.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ: ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ DOVALUE ΚΑΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ !!!




Η οικονομική κρίση που «γονάτισε» την αγορά για πάνω από μια δεκαετία, αλλά τώρα και η πανδημία, έπληξαν ακόμη και τα πιο «βαριά ονόματα» του λιανεμπορίου. Ορισμένα από αυτά μάλιστα δεν άντεξαν και οδηγήθηκαν στο λουκέτο ή σε πωλητήριο.

Ο «Χυτήρογλου» δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Μια εταιρεία ταυτισμένη επί δεκαετίες με το εμπόριο κουρτινών, υφασμάτων επιπλώσεων, ταπετσαριών και λευκών ειδών, που «μπήκε» σχεδόν σε κάθε σπίτι.

Οι διαδοχικές κρίσεις τη χτύπησαν, έφεραν κάθετη πτώση των πωλήσεων, δάνεια και ζημιές, αλλά η εταιρεία άντεξε.

Όχι, όμως, χωρίς απώλειες.

Έτσι, όπως αποκαλύπτει το newmoney, η «Χυτήρογλου Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία» έχασε το ακίνητο στην οδό Μητροπόλεως 72 και Χριστοπούλου, μετά από κατάσχεση που έγινε από τη doValue στις 8 Απριλίου 2021, για οφειλή 300.000 ευρώ.

Το ακίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 8 Δεκεμβρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 3.726.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο 450,20 τ.μ. με διώροφο κτίριο αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο με μεγάλο ύψος, Α’ όροφο και δώμα.

Ειδικότερα, αποτελείται από:
  • Υπόγειο συνολικής επιφάνειας 425 τ.μ. που περιλαμβάνει βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους.
  • Ισόγειο συνολικής επιφάνειας 425 τ.μ. που λειτουργεί ως Super market και περιλαμβάνει ενιαίο χώρο καταστήματος με είσοδο από την συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Χριστοπούλου, εσωτερικό κυκλικό κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα επικοινωνίας με τις στάθμες του υπογείου και του μεσωρόφου και είσοδο από το κεντρικό κλιμακοστάσιο του ακινήτου από την οδό Χριστοπούλου.
  • Μεσώροφο συνολικής επιφάνειας 247 τ.μ. που περιλαμβάνει ενιαίο χώρο περιμετρικά του ισογείου, εσωτερικό κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα επικοινωνίας με το ισόγειο και ανεξάρτητη είσοδο από το κεντρικό κλιμακοστάσιο της οικοδομής.
  • Πρώτο όροφο συνολικής επιφανείας 425 τ.μ. που περιλαμβάνει κουζίνα, w.c. με προθάλαμο, χώρο γραφείου, χώρο εκθεμάτων και μία ενιαία αίθουσα. Εντός του ορόφου υφίσταται και μικρό κυκλικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στην στάθμη του δώματος.
  • Δώμα που περιλαμβάνει την απόληξη του κλιμακοστασίου και ενιαίο ασκεπή χώρο όπου στο παρελθόν υφίστατο και ξύλινη στέγη. Στο κενό της στέγης έχει τοποθετηθεί σιδηροκατασκευή με τζάμια.

Το ακίνητο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο και έχουν καθοριστεί ειδικοί όροι δόμησης καθώς αποτελεί σημαντικό δείγμα της μεταβατικής περιόδου από τον ύστερο νεοκλασικισμό προς το μοντέρνο κίνημα και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο για τη μελέτη της ιστορίας της Αρχιτεκτονικής

Σύμφωνα με τις εκθέσεις εκτίμησης, το κτήριο έχει ανεγερθεί περίπου τη δεκαετία του ’30 και λειτουργούσε ως εμπορικό κατάστημα. Λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη την καλή κατάσταση συντήρησης, για τον υπολογισμό των αξιών θεωρείται παλαιότητας 20 ετών.

Το ακίνητο αυτό, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της Χυτήρογλου, περιλαμβάνεται στα πάγια της εταιρείας με αξία κτήσης 2.645.000 ευρώ (για το οικόπεδο) και 1.785.000 ευρώ (για το κτίριο).

Στα βάρη του ακινήτου υπάρχουν τρεις προσημειώσεις υπέρ της Eurobank από το 1998 μέχρι το 2013.

Οι οικονομικές επιδόσεις και τα δάνεια

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, το πλήγμα για τη Χυτήρογλου, όπως άλλωστε και για τις περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις, ήταν ισχυρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 η εταιρεία έκανε κύκλο εργασιών άνω των 4 εκατ. ευρώ, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2012, έπεσε στα 2,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ζημιές. Τη διετία 2015-16 οι πωλήσεις κινήθηκαν στα επίπεδα των 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 έπεσαν στα 1,31 εκατ. και το 2018 διαμορφώθηκαν σε 1,37 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις, το 2020 η Χυτήρογλου έκανε τζίρο 705.438 ευρώ, έναντι 1.116.391 ευρώ το 2019, καταγράφοντας ζημιές 443.762 ευρώ και 363.120 ευρώ αντίστοιχα.



Παράλληλα, η εταιρεία έχει τραπεζικό δανεισμό ύψους 12 εκατ. ευρώ για τον οποίο έχουν δοθεί εμπράγματες εξασφαλίσεις ύψους 16,96 εκατ. ευρώ.

Με ιστορία ενός αιώνα

Η «Χυτήρογλου» διατηρεί σήμερα τρία καταστήματα (Selections Χυτήρογλου) στο κέντρο της Αθήνας (στην οδό Πανδρόσου), στην Αγία Παρασκευή και στην Κηφισιά, ενώ κάνει εξαγωγές σε χώρες των Βαλκανιών, στην Κύπρο και σε Αραβικά κράτη

Στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται τις τελευταίες δεκαετίες ο Χαράλαμπος Χυτήρογλου (του Παύλου). Η διαδρομή της, όμως, ξεκινάει έναν αιώνα πριν, όταν ο Παύλος Χυτήρογλου από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, άνοιξε, το 1919, το πρώτο κατάστημα στην οδό Καπνικαρέα. Με τον δυναμικό χαρακτήρα του και το πρωτοποριακό του πνεύμα ο Π. Χυτήρογλου ήταν αυτός «που έκανε τις νοικοκυρές να πετάξουν τα χαρτιά εφημερίδων που κολλούσαν μέχρι τότε στα τζάμια των παραθύρων τους και να αναζητήσουν τα υπέροχα σχέδια και χρώματα των υφασμάτων που έφερε από την Αγγλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελβετία», όπως αναφέρεται στο ιστορικό της επιχείρησης.

Στη δεκαετία του ’60, πρωτοπορώντας και πάλι, προσέφερε στις πελάτισσές του τη δυνατότητα να παίρνουν έτοιμες ραμμένες τις κουρτίνες τους και επιπλέον αναλάμβανε να τις τοποθετήσει με δικό του συνεργείο. Καινοτομίες για την εποχή, που ήταν καθοριστικής σημασίας, κάνοντας το όνομα Χυτήρογλου γνωστό για τη μεγάλη ποικιλία, την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.

Τα σφυριά για τον άλλο Χυτήρογλου

Αντιμέτωπος με τους πλειστηριασμούς βρίσκεται όμως και ο άλλος Χυτήρογλου, ο Ιορδάνης, ο οποίος στο παρελθόν είχε εμπλακεί και με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού.

Ο Ιορδάνης Χυτήρογλου (του Παύλου και της Μαρίας) έχει τη «Χυτήρογλου BWC Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία ειδών ένδυσης & συναφών ειδών» που δραστηριοποιείται στην εμπορία γυναικείων, ανδρικών και παιδικών ειδών ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ μόδας, εσωρούχων, καλλυντικών και ειδών σπιτιού, δώρων και διακοσμητικών.

Για τις 20 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί δύο πλειστηριασμοί που αφορούν ακίνητα του Ιορδάνη Χυτήρογλου στη Σταμάτα Αττικής και στο Διόνυσο με επισπεύδουσα την Intrum.

Το ένα είναι οικόπεδο 2.011 τ.μ., στη Σταμάτα που περιλαμβάνει διώροφη κατοικία συνολικής επιφάνειας 357 τ.μ.

Η ιδιοκτησία βαρύνεται με προσημειώσεις και υποθήκες και κατασχέθηκε στις 20 Μαΐου 2020, ενώ βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 423.000 ευρώ.

Το δεύτερο σφυρί αφορά οικόπεδο έκτασης 1.183 τ.μ. στο Διόνυσο με διώροφη μεζονέτα, ιδιοκτησίας (κατά 50% εξ αδιαιρέτου) του Ιορδάνη Χυτήρογλου και της Κοχ Βερόνικα Αχούν.

Και για αυτό το ακίνητο υπάρχουν προσημειώσεις και υποθήκες, ενώ η κατάσχεση έγινε στις 26 Ιουνίου 2020. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί για το δικαίωμα του 50% της πλήρους κυριότητας που ανήκει στον Ιορδάνη Χυτήρογλου, στο ποσό των 204.500 ευρώ και για το δικαίωμα του 50% της πλήρους κυριότητας που ανήκει στην Κοχ Βερόνικα Αχούν, στο ποσό των 204.500 ευρώ. Έτσι, για ολόκληρη την κατασχεθείσα ακίνητη περιουσία η συνολική τιμή εκκίνησης είναι στις 409.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates