.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ: ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ !!!



Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Eρωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ, εάν στα επικείμενα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εξετάζεται και η αναστολή του Δώρου του Πάσχα ο υπουργός απάντησε : «Αξιολογείται».

Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο αφορά αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα, καθώς στο δημόσιο δεν καταβάλλονται δώρα.

Να σημειωθεί ότι η καταβολή των δώρων στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι αρμοδιότητα του κ. Σταϊκούρα αλλά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι κάθε ευεργέτημα, όπως η αναστολή υποχρεώσεων, η μείωση ενοικίου ή η ενίσχυση της ρευστότητας, προϋποθέτει να μην γίνει καμία απόλυση, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει διάταξη από τον υπουργό Εργασίας για απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου όπου έχει ανασταλεί λειτουργία επιχείρησης.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως υπάρχει μηχανισμός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τη μείωση του τζίρου, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις για μέτρα προστασίας των επιχειρήσεων.

Τσακαλώτος: Μην διανοηθείτε

Άμεση ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος τόνισε:

Ο κύριος Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι «αξιολογείται» η μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα.Ούτε να το διανοηθεί.Αν η ΝΔ θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι «αξιολογείται» και ο ίδιος.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates