.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

SSM: 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ !!!

 




Η άμεση έκθεση των τραπεζών της ευρωζώνης στη Ρωσία είναι σχετικά μικρή, αλλά οι κυρώσεις θα μπορούσαν ακόμα να έχουν αντίκτυπο μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος λόγω της αστάθειας στις τιμές της ενέργειας και των εμπορευμάτων, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα άμεσα ανοίγματα των ευρωπαϊκών τραπεζών σε ρωσικές τράπεζες φαίνονται διαχειρίσιμα, αναλογούν σε περίπου 100 δισ. ευρώ, σημείωσε ο Αντρέα Ενρία.

«Οι έμμεσες επιπτώσεις θα μπορούσαν να προκύψουν από συγκεντρωμένα ανοίγματα σε κλάδους ή μεμονωμένους πελάτες που πλήττονται έμμεσα από τις κυρώσεις, μέσω της ανόδου και της αστάθειας στις αγορές ενέργειας και εμπορευμάτων, μέσω της αυξημένης αστάθειας στις χρηματοπιστωτικές αγορές και μέσω της γενικής επιδείνωσης των μακροοικονομικών προοπτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Ενρία, σύμφωνα με το Reuters.

«Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε γρήγορες εποπτικές ενέργειες σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση κινδύνου μεμονωμένων τραπεζών», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates