.

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤτΕ !!!

 

Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής ΤτΕ 12/2021 : Ομολογία αποτυχίας στην διαχείριση των Κόκκινων Δανείων !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας 

Η θητεία του χρήσιμου-ηλίθιου Γιώργου Παπανδρέου μας δίδαξε ότι, η Τράπεζα της Ελλάδος, είναι πάντα τουλάχιστον μια μέρα μπροστά από την εκάστοτε κυβέρνηση, με τον διοικητή της να είναι πάντα «εξυπνότερος» από τον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Έτσι λοιπόν και σήμερα, όπως και τότε, έστω και στα «ψιλά γράμματα» των περιοδικών Εκθέσεων Νομισματικής Πολιτικής, η ΤτΕ αποκαλύπτει πάντα την πραγματική εικόνα της εθνικής οικονομίας, των δημοσιονομικών μεγεθών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ακόμη και όταν, για να στηρίξει το εκάστοτε mainestream πολιτικό αφήγημα της καρδιάς της, αναγκάζεται να κρύψει τις λίγες γραμμές της πικρής αλήθειας, ανάμεσα στις εκατοντάδες σελίδες,  τους πίνακες και τα γραφήματα των βαθυστόχαστων μακροοικονομικών και γεωπολιτικών μελετών και αναλύσεων για την ελληνική, την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία, την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στα πλαίσια της Ευρωζώνης και του ευρώ.

Τότε, λοιπόν, η ΤτΕ είχε εγκαίρως ενημερώσει ολόκληρο το εγχώριο πολιτικό σύστημα, ότι, όχι μόνο «λεφτά δεν υπήρχαν», αλλά, ακόμη χειρότερα, στα πλαίσια της άνωθεν υπαγορευθείσας εθνικής νομισματικής πολιτικής, που εδράζονταν στους πυλώνες της καταστροφής χρήματος και της εσωτερικής υποτίμησης της ελληνικής οικονομίας, ότι «λεφτά δεν έπρεπε επουδενί να υπάρξουν», με την αποστολή του επόμενου, μετά τον Κώστα Καραμανλή πρωθυπουργού, να περιορίζεται στην «πειραματική» εφαρμογή του πρώτου στην ιστορία, εισαγόμενου μηχανισμού στήριξης στην Ευρωζώνη. Με την οποιαδήποτε εναλλακτική λύση, ακόμη και αν οι αγορές επέμεναν να προσφέρουν δανεικό χρήμα στην Ελλάδα, όπως συνέβη τον Ιανουάριο του 2010, να είναι, απλά, απαγορευτική.

Ποιος θα ξεχάσει, άλλωστε, το καψώνι του Γιώργου Προβόπουλου στον Γιώργο Παπανδρέου, τότε που τόλμησε να ψελλίσει ότι δεν γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας που παρέλαβε και ότι, έτσι, πίστευε ότι «λεφτά υπήρχαν»  ή ότι, έστω, θα «μπορούσαν να υπάρξουν», όταν ο τότε διοικητής της ΤτΕ, εμμέσως πλην σαφώς, του υπενθύμισε ότι η χρησιμότητά του ως πρωθυπουργός της χρεοκοπίας συνίστατο στο γεγονός ότι «είχε όλο το πακέτο», δηλαδή ότι ήταν ταυτόχρονα και ηλίθιος και αγράμματος, αφού τα πάντα όλα όσα δεν γνώριζε ή αδυνατούσε να αντιληφθεί, ήταν ήδη δημοσιευμένα, πριν την έλευση της «βασιλείας» του, τόσο στις Εκθέσεις Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ, όσο και στην Έκθεση του ΔΝΤ 09/244/2009.     

Όπως λοιπόν τότε, έτσι και σήμερα, με την πρόσφατη Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής, Δεκεμβρίου 2021, η ΤτΕ φρόντισε και πάλι, στα «ψιλά γράμματα» του πολυσέλιδου πονήματός της, να καλύψει κάθε ευθύνη της ως προς τις εγκληματικές πολιτικές που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση στην διαχείριση του φλέγοντος ζητήματος των κόκκινων δανείων. Έτσι, παρότι σήμερα ο Μητσοτάκης, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν ο Τσίπρας, ψήφισαν και εφάρμοσαν όλα τα νομοθετήματα που τους ήρθαν γραμμένα από την ίδια την ΤτΕ και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΕ), η ιστορία θα καταγράψει και πάλι τα εγκληματικά αποτελέσματα αυτών των νομοθετημάτων ως «πολιτικές επιλογές» των κυβερνήσεων που τα νομοθέτησαν, με την ΤτΕ, που περίπου τα υπαγόρευσε, να αναγορεύεται, για μια ακόμη φορά, στον δήθεν υπεύθυνο και ανεξάρτητο θεσμό της χρηματοπιστωτικής εποπτείας και της διασφάλισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, που την κρίσιμη στιγμή θα απαντήσει για μια ακόμη φορά στον ιστορικό του μέλλοντος με το αφοπλιστικό επιχείρημα…. «Εμείς σας τα λέγαμε. Διαβάστε τι έγραφαν οι τότε Εκθέσεις Νομισματικής Πολιτικής»…..             

Τι λένε, λοιπόν, τα «ψιλά γράμματα» της πρόσφατης Ενδιάμεσης Έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής ;;;

https://www.bankofgreece.gr/Publications/Inter_NomPol2021.pdf

Ότι, τα διαθέσιμα στοιχεία για το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021, δείχνουν υποχώρηση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), ουσιαστικά μέσω συναλλαγών που αξιοποίησαν το πρόγραμμα «Ηρακλής», με την παροχή κρατικών εγγυήσεων σε τιτλοποιήσεις δανείων πιστωτικών ιδρυμάτων. Δηλαδή, ότι, το κόστος της υποχώρησης του αποθέματος ΜΕΔ του τραπεζικού συστήματος το φορτώθηκε και πάλι ο συνήθης ύποπτος, ήτοι ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή και πάλι το δημόσιο χρέος και οι φορολογούμενοι πολίτες. Έτσι, λοιπόν, οι τράπεζες, για μια ακόμη φορά, το 2021, έκαναν και πάλι την κηδεία των κόκκινων δανείων με τα ξένα κόλλυβα του κρατικού κορβανά και των κορόιδων των φορολογουμένων.    


Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!


 

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 02/01/2022

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

PANDORA PAPERS: ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ - ΚΕΦΟΜΕΠ !!!

 


Σε ΑΑΔΕ και ΚΕΦΟΜΕΠ οι άγνωστοι μεγαλοεπιχειρηματίες των Pandora Papers


Εκτός από τα διάσημα πρόσωπα της λίστας των Pandora papers (Ηλίας Λιανός της κατασκευαστικής Αρχιρόδον, Γιάννης Γιώτης της Γιώτης ΑΕ και του ΣΕΒ, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Ιωάννα Βαρδινογιάννη κλπ.) οι αρχές εστιάζουν και σε άλλα πρόσωπα λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό.

Πρόκειται για κατόχους μεγάλης περιουσίας που χρησιμοποιούν εξωχώριες εταιρείες και καταπιστεύματα προκειμένου να κινούν πιο εύκολα και με διακριτικότητα τα χρήματα τους.

Εάν είναι παράνομο η όχι θα το κρίνουν οι ελληνικές φορολογικές αρχές.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τουλάχιστον στις υπόλοιπες χώρες τα πρόσωπα των Pandora Papers είχαν κάνει την φοροδιαφυγή, επάγγελμα.

Σύμφωνα με την έρευνα τα περισσότερα πρόσωπα κατέφυγαν σε offshore εταιρείες προκειμένου να γλιτώσουν τους φόρους στη χώρα τους, δημιουργώντας περιουσίες εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων.

Οσον αφορά την Ελλάδα η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνει 239 ονόματα και 78 διευθύνσεις στην χώρα μας και στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ήταν πελάτες της παναμέζικης δικηγορικής εταιρείας Alemán, Cordero, Galindo & Lee (Alcogal), της Fidelity Corporate Services Limited από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, της Demetrios A. Demetriades LLC από την Κύπρο, της Trident Trust Company Limited από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους κλπ.

ΠΑΡΤΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ...

 



ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ !!!

 


ΣΕ ΣΟΚ Η ΑΓΟΡΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ !!!

 


ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ: ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΩΣ 1.000€ ΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Συγκεντρωμένος σε λιγοστά χέρια είναι ο «ανθός» του πλούτου των καταθέσεων των Ελλήνων. Γεγονός το οποίο έρχεται να επιβεβαιωθεί με τον πλέον παραστατικό τρόπο, από ειδική έρευνα που πραγματοποίησε για πρώτη φορά το Ταμείο Εγγύησης των καταθέσεων (ΤΕΚΕ).

Όπως λοιπόν δείχνουν τα στοιχεία, στο 0,6% των λογαριασμών που τηρούνται ανά τράπεζα, εμπεριέχεται το 36,5% του συνόλου των καταθέσεων. Με άλλα λόγια, η οικονομική δύναμη της «ελίτ» των καταθετών είναι σχεδόν…61 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με το πληθυσμιακό τους μερίδιο.

Η εικόνα της κατανομής των αποταμιευτικών κεφαλαίων, αποτυπώνεται στον περσινό , ετήσιο απολογισμό-ισολογισμό, του φορέα διαχείρισης του συστήματος εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων και επενδυτικών υπηρεσιών. Το ΤΕΚΕ λαμβάνει ώς βάση τις λεγόμενες επιλέξιμες καταθέσεις, στις οποίες μεταξύ των άλλων δεν περιλαμβάνονται αυτές του Δημόσιου τομέα, ούτε κι εκείνες που αφορούν τους ίδιους λογαριασμούς των τραπεζών.

Με αυτά τα δεδομένα, το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων αγγίζει τα 161 δισ. ευρώ. Συνακόλουθα, εκείνο που προκύπτει υπολογιστικά είναι ότι το 36,5% των καταθετικών αυτών κεφαλαίων, που είναι στο 0,6% των τραπεζικών λογαριασμών, μεταφράζεται σε …58,8 δισ. ευρώ. Δικαιούχοι των οποίων είναι οι Έλληνες ιδιώτες ώς φυσικά πρόσωπα, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις.

Το Ταμείο Εγγύησης των καταθέσεων, ορίζει ως κορυφαία βαθμίδα της κλίμακας, τα πόσα άνω των 100.000 ευρώ, ανα λογαριασμό. Το ποσοστό των λογαριασμών αυτών υπολογίζεται ανά τράπεζα, χωρίς να γίνεται γνωστή η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στη συγκέντρωση των στοιχείων της έρευνας.

Ώς εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη το πιθανότατο ενδεχόμενο της κατανομής αποταμιευτικών κεφαλαίων σε περισσότερες από μία τράπεζες, μπορεί να «κρύβονται» διαφοροποιήσεις. Κυρίως σε ότι αφορά τις βαθμίδες «αξιολόγησης» των λογαριασμών, το συνολικό περιεχόμενο των οποίων μπορεί να είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται ανά τράπεζα. Από την άλλη πλευρά δεν διευκρινίζεται, ούτε το πώς μετρήθηκαν οι κοινοί λογαριασμοί.

Η έρευνα του ΤΕΚΕ και το πάζλ για την «ελίτ» των καταθετών

ΟΛΑ ΠΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ 1 ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !!!

 



Τεράστια κέρδη που υπερβαίνουν τα 1,6 δισ. δολάρια


Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, οι «Greeks» σε καθημερινή βάση αγοράζουν και από ένα ποντοπόρο πλοίο, ενώ κάθε δύο ημέρες προχωρούν σε παραγγελία κατασκευής νεότευκτου πλοίου!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking, οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν αγοράσει ήδη μέσα στο τρέχον έτος συνολικά 375 πλοία και έχουν δαπανήσει 7,58 δισ. δολάρια για την απόκτηση πλοίων από δεύτερο χέρι.

Ταυτόχρονα στην ίδια σχεδόν χρονική περίοδο πώλησαν 230 πλοία και εισέπραξαν 3,773,1 εκατ. δολάρια. Όμως, το εντυπωσιακό και ουσιαστικό στοιχείο των πωλήσεων αυτών είναι ότι οι Έλληνες εφοπλιστές κατέγραψαν «τρελά κέρδη» που, σύμφωνα με εκτιμήσεις ναυλομεσιτών της Ακτής Μιαούλη, υπερβαίνουν το 1,6 δισ. δολάρια, δεδομένου ότι οι υπεραξίες ορισμένων πλοίων, τύπου bulk carriers, ήταν άνω του 100%.

Μάλιστα, αναφέρθηκαν πλοία, που αποκτήθηκαν με 10 εκατ. δολάρια και πωλήθηκαν με 40 εκατ. δολάρια!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Χ.ΡΙΧΤΕΡ !!!

 



Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση ακυρώσεως της ανάκλησης του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης που είχε καταθέσει ο Γερμανός καθηγητής Χάινς Ρίχτερ προσφεύγοντας κατά της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «...η απονομή και κατοχή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα ερείδονται στην εκδήλωση αμοιβαίας τιμής μεταξύ του απονέμοντος πανεπιστημίου και του αναγορευομένου. Συνεπώς, «σοβαροί λόγοι» που δικαιολογούν την αφαίρεση του τίτλου περιλαμβάνουν και πράξεις όπως είναι η σοβαρή προσβολή του κύρους των ελληνικών Α.Ε.Ι. γενικώς και κατ’ επέκταση των καθηγητών τους, επικουρούμενη και από προσβολή ειδικά του Α.Ε.Ι. που απένειμε τον τίτλο».

Παράλληλα σημειώνεται στην απόφαση πως «Είναι δε αδιάφορο το ότι οι ως άνω λόγοι δεν ανάγονται στο επιστημονικό υπόβαθρο επί του οποίου ερείδεται η ανακήρυξη. Ο αιτών, πρώην καθηγητής γερμανικού πανεπιστημίου και γνώστης επί δεκαετίες της ελληνικής πραγματικότητας και του αυτοδιοίκητου και της ελεύθερης λειτουργίας των ελληνικών πανεπιστημίων από το 1975, γνώριζε ότι μετά το έτος αυτό δεν έχει απολυθεί κανένας καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου για τις απόψεις του και το έχει παραδεχθεί. Συνεπώς, ήταν σε θέση να προβλέψει ότι οι ανωτέρω δηλώσεις που αφορούν το κύρος των πανεπιστημίων, συνιστούν σοβαρούς λόγους που μπορεί να δικαιολογήσουν την αφαίρεση του τίτλου...».

Όπως ακόμα αναφέρεται στην απόφαση, «περαιτέρω, οι δηλώσεις του αιτούντος δίδουν σαφώς την εντύπωση ότι το πανεπιστήμιο είναι δυνατόν να προβεί στην ανάκληση του τίτλου λόγω των πορισμάτων και απόψεων του ιδίου σε βιβλίο του, εφαρμόζοντας έτσι εθνικοσοσιαλιστικές πρακτικές. Ενόψει δε της βαρύτητας της σύνδεσης του πανεπιστημίου με τον εθνικοσοσιαλισμό, η σύγκριση με τον οποίο, λόγω της φύσης αυτού, προσδίδει τη μεγαλύτερη δυνατή απαξία στον συγκρινόμενο, η δήλωση αυτή είναι προσβλητική για το πανεπιστήμιο και τους καθηγητές του∙ και τούτο, χωρίς να έχει πραγματική βάση ούτε να αναφέρεται σε υπαρκτό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος...».

Το ιστορικό

Τον Μάρτιο του 2018 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε κάνει δεκτή την απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, για την ανάκληση του τίτλου επίτιμου διδάκτορα που είχε απονεμηθεί στον Γερμανό καθηγητή.

ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ !!!

 


Ισπανία: Στο 6,7% ο πληθωρισμός, ο μεγαλύτερος από το 1992


Ο ισπανικός πληθωρισμός εμφάνισε τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων 30 ετών τον Δεκέμβριο καθώς οι αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος συνέχισαν να ανεβάζουν τις δαπάνες των νοικοκυριών στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 6,7% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ταχύτερα από το 5,7% που είχαν προβλέψει οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg. Η ενέργεια και τα τρόφιμα ήταν οι βασικοί καταλύτες, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας.

ΕΦΟΡΙΑ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΤΕΟ !!!

 



Λίγο έμεινε για να αποχαιρετήσουμε το 2021 και να εισέλθουμε στο 2022 το οποίο όπως φαίνεται δεν θα ξεκινήσει καλά για όσους δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας και ασφάλιστρα και βέβαια δεν περνούν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.

Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ενεργοποιήσει τις δύο εφαρμογές που έχει ήδη έτοιμες MyAuto και Audit Car με τις οποίες θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την διασταύρωση των στοιχείων και θα ανακαλυφθούν οι παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων στους οποίους αυτομάτως θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα στο Taxisnet!

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες δεν περνούν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ ενώ επίσης πάνω από 650.000 τα κινούν ανασφάλιστα ενώ στα ίδια επίπεδα με τα ανασφάλιστα κινείται και ο αριθμός των ιδιοκτητών που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας! Μόνο από την μη έλευση από τεχνικό έλεγχο οι οικονομικές απώλειες για το κράτος ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ συνολικά οι απώλειες ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ.

Η υπηρεσία MyAuto

Η ηλεκτρονική υπηρεσία MyAuto θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες όσον αφορά στα οχήματα, όπως στα βασικά στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, στην εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας, στον τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) και στην ασφάλιση του οχήματος.

Με αυτό τον τρόπο θα μπει ένα τέλος στους παραβάτες ιδιοκτήτες που κινούν το όχημά τους ανασφάλιστο και χωρίς να έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα δεν το έχουν περάσει και από ΚΤΕΟ!

ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ: ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ !!!

 



Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 θα ισχύσουν οι νέες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, Πατρών – Αθηνών, Αντιρρίου - Ιωαννίνων και Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ

Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών θα ισχύσουν αυξήσεις σε σταθμούς διοδίων της τάξης από 0,10 ευρώ έως και 0,20 ευρώ, ανάλογα πάντα με το είδος οχήματος, ενώ σε άλλους σταθμούς οι τιμές παραμένουν σταθερές.

Οι νέες τιμές, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», υπολογίζονται βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2021.

Για παράδειγμα, με τις νέες τιμές το ταξίδι Πάτρα - Αθήνα για ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 11,80 ευρώ (από τα 11,50 ευρώ).

Αναλυτικά, οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος διαμορφώνονται ως εξής:

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ !!!

 



Απλουστεύονται από το νέο έτος οι διαδικασίες έκδοσης φορολογικής ενημερότητας, καθώς σήμερα, ακόμα και εάν δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, η Εφορία μπορεί να σου αρνηθεί τη χορήγηση της. Δηλαδή εάν κάποιος έχει βεβαιωμένη οφειλή που εξυπηρετείται κανονικά και προχωρήσει σε μεταβίβαση ακινήτου θα πρέπει προηγουμένως για παράδειγμα να εξοφλήσει τον ΕΝΦΙΑ και μετά να εκδοθεί η φορολογική ενημερότητα.

Η φορολογική διοίκηση προχωρά σε αλλαγές που θα αλλάξουν όλες τις στρεβλώσεις, αφού προηγουμένως ζητήσει τη γνώμη των φορέων και όλων των ενδιαφερόμενων. Θέτει σε δημόσια διαβούλευση το θέμα της φορολογικής ενημερότητας με στόχο από το νέο έτος η απόκτησή να αποτελεί απλά μία εντελώς τυπική διαδικασία ακόμα και για αυτούς που χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η δημόσια διαβούλευση για το νέο πλαίσιο του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας ξεκίνησε χθες και ήδη έχει σχεδιαστεί ένας κατάλογος με ερωτήματα τα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και τα φυσικά πρόσωπα.

3ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ !!!

 





ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από παρέμβαση των επιστημονικών φορέων της χώρας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δόθηκε τρίμηνη παράταση εφαρμογής του μέτρου της υποχρεωτικής εγγραφής των δικηγόρων και των λοιπών επιστημόνων - ελευθέρων επαγγελματιών στο ΓΕΜΗ (έως την 1η Απριλίου 2022).

Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται στην την ΥΑ υπ’ αριθ. 138352 «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 90043/10.8.2021 υπουργικής απόφασης «Καθορισμός των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) που αντιστοιχούν σε εμπορική δραστηριότητα και μη εμπορική δραστηριότητα. Εγγραφή και υποχρεώσεις δημοσιότητας των φυσικών προσώπων που εγγράφονται στο Γ.Ε.ΜΗ. βάσει Κ.Α.Δ.» (Β’ 4066), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 104186/24.09.2021 (Β’ 4486) υπουργική απόφαση» (ΦΕΚ Β’ 6054/2021).

ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΑΠΟ 1η/1/2022 !!!

 



Τους όρους και τις προϋποθέσεις του νέου προγράμματος «Πρώτο Ένσημο» που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2022 και αφορά νέους ηλικίας 18-29 ετών που δε διαθέτουν προϋπηρεσία εξαρτημένης εργασίας εξειδικεύει Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη διευκόλυνση της πρώτης ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Μέσω της επιδότησης παρέχονται κίνητρα αφενός στους νέους να αναζητήσουν την ενδιαφερόμενη επιχείρηση που θα τους προσλάβει για να λάβουν την επιδότηση, αφετέρου στους εργοδότες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς θα μειώνεται το μισθολογικό κόστος.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν νέοι ηλικίας 18-29 ετών που δεν διαθέτουν προϋπηρεσία εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα.

Οι βασικοί άξονες του «Πρώτου Ενσήμου» είναι οι ακόλουθοι:

Ποιες θέσεις εργασίας επιδοτούνται και πώς

Κάθε νέα θέση εξαρτημένης εργασίας, αορίστου ή ορισμένου χρόνου, που δημιουργείται και εντάσσεται στο παρόν πρόγραμμα, επιδοτείται για χρονικό διάστημα έξι μηνών ως εξής:

α) Νέα θέση με σύμβαση πλήρους απασχόλησης επιδοτείται με ποσό 1.200 ευρώ, που επιμερίζεται μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη. Καταβάλλονται δηλαδή από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 600 ευρώ απευθείας στον νεοπροσλαμβανόμενο, σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, επιπλέον του μισθού του και ανεξάρτητα από το ύψος του. Ποσό ύψους 600 ευρώ καταβάλλεται στον εργοδότη για την κάλυψη μέρους της μισθολογικής δαπάνης με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ: Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Πόσες φορές έχεις κοιτάξει τον λογαριασμό της τράπεζάς σου, νιώθοντας αγχωμένος πως «κάτι δεν πάει καλά»; Μπορεί τα χρήματα, που έχεις μέσα, να σου φαίνεται λίγα ή πολλά, ανάλογα με τις ανάγκες σου ή τους στόχους σου. Εννιά στις δέκα φορές, βέβαια, συμβαίνει το πρώτο.

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία 10-11 χρόνια, η λέξη «αποταμίευση» βγήκε από πολλά λεξιλόγια. Η νέα γενιά δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να βάλει κάποια χρήματα στην άκρη, όπως έκαναν οι μεγαλύτεροι, μιας και τα έξοδα «τρέχουν», ενώ τα έσοδα μειώνονται.

Αν μπορούμε, όμως, να πούμε ότι έχει κάνει κάτι καλό η πανδημία είναι πως έκανε κάποιους να μείνουν περισσότερο σπίτι, κρατώντας μερικά χρήματα για να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους στο μέλλον, όπως ταξίδια ή νέα επιχειρηματικά πρότζετκς.

Και φτάνουμε τώρα σε ένα βασικό ερώτημα, το οποίο δεν έχει μία συγκεκριμένη απάντηση. «Πόσα χρήματα πρέπει να έχω αποταμιεύσει στα 30, στα 40 ή στα 50 μου;». Αν και μιλάμε για μια καθαρά προσωπική υπόθεση, το περιοδικό TIME προσπάθησε με τη βοήθεια κάποιων ειδικών γύρω από τα χρηματοοικονομικά, να δώσει μια απάντηση.

Αυτό έγινε σε γενικό πλαίσιο και αφορά ένα χρονοδιάγραμμα αποταμίευσης ανάλογα με την ηλικία μας. Βέβαια, για τα ελληνικά δεδομένα ίσως είναι και λίγο ουτοπικό. Δεν χάνουμε, όμως, και κάτι να το μελετήσουμε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους experts του ΤΙΜΕ σε κάθε δεκαετία της ζωής μας, θα πρέπει να αφήνουμε στην άκρη ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο υπολογίζεται πάνω κάτω όσο ο ετήσιος μισθός μας. Έτσι, από στη δεκαετία 20-30, καλό θα ήταν να έχουμε καταφέρει να βάλουμε στην άκρη μια φορά τον ετήσιο μισθό μας. Ίσως ένα ποσό γύρω στα 9.000 ευρώ να ήταν καλά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ !!!

 


Είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια της πανδημίας: Γιατί οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας και οι εκλεγμένοι ηγέτες αγνόησαν τη «φυσική ανοσία» έναντι της Covid από προηγούμενες μολύνσεις;

Η αδιάκοπη ατζέντα για να «εμβολιαστούν» όλοι - παρά τα πλέον αναμφισβήτητα στοιχεία ότι τα εμβόλια mRNA δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού - έχει αψηφήσει τη βασική επιστημονική λογική.

Ακόμα κι αν οι λήψεις mRNA φαίνεται να μειώνουν τα ποσοστά θνησιμότητας για όσους διατρέχουν κίνδυνο, οι προηγούμενες λοιμώξεις παρέχουν ίση ή και ανώτερη προστασία λόγω της αύξησης των αντισωμάτων.

Εξάλλου, αυτό προορίζονται να επιτύχουν εξαρχής τα εμβόλια mRNA.

Πραγματικά λειτουργεί η φυσική ανοσία

Η έρευνα στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι η φυσική ανοσία πραγματικά λειτουργεί.

Μια διάσημη, ευρέως αναφερόμενη ισραηλινή μελέτη που έδειξε ότι «η φυσική ανοσία προσφέρει μεγαλύτερης διάρκειας και ισχυρότερη προστασία έναντι λοιμώξεων, συμπτωματικής νόσου και νοσηλείας» επαναλήφθηκε πρόσφατα σε μια ανεξάρτητη μελέτη.

Ωστόσο, υπήρξε μια πεισματική άρνηση από την πλευρά των μέσων ενημέρωσης να αναγνωρίσουν την ύπαρξη φυσικής ανοσίας.

Η νέα μελέτη για τη φυσική ανοσία δημοσιεύτηκε στο European Journal of Immunology, και δείχνει ότι όχι μόνο η φυσική ανοσία είναι αποτελεσματική, αλλά είναι ανώτερη από την ανοσία των εμβολίων επειδή είναι πολύ μεγαλύτερης διάρκειας.

«Τα περισσότερα άτομα αναπτύσσουν αντισώματα κατά του SARS-CoV-2 μετά από μόλυνση», αναφέρει η μελέτη.

«Προκειμένου να εκτιμηθεί η διάρκεια της ανοσίας που προκαλείται από το SARS-CoV-2, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε για πόσο καιρό επιμένουν τα αντισώματα μετά τη μόλυνση σε ανθρώπους...

PROJECT TASMANIA: ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ !!!

 



Στο άκρο της Γης, κρυμμένη κάπου στο απομακρυσμένο αυστραλιανό νησί της Τασμανίας, μια παράξενη κατασκευή πρόκειται να δει και να καταγράψει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Το «Μαύρο Κουτί της Γης» θα λειτουργήσει σαν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ή τους μελλοντικούς κατοίκους της.

«Είναι πιο εύκολο να φανταστεί κανείς το τέλος του κόσμου, παρά το τέλος του καπιταλισμού». Αυτή η φράση ανήκει στον Αμερικανό φιλόσοφο Φρέντρικ Τζέιμσον, αλλά στη συνέχεια υιοθετήθηκε και από άλλους συναδέλφους του που επιθυμούσαν να καταδείξουν την αλαζονεία των οικονομικών ελίτ. Μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, κατέστη σαφές ότι ακόμα και τα πιο στιβαρά χρηματοοικονομικά συστήματα επιβάλλεται να επαναπροσδιοριστούν.

Η βεβαιότητα, όμως, για τον κόσμο στον οποίο ζούμε και τη συνέχειά του παραμένει ακλόνητη. Η συντέλεια του κόσμου αποτελεί ακριβώς μια φαντασίωση. Αυτή είναι που διαχρονικά εμπνέει ταινίες, με πιο πρόσφατη το μπλοκ μπάστερ «Don’t Look Up». Δύο αστρονόμοι προσπαθούν να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για έναν κομήτη που θα πέσει στη Γη και θα την καταστρέψει. Δηλαδή, για το τέλος του κόσμου.

Οι άνθρωποι, όμως, αρνούνται να πάρουν την απειλή στα σοβαρά. Και στη μεγάλη οθόνη και στη ζωή η αντιμετώπιση του φόβου του αμετάκλητου τέλους είναι επώδυνη. Πώς να αποδεχθεί κανείς ένα γεγονός που δεν μπορεί να αλλάξει; Και έτσι η σκέψη αυτή παρακάμπτεται, ίσως επειδή κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει κατάματα το τέλος του. Ισως πάλι επειδή και όλες οι τραγωδίες και αλλαγές που έχει αντέξει το ανθρώπινο είδος μέσα στους αιώνες έχουν μπολιάσει στο ανθρώπινο DNA την ψευδαίσθηση της αθανασίας του είδους.

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

 



ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ !!!

 



Για όποιον θέλει να ταξιδέψει την Πρωτοχρονιά εκτός νομού ισχύουν τα εξής σύμφωνα με την τελευταία απόφαση:

Οι ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες αντιστοίχως, ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφοράς, εφόσον εκτελούν διαδρομές όπου το σημείο επιβίβασης ή αποβίβασης βρίσκεται εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας όπου έχουν την έδρα τους, επιδεικνύουν:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού,
β) πιστοποιητικό νόσησης,

Οι ταξιδιώτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφοράς, εφόσον εκτελούν διαδρομές όπου το σημείο επιβίβασης ή αποβίβασης βρίσκεται εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας που έχουν την έδρα τους, υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest),

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ: ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ...26.000€ !!!

ΔΑΝΕΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το newmoney.gr


Επιχειρήσεις που θέλουν να… “μεγαλώσουν” μπορούν πλέον να το κάνουν με την προνομιακή χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης!

Επενδύσεις που συμβάλουν στην “πράσινη ανάπτυξη”, προτάσεις για ψηφιακή αναβάθμιση μιας επιχείρησης, σχέδια με αντικείμενο την καινοτομία – έρευνα, ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών και συνενώσεων αλλά και “κινήσεις” που έχουν ως στόχο της ενίσχυση της εξωστρέφειας μπαίνουν θα εγκρίνονται άμεσα και θα παίρνουν σχεδόν αυτόματα τα δάνεια του Ταμείου. Και μόνο αυτό!

Το νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, οι τράπεζες θα μπορούν, να χορηγούν χαμηλότοκα δάνεια για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων αλλά και για δράσεις προβολής τους μέσω διαφήμισης, marketing κ.λπ. Συγκεκριμένα, στα εν λόγω δάνεια, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, θα θεωρούνται ως επιλέξιμες οι δαπάνες (μέχρι και 30% του επενδυτικού σχεδίου) που αφορούν σε κεφάλαιο κίνησης ή και σε marketing. δισ.

Η δανειακή χρηματοδότηση θα προέρχεται από τους πόρους του Ταμείου (που διαχειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών), θα διατίθεται μεσω των τραπεζών και θα συμπληρώνεται με την συμμετοχή των ιδιωτών.

Σε πρώτο στάδιο θα διατεθεί ποσό ύψους 1,57 δισ. ευρώ που θα διατεθεί άμεσα προς έξι ελληνικές τράπεζες, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για να ξεκινήσει η χρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων από το σκέλος των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή των επιχειρησιακών συμφωνιών με έξι ελληνικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Optima Bank και Παγκρήτια Τράπεζα) με το ποσό που θα εκταμιευθεί άμεσα να ανέρχεται σε 970 εκατ. Ευρώ. Έχει προηγηθεί η υπογραφή ανάλογων συμβάσεων με δύο διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τα οποία αναμένεται η εκταμίευση επιπλέον 600 εκατ. ευρώ.

Πώς συμπληρώνεται η χρηματοδότηση

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΦΕΣΙΑ !!!

 


Σε πυρετώδεις διεργασίες για την δημιουργία μόνιμου μηχανισμού που θα επιδοτεί τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο από την νέα χρονιά βρίσκεται η κυβέρνηση, την ώρα που μεγαλώνει η πίεση στους καταναλωτές και εκφράζονται φόβοι για εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών το επόμενο διάστημα.

Τις τελευταίες μέρες εντείνονται οι συσκέψεις μεταξύ του Πρωθυπουργού, στενών συνεργατών του και των συναρμόδιων υπουργών και αναζητούνται εναγωνίως οι εναλλακτικές πηγές εσόδων που θα συνεχίσουν να δίνουν ανάσες ανακούφισης στους καταναλωτές.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού επιδοτήσεων που θα απαλλάξει την κυβέρνηση από την αναπροσαρμογή των μέτρων σε μηνιαία βάση όπως γίνεται σήμερα και θα παρεμβαίνει κάθε φορά που ανεβαίνουν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των προτάσεων βρίσκεται πλήθος σεναρίων που θα μπορούσαν να «γεννήσουν» έσοδα για το Ταμείο Ενεργειακή Μετάβασης (ΤΕΜ).

Ωστόσο σε πρώτη φάση ο ΕΛΑΠΕ (ειδικός λογαριασμός αποζημίωσης των ΑΠΕ) είναι εκείνος που θα επιστρατευτεί για να σβήσει τις «φωτιές» που ανάβουν οι διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου.

Ο ειδικός λογαριασμός σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, θα μηδενίσει τα έσοδα που λαμβάνει από τους πλειστηριασμούς των ρύπων από 8% που είναι σήμερα και 60% που ήταν πριν λίγους μήνες ώστε όλα τα έσοδα να κατευθυνθούν στο ΤΕΜ.

ΝΕΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 



Του Μιχάλη Χριστοδουλίδη,
 διπλ. μηχανολόγος μηχανικός ΑΠΘ


Η κυβέρνηση εξήγγειλε πριν λίγο καιρό τις αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων μέχρι αξίας 800 χιλιάδων ευρώ, καθώς και τα χαμηλά πρόστιμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων.

Οι προθεσμίες, με αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις μεταβιβάσεων ακινήτων ήταν μέχρι 31-12-2021 και με την πρόσφατη παράταση, η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε για τις 31-01-2022.

Η κυβέρνηση, όταν εξήγγειλε αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων, προφανώς δεν είχε γνώση της κατάστασης, που επικρατεί σήμερα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου εν μέσω πανδημίας, για να ανταποκριθούν έγκαιρα σε αυτά τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια.

Τα συνήθη και βασικά δικαιολογητικά, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ενός ακινήτου είναι τα εξής: Τίτλοι ιδιοκτησίας, Οικοδομική άδεια, Βεβαίωση Μηχανικού περί πολεοδομικής νομιμότητας, Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, Δηλώσεις φόρου μεταβίβασης, Πιστοποιητικό περί μη οφειλής φόρου κληρονομιάς/γονικής παροχής/δωρεάς, Βεβαίωση του Δήμου από την οποία προκύπτει ότι δεν οφείλεται Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) για το μεταβιβαζόμενο ακίνητο κλπ.

Σε κανονικές συνθήκες όλη αυτή η διαδικασία ακόμα και με την νέα εφαρμογή της πλατφόρμας myProperty της ΑΑΔΕ για την ηλεκτρονική δήλωση του φόρου μεταβίβασης, η πράξη έχει δείξει ότι μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον 2 μήνες.

Η πλατφόρμα του myProperty θα ήταν θεωρητικά μία χρήσιμη, γρήγορη και ευέλικτη διαδικασία, αν σε όλη την χώρα είχε ολοκληρωθεί πρώτα ο αντικειμενικός προσδιορισμός της αξίας όλων των ακινήτων.

Δυστυχώς πάνω από το 40% της επικράτειας, δεν υπάρχει ο αυτοματοποιημένος προσδιορισμός της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, οπότε ο πολίτης και οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες με τις μεταβιβάσεις, ακολουθούν το παλιό, χρονοβόρο και γραφειοκρατικό σύστημα για τον προσδιορισμό του φόρου του ακινήτου, με την δια ζώσης παρουσία τους στις εφορίες ή στους Δήμους.

ΑΑΔΕ: ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΡΟ-ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ !!!

ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΓΡΑΨΤΕ ΜΑΣ..
Φυσικά, το επαναλαμβάνουμε, κανένας δεν ξέρει ποιων υποθέσεις παραγράφονται και γλιτώνουν τα πρόστιμα...Γιατί στην Ελλάδα ζούμε...



Προτεραιότητα σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ακίνητων, ΦΠΑ, και άλλων που παραγράφονται οριστικά στο τέλος του 2021 δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς μένει πλέον ελάχιστος χρόνος για να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχων και να αποφύγει την παραγραφή τους.

Σημειώνεται πως μετά τις 31/12/2021 παραγράφονται οι εξής φορολογικές υποθέσεις:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !!!

 


ΤτΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΔΙΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 !!!

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ Η ΑΥΞΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ
Ενώ συνεχίζεται η φυγή από τις προθεσμιακές καταθέσεις αφού τα επιτόκια είναι σχεδόν μηδενικά !!!





Κοντά στα 180 δισ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν στο τέλος του 2021 οι καταθέσεις νοικοκυριών και μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Εφόσον επαληθευτεί αυτή η εκτίμηση θα καταγραφεί ρεκόρ 10 ετών, καθώς τελευταία φορά που βρέθηκαν σε αυτά τα επίπεδα τα καταθετικά υπόλοιπα ήταν το φθινόπωρο του 2011.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, το 11μηνο Ιανουάριος - Νοέμβριος 2021, οι καταθέσεις κατέγραψαν αύξηση 12,50 δισ. ευρώ.

Κάθε Δεκέμβριο όμως σημειώνονται μεγάλες καθαρές εισροές σε καταθετικά προϊόντα. Πχ. πέρυσι, η άνοδος του μήνα ανήλθε σε 4,50 δισ. ευρώ.

Ακόμη κι αν ο φετινός τελευταίος μήνας του χρόνου δεν είναι το ίδιο ανοδικός και η αύξηση φτάσει πχ. στα 2,50 δισ. ευρώ, τα υπόλοιπα στις 31/12 θα διαμορφωθούν πάνω από τα 178 δισ. ευρώ.

Οι μηνιαίες μεταβολές των υπολοίπων νοικοκυριών - επιχειρήσεων
(ποσά σε εκατ. ευρώ)

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ..."ΚΑΠΕΛΟ" 10 CENTS ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΤΗΡΙΑ !!!

 


Όποιος θέλει να πιει τον καφέ, το τσάι ή τον χυμό του σε πλαστικό ποτήρι με πλαστικό καπάκι από την 1η Ιανουαρίου 2022, αγοράζοντας το ρόφημα από ένα καφέ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για «καπέλο» 10 λεπτών του ευρώ.

Η ειδική εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος ύψους 4 λεπτών συν ΦΠΑ επιβάλλεται χωριστά για το ποτήρι και χωριστά για το καπάκι και ευρύτερα, σε συνάρτηση με το πλήθος των πλαστικών τεμαχίων που συνθέτουν τη συσκευασία τροφίμων και ποτών. Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο οδηγιών του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή για την αναγραφή της επιβαλλόμενης εισφοράς προστασίας του περιβάλλοντος επί των εκδιδόμενων παραστατικών πωλήσεων πλαστικών προϊόντων, κατ’ εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων.

Οι οδηγίες αφορούν τα παραστατικά πωλήσεων στα πλαστικά προϊόντα που διατίθενται ως συσκευασία των τροφίμων και των ποτών κατά την πώλησή τους από τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες πωλούν τρόφιμα και ποτά.

Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι:

1. Στη βάση των ισχυουσών διατάξεων από το 2020 ( ν. 4376) επιβάλλεται εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για τα πλαστικά προϊόντα που διατίθενται ως συσκευασία των τροφίμων και των ποτών κατά την πώλησή τους από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, οι οποίες πωλούν τρόφιμα και ποτά.

2. Η καταβολή της εισφοράς επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος. Το πλαστικό κάλυμμα ή καπάκι λογίζεται ως διακριτό προϊόν, για το οποίο επιβάλλεται αυτοτελώς η εισφορά.

E-SHOP ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 70.000€
Η επιχείρηση αποδεχόταν τις παραγγελίες των καταναλωτών και εισέπραττε το τίμημα της πώλησης των προϊόντων, χωρίς ουδέποτε να τα παραδίδει στους καταναλωτές.



Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ, για παραβάσεις των διατάξεων του Ν.2251/1994, περί προστασίας του καταναλωτή, σε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop) που διέθετε προς πώληση ευρεία γκάμα προϊόντων. Η επιχείρηση αποδεχόταν τις παραγγελίες των καταναλωτών και εισέπραττε το τίμημα της πώλησης των προϊόντων, χωρίς ουδέποτε να τα παραδίδει στους καταναλωτές.

Η επιχείρηση δραστηριοποιήθηκε κυρίως εντός του μηνός Οκτωβρίου 2021, με παρουσία σε ψηφιακή πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Στο τέλος του ίδιου μήνα, η επιχείρηση έκλεισε τα γραφεία της στο Κερατσίνι Αττικής, την ιστοσελίδα της και το τηλεφωνικό της κέντρο ενώ παράλληλα διακόπηκε η παρουσία της στην ψηφιακή πλατφόρμα, μετά τις πρώτες καταγγελίες καταναλωτών περί μη παράδοσης των προϊόντων. Οι καταναλωτές ουδέποτε παρέλαβαν τα προϊόντα που αγόρασαν με χρήση κάρτας ή τραπεζική μεταφορά χρημάτων.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 13η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΧΡΕΗ, ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ" ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

 


Τι μεταδίδει το mononews.gr


Με προσεκτικά βήματα σχεδιάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών η προετοιμασία για την 13η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία οδηγεί και στην τελική ευθεία για την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να… τσεκάρουν την πορεία της οικονομίας, αλλά και όλες τις εκκρεμότητες και τα ορόσημα στις 19 και 20 Ιανουαρίου. Λόγω της «έκρηξης» της μετάλλαξης «Όμικρον», δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα πρόκειται για επίσκεψη με φυσική παρουσία ή μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο του 2022 για να εγκριθεί πολιτικά από το Eurogroup της 14ης Μαρτίου 2022.

Σημειώνεται πάντως, πως η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να ελέγχεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μετά την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Οι εκκρεμότητες

Οι εκκρεμότητες είναι αρκετές και έρχονται ως «ουρά» ακόμα και από το 2018 και το 2019, καθώς πολλές εξ’ αυτών παρουσίασαν σημαντικές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, οι εκκρεμότητες της 13ης αξιολόγησης είναι:

ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟ...ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ ΕΩΣ 2.100€ !!!

 



Συγκέντρωση και μοτοπορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι διανομείς της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας τσουχτερά πρόστιμα έως 2.100 που κοινοποιήθηκαν στις 20 Δεκέμβρη από το υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι τα πρόστιμα αυτά σχετίζονται με τα υποχρεωτικά rapid test που δηλώθηκαν εκπρόθεσμα κατά την περίοδο από 18 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είδαμε τέτοιο υπερβάλλον ζήλο από τον κύριο Χατζηδάκη για να πάρουν οι διανομείς το Δώρο Χριστουγέννων, για να πάει κάποιος εργοδότης στο αυτόφωρο ή να του επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Το 80% των εργαζομένων του κλάδου δεν πήρε καθόλου Δώρο ή πήρε ένα «φιλοδώρημα» καθώς 3 στους 4 συνεχίζουν να είναι ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι!»

Πρόστιμα από το υπ. Εργασίας έως 2.100€ αντί για δώρο Χριστουγέννων πήραν φέτος οι διανομείς!

Δεν πάει άλλο! Συγκέντρωση/Μοτοπορεία

Πέμπτη 30 Δεκέμβρη, στις 10.30πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Για άλλη μια φορά, ρίχνουν την ευθύνη στους εργαζόμενους, με τσουχτερά πρόστιμα! Συγκεκριμένα, στις 20/12 κοινοποιήθηκαν πρόστιμα έως 2.100 ευρώ από το υπ. εργασίας μέσω της ειδικής πλατφόρμας «για την στήριξη εργαζομένων»! Τα πρόστιμα αφορούν τα υποχρεωτικά και πανάκριβαrapid test τα οποία έγιναν/δηλώθηκαν εκπρόθεσμα το χρονικό διάστημα από 18 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου. Το ύψος του προστίμου ορίζεται στα 300€ (πλήρη απασχόληση) και 150€ (μερική απασχόληση)/ ανά τέστ, τιμωρώντας έτσι τους συναδέλφους για την ανικανότητα της ίδιας της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας κι αφού έχουν θησαυρίσει διάφορα διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία.

Το υπουργείο εργασίας μετέτρεψε το Δώρο Χριστουγέννων σε βαρύ πρόστιμο!

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ "ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ" ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΤΟ 2022 !!!

 



Τι γράφει το mononews.gr


Ποδαρικό με πλειστηριασμούς πολλών εκατομμυρίων ευρώ κάνει το 2022. Ανάμεσα τους το εμβληματικό ακίνητο -φιλέτο της πρώην αυτοκρατορίας του Λάκη Γαβαλά στην Παιανία δίπλα στην Αττική Οδό με τιμή πρώτης προσφοράς τα 9 εκατ. ευρώ, και οι μετοχές του Πάνου Δάβαρη σε Hyundai και Kia με τιμή πρώτης προσφοράς τα 12,6 εκατ ευρώ.

Ο Λάκης Γαβαλάς, ο εκκεντρικός δημιουργός μόδας, φυλακίστηκε, έχασε πολυτελή ακίνητα, και τώρα δραστηριοποιείται ξανά στο χώρο της μόδας, θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με το ηλεκτρονικό σφυρί.

Στις 13 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό το πολυτελούς κατασκευής ακίνητο – φιλέτο του Λάκη Γαβαλά, τη «ναυαρχίδα» του οίκου LAK., που ήταν και η έδρα των επιχειρήσεών του στην Παιανία δίπλα στην Αττική Οδό, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού για τρία ακίνητα που αναπτύσσονται σε έκταση 31,7 στρεμμάτων είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, πρόκειται για πολυτελή κατασκευή και όπως σημειώνεται: ο φέρων οργανισμός των γραφείων είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και χάλυβα και οι επιστρώσεις των δαπέδων είναι από γρανίτη. Η κατασκευή όλου του συγκροτήματος είναι πολυτελής.

ΒΡΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΣΤΙΑΣΗ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ !!!

 



ΕΣΤΙΑΣΗ: Οι επαγγελματίες βλέπουν την κίνηση στα μαγαζιά τους να μειώνεται το τελευταίο δίμηνο, ενώ τα χρέη γίνονται θηλιά για μία στις τρεις επιχειρήσεις. Η αύξηση στον τζίρο από τον Μάιο -αναμενόμενη, αν ληφθεί υπόψη ότι η σύγκριση γίνεται με περίοδο lockdown- εξανεμίστηκε, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από τον Νοέμβριο και τα οποία αυστηροποιούνται εν μέσω εορταστικής περιόδου.

Εξάλλου τέσσερις καλοί μήνες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις απώλειες 20 μηνών, όπως λέει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), που εκτιμά τις απώλειες της πανδημίας άνω του 50% για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ !!! ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

 


Twitter:
https://twitter.com/Kinima_Ypervasi

Facebook:
https://www.facebook.com/kinimaypervasi.gr
https://www.facebook.com/YpervasiTV


Instagram:

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube:

LinkedΙn:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΣΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΙΚΡΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΑΝΟΣΗΣΗ ΜΕ ΔΕΛΤΑ !!!

 



Σε κείμενό του ο καθηγητής στο LSE Ηλίας Μόσιαλος αναλύει τα νεότερα δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας από τη Νότια Αφρική η μετάλλαξη Όμικρον προστατεύει από επανανόσηση από την παραλλαγή Δέλτα.

Μια ομάδα ερευνητών από την Νότια Αφρική που ασχολείται με τον κορωνοϊό, διερεύνησε εάν η δυνατότητα εξουδετέρωσης που έχουμε εάν κολλήσουμε την παραλλαγή όμικρον ενισχύει την δυνατότητα εξουδετέρωσης έναντι της παραλλαγής δέλτα.

Στη μελέτη συμμετείχαν εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι που είχαν μολυνθεί με τον ιό στο κύμα της όμικρον στη Ν. Αφρική και έχοντας πιστοποιήσει μοριακά πως μολύνθηκαν με την όμικρον και όχι την δέλτα.

Απομόνωσαν λοιπόν πλάσμα αίματος από 15 συμμετέχοντες, όπου οι 11 από αυτούς εισήχθησαν στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων Covid-19, αλλά κανένας δεν χρειάστηκε παροχή οξυγόνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ: ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ 11.000€ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ !!!

 



Το ίδιο πρόσωπο φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την δεύτερη -μέσα σε τρεις ημέρες- περίπτωση απάτης σε βάρος γιατρού στην δυτική Ελλάδα, με το πρόσχημα της πληρωμής για υποτιθέμενη ιατρική εξέταση. Θύμα, αυτή τη φορά, έπεσε ένας γιατρός στη Ναύπακτο που είδε τον λογαριασμό του να αδειάζει!

Ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επιστήμονα και του ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού της τραπεζικής του κάρτας και τους κωδικούς του, δήθεν για να καταθέσει τα χρήματα. Ο γιατρός τα έδωσε, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε στο κινητό του ένα μήνυμα, στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα. Σύμφωνα με αυτό, έπρεπε να επιβεβαιώσει τους κωδικούς της κάρτας του για να πιστωθεί το ποσό της κατάθεσης. Μόλις το έκανε, όμως, είδε να γίνεται μεταφορά ποσού ύψους 11.224 ευρώ!

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ !!!







Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά Σοφιά, γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά Η Μεγάλη Εκκλησία, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 Ορθόδοξος καθεδρικός Ναός της Κωνσταντινούπολης, με εξαίρεση την περίοδο 1204 – 1261 κατά την οποία ήταν Ρωμαιοκαθολικός ναός, ενώ μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε τέμενος, μέχρι το 1934 και αποτελεί σήμερα μουσειακό χώρο (τουρκικά Ayasofya Müzesi).


Το οικοδόμημα ακολουθεί τον αρχιτεκτονικό ρυθμό της τρουλαίας βασιλικής και συνδυάζει στοιχεία της πρώιμης βυζαντινής ναοδομίας, σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Αρχιτεκτονικές επιρροές της Αγίας Σοφίας εντοπίζονται σε αρκετούς μεταγενέστερους ορθόδοξους ναούς αλλά και σε οθωμανικά τζαμιά, όπως στο τέμενος του Σουλεϊμάν και στο Σουλταναχμέτ τζαμί.

Εκτός από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της, η Αγία Σοφία ξεχωρίζει επίσης για τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμό της, που ωστόσο υπέστη σοβαρές καταστροφές κυρίως από τις βαρβαρότητες των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας.

***

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΟ

Είναι η πιο σπουδαία εκκλησία που έγινε στην Κωνσταντινούπολη από τους Βυζαντινούς. Το πρώτο οικοδόμημα χτίστηκε μεταξύ των 325 – 360. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος άρχισε τις εργασίες και ο γιος του Κωνστάντιος (337-361) τις ολοκλήρωσε. Ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία της πόλης και του παλατιού, την ονόμαζαν επίσης Μεγάλη Εκκλησία. Μετά τον 5ο αιώνα, πήρε το όνομα Αγία Σοφία και το διατήρησε σε όλη τη βυζαντινή περίοδο. Από τους Τούρκους έγινε τζαμί και ονομάστηκε «Αγιασόφια». Υποθέτουν ότι ο πρώτος ναός ήταν μία βασιλική από πέτρα, με ξύλινη στέγη.

ΤΗΝ 2η ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ...

 


ΚΑΝΕΙΣ ΑΞΙΟΣ...ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ: ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ Ο ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ, ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!

ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΧΣ
Όταν λες ΝΑΙ στα θέλω των τραπεζιτών δεν πας χαμένος...
Πέρυσι, σε μια στιγμή απόλυτης ειλικρίνειας, είχε παραδεχθεί ότι ο Νέος Πτωχευτικός θα είναι εξόντωση για τους Έλληνες δανειολήπτες.
Θυμηθείτε το σχετικό βίντεο εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/06/blog-post_290.html




Ο Στουρνάρας αμέσως προσέλαβε τον Κουρμούση


Και πριν προλάβει να στεγνώσει το χαρτί της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με τους νέους γραμματείς και τις αποχωρήσεις των παλαιών συνέβη το εξής: Ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Άλλωστε η σχέση τους είναι πολύχρονη με τον κ. Κουρμούση να έχει επιτελέσει σύμβουλος του κεντρικού τραπεζίτη όταν εκείνος όταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμάρα. Τελευταία απόδειξη αυτής της εμπιστοσύνης είναι ότι ο κ. Στουρνάρας πρότεινε τον Φώτη Κουρμούση ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του ΤΧΣ. Δεδομένου ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα έχει συνεργαστεί με επιτυχία με τον κ. Κουρμούση αναμένεται να υιοθετήσει σύντομα την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος και να εκδώσει την σχετική υπουργική απόφαση που θα τον τοποθετεί στο ΤΧΣ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 2,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Την ολοκλήρωση της συναλλαγής τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της, με τίτλο Sunrise II, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας ύψους 2,7 δισ. ευρώ κατά την αντίστοιχη ημερομηνία αναφοράς της περιμέτρου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς

Όπως είχε γράψει το powergame.gr το χαρτοφυλάκιο Sunrise II με «κόκκινα» δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων περνάει στον έλεγχο της κοινοπραξίας Intrum AB – Serengeti Asset Management LP, όπως είχε συμβεί και με το προηγούμενο πακέτο τίτλων, Sunrise I.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς:

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 4 ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΠΕΝΤΕ (5) ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ Ή ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΕΞΩΔΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, κκ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, ΜΑΡΙΑ ΛΙΒΑΝΙΟΥ, ΙΡΙΔΑ ΣΤΑΘΑΚΟΥ-ΔΑΡΣΑΚΛΗ και ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!

ΜονΠρωτ Αθηνών 5634/2021


ΜονΠρωτ Αθηνών 5730/2021


ΕιρΠρέβεζας 91/2019


ΕιρΑθηνών 716/2021

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 8,6 ΔΙΣ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK ΓΙΑ ΤΟ LIBOR !!!

 



Πρόστιμο 8,66 δισ. ευρώ από τις γερμανικές αρχές στην Deutsche Bank


Η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας για τον χρηματοοικονομικό κλάδο επέβαλε πρόστιμο 8,66 δισ. ευρώ στην Deutsche Bank για τον χειρισμό εκ μέρους της ζητημάτων σχετικών με το Euribor, επιτόκιο αναφοράς το οποίο βρέθηκε στην καρδιά σκανδάλου το οποίο έπληξε τον κλάδο.

Η τράπεζα για ορισμένο διάστημα δεν είχε λειτουργικά συστήματα και ελέγχους όσον αφορά τη συμβολή της στον δείκτη, τονίζει η BaFin, σε δήλωσή της.

Πάνω από μία δεκαετία μετά τη χρηματοοικονομική κρίση, η οποία αποκάλυψε κολάσιμες συμπεριφορές και ανεπαρκείς ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι τράπεζες βρίσκονται ακόμη αντιμέτωπες με μέτρα βελτίωσης της διαφάνειας των κινήσεών τους και με ρυθμιστικούς ελέγχους. Μολονότι σχετικά μικρό για τα μεγέθη της τράπεζας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το πρόστιμο της BaFin υποδηλώνει ότι η Deutsche Bank δεν έχει προχωρήσει σε πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεών της μετά την επιβολή στην ίδια των υψηλότερων ποινών στον κλάδο στο πλαίσιο του σκανδάλου της καταστρατήγησης του Libor.

ΟΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το mononews.gr


Πριν από 1 χρόνο, ο κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης που για χρόνια ολόκληρα ήταν Γενικός Διευθυντής Καθυστερήσεων και Διαχείρισης Διαθεσίμων της Alpha Bank, αποχώρησε από τη Διοικητική Ομάδα, παραμένοντας ωστόσο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha και ανέλαβε Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cepal.

Ο μεγάλος αγώνας για τους servicers τώρα είναι να μεγαλώσει όσο το δυνατόν την «πίττα», τον όγκο και το μέγεθος των δανείων που διαχειρίζονται, γιατί μόνον με τις οικονομίες κλίμακας μπορούν να βγουν κέρδη.

Όπως σας έχει ενημερώσει από μέρες ο wiseman, το Δ.Σ. της Alpha Bank αυτές τις μέρες καλείται να επιλέξει επενδυτή για την τιτλοποίηση ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου δανείων με την κωδική ονομασία Orbit (1,3 δισ. ευρώ).

Το Orbit αποτελείται από καταναλωτικά και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.

Υποψήφιοι αγοραστές ήταν δύο μεγάλα ονόματα.
SSL Certificates