.

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 03/04/2022

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η GAZPROM !!!

 



Εκτός της γερμανικής αγοράς θέτει εαυτόν ο ρωσικός κολοσσός Gazprom, γνωστοποιώντας πως προχωρά στην εν λόγω ενέργεια εξαιτίας της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη για την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια, όπως τονίζει σε δημοσίευμα του το Reuters, ενώ τονίζεται η αβεβαιότητα των επιπτώσεων είναι αβέβαιο στη ροή του ρωσικού αερίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Γερμανία καλύπτει το 40% των ενεργειακών αναγκών της με εισαγωγές από τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η ρωσική εταιρία υπογράμμισε πως τερματίζει την συμμετοχή του στην Gazprom Germania GMBH και σε άλλες εταιρείες και assets, συμπεριλαμβανομένης και της Gazprom Marketing & Trading Ltd και δεν παρείχε περαιτέρω διευκρινίσεις.

H Gazprom Export, θυγατρική της Gazprom, είναι ο μόνος μέτοχος της Gazprom Germania, που σχετίζεται με τον κλάδο της μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου, ενώ έχει δίκτυο πρατηρίων σε Γερμανία και Τσεχία.

ΒΑΡΙΑ Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 



Του Κώστα Μποτόπουλου


Ένας μήνας είναι ατέλειωτος στο πεδίο της μάχης αλλά αρκετός για να φανούν οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου και των κυρώσεων. Από το γενικότερο προς το ειδικότερο, τα πράγματα έχουν, κατά την κρίση μου, ως εξής στα κυριότερα μέτωπα (υπόσχομαι πως θα είναι ο πρώτος και ο τελευταίος πολεμικός παραλληλισμός).
Βαριά η σκιά του πολέμου στην παγκόσμια οικονομία

Ως προς την επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία, και ειδικά στις οικονομίες των μη εμπόλεμων χωρών, η σκιά του πολέμου φαίνεται ότι θα είναι πιο βαριά επί του πληθωρισμού και των τιμών από ό,τι επί των αγορών κεφαλαίου και της παραγωγικότητας.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση σπάμε το ένα ρεκόρ πληθωρισμού μετά το άλλο (υψηλά τριακονταετίας για Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, τεσσαρακονταετίας για την Ισπανία), έτσι ώστε η τελευταία προβολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για 5,1% στο σύνολο της Ευρωζώνης να μοιάζει ήδη ξεπερασμένη. Λογικά, αλλά αντίστροφα, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη αναπροσαρμόζονται άρδην προς τα κάτω: 1,8% από 4,6% ως πριν τον πόλεμο στη Γερμανία, 1 αντί για 3% στην Ιταλία, σχεδόν σε καμία χώρα πάνω από το 2% ως το τέλος μιας χρονιάς που ελπιζόταν ότι θα είναι, αλλά η ελπίδα κράτησε μόνο για ένα μήνα, χρονιά ανάκαμψης.

Οι τιμές στην ενέργεια, στα τρόφιμα, στη μεταποίηση πήραν κι αυτές μιαν ανηφόρα της οποίας δεν φαίνεται το τέλος. Αντίθετα, οι αγορές κεφαλαίων έχουν μικρά σκαμπανεβάσματα, ποντάρουν – κόντρα, πιθανότατα, στη λογική – σε ένα σχετικά γρήγορο σταμάτημα των εχθροπραξιών και σε ένα επίσης γρήγορο «ξαναζέσταμα» της παραγωγικής μηχανής και της «επιχείρησης ανασυγκρότηση». Μακάρι να έχουν δίκιο, αλλά φοβούμαι ότι απλώς ζουν στον κόσμο τους.

Γιατί η Ρωσία παραμένει μικρή οικονομική δύναμη

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ: ΜΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ !!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ: 
Εισαγγελική παραγγελία προς την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, για διερευνώμενο σκάνδαλο 21 εκατ. ευρώ! 
Ο εισαγγελέας Βελισάριος Χολής ζητάει το πόρισμα των 285 σελίδων, του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας, (που έχει το edolio5 στην διάθεση του) και περιγράφει "τέρατα" για το μεγάλο φαγοπότι!


Του Άρη Σπίνου


Αρχίζουν τα όργανα στην κρατική εταιρεία, που πίνουμε νεράκι! Με μια παραγγελία – φωτιά προς την Διοίκηση Σαχίνη της ΕΥΔΑΠ, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και Επίκουρος Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κ. Βελισσάριος Χολής, μετά από σχετική καταγγελία την οποία φέρονται να έχουν καταθέσει ανωνύμως «Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ» η οποία συνοδεύεται από έγγραφο υλικό, διερευνά τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της τυχόν προκληθείσας ζημιάς άνω των 120 χιλιάδων ευρώ, την ηθική αυτουργία και τη συνέργεια σε κακουργηματικά αδικήματα και την υπόθαλψη εγκληματία σχετικά με το σκάνδαλο μεγατόνων ύψους 21 εκατ. ευρώ, που αφορά μαϊμού διευθετήσεις οφειλών και υπέρογκες πλασματικές αμοιβές για δικηγορικές εταιρείες!

Πρόκειται, για μια δυσώδη και σκανδαλώδη υπόθεση, εάν φυσικά αποδειχθούν οι καταγγελίες, υφάρπαξης της περιουσίας του Δημοσίου μέσα από εικονικές διευθετήσεις οφειλών ύψους 21 εκατ. ευρώ από τις οποίες προέκυψαν πλασματικές αμοιβές πολλών εκατομμυρίων (περίπου 6 εκατ. ευρώ) για τις δικηγορικές εταιρίες εκείνες στις οποίες η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ είχε αναθέσει το σχετικό έργο!

Όλα τούτα προκύπτουν μέσα από το πόρισμα 285 σελίδων (το οποίο έχει ήδη στην κατοχή του το edolio5 της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου που υπογράφεται από τις ελέγκτριες Λιακοπούλου και Αναστασοπούλου, του οποίου την ύπαρξη ζητεί να πληροφορηθεί ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος. Αν πάντως δεν του το δώσουν... θα το δώσουμε εμείς!

Ο εισαγγελέας ακόμη ζητεί εγγραφές εξηγήσεις από τη Διοίκηση Σαχίνη, εάν έλαβε υπόψη το σχετικό πόρισμα, εάν βάσει αυτού προκύπτει ζημία για την ΕΥΔΑΠ, εάν το έστειλε ως όφειλε στον εισαγγελέα και αν έχει ασκήσει πειθαρχικές διαδικασίες από τα αρμόδια όργανα κατά των εμπλεκομένων στο τεράστιο σκάνδαλο που καταγγέλεται από τους εργαζόμενους και επιπλέον προκύπτει από το σχετικό πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου!

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: 22,5 ΔΙΣ ΠΕΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΤΟ 2021 !!!

 



Σε 22.496,02 εκ. ευρώ ανήλθε το έτος 2021, ο συνολικός κύκλος εργασιών (TGR) της αγοράς τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα καταγράφοντας αύξηση 35,44% σε σύγκριση με το 2020, όπως προκύπτει από τον Ετήσιο Απολογισμό της αγοράς Παιγνίων που η Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων ολοκλήρωσε και κατέθεσε στη Βουλή χθες.

Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα (GGR-μικτά κέρδη) ανήλθαν σε 1,857,16 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,53% έναντι του 2020, ενώ τα έσοδα του Δημοσίου από τα τυχερά παίγνια το έτος 2021 διαμορφώθηκαν στο ύψος των 558.739.198,33 ευρώ, κατά 70 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα έσοδα του Δημοσίου από τα τυχερά παίγνια το έτος 2020 που ήταν 628.870.954,03 ευρώ.

ΜΑΣ ΣΚΑΝΕ ΗΔΗ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ !!!

 


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ !!!

 


ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ !!!

 


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Ο ΡΩΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ, Ο "ΤΟΥΡΚΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ 75 ΚΟΚΚΙΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ Η INTRUM !!!

 



Τι μεταδίδει το mononews.gr


Μαγνήτης για τα funds τα 75 ξενοδοχεία που βγάζει στη δευτερογενή αγορά η Ιntrum

“Oυρά” σχηματίζουν τα fundς τα οποία ενδιαφέρονται για το χαρτοφυλάκιο των 75 ξενοδοχείων που έχει βγάλει προς πώληση η Intrum.

Πρόκειται για το project Τrinity το οποίο περιλαμβάνει χαρτοφυλάκιο με κόκκινα ξενοδοχειακά δάνεια περίπου 300 εκατ. ευρώ, στο οποίο χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι έχουν αναλάβει οι ΕΥ και η Euroxx.

Στην Euroxx παίζει ο δυνατά ο έμπειρος Τζουζέπε Τζιάνο ο οποίος έφερε πολλές δουλειές το 2021 στην εταιρεία του και στην EY ο Πάνος Παπάζογλου. (Α να μην το ξεχάσω η Ernst & Young είναι η εταιρεία που μοιράζει βραβεία του καλύτερου επιχειρηματία μεταξύ Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και Λουα Λουα).

Σε κάθε περίπτωση οι μη δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν στις 9 Απριλίου .

Το ενημερωτικό σημείωμα που έχει σταλεί για τον διαγωνισμό εστάλη προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάθεση δεσμευτικών προσφοράς εντός Ιουνίου και την ολοκλήρωση της συναλλαγής το καλοκαίρι του 2022.


O ΡΩΣΟΣ της Ελούντας και ο Μπουτάρης

Στο σφυρί εξακολουθούν να βγαίνουν τα «ασημικά» της οινοποιίας του Κώστα Μπουτάρη.

Βέβαια η Premia Properties και η Sterner Stenhus του Ηλία Γεωργιάδη, προσπαθούν να πάνε σε συμφωνία διάσωσης της επιχείρησης αλλά….

ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ !!!

 


ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ "ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ !!!

 


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!


 

ΣΤΟ 8% ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ !!!

 



Εκρηξη πληθωρισμού καταγράφει η Eurostat στη χώρα μας όπως και σε όλη την ευρωζώνη. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμησή της, οι τιμές καταναλωτή στην Ελλάδα -εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη ευρωζώνη- αυξήθηκαν κατά 8% τον Μάρτιο, μετά την άνοδό τους κατά 6,3% τον Φεβρουάριο. Σε μηνιαία βάση κινήθηκαν ανοδικά κατά 2,7%.

Υπενθυμίζεται ότι σε εθνικό επίπεδο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 7,2% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα, ρεκόρ χτυπάει η άνοδος των τιμών και στην ευρωζώνη. Κατά 7,5% αναμένεται να έχει αυξηθεί ο ετήσιος πληθωρισμός τον περασμένο μήνα από 5,9% τον Φεβρουάριο.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΕΩΣ 25% ΠΑΝΩ !!!

 



Οι αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που έχουν ήδη γίνει αλλά και οι επερχόμενες από τον Μάιο λόγω της ενεργειακής κρίσης και της εκτόξευσης του κόστους των καυσίμων πονοκεφαλιάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newmoney ζητήθηκε από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και κατατέθηκαν ήδη στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών όλα τα στοιχεία για τις συνολικές ποσότητες καυσίμων που καταναλώθηκαν για το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου για τις χρονιές 2019 και 2021.

Το σενάριο θέλει τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη να προσπαθεί μέσω συζητήσεων με το Υπουργείο Οικονομικών να εξασφαλίσει επιδότηση καυσίμων ώστε να αποφευχθεί και νέα περαιτέρω αύξηση του κόστους των εισιτηρίων. Όμως, όπως επισημαίνουν ακτοπλοϊκοί κύκλοι στο newmoney, «εμείς καταθέσαμε άμεσα όλα τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν αλλά αν και εφόσον δοθεί επιδότηση η διαδικασία για να εγκριθεί θα είναι χρονοβόρα, την ώρα που τα έξοδα τρέχουν και μάλιστα είναι πολύ αυξημένα». Η επιβολή νέων αυξήσεων είναι υπό συζήτηση για τον προσεχή Μάιο.

Έως τώρα έχουν γίνει αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 10%. Το μεγάλο κόστος των θαλάσσιων μεταφορών που δυσκολέψει τη ζωή των νησιωτών αφού οι αυξήσεις θα μετακυλιστούν και στα προϊόντα-εμπορεύματα ανεβάζοντας στα ύψη τον οικογενειακό προϋπολογισμό, πάνω από εκείνον που υπάρχει για τα νοικοκυριά της η
πειρωτικής χώρας. Επίσης, και οι μετακινήσεις των νησιωτών θα γίνουν δυσβάσταχτες.

Παράλληλα, οι αυξήσεις θα επηρεάσουν και το τουριστικό ρεύμα που θα επιλέξει να ταξιδέψει με πλοία στα νησιά την τουριστική περίοδο. Στις γραμμές Πάτρα – Ιταλία και ο ναύλος των φορτηγών οχημάτων αυξήθηκε από 90 έως 100 ευρώ ανάλογα με την εταιρεία.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Ουσιαστικά το 70% των ναύλων που εισπράττουμε πηγαίνουν στα πετρέλαια», τόνισε στο newmoney στέλεχος ακτοπλοϊκής εταιρείας και πρόσθεσε: «Ενδέχεται οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων μέχρι το καλοκαίρι να φτάσουν και στο 25%».

ΚΥΡΤΣΟΣ: ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ...ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΕΣ !!!

 



Ευθείες βολές με παραλήπτη την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου με αφορμή τα «παιχνίδια» στις τιμές της ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Σημειώνει πως είναι πρώτη φοράαπό τότε που μπήκε στο δημόσιο βίο, το 1984 που βλέπει τέτοια κομπίνα με «αεριούχους» και με υπερκέρδη δισεκατομμυρίων.

Προσθέτει πως η κατάσταση αυτή σημαίνει ανυπολόγιστη ζημιά για την οικονομία και οικονομικά βάρη για εκατομμύρια πολίτες για να καταλήξει:

«Υπόθεση Κοσκωτά, στήσιμο έργων… απλές οδοντόπαστες.»

Η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:

Από τέλη δεκαετίας του 70 στη δημοσιογραφία,
από το 1984 με ρόλο στο δημόσιο βίο,
δεν έχω δεί κομπίνα σαν και αυτή που στήθηκε με «αεριούχους»
Υπερκέρδη δισεκ.
Οικονομικά βάρη για εκατ. πολίτες.
Ανυπολόγιστη ζημιά για οικονομία.
Υπόθεση Κοσκωτά,στήσιμο έργων… απλές οδοντόπαστες.

ΝΕΑ "ΡΟΥΚΕΤΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ: ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ "ΦΙΛΙΚΕΣ" ΧΩΡΕΣ !!!

 


Μετά το διάταγμα Πούτιν για πληρωμές προμηθειών ρωσικού αερίου μόνο σε ρούβλια, η Ρωσία πέταξε μια ακόμη ρουκέτα προς τη Δύση. Ο πρώην πρόεδρος και αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του, μεγάλη εξαγωγός σιτηρών, ενδέχεται να περιορίσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων μόνο στα «φιλικά» κράτη.

«Θα παρέχουμε διατροφικά και γεωργικά προϊόντα στους φίλους μας», τόνισε ο Μεντβέντεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ευτυχώς έχουμε πολλούς και δεν βρίσκονται στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική. Οι εξαγωγές σιτηρών στους «φίλους» της Ρωσίας θα πληρώνονται τόσο σε ρούβλια όσο και στα εθνικά νομίσματα των χωρών, εξήγησε ο ίδιος.

Πρόκειται επί της ουσίας για μια ευθεία απειλή διακοπής πώλησης τροφίμων προς την Ευρώπη και τη Δύση που εντάσσεται στο πλαίσιο αντιποίνων της Ρωσίας για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην οικονομία της.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ...ΜΕ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΚΛΗΣΕΩΝ !!!

 


Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιήθηκε, η τρίτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, με βασικό θέμα το Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021 – 2030.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η νέα διαδικασία επιβολής και είσπραξης των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τη χρήση ψηφιακών Μέσων βάζοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στο σβήσιμο των παραβάσεων…

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και δική του και παρουσίασε τις Προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής θέματα:

– Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030,

– Νέος Νόμος Οδικής Ασφάλειας και οι Βελτιώσεις του ΚΟΚ,

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: "ΑΓΡΙΟ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ" ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ !!!

 



Η άνθηση του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια οδήγησε πολλούς και σε κατάχρηση κονδυλίων και προγραμμάτων του επενδυτικού νόμου και του ΕΣΠΑ.

Ακόμα και το 2020, μέσα στην πιο βαθιά κρίση της οικονομίας, την ώρα που το κράτος μοίραζε επιχορηγήσεις και επιδόματα φτώχειας λόγω COVID, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εισέπρατταν παράνομα κρατικές επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ η καθεμία.

Για κακή τους τύχη όμως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος -παρότι ως υπηρεσία αποδυναμώθηκε το 2015, καθώς 500 ελεγκτές μεταφέρθηκαν στην ΑΑΔΕ- πέτυχε και έβαλε τέλος στην παράνομη δράση τους.

Την ίδια τύχη είχαν και ιδιοκτήτες ή επιχειρήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, που απέκρυπταν έσοδα εκατομμυρίων ευρώ κάτω από τη μύτη της εφορίας.

Ασυδοσία

Ψηλά στη λίστα των ελέγχων έχουν μπει τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που έχουν λάβει επιδοτήσεις. Οι στόχοι εντοπίζονται με βάση πληροφορίες και καταγγελίες, σχεδόν πάντα με την επίβλεψη και καθοδήγηση εισαγγελέως.

Το πιο φρέσκο ίσως παράδειγμα: ξενοδοχειακή μονάδα στη δυτική Πελοπόννησο πήρε επιδοτήσεις 3,5 εκατ. ευρώ με τον όρο να επενδύσει και επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ «ίδια κεφάλαια».

ΑΝΑΛΥΣΗ: ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΡΟΥΒΛΙΑ !!!

 


Σε αυτά τα 4 «χαρτιά» ποντάρει ο Πούτιν


Πολύ πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, ήταν γνωστό ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέθετε δύο ισχυρά όπλα στη φαρέτρα του. Το ένα ήταν ο στρατός της Ρωσίας, που θεωρούνταν ασύγκριτα πιο ισχυρός έναντι εκείνου της Ουκρανίας. Το άλλο ήταν η ενέργεια, κυρίως δηλαδή το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, που καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών της Ευρώπης (και άλλων χωρών).

Σε στρατιωτικό επίπεδο, η πράξη απέδειξε ότι τα πράγματα ήταν δυσκολότερα από ό,τι πιθανώς φανταζόταν το Κρεμλίνο. Αν και ο ρωσικός στρατός έχει κερδίσει εδάφη και στρατηγικές περιοχές, η αλήθεια είναι ότι οι νίκες που έχει σημειώσει είναι «πύρρειες» και έχουν συνοδευτεί από επώδυνες απώλειες.

Η ώρα της αλήθειας

Τώρα, λοιπόν, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί στον πόλεμο και το δεύτερο όπλο. Με στόχο, αυτή τη φορά, όχι την Ουκρανία, αλλά την ίδια την ΕΕ. Έτσι, σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο Πούτιν και τίθεται σε ισχύ από αύριο, το τελικό ποσό που θα φτάνει στα ρωσικά ταμεία για τις εξαγωγές φυσικού αερίου (σε πρώτη φάση) προς τις «μη φιλικές χώρες» θα είναι σε ρούβλια.

Το σκεπτικό του Πούτιν φαίνεται πως είναι αρκετά απλό και ξεκάθαρο, παρά το γεγονός ότι η γερμανική Handelsblatt γράφει πως έχει προκαλέσει σύγχυση. Ιδού, λοιπόν, τα τέσσερα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν και στα οποία ποντάρει ο Ρώσος πρόεδρος για να στηρίξει την οικονομία του και, ταυτόχρονα, να στριμώξει τους Ευρωπαίους και να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν.

1. Χρέωση χωρίς επιβάρυνση

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ ΠΟΥΤΙΝ-ΕΕ !!!

 


Το μεγάλο ερώτημα των επόμενων ωρών και ημερών είναι πώς ακριβώς θα αντιδράσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που εξαρτώνται περισσότερο από το ρωσικό φυσικό αέριο, στην απαίτηση του Πούτιν για αλλαγή στον τρόπο πληρωμής, ώστε να εισπράττονται από τον πωλητή, με μια περίπλοκη τεχνική λύση, ρούβλια αντί για συνάλλαγμα.

Κι αυτό καθώς μετά την κατηγορηματική άρνηση της Ευρώπης να πληρώνει απευθείας σε ρούβλια, προ ημερών, προέκυψαν χθες, πριν γνωστοποιηθεί το διάταγμα Πούτιν, καθησυχαστικές διαρροές και δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών, κυρίως του Γερμανού πρωθυπουργού Ολαφ Σολτς και του Iταλού ομολόγου του Μάριο Ντράγκι, για συνέχιση των πληρωμών σε ευρώ, με μετατροπή τους σε ρούβλια από την Gazprombank (κάτι που περιλαμβάνει το διάταγμα). Που σημαίνει ότι είχαν τουλάχιστον μερικώς πρωθύστερη γνώση του διατάγματος Πούτιν, όπως προκύπτει και από σχετικό δημοσίευμα του politico.eu.

Εντούτοις, το τοπίο παραμένει θολό, με χαρακτηριστική τη δήλωση του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο οποίος είχε πλήρη γνώση των όσων προηγήθηκαν από ρωσικής πλευράς, ότι η Ευρώπη δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό του Ρώσου ηγέτη. Δεδομένου ότι το «μπρα ντε φερ» παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον για τις επόμενες 10 μέρες (χρόνος προσαρμογής που έχει δώσει ο Πούτιν για να γίνουν οι τεχνικές διαδικασίες), πολλά μπορεί να συμβούν.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή του Πούτιν έχει μεγάλη συμβολική σημασία, αφενός, διότι επιχειρεί να καταστήσει το ρούβλι εμμέσως πλην σαφώς «ενεργειακό νόμισμα» στο διεθνές σκηνικό, αλλά και διότι εφόσον η απαίτηση γίνει αποδεκτή, δίνει μια επικοινωνιακή νίκη στον ηγέτη της Ρωσίας, που θα υποστηρίξει εσωτερικά ότι επέβαλε στις «μη φιλικές χώρες» να πληρώνουν το αέριο στο νόμισμα της χώρας στην οποία έχουν επιβάλει κυρώσεις.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ !!!

 


Αυξάνουν και πληθαίνουν τα κρούσματα κλοπών ανταλλακτικών κυρίως από ακριβά μοντέλα τα οποία αφορούν κυρίως σε τιμόνια που περιλαμβάνουν και τον αερόσακο οδηγού αλλά και φώτα Xenon τα οποία κοστίζουν πολύ ακριβά και οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να αποζημιώσουν σε περίπτωση ύπαρξης συμβολαίου με ολική ή μερική κλοπή.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr πληθαίνουν οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες ακριβών αλλά λιγότερο ακριβών αυτοκινήτων στα οποία εξαφανίζονται τα τιμόνια τους μαζί με τους αερόσακους που περιλαμβάνουν αλλά και τα φώτα Xenon που συνήθως διαθέτουν. Ο λόγος είναι απλός καθώς η υποτιθέμενη κλοπή δηλώνεται κανονικά στην Αστυνομία και κατόπιν καταθέτουν αίτηση αποζημίωσης στην ασφαλιστική τους εταιρεία. Βασική προϋπόθεση για την είσπραξη της αποζημίωσης είναι να είναι ενεργή η κάλυψη της ολικής ή μερικής κλοπής στο αυτοκίνητο που «χτυπούν».

Οι ασφαλιστικές εταιρείες από την στιγμή που υπάρχει η κάλυψη της ολικής ή μερικής κλοπής είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν την ζημιά και βέβαια προτιμούν την αντικατάσταση του τιμονιού με τον αερόσακο ή των φώτων Xenon από κάποια εμπορία μεταχειρισμένων αντί για καινούρια καθώς είναι τεράστια η διαφορά στην τιμή μεταξύ καινούριου και μεταχειρισμένου ανταλλακτικού.

Ωστόσο η κομπίνα εστιάζεται στο γεγονός πως ο επιτήδειος ιδιοκτήτης που δηλώνει την μερική κλοπή δεν θα χρειαστεί να αγοράσει κάποιο τιμόνι με αερόσακο οδηγού ή τα φώτα Xenon καθώς τα έχει αφαιρέσει σε συνεργείο ή ηλεκτρολογείο και τα έχει στην κατοχή του οπότε με την προσκόμιση ενός τιμολογίου αγοράς μεταχειρισμένων ανταλλακτικών έχει εξασφαλιστεί και η είσπραξη της αποζημίωσης από την οποία θα γεμίσει η τσέπη του με χρήματα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΕ ΜΕΘ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ !!!

 



Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό.

Ενώ πριν από ελάχιστους μήνες το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών που νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έφτανε μετά βίας το 15% - 20% και στις 17 Μαρτίου είχε ανέβει στο 36%, πλέον, και χωρίς να έχει τελειώσει ο μήνας, έχει ξεπεράσει το 40% και βρίσκεται στο 41,13%.

Όπως αναφέρει η έκθεση του ΕΟΔΥ που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 «ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 355 (65.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 209 (58.87%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 146 (41.13%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.459 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 457 (ημερήσια μεταβολή -3.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Βασιλακόπουλος: «Κάποιοι θα θυσιαστούν – Το εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό, υπάρχουν και αστοχίες»

ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΞΑΦΡΙΖΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ !!!

 


Εξαρθρώθηκε σπείρα με εγκέφαλο 48χρονο ημεδαπό, ο οποίος υποδυόμενος τον ασφαλιστή, εξαπατούσε ηλικιωμένους, κλέβοντάς τους κοσμήματα μεγάλης αξίας με πρόσχημα την ασφάλισή τους. Σε βάρος του κατηγορουμένου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κλοπές και απάτες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών:

“Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 28-3-2022 σε Μαρούσι και Κινέττα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 48χρονος και 49χρονη ημεδαποί, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας που διαπράττει κλοπές και απάτες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις κυρίως για απάτες.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο διερεύνησης της δράσης συμμορίας που τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021 είχε στοχοποιήσει ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και προέβαινε σε κλοπές εξαπατώντας τους με τη μέθοδο της απασχόλησης, αποκάλυψε την εγκληματική της δράση, ταυτοποίησε τα μέλη της και μετά από αστυνομική επιχείρηση κατάφερε την αποδόμησή της.

Ο 48χρονος εντοπίστηκε στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, να συνομιλεί με διερχόμενη ηλικιωμένη γυναίκα, υποδυόμενος τον ασφαλιστή που τον είχε στείλει συγγενικό της πρόσωπο, με σκοπό να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο του στην οικία της, προκειμένου να ασφαλίσει τα κοσμήματα της. Η εν λόγω πράξη απάτης δεν ολοκληρώθηκε, καθότι αστυνομικοί που επενέβησαν, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ !!!




Την ώρα που στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθηγητές πανεπιστημίου διώκονται γιατί ζητούν να καταγράφονται «κίτρινες κάρτες» για τις ενδεχόμενες παρενέργειες των εμβολίων Covid-19 τα στοιχεία του VAERS και της EudraVigilance για τις πιθανές απώλειες ανθρώπινων ζωών από τα σκευάσματα των Big Pharma προκαλούν… σοκ!

Σύμφωνα με το vaccineimpact, το οποίο επικαλείται τα δεδομένα του VAERS έως τις 18 Μαρτίου του 2022 υπάρχει μια ραγδαία αύξηση σε θανάτους και σε παρενέργειες από εμβόλια τους τελευταίους 15 μήνες, απ’ όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό, σε σχέση με ότι καταγραφόταν τα προηγούμενα 30 χρόνια.

Τα στοιχεία του VAERS:
  • Αύξηση 68.000% στα εγκεφαλικά
  • Αύξηση 44.000% στις καρδιακές παθήσεις
  • Αύξηση 6.800% στους θανάτους
  • Αύξηση 5.700% στις μόνιμες αναπηρίες
  • 5.000% αύξηση των απειλητικών για τη ζωή τραυματισμών
  • Αύξηση 4.400% στα νοσοκομεία
  • EudraVigilance: 41,834 θάνατοι και 3,9 εκατ. παρενέργειες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2022 είχαν καταγραφεί 41.834 θάνατοι και 3.900.241 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.814.420.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΝΤΟ !!!

 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΥΛΑ !!!

 


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!

 


Έξαλλοι όχι μόνο οι ανυποψίαστοι καταναλωτές αλλά και όλοι οι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι με το γνωστό επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων ο οποίος αναρτά σε ιστοσελίδες πώλησης μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι δικά του σε άκρως δελεαστικές τιμές!

Ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων όμως εκτός του ότι εξαπατά ανυποψίαστους καταναλωτές έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στους υπόλοιπους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς αναρτά στις ιστοσελίδες με αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων παρόμοια αυτοκίνητα σε τιμές χαμηλότερες κατά τουλάχιστον 2.000 με 4.500 ευρώ!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα Citroen C5 Aircross με πρώτη άδεια του 2021 και κινητήρα diesel το οποίο και πουλάει κάτω από τις 28.500 ευρώ ενώ όλοι οι υπόλοιποι έμποροι τα αντίστοιχα αυτοκίνητα τα πωλούν πάνω από τις 33.000 ευρώ! Η διαφορά των υπολοίπων εμπόρων από τον επιτήδειο είναι πως οι πρώτοι έχουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στις εκθέσεις τους ενώ ο επιτήδειος «υπόσχεται» ότι είναι φορτωμένο σε κάποια νταλίκα και έρχεται από την… Γερμανία!

Ο BILL GATES ΒΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ...ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΝΕΡΟ !!!

 



Μοιάζουν με ηλιακά πάνελ, αλλά αντί για ηλεκτρική ενέργεια παράγουν νερό. Πρόκειται για την επιχειρηματική κίνηση (και) του δισεκατομμυριούχου Bill Gates, που μαζί με την Blackrock επενδύουν στην start up Source Global.

Τα υδροπάνελ της εταιρείας με κόστος περίπου 2000 δολάρια ανά τεμάχιο, δημιουργούν πόσιμο νερό από τον αέρα και τον ήλιο.

Συμφωνα με το CNBC τα εφήυρε o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Cody Friesen, το 2014 στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ενώ σπούδαζε μηχανικός.

«Με την βοήθεια του ηλιακού φωτός και του αέρα μπορούμε να παράγουμε τέλειο πόσιμο νερό σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη» είπε ο Friesen που επικαλέστηκε μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με την οποία μέχρι το 2025 «ο μισός πληθυσμός της γης θα αντιμετωπίζει προβλήματα με την πρόσβασή του σε νερό.

Τα πάνελ συγκεντρώνουν τους υδρατμούς από τον αέρα, τους αποθηκεύουν και με την ζέστη του ήλιου, το σύστημα μετατρέπει τους υδρατμούς σε υγρό, το οποίο συλλέγεται σε δεξαμενή εντός του πάνελ και τελικά, απελευθερώνεται ως καθαρό νερό.

(ΒΙΝΤΕΟ) ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, τάχθηκε υπέρ της οργάνωσης ενός νέου κινήματος «Δεν Πληρώνω» για τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Flash TV και αναφερόμενος στο παγκόσμιο φαινόμενο της ακρίβειας της ενέργειας είπε πως «πρέπει να οργανωθεί ένα νέο κίνημα Δεν Πληρώνω», θυμίζοντας επί της ουσίας εποχές του 2011 όταν και είχαν εμφανιστεί οι αντιδράσεις απέναντι στο τίμημα των διοδίων και όχι μόνο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , «ο κόσμος δέχεται, τρώει κάτι λογαριασμούς στο κεφάλι απίστευτους. Θα έπρεπε να οργανωθεί ένα νέο κίνημα Δεν Πληρώνω, νομικά υποστηριγμένο με δικηγόρους, οι οποίοι να κοιτάξουν ξεχωριστά την κάθε σύμβαση και να υπάρξουν συνολικές προσφυγές, εναντίον των εταιρειών».

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ Η ΤΑΣΙΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ !!!

 



Επιστροφή -έκπληξη στην Πολυτεκνική Οργάνωση κάνει η Τασία Μανωλοπουλου και μάλιστα ως η μόνη υποψήφια για την προεδρία της στις εκλογές της Κυριακής.

Μιλώντας στο thebest.gr η κ. Μανωλοπουλου επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα της και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως έχω επανειλημμένα πει, συμμετέχω σε κοινές προσπάθειες μόνο! όταν νιώθω ότι έχω την δυνατότητα , τις προτάσεις και κάποιες λύσεις, και όχι απλά για να «υπάρχω». Καλώ τους πολύτεκνους να έρθουν την Κυριακή να ψηφίσουν. Βολικός ο καναπές αλλά για μένα πιο όμορφη είναι η συμμετοχή, η δουλειά και η προσφορά. Περισσότερα θα πούμε μετά τις εκλογές».

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΙ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ !!!

 



Για μια ακόμη φορά βγαίνουν σήμερα στο σφυρί οι τρεις μεζονέτες της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» στη Ν. Ερυθραία.

Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο έχει βγει κι άλλες φορές σε πλειστηριασμό, αρχικά τον Μάιο του 2021 και μετά τον περασμένο Νοέμβριο χωρίς ωστόσο να προσελκύσει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Πρόκειται για το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στη θέση «Mορτερό» της N. Eρυθραίας, που επί χρόνια ήθελε να αξιοποιήσει ο Μπάμπης Βωβός.

Κατά το παρελθόν μάλιστα έδωσε σκληρή μάχη να το ξεμπλέξει από τις κατασχέσεις του IKA, αφού χρειάστηκε έξι χρόνια και κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ. Η βροντώδης πτώση της εταιρείας του ωστόσο οδήγησε και αυτό, όπως και δεκάδες άλλα ακίνητα της «Βωβός» στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι τρεις οριζόντιες βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση (στο 50%-55% της κατασκευής) και βγαίνουν στο σφυρί μαζί με 6 θέσεις πάρκινγκ και με επισπεύδουσα την Cepal Hellas για λογαριασμό της Galaxy IV Funding Designated Activity Company.

Οι τιμές και τι περιλαμβάνουν

Oι μεζονέτες αναπτύσσονται σε οικόπεδο 7,4 στρεμμάτων και έχουν εμβαδόν από 226 τ.μ. έως 257 τ.μ. Αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο με τις αποκλειστικές χρήσεις τους και με κοινόχρηστη εξωτερική πισίνα, ωστόσο στην έκθεση κατάσχεσης περιγράφεται ότι βρίσκονται σε «μορφή εγκατάλειψης».

Οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί σε 264.000 ευρώ, 272.000 ευρώ και 290.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά η τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 826.000 ευρώ.

ΣΤΑ "ΚΑΓΚΕΛΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ: ΝΑ ΠΑΕΙ 1,10€ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ !!!

 



Σύσσωμος ο κλάδος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών στην Πανελλαδική Συνέλευση Αυτοκινητιστών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι επαγγελματικοί φορείς που εκπροσωπούν το σύνολο των εν ενεργεία Σωματείων όλης της χώρας, απέδειξε πως με την ενότητα και την συνεργασία λαμβάνονται οι σημαντικότερες αποφάσεις που κρίνουν το μέλλον του!

Η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή αιτήματος προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας για την άμεση έναρξη διαλόγου με τους εκπροσώπους του κλάδου, προκειμένου να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα στήριξης του κλάδου, ενώ αν αυτό δεν καταστεί εφικτό ο κλάδος θα ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις στις 13 Απριλίου 2022, λίγο πριν την περίοδο των εορτών του Πάσχα. Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών οργανώσεων Ομοσπονδία Δυτ. Ελλάδας & Πελοποννήσου και της ΟΦΑΕ υπέβαλλαν κοινή επιστολή προς την Κυβέρνηση, στην οποία περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση του κλάδου καθώς και οι προτάσεις και το αίτημα για διάλογο.

Μάλιστα σε σχετική επιστολή προς την κυβέρνηση οι ιδιοκτήτες φορτηγών προτείνουν την εφαρμογή πλαφόν στην τιμής διάθεσης του πετρελαίου κίνησης στους επαγγελματίες μεταφορείς, στην τιμή των 1,10ευρώ/λίτρο πλέον ΦΠΑ, έτσι ώστε να επανέλθει το κόστος της μεταφοράς σε βιώσιμα επίπεδα και να μπορέσουν οι επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στην συνέχιση της δραστηριότητάς τους συμβάλλοντας στην διατήρηση του ομαλού εφοδιασμού της αγοράς.

Πάντως βασικό θέμα συζήτησης της Συνέλευσης αποτέλεσε το μείζον ζήτημα της ραγδαίας αύξησης της τιμής του πετρελαίου, που μέσα στο τελευταίο τρίμηνο έφερε τον κλάδο σε οικονομικό αδιέξοδο. Όλοι οι παρευρισμόμενοι στην Συνέλευση πέρασαν το μήνυμα πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης του κλάδου, εντός των επόμενων εβδομάδων θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός «ντόμινο» οικονομικής κατάρρευσης του κλάδου, καθώς οι περισσότεροι επαγγελματίες θα αναγκαστούν να τραβήξουν χειρόφρενο στα οχήματά τους! Η πρωτοφανής αυτή αύξηση της τιμής του πετρελαίου δεν είναι δυνατόν να απορροφηθεί από τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση έπειτα από την πολυετή οικονομική κρίση που έπληξε την χώρας μας και στην συνέχεια την πανδημία.

ΜΟΝΟ Η ΔΥΣΗ ΧΑΝΕΙ: ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ ΑΝΕΚΤΗΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ !!!

 


Το ρούβλι έχει ανακτήσει τις περισσότερες απώλειες του και έχει γίνει το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως τις τελευταίες ημέρες μετά την απόφαση του Κρεμλίνου να πουλάει φυσικό αέριο αλλά και όλες τις πρώτες ύλες έναντι ρωσικών ρουβλιών.

Συνεχίζει να κερδίζει και είναι 60 τοις εκατό πάνω έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από τα χαμηλά στα οποία είχε πέσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Το ρούβλι ανατιμήθηκε στα 83 ανά δολάριο εντός της Τρίτης έναντι του ιστορικού χαμηλού των 139 στις 7 Μαρτίου.

