.

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΥΤΕ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ SYMBOL ΤΗΣ ΕΤΕ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Και το ξεπούλημα κόκκινων δανείων συνεχίζεται...

Η κοινοπραξία Elli
ot – Centerbridge αναδεικνύεται ο αγοραστής του χαρτοφυλακίου Symbol που μεταβιβάζει η Εθνική τράπεζα, υποσκελίζοντας την προσφορά της Fortress που είχε επίσης καταθέσεις προσφορά στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα κατά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΤΕ και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MonoNews το τίμημα κινείται λίγο χαμηλότερα από το 30% της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου, αλλά πάνω από το 25% της αξίας με βάση την οποία η τράπεζα το έχει εγγράψει η τράπεζα στα βιβλία της, δηλαδή του gross book value.

Το πακέτο Symbol περιλαμβάνει δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ονομαστικής αξίας 900 εκατ. ευρώ που συνοδεύονται με εξασφαλίσεις και είναι το τρίτο χαρτοφυλάκιο με εξασφαλίσεις ακίνητα που μεταβιβάζεται από ελληνική τράπεζα στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των κόκκινων δανείων.

Το αμερικάνικο fund Elliott Management Group που αρχικά είχε προσέλθει μόνο του στο διαγωνισμό και «συμμάχησε» στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών με την Centerbridge αποτελεί από τους μεγαλύτερους διαχειριστές στον τομέα του real estate με υπό διαχείριση κεφάλαια 35 δις ευρώ. Μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσία στην Ελλάδα σε αντίθεση με την Centerbridge, που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 14 δισ. ευρώ και έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα μέσω της Cepal, της κοινής εταιρείας εταιρείας που έχει συστήσει με την Alpha Bank για τη διαχείριση κόκκινων δανείων.

Το χαρτοφυλάκιο Symbol αποτελεί το πρώτο πακέτο δανείων με εξασφαλίσεις ακίνητα που μεταβιβάζει η Εθνική τράπεζα. Περιλαμβάνει 13.000 δάνεια, που οφείλονται από 4.180 πολύ μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται για δάνεια που έχουν στην πλειονότητά τους καταγγελθεί από την τράπεζα και τα οποία έχουν εξασφαλίσεις επί 8.000 ακινήτων. Η μέση αξία είναι περί τα 72.000 ευρώ σε όρους ονομαστικής αξίας ή 123.000 ευρώ εάν συνυπολογιστούν και οι τόκοι. Η συνολική αξία των εξασφαλίσεων αποτιμάται από την Εθνική στο 1,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 650 εκατ. ευρώ αφορά σε εμπορικά ακίνητα και το υπόλοιπο σε οικόπεδα και κατοικίες.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates