίνδυνων ατόμων και οργανισμών (Dangerous Individuals and Organizations ή DIO) του Facebook. Σύμφωνα με τον συντάκτη της ιστοσελίδας Σαμ Μίντλ, οι περιορισμοί εκκινούν από τις ανησυχίες στα Ηνωμένα Έθνη για διαδικτυακή στρατολόγηση τρομοκρατών μέσω της πλατφόρμας, με το Facebook να προσθέτει στους Όρους της Κοινότητας την απαγόρευση «οργανώσεων με ιστορικό τρομοκρατικής ή βίαιης εγκληματικής δραστηριότητας». Ο ίδιος συντάκτης αναφέρει ανάλογη προειδοποίηση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, η οποία έγινε με αφορμή την κλιμάκωση της βίας στη Γάζα το 2012. Βεβαίως, στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών δεν ήταν η κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ, αλλά η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, με το FBI να καλείται να καταργήσει τους λογαριασμούς των παραπάνω οργανώσεων, όπως και της Αλ Σαμπάμπ στης Σομαλίας.

Διατηρώντας δύο μέτρα και δυο σταθμά, τα διαδικτυακά μονοπώλια έδειξαν αμέριστη ανοχή στην ρατσιστική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, μέχρι το Γενάρη του 2021, οπότε αναγκάστηκαν να μπλοκάρουν τις αναρτήσεις στις ηττημένου Αμερικανού προέδρου με τις οποίες καλούσε σε ένα φασιστικό πραξικόπημα-οπερέτα. Υπενθυμίζουμε άλλωστε τις καταγγελίες της πρώην υπεύθυνης προϊόντος στο Facebook, Φράνσις Χόγκεν, η οποία διέρευσε πρόσφατα πολλά εσωτερικά έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι η εταιρεία ευννοεί την μετάδοση περιεχομένων μίσους, με σκοπό το κέρδος.

Η ίδια πολιτική φαίνεται πως διατηρείται και σήμερα, με τη «μαύρη λίστα» του Facebook να μοιάζει βγαλμένη από τα συρτάτια του «Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρότι η πλειοψηφία των χρηστών της πλατφόρμας διαμένουν εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως η λίστα που δημοσιεύει το «The Intercept», διαχωρίζει την πολιτική DIO στις εξής κατηγορίες: Μίσος, Έγκλημα, Τρομοκρατία, Στρατιωτικοποιημένα Κοινωνικά Κινήματα και Βίαιοι Μη Κρατικοί Φορείς. Οι παραπάνω κατηγορίες διαρθρώνονται σε ένα σύστημα τριών βαθμίδων, σύμφωνα με τους κανόνες που τέθηκαν από το Facebook στα τέλη Ιουνίου, με κάθε βαθμίδα να αντιστοιχεί σε διαφορετικής βαρύτητας περιορισμούς έκφρασης. Το τελευταίο έχει σημασία καθώς, παρότι ανεξάρτητα από τη βαθμίδα κανένας στη λίστα DIO δεν επιτρέπεται να διατηρεί παρουσία στις πλατφόρμες του Facebook, ούτε επιτρέπεται στους χρήστες να εκπροσωπούνται ως μέλη των συγκεκριμένων ομάδων, ωστόσο τα διαφορετικά επίπεδα καθορίζουν τι επιτρέπεται να πουν οι άλλοι χρήστες του Facebook για τις απαγορευμένες οντότητες.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ: ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ !!!




Από το newsauto.gr


Ένα καίριο πλήγμα στο γύρισμα των χιλιομέτρων στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα επιδιώκει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τη χρήση ιστοσελίδων του εξωτερικού μεταξύ των οποίων και κάποιων που έχει δημοσιεύσει αποκλειστικά το Newsauto.gr.

Ειδικότερα η αρχή έγινε όταν το Newsauto.gr ξεκίνησε να δημοσιεύει ιστοσελίδες που λειτουργούν σε άλλα κράτη-μέλη όπου ο οποιασδήποτε μπορεί να ελέγξει τα ΚΤΕΟ των προηγούμενων ετών και να διαπιστώσει αν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα κάποιο αυτοκίνητο.

Η αρχή έγινε με την Ιταλία και κατόπιν με την Γαλλία όπου το Newsauto.gr είχε δημοσιεύσει τα sites όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να ελέγξουν τους προηγούμενους ελέγχους ΚΤΕΟ σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Πλέον το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται ότι υιοθέτησε την μέθοδο ελέγχου των χιλιομέτρων σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και προχώρησε το θέμα ένα βήμα παραπάνω καθώς οι ενδιαφερόμενοι φαίνεται ότι μπορούν να δουν το ιστορικό των ελέγχων ΚΤΕΟ στα εισαγόμενα αυτοκίνητα που προέρχονται από Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Εσθονία και Λιθουανία ενώ αναζητά πηγές πληροφόρησης και από άλλες χώρες.

Μάλιστα το όχημα δεν θα ταξινομείται αν διαπιστωθεί ανακολουθία στα διανυθένα χιλιόμετρα!

Ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος επικροτεί την συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ κ. Κωνσταντίνος Κυράτσος επισημαίνει στο Newsauto.gr ότι: «Ο ΣΕΕΑΕ επικροτεί την ενέργεια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την οποία μπαίνει ένα τέλος στα παραποιημένα χλμ. των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που προέρχονται από Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Εσθονία και Λιθουανία και ευελπιστούμε άμεσα να μπορεί να υπάρξει online έλεγχος και για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ. Ο ΣΕΕΑΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έμπρακτα βοήθησε τα στελέχη της ώστε να βρεθούν οι πηγές άντλησης πληροφοριών ώστε να σταματήσει η μάστιγα του γυρίσματος των χιλιομέτρων από μια μικρή μερίδα εμπόρων αυτοκινήτων. Ωστόσο το μεγάλο πλήγμα προκαλείται αυτή τη στιγμή από την Βουλγαρία και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που προέρχονται από την συγκεκριμένη αγορά καθώς κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πιστοποιήσει την γνησιότητα των χιλιομέτρων τους. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί λύση και για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της Βουλγαρίας καθώς εκεί διαπιστώνετε ότι λίγοι κακοί έμποροι κάνουν χρυσές δουλειές καθώς ο έλεγχος είναι περιορισμένος…»

Η εγκύκλιος


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε συνεργασία με τα Υπουργεία της Ιταλίας, Γαλλίας, Ρουμανία, Εσθονίας, Λιθουανίας και Πολωνίας στον έλεγχο του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους παλαιότερους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.

Ειδικότερα στην σχετική εγκύκλιο επισημαίνεται ότι: «1) Έλεγχος, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στην Γαλλία.

2) Έλεγχος, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Μητρώου Αυτοκινήτων της Ρουμανίας, του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στην Ρουμανία.

3) Έλεγχος, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Μητρώου του Ιστορικού των Τεχνικών Ελέγχων των Οχημάτων της Εσθονίας, του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στην Εσθονία.

4) Έλεγχος, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της Κρατικής Υπηρεσίας Ταξινόμησης της Λιθουανίας, του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στην Λιθουανία.

5) Έλεγχος, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Κεντρικού Μητρώου Οχημάτων της Πολωνίας, του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων στους τεχνικούς ελέγχους επιβατηγών οχημάτων στην Πολωνία.

Αναφορικά με την ταξινόμηση στη χώρα μας μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων με προηγούμενη χώρα ταξινόμησης τη Γαλλία, σας ενημερώνουμε ότι διενεργείται επιπλέον έλεγχος μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (όσον αφορά στα χιλιόμετρα κατά τους τεχνικούς ελέγχους στη Γαλλία), ως εξής:

ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35.000.000€ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!



Πάνω από 40.000 εκκρεμείς φακέλους και περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ οφειλή προς τους δικηγόρους τακτοποιεί η τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που λύνει το πρόβλημα με τα χρήματα της Νομικής Βοήθειας, που οφείλονται στους δικηγόρους.

Η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε μαζί με το νομοσχέδιο για την πολιτική δίκη και ουσιαστικά με την έκδοση της υπουργικής απόφασης θα πρέπει να καταβληθεί το 50% της οφειλής προς τους δικηγόρους. 

Τι λέει η ρύθμιση

Το άρθρο 89 του νέου νομοσχέδιου αναφέρει:

«Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση τμήμα της αποζημίωσης καταβάλλεται στον δικαιούχο δικηγόρο προ της οριστικής εκκαθάρισης με την έκδοση χρηματικού εντάλματος το οποίο εκδίδεται εντός δεκαπέντε ημερών αφότου, υποβληθούν στο ΤΑΧΔΙΚ

α) η πράξη διορισμού του δικηγόρου,
β) το ειδικό γραμμάτιο προκαταβολής και
γ) η βεβαίωση αρμόδιας δικαστικής ή άλλης αρχής σχετικά με την εκπλήρωση των καθηκόντων του δικηγόρου. 

Τα ανωτέρω μπορούν να διαβιβάζονται στο ΤΑΧΔΙΚ και με ηλεκτρονικά μέσα.

ΠΑΡΙΣΤΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!




Παρίσταναν τραπεζικούς υπαλλήλους και εξαπατούσαν τηλεφωνικά πολίτες - Έκρυβαν €250.000 στα σπίτια τους


Τα φαινόμενα της απάτης σε διάφορες παραλλαγές και ιδίως της απάτης μέσω διαδικτύου, έχουν λάβει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ανυποψίαστοι πολίτες να πέφτουν θύματα επιτήδειων και να χάνουν τις περιουσίες τους, να αδειάζουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί, αλλά και πολλές φορές να χάνουν την υγεία τους όταν συνειδητοποιούν τι τους έχει συμβεί.

Στην Αρκαδία τα φαινόμενα αυτά έγιναν γνωστά στις Αστυνομικές αρχές πριν από περίπου δέκα χρόνια. Πολλά περιστατικά είχαν να κάνουν με άτομα που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της Εφορίας ή άλλων δημόσιων υπηρεσιών, ακόμη και λογιστές. Τηλεφωνούσαν σε τυχαία πρόσωπα και κατάφερναν να τους αποσπάσουν χρήματα, δήθεν για οφειλές συγγενικών τους προσώπων.

Σε κάποιες περιπτώσεις συστήνονταν μέσω τηλεφώνου ως συγγενικά πρόσωπα ιερέων και εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων από αναδρομικά κρατήσεων παρελθόντων ετών από συντάξεις ή άλλους φορείς, τους έπειθαν να καταθέσουν στην τράπεζα ποσό ίσο με το ΦΠΑ του χρηματικού ποσού που δικαιούνται. Κάπως έτσι εξαπάτησαν και έναν ιχθυοπώλη στην Τρίπολη, αποσπώντας του 4.500 ευρώ με δόλωμα την αγορά 500 κιλών ψαριών. Μάλιστα ένας από αυτούς χρησιμοποίησε το όνομα αντιδημάρχου και παράγγειλε τα ψάρια. Στην συνέχεια προφασίστηκε ότι έκανε την πληρωμή στην τράπεζα με πλαστά καταθετήρια. Σε άλλη περίπτωση, επιτήδειος υποδυόμενος υπάλληλο της ΔΕΗ που πήγε στο Μετόχι για επιδιόρθωση κάποιας βλάβης, κατάφερε να αποσπάσει από μοναχό το ποσό των 1.700 ευρώ, μαζί και ένα κινητό τηλέφωνο.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ 37% ΑΥΞΗΣΗ !!!



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης


Με τιμή 1,10 ευρώ έως 1,14 ευρώ το λίτρο βγαίνει σήμερα προς διάθεση στην αγορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Η τιμή του είναι αυξημένη 37,5% σε σχέση με πέρυσι, όταν και έκανε… πρεμιέρα με 0,80 ευρώ το λίτρο.

Υπό την πίεση του ράλι τιμών στις διεθνείς αγορές, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες σε εξειδίκευση των προϋποθέσεων για την χορήγηση του νέου αυξημένου και διευρυμένου επιδόματος θέρμανσης.

Υπολογίζεται ότι περί τα 1,8 εκατ. νοικοκυριά καταναλώνουν τις εν λόγω μορφές καυσίμου, εκ των οποίων περί τα 1,45 εκατ. νοικοκυριά είναι επιλέξιμα για το συγκεκριμένο επίδομα.

Με δεδομένο το ότι τα νοικοκυριά χρειάζεται να βάλουν φέτος… αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος, αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Νοεμβρίου.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος

Μετά τη διπλή παρέμβαση που έκανε η κυβέρνηση, τόσο στα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια, όσο και στο ποσό του επιδόματος θέρμανσης, διευρύνεται σημαντικά αφενός ο αριθμός των δικαιούχων και αφετέρου το ύψος του επιδόματος που αυξάνεται κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, κατά 59% για μια οικογένεια με δύο παιδιά και κατά 68% για νοικοκυριά με 3 παιδιά.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΤΑ FUNDS ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ...ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Διαβάστε τι μεταδίδει το mononews.gr και πάρτε χάπια...



Το 2022 αναμένονται 35.000 πλειστηριασμοί με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers να βγάζουν στο σφυρί ακίνητα δανειοληπτών που κρύβονται πίσω από τον μανδύα του ευάλωτου.

Την ίδια ώρα ο φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων «περπατάει» με δυσκολία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Βέβαια στόχος είναι η προκήρυξη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον φορέα να έχει δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Αν αυτό θα καταστεί εφικτό είναι άγνωστο, αφού προς το παρόν εκκρεμεί η έγκριση από την DG Comp.

Και σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει με τους εν δυνάμει επενδυτές για την απόκτηση του Φορέα, έχουν δείξει πως για να υπάρξει ενδιαφέρον θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και εγγυήσεις.


«Ο φορέας για να έχει ενδιαφέρον επενδυτικό πρέπει να εξασφαλίζει ικανοποιητική απόδοση για τον επενδυτή. Θα πρέπει λοιπόν το πακέτο να είναι λίγο πιο ελκυστικό. Να υπάρχει μία πρόβλεψη για φοροαπαλλαγές. Αυτό ζητούν οι επενδυτές» λέει στο mononews πηγή που παρακολουθεί τη διαδικασία από κοντά και αναφέρει τέσσερις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι:

Πρώτον: Οι επενδυτές ζητούν να μην επιβαρύνονται για τις μεταβιβάσεις ακινήτων που περνάνε στον φορέα, να μην επιβαρύνονται με τον ΕΝΦΙΑ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 100.000 ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!






Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος


Ξεπεράσανε τις 100.000 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ετοιμαζονται να γίνουν στην χώρα..

Για αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό και τραπεζικό καθεστώς που τρώει τις σάρκες του Ελληνικού λαού, όλοι αυτοί θεωρούνται απατεώνες στρατηγικοί κακοπληρωτές και λαμόγια..100.000 Ελληνες θα χάσουν τα σπίτια τους τις περιουσίες τους τις επιχειρησεις τα καταστήματα τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια τους και θα περιέλθουν στα χέρια ξένων...

Μια χώρα έρμαιο που αλλάζει καθημερινώς ιδιοκτησιακό καθεστώς δίχως ίχνος αντίδρασης και αντίστασης....

Το πλιάτσικο συνεχίζεται...

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ...2023 !!!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑ FUNDS ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ...ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Εν ολίγοις παραδέχεται το επερχόμενο πλιάτσικο των ακινήτων από τα funds μέσω των κόκκινων δανείων !!!

  


Την απόλυτη πίστη του ότι το 2023 θα είναι καταλυτική χρονιά για την πλήρη επάνοδο του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Τάσο Γκιάτη και τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Αδαμόπουλο.

Ο Σύλλογος έθεσε στον διοικητή το θέμα της συνεχούς συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζών που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού την τελευταία 8ετία κατά 30.000 εργαζομένους. Παράλληλα ο Γ. Στουρνάρας, τόνισε ότι για την ομαλή μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, που θα αποτελέσει νέο μοντέλο εσόδων για τις τράπεζες, απαιτείται η ουσιαστική μετεκπαίδευση του προσωπικού που θα αναλάβει τη νέα διαμόρφωση και αναβαθμισμένη προοπτική του δικτύου ώστε να ανταποκριθεί το προσωπικό στις νέες απαιτήσεις που περνούν μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και κυρίως της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητάς τους στο μέλλον. Ο διοικητής εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρά τα μεγάλα προβλήματα των ευρωπαϊκών αγορών ιδίως στην εποχή του Covid-19, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα παίξει καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια αφού θα είναι ο παράγοντας χρηματοδότησης της αλλαγής του ενεργειακού μοντέλου της χώρας.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ: ΑΦΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ 2.000.000€ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ...ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΤΩΝ 3.000.000€ !!!

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
Και η ζωή συνεχίζεται...αφού εισαγγελείς δεν υπάρχουν !!!



Χαιρέτα μου τον πλάτανο!


Ενώ εκκρεμεί από τον περασμένο Οκτώβριο η εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, γιά σοβαρά αδικήματα, τα οποία που αφορούν τα έργα του "Μεγάλου Περιπάτου", που καταχρέωσαν τους Αθηναίους, ο Δήμος της Αθήνας ετοιμάζει νέο... χτύπημα.

Μετά τους φοίνικες στην Πανεπιστημίου, έρχονται... πλάτανοι, προυπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρω!

ΠΟΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ;;; ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ !!! Η ALPHA BANK ΠΕΤAEI ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 70ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Αυτή είναι η ανάπτυξη που σας λένε !!!




Οι δικαστικοί κλητήρες θα πετάξουν στο δρόμο (έξωση) τον 70-χρονο Γιώργο Αβρα… από την πρώτη κατοικία του στον Ασπρόπυργο.

Στο σπίτι του Γιώργου Αβρα….., ο οποίος δεν έχει ούτε σύνταξη, μένει και η οικογένεια τού γιου του με δύο μικρά παιδιά.

Ήδη οι δικαστικοί κλητήρες έχουν βγάλει τα μισά πράγματά του από το σπίτι του στο δρόμο και ζητάνε από τον δυστυχή ηλικιωμένο να τους παραδώσει τα κλειδιά και να βγάλουν και τα άλλα μισά έπιπλά του παρασκευιάτικα.

Η ειρωνεία είναι ότι η κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης και της τραπεζικής ληστείας, ισχυρίζεται με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις ότι αυτήν την περίοδο δεν γίνονται πλειστηριασμοί και φυσικά ούτε εξώσεις!

Το πιο τραγικό όμως αποτελεί το γεγονός ότι το “κόκκινο δάνειο” του Γιώργου Αβρα…. ανήκε στην Alpha Bank, η οποία το πούλησε, στο πλαίσιο πακέτου “κόκκινων” δανείων, με εγγύηση χρήματα του Δημοσίου στη βάση του Σχεδίου Ηρακλής, για ένα κομμάτι ψωμί στο κερδοσκοπικό fund, Galaxy, με έδρα το Δουβλίνο.

Η ΑΡΧΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΙΣ ΘΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ PRIVATE BANKING ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Κατηγόρησε τις τράπεζες ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κάνουν τα στραβά μάτια στο ξέπλυμα χρήματος...


Αυστηρές συστάσεις στις τράπεζες για τον τρόπο που χειρίζονται τα θέματα ξεπλύματος απηύθυνε η Αρχή Ξεπλύματος επικεντρώνοντας τις παρατηρήσεις στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αναφορές για πελάτες του Private Banking και θυρίδων υπονοώντας σαφώς ότι οι τράπεζες κλείνουν τα μάτια στις συγκεκριμένες κατηγορίες πελάτων.

Η συστάσεις έγιναν σε συνάντηση στην οποία συμμετείχε η ηγεσία της Αρχής Ξεπλύματος και οι επικεφαλής μετά των επιτελείων τους των Τμημάτων Κανονιστικής Συμμόρφωσης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) και της Τράπεζας Αττικής.

Οι … παρατηρήσεις

Η ηγεσία της Αρχής για το Ξέπλυμα πέραν του ζητήματος της μη ύπαρξης αναφορών από τους τομείς του Private banking και των θυρίδων εστίασε τις παρατηρήσεις της στην ποιότητα των αναφορών που υποβάλλονται από τις τράπεζες και ειδικά στο θέμα της παροχής στοιχείων για τροφοδότες λογαριασμούς αλλά και διαδικασίες που έχουν αποτέλεσμα την κωλυσιεργία και την καθυστέρηση στους ελέγχους που πρέπει να διεξαχθούν.

Επιπλέον έθεσε το θέμα της αξιολόγησης των πελατών που οι τράπεζες αναφέρουν στην αρχή η οποία ενώ υπάρχει όπως ισχυρίστηκαν οι τράπεζες δεν γνωστοποιείται, στο fishing και την αργή διαδικασία των τραπεζών στο σκέλος της δέσμευσης λογαριασμών ειδικά μάλιστα σε επείγουσες επιπτώσεις όπου η Αρχή διαβιβάζει τις σχετικές εντολές σε μεταμεσημβρινές ώρες.

ΟΥΡΑ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ PQH !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι μεγάλοι παίκτες των εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι γνωστοί και ως servicers, καθώς περιμένουν πώς και πώς να βγει προς πώληση το πακέτο NPLs του εκκαθαριστή PQH της Τράπεζας της Ελλάδος (project Αριάδνη). Η στήλη πληροφορείται ότι στα τέλη Οκτωβρίου θα ανοίξει το data room.

Το πακέτο έχει ενδιαφέρον διότι είναι το τελευταίο μεγάλης αξίας, ύψους 5 δισ. ευρώ, που βγαίνει στην αγορά και η απόκτησή του θα δώσει πόντους στον servicer που θα το αποκτήσει.

Διαθέτει κόκκινα -στη βαθιά απόχρωση του χρώματος- δάνεια, τα οποία έχουν προκύψει από τις τράπεζες που έκλεισαν και έσπασαν στα δύο (ΑΤΕ, TT, FBBank κ.α.) τα πρώτα 2-3 χρόνια της μνημονιακής περιόδου.

ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΣΑΚΩΣΕ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΕΠΙ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΩΦΕΥΕ ΤΟ ΣΕΠΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Και δεν είναι η πρώτη φορά, συστηματική η παραβιαση της εργατικής νομοθεσίας από τις τράπεζες !!!
Θυμηθείτε εδώ:



Δεκάδες εργαζόμενοι εκτός ωραρίου βρέθηκαν να δουλεύουν σε κεντρική υπηρεσία της Τράπεζας Πειραιώς, μετά από επιτόπιο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο ωστόσο κινητοποιήθηκε με καθυστέρηση τριών εβδομάδων και σειρά αιτημάτων, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς.

« Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικού Τομέα Αθηνών, που επί τρεις (3) εβδομάδες κώφευε σε σειρά έγγραφων καταγγελιών του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), για συστηματική παραβίαση του νομίμου ωραρίου, σε συγκεκριμένο εργασιακό χώρο στην Τράπεζα Πειραιώς. Χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε έγγραφη διαμαρτυρία – καταγγελία στον Υπουργό Εργασίας, κοινοποιούμενη στο σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να κινητοποιηθεί μόλις χθες το αντίστοιχο τμήμα και να πραγματοποιηθεί τελικά επιτόπιος έλεγχος σε κεντρική υπηρεσία της Τράπεζας Πειραιώς, όπου βρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι εκτός ωραρίου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΣΕΥΤΠΕ και εξηγεί στη συνέχεια πως:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!




Δυο προϋποθέσεις μπροστά στο κύμα των πλειστηριασμών


Του Αλέξανδρου Κασσιμάτη


Oι τράπεζες έχουν καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να περιορίσουν δραστικά τον όγκο των κόκκινων δανείων στα χαρτοφυλάκια τους. Τα προβληματικά δάνεια φεύγουν από τους τραπεζικούς ισολογισμούς και περνούν στον έλεγχο εξειδικευμένων εταιριών που βασικό τους αντικείμενο είναι η διαχείριση των κόκκινων δανείων

Με αυτόν τον τρόπο το τραπεζικό σύστημα ανταποκρίνεται στις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησε η ΕΚΤ να περιοριστεί το απόθεμα των κόκκινων δανείων στα μονοψήφια επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Αλλάζει η ιδιοκτησία των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά το πρόβλημα παραμένει ακέραιο για την οικονομία και την κοινωνία. Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά παραμένουν υπερχρεωμένα και αποκλεισμένα από χρηματοδοτικές πηγές. Διευθετούμε λογιστικά και κανονιστικά το πρόβλημα, αλλά δεν το έχουμε θεραπεύσει.

Οι μεγάλες εταιρίες διαχείρισης κόκκινων δανείων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, κυρίως με διαχωρισμό των ανάλογων μηχανισμών και υποδομών που διέθεταν οι τράπεζες , καλούνται τώρα να ρυθμίσουν ή να ρευστοποιήσουν τα δεκάδες δισεκατομμύρια κόκκινων δανείων που συγκέντρωσαν και εξακολουθούν να συγκεντρώνουν. Σε Forum για τα κόκκινα δάνεια που διοργανώθηκε πρόσφατα και προκάλεσε σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο, αναφέρθηκε ότι 250.000 με 300.000 ακίνητα που ήταν εγγυήσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι ώριμα ως προς τις διαδικασίες για να πουληθούν μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών.

UBS: ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΦΟΥΣΚΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Εκεί οι πραγματικές τιμές ακινήτων αυξάνονται από το 2016 κατά 10% ετησίως, ενώ τα ενοίκια αυξάνονται κατά 3% και τα φθηνά δάνεια οδήγησαν στην χρηματοδότηση κερδοσκοπικών εγχειρημάτων.




Στην Φρανκφούρτη διαπιστώνεται αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος παγκοσμίως κίνδυνος δημιουργίας «φούσκας» στην αγορά ακινήτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας UBS.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της τράπεζας, το φθηνό χρήμα και η μεγάλη ζήτηση έχουν ωθήσει τις τιμές των ακινήτων στο επίπεδο της «φούσκας» όχι μόνο στη Φρανκφούρτη, αλλά και στο Τορόντο, το Χονγκ Κονγκ και το Μόναχο. Ο επικεφαλής του τμήματος στρατηγικών επενδύσεων της UBS συμβουλεύει τους ενδιαφερόμενους να επιδεικνύουν «μεγάλη προσοχή» κατά την τρέχουσα περίοδο.

Συγκεκριμένα στην Φρανκφούρτη, οι πραγματικές τιμές ακινήτων αυξάνονται από το 2016 κατά 10% ετησίως, ενώ τα ενοίκια αυξάνονται κατά 3% και τα φθηνά δάνεια οδήγησαν στην χρηματοδότηση κερδοσκοπικών εγχειρημάτων.

Η πανδημία ταυτόχρονα έχει εμφανείς συνέπειες και σε αυτόν τον τομέα, καθώς οι νέες δυνατότητες για ευέλικτη εργασία και η ζήτηση για κατοικία εκτός κέντρου έχουν συγκρατήσει την τάση αύξησης του πληθυσμού στην πόλη και μαζί τη ζήτηση για νέα διαμερίσματα. Αντίστοιχα, στο Μόναχο η αύξηση των τιμών έχει σταματήσει λόγω της πανδημίας, διαπιστώνεται μάλιστα και ελαφριά διόρθωση.

ΕΡΩΤΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ !!!




Ισχύει για τα νομικά πρόσωπα από 1η Μαρτίου 2021, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα από 1η Ιουνίου 2021.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθούν Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το νέο πτωχευτικό νόμο σε 4 ενότητες:
  • Ι. Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών
  • ΙΙ. Πτώχευση μικρού αντικειμένου
  • ΙΙΙ. Ευάλωτοι οφειλέτες
  • ΙV. Πτώχευση φυσικού/νομικού προσώπου

Ι. Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών

Ο νέος πτωχευτικός νόμος (4738/2020) που έχει ως τίτλο "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας” στο Α κεφάλαιο προβλέπει την προσπάθεια για εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών, μέσα από μια Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εξωδικαστικής Ρύθμισης Οφειλών, που τηρείται στην Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. (Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους).

Επισημαίνουμε ότι δεν προβλέπεται υποχρέωση των τραπεζών να απαντούν και να κάνουν προτάσεις και πολύ φοβούμαστε ότι και αυτή η δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης θα αποβεί άκαρπη.

  • 1. Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών;

Στην εξωδικαστική ρύθμιση έχει δικαίωμα να ενταχθεί κάθε φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο (επιχείρηση) με πτωχευτική ικανότητα.

  • 2. Σε ποιες περιπτώσεις αποκλείεται η ένταξη ενός οφειλέτη στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών;

Οι περιπτώσεις στις οποίες ένας οφειλέτης δεν δικαιούται να υποβάλλει αίτηση ένταξης στην εξωδικαστική ρύθμιση είναι οι ακόλουθες έξι (6).

ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΑΛΕ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΥ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ !!!




Μπορεί  να ήταν προγραμματισμένος – κατόπιν αναβολών – για τις 13/10 ο πλειστηριασμός για το χειμερινό σαλέ των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο, ωστόσο μια… «μαγική χείρα» έκανε πάλι το… θαύμα της και ο πλειστηριασμός μπήκε για μια ακόμη φορά σε αναστολή.

Η ιστορία κρατάει από τον Φεβρουάριο και συγκεκριμένα από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και μετά βγήκε για τις 30 Ιουνίου, αλλά και πάλι πήρε αναβολή για σήμερα 13 Οκτωβρίου. Στο μεταξύ όμως τις τελευταίες μέρες ο πλειστηριασμός «γύρισε» σε αναστολή, όχι… από μόνος του, που σημαίνει ότι έγιναν κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση…

Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε την 1η Ιουλίου 2020 για λογαριασμό της Intrum Hellas και για χρέος ύψους 450.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια διώροφη κατοικία που αγοράστηκε το 1978, στο όνομα της Αικατερίνης Αραπίδη «του Kορνήλιου και της Mάρθας, σύζυγος του Δημ. Kουτσολιούτσου», όπως αναγράφεται στην έκθεση του πλειστηριασμού.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΝΕΟΙ "ΚΑΝΟΝΕΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Ετοιμαστείτε για πάρτι δανείων μόνο σε ημετέρους...

Στους νέους «κανόνες παιχνιδιού» στη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στην περίοδο της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και της αναμενόμενης επιτάχυνσης της ανάπτυξης και της πιστωτικής επέκτασης, αναφέρθηκαν οι επικεφαλής της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης και της Eurobank, Φωκίων Καραβίας μιλώντας στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών. Τα δύο κορυφαία τραπεζικά στελέχη ξεκαθάρισαν ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων που θα λάβουν χρηματοδοτήσεις θα αυξηθεί, διευκρινίζοντας, ταυτόχρονα, με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα χορηγηθούν τα δάνεια, ώστε να καταλήξουν σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

Τη γενική κατεύθυνση του τραπεζικού συστήματος σε αυτή τη νέα φάση οριοθέτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση. Όπως τόνισε, οι τράπεζες βρίσκονται σε συζητήσεις με το υπουργείο Οικονομικών για τη χρηματοδότηση βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προσανατολίζονται στην αύξηση της χρηματοδότησης με διάχυσή της σε μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων μέσα από νέα προγράμματα, καθώς δεν αρκεί, για να υπάρχει ανάπτυξη, η εστίαση σε μικρό αριθμό επιχειρήσεων. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος επιδοτούν τη χορήγηση νέων δανείων μέσω των αρνητικών επιτοκίων χορήγησης ρευστότητας και οι τράπεζες θα πρέπει να δανείσουν τις βιώσιμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως υπογράμμισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Στο μεγάλο θέμα συζήτησης αυτών των ημερών στους επιχειρηματικούς κύκλους, σχετικά με τα κριτήρια που εφαρμόζουν οι τράπεζες για να χορηγούν ή να απορρίπτουν αιτήματα για δάνεια από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης απάντησε, τονίζοντας ότι η τράπεζα στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τις ΜμΕ, εμπλουτίζοντας τα κριτήρια για τις «επιλέξιμες» επιχειρήσεις, ώστε να εξετάζονται και οι ικανότητες του επιχειρηματία και της ομάδας του και όχι μόνο τα στοιχεία και η προηγούμενη συμπεριφορά.

SSM: ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!





Οι προβλέψεις των τραπεζών για τη μείωση των κόκκινων δανείων, δεδομένων των συνθηκών, μπορεί να είναι υπεραισιόδοξες, εκτίμησε ο επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του SSM, Αντρέα Ενρία μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο Ευρωπαίος επόπτης, στη δικαιοδοσία του οποίου βρίσκονται και οι ελληνικές συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Αlpha Bank), υπογράμμισε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα ξεπέρασαν «την καταιγίδα του κορωνοϊού» με επιτυχία, ωστόσο, όπως προειδοποίησε, οι κίνδυνοι αυξάνονται στον ισολογισμό τους.

Ο επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism) σημείωσε ότι οι τράπεζες αναμένουν ότι ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) προς το σύνολο των δανείων θα συνεχίσει να μειώνεται εφέτος και το 2022.

Αλλά όπως είπε, ενώ τα στοιχεία για την εξέλιξη των ΜΕΔ εξακολουθούν να είναι ευνοϊκά, η ποιότητα ορισμένων στοιχείων του ενεργητικού των τραπεζών φαίνεται να επιδεινώνεται.

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ IPSOS: ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!!




Μια νέα δημοσκόπηση της Ipsos, στην οποία συμμετείχαν πολίτες 28 χωρών, κατατάσσει τα επαγγέλματα ανάλογα με το πόσο αξιόπιστα είναι. Στον πάτο βρίσκονται οι πολιτικοί. Η απώλεια του κύρους και της αξιοπιστίας τους μοιάζει να είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Μόνο το 10% των ερωτηθέντων εξέφρασε εμπιστοσύνη προς αυτούς, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην κατώτερη βαθμίδα. Αντιθέτως, στην κορυφή βρίσκονται οι γιατροί, ειδικά μετά την πανδημία. Το 64% θεωρεί τους γιατρούς αξιόπιστους, ενώ οι υπόλοιποι επιστήμονες ακολουθούν με ποσοστό 61%. Πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι επιστήμονες είχαν τα πρωτεία.

Πρόκειται για μία έρευνα μεγάλης κλίμακας, η οποία πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 19.500 ενηλίκων, κάτω των 75 ετών. Κλήθηκαν να βαθμολογήσουν από το ένα μέχρι το πέντε 18 διαφορετικά επαγγέλματα ή ιδιότητες. Το ένα σημαίνει «πολύ αξιόπιστος» και το πέντε «καθόλου αξιόπιστος». Η ερώτηση, μάλιστα, που τους απευθύνθηκε είναι: «δείτε τα διαφορετικά είδη αυτών των ανθρώπων. Θεωρείτε ότι είναι αξιόπιστα στην χώρα σας ή όχι». Η έρευνα έλαβε χώρα τον Απρίλιο και Μάιο του 2021, αλλά αφορά στην τριετία 2018-2021.

Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων από χώρες όπως η Βραζιλία, η Χιλή, το Μεξικό, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες αποτυπώνουν κοινωνικές τάσεις. Η κατακρήμνιση της αξιοπιστίας των πολιτικών είναι μία από αυτές. Η ανάδειξη των γιατρών ως κορυφαίας σε εμπιστοσύνη και απήχηση επαγγελματικής ομάδας αποδεικνύει ότι η πανδημία εκτόξευσε τη δημοφιλία τους.

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!




Ξανάρχισε η.... «γκρίνια» των δανειστών προς την κυβέρνηση για μείωση του αποθέματος των απλήρωτων συντάξεων και άλλων χρεών προς τους ιδιώτες που έχουν «φρακάρει» στα 2,4 δισ. ευρώ.

Λόγω της πανδημίας και των αυξημένων αναγκών για την χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης της οικονομίας το δημόσιο έριξε του ρυθμούς πληρωμών εγείροντας έτσι εκ νέους αντιδράσεις από τους θεσμούς που έχουν ανάγει το θέμα σε ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της 12ης αξιολόγησης.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες παρά τις νέες κυβερνητικές δράσεις και μέτρα για την αποπληρωμή τους κινούνται σε υψηλά επίπεδα στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού το δημόσιο οφείλει 1,75 δισ. ευρώ και επιπλέον 547 εκατ. ευρώ για επιστροφές φόρων δηλαδή συνολικά 2,3 δισ. ευρώ.

Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα νοσοκομεία με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στο τέλος Ιουλίου του 2021 να ανέρχονται στο ποσό των 927 εκατ. ευρώ έναντι 502 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης είχαν οφειλές ύψους 470 εκατ. ευρώ τον περασμένο Ιούλιο έναντι 356 εκατ. ευρώ στο τέλος του περυσινού Δεκεμβρίου. Στους ΟΤΑ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους ανήλθαν τον μήνα Ιούλιο στο ποσό των 153 εκατ. ευρώ και αφαιρουμένων των προσαρμογών σε 107 εκατ. ευρώ έναντι 252 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2020, δηλαδή μειώθηκαν κατά 40%. Η μείωση απορρέει από την εφαρμογή του προγράμματος ενίσχυσης των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, που για το τρέχον οικονομικό έτος ανήλθε στο ποσό των 72 εκατ. ευρώ.

ΕΚΕΙ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!



Μόλις το 43% των ανδρών και των γυναικών στην Ελλάδα είναι οικονομικά εγγράμματοι



Τo Marie Claire Power Trip έγινε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στο Grecotel Cape Sounio, με γυναίκες από τον χώρο της πολιτικής, των επιστημών, της τεχνολογίας, των MME, των τεχνών και του πολιτισμού να ενώνουν τις φωνές τους, συζητώντας για τις καινοτομίες, τα επιτεύγματα των γυναικών, τις νέες ευκαιρίες και τις διεκδικήσεις των γυναικείων κινημάτων στον 21ο αιώνα.

Η Μαριάννα Σκυλακάκη, Οικονομολόγος και Εκδότρια της ΑΘΗΝΕΑΣ, η Μαρία Δημοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Βιωσιμότητας στην Παπαστράτος, και η Στέλλα Κάσδαγλη, δημοσιογράφος, Συνιδρύτρια του Women on Top, παρουσίασαν την έρευνα «Χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός των γυναικών στην Ελλάδα» και μας έβαλαν σε μεγάλες σκέψεις αναφορικά με τις γνώσεις, την απασχόληση και τις οικονομικές διεκδικήσεις μας.

Η κα. Σκυλακάκη εξήγησε πως ο οικονομικός αλφαβητισμός σχετίζεται με τις γνώσεις και τις δεξιότητες μας πάνω στα οικονομικά, με το πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματα και πώς μας κάνει να αισθανόμαστε αυτή η ενασχόληση και, τέλος, με την αυτοπεποίθηση με την οποία προσεγγίζουμε και μιλάμε ή δεν μιλάμε για αυτά τα ζητήματα.

«Στην Ελλάδα μόλις το 43% των γυναικών και των ανδρών είναι οικονομικά εγγράμματοι. Είμαστε αρκετά πίσω σε αυτόν τον τομέα», τόνισε η Στέλλα Κάσδαγλη, με την κα. Δημοπούλου να σημειώνει πως οι γυναίκες συνειδητά απέχουν από τα οικονομικά ζητήματα, επειδή τα βρίσκουν βαρετά, τους προκαλούν άγχος και δυσφορία. Μάλιστα, 1 στα 2 άτομα που πήραν μέρος στην έρευνα νιώθουν άγχος όταν πρέπει να ασχοληθούν με χρηματοοικονομικά ζητήματα και να συζητήσουν γι’ αυτά.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΑΠΟ 2 ΠΑΡΟΧΟΥΣ !!!




12 κανόνια έχουν σκάσει σε ενεργειακούς παρόχους από τον Αύγουστο !!!


Δύο ακόμα εταιρείες ενέργειας, με περίπου 250.000 πελάτες, κατέρρευσαν στη Βρετανία καθώς η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η Pure Planet, εταιρεία που συνδέεται με την BP Plc και η Colorado ανακοίνωσαν ότι βγαίνουν εκτός αγοράς, ανεβάζοντας το σύνολο των «λουκέτων» από τις αρχές Αυγούστου σε 12. Πρακτικά 2 εκατομμύρια καταναλωτές αναγκάστηκαν σε αυτό το διάστημα να αλλάξουν πάροχο.

Η πρωτοφανής μεταβλητότητα στις τιμές ενέργειας και φυσικού αερίου την περασμένη εβδομάδα προσέθεσε επιπλέον πίεση στις εταιρείες και σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένονται και άλλες πτωχεύσεις.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ;;;



Του Γρηγόρη Νικολόπουλου


Η ελληνική κυβέρνηση -όπως και όλες οι άλλες κυβερνήσεις του κόσμου- δεν ευθύνεται για την αύξηση του πληθωρισμού που εκδηλώνεται στις ευρωπαϊκές χώρες. Ομως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια εισοδήματος που προκαλείται στους πολίτες. Αν δεν το κάνει, θα εισπράξει -και δικαίως- το πολιτικό κόστος που η οικονομική δυσκολία των πολιτών θα προκαλέσει

Προς το παρόν η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει την επιδότηση μέρους του λογαριασμού ρεύματος και ήδη αναγνωρίζει ότι τα 150 εκατ. που είχε αρχικώς προγραμματίσει να διαθέσει δεν επαρκούν και προετοιμάζεται να αυξήσει το ποσό της επιδότησης. Ομως η επιδότηση του ρεύματος δεν καλύπτει την αύξηση των τιμών όλων των καταναλωτικών προϊόντων εξαιτίας του πληθωρισμού. Το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση γι’ αυτό το ζήτημα είναι να αυξήσει τα εισοδήματα είτε με μόνιμο είτε με προσωρινό τρόπο. Αυτό ήδη το έχει ανακοινώσει η ισπανική κυβέρνηση, η οποία θα αυξήσει τους μισθούς κατά 2% για την κάλυψη των απωλειών των νοικοκυριών από τον πληθωρισμό. Είναι αυτός ένας υγιής τρόπος αντιμετώπισης των πληθωριστικών πιέσεων;

Προφανώς και δεν είναι με όρους οικονομικής θεωρίας, αλλά είναι ένα ανακουφιστικό μέτρο και ενδεχομένως να είναι και αναγκαίο αν συνεκτιμήσει κανείς ότι την τελευταία δεκαετία ο βασικός μισθός στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 12%. Σύμφωνα με τις διεθνείς συγκρίσεις, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ (-15%), στη μείωση του βασικού ωρομισθίου το 2020 σε σχέση με το 2010. Εχουμε δηλαδή τους Ελληνες εργαζομένους να αντιμετωπίζουν μια διεθνή καταιγίδα ανατιμήσεων τη στιγμή που το εισόδημά τους έχει μειωθεί περισσότερο από αυτό όλων των άλλων Ευρωπαίων. Τα φτωχότερα ελληνικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν τις ίδιες αυξήσεις τιμών με τα πλουσιότερα της Ευρώπης. Και αυτό πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει.

ΑΑΔΕ: ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 360.000 ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ !!!




Φορολογικές οφειλές συνολικού ύψους 136,4 εκατομμυρίων ευρώ που επιβάρυναν 363.567 φυσικά και νομικά πρόσωπα συμψήφισε η η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) με ποσά επιδοτήσεων παγίων δαπανών και επιστροφών φόρου που δικαιούνταν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι. Οι συμψηφισμοί διενεργήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Α.Α.Δ.Ε., κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν:

* 63.630 συμψηφισμοί φορολογικών οφειλών ύψους 112.936.585 ευρώ για 22.097 επιχειρήσεις που δικαιούνταν επιδότηση παγίων δαπανών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΤΣΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!




Νέες τεχνικές εξαπάτησης των συναλλασσόμενων, συχνά με υψηλό βαθμό τεχνικής επάρκειας, εφαρμόζουν επιτήδειοι για να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς ανύποπτων πελατών τραπεζών, ενώ το phishing («ψάρεμα» στοιχείων με παραπλανητικά μηνύματα) εξακολουθεί να αποτελεί την πιο προσφιλή μέθοδο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι. Τράπεζα της Ελλάδος, εμπορικές τράπεζες και αστυνομικές αρχές συντονίζουν περαιτέρω τη δράση τους για την προστασία των συναλλασσόμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily, το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε ότι οι χάκερ ακολουθούν μια νέα τακτική εξαπάτησης συναλλασσόμενων, που πιθανόν υποκρύπτει χρήση εξελιγμένων τεχνικών. Ειδικότερα, συναλλασσόμενοι που κάνουν χρήση της όλο και πιο δημοφιλούς υπηρεσίας του mobile banking διαπίστωσαν ότι χάκερ βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν τα πρωτόκολλα ασφάλειας των εφαρμογών mobile banking, για να εγκαταστήσουν σε δικές τους συσκευές smartphone την εφαρμογή mobile banking και μέσω αυτής να προχωρήσουν σε ηλεκτρονικές εμπορικές συναλλαγές, αντλώντας χρήματα από το λογαριασμό του ανύποπτου χρήστη.

Πιθανολογείται ότι, για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αυτή τη νέα μορφή ηλεκτρονικής απάτης, οι επιτήδειοι είχαν καταφέρει να αντιγράψουν τις κάρτες SIM των κινητών τηλεφώνων των πελατών, ώστε να μπορέσουν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή mobile banking σε δική τους συσκευή, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα χρησιμοποίησαν ειδικές συσκευές αντιγραφής των δεδομένων των καρτών SIM. Μετά τη διαπίστωση τέτοιων περιστατικών, μεγάλη τράπεζα εμπλούτισε το μενού της εφαρμογής mobile banking, προσθέτοντας τη δυνατότητα να βλέπει ο χρήστης σε ποιες συσκευές είναι εγκαταστημένη από τον ίδιο η εφαρμογή και της δυνατότητας να απενεργοποιεί αμέσως ο χρήστης κάθε συσκευή που δεν αναγνωρίζει ότι είναι δική του.

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΧΑΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ-ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!!




Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης


Στα «τυφλά» βαδίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων και ενοικιαστές εδώ και δύο μήνες. «Μύλος» στην αγορά καθώς ουδείς γνωρίζει ακόμη αν πρέπει να πληρώσει ενοίκιο για τον μήνα Αύγουστο ή όχι.

Η κρατική στήριξη σε επαγγελματίες δια της μεθόδου της απαλλαγής από την πληρωμή ενοικίου και ταυτόχρονα των ιδιοκτητών ακινήτων με κάλυψη μέρους της «χασούρας» ουσιαστικά πήρε τέλος τον Ιούλιο. Εντούτοις, μια μικρή «χαραμάδα» ότι για πολύ συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα ίσχυε το «κούρεμα» ενοικίου και τον Αύγουστο έφερε το «μπέρδεμα» στην αγορά.

Διανύουμε πια το β’ 10ήμερο του Οκτωβρίου παρ' όλα αυτά υπάρχουν ακόμα ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν γνωρίζουν εάν θα πάρουν ή όχι αποζημίωση από το κράτος ίση με το 80% του ενοικίου που ουδέποτε εισέπραξαν για τον μήνα Αύγουστο.

Και αυτό γιατί έως σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το εάν κάποιες επιχειρήσεις είχαν δικαίωμα σε απαλλαγή από το ενοίκιο, ούτε βεβαίως έχει γνωστοποιηθεί κάποια λίστα με σχετικούς ΚΑΔ για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού!

Αρνούνται να πληρώσουν το ενοίκιο

Αν και η λίστα με τους δικαιούχους απαλλαγής ενοικίου είχε περιοριστεί στα… απολύτως απαραίτητα τον Ιούλιο, εντούτοις υπήρξαν επιχειρήσεις που διεκδίκησαν και πέτυχαν να μην πληρώσουν το μίσθωμα που τους αναλογούσε για τον μήνα Αύγουστο: Κάτι όμως που συνέβη χωρίς την επίσημη «βούλα» του κράτους, αφού έως τώρα δεν έχουν καθοριστεί ΚΑΔ απαλλαγής από το μίσθωμα.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ: ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ !!!




Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας φθάνει ταχυδρομικώς στο σπίτι σας είτε πρόκειται για σύναψη για πρώτη φορά είτε για ανανέωση του συμβολαίου για ένα χρόνο ακόμα. Ανοίγοντας το φάκελο, καλό είναι να ελέγξετε τους όρους του συμβολαίου και το ύψος του ασφαλίστρου. Δεν είναι λίγες οι φορές που άλλα συμφωνηθεί και άλλα έχουν αποτυπωθεί στο χαρτί πιθανόν από παρανόηση. Στο συμβόλαιο αναγράφεται αναλυτικά τι πληρώνετε για κάθε παροχή και τους τρόπους πληρωμής.

Οι εταιρίες δίνουν μία περίοδο χάριτος – συνήθως 30 ημερών – στη διάρκεια της οποίας ο ασφαλισμένος οφείλει να αποπληρώσει το ασφάλιστρο.

Η καθυστέρηση καταβολής ληξιπρόθεσμης δόσης ασφαλίστρου, ωστόσο, της δίνει το δικαίωμα να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης.

Το αντίθετο μπορεί να γίνει; Δηλαδή μπορεί ο ασφαλισμένος ενώ έχει πληρώσει το ασφάλιστρο να μετανιώσει και να ζητήσει τη διακοπή του συμβολαίου;

Βεβαίως μπορεί. Γι’ αυτό και το συμβόλαιο συνοδεύεται από τα έντυπα δήλωσης εναντίωσης και υπαναχώρησης τα οποία μπορεί να συμπληρώσει και να αποστείλει στην εταιρία ο ασφαλισμένος προκειμένου να διακοπεί η ισχύς του συμβολαίου.

Ειδικότερα, ο ασφαλισμένος έχει δικαίωμα εναντίωσης εφόσον οι όροι του ασφαλιστηρίου παρεκκλίνουν των όρων της αίτησης ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συμπληρώσει και να αποστείλει στην Εταιρεία το έντυπο υπόδειγμα «Δήλωση εναντίωσης» μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία παράδοσης του ασφαλιστηρίου. Στο έντυπο αναγράφεται ότι η συμβόλαιο είναι άκυρο και δεν έχει ισχύ.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ !!!



Σε λιγότερο από 20 ημέρες ξεκινά η υποχρεωτική καταχώρηση των παραστατικών εσόδων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyDATA που δημιούργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Από 01.11.2021 η υποχρέωση αυτή ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και όσους αμείβονται με μπλοκάκι (πλην ορισμένων εξαιρέσεων).

Ειδικά για το 2021 η διαβίβαση αφορά μόνο στα παραστατικά εσόδων και όχι τους λογιστικούς χαρακτηρισμούς εξόδων.

Τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδώσει ή θα εκδώσουν οι επιχειρήσεις μέχρι την ημερομηνία έναρξης υποχρεωτικής διαβίβασης, πρέπει να διαβιβαστούν στην πλατφόρμα του MyDATA το αργότερο έως τις 31.03.2022.

Θυμίζουμε ότι από την 1.10.2021 ισχύει η υποχρεωτική ηλεκτρονική αποστολής των παραστατικών εσόδων για:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!


ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!





Η υπόγεια διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες μεταξύ ΟΤΕ και ΔΕΗ με αφορμή το σχέδιο του Γιώργου Στάσση για είσοδο στις τηλεπικοινωνίες έχει φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Η διοίκηση Μιχάλη Τσαμάζ στον ΟΤΕ θεωρούσε σχεδόν σίγουρο πως, όπως μονοπωλεί σήμερα το «τελευταίο μίλι» στις τηλεπικοινωνίες, δηλαδή το δίκτυο χαλκού που συνδέει την καμπίνα με το σπίτι του συνδρομητή, έτσι θα κατάφερνε να μονοπωλήσει και το δίκτυο οπτικών ινών.

Οι περιορισμένες επενδύσεις των ανταγωνιστών του ΟΤΕ στις οπτικές ίνες επέτρεψαν στη διοίκηση του οργανισμού να θεωρεί σίγουρο πως θα επικρατήσει κατά κράτος και στην εποχή των οπτικών ινών. Όπως σήμερα οι ανταγωνιστές του πληρώνουν «διόδια» για να φτάσουν στον τελικό καταναλωτή μέσα από το δίκτυο χαλκού, έτσι θα πληρώνουν και στο μέλλον για να φτάσουν μέσω οπτικών ινών.