Χάρη στο πρόσφατο ράλι, το ρούβλι είναι μόλις περίπου 10 τοις εκατό χαμηλότερο από αυτό που ήταν πριν από τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Το ρούβλι διαπραγματευόταν περίπου στο 76 ανά δολάριο πριν από την στρατιωτική επιχείρηση σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Οι αναλυτές λένε ότι η υποτίμηση του ρουβλίου μετά την επέμβαση είναι μέτρια, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών κυρώσεων στη Ρωσία .

Ως μέρος των κυρώσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση πάγωσαν σχεδόν τα μισά συναλλαγματικά αποθέματα της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, ύψους 640 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που διατηρούνται σε τράπεζες εκτός Ρωσίας .

Οι ρωσικές εταιρείες και ιδιώτες έχουν αποκλειστεί από το να κάνουν συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ και σχεδόν 400 δυτικές εταιρείες έχουν κλείσει τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η ΕΕ ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!!

 



Την ουσιαστική ανεπάρκειά της και την ανάγκη ριζικής εσωτερικής ανασυγκρότησης απέδειξε η ΕΕ, όταν με τη Σύνοδο Κορυφής αρκέστηκε τελικά σε μακροπρόθεσμα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.

Η ΕΕ χάραξε το μακροπρόθεσμο δρόμο, δηλαδή την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο με σαφήνεια. Δεν έκανε όμως το ίδιο για το βραχυπρόθεσμο στόχο, την ανακούφιση των ευρωπαίων καταναλωτών από τις υψηλές τιμές δηλαδή, δείχνοντας πόσο διχασμένη και αναποφάσιστη, συνεπώς πόσο αναποτελεσματική είναι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις την πληρώνει πάντα ο πιο αδύναμος και μεταξύ των αδύναμων είναι και η Ελλάδα.

Το ρωσικό τελεσίγραφο για πληρωμή του αερίου με ρούβλια εξαντλεί τις αντοχές στην Ευρώπη.

Να θυμίσουμε ότι η ημερήσια κατανάλωση φυσικού αερίου της Ελλάδας είναι 200.000 MWh, εκ των οποίων σχεδόν οι 112.000 Mwh, από τη Ρωσία.

Αρα θα λείψει πάνω από το 50% των ημερήσιων εισαγωγών.

Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων αποφάσισε να αναθέσει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας την παραγγελία έξτρα πλοίων με LNG μέσα στον Απρίλιο και την εγκατάσταση πλωτής δεξαμενής υγροποιημένου αερίου στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας.

Επίσης τα διαθέσιμα λιγνιτικά εργοστάσια θα δουλέψουν στο φουλ, ενώ στην Ιταλία, θα εξασφαλίσουμε χώρους αποθήκευσης των απαραίτητων στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου.

«Αυτό είναι ένα καλό βασικό πακέτο για το δίμηνο Απριλίου -Μαΐου. Εάν όμως ο πόλεμος διαρκέσει ως το καλοκαίρι, οι τιμές θα παραμείνουν σε ιλιγγιώδη επίπεδα και οι ανάγκες θα καλύπτονται πανάκριβα για όλους μας» λένε στο ΥΠΕΝ.

Η 10ΛΕΠΤΗ...ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

 


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ !!!

 



Σε ράγες έχει μπει ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης, μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει να υλοποιηθεί οι δανειστές της χώρας. Μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις αφορά την παροχή υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και την ενημέρωση της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων (ηλεκτρονικό πινάκιο). Το έργο, προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσει η κοινοπραξία Space Hellas – Wind, που αναδείχθηκε πρόσφατα οριστικός ανάδοχος στον διαγωνισμό της Κοινωνίας της Πληροφορίας που είχε πραγματοποιηθεί τo τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου 2021. 

Η διάρκειας 22 μηνών σύμβαση προβλέπει τη δημιουργία ενός δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και την ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία ενός εκτεταμένου πληροφοριακού συστήματος, μέσω του οποίου θα δημοσιεύεται σε πραγματικό χρόνο η πορεία των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων της χώρας στο Διαδίκτυο. «H ποιοτική αναβάθμιση του έργου της Δικαιοσύνης αποτελεί άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας», αναφέρει ο Γιάννης Αναστασάκος, γενικός διευθυντής Sales & Integration της Space Hellas.

«Συμμετέχουμε για πρώτη φόρα σε διαγωνισμό έργου ψηφιοποίησης της Κοινωνίας της Πληροφορίας σε συνεργασία με τη Space Hellas, με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της χώρας μας για το κοινό καλό», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, διευθυντής έργων δημόσιου τομέα της Wind.

"ΛΑΓΟΣ" Ο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ;;; ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑ !!!

 


Θυμηθείτε τι είπε πριν λίγες μέρες:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/03/blog-post_947.html

ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΟΤΕ !!!

 



Μεγάλα βήματα ετοιμάζεται να κάνει ο ΟΤΕ στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μέσω της θυγατρικής του Cosmote Payments που έχει μπει ήδη σε τροχιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr μάλιστα, η θυγατρική του τηλεπικοινωνιακού παρόχου ετοιμάζεται, μεταξύ άλλων, να λανσάρει τον Σεπτέμβριο χρεωστική κάρτα για την διενέργεια συναλλαγών, δημιουργώντας νέες πηγές εσόδων για τον Όμιλο.

Να θυμίσουμε ότι η σχετική θυγατρική του ΟΤΕ «Cosmote Payments» ιδρύθηκε το 2018 και έλαβε τον Ιούλιο του 2020 αδειοδότηση ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (ΙΗΧ) από την Τράπεζα της Ελλάδος, αφότου προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 4 εκατ. ευρώ (σ.σ το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 4.450.000 ευρώ) Με την άδεια αυτή μπορεί να παρέχει δραστηριότητες έκδοσης, διανομής και εξαργύρωσης ηλεκτρονικού χρήματος (ν. 4021/2011) και να παρέχει υπηρεσίες πληρωμών.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες κατά τα πρότυπα αντίστοιχων Ιδρυμάτων Ηλεκτρονικών Πληρωμών που λειτουργούν στην χώρα μας, εκμεταλλευόμενη τόσο την ευρεία πελατειακή της βάση όσο και το δίκτυο καταστημάτων Cosmote και Γερμανός που διαθέτει.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη την εγκατάσταση συνδεδεμένων με την Cosmote Payments POS, σε μέρος του δικτύου φυσικών καταστημάτων της, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο τρέχον έτος. Με τον τρόπο η διεκπεραίωση των συναλλαγών θα γίνεται με την διαμεσολάβηση της Cosmote Payments ενώ τα φυσικά καταστήματα θα πιστοποιηθούν ως αντιπρόσωποι της Cosmote Payments αποτελώντας στην ουσία, σημεία φυσικής εξυπηρέτησης των πελατών της.

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΕ ;; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ !!!





 

ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ;;; "ΑΟΡΑΤΑ" ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡ !!!

 


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΦΟΡΟ !!!

 


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ !!!



Εγγύηση $250.000 καλείται να πληρώσει ο Φίλιππος Λιακουνάκος μετά τη σύλληψή του στο Λας Βέγκας με την κατηγορία απάτης ύψους $500.000.

Ο γιος του γνωστού επιχειρηματία εμφανίστηκε στο δικαστήριο το πρωί της Τετάρτης, όπου ο αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Clark Jim Sweetin ζήτησε και έλαβε εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Ο Sweetin, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα, υποστήριξε ότι ο Φ. Λιακουνάκος είναι ύποπτος φυγής, καθώς έχει ελάχιστη, έως καθόλου, σύνδεση με το Λας Βέγκας και ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά εάν συνδέεται με παρόμοιες απάτες.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 23χρονο Φίλιππο Λιακουνάκο για υπόθεση απάτης με Bitcoin αξίας 500.000 δολαρίων.

Οπως γράφει το cardschat.com, ο 23χρονος είναι παίκτης πόκερ «μερικής απασχόλησης» και τελειόφοιτος πανεπιστημίου στην περιοχή του Μαϊάμι. Σύμφωνα με τη σελίδα του στο Hendon Mob, έχει εμφανίσεις σε δύο τουρνουά και φαίνεται να είναι κυρίως διαδικτυακός παίκτης. Μια αναζήτηση στο Google δείχνει επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λιακουνάκος συνδέεται με ύποπτη συμπεριφορά, γράφει το μέσο.

Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ !!!

 



Την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα ένα μείγμα παρεμβάσεων, έτσι ώστε να προστατευτεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό το βιοτικό επίπεδο μισθωτών και κυρίως των χαμηλότερα αμειβόμενων, τονίζουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Ινστιτούτο Εργασίας, καθώς, σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 59% των εργαζομένων δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής και το 74% των εργαζομένων επισημαίνει ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε περιορισμό των δαπανών για θέρμανση.

Συγκεκριμένα, σήμερα, η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας δίνουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, που υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Alco και απευθύνεται σε εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα για την καταγραφή-μέτρηση και τη συγκριτική αποτίμηση δεικτών κλίματος αναφορικά με την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης εργασίας τους και τον χρόνο εργασίας.

Επιπλέον, στην παρούσα έρευνα καταγράφονται οι επιπτώσεις της ακρίβειας στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και, ειδικότερα, στη μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής, στον περιορισμό των δαπανών τους για θέρμανση, καθώς και στις δαπάνες ψυχαγωγίας.

Τέλος, αποτυπώνονται οι απόψεις τους σχετικά με το ύψος του κατώτατου μισθού, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης της προστασίας του βιοτικού επιπέδου τους.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα:

«Το 59% των εργαζομένων δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής. "Πολύ" απαντά το 26% και "Αρκετά" το 33%. Αντίστοιχα, το 32% στην αντίστοιχη ερώτηση δηλώνει "Λίγο" και το 9% "Καθόλου".

SSM: 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ !!!

 




Η άμεση έκθεση των τραπεζών της ευρωζώνης στη Ρωσία είναι σχετικά μικρή, αλλά οι κυρώσεις θα μπορούσαν ακόμα να έχουν αντίκτυπο μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος λόγω της αστάθειας στις τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα άμεσα ανοίγματα των ευρωπαϊκών τραπεζών σε ρωσικές τράπεζες φαίνονται διαχειρίσιμα, αναλογούν σε περίπου 100 δισ. ευρώ, σημείωσε ο Αντρέα Ενρία.

«Οι έμμεσες επιπτώσεις θα μπορούσαν να προκύψουν από συγκεντρωμένα ανοίγματα σε κλάδους ή μεμονωμένους πελάτες που πλήττονται έμμεσα από τις κυρώσεις, μέσω της ανόδου και της αστάθειας στις αγορές ενέργειας και εμπορευμάτων, μέσω της αυξημένης αστάθειας στις χρηματοπιστωτικές αγορές και μέσω της γενικής επιδείνωσης των μακροοικονομικών προοπτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Ενρία, σύμφωνα με το Reuters.

ΕΡΟΛ ΟΥΖΕΡ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ !!!

 


Του Ερόλ Ουζέρ

Όχι μόνο είναι παράνομες οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ υπό το καταστατικό των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και το πάγωμα των ΗΠΑ στα Ρωσικά αποθέματα είναι απλά κλοπή. Είναι ένα χαστούκι και στην ανεξαρτησία είτε των φορέων είτε του νομικού συστήματος, αλλά και στην ουσιαστική πολιτικοποίηση ,όχι στην ποινικοποίηση ,προς όφελος των ΗΠΑ.

Τα πράγματα είναι όντως άσχημα όταν η υιοθέτηση του μόνου μέσου που απομένει -για να αποφευχθεί η καταστροφή -τη φέρνει πιο κοντά.Αυτή είναι η ιστορία των πιο ισχυρών από τις πολυάριθμες κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, και έπεισαν και την ΕΕ, να χρησιμοποιήσει κατά της Ρωσίας στον πόλεμο τον οποίο η Δύση διεξάγει εναντίον της στην Ουκρανία :το πάγωμα των αποθεμάτων της κεντρικής τράπεζάς της.

Αυτός ο πόλεμος είναι η σημερινή φάση των πολέμων των ΗΠΑ, στρατιωτικών και υβριδικών,για να καθυστερήσουν και να αναστρέψουν την ολίσθηση στη δική της(τουλάχιστον προσπαθούν) παγκόσμια κυριαρχία. Έχουν στοχεύσει χώρες οι οποίες απλά διεκδικούν το δικαίωμά τους να διαχειρίζονται τις οικονομίες τους και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις τους με τους δικούς τους όρους, παρά με αυτούς που εξυπηρετούν και /ή υπαγορεύονται από τις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, την προηγούμενη δεκαετία έχουν διεξαχθεί πόλεμοι-σε μεγάλο βαθμό- μέσω κυρώσεων και ,μετά την Αμερικανική στρατιωτική πανωλεθρία στο Αφγανιστάν, σήμερα αποκλειστικά με αυτόν τον τρόπο.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ ‘έχουν σκοπό να ρίξουν το καθεστώς Putin ’ όπως δήλωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Boris Johnson ή να διεξάγουν ‘έναν οικονομικό πόλεμο’ στοχεύοντας την κατάρρευση της Ρωσικής οικονομίας’ όπως επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Burno Le Maire ή να ‘πετάξουν’ τον Πρόεδρο Putin, σύμφωνα με τα λόγια της Γερουσιαστού των ΗΠΑ Lindsey Graham. Εκ πρώτης όψεως, το πάγωμα των Ρωσικών τραπεζικών αποθεμάτων είναι θεαματικά αποτελεσματικό. Έχει στείλει το ρούβλι στον πάτο και ανάγκασε την Ρωσική κεντρική τράπεζα να ανεβάσει το επιτόκιο στο 20%.Έχει επίσης συμβάλλει άμεσα σε μία πληθώρα εταιριών να εγκαταλείπουν τη Ρωσία ,παραθέτοντας ηθικές ανησυχίες. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, δραπετεύουν από ένα ‘περιβάλλον τέτοιας νομικής και οικονομικής εχθρότητας’ γεγονός που εγείρει πιο ουσιώδεις και θεμελιώδεις ανησυχίες. Θα καταλήξουν-χωρίς να το θέλουν-να συνεργάζονται με μία μεμονωμένη χώρα η οποία έχει υποστεί κυρώσεις; Θα προσαχθούν; Θα πληρωθούν ; Ίσως ακόμη βγάζουν κέρδος στη Ρωσία, όμως μπορούν να τις βγάλουν εκτός; Σίγουρα, με αυτές τις εξελίξεις, οι κυρώσεις είναι στο δρόμο της επίτευξης των στόχων τους.

Έτσι πιστεύει ο Sebastian Mallaby του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations). Σε μία πρόσφατη στήλη στην Washington Post, μεγαλεπήβολα ανακοίνωσε ότι ‘Η Δύση έχει εφεύρει ένα νέο όπλο’,το πάγωμα των αποθεμάτων μίας χώρας , κάτι το οποίο μπορεί ‘να μετατρέψει μία υγιή οικονομία σε καλάθι αχρήστων ’. Παρόλα αυτά, είναι ένα σημάδι του πόσο παραισθητικά γίνονται τα πράγματα μέσα στην περιφέρεια της Washington ώστε σχεδόν κάθε επιχείρημα στο άρθρο του Mallaby είναι αμφισβητούμενο.

ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΣΤΟ Ε1 ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ ΦΟΡΟΥΣ !!!

 


Την πληρωμή λιγότερου φόρου με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει η φορολογική νομοθεσία μπορούν να εκμεταλλευτούν οι φορολογούμενοι.

Βγαίνει στον «αέρα» η πλατφόρμα του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2022, για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2021 και θα παραμείνει ανοιχτή για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις έως και την 30η Ιουνίου 2022.

Ο φόρος εισοδήματος που αναλογεί στα εισοδήματα του 2021, θα πληρωθεί σε 8 δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2022, έως και τον Φεβρουάριο του 2023.

Για να μειωθεί ο φόρος εισοδήματος, οι φορολογούμενοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τη συμπλήρωση των ακόλουθων κωδικών, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις προβλεπόμενες μειώσεις φόρου, εφόσον φυσικά εμπίπτουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Ποιοι είναι «χρυσοί» κωδικοί του Ε1

Οι «χρυσοί» κωδικοί του εντύπου Ε1 είναι οι ακόλουθοι:
  • 013-014 του πίνακα 2, που αναφέρονται στη μείωση τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% για συνταξιούχους άνω των 65 ετών. Για τους συνταξιούχους, οι οποίοι εντός του 2021 ήταν άνω των 65 ετών, δηλαδή γι’ αυτούς που γεννήθηκαν μέχρι και την 31η-12-1956, προβλέπεται μείωση κατά 30% του συνολικού τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματός τους το οποίο προκύπτει από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης (για τη χρήση κατοικιών, Ι.Χ. αυτοκινήτων κ.λπ.). Εξασφαλίζουν την έκπτωση συμπληρώνοντας τους κωδικούς 013-014 του πίνακα 2 που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του Ε1.
  • 001-002, 005-006 και 009-010 του πίνακα 3, που αναφέρονται στη μείωση φόρου εισοδήματος κατά 200 ευρώ που πρέπει να συμπληρώσουν την ένδειξη «ΝΑΙ», οι έχοντες αναπηρία 67% και άνω. Αφορά:

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΠΩΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ !!! ΚΡΥΨΤΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΣΑΣ !!!

 

Τον είδαμε με τα μάτια μας, σήμερα, 31/03/2022, στο ακροατήριο του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, όπου εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ως κατηγορούμενος, για να νομιμοποιήσει τον Δικηγόρο του, αφού τον είχε στείλει στο Δικαστήριο χωρίς εντολή !!!

Δεν μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι κατάφερε να αποφυλακιστεί τόσο γρήγορα από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου οδηγήθηκε λίγους μόλις μήνες πριν, το καλοκαίρι του 2021, όταν συνελήφθη στο Κουκάκι με 4 εντάλματα για κακουργηματικές πλαστογραφίες και απάτες. 

Πρέπει να ρέει πολύ χρήμα και μπόλικη διαπλοκή για να καταφέρει να πληρώσει για όλα αυτά τα εντάλματα και να αποφυλακιστεί τόσο σύντομα !!!   

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΜΕ 1 ΚΑΙ 2€ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΜΜΑΟΥΣ !!!

 



Του Άρη Σπίνου

Προς το παρόν επισημαίνουμε την παραδοξότητα ως προς το τίμημα αυτών των πλειστηριασμών αλλά δεν γράφουμε παραπάνω αφού δεν επιθυμούμε οι " Αγίες" της μονής να μας αφορίσουν! Το μοναστήρι χάνει το ένα ακίνητο μετά το άλλο... με 2 ευρώ πάνω από την αρχική τιμή του πλειστηριάσματος . Το που καταλήγουν θα το δούμε σε άλλο ρεπορτάζ! Άλλαξε χέρια το ακίνητο επί της οδού Μετσόβου στην Αθήνα, όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, κατά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που έγινε πριν λίγες ώρες

Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκε στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, που όλο ένα και φτωχεύει του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Η Ανάστασις του Χριστού», που φέρει τον τίτλο «Εμμαούς». Βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς 1.872.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με δύο ευρώ παραπάνω στα 1.872.002 ευρώ.

Επισπεύδουσα ήταν η Special Financial Solutions και η κατάσχεση έγινε για 150.000 ευρώ ποσό που αποτελεί μέρος της συνολικής οφειλής ύψους 10.000.200 ευρώ.
Το ακίνητο φέρει προσημείωση υπέρ της Marfin Bank για ποσό 6 εκατ. ευρώ από τις 27/4/2007, που τράπηκε σε υποθήκη στις 9/5/2019 υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.

Τον Οκτώβριο του 2017 έγινε αναγκαστική κατάσχεση από την Πειραιώς για 500.000 ευρώ, η οποία ήρθη στις 9 Ιουνίου 2021. Στη συνέχεια, επιβλήθηκε νέα κατάσχεση από την επισπεύδουσα Special Financial Solutions.

ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ...ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ !!!

 



Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να κλείσουν επ’ αόριστον τα «κόκκινα φανάρια» βρίσκεται η πλειονότητα των οίκων ανοχής στην Ελλάδα λόγω των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος, με τον κλάδο να εναποθέτει τις ελπίδες του στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Το επάγγελμα του έρωτα επί πληρωμή από το πρώτο lockdown ακόμη βίωσε ανεπανόρθωτα πλήγματα εξαιτίας των πολύπλοκων οδηγιών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, με συνέπεια σημαντική μερίδα ιερόδουλων να γυρίσει την πλάτη στους νόμιμους οίκους ανοχής και να οδηγηθεί στην παράνομη πορνεία.

Και αν κατά τα δύο πανδημικά χρόνια ο κλάδος «φυτοζωούσε» και αντιμετώπιζε διαρκώς αντιξοότητες που έσφιγγαν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά στον λαιμό των ιδιοκτητών, πλέον η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση απειλούν με ολοκληρωτικό εξοστρακισμό τους εναπομείναντες -εντός νομοθετικού πλαισίου- οίκους ανοχής, με τους επιχειρηματίες να καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος χιλιάδων ευρώ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ "ΗΡΑΚΛΗΣ" ΚΑΙ Η ΡΗΤΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ !!!

 


Τι μεταδίδει το bankingnews.gr

Ο Ηρακλής 1 και Ηρακλής 2 αποτελεί την κυβερνητική πρόταση για την αντιμετώπιση των προβληματικών ανοιγμάτων των τραπεζών παρέχει 22-23 δισεκ. συνολικά κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες για να τιτλοποιήσουν σχεδόν 65 με 70 δισεκ. προβληματικά δάνεια.

Με βάση τον Ηρακλή 1 και 2 ουσιαστικά οι τράπεζες κατάφεραν να μειώσουν το NPEs ratio σε μονοψήφια ποσοστά με στόχο 5% με 7% προσεχώς.

Ο Ηρακλής λήγει τυπικά τον Νοέμβριο του 2022.

Ωστόσο είχε προβλεφθεί – και όπως αποδεικνύεται και σωστά – να περιλαμβάνει και ορισμένες ρήτρες όπως ρήτρα πολέμου όπως συμβαίνει με την Ουκρανική κρίση.

Η παράταση του Ηρακλή 2 ακόμη και εάν οι ελληνικές τράπεζες έχουν μειώσει τα NPEs έως το τέλος του 2022 στο 5% με 7% είναι απαραίτητη όχι μόνο για να έχουν επιλογή οι τράπεζες να προβούν σε νέες τιτλοποιήσεις.

Ο Ηρακλής 2 αποτελεί μια εναλλακτική μορφή ασφάλειας για τις τραπεζικές μετοχές…

Είναι ο Ηρακλής 2 δικλείδα ασφαλείας για τις μετοχές;

Ο Ηρακλής 2 δηλαδή ο μηχανισμός τιτλοποιήσεων για να μειωθούν τα NPEs στις ελληνικές τράπεζες μπορεί να λειτουργήσει σαν δικλείδα ασφαλείας.

Πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν νέα NPEs.
SSL Certificates