.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: Η ΤτΕ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ (;;;) ΕΠΙ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ;;;
Ήταν η 11η Μαρτίου 2016 όταν κατατέθηκε η σχετική μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κο Γιάννη Δραγάτση. 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Πόσο χρόνο χρειάζονται άραγε οι εισαγγελικές αρχές, μετά και την ταχύτατη ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, με τις καταθέσεις των μαρτύρων στην αρμόδια Πταισματοδίκη, για να αποφανθούν αν συντρέχουν οι απαραίτητες ΑΠΟΧΡΩΣΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ, προκειμένου η υπόθεση του "Πορίσματος Καλούδη" να οδηγηθεί σε τακτική ανάκριση ;;; Γιατί σε άλλες, ανάλογες περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων, τα κατηγορητήρια γράφονται στο άψε-σβήσε, ακόμη και όταν τα αδικήματα δεν στοιχειοθετούνται ούτε κατά φαντασία ;;; Ποιοι και γιατί προστατεύουν τους υπαίτιους τραπεζίτες και τα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από την λογοδοσία στην ελληνική Δικαιοσύνη ;;; Και γιατί, εν τέλει, οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, δεν τολμούν να στείλουν την δικογραφία στους Ανακριτές ;;; Τι και ποιούς φοβούνται οι λειτουργοί της ανεξάρτητης (;;;) ελληνικής Δικαιοσύνης, που όμως είναι πολιτικά στρατολογημένη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, από τα Ειρηνοδικεία μέχρι τον Άρειο Πάγο;;; Τελικά που λογοδοτούν οι Έλληνες Εισαγγελείς και Δικαστές;;; Στον Θεό και τη συνείδησή τους ή στον Στουρνάρα, τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, κλπ ;;;  



Τι άλλο περιμένει, μετά από δυο ολόκληρα χρόνια νέας προκαταρκτικής έρευνας, ο Οικονομικός Εισαγγελέας κος Γιάννης Δραγάτσης ;;; 

Να αναιρέσουν οι δύο Επιθεωρητές της ΤτΕ τις προηγούμενες καταθέσεις τους και να ομολογήσουν ότι την πρώτη φορά ψευδομαρτύρησαν ;;; Μήπως να του ομολογήσουν και ποιος ή ποιοι τους έβαλαν να ψευδομαρτυρήσουν την πρώτη φορά ;;; Ή μήπως περιμένει, οι υπάλληλοι της ΤτΕ, δια των καταθέσεών τους, να ομολογήσουν τις επί μια ολόκληρη δεκαετία (10 χρόνια !!!) εγκληματικές αμέλειες (για να μην το πω χειρότερα, όπως δλδ είναι στην πραγματικότητα), των ιδίων και των συναδέλφων τους, ως προς την άσκηση της προσήκουσας προληπτικής εποπτείας στις τράπεζες που, ενσυνείδητα, με γνώση και πρόθεση, δλδ με προφανή ΔΟΛΟ, μοίραζαν αφειδώς 100δες εκατομμύρια στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αποδεχόμενες ως εξασφαλίσεις τις ίδιες εκχωρήσεις των αβέβαιων μελλοντικών κρατικών χρηματοδοτήσεων του προϋπολογισμού, ακόμη και 5 φορές ;;; Πόσες ΠΔΤΕ περί κεφαλαιακής επάρκειας, ρευστότητας, αξιολόγησης και στάθμισης πιστωτικού κινδύνου παραβιάστηκαν σε αυτή μόνο την περίπτωση κε Δραγάτση ;;; Και γιατί επιμένετε να ζητάτε την απάντηση από αυτούς που, ενώ είχαν την εκ του νόμου αποκλειστική αρμοδιότητα και υποχρέωση της εποπτείας, έκαναν ότι δεν έβλεπαν τις ευθείες και προκλητικές αυτές παραβιάσεις του νομοκανονιστικού πλαισίου των Βασιλεία Ι και ΙΙ, που - δυστυχώς για αυτούς - ισχύουν επί ολόκληρες δεκαετίες, ακόμη και στην τραπεζικά τριτοκοσμική Ελλάδα;;;  

Αξιότιμε κε Δραγάτση .... 


ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000.000€ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Ειδικότερα η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Πάτρας εντόπισε έξι περιπτώσεις φοροδιαφυγής κατά τους ελέγχους που διενήργησε το χρονικό διάστημα από 17 έως και 19 Μαρτίου.




Πρόκειται για φροντιστήριο, τουριστικό γραφείο, εταιρία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, περίπτερο, επιχείρηση με αγροτικά εφόδια αλλά και εταιρίες με αντικείμενο εργασιών σκραπ οι οποίες είτε δεν εξέδιδαν αποδείξεις είτε εξέδιδαν ανακριβή φορολογικά στοιχεία. Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία μεταξύ άλλων και το μέτρο της 48ωρηςαναστολής λειτουργίας της επιχείρησης

Αναλυτικά από τους ελέγχους της ΥΕΔΔΕ Πάτρας στο συγκεκριμένο διάστημα εντοπίστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις φοροδιαφυγής:

1) ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ


ΦΙΑΣΚΟ: ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Ανοίγει ο δρόμος για τους Κινέζους της Fosun...




Από τους πανηγυρισμούς για το υψηλό τίμημα, στο ναυάγιο. Από τον ενθουσιασμό για την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία,στον βαθύ προβληματισμό για το φιάσκο. Ο λόγος για την πολυδιαφημισμένη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο σχήμα Exin/Calamos, που τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, επιβεβαιώνοντας τις αμφιβολίες που είχαν εκφραστεί από πολλές πλευρές για τη βιωσιμότητα του σχήματος.

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε προχθές και τυπικά τη διάλυση της συμφωνίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin, καθώς παρήλθε η καταληκτική ημερομηνία για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων. Από τις 29 Ιουνίου, όταν γνωστοποιήθηκε η πώληση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρίας Γενικών Ασφαλίσεων «Η ΕΘΝΙΚΗ» στην ΕΧΙΝ Financial Services Holdings B.V., το επενδυτικό σχήμα δεν κατάφερε να φανεί συνεπές στις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Το γεγονός ότι σε διάστημα εννέα μηνών οι επενδυτές δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν το πόσο των 718.000.000 ευρώ, που πρόσφεραν στην Εθνική για να υποσκελίσουν την πρόταση της κινεζικής Fosun, αναδεικνύει τα προβλήματα που υπήρχαν εξαρχής στη... βιωσιμότητα του σχήματος. 



ΣΕΞ ΑΝΤΙ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Η ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΜΑΖΕΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!



«Δωμάτιο ως αντάλλαγμα για σεξουαλική επαφή».

Το φαινόμενο που ακμάζει στη Βρετανία

«Το μόνο που θέλω είναι σεξ μέρα παρά μέρα»....
«Δεν χρειάζεται να καταλάβουν τίποτα οι συγκάτοικοί μου. Θα πούμε πως είσαι το κορίτσι μου».
«Θα είναι ωραία. Εμπιστεύσου με».

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα όσα άκουσε η δημοσιογράφος του BBC, Ellie Flynn, η οποία μεταμφιέστηκε σε υποψήφια ενοικιάστρια και μίλησε με ανθρώπους που έβαλαν σχετικές αγγελίες αλλά και γυναίκες που δέχτηκαν τέτοιες προτάσεις μόνο και μόνο επειδή χρειάζονταν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους.


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; «ΔΑΝΕΙΑ» ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ !!!


«Δάνεια» βαφτίζονταν οι μίζες που έπεσαν βροχή για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου Τσοχατζόπουλου.

Απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι υπηρετούσαν τότε στη Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας και βρίσκονται μεταξύ των 32 κατηγορουμένων, για την «αμαρτωλή» σύμβαση των υποβρυχίων, απολογούμενοι στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας, αρνήθηκαν τις κατηγορίες του χρηματισμού και έκαναν λόγο για… δανεισμό τους από τους συγκατηγορούμενους τους Έλληνες επιχειρηματίες, που εκπροσωπούσαν τον γερμανικό κολοσσό των υποβρυχίων HWD/Ferrosstaal.

Η δίκη, που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2017, αφορά την «αμαρτωλή» σύμβαση του 1,3 δισ. ευρώ για 4 υποβρύχια με κύριο ανάδοχο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και κύριο υποκατασκευαστή τη γερμανική κοινοπραξία HWD/Ferrosstaal.

Στο δικαστήριο ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων, αφού ολοκληρώθηκε η ανάγνωση των χιλιάδων εγγράφων της δικογραφίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι τμήμα της γερμανικής, καθώς η υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» των εξοπλιστικών ξεκίνησε από τη γερμανική Δικαιοσύνη.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία επισύρουν πολυετείς καθείρξεις είναι δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απιστία.


ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΚ !!!


ΑΑΔΕ: ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ !!!


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΓΙΝΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ο μοναδικός τρόπος για να κλέψεις νόμιμα και ακίνδυνα μια τράπεζα, είναι πρώτα να την ιδρύσεις ή να την εξαγοράσεις. Δηλαδή να γίνεις τραπεζίτης !!!


Ιδρύεις ή εξαγοράζεις μια τράπεζα, με κεφάλαιο κάποια, όχι πολλά, εκατομμύρια ευρώ. Πολλές φορές μάλιστα, ακόμη και όταν δεν έχεις δεκάρα τσακιστή για την εξαγορά, η τράπεζα που εξαγοράζεις σε δανείζει για να κάνεις την συναλλαγή. Γι' αυτό, αγαπητέ ληστή τραπεζών, θα παρατήρησεις ότι, σχεδόν όλοι οι τραπεζίτες, προτιμούν να εξαγοράζουν τράπεζες, ακόμη και χρεοκοπημένες, αντί να τις ιδρύουν από το μηδέν, αφού το "μηδέν" απαιτεί ίδια κεφάλαια που, τις περισσότερες φορές, οι απατεώνες δεν διαθέτουν. Άσε που ο καλός απατεώνας είναι αυτός που κάνει δουλειά χωρίς λεφτά, αφού ο άγραφος νόμος της αγοράς υπαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά ότι "με λεφτά κάνουν δουλειές όλοι, ακόμη και οι χαζοί".

Με όχημα λοιπόν την τράπεζα που απέκτησες κατά την προηγούμενη παράγραφο, μαζεύεις πχ 5, 10, 20, 50, κλπ Δις καταθέσεις.

Χάρη όμως στην πάγια νομολογία του Άρειου Πάγου περί τραπεζικών καταθέσεων και ανώμαλης παρακαταθήκης, τα χρήματα των καταθέσεων της προηγούμενης παραγράφου γίνονται αυτόματα δικά σου, αφού, μετά την κατάθεσή τους στην τράπεζα, παύουν να ανήκουν κατά κυριότητα στους καταθέτες που στα εμπιστεύθηκαν.



ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΟΕΚ !!!

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Μετά το Πάσχα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, όπου θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ για την ρύθμιση των δανείων τους.




Η Δευτέρα του Θωμά, 16 Απριλίου, είναι η επικρατέστερη μέχρι στιγμής ημερομηνία, για την λειτουργία της πολυαναμενόμενης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία θα είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).Εκεί θα υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο νέο ευνοικό καθεστώς μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι οφειλέτες του τ. ΟΕΚ.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική υπουργική απόφαση περιλαμβάνει δέσμη μέτρων για 81.715 οφειλέτες : διαγραφές βασικού ποσού οφειλών, τόκων και προσαυξήσεων, γενναίες εκπτώσεις και επιμήκυνση για μια 10ετία του χρόνου αποπληρωμής. 

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τους δανειολήπτες εξ ιδίων κεφαλαίων του ΟΕΚ και όχι όσους είχαν δανειστεί από τράπεζες με επιδότηση του επιτοκίου. 

Αναλυτικά προβλέπεται :



ΣΚΑΝΔΑΛΟ LIBOR: 100.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η HSBC ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ !!!

ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Η HSBC Holdings Plc συμφώνησε να καταβάλει 100 εκατομμύρια δολάρια για την επίλυση μιας δίκης η οποία είχε σχέση με μονοπωλιακές πρακτικές, κι αφορούσε σε επενδυτές, που βρίσκονταν μεταξύ άλλων και στη Βαλτιμόρη, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Yale, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ζημιώθηκαν όταν αγόραζαν τίτλους που συνδέονταν με το χειραγωγημένο διατραπεζικό επιτόκιο (Libor).




Ο προτεινόμενος διακανονισμός από την τράπεζα που εδρεύει στο Λονδίνο ακολουθεί παρόμοιες συμφωνίες που πραγματοποίησε ο όμιλος επενδυτών με την Barclays Plc, την Citigroup Inc. και, πιο πρόσφατα, την Deutsche Bank AG για παρόμοιες κατηγορίες. Η όποια διευθέτηση θα πρέπει να εγκριθεί από τον ομοσπονδιακό δικαστή στο Μανχάταν.

Οι επενδυτές ισχυρίστηκαν ότι από το 2007 η HSBC συνεργάστηκε με άλλες τράπεζες για να μειώσει το επιτόκιο Libor και να ελαχιστοποιήσει το ποσό που οι επιχειρήσεις έπρεπε να πληρώσουν για τις επενδύσεις που συνδέονταν με αυτό. Οι επενδύσεις που συνδέονταν με το Libor περιλάμβαναν ανταλλαγές ενεργητικού, εξασφαλισμένες υποχρεώσεις χρέους και συμφωνίες προθεσμιακών επιτοκίων.


ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ & ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΘΕΜΙΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ !!!

ΕΝΩ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ...
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, παραπέμπεται σε δίκη με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της προσπάθειας να ασκήσει αθέμιτη επιρροή καθώς προσπάθησε να πάρει με παράνομο τρόπο πληροφορίες από ανακριτή αρμόδιο για έρευνα εις βάρος του που ήταν σε εξέλιξη, προσφέροντάς του ως αντάλλαγμα προαγωγή !!!




Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Guardian, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, διώκεται ποινικά με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της προσπάθειας να ασκήσει αθέμιτη επιρροή, καθώς φέρεται να προσπάθησε να πάρει με παράνομο τρόπο πληροφορίες από ανακριτή αρμόδιο για έρευνα εις βάρος του που ήταν σε εξέλιξη, προσφέροντάς του ως αντάλλαγμα προαγωγή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη και τα αποδεικτικά στοιχεία προέρχονται από υποκλαπείσες συνομιλίες, ο Νικολά Σαρκοζί, μέσω του δικηγόρου του, επιχείρησε να πάρει απόρρητες πληροφορίες για την έρευνα διαφθοράς εις βάρος του, προσφέροντας στον ανακριτή να ασκήσει την επιρροή του ώστε να του εξασφαλίσει μετάθεση και προαγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας.


ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ: ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΟΥΑΝ !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ REUTERS
Πηγές του πρακτορείου Reuters αποκάλυψαν ότι η κινεζική κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την αγορά πετρελαίου με γουάν από το δεύτερο εξάμηνο του 2018.




Tις πρώτες ενέργειές της κάνει η Κίνα για να μπορεί να αγοράζει πετρέλαιο από το εξωτερικό με γουάν και όχι με δολάρια. Απώτερος στόχος της είναι να καθιερωθεί το κινεζικό νόμισμα ως διεθνές νόμισμα συναλλαγών. Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων καταλαμβάνει το πετρέλαιο – περίπου 14 τρισ. δολάρια σε ετήσια βάση. Τόσο είναι το ΑΕΠ της Κίνας, η οποία αγοράζει περισσότερο πετρέλαιο από τις διεθνείς αγορές σε σχέση με κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Πηγές του πρακτορείου Reuters αποκάλυψαν ότι το Πεκίνο θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του από το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Οι αρμόδιες αρχές της Κίνας έχουν ζητήσει από χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα να προετοιμάσουν την τιμολόγηση του πετρελαίου σε γουάν.

«Δεδομένου ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής πετρελαίου στον κόσμο, είναι φυσιολογικό να οδηγηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και να προωθήσει τη χρήση του γουάν για την πληρωμή των εισαγωγών πετρελαίου», δήλωσε μία από τις πηγές του Reuters που δραστηριοποιείται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Οι πρώτες παραγγελίες πετρελαίου με γουάν μπορεί να γίνουν από τη Ρωσία και την Ανγκόλα, που μαζί με τη Σαουδική Αραβία είναι οι βασικοί προμηθευτές της Κίνας. Οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών διαφωνούν, όπως και η Κίνα, με την κυριαρχία του δολαρίου στις διεθνείς αγορές. Αν πετύχει αυτό το εγχείρημα, τότε είναι πιθανόν να επεκταθεί η χρήση του γουάν στη διεκπεραίωση και άλλων συναλλαγών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ+ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΕΦΚΑ
Ποιος «πανέξυπνος» στον ΕΦΚΑ το σκέφτηκε αυτό ;;; Που θα βρουν οι δικαιούχοι, οι οποίοι σημειωτέον λάμβαναν συντάξεις πείνας, να τις επιστρέψουν μαζεμένες πίσω ;;; Προφανώς όμως το κάνατε επίτηδες ώστε να τους αποτρέψετε από το να διεκδικήσουν τις συγκεκριμένες αυξήσεις...ή μήπως όχι ;;; Στο χέρι σας είναι να το αποδείξετε αλλάζοντας αυτή την προϋπόθεση !!!




Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που πήραν συντάξεις πείνας θα δουν αύξηση ως και 80% με βάση εγκύκλιο των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Με την εγκύκλιο 70.000 άτομα που αποχώρησαν από τη δουλειά είτε εκδόθηκε στο όνομά τους σύνταξη χηρείας από 1/7/2015 ως 12/5/2016 θα μπορέσουν να πάρουν περισσότερα χρήματα και μάλιστα αναδρομικά.

Με αίτηση στον ΕΦΚΑ θα πρέπει να ζητήσουν επανέκδοση της σύνταξης και να λάβουν αναδρομικά τα νέα αυξημένα ποσά. Εδώ όμως υπάρχει και μια βασική προϋπόθεση. Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να βρουν και να επιστρέψουν το ποσό που έλαβαν το παραπάνω διάστημα και στη συνέχεια να περιμένουν για να πάρουν τα νέα ποσά που θα προκύψουν από την επανέκδοση.



ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ !!!

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ BARCLAYS ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

2.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΠΟΛ ΜΕΝΕΦΙ+ΤΖΟΝ ΚΑΡΟΛ
Σε συμφωνία κατέληξε χθες η βρετανική τράπεζα Barclays με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ώστε να καταβάλει 2 δισ. δολ. στο πλαίσιο διακανονισμού για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο πώλησης «τοξικών» τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων την περίοδο 2005-2007.




Η περίοδος κατά την οποία η Barclays και άλλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες επιδόθηκαν σε τέτοιου είδους πρακτικές έχει βαρύνουσα σημασία, διότι η πώληση αυτών των δανείων οδήγησε στο ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008. Το ύψος του προστίμου αναμένεται να καταγραφεί στα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ εκτιμάται ότι θα περιορίσει τον βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας (CET 1) κατά 45 μονάδες βάσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, η έρευνα αφορά την πώληση «τοξικών» δανείων αξίας 31 δισ. δολ., εκ των οποίων τα μισά δεν μπορούσαν να αποπληρωθούν από τους δανειολήπτες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΑΚΟΜΗ 130 ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Συμβολαιογράφοι: Από τους 268 πλειστηριασμούς οι 130 ολοκληρώθηκαν και 92 ήταν άγονοι

Από τους 268 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ανέβηκαν έως 28/3 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι 130 ολοκληρώθηκαν με κατακύρωση του ακινήτου, 92 ανακηρύχθηκαν άγονοι (δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον), 45 ανεστάλησαν και 1 ματαιώθηκε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.


ΝΕΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ HYDRA BEACH !!!



ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ !!!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ Ε3, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ε1
Μία σειρά από εκκρεμότητες απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον προγραμματισμό για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.



Φοροτεχνικοί και λογιστές αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νέο έντυπο Ε3 - σπαζοκεφαλιά που θα πρέπει να συμπληρωθεί φέτος από 1,5 εκατ. περίπου ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν να μην ισχύσει φέτος αλλά από το επόμενο χρόνο.


ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ;;;



Επιτήδειοι εξαπατούν τους χονδρέμπορους λαχανικών του Ρέντη, αποσπώντας τους με πλαστά τιμολόγια, με αληθινά στοιχεία ωστόσο ανύποπτων, άσχετων παραγωγών κι εμπόρων από όλη την Ελλάδα, τεράστιες ποσότητες που αποστέλλονται στην περιφέρεια τις οποίες βεβαίως αφού τις οικειοποιούνται κάποιοι άγνωστοι τις μεταπουλάνε, χωρίς ποτέ να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ σε κανέναν.

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΕ !!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΘ, ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑ ΖΗΣΗ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;




Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ιατροδικαστής του ΑΠΘ, κατηγορούμενος ότι εισέπραττε για μία 2ετία επιπλέον χρήματα για νεκροτομές και ταριχεύσεις από συγγενείς νεκρών και εκπροσώπους γραφείων τελετών.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για επίκουρο καθηγητή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, που αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, MIG, EUROMEDICA & NUNTIUS !!!

ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 148.000 ΕΥΡΩ
Στην επιβολή προστίμων ύψους 148.000 ευρώ προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χθες. Συγκεκριμένα ενέκρινε πρόστιμο 70.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, 55.000 ευρώ στη MIG, 15.000 ευρώ στην Nuntius Χρηματιστηριακή και 8.000 ευρώ στην Euromedica.




Αναλυτικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 812η/29.3.2018 συνεδρίασή του αποφάσισε:

Την έγκριση της έναρξης εμπορικής προώθησης στην Ελλάδα από την εταιρεία ALPHA TRUST A.E.Δ.Α.Κ. και Ο.Ε.Ε., των δύο (2) επενδυτικών τμημάτων (sub-funds) ΑLPHA TRUST FALCON INVESTMENT S.C.A. SICAV-SIF – KESTREL INVESTMENT SUB-FUND και ALPHA TRUST FALCON INVESTMENT S.C.A. SICAV-SIF – FALCON REX INVESTMENT SUB-FUND του Οργανισμού Εναλλακτικών ΕπενδύσεωνALPHA TRUST FALCON INVESTMENT S.C.A. SICAV-SIF. 


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΡΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΤτΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Πανηγυρίζουν για την πλασματική μείωση των κόκκινων δανείων στους χαλκευμένους ισολογισμούς των τραπεζών, που αντί για 150 Δις, τα εμφάνιζαν λίγο πάνω από τα 100 Δις, προκειμένου, έτσι, να κρύψουν την ανεπάρκεια των προβλέψεων, που επειδή δεν ξεπερνούν τα 60 Δις, οδηγούν νομοτελειακά τις ελληνικές τράπεζες σε νέα ανακεφαλαιοποίηση, με τα όσα .... δυσάρεστα ... αυτή συνεπάγεται. 
Και οι πανηγυρισμοί τους αυτοί έχουν την ίδια συνταγή της ενσυνείδητης και στρατηγικά επισφαλούς πιστωτικής επέκτασης της δεκαετίας 2000-2009, τότε που η δημιουργική λογιστική οδήγησε την χώρα στην φούσκα του ΑΕΠ και τον, εκ της αιτίας αυτής, δημοσιονομικό εκτροχιασμό. 
Έτσι, σήμερα, όπως και τότε, κυβέρνηση, τράπεζες και ΤτΕ (και μαζί τους τώρα και οι δανειστές) έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν, όχι επειδή μείωσαν τα κόκκινα δάνεια στην πράξη, επειδή κάποια από αυτά άρχισαν, έστω και στοιχειωδώς, να εξυπηρετούνται από την φτωχοποποιημένη ελληνική κοινωνία, αλλά επειδή, άκουσον-άκουσον, οι τράπεζες τα ξεφορτώθηκαν από τους ισολογισμούς τους, κρύβοντάς τα κάτω από το λογιστικό χαλί των εκχωρήσεων και των μεταβιβάσεων σε εταιρείες διαχείρισης και funds. 
Το αποτέλεσμα του νέου αυτού χρηματοπιστωτικού στρουθοκαμηλισμού είναι αυτονόητο ακόμη και στους αδαείς. Τα κόκκινα δάνεια μειώνονται στους ισολογισμούς των τραπεζών, την ώρα που συνεχίζουν να αυξάνονται στην κοινωνία, που θα τα ξαναπληρώσει μέσα από τον φαύλο κύκλο της επόμενης ανακεφαλαιοποίησης και του αέναου tax credit, την ώρα που, για τα ίδια αυτά δάνεια, θα οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Η επιτυχία του εγχειρήματος είναι για βραβείο Νόμπελ, αφού βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές τραπεζικο Triple Play : Πλειστηριασμοί + Ανεκεφαλαιοποίηση + Tax Credit !!!    


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΤΟ "ΠΗΔΗΜΑ" ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ !!!



Φόρος διαμονής και στα ξενοδοχεία ημιδιαμονής για ζευγαράκια 

Στο φως και τα στοιχεία των επισκεπτών που θα αναγράφονται στην «ειδική απόδειξη» που θα αποστέλλει ο ξενοδόχος στην εφορία - Εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος για την εφαρμογή του νόμου

«Φωτιά» και στα …ζευγαράκια (παράνομα ή μη) που κάνουν χρήση των ξενοδοχείων ημιπαραμονής, βάζει ο νέος φόρος διαμονής. Όχι μόνον θα πληρώνουν «εις ολόκληρον» τον ημερήσιο φόρο διαμονής για το ίδιο δωμάτιο που χρησιμοποιείται διαδοχικά από πολλούς μέσα στην ίδια ημέρα, αλλά ο ξενοδόχος θα αποστέλλει και τα ονομαστικά στοιχεία τους στην εφορία, καθώς αυτά θα καταγράφονται στην «ειδική απόδειξη» που θα εκδίδεται για σκοπούς ελέγχου και διασταύρωσης.

Τυπικά ο φόρος διαμονής ισχύει από 1.1.2018 και επιβλήθηκε για να βρεθούν επιπλέον έσοδα από τα εκατομμύρια τουρίστες που συρρέουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη χώρα μας.

Μετά από άπειρα προβλήματα που ανέκυψαν και αλλαγές στο νόμο, η εφορία περνάει πλέον από την θεωρία στην πράξη. Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής εξέδωσε εγκύκλιο για το φόρο διαμονής, ο οποίος επιβάλλεται από 1.1.2018 σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία και επιπλωμένα δωμάτια / διαμερίσματα) ανά ημερήσια χρήση δωματίου ή διαμερίσματος, προκειμένου να εφαρμόζεται ομοιόμορφα από όλους και για να επιλυθούν ζητήματα, που εν τω μεταξύ προέκυψαν κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

Και ενώ επιχειρεί να βάλει σε τάξη το αλαλούμ που έχει προκληθεί από τον νόμο που ψηφίστηκε πριν 2 χρόνια αλλά άλλαξε και πάλι φέτος, ανακύπτουν και νέα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, κυρίως για τη διαδικασία έκδοσης του "ειδικού στοιχείου" με το οποίο εισπράττεται ο φόρος, καθώς και για τη φορολογική αντιμετώπιση των περιπτώσεων ημιδιαμονής, παράτασης της διαμονής (late check out), ακύρωσης της κράτησης και μίσθωσης δωματίου ή διαμερίσματος, μέσω των ψηφιακών πλατφορμών της οικονομίας διαμοιρασμού (τύπου airbnb).

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος ορίζει ότι:

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΦΟΝΙΑΔΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΕΦΟΡΙΑ !!!


Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Γ. ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 2097/2016 ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ EUROBANK
Κρίθηκε παράνομος ο ανατοκισμός της εισφοράς του Ν. 128/1975 και μη ορισμένη & εκκαθαρισμένη η απαίτηση της τράπεζας. Θερμά συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στον Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟ, για την εξαιρετική αυτή δικαστική του επιτυχία απέναντι στην EUROBANK !!! 
Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ :




Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής & ακίνητης περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!! 


ΕΛΛΗΝΟ-ΑΡΑΒΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

400.000.000€ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Τη δημιουργία fund συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ συμφώνησαν το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, και του κρατικού επενδυτικού fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Co.




Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) υπέγραψαν ο Waleed Al Muhairi, Deputy Group CEO and Chief Executive Officer, Alternative Investments & Infrastructure και ο κ. Αντώνιος Γεωργακάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΤΑΝΕΟ, παρουσία του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με το MOU, το ΤΑΝΕΟ και η Mubadala θα δημιουργήσουν από κοινού fund συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, για επενδύσεις στην Ελλάδα, με συνδιαχειριστή το ΤΑΝΕΟ. Το fund είναι έτοιμο να λειτουργήσει, προσφέροντας σε μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα πρόσβασης σε ξένα κεφάλαια. Επισημαίνεται ότι έως σήμερα, ελάχιστες είναι οι εμιρατινές επενδύσεις στην Ελλάδα, παρά τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο κρατών.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να συμβάλει στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυναμικές επιχειρήσεις, δηλαδή τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής τους παρά τη δυσπραγία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Εντάσσεται σε ένα πλαίσιο σύγχρονων χρηματοδοτικών μέσων και εργαλείων, όπως τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ ή την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.


ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΝΕΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ EUROBANK !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ EUROBANK & ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ & ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Κρίθηκε παράνομος ο ανατοκισμός της εισφοράς του Ν. 128/1975 και μη ορισμένη & εκκαθαρισμένη η απαίτηση της τράπεζας, λόγω ελλείψεως αποδεικτικότητας με έγγραφα. Θερμά συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στον επικεφαλής νομικό της Επιστημονικής μας Ομάδας, Δικηγόρο πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για τη νέα αυτή δικαστική επιτυχία απέναντι στην EUROBANK !!! 
Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ :




Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής & ακίνητης περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!! 


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΤΑ 13,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2018 ΜΕΣΩ ΠΩΛΗΣΕΩΝ+ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Κατά 13,7 δισ. ευρώ καλούνται να μειώσουν, φέτος, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους (Non Performing Exposures - NPEs) οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχουν εγκριθεί από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).

Παρότι πρόκειται για τον υψηλότερο, ως τώρα, στόχο, οι διοικήσεις των τραπεζών εμφανίστηκαν, κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων με τους αναλυτές, βέβαιες για την επίτευξή του. Η αισιοδοξία τους εδράζεται, αφενός, στις δρομολογημένες ή προγραμματιζόμενες πωλήσεις χαρτοφυλακίων δανείων και εξασφαλίσεων, αφετέρου, στη σταδιακή ενίσχυση του αριθμού και της ποιότητας ρυθμίσεων.

Η απόδοση εργαλείων όπως οι πλειστηριασμοί αναμένεται να αυξήσει σταδιακά τις ρυθμίσεις, ενώ η σημαντική αύξηση του ποσοστού μακροχρόνιων ρυθμίσεων, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του κλίματος και την ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα επιβραδύνει τον υψηλό, ακόμη, ρυθμό δανείων που «ξανασκάνε», ενώ έχουν ρυθμισθεί.

Πάνω από το 50% του φετινού στόχου μείωσης των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να προέλθει από τις πωλήσεις δανείων και εξασφαλίσεων. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις διαγωνισμοί από Πειραιώς (Amoeba και Arctos) και την Εθνική (Earth), που, εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς, θα μειώσουν τα εντός ισολογισμών μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά περίπου 3 δισ. ευρώ.


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ LIDL !!!


ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η τροπολογία που θα καταργεί το επίδομα διαμονής για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που δεν έχουν την ιδιότητα του βουλευτή. Η τροπολογία προβλέπει ότι η κατάργηση του μέτρου θα ισχύει αναδρομικά από την ημέρα που είχε τεθεί σε ισχύ ο νόμος (1/2/2015), καθιστώντας έτσι υποχρεωτική την επιστροφή των χρημάτων για όσους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς , αναπληρωτές ή υφυπουργούς είχαν λάβει τα σχετικά ποσά !!!




Η σχετική ρύθμιση είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 -ενσωματωμένη μάλιστα στο τρίτο Μνημόνιο- και είχε προκαλέσει πρόσφατα θύελλα πολιτικών αντιδράσεων όταν αποκαλύφθηκε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είχε κάνει χρήση του νόμου παρά το πλούσιο χαρτοφυλάκιο της ίδιας και του συζύγου της Υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου σε Ελλάδα και εξωτερικό, οδηγώντας στην «καρατόμηση» της ίδιας, την παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου και τελικά σε μίνι ανασχηματισμό.

ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 80% !!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Νομοσχέδιο-σκούπα με εργασιακές και ασφαλιστικές διατάξεις, μεταξύ των οποίων η νέα αρχιτεκτονική των προστίμων για τη «μαύρη εργασία» με κλιμακωτές εκπτώσεις που ενδέχεται να αγγίζουν ακόμη και το 80%, στην περίπτωση 12μηνης πρόσληψης του ανασφάλιστου εργαζόμενου, αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή, αμέσως μετά το Πάσχα.




Οι προωθούμενες διατάξεις που σύμφωνα με πληροφορίες συζητούν εδώ και μήνες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και οι εκπρόσωποι των δανειστών, στηρίζεται στη λογική κλιμάκωσης των προστίμων ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης και την υποτροπή του εργοδότη.

Παράλληλα βέβαια, και μετά από διαβούλευση και με τους εργοδοτικούς φορείς, ενσωματώνονται σημαντικές εκπτώσεις κυρίως στο πρόστιμο για την ανασφάλιστη εργασία, ως κίνητρο προς τους εργοδότες. Έτσι, εφόσον επιθυμούν να καταβάλουν σημαντικά μειωμένα πρόστιμα, θα πρέπει να προσλάβουν νόμιμα τους εργαζόμενους που έχει διαπιστωθεί η μη αναγραφή τους στον πίνακα προσωπικού.

Να σημειωθεί πως σήμερα το επιβαλλόμενο πρόστιμο για κάθε εργαζόμενο που μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας διαπιστώνεται ανασφάλιστος ανέρχεται σε 10.549,44 ευρώ, ήτοι ο κατώτατος νόμιμος νομοθετημένος μισθός, μη προσαυξημένος για κάθε τριετία προϋπηρεσίας επί 18 μήνες εργασίας. Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι κάτω των 25 ετών, το πρόστιμο αντιστοιχεί σε 9.197,10 ευρώ ανά ανασφάλιστο υπάλληλο (510,95 επί 18 μήνες).

ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΤΑ 26,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ 2017 !!!

ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;
Το φράγμα των 26 δισ. ευρώ έσπασαν οι ηλεκτρονικές πληρωμές –με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή με μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό- κατά τη διάρκεια του 2017.




Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η αξία των συναλλαγών με κάρτες (χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες) στην ελληνική αγορά αυξήθηκε το 2017 κατά 40% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και ο αριθμός των συναλλαγών διευρύνθηκε κατά 93%.

Ειδικότερα, η αξία των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με κάρτες έφθασε στο τέλος Δεκεμβρίου 2017 τα 26,5 δισ. ευρώ από 19 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και 13 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2015. Ο αριθμός των συναλλαγών που έγιναν μέσω καρτών στην ελληνική αγορά το 2017 σχεδόν διπλασιάστηκε και ανήλθε σε 620 εκατ. από 320 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2016, οπότε είχε και πάλι καταγραφεί διπλασιασμός του αριθμού τους σε σχέση με το 2015, όταν είχαν διαμορφωθεί σε 165 εκατ. συναλλαγές.

Ανοδική πορεία ακολουθεί και ο αριθμός των εγκατεστημένων POS στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία της εταιρείας Cardlink ο αριθμός των τερματικών ανήλθε τον Δεκέμβριο του 2017 στις 650.000, τη στιγμή που την αντίστοιχη περίοδο του 2016 ο αριθμός τους ήταν 305.000 και το 2015 210.000.


ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ !!!

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Μέσα στον επόμενο μήνα θα ιδρυθεί η κοινή εταιρεία Ελλάδας - Βουλγαρίας, η οποία θα συντονίσει το ενιαίο έργο σιδηροδρομικής διασύνδεσης των λιμανιών Θεσσαλονίκης - Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τρία βουλγαρικά λιμάνια σε Μπουργκάς, Βάρνα και το Ρούσε στον Δούναβη.




Εκτός από το σιδηροδρομικό δίκτυο, στην ενιαία επένδυση θα ενταχθούν και δύο μεγάλα εμπορευματικά κέντρα, στην Ελλάδα πιθανώς αυτό που θα κατασκευαστεί στο λιμάνι της Καβάλας και στη Βουλγαρία, στο Μπουργκάς.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε την Τρίτη πως η κοινή εταιρεία θα αναλάβει να «βρει τη χρηματοδότηση με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, του ιδιωτικού τομέα και στη χώρα μας και στη Βουλγαρία». Στη συνέχεια «ενιαία, θα διαχειριστεί και το έργο», γιατί «αν πηγαίναμε σε μία λογική να κάνει η Ελλάδα το δικό της κομμάτι και η Βουλγαρία το δικό της, πολύ απλά δεν θα γινόταν το έργο. Γιατί δεν θα ήταν ένα ενιαίο έργο, ενιαίας διαχείρισης, για αυτό που θέλουμε να κάνουμε, την παράκαμψη δηλαδή των Δαρδανελίων».

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ: ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ...ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ !!!

ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ
Καταστάσεις για γέλια και για κλάματα...




Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες ο διαγωνισμός τον οποίο είχε κάνει η ΕΥΑΘ, μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη 150 ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αναλάβει κιόλας υπηρεσία. Η όλη διαδικασία φέρει φυσικά τη σφραγίδα του ΑΣΕΠ ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα γίνονται κατά τρόπο άψογο. Και αυτό, διότι η διακήρυξη προέβλεπε πως κάποια από τα προσόντα των υποψηφίων προέκυπταν κατά δήλωσή τους, χωρίς το ΑΣΕΠ να είναι σε θέση να ελέγξει εάν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Μάλιστα, σε προσφυγές που κατατέθηκαν από υποψήφιους κατά κάποιων επιτυχόντων, το ΑΣΕΠ δήλωσε αναρμόδιο να προβεί σε αυτούς τους ελέγχους, υποδεικνύοντας στους προσφεύγοντες να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη.

Μεγαλύτερη εντύπωση όλων προκαλεί μια υπεύθυνη δήλωση όπου υποψήφια, κάτοικος Πανοράματος, προκειμένου να πιστοποιήσει την προϋπηρεσία της πάνω σε μηχανολογικό εξοπλισμό, σχετικό με τη διαχείριση υδάτων, κατέθεσε την ακόλουθη υπεύθυνη δήλωση:


ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 500.000€ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ 2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ !!!

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Εντατικοποίηση των ελέγχων εν όψει Πάσχα.




Από τους στοχευμένους ελέγχους της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή του Ε.Φ.Ε.Τ. Περιφ. Δ/νσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛ.Γ.Ο.(Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός) σε δύο εταιρίες παραγωγής ειδών διατροφής, σε περιοχή του νομού Έβρου διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή, συνολικού ύψους άνω των (500.000) ευρώ.

Αναλυτικότερα ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων, διαπιστώθηκε:


ΣΕ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ 2 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ !!!

ΣΤΑ 50.000.000 ΕΥΡΩ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, αντιρρήσεων και διαμαρτυριών και μετά από συζήτηση που διήρκησε πέντε περίπου ώρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει η επόμενη φάση του master plan για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Παντοκράτορα. Τα στρατόπεδα σήμερα ανήκουν στο Υπουργείο Άμυνας. Ο Δήμος Πρέβεζας διεκδικεί την παραχώρησή τους, προκειμένου και σύμφωνα με την πρόταση που εγκρίθηκε στην θέση τους να κατασκευαστούν δύο πεντάστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.




Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, το θέμα των στρατοπέδων ταλανίζει χρόνια την Πρέβεζα. Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην διεκδίκησή τους, με βάση ένα σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης που απαιτεί μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια και συνάμα ετήσιο χαράτσι που θα καταβάλλεται στο ταμείο του στρατού, έχει εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και πολλά ερωτήματα.

Η πρώτη φάση της μελέτης, που εκπονήθηκε από ιδιωτικό γραφείο, θα αποτελέσει ουσιαστικά την βάση των συζητήσεων με τον στρατό.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο στρατόπεδο Παντοκράτορα, που βρίσκεται σε μία εξαιρετικά πλεονεκτική θέση της Πρέβεζας θα αναπτυχθεί ένα πεντάστερο resort. Θα αποτελείται από μικρές κατοικίες, αυτόνομες στην λειτουργία τους. Συνολικά προβλέπεται να κατασκευαστούν 175 τέτοιες κατοικίες.


Η ΑΑΔΕ "ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ" ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ !!!

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Η ΑΑΔΕ διενεργεί ήδη σαρωτικούς ελέγχους σε ελληνικές επιχειρήσεις σε γειτονικές χώρες καθώς έχει ενδείξεις ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία, σε ποσοστό 80%, είναι εικονικές.




Τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών επιχειρήσεων που μετανάστευσαν εικονικά σε Βουλγαρία, Σκόπια, Κύπρο και άλλες χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, ξεσκονίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η ΑΑΔΕ διενεργεί ήδη σαρωτικούς ελέγχους σε ελληνικές επιχειρήσεις καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία, σε ποσοστό 80% είναι εικονικές. Στους ελέγχους που διενεργούνται, διαπιστώνεται αρχικά, πού είναι η πραγματική φορολογική κατοικία της επιχείρησης, η οποία εμφανίζεται με αλλοδαπό ΑΦΜ.

Το ισχυρότερο όπλο της ΑΑΔΕ είναι η «αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών» μεταξύ περίπου 110 χωρών, η οποία παρέχει πλέον σε ετήσια βάση στοιχεία Ελλήνων για τραπεζικούς λογαριασμούς, τόκους, μερίσματα, κέρδη κεφαλαίου και άλλα δεδομένα, από τα συγκεκριμένα κράτη. Στα πλαίσια της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών, οι τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες και άλλοι φορείς διαβίβασης των ανωτέρω στοιχείων από την αλλοδαπή έχουν υποχρέωση ταυτοποίησης των πραγματικών μετόχων εταιρειών, δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών και να τα κοινοποιούν σε ετήσια βάση.


ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ "ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ" ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ'ΑΡΙΘΜ. 2/2018
Με αυτή την παραδοχή αναιρέθηκαν βουλεύματα που είχαν προσμετρήσει σε καταδικασμένο στην υπόθεση του σκανδάλου της Energa-Hellas Power, το χρόνο που ήταν υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ως χρόνο προφυλάκισης.




Ο κατ´ οίκον περιορισμός υπό ηλεκτρονική επιτήρηση - το λεγόμενο «βραχιολάκι» - δεν αφαιρείται από το χρόνο προσωρινής κράτησης γιατί κατά την κρίση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου πρόκειται για περιοριστικό όρο που μπορεί να επιβληθεί σε κατηγορουμένους.

Συνεπώς, ο χρόνος με «βραχιολάκι» και οι ημέρες τυχόν προφυλάκισης δεν αθροίζονται για τον κατηγορούμενο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την υπ' αριθμ. 2/2018 απόφαση της Ποινικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ότι ο χρόνος της ηλεκτρονικής επιτήρησης δεν αφαιρείται από το χρόνο προφυλάκισης.


ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ Ή ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ FUNDS ΖΗΤΟΥΝ ΟΕΕ, ΤΕΕ & ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ !!!

ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ζητούν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει διάταξη που θα δίνει την ευκαιρία πριν την πώληση των δανείων με εξασφάλιση σε fund, να μπορούν οι ίδιοι οι δανειολήπτες να αγοράζουν τα δάνεια τους στην τιμή που η τράπεζα θα τα πωλούσε στα funds.




Μια πρόταση τελευταίας ευκαιρίας για τους κόκκινους δανειολήπτες, που έχουν δάνεια με εξασφαλίσεις, διατύπωσαν χθες Τετάρτη από κοινού ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός και ο Πρόεδρος Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Δημήτρης Βερβεσός.

Σύμφωνα με την πρότασή τους, την οποία θα θέσουν σε δημόσια διαβούλευση, ζητούν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει διάταξη που θα δίνει την ευκαιρία πριν την πώληση των δανείων με εξασφάλιση σε fund στους οφειλέτες, με ληξιπρόθεσμες οφειλές, να αγοράζουν τα δάνεια τους στην τιμή που η τράπεζα θα τα πωλούσε στα funds.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ανάλογο νομοθέτημα ισχύει στην Κύπρο, ενεργοποιήθηκε πρόσφατα και, όπως εξήγησε, το μέτρο που προτείνουν οι τρεις φορείς αναμένεται να διευκολύνει τους δανειολήπτες οι οποίοι από οικονομική αδυναμία βρέθηκαν ληξιπρόθεσμοι και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.


ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 2.000.000€
Στα χέρια της Δικαιοσύνης η υπόθεση.




Διαστάσεις θρίλερ προσλαμβάνει η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Η Έκδοση” της Ελασσόνας, με την αφαίρεση χρημάτων από βιβλιάρια καταθετών όπως αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες των ίδιων, και η φερόμενη ως εγκέφαλος και πρωταγωνίστρια είναι υπάλληλος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, η οποία την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κ.Υ Ελασσόνας και από εκεί σύμφωνα με πληροφορίες σε κλινική στη Λάρισα.

Περί του υπό έρευνα από την ίδια την Τράπεζα φερόμενου σκανδάλου, πολύς λόγος είχε γίνει και κάποιους μήνες νωρίτερα χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια.

Σύμφωνα και πάντα με όσα διηγούνται ορισμένοι από τους καταθέτες που έπεσαν θύματα του φερόμενου σκανδάλου, η υπάλληλος προθυμοποιούνταν να τους εξυπηρετήσει σε χρόνο που οι ίδιοι δεν θα βρίσκονταν στην Τράπεζα διότι δεν είχαν τον χρόνο, και προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους πολλοί υπέγραφαν στο λευκό χαρτί της Τράπεζας και στην συνέχεια η υπάλληλος προέβαινε σε διάφορες κινήσεις και όπως επισημαίνουν και εκ των υστέρων διαπίστωσαν πάντα με το αζημίωτο!!

Ένας άλλος τρόπος όπως διηγούνται οι καταθέτες που είδαν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά από τους λογαριασμούς τους ήταν να πείθει πολλούς από αυτούς να της εμπιστευτούν μεγάλα ποσά και αυτή θα φρόντιζε μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να τους απέδιδε υψηλότατο τόκο σε ποσοστό, αρκεί να μη το έλεγαν στον διευθυντή διότι τότε θα έχαναν το μπόνους.


Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ : Ο ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!


ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ !!!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΦΩΤΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/blog-post_350.html




Νόμο κατά της σπατάλης τροφής θα φέρει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας. Μιλώντας σε ημερίδα του Εθνικού Δικτύου Συντονισμού του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με θέμα τον εθελοντισμό και τη σπατάλη τροφίμων, η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου τόνισε πως ο νόμος είναι έτοιμος και θα εμπνέεται από τις διατάξεις του γαλλικού νόμου. 

Τι προβλέπει ο γαλλικός νόμος; Οτι απαγορεύεται στα μεγάλα σούπερ μάρκετ να καταστρέφουν ασφαλή τρόφιμα και τα υποχρεώνει να δωρίζουν το περίσσευμα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή να το στέλνουν σε παραγωγούς ζωοτροφών. Ουσιαστικά, η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει την καταστροφή τροφίμων στα σούπερ μάρκετ με επιφάνεια άνω των 400 τετραγωνικών μέτρων. Ετσι τον Ιούλιο του 2015 τα σούπερ μάρκετ υπέγραψαν συμβόλαια για τη διάθεση του περισσεύματος σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή σε παραγωγούς ζωοτροφών και οργανικού κομπόστ.

Πρόστιμα


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΟΥΡΕΥΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ !!!

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ : ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ & ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 60% !!!
Ο πυρήνας της νέας, εξαιρετικής αυτής ρύθμισης, αποτελεί προσωπικό έργο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ, που σας υπενθυμίζουμε ότι, πριν γίνει υπουργός, ήταν μάχιμος δικηγόρος στο πλευρό των δανειοληπτών !!!

Η ΕΙΔΗΣΗ ΘΑΦΤΗΚΕ - ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ - ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL !!!




Δικαιώνει απόλυτα τις διεκδικήσεις των δανειοληπτών της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ η νέα ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων, που ανοίγει τον δρόμο για την αναλογική εφαρμογή του ίδιου μοντέλου στα δάνεια όλων των Ελλήνων !!!

Από 1η Μαΐου 2018 θα μπορούν να εντάσσονται οι αγρότες σ’ αυτήν. Ποια η διαδικασία αιτήματος ρύθμισης, ποιοι οι όροι και ποιες οι προϋποθέσεις ένταξης !!!

Μια νέα ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων τους θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν οι αγρότες της χώρας μας από 1η Μαΐου 2018, μετά την έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, του αιτήματος της PQH, εταιρεία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση της πρώην Αγροτικής και την οποία ρύθμιση παρουσιάσαμε στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ της 26/03/2018, στο ΚONTRA CHANNEL.


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Η υφυπουργός Οικονομικών 
προανήγγειλε τη χαλάρωση των υφιστάμενων αυστηρών όρων για την παραχώρηση του αιγιαλού σε ιδιώτες.



Ξεπούλημα αιγιαλών και ακτών σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε άρση των αυστηρών απαγορεύσεων στη χρήση παραλίας από ιδιώτες!

Η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου προανήγγειλε τη χαλάρωση των υφιστάμενων αυστηρών όρων για την παραχώρηση του αιγιαλού σε ιδιώτες, κάτι που προβλέπεται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Ν.2971/2001).

Οπως είπε, σύντομα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, με το οποίο «θα επιτρέψουμε ορισμένες χρήσεις με αυστηρούς όρους και συγκεκριμένα πλαίσια και θα χαλαρώσουμε ορισμένες πλευρές του θεσμικού πλαισίου, ώστε να γίνει πιο αυστηρό, υπό την έννοια ότι θα εφαρμόζεται»!

Μπάνιο με «καπέλο»


Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΠΙΔΡΟΜΗ...ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΚΤ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ BREXIT
Τι αποκαλύπτουν οι Financial Times.




Οι Βρυξέλλες εξετάζουν μια «επιδρομή» €50 δισ. στα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έναν φόρο στα πλαστικά για να καλύψουν την «τρύπα» στον μακροχρόνιο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit.

To Κολέγιο των Επιτρόπων θα συζητήσει την Τετάρτη τρόπους για την εύρεση νέων πηγών εσόδων, ώστε να διατηρηθεί η οικονομική δύναμη του μπλοκ και μετά την αποχώρηση του δεύτερου μεγαλύτερου χρηματοδότη του το 2019.

Ένα από τα υπό συζήτηση μέτρα είναι ένα σχέδιο για τη μεταφορά των κερδών που αποκομίζουν οι 19 κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από την έκδοση χρήματος κατευθείαν στα ταμεία της Ε.Ε. Η Κομισιόν υπολογίζει ότι τα έσοδα μπορεί να ανέλθουν σε €56 δισ. στα επτά έτη που θα είναι σε ισχύ ο επόμενος προϋπολογισμός της Ε.Ε.

Πάνω από το 90% των κερδών από το λεγόμενο «εκδοτικό προνόμιο» διανέμεται από την ΕΚΤ στις 19 κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, οι οποίες συχνά μεταφέρουν ένα μικρό ποσοστό στα υπουργεία Οικονομικών.


ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΤΑΞΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα κινδυνεύουν και φέτος με εκκαθαριστικά σοκ αν δεν γίνει κάτι.




Ζήτημα χρόνου είναι να κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών διάταξη η οποία θα προστατεύσει εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους από την τσουχτερή φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Η διάταξη θα προστατεύσει κυρίως τους φορολογούμενους που έχουν ελάχιστα πραγματικά εισοδήματα αλλά πιάνονται στα δίχτυα των τεκμηρίων και απειλούνται με μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ φόρο εισοδήματος.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η φορολογική νομοθεσία τα τεκμήρια διαβίωσης ενεργοποιούνται και "χρεώνουν” εικονικό εισόδημα σε έναν φορολογούμενο εφόσον έχει έστω και ένα ευρώ πραγματικό εισόδημα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι φορολογούμενοι που έχουν πραγματικό εισόδημα μερικών λεπτών του ευρώ από τόκους καταθέσεων ή εισόδημα μερικών δεκάδων ευρώ από ένα μεροκάματο ή παροχή έκτακτης υπηρεσίας μέσω "τίτλου κτήσης" όπως λέγεται πλέον η "απόδειξη δαπάνης" που εκδίδει ο εργοδότης βρίσκονται να χρεώνονται με τεκμαρτό εισόδημα μερικών χιλιάδων ευρώ. Για παράδειγμα, για δαπάνες διαβίωσης ορίζεται ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα ύψους 3.000 ευρώ για τους άγαμους και 5.000 ευρώ για τους έγγαμους, ενώ έχει οριστεί, μεταξύ άλλων, ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα για κατοχή ΙΧ, ιδιοκατοικούμενη ή ενοικιαζόμενη κατοικία κ.ά.


ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ 30/3 ΚΑΙ 2/4 !!!! ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ
Ανακοίνωση της ΕΕΤ.



Η Παρασκευή, 30 Μαρτίου και η Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018 έχουν ορισθεί ως ειδικές τραπεζικές αργίες, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Οι τράπεζες θα παραμείνουν ανοικτές αλλά η εξυπηρέτηση θα είναι περιορισμένη για το συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών.

Επισης διατραπεζικές μεταφορές σε λογαριασμούς άλλων τραπεζών του εσωτερικού και του εξωτερικού και εντολές πληρωμών που θα καταχωρούνται από την Παρασκευή, 30 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, θα εκτελούνται τη Μ.Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018.


ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
Με την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος θα δρομολογούνται με διαδικασία-εξπρές κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών !!!




Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την 1η Μαΐου, όταν και θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές προς την Εφορία, με τους περίπου 4 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου να κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις-εξπρές. Πρόκειται για οφειλέτες με συνολικά χρέη που αγγίζουν τα 102 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η σημερινή διαδικασία για την έκδοση κατασχετηρίων μέχρι και την απόδοση των κατασχεθέντων ποσών στο δημόσιο ταμείο απαιτεί τουλάχιστον έναν μήνα και περιλαμβάνει και πολλά «χειρόγραφα» στάδια. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, η χειρόγραφη αυτή διαδικασία επιτρέπει το στοιχείο της υποκειμενικότητας, καθώς η συμπεριφορά του οφειλέτη, δηλαδή αν και κάθε πότε πληρώνει, σταθμίζεται από τον προϊστάμενο της Εφορίας, του δικαστικού τμήματος και του τμήματος Εσόδων.

Με την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, τα κατασχετήρια θα εκδίδονται με πλήρως αυτοποιημένη διαδικασία, καθώς η Εφορία, εν είδει… Big Brother, θα έχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα όλα τα στοιχεία για πληρωμές, ρυθμίσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές, και θα δρομολογούνται με διαδικασία-εξπρές κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, ή και αυτεπάγγελτοι συμψηφισμοί.


ΑΠΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ !!! ΠΟΙΟΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ;;;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/blog-post_28.html



Ενα ακόμη χαμένο καλοκαίρι το εφετινό για τα υδροπλάνα. Μια δεκαετία σχεδόν μετά την άδοξη «προσγείωση» της πρώτης επενδυτικής απόπειρας από την ελληνοκαναδική AirSeaLines, και πέντε χρόνια μετά την ψήφιση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα υδροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα. Το εξαιρετικά περιορισμένο δίκτυο αδειοδοτημένων υδατοδρομίων, αλλά και η αναμονή εδώ και ενάμιση χρόνο του σχεδίου νόμου, που έχει καταλήξει σαν το γιοφύρι της Αρτας, αποθαρρύνουν τους επενδυτές που προτιμούν πιο ήρεμα νερά για τις τοποθετήσεις τους.

Την ίδια στιγμή, η χώρα χάνει παράθυρα ευκαιρίας· πράγμα όχι περίεργο δυστυχώς για την ελληνική πραγματικότητα. Στη γειτονική μας Κροατία, η οποία έχει μπει τα τελευταία χρόνια πολύ δυνατά στον τουριστικό χάρτη, με υψηλές επιδόσεις και στην κρουαζιέρα - που συνδέεται άμεσα με την επιλογή του υδροπλάνου ως συμπληρωματικού μέσου -, τα υδροπλάνα δεν πετούν εφέτος. Ετσι, ένας ανταγωνιστής, που κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να αδειοδοτήσει έντεκα υδατοδρόμια και να παρέχει πτητικό έργο, έμεινε εκτός παιχνιδιού. Τα τέσσερα καναδέζικα δικινητήρια υδροπλάνα που πετούσαν στις ακτές της Αδριατικής έχουν ήδη φύγει για Ελβετία, λόγω διαφωνιών της εταιρείας με τις τοπικές Αρχές.

Επενδυτές σε αναμονή


SSL Certificates