.

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑΜΕΙΑ: ΓΙΑΤΙ 2 ΣΤΟΥΣ 3 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΘΑ "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ" ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ !!!



Η πλειοψηφία των οφειλετών πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά στις δόσεις της ρύθμισης και στις τρέχουσες εισφορές...

Μικρό "καλάθι" κρατούν αρμόδια στελέχη των ταμείων σε σχέση με το πλήθος των οφειλετών οι οποίοι θα ενταχθούν στην νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα ταμεία, η οποία προβλέπεται σε νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση την περασμένη Δευτέρα.

Και αυτό παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η ρύθμιση αυτή αφορά σε 1.000.000 οφειλέτες.

Η ρύθμιση, πράγματι, "αφορά" αυτό το πλήθος, ωστόσο, στην πράξη, δύο στους τρεις αναμένεται να αποκλειστούν, με την έννοια ότι δεν θα ενταχθούν, καθώς δεν θα μπορέσουν οικονομικά να αντεπεξέλθουν στους όρους της, δηλαδή στην καταβολή όχι μόνο των δόσεων αλλά και των τρεχουσών εισφορών.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Capital.gr οι ίδιες πηγές, οι προβλέψεις υπηρεσιακών παραγόντων στο ΥΠΟΙΚ μιλούν για πιθανή ένταξη του 20% των αυταπασχολουμένων στις120 δόσεις, ενώ αντίστοιχοι παράγοντες στο υπ. Εργασίας, ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 30% ή και πιο πάνω.

Δεδομένου πως το πλήθος των οφειλετών του τέως ΟΑΕΕ, του τέως ΕΤΑΑ και του τέως ΟΓΑ πλησιάζει το 1.000.000, εκείνοι οι οποίοι αναμένεται να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση δεν θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους 300.000, σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις.

Αυτές οι εκτιμήσεις δεν είναι αυθαίρετες, αν σκεφθεί κανείς πως έως το Μάρτιο του 2019, λίγο πάνω από 70.000 επαγγελματίες και αγρότες ήταν ενταγμένοι σε κάποια από τις παλιές ρυθμίσεις (πχ "πάγια ρύθμιση", "ρύθμιση των 100 δόσεων"), όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών για το α΄τρίμηνο του 2019.

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: Η ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΕΡΝΕΙ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ !!!




«Βουτιά» 28% στα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις

Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι φαίνεται πως εισέρχεται η αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, που παρουσίασε «εκρηκτική» ανάπτυξη χάση στην πλατφόρμα της Airbnb, με σημαντικές συνέπειες, τόσο για τον ίδιο τον κλάδο, όσο και για την αγορά ακινήτων συνολικά.

Καταρχάς, όπως διαφαίνεται και από την έκθεση της ICAP, η εποχή του εύκολου και άμεσου κέρδους από την αξιοποίηση των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων, ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Μόνο το γεγονός της εκτόξευσης του αριθμού των αγγελιών ακινήτων, χωρίς ανάλογη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, αρκεί για να διαφοροποιήσει τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των ενοικιαστών και κατά των ιδιοκτητών.

Με λίγα λόγια, αν δεν αναχαιτιστεί η συνεχής μεγέθυνση της προσφοράς, δύσκολα θα υπάρξει ανάκαμψη των εισοδημάτων στο μέλλον.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, εκτιμάται ότι πάνω από 80.000 ακίνητα πανελλαδικά θα βρεθούν στις ψηφιακές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών (καλοκαίρι γαρ...), εκ των οποίων τουλάχιστον 15.000 – 20.000 στην Αττική.

ΕΣΤΙΑΣΗ: ΠΗΓΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ Ο ΔΙΠΛΟΣ ΦΠΑ !!!

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ...
Στρεβλώσεις δημιουργεί η διατήρηση του καφέ και των ροφημάτων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Γιατί δημιουργεί εμπόδια στη συνολική μείωση των τιμών της εστίασης αλλά και παράθυρο φοροδιαφυγής.




Ως κίνητρο για φοροδιαφυγή και πρόσχωμα στο να περάσουν οι μειώσεις στους τελικούς καταναλωτές βλέπουν άνθρωποι της αγοράς την υιοθέτηση δυο συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση.

Με το πακέτο που υιοθέτησε η κυβέρνηση και φέρνει προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή μειώνεται σε 13% ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά παραμένουν στο 24% καφές και άλλα ροφήματα. Η είδηση αυτή προκάλεσε απογοήτευση για επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης, καθώς ενόψει τουριστικής περιόδου ο διαχωρισμός του ΦΠΑ στην εστίαση λειτουργεί ως τροχοπέδη.

Όπως επισημαίνουν πηγές του χώρου «ο καφές και τα ροφήματα αποτελούν το 55% της εστίασης. Είναι παραλογο τα ροφήματα στα σούπερ μάρκετ να πωλούνται με 13% και στα καταστήματα εστίασης με 24% (ενώ θα σερβίρονται με λίγο νερό και πάγο).

Συμπληρώνουν δε ότι ο διαχωρισμός θα ενισχύσει εκ νέου την παραβατικότητα μέσα στα καταστήματα εστίασης, καθώς αφήνει περιθώρια να κόβονται αποδείξεις για τα ροφήματα, με το ΦΠΑ που αναλογεί σε κωδικούς που έχουν 13% ΦΠΑ (π.χ. τυρόπιτα).

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ Ε9 !!!




Πότε υποβάλλεται η δήλωση


Α. Πότε υποβάλλεται το Ε9


• Από την 1η Ιανουαρίου 2019 και εφεξής, για τη σύσταση, απόκτηση και κάθε άλλη μεταβολή στα δικαιώματα επί ακινήτων, ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), έχει υποχρέωση να την υποβάλλει μέχρι την 31η Μαΐου του επόμενου έτους από την ημέρα της σύστασης, απόκτησης και κάθε άλλης μεταβολής στα παραπάνω δικαιώματα. Επομένως όλες οι μεταβολές που αφορούν ακίνητα της περιόδου από 1/1/2019 έως την 31/12/2019 πρέπει να δηλωθούν το αργότερο μέχρι την 31/5/2020.
(ν. 4607/2019 άρθρο 73 παρ. 1 όπως τροποποίησε τον Ν. 3427/2010 άρθρο 23 παρ.3α)

• Στις περιπτώσεις που τα δικαιώματα επί των ακινήτων έχουν δηλωθεί μέχρι την 25/4/2019 με την προθεσμία των 30 ημερών, που ίσχυε μέχρι την ημερομηνία αυτή, τα ακίνητα αυτά δεν θα δηλωθούν εκ νέου μέχρι την 31/5/2020.

Β. Ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν το Ε9

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post_80.html





Τους εφοριακούς που θα στελεχώσουν το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής αναζητεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, ενόψει της σύστασης από 01/11/2019 του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής – θα είναι αποκεντρωμένη διεύθυνση στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων- η οποία θα στεγάζεται προσωρινά στη ΔΟΥ ΙΖ’ Αθηνών, η ΑΑΔΕ κάλεσε όσους εφοριακούς ενδιαφέρονται να αποστείλουν βιογραφικό και αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόσπασή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι εφοριακοί θα απαιτείται να διαθέτουν αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία τριών ετών στο δικαστικό τμήμα και συνολική εμπειρία στην υπηρεσία τουλάχιστον πέντε χρόνια. Οι αιτήσεις θα αποσταλούν διαμέσου των υπηρεσιών στις οποίες ανήκουν οι υπάλληλοι, συνοδευόμενες από διαβιβαστικό της υπηρεσίας τους, στο οποίο να αναφέρεται η γνώμη του προϊσταμένου της υπηρεσίας.

ΔΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ-ΝΕΖΗ: ΤΑ 250.000€ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΑ ΑΛΛΑ...ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΛΕΤΗΣ !!!

ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ(ΜΕ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΑΜΟΙΒΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)... ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/blog-post_965.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_151.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_170.html




Στα πολύ πολύ ψιλά των ΜΜΕ περνά η δίκη...

Όπως ο ίδιος ο κ. Νέζης δήλωσε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο οποίο δικάζεται ο ίδιος και ο επιχειρηματίας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, όσον αφορά το ποσό των 250.000 ευρώ, που βρέθηκε σε λογαριασμό offshore του κ. Νέζη και κατατέθηκε από τον κ. Μυτιληναίο, το ποσό αυτό ζήτησε να του κατατεθεί στο λογαριασμό αυτό για λόγους φοροαποφυγής!

Η μεταφορά του επίδικου ποσού των 250.000 ευρώ στο λογαριασμό offshore του κ. Νέζη πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2002 από λογαριασμό επίσης offshore του κ. Μυτιληναίου, όταν και διατελούσε Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ και ήταν σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μονάδα κατασκευής φυσικού αερίου στο Λαύριο, ο οποίος τελικά κατακυρώθηκε στη ΜΕΤΚΑ ΑΕ, του Ομίλου Μυτιληναίου.

Ο κ. Νέζης ανέλαβε Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ τον Ιούνιο του 2000 και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2005, όταν υπέβαλε την παραίτησή του για «λόγους ευθιξίας» κατά δήλωσή του, όταν ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, έστειλε 7 υποθέσεις της ΔΕΗ στον Εισαγγελέα, γιατί κατά τη γνώμη του υπήρχαν υποψίες διαφθοράς στελεχών της ΔΕΗ.

Εντούτοις όμως μέχρι σήμερα, ο πρώην Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ, αν και εύθικτος όπως έχει δηλώσει, δεν έχει καταβάλει το φόρο που αντιστοιχούσε στην αμοιβή του ποσού των 250.000 ευρώ που δήθεν έλαβε για μία μελέτη που παρέδωσε στον Όμιλο Μυτιληναίο και αφορούσε την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Τα ανωτέρω ομολόγησε ο ίδιος μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε στο ακροατήριο από την έδρα του Δικαστηρίου.

ΑΥΤΟΙ ΣΟΥ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ: ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!





Το παγκόσμιο βαρόμετρο διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας έχει αποκαλύψει πως τα πολιτικά κόμματα και οι επιχειρήσεις είναι οι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί στη χώρα – ενώ το 2017 κατατάχθηκε στην 12η θέση από 180 κράτη. Η έρευνα έδειξε ότι το 11% των ερωτηθέντων Γερμανών ισχυρίζονται πως τους έχει ζητηθεί να δωροδοκήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους και μόνο λίγοι το αρνήθηκαν.


Διεθνή

Υπενθυμίζουμε ότι, ήδη από το 2014 η γερμανική εφημερίδα DIE WELT έγραφε πως σε θέματα διαφθοράς πιστεύουν πολλοί ότι, προηγούνται χώρες όπως η Κίνα, η Ελλάδα ή η Ρωσία – παραθέτοντας όμως ένα γράφημα, από το οποίο διαπιστώνεται πως η Γερμανία είναι στην 4η θέση παγκοσμίως, μετά την Αίγυπτο, τη Νιγηρία και τη Ναμίμπια (όλες οι άλλες αφρικανικές!), χωρίς να υπάρχει καθόλου η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις.

Με δεδομένες δε τις συνεχείς απάτες, καθώς επίσης τη διαφθορά που έχει αποκαλυφθεί όσον αφορά τη Deutsche Bank , ίσως να έχει κατακτήσει πια την πρώτη θέση – επιμένοντας παρόλα αυτά να κατηγορεί την Ελλάδα, προφανώς για να διευκολύνει τη ληστεία της. Μερικές εβδομάδες πριν δε το Spiegel υπολόγισε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Γερμανία στα 100 δις € ετησίως – μεταξύ πολλών άλλων από την ιταλική Μαφία που προτιμά τις υπηρεσίες αυτές που της παρέχει η χώρα της καγκελαρίου.

Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει βέβαια να αυξάνει τις εξαγωγές της, παραπλανώντας τις άλλες χώρες που πιστεύουν πως οφείλεται στις ικανότητες των Γερμανών και στα προϊόντα τους – κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Ξεπερνάει πάντως κατά πολύ τις Η.Π.Α., τη Ρωσία και την Ιταλία όσον αφορά τη διαφθορά – οπότε εύλογα συμπεραίνει κανείς πως τα βασικά της ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα είναι η διαφθορά, η διαπλοκή, η απάτη, το ψέμα, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η παράνομη και η νόμιμη φοροδιαφυγή.

Εμείς έχουμε αναφερθεί βέβαια αναλυτικά σε πολλά από αυτά, χαρακτηρίζοντας τη Γερμανία ως πρωταθλήτρια της απάτης – μεταξύ άλλων στην τράπεζα των σκανδάλων, στην Deutsche Bank που θεωρείται από την ίδια την αστυνομία της χώρας ως εγκληματική συμμορία. Επίσης στην απάτη της Volkswagen, στη μεγαλύτερη νόμιμη ληστεία όλων των εποχών, στη Διεθνή Διαφάνεια που έχει έδρα το Βερολίνο και μέλη της όλους τους διαφθορείς της χώρας, με πρώτη τη Siemens, στους χρηματισμένους δημοσιογράφους της, στις φορολογικές οάσεις που συντηρεί κοκ.

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΕΡΕΙ 10 ΔΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ EY
Κατά 33% υψηλότερες ή 10 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να ήταν οι εξαγωγές, αν το θεσμικό πλαίσιο της χώρας συνέκλινε με τον μέσο όρο της ΕΕ !!!




Πώς το κράτος βάζει τρικλοποδιές στις εξαγωγές


Υψηλότερες κατά σχεδόν 10 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ήταν το 2017 οι ελληνικές εξαγωγές, εάν το εθνικό θεσμικό πλαίσιο συνέκλινε με το μέσο επίπεδο των χωρών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Αυτό προκύπτει από έρευνα της ΕΥ, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), που παρουσιάστηκε χθες. Δηλαδή, οι... τρικλοποδιές του κράτους, αυτές που έχουν ως άξονα τη γραφειοκρατία, αφαιρούν αρκετά δισ. ευρώ ετησίως από την οικονομία, σε μια περίοδο που καθίσταται επιτακτική η αύξηση του ΑΕΠ.

Πέραν όμως του θεσμικού πλαισίου, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τις εξαγωγικές επιδόσεις της χώρας φέρουν και οι ίδιες οι επιχειρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με την ΕΥ, είναι δύσκαμπτες ως προς τη συνεργασία και τη μεγέθυνση, αλλά και στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι ελληνικές εξαγωγές να στηρίζονται σε προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, ενώ όσες προέρχονται από τον μεταποιητικό τομέα να είναι χαμηλής και μέτριας τεχνολογίας.

Παρότι η ανάλυση δεν περιλαμβάνει εκτιμήσεις για το πόσο θα ήταν το μέγεθος των εξαγωγών στην περίπτωση που οι ελληνικές επιχειρήσεις συνέκλιναν με τα δεδομένα των χωρών της ΕΕ, ωστόσο, αρκεί για να κατανοηθεί το εύρος των απωλειών, μόνο από την επίδραση του στρεβλού θεσμικού πλαισίου.

FRAPORT: ΦΛΕΒΑ ΧΡΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ !!!

ΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΖΑΜΠΑ....ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 23 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ
Το 2018 πιάνει τους οικονομικούς στόχους του 2036 !!!





Ακόμα και τα πιο ευφάνταστα σενάρια καθώς και τις επίσημες μελέτες μελλοντικής επιβατικής κίνησης έχουν ξεπεράσει οι επιδόσεις της Fraport, η οποία φαίνεται να ανακάλυψε στην Ελλάδα φλέβα χρυσού με τη συμφωνία που υπέγραψε με το ελληνικό δημόσιο καθώς η τελική καταγεγραμμένη επιβατική κίνηση για το έτος 2018 υπερβαίνει τους στόχους που είχαν τεθεί για το 2036 σε πέντε αεροδρόμια. 

