.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ: 80.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ !!!

 



Αρνητικό ήταν τον Νοέμβριο το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ενώ στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου παρέμεινε θετικό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, κατά τον περασμένο μήνα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 202.790, ενώ οι αποχωρήσεις σε 281.919 (92.390 οικειοθελείς αποχωρήσεις και 189.529 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου). Συνεπώς, το ισοζύγιο του Νοεμβρίου ήταν αρνητικό κατά 79.129 θέσεις εργασίας.

ΚΑΜΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ: ΑΡΠΑΓΗ Ή ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 19/12/2021

Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :


ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΤ: ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ LAGARDE !!!

 


Δεν είναι όσο μεγάλο φάνηκε το καλάθι του δώρου των ανακοινώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα. Τραπεζικά στελέχη μου λένε ότι τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν τα επόμενα τρία χρόνια κινούνται γύρω στα 10 δισ. ευρώ και αν η ΕΚΤ αγοράσει το 50% αυτών, θα έχει χώρο για επανεπενδύσεις 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2024. 

Το ποσό είναι μικρό συγκριτικά με το 1 – 1,5 δισ. ελληνικά ομόλογα που αγόραζε μηνιαίως η ΕΚΤ μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του PEPP. Με δεδομένο ότι το Ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προβεί σε εκδόσεις ομολόγων 10 – 12 δισ. ευρώ το 2022, την επόμενη τριετία οι εκδόσεις θα ανέλθουν σε περίπου 40 δισ. Το 1/8 αυτών θα μπορεί να ξαναγοράσει η ΕΚΤ, μου λένε οι ειδικοί.

ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΡΑΤΙ 4 CENTS ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ !!!

 


Διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid 19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις» προβλέπει πως χάρτινα προϊόντα μιας χρήσης που προορίζονται για άμεση κατανάλωση θα επιβαρύνονται με εισφορά προστασίας περιβάλλοντος 4 λεπτών.

Ειδικότερα, η διάταξη προβλέπει πως χάρτινα προϊόντα μιας χρήσης, όπως κυπελάκια για ποτά, συμπεριλαμβανομένων των καλυμμάτων και των καπακιών τους και δοχεία όπως κουτιά, με ή χωρίς κάλυμμα, εντός των οποίων τοποθετούνται τρόφιμα, που προορίζονται για άμεση κατανάλωση, θα επιβαρύνονται με εισφορά προστασίας περιβάλλοντος 4 λεπτών.

Το ποσό της εισφοράς προστασίας περιβάλλοντος θα πρέπει αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης προ του ΦΠΑ και θα πρέπει να αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που υποχρεούται να τηρεί η επιχείρηση.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αναγράφουν στα σημεία πώλησης των προϊόντων σε εμφανές σημείο για τον καταναλωτή, ότι τα προϊόντα αυτά υπόκεινται σε εισφορά προστασίας περιβάλλοντος, με αναγραφή του ποσού της εισφοράς των 4 λεπτών.

Η σχετική διάταξη αναφέρει τα εξής:

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ: ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ STANDARD & POOR'S Η EVERGRANDE !!!

 



Σε καθεστώς χρεοκοπίας έθεσε και η S&P την κινεζική Evergrande, έπειτα από την αθέτηση πληρωμής που προηγήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Εκτιμούμε ότι ο όμιλος και ο χρηματοδοτικός του βραχίονας Tianji Holding Ltd. απέτυχαν να πραγματοποιήσουν πληρωμές τόκων σε εκκρεμή ομόλογά τους σε δολάρια», ανέφερε η S&P. «Η Evergrande, η Tianji ή ο διαχειριστής δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση ή καμία επιβεβαίωση μαζί μας για την κατάσταση των πληρωμών με το κουπόνι», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή η Fitch είχε τοποθετήσει την Evergrande σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας.

Σημειώνεται πως ο όρος «επιλεκτική χρεοκοπία», χρησιμοποιείται από τις εταιρείες αξιολόγησης για να περιγράψουν μια χαμένη πληρωμή σε ένα ομόλογο, αλλά όχι απαραίτητα σε όλα.

ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

 



Από το radar.gr


Περίεργες καταστάσεις μαθαίνω ότι συμβαίνουν στον όμιλο Eurobank και ειδικότερα στο κομμάτι που αφορά ακίνητα, αγορές από την Grivalia μέσω πλειστηριασμών της τράπεζας και επιλεκτικές μεταπωλήσεις!

Σας έχουμε εγκαίρως ενημερώσει για την περίεργη φάμπρικα που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και αφορά παρεμβάσεις και αγορές από τις θυγατρικές των τραπεζών, ακινήτων προβολής που βγαίνουν στον πλειστηριασμό, με απώτερο σκοπό να μην πέσουν στα χέρια «άσχετων» και μη ημετέρων, αλλά να κατευθυνθούν σε φίλους και επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις!

Υπό αυτό το πρίσμα, οι πληροφορίες και τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν, περίεργα παιχνίδια με φιλέτα στην παράκτια ζώνη, ξενοδοχεία, οικόπεδα και ακίνητα μέχρι και …το Σούνιο, τα οποία άλλος τα έχει κλείσει, με άλλον έχει συμφωνήσει και άλλος τελικά τα παίρνει, με μεταβιβάσεις από τη μία εταιρία στην άλλη!

Και διερωτώμαι, τους τύπους αυτούς, με τα λευκά κολάρα, τους ελέγχει κανείς για πράξεις ή παραλείψεις;

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 85$/ΒΑΡΕΛΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Η GOLDMAN SACHS !!!

 



Στα 100 δολάρια ανά βαρέλι τοποθετεί την τιμή του πετρελαίου το 2023 η Goldman Sachs, εξαιτίας των μειωμένων αυξήσεων της παραγωγής που θα οδηγήσουν σε μη επάρκεια της ζήτησης-ρεκόρ.

Το βασικό σενάριο είναι το μπρεντ να κινηθεί γύρω στα 85 δολάρια για το 2022 και το 2023, σύμφωνα με τον οίκο.

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω άνοδο ακόμα και σε τριψήφιες τιμές.

Η Goldman Sachs διάκειται θετικά στο πετρέλαιο, ακόμα και μετά το φετινό ράλι του 40%.

Παράλληλα, σημειώνει πως το πρόσφατο sell off είναι υπερβολικό, καθώς οι ανησυχίες για τα περιοριστικά μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον είναι αδικαιολόγητες.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ 10 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΚΑΤΑ ΤΟ 3ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



72,2 δις κόκκινα δάνεια στα χέρια των funds...Ενώ συνολικά διαχειρίζονται 130 δις !!!

Σημαντική αύξηση των κόκκινων δανείων που έχουν μεταφερθεί από την κυριότητα των τραπεζών στα funds καταγράφεται το γ΄ τρίμηνο του έτους, εξαιτίας των μεγάλων τιτλοποιήσεων που «τρέχουν» οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ, η ονομαστική αξία των δανείων που έχουν πωληθεί σε ξένα επενδυτικά κεφάλαια και διαχειρίζονται πλέον οι εταιρείες διαχείρισης, αυξήθηκαν σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του έτους κατά 10,4 δισ. ευρώ και η συνολική αξία του χρέους του ιδιωτικού τομέα που έχει αλλάξει χέρια ανήλθε στο τέλος του γ΄ τριμήνου του έτους στα 72,2 δισ. ευρώ από 61,7 δισ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη κατηγορία κόκκινων δανείων που ανήκουν πλέον σε funds είναι οφειλές νοικοκυριών, η αξία των οποίων αυξήθηκε το προηγούμενο τρίμηνο κατά 4,9 δισ. ευρώ και ανήλθε στα 32,6 δισ. ευρώ. Από αυτά, η συντριπτική πλειονότητα είναι στεγαστικά δάνεια, καθώς οι μεγάλες τιτλοποιήσεις περιλαμβάνουν κυρίως δάνεια με εξασφαλίσεις, ενώ άλλα 15,4 δισ. ευρώ είναι η αξία των καταναλωτικών δανείων που μεταβιβάζονται μέσα από μεμονωμένες κυρίως συναλλαγές. Ακολουθούν τα επιχειρηματικά δάνεια, η αξία των οποίων αυξήθηκε στο τέλος του γ΄ τριμήνου στα 29,1 δισ. ευρώ από 26,6 δισ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, από τα οποία τα 15,6 δισ. ευρώ είναι οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ : ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΔΕΗ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ !!!

 

Η EUROBANK ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRACK ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ" !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΑΛΘΕΑ: ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ...ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ !!!



Η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση του «ξενοδοχείου της χούντας», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, έχει ξεκινήσει, με την ιδιοκτήτρια Eurobank να προχωρά με ταχείς ρυθμούς τις σχετικές διαδικασίες.

Mπορεί στην ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels, η οποία επελαύνει τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα και όχι μόνο, έχοντας δεκάδες projects προς υλοποίηση, να επικρατεί αισιοδοξία ότι το κτίριο-φάντασμα που βρίσκεται στην παραλία της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιό της, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ημιτελές ξενοδοχείο οδεύει αλλού και μάλιστα σύντομα.

ΔΝΤ: ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 



Του VITOR GASPAR,
διευθυντής του Τμήματος Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ


Το 2020 διαπιστώσαμε πως ήταν η χρονιά κατά την οποία το παγκόσμιο χρέος σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδό του μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και διαμορφώθηκε στα 226 τρισ. δολ. εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης. Ηδη προτού ξεσπάσει η κρίση, το παγκόσμιο χρέος είχε διογκωθεί, αλλά σήμερα πλέον οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλάβουν να διοικήσουν έναν κόσμο, ο οποίος έχει επωμιστεί ένα δυσθεώρητο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος.

Το χρέος του πλανήτη αυξήθηκε κατά 28 ποσοστιαίες μονάδες μέσα στην περασμένη χρονιά αγγίζοντας το 256% του ΑΕΠ. Ο κρατικός δανεισμός ευθύνεται για λίγο παραπάνω από το ήμισυ αυτής της αύξησης.

Ο ιδιωτικός δανεισμός από οργανισμούς άλλους πλην εκείνων του χρηματοπιστωτικού κλάδου και από νοικοκυριά έχει φθάσει επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Συνολικά οι αυξήσεις του χρέους δείχνουν θεαματικότερες στις προηγμένες οικονομίες, όπου ο δημόσιος δανεισμός αυξήθηκε από το περίπου 70% του ΑΕΠ το 2007 στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Τα ιδιωτικά δάνεια, από την άλλη πλευρά, ενισχύθηκαν κατά έναν πιο συγκρατημένο ρυθμό από το 164% στο 178% του ΑΕΠ την ανάλογη περίοδο. Ο δανεισμός του δημόσιου τομέα αντιστοιχεί σήμερα στο περίπου 40% του αθροιστικού παγκόσμιου χρέους, δηλαδή στο υψηλότερο ποσοστό από τα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Εχει διαμορφωθεί στα 226 τρισ. δολ., αγγίζοντας το 256% του ΑΕΠ.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ E-MAILS: Η ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ !!!

 


Η τελευταία τάση της…. μόδας στις διαδικτυακές τραπεζικές απάτες αφορά στην παραβίαση εταιρικών e-mails, που έπειτα από παραπλάνηση, ο «στόχος» αποκαλύπτει τελικά ο ίδιος τους κωδικούς του στο e-banking πέφτοντας θύμα μιας νέας μορφής απάτης.

Η τάση αυτή είναι κυρίαρχη σήμερα στην Ευρώπη με μία ιδιαίτερη προτίμηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πρόσφατα καταγράφηκε ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων απάτης με τη νέα μέθοδο.

Το εντυπωσιακό αυτή τη φορά είναι ότι χτυπούν εταιρείες, μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στελεχών, σε ένα περιβάλλον που προσομοιάζει το corporate αξιόπιστων εταιρειών. Μάλιστα, παρατηρήθηκε μεγάλη έξαρση του φαινομένου σε δύο κυρίως τομείς:

Όταν κάποιος επιχειρεί να κάνει αγοραπωλησίες ακινήτων (με συναλλαγές που γίνονται online)

Όταν γίνονται πληρωμές υπηρεσιών, κάθε είδους

Μία από τις κορυφαίες τράπεζες στον κόσμο, η Citi ενημέρωσε προ ολίγων ημερών τους πελάτες της για τη νέα αυτή απάτη, λέγοντας ότι κάποιοι επιτήδειοι στέλνουν μέιλ στον εταιρικό λογαριασμό εργαζομένων και το μέιλ αυτό μοιάζει σαν να το στέλνει κάποια σοβαρή και αξιόπιστη εταιρεία, ενώ στην πραγματικότητα, ο αποστολέας είναι ο απατεώνας.

Πώς γίνεται η απάτη – Δίνουν και αποδείξεις!

ΠΟΙΝΗ-ΜΑΜΟΥΘ, ΗΤΟΙ 39 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ, ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ 73 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΒΑΦΤΙΣΙΑ !!!

 



Ποινή μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς στην επιχειρηματία κέντρου εστίασης που κατηγορείτο για το «τραπέζι του θανάτου» μετά από βαφτίσια το 2016 στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr το δικαστήριο την καταδίκασε σε φυλάκιση συνολικά τριάντα εννέα (39) ετών γράφοντας μ’ αυτό τον τρόπο το φινάλε στην υπόθεση «θρίλερ» με την τροφική δηλητηρίαση 73 ατόμων και το θάνατο ενός 55χρονου άνδρα.

Της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου

Ύστερα από έναν μήνα ακροαματικής διαδικασίας έπεσε σήμερα η αυλαία της δίκης με κατηγορουμένη επιχειρηματία κέντρου εστιάσεως στην παραλία του Διστόμου, καθώς της επιβλήθηκε συνολική ποινή 39 ετών με εκτιτέα ποινή πέντε ετών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, και η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε η γυναίκα ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια ενός ατόμου και σωματικές βλάβες 73 ατόμων, οι οποίοι προσβλήθηκαν από το μικρόβιο της σαλμονέλας και νοσηλεύτηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της επικράτειας
.
Το ιστορικό της υπόθεσης

Αναλυτικότερα, τα 73 άτομα είχαν λάβει μέρος σε ένα γεύμα βαφτίσεως, στις 18 Ιουνίου του 2016, και λόγω μη λήψεως των υγειονομικών μέτρων από μέρους της επιχειρηματίας, έφαγαν, εκτός των άλλων, πένες με τυριά οι οποίες είχαν σαλμονέλα. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα, ένα άτομο να χάσει την ζωή του, ένα ακόμη να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας σε βαρύτατη κατάσταση, ενώ άλλοι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο της Λειβαδιάς, καθώς και σε στρατιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών με εμετούς και συνεχείς διάρροιες.

Η META ΕΚΛΕΙΣΕ 1.500 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ "ΚΥΒΕΡΝΟ-ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ" ΣΕ FACEBOOK ΚΑΙ INSTAGRAM !!!

 



Η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta, ανακοίνωσε ότι έκλεισε περίπου 1.500 λογαριασμούς στην πλατφόρμα αυτή και στο Instagram, οι οποίοι συνδέονταν με «κυβερνο-μισθοφόρους» που κατασκόπευαν έως και 50.000 ακτιβιστές, αντιφρονούντες και δημοσιογράφους για λογαριασμό πελατών σε όλον τον κόσμο.

Οι εν λόγω λογαριασμοί ανήκαν σε επτά εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες όπως συλλογή δημόσιων πληροφοριών στο διαδίκτυο μέχρι χρήση ψεύτικων ταυτοτήτων για να έρθουν σε επαφή με τους στόχους τους αλλά και ψηφιακή κατασκοπεία μέσω κυβερνοπειρατείας. Η Meta διαβεβαίωσε ότι έχει ενημερώσει τους σχεδόν 50.000 ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν γίνει αποδέκτες της δράσης τους.

