.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" & Η ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!



Σχέδιο “Ηρακλής” για “κόκκινα δάνεια”-‘Η πως ληστεύουν 10δις από λαό!

Ποιο είναι το περίφημο σχέδιο “Ηρακλής” στο οποίο συγκλίνουν τελικά Ε.Ε, “θεσμοί“,κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και τράπεζες για την μείωση των “κόκκινων δανείων” των τελευταίων;

Το σχέδιο αυτό αφορά 30 δις ευρώ “καλής ποιότητας” κόκκινα δάνεια.

Επιδίωξη είναι αυτά τα δάνεια να τιτλοποιηθούν έως 30 δις ευρώ και να πωληθούν επί αυτών ομόλογα.

Θα εκδοθούν τρία είδη ομολόγων – senior, mezzanine και junior.

Απ’ αυτά τα ομόλογα αξία θα έχουν κυρίως τα senior και η αξία τους θα φτάνει τα 10 δις ευρώ, θα φέρουν βαθμολογία ΒΒ- και το επιτόκιο που θα πληρώνουν οι τράπεζες θα είναι περίπου 2%.

Τέλος και το κυριότερο: Για να μπορέσουν να πωληθούν αυτά τα ομόλογα ύψους περίπου 10 δις ευρώ επί κόκκινων δανείων έως 30 δις ευρώ και να εξασφαλίσουν το χαμηλό επιτόκιο 2%, θα σπεύσει το δημόσιο να προσφέρει εγγυήσεις επ’ αυτών ύψους 10δις ευρώ που θα αντλήσει από το “μαξιλάρι” των 37 δις ευρώ δανείων που φορτώθηκε ο ελληνικός λαός.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΟ 2020 !!!

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΞΙΩΝΟΥΝ, ΕΝ ΓΕΝΕΙ, ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Ενώ μπαίνει στο τραπέζι θέμα διεύρυνσης της φορολογικής βάσης του ΕΝΦΙΑ.
Εν ολίγοις η "ανάπτυξη" έρχεται...


Ακριβότερος ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ το 2020 για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό που φθάνει το 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση της 4ης αξιολόγησης

Βαρύτερος θα είναι ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν τον επόμενο χρόνο περίπου 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. 

Η κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, βάζει πάνω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς θέμα διεύρυνσης της φορολογικής βάσης του ΕΝΦΙΑ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2020, το οποίο σύμφωνα με τις Βρυξέλλες φτάνει στο 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση της 4ης αξιολόγησης, αποσπάσματα της οποίας έχει στη διάθεση του το bankingnews.gr, το κενό αυτό φαίνεται να έχει δημιουργηθεί τόσο από τις παροχές 1,271 δισ. ευρώ του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Μάιο (13η σύνταξη, μειώσεις ΦΠΑ σε προϊόντα, εστίαση και ενέργεια) όσο και από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη τον περασμένο μήνα στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια έκθεση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ακόμη ότι η επιδείνωση των δημοσίων οικονομικών οφείλεται και στην ακύρωση μνημονιακών μεταρρυθμίσεων που είχαν ήδη νομοθετηθεί, όπως η μείωση στο αφορολόγητο ποσό και οι οποίες στη συνέχεια βγήκαν από τον «χάρτη» με τις μετα-προγραμματικές δεσμεύσεις. 

ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 200€ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ
Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας».




Σε σχέση με την αντιμετώπιση του καπνίσματος σε δημόσιους και άλλους χώρους στην αιτιολογική έκθεση του ν/σ σημειώνεται πως καταργείται η διάταξη που επιτρέπει σε καζίνο και κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική εμβαδού άνω των 300 τμ καθώς και στα καταστήματα όπου νομίμως διεξάγονται τυχερά παίγνια, η διαμόρφωση κλειστών χώρων το κάπνισμα.

Παράλληλα, επεκτείνεται η απαγόρευση κατανάλωσης προϊόντων καπνού που ισχύει για τους κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, και στους υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων.

ΕΞΑΛΛΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΑ "ΧΩΝΕΙ" ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΣΑΣ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ !!!

ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ιδίως τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της έξαρσης των βραχυχρόνιων μισθώσεων.




Σαντορίνη: Έξαλλη αναπληρώτρια καθηγήτρια – Της ζήτησαν 1.500 ευρώ το μήνα για μία «τρύπα»

Τις αντιδράσεις των χρηστών των social media έχει προκαλέσει η ανάρτηση μίας αναπληρώτριας καθηγήτριας, η οποία στην προσπάθειά της να βρει κατάλυμα στην Σαντορίνη άκουσε εξωφρενικές τιμές.

Όπως αναφέρει η εκπαιδευτικός στο Twitter, πήρε σε μεσιτικό γραφείο να ρωτήσει για ένα σπίτι κοντά στο σχολείο που επρόκειτο να διδάξει, το οποίο ήταν 40 τετραγωνικά μέτρα, με wifi, air condition και επιπλωμένο.

Εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές

Η καθηγήτρια υπολόγιζε το ενοίκιό του να στοιχίζει περίπου 400 ευρώ όμως, προς μεγάλη της έκπληξη, άκουσε να της λένε ότι θα πρέπει να δίνει 1500 ευρώ μηνιαίως.

«Λυπάμαι αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές», ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στην ανάρτησή της, εμφανώς απογοητευμένη, με τους χρήστες του Twitter να αντιδρούν, υποστηρίζοντάς την.

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ !!! ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ !!!


Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΒΟΜΒΑ ΣτΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΥΡΙΩΝ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ !!!

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ)
Βόμβα στα θεμέλια του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου (ΕΤΕΑΕΠ), βάζει το ΣτΕ το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις κυριότερες διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο και αποδομεί σε ότι αφορά τον ορισμό πλαφόν στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους (άθροισμα ως επί του τζίρου), και το κυριότερο τον τρόπο υπολογισμού και αναπλήρωσης των συντάξεων.




Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, δεν έχει προς το παρόν αντιδράσει, διευκρινίζει ωστόσο ότι επίκεινται αλλαγές τόσο ως προς τον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, όσο και ως προς το ύψος των εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, με την επαναφορά των κλιμακίων, που ίσχυαν ως το 2016.


Η απόφαση του δικαστηρίου υποχρεώνει πλέον τα επικουρικά ταμεία που έχουν ενταχθεί στο ΕΤΕΑΕΠ να γυρίσουν στις παλιές επικουρικές συντάξεις και κυρίως το ΙΚΑ –ΕΤΕΑΜ να άρει τις μειώσεις (ανώτατη επικουρική 190 ευρώ σήμερα).

Για τις επικουρικές συντάξεις το Ανώτατο διοικητικό δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε καμία αναλογιστική μελέτη, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να περικοπούν ως άθροισμα της κύριας και της επικουρικής και έτσι οι σχετικές διατάξεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και των νυν και των μελλοντικών συντάξεων.

Το δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό το πλαφόν των 1300 ευρώ που τίθεται ως άθροισμα στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31/12 ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ, ΤΟΚΩΝ & ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ
Όσο λιγότερες οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη η απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους, ενώ αν εξοφληθούν εφάπαξ το κούρεμα είναι 100%.


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ. Διάταξη της ΠΝΠ με κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας, αναφέρει ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29 Νοεμβρίου 2019.

Όπως προβλέπεται από τον Ν. 4611/19, η ρύθμιση αφορά οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και των πρόστιμα αυτών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα (π.χ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης). Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μετά από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια υπηρεσία του αντίστοιχου δήμου ή του νομικού προσώπου.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 46.000€ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_997.html



Διοικητικές κυρώσεις συνολικού ύψους 46.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε τέσσερις ανώνυμες εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις («εισπρακτικές εταιρείες») για παραβάσεις του Νόμου 3758/2009.

Οι παραβάσεις αφορούσαν:

• όχληση οφειλετών πριν την πάροδο των δέκα ημερών από την ημέρα που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή τους,
• όχληση οφειλετών με κλήσεις σε τηλέφωνο εργασίας,
• παρέκκλιση από τις εντολές του δανειστή,
• παραπλανητική πληροφόρηση,
• επίδειξη προσβλητικής συμπεριφοράς κατά την τηλεφωνική επικοινωνία.

ΝΕΟ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!



Μετά την διπλή απόρριψη του σχεδίου Στουρνάρα από SSM+DG COMP, ήρθε και το αναγκαστικό τρίτο "χαστούκι"...Παρότι έβαλε μπροστά την Rothschild για να περάσει !!!

Θυμηθείτε εδώ:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!


Όταν η Αγροτική σου δεκαπλασίαζε τον μισθό...και σου έστελνε την "επιταγή" σπίτι !!!

Σε μεγένθυση:

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΜΑΖΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ & ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΞΩΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το insider.gr :

Αγωνία για τους πλειστηριασμούς

Δύσκολα θα είναι τα πράγματα όπως μαθαίνω, τόσο για τις τράπεζες όσο και για την κυβέρνηση από το νέο έτος, καθώς εντείνονται οι πιέσεις για περισσότερους πλειστηριασμούς. 

Επιπλέον, αυτό που «ζορίζει» τους εμπλεκόμενους είναι πως «στο σφυρί» θα πρέπει να βγουν και μικρότερα ακίνητα, ενώ δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν και οι εξώσεις. Ήδη οι τράπεζες έχουν αρχίσει να σπρώχνουν κόσμο προς τη νέα πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία, όμως ο φόβος που έχουν είναι πως τα πράγματα κινούνται πολύ αργά και θα φτάσουμε στο «δια ταύτα» με πάρα πολύ κόσμο εκτός ρύθμισης και ασπίδας προστασίας.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΓΧΩΡΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ !!!

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Αμφιλεγόμενη και όχι πλήρως ξεκάθαρη η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε σχέση με τους Πολωνούς δανειολήπτες Ελβετικού Φράγκου που βγήκε σήμερα βάσει των όσων μεταδίδει το in.gr . Ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι στα πολωνικά δικαστήρια.



Τι γράφει το in.gr :

Ελβετικό φράγκο : Παράθυρο ελπίδας για τους δανειολήπτες στην Πολωνία

Υπέρ των Πολωνών δανειοληπτών που είχαν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο, απεφάνθη σήμερα, Πέμπτη το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέποντάς τους να ζητήσουν από τα πολωνικά δικαστήρια τη μετατροπή των δανείων τους σε εγχώριο νόμισμα.

Σύμφωνα με αναλυτές, η απόφαση του δικαστηρίου ευνοεί μεγάλο μέρος των Πολωνών δανειοληπτών με συγκεκριμένο τύπο στεγαστικού δανείου σε ξένο νόμισμα και θα επιτρέψει στους δανειολήπτες να ζητήσουν από τα δικαστήρια της χώρας τους τη μετατροπή των στεγαστικών δανείων τους στο πολωνικό ζλότι.

«Η θέση των Πολωνών καταναλωτών που είχαν στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο ενισχύθηκε από την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας Jerzy Kwiecinski στους δημοσιογράφους.

Τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Επηρεασμένοι από τα χαμηλότερα επιτόκια, περίπου 700.000 Πολωνοί που πήραν στεγαστικά δάνεια σε ξένα νομίσματα, κυρίως στο ελβετικό φράγκο, πληρώνουν σήμερα πολύ μεγαλύτερες δόσεις από ό,τι ανέμεναν, μετά την εκτίναξη της ισοτιμίας του ελβετικού νομίσματος έναντι του ζλότι.

Στις τράπεζες με τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια δανείων σε ξένο νόμισμα περιλαμβάνονται θυγατρικές της Santander, της BCP, της BNP Paribas και της Commerzbank καθώς και των μεγαλύτερων πολωνικών τραπεζών PKO BP και Getin Noble Bank.

Οι μετοχές των τραπεζών ενισχύθηκαν πριν την απόφαση, λόγω των προσδοκιών ότι αυτή θα ευνοούσε τις τράπεζες, αλλά έχασαν τα περισσότερα από τα κέρδη τους μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Στις 11.46 (ώρα Ελλάδας), ο δείκτης τραπεζικών μετοχών σημείωνε άνοδο 0,3%.


Στην απόφασή του, το δικαστήριο ανέφερε ότι αν, μετά την άρση των καταχρηστικών όρων των δανειακών συμβάσεων, «η φύση του κύριου υπό συζήτηση θέματος είναι πιθανόν να αλλάξει, ως προς το ότι αυτές δεν θα αναφέρονται πλέον σε ξένο νόμισμα ενώ θα εξακολουθούν να έχουν επιτόκιο που θα βασίζεται στην ισοτιμία του νομίσματος αυτού, η νομοθεσία της ΕΕ δεν αποκλείει την ακύρωση των συμβάσεων αυτών».

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΕΗ !!!

ΓΙΑ ΤΟ 2020 ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΙΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μετά από νέο όχι των δανειστών, θα αφορά αποκλειστικά χρέη που θα δημιουργηθούν ή θα βεβαιωθούν από την 1-1-2020 και μετά και όχι τα υφιστάμενα χρέη !!!
Κατά τ΄άλλα ευτυχώς που βγήκαμε από τα μνημόνια...



Περισσότερες δόσεις μόνο για οφειλές του 2020 !!!

Αναβάλλεται για το 2020 η αύξηση των δόσεων της πάγιας ρύθμισης, ενώ το νέο καθεστώς θα αφορά μόνο χρέη που θα δημιουργούνται από τον Ιανουάριο και μετά.

Η τρόικα είπε ένα ακόμη ηχηρό «όχι» στο σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, μετά την απόρριψη της ουσιαστικής παράτασης των 120 δόσεων και φέρνει σε δύσκολη θέση χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σin, το υπουργείο Οικονομικών βρήκε «τοίχο» στο αίτημα προς την τρόικα για την επιμήκυνση της δόσεων της πάγιας ρύθμισης από τις δόσεις που είναι σήμερα με 24 ή σε 18 και όχι μόνο, αλλά επέβαλε και αυστηρούς όρους.

Ειδικότερα, η συμφωνία με τους θεσμούς που έγινε κατά την τελευταία διαπραγμάτευση προβλέπει ότι η νέα πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων:

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!


Σε μεγένθυση:

ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ;;; ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!




Μη ανταγωνιστική η Ελλάδα λόγω της υπερφορολόγησης


Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία ως προς τη φορολογική ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, αφού σύμφωνα με τον φετινό Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας του Tax Foundation (που παρουσιάζει το ΚΕΦίΜ) η Ελλάδα βρίσκεται στην 30ή θέση μεταξύ των 36 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ.

Τα στοιχεία αναδεικνύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερφορολόγηση που τα τελευταία χρόνια πλήττει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και είναι ενδεικτικό ότι από το 2014 –την πρώτη χρονιά δημοσίευσης του Δείκτη– μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά τις θέσεις μεταξύ 27-32. Ο Δείκτης συνυπολογίζει τις επιδόσεις κάθε χώρας σε πέντε επιμέρους τομείς: τους εταιρικούς φόρους, τους φόρους ατομικού εισοδήματος, τους καταναλωτικούς φόρους, τους φόρους ακίνητης περιουσίας και τους φόρους κερδών που παράγονται στο εξωτερικό.

Στους φόρους των επιχειρήσεων η Ελλάδα κατατάσσεται στην 29η θέση, ενώ στους φόρους περιουσίας η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση. Σύμφωνα με τους αναλυτές πολλοί φόροι περιουσίας είναι έντονα στρεβλωτικοί και προσθέτουν σημαντική πολυπλοκότητα στη ζωή ενός φορολογουμένου ή μιας επιχείρησης. Με εξαίρεση τη φορολόγηση της γης, οι περισσότεροι φόροι επί της περιουσίας αυξάνουν τις οικονομικές στρεβλώσεις και επιφέρουν μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και στην παραγωγικότητά της.

Οι αναλυτές επισημαίνουν τις εξής αδυναμίες του φορολογικού συστήματος της Ελλάδας:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΔΑΣΜΩΝ ΗΠΑ ΦΕΤΑ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΕΛΙΕΣ !!!