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι κατά πόσο επωφελείται το δημόσιο από αυτές τις επιδόσεις και αν παρακολουθείται η σύμβαση η οποία έχει ιδιαίτερα πολύπλοκα χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό του ράλι αφίξεων είναι το γεγονός πως το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας με συνολική επιβατική κίνηση 3,36 εκ. επιβάτες στο έτος 2018, πέτυχε αύξηση δηλαδή σε ποσοστό άνω του 30% σε σχέση με το 2016 και ξεπέρασε κατά 60.000 επιβάτες από τον στόχο των 3,3 εκ επιβατών για το έτος 2036. 

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΦΤΑΣΕ !!!



Του Γιάννη Κυριακόπουλου


Η Προσφυγή στην Διεθνή Διαιτησία που εκκρεμεί εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας με Αριθμό Υπόθεσης: ARB/15/49 έχει κατατεθεί εκ μέρους 954 θυμάτων ("Ενάγοντων") των οποίων οι καταθέσεις-επενδύσεις τους στις δύο Κυπριακές Τράπεζες (Λαϊκή & Κύπρου) απαλλοτριώθηκαν, σύμφωνα με το σχέδιο που εφήρμοσε η Κύπρος τον Μάρτιο του 2013 με την ονομασία "Plan Β".

Η απόφαση που θα ληφθεί είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς αναμένεται να δημιουργηθεί νομολογία για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα –που εσχάτως λόγω της υποβόσκουσας κρίσεως στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις– για το εάν δηλαδή υπερισχύουν νομικά οι Διμερείς Συμφωνίες μεταξύ Κρατών-Μελών της Ε.Ε. ή το Κοινοτικό Δίκαιο, μετά την προσχώρησή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στη συγκεκριμένη υπόθεση, η μάχη προβλέπεται να είναι εξαιρετικά σκληρή, ενώ στο πλευρό της Κύπρου έχει ήδη ταχθεί η Ε.Ε.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι οι αποταμιεύσεις τους εντάχθηκαν στο "bail-in" δηλ. κατασχέθηκαν, και ότι όλοι τους αντιμετωπίσθηκαν έτσι επειδή ήταν αλλοδαποί επενδυτές και επικαλούνται μεταξύ άλλων τα εξής: παράνομη απαλλοτρίωση, άνιση και διακριτική μεταχείριση και ανεπαρκή (μηδενική) αποζημίωση σύμφωνα με τις διατάξεις των διμερών επενδυτικών συνθηκών Κύπρου & Ελλάδος.

Ένα Πρωτοφανές Σχέδιο

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΛΕΓΧΟΥΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Ο SSM ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΙΛΩΝ !!!


Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ. ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ !!!


Το ερώτημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σκληρό, πλην όμως αυτονόητο: Από που γίνατε οικογενειακώς ζάμπλουτοι ρε μεγάλε, αφού δεν έχετε δουλέψει ποτέ στην ζωή σας και, 3 γενιές τώρα, μοναδική σας, οικογενειακή απασχόληση, ήταν η πολιτική ;;;

Σκληρή απάντηση έδωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, στις αθλιότητες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τον πατέρα του και τη δήθεν συνεργασία του με τη Χούντα. 

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν περίμενε αυτές τις αστήριχτες συκοφαντίες, το ψέμα και την αθλιότητα που είχαν αναπαράξει κατά καιρούς ακροδεξιά ΜΜΕ αλλά και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης (στον οποίο και είχε απαντήσει δημόσια) θα υιοθετούσε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια συζήτηση στη Βουλή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας: «Στη μνήμη του πατέρα μου, λοιπόν, χρωστώ μια απάντηση. Όχι στο τίποτα του κου Μητσοτάκη, αλλά στην αλήθεια».

Ολόκληρη η δήλωση:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 : ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ !!!


ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΑΜΟΥΘ: ΧΑΚΕΡΣ ΕΚΛΕΨΑΝ BITCOIN ΑΞΙΑΣ 40.000.000$ !!!





Bloomberg: Πώς οι χάκερς κατάφεραν να κλέψουν Bitcoin αξίας 40 εκατ. δολαρίων


Η Binance, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε ότι χάκερς έκλεψαν 7.000 Bitcoins αξίας περίπου 40 εκατ. δολαρίων μέσω μίας ενιαίας συναλλαγής σημειώνοντας «μεγάλης κλίμακας παραβίαση ασφαλείας». Πρόκειται για το τελευταίο κρούσμα μία μακράς σειράς κλοπών που έχουν καταγραφεί στο χώρο του ψηφιακού νομίσματος.

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν μια «ποικιλία τεχνικών», προκειμένου να αποσπάσουν ένα μεγάλο αριθμό δεδομένων χρηστών, δήλωσε η Binance στην ιστοσελίδα της. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λογαριασμοί που έχουν επηρεαστεί αλλά δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί, δήλωσε η εταιρεία. Τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, υποχώρησαν περίπου 3% μετά την αποκάλυψη, αλλά στη συνέχεια κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το Ταμείο Ασφαλείας για τους χρήστες, ασφαλιστικό ταμείο έκτακτης ανάγκης, για να καλύψει το περιστατικό εξ ολοκλήρου και δεν θα επηρεαστούν τα χρήματα των χρηστών, ανέφερε.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ DANSKE BANK: 10 ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΜΟΥΘ !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΜΟΥΘ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/danske-bank-200.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/danske-bank-234.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/01/bloomberg-fed-deutsche-bank-danske.html



Δέκα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Danske Bank κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος


Οι εισαγγελικές αρχές της Δανίας απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος 10 πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της Danske Bank καθώς υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή τους σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα με ξέπλυμα χρήματος στον κόσμο, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Berlingske, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !!! ΕΙΜΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ !!!


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ...42 ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ !!!

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Με ανάδοχο του έργου την εταιρεία Άκτωρ, μία από τις πρωταγωνίστριες εταιρείες του καρτέλ των εργολάβων, που συνεχίζει παρά ταύτα κανονικά να παίρνει έργα...Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις ;;;




Μέσα στο Μάϊο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα τεθούν άμεσα σε λειτουργία. 

Πρόκειται για 42 νέα διόδια εκ των οποίων οι δύο, σε Σιάτιστα (Κοζάνη) και Αρδάνιο (Έβρος) είναι μετωπικοί και οι υπόλοιποι πλευρικοί.

Ανάδοχος θα είναι η εταιρεία Άκτωρ η οποία εκτελεί το έργο της συντήρησης του αυτοκινητόδρομου, ενώ το έργο είναι προϋπολογισμού περί τα 12 εκατ ευρώ. 

Ωατόσο παραμένει άγνωστο πάντως πότε τα διόδια αυτά θα λειτουργήσουν καθώς η επιβολή πολλών και υψηλών διοδίων θα έπληττε δημοσκοπικά, εν μέσω προεκλογικής περιόδου την κυβέρνηση, ως εκ τούτου η σχετική απόφαση πήρε μετάθεση για μετά τον Οκτώβριο. 

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η τοποθέτηση κατά μήκος της Εγνατίας Οδού 18 νέων μετωπικών σταθμών διοδίων και 43 πλευρικών, από τα οποία μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί μόνο δύο, λόγω και έντονων αντιδράσεων που υπάρχουν από φορείς και κατοίκους των πόλεων, από τις οποίες διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος. 

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα διόδια, ζητώντας από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας να ακυρώσει αφενός τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων, αφετέρου την προβλεπόμενη αύξηση των τελών διέλευσης.

ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΟ 13%: ΜΕΙΩΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ο,ΤΙ...ΤΡΩΓΕΤΑΙ !!! ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ !!!




Στον ΦΠΑ 24% παραμένουν καφέδες, χυμοί, αναψυκτικά


Μόνο ότι τρώγεται και όχι ότι πίνεται από τα προϊόντα τα οποία επιβαρύνονται σήμερα με ΦΠΑ 24%, θα περιληφθούν σύμφωνα με πληροφορίες στον κατάλογο των αγαθών που θα επιβαρύνονται σύντομα με ΦΠΑ 13%.

Ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως στα μέτρα τα οποία θα προωθηθούν για άμεση εφαρμογή στο πακέτο του 1 δισ. ευρώ, περιλαμβάνεται και η μείωση του συντελεστή 24% στο 13% για είδη διατροφής.

Όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι μετατάξεις δεν αφορούν τα πόσιμα… Καφές, τσάι, χαμομήλι , αναψυκτικά και χυμοί θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%.

ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ(ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ+ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ) ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Τα αυξημένα επίπεδα "κόκκινων" δανείων εξακολουθούν να αποτελούν συστημικό κίνδυνο για την κερδοφορία και την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Νίκου Χουντή.

Συγκεκριμένα, ο Ντράγκι σημείωσε ότι «τα αυξημένα επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) εξακολουθούν να θέτουν σημαντικό́ κίνδυνο για την κερδοφορία και την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών».

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ATM !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/blog-post_151.html




Έρχονται χρεώσεις στη χρήση των ΑΤΜs των τραπεζών


Νέα πολιτική για την τιμολόγηση των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω των ATMs, ετοιμάζονται να υλοποιήσουν οι τράπεζες, επιβάλλοντας νέες ή αυξάνοντας υπάρχουσες χρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το θέμα συζητήθηκε χθες μεταξύ των τραπεζών και η νέα πολιτική χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω ATM αναμένεται να γνωστοποιηθεί επισήμως στο συναλλακτικό κοινό εντός του επομένου διμήνου και να αρχίσει να ισχύει μετά το καλοκαίρι.

Οι χρεώσεις, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, δεν θα αφορούν τους πελάτες των τραπεζών οι οποίοι χρησιμοποιούν τα ATMs του δικτύου της τράπεζάς τους για αναλήψεις και λοιπές συναλλαγές.

Το ζήτημα που οδηγεί τις τράπεζες στην απόφαση για επιβολή χρεώσεων έγκειται στη χρήση του δικτύου των ATMs τραπεζών από μη πελάτες τους και στην ίση μεταχείριση με τους Ευρωπαίους πολίτες. Προφανώς δε, σχετίζεται με το υψηλό κόστος συντήρησης του δικτύου των ATMs, αλλά και με την επιδιωκόμενη αύξηση των εσόδων των τραπεζών μέσω της αύξησης των προμηθειών.

Σημειώνεται ότι για τους πελάτες τους στην Ελλάδα, οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν προμήθεια στις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ μόνο εάν αυτές γίνονται από το δίκτυο άλλης τράπεζας από αυτήν στην οποία είναι πελάτης ο συναλλασσόμενος.

Ωστόσο, για την κοινή χρήση των ΑΤΜs των τραπεζών αδιακρίτως από όλους τους Έλληνες πελάτες, οι τράπεζες είχαν προβεί σε διατραπεζική συμφωνία για επιβολή χαμηλών χρεώσεων.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΟΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ !!!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ(ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) , ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ...
Τι περιμένουν λοιπόν στο δήμο Θεσσαλονίκης για να επανατοποθετήσουν τις προτομές των Μακεδονομάχων ;;; Ή αν το σχέδιο πλέον της πλατείας δεν επιτρέπει την επανατοποθέτησή τους, γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί σε άλλο σημείο της πόλης εδώ και τόσο καιρό ;;; Τι ακριβώς είναι αυτό που δυσκολεύει την δημοτική αρχή του Γιάννη Μπουτάρη ;;;



Πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης ξηλώθηκαν τα αγάλματα των Μακεδονομάχων από την πλατεία τους και μεταφέρθηκαν στα… Σφαγεία!

Βρίσκονται εκεί, στη σειρά, και… περιμένουν υπομονετικά πότε θα δεήσουν οι υπεύθυνοι να τα επαναφέρουν στον χώρο τους, εκτός εάν τώρα, με την υπογραφή της ντροπιαστικής Συμφωνίας των Πρεσπών, πρέπει να πετάξουμε και τις προτομές αυτών που έδωσαν τον μεγάλο αγώνα και έπεσαν υπέρ πατρίδος για να σώσουν τη Μακεδονία μας…

Ο ανδριάντας του πρωτοπόρου ιδεολόγου αγωνιστή της Μακεδονίας Ιωνος Δραγούμη και οι προτομές των Μακεδονομάχων ήταν στημένα στην πλατεία Μακεδονομάχων, στο πάρκο που διαμορφώνεται μπροστά στην Εκκλησία της Αχειροποιήτου, ανάμεσα στις οδούς Εγνατίας, Αγίας Σοφίας και Πλάτωνος.

BERTELSMAN: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΩΦΕΛΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΟΡΑ !!!





Σύμφωνα με την μελέτη του ιδρύματος Bertelsman, η Γερμανία κέρδισε επιπλέον 86 δις ευρώ/χρόνο ενώ κ
άθε Γερμανός έγινε κατά μ.ο. πλουσιότερος κατά 1.046€...


Τα βιομηχανικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αστικές περιοχές της και η Γερμανία είναι οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, σύμφωνα με μελέτη του ιδρύματος Bertelsman που αναδεικνύει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, οι οποίες την ταλανίζουν.

H μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, ωφελήθηκε περισσότερο σε απόλυτους όρους από την ενιαία αγορά, κερδίζοντας επιπλέον 86 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Γερμανός, σύμφωνα με τη μελέτη, έγινε κατά μέσο όρο πλουσιότερος κατά 1.046 ευρώ ως αποτέλεσμα της συμμετοχής στην ενιαία αγορά, ενώ οι πολίτες της ΕΕ έγιναν κατά μέσο όρο πλουσιότεροι μόνο κατά 840 ευρώ. «Δεν κερδίζουν όλοι εξίσου από την ενιαία αγορά, αλλά όλοι κερδίζουν», δήλωσε ο πρόεδρος του γερμανικού ιδρύματος, Aart De Geus.

Οι ανισότητες που τονίζονται στη μελέτη διαμορφώνουν τις πολιτικές της ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών αυτό τον μήνα, με ορισμένους να έχουν ζητήσει τη θέσπιση ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού, ενώ η Ιταλία, που ταλαιπωρείται με τη χαμηλή ανάπτυξη, έχει ζητήσει το δικαίωμα να παραβιάσει τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες για να χρηματοδοτήσει φορολογικές μειώσεις.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ 16 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ !!!





Πάνω από 4.500.000€ οι οφειλές της προς το δημόσιο


Γυναίκα 52 ετών, η οποία φέρεται να περιλαμβάνεται στη λίστα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.Η σύλληψη έγινε σε εκτέλεση σωρείας διωκτικών εγγράφων, που εκκρεμούν εις βάρος της.

Σύμφωνα με τον κατάλογο της ΑΑΔΕ, το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών που καταλογίστηκαν εις βάρος της ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ+ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΕ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ+ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Κάτι παίζει στο παρασκήνιο με τα σχέδια ΤΧΣ και ΤτΕ…

Οι μήνες περνούν, βαίνουμε ήδη προς την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου και κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσιμης μάζας κόκκινων δανείων δεν προχωρά… Σε Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες μαθαίνω ότι κάνουν lobbying αντικρουόμενα συμφέροντα, τα οποία, το καθένα από την πλευρά του, υπονομεύει είτε το σχέδιο του ΤΧΣ είτε το σχέδιο της ΤτΕ… Αληθεύει;

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ 100 ΔΟΣΕΙΣ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ !!!

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ
Αγγίζουν τα 3 δις ευρώ τα χρέη προς τους δήμους !!!



Ευνοϊκές ρυθμίσεις των οφειλών προς τους δήμους και προς τα νομικά τους πρόσωπα, οι οποίες σημειωτέον αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι ρυθμίσεις αφορούν οφειλές που προέρχονται από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και τις προσαυξήσεις, τους τόκους αλλά και τα πρόστιμα που τις επιβαρύνουν, και δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των χρεών μέχρι και σε εκατό δόσεις.

Στόχος των διατάξεων του νομοσχεδίου είναι η εισροή χρημάτων στα ταμεία των δήμων, αλλά και η παροχή κινήτρων σε οφειλέτες που επιθυμούν να «κλείσουν τις εκκρεμότητές τους».

Σύμφωνα με τις διατάξεις, η διαγραφή των προσαυξήσεων θα είναι ανάλογη με τον αριθμό των δόσεων και κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο μπορεί να επιλέξει τον αριθμό που επιθυμεί, ανεξαρτήτως του οφειλόμενου ποσού. Συγκεκριμένα, αν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ, ισχύει απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις, αν εξοφληθούν σε 2 έως 24 δόσεις, ισχύει απαλλαγή 80% από τις προσαυξήσεις, αν εξοφληθούν σε 25-48 δόσεις, ισχύει απαλλαγή κατά 70%, αν εξοφληθούν σε 49-72 δόσεις, η απαλλαγή φτάνει το 60%, αν εξοφληθούν σε 73-100 δόσεις, ισχύει απαλλαγή από τις προσαυξήσεις κατά 50%.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΦΠΑ ΣΤΟ 13% !!!




Με παράλληλη μείωση του ΦΠΑ στο 13% στην εστίαση

Σημαντική μείωση των τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς θα επιφέρει η μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα τρόφιμα, που σήμερα επιβαρύνονται με συντελεστή 24%,την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο Μέγαρο.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή το οποίο θα κατατεθεί εντός του Μαΐου.

Η μείωση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση των τιμών των τροφίμων. Παράλληλα, σημαντική μείωση αναμένεται και στις τιμές των υπηρεσιών εστίασης λόγω της εφαρμογής ΦΠΑ 13% από το 24% σήμερα, μέτρο το οποίο επίσης περιλαμβάνεται στο πακέτο των ελαφρύνσεων που θα ενεργοποιηθεί άμεσα.

Αναλυτικά τα βασικά καταναλωτικά αγαθά στο οποία ο συντελεστής ΦΠΑ μειώνεται από το 24% στο 13% είναι τα ακόλουθα:

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ !!!


Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας ανακοίνωνε το νέο πακέτο μέτρων με τις φοροελαφρύνσεις και την 13η σύνταξη, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, εξέφραζε εμμέσως την αποδοκιμασία του, μιλώντας για «ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις».

Η δήλωσε έγινεκατά τη διάρκεια debate με τον υποψήφιό των σοσιαλδημοκρατών, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης των ανέργων, συντασσόμενος με πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

«Όταν ο Τσίπρας κάνει ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις, ο λαός της υπόλοιπης Ευρώπης δεν πρέπει να πληρώσει για τις συνέπειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης στους ανέργους», ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει η ΝΔ.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ BOOKING.COM ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ !!!

ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ "ΛΑΒΡΑΚΙΑ" ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ BOOKING.COM(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_19.html






Απίστευτη καταγγελία για το booking.com: Δεν εκδίδουν φορολογικά παραστατικά στις κρατήσεις στην Ελλάδα

Μια απίστευτη καταγγελία έγινε πριν από λίγο στο mononews.gr. για τον τρόπο λειτουργίας της διάσημης ταξιδιωτικής πλατφόρμας booking. com. Πριν από λίγες ημέρες Έλληνας επιχειρηματίας μέσω του booking.com προχώρησε σε κράτηση δωματίου σε διάσημο ξενοδοχείο στο Ναύπλιο. Ο επιχειρηματίας με την σύζυγο του η οποία επίσης είναι επιχειρηματίας πράγματι έφτασαν στον προορισμό τους. Σήμερα όμως που έκαναν check out το ξενοδοχείο τους ενημέρωσε ότι δεν δύναται α εκδώσει το νόμιμο φορολογικό παραστατικό. Η κράτηση στο booking.com έγινε μέσω της εταιρίας που διατηρεί το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Για την ακρίβεια η διεύθυνση του ξενοδοχείου τους ενημέρωσε ότι το φορολογικό παραστατικό θα πρέπει να εκδοθεί από το πρακτορείο μέσω του οποίου «έκλεισαν» το δωμάτιο.

Το ζευγάρι επικοινώνησε αμέσως με το booking.com. Σε συνομιλία που είχαν με μια Ελληνίδα, με το όνομα Αμαλία, τους εξήγησε ότι στις κρατήσεις που γίνονται μέσω της πλατφόρμας δεν εκδίδονται παραστατικά. Το γεγονός ότι δεν εκδίδονται παραστατικά το αναγράφει και το voucher που εκδόθηκε από το booking.com και στάλθηκε μέσω email στο παραλήπτη (βλέπε φωτό παρακάτω).

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 150€: ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ !!!




Περισσότερα από 150 αυτοκίνητα για κυκλοφορία και πάνω από 20 φορτηγά δημοπρατεί ο πρώην ΟΔΔΥ στις 14 Μαΐου.

Ειδικότερα η όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την Τρίτη 14-05-2019 και ώρα 10.00 π.μ., θα γίνει στην αίθουσα του Εντευκτηρίου Συνταξιούχων του Ο.Λ.Θ., στον πρώτο προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης δίπλα στην Αποθήκη Δ΄, προφορική πλειοδοτική Δημοπρασία για να πουληθούν το καθένα χωριστά, τα παρακάτω επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα για κυκλοφορία, οχήματα για διάλυση άνω των 3,5tn, δίκυκλα για διάλυση και Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) των Τελωνείων: Α΄ Θεσσαλονίκης, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Κήπων, Κιλκίς, Κρυσταλλοπηγής, Ξάνθης, Καστοριάς, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Σερρών, του Δασαρχείου Καβάλας, του γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου με τιμή εκκίνησης αυτή που αναφέρεται στην διακήρυξη.

Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται για πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από την
δημοπρασία, δηλαδή από 07-05-2019 έως και 13-05-2019, εκτός Σαββάτου και Κυριακής και τις ώρες 8.30 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

Οι τιμές εκκίνησης των αυτοκινήτων για κυκλοφορία ξεκινούν από τα 150 ευρώ ενώ το πιο ακριβό ξεκινά στις 8.000 ευρώ.

ΠΟΤΕ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ & ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!




Λόγω των ευρωεκλογών και των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών, τα δικαστήρια όλης της χώρας αναστέλλουν τις εργασίες τους από τις 22 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2019 και το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα διενεργούνται πλειστηριασμοί, ενώ στο Πρωτοδικείο και στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας η αναστολή λειτουργίας θα είναι από τις 22 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2019.

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, εν όψει των εκλογών τα δικαστήρια της χώρας θα παραμείνουν «κλειστά» από τις 22 Μαΐου έως και τις 31 Μαΐου 2019 και. εφόσον υπάρξουν επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων θα παραταθεί μέχρι και την 5η Ιουνίου 2019. Όλες οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν πριν από την 22η Μάιου και δεν περατωθούν, συνεχίζονται μετά την 5η Ιουνίου 2019.

Στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων κομμάτων για τις εκλογές, αναστέλλονται οι δίκες από την 20ή έως και την 29η Μαΐου 2019.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 535.000.000€ ΣΤΗΝ PORSCHE ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ !!!




Πρόστιμο - μαμούθ 535 εκατομμυρίων ευρώ στην αυτοκινητοβιομηχανία Porsche επέβαλε η εισαγγελία της Γερμανίας για παραμέληση των νομικών υποχρεώσεών της όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκινητήρων.


Οι εισαγγελείς της Στουτγάρδης ανέφεραν ότι το τμήμα ανάπτυξης της εταιρείας είχε παραβλέψει τις υποχρεώσεις της, προχωρώντας στην πώληση πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη.

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΨΥΧΑΡΗ: ΣΥΝΝΟΜΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΟΛΑ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΤτΕ !!!


Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ  Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ ΚΑΙ  ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΤΣΗ ΕΙΧΑΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΔ+ΠΑΣΟΚ...
Τελικά, από την Τράπεζα της Ελλάδος αποστέλλεται για μάρτυρας ως «μετρ» των θαλασσοδανείων ή μήπως ως «μετρ» των «ειδικών αποστολών» ;;;
Εδώ όλα τα ονόματα των 10 στελεχών της Alpha Bank που κάθονται στο σκαμνί :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/08/alpha-bank.html




Δίκη Σταύρου Ψυχάρη και Alpha Bank: Τι υποστήριξαν οι επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδος στο δικαστήριο

Εικόνες μιας εποχής που πέρασε, όταν ο επί σειρά ετών εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης κυριαρχούσε στο εκδοτικό τοπίο της χώρας μας, επανήλθαν στη μνήμη όσων βρέθηκαν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας όπου συνεχίστηκε η δίκη του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ για τα δάνεια που πήρε από την Alpha Bank, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ. Αν και απών ο Σταύρος Ψυχάρης, λόγω των προβλημάτων υγείας του, από το εδώλιο του κατηγορουμένου, το όνομά του «μονοπώλησε» τη διαδικασία αφού ο μέχρι πρότινος εκδότης του ΔΟΛ βαρύνεται με το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Στο εδώλιο 10 στελέχη της Alpha Bank

Με φανερή την αμηχανία στο πρόσωπό τους, το εδώλιο του κατηγορουμένου «μοιράστηκαν τα 10 στελέχη της Τράπεζας Alpha που έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν, μαζί του για απιστία. Τα μέλη του δικαστηρίου, όλα, γένους θηλυκού, άκουγαν προσεκτικά τους μάρτυρες να εξιστορούν τις τραπεζικές διαδικασίες για τη δανειοδότηση του Σταύρου Ψυχάρη, αναζητώντας τις όρους και τις εγγυήσεις που τυχόν θα απέτρεπαν το ‘ναυάγιο» του εκδοτικού συγκροτήματος αλλά και τη ζημία της τράπεζας.

«Θαλασσοδάνεια» ή συνήθης τραπεζική πρακτική με ρίσκο;

«Θαλασσοδάνεια» ή συνήθης τραπεζική πρακτική σε μεγάλες εταιρείες εκτεθειμένες ήδη σε υψηλό δανεισμό; Στο ερώτημα αυτό κλήθηκαν να απαντήσουν τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και της Πειραιώς που εξετάστηκαν ως μάρτυρες για τις δύο επίμαχα δάνεια της Alpha Bank που φέρονται να έδωσαν «ανάσα» στο Σταύρο Ψυχάρη κρατώντας στη ζωή το ΔΟΛ, παρότι «ψυχορραγούσε» οικονομικά.

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Αλ6, Η ΕΛΠΙΔΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ !!! ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΤΥΧΗ, ΕΙΝΑΙ .... Μ@#ΝΑΡΑ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Οι εθνικές εκλογές 2019 θα είναι κάτι σαν την δίκη της Φρύνης ....

Η Φρύνη γεννήθηκε το 365 πΧ στις Θεσπιές Βοιωτίας και ξ
εκίνησε να εργάζεται σκληρά, σε πολύ μικρή ηλικία, για να βοηθήσει την οικονομικά αδύναμη οικογένειά της. 
Όπως και η Ελπίδα.

Μεγαλώνοντας, η Φρύνη, έγινε πολύ φιλόδοξη και τόλμησε, όπως και η Ελπίδα, να αναζητήσει μία καλύτερη τύχη στην Αθήνα. Πολύ σύντομα, όμως, άρχισε να ασκεί εκεί το επάγγελμα της εταίρας. Έτσι, δεν άργησε να γίνει γνωστή στους εύπορους και τους καλλιτεχνικούς κύκλους της πόλης. Ήταν πάντα προσκεκλημένη στα σπουδαιότερα συμπόσια της εποχής, τις περισσότερες φορές με σκοπό να συνευρεθεί με πολλούς, σημαντικούς άνδρες της πόλης. Εργένηδες και παντρεμένους. 

Κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στα κάλη της. Μοναδική εξαίρεση υπήρξε ο φιλόσοφος Ξενοκράτης. Όπως, καλή ώρα, ο Σόιμπλε με την Ελπίδα.  

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!



ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΟΔΗΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΔΙΟΔΙΑ !!!





Το ποσό των 1.700 ευρώ καλείται να επιστρέψει η Εγνατία Οδός ΑΕ σε οδηγό από την Ξάνθη μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης η οποία καθαρογράφθηκε πριν λίγες μέρες.

Ο οδηγός κατέθεσε αγωγή εναντίον της Εγνατίας Οδού Α.Ε. μετά τη βεβαίωση προστίμου, συνολικού ύψους 1.700 ευρώ για τις διελεύσεις του χωρίς πληρωμή από τους σταθμούς διοδίων του Ιάσμου, της Μουσθένης και της Ανάληψης, οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Ξάνθης-Θεσσαλονίκης.

Το Δικαστήριο δέχθηκε την αγωγή του οδηγού σημειώνοντας ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. εξέδιδε βεβαιώσεις προστίμων, στο σώμα των οποίων μνημονευόταν μια υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της βεβαίωσης του προστίμου, η οποία και καταργούσε όλες τις προηγούμενες.

ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ !!!



Ο υπερδανεισμός των ελληνικών συνεταιρισμών, ο οποίος αγγίζει τα 2,4 δισ. ευρώ, η απαξίωση των υποδομών που χρειάστηκαν δεκαετίες για να δημιουργηθούν αλλά και η στροφή των αγροτών στην μαύρη οικονομία είναι μερικοί από τους λόγους που τα προϊόντα της ελληνικής γης, δεν έχουν κυριαρχήσει στις παγκόσμιες αγορές.


Αυτό προκύπτει από την νέα έρευνα της διαΝΕΟσις , την οποία έκανε ομάδα ερευνητών υπό τον συντονισμό της Μαριάννας Σκυλακάκη, managing partner - Τόπος Συμβουλευτική.

Η έρευνα αναλύει τα μοντέλα συνεργατικότητας στον ελληνικό πρωτογενή τομέα, τεκμηριώνει τα αίτια της κατάρρευσής τους, αποτυπώνει τη νομοθετική και θεσμική πραγματικότητα στη χώρα μας και συντάσσει ένα λεπτομερές σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσει στη θεραπεία των παθογενειών που μαστίζουν τον χώρο και θα επιτρέψουν σε υγιείς, νέου τύπου συνεργατικές δομές να αναπτυχθούν και να γίνουν ανταγωνιστικές διεθνώς.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΑΝΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Εκπαίδευση στους τραπεζοϋπαλλήλους για να... δίνουν δάνεια

Μια ολόκληρη γενιά υπαλλήλων στις τράπεζες, οι σημερινοί 35άρηδες, δεν ξέρουν τι θα πει χορηγήσεις. Όπως μου λένε, υπάρχουν διευθυντές που δεν έχουν εκταμιεύσει ούτε ένα δάνειο στα λίγα χρόνια που έχουν αναλάβει! 

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ: ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ !!!

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ
Υποχρέωση καταβολής μέσω τράπεζας της αποζημίωσης απόλυσης περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας.



Υποχρέωση καταβολής μέσω τράπεζας της αποζημίωσης απόλυσης περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, από 1.7.2019 οι αποζημιώσεις απόλυσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ο αντίστοιχος φόρος της παρ. 3 του άρθρου 15 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) στον οποίο υποβάλλονται, κατατίθενται από τους εργοδότες μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μεταφέρονται αντιστοίχως και αποδίδονται από την οικεία τράπεζα στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών και του Δημοσίου.

Παράλληλα, η υποχρέωση καταβολής μέσω τράπεζας αφορά και την αποζημίωση και τις ασφαλιστικές εισφορές των πρακτικώς ασκούμενων και των μαθητευόμενων. Δηλαδή από 1.7.2019 οι αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των μαθητευόμενων, σπουδαστών και φοιτητών που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση ή μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όπου προβλέπονται, κατατίθενται από τις επιχειρήσεις μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μεταφέρονται αντιστοίχως και αποδίδονται από την οικεία τράπεζα στους λογαριασμούς των ανωτέρω δικαιούχων και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: BIG BROTHER Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στα τέλη Ιουνίου αναµένεται να µπει σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρµα µέσω της οποίας, µε αυτοµατοποιηµένες διαδικασίες, θα υποβάλλονται και θα ταξινοµούνται τα αιτήµατα των δανειοληπτών που πληρούν τα κριτήρια για ένταξη στον νέο νόµο προστασίας της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασµό.

Ο ρόλος της πλατφόρµας είναι κυρίαρχος, καθώς αυτόµατα θα αναζητά από τις αρµόδιες Αρχές όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειµένου να εγκριθούν τα αιτήµατα των επιλέξιµων δανειοληπτών και φυσικά να απορριφθούν όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια. Για να «σκανάρονται» αυτόµατα εισόδηµα και περιουσία των «κόκκινων» οφειλετών, την ανάπτυξη της πλατφόρµας έχει αναλάβει η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων(ΓΓΠΣ) σε συνεργασία µε την Ειδική Γραµµατεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους(ΕΓΔΙΧ), καθώς πρόκειται για «ένα βαρύ και σύνθετο έργο», όπως σηµειώνει τραπεζική πηγή στο «Εθνος».

Πιο απλά, συνεχίζει η ίδια πηγή, θα είναι ο «µεγάλος αδελφός», καθώς ∆ηµόσιο και πιστωτικά ιδρύµατα θα έχουν πλήρη πρόσβαση στο εισοδηµατικό και περιουσιακό προφίλ του κάθε δανειολήπτη, δηλαδή τι εισόδηµα δηλώνει, τι περιουσία έχει αλλά και αν διαθέτει και τι ύψους καταθέσεις σε τράπεζες. Εξάλλου µέσω της πλατφόρµας θα καθορίζεται και το ποσοστό επιδότησης που θα δικαιούται ο κάθε επιλέξιµος δανειολήπτης.

Τα ποσοστά της επιδότησης έχουν «κλειδώσει» µε ΚΥΑ και για τα επιχειρηµατικά δάνεια µε υποθήκη την πρώτη κατοικία έχουν καθοριστεί οριζόντια στο 30%, ενώ για τα στεγαστικά δάνεια το ποσοστό διαµορφώνεται από το 20% µέχρι το 50%, καθώς είναι συνδεδεµένο µε την οικογενειακή κατάσταση και το εισόδηµα του επιλέξιµου δανειολήπτη.

ΔΕΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ 1,5 ΔΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!




Στην πρώτη εταιρία ειδικού σκοπού θα μεταφερθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές ως 60 ημέρες και στο δεύτερο οφειλές με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών


Σε τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πρόκειται να προχωρήσει η ΔΕΗ με στόχο να αντλήσει ρευστότητα της τάξης των 350 - 400 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ θα προχωρήσει στη σύσταση δυο εταιριών ειδικού σκοπού (SPV) που θα είναι κατά 100% θυγατρικές της, στις οποίες θα μεταβιβάσει ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών της, ύψους περίπου 1,5 δις ευρώ έναντι των οποίων οι δυο εταιρίες θα συνάψουν κοινοπρακτικά ομολογιακά δάνεια με ενέχυρο τις εν λόγω οφειλές. 

Το σχέδιο, που εκτιμάται ότι μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το Φθινόπωρο, βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας εδώ και περίπου δύο μήνες σε συνεργασία και με την κοινοπραξία της Qualco, η οποία ως γνωστόν έχει αναλάβει να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές για λογαριασμό της ΔΕΗ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι δυο εταιρίες που μετέχουν στην κοινοπραξία της Qualco, δηλαδή η Deutsche Bank και Finacity Corporation λειτουργούν ως σύμβουλοι της ΔΕΗ στο σχέδιο της τιτλοποίησης των οφειλών ενώ εντός των ημερών αναμένεται να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ και συμφωνία συνεργασίας με δικηγορική εταιρία που θα συνδράμει στο εγχείρημα. 

Το σχέδιο προβλέπει ότι στο πρώτο SPV η ΔΕΗ θα μεταβιβάσει ληξιπρόθεσμες οφειλές ως 60 ημέρες και στο δεύτερο οφειλές καθυστερούμενες από 90 ημέρες και πάνω.
Η συνολική αξία των ληξιπροθέσμων που θα μεταβιβαστούν στις δύο θυγατρικές θα ανέλθει σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ και το συνολικό ύψος των δανείων θα ανέρχεται στο 20 - 25% της αξίας αυτής. 

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ: ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!




Αφήνουν εκτός και πάλι τις βεβαιωμένες τρέχουσες οφειλές...


Στις 14 Μαΐου ανοίγει εκτός απροόπτου η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet για την υποβολή αιτήσεων ένταξης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για την εφορία.

Χθες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παρουσίασε τη μορφή της νέας ρύθμισης η οποία σήμερα κατατίθεται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα.

- ρυθμίζονται οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018

- ρυθμίζονται οι οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα έως και 120 μηνιαίες δόσεις. Οι οφειλές των νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δηλαδή των επιχειρήσεων, ρυθμίζονται σε έως 30 μηνιαίες δόσεις

- η ελάχιστη μηνιαία δόση ορίστηκε στα 30 ευρώ

- το επιτόκιο της ρύθμισης ορίστηκε στο 5% αλλά οφειλές έως 3.000 ευρώ για φορολογούμενους με ατομικό εισόδημα το 2017 έως 10.000 ευρώ ρυθμίζονται άτοκα

- ο αριθμός των δόσεων προκύπτει από το ύψος της οφειλής αλλά και το ύψος του ατομικού εισοδήματος που δήλωσε (όχι τεκμαρτό) ο οφειλέτης για το φορολογικό έτος 2017 (φορολογική δήλωση 2018). Συγκεκριμένα ορίζεται ένας συντελεστής αποπληρωμής που αυξάνεται προοδευτικά όσο αυξάνει το ετήσιο εισόδημα. Ο συντελεστής αυτός ορίζει το ποσό που θα αποπληρώνει ο οφειλέτης ετησίως. Το ποσό αυτό διαιρείται με 12 και προκύπτει το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης. Στη συνέχεια το ποσό της μηνιαίας δόσεις διαιρείται με το ποσό της συνολικής οφειλής και έτσι προκύπτει ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων. Με την εφαρμογή και του επιτοκίου της ρύθμισης προκύπτει το τελικό ποσό κάθε μηνιαίας δόσης.

Ειδικότερα:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΦ !!!




Την ανάκληση κρεμοσάπουνων ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. Στις ανακαλούμενες παρτίδες ήταν εκτός ορίων ο αριθμός μικροοργανισμών, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε το βακτηρίδιο “Pseudomonas putida”. Πρόκειται για το "Γαλαξίας, μάνγκο, Κρεμοσάπουνο και το "Γαλαξίας, μέλι & γάλα, Κρεμοσάπουνο".

Αναλυτικά η απόφαση του ΕΟΦ:

«Την ανάκληση των παρτίδων, 1803 (ημ. ληξ.: 12-2020) του καλλυντικού προϊόντος “Γαλαξίας, μάνγκο, Κρεμοσάπουνο” και 1804 (ημ. ληξ.: 03-2021) του καλλυντικού προϊόντος “Γαλαξίας, μέλι & γάλα, Κρεμοσάπουνο”.

Στις ανακαλούμενες παρτίδες, μετά από εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο συνολικός αριθμός των αερόβιων μεσόφιλων μικροοργανισμών ήταν εκτός ορίων ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε το βακτηρίδιο “Pseudomonas putida”. 
Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές των προϊόντων. 

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ...ΑΛΛΑ ΜΕ WI-FI !!!





Για γέλια και για κλάματα...


Έως τα τέλη Μάιου εκτιμάται ότι θα έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση wi-fi σε όλα τα οχήματα του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ προκειμένου όσοι τα χρησιμοποιούν να έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο διαδίκτυο χωρίς να καταναλώνουν τα δεδομένα των προγραμμάτων τους από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο τουλάχιστον μιας ώρας και αρχικά σε κάθε hot spot προβλέπεται η δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης σε 50 χρήστες ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει τον διπλασιασμό των χρηστών το αμέσως επόμενο διάστημα από τη λειτουργία του προγράμματος. Τα σημεία σύνδεσης εκτός των οχημάτων θα βρίσκονται σε στάσεις και αποβάθρες σε όλο το μήκος των δικτύων.

Σύμφωνα με υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το πρόγραμμα έχει αρχικό προϋπολογισμό 11,8 εκατομμύρια και ο υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να λειτουργεί για τουλάχιστον τρία χρόνια απρόσκοπτα και να έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται περισσότερους χρήστες .

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: 12 ΕΡΩΤΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!





"Ώρα μηδέν" πλέον για τον πολύ - αναμενόμενη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χθες, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, παρουσίασε τις βασικές πλευρές της, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπει ένταξη στην εν λόγω νέα ρύθμιση όλων των ασφαλιστικών οφειλών που δημιουργήθηκαν έως την 31η/12/2018, δυνατότητα επανυπολογισμού των οφειλών των επαγγελματιών για την περίοδο 2002-2006, αλλά και διαγραφή των προσαυξήσεων η οποία φτάνει ακόμα και στο 100%.

Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως δήλωσε η Ε. Αχτσιόγλου, θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και τις αμέσως επόμενες μέρες θα ψηφισθεί. Αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να γίνονται έως την 30η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τις Υπ. Εργασίας, αλλά και τις έως τώρα πληροφορίες, το Capital.gr απαντά σε 12 ερωτήσεις σε σχέση με τη νέα ρύθμιση;

1. Ποια ασφαλιστικά χρέη μπορούν να ενταχθούν;

Όλα, όσα δημιουργήθηκαν έως και την 31η/12/2018.

2. Τι συμβαίνει με όσα χρέη είναι ήδη ενταγμένα σε κάποια παλιότερη ρύθμιση;

ΟΥΑΙ ΔΕ ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ !!!


ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΣΤΟ 65% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η PQH
Και όλα αυτά με την ανοχή της κυβέρνησης....


Τι γράφει το banks.com.gr :

Η γραφειοκρατία είναι αλήθεια πως μειώθηκε. Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης κατέβαλε ειλικρινείς προσπάθειες με το τέρας του κρατισμού και της γραφειοκρατίας ώστε τελικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι λιγότερα ενώ ορισμένα από αυτά μπορούν να κατατεθούν μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Οι αριθμοί όμως δεν βελτιώνονται.

Το 35% των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών που υποβάλλουν αίτημα για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό εντάσσεται και ρυθμίζει τα χρέη του, ενώ απορρίπτεται το 65% των αιτήσεων.

Κυρίως απορρίπτονται αιτήματα επιχειρήσεων που έχουν οφειλές σε περισσότερους από έναν πιστωτή– και συγκεκριμένα σε τράπεζες- και η διαδικασία διευθέτησης επιβλέπεται από συντονιστή.

CAPITAL CONTROLS: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ;;;




Νέα χαλάρωση των capital controls μελετούν οι διοικήσεις των τραπεζών με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Εκτιμάται ότι το επόμενο βήμα δεν θα είναι η πλήρης άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, αλλά ακόμη μία μερική απελευθέρωση που θα αφορά τις συναλλαγές ιδιωτών και επιχειρήσεων με το εξωτερικό.

Η νέα απελευθέρωση αναμένεται, όπως αναφέρει η naftermporiki.gr, να προβλέπει τη διεύρυνση των ορίων για τα εμβάσματα ιδιωτών σε 6.000 ευρώ το δίμηνο, από 4.000 ευρώ που ισχύει στην παρούσα φάση.

Σε ό,τι αφορά νομικά πρόσωπα και επιτηδευματίες, το καθεστώς που ισχύει προβλέπει ότι πραγματοποιούνται συναλλαγές προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που δεν υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ η καθεμία ανά ημέρα και ανά πελάτη, κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών.

ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΝΟΜΙΜΗ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!




Της Αναστασίας Χρ. Μήλιου*


Ο νόμος ορίζει γενικά ότι ο κληρονόμος μπορεί να αποποιηθεί την κληρονομία μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών, που αρχίζει από τότε που έμαθε την επαγωγή και το λόγο της, και είναι άκυρη, αν γίνει μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, ενώ, αν περάσει η προθεσμία, η κληρονομία θεωρείται ότι έχει γίνει αποδεκτή σιωπηρά. Συνεπώς το δικαίωμα αποποίησης της κληρονομίας υπόκειται σε τετράμηνη προθεσμία, μετά την άπρακτη πάροδο της οποίας η άσκηση του δικαιώματος αποποίησης είναι άκυρη, η ακυρότητα, δε, επέρχεται αυτοδικαίως και θεωρείται ότι ο μη αποποιηθείς είναι και ο κληρονόμος της κληρονομιάς.

Όμως μπορεί να γίνει δεκτό, -μέσω πάντα της δικαστικής οδού-, ότι η αποδοχή της κληρονομιάς οφείλεται σε πλάνη. Πλάνη δε, μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και η παραμέληση της προθεσμίας για αποποίηση.

Έτσι η αποδοχή της κληρονομίας μπορεί να προσβληθεί με αγωγή στο δικαστήριο, από τον κληρονόμο που δεν αποποιήθηκε, λόγω πλάνης, όταν η αποδοχή, που συνάγεται ότι έγινε αφού δεν έχει προηγηθεί αποποίηση, δεν συμφωνεί με τη βούλησή του, όταν αυτή αναφέρεται σε σημείο τόσο σπουδαίο για την αποδοχή της κληρονομίας, δηλαδή αν π.χ. πληροφορηθεί το μέγεθος των χρεών, ώστε αν ο κληρονόμος γνώριζε την αληθινή κατάσταση, ως προς το σημείο αυτό, δεν θα άφηνε να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αποποίησης.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 17+3 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑΜΕΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΣΟΚ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 6ΜΗΝΟ !!!



Κατά 1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα χρέη των εργοδοτών, των επαγγελματιών και των αγροτών προς τα ταμεία μόλις σε έξι μήνες. Από τα 34,3 δισ. ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο του 2018 εκτοξεύθηκαν στα 35,3 δισ. ευρώ το Μάρτιο του 2019.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία δύο διαδοχικών τριμηνιαίων εκθέσεων τις οποίες δημοσίευσε χθες το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του δ΄τριμήνου 2018, "το συνολικό χρέος στο ΚΕΑΟ στις 30/9/2018 ήταν 34, 3 δισ. ευρώ".

Αλλά "μέχρι το τέλος του έτους προστέθηκε νέο χρέος, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, που προήλθε ως προς το ποσό των 153 εκατ. ευρώ από νέες εντάξεις και ως προς το υπόλοιπο από αύξηση οφειλών ήδη ενταγμένων οφειλετών".
SSL Certificates