.

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post_151.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/05/atm.html




Αυξήσεις στις προμήθειες για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών αναμένονται εντός των επόμενων μηνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι λόγοι για τους οποίους οι τράπεζες ακριβαίνουν τις διατραπεζικές συναλλαγές είναι η αύξηση του κόστους της μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα, η εναρμόνιση του κόστους χρήματος που παίρνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες όταν επισκέπτονται τη χώρα μας, έτσι ώστε να μην πληρώνουν περισσότερα από όσα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά και η αύξηση των εσόδων για τις τράπεζες.

ΝΕΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ενώ η Alpha Bank έβγαζε σε πλειστηριασμό τον Φεβρουάριο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι !!!



Νέα διαταγή πληρωμής βγήκε σε βάρος του ποινικολόγου Αλέξανδρου - Λέων Λυκουρέζου του Παυσανία, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι απαιτήσεις των πιστωτών. 

Η διαταγή πληρωμής δημοσιεύθηκε στις αρχές Απριλίου 2919 μετά από αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διαταγή πληρωμής αναφέρονται τα ονόματα της κας Κουτουμάνου Μαρία και της κας Μαρίας Ελένης Ζωής Λυκουρέζου. 

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!




Την προσεχή Δευτέρα 20 Μαΐου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων,για την ένταξη στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα πρώην ασφαλιστικά ταμεία και θα παραμείνει ενεργή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η πλατφόρμα θα ενημερώνει τον ασφαλισμένο για το πώς διαμορφώνεται η νέα οφειλή του μετά το κούρεμα των προσαυξήσεων και το κούρεμα της βασικής οφειλής, που προβλέπεται για πρώτη φορά.

«Το νέο ποσό της μειωμένης οφειλής θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 €. Οι προσαυξήσεις κουρεύονται κατά 85% και εάν επιλέξουν και το κούρεμα της βασικής οφειλής, θα έχουν μείωση κατά περίπου 65% της συνολικής οφειλής τους», επεσήμανε η κα Αχτσιόγλου.

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2,5 ΔΙΣ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΕΣΙΑ !!! 1.200.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

ΣΤΑ 488.000.000€ ΤΑ ΝΕΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ
Περισσότερα από 18 δις έχουν χαρακτηριστεί από την ΑΑΔΕ ανεπίδεκτα είσπραξης !!!




Ξεπέρασαν τα 2,5 δισ. ευρώ τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς την εφορία το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τον ρυθμό δημιουργίας νέων εκκρεμών υποχρεώσεων να κατεβάζει ταχύτητα σε σχέση με πέρυσι, χωρίς να δημιουργεί περιθώρια εφησυχασμού.

Τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ δείχνουν και ένα παράλληλο κατέβασμα στροφών στις εισπράξεις νέων και παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω ρυθμίσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Ανήλθαν σε 1,296 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 έναντι 1,415 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τη μείωση να είναι σημαντική, όπως άλλωστε και το συνολικό ποσό που πήρε τον δρόμο για το ταμείο.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο, τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών, με εξαίρεση τα μη φορολογικά, έφτασαν τα 2,506 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο έρχεται να προστεθεί σε ένα συσσωρευμένο στοκ 101,868 δισ. ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια, οδηγώντας σε έναν εφιάλτη απλήρωτων υποχρεώσεων συνολικού ύψους 104,315 δισ. ευρώ.

Από αυτές τις οφειλές, 18,296 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης, περιορίζοντας το «πραγματικό» ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο στα 86,047 δισ. ευρώ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ+ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ !!!




Η αναλυτική εγκύκλιος με τα είδη διατροφής και τις υπηρεσίες εστίασης που μετατάσσονται από τη Δευτέρα στον μειωμένο συντελεστή 13% από τον συντελεστή 24% υπογράφηκε από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.

Με βάση την εγκύκλιο, οι επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και παροχής υπηρεσιών εστίασης θα πρέπει να προσαρμόσουν τους τιμοκαταλόγους τους και τις φορολογικές ταμειακές μηχανές τους προκειμένου από τη Δευτέρα να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.

Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι :

- παραμένουν στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ 13% βασικά αγαθά όπως ψωμί, γάλα, κρέας ψάρια, ελαιόλαδο, τυριά, ζυμαρικά, άλευρα, δημητριακά, λαχανικά, ύδρευση, ζώντα ζώα, είδη για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες

- παραμένουν στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6 % φάρμακα, βιβλία

ΕΛΛΑΔΑ 2019: Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!


Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ FUNDS !!!

ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΜΕ ¨ΚΟΥΡΕΜΑ" ΣΤΑ FUNDS ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Την ίδια ώρα από την τουρκική κυβέρνηση προωθείται νομοσχέδιο-προστασία στις τράπεζες ώστε να προχωρήσουν σε διαγραφές !!!





Άκαρπες συναντήσεις τουρκικών τραπεζών - funds για τα κόκκινα δάνεια

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ των τουρκικών τραπεζών και ξένων επενδυτών για την πώληση χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας και κατ’ επέκταση της οικονομίας. Οι συμμετέχοντες δεν μπορούσαν καν να συμφωνήσουν στον ορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αποκάλυψαν πηγές που μίλησαν χθες ανώνυμα στο πρακτορείο Bloomberg επειδή οι συναντήσεις είναι εμπιστευτικές.

Η μεγάλη πτώση της λίρας, η οποία πέρυσι απώλεσε το 28% της αξίας της έναντι του δολαρίου, έχει αυξήσει τις υποχρεώσεις των εταιρειών που έχουν δανειστεί σε ξένο νόμισμα. Πολλές από τις εταιρείες αυτές έχουν ζητήσει αναδιάρθρωση των δανείων, συνολικού ύψους 28 δισ. δολαρίων, με τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών να αποδυναμώνονται όσο εξασθενεί το ενεργητικό τους.

Πληροφορίες του πρακτορείου Reuters είχαν ήδη αποκαλύψει μέσα στην εβδομάδα πως η Αγκυρα βρίσκεται σε επαφές με τράπεζες για την ψήφιση νομοσχεδίου που θα τις προστατεύει από τη διαγραφή κόκκινων δανείων, προωθώντας ακόμη και το σενάριο πώλησης χαρτοφυλακίων σε ξένους επενδυτές για να περιοριστούν οι απώλειες. 

ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: 4.250€ ΜΙΣΘΟΣ+ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΗΝ Κα ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ...ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ !!!



Και εις άλλα με υγεία....



Ο κ. Τατούλης, αφού εξέπληξε το πανελλήνιο δηλώνοντας ότι «δεν είχε το δικαίωμα να μην υπογράψει» συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ανάδοχες εταιρείες συμφερόντων... Τατούλη (ανήκουν στον αδερφό του και σε άλλα μέλη της οικογένειάς του), βάζει ακόμα μια φορά την υπογραφή του στο εγχειρίδιο της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού!


Αυτή τη φορά, το ηθικό ζήτημα που τίθεται αφορά τις αποδοχές (μισθό και υπερωρίες) που λαμβάνει η σύζυγος του Πέτρου Τατούλη από την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η κ. Σοφία Λούτσιου-Τατούλη είναι ιατρός. 

Στις 21/12/2012, με απόφαση του συζύγου της ορίστηκε ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ για τον κατ’ οίκον έλεγχο των ασθενούντων υπαλλήλων στην Περιφεριεακή Ενότητα Αργολίδας.


ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ+ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΕ ΣΤΑ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι γράφει το economistas.gr :


Μόλις ένα στα δέκα ακίνητα που περιλαμβάνονται στα χαρτοφυλάκια των «κόκκινων δανείων» που πωλούνται από τις τράπεζες, μπορεί να θεωρηθεί «φιλέτο». Αυτή είναι η πραγματικότητα που θα κληθούν να διαχειριστούν οι επενδυτές που αποκτούν τα εν λόγω χαρτοφυλάκια κι εξηγεί ασφαλώς και το ποσοστό επί της συνολικής αξίας του κάθε πακέτου δανείων, που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ακινήτων που έχουν προχωρήσει σε εκτιμήσεις για λογαριασμό εταιρειών όπως η Bain Capital και η Apollo, που απέκτησαν δύο από τα χαρτοφυλάκια με εξασφαλίσεις σε ακίνητα, υπολογίζεται ότι το 90% των ακινήτων αυτών είναι δεύτερης και τρίτης διαλογής.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ακίνητα που έχουν σημαντικά βάρη, όπως π.χ. απαιτούν εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής, ή βρίσκονται σε μη ελκυστικά σημεία, ή ακόμα και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, όπως προκύπτει από φορείς του κλάδου, πολλά από τα ακίνητα βρίσκονται στην Περιφέρεια και όχι σε μεγάλες πόλεις αυτής, αλλά σε μικρότερα αστικά κέντρα, ή ακόμα και χωριά. Πρόκειται δηλαδή για κτίρια, τα οποία είναι απίθανο να αποτελέσουν αντικείμενο εξαγοράς από ξένους ή εγχώριους θεσμικούς επενδυτές, όπως επενδυτικά funds ή εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

Ένα τέτοια παράδειγμα χαρτοφυλακίου είναι το Symbol της Εθνικής Τράπεζας, ονομαστικής αξίας 900 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά δάνεια κυρίως μικρομεσαίων εταιρειών. Πρόκειται για το τρίτο χαρτοφυλάκιο δανείων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα που πωλείται στην ελληνική αγορά. Προηγήθηκαν πέρσι, το πακέτο Jupiter της Alpha Bank, το οποίο πωλήθηκε αντί 337 εκατ. ευρώ στην Apollo Global Management και το πακέτο Amoeba της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο πωλήθηκαν στην Bain Capital αντί 432 εκατ. ευρώ.

ΜΕΣΩ ΓΕΜΗ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ !!!




Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ηλεκτρονική διασύνδεση του ΓΕΜΗ με το Μητρώο Αφερεγγυότητας


Ηλεκτρονικά θα ανταλλάσσουν δεδομένα για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διαδικασίες αφερεγγυότητας το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και το Μητρώο Αφερεγγυότητας (ΜΑ). Οι διαδικασίες αφερεγγυότητας είναι η πτώχευση, η ειδική εκκαθάριση εν λειτουργία, το σχέδιο αναδιοργάνωσης, η απλοποιημένη διαδικασία επί πτωχεύσεων μικρού αντικειμένου, η ειδική διαχείριση και η διαδικασία εξυγίανσης.

Το πώς θα διασυνδεθούν τα δύο μητρώα και ποια στοιχεία θα είναι δημοσιοποιήσιμα περιγράφονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ δημιουργεί σχετική διεπαφή και χορηγεί πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΜΑ, προκειμένου να χορηγούνται πληροφορίες που αφορούν τα υπόχρεα πρόσωπα. Αντίστοιχα, το Τμήμα Δράσεων Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, Διαλειτουργικότητας και Αξιοποίησης ΤΠΕ της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημιουργεί σχετική διεπαφή και χορηγεί πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΓΕΜΗ, προκειμένου να χορηγούνται πληροφορίες που αφορούν τα υπόχρεα πρόσωπα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3588/2007.

Δημοσιοποιήσιμα στοιχεία

Η ίδια ΚΥΑ ορίζει ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ και στο ΜΑ είναι τουλάχιστον τα ακόλουθα («υποχρεωτικές πληροφορίες»):

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ+ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ !!!




Γράφει η φοροτεχνικός Χριστίνα Μανέ


Η ρύθμιση των 120 δόσεων έρχεται να δώσει την δυνατότητα αποπληρωμής στα χρέη που έχουν συσσωρευτεί απέναντι στην φορολογική διοίκηση τα τελευταία χρόνια από την επιβολή οριζόντιων μέτρων είσπραξης άμεσων και έμμεσων φόρων.

Τα χρέη που ξεπερνούν τα 104 δισ. ευρώ μοιράζονται σε ποσοστό 50% των οφειλετών, να οφείλουν λιγότερο από 500 έως 1000 ευρώ. Γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει πόσο αναγκαία είναι η νέα ρύθμιση των πολλών δόσεων προκειμένου να μπορέσουν να εισπραχθούν και να ανακουφίσουν τους οφειλέτες από τον σκόπελο των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και των προσαυξήσεων. Η ρύθμιση αφορά σε χρέη φυσικών και νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η ρύθμιση των φυσικών προσώπων διακρίνεται από αυτή των νομικών προσώπων ως προς το ύψος των δόσεων. Τα φυσικά πρόσωπα καθώς και τα νομικά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φτάνουν έως τον μέγιστο αριθμό δόσεων εάν το πραγματικό τους εισόδημα είναι κάτω των 10.000 ευρώ και με μοναδικό όριο η δόση να μην είναι κάτω των τριάντα ευρώ. Άρα προϋπόθεση για να καταστήσουμε τις 120 δόσεις πιθανές είναι το χρέος μας να ξεπερνά τα 3.600 ευρώ.

ΓΕΡΜΑΝΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ
Παρά την θετική αποδοχή από τον ESM του ελληνικού αιτήματος για την αποπληρωμή του ΔΝΤ, Γερμανία και Ολλανδία, με αφορμή τα μέτρα ελάφρυνσης , προσπαθούν ξανά να σταματήσουν την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ.





Παρά την θετική αποδοχή από τον ESM του αιτήματος της Ελλάδας για την αποπληρωμή του ΔΝΤ Γερμανία και Ολλανδία παρότι είπαν το «ναι» δια των εκπροσώπων τους στο διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έψαχναν την αφορμή να σταματήσουν την διαδικασία.

Την αφορμή έδωσε η ανακοίνωση των ρυθμίσεων για τις 120 δόσεις και πολύ περισσότερο η 13η σύνταξη και οι μειώσεις στο ΦΠΑ απ' ό,τι παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους των θεσμών κατά τις συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα είναι μεν κοστολογημένα αλλά της ανακοίνωσης τους δεν είχε προηγηθεί η πιστοποίηση από τους θεσμούς και κυρίως από την ΕΕ που έχει και τον πρώτο λόγο του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου για το 2019 ο οποίος υπολογίζεται με βάση νέα δεδομένα. Συνεπώς τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ η ΕΚΤ και το Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας έμεναν στην επίσημη επικυρωμένη πρόβλεψη: Ότι δηλαδή η Ελλάδα θα πετύχει για φέτος πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% του ΑΕΠ και άρα θα είχε δημοσιονομικό χώρο το πολύ 186 εκ ευρώ να αναλώσει για πρόσθετα μέτρα . Τούτο παρότι το πρόγραμμα σταθερότητας που είχε αποσταλεί στις Βρυξέλλες πριν το Πάσχα αναθεωρούνταν ο στόχος για φέτος προβλέποντας πρωτογενές πλεόνασμα 4,1% του ΑΕΠ δίνοντας ένα υπερπλεόνασμα της τάξης του 0,6 του ΑΕΠ δηλαδή 1,14 δις ευρώ.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΟΧΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!!

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΝΑΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Νέες δηλώσεις στους FT !!!



«Δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για παροχές».

Αυτό επανέλαβε μονότονα ο Γιάννης Στουρνάρας και μάλιστα χτες από… διεθνές βήμα: Με δηλώσεις του στους «Financial Times». Παρά το προχτεσινό… κράξιμο Τσακαλώτου, αλλά και τις χτεσινές, πιο κομψές εξηγήσεις Χουλιαράκη ότι, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προβλέπει 4,1% του ΑΕΠ πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2019, υπερβαίνοντας έτσι το στόχο κατά 0,6%, ο διοικητής της ΤτΕ επιμένει στο ίδιο τροπάρι. 

ΟΡΓΙΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ FUNDS & ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΙΚΡΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019 !!!


EUROBANK: ΧΡΥΣΕΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 250.000€ !!!




Η… γενναιόδωρη εθελούσια της Eurobank


Πηγές της τράπεζας αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος προβλέπει «πακέτο» αποδοχών έως 160.000 ευρώ και στοχεύει στις κεντρικές υπηρεσίες και τα καταστήματα της περιφέρειας.

Ιδιαίτερα δελεαστικά κίνητρα προσφέρει η τράπεζα στους εργαζόμενους άνω 55 ετών, για τους οποίους η αποζημίωση θα αγγίξει έως και τα 250.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι συγκεκριμένες παροχές είναι πολύ μεγαλύτερες από το «mainstream» πακέτο και είναι σαφές ότι η τράπεζα στοχεύει σε… μείωση του μέσου όρου ηλικίας των εργαζομένων της.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: ΕΩΣ ΚΑΙ 300€ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ !!!




Ακριβότερο έως και 300 ευρώ θα είναι πλέον το κόστος για την έκδοση διπλώματος οδήγησης.

Όπως ανέφερε στο OPEN ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών οδήγησης, Παναγιώτης Χαρμπής, μέχρι πρότινος το κόστος για το δίπλωμα ήταν περί τα 640 ευρώ, όμως με το νέο σύστημα έχουν ακριβύνει τα παράβολα, έχει μπει κι ένα ασφάλιστρο γιατί την ώρα της εξέτασης, αφού δεν είναι στο όχημα εκπαιδευτής οδήγησης, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το κόστος.

ΤΑ 10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!


Ποιους αφορά, πώς «χτίζεται», πώς χάνεται, πότε ενεργοποιείται η δυνατότητα διεύρυνσης των ακατάσχετων τραπεζικών καταθέσεων. 

Η δυνατότητα διεύρυνσης του ακατάσχετου των 1.250 ευρώ που ισχύει (και συνεχίζει να ισχύει) σήμερα για τις τραπεζικές καταθέσεις δεν αφορά τους πάντες. Στοχεύει κυρίως να δώσει ανάσα σε επιχειρήσεις με μεγάλο ύψος οφειλών, άρα και «βαριές» δόσεις εξόφλησης κάθε μήνα. Αναμένεται παράλληλα να λειτουργήσει και ως κίνητρο για την επιλογή μικρότερου αριθμού δόσεων από τους οφειλέτες κατά την ενεργοποίηση του νέου σχήματος των 120 δόσεων, ενώ δεν αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν υποστεί κατάσχεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Αν στο μεσοδιάστημα πέσουν στα δίχτυα των κατασχέσεων των εισπρακτικών μηχανισμών της ΑΑΔΕ, τότε μπαίνουν απευθείας και στους εν δυνάμει δικαιούχους, εφόσον ρυθμίσουν τις οφειλές τους και τηρούν ευλαβικά τις νέες τους υποχρεώσεις.

Οι παραπάνω επισημάνσεις προέρχονται από αρμόδιες πηγές, οι οποίες εξηγούν ότι διαβατήριο για την αύξηση του ακατάσχετου λογαριασμού αποτελεί ύψος αθροίσματος δόσεων εξόφλησης χρεών προς την εφορία άνω των 400 ευρώ.Όσοι εξυπηρετούν ρυθμίσεις οφειλών με το ελάχιστο των 30 ευρώ τον μήνα ή σε κάθε περίπτωση κάτω των 400 ευρώ δεν κερδίζουν τίποτα περισσότερο από το όριο των 1.250 ευρώ, το οποίο έχουν ήδη κατοχυρώσει με τη σχετική δήλωση του λογαριασμού τους ως ακατάσχετου.

Λεπτομέρειες των διατάξεων που ψηφίστηκαν χθες μένει να διευκρινιστούν με την έκδοση εγκυκλίου από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αναμένεται μέσα σε διάστημα ενός μηνός. Για να τρέξει το νέο σχήμα διευκολύνσεων, όμως, θα πρέπει να μπορέσει να το υποστηρίξει και το τραπεζικό σύστημα και ο απαιτούμενος χρόνος παραμένει άγνωστος.

Με βάση τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, ο προοδευτικά ακατάσχετος λογαριασμός θα «δουλεύει» ως εξής:

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ & ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ 2018 !!!

ΕΝΑΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...
Μπαίνουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό και οι οφειλές ως το τέλος του 2018.




Μπαίνουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό και οι οφειλές ως 31 Δεκεμβρίου 2018 (ίσχυε ως 31/12/2017) με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Αυτό ισχύει και για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία

Οι οφειλές του 2018 μπορούν να μπουν και σε εκκρεμείς αιτήσεις υπαγωγής, όπως επίσης μπορούν να επανυποβληθούν αιτήσεις που δεν έγιναν δεκτές. 


Επιπλέον, στις εκκρεμείς αιτήσεις υπαγωγής στον παλιό νόμο Κατσέλη, που είχαν υποβληθεί ως 28 Φεβρουαρίου και εκκρεμούν βεβαιώσεις οφειλών, η προσκόμισή τους μπορεί να γίνει ως 31 Μαΐου αντί 30 Απριλίου.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100.000 POS ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ !!!

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ POS & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ "ΟΔΗΓΟΙ" ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Τι δεν καταλαβαίνουν εκεί στο ΥΠΟΙΚ ;;;




Ακόμα και στην απόσυρση τερματικών ηλεκτρονικών συναλλαγών POS, από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, συνεργεία αυτοκινήτων και ηλεκτρολόγων προχωρούν οι τράπεζες λόγω... αχρηστίας.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών, που σε ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους ξεπερνά το 80%, δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία συναλλαγή, ενώ η μεγάλη πλειονότητα πραγματοποιεί συναλλαγές εξαιρετικά αραιά, λιγότερες από 1 φορά το μήνα. Όπως εκτιμούν οι τράπεζες από τα 700.000 εγκατεστημένα POS, περισσότερα από 100.000 είναι σε πλήρη αχρηστία και δεν πραγματοποιούν συναλλαγές ούτε καν σποραδικά!

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τα POS «νέας γενιάς», δηλαδή αυτά που εγκαταστάθηκαν υποχρεωτικά από το 2017, λόγω των σχετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Οικονομικών.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΝΟΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ 5 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ !!!

ΣΤΙΣ BARCLAYS, RBS, CITIGROUP, JP MORGAN & MITSUBISHI UFG
Η UBS γλίτωσε το πρόστιμο επειδή κάρφωσε το καρτέλ !!!



ΕΕ: Πρόστιμα €1,07 δισ. σε 5 τράπεζες για συμμετοχή σε καρτέλ

Πρόστιμα ύψους €1,07 δισ. επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις τράπεζες Barclays, RBS, Citigroup, JPMorgan και MUFG, για τη συμμετοχή τους σε καρτέλ, στην αγορά συναλλάγματος.

Όπως ενημερώνει η Κομισιόν, οι πέντε τράπεζες συμμετείχαν σε δύο καρτέλ, όσον αφορά το trading συναλλάγματος σε 11 νομίσματα – ευρώ, βρετανική λίρα, γεν, ελβετικό φράγκο, δολάριο ΗΠΑ, δολάριο Καναδά, δολάρια Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας, καθώς και κορώνα Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας.

ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πέντε δεσμευτικές προσφορές από μεγάλα διεθνή funds δέχθηκε η Eurobank για το πακέτο Pillar ύψους 2 δισ. ευρώ.

Οι προσφορές υποβλήθηκαν αργά χθες το βράδυ και θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρεις από τους πέντε υποψήφιους επενδυτές κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές και για την τιτλοποίηση του Project «Cairo» και την απόκτηση της εταιρείας FPS.

Οι προσφορές των επενδυτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πακέτο με μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 24 δισ. ευρώ είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και εξαιρετικά ανταγωνιστικές σε επίπεδο τιμών.

Τα πέντε επενδυτικά σχήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τα εξής: Pimco, Fortress, Elliot Management, Lone Star και Bain Capital.

ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΒΙΤΑΜ SOFT !!!

ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΪΣ-UNILEVER ΣΤΗΝ UPFIELD
Και λίγους μήνες μετά το πρόστιμο των 27.500.000€ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το "κόλπο" που είχε στηθεί επί χρόνια με τις μαργαρίνες...




Σταματάει η παραγωγή του ΒΙΤΑΜ Soft στην Ελλάδα


Στο εξωτερικό μεταφέρει την παραγωγή του ΒΙΤΑΜ Soft η Upfield, που εξαγόρασε από την Ελαΐς – Unilever, τις μαργαρίνες, το εργοστάσιο στην Πειραιώς και το ελαιόλαδο, όπως ανέφεραν την Παρασκευή στο Capital.gr, πηγές κοντά στην εταιρεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σχετική ενημέρωση έγινε στους εργαζόμενους την περασμένη Παρασκευή. Με την εταιρεία, στην οποία απευθύνθηκε το Capital.gr, να αναλύει τον σχεδιασμό της για τις εν Ελλάδι δραστηριότητές της.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγους μήνες μετά τη μεταβίβαση της δραστηριότητας από την Ελαΐς – Unilever στην Upfield, στο πλαίσιο του deal του πολυεθνικού ομίλου με το fund ΚΚR. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Πειραιώς θα διατηρηθεί η παραγωγή του BITAM wrapper. Με την Ομοσπονδία Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.), να αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε χθες Τρίτη πως: "οι μηχανές θα μεταφερθούν αρχικά στις αποθήκες και στη συνέχεια στο εξωτερικό με βάση τις καταγγελίες των εργαζομένων."

To BITAM, από το 2008 παράγεται στη μονάδα της Unilever στο Ρέντη, ενώ μετά την πώληση ο σχεδιασμός προέβλεπε τη μεταφορά του στις εγκαταστάσεις της Upfield στην Πειραιώς. Με βάση τον τελευταίο προγραμματισμό στο εργοστάσιο της Πειραιώς θα μεταφερθεί μια γραμμή παραγωγής για το BITAM wrapper, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Η συνολική παραγωγή της μαργαρίνης BITAM στην Ελλάδα υπολογίζεται στους 12.000 τόνους ετησίως με το κομμάτι του Soft να αποτελεί τη μερίδα του λέοντος, ήτοι περί τους 9.000 τόνους. Ποσότητες οι οποίες θα εισάγονται στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει κάποια διαφορετική εξέλιξη.

GDPR: ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ !!!




Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1622/10-5-2019 ο κατάλογος με τα είδη των πράξεων επεξεργασίας που υπόκεινται στην απαίτηση για διενέργεια εκτίμησης αντίκτυπου βάσει του άρ. 35 παρ. 4 του ΓΚΠΔ (Απόφαση 65/2018 της Αρχής).

Η υπ’ αριθ. 65/2018 Απόφαση της Αρχής, με την οποία καταρτίστηκε, βάσει του του άρθρου 35 παρ. 4 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ), κατάλογος με τα είδη των πράξεων επεξεργασίας που υπόκεινται στην απαίτηση για διενέργεια εκτίμησης αντικτύπου σχετικά με την προστασία δεδομένων (ΕΑΠΔ), αφού εφαρμόστηκε, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 35 παρ. 6, ο μηχανισμός συνεκτικότητας που αναφέρεται στο άρθρο 63 του ΓΚΠΔ, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1622/10-5-2019.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ Ο ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ !!!




Με τροπολογία της κυβέρνησης προβλέπεται αφενός ότι όταν η μείωση του φόρου κατά 30% είναι μικρότερη ή ίση των 100 ευρώ, τότε αυτή λαμβάνεται ολόκληρη και, αφετέρου, διευρύνεται ο αριθμός των φορολογουμένων, οι οποίοι θα λάβουν τη μείωση.

Τροπολογία που μειώνει πρόσθετα τον ΕΝΦΙΑ για τις χαμηλές περιουσίες κατέθεσε η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιανόπουλου».

Η τροπολογία επιφέρει αλλαγή στο άρθρο 24 του ν. 4579/2018 με το οποίο θεσπίστηκε η μείωση του ΕΝΦΙΑ για την ανακούφιση των φορολογουμένων με χαμηλή ακίνητη περιουσία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ !!!




Σκωπτικό σχόλιο Τσακαλώτου για Στουρνάρα: “Διάβασε λάθος προϋπολογισμό! Εκ παραδρομής διάβασε εκείνους της δικής του θητείας…”



«Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους προϋπολογισμούς της δίκης του θητείας ως υπουργού Οικονομικών, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων», σχολιάζει ο υπουργός Οικονομικών

«Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους προϋπολογισμούς της δίκης του θητείας ως υπουργού Οικονομικών, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στον δικό μας προϋπολογισμό και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει»! αυτό σχολιάζει μέσω social media ο Ευ. Τσακαλώτος απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, σύμφωνα με τον οποίο δεν βγαίνει ο στόχος του 3,5% για φέτος ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην Βουλή…


Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

2002-ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΔΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ 100 ΔΡΑΧΜΕΣ ΣΤΟ...1 ΕΥΡΩ !!!

ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ & ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤτΕ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Στρογγυλοποιήσεις τιμών προς τα πάνω και αισχροκέρδεια χωρίς κανέναν έλεγχο !!!




Η είσοδος του ευρώ στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Ευρωπαίων συνοδεύτηκε από τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ αλλά και τις προσδοκίες των πολιτών ότι η κυκλοφορία του ενιαίου νομίσματος δεν θα προκαλούσε αύξηση των τιμών. Η πραγματικότητα όμως αποδείχθηκε διαφορετική, κάτι που οι Ελληνες καταναλωτές βίωσαν περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο. Στρογγυλοποιήσεις προς τα πάνω, σύγχυση για την πραγματική ισοτιμία ευρώ – δραχμής και αισχροκέρδεια.

Αν και ήταν γνωστό ότι η εισαγωγή του ευρώ θα προκαλούσε πληθωριστική έκρηξη και κάτι τέτοιο είχε προβλεφθεί από τις κεντρικές τράπεζες κρατών όπου το ευρώ ήταν σχεδόν ισότιμο ή πολύ κοντά στο παλαιό νόμισμα, όπως στη Γερμανία και τη Γαλλία, στη χώρα μας εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν υπήρξε ποτέ πολιτική βούληση για πραγματικό έλεγχο των τιμών.

Ετσι όταν οι Ελληνες ξύπνησαν με ευρώ την Πρωτοχρονιά του 2002 άρχισαν να πληρώνουν για το εμφιαλωμένο νερό 0,5 ευρώ από 50 δραχμές (υπερτριπλασιασμός της τιμής) και για τον καφέ 2 ευρώ ή 681 δραχμές από 450 δραχμές. Το κουλουράκι ανατιμήθηκε αμέσως από 100 δραχμές στο 1 ευρώ, ενώ η επίσκεψη στον γιατρό «τσίμπησε» αρκετά – από 10.000 δραχμές στα 35 ευρώ, δηλαδή 11.926 δραχμές. H είσοδος σε κλαμπ με ποτό κόστιζε 5.000 δρχ. και έγινε 20 ευρώ (6.815 δρχ.). Αντίστοιχο σουξέ όμως γνώρισε ο μαϊντανός: από τις 50 δραχμές σκαρφάλωσε με άνεση στα 50 λεπτά του ευρώ – αύξηση 257%.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

Η ακρίβεια που έφερε το φούσκωμα των τιμών λόγω του ευρώ διαπιστώνεται και από την ετήσια έκθεση της εταιρείας Mercer που χρησιμοποιεί ως κριτήριο την τιμή 200 ειδών και υπηρεσιών (ρουχισμού, διατροφής, μετακίνησης, ψυχαγωγίας κ.ά.) για το 2003. Η Αθήνα τότε βρέθηκε στην 71η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, σκαρφαλώνοντας σαράντα ολόκληρες θέσεις μέσα σε έναν χρόνο (ήταν 111η στον αντίστοιχο κατάλογο του 2002), αφήνοντας πολύ πίσω πόλεις όπως η Γλασκώβη, το Τορόντο, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη και το Αμβούργο. Πάντως η εκτίναξη του κόστους ζωής στα ύψη στη χώρα μας δεν συνοδεύτηκε και από ανάλογη αύξηση των αποδοχών. Χαρακτηριστική είναι η διατύπωση στην έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για το 2002 ότι «η διαφορά μεταξύ των αποδοχών στην Ελλάδα και του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι αρκετά μεγάλη ώστε οι όποιες στατιστικές αβεβαιότητες να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία».

ΤΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!



Όλα όσα αλλάζουν

Γράφει ο φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης


Για το θέμα της υπαγωγής στην ασφάλιση της αμοιβής των διαχειριστών σε ΕΠΕ, ΙΚΕ, ΟΕ και ΕΕ εταιρείες δίνει χρήσιμες πληροφορίες ο φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης, επισημαίνοντας τις αλλαγές και τα προβλήματα που προκύπτουν.


Α) ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ

Μέλη εταίροι που ασκούν παράλληλα και καθήκοντα διαχείρισης στην εταιρεία και λαμβάνουν αμοιβή, για το ποσό της αμοιβής αυτής καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές με βάση το άρθρο 38 ν. 4387/2016.

Οι ασφαλιστικές εισφορές για το ποσό αυτό της αμοιβής υπολογίζονται για κύρια ασφάλιση, ασθένεια σε είδος και χρήμα και επικουρική κάλυψη.

Τα πρόσωπα αυτά δεν δηλώνονται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

FOLLI FOLLIE: ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!! ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/05/folli-follie.html





Νέο δικαστικό σοκ για τη Folli Follie καθώς απερρίφθη από το μονομελές πρωτοδικείο η αίτηση ανακοπής που είχε καταθέσει, προκειμένου να αποφύγει τη συντηρητική κατάσχεση μέχρι του ποσού των 1,8 εκατ. ευρώ. Η δικαστική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί, δικαιώνει την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που με επικεφαλής τον δικηγόρο Γιάννη Κυριακόπουλο είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα για λογαριασμό 56 επενδυτών που έχουν χάσει τα λεφτά τους από την «αμαρτωλή εταιρεία» συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.


Η Ένωση Επενδυτών, έχει ήδη προχωρήσει σε επιδόσεις, ζητώντας την συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων όχι μόνο της Folli αλλά και άλλων 10 εμπλεκόμενων φυσικών προσώπων. Η δικαστική απόφαση της απόρριψης του αιτήματος της ανακοπής ανοίγει το δρόμο για κατάσχεση 1,8 εκατ. ευρώ από τους εταιρικούς λογαριασμούς της Folli οι οποίοι είναι εκτός δεσμεύσεων.


Ο ΟΣΕ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ !!!

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ
Όταν ο ΟΣΕ κάνει... μελέτες και μοιράζει εκατομμύρια !!!




Μπορεί η διοίκηση του ΟΣΕ να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα με τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως φαίνεται από την άθλια εικόνα των σταθμών του προαστιακού στην Αττική, αλλά τσαλαβουτάει σε τομείς στους οποίους διαθέτει θυγατρικές με μεγαλύτερη τεχνογνωσία.

Ένα παράδειγμα είναι η συνεχής προσπάθεια να «υφαρπάξει αντικείμενο», όπως λένε στελέχη του οργανισμού, από τη θυγατρική ΕΡΓΟΣΕ. Ενα τέτοιο περιστατικό, που συζητείται στους διαδρόμους του οργανισμού, είναι η μελέτη χάραξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Αμφίπολης - Νέας Καρβάλης (Α’ φάση), ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3.799.981 ευρώ (αφού ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει το ένα δισεκατομμύριο!).

Η μελέτη προκηρύχθηκε με αντικείμενο, πρώτον, μία προωθημένη αναγνωριστική μελέτη σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 160 χιλιομέτρων, η οποία ανατίθεται σε τρεις αναδόχους με αμοιβή από 275.000 ευρώ η καθεμία, δηλαδή 825.000 συνολικά και, δεύτερον, μία προμελέτη με αμοιβή 2.974.981,12 ευρώ για έναν από τους τρεις αναδόχους που προαναφέρθηκαν.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 2 ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Η ΕΤΕ θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες σε πώληση 1,2 δις ευρώ κόκκινων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις (κάρτες, καταναλωτικά κλπ) και 700.000.000 ευρώ καταγγελμένων επιχειρηματικών δανείων (μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ) με εξασφαλίσεις !!!

Για το 2019 η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει να μειώσει περαιτέρω τα NPEs ανέφερε η διοίκηση στην ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο του 2019.

Αναλυτικότερα μέχρι το καλοκαίρι κατά 1,2 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις (κάρτες, καταναλωτικά κλπ), με τον κωδικό Mirror και 700 εκατ ευρώ μέσω της πώλησης καταγγελμένων επιχειρηματικών -μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων-– δανείων με εξασφαλίσεις.

Η πώληση του εν λόγω πακέτου θα πραγματοποιηθεί το β' εξάμηνο του 2019.

Για το 2020 η Εθνική Τράπεζα εξετάζει, μεταξύ άλλων, την πώληση ενός πακέτου ύψους 200 εκατ ευρώ με ακίνητα, τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή της από ανακτηθείσες εγγυήσεις(σ.σ. δλδ κατασχεμένα).

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ;;;

ΠΡΟΜΗΝΥΕΤΑΙ ΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΩΝ
Αυτά είναι τα αποτελέσματα που φέρνει η "νέα Ευρώπη" των τραπεζιτών & των Γερμανών...




Παρά τις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες να εμφανιστεί και στην ελληνική κοινή γνώμη μια εικόνα ευφορίας και στήριξης του ευρωπαϊκού οράματος από τους Ευρωπαίους πολίτες, οι μετρήσεις της κοινής γνώμης φαίνεται να αποδομούν αυτή την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov, εξετάζοντας ένα δείγμα 46.000 Ευρωπαίων σε 14 χώρες-μέλη μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 57% των συμμετεχόντων είναι απίθανο να υποστηρίξουν κόμμα που στηρίζει την Ευρωζώνη και ευρύτερα την ευρωπαϊκή προοπτική.

Παρ’ όλες τις επίμονες προσπάθειες από τα ΜΜΕ να υποβαθμιστεί η είδηση ότι το κόμμα της Μαρί Λεπέν προηγείται του μεταρρυθμιστή Μακρόν, το κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» έχει προβάδισμα 1%-3% έναντι του κόμματος «Η Δημοκρατία Μπροστά» του Εμμανουέλ Μακρόν με ατζέντα ξεκάθαρα ευρωσκεπτικιστική συμπεριλαμβανόμενων προτάσεων για επιστροφή στο γαλλικό φράγκο.

Οι «ευρωπαϊστές» δεν τα πάνε καθόλου καλά ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Brexit και μάλιστα με την μορφή του No Deal ενώ τον περασμένο Μάρτιο ανερχόταν στο 44% έναντι του 42% του Remain με την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας έχει ανέλθει στο 68%! Έτσι φαίνεται να ναυαγεί το σχέδιο των της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας ώστε η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ με οποιαδήποτε χαλαρή σχέση.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Εφόσον τηρούνται οι ρυθμίσεις σε μηνιαία βάση η εφορία θα προχωρά στη μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους, σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους.




Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους οι οποίοι είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις των οφειλών τους να κερδίζουν μερική άρση δέσμευσης του λογαριασμού τους σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των οφειλών τους.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα σε μία δέσμη μέτρων που στόχο έχουν την ανακούφιση των πολιτών μετά από μία εποχή δημοσιονομικής πίεσης, αναφέρουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Με αυτή τη ρύθμιση, παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες που τηρούν τις ρυθμίσεις τους, με αίτησή τους προς τη φορολογική διοίκηση, να κερδίζουν σε μηνιαία βάση τη μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους, σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά, προς διευκόλυνση των φορολογουμένων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ: 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ...ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ HOSPITALIA !!!

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ...ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ
Ενώ όπου δεις μίζα...θα δεις, συνήθως, και τους "έντιμους" Γερμανούς(που σου κουνούν το δάχτυλο) να κρύβονται από πίσω !!!



Σε δεκαετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων.

Το δικαστήριο ωστόσο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση με αποτέλεσμα και οι δύο να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο, το δικαστήριο επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, ενώ παράλληλα, κατά πλειοψηφία, τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Η υπόθεση αφορά μίζα που φέρεται να έλαβε από το 1998 έως το 2003 ο Ανδρέας Μαρτίνης για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν" με την γερμανική εταιρεία "Hospitalia International", για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ο ίδιος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας με περιοριστικούς όρους τον Αύγουστο του 2017.

Έχει επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων του Ερρίκος Ντυνάν.

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ !!!

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!
Ειδικά όταν με τις πολιτικές επιλογές τους, βλάπτουν ανεπανόρθωτα την ζωή των συνανθρώπων τους !!!


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΤΟ 15% ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ 8.000 ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Αντί να τα κουρέψει σε ανάλογο ποσοστό με πρόταση στους δανειολήπτες, προτίμησε να τα ξεπουλήσει στα κοράκια των funds "χαρίζοντας" ουσιαστικά μέσα το όλο τίμημα της πώλησης, τα χιλιάδες ακίνητα που συνοδεύουν τα κόκκινα δάνεια ως εξασφαλίσεις !!!

Τι μεταδίδει το bankingnews:

Το Symbol της Εθνικής με 1,6 δισ. ευρώ NPEs επιχειρηματικά, στο fund Elliot, έναντι 250 εκατ.

Το σχήμα στο οποίο συμμετέχει το fund Elliot είναι ο πλειοδότης του Symbol (προβληματικά δάνεια NPEs 1,6 δισ. ευρώ μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων).

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Symbol διεκδικούσε και το αμερικανικό fund Fortress.
Με βάση όλες τις ενδείξεις η Εθνική τράπεζα από την πώληση των 1,6 δις. ευρώ NPEs, θα εισπράξει 250 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ-ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ: ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ QUALCO ΤΟΥ ΞΑΔΕΛΦΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΝΕΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ !!!

ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ
Όλα αυτά προμηνύουν άγριο κυνηγητό στους οφειλέτες της ΔΕΗ τους επόμενους μήνες !!!



Η πρόοδος που έχει συντελεστεί στο κομμάτι των ανεξόφλητων οφειλών πελατών της ΔΕΗ, οδηγεί την εταιρεία να συνεχίσει να δέχεται βοήθεια εξωτερικού συμβούλου. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η νέα προκήρυξη διαγωνισμού της εταιρείας, που έχει ως αντικείμενο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών λειτουργικής υποστήριξης στη διαχείριση του πελατολογίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ. 

Οι προσφορές στο διαγωνισμό θα κατατεθούν μέχρι τις 19 Ιουνίου, ενώ η αμοιβή συνδέεται με τις οφειλές που θα ανακτήσει ο σύμβουλος και συγκεκριμένα:

ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ !!!



Η γερμανική βιομηχανία ήταν κατά τη διάρκεια του εθνικοσοσιαλισμού στενά συνδεδεμένη με το ναζιστικό καθεστώς, έχοντας ως εκ τούτου αποκομίσει τεράστια κέρδη – μέσω της καταναγκαστικής απασχόλησης εργαζομένων από τις κατεχόμενες χώρες, της «ενσωμάτωσης» των εργοστασίων και των πρώτων υλών των κατεχομένων κρατών, καθώς επίσης του εξοπλισμού του γερμανικού στρατού. Στα χρήματα αυτά, μαζί με τα κλοπιμαία από τις άλλες χώρες, στηρίχθηκε το γερμανικό μεταπολεμικό θαύμα – όχι μόνο στη διαγραφή των χρεών του 1953.

Ανάλυση

Εάν θέλει κανείς να είναι ρεαλιστής, θαύματα δεν γίνονται, όπως αυτά που περιμένουμε για την Ελλάδα. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να έχουμε ανάπτυξη, αύξηση δηλαδή του ΑΕΠ κατά 2,3% σύμφωνα με τις προβλέψεις, όταν όλοι οι συντελεστές του (ΑΕΠ = Κατανάλωση + Ιδιωτικές Επενδύσεις + Δημόσιες δαπάνες + Εμπορικό ισοζύγιο) είναι αρνητικοί – όπως οι εξαγωγές, η αύξηση καλύτερα του εμπορικού ελλείμματος, η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής που καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο. Φυσικά τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ύψους περί το 1 δις €, το μοίρασμα μέρους των κλοπιμαίων καλύτερα, θα αυξήσουν την κατανάλωση, αλλά αυτή ακριβώς οδήγησε στην υπερχρέωση της χώρας το 2009 -κάτι που σημαίνει πως το πάθημα δεν μας έγινε ακόμη μάθημα, μετά από δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης.

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

GOLDEN DEAL 2.500.000€ : ΜΑΘΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ !!!



GOLDEN DEAL 2.500.000€ Η 5ΕΤΙΑ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Το αστρονομικό ποσό των 41.144 ευρώ μηνιαίως και 493.728 ευρώ το χρόνο εισπράττουν οι “Ευρωπατέρες” και οι “Ευρωμητέρες” μας, όπως αποκαλύπτει σε άρθρο του στην εφημερίδα “Δημοκρατία” ο Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς.

Μπροστά στους Ευρωβουλευτές, οι Έλληνες Βουλευτές είναι κακόμοιρα φτωχαδάκια. Τα συνολικό ποσό που εισπράττουν οι 778 ευρωβουλευτές από όλα τα κράτη– μέλη της ΕΕ, μαζί με τους Βρετανούς, μέχρι την αποχώρησή τους λόγω Brexit, είναι 32 εκ. ευρώ το μήνα και 384 εκ. ευρώ το χρόνο.


Μισθός


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΛΑ...ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΟΥ ΩΣ...ΦΙΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: 
ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ !!! ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ !!!



ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Ή ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;;;
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Servicers: Αναβαθμισμένες «εισπρακτικές» που δρουν ανεξέλεγκτα


Σε αντίθεση με τον περιορισμένο ρόλο που είχαν μέχρι σήμερα οι εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες ουσιαστικά πρότειναν στον οφειλέτη λύση φασόν που όριζε η τράπεζα και ίσχυε για όλους τους δανειολήπτες, οι εταιρείες διαχείρισης, ενεργώντας για λογαριασμό του fund που έχει αγοράσει το δάνειο, διαθέτουν μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία στις λύσεις που εφαρμόζουν και οι ο ποίες μπορεί να είναι εξατομικευμένες για κάθε πελάτη.



ΠΩΣ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΚΩ ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!




Ηλεκτροσοκ από τους φουσκωμένους λογαριασμούς....

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε η αποστολή των εκκαθαριστικών λογαριασμών ρεύματος για τα νοικοκυριά που αφορούσε στο χειμώνα αλλά και τους πρώτους μήνες της άνοιξης, οι οποίοι είχαν ως κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι λογαριασμοί αυτοί περιλάμβαναν δυσάρεστες εκπλήξεις για τους καταναλωτές, οι οποίοι είδαν φουσκωμένες χρεώσεις σε σχέση με πέρυσι, οι οποίες δεν δικαιολογούνταν μόνο από την αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος. Στο capital.gr έφτασαν πολλές διαμαρτυρίες από καταναλωτές που είδαν τους λογαριασμούς του ρεύματος να είναι δυσανάλογα υψηλοί.

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση των λογαριασμών αυτών δείχνει ότι το αυξημένο κόστος δικαιολογείται όχι μόνο από την υψηλότερη χρέωση ενέργειας αλλά κυρίως προέρχεται από τη χρέωση ΥΚΩ και ειδικότερα από τη χρέωση που αφορά στη διάρκεια της νυχτερινής κατανάλωσης (που για τη χειμερινή περίοδο είναι από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί). Εκείνο το διάστημα άλλωστε ολόκληρη η οικογένεια βρίσκεται στο σπίτι και υπάρχει αυξημένη κατανάλωση, ιδιαίτερα από εκείνους που χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης.

Πώς όμως δικαιολογείται η αύξηση του κόστους με δεδομένο ότι από τις αρχές του 2018 άλλαξε η χρέωση των ΥΚΩ, θεωρητικά προκειμένου να διορθωθεί η παλαιότερη αδικία; Όπως φάνηκε στην πράξη, η αλλαγή που έγινε το 2018 ήταν αποτυχημένη, αφού οδήγησε τελικά σε κρυφές αυξήσεις.

Πώς συνέβη αυτό;

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 500€ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Επιστροφή του ποσοστού ανεργίας σε επίπεδα κάτω του 10% κατά τα μέσα της επόμενης δεκαετίας και αν !!!




Έκθεση ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Χαμηλοί μισθοί και ελαστική απασχόληση


Οι πολύ χαμηλοί μισθοί αλλά και το διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο της ελαστικής απασχόλησης είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για την οικονομία και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας.

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι νέες θέσεις εργασίας δεν αφορούν στην πλειονότητά τους θέσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς η μερική και η εκ περιτροπής μορφή εργασίας κυριαρχούν στις νέες συμβάσεις.

Σε ότι αφορά την κατανομή των μισθών, όπως καταγράφεται από την έκθεση, σχεδόν ο ένας στους τέσσερις λαμβάνει μηνιαίο μισθό ο οποίος δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ το μήνα.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο αφορά την κατανομή των μισθών καθώς όπως καταγράφεται περίπου 1 στους 4 λαμβάνουν λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα, το 2018 στον ιδιωτικό τομέα 571 χιλιάδες άτομα αμείβονταν με μισθό κάτω των 500 ευρώ δηλαδή, το 25,3% των εργαζομένων, ενώ 251 χιλιάδες άτομα έπαιρναν με μισθό κάτω των 250 ευρώ δηλαδή το 11,1%.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!




"Τα Kράτη Mέλη πρέπει να υποχρεώνουν τους εργοδότες να εφαρμόζουν σύστημα μέτρησης του ημερήσιου χρόνου εργασίας" απεφάνθη το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης "προς διασφάλιση της πρακτικής αποτελεσματικότητας των δικαιωμάτων που προβλέπονται στην οδηγία για τον χρόνο εργασίας"

Κατά το ΔΕΕ τα Κράτη Μέλη οφείλουν να επιβάλλουν στους εργοδότες την υποχρέωση να εφαρμόζουν αντικειμενικό, αξιόπιστο και ευχερώς προσβάσιμο σύστημα μέτρησης του ημερήσιου χρόνου εργασίας κάθε εργαζομένου και εναπόκειται στα Κράτη Μέλη να ορίσουν τον συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής ενός τέτοιου συστήματος και ιδίως τη μορφή του, λαμβάνοντας υπόψη, κατά περίπτωση, τις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου δραστηριότητας, ή ακόμη και τα χαρακτηριστικά ορισμένων επιχειρήσεων, όπως το μέγεθός τους.

Το ΔΕΕ εξετάζοντας σχετική υπόθεση διαπιστώνει ότι, ελλείψει συστήματος μέτρησης του ημερήσιου χρόνου εργασίας κάθε εργαζομένου, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί με αντικειμενικό και αξιόπιστο τρόπο ούτε ο αριθμός των ωρών εργασίας του εργαζομένου, καθώς και η χρονική κατανομή τους, ούτε ο αριθμός των υπερωριών, όπερ καθιστά εξαιρετικά δυσχερές, αν όχι αδύνατο, στην πράξη να επιβάλουν οι εργαζόμενοι τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

ΒΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ LEROY MERLIN ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 435.000€
Πρόστιμο ύψους 435 χιλιάδων ευρώ επέβαλε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στη Leroy Merlin, μετά από έλεγχο που είχε γίνει στα κεντρικά της γραφεία στις 29 Ιανουαρίου. Είκοσι εννέα ήταν και οι εργαζόμενοι που είχαν βρεθεί εκτός ωραρίου, ενώ η εταιρεία φέρεται να έχει επιβάλει στους εργαζόμενους 9ωρη εργασία !!!



Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τρίτης 29 Ιανουαρίου, κλιμάκιο του Σ.ΕΠ.Ε επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Leroy Merlin όπου κατέγραψε μεγάλο αριθμό συναδέλφων να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, κάτι που επιφέρει υψηλό χρηματικό πρόστιμο για την εταιρεία. Να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή δεν αποτελούσε την εξαίρεση αλλά τον καθημερινό κανόνα, με δεκάδες εργαζόμενους να αναγκάζονται να δουλεύουν υπερωριακά.

Η ετυμηγορία της Επιθεώρησης Εργασίας ήταν η επιβολή προστίμου ύψους 435 χιλιάδων ευρώ.

3 ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ E-MAIL ΣΕ ΧΡΗΣΤΕΣ E-BANKING ΩΣ...ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!




Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίζεται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με φερόμενο αποστολέα το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες, άγνωστοι δράστες απέστειλαν σε χρηστές του διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εμφανιζόμενη διεύθυνση: police@department.gr.

Στα μηνύματα αυτά εμπεριέχεται κείμενο (πρόκειται προφανώς για αυτοματοποιημένη μετάφραση - κακής ποιότητας - από αγγλικά), με το οποίο ενημερώνεται ο παραλήπτης για υποτιθέμενη παραβίαση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Ο αποστολέας των μηνυμάτων «υπογράφει» ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», με ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε αστυνομική Υπηρεσία, ενώ ο αριθμός fax που εμφαίνεται ανήκει σε ιδιωτική εταιρία.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

"ΦΟΥΛΑΡΕΙ" ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 37 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΔ !!!




Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου βγάζει σε πλειστηριασμό 37 διαμερίσματα σε Μαρούσι, Καλλιθέα, Θεσσαλονίκη


Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ ανακοινώνει την επίσημη προκήρυξη ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για 17 αστικά ακίνητα ιδιοκτησίας της μέσω της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr.

Στο νέο cluster ακινήτων περιλαμβάνονται διαμερίσματα στην Αθήνα, συγκεκριμένα στο Μαρούσι και στην Καλλιθέα, με εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση (κοντά σε σταθμό ΗΣΑΠ) και στη Θεσσαλονίκη κοντά στη Ρωμαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την πώληση ενός πολυώροφου κτιρίου κατοικιών, το οποίο αποτελείται από 23 διαμερίσματα, συνολικής δομημένης επιφάνειας 1.260,22 τ.μ. επί οικοπέδου 342,35, στην Καλλιθέα, σε απόσταση 2 λεπτών από τον ηλεκτρικό σταθμό ΗΣΑΠ, δύο ισόγειων καταστημάτων και 8 διαμερισμάτων στο ίδιο πολυώροφο κτίριο στο Μαρούσι, 250μ από τον ηλεκτρικό σταθμό ΗΣΑΠ και 6 διαμερίσματα στο ίδιο πολυώροφο κτίριο στη Θεσσαλονίκη, 350μ από τη Ρωμαϊκή Αγορά.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΥΤΕ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ SYMBOL ΤΗΣ ΕΤΕ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Και το ξεπούλημα κόκκινων δανείων συνεχίζεται...

Η κοινοπραξία Elli
ot – Centerbridge αναδεικνύεται ο αγοραστής του χαρτοφυλακίου Symbol που μεταβιβάζει η Εθνική τράπεζα, υποσκελίζοντας την προσφορά της Fortress που είχε επίσης καταθέσεις προσφορά στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα κατά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΤΕ και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MonoNews το τίμημα κινείται λίγο χαμηλότερα από το 30% της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου, αλλά πάνω από το 25% της αξίας με βάση την οποία η τράπεζα το έχει εγγράψει η τράπεζα στα βιβλία της, δηλαδή του gross book value.

Το πακέτο Symbol περιλαμβάνει δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ονομαστικής αξίας 900 εκατ. ευρώ που συνοδεύονται με εξασφαλίσεις και είναι το τρίτο χαρτοφυλάκιο με εξασφαλίσεις ακίνητα που μεταβιβάζεται από ελληνική τράπεζα στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των κόκκινων δανείων.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ: ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ !!!




Δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία επέρχονται αλλαγές για τον ΑΦΜ και την έκδοση του αλλά και την αυτόματη διασύνδεση του με αλλαγές ληξιαρχικών στοιχείων, όπως ο γάμος ο θάνατος και το διαζύγιο.


Όπως αναφέρει η απόφαση της ΑΑΔΕ για το ΑΦΜ το Φορολογικό Μητρώο ενημερώνεται οίκοθεν, χωρίς την υποβολή δήλωσης του φορολογούμενου, μέσω διασύνδεσης με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών για μεταβολές στα στοιχεία φορολογουμένων που αφορούν τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου, της λύσης αυτού, της σύναψης και της λύσης συμφώνου συμβίωσης και του θανάτου. Με την άντληση των στοιχείων των ληξιαρχικών γεγονότων γάμου, λύσης γάμου, σύναψης ή λύσης συμφώνου συμβίωσης και θανάτου από το Μητρώο Πολιτών ενημερώνονται τα στοιχεία του Φορολογικού Μητρώου που αφορούν στην οικογενειακή κατάσταση του φορολογουμένου, στα στοιχεία σχέσης του (είδος σχέσης, ημερομηνία γάμου, λύσης γάμου, σύναψης ή λύσης συμφώνου συμβίωσης, κατά περίπτωση), στην ημερομηνία θανάτου και στα στοιχεία του σχετικού δικαιολογητικού (αποδεικτικό έγγραφο, αριθμός εγγράφου, ημερομηνία εγγράφου, εκδούσα Αρχή), κατά περίπτωση και όπου απαιτείται και στα στοιχεία των σχετιζομένων με αυτόν προσώπων.

Σε περιπτώσεις που έχουν καταχωρηθεί στο Φορολογικό Μητρώο μεταβολές ως προς τα στοιχεία του αποβιώσαντος σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου του, η Φορολογική Διοίκηση ενημερώνει την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τη διακρίβωση των πραγματικών περιστατικών και για τις τυχόν επιμέρους ενέργειες ενημέρωσης. Με την ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου, οίκοθεν, με τα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης θανάτου η Φορολογική Διοίκηση προβαίνει στις ενέργειες που ορίζονται .

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ: ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΑΑΔΕ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΜΕ "ΚΑΠΕΛΟ" !!!




Κοινοποιήθηκαν οι νέες διατάξεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Σε σχετική εγκύκλιό της αναφέρονται τα εξής:
Δίνεται η δυνατότητα, εξαιρετικά για το έτος 2019, καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους, από κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, τα οποία είτε έχουν τεθεί από αυτούς σε εκούσια ακινησία, είτε βρίσκονται για άλλους λόγους σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας.

Α. Στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την διάρκεια κυκλοφορίας, ως εξής:

α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας
SSL Certificates