«Αυτοί οι κυβερνο-μισθοφόροι συχνά διατείνονται ότι οι υπηρεσίες τους στοχεύουν μόνο εγκληματίες και τρομοκράτες» ανέφερε η εταιρεία στην έκθεσή της. «Στην πραγματικότητα, δεν κάνουν διακρίσεις στους στόχους τους, περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, αντιφρονούντες, επικριτές αυταρχικών καθεστώτων, οικογένειες μελών της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ !!!

 


Νέα περιοριστικά μέτρα όπως κλείσιμο σχολείων και κέντρων διασκέδασης πρότεινε ο ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον «δεν σταματά με τίποτα άλλο παρά με περιορισμό των ανθρώπινων επαφών». «Αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν πχ τα σχολεία, να μπουν ορισμένες περιορισμοί. Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα εκτίμησε πως αν για παράδειγμα κλείσουν τα σχολεία θα κοπούν 1.500 με 2.000 κρούσματα την ημέρα και για αυτό «κάποιος πρέπει να το δει πιο σοβαρά τώρα, με τη γνώση που έχουμε ότι η Όμικρον δεν σταματά με τίποτα».

ΒΡΟΝΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ STARBUCKS ΤΩΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΩΝ: Η EUROBANK ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΔΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
Η "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΦΕ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 1.100.000€ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ...100.000€ !!!




O πικρός καφές των Starbucks


Από το mononews.gr



H εταιρεία Marinopoulos Coffee Company Single Member SA ανήκει στους Παναγιώτη Ι. Μαρινόπουλο και Στέφανο Ι. Μαρινόπουλο της γνωστής οικογενείας.

Τα 27 καταστήματα Starbucks κυριαρχούν στην ελληνική αγορά του καφέ και συγκεντρώνουν τη ζήλια του ανταγωνισμού.

Υπάρχουν όμως και τα προβλήματα.

Η εταιρεία με ετήσιο τζίρο γύρω στα 15 εκατ. ευρώ έχει και δανειακά βάρη της τάξης των 27 εκατ. ευρώ στις 4 συστημικές τράπεζες.

Οι τράπεζες πέρασαν τα δάνεια στους servicers.

Ένα δάνειο όμως από αυτά, της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, είναι τόσο κόκκινο, μα τόσο κόκκινο που η Εurobank το κατέστησε «αμέσως απαιτητό».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: ΤΑ FUNDS ΔΙΝΟΥΝ 122.000.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 6 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Εθνική: Κλείνει η συναλλαγή για την τιτλοποίηση Frontier


Ολοκληρώνεται σήμερα, εκτός απροόπτου, η συναλλαγή για την τιτλοποίηση Frontier καθώς αναμένεται να υπογραφεί η μεταβίβαση του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης από την Εθνική Τράπεζα στην κοινοπραξία Bain-Fortress-doValue.

Η κοινοπραξία πληρώνει περίπου 122 εκατ. ευρώ για την αγορά του 95% των mezzanine notes από την Εθνική, ενώ χάρη στην επικαιροποιημένη δομή της συναλλαγής ενισχύεται κατά 40 εκατ. ευρώ η ονομαστική αξία των senior notes και μειώνεται ισόποσα η περίμετρος των mezzanine ή/και junior notes τίτλων.

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΩΣ 31/1/2022 !!!

 



Τη δυνατότητα σύνταξης και υπογραφής συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν οι πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Πρωτοχρονιά θα ισχύουν οι νέες, αυξημένες στις περισσότερες περιοχές, αντικειμενικές αξίες, όπως αυτές ανακοινώθηκαν πριν λίγους μήνες.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε τη ζήτηση για μεταβιβάσεις ακινήτων, ώστε τα έξοδα που τις συνοδεύουν να υπολογιστούν με βάση τις αντικειμενικές τιμές που θα ισχύουν έως το τέλος του 2021.

Η τροπολογία

Στα συμβολαιογραφικά γραφεία επικρατεί πανικός αυτή τη στιγμή, καθώς ο όγκος της δουλειάς που απαιτείται για την εξυπηρέτηση των πελατών τους είναι τεράστιος.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζεται να δοθεί η δυνατότητα σε όσους συντάξουν τα συμβόλαια μεταβίβασης έως και τις 31 Ιανουαρίου, να πληρώσουν τα έξοδα με βάση τις ισχύουσες ακόμη αντικειμενικές αξίες.

Προσοχή όμως! Απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί αυτή η παράταση είναι, σύμφωνα με την τροπολογία, η δήλωση για το φόρο μεταβίβασης στην αρμόδια ΔΟΥ να γίνει το αργότερο έως και τις 31/12/2021.

ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 


Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ !!!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:30 Η ΔΙΚΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 



Πλειστηριασμοί: Δίκη Λαφαζάνη-Σήμερα Παρασκευή-17/12, Σχολή-Ευελπίδων, Κτίριο-12, Αίθουσα 4, 11:30π.μ.

Από το iskra.gr


Όλοι/ες στη Δίκη Π. Λαφαζάνη, Λουκά Γιώργου, Μαυρομμάτη Αντώνη, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλου, για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στον αυταρχισμό και στους άδικους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Διαγραφή χρεών των μικρομεσαίων φτωχών νοικοκυριών και των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μαζί με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ: ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΙΣ...40 ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-FUNDS ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ
Αυτό δείχνουν τα μέχρις στιγμής νούμερα, αυτό δείχνει και η προϊστορία των μη βιώσιμων προτάσεων ρυθμίσεων τα προηγούμενα χρόνια...Για όσους ξεχνάνε εύκολα ας θυμηθούν π.χ. και τα νούμερα του προηγούμενου εξωδικαστικού. Θα καταλάβουν πολλά...



Τι μεταδίδει το capital.gr

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στην πλατφόρμα έχουν υποβληθεί περίπου 39.000 αιτήσεις για εξωδικαστική ρύθμιση, με την πλειονότητα αυτών να έχει προχωρήσει στο στάδιο της άρσης απορρήτου και να βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής και διασταύρωσης στοιχείων με τράπεζες και ταμεία.

Μέχρι σήμερα έχουν σταλεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 600 αιτήσεις που έχουν παραληφθεί από τους πιστωτές. Από αυτές έχουν υπάρξει απαντήσεις για περίπου 60. Σε αυτές, οι 40 διευθετήθηκαν με ρύθμιση, περιλαμβανομένου του κουρέματος, ενώ για περίπου 20 η διαδικασία ήταν άκαρπη. Οι απορρίψεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στο ύψος και τα ήδη των οφειλών που δεν εμπίπτουν στον νέο πτωχευτικό ή σε ελλιπή στοιχεία. Για παράδειγμα, η εξωδικαστική ρύθμιση αφορά οφειλές άνω των 10.000 ευρώ συνολικά σε τράπεζες και ταμεία, ενώ δεν μπορεί να γίνει διευθέτηση μόνο του χρέους προς έναν ή μία ομάδα πιστωτών.

Εντός των επομένων ημερών αναμένονται από τους πιστωτές οι προτάσεις για περίπου 180 αιτήσεις, τις οποίες θα πρέπει να διαπραγματευτούν, να απορρίψουν ή να δεχτούν οι οφειλέτες. Βάσει του ρυθμού των αιτήσεων που βρίσκονται στην πλατφόρμα και στα συστήματα των πιστωτών, εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός που θα εξεταστεί μέχρι το τέλος του έτους θα ανέλθει σε 600 περιπτώσεις. Από αυτές, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων, οι 500 αιτήσεις θα ρυθμιστούν, ενώ για περίπου 100 η διαδικασία θα θεωρηθεί άκαρπη.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΡΕΧΕΙ: 4,3 ΔΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟ 10ΜΗΝΟ !!!

 



Συνολικά 4,385 δισ. ευρώ απλήρωτους φόρους άφησαν οι φορολογούμενοι στο 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, με τα «φέσια» να είναι αυξημένα κατά 627 εκατ. ευρώ μόνο τον Οκτώβριο.

Στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία έχουν 4.292.632 φορολογούμενοι και πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όταν ανέρχονταν σε 3.656.672. Η ποσοστιαία αύξηση των οφειλετών φτάνει το 17,39%.

Ειδικά για τον Οκτώβριο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 713 εκατ., ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 1.041 εκατ. (μείωση κατά 31,54%).

ΠΩΣ Ο ΓΑΠ ΠΑΡΑΛΙΓΟ...ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΜΠΑΡ !!!

 



O ΓΑΠ δεν κάνει γκελ στη νέα γενιά…

Είναι αργά το βράδυ… Ο πικραμένος αλλά και συνάμα απελευθερωμένος από υποχρεώσεις Γιώργος Παπανδρέου, αποφασίζει να πιεί ένα ποτό. Επιλέγει ένα κλασικό αρχοντικό μπαρ στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, με εντυπωσιακή γκάμα αποσταγμάτων και ειδίκευση στα malt ουίσκι. Στην είσοδο μια νεαρή χαριτωμένη δεσποινίς του ζητά -ως είθισται πλέον- το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Ο αγαπημένος του λαού ΓΑΠ βγάζει το κινητό του, δείχνει το Covid pass αλλά δυστυχώς δεν έχει ταυτότητα!

Η δεσποινίς επιμένει ότι πρέπει να κάνει ταυτοποίηση στοιχείων. Προφανώς δεν τον γνώρισε.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ VIVA-ΤΡΑΠΕΖΩΝ...ΜΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ EUROBANK !!!

 


Νέο επεισόδιο είχαμε στον πόλεμο VivaWallet – τραπεζών. Συγκεκριμένα η VivaWallet κατέφυγε και κέρδισε προσφυγή στo Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) έναντι της Eurobank για τον ισχυρισμό ότι είναι η πρώτη τράπεζα που προσφέρει το πιο έξυπνο POS σε συνεργασία με τη Visa. 

Το ΣΕΕ αναγνώρισε ότι η VivaWallet διαθέτει εδώ και 6 μήνες στην ελληνική αγορά ανάλογο POS (Tap to Phone) και υποχρέωσε την τράπεζα να διορθώσει τις διαφημίσεις και τα δημοσιεύματά της ως τις 15/12.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΤΕΟ ΟΧΗΜΑΤΑ !!!

 



Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, αντιμέτωποι με “τσουχτερά” πρόστιμα βρίσκονται περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων καθώς τέλη Ιανουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η οποία θα έχει πρόσβαση στα στοιχεία όλων των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα.

Με την εφαρμογή θα εντοπισθούν περίπου 650.000 οχήματα που είναι ανασφάλιστα, 1,5 εκατομμύριο οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και 75.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πληρώνουν κάθε χρόνο τα τέλη κυκλοφορίας .

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό δημιουργούνται δύο νέες εφαρμογές:

-Η πρώτη θα παρέχει στους ιδιοκτήτες οχημάτων συγκεκριμένες πληροφορίες και
-η δεύτερη πληροφορίες προς τα όργανα ελέγχου ( στοιχεία οχήματος) ημερομηνία έκδοσης, ανάκλησης άδειας κυκλοφορίας, καταβολή τελών, περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης, θέση σε ακινησία, ένταξη στο μητρώο κλεμμένων οχημάτων ΕΛΑΣ).

Συγκεκριμένα, μέσα από την ψηφιακή πύλη gov.gr οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν μέσω της εφαρμογής myAuto να βλέπουν στοιχεία για την άδεια του οχήματος τους, την ασφαλιστική του κάλυψη, τους ελέγχους ΚΤΕΟ κλπ ενώ οι ελεγκτές της εφορίας και οι αστυνομικοί μέσα από την εφαρμογή AudiCar θα έχουν στη διάθεση τους στοιχεία και δεδομένα για το αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή είναι ασφαλισμένα.

Τι ισχύει σήμερα

ΝΕΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ;;;

 


Η εταιρεία ακινήτων China Fortune Land Development ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εντοπίσει τα ίχνη ενός fund διαχείρισης κεφαλαίων στο οποίο είχε δώσει 313 εκατ. δολάρια για να τα επενδύσει, αναφέρει το bloomberg.

Η China Fortune Land έχει «χάσει επαφή» με τους υπεύθυνους του fund China Create Capital Ltd, που έχει έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και που ανέλαβε το 2018 να επενδύσει 313 εκατ. δολάρια με στόχο την ετήσια απόδοση 7%-10% του αρχικού κεφαλαίου μέχρι το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας στο χρηματιστήριο της Σανγκάης.

Η εταιρεία ακινήτων, που έχει έδρα το Πεκίνο, έχει ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές της Κίνας για το θέμα και αναφέρει πως παραμένει άγνωστο το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την τρέχουσα και τη μελλοντική κερδοφορία της.

Η China Fortune Land βρίσκεται μεταξύ των κινεζικών εταιριών διαχείρισης ακινήτων που αντιμετωπίζουν σοβαρότατη κρίση χρέους το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως η Evergrande και η Kaisa.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ "ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ" ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA !!!

 



Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν όσοι χρησιμοποιούν εφαρμογές που προσφέρουν υπηρεσίες ραντεβού, αλλά και τα social media, καθώς οι απατεώνες παραμονεύουν.

Ο λόγος γίνεται για περιστατικά της κατηγορίας «ρομαντική απάτη» μέσω των οποίων οι δράστες επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματα.


Πώς στήνεται η απάτη

Οι “ρομαντικοί απατεώνες” δημιουργούν πλαστά προφίλ σε ιστότοπους και εφαρμογές γνωριμιών ή επικοινωνούν με τους στόχους τους μέσω δημοφιλών κοινωνικών μέσων.

Μέσα από την επαφή τους με το θύμα στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια σχέση οικειότητας, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Μάλιστα, μερικές φορές, συνομιλούν αρκετές φορές την ημέρα. Συνθέτουν μια φανταστική ιστορία και στο τέλος ζητούν χρήματα.

Πώς να τους καταλάβετε

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η TBI BANK !!!

 



Στην ελληνική τραπεζική αγορά, με αδειοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος έρχεται η TBI Bank, που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τράπεζες στην ΝΑ Ευρώπη, με ισχυρή παρουσία στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.Τα τελευταία 20 χρόνια η τράπεζα αναπτύχθηκε σε αυτήν την γεωγραφική περιοχή με φυσική και ψηφιακή παρουσία ("phygital").

Όπως ανακοινώθηκε, με την αρχή του νέου έτους, πελάτες και έμποροι στην Ελλάδα θα μπορούν να επωφεληθούν από τις καινοτόμες και πλήρως ψηφιακές λύσεις της TBI. Ως πρώτο βήμα, η Τράπεζα θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα από BNPL προϊόντα («Αγόρασε Τώρα- Πλήρωσε Αργότερα» Buy now, Pay later (BNPL)), τόσο online, όσο και σε καταστήματα αλλά και σε omnichannel περιβάλλον, με απόλυτη διαφάνεια, ώστε να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων των εμπόρων και να επεκτείνει χρονικά την αποπληρωμή στις αγορές των καταναλωτών. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι...


Μόνο με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών θα δέχεται πλέον επισκέπτες η Ελλάδα.

Αυτό έγινε γνωστό την Τετάρτη με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο του ελέγχου της πανδημίας του κοροναϊού.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από ΟΛΕΣ τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΝΤΗΛΙΑ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ: ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ 300€/MWH Η ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Κόστος ρεύματος: Πώς φτάσαμε από το θαύμα στο... δράμα


Δύο ημέρες κράτησε το θαύμα. Η Ελλάδα να έχει τη χαμηλότερη μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρισμού στην Ευρώπη. Σήμερα κάνει ένα εντυπωσιακό μπουμ και σπάζοντας για πρώτη φορά τη γραμμή των 300 ευρώ, διαμορφώνεται στα 328,46 ευρώ τη μεγαβατώρα, με μέγιστη τιμή εντός της ημέρας τα 425 ευρώ/MWh! Πρόκειται για άλμα-ρεκόρ και χωρίς να έχει αυξηθεί η ζήτηση σε σχέση με χθες.

Αυτό που αυξήθηκε είναι η συμμετοχή του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα, αν και ΑΠΕ και υδροηλεκτρικά, αθροιστικά ως «πράσινη» παραγόμενη ενέργεια, υπερβαίνουν αυτή του αερίου.

Με αυτά τα δεδομένα, έως και σήμερα η μέση χονδρεμπορική τιμή για τον Δεκέμβριο διαμορφώνεται στα 230,64 ευρώ η μεγαβατώρα, όταν στο ίδιο ακριβώς διάστημα του Νοεμβρίου ήταν στα 215,57 ευρώ/MWh, για να κλείσει τον προηγούμενο μήνα στα 228,87 ευρώ/MWh. Με απλά λόγια, θα συνεχιστεί το σοκ με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά.

Προχθές, Τρίτη, δημιουργήθηκε ευφορία και εύλογα, γιατί η Ελλάδα παρουσίασε τη χαμηλότερη μέση χονδρεμπορική τιμή στην Ευρώπη, με 197,24 ευρώ. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά της ημέρας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το Χρηματιστήριο Ενέργειας: Το φορτίο ήταν αυξημένο, η παραγωγή από φυσικό αέριο στις 70.407 MWh, από ΑΠΕ, μαζί και της Κρήτης, στις περίπου 63.000 MWh και τα νερά στις 32.642 MWh. Ο λιγνίτης με τις θερμικές της Κρήτης έδωσαν περί τις 25.437 MWh. Η μειωμένη τιμή αποδόθηκε στη μεγάλη συμμετοχή της καθαρής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα και κυρίως των αιολικών, γιατί βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: ΤΟ "ΧΡΥΣΑΦΙ" ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ, ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ...ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ !!!

 


«Χρυσό προϊόν» για τους τυποποιητές και τη βιομηχανία το ελληνικό ελαιόλαδο, την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι παραγωγοί κινδυνεύουν να γίνουν οι σύγχρονοι «παρίες» αφού δεν λαμβάνουν τίποτα από την υπεραξία που παράγουν. Η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι «παγωμένες» τιμές για τον αγρότη, οι, σχεδόν σε ετήσια βάση, ζημιές εξαιτίας της κλιματικής κρίσης έχουν εξανεμίσει τα εισοδήματα στην ελληνική ύπαιθρο.

«Πρωταθλήτρια» στην ελληνική παραγωγή ελαιολάδου αλλά ουραγός σε ότι αφορά τις τιμές που απολαμβάνει ο παραγωγός, η Κρήτη. Οι αιτίες πολλές και έχουν να κάνουν με τον τρόπο που είναι διαρθρωμένη η αγορά, που βρίσκει πολλαπλώς ωφελημένη τη βιομηχανία και την τυποποίηση σε βάρος του παραγωγού αλλά και του καταναλωτή.

«Δίνοντας το προϊόν ο παραγωγός σε μια τιμή για παράδειγμα 2,50 ευρώ το κιλό, ο χονδρέμπορας θα βάλει άλλα 50-70 λεπτά στο κιλό, ενώ στη συνέχεια η ίδια ποσότητα περνάει στη βιομηχανία. Εκεί γίνεται άλλη μια σοβαρή αλλαγή καθώς το λάδι που πουλήθηκε ως κιλό από τον παραγωγό και τον έμπορο, μεταπωλείται από τη βιομηχανία ως λίτρο.Ο Γιώργος Πρεκατσάκης, γεωπόνος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γραμβούσας και αγρότης ο ίδιος, μας δίνει μια εικόνα του πώς ο παραγωγός είναι το μόνιμο θύμα στην αγοραπωλησία ελαιολάδου.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ο ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ" ΑΝΘΡΩΠΟΥ !!!

 



Του Γ. Λακόπουλου


Το βιογραφικό του Σωτήρη Τσιόδρα αναφέρει ότι είναι γιατρός, παθολόγος, με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου, καθηγητής Πανεπιστημίου και από τον Φεβρουάριο του 2020, επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον COVID-19.

Πουθενά δεν λέει ότι είναι υπάλληλος,-ή πολύ περισσότερο δούλος-του Κυριάκου Μητσοτάκη, ουτε σκεύος στο επικοινωνιακό μαγειρείο του.

Μια ιδέα είχαμε πάρει βέβαια όταν ο Πρωθυπουργός -η επικοινωνιακή μηχανή του οποίου είχε αναγορεύσει τον καθηγητή Τσιόδρα σε ημίθεο,- τον αντιμετώπισε δημόσια ως τον «Σωτήρη», που προβάλει τις διαφάνειες.

Ήταν ντροπή για τον Μητσοτάκη, όχι για τον ίδιο, που εξακολουθούσε να θεωρείται ως σοβαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος.

Αυτή η αντίληψη καταλύθηκε από τον ίδιο. Προτίμησε αυτοεξευτελισμό του, ως επιστήμονα και ακαδημαϊκού, από την αλήθεια.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ Ο ΕΝΦΙΑ...ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΠΡΑΣΙΝΑ" ΧΑΡΑΤΣΙΑ !!!

 


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ(ΣτΚ): Η ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !!!

"ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΜΨΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ"
Συνέντευξη του Συνηγόρου του Καταναλωτή Λευτέρη Ζαγορίτη στo περιοδικό LAWYER.


Διαβάστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη με ενδιαφέρουσα στοιχεία για την βροχή καταγγελιών που δέχεται ο ΣτΚ και τα εξαιρετικά ποσοστά επίλυσης υπέρ των καταναλωτών:
synigoroskatanaloti.gr

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ !!!

 



Δικαστική απόφαση σταθμός του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαιώνει δημόσιο υπάλληλο του οποίου είχε ανακληθεί ο διορισμός κρίνοντας οριστικά και αμετάκλητα ότι δικαιούται σύνταξη παρότι είχε υποβάλει παραποιημένους τίτλους σπουδών.

Πρόκειτα για την υπ’ αριθ. 1820/2021 αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία έγινε μερικώς δεκτή έφεση δημοσίου υπαλλήλου, του οποίου είχε ανακληθεί ο διορισμός λόγω πλαστού πτυχίου, και ακυρώθηκε η πράξη του Γενικού Λογιστηρίου, η οποία απέρριψε το αίτημά του να συνταξιοδοτηθεί, αναπέμποντας τελικά την υπόθεση εκ νέου στο Γενικό Λογιστήριο, προκείμενου να του χορηγηθεί σύνταξη λόγω γήρατος.

Η Ολομέλεια του ανώτατου Δικαστηρίου για συνταξιοδοτικά ζητήματα δημοσίων υπαλλήλων έκρινε πως οι υπάλληλοι που προσελήφθησαν με παραποιημένους τίτλους σπουδών ή απολυτήρια Λυκείου, δικαιούνται κανονικά να λάβουν σύνταξη, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις διορισμού τους, όμως αυτή θα κανονιστεί με τις μισθολογικές αποδοχές των πραγματικών προσόντων τους. Στην προκειμένη περίπτωση υπάλληλος που διορίστηκε με παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου θα συνταξιοδοτηθεί όχι όμως ως ΔΕ, αλλά ως ΥΕ.

ΠΩΣ Η ΑΑΔΕ ΘΑ ΤΣΑΚΩΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ !!!

 


Δύο νέα όπλα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής αποκτά η ΑΑΔΕ μέσω της διασύνδεσης με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια. Με την ολοκλήρωση της πρόσβασης της ΑΑΔΕ στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.ΕΜ.Η.) θα υπάρχει αυτόματη ενημέρωση των φορολογικών υπηρεσιών για τις μεταβολές στην κατάσταση κάθε επιχείρησης (έναρξη εργασιών, διακοπή, λήξη, μετοχικές αλλαγές, κλπ).

Έτσι οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν πλήρη εικόνα για την οικονομική και διοικητική ταυτότητα, το είδος της δραστηριότητας και την λειτουργία των επιχειρήσεων και με τη διασταύρωση τους με τα στοιχεία του φορολογικού μητρώου και θα μπορούν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες να ελέγχουν αν το προφίλ στην εφορία ανταποκρίνεται στη πραγματική οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων.

Με αυτό το τρόπο θα εντοπίζονται περιπτώσεις:
  • Μη υποβολής φορολογικών δηλώσεων από επιχειρήσεις με έναρξη δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ έχουν αποκαλύψει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που, ενώ είχαν εγγραφεί στο ΓΕΜΗ, «ξέχασαν» να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις.
  • Παραποίησης στοιχείων για τα κέρδη και τα έσοδα για μη καταβολή του φόρου εισοδήματος και μη απόδοση του ΦΠΑ
  • Εικονικών εταιρειών.

Επίσης, με την άντληση στοιχείων από το ΓΕΜΗ η φορολογική διοίκηση θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει περιπτώσεις επιχειρήσεων και επιχειρηματιών που παρά τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια αφήνουν απλήρωτους φόρους και μέσω του συστήματος Eispraxis να εξαπολύει κυνηγητό για την είσπραξη τους με την ενεργοποίηση κατασχέσεων και πλειστηριασμών κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων αναγκαστικής.

Το άλλο όπλο για το χτύπημα της φοροδιαφυγής και της απάτης κυρίως στον ΦΠΑ είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την εφορία.

ΠΟΙΑ 3 ;;; 33 ΚΑΙ ΒΑΛΕ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ !!!

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ;;;

ΣΧΟΛΗ ΠΛΕΟΝ ΤΑ GREEK STATISTICS....
Η Ιαπωνία παραδέχεται ότι "φούσκωνε" κάποια στατιστικά στοιχεία για την οικονομία "για χρόνια" !!!



Η ιαπωνική κυβέρνηση "φούσκωνε” τα στατιστικά στοιχεία για τις κατασκευαστικές παραγγελίες για χρόνια, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Fumio Kishida, σε μια παραδοχή που θα μπορούσε να πλήξει την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών που χρησιμοποιούνται ευρέως από επενδυτές και οικονομολόγους.

Δεν ήταν σαφές για ποιον λόγο η κυβέρνηση ξεκίνησε την πρακτική της επανεγγραφής των στοιχείων.

Είναι επίσης ασαφές πόσο έχουν επηρεαστεί τα μεγέθη του ΑΕΠ, αν και αναλυτές ανέμεναν η όποια επίδραση να είναι ελάχιστη, ιδιαίτερα καθώς οι κατασκευαστικές που εμπλέκονται ήταν πιθανό να είναι μικρότερες επιχειρήσεις.

"Είναι λυπηρό που συνέβη κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Kishida. "Η κυβέρνηση θα εξετάσει το συντομότερο δυνατό ποια μέτρα μπορεί να λάβει για να αποφευχθεί η επανάληψη ενός τέτοιου συμβάντος”.

ΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ: ΑΓΡΙΟ ΨΑΛΙΔΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ !!!

1 ΣΤΟΥΣ 2 ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 100€
Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς σε μια εποχή αβεβαιότητας, πανδημίας και οικονομικής κρίσης, που κάποιοι μας δουλεύουν κατάμουτρα μιλώντας για ανάπτυξη...




O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ολοκλήρωσε την 5η μελέτη καταγραφής των καταναλωτικών τάσεων στο λιανεμπόριο μέσω εξαμηνιαίας έρευνας καταναλωτικού κλίματος λιανεμπορίου την οποία πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2019.

Η έρευνα υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε χώρα την περίοδο 9-11 Δεκεμβρίου 2021 μέσω Πανελλήνιας Έρευνας σε δείγμα 859 καταναλωτών. Καταγράφονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα και τάσεις σε σχέση με τις αγοραστικές συνήθειες του κοινού για την αγορά των Χριστουγέννων την επίδραση των αυξήσεων του κόστους ενέργειας και την πανδημίας.

Καταρχάς, καταγράφονται οι εκτιμήσεις των καταναλωτών σε σχέση με τις αγορές των Χριστουγέννων. Η πλειοψηφία του κοινού, ποσοστό 58%, θεωρεί ότι η αξία των αγορών της τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι μειωμένη, μόλις ένα 7% εκτιμά ότι θα είναι αυξημένη, ενώ 35% θεωρούν ότι θα μείνει αμετάβήτη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΑΜΑ: ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΑ...ΧΛΩΜΙΑΣΕΙ !!!

 


Να σας διηγηθώ την ιστορία του επιχειρηματικού διδύμου που έκανε το Μ.Μ. να χλομιάσει. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω εάν η συνάντηση έγινε στο Μαξίμου ή σε άλλον χώρο, αλλά εγώ έτσι το έχω στο μυαλό μου για να σχηματίσω την εικόνα. 

Προσφάτως λοιπόν μια ωραία ημέρα, εκεί στην Ηρώδου Αττικού (είπα, υποθέτω) πέρασαν το κατώφλι ο Μάκης και η Μαρία Σκλαβενίτη της ομώνυμης αλυσίδας των super market. Αφού ειπώθηκαν τα συνήθη που επιτάσσουν οι καλοί τρόποι, σερβιρίστηκαν και οι καφέδες ξεκίνησε η ενημέρωση προς το κυβερνητικό επιτελείο. Ποια ενημέρωση δηλαδή, που τα δύο αδέλφια άρχισαν να παρουσιάζουν κανονικό δελτίο καταστροφών.

ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ: ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟ-ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ !!!

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ...ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΝΑ ΟΔΕΥΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ...
Άραγε ποιος ελέγχει για το ποιοι καθαρίζουν(μέσω της παραγραφής) από υποθέσεις φοροδιαφυγής ;;; Κυνήγι στην μαρίδα και στην παραγραφή οι καρχαρίες ;;; 
Σίγουρα δεν θα υπάρξουν ποτέ στοιχεία με ονοματεπώνυμα ποιοι την γλίτωσαν...με πρόσχημα φυσικά τα προσωπικά δεδομένα. Να μπαίνεις όμως σε κάποιο μαγαζί και να ελέγχεσαι από κάποιον άλλο πολίτη μέσω του υγειονομικού πάσου(εμβολιασμού) δεν προσκρούει στα προσωπικά δεδομένα έτσι ;;; Τελικά, ποιος δουλεύει ποιον σε αυτή την χώρα ;;;




Στο όριο της παραγραφής χιλιάδες φορο-υποθέσεις


Του Γιώργου Κούρου
naftemporiki.gr


«Τίτλοι τέλους» πέφτουν για τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του 2015, καθώς από σήμερα θεωρούνται τυπικά ότι έχουν παραγραφεί, αφού ο χρόνος που απομένει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους δεν επαρκεί για να τηρηθούν με «ευλάβεια» όλες οι προθεσμίες και διαδικασίες που απαιτούνται για τον νομότυπο επανέλεγχό τους.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις ακόμη και από το 2005, αφού η 31η Δεκεμβρίου 2021 είναι ημερομηνία ορόσημο για την παραγραφή χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων, για τις οποίες όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αλλά δεν έχει κοινοποιηθεί στον υπόχρεο η πράξη διορθωτικού προσδιορισμού φόρου και φυσικά δεν του δίδεται ο προβλεπόμενος από τη νομοθεσία χρόνος να λάβει γνώση των στοιχείων του ελέγχου, αλλά και να έχει τη δυνατότητα να εκθέσει τις θέσεις του. Η παραγραφή φυσικά δεν ισχύει εάν έχουν περιέλθει σε γνώση των φορολογικών αρχών στοιχεία για διακίνηση εικονικών στοιχείων, ή για άλλες, λίγες ωστόσο, περιπτώσεις που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία και μπορούν να αφήσουν ανοιχτή την υπόθεση.

Οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ: 33.500€/ΗΜΕΡΑ ΧΑΝΟΥΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 



Περισσότερα από έξι εκατ. ευρώ ή 33.500 ευρώ/ημέρα έκαναν… φτερά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων το α’ εξάμηνο του 2021, με τις ηλεκτρονικές απάτες να καταγράφουν αύξηση κατά περίπου 4% σε σχέση με το ίδιο περυσινό διάστημα, γεγονός που αναγκάζει τις τράπεζες – ενόψει και της εορταστικής περιόδου – να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών γύρω από ζητήματα ασφάλειας των συναλλαγών.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), σε συναλλαγές, αξίας άνω των 37 δισ. ευρώ τα περιστατικά απάτης αφορούσαν σε συναλλαγές, ύψους πάνω από έξι εκατ. ευρώ, όταν το α’ εξάμηνο του 2020 οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν περίπου 5,8 εκατ. ευρώ σε σύνολο συναλλαγών, αξίας σχεδόν 30 δισ. ευρώ. «Από την ανάλυση των περιστατικών απάτης ανά δίαυλο συναλλαγής με κάρτες πληρωμών, δηλαδή α) συναλλαγές σε τερματικά ΑΤΜ, β) πληρωμές σε τερματικά POS και γ) εξ αποστάσεως συναλλαγές χωρίς την φυσική παρουσία της κάρτας (card not present – CNP), προκύπτει ότι το υψηλότερο ποσοστό απάτης αφορά στις τελευταίες», σημειώνει η ΤτΕ.

Συγκεκριμένα, το α’ εξάμηνο του 2021 ο αριθμός των περιστατικών απάτης που καταγράφηκε ανά δίαυλο συναλλαγής ανήλθε σε 995 στις συναλλαγές ΑΤΜ, 11.600 στις πληρωμές POS και 197.000 στις CNP συναλλαγές. Η αντίστοιχη αξία των περιστατικών απάτης διαμορφώθηκε σε 324.000 ευρώ στις συναλλαγές ΑΤΜ, 323.000 ευρώ στις πληρωμές POS και σε 5,4 εκατ. ευρώ στις CNP συναλλαγές. «Εξετάζοντας περαιτέρω την απάτη που διενεργήθηκε στις εξ αποστάσεως συναλλαγές μέσω διαδικτύου ή ταχυδρομείου/τηλεφώνου διαπιστώνεται ότι οι περισσότερες περιπτώσεις απάτης αφορούν στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου, ενώ, ταυτόχρονα, παρατηρείται μεγάλη μείωση των περιστατικών απάτης στις συναλλαγές μέσω ταχυδρομείου/τηλεφώνου», προσθέτει η εποπτική αρχή, υπογραμμίζοντας πως τα περιστατικά απάτης αφορούν κυρίως σε διαδικτυακές συναλλαγές αγορών με εμπόρους του εξωτερικού με κάρτες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε και κατά τα προηγούμενα εξάμηνα. «Τα υψηλότερα ποσοστά απάτης στις διασυνοριακές συναλλαγές μέσω διαδικτύου οφείλονται ως επί το πλείστον, στην εκτενέστερη χρήση του διεθνούς τεχνικού προτύπου ασφαλών συναλλαγών 3D Secure από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών στην Ελλάδα σε σχέση με τους παρόχους υπηρεσιών από το εξωτερικό», καταλήγει.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ !!! ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

 


Twitter:
https://twitter.com/Kinima_Ypervasi

Facebook:
https://www.facebook.com/kinimaypervasi.gr
https://www.facebook.com/YpervasiTV


Instagram:

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube:

LinkedΙn:

ΜΕΛΕΤΗ ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: 1.500 ΖΩΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ ΑΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΝ ΣΕ ΜΕΘ Ή ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!

 


Αυξημένη θνητότητα από 57% έως και 87%, καταγράφεται κατά περιόδους στους διασωληνωμένους ασθενείς στην Ελλάδα. Το θλιβερό αυτό ποσοστό εξαρτάται από την πληρότητα των ΜΕΘ και το εάν ο ασθενής βρίσκεται εντός ή εκτός μονάδας. Μάλιστα, περισσότερες από 1.500 ζωές ασθενών θα μπορούσαν να έχουν σωθεί το διάστημα Σεπτέμβριος του 2020 έως Μάιος του 2021, εάν το σύστημα Υγείας λειτουργούσε σε συνθήκες χαμηλότερης πίεσης.

Τα στοιχεία – σοκ περιλαμβάνονται σε μελέτη που υπογράφουν ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Θεόδωρος Λύτρας.

Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές του κ. Λύτρα, ότι η ανάλυση έγινε τέλος Μαΐου, «και ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα και επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο». Δηλαδή η μελέτη είναι γνωστή από τον Μάϊο συο Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Λύτρας διευκρινίζει πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο: «Με περισσότερους από 400 διασωληνωμένους, χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον, έχουμε κραυγαλέα και απαράδεκτη ”υγειονομική ανισότητα” μεταξύ Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας».

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ.ΠΡΑΣΣΑΣ: "Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ" !!!

 




«Κανείς δεν θέλει να ακούει για πισωγυρίσματα και όλοι είναι εξαντλημένοι αλλά οι επιδημιολογικές καμπάνες είναι πολύ δυνατές για να αγνοηθούν. Θα ζήσουμε πρώτη φορά παραλλαγή που μπορεί να φτιάχνει πελώρια κύματα μολύνσεων, προειδοποίησε από το Τορόντο του Καναδά ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας, Γιάννης Πρασσάς και ειδικά για την Ελλάδα και την διάδοση της παραλλαγής Όμικρον ανέφερε:

«Τα αναχώματα είναι να τρέξουμε για αναμνηστική ή καλύτερα συμπληρωματική δόση, ενώ για τους ανεμβολίαστους ο χρόνος τελείωσε, γιατί τεράστιο κομμάτι θα μολυνθεί τον επόμενο μήνα».

«Υπό τον κίνδυνο να σηκωθεί πελώριο κύμα κρουσμάτων και να νοσήσουν όλοι ταυτόχρονα, τα νοσοκομεία θα δεχτούν πρωτοφανείς πιέσεις ενώ δεν υπάρχει περιθώριο με 700 διασωληνωμένους. Θα μολυνθεί και υγειονομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τεράστια κενά, ενώ απαιτείται το μάξιμουμ.

Δυσάρεστες καταστάσεις ο ερχομός της Όμικρον για το ΕΣΥ

Ο ερχομός της Όμικρον, επιφυλάσσει, πιθανόν σε ένα μήνα, πάρα πολύ δυσάρεστες καταστάσεις για το ΕΣΥ. Αυτό είναι το διακύβευμα, ενώ ακόμη και στη Νορβηγία ζήτησαν από το στρατό να βοηθήσει σε επιτάχυνση του προγράμματος για την τρίτη δόση εμβολιασμού», επισημαίνει ο καθηγητής.

HIGH TECK ΚΛΟΠΕΣ: ΠΩΣ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ AIRTAGS ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!

 



Καμιά φορά η ζωή σ’ τα φέρνει ανάποδα. Σχεδιάζεις κάτι, σου συμβαίνει κάτι άλλο. Βάζεις πλώρη για κάπου, βγαίνεις κάπου αλλού. Απολαμβάνεις την τεχνολογία για τα οφέλη της και τσακ, σου γυρίζει μπούμπερανγκ και τα «καλούδια» της χρησιμοποιούνται εναντίον σου.

Κι έτσι, κάποτε, μια κλοπή αυτοκινήτου περιλάμβανε απλά, καθημερινά πράγματα: Κάποια εργαλεία κι έναν επιδέξιο χρήστη τους. Ή πιο απλά κάτι να ανοίξει την πόρτα κι έναν φίλο με αμφιλεγόμενα skills που ένωνε κάτι καλώδια και εξαφανιζόταν. Σήμερα όμως- κι εδώ μπαίνουν οι ανατροπές, που λέγαμε – είναι η τεχνολογία αυτή που γίνεται εργαλείο αν –μακριά από μας- μπει στο στόχαστρο κάποιου το αυτοκίνητό σου.

Κλοπή αυτοκινήτου μέσω iPhone; Το είδαμε κι αυτό

Αχ, τα iPhone… Έφεραν την επανάσταση, χωρίς αμφιβολία, και μερικές φορές πέφτουν θύματα της ίδιας της εξέλιξης που αντιπροσωπεύουν. Γιατί εσύ μπορεί να έχεις iPhone και να τρελαίνεσαι με τα χαρακτηριστικά του, την κάμερά του (ή τις καμερές του…), την ευκολία του και όλο το συναίσθημα που σου προκαλεί τέλος πάντων.

Αλλά υπάρχουν κι άλλοι που δεν σκέφτονται μόνο πώς η τεχνολογία του iPhone, του iPad, του Mac και κάθε άλλου επιτεύγματος της Apple θα διευκολύνει και θα βάλει και μια νότα πολυτέλειας στη ζωή τους. Σκαρφίζονται πώς θα χρησιμοποιήσουν τις υπερ-high tech δυνατότητές τουw για να κάνουν δικό τους το αυτοκίνητό σου.

Τι είναι τα AirTags

Τα AirTags ήρθαν να απαντήσουν στα προαιώνια ερωτήματα που βασανίζουν πάνω από μία φορά την ημέρα πολλούς από εμάς: Πού είναι τα κλειδιά μου; Μήπως είδες το πορτοφόλι μου; Ξέρεις πού άφησα το σακίδιό μου;

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ: ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ !!!

 



Ένα «λουκέτο» σε ασφαλιστική εταιρεία συνιστά από τους βασικούς λόγους ανησυχίας για τον ασφαλισμένο αλλά και όποιον επιθυμεί να προβεί στη σύναψη συμβολαίου. Τέτοια σενάρια δεν εμπίπτουν φυσικά στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, δεδομένου ότι έχουν ήδη συμβεί στο παρελθόν και ο φόβος να επαναληφθούν υφίσταται δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια φράσεις όπως «αστάθεια» και «ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί» περιλαμβάνονται σχεδόν σε κάθε αναφορά στην εγχώρια οικονομία.

Η απάντηση στις ανησυχίες -τις οποίες εκτόξευσε επιπλέον το κλείσιμο εταιρειών- αποτέλεσε το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής (Εγγυητικό), ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με έδρα στην Αθήνα και υπό την εποπτεία και έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος που εξασφαλίζει την προστασία ασφαλισμένων στον κλάδο ζωής σε περίπτωση πτώχευσης ή ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία είχαν συνάψει συμβόλαιο.

Όπως αναφέρει ο επίσημος ιστότοπος: «Το Εγγυητικό παρέχει κάλυψη σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις που πηγάζουν από όλα τα συμβόλαια ασφάλισης ζωής και τις εργασίες ασφάλισης ζωής, που καταρτίσθηκαν ή διενεργήθηκαν στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος – μέλος της Ε.Ε. και του Ε.Ο.Χ. μέσω υποκαταστήματος ή με ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στην Ελλάδα».

Καλύψεις και εξαιρέσεις

Η κάλυψη από το Εγγυητικό αφορά όλους τους κλάδους ασφάλισης ζωής, ανά ασφαλιστήριο και ανά ασφαλισμένο, και ισούται με το 100% κάθε απαίτησης από ασφάλιση ζωής:

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΤΑΣΕ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΓΑΛΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΤΑ JUMBO ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ !!!



Kύμα αντιδράσεων στο twitter προκάλεσαν οι καταγγελίες από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας στη Jumbo.

Μέσα σε λίγες ώρες το hashtag #cancel_jumbo βρέθηκε στην κορυφή των trends στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να εκφράζουν την οργή τους σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες, οι οποίες σύμφωνα με τον ΣΕΑ, επικρατούν στα καταστήματα της αλυσίδας.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος κάνει λόγο για «εργασιακή γαλέρα και ασυδοσία» που αποτυπώνεται «στις 26 σελίδες του εσωτερικού κανονισμού εργασίας της jumbo, ο οποίος πρόσφατα επικυρώθηκε».

Βάσει του εσωτερικού κανονισμού σύμφωνα με τον ΣΕΑ, η εταιρεία μπορεί «να προσδιορίζει τη θέση εργασίας, να μετακινεί και να αποσπά οποιονδήποτε εργαζόμενο από το τμήμα ή το κατάστημα ή την εγκατάσταση στο οποίο εργάζεται, σε άλλο τμήμα ή κατάστημα ή εν γένει θέση της ίδιας ή σχετικής ειδικότητας στα όρια της Ελληνικής Επικράτειας. Δηλαδή αυτό το μήνα Αθήνα, τον άλλο Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα. «να ορίζει τη διάρκεια της ημερήσιας και εβδομαδιαίας εργασίας, τις ώρες έναρξης και λήξεως της εργάσιμης ημέρας, τις διακοπές εργασίας του προσωπικού της και το σύστημα εργασίας. Στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αναφέρει ότι ως χρόνος εργασίας θεωρείται αποκλειστικά και μόνο εκείνος, κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι παρέχουν πραγματική υπηρεσία που τους έχει ανατεθεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ ;;;

 


Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ο Γιώργος Τράγκας κόλλησε στον χώρο εργασίας του, από εμβολιασμένο με 3 δόσεις συνεργάτη του. Έτσι, λοιπόν, λόγω της καθημερινής του επαφής με τον φορέα, θα είχε μετά βεβαιότητας κολλήσει, ακόμη και αν ήταν εμβολιασμένος.

Στην συνέχεια, από την στιγμή που διαγνώστηκε θετικός, εκλιπαρούσε να του χορηγηθούν Μονοκλωνικά Αντισώματα, αλλά, η Πολιτεία, στα πλαίσια της τιμωρητικής της πολιτικής απέναντι στους ανεμβολίαστους, δεν έκανε το αίτημά του δεκτό.

Κατόπιν όλων αυτών, εισήχθη στο Σωτηρία και κατέληξε διασωληνωμένος στην ΜΕΘ, όπου και πέθανε.

Αν, λοιπόν, η Πολιτεία είχε θεσπίσει την υποχρεωτικότητα των test και για τους εμβολιασμένους, καθότι και αυτοί νοσούν, μεταδίδουν, νοσηλεύονται και πεθαίνουν, ο συνεργάτης του, αντί να βρίσκεται στην δουλειά του, θα ήταν σε καραντίνα στο σπίτι του και, έτσι, δεν θα είχε ποτέ μεταδώσει τον ιό στον Γιώργο Τράγκα.


Και αν, επίσης, η ίδια αυτή Πολιτεία, αντί να τον τμωρήσει για την επιλογή του να παραμένει ανεμβολίαστος, του είχε χορηγήσει τα Μονοκλωνικά Αντισώματα που ζητούσε, ο Γιώργος Τράγκας δεν θα είχε καταλήξει ποτέ στην ΜΕΘ του Σωτηρία και, σήμερα, θα ήταν ακόμη μαζί μας.

Ποιος, λοιπόν, σκότωσε τον Γιώργο Τράγκα;;;

Η δική του επιλογή να μην εμβολιαστεί ή η εγκληματική επιλογή της Πολιτείας να διαχειριστεί μια ξεκάθαρα υγειονομική κρίση, με όρους πολιτικής, οικονομικής και επικοινωνιακής σκοπιμότητας ;;;

SSL Certificates