.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

62% ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ...ΜΟΛΙΣ 6,2% ΚΑΤΩ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Στην περίοδο της ιστορικής πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οι οποίες υπολογίζεται ότι μειώθηκαν από τις αρχές του έτους κατά 62%, οι καταναλωτές στην Ελλάδα επωφελήθηκαν με μείωση της τιμής της βενζίνης, μόλις κατά 6,2%, δηλαδή 10 φορές λιγότερο!

Μετά το προηγούμενο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Σin», για αύξηση της τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα το διάστημα 21-28/2 ενώ οι τιμές του πετρελαίου βυθίζονταν, τα νεότερα στοιχεία της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές επωφελήθηκαν ελάχιστα από τη βουτιά του πετρελαίου.

Όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα του Υπουργείου Ανάπτυξης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου (PLATS) υποχώρησαν από την αρχή του έτους μέχρι και τις 16 Μαρτίου περίπου 24,5 λεπτά/λίτρο (από 0,40 λεπτά/λίτρο στα 0,1550 λεπτά/λίτρο) και ποσοστιαία περίπου 62%.

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΟΡΟΝΟ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Η ΙΤΑΛΙΑ ;;;





Καταρρέει η οικονομία της χώρας


Ένα βήμα πριν από το αίτημα διάσωσης βρίσκεται η Ιταλία, η οποία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιήσει το ταμείο διάσωσης για τη μείωση του οικονομικού αντίκτυπου του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία συνεχίζει να αυξάνεται.

Η Ιταλία έχει να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση καθώς μετρά το μεγαλύτερο αριθμό νεκρών λόγω του κορωνοϊού όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

Ο αριθμός των θανάτων στην Ιταλία έχει ξεπεράσει ακόμα και τον αριθμό των νεκρών στην Κίνα - όπου ο ιός αρχικά εμφανίστηκε στα τέλη του 2019.

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΚΡΑΧ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ AIRBNB !!!




Σε δραματικό αδιέξοδο βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι μετέτρεψαν τη δεύτερη ή τρίτη κατοικία τους σε άτυπα ξενοδοχεία μπήκαν στις πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb.

Με το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε ο τουρισμός, λόγω του κορονοϊού, από το παγκόσμιο «μένουμε σπίτι», τα συγκεκριμένα διαμερίσματα είναι άδεια, ενώ οι ιδιοκτήτες τους υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν προκαταβολές που είχαν λάβει, από ξένους επισκέπτες.

Καθώς είναι άγνωστο πότε θα λήξει η πανδημία και πότε θα ξαναρχίσει η τουριστική κίνηση, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες μετρούν ζημιές και ενώ έχουν επιβαρυνθεί με το κόστος ανακαίνισης και επίπλωσης των συγκεκριμένων διαμερισμάτων.

Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και ο λογαριασμός της Εφορίας. Τον Ιούλιο θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος επί των εσόδων που εισέπραξαν το 2019, χωρίς να έχουν κανένα έσοδο φέτος.

ΝΑ ΤΑ ΜΑΣ !!! Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!

ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ HAARETZ
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας του Ισραήλ παροτρύνει στην Υποεπιτροπή της Knesset (κοινοβούλιο Ισραήλ) ότι είναι επείγουσα ανάγκη να ελεγχθούν πλήρως και να παρακολουθούνται επίσης πλήρως  όσοι υπάρχουν ενδείξεις ότι φέρουν τον κορoνοϊό , να υπάρξει δηλαδή πλήρης παύση των προσωπικών ελευθεριών !!!





Το Ισραήλ εξετάζει πλήρη έλεγχο της ατομικής ελευθερίας λόγω κορωνοιού εξέλιξη που σίγουρα σοκάρει.

Αυτή θα είναι η επόμενη εξέλιξη μετά την καραντίνα;

Το "ισραηλινό πρότυπο" θα είναι σύντομα η πραγματικότητα σε ολόκληρη τη Δύση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού;

Αφού ο πρωθυπουργός Netanyahu ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι αρχές θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία και τα συστήματα αντιτρομοκρατίας της χώρας για την καταπολέμηση του "αόρατου εχθρού" του Covid-19, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τώρα ότι η κυβέρνηση εξετάζει πραγματικά να ελέγξει πλήρως την ελευθερία των πολιτών όπως αναφέρει η εφημερίδα Haaretz.

ΜΕ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Η ΚΙΝΑ ΔΩΡΙΣΕ 1.000.000 ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Τι μεταδίδει το iefimerida.gr :

Προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αεροσκάφος της Air China το οποίο μετέφερε 1. εκατ. μάσκες από την Κίνα για τα ελληνικά νοσοκομεία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αποστολή με ιατρικές προμήθειες που παρείχε η κινεζική κυβέρνηση προς την Ελλάδα, κατόπιν επείγοντος αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, έφτασε στην Αθήνα το Σάββατο το πρωί, με πτήση της Air China CA 863. Η βοήθεια, βάρους περίπου 8 τόνων, περιλαμβάνει προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες, προστατευτικό εξοπλισμό, γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών.

Το 1 εκατομμύριο προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες και άλλα ιατρικά αναλώσιμα παραδόθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι 500.000 είναι δωρεά της κινεζικής Κυβέρνησης και οι 500.000 της κινεζικής εταιρείας, State Grid, στρατηγικού εταίρου της ΑΔΜΗΕ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΤΑ 40% !!!


Τους δικαιούχους έκπτωσης λόγω κορονοϊου στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης και κύριας κατοικίας αποσαφηνίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μείωση κατά 40% του ενοικίου της επαγγελματικής στέγης αλλά και της κύριας κατοικίας για το διάστημα Μαρτίου - Απριλίου όσων αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό αποσαφηνίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων.

ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΝΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800€ !!!




Να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία των συμβάσεων εργασίας υποχρεούνται οι επιχειρήσεις-εργοδότες που τελούν σε αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής - και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19. Σε περίπτωση πραγματοποίησής τους, οι καταγγελίες αυτές είναι άκυρες. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με θέμα «κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης».

Επίσης:

ΕΚΤ: ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ 120 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης που αφορούν κυρίως τον χειρισμό των κόκκινων δανείων, ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η ΕΚΤ συστήνει κατ΄ουσίαν στις τράπεζες, να λαμβάνουν λιγότερες προβλέψεις για τα κόκκινα δάνεια, προσφέροντάς τους έτσι, σημαντική κεφαλαιακή ανακούφιση που υπολογίζεται σε 120 δισεκ. ευρώ.

Τα νέα μέτρα της ΕΚΤ, παρέχουν στις τράπεζες περαιτέρω χαλάρωση των εποπτικών κανόνων, έτσι ώστε να τις βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, προσφέροντας ευελιξία στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι τράπεζες θα είναι σε θέση να επωφεληθούν πλήρως από τις εγγυήσεις και την στάση των πληρωμών που εφαρμόζουν οι δημόσιες αρχές για να αντιμετωπίσουν τη σημερινή κρίση. 

Επίσης, η ΕΚΤ συνέστησε στις τράπεζες να εφαρμόσουν τα νέα λογιστικά πρότυπα με έναν τρόπο που αποφεύγει τις υπερβολικές προβλέψεις για ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΕΝΑΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!



Τι γράφει το analyst.gr :

Το θέμα είναι πως την ανικανότητα ή την ατυχία της κυβέρνησης, την πληρώνουν πανάκριβα η Ελλάδα και οι Έλληνες – όπου όμως αυτό που μας στενοχωρεί δεν είναι τόσο οι ηλικιωμένοι, όσο τα νέα παιδιά. Ειδικά η γενιά που μεγάλωσε μέσα στη χειρότερη δεκαετία που έχει βιώσει ποτέ στην ιστορία της η Ελλάδα – ενώ, αντί τουλάχιστον να βλέπει κάποια ελπίδα για το μέλλον, έστω κάποια μικρή και δειλή ηλιαχτίδα στο μακρινό ορίζοντα, το σκοτάδι γίνεται όλο και πιο πυκνό. Αυτά τα νέα παιδιά ασφαλώς δεν ψήφισαν ποτέ εκείνους που κατάντησαν στο σημερινό χάλι την πατρίδα τους – σε μία οδύνη δίχως τέλος. Αυτά τα νέα παιδιά δεν βίωσαν ποτέ μία ελεύθερη, εθνικά κυρίαρχη και υπερήφανη Ελλάδα. Αυτά τα νέα παιδιά είτε εργάζονται με μισθούς πείνας, είτε είναι άνεργα, με όλες όσες πιέσεις συνεπάγονται αυτού του είδους οι ψυχοφθόρες εμπειρίες. Σε αυτά τα νέα παιδιά όμως, κανένας δεν δίνει σημασία.

Επικαιρότητα

Ασφαλώς πολλές χώρες σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από την επιδημία – ειδικά οι ευρωπαϊκές. Εν τούτοις οι περισσότερες, αυτές τουλάχιστον που δεν είχαν τυπικά μνημόνια όπως η Ελλάδα ή άτυπα όπως η Ιταλία, βίωσαν τα τελευταία χρόνια μία εποχή ανάπτυξης – οπότε έχουν τα μέσα να αντιμετωπίσουν τη νέα κρίση, τόσο από υλικής, όσο και από ψυχολογικής πλευράς.

Σε πλήρη αντίθεση η πατρίδα μας δεν έχει σταματήσει μετά το 2010, λόγω της υπερχρέωσης που την καταδίκασε η ΝΔ , του ΔΝΤ που την οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, της χρεοκοπίας που προκάλεσαν και τα δύο αυτά κόμματα μαζί , καθώς επίσης της χαριστικής βολής που της έδωσε ο Γιάννης και το ΣΥΡΙΖΑ, να βιώνει το ένα κακό πίσω από το άλλο – με την οικονομία της να υποχωρεί ασταμάτητα, παρά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τους πλειστηριασμούς της ιδιωτικής.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ !!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΟΥ SSM ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ & ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ !!!


Η Κομισιόν πάγωσε το Σύμφωνο Σταθερότητας - Ελεύθερες οι κυβερνήσεις να λάβουν όσα μέτρα στήριξης χρειαστεί

Της Δήμητρας Καδδά

Η Κομισιόν ενεργοποίησε το υπέρτατο δημοσιονομικό "όπλο" που έχει στα χέρια της, τη ρήτρα "γενικής διαφυγής", δηλαδή ουσιαστικά το "πάγωμα" του συμφώνου σταθερότητας.

Αποτελεί ουσιαστικά το πιο ισχυρό εργαλείο της δημοσιονομικής πολιτικής. Όλα τα κράτη μέλη - και η Ελλάδα - μπορούν, χωρίς περιορισμούς, όσο μαίνεται η κρίση, να λαμβάνουν μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αιτία είναι η παρουσία ειδικών συνθηκών λόγω του κορονοϊού. Δεν ισχύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Δηλαδή μια χώρα μπορεί να ξεπεράσει το όριο για έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ (σ.σ. ο στόχος βάσει των δημοσιονομικών κανόνων που ισχύει για όλα τα κράτη και με άλλα κριτήρια ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα) χωρίς να έχει κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ενεργοποιήθηκε η 1η ρήτρα εκτάκτων συνθηκών που επέτρεπε δαπάνες σε συγκεκριμένους τομείς μετά από έγκριση της Κομισιόν. Σήμερα, ακολούθησε και αυτή η ευρύτερη κίνηση δημοσιονομικής ελευθερίας.

Την κίνηση ανακοίνωσε με δήλωσή της η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

ΙΤΑΛΙΑ-ΚΟΡΟΝΟΝΟΪΟΣ: FIAT+FERRARI ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ !!!



Κορωνοϊός: Απίστευτη κίνηση Fiat και Ferrari - Δίνουν τα εργοστάσιά τους για κατασκευή αναπνευστήρων

Οι ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες Ferrari και Fiat Chrysler βρίσκονται σε επαφές με έναν από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές αναπνευστήρων στη χώρα, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή των σωτήριων αυτών μηχανημάτων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα εκπρόσωποι των εταιρειών.

Η εταιρεία Siare Engineering, που εδρεύει στη βόρεια Ιταλία, επίκεντρο της επιδημίας που έχει αφανίσει σχεδόν 3.000 ανθρώπους, βρίσκεται σε εντατικές επαφές με τις Fiat Chrysler (FCA), Ferrari και την κατασκευάστρια ανταλλακτικών Marelli για να κατασκευάσουν, είτε ανταλλακτικά, είτε τμήματα των αναπνευστήρων και να βοηθήσουν στην συναρμολόγηση τους.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Siare Engineering Τζανλούκα Πρετσιόζα, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει σε κάποια τμήματα κοινή τεχνογνωσία με τους κατασκευαστές αναπνευστήρων, καθώς αμφότερες οι τεχνολογίες βασίζονται στα ηλεκτρονικά συστήματα και τα ελαστικά. «Μιλούμε με τη Fiat Chrysler, τη Ferrari και τη Marelli για το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στη διαδικασία παραγωγής των ηλεκτρονικών τμημάτων», τόνισε ο Πρετσιόζα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΕΤΟΣ ΓΙΟΚ !!!



Χάνεται για εφέτος κάθε πιθανότητα ανάπτυξης, οφείλουμε όμως να είμαστε έτοιμοι και για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, με τις τράπεζες όρθιες για μια δυναμική επανεκκίνηση. 

Αυτό θα είναι το “μότο” των επισημάνσεων που θα κάνει στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος ο διοικητής της Γ.Στουρνάρας, παρουσιάζοντας την Ετήσια Έκθεση (2019) για την Οικονομία.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΠΡΟΣ 3-4ΜΗΝΟ ΠΑΓΩΜΑ ;;;

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΦΟΡΟΙ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-ΝΕΡΟΥ, ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΤΛ. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Ή ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ...
Με επιβάρυνση του προϋπολογισμού και όχι της ΔΕΗ, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε αναστολή για 3 - 4 μήνες της πληρωμής λογαριασμών ρεύματος από τις 220.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν.



Αναστολή για 3 - 4 μήνες της πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος 220.000 επιχειρήσεων που έχουν κλείσει, όπως και των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Μέτρο που θα μπορούσε να επεκταθεί και στις 200.000 επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση αλλά προς το παρόν συνεχίζουν να λειτουργούν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα όποια μέτρα θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό, χωρίς να επιβαρυνθεί η ΔΕΗ, διαφορετικά η επιχείρηση θα κινδύνευε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια ραγδαία επιδείνωση στα οικονομικά της.

«Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσω της κεντρικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, τα όποια μέτρα για την ηλεκτρική ενέργεια θα πληρωθούν από την κυβέρνηση, όχι από τη ΔΕΗ», όπως ανέφερε χθες ο υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ.Χατζηδάκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι έρχονται διευκολύνσεις και στο σκέλος της πληρωμής λογαριασμών.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!


ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΕΣ !!!


ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ !!!




Την τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού. 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι τα εξής:

1. Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν εκτός από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις που θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ, θα έχουν τρίμηνη αναστολή πληρωμής των δόσεων δανείων.

2. 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ, η οποία θα είναι ακατάσχετη. Για όσους τελούν σε καθεστώς αναστολής και για τους επαγγελματίες που πλήττονται το κράτος λαμβάνει μέτρα κάλυψης όλης της ασφαλιστικής δαπάνης. Το συνολικό κόστος του συγκεκριμένου μέτρου ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ. Εντός της ημέρας δε, θα δοθούν οι συγκεκριμένοι κωδικοί των δραστηριοτήτων που πλήττονται.

3. Τα 800 ευρώ θα δοθούν και σε όσους απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση λόγω των συνθηκών του κορονοϊού.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ !!!




ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 20/3/2020 Η υπ΄αριθμ. Δ1α/19/3/2020 Κ.Υ.Α ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΜΙΣΘΩΝ, ΑΜΙΣΘΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 20/3/2020 ΕΩΣ ΚΑΙ 2/4/2020

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ:

α) ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ !!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΔ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.:2103332644
e-mail: press@minfin.gr

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου

Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού

Παρατίθεται στη συνέχεια ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από τους κατωτέρω εντάσσονται στα μέτρα στήριξης. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ, συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου, συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης.

Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1 εκατομμύριο εργαζομένους και μηνιαίο τζίρο περί τα 6,5 δισ. ευρώ.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΜΟΝΟ ΜΕ 120€...ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ Ο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ !!!



Ένα ηχητικό απόσπασμα από την ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε κυκλοφορεί στα social media όπου ο έγκριτος δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, ο “αδελφός” του Άδωνι Γεωργιάδη στα χρόνια του τρισκατάρατου ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνει το κοινό του ότι “μαθαίνει” ότι ιδιωτική κλινική κάνει το διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό και προχωράει στην επεξήγηση του “τιμοκαταλόγου”.

Όπως λέει ο κ.Πορτοσάλτε προμοτάροντας το τεστ, μπορεί να γίνει στα κεντρικά της εταιρείας, στο γκαράζ, και κοστίζει “μόλις” 120 ευρώ. Αν πάλι το θέλετε στο σπίτι, και αυτό γίνεται, όπως μας πληροφορεί, με κόστος 180 ευρώ.

Κι επειδή όπως φαίνεται “το αφεντικό τρελάθηκε”, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ ενημερώνει ότι “αν έρθουν εταιρείες συνολικά και μάλιστα το συγκεντρώσει και η ίδια η ετιαρεία το υλικό, το βιολογικό υλικό, εκεί κοστίζει 80 ευρώ” (μάλλον μιλάει για ιδιωτικές εταιρείες που δίνουν στους εργαζόμενούς τους τη δυνατότητα να κάνουν το τεστ και αγοράζουν “πακέτα” τεστ από την κλινική…)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ...ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ !!!

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
Δώρο Πάσχα θα δοθεί στους 108.000 δημοσίους υπαλλήλους-εργαζομένους στον κλάδο της υγείας παρότι έχει καταργηθεί .



Δυνατότητα καταβολής του δώρου Πάσχα σε μεταγενέστερο χρόνο, χωρίς κυρώσεις, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, παρουσιάζοντας το τρίτο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας το πρωί της Παρασκευής.

«Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του. Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους», κατέστησε σαφές ο κ. Σταϊκούρας, εξηγώντας πως «λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες και αφού αφουγκραστήκαμε τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες, η καταβολή του Δώρου Πάσχα να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις, ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες του φαινομένου του κορονοϊού στη ρευστότητά τους, και το σημαντικότερο, να επιτύχουμε τη δίκαιη διασπορά του Δώρου Πάσχα στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις και κλάδους που σήμερα δεν βρίσκονται σε αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα λειτουργίας τους.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ "ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ": ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ+ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΙΤ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!




Η πασίγνωστη συγγραφέας Ναόμι Κλάιν εξηγεί πως οι κυβερνήσεις και η παγκόσμια ελίτ θα εκμεταλλευτούν την πανδημία ως μία "τέλεια καταιγίδα", ωστόσο, παράλληλα εκφράζει την αισιοδοξία της για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Ο Κορονοϊός είναι επίσημα μία παγκόσμια πανδημία που έως τώρα έχει μολύνει 10 φορές περισσότερους ανθρώπους από τον SARS. Πανεπιστήμια, μουσεία και θέατρα σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ κλείνουν και σύντομα μπορεί να συμβεί το ίδιο σε ολόκληρες πόλεις. Εξειδικευμένοι επιστήμονες προειδοποιούν πως κάποιοι πολίτες που ίσως έχουν μολυνθεί και ασθενούν με τον ιό που είναι γνωστός ως COVID-19, συνεχίζουν την καθημερινή τους ρουτίνα είτε επειδή οι εργασίες τους δεν προβλέπουν άδεια μετ’ αποδοχών ή λόγω συστημικών ελλείψεων στο ιδιωτικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι σίγουροι τί να κάνουν ή ποιον να ακούσουν. Ο Πρόεδρος Τραμπ αντικρούει τις προτροπές του Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Επιδημιών. Αυτά τα αντικρουόμενα μηνύματα έχουν περιορίσει το χρόνο αντίδρασης ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα αυτού του ιδιαίτερα μολυσματικού ιού.

Έχουν δημιουργηθεί οι τέλειες συνθήκες για τις κυβερνήσεις και την παγκόσμια ελίτ, ώστε να εφαρμόσουν μέτρα μίας πολιτικής ατζέντας που σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαν αντιμετωπιστεί από μεγάλη αντίδραση, εάν όλοι μας δεν ήμασταν τόσο αποπροσανατολισμένοι. Η διαδοχή των γεγονότων στο ξέσπασμα της κρίσης του Κορονοϊού, δεν είναι μοναδική. Είναι το προσχέδιο που οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις ακολουθούν εδώ και δεκαετίες και είναι γνωστό ως: “Δόγμα του Σοκ”, ένας όρος που καταγράφηκε από την ακτιβίστρια και συγγραφέα Ναόμι Κλάιν στο βιβλίο της (2007) με τον ίδιο τίτλο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΠΛΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ !!!



Την απαγόρευση κατάπλου όλων των ιδιωτικών σκαφών από σήμερα 19 Μαρτίου και για έναν μήνα, δηλαδή έως και τις 19 Απριλίου, προβλέπει απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Η απόφαση προβλέπει τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου ιδιωτικών πλοίων (σκαφών) θαλάσσιας αναψυχής σε ελληνικά λιμάνια, προερχόμενων από οποιονδήποτε γεωγραφικό προορισμό καθώς και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια.

Με άλλη απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας, απαγορεύεται η λειτουργία στο σύνολο της Επικράτειας, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έως και τις 20 Απριλίου όλων των σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών.

ΦΟΥΛΑΡΕΙ Η ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΕΝΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΩΣ ΚΟΚΚΙΝΟ !!!


Tη σκυτάλη μετά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να πάρει ο SSM προχωρώντας σε εποπτική χαλάρωση με μέτρα που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης και περισσότερο σε εκείνο της χώρας μας μιας και το κέντρο βάρους θα πέσει στα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα λοιπόν με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ μετά τα μέτρα χαλάρωσης που ελήφθησαν σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής θα πάρει αποφάσεις σχετικά με τα NPEs.

Ο χρόνος που θα απαιτείται προκειμένου να ξανακοκκινήσουν τα ρυθμισμένα δάνεια δεν θα είναι πια ένας μήνας αλλά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Σε ότι αφορά τον κατ' αρχήν χαρακτηρισμό δανείου σε ληξιπρόθεσμο οι αλλαγές από τον εποπτικό βραχίονα της ΕΚΤ αναμένεται να προβλέψουν χρονικό ορίζοντα μεγαλύτερο των τριών μηνών που ισχύει σήμερα.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ !!!




Αποχή δικαστικών επιμελητών μέχρι και 27.3.2020


Αποχή αποφάσισαν οι Δικαστικοί Επιμελητές από 17.3.2020 έως και 27.3.2020. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΕΕΤ: 3ΜΗΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΟΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 800€ !!!

ΑΦΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ...ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ;;; ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΠΗΡΕ ΤΑ 800€ ;;;
Ενώ υπογραμμίζουν, όσοι δεν πλήττονται άμεσα(άραγε πόσοι είναι αυτοί ;;; ελάχιστοι...) θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά.



Διευκολύνσεις προς δανειολήπτες-φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από τα μέτρα, αποφάσισε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι ελληνικές τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών εξακολουθούν να συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές και λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και το μετριασμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα.

Ως εκ τούτου σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σύσκεψης με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ Χ. Σταικούρα κ Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ή ΘΕΣΜΟΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ" !!!




"Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η οποία εκπνέει στις 30 Απριλίου και τα κόκκινα δάνεια απάντησε ότι το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τονίζοντας πως θα βρεθεί λύση στον κατάλληλο χρόνο. 

Συμπλήρωσε πως θεωρεί παντελώς απίθανο «οι τράπεζες ή οι θεσμοί να ονειρεύονται πλειστηριασμούς αυτές τις ώρες», ενώ συμπλήρωσε πως τα δικαστήρια είναι κλειστά αυτό το διάστημα. Εάν υποτεθεί ότι έχουμε κρίση που περνούν τις σημερινές προβλέπεις θα έχουμε παγκόσμια κρίση, ανέφερε υπουργός, τονίζοντας πως οι ελληνικές τράπεζες είναι στο ευρωσύστημα και από χτες ανήκουν απολύτως με την απόφαση της ΕΚΤ στην ίδια ταχύτητα με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Η κρίση, ανέφερε, θα κρατήσει δύο μήνες, όποτε θα αρχίσει η επιδημία να κατέρχεται.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 800€ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ;;; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ;;;


Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΑ #@#@%^@ ΤΟΥΣ !!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ !!!



Μετά από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Ένωση Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις ανακοίνωσε σειρά πρωτοβουλιών για τους δανειολήπτες που θα λάβουν τα 800 ευρώ  και εκείνους που επικαλούνται σοβαρή, αποδεδειγμένη αλλαγή στην οικονομική τους κατάσταση, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 



ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΑΤΟΜΩΝ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1.000€ ΕΚΑΣΤΟΣ & ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΩΣ 5 ΕΤΗ ΑΛΛΑ...ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!!



Τι γράφει το dikastikos.gr :
Μέτρα πρωτόγνωρα αλλά επιβεβλημένα, μέτρα που σε κάποιους θυμίζουν εποχές που θέλουν να ξεχάσουν, μέτρα όμως που αν δε ληφθούν θα οδηγήσουν σε διασπορά του ιού, λαμβάνει η κυβέρνηση. Με βάση την παραδοχή όλων ότι προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας χθες ανακοινώθηκαν νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων από το υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Με βάση την ανακοίνωση που θα εξειδικευτεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:

-απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις δέκα και πέρα ατόμων με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και ανά περίπτωση.

-Η απαγόρευση αυτή αφορά και συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων στα σπίτια μας!

-Απαγορεύονται επίσης ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο με την συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ: ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΟΠΩΝ !!!

ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΕΥΔΑΠ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
Δεν γίνεται εν μέσω πανδημίας να κόβεται το ρεύμα και να μένουν στο έλεος του Θεού νοικοκυριά+επιχειρήσεις !!!






ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΔΕΔΔΗΕ – Κανένα μέτρο για παράταση διακοπών. 


Χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν να μείνουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Από την προηγούμενη εβδομάδα προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ΔΕΗ, VOLTON, ΠΡΩΤΕΡΓΕΙΑ, ΕΝΕΡΓΑ κτλ.… και κανείς δεν έχει να μας πει κάτι.

Δεν έχει απαντηθεί κανένα e-mail που έχουμε στείλει, αλλά τηλεφωνικά μας είπαν ότι στην κατάσταση οικονομικής κρίσης που επικρατεί, έχουμε δίκιο, αλλά δεν έχουμε πάρει καμιά εντολή από την Κυβέρνηση για κάποιο μέτρο παράτασης.

Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ, κατόπιν χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας, με το γραφείο τύπου, μας επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία κυβερνητική εντολή και ότι ακολουθούνε τις εντολές των παρόχων.

Ο ένας περιμένει εντολή από τον άλλον. Παίζουμε ακόμα μια φορά το «μπαλάκι», εις βάρος του πολίτη.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!!

ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΡΑΓΚΟ...ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΚΟΡΟΪΔΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
Την ίδια ώρα το σκάνδαλο οδηγείτε στο αρχείο αφού η Εθνική Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε εγκλήσεις(βάσει του Νέου Ποινικού Κώδικα+της ασυλίας στους τραπεζίτες) , οπότε η δικογραφία πάει στα σκουπίδια και δεν τιμωρείται κανείς !!!
Παράλληλα, πετσοκόβουν τις αποδοχές μέσω ΛΕΠΕΤΕ στους συνταξιούχους της Εθνικής, από τους οποίους έφαγαν τα λεφτά !!!



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

ΕΤΕ: Γλιτώνει την εφάπαξ εγγραφή 200 εκατ. για ΛΕΠΕΤΕ

Ανακούφιση προκαλεί στην Εθνική Τράπεζα η κατατεθείσα τροπολογία των διατάξεων υπαγωγής των δικαιούχων του ΛΕΠΕΤΕ στον e-ΕΦΚΑ καθώς η τράπεζα απαλλάσσεται από τον -λογιστικό- βραχνά εγγραφής εφάπαξ κόστους 200 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, με την τροπολογία, η Εθνική απαλλάσσεται από την καταβολή 40 εκατ. ευρώ ετησίως για την πενταετία 2019-23 ως συμπληρωματική ασφαλιστική εισφορά. Αντ’ αυτού θα καταβάλλει στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ για τα έτη 2018 έως 2032 επιπρόσθετη ασφαλιστική εισφορά, η οποία θα ανέρχεται κατ’ έτος στο 12% επί των μεικτών αποδοχών των απασχολούμενων με οιαδήποτε σχέση εργασίας στην ΕΤΕ.

Η παραπάνω ετήσια επιπρόσθετη εισφορά της Εθνικής για το έτος 2018 θα πρέπει να καταβληθεί ως την 30ή Ιουνίου του 2020. Για τα υπόλοιπα έτη, ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου τριμήνου του αμέσως επόμενου έτους. Η επιπρόσθετη εισφορά της Εθνικής για τα έτη 2019 και 2020 συμψηφίζεται με αυτή που έχει καταβάλει ήδη η τράπεζα στο ΕΤΕΑΕΠ.

ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ;;;

ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΕΛΑΒΕ SMS ΑΠΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 287€...
Το Υπ.Ανάπτυξης ακούει ;;;



Με την ελληνική οικονομία σε κατάσταση ασφυξίας, ολόκληρους κλάδους να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με κρατική απόφαση και τους πολίτες να καλούνται σε όλους τους τόνους «να μείνουν σπίτι» για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι εισπρακτικές της ΔΕΗ συνεχίζουν ...απτόητες να πιέζουν τους οφειλέτες.

Όπως μάς κατήγγειλε αναγνώστης του «Σin» σήμερα το πρωί(19/3) δέχθηκε μήνυμα εισπρακτικής εταιρίας στο τηλέφωνό του, που τον καλούσε να εξοφλήσει άμεσα οφειλή του 287 ευρώ (άρα δεν πρόκειται για μεγάλο ποσό) στη ΔΕΗ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι χθες βράδυ (18/3) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των εισπρακτικών από σήμερα (19/3) και για όσο διαρκεί η καραντίνα. Συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ανέφερε:

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ: ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ !!!



Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Eρωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, εάν στα επικείμενα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εξετάζεται και η αναστολή του Δώρου του Πάσχα ο υπουργός απάντησε : «Αξιολογείται».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Αναλυτικές οδηγίες για τις τραπεζικές συναλλαγές που μπορούν να διενεργούνται χωρίς φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στο πλαίσιο της πανεθνικής προσπάθειας να μειωθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα:

Αναλήψεις μετρητών

Με χρήση χρεωστικής κάρτας από τα ΑΤΜ, που τροφοδοτούνται ανελλιπώς, εντός του ημερήσιου ορίου που έχει ο κάτοχος.

Καταθέσεις μετρητών


Είναι δυνατή η κατάθεση μετρητών σε ΑΤΜ. Επίσης, για όσους δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα είναι δυνατή η κατάθεση στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS).

ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ !!!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ, ΙΔΙΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 12 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ
Σε αναστολή δόσεων και για τα δάνεια των φυσικών προσώπων προσανατολίζονται οι τράπεζες αλλά με καμιά μέριμνα για τους κόκκινους δανειολήπτες !!!



Τι μεταδίδει το mononews.gr :



Το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για επέκταση του μέτρου αναστολής δόσεων που αποφασίστηκε για τα επιχειρηματικά δάνεια και στα στεγαστικά δάνεια των νοικοκυριών έλαβαν οι τράπεζες.

Το πάγωμα που οι τράπεζες προσανατολίζονται να προσφέρουν στους δανειολήπτες, θα αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. που πλήττονται από την κρίση.

Όπως εξηγούν εκπρόσωποι των τραπεζών που συμμετείχαν στη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών και τη σύσταση προς τις τράπεζες που απηύθυνε ο Χρήστος Σταϊκούρας, αν και η αναστολή δόσεων δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, θα είναι ουσιαστικά γενικευμένη. Στόχος είναι να καλυφθούν όλοι όσοι τα οικονομικά τους ανατράπηκαν ήδη ή είναι προφανές ότι πρόκειται να ανατραπούν λόγω της κρίσης, ανάλογα πάντα με το πόσο θα κρατήσει.

Το ερώτημα που διατυπώνεται με ένταση σε όλες τις παρόμοιες συσκέψεις που διεξάγονται πυρετωδώς τις δύο τελευταίες εβδομάδες, είναι ποιοι είναι αυτοί που δεν θα τους επηρεάσει η κρίση.

GOLDMAN SACHS: ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ !!!




Της Κατερίνας Κλείτσα


Στις 10 Απριλίου(σ.σ. 2018), η Goldman Sachs δημοσίευσε μία έρευνα με τίτλο «Η Γονιδιακή Επανάσταση», που έθετε το εξής ερώτημα για τις επιχειρήσεις: «Είναι η θεραπεία των ασθενών ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο;».

Για να μην σας κρατάμε παραπάνω σε αγωνία, η απάντηση της Goldman Sachs είναι όχι!

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει ότι όταν οι ασθένειες θεραπεύονται μόνο με μία δόση, με βάση τα νέα επιστημονικά-τεχνολογικά προχωρήματα που επιτρέπουν η δράση των φαρμάκων να κατευθύνεται στα γονίδια, αυτό έχει κόστος στην εταιρεία παρασκευής του φαρμάκου και οδηγεί σε απώλεια εσόδων, ενώ αντιθέτως οι μακροχρόνιες θεραπείες είναι πολύ πιο συμφέρουσες!

Με βάση τις αναλύσεις και τα ίδια τα λόγια της Goldman Sachs, δεν συμφέρει να παράγονται φάρμακα που θεραπεύουν τις ασθένειες – είναι προφανώς πολύ καλύτερα αυτά που δεν τις θεραπεύουν αλλά μετριάζουν τα συμπτώματα, γιατί έτσι μπορεί να βγαίνει περισσότερο κέρδος!


Θεραπεία= διαφυγόντα κέρδη

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ !!!



Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος


Για να βγάζει τέτοια απόφαση η Ευρωπαϊκή αρχή κινητών αξιών και με την μορφή του κατεπείγοντως να κοινοποιείται σε όλες τις Ευρωπαϊκές επιτροπές κεφαλαιαγοράς ετοιμάζεται τσουνάμι..


Οι αρνητικές θέσεις που έχουν πολλοί εκ των θεσμικών επενδυτών και τραπεζών θα είναι αιτία που θα σκάνε μια πίσω από την άλλη..

ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΧΑΘΗΚΑΝ 41.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ 18 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ !!!




Για «τρομακτική, χωρίς προηγούμενο» εικόνα έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας για τις απολύσεις των τελευταίων 18 ημερών στην Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.


Όπως αποκάλυψε ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, από τις αρχές του Μαρτίου μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, 18 του μηνός, έχουν χαθεί περίπου 41.000 θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί στοιχεία πριν το κλείσιμο του μήνα, τονίζοντας πως «οι επιχειρήσεις δεν έχουν βάλει λουκέτο, υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για ένα διάστημα, έτσι πρέπει να το βλέπουμε» .

ΑΠΔΠΧ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000€ ΣΤΗ ΔΕΗ !!!




Για μη ικανοποίηση δικαιώματος πρόσβασης

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη μη ικανοποίηση δικαιώματος πρόσβασης υποκειμένου των δεδομένων.

Η υπόθεση έφτγασε ενώπιον της Αρχής έπειτα από καταγγελία της Α πως είχε υποβάλει αίτηµα πρόσβασης στον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδοµένων της ΔΕΗ Α.Ε. ζητώντας αντίγραφο της φυσικής και ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους για τη χρονική περίοδο από το 2015 έως σήµερα, αλλά δεν έλαβε σχετική απάντηση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η ΔΕΗ δια του Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδοµένων µέσω του εγγράφου παροχής διευκρινήσεων προς την Αρχή, απάντησε ότι δεν υπάρχει η φυσική και ηλεκτρονική αλληλογραφία που ζήτησε η καταγγέλλουσα από το έτος 2015 έως σήµερα.

ΙΤΑΛΙΑ: ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ALITALIA !!!




Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει να εθνικοποιήσει την αεροπορική εταιρία Alitalia, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο των έκτακτων οικονομικών μέτρων που λαμβάνονται απέναντι στην επιδημία Covid-19.

Το υπουργικό συμβούλιο “προβλέπει τη σύσταση μιας νέας εταιρίας η οποία θα ελέγχεται πλήρως από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ή η οποία θα ελέγχεται από μια εταιρία με, ακόμη και έμμεση, πλειοψηφική δημόσια συμμετοχή“, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΒΟΪ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ !!!




Μία συγκλονιστική ιστορία πίσω από μια φωτογραφία με κομβόι στρατού της Ιταλίας, δημοσίευσε τη νύχτα η La Repubblica.

Η ιταλική εφημερίδα ανάρτησε μία φωτογραφία με στρατιωτικά οχήματα στην πόλη του Μπέργκαμο, τα οποία έχουν μέσα θύματα του κορωνοϊού! Οπως αναφέρει στην δημοσίευσή της η εφημερίδα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο νεκροταφείο της πόλης και με τόσους μαζεμένους θανάτους, δεν μπορούσε το νεκροταφείο να διαχειριστεί τον αριθμό τους.

Έτσι, ο στρατός πήρε τα φέρετρα με τα θύματα και τα μετέφερε μέσα από την πόλη του Μπέργκαμο, σε άλλες περιοχές της χώρας όπου τα πτώματα θα αποτεφρωθούν! Περίπου 30 οχήματα με 70 φέρετρα πέρασαν από το κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα κατευθύνονταν σε διάφορα σημεία της Ιταλίας, προκειμένου να γίνει η αποτέφρωση.

ΤΟ ΦΩΝΑΖΑΜΕ, ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ !!! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ !!!



Την αναστολή λειτουργίας όλων των εισπρακτικών εταιρειών από σήμερα Πέμπτη και για όσο διαρκεί η κρίση ανακοίνωσε σε χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Blue Sky ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εντάσσοντας την παραπάνω απόφαση στη δέσμη μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση χιλιάδων εργαζομένων και πολιτών, οι οποίοι δοκιμάζονται τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός.

"Αύριο (σσ σήμερα) κλείνουμε τις εισπρακτικές εταιρείες για όσο διαρκεί η κρίση. Δεν νοείται η οποιαδήποτε όχληση για πληρωμή χρέους. Αφού η οικονομία σταμάτησε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΠΟΙΟΣ COVIT-19 ;;; Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο BANKOVIT-20 !!! COMING SOON !!!


ALL SHALL FALL !!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ, Ο ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΩΝ, ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!


Γράφει ο Κυρικάκος Τόμπρας

Ο κορωναϊός είναι ευλογία .... που θα έλεγε και ο Πάγκαλος.

Ξεκίνησαν, ένα-ένα, να καταρρέουν τα καλύτερα και τα μεγαλύτερα σπίτια, σε όλο τον πλανήτη. Σα να ήταν έτοιμα από καιρό, να το γνώριζαν ή, ακόμη χειρότερα, να το επεδίωκαν.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ !!!


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ: ΓΚΡΟΥΠ 50 ΑΤΟΜΩΝ ΠΗΓΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ...ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ !!!

Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ...
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι !!!


Ανησυχία και θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η είδηση ότι γκρουπ ταξιδιωτών από την Ελλάδα ταξίδεψε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε σεμινάριο διαλογισμού την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του κορωνοϊού.

Κατά την επιστροφή τους με πούλμαν, το γκρουπ εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό.

Είχε ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ και η ΕΛΑΣ και λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μη διασπορά του ιού.

Εμφανώς ενοχλημένη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Κάνοντας λόγο για υγειονομική βόμβα σε μια περιοχή όπως η Μαγνησία που έχει χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων, δήλωσε ότι «χρειάζεται ατομική συνείδηση, γι’ αυτό ζήτησα την παρέμβαση εισαγγελέα».

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ !!!




Τι έδειξε έρευνα του NIAID στις ΗΠΑ.


Ο εξαιρετικά μολυσματικός νέος κορονοϊός που έχει προκαλέσει παγκόσμια πανδημία μπορεί να παραμείνει ζωντανός και μολυσματικός σε σταγονίδια στον αέρα για ώρες και σε επιφάνειες για ημέρες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Επιστήμονες του NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases), που υπάγεται στα US National Institutes of Health, επιχείρησαν να προσομοιώσουν τον ιό που εναποτίθεται από ένα άτομο που έχει μολυνθεί σε επιφάνειες καθημερινής χρήσης, όπως πχ σε σπίτια ή νοσοκομεία, μέσω βήχα ή αγγίγματος αντικειμένων.

Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν μια συσκευή για τον ψεκασμό αεροζόλ στο πρότυπο των μικροσκοπικών σωματιδίων που δημιουργούνται κατά τον βήχα ή το φτέρνισμα. Οι ερευνητές μετά διερεύνησαν για πόσο ο ιός παρέμενε μολυσματικός σε αυτές τις επιφάνειες, σύμφωνα με τη μελέτη που εμφανίστηκε online στο New England Journal of Medicine την Τρίτη- μία ημέρα κατά την οποία τα κρούσματα Covid-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 5.200 και οι θάνατοι πλησίασαν τους 100.

ROAN PAUL INSTITUTE: ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!! Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ "ΟΠΛΟ" ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!!!



Οι κυβερνήσεις αγαπούν τις κρίσεις, επειδή όταν οι άνθρωποι φοβούνται, είναι πιο πρόθυμοι να παραιτηθούν από τις ελευθερίες τους και δέχονται τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων άκριτα αναφέρει το Roan Paul Institute.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, οι Αμερικανοί δέχτηκαν την σχεδόν πλήρη ισοπέδωση των πολιτικών ελευθεριών τους στον βωμό της ασφάλειας.

Είναι ειρωνικό να βλέπουμε τους ίδιους Δημοκρατικούς που προσπάθησαν να απειλήσουν τον Πρόεδρο Trump τον Φεβρουάριο για κατάχρηση εξουσίας να δέχονται… ο Trump να διαθέτει περισσότερη εξουσία στο όνομα της καταπολέμησης ενός ιού που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει λιγότερους από 100 Αμερικανούς.

Ο Πρόεδρος Trump, δηλώνοντας μια έκτακτη κατάσταση πανδημίας στις 13 Μαρτίου 2020, ισχυρίζεται τώρα ότι έχει την εξουσία να υποχρεώνει σε καραντίνα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό και, όπως γράφει το Politico, δικαιούται να «σταματήσει και να κατασχέσει οποιοδήποτε αεροπλάνο, τρένο ή αυτοκίνητο για να καταστρέψει τη μεταδοτική ασθένεια».

ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ !!! ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Ή ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ !!!



Aνατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί ο Βρετανός “συμπεριφορικός κοινωνιολόγος” Robert Dingwall που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση (ως μέλος των επιτροπών NERVTAG και MEAG) να ακολουθήσει την πολιτική της περιβόητης “ανοσίας αγέλης” ως μέσο ανάσχεσης των συνεπειών (όχι της εξάπλωσης) του κορωνοϊού. 

Δεν είναι τελικά μια απλή απόφαση του “περίεργου” Μπόρις Τζόνσον τα όσα συμβαίνουν στη Βρετανία με την “ανοσία της αγέλης” αλλά υποκρύπονται τεράστια (και… αρρωστημενα) οικονομικά συμφέροντα.

Διαβάστε το απόσπασμα:

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ !!!




Ενώ μέσω κορονοϊού οι εισπρακτικές συνεχίζουν να τηλεφωνούν ανενόχλητες



Τα απειλητικού χαρακτήρα τηλεφωνήματα εξακολουθούν, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, να πέφτουν βροχή ακόμη και σε βάρος εργαζομένων και μικρομεσαίων των οποίων οι επιχειρήσεις έκλεισαν. Η Πολιτεία έχει πάρει έκτακτα μέτρα για τη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του Covid-19, αλλά τα εισπρακτικά κοράκια αδιαφορούν προκλητικά.

Τη στιγμή που οι πολίτες είναι ανάστατοι από την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού και η κυβέρνηση αποφασίζει μέτρα, τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, οι εισπρακτικές εταιρίες, αντί να το βουλώσουν για λίγο, έχουν πολλαπλασιάσει τα συνεχή καθημερινά τους τηλέφωνα στους δανειολήπτες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, τα τηλεφωνήματα από τις εισπρακτικές εταιρίες συνεχίζονται... κανονικά και επίμονα. Αν και χιλιάδες επιχειρήσεις αναστέλλουν τη λειτουργία τους ή περιορίζουν τις δραστηριότητές τους, τα «κοράκια» συνεχίζουν να κάνουν κλήσεις τρόμου σε μικρομεσαίους, εργαζομένους και πολίτες των οποίων το εισόδημα πλήττεται από τις ευρύτερες επιπτώσεις του ιού.

SSL Certificates