Μέχρι που ήρθαν οι ανακοινώσεις του επικεφαλής της ΔΕΗ, Γ. Στάσση και «χάλασαν τη σούπα». Η ΔΕΗ, όπως είπε και στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο κ. Στάσσης, θέλει να αναπτύξει γρήγορα και φθηνά δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι όχι για να πουλάει η ίδια τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Θα το μισθώνει σε τηλεπικοινωνιακούς ομίλους ώστε να παρέχουν αυτοί υπηρεσίες. Θα κάνει δηλαδή αυτό που θέλει να έχει το μονοπώλιο ο ΟΤΕ! Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει και ανησυχία στο μέγαρο της Λεωφόρου Κηφισίας.

Ο χαλκός που είναι... χρυσός

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ: ΣΤΑ 226 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ !!!



Η έκθεση «Fiscal Monitor» του ΔΝΤ κατέγραψε αύξηση-ρεκόρ 27 τρισ. το 2020 στο δημόσιο χρέος, που αγγίζει το 100% του παγκόσμιου ΑΕΠ !!!


Καθώς το δημόσιο χρέος αυξάνεται λόγω της πανδημίας σε επίπεδα-ρεκόρ, οι χώρες πρέπει να προσαρμόσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές τους στις δικές τους μοναδικές συνθήκες διαμηνύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην εξαμηνιαία έκθεσή του «Fiscal Monitor».

Η έκθεση –που εστιάζει στη δημοσιονομική εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας– διαπιστώνει ότι η πανδημία θα αφήσει ένα μόνιμο σημάδι στην ανισότητα, τη φτώχεια και τα οικονομικά των κρατών.

Σύμφωνα με αυτήν, το παγκόσμιο χρέος (κυβερνήσεων, επιχειρήσεων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα και νοικοκυριών) αυξήθηκε πέρυσι κατά 27 τρισ. (ή 14%), στα 226 τρισ. δολάρια. Τόσο το επίπεδο αυτό του χρέους όσο και η αύξησή του είναι πρωτοφανή και εγκυμονούν σημαντικούς κίνδυνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τα δημόσια οικονομικά. Ειδικά το καλπάζον χρέος του ιδιωτικού τομέα οφείλει, σύμφωνα με το ΔΝΤ, να παρακολουθηθεί προσεκτικά, καθώς μπορεί να μετασχηματιστεί σε δημόσιο χρέος. Το τελευταίο αγγίζει σήμερα τα 88 τρισ. δολάρια και αντιστοιχεί σχεδόν στο 100% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Το Ταμείο αναμένει αποκλιμάκωσή του κατά 1% ετησίως φέτος και το 2022 και σταθεροποίησή του κοντά στο 97% του ΑΕΠ, ενώ εκτιμά ότι η επιστροφή του χρέους στα προ πανδημίας επίπεδα θα απαιτούσε την επίτευξη μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων από τα προ πανδημίας, για περισσότερο από μία δεκαετία. Κάτι που, όπως σημειώνει, δυσχεραίνεται όχι μόνο λόγω της κρίσης αλλά και προϋπαρχουσών πιέσεων, όπως η γήρανση του πληθυσμού, οι αναπτυξιακές ανάγκες και η ασθενής αύξηση των δημόσιων εσόδων.

ΔΝΤ: Αργή η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα

ΠΟΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ;;; ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ !!!




Οι διεθνείς τιμές του κάρβουνου έσπασαν τα ιστορικά υψηλά. Βάλτε κι άλλα ΆΧΡΗΣΤΑ αιολικά !!!

Οι 5 μεγαλύτεροι εξαγωγείς κάρβουνου για ηλεκτροπαραγωγή το 2020, που αθροιστικά είχαν το 84,1% της αξίας του κάρβουνου που πουλήθηκε διεθνώς, είναι κατά σειρά Αυστραλία, Ινδονησία, Ρωσία, ΗΠΑ και Νότια Αφρική. Παρά τις πρόσφατες αναταραχές στις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, όπως φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα, η τιμή του Αυστραλιανού κάρβουνου πετάει από ιστορικό ρεκόρ σε ιστορικό ρεκόρ! 

Όσοι έλεγαν πως "το κάρβουνο πέθανε", ας μελετήσουν με προσοχή τα μακροχρόνια διαγράμματα των τιμών, που δείχνουν να σφύζουν από ζωντάνια. Βεβαίως την άνοδο θα ακολουθήσει στη συνέχεια πτώση, οι τιμές των εμπορευμάτων πάντα παρουσίαζαν κυκλικότητα. Αλλά προς το παρόν βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να πληρώσουμε πολλά όχι μόνο για το φυσικό αέριο, αλλά και για το κάρβουνο! Και, δυστυχώς, φαίνεται να "ζωντανεύει" και το διάγραμμα της τιμής του πετρελαίου, που μέχρι τώρα είχε διατηρηθεί σε "λογικά" επίπεδα.

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ+ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ !!!




Δικαστική διεκδίκηση της αναστολής καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης για όλο τον δημόσιο τομέα και βέβαια για τους δικαστικούς λειτουργούς, προαναγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Το θέμα τέθηκε εκ νέου την περασμένη Παρασκευή στη συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ: ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ DOVALUE ΚΑΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ !!!




Η οικονομική κρίση που «γονάτισε» την αγορά για πάνω από μια δεκαετία, αλλά τώρα και η πανδημία, έπληξαν ακόμη και τα πιο «βαριά ονόματα» του λιανεμπορίου. Ορισμένα από αυτά μάλιστα δεν άντεξαν και οδηγήθηκαν στο λουκέτο ή σε πωλητήριο.

Ο «Χυτήρογλου» δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Μια εταιρεία ταυτισμένη επί δεκαετίες με το εμπόριο κουρτινών, υφασμάτων επιπλώσεων, ταπετσαριών και λευκών ειδών, που «μπήκε» σχεδόν σε κάθε σπίτι.

Οι διαδοχικές κρίσεις τη χτύπησαν, έφεραν κάθετη πτώση των πωλήσεων, δάνεια και ζημιές, αλλά η εταιρεία άντεξε.

Όχι, όμως, χωρίς απώλειες.

Έτσι, όπως αποκαλύπτει το newmoney, η «Χυτήρογλου Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία» έχασε το ακίνητο στην οδό Μητροπόλεως 72 και Χριστοπούλου, μετά από κατάσχεση που έγινε από τη doValue στις 8 Απριλίου 2021, για οφειλή 300.000 ευρώ.

Το ακίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 8 Δεκεμβρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 3.726.000 ευρώ.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ DOVALUE ΕΠΙΠΛΕΟΝ 5,2 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Άλλο ένα μεγάλο πακέτο τιτλοποιημένων δανείων ανήμπορων δανειοληπτών ύψους 5,2 δισ. ευρώ αρπάζει σε εξευτελιστικές τιμές και με ανεπίτρεπτη εγγύηση του δημοσίου το γνωστό “ληστρικό” fund doValue, το οποίο καθημερινά εκβιάζει και απειλεί τους δανειολήπτες. Κυβέρνηση και τράπεζες αντί να εκχωρήσουν τα δάνεια αυτά στις ίδιες εξευτελιστικές τιμές στους δανειολήπτες, προτιμούν να τα μεταβιβάζουν προς κερδοσκοπία στα ληστρικά fund σε βάρος των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας.

Η Eurobank Holdings («Eurobank») υπέγραψε με τον Όμιλο doValue συμφωνία:

α) για την πώληση μέρους των ομολογιών ενδιάμεσης σειράς κατάταξης (mezzanine notes) και των ομολογιών χαμηλής σειράς κατάταξης (junior notes) της τιτλοποίησης ενός μεικτού χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων (NPE) της Τράπεζας Eurobank Α.Ε. («η Τράπεζα») ονομαστικής αξίας ύψους €5,2 δισ. (€3,2 δισ. λογιστική αξία) (συναλλαγή «Mexico») και
SSL Certificates