Εκτός δασμών Τραμπ αξίας 7,5 δις δολαρίων το ελληνικό ελαιόλαδο, οι ελιές και η φέτα

Ελαιόλαδο και ελιές από την Ισπανία αλλά και διάφορα είδη ευρωπαϊκών τυριών πλην της φέτας περιλαμβάνει η νέα λίστα δασμών αξίας 7,5 δις δολαρίων ετησίως που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ σε μια σειρά ευρωπαϊκών προϊόντων. Φαίνεται μέχρι στιγμής πως οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων δεν πλήττονται τουλάχιστον άμεσα από τον νέο γύρο δασμολογικής διαμάχης ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, αφού βασικά εξαγωγικά προϊόντα της χώρας όπως είναι το ελαιόλαδο και η φέτα βρίσκονται εκτός της λίστας.

Ας σημειωθεί πως οι δασμοί αυτοί που θα κυμαίνονται από το 10% εως το 25% επί της τιμής των προϊόντων αναμένεται να εφαρμοστούν από τις 18 Οκτωβρίου, αφού πρώτα οι ΗΠΑ λάβουν και την επίσημη έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) στην συνάντηση της 14ης Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, πήραν το πράσινο φως από τον ΠΟΕ ώστε να προχωρήσουν στην επιβολή δασμολογικών αντιποίνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την πολυετή διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στις δυο υπερδυνάμεις αναφορικά με τις παράνομες επιδοτήσεις στην Airbus. Ας σημειωθεί πως η απόφαση των 7,5 δις δολαρίων σε δασμούς, είναι η πιο σημαντική από άποψη ποσού που έχει προχωρήσει ποτέ ο ΠΟΕ.

ΜΟΛΙΣ ΕΝΑΝ ΣΤΟΥΣ 50 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ DIE WELT
Από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία μόλις 1.907 παράτυποι μετανάστες, ενώ στο ίδιο διάστημα πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα σχεδόν 110.000 μετανάστες σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ !!!



«Η Ελλάδα είναι και πάλι ελκυστική για παράτυπους μετανάστες λόγω της χρόνιας αποτυχίας των ελληνικών αρχών να απελάσουν άτομα χωρίς δικαίωμα ασύλου», γράφει η Die Welt με τίτλο «Βοήθεια στην Ελλάδα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες BAMF».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στο πλαίσιο των επαφών των υπ. Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας στην Αθήνα, οι συνεργάτες της γερμανικής υπηρεσίας για τη Μετανάστευση θα καταθέσουν προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

Στον τομέα αυτό οι ελληνικές αρχές έχουν σχεδόν αποτύχει με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο έλεγχος των προσφυγικών ροών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι την πρωτόδικη απόρριψη χορήγησης ασύλου δεν διαδέχεται σχεδόν ποτέ μια τελεσίδικη, που αποτελεί όμως προϋπόθεση για μια επαναπροώθηση στην Τουρκία.

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ & ΜΕΧΡΙ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ !!!




Ενστάσεις μέχρι τις 15 Οκτωβρίου μπορούν να κάνουν στον ΕΦΚΑ οι παλαιοί συνταξιούχοι που διαφωνούν με τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από παλαιούς συνταξιούχους που άρχισαν από την Τρίτη να βλέπουν τις επανυπολογισμένες συντάξεις τους, στα νέα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

Η προσωπική διαφορά που αντιστοιχεί στο ποσό που περισσεύει από τη σύνταξή τους, εάν αυτή υπολογιζόταν εξαρχής με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα 350 ευρώ και δεν πρόκειται να «κοπεί».

Τα ενημερωτικά των μηνιαίων συντάξεων για το 2019 δείχνουν στην αριστερή στήλη την παλιά σύνταξη ως το 2018 και στη δεξιά στήλη τη νέα σύνταξη που προέκυψε με τον επανυπολογισμό από 1ης/12019.

Η ανάρτηση γίνεται μετ εμποδίων, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας από ενδιαφερόμενους συνταξιούχους στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.

ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΑΓΝΟ !!!

ΣΧΕΔΟΝ 50% ΕΠΕΣΕ Η ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ
Σε νέο πλειστηριασμό βγαίνει και πάλι η ΑΓΝΟ. Στα 10.000.000 ευρώ η τιμή της πρώτης προσφοράς έναντι 18,281 εκατ. ευρώ που ήταν στον πρώτο πλειστηριασμό !!!

Η περίπτωση ΑΓΝΟ οδεύει σιγά σιγά προς ελεύθερη εκποίηση - τιμή «χάρισμα» ;;;




Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 10 εκατ. ευρώ βγαίνει και πάλι στο "σφυρί” η περιουσία της πτωχευμένης βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ. Πέντε χρόνια από την ημέρα που η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ κατέβασε ρολά και δύο από τη διενέργεια του πρώτου πλειστηριασμού, όπου η τιμή της πρώτης προσφοράς ήταν στα 18,281 εκατ. ευρώ, στις 28 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η τρίτη προσπάθεια για να πωληθούν τα περιουσιακά στοιχεία της πτωχευμένης ΑΓΝΟ και να πληρωθούν κατά ένα μέρος οι πιστωτές της.

Στο "σφυρί” βγαίνει ενιαίο αγροτεμάχιο εμβαδού 132.238,78 τ.μ. που αποτελείται από ισόγειο βιομηχανικό κτίριο επεξεργασίας γάλακτος, τριώροφο κτίριο διοίκησης, μονάδα βιολογικού καθαρισμού και μηχανολογικό εξοπλισμό. Επίσης στο "πακέτο" που πλειστηριάζεται περιλαμβάνεται και το εμπορικό σήμα "ΑΓΝΟ", το οποίο έχει λάβει παράταση της διάρκειας προστασίας του για 10 έτη από την 9-8-2010.

Ο πλειοδότης που θα αναδειχθεί, θα πρέπει να καταβάλλει ολόκληρο το συμφωνηθέν και καταβλητέο τίμημα εντός προθεσμίας 60 ημερών από την κατακύρωση.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ: ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ...ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ & ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/09/blog-post_29.html




Έρχονται αρνητικά επιτόκια & χρεώσεις στους λογαριασμούς...

Όλο και πιο κοντά στους καταθέτες πλησιάζει η... απειλή των αρνητικών αποδόσεων, με τις εξελίξεις να αναμένεται ότι θα επιταχυνθούν μετά τη νέα μείωση του επιτοκίου καταθέσεων της ΕΚΤ στο -0,50% και ενόψει της επικείμενης έναρξης, από την 1η Νοεμβρίου, του νέου προγράμματος της κεντρικής τράπεζες για την αγορά στοιχείων ενεργητικού (ομολόγων).

Οι τραπεζίτες στον ελληνικό χώρο αποφεύγουν ευθείες αναφορές στο θέμα, παρότι εξετάζουν τρόπους για να μεταφέρουν στους καταθέτες το βάρος των αρνητικών επιτοκίων, και προσανατολίζονται να επιβάλλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλότερες προμήθειες διαχείρισης των λογαριασμών όψεως, ως μία πρώτη κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση, η οποία θα επιβαρύνει τους λογαριασμούς εταιρειών και όχι φυσικών προσώπων.

Όμως, ανοικτά αναφέρθηκε στο πρόβλημα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου. Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και απαντώντας σε απαντώντας σε ερώτηση αν η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις, ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου, όπως και άλλες κυπριακές τράπεζες, χρεώνονται τόκο 0,5% για την κατάθεσή της υπερβάλλουσας ρευστότητάς τους στην ΕΚΤ, που αποτελεί «τεράστιο κόστος».

ΟΙ 3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!



Glou, Fokas, Sprider Stores...
Ιστορικές, μεγάλες αλυσίδες ένδυσης που κάποτε κυριαρχούσαν στην εγχώρια αγορά, σήμερα δεν υπάρχουν.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό πολλές φορές με τους οικονομικούς χειρισμούς ή με άλλους παράγοντες οδήγησαν τις άλλοτε κραταιές εταιρείες σε λουκέτο, αφήνοντας άνεργους εργαζόμενους και σε κάποιες περιπτώσεις χρέη.

Με αφορμή το αίτημα πτώχευσης που υπέβαλε η αλυσίδα ρούχων Forever 21 στις ΗΠΑ, το Insider.gr παρουσιάζει τρεις μεγάλες αλυσίδες ένδυσης που έκλεισαν στη χώρα μας.

ΧΑΜΟΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΟ: Η ALPHA BANK ΕΒΓΑΖΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ !!!

ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟ 2020-21
Ντου του ΠΑΜΕ απέτρεψε τον πλειστηριασμό. Πόσες όμως ανάλογες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν ανά την επικράτεια που δεν βλέπουν το φως δημοσιότητας και δεν αποτρέπονται ;;;




Ένταση και χημικά σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Σκουφά στο κέντρο της Αθήνα όπου ήταν προγραμματισμένος πλειστηριασμός κατοικίας καρκινοπαθούς.

Μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα του συμβολαιογραφείου εντός του οποίου γινόταν πλειστηριασμός κατοικίας με στόχο να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του.

Υπήρξαν συμπλοκές σώμα με σώμα μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών με στόχο να διαλύσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο.

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΤΑ FUNDS "ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Έρχεται άγριο πλιάτσικο...

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Στην πρώτη γραμμή των πλειστηριασμών περνούν πλέον οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις αφού οι τράπεζες μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει σε Funds χαρτοφυλάκια αξίας 17,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 361 εκατ. ευρώ αφορούν στεγαστικά δάνεια ή το 3% του συνόλου των δανείων.

Σταδιακά οι τράπεζες αποχωρούν από τις διαδικασίες πλειστηριασμών αποδεσμευοντας αρχικά προσωπικό και κεφάλαια που θα αξιοποιηθούν σε άλλες δραστηριότητες του χρηματοπιστωτικού συστήματος .

Η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με το Σουηδικό όμιλο Intrum για τη σύσταση εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων τέθηκε σε εφαρμογή.

Πλέον η Intrum διαχειρίζεται τους οφειλέτες δανείων της τράπεζας που δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Πρόσφατα η Intrum κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να μεταβιβαστούν στο δικό της όνομα οι οικονομικές αξιώσεις που είχε αρχικά καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς. 

Οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου προχωρούν τις μεταγραφές για περισσότερες από 250 οφειλέτες που με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην κατηγορία του επισπεύδοντα θα εμφανίζεται το όνομα της Intrum.

ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
Αναβλήθηκε  η λειτουργία του ειδικού μηχανισμού αποδέσμευσης των καταθέσεων που επρόκειτο να εφαρμοστεί από χθες, 1η Οκτωβρίου !!!



Αναβλήθηκε επ΄ αόριστον η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών του δημοσίου, που μπαίνουν σε οποιαδήποτε ρύθμιση χρεών, καθώς η ειδική εφαρμογή που επρόκειτο να λειτουργήσει από σήμερα παραμένει ανενεργή.

Πρόκειται για τον ειδικό μηχανισμό που έχει νομοθετηθεί και επρόκειτο να ισχύσει από χθες, 1η Οκτωβρίου 2019, ωστόσο η ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του αποφασίστηκε να μετατεθεί.

Επισήμως λέγεται πως θα λειτουργήσει μετά και τη λήξη της παράτασης για την ένταξη στις 120 δόσεις, δηλαδή από την επόμενη εβδομάδα. Η αναβολή, σύμφωνα με στελέχη της ΑΑΔΕ, αποδίδεται σε τεχνικά προβλήματα, καθώς εκτιμούν ότι η νέα εφαρμογή, δεν μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με τη ρύθμιση των 120 δόσεων και την «πάγια ρύθμιση», χωρίς να προκληθούν προβλήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη (ν. 4611/2019) ο μηχανισμός αποδέσμευσης του τραπεζικού λογαριασμού, που νομοθετήθηκε από τον περασμένο Μάιο, θα δίνει την ευκαιρία στους οφειλέτες με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, να αυξάνουν προοδευτικά το ακατάσχετο όριο, πάνω το ποσό των 1.250 ευρώ.

ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ !!! ΠΑΡΤΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 17 ΑΤΟΜΩΝ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ τα επίμαχα ποσά συνολικά φθάνουν τις 200.000 ευρώ !!!




Πέντε αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος αποδίδει η Εισαγγελία Διαφθοράς σε στελέχη της διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ) της περιόδου 2012-2014, για υπόθεση χρηματικών ποσών που εμφανίζονταν να έχουν διατεθεί σε εργαζόμενους χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.

Μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί πριν περίπου έναν χρόνο στον Άρειο Πάγο από την πολιτική διοίκηση του ΥΠΠΟ, η Εισαγγελία Διαφθοράς διενέργησε ποινική έρευνα για την υπόθεση των αποκαλούμενων “δανείων-μαϊμού” η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 17 προσώπων που έχουν διατελέσει, κατά την επίμαχη περίοδο, μέλη του ΔΣ του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ.

Η δίωξη που άσκησε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, αφορά τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης τα επίμαχα ποσά συνολικά φθάνουν τις 200 χιλιάδες ευρώ.

ΜΟΛΙΣ ΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ !!!

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Ότι δηλαδή οι 120 δόσεις είναι η τελευταία ευκαιρία. Ακολουθεί Αρμαγεδδώνας κατασχέσεων και πλειστηριασμών !!!

Όσο για τα χρέη που έχουν μπει έως τώρα στη ρύθμιση, σταγόνα στον ωκεανό !!!




Ολίγοι αντελήφθησαν ότι οι 120 δόσεις δεν ήταν μόνο προσφορά αλλά και μια παγίδα. Σαφάρι κατασχέσεων επί δικαίων και αδίκων θα ξεκινήσει η εφορία σε όσους δεν θα μπορέσουν να μπουν στις 120 δόσεις και συνήθως αυτοί οι πολίτες είναι οι πιο φτωχοί κι αυτοί που δεν έχουν κυριολεκτικά στον ήλιο μοίρα. 

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε προχθες (30/9) την εισήγηση των υπουργών ΟικονομικώνΧρήστου Σταϊκούρα και Εργασίας – Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση για παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις έως και τις 7 Οκτωβρίου.

Μετά την ολιγοήμερη παράταση, ακολουθεί, ανεξάρτητα από τα προβλήματα πολιτών και νοικοκυριών, ο πέλεκυς των κατασχέσεων.

Στο κυνήγι των οφειλετών ρίχνεται και το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής, η νέα υπηρεσία της ΑΑΔΕ, η οποία άρχισε να λειτουργεί από τις 15 Σεπτεμβρίου, μάλιστα ενάμιση μήνα νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αποφασιστεί αρχικά.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: 86.000 ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ, 120.000 ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΟ 2018 !!!

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ-ΘΑΝΑΤΩΝ
Μειώθηκε περαιτέρω ο πληθυσμός της χώρας πέρυσι, καθώς καταγράφηκαν 33.857 περισσότεροι θάνατοι από τον αριθμό των γεννήσεων !!!




Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛΣΤΑΤ από τα ληξιαρχεία και τις δημοτικές αρχές, οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2018 ανήλθαν σε 86.440 (44.525 αγόρια και 41.915 κορίτσια) καταγράφοντας μείωση 2,4% σε σχέση με το 2017, που ήταν 88.553 (45.686 αγόρια και 42.867 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες ανήλθαν σε 335, μειωμένες κατά 7,7 % σε σχέση με το 2017 που ήταν 363.

Οι θάνατοι, κατά το 2018, ανήλθαν σε 120.297 (61.387 άνδρες και 58.910 γυναίκες) καταγράφοντας μείωση 3,4% σε σχέση με το 2017, που ήταν 124.501 (63.168 άντρες και 61.333 γυναίκες). Οι θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανήλθαν σε 300, αυξάνοντας ελάχιστα τον δείκτη βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων), από 3,46 το 2017 σε 3,47 το 2018.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΒΙΖΕΣ !!!

ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται ο υπάλληλος είχε πιαστεί πέρυσι με ψεύτικο πτυχίο, χωρίς όμως να υποστεί κυρώσεις και συνέχισε να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του. Αποτέλεσμα να έχει "σπρώξει" τουλάχιστον 500 βίζες έναντι 500.000 ρουπίων έκαστη(περίπου 6.500€), δηλαδή κονόμα άνω των 3.000.000€ !!! 
Προφανώς, επειδή τα λεφτά είναι πολλά, αποκλείεται να δρούσε μόνος και αν ισχύει τα περί πλαστού πτυχίου, είχε και την ανάλογη κάλυψη...




Υπάλληλος του ΥΠΕΞ έδινε βίζες για την Ελλάδα σε Ινδούς που έφταναν μέχρι το Μεξικό

Οι Ινδοί κάτοχοι βίζας Σένγκεν από το Ελληνικό Προξενείο στο Νέο Δελχί, αντί να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, φέρονται να εντοπίστηκαν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό όπου και συνελήφθησαν από πράκτορες του FBI – Απειλές δέχεται ο Έλληνας πρόξενος που αποκάλυψε την απάτη

Μεγάλο κύκλωμα που εκδίδει «μαύρες βίζες» και έχει απλώσει τα πλοκάμια του μέχρι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποκαλύπτεται έπειτα από ενδελεχή έρευνα των Ελληνικών προξενικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr στις αρχές του φετινού καλοκαιριού ο πρόξενος της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, Γιώργος Οικονόμου, εντόπισε έναν υπάλληλο του Διοικητικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών να έχει χορηγήσει σε Ινδούς, μέσα σε διάστημα δυο μόλις βδομάδων, 500 βίζες, υποτίθεται με προορισμό την Ελλάδα. Αν και ο πρόξενος έδωσε εντολή να ακυρωθούν οι βίζες, κάποιοι από τους Ινδούς κατόχους -ανάμεσα τους και νέοι 20 ετών- κατάφεραν να ταξιδέψουν μέχρι και το Μεξικό αντί για την Ελλάδα.

ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ 29 ΔΙΣ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΣΧΕΔΙΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ FUNDS
Δεν ήθελε να δοθεί παράταση στις 120 δόσεις το υπουργείο Εργασίας !!!




Στις καλένδες οδηγούνται περί τα 29 δισ ευρώ από τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία παρά την παράταση που δόθηκε, θεωρείται αδύνατο να εισπραχθεί ακόμα και μέρος, καθώς στην πλειοψηφία τους αφορούν μεγάλα ποσά πτωχευμένων επιχειρήσεων, στην πλειοψηφία τ
ους χρέη που δημιουργήθηκαν από το 2008, με ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΒΝ, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ήταν αντίθετη στην παράταση της ρύθμισης, γιατί δεν διευκόλυνε «πουθενά την κατάσταση», ενώ όσοι έχουν μη βεβαιωμένα χρέη και μόνο με την αίτηση εντός προθεσμίας μπορούν να τα ρυθμίσουν μέχρι τέλος του έτους.

Ανάλογη δήλωση είχε κάνει στο ΒΝ ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ενώ ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης στην χθεσινή του δήλωση ξεκαθάριζε ότι πρόκειται για «μία και μοναδική παράταση».

Μάλιστα ο κ. Μηταράκης εξέταζε το ενδεχόμενο τιτλοποίησης του χρέους και πώλησής του σε κάποιο fund ή σε τράπεζα, η οποία θα αναλάμβανε να κυνηγήσει τους οφειλέτες.
Μια τέτοια πρόταση διαπιστώθηκε ότι είναι δύσκολο να περπατήσει, καθώς δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, αφενός, αφετέρου ήταν αμφίβολο το ενδιαφέρον. 

ΣΟΚ & ΔΕΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ THOMAS COOK !!!

ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ενώ βάσει των δευτερογενών επιπτώσεων στην οικονομία, οι απώλειες αυτές ανεβαίνουν στα 2,5 δις !!!



Εως και στα δυόμισι δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζει τη ζημιά για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας από την κατάρρευση της Thomas Cook μελέτη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Η άμεση ζημία από τα απλήρωτα τιμολόγια εκτιμάται στα 315 εκατ. ευρώ ενώ αν συμπεριληφθούν και οι εκτιμώμενες απώλειες για το 2020 το ποσό αυτό ανεβαίνει στα 929,07 εκατ. ευρώ.

Με βάση τον τουριστικό πολλαπλασιαστή (δηλαδή τις δευτερογενείς επιπτώσεις στην οικονομία), οι απώλειες αυτές ανεβαίνουν στα 2,5 δισ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι από τα 9.917 ξενοδοχεία της χώρας 1.193 συνεργάζονται με τον όμιλο Thomas Cook, αριθμητικό δεδομένο που αντιστοιχεί στο 12% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού της Ελλάδος.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» !!!

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Έλεγχοι για να "τσιμπήσουν" όσους μετέφεραν εικονικά την φορολογική κατοικία τους στο εξωτερικό !!!




Τι μεταδίδει sofokleousin.gr :

Χιλιάδες είναι οι εικονικές μεταναστεύσεις Ελλήνων φορολογουμένων, σε άλλες χώρες, προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία στην Ελλάδα αλλά κυρίως, τον έλεγχο των καταθέσεών τους.

Πρόκειται για ένα από τα κόλπα που χρησιμοποιούν επιτήδειοι, ώστε να εμφανίζονται εικονικά ως φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού, αλλά στην πραγματικότητα ζουν κανονικά στην Ελλάδα μόνο που πληρώνουν φόρο στο εξωτερικό.

Επειδή τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, το φαινόμενο έλαβε τη μορφή επιδημίας, η το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ, έλαβαν μέτρα από το 2018 τα οποία εφαρμόζονται από τις αρχές του 2019. Με τα μέτρα αυτά, περιορίστηκε δραστικά η ευκολία αλλαγής φορολογικής κατοικίας, χωρίς να παρεμποδίζονται όσοι πραγματικά μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Τα πλεονεκτήματα της μετανάστευσης


Ο Έλληνας φορολογούμενος που μεταφέρει τη φορολογική του κατοικία στο εξωτερικό αποκτά τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΤΟ ΕΠΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ «ΣΩΣΙΒΙΟ» ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ MALL !!!

ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ LAMDA ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ MALL...
Δείτε σχετικά και εδώ:



Το «σωσίβιο» της ΕΤΕ για τη νομιμοποίηση του The Mall Athens

Δύο μέτρα και δύο σταθμά χρησιμοποιεί η Εθνική Τράπεζα έναντι των οφειλετών της.
Η συνήθης πρακτική έναντι των κακοπληρωτών είναι να υλοποιεί τη διαδικασία πλειστηριασμού όταν το δάνειο έχει καταστεί «κόκκινο» μετά από 90 ημέρες ή στην καλύτερη περίπτωση να προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής για να γίνει εκ νέου το δάνειο ενήμερο.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη καλύτερη πρακτική για κάποιους πελάτες οι οποίοι παρότι δεν έχουν καταβάλει ούτε μια δόση αποπληρωμής του δανείου τους.

Ο πιστωτής και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Εθνική Τράπεζα έδωσε πίστωση χρόνου 16 ετών στο Δήμο Αμαρουσίου, βάζοντας πανωτόκια με αποτέλεσμα το δάνειο να διπλασιαστεί.
Η αρχική οφειλή των 16,5 εκατ. ευρώ έγινε 27 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δανεισμός από το Δήμο Αμαρουσίου έγινε για την απόκτηση έκτασης 25 στρεμμάτων της ΕΤΕΒΑ το 2003 και η υπόθεση κλείνει ουσιαστικά μετά από 16 χρόνια αλλά έτρεχαν οι τόκοι χωρίς ο Δήμος να αν
ησυχεί για την οφειλή καθώς ποτέ δεν ζήτησε ρύθμιση του χρέους. 

Η τακτική της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με ορισμένους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αμαρουσίου ήταν η πιο ενδεδειγμένη στην περίπτωση αυτή καθώς λειτούργησε ως «σωσίβιο» για τη Lamda Development, η οποία θα αναλάβει να πληρώσει το κόστος των 27 εκατ. ευρώ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 4 ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !!!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 19 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΑΡΙΘΜΕΙ 2.000 ΣΕΛΙΔΕΣ
Οι εφοπλιστές είχαν δημιουργήσει, σύμφωνα με τις Αρχές, κύκλωμα-καρτέλ στη χρήση ρυμουλκών για τα πλοία που έμπαιναν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι συλληφθέντες είναι σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμορία, δωροδοκία και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων !!!


Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν και κρατούνται από τα ξημερώματα τέσσερις εφοπλιστές, ιδιοκτήτες μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών, εναντίον των οποίων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Συνολικά, η δικογραφία -που αριθμεί περί τις 2.000 σελίδες- περιλαμβάνει 19 άτομα, ανάμεσα των οποίων και λιμενάρχης αλλά και οδηγοί ρυμουλκών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η υπόθεση αφορά στην κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τη χρήση περισσότερων ρυμουλκών σκαφών από όσα χρειάζονταν, ύστερα από χρηματισμό.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες των ναυτιλιακών εταιριών φαίνεται να είχαν δημιουργήσει, σύμφωνα με τις Αρχές, μια μονοπωλιακή «εταιρεία» κατά κάποιο τρόπο για τη χρήση ρυμουλκών για τα πλοία που έμπαιναν στο λιμάνι.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - «ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ» ΓΙΑ ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΝΑΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ
Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι το 20% του πρόστιμου θα πηγαίνει στους ένστολους !!!




Με ποσοστά από τα πρόστιμα που θα επιβάλουν στους παρανομούντες καπνιστές, προσπαθεί να κατευνάσει το υπουργείο Υγείας τις αντιδράσεις των ένστολων, οι οποίοι αντιδρούν στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να συμμετάσχουν στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Όπως αναφέρει το astynomiko.gr, το υπουργείο σχεδιάζει σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι το 20% του πρόστιμου θα πηγαίνει στους ένστολους.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ 20 ΔΙΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




40 δις κόκκινα δάνεια θα διαχειρίζονται μπιρ παρά τα κοράκια των funds, που βάζουν έτσι χέρι σε ακίνητα αξίας δισεκατομμύριων ευρώ, διαμερίσματα και επιχειρήσεις !!!

Πωλήσεις και τιτλοποιήσεις δανείων άνω των 20 δισ. ευρώ προγραμματίζουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες την προσεχή διετία, ανεβάζοντας σύμφωνα με στοιχεία της «Κ» το σύνολο των δανείων που θα αλλάξουν χέρια και θα μεταβιβαστούν σε ξένα επενδυτικά κεφάλαια (funds) σε περίπου 40 δισ. ευρώ. Πρόκειται όχι μόνο για καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, αλλά και επιχειρηματικά δάνεια μικρών, μεσαίων αλλά και μεγαλύτερων επιχειρήσεων, ενώ στο παιχνίδι έχουν μπει και τα στεγαστικά δάνεια, κυρίως μέσα από τις τιτλοποιήσεις χαρτοφυλακίων.

Οι πωλήσεις αποτελούν βασικό εργαλείο στην προσπάθεια των τραπεζών να απαλλαγούν οριστικά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι οφειλές αυτές παύουν να βαραίνουν τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Τις οφειλές αυτές διεκδικούν στο ακέραιο οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, πολλές από τις οποίες ανήκουν είτε σε funds είτε σε εγχώριες εταιρείες που λειτουργούσαν στο παρελθόν με τη μορφή εισπρακτικών εταιρειών, ενώ ορισμένες είναι και θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών. Θα πρέπει άλλωστε να σημειωθεί ότι το πραγματικό χρέος που διεκδικούν οι νέοι ιδιοκτήτες αυτών των δανείων είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που εμφανίζουν οι τράπεζες ως αξία του πωλούμενου χαρτοφυλακίου, που συνήθως αποτυπώνει την ονομαστική αξία των δανείων που μεταβιβάζονται, χωρίς δηλαδή τους τόκους.

Τι έχει πωληθεί


Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η ΤτΕ, τα τελευταία δύο χρόνια οι τράπεζες έχουν πωλήσει σε funds κόκκινα δάνεια 17,5 δισ. ευρώ και η διεκδίκηση αυτών των οφειλών από τους δανειολήπτες έχει ανατεθεί σε εταιρείες διαχείρισης. Προς το παρόν πρόκειται κυρίως για καταναλωτικά δάνεια, δηλαδή οφειλές χωρίς εξασφαλίσεις αξίας περίπου 10 δισ. ευρώ. Ακολουθούν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία των οποίων φέρει εξασφαλίσεις σε ακίνητα, ενώ άλλα 2 δισ. ευρώ είναι τα δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί και βαραίνουν ελεύθερους επαγγελματίες. Τα στεγαστικά δάνεια που έχουν ανατεθεί σε εταιρείες διαχείρισης περιορίζονται προς το παρόν μόλις στα 361 εκατ. ευρώ, αλλά το ποσό αυτό θα αυξηθεί ενόψει κυρίως των τιτλοποιήσεων που δρομολογούν οι τράπεζες έως τα τέλη του 2019 και το 2020.

40.000 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, 100.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ 40.0000 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 16.000 ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ...
Τι δεν έχεις καταλάβει ακόμα ;;; 


Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!




Παρατείνεται μέχρι 7 Οκτωβρίου η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία και την εφορία

Παρατείνεται για μία εβδομάδα και, συγκεκριμένα, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, η προθεσμία για την ένταξη των φορολογούμενων στη ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την εφορία.

Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από το να δοθεί η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων όσον περισσότερων οφειλετών γίνεται, καθώς έχει γίνει σαφές ότι, μετά και την πάροδο της νέας προθεσμίας που θα δοθεί, το υπουργείο Εργασίας θα ενεργοποιήσει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.500 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στο σφυρί και πρώτες κατοικίες: Περισσότερες από 1.500 με τιμή εκκίνησης κάτω από 100.000€ έχουν ανέβει στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών

Τι μεταδίδει το insider.gr :

Περισσότεροι από 2.500 πλειστηριασμοί έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τον Οκτώβριο, με τις τράπεζες να επανέρχονται δριμύτερες μετά από ένα εκλογικό καλοκαίρι που σήμανε «ανακωχή» για τους κόκκινους οφειλέτες.

Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκαν 2.100 πλειστηριασμοί, από τους 3080 που είχαν αναρτηθεί συνολικά, με μόνο 57 να έχουν ματαιωθεί. Το 30% των πλειστηριασμών ανεστάλη, το οποίο σημαίνει ότι είτε ο οφειλέτης έκανε ανακοπή διεκδικώντας υψηλότερη τιμή εκκίνησης, είτε προσήλθε στην τράπεζα με χρήματα για διακανονισμό στο «παρά πέντε».

Δεν γλιτώνουν από το σφυρί ούτε οι πρώτες κατοικίες

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, με ραγδαίους ρυθμούς ανεβαίνουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι κατοικίες αξίας κάτω των 100.000 ευρώ, με τους τραπεζίτες να στέλνουν τελεσίγραφο στους οφειλέτες «προστασία ή πλειστηριασμός». Υψηλόβαθμη πηγή του κλάδου προειδοποιεί σε δηλώσεις του στο insider.gr ότι οι οφειλέτες θα πρέπει είτε να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα πρώτης κατοικίας, εφόσον δικαιούνται την προστασία, είτε να έρθουν σε ρύθμιση με την τράπεζα -διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό.

GATESTONE INSTITUTE ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΕΦΥΓΕ Ο ΣΑΛΒΙΝΙ & ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ !!!

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Η ύποπτη ΜΚΟ Open Arms που θέλει να έρθει και στην Ελλάδα !!!
Θυμηθείτε σχετικά και εδώ:


Ο Salvini έφυγε οι μετανάστες ήρθαν κατά χιλιάδες σε Ιταλία και Ελλάδα είναι το συμπέρασμα μιας ενδιαφέρουσας ανάλυσης του Gatestone Institute.

Επίσης αναλύεται ο ύποπτος ρόλος της ΜΚΟ Open Arms και επισημαίνεται ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι οικονομικοί μετανάστες δεν προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη.

Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, έχει δεσμευθεί να ανατρέψει την σκληρή προσέγγιση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini για τη μεταναστευτική πολιτική, φαίνεται να προκάλεσε ένα νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης από τη βόρεια Αφρική.

Περισσότεροι από 1.400 μετανάστες έφτασαν στις ιταλικές ακτές από τότε που η νέα κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα στις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).

Πολλοί από τους λαθρομετανάστες φτάνουν στην Ιταλία χρησιμοποιώντας νέες διαδρομές ξεκινώντας από την Τουρκία.

Οι μαφίες λαθρομεταναστών χρησιμοποιούν επίσης νέες διαδρομές στη Νότια Μεσόγειο για να μεταφέρουν τους ανθρώπους στην Ιταλία από την υποσαχάρια Αφρική.

Τις τελευταίες εβδομάδες, εγκληματικές ομάδες χρησιμοποίησαν μικρά σκάφη για τη μεταφορά μεταναστών από τη Λιβύη στην Τυνησία κ.α..

Ταυτόχρονα, η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας φαίνεται επίσης να υιοθετεί μια πιο επιεική προσέγγιση στα σκάφη διάσωσης των ευρωπαϊκών φιλανθρωπικών οργανώσεων, τα οποία ωστόσο έχουν κατηγορηθεί για συντονισμό με τις μαφίες λαθρομεταναστών.

Ενώ ο Salvini είχε απαγορεύσει στα πλοία διάσωσης μεταναστών να αποβιβάζονται σε Ιταλικά λιμάνια, η πιο επιεικής προσέγγιση της νέας κυβέρνησης φαίνεται να ενθαρρύνει επίσης τις ευρωπαϊκές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Στις 23 Σεπτεμβρίου, η ισπανική ΜΚΟ Open Arms ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις μεταναστευτικές διασώσεις στο πλοίο Astral.

Η ισπανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή εναντίον της ΜΚΟ «Open Arms».

ΔΕΗ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΝΕΑ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ
Χαμηλότερα θα είναι τα ποσοστά προκαταβολής για την υπαγωγή στους διακανονισμούς αλλά θα παραμένουν μέχρι 24 οι μηνιαίες δόσεις.




Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση από τη ΔΕΗ των νέων διακανονισμών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς των πελατών της χαμηλής τάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, θα πρόκειται για «πάγια» ρύθμιση, η οποία θα ισχύει σε μόνιμη βάση, δίνοντας τη δυνατότητα στα 6,8 εκατομμύρια πελάτες της εταιρείας (νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις) να επισκέπτονται ειδική πλατφόρμα της ιστοστελίδας της δημόσιας επιχείρησης και να διακανονίζουν τις οφειλές τους.

Όπως αναφέρουν πηγές, για την υπαγωγή στους νέους διακανονισμούς δεν θα απαιτείται πια η προκαταβολή του 40% του ύψους του χρέους. Το ποσοστό αυτό θα είναι χαμηλότερο και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το μέγεθος της οφειλής.

Ο αριθμός των δόσεων θα ανέρχεται έως και τις 24 μηνιαίες, ανάλογα με το ύψος των χρεών, όσο δηλαδή φτάνει και σήμερα.

ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΩΣ 98% Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ SATO !!!




Γενναίο "κούρεμα" των οφειλών της, που φθάνει σε κάποιους πιστωτές της και στο 98% της αρχικής οφειλής και αποπληρωμή σε 180 άτοκες δόσεις της Εφορίας και των Ασφαλιστικών Ταμείων προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης της SATO.

Το σχέδιο, με το οποίο συμφωνεί το 67,8% των πιστωτών της προβλέπει την έξοδο των σημερινών βασικών μετόχων και την είσοδο νέου επενδυτή στη δημιουργία νέας εταιρείας, της NewCo στην οποία μεταφέρεται μέρος του ενεργητικού και του παθητικού.

Το αίτημα εξυγίανσης, με βάση τα άρθρα 106β και δ, έχει κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και η εκδίκαση έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου. Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, η επιχειρηματική της δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων μεταφέρονται στον νέο φορέα έναντι τιμήματος 3 εκατ. ευρώ και της ανάληψης μέρους των υποχρεώσεών της. Τόσο το τίμημα, όσο και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της, και στη συνέχεια η εταιρεία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί.

Σημειώνεται πως το πρώτο εξάμηνο η SATO εμφάνισε συνολικές πωλήσεις 6,358 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 23,36%, τα λειτουργικά αποτελέσματα ήταν αρνητικά 2,818 εκατ. ευρώ ενώ εμφάνισε και ζημιές 5,727 εκατ. ευρώ από κέρδη 270.685 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν.

Τι θα πάρουν οι πιστωτές

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 2 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ Δ.ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ !!!

ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Τα ακίνητα τα βγάζει στο σφυρί η εταιρεία GENERALI DEUTSCHLAND AG και στρέφεται κατά της εταιρείας DEMCO INVESTMENT AND COMMERCIAL S.A., που εδρεύει στην Παιανία και πρόεδρος της είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς.



Τι γράφει το mononews.gr :

Τι συμβαίνει με τον Δημήτρη Κοντομηνά; Στο e-σφυρί στις 6 Νοεμβρίου δύο ακίνητα του

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του κ. Δημήτρη Κοντομηνά.

Πρόκειται για δύο διαμερίσματα -υπόγειο το ένα, ημιυπόγειο το δεύτερο- που ωστόσο βρίσκονται σε έναν από τους πλέον ακριβούς δρόμους της Αθήνας, στην συμβολή των οδών Μουρούζη 2 και Ηρώδου Αττικού.

Τα ακίνητα τα βγάζει στο σφυρί η εταιρεία GENERALI DEUTSCHLAND AG («ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΕ») με έδρα το Μάναχο.

Συγκεκριμένα, η GENERALI στρέφεται κατά της εταιρείας DEMCO INVESTMENT AND COMMERCIAL S.A. (ΔΕΜΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ), που εδρεύει στην Παιανία και πρόεδρος της είναι ο κ. Δημητρός Κοντομηνάς.

Όπως αναφέρεται στο απόσπασμα του πλειστηριασμού, το ποσό απαίτησης ανέρχεται στις 266.000 ευρώ, πλέον όλων των δικαστικών εξόδων.

Ειδικότερα, σε πλειστηριασμό θα βγει ένα υπόγειο διαμέρισμα εεμβαδού 55 τετραγωνικών μέτρων με τιμή πρώτης προσφοράς τις 102 χιλιάδες ευρώ και ένα δεύτερο ημιυπόγειο διαμέρισμα -με δική του είσοδο- εμβαδού 80 τετραγωνικών μέτρων, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 164.000 ευρώ.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΠΟΙΑ ΧΡΕΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ !!!



Πότε ασκείται ποινική δίωξη για χρέη στο Δημόσιο

Με την εγκύκλιο 2125/2019 της ΑΑΔΕ κοινοποιούνται οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα (ν.4619/2019, ΦΕΚ 95 Α711.6.2019 «Κύρωση του Ποινικού Κώδικα»), και ειδικότερα τις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 469 αυτού, με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 1882/1990 περί του ποινικού αδικήματος της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και τρίτους, με την τροποποίηση της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού και ειδικότερα με την προσθήκη νέου εδαφίου (γ’) στην παράγραφο αυτή.

Επισημαίνεται ότι οι νέες διατάξεις εφαρμόζονται, σύμφωνα με το άρθρο Δεύτερο του νόμου αυτού, από την 1.7.2019.

Λόγω της αναδρομικής ισχύος της επιεικέστερης διάταξης ποινικού νόμου κατά το άρθρο 2 του νέου Ποινικού Κώδικα, οι κοινοποιούμενες διατάξεις καταλαμβάνουν και τις εκκρεμείς, δυνάμει του άρθρου 25 του ν. 1882/1990, στο ακροατήριο υποθέσεις.

