.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΕΕ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 3 ΔΙΣ, ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΡΑΒΙΕΣ "ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΩΝ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ+ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΕ "ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ" !!!

ΜΕ..."ΑΝΤΙΔΩΡΟ" ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ 5 ΝΗΣΙΑ
Μετεγκατάσταση μεταναστών από την Ελλάδα μόνο μετά από "εθελοντική" πρωτοβουλία άλλης χώρας, η Ελλάδα θα πάρει πίσω τους αιτούντες ασύλου που θέλει να ξεφορτωθεί η Γερμανία(και είναι πάρα πολλοί γι΄αυτό και ξεσκαρτάρει τις αιτήσεις ασύλου), η Γερμανία "δεσμεύεται"...να ξεπαγώσει αιτήματα για επανένωση οικογενειών μεταναστών που είναι στην Ελλάδα και που προφανώς επίτηδες έχουν παγώσει τόσο καιρό οι Γερμανοί, ενώ δεν γίνεται ούτε λόγος για επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας...
Εν ολίγοις ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ δούλεμα !!!




Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να έσπευσε να δηλώσει μετά το πέρας της Συνόδου ότι η συμφωνία που καταγράφηκε στο κείμενο συμπερασμάτων ανάμεσα στους 28 συνιστά ένα «αποφασιστικό βήμα» για τη λύση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ωστόσο μια προσεκτική ανάγνωση του κειμένου αποκαλύπτει προβλέψεις που δύσκολα θα εφαρμοστούν και αναφορές γεμάτες «γκρίζες ζώνες».

Για ακόμη μια φορά, το προσφυγικό αποκάλυψε ένα μεγάλο ρήγμα στην καρδιά της Ευρώπης, έναν διχασμό ανάμεσα στις χώρες που επιθυμούν μια «σκληρή γραμμή» στο συγκεκριμένο ζήτημα (κυρίως οι χώρες του Βίζεγκραντ όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία) αλλά και η Ιταλία και σε εκείνες που επιθυμούν μια κοινή και ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του θέματος.

Δίχως αμφιβολία, το κείμενο συνιστά ένα είδος συμβιβασμού ώστε να μην επικρατήσει πλήρως η «σκληρή γραμμή» αλλά και προκειμένου να δοθεί η εντύπωση μιας συμφωνίας σε κάποια τουλάχιστον σημεία που θα προσδιορίσουν την πολιτική της ΕΕ στο θέμα της επόμενη περίοδο. Πιεζόμενη από τον εσωτερικό κυβερνητικό σύμμαχό της, η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε να οδηγήσει τους 28 σε ένα κοινό κείμενο που βασίζεται στην αρχή του εθελοντικού διαμοιρασμού των βαρών, υπάρχουν όμως βαρές επιφυλάξεις για το εάν και πώς μπορεί αυτή η νέα συμφωνία να εφαρμοστεί.

Ασάφειες και κενά


ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: ΣΕ 5 ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤΙ 6 ΓΙΑ ΟΣΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 27/6 !!!



Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για την υποβολή των δηλώσεων έως και τις 26 Ιουλίου.

Ωστόσο, όσες επιχειρήσεις δεν πρόλαβαν ή δεν θέλησαν να υποβάλουν φορολογική δήλωση ως τις τις 27 Ιουνίου, υποχρεούνται να καταβάλουν τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος σε 5 αντί 6 μηνιαίες δόσεις.

Τι ορίζει η νομοθεσία

Όπως ενημερώνει τα μέλη του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, η καταβολή του φόρου γίνεται σε έξι, κατ' ανώτατο όριο, ισόποσες μηνιαίες δόσεις.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ !!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ !!!

ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
«Από πικραμένος και… δακρυσμένος έγινε επιδιαιτητής Δημοσίου – νταβατζήδων κι όμως ο Μητσοτάκης σιωπά προκλητικά και κρατά σύμβουλό του τον πρώην Πρωθυπουργό» αναφέρει ο Νίκος Νικολόπουλος !!!




Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος καταγγέλλει το μεγάλο σκάνδαλο της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος στις αμαρτωλές «διαιτησίες» σε συμβάσεις έργων της ΕΡΓΟΣΕ με νέα Ερώτησή του.

«Ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε κανένας υπουργός έκανε τίποτα, για να σταματήσει το πάρτι των «Διαιτησιών», που έχουμε επίσημα και δημόσια καταγγείλει στην Βουλή με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις από το 2014 μέχρι και σήμερα προς τους αρμόδιους υπουργούς». Με αυτό τον τρόπο τοποθετήθηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νικολόπουλος με αφορμή την σημερινή και πάλι κατάθεση του σκανδάλου της “λεηλασίας” δημοσίου χρήματος στις αμαρτωλές «διαιτησίες» έργων της ΕΡΓΟΣΕ, στο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Και ο κ. Νικολόπουλος συνέχισε:


ΥΠΟ...ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT
Το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ των Ευρωπαίων που δεν έκαναν ούτε ένα ταξίδι για τουρισμό το 2016 ανήκει στους Έλληνες, με την συντριπτική πλειοψηφία να δηλώνει ότι οι λόγοι είναι- τι άλλο- οικονομικοί.




Πραγματι, με βάση τα στοιχεία της Eurostat ένα 64,4% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έκανε κανένα ταξίδι (δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τυχόν ταξίδια που γίνονται για επαγγελματικούς λόγους) και από αυτούς 3 στους 4 δηλώνουν ότι οι λόγοι ήταν οικονομικοί, ενώ για λόγους υγείας απείχε ένα 17,6%.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα: Οι Ρουμάνοι απείχαν σε ποσοστό 76%, με πολύ χαμηλότερο ποσοστό ωστόσο να επικαλείται οικονομικούς λόγους (55,3%), ενώ το 74,4% των Πορτογάλων επίσης δεν έκαναν ταξίδια με το 66,4% εξ' αυτών να δηλώνει ως βασική αιτία επίσης το οικονομικό.



ΕΚΡΗΞΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!! ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ 34 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

1,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΝΕΑ ΧΡΕΗ ΣΕ 90 ΗΜΕΡΕΣ - 2,5 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Τι δεν καταλαβαίνουν επιτέλους ;;;




Την αδυναμία του επιχειρηματικού κόσμου να αντεπεξέλθει στα ασφαλιστικά "χαράτσια" δείχνουν τα νέα στοιχεία για την πορεία των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο μέσα σε 90 ημέρες, δηλαδή μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, αυξήθηκαν κατά 1,9 δισ. ευρώ ή κατά 5,6%.

Και τούτο, όταν το πρώτο τρίμηνο του έτους η αύξηση των οφειλών ήταν μόνο 600 εκατ. ευρώ. Η πολύ μεγάλη αυτή επιτάχυνση στον ρυθμό αύξησης των χρεών προς τα Ταμεία χτυπά το "καμπανάκι" για την εισπραξιμότητα των εισφορών, στην οποία βασίζονται σε έναν βαθμό οι φετινοί δημοσιονομικοί στόχοι της κυβέρνησης, καθώς μαζί με τις άγριες περικοπές των δαπανών για τις συντάξεις στηρίζουν το προβλεπόμενο υπερπλεόνασμα στον ασφαλιστικό, αλλά και κρατικό, Προϋπολογισμό.

Τα νέα "χαράτσια" έφεραν νέες οφειλές

Αναλυτικά, οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργοδοτών και των αγροτών έως τα μέσα του Ιουνίου ξεπέρασαν τα 33,7 δισ. ευρώ.


ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΣ+ΤΑΜΕΙΩΝ !!!

ΜΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150.000€
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε χθες στην επικαιροποίηση της λίστας των μεγαλοοφειλετών της φορολογικής διοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων.




Η λίστα περιλαμβάνει τους οφειλέτες με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ και επικαιροποιήθηκε με βάση όσα προβλέπουν διατάξεις οι οποίες ψηφίστηκαν το 2016. Συγκεκριμένα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα 9.332 φυσικών προσώπων και 14.581 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.


ΜΥΚΟΝΟΣ: 48ΩΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ NAMMOS ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 73.000€
Λουκέτο για το σαββατοκύριακο !!!




Μια μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής αποκαλύπτει το mononews.gr. Χθες το μεσημέρι οι άνδρες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησαν έφοδο στο διάσημο NAMMOS της Μυκόνου. Ήταν μια αιφνιδιαστική κίνηση της ΑΑΔΕ καθώς οι υπεύθυνοι του διάσημου resto πιάστηκαν στον ύπνο. Όμως μόλις κατάλαβαν ότι έγινε έφοδος προσπάθησαν να σβήσουν από το λογισμικό των κομπιούτερς που χρησιμοποιούν, τις παραγγελίες. Όμως για κακή τους τύχη οι άνδρες της ΑΑΔΕ είχαν μαζί τους έναν εξειδικευμένο "χάκερ" από την Ρόδο που δουλεύει μαζί τους. Ο "ΧΑΚΕΡ" άνοιξε το σύστημα και ανακάλεσε τα δελτία παραγγελίας που είχαν κοπεί. Τελικώς αποκαλύφθηκε ότι το μαγαζί δεν έχει κόψει αποδείξεις συνολικής αξίας 73.000 ευρώ. Το nammos θα μείνει κλειστό για το Σάββατο και την Κυριακή.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΣ ΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

ΠΗΔΗΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ
Τους πήρε στο κυνήγι και στο δρόμο !!!




Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Καστοριά ανάμεσα σε ιδιοκτήτη τοπικής επιχείρησης και συγκεκριμένα σουβλατζίδικου και δύο εφοριακούς.

Όταν οι δύο τελευταίοι επιχείρησαν να ελέγξουν φορολογικά την επιχείρηση, ο ιδιοκτήτης αντέδρασε έντονα και επιτέθηκε στους δύο εφοριακούς με τις μαρτυρίες να κάνουν λόγο για άγριο ξυλοδαρμό.


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Η ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑ !!!


Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ !!!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ "ΜΗΧΑΝΗ" ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
Στις πρώτες διώξεις αναμένεται να προχωρήσουν οι εισαγγελικές αρχές της Κολωνίας στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για υπόθεση φοροαποφυγής, στην οποία εμπλέκονται τρανταχτά ονόματα του τραπεζικού τομέα.




Πρόκειται για μία υπόθεση, η οποία φέρεται να έχει στερήσει από τα κρατικά ταμεία της Γερμανίας δισεκατομμύρια ευρώ, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι αρχές εξετάζουν το ρόλο δεκάδων τραπεζών, χρηματιστηριακών και λογιστικών εταιρειών, όπως επίσης δικηγορικών γραφείων, σε υποθέσεις φοροαποφυγής εκατοντάδων ιδιωτών, όπως ανέφεραν οι πηγές στο Bloomberg.


ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ+ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ !!!

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΔ
Σε απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ για τα κρατικά ταμεία οδηγεί η αυστηρή εφαρμογή του χρόνου παραγραφής στα 5+1 έτη, καθώς παρατηρείται μαζική διαγραφή προστίμων από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, της ΑΑΔΕ, για όλα τα φορολογικά αντικείμενα.




Όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία που δημοσιεύει το Σin, από τη νέα παρτίδα των αποφάσεων που δημοσιοποίησε η ΔΕΔ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δικαιώνουν τους προσφεύγοντες για διάφορους φόρους, οι οποίοι καταλογίστηκαν αφού έχει παρέλθει η πενταετία από το επίμαχο φορολογικό έτος.

Από την τελευταία «φουρνιά» των αποφάσεων της ΔΕΔ, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, προκύπτει ότι δικαιώθηκαν φορολογούμενοι για:



ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ !!!



Τι αποκαλύπτει το movenews.gr :

Σε φιάσκο αναμένεται να οδηγηθεί ο μεγάλος διαγωνισμός της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά στην προμήθεια πολλών αυτοκινήτων καθώς όπως αποκαλύπτει το movenews.gr κάποιοι από το Σώμα φαίνεται πως οδηγούν σε… μονόδρομο τον εν λόγο διαγωνισμό.

Ειδικότερα την Πέμπτη το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου απεστάλη ως εξαιρετικά επείγον έγγραφο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα από τον κλάδο Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής προς τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων επιθυμεί να λάβει έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου το πρωί στοιχεία για 10 κατηγορίες αυτοκινήτων και οχημάτων!



ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ !!!

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Aντισυνταγματική κρίθηκε η υποχρεωτική υπαγωγή υποθέσεων ιδιωτικών διαφορών στο θεσμό της διαμεσολάβησης.




Η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συνεδρίασε και αξιολόγησε τη συνταγματικότητα και συμβατότητα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, όπως νομοθετήθηκε με τις διατάξεις του ν. 4512/2018, με το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδoς και του ΔΣΑ κ. Δημήτρης Βερβεσός κατά το άρθρο 14 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων (ν. 1756/1988).

Οι εν λόγω διατάξεις προβλέπουν για ορισμένες διαφορές υποχρεωτική προσφυγή στη διαμεσολάβηση και μόνο στην περίπτωση που η διαμεσολάβηση αποτύχει, οι διάδικοι να μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια.



ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ: ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ !!!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/04/blog-post_93.html




Διώκεται για δωροδοκία ο Λετονός τραπεζίτης


Ποινική δίωξη εις βάρος του Ιλμαρς Ρίμσεβικς, κεντρικού τραπεζίτη της Λετονίας και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ασκήθηκε από τις διωκτικές αρχές της χώρας έπειτα από έρευνες για δωροδοκία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τη Λετονία μετά την κατάρρευση της ABLV, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι αμερικανικές αρχές είχαν κατηγορήσει την ABLV ότι κάνει συστηματικά ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και παραβιάζει τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας. Την ίδια περίοδο, ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας συνελήφθη διότι τον κατηγόρησε η Norvik Bank, μια μικρή τράπεζα της Λετονίας, ότι χρηματίζεται επί σειράν ετών και διατηρεί σχέσεις με ιδιώτες που είναι ύποπτοι για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από τη Ρωσία.

Ο κ. Ρίμσεβικς αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ, αλλά εξακολουθεί να είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη.


ΗΠΑ: ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ STRESS TESTS ΤΗΣ FED Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK !!!

ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ GOLDMAN SACHS ΚΑΙ MORGAN STANLEY
Δεν πέρασε τη δοκιμασία των stress tests που διεξήγαγε η Fed, ο αμερικανικός βραχίονας της Deutsche Bank.





Ειδικότερα, η αμερικανική μονάδα της γερμανικής τράπεζας «κόπηκε» στον δεύτερο γύρο των stress tests, για μια σειρά από σημαντικές «ελλείψεις» και «αδυναμίες» σε βασικούς τομείς των δραστηριοτήτων της.

Η Goldman Sachs and η Morgan Stanley «πέρασαν» υπό όρους.

Συνολικά το δεύτερο γύρο της διαδικασίας των stress tests πέρασαν επιτυχώς 31 από 35 τράπεζες. Τον πρώτο γύρο των stress tests είχαν περάσει και οι 35 τράπεζες.



ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΚΤ+WAIVER ΓΙΑ ΤΑ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ !!!



Είχε στόχο να χρησιμοποιήσει την ΕΚΤ ώστε να αποδείξει ότι η Ελλάδα έχει υβριδικό μνημόνιο

Η προσπάθεια του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα να πείσει την ΕΚΤ να διατηρηθεί το waiver δηλαδή η δυνατότητα ελληνικά ομόλογα να είναι επιλέξιμα σε πράξεις νομισματικής πολιτικής.... απέτυχε. 


Με όρους ΕΚΤ η Ελλάδα θα είναι εκτός προγράμματος στήριξης από τις 27 Αυγούστου 2018 και χωρίς να διαθέτει βαθμολογία investment grade δηλαδή βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας ΒΒΒ- και υψηλότερα θα έχει κάποιες επιπτώσεις στις τράπεζες και μια εξ αυτών είναι ότι καταπέφτει το waiver. 

Ο Στουρνάρας προσπάθησε να διασώσει το waiver όχι τόσο για να στηρίξει τις τράπεζες – ή ακόμη και εάν το ήθελε δεν ήταν η πρώτιστη προτεραιότητα - αλλά κυρίως για να χρησιμοποιήσει την απόφαση της ΕΚΤ ότι η συμφωνία τις 21ης Ιουνίου στο Eurogroup για χρέος και cash buffer 24,1 δισεκ. είναι υβριδικό ή καλυμμένη πιστωτική γραμμή.
Η ΕΚΤ είναι σαφής, δεν υπάρχει πρόγραμμα άρα δεν υπάρχει και waiver.



ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ & ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ !!!


ΑΑΔΕ: ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Ε3 !!!

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ
Τι θα αποτυπώνει το νέο Ε3.



«Μπλόκο» στη φοροδιαφυγή έχει στήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με το νέο έντυπο Ε3 (Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα), το οποίο και φέτος καλούνται να συμπληρώσουν περίπου 1,5 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις και αγρότες.

Στο νέο έντυπο Ε3 θα αποτυπώνεται ουσιαστικά το οικονομικό προφίλ όλων των υπόχρεων, ενώ η απλοποίησή του διευκολύνει ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων από τον ελεγκτικό μηχανισμό.

Ειδικότερα, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», οι αλλαγές στα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στο Ε3 θα χρησιμοποιηθούν για τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι μέσοι όροι εσόδων και δηλουμένων ανά κατηγορία δαπανών που εκπίπτουν.

Στις περιπτώσεις που οι δαπάνες που δηλώνει ένας επαγγελματίας ή μια επιχείρηση είναι σημαντικά αυξημένες από τον αντίστοιχο μέσο όρο του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται, τότε θα είναι πολύ πιθανό να κληθεί για φορολογικό έλεγχο.

ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ 265% !!!




Ένα παλιό(του 2011) αλλά πάντα...επίκαιρο άρθρο της Ελευθεροτυπίας:

Ο Μίκαελ Σλεχτ μίλησε στη 10η Διάσκεψη του δικτύου συνδικαλιστών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ το περασμένο Σάββατο.

Η Ελλάδα περιόρισε το αναπροσαρμοσμένο από τις κυκλικές διακυμάνσεις έλλειμμά της για το 2010 κατά 7,5%. Επιβλήθηκαν σκληρές περικοπές δαπανών που ανέρχονταν αρχικά στο 13% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Ο Μ. Σλεχτ λέει ότι ένα ανάλογο εγχείρημα στη Γερμανία θα σηματοδοτούσε περικοπές 300 δισ. ευρώ, τη διαγραφή δηλαδή ολόκληρου του προϋπολογισμού της Γερμανίας.

Μ' ένα... μολυβένιο σωσίβιο

Σύμφωνα με την Berenberg Bank, πρόκειται για τη «σκληρότερη δημοσιονομική προσαρμογή» στην ιστορία των δυτικών χωρών. Με ένα... μολυβένιο σωσίβιο, η Ελλάδα απειλείται με καταποντισμό, είπε χαρακτηριστικά.

Εξηγεί ότι το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελλάδας μειώθηκε το 2010 κατά 4,5%, ενώ το 2011 η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο, πάνω από 5%. Παρ' όλες τις περικοπές δαπανών, το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται ασταμάτητα. Το 2010 το ελληνικό χρέος ήταν 329 δισ. ευρώ, ενώ το 2011 κινδυνεύει να ανέλθει στα 360 εκατομμύρια. Το επίπεδο του χρέους -ο λόγος του χρέους προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν- αυξάνεται το 2011 από το 110% σχεδόν στο 160%. Οι οικονομολόγοι το ονομάζουν «το παράδοξο της φειδούς».

ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ !!!

ΠΩΛΗΣΗ ΣΤO ΓΝΩΣΤΟ FUND-ΓΥΠΑ J.C. FLOWERS & CO ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ LUXLEAKS...
Τη μεταβίβαση της Piraeus Bank Romania, θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς, ολοκλήρωσαν η Τράπεζα Πειραιώς και η J.C. Flowers & Co μετά και τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας.




"Χαιρετίζουμε την επόμενη ημέρα της Piraeus Bank Romania. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια έμπειρη εταιρεία όπως είναι η J.C. Flowers & Co διαθέτει όλoυς τους απαιτούμενους πόρους για να συντελέσει στην εξέλιξη της Τράπεζας στην Ρουμανία προς όφελος τόσο των πελατών της όσο και των εργαζομένων της", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλου.

"H Piraeus Bank Romania διαθέτει ισχυρές βάσεις και μια δυνατή ομάδα, την οποία αποκτήσαμε από έναν από τους πιο διακεκριμένους τραπεζικούς ομίλους της Ευρώπης. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μαζί με την Piraeus Bank Romania για να δημιουργήσουμε ένα ενεργό παίκτη στην ρουμανική τραπεζική αγορά με βελτιωμένα προϊόντα για τους πελάτες της Τράπεζας”, δήλωσε ο κ. J. Christopher Flowers, Διευθύνων Σύμβουλος της J.C. Flowers & Co.


ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ "ΦΤΩΧΟΣ" ΑΝ ΒΓΑΖΕΙΣ...100.000$ ΤΟ ΧΡΟΝΟ !!!

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ
Μια τετραμελής οικογένεια που «κάνει ταμείο» 117.400 δολάρια θεωρείται ως νοικοκυριό με χαμηλό εισόδημα στο Σαν Φρανσίσκο, αφού σε αυτή την πολιτεία το μέσο οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται σε 118.400 δολάρια τον χρόνο. Χαμηλού εισοδήματος θεωρούνται και τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα 82.200 δολαρίων.




Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικιστικής και Αστικής Ανάπτυξης, «πολύ χαμηλό» θεωρείται εδώ το ετήσιο εισόδημα 73.300 δολαρίων για μια τετραμελή οικογένεια, ενώ «εξαιρετικά χαμηλό» είναι το εισόδημα έως 44.000 δολάρια τον χρόνο.
Την ίδια ώρα, στη Νέα Υόρκη τα 83.450 δολάρια ετησίως είναι το «ταβάνι» για να κάνει μια 4μελής οικογένεια αίτηση για στέγαση ως χαμηλού εισοδήματος νοικοκυριό.


Τα αντίστοιχα νούμερα για Βαλτιμόρη και Φοίνιξ είναι 71.900 δολ. και 55.300 δολάρια ετησίως.



ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ....



Τι γράφει το mononews.gr :

Η συζήτηση με τον τραπεζίτη ήταν χαλαρή. Έγινε άλλωστε σε ένα γραφικό λιμανάκι των Κυκλάδων. Ένα λιμανάκι «ασφυκτικά» γεμάτο από κότερα. Μεγάλα και μικρά.

Η ερώτηση ήταν αυθόρμητη: «Πόσοι από αυτούς με τα κότερα έχουν «κόκκινο» δάνειο;»

«Τουλάχιστον το 30%», ήταν η απάντηση.

«Και πόσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό;»

«ΟΛΟΙ», ήταν η απάντησή του.

Και συμπλήρωσε: «Πολύ σύντομα όλα θα αλλάξουν στις αναδιαρθρώσεις των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων».

Η αρχή θα γίνει με την είσοδο των μεγάλων distress funds στα μεγάλα προβληματικά επιχειρηματικά δάνεια. Είσοδος που θα συνοδευτεί από ριζικές αλλαγές. Όχι μόνο θα «εκπαραθυρωθούν» οι διοικήσεις που δεν θα συνεργαστούν και οι ιδιοκτήτες που δεν θα βάλουν το χέρι «βαθιά» στην τσέπη, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου να φοράνε χειροπέδες και να κατηγορούνται για βαριά αδικήματα.


SOS !!! ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ESTEE LAUDER+ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ !!!

ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_43.html



Στην ακύρωση προστίμων που είχε επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Γρ. Σαράντης και στη συνδεδεμένη Estee Lauder Hellas, ύψους 1,93 εκατ. ευρώ και 5,38 εκατ. ευρώ αντίστοιχα προχώρησε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε συνέχεια της από 04/10/2017 ανακοίνωσης της εταιρείας ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. με θέμα την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με αριθμό 646/2017 βάσει της οποίας επιβλήθηκε πρόστιμο στην ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ ύψους 1.939.849,41 ευρώ, σημειώνονται τα εξής:


ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΧΑΚΕΡ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΑΤΜ 100 ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ 40 ΧΩΡΕΣ !!!

ΜΕ ΛΕΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ EUROPOL, 1,2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!
Χρησιμοποιώντας κατασκοπευτικές μεθόδους, ανάλογες των μυστικών υπηρεσιών, αντέγραψαν την ταυτότητα των στελεχών του δικτύου και κατόρθωσαν να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες για το πώς προστατεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί.




Τη νύχτα της 10ης Ιουλίου 2016 έβρεχε καταρρακτωδώς στην Ταϊπέι. Οι περισσότεροι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Δύο Ρώσοι, όμως, ο Σεργκέι Μπερεζόφσκι και ο Βλαντιμίρ Μπέρκμαν, πλησίαζαν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) της First Commercial Bank, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ταϊβάν.

Φορούσαν καπέλα και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Σύμφωνα με όσα αφηγήθηκε το ζεύγος που βρισκόταν ακριβώς πίσω τους και παρακολουθούσε εμβρόντητο, το ΑΤΜ άρχισε να βγάζει συνέχεια χαρτονομίσματα, χωρίς να έχει αγγίξει κανείς τα πλήκτρα. Οι δύο Ρώσοι έβαλαν τα χρήματα μέσα σε μια σακούλα, μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Οταν η αστυνομία εντόπισε τα ίχνη τους στο γειτονικό ξενοδοχείο Grand Hyatt, οι Μπερεζόφκσι και Μπέρκμαν βρίσκονταν ήδη στη Ρωσία. Ηταν μόνον οι δύο από τους 15 χάκερ που με ειδικό λογισμικό κατόρθωσαν να κλέψουν 83 εκατ. δολάρια Ταϊβάν, ποσό αντίστοιχο με περίπου 2,6 εκατ. δολάρια, από 41 ΑΤΜ σε 22 υποκαταστήματα της τράπεζας First Commercial. Η σπείρα είχε ξαναχτυπήσει. Πολύ προτού γίνουν γνωστά τα κακόβουλα λογισμικά που παραβίασαν την Equifax και τη Yahoo, υπήρχε το λογισμικό Carbanak. Αυτοί που το επινόησαν δεν σκόπευαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε μεγάλους οργανισμούς για να ζητήσουν λύτρα, ούτε να δημοσιοποιήσουν απόρρητα emails ή να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα. Πρόθεσή τους ήταν να λεηλατήσουν την εταιρεία.


ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!


ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΜΚΟ Ή ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ;;;



Αναπάντητα ερωτήματα για τη μεταφορά των προσφύγων

Από τότε που έγινε ο Σαλβίνι υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, τα πλοία των ΜΚΟ, που είχαν αναλάβει εργολαβία τη μεταφορά Αφρικανών από τις ακτές της Λιβύης στην Ευρώπη, περιφέρονται σαν άδικες κατάρες στα νερά της Μεσογείου αναζητώντας λιμάνι.

Ολοι κουνάνε το δάχτυλο στον Σαλβίνι, που δεν τα δέχεται, αλλά κανείς δεν τους παίρνει στα δικά του λιμάνια. Για κάποιον ακατανόητο λόγο ήταν προφανώς αυτονόητο τόσα χρόνια για τους Γάλλους ή τους Γερμανούς κυβερνητικούς ότι τα πλοία των ΜΚΟ θα εκτελούν το δρομολόγιο Λιβύη - Ιταλία ανενόχλητα, μεταφέροντας παράνομα έναν σωρό κόσμο.

Η δική μου απορία, ωστόσο, είναι ποιος πληρώνει αυτά τα πλοία, έστω για το ένα δρομολόγιο. Δεν συζητώ το κόστος που έχουν τόσες ημέρες στη θάλασσα με εκατοντάδες ανθρώπους εν πλω. Πετρέλαια, πλήρωμα, φαγητό και ένα σωρό λειτουργικά έξοδα ύψους χιλιάδων ευρώ καλύπτονται από τον άγνωστο Χ. Και γιατί εγώ να μην υποθέσω ότι αυτός ο άγνωστος Χ είναι οι μαφίες που διακινούν λαθρομετανάστες και συνεργάζονται με τις ΜΚΟ για τη μεταφορά τους, τη διαμονή τους στην Ευρώπη, την παροχή εγγράφων κ.λπ.;

Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται αυτή η δραστηριότητα στη Μεσόγειο και ουδείς να την απαγορεύει; Γιατί, αλήθεια, δεν τους μεταφέρουν σε άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως η Αλγερία ή το Μαρόκο, και πρέπει σώνει και καλά να τους φέρουν στην Ευρώπη; Γιατί όλα αυτά τα περιφερόμενα πλοία δεν τους γυρίζουν πίσω στη Λιβύη, από όπου τους μάζεψαν, και προτιμούν να έχουν εκατοντάδες ανθρώπους στα ανοιχτά, χρησιμοποιώντας τους ουσιαστικά για να εκβιάσουν την Ευρώπη να τους δεχτεί;


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΖΑΡ ΒΙΛΑΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ...



Πάει και αυτή. Τώρα μπορούμε να διαλαλήσουμε σαν πωλητές σε λαϊκή αγορά: «Δώσαμε! Δώσαμε! Άδειασε ο πάγκος». Πουλήθηκε, λοιπόν, και η βίλα Κωστόπουλου στη Φιλοθέη. Όπως τα 2-3 τελευταία χρόνια πουλήθηκαν, από όσα διαβάζουμε, η βίλα του Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, της Λιάνη στην Εκάλη, του Τσέλιου στη Μύκονο, του Λιάτσου στον Ωρωπό, του Μοσκώφ στον Πλαταμώνα, του Παπαντωνίου στη Σύρο,της Λάσκαρη στο Πόρτο Ράφτη, της Ρένας Βλαχοπούλου στην Κέρκυρα. Χώρια πόσες άλλες ανώνυμων ή ημιανωνύμων έχουν πουληθεί και πόσες είναι στα ράφια των μεσιτικών γραφείων περιμένοντας Ρώσους νεομεγιστάνες, Άραβες πετρελαιάδες, χολιγουντιανούς αστέρες ή Έλληνες ματσωμένους αστούς που θέλουν να μπουν με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών στο κλαμπ των βιλούχων.

Το μεγάλο Μπαζάρ Βίλας στην Ελλάδα έχει παρόν και μέλλον. Πάμπολλοι είναι αυτοί που πουλάνε σε τιμές ευκαιρίας και δεν βρίσκουν ενδιαφερόμενους. Γιατί η προσφορά είναι μεγάλη, υπερκαλύπτει τη ζήτηση. Και γιατί το σπορ της έπαυλης είχε εξαπλωθεί σαν μύκητας στην Ελλάδα της πλαστικής ευδαιμονίας και κάθε πικραμένος στη νιότη του (δεν εννοώ απαραιτήτως όσους αναφέρονται πιο πάνω), μόλις ζεσταινόταν η τσέπη του, ένιωθε υποχρέωση προς εαυτόν, σύζυγο ή γκόμενα να ξεπλύνει τα χρόνια της αφραγκίας του στα νερά μιας οικιακής πισίνας. Και μαζί είχε την ανάγκη να περιφέρει την άρτι αποκτηθείσα αναγνωρισιμότητά του σε άπειρα τετραγωνικά άχρηστων δωματίων, όπου σήμερα κατοικοεδρεύει η μοναξιά –τέρμα τα πάρτι πλάι στα φωτισμένα πολύχρωμα νερά της πισίνας. Τώρα στα έρημα σαλόνια ξεφουσκώνει, αργά σαν μαραμένο μπαλόνι ξεχασμένο από παιδική γιορτή, η ματαιοδοξία τού Νεοέλληνα.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ "ΒΛΑΒΗ" ΤΩΝ POS !!!

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Ακόμα να πάρουν χαμπάρι στο ΥΠΟΙΚ ότι η φοροδιαφυγή έγινε πλέον μονόδρομος επιβίωσης για τις επιχειρήσεις εξαιτίας της ληστρικής φορολόγησης...Αλλάξτε ρότα γιατί αντί να την μαζέψετε, την γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα !!!




Η παρέα μεγάλη, το εστιατόριο ακριβό.

Η απόδειξη έρχεται μετά την πρώτη παραγγελία και είναι της τάξεως των 60 ευρώ. Ο τελικός λογαριασμός προσεγγίζει τα 250 ευρώ και συνοδεύεται από μία άλλη απόδειξη, η οποία από τη γραμματοσειρά «κάνει μπαμ» στα μάτια έμπειρων πελατών (ή και μεταμφιεσμένων ελεγκτών) πως έχει εκδοθεί από μία άλλη ταμειακή μηχανή.

Έτσι στήνεται το κόλπο της διπλής απόδειξης, με τους επίδοξους φοροφυγάδες να επιχειρούν να καλυφθούν για την περίπτωση τυχόν ελέγχου από την «κανονική» απόδειξη μικρότερης αξίας και να εκδίδουν μέσω μιας ταμειακής-μαϊμού την τελική απόδειξη, η οποία δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα τυπωμένο άχρηστο χαρτί. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί το κόλπο είναι η πληρωμή από τους πελάτες με μετρητά, με την πλέον κλασική δικαιολογία «χάλασε το POS» να δίνει ρέστα και το φετινό καλοκαίρι. Στην αντίθετη περίπτωση, της πληρωμής με κάρτα, οι επίδοξοι φοροφυγάδες παίρνουν το ρίσκο του εντοπισμού τους σε διασταυρώσεις. Πόσες όμως διασταυρώσεις να τρέξει ο ελεγκτικός μηχανισμός…



ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΩΝ ΦΟΡΩΝ+ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!

ΠΕΡΙΠΟΥ 927.000.000€ ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ+ΦΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 114.000.000€...
Αναλυτικά πόσα χρήματα βεβαιώθηκαν και έχουν εισπραχθεί από τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς και Εμβασμάτων !!!




Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα ποσά που έχουν βεβαιωθεί έως τις 31.3.2018 από τις «λίστες» και αντίστοιχα πόσα έχουν εισπραχθεί μέχρι και τις 12/4/2018:

1. ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Δεκάδες μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες βγάζουν στο σφυρί οι τράπεζες μέσω πλειστηριασμών τις προσεχείς ημέρες, κόντρα στο κλίμα ευφορίας που δημιουργεί η κορύφωση των τουριστικών αφίξεων του καλοκαιριού. Τη σκυτάλη των πλειστηριασμών παίρνει και ο Δήμος Αθηναίων που βγάζει στις 4 Ιουλίου προς πώληση το Hotel PRIAMOS της εταιρείας ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΚΕΑΣ ΑΕ. Τα συνολικά χρέη της επιχείρησης προς τράπεζες, ιδιώτες και δημόσιο αριθμούν αρκετά εκατομμύρια, ενώ η απαίτηση του Δήμου Αθηναίων ανέρχεται στα 325.000 ευρώ περίπου και η τιμή εκκίνησης του ξενοδοχείου έχει οριστεί στα 105.000 ευρώ.

Το Hotel PRIAMOS, αποτελεί μια από τις δεκάδες περιπτώσεις μικρών ξενοδοχειακών μονάδων που βγαίνουν στον πλειστηριασμό με την πλειοψηφία αυτών να έχουν επισπεύδουσες τις τράπεζες, που φέρονται αποφασισμένες να εκκαθαρίσουν το χαρτοφυλάκιο του ξενοδοχειακού κλάδου. Μεταξύ αυτών που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι οι Αφοι Δαριβιανάκη στο Ηράκλειο, οι Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Γιάννης και Σεβαστή Παπαηλία στην Κω, οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΙΓΛΗ στα Λουτρά Αιδηψού, οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΧΕΛΜΟΣ στα Καλάβρυτα, οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΟΛΥΜΠΙΑ στο Γαλαξίδι, πλήθος κινητών των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ΠΡΕΒΕΖΑΣ κ.α.

Οι μονάδες αυτές φιγουράρουν δίπλα σε μεγαλύτερες, όπως το Lakitira, που μεταβιβάστηκε πρόσφατα, το Preveza Beach, το Kipriotis Resort, το Ilios και το Hydra Beach, αναμένεται να αλλάξουν χέρια τους επόμενους μήνες είτε μέσα από διαδικασίες πώλησης είτε πλειστηριασμού, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο υπέρογκος δανεισμός με τον οποίο βαρύνονται οι μέτοχοί τους, να βρεθεί φρέσκο χρήμα αλλά και νέοι επενδυτές.


ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΡΕΞΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο SSM, ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Στο "μικροσκόπιο" του ΔΝΤ οι τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα !!!




Στο "μικροσκόπιο" του ΔΝΤ βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, ενόψει της ανάλυσης που θα εκπονήσει το Ταμείο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η οποία θα δημοσιοποιηθεί στο πλαίσιο της τακτικής έκθεσης του ΔΝΤ (Article IV) για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του ελέγχου του ΔΝΤ που αφορά επίσης στους τομείς φορολογικού, ασφαλιστικού και δημόσιου τομέα, ο τριήμερος έλεγχος στις τράπεζες ολοκληρώνεται σήμερα, με έμφαση στην προοπτική μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Τα stress tests, τα οποία επισπεύσθηκαν στις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να αρθούν οι απαιτήσεις που πρόβαλλε το ΔΝΤ για τη διεξαγωγή AQRs, κατέδειξαν την ανθεκτικότητα των ελληνικών τραπεζών σε δυσμενή σενάρια. Ωστόσο, η ατομική κεφαλαιακή επάρκεια της κάθε τράπεζας δεν έχει ακόμη κριθεί, αφού θα αποτελέσει συνολικό αποτέλεσμα τόσο των stress tests, όσο και του ελέγχου εποπτικής αξιολόγησης (SREP) του SSM που θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

Κατόπιν αυτού, το προσεχές διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το πώς οι ελληνικές τράπεζες θα εφαρμόσουν συνολικά το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και πώς θα βοηθηθούν προς την κατεύθυνση της επίτευξης των φιλόδοξων στόχων για τη μείωση των NPΕs από την ανάκαμψη της οικονομίας.


ΠΩΣ Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ "ΒΑΡΩΝΟΣ" ΤΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΕ !!!

ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΕ ΔΑΣΜΟΥΣ+ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΕΕ
Οι κτηνοτρόφοι της ΕΕ είναι εξοργισμένοι καθώς ο κορυφαίος ολιγάρχης πουλερικών της Ουκρανίας αποφεύγει τους δασμούς και αυξάνει τις εξαγωγές κοτόπουλων χρησιμοποιώντας μια έξυπνη ερμηνεία της εμπορικής συμφωνίας των Βρυξελλών με το Κίεβο.




Οι Βρυξέλλες χρησιμοποιούν υψηλούς δασμούς και περιορισμένες ποσοστώσεις εισαγωγής για να προστατεύσουν τους αγρότες της ΕΕ από τον υπερβολικό ανταγωνισμό στα εισαγόμενα στήθη κοτόπουλου - ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια πουλερικών. Ωστόσο, η εταιρεία MHP, μια εταιρεία που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη Γιούρι Κόσγιουκ που αντιπροσωπεύει το ήμισυ της παραγωγής κοτόπουλου της Ουκρανίας, έχει βρει έναν τρόπο να νικήσει τους περιορισμούς της ΕΕ.

Σύμφωνα με το εμπορική συμφωνία της ΕΕ με την Ουκρανία του 2016, το Κίεβο κέρδισε το δικαίωμα να εξάγει ένα οστεώδες κομμάτι κοτόπουλου χωρίς δασμούς στο μπλοκ: στήθος με ένα κομμάτι οστό από την φτερούγα πάνω του. Οι Ευρωπαίοι κτηνοτρόφοι παραπονιούνται ότι οι Ουκρανοί εκμεταλλεύονται αυτό το παράθυρο στη συμφωνία. Αυτό το οστεώδες κομμάτι αποστέλλεται στα εργοστάσια της ΕΕ, αλλά το κόκαλο στη συνέχεια αφαιρείται και πωλείται ως καθαρό στήθος κοτόπουλου.

Στις Βρυξέλλες, η εμπορική συμφωνία με την Ουκρανία αποτέλεσε βασική στρατηγική προτεραιότητα και είχε ως στόχο να βοηθήσει το Κιέβο να στραφεί σε μια πιο δυτική πολιτική πορεία έξω από τη στρατηγική τροχιά της Μόσχας. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ παραδέχονται ότι δεν είδαν πως αυτό θα έδινε ένα άνοιγμα στον Κόσγιουκ, ο οποίος λειτουργεί εντελώς νόμιμα και μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας, αν όχι ίσως στο πνεύμα της.


"ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΕ TRAVELPLANET24 KAI AIRTICKETS !!! Η TRIPSTA SA ΑΠΕΛΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ !!!



Τι γράφει το banks.com.gr :

Tην χειρότερη στιγμή της ως μία από τις καλύτερες startup επιχειρήσεις βιώνει η Tripsta SA, στην οποία ανήκουν οι Airtickets και το Travelplanet24.

Οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες φαίνεται ότι οδήγησαν σε αδιέξοδο τη γνωστή εταιρεία αεροπορικών εισιτηρίων η οποία μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες απέλυσε χθες όλους τους εργαζομένους της.

Η Tripsta S.A. είναι μέσα στα πέντε μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ευρώπης, και το μεγαλύτερο της Ν.Α. Ευρώπης, το οποίο καλύπτει πάνω από 50 αγορές σε όλο τον κόσμο με πάνω από 1 εκατ. επιβάτες να είναι πιστοί πελάτες. Μερικά ομολογουμένως εντυπωσιακά νούμερα είναι οι 40 χιλιάδες αναζητήσεις που γίνονται το λεπτό στη μηχανή αναζήτησης της Tripsta με τον μέσο όρο εισιτηρίων που εκδίδονται κάθε χρόνο να αγγίζουν τα 3 εκατ. για όλα τα ταξιδιωτικά μέσα.


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

RAUS GADEMOSTAVRE !!!


ΤΖΟΚΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ 153η ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ !!!

ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ & ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ
N. Νικολόπουλος: «Δεν θα πέσει η κυβέρνηση… Η συνιστώσα της Novartis θα πάει φυλακή ...... 
Εγώ, δεν θα γίνω μόσχευμα, ούτε δωρητής οργάνων του Μητσοτάκη»!!!



Καταπέλτης ήταν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, όταν προκλήθηκε από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, που τον χαρακτήρισε ως τον «153ο κοινοβουλευτικό» που στηρίζει την κυβέρνηση.


…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ο Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας στην πρόκληση του Μηταράκη, επεσήμανε ότι «μόσχευμα της ΝΔ» δεν πρόκειται να γίνει: «Εγώ, δεν θα γίνω δωρητής οργάνων του Μητσοτάκη, κύριε Μηταράκη… Η κυβέρνηση δεν θα πέσει και η συνιστώσα της Novartis θα πάει φυλακή»!

2 ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

2 ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στις Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΜΟΥ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΑΪΚΟΥ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :



Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

"ΜΠΛΟΚΟ" ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ !!!

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ
Την εφορία και συγκεκριμένα το τμήμα Μητρώου αναγκάζονται να επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες φορολογούμενοι που εργάζονται με "μπλοκάκι” προκειμένου να ξεμπλοκάρουν την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.




Ο λόγος; Όσοι κατά την έναρξη της δραστηριότητάς τους είχαν δηλώσει κάποιον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας ο οποίος συνεπάγεται και εμπορική δραστηριότητα διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης που οδηγούν στη φορολόγησή τους ως μισθωτών με "μπλοκάκι”, δηλαδή με το αφορολόγητο όριο που δικαιούνται οι μισθωτοί.

Σύμφωνα με όσα ορίζει η φορολογική νομοθεσία όσοι αμείβονται με έκδοση τιμολογίων παροχής υπηρεσιών φορολογούνται ως μισθωτοί, δηλαδή με την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο εφόσον πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, θα πρέπει:


ΟΙ ΗΠΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΟΥΣ !!!

ΟΞΥΝΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απαγορεύσουν την εξαγορά αμερικανικών επιχειρήσεων με «βιομηχανικά σημαντική τεχνολογία» από εταιρείες που ανήκουν κατά 25% σε κινεζικές !!!



Οξύνεται η κόντρα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να απαγορεύσει την εξαγορά αμερικανικών επιχειρήσεων με «βιομηχανικά σημαντική τεχνολογία» από εταιρείες που ανήκουν κατά 25% σε κινεζικές. Εξωθεί έτσι το Πεκίνο σε κινήσεις αυτοπροστασίας αλλά και σε αναδίπλωση σε ό,τι αφορά το φιλόδοξο σχέδιο «Made in China 2025».

Στα νέα σχέδια της Ουάσιγκτον αναφέρθηκαν πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, που μίλησαν στο Reuters σε καθεστώς ανωνυμίας. Στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον, σύμφωνα πάντα με πηγές της κυβέρνησης, βρίσκονται καίριοι τομείς της κινεζικής βιομηχανίας και κυρίως εκείνοι τους οποίους επιχειρεί να αναπτύξει η Κίνα στο πλαίσιο του σχεδίου «Made in China 2025». Το εν λόγω σχέδιο του Πεκίνου στοχεύει σε αναβάθμιση της κινεζικής βιομηχανίας σε τομείς όπως η ρομποτική, η τεχνολογία της πληροφορίας, η αεροδιαστημική, ο μηχανολογικός εξοπλισμός θαλάσσιων μεταφορών, οι φαρμακοβιομηχανίες, τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και πολλοί άλλοι κλάδοι υψηλής τεχνολογίας. Σχετικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται να τροποποιήσει το όριο του 25%, ενώ το υπουργείο Εμπορίου και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ θα προτείνουν «ενισχυμένους» ελέγχους στις εξαγωγές για να αποτρέψουν τη μεταφορά αμερικανικής τεχνολογίας στην Κίνα. Σύμφωνα, πάντως, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, οι περιορισμοί στις επενδύσεις δεν στοχεύουν μόνον κατά της Κίνας αλλά «κατά όσων χωρών προσπαθούν να υποκλέψουν την τεχνολογία των ΗΠΑ».


ΕΕ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 3 ΔΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΡΑΒΙΕΣ "ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΩΝ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Ολόκληρη "μηχανή" έχει στήσει η Μέρκελ για να αντιμετωπίσει το εσωτερικό κυβερνητικό της πρόβλημα εις βάρος Ελλάδας+Ιταλίας...




Στη μίνι Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Κυριακής για το προσφυγικό, υπήρξε συμφωνία για κοινή γραμμή σε μια σειρά θεμάτων, παρά την απόφαση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, να μην παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και την «ανεπίσημη» διαρροή ότι ήταν απλά ένα γεύμα εργασίας χωρίς αποφάσεις.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr, από καλά πληροφορημένες πηγές, ανέφεραν ότι υπήρξε συμφωνία για:

1. «Χάιδεμα» της Τουρκίας, με έγκριση άλλων τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πρόσφυγες.

2. Απόφαση για διμερείς συμφωνίες με τρίτες χώρες, π.χ. μεταξύ Γαλλίας - Αλγερίας.

3. Αύξηση των κονδυλίων - δαπανών για το προσφυγικό για τη Βόρεια Αφρική με επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 5.000.000 ΙΤΑΛΟΙ !!!

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Έκθεση του Ιταλικού Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου Istat.




Οι Iταλοί που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας είναι 5.058.000 άτομα, σύμφωνα με έκθεση του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου Istat. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 και καταγράφεται απόλυτο αρνητικό ρεκόρ από το 2005 μέχρι σήμερα.

Με την έκφραση «συνθήκες απόλυτης φτώχειας», γίνεται αναφορά σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να αγοράσουν τα αναγκαία αγαθά για μια αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση. Το Istat αναφέρει ότι η αύξηση της απόλυτης φτώχειας σημειώνεται κυρίως στην Κάτω Ιταλία, αλλά υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα και από πολλές πόλεις του ιταλικού Βορρά.


Σε ότι αφορά τα ανήλικα, το ποσοστό παιδιών και εφήβων που ζουν χωρίς τα αναγκαία βασικά αγαθά, παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα -στο 12,1%- ενώ στις οικογένειες με τρία ή και περισσότερα παιδιά, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 20,9%.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ...ΑΦΡΟΥ !!!




Του Ανδρέα Δεληγιάννη

Η επικαιρότητα των ημερών κατέγραψε ότι «κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφεραν: Νωρίτερα κύκλοι της ΤτΕ ανέφεραν:

«Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία και θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης».

Ο άνθρωπος που ισοπέδωσε το κύρος του θεσμού που υφάρπαξε από τον Γ. Προβόπουλο, συμπεριφερόμενος ως πολιτικός αντίπαλος της κυβέρνησης τώρα θυμήθηκε να λειτουργήσει θεσμικά. Εκεί που «όπου γάμος και χαρά», αυτός πρώτος και καλύτερος να επιτίθεται στην οικονομική πολιτική της χώρας-που χαράσσει η κυβέρνησή της – με χαρακτηρισμούς, και …ιδέες για πιστοληπτικές γραμμές δεν θα μιλήσει: θα γράψει.

Ενώ μετέτρεψε την τράπεζα σε μηχανισμό υπεράσπισης του ιδίου και της συζύγου του– για παλιές εκκρεμότητες τους-, τώρα απλώς θα στείλει την έκθεσή του στη Βουλή και τίποτε άλλο..

Γιατί άραγε δεν το έκανε τόσα χρόνια; Εκτός αν έχει στο μυαλό του το αδιανόητο: να χρησιμοποιήσει και την έκθεση για να κάνει πολιτική υπέρ της πολιτικής… πλατφόρμας του και του… Μητσοτάκη- που τον άδειασε όταν είδε ότι το ίδιο κάνουν όλοι στην Ευρώπη.

ΟΙΝΟΦΥΤΑ: ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ !!! ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας το υποκατάστημα μεταφέρεται στο Σχηματάρι.




Έκλεισε, την περασμένη Δευτέρα, και η τελευταία τράπεζα που υπήρχε στα Οινόφυτα προκαλώντας την οργή Δημοτικών παραγόντων, επιχειρηματιών αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας Πειραιώς το υποκατάστημα μεταφέρεται στο Σχηματάρι. Η μετακίνηση αυτή η οποία εντάσσεται στη πολιτική της διοίκησης της Πειραιώς για συγχωνεύσεις και περικοπές, προκαλεί πολλά προβλήματα στις συναλλαγές, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις εξυπηρέτησης των κατοίκων το κατάστημα στο Σχηματάρι.


FOLLI FOLLIE: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ !!!

ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΤΣΗ
Υπό διερεύνηση και για αδικήματα όπως του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της φοροδιαφυγής, της υπεξαίρεσης και άλλα κακουργηματικού χαρακτήρα !!!




Πλήρους έκτασης θα είναι η έρευνα που θα πραγματοποιήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ένας από τους πλέον έμπειρους της χώρας, για την υπόθεση Folli Follie. Αυτό σημαίνει ότι πέραν των ερευνών για την ορθότητα των οικονομικών στοιχείων που δημοσίευσε η εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου, οι έρευνες θα επεκταθούν και τους χειρισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Δηλαδή και στις αποφάσεις που ελήφθησαν την 4η Μαΐου, όταν κρίθηκε ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν διοικητικά μέτρα έπειτα από τη δημοσιοποίηση του report της QCM, να μην ανασταλεί η διαπραγμάτευση και ο Πρόεδρος της Αρχής να αναχωρήσει για Βουδαπέστη, αλλά και για τους επί 25 ημέρες χειρισμούς, προτού δηλαδή ανασταλεί η διαπραγμάτευση, της Επιτροπής.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την αναβάθμιση των εισαγγελικών ερευνών, έπειτα από την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε η Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία οδήγησε σε προκαταρκτική έρευνα. Αρχικά το αδίκημα που διερευνούνταν αφορούσε την παρεμπόδιση έρευνας και της χειραγώγησης μετοχών.


ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ !!!


ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ΠΑΝΕ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ" ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΣΩ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ;;;

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ: ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΝΕΑ ΗΛ.ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ !!! ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ !!!

ΥΠΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ 2017
Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποστήριξης της διαδικασίας εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών (OCW).




Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα θα περιλαμβάνει :

1. Νέες αιτήσεις

Α) με δυνατότητα υποβολής από αγρότες

Β) κριτήρια υπαγωγής οφειλετών με ημερομηνία 31-12-2017

Γ) οφειλές προς ρύθμιση που γεννήθηκαν/βεβαιώθηκαν μέχρι 31-12-2017


2. Αιτήσεις σε προσωρινή αποθήκευση


ΤΟ 2019 ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ
Όπως δήλωσε η Αναπτυξιακή Τράπεζα θα θεσμοθετηθεί εντός του 2018 και θα είναι πλήρως λειτουργική το 2019.




Συνάντηση με τον Roberto Gualtieri, Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών & Nομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Gualtieri είναι επικεφαλής ομάδας ευρωβουλευτών της Επιτροπής που βρίσκονται σε διήμερη αποστολή στην Αθήνα.

Ο κ. Δραγασάκης ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Gualtieri για τη στήριξή του στην Ελλάδα και στις προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια.

«Τώρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι καιρός να συζητήσουμε για το μέλλον», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η έμφαση για την επόμενη περίοδο στρέφεται στην ανάπτυξης της οικονομίας, τονίζοντας τη σημασία της Ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής.


ΟΙ ΤΡΙΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ & ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!


SSL Certificates