.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ !!!



Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου, τέθηκε από το Υπουργείo Δικαιοσύνης, το σχέδιο νόμου που αφορά την «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016».

Με το νόμο εξειδικεύονται «θολά» σημεία του Γενικού Κανονισμού που ισχύει από τον Μάιο του 2018 και προβλέπει «τσουχτερά» πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για τους παραβάτες.Παράλληλα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι ποινικές κυρώσεις με ποινές που φτάνουν και τα 10 έτη κάθειρξης.

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ;;; ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΕΡΒΕΡΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ !!!

ΣΚΑΕΙ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ;;;
Η έρευνα διατάχθη πριν από λίγες ημέρες από την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου !!!



Κατασχέσεις υπολογιστών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας

Κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας που δόθηκε από τον Άρειο Πάγο, servers της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Κέρκυρας.

Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιο -εάν όχι πρωτοφανές- στα δικαστικά χρονικά γεγονός, το οποίο έχει εγείρει σωρεία ερωτημάτων στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο Δικαστικό Σώμα εν γένει. Η κατάσχεση servers αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε υποθέσεις οικονομικού αντικειμένου, όταν όμως πρόκειται για servers Εισαγγελίας προκαλούνται εύλογα ερωτήματα για το είδος, αλλά και το εύρος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν servers είναι η πιθανή ύπαρξη ενός ακόμη «παραδικαστικού κυκλώματος», καθώς και ενδεχόμενες παράνομες δοσοληψίες και παράτυπες σχέσεις μεταξύ δικαστικών λειτουργών, δικηγόρων και κατηγορουμένων.

Ωστόσο, ανώτατες δικαστικές πηγές, υποστηρίζουν ότι η έρευνα αφορά επί της ουσίας πειθαρχικά παραπτώματα και συγκεκριμένα, καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση δικογραφιών από δικαστικούς λειτουργούς. Η διάσταση αυτή, βεβαίως, δεν αιτιολογεί την κατάσχεση των servers… Όπως μάλιστα, διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν ανά την Ελλάδα πολλές αντίστοιχες έρευνες για καθυστερήσεις.

Το χρονικό

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ !!!




Του Κωνσταντίνου Πεϊμανίδη
Διευθύνοντος συμβούλου EUCAT SA

Την επιβολή δασμών ύψους 100% της εμπορικής αξίας ευρωπαϊκών ελαιολάδων και ελιών που θα εισάγονται στις ΗΠΑ επεξεργάζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Οι επικείμενοι αυτοί δασμοί αναμένεται να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην Ελλάδα, ειδικότερα σε μια περίοδο υπέρ-δεκαετούς οικονομικής, βιομηχανικής και κοινωνικής κρίσης και, επομένως, επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν με μεγάλη σοβαρότητα και στο πλαίσιο της εξωτερικής οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του US International Trade Commission, η αξία των εισαγόμενων ελληνικών ελαιολάδων και ελιών στις ΗΠΑ είναι της τάξης των 90 εκατ. δολαρίων σε ετήσια βάση.

Στο μάτι του κυκλώνα για εμπορικά συμφέροντα τρίτων

Η αρχή του προβλήματος έγινε στις 6 Οκτωβρίου 2004, όταν οι ΗΠΑ προσέφυγαν στο Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου (WTO) κατά των Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Αγγλίας (τώρα μέλη της Ε.Ε.) για ενίσχυση της αεροναυπηγικής τους βιομηχανίας σε κατάχρηση των διεθνών εμπορικών συμφωνιών «General Agreement on Tariffs and Trade 1994 (GATT 1994)» και «Agreement on Subsidies and Countervailing Measures (SCM Agreement)».
Η αιτία του προβλήματος, δηλαδή, είναι η διαμάχη μεταξύ αμερικανικών BOEING και των ευρωπαϊκών AIRBUS, όπου ουδεμία ανάμειξη ή όφελος έχει η Ελλάδα.

Ο δεκαπενταετής αυτός εμπορικός πόλεμος φτάνει στο τέλος του με την τελική απόφαση του ΔΟΕ (WTO) για το ύψος των αντισταθμιστικών μέτρων (δασμοί τιμωρίας) που θα μπορούν να επιβάλουν οι ΗΠΑ στην περίπτωση που η Ε.Ε. δε συμμορφωθεί αναφορικά με την αθέμιτη επιδότηση της αεροναυπηγικής εταιρείας AIRBUS. Η απόφαση αυτή αναμένεται εντός Αυγούστου 2019 –δηλαδή τώρα!

Κατάλογο προϊόντων στα οποία θα επιβληθεί δασμός εισαγωγής ύψους από 25% μέχρι και 100% της εμπορικής τους αξίας, εξέδωσε το USTR τη 12η Απριλίου 2019 και συμπεριλαμβάνει 425 κωδικούς προϊόντων, συνολικής ετήσιας αξίας εισαγωγών στις ΗΠΑ 21 δισ. δολαρίων. Στον κατάλογο αυτό, δυστυχώς, μεταξύ άλλων ελληνικών προϊόντων εθνικής σημασίας, συμπεριλαμβάνεται το ελαιόλαδο (HTC 1509.10.20).

Σε διαβούλευση επί του ανωτέρω καταλόγου, που έληξε στις 28 Μαΐου 2019, κατατέθηκαν 648 τεκμηριωμένες παρεμβάσεις και, ως αναμενόμενο, καμία από την Ελλάδα.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: FAST TRACK+ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το capital.gr :


Την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για ταχύτερες μεταβιβάσεις των ακινήτων, επισημαίνουν τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης και διαχειριστές ακινήτων, καθώς η μείωση των "κόκκινων" δανείων εισέρχεται σε νέα φάση από τον Σεπτέμβριο.

Το γεγονός ότι οι πωλήσεις και οι τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις θα ενταθούν, καθώς μέσω αυτών θα επιτευχθεί κατά το ήμισυ ο στόχος της μείωσης των NPLs κατά 53 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2021, θα "ρίξει" στην αγορά χιλιάδες ακίνητα, τα οποία θα πρέπει να απορροφηθούν σε σύντομο χρόνο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό τις παρούσες συνθήκες φορολογίας και καθεστώτος μεταβιβάσεων ακινήτων, οι οποίες λειτουργούν αποτρεπτικά για τους δυνητικούς επενδυτές και δυσχεραίνουν τη μείωση των "κόκκινων" δανείων και τη διαχείριση των ακινήτων από τις τράπεζες.

Φορολογία και καθεστώς μεταβιβάσεων ακινήτων επείγει να εξεταστούν υπό το πρίσμα των στόχων για τη μείωση των NPLs, καθώς επίκειται και η δημιουργία SPVs στα οποία οι τράπεζες θα μεταβιβάσουν δάνεια προς πώληση σε επενδυτές. Όπως αναφέρεται στο Capital.gr, η εμπειρία της Ιταλίας με το SPV έχει δείξει ότι απαιτήθηκε μία τριετία για να μεταβιβαστούν και να μεταπωληθούν "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών, χρονικό διάστημα που πλέον αποτελεί πολυτέλεια για την ελληνική πραγματικότητα. Και το βασικό ζητούμενο για να συντομεύσουν οι διαδικασίες είναι να απλοποιηθεί η διαδικασία μεταβιβάσεων των ακινήτων που αποτελούν τα ενέχυρα των δανείων, με την αποφυγή φορολόγησης σε κάθε μεταβίβαση του ακινήτου, από την τράπεζα που θα το αποκτήσει αρχικά, μέχρι τον επενδυτή στον οποίο θα καταλήξει.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 25 ΔΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 16 ΔΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Κόκκινα δάνεια: 16,5 δισ. θα εγγυηθεί το Δημόσιο μέσω APS

Στα χέρια της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) βρίσκεται εδώ και δέκα ημέρες το τελικό -προσαρμοσμένο σε μεγάλο βαθμό στις επιταγές της Επιτροπής- σχέδιο της Αθήνας, το οποίο προβλέπει την εγγύηση του Δημοσίου στις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (Asset ProtectionScheme).

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι το σχέδιο είναι έτοιμο σε μεγάλο βαθμό και αμέσως μετά τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσει η τελική διαβούλευση μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες, ούτως ώστε το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να δοθεί η έγκριση από την πλευρά των ευρωπαίων.

Με βάση τις ίδιες πηγές δεν έχει ακόμη κλειδώσει το ύψος των εγγυήσεων που θα προσφέρει το Δημόσιο στην σειρά των senior ομολόγων, ωστόσο πηγές με γνώση της διαδικασίας αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ελαφρώς συγκρατημένη και σε πρώτο στάδιο εξετάζει το ποσοστό της εγγύησης να είναι τέτοιο ώστε να υποστηριχθεί τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων τουλάχιστον 16,5 δισ. ευρώ.

«Το ύψος της εγγύησης που θα δώσει το δημόσιο είναι ακόμη ανοικτό, καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψιν ο μεγάλος όγκος τιτλοποιήσεων που ετοιμάζουν οι ελληνικές τράπεζες. Διότι όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος των τιτλοποιήσεων, τόσο υπάρχει ο κίνδυνος το ποσοστό που θα εγγυηθεί το δημόσιο να απορροφηθεί από μία ή δύο τράπεζες, δηλαδή να μην φθάσει…», αναφέρει πηγή που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Κίνδυνος αγοράς


Όσον αφορά τον σκόπελο του να μην θεωρηθεί η εγγύηση του Δημοσίου στο senior ομόλογο «κρατική στήριξη», οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα προς την αντίθεση κατεύθυνση, με κυρίαρχο ότι η προμήθεια που καλούνται να πληρώσουν όσες τράπεζες κάνουν χρήση του εργαλείου αντισταθμίζει το ρίσκο που θα αναλάβει – μέσω της εγγύησης – το κράτος.
SSL Certificates