Ειδικότερα:

Ι. Επαναρρύθμιση ποινικού αδικήματος

Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις επαναρρυθμίζεται το προβλεπόμενο στο άρθρο 25 του ν. 1882/1990 ποινικό αδίκημα της μη καταβολής βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση χρεών προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου καθώς και τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα, ρητά ορίζεται ότι στις (νέες) αιτήσεις και στον πίνακα χρεών που υποβάλλονται προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατά το άρθρο αυτό, δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν υπολογίζονται για τον προσδιορισμό της ποινικής ευθύνης του προσώπου, οι ακόλουθες οφειλές :

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ...ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ !!!



Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η επάρκεια σε πρόβειο κρέας θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά υψηλή, οι εισαγωγές από τη... Ρουμανία είναι πολύ μεγάλες.

Η Ελλάδα στηρίζει την κτηνοτροφία της Ρουμανίας! Και σε μεγάλο βαθμό φαίνεται ότι το αρνάκι που καταναλώνουμε είναι ρουμανικό... Η χώρα μας είναι ο βασικός εισαγωγέας προβατοειδών Ρουμανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», που παρουσίασε ο κτηνίατρος, επιθεωρητής – ελεγκτής του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», δρ. Δημήτρης Γαλαμάτης, σε επιστημονική ημερίδα, με τίτλο «Το παρόν και το μέλλον του αίγειου και πρόβειου κρέατος», στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και Τοπικών Προϊόντων στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γαλαμάτης συγκέντρωσε, επεξεργάστηκε και αξιολόγησε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Traces, που είναι το ηλεκτρονικό σύστημα – πλατφόρμα της ΕΕ για τον έλεγχο, μεταξύ άλλων, των ενδοκοινοτικών συναλλαγών ζώντων ζώων και ζωικών προϊόντων, του «Άρτεμις», που είναι η διαδικτυακή πύλη – πλατφόρμα του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» για την ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων από τις επιχειρήσεις (σφαγές, ισοζύγια κρέατος, ισοζύγια γάλακτος, κλπ) και της Eurostat.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η επάρκεια σε πρόβειο κρέας θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά υψηλή, οι εισαγωγές από τη... Ρουμανία είναι πολύ μεγάλες. Σε αντίθεση με τις ελληνικές εξαγωγές, που είναι εξαιρετικά χαμηλές. Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζει ο κ. Γαλαμάτης, ότι «οι εξαγωγές της Ρουμανίας την περίοδο 2014 – 2018 ήταν συνολικά 1.973.052 προβατοειδή για σφαγή και για πάχυνση. Από αυτά εισήχθησαν στην Ελλάδα τα 1.939.613, το σύνολο σχεδόν των εξαγωγών της! Το 13% δε της ποσότητας των σφάγιων προβατοειδών, που διοχετεύθηκαν από τα σφαγεία στην ελληνική αγορά, την πενταετία 2014 - 2018 και αντιστοιχούν σε 23.440 τόνους κρέατος, ήταν καταγωγής – προέλευσης Ρουμανίας!! Δηλαδή απορροφούμε σχεδόν το σύνολο των εξαγωγών της Ρουμανίας, που είναι πια στρατηγικά τοποθετημένη στη χώρα μας σε αυτήν την κατηγορία κρέατος, την ώρα που για το ίδιο διάστημα συνολικά οι ελληνικές εξαγωγές προβατοειδών είναι απειροελάχιστες, καθώς ανήλθαν σε μόλις 2.604 προβατοειδή!».

ΤΟ ΣτΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, INTRUM & AFS !!!



Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση της Τράπεζας Πειραιώς για αναστολή της αποχής των δικηγόρων

Με την υπ’ αριθ. Ν267/2019 απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε η αίτηση, με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς, ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για στοχευμένη αποχή των δικηγόρων Αθηνών από την εκδίκαση υποθέσεων με διαδίκους την Τράπεζα Πειραιώς, την εταιρία INTRUM HELLAS και την εταιρεία AFS AE για το χρονικό διάστημα από 16.9.2019 έως 30.9.2019.

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση του αγώνα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δικηγόρων, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις τράπεζες με εμφαινόμενο, ψευδεπίγραφο καθεστώς αμοιβής με ΤΠΥ, ενώ η αληθής νομική φύση της απασχόλησής τους είναι αυτή της σύμβασης έμμισθης εντολής με πάγια αντιμισθία.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΕ 2 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΗΜΕΝΕΣ ΜΕ "ΑΙΜΑ" ΠΕΙΡΑΙΩΣ+EUROBANK Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :

Οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank «κέρδισαν» τη χρηματοδότηση του Ελληνικού

Δύο τράπεζες η Πειραιώς και η Eurobank φαίνεται οτι αναλαμβάνουν τον συνολικό δανεισμό (ομολογιακά συν καθαρό δανεισμό) του Ελληνικού ύψους 2 δισ. ευρώ για την επόμενη 4ετία. Και έαν το ποσό του 1 δισ. για την κάθε τράπεζα σας φαίνεται υψηλό ο σχεδιασμός είναι ο εξής: αφού δωθούν τα δάνεια στην συνέχεια είτε θα πωληθούν στην δευτερογενή αγορά είτε θα “μπούν” και άλλες τράπεζες.

Τώρα όσον αφορά την Εθνική Τράπεζα εαν η Mohegan πάρει την το καζίνο στο Ελληνικό θα πάρει και την δουλειά της χρηματοδότησης.

ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΑΘΑΝΑΤΗ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ IPHONES !!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΙΕΘΕΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ
Οι περισσότεροι αγόρασαν τα ακριβά μοντέλα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Πρόκειται για συσκευές με λιανική τιμή διάθεσης που ξεκινάει από 1.229 ευρώ και φτάνει έως τα 1.789 ευρώ !!!




Εξαντλήθηκαν προχθες τα iPhones 11 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι Eλληνες λάτρεις της συσκευής διέθεσαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ μόνον σε μία ημέρα, εξαντλώντας όλο το στοκ που διέθεσε χθες η αμερικανική Apple για την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η ζήτηση κατευθύνθηκε για άλλη μια φορά προς τα ακριβά μοντέλα, τα iPhones 11 Pro και iPhones 11 Pro Max. Πρόκειται για συσκευές με λιανική τιμή διάθεσης που ξεκινάει από 1.229 ευρώ και φτάνουν έως τα 1.789 ευρώ για το πιο ακριβό μοντέλο.

Πάνω από το 70% των συσκευών που ζητήθηκαν χθες αφορούσαν τα πανάκριβα μοντέλα της Apple. Aντίθετα η ζήτηση που παρουσιάστηκε στο εισαγωγικό μοντέλο iPhone 11 με τιμή διάθεσης που ξεκινάει από 869 ευρώ, περιορίσθηκε στο 20% έως 25%. 


ΣΧΕΔΟΝ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ(ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ) ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 26 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Ενώ με ανάλυση της η Eurobank σημειώνει ότι τα λεφτά «στα στρώματα» τελειώνουν !!!




Το ποσό των σχεδόν 100 δισ. ευρώ, λείπει από τις τραπεζικές καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων, καθώς η αιμορραγία που καταγράφηκε στη διάρκεια των μνημονίων δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από την αναιμική αύξηση των καταθέσεων που παρατηρείται την τελευταία τριετία.

Επίσης, τα ίδια στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η φυγή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες των αλλοδαπών κατοίκων, ήταν πολύ ταχύτερη από το 2010 μέχρι και το 2017.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ύψος των καταθέσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, τον περασμένο Αύγουστο είναι μικρότερο κατά 97,82 δισ. ευρώ(!), σε σύγκριση με το ύψος των καταθέσεων που ήταν τον Δεκέμβριο του 2009, όταν η χώρα βρισκόταν στον προθάλαμο του πρώτου μνημονίου. Χάθηκε δηλαδή το 41,2% των καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων.

SSL